Retete de top:
Pulpă de curcan cu cartofi şi gulii
15 April 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de curcan cu budincute de cartofi si gulii
din: pulpa de curcan, pancetta, rozmarin, cimbrisor, ienupar, foaie de
dafin, vin alb sec, coniac, gulii, cartofi, ou, parmezan, unt, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 1 pulpă de
curcan 6 felii de pancetta 2 rămurele de rozmarin 4…
Read more »
Read more »
Escalop
15 April 2011
O
reteta delicioasa de escalop din: carne de vaca, oua, faina, pesmet,
lamaie, unt, pasta de peste, patrunjel verde, sare si piper.
Ingrediente: 6 felii carne vacă 4 ouă 5 linguri faină 150 g pesmet 3
lămâi 150 g unt 2 tuburi pastă de peşte pătrunjel verde sare şi piper,
după gust Mod de…
Read more »
Read more »
Conopidă umplută
15 April 2011
O
reteta gustoasa de conopida umpluta din: conopida, carne de porc
tocata, orez, ceapa, ulei, smantana, faina, paprika, piper si sare.
Ingrediente: 2 kg conopidă 700 g carne de porc tocată 100 g orez 300 g
ceapă 250 ml ulei 250 g smântână 100 g faină paprika piper şi sare, după
gust Mod de…
Read more »
Read more »
Salată de nuci
15 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de salata de nuci din: nuci, paine alba,
usturoi, otet si sare. Ingrediente: 300 g nuci 1 felie pâine albă, fară
coajă 3 căţei usturoi 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Se curăţă
nucile şi se pisează mărunt. Pâinea se înmoaie în apă, se stoarce bine
şi sc…
Read more »
Read more »
Pilaf de miel cu ceapă si roşii
15 April 2011
O
reteta delicioasa de pilaf de miel cu ceapa si roşii din: carne de
miel, unt, ceapa, pasta de rosii, orez, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
carne de miel 150 g unt 1 ceapă 1 lingură pastă de roşii 200 g orez
sare şi piper, după gust Mod de preparare: Carnea de miel,…
Read more »
Read more »
Iepure cu costiţă afumată şi cartofi noi
15 April 2011
O
reteta delicioasa de iepure cu costita afumata si cartofi noi din:
carne de iepure, costita afumata, ienupar, usturoi, vin alb sec, cartofi
noi, cimbrisor, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
Ingrediente: 4 bucăţi de carne de iepure dezosată de pe spate, tăiate
felii 100 g costiţă afumată feliată (sau bacon) 4 boabe…
Read more »
Read more »
Cocktail Martini Dry
15 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Martini Dry din: gin, vermut sec si masline.
Ingrediente: 5 cl gin 1 cl vermut sec 1 masline Mod de preparare:
Punem bucati de gheata in paharul de mixare, adaugam ginul si vermutul,
amestecam si turnam in paharul de cocktail, In final adaugam si o
masline.
Read more »
Read more »
Iepure înăbuşit cu măsline negre şi ierburi aromatice
15 April 2011
O
reteta delicioasa de iepure inabusit cu masline negre si ierburi
aromatice din: iepure, hasme, vin alb sec, suc de rosii, ierburi
aromatice, supa de legume, orz fiert, ulei extravirgin de masline, sare
si piper negru. Ingrediente: 1 iepure de 1 kg, tăiat bucăţi 4 haşme 1
pahar de vin alb sec 300 g suc…
Read more »
Read more »
Clătite de cartofi cu smantana
15 April 2011
O
reteta simpla de clatite de cartofi cu smantana din: cartofi, oua,
smantana, faina, praf de copt si ulei. Ingrediente: 250 g cartofi 2 ouă 2
linguri smântână 4 linguri faină 1/4 linguriţă praf de copt ulei Mod
de preparare: Cartofii, curăţaţi de coajă, se dau prin răzătoarea mică
şi se storc puţin. Se…
Read more »
Read more »
Sos de verdeţuri
15 April 2011
O
reteta simpla de sos de verdeturi din: unt, patrunjel, spanac,
estragon, marar, sare, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 200 gr unt 1
legătură de pătrunjel 5-6 frunze de spanac 2-3 frunze de estragon 10
boabe de mărar sare piper puţin suc de lămâie Mod de preparare: Topim
untul în cratiţa, spălăm pătrunjelul,…
Read more »
Read more »
Cremă de lamaie cu friscă
15 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de crema de lamaie cu frisca din: oua,
zahar, suc de lamaie, frisca, gelatina alba, ciocolata si cirese.
Ingrediente: 6 ouă, separat albuşurile de gălbenuşuri 300 gr zahăr 4
lămâi (sucul) 1/2 l de frişcă 6 foi de gelatină albă ciocolată rasă
cireşe scurse Mod de preparare: Batem spumă…
Read more »
Read more »
Ştudel delicios cu branză
15 April 2011
O
reteta simpla de strudel delicios cu branza din: faina, unt, ulei,
sare, branza de vaci, zahar, oua, zahar pudra, vanilina si coaja de
lamaie. Ingrediente: aluatul: 250 g faină 75 g unt ulei sare umplutura:
400 g brânză de vaci 75 g zahăr 50 g faină 2 ouă 30 g zahăr pudră
vanilină coaja…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Spaghete Bolognese delicioase
14 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de spaghete bolognese delicioase din: carne
tocata de porc, spaghete, sos, bulion, ceapa, usturoi, vin alb, busuioc,
sare, piper, ulei de masline si cascaval sau parmesan. O reteta
internationala, usor de preparat, delicioasa si potrivita pentru o
duminica in familie, mai ales daca se serveste si un pahar de vin…
Read more »
Read more »
Tocana delicioasa de miel cu legume
14 April 2011
O
reteta delicioasa de tocana de miel cu legume din: carne macra de miel,
morcov, ceapa, telina, rosii, usturoi, cimbrisor, lamaie, vin alb sec,
supa de carne, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 600 g
carne macră de miel de lapte (pulpă), tăiată bucăţi 1 morcov 1 ceapă 1
tulpină ţelină 4 roşii curăţate…
Read more »
Read more »
Cocktail Gimlet
14 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Gimlet din: dry gin, lime juice si sirop de
zahar. Ingrediente: 4 cl dry gin 2 cl Lime Juice 1 lingurita sirop de
zahar Mod de preparare: Se pun ingredientele in paharul de mixare,
umplut cu gheata pe jumatate, se amesteca si se toarna bautura intr-un
pahar de whisky.…
Read more »
Read more »
Tufahii (Mere umplute)
14 April 2011
O
reteta delicioasa de tufahii (mere umplute) din: mere, zahar, nuci,
alune, migdale, cirese, lamaie si banane. Ingrediente: 6 mere mai mari
200 gr zahăr 20 gr nuci măcinate 20 gr alune măcinate 20 gr migdale
măcinate şi prăjite 30 gr cireşe (din compot) 1 zahăr vanilat 1 lămâie
banane Mod de preparare: Spălăm…
Read more »
Read more »
Sos de gutui
14 April 2011
O
reteta simpla de sos de gutui din: gutui, lapte, smantana si supa sau
apa. Ingrediente: 2 gutui mai mari 1/2 lingură de lapte 1 smântână 250
gr supă sau apă Mod de preparare: Intr-o cratiţă mică fierbem înăbuşit
gutuile şi facem piure. Făina şi smântână le amestecăm bine cu supa şi
cu gutuile,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata cu avocado
14 April 2011
O
reteta simpla de post de salata de avocado din: amestec de salata,
avocado, crustoane, mustar dijon, otet si ulei de masline extravirgin.
Ingrediente: 100g amestec de salata 2 avocado, curatate si taiate
cubulete 50g crutoane Pentru dressing: 1 lingurita mustar de Dijon 1
lingura de otet 3 linguri ulei de masline extravirgin Mod…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Terina cu trufe si sos de ceapa (video)
14 April 2011
O
reteta video delicioasa depsre cum se prepara terina cu trufe si sos de
ceapa din: ficat de pui, ceapa rosie, trufe, mar, foi de gelatina, vin
rosu, unt, sampanie, coniac, esenta de trufe, zahar, sare si piper.
Ingrediente: ficat de pui ceapa rosie trufe mar foi de gelatina vin rosu
unt sampanie coniac esenta…
Read more »
Read more »
Gutui
14 April 2011
O
retete simpla de gutui din: gutui, zahar, suc de lamaie si apa fiarta.
Ingrediente: 1 kg gutui 500 gr zahăr sucul de la o lămâie apă fiartă
Mod de preparare: Curăţăm gutuile de coajă, le tăiem felii subţiri şi le
fierbem înăbuşit în vas. Din gutuile fierte facem piure, adăugăm
zahărul şi sucul…
Read more »
Read more »
Sos de roşii delicios
14 April 2011
O
reteta simpla de sos de rosii delicios din: rosii, ceapa, patrunjel,
busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 gr roşii coapte sau o conservă
de roşii fără coajă 1/2 ceapă puţin pătrunjel busuioc sare piper Mod
de preparare: Tăiem mărunt ceapa şi o frigem în cratiţa, până când ceapa
se rumeneşte. Adăugăm roşiile fără…
Read more »
Read more »
Cocktail Frozen Caruso
14 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Frozen Caruso din: creme de menthe si gin.
Ingrediente: 2 cl Creme de Menthe (lichior de menta verde) 2 cl gin
Mod de preparare: Bautura se serveste in pahar de cocktail cu gheata
zdobita.
Read more »
Read more »
Tocană de miel cu mazăre
14 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tocana de miel cu mazare din: carne
macra de miel, mazare, faina, srumbii, usturoi, otet de vin alb,
rozmarin, salvie, cimbrisor, sare, piper si ulei extravirgin de masline.
Ingrediente: 700 g carne macră de miel de lapte (piept sau pulpă),
tăiată bucăţi mici 400 g mazăre tânără, curăţată 3…
Read more »
Read more »
Panada
14 April 2011
O
reteta delicioasa de panada din: carne de vita, ulei, ceapa, usturoi,
malai, boia dulce, fileuri de peste, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
carne de vită 6 linguri ulei 8 cepe 5 căţei usturoi 2 linguri mălai 1
lingură boia dulce 250 g fileuri peşte sare şi piper, după gust Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartof dulce cu spanac si linte
14 April 2011
O
reteta de post simpla de cartof dulce cu spanac si linte din: supa de
legume, ceapa, rosii, turmenic, garam masala, chili rosu, cartof dulce
si spanac verde. Ingrediente: 450 ml supa de legume o ceapa mica, data
pe razatoare sau taiata fin doua rosii taiate cubulete 1/2 lingurita
turmenic o lingurita garam masala un…
Read more »
Read more »
Pere fierte
14 April 2011
O
reteta simpla de pere fierte din: pere, cognac, batoane de ciocolata si
zahar. Ingrediente: 4 pere 2 linguri de cognac 4 batoane de ciocolată 4
linguri de zahăr Mod de preparare: Spălăm perele şi le tăiem
jumătăţi, se scobim şi le presărăm cu zahăr. Le fierbem înăbuşit 20-25
minute în vas. Peste perele…
Read more »
Read more »
Dieta de primăvară. Ce nu trebuie să-ţi lipsească din alimentaţie
14 April 2011
Primăvara
organismul este slăbit, iar majoritatea dintre noi acuză o stare de
oboseală generală, însoţită de slăbiciune fizică şi incapacitate de
concentrare. Potrivit medicilor nutriţionişti, aceste efecte negative
apar din cauza deficitului de vitamine şi de minerale din corp. Pentru
ca organismul să îşi recapete energia, specialiştii în nutriţie, citaţi
de site-ul shine.yahoo.com au realizat…
Read more »
Read more »
Pilau
14 April 2011
O
reteta simpla de pilau din: spata de ied de lapte, slanina, vin alb
sec, ou, suc de lamaie, rozmarin, foi de dafin, usturoi, orez, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingediente: circa 800 g spată de
ied de lapte 20 g slănină 2 pahare de vin alb sec 1 ou sucul de la…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata mediteraneeana de rosii
14 April 2011
O
reteta simpla de post de salata mediteraneeana de rosii din: rosii,
ceapa rosie, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline, busuioc,
masline, capere, sare si piper. Ingrediente: doua rosii coapte, taiate
fiecare in 8 o ceapa rosie taiata felii doi catei de usturoi, tocati o
lingura zeama de lamaie (sau otet) trei linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cocktail Gin Fizz
14 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Gin Fizz din: dry gin, zeama de lamaie, sirop
de zahar si sifon. Ingrediente: 5 cl dry gin 3 cl zeama de lamaie 1 cl
sirop de zahar sifon Mod de preparare: Se umple shakerul pe jumatate
cu gheata zdrobita, se adauga ginul, sucurile de fructe si siropu; se…
Read more »
Read more »
Dolma
14 April 2011
O
reteta simpla de dolma din: ceapa, ulei, zahar, sare, orez,
scortisoara, piper, lamaie, foi de vita si ienibahar. Ingrediente: 1 kg
ceapă 1 cană ulei 3 linguriţe zahăr 1 linguriţă sare 1 cană orez 4
linguriţe scorţişoară pisată 1 linguriţă rasă piper negru pisat 1 lămâie
foi de viţă 1 linguriţă rasă ienibahar …
Read more »
Read more »
Clătite cu prune
14 April 2011
O
reteta simpla de clatite cu prune din: faina, oua, lapte, sare,
albusuri, zahar vanilat, prune, cimet si untdelemn. Ingrediente: 130 gr
făină 2 ouă puţin lapte, sare Umplutură: 2 albuşuri 1 zahăr vanilat 1 kg
prune puţin cimet untdelemn Mod de preparare: Prunele le spălăm şi le
curăţăm de sâmburi. Le fierbem înăbuşit…
Read more »
Read more »
Sos de carne – bolognese
14 April 2011
O
reteta simpla de sos de carne – bolognese din: rosii, ciuperci, telina,
morcov, patrunjel, ceapa, carne tocata, slanina, carnati uscati, sare,
piper, zahar magheran, unt si busuioc. Ingrediente: 1/2 kg roşii 200 gr
ciuperci 1 rădăcină de ţelină 1 morcov 1 legătură de pătrunjel 2 cepe
400 gr carne tocată 50 gr slănină 100…
Ciakciuca
14 April 2011
O
reteta cu specificalgerian din: cartofi, ulei, ceapa, ardei gras,
carnati de oaie, rosii, oua, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
cartofi 9 linguri ulei 7 cepe tăiate mărunt 7 ardei graşi, diferit
coloraţi 8 cârnaţi din carne de oaie 500 g roşii 5 ouă cimbru sare şi
piper, după gust Mod de…
Read more »
Read more »
Miel la cuptor cu sos de iaurt
14 April 2011
O
reteta de miel la cuptor cu sos de iaurt din: miel de lapte, oua, unt,
iaurt, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 700 g miel de lapte, tăiat
bucăţi 2 ouă 90 g unt 500 g iaurt natur dens 2 fire de pătrunjel sare
piper Mod de preparare: Incălziţi cuptorul la 190°C; săraţi mielul…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa iute de varza
14 April 2011
O
reteta simpla de post de supa iute de varza din: ceapa, varza, usturoi,
ardei iute, coriandru, mustar, supa de legume, zeama de lamaie, cartosi
si rosii. Ingrediente: o ceapa medie, taiata in 4 si apoi tocata 3 cani
de varza tocata marunt 3 catei de usturoi, tocati o lingurita de ardei
iute uscat doua…
Read more »
Read more »
Cocktail Tropical Red
14 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail tropical Red din: lichior de portocale, gin,
zeama de grapefruit si suc de portocale. Ingrediente: 3 cl lichior de
portocale 2 cl gin 4 cl zeama de grapefruit 6 cl suc de portocale Mod
de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker si turnam bautura
intr-un pahar pentru bauturi lungi…
Read more »
Read more »
Ciulama de ciuperci
14 April 2011
O
reteta simpla de ciulama de ciuperci din: ciuperci, ulei, unt, lapte,
zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete
150 ml ulei 150 g unt 1 l lapte zeama de la o jumătate de lămâie sare şi
piper, după gust Mod de preparare: Ciupercile se spală bine în mai
multe…
Read more »
Read more »
Sufleu de banane
14 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de sufleu de banane din: banane, unt, faina
alba, oua, scortisoara, zahar pudra, ciocolata, apa, lapte, stafide si
esenta de cafea. Ingrediente: 12 banane 80 g unt 3 linguri faină albă 6
ouă 1 linguriţă scorţişoară 2 linguri zahăr pudră; (separat) pentru sos:
250 g ciocolată 1 cană apă 1…
Read more »
Read more »
Fasole cu carne afumată de porc
14 April 2011
O
reteta simpla de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de
porc, fasole boabe, ceapa, usturoi, untura, ardei gras, supa, rosii,
varza alba si sare. Ingrediente: 1 kg carne afumată de porc 300 g fasole
boabe 3 cepe 3 căţei usturoi 3 linguri untură 5 ardei graşi 2 l supă
500 g…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu dovlecei
14 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de piept de pui cu dovlecei din: piept de
pui, curry, hasma, dovlecei cu floare, supa de legume si ulei
extravirgin de masline. Ingrediente: 500 g piept de pui 1 linguriţă de
curry 1 haşmă (şalotă) 10 dovlecei cu floare 1 pahar de supă de legume
caldă 4 linguri de…
Read more »
Read more »
Ciulama cu nuci
14 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ciulama cu nuci din: carne de pasare,
nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt si ulei. Ingrediente: carne de
pasăre 1 kg nuci 2 căpăţâni usturoi 2 linguri faină sare şi piper, după
gust unt ulei Mod de preparare: Se fîerbe carnea de pasăre într-o
oală, pe jumătate. Nucile…
Read more »
Read more »
Sos de soia
14 April 2011
O
reteta simpla de sos de soia din: faina de soia, ulei de soia, lapte de
soia, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 50 gr făină de soia 50 gr
ulei de soia 1/2 l lapte de soia sare suc de lămâie Mod de preparare:
Incălzim uleiul la foc moderat, adăugăm făina şi o…
Read more »
Read more »
Chifetele delicioase de peşte
14 April 2011
O
reteta simpla de chiftele delicioasa de peste din: peste, ulei, ceapa,
usturoi, ardei iute, lapte, ou, frunza de dafin, faina, cimbru,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 peşte mare, sărat sau congelat 2
pahare ulei 5 cepe 4 căţei usturoi 1 ardei iute 1pahar lapte 1 ou 1
frunză dafin 250 g faină 1…
Read more »
Read more »
Şerbet de prune
14 April 2011
O
reteta gustoasa de serbet de prune din: sirop de prune, portocala, apa,
zahar si cuisoare. Ingrediente: 1/2 l sirop de prune 1 portocală 1/2 l
apă 220 gr zahăr 3 cuişoare Mod de preparare: Apa, zahărul şi
cuişoarele le fierbem în vas, le lăsăm apoi să se odihnească puţin, după
aceea scoatem cuişoarele…
Read more »
Read more »
Miel cu fenicul
13 April 2011
O
reteta delicioasa de miel cu fenicul din: miel de lapte, fenicul,
ceapa, rosii uscate, ulei de masline extravirgin si sare. Ingrediente:
800 g miel de lapte, tăiat bucăţi 1 legătură de fenicul 1 ceapă 10 roşii
uscate ulei extravirgin de măsline sare Mod de preparare: Incălziţi
într-o cratiţă patru linguri de ulei extravirgin…
Read more »
Read more »
Chec cu nuca, pere si brânză
13 April 2011
O
reteta delicioasa de chec cu nuca, pere, branza, oua, faina, praf de
copt, unt, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g brânză de
vaci 2 pere mari 150 g nuci 4 ouă 220 g făină 1 plic praf de copt 50 g
unt 4 linguri ulei de măsline sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Tarta cu dovlecel
13 April 2011
O reteta cu dovlecel, oua, foi de placinta, smantana, brnaza dulce,
margarina, ceapa, sunculita afumata, patrunjel verde, pesmet, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg dovlecei 3 ouă 4 foi de plăcintă 200 g
smântână 200 g brânză dulce 50 g margarină 1 ceapă 10 felii şunculiţă
afumată 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri pesmet…
Read more »
Read more »
Orez Mexican cu legume si carnati
13 April 2011
O
reteta simpla de orez mexican cu legume din: orez mexican, carnati,
ciuperci, fasole boabe, rosii, bulion, sare, piper, pasta de ardei, sos
de soia usturoi Ingrediente: 1 punga orez Mexican Uncle Statis 3-4
carnati 1 cutie ciuperci taiate 1 cutie boabe fasole rosie 1 cutie
porumb 1 cutie rosii decojite 1-2 linguri bulion sare…
Read more »
Read more »
Mălaies cu fructe
13 April 2011
O reteta gustoasa de malaies cu fructe, oua, malai, mere, zaharina,
ulei si bicarbonat. Ingrediente: 2 ouă 80 g mălai 100 g smântână 2 mere
4 tablete zaharină 10 ml ulei bicarbonat Mod de preparare: Amesteci 50 g
smântână cu zaharina pisată, ouăle, uleiul şi un praf de bicarbonat.
Cureţi merele de coajă, le…
Read more »
Read more »
Cocktail Angel Face
13 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Angel Face din: gin, apricot brandy si
calvados. Ingrediente: 1/3 gin 1.3 Apricot Brandy 1/3 Calvados Mod de
preparare: Se pun in shaker 3-4 cuburi de gheata si se mixeaza bine
ingredientele, apoi totul se toarna in pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Cum se prepara Vitel cu sos de vin (video)
13 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara vitel cu sos de vin din: muschi de
vitel, vin rosu, telina, morcovi, lamaie, unt, cimbru, rucola, parmezan,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: muschi vitel vin rosu
telina morcovi lamaie unt cimbru rucola parmezan ulei masline sare piper
Mod de preparare: Se pune telina la…
Read more »
Read more »
Sos de iaurt cu verdeturi
13 April 2011
O
reteta simpla de sos de iaurt cu verdeturi din: iaurt, suc de lamaie si
verdeturi. Ingrediente: 200 gr iaurt 1-2 linguri de suc de lămâie 2
linguri de verdeţuri proaspete tăiate mărunt Mod de preparare: Turnăm
iaurtul în vas şi-l amestecăm vârtos până când se transformă într-o
pastă omogenă. Condimentăm cu sare şi…
Read more »
Read more »
Blue Dream Cocktail
13 April 2011
O
reteta simpla de Blue Dream Cocktail din: dry gin, curacao albastru si
zeama de lamaie Ingrediente: 2 cl dry gin 2 cl Curacao albastru 1 cl
zeama de lamaie Mod de preparare: Mixam bine inrgedientele in shaker,
apoi servim bautura in pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Vită cu piure de conopidă si cartofi
13 April 2011
O reteta delicioasa de vita cu piure de conopida, cartofi, morcov, unt,
lapte, pastarnac si sare. Ingrediente: 500 g carne de vită 1 păstârnac
1 morcov 1 conopidă 75 g unt 3 cartofi 100 ml lapte sare Mod de
preparare: Speli carnea, o tai felii şi o pui la fiert cu păstârnacul şi
morcovul…
Read more »
Read more »
Tartă cu ciuperci
13 April 2011
O reteta gustoasa de tarta cu ciuperci, aluat congelat, ceapa, unt,
usturoi, smantana, lapte, oua, cascaval, boia, sare si piper.
Ingrediente: 1/4 kg ciuperci 1 pachet aluat congelat de pateuri 1/2
ceapă 1 linguriţă unt 2 căţei de usturoi 1/2 cană smântână 1 cană lapte 4
ouă 1 felie caşcaval (sau brânză foarte uscată…
Read more »
Read more »
Carne de căprioară cu struguri
13 April 2011
O
reteta de carne de caprioara cu struguri din: carne de caprioara,
untdelemn, zeama de carne, struguri, compot de afine si creme fraiche.
Ingrediente: 500 gr carne de căprioară 3 linguri untdelemn 1 pacheţel de
Maggi-fix pentru zeama de carne cate 150 gr struguri albi şi negri 1
lingură de compot de afine 2 linguri…
Read more »
Read more »
Iofca sotata cu legume
13 April 2011
O reteta gustoasa de iofca sotata cu legume: faina, oua, sare,
broccoli, morcovi si ulei. Ingrediente iofca: 300 g făină 2 ouă 2
linguri apă sare Ingrediente garnitura: 1 broccoli 2 morcovi sare ulei
Mod de preparare: Amesteci făina cu ouăle, apa şi un praf de sare şi
frămânţi un aluat elastic, pe care-l…
Read more »
Read more »
Retete de post: Paste cu legume si unt de arahide
13 April 2011
O
reteta gustoasa de post de paste cu legume si unt de arahide din: sare,
spaghetti, broccoli, ardei rosii, ceapa, unt de arahide, zahar brun,
otet de orez, sos de soia, ulei de susan, usturoi si fulgi de ardei
uscati. Ingrediente: sare mare spaghetti din cereale integrale un
broccoli curatat si taiat 2 ardei rosii,…
Read more »
Read more »
Cocktail Pink Baby
13 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Pink Baby din: dry gin, albus, zeama de
lamaie si sirop de grenadine. Ingrediente: 2 cl dry gin 1 lingurita de
albus 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita sirop de grenadine Mod
de preparare: Amestecam bine ingredientele in shaker si turnam in pahar
tip balon.
Read more »
Read more »
Cremă cu piersici si brânză de vaci
13 April 2011
O reteta gustoasa de crema de piersici, branza de vaci, stafide, miere
si smantana. Ingrediente: 250 g piersici foarte coapte 7 linguri stafide
3 linguri miere 150 g brânză de vaci 100 ml smântână Mod de preparare:
Inmoi stafidele în apă caldă. Cureţi piersicile de coajă şi sâmburi, le
pasezi şi amesteci piureul obţinut…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu lămâie, pere si migdale
13 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu lamaie, pere, migdale, faina, oua,
unt, praf de copt, zahar, miere si nuc ade cocos. Ingrediente: 250 g
făină 4 ouă 150 g migdale pisate 250 g unt 1 plic praf de copt 250 g
zahăr obişnuit Ingrediente ornat: 200 g miere 2 linguri nucă de cocos
Mod…
Read more »
Read more »
Iepure vanătoresc
13 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de iepure vanatoresc din: iepure, vin alb,
usturoi, supa, salvie, rozmarin, sare, piper, otet si sardele.
Ingrediente: 1 iepure 1 /2 pahar vin alb de masă 2 căţei de usturoi
supă salvie rozmarin sare piper oţet 2 sardele Mod de preparare:
Tăiem iepurele în bucăţi şi-l frigem în vasul.…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu iaurt
13 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu iaurt, zahar, biscuiti, compot de
caise, nes, zahar vanilat si gelatina. Ingrediente: 1 kg iaurt 12
linguri zahăr 1 pachet biscuiţi pătraţi 1 cutie compot de caise 1
linguriţă nes 1 plic zahăr vanilat 2 plicuri gelatină Mod de preparare:
Amesteci iaurtul cu zahărul şi vanilia, împărţi compoziţia…
Read more »
Read more »
Potarniche cu rizoto
13 April 2011
O
reteta delicioasa de potarniche cu rizoto din: potarniche, ceapa, orez,
oua, sare si piper. Ingrediente: 1 potarniche 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 2
ouă sare piper Mod de preparare: Incălzim vasul şi frigem în el,
potârnichea cu măruntaiele, până când se rumeneşte pe toate părţile.
Măruntaiele le scoatem mai devreme decât potârnichea.…
Read more »
Read more »
Mancare cu carne de miel
13 April 2011
O
reteta delicioasa de mancare cu carne de miel din: carne de miel,
cartofi, varza, rosii, ardei verzi, morcovi, ceapa, untdelemn, sare,
piper si chimion. Ingrediente: 750 gr carne de miel 1/2 kg cartofi 1 kg
varză 1 /2 kg roşii 200 gr ardei verzi 200 gr morcovi 2 cepe mari
untdelemn sare piper chimion…
Tocăniţă de hribi cu smântână
13 April 2011
O reteta gustoasa de tocanita de hribi, smantana, ceapa, faina si sare.
Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 500 g smântână 2-3 linguri făină sare
Mod de preparare: Speli hribii, îi tai cuburi mari şi îi fierbi în apă
cu sare aproximativ 10-15 minute. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o
înăbuşi în ulei…
Read more »
Read more »
Fazan cu stuguri
13 April 2011
O
reteta simpla de fazan cu struguri din: fazan, sare, piper, struguri,
coniac, madera si putin vin. Ingrediente: 1 fazan sare piper struguri 1
pahar de coniac puţină Madera puţin vin Mod de preparare: Fazanul îl
spălăm, îl tăiem bucăţi şi-l frigem bine pe toate părţile. Il
condimentăm cu sare, piper, punem capacul, facem…
Read more »
Read more »
Ghiveci delicios
13 April 2011
O reteta delicioasa de ghiveci din: carne de porc, ardei gras, rosii,
ulei, ceapa, orez, ardei iute, patrunjel, unt, sare si piper.
Ingrediente: 750 g carne de porc 100 ml ulei 4-5 cepe 100 g orez 2-3
ardei graşi 2 roşii 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel şi mărar 5 căţei
de usturoi 50…
Read more »
Read more »
Cocktail Joker III
13 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Joker III din: dry gin, zeama de lamaie si
apricot brandy Ingrediente: 6 cl dry gin 2 cl zeama de lamaie 1 cl
Apricot Brandy Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata
in shaker, apoi se toarna in paharul pentru bauturi lungi. Se serveste
cu cirese de cocktail.
Read more »
Read more »
Mâncare de conopidă cu carne
13 April 2011
O reteta gustoasa de mancare de conopida cu carne de vita, faina,
bulion, rosii si verdeata. Ingrediente: 250 g carne de vită sau de
pasăre 400 g conopidă 10 g făină 100 g bulion 100 g roşii 1 legătură
verdeaţă Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi
înăbuşit în…
Read more »
Read more »
Mancare cu carne de viţel si ciuperci
13 April 2011
O
reteta delicioasa de mancare cu carne de vitel si cu ciuperci din:
carne de vitel, ciuperci, slanina, rosii, ardei verzi, vinete, gulie,
ceapa, usturoi, vin negru, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 850 gr
carne de viţel 250 gr ciuperci 200 gr slănină uscată 4 roşii 4 ardei
verzi 4 cartofi 2 vinete 1 gulie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tofu iute sotat
13 April 2011
O
reteta delicioasa de post de tofu iute sotat din: alge marine, tofu,
ceapa verde, ghimbir, ciuperci, sos de soia, vind e orez, ardei iute,
sare si piper. Ingrediente: o lingura de alge marine uscate 350 grame
tofu taiat in cubulete de 1 cm trei sferturi de cana de ceapa verde
tocata marunt o lingura…
Read more »
Read more »
Mancare cu carne uscata si cu varza acra
13 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de mancare cu carne uscata si cu varza acra
din: varza acra, carne uscata, carnati afumati, ceapa, vin alb, foi de
dafin, ardei si piper. Ingrediente: 1 /2 kg varză acră 750 gr carne
uscată 300 gr cârnaţi afumaţi 3 cepe 40 ml vin alb 2 foi de dafin 2…
Read more »
Read more »
Mancarică cu gulii si carnati
13 April 2011
O
reteta simpla de mancarica cu gulii si carnati din: gulii, carnati,
cartofi, rosii, ardei, ceapa, smantana, untdelemn, sare, piper si boia.
Ingrediente: 1/2 kg gulii 2 perechi de cărnaţi 500 gr cartofi 500 gr
roşii 3-4 ardei 2 cepe 70 gr smântână acră untdelemn sare piper boia
Mod de preparare: Guliile le tăiem…
Read more »
Read more »
Turnedo de curcan cu zarzavat
13 April 2011
O
reteta de turnedo de curcan cu zarzavat din: piept de curcan, sare, unt
sau margarina, sparanghel, spanac, piper si patrunjel. Ingrediente: 600
gr din piept de curcan sare 40 gr unt sau margarină 4 roşii mai mici
500 gr sparanghel 500 gr spanac proaspăt sau din congelator piper
pătrunjel tăiat mărunt Mod de…
Read more »
Read more »
Mancare cu carne si orez
13 April 2011
O
reteta simpla de mancare cu carne si orez din: carne de vita, carne de
miel, carne de porc, cognac, ceapa, usturoi, ciuperci, masline, piure de
rosii, sare, piper, foi de dafin, chimion, salvie, orez si apa.
Ingrediente: 200 gr carne de vită 200 gr carne de miel 200 gr carne de
porc 1 păhărel…
Read more »
Read more »
Miel împănat cu ierburi, morcovi, mazăre si fasole
12 April 2011
O
reteta delicioasa de miel impanat cu ierburi, morcovi, mazare si fasole
din: vrabioare de miel, ansoa, rozmarin, usturoi, otet balsamic,
mustar, lamaie, morcovi, miere, unt, mazare, fasole boabe, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente pentru carnea de miel: 4 bucăţi de
vrăbioare posterioare de miel 1 cutie anşoa 4 crenguţe de rozmarin 3-4…
Read more »
Read more »
Sos de roşii făcut în casă
12 April 2011
O
reteta simpla de sos de rosii facut in casa din: ulei de masline
extravirgin, usturoi, piure de tomate, rosii, busuioc, zahar, sare si
piper. Ingrediente: 50 ml ulei de măsline extra virgin 3 căţei de
usturoi, tocați fin 1 linguriţă piure de tomate 2 x 400g cutii roşii
zdrobite frunze proaspete de busuioc zahăr…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa aurie de dovleac
12 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de post de supa aurie de dovleac din:
dovleac, ceapa, usturoi, ghimbir, praf de curcuma, pudra de curry, lapte
de cocos, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: un dovleac mediu o
ceapa mare alba, tocata marunt trei catei de usturoi, tocati marunt o
lingura de ghimbir proaspat, tocat o lingurita de…
Read more »
Read more »
Cocktail King Of The Party
12 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail King of the party din: gin, casis si cuburi
de gheata facute din suc de coacaze. Ingrediente: 1/3 gin 1/3 Casis
cuburi de gheata facute din suc de coacaze Mod de preparare: Mixam
ingredientele cu cuburi de gheata, apoi turnam bautura intr-o cupa de
sampanie racita anterior
Read more »
Read more »
Castron bosniac cu trei feluri de carne
12 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de castron bosniac cu trei feluri de carne
din: carne de porc, carne de vita, carne de miel, morcovi, ardei verzi,
cartofi, fasole verde, gulie, ceapa, patrunjel, telina, sare, piper,
cuisoare, foaie de dafin si boia iute. Ingrediente: 1/2 kg came de porc
1/2 kg carne de vită 1/2 kg…
Read more »
Read more »
Ghiveci de Teleorman
12 April 2011
O reteta de ghiveci din: carne de porc, ulei, ceapa, orez, ardei gras,
rosii, ardei iute, rosii, ardei iute, patrunjel, usturoi, piper, unt si
sare. Ingrediente: 750 g carne de porc 100 ml ulei 4-5 cepe 100 g orez
2-3 ardei graşi 2 roşii 1 ardei iute 1 legătură pătrunjel şi mărar 5
căţei…
Read more »
Read more »
Ciorba ca la lipoveni
12 April 2011
O reteta gustoasa de ciorba de peste, ceapa, rosii, ardei, leustean,
cartofi, sare, piper, otet. Ingrediente: 3 kg peşte (de mai multe
feluri: ştiucă, somn, biban, crap) 6-7 cepe 6-7 roşii 2-3 ardei 2-3
legături leuştean 8 cartofi sare piper oţet Mod de preparare: Cureţi
ceapa, cartofii, roşiile şi ardeii, apoi tai mărunt ceapa,…
Read more »
Read more »
Salata de ananas
12 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de ananas din: ananas, fructoza,
apa, esenta de vanilie si lamaie. O reteta exotica, usor de preparat,
foarte delicioasa si potrivita pentru cina sau de ce nu pentru un
weekend de rasfat. Ingrediente: 1 ananas de aproximativ 1 kg 250-300 g
fructoza 250 ml apa esenta de vanilie…
Read more »
Read more »
Ochiuri româneşti în gogoşari
12 April 2011
O reteta delicioasa de ochiuri romanesti in gogosari, orez, ceapa, oua,
bulion, patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 600 g gogoşari 100
g orez 1-2 cepe 6 ouă 1 lingură bulion 1 legătură pătrunjel sare piper
ulei Mod de preparare: Speli gogoşarii, îi prăjeşti în ulei, îi scoţi şi
îi cureţi de coajă, cotoare…
Read more »
Read more »
Cocktail Green Morning
12 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Green Morning din: dry gin, curacao albastru,
zeama de grapefruit, suc de portocale si suc de ananas. Ingrediente: 4
cl dry gin 2 cl Curacao albastru 2 cl zeama de grapefruit 2 cl suc de
portocale 2 cl suc de ananas Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza bine in…
Read more »
Read more »
Mâncare de vinete cu carne de vită
12 April 2011
O reteta delicioasa de mancare de vinete cu carne de vita, rosii,
ceapa, usturoi, cascaval, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 2
vinete 2 roşii 2 cepe 1 căţel de usturoi 200 g carne de vită 100 g
caşcaval sare piper verdeaţă Mod de preparare: Tai mărunt ceapa şi
usturoiul, carnea bucăţi şi le căleşti…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Calcan cu sos acrisor (video)
12 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara calcan cu sos acrisor din: calcan,
ulei de masline, lamaie, sare, piper, cartofi, unt, praz, usturoi si vin
alb. Ingrediente: calcan ulei de masline lamaie sare piper cartofi unt
praz usturoi vin alb Mod de preparare: Daca exista posibilitatea de a
avea calcan proaspat, cu atat mai…
Read more »
Read more »
White Lady Cocktail
12 April 2011
O
reteta simpla de White Lady Cocktail din: gin, cointreau, zeama de
lamaie si o lingurita de albus. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl Cointreau 3
cl zeama de lamaie o lingurita de albus Mod de preparare: Umplem
shakerul pe jumatate de gheata zdrobita, mixam bine ingredientele, apoi
turnam toata bautura intr-un pahar de…
Read more »
Read more »
Vinete prăjite si marinate, cu roşii
12 April 2011
O reteta de vinete prajite si marinate cu rosii, usturoi, masline
negre, patrunjel, boia, oregano, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete
mari 4 roşii 3 căţei de usturoi 50 g măsline negre 1/2 legătură
pătrunjel sare piper oregano boia ulei Mod de preparare: Speli vinetele,
le tai rondele de 1 cm grosime, le presari…
Read more »
Read more »
Cocktail Peach Paloma
12 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Peach Paloma din: lichior de piersici, gin
tonic si menta. Ingrediente: 4 cl lichior de piersici 2 cl gin tonic 1
fir de menta Mod de preparare: Lichiorul de piersici si ginul se
amesteca intr-un pahar. Se completeaza cu tonic rece si se decoreaza cu
un fir de menta.
Read more »
Read more »
Branza cu smantana si ardei copti
12 April 2011
O reteta delicioasa de branza cu smantana, ardei copti, ulei de
masline, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 2 ardei roşii 2 ardei
verzi 300 g telemea de capră sau de vacă 200 ml smântână 1 lingură ulei
de măsline busuioc sare piper Mod de preparare: Coci ardeii în cuptor,
îi laşi să se răcească,…
Read more »
Read more »
Cocktail Gin Manhattan
12 April 2011
O
reteta simple de Cocktail Gin Manhattan din: dry gin, vermut rosu,
angostura si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl dry gin 2 cl vermut
rosu 1 strop de Angostura cirese de cocktail Mod de preparare:
Amestecam bine cu gheata ginul, Angostura si vermutul intr-un pahar de
amestecare, apoi turnam bautura intr-un pahar de…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu dovlecei si vinete
12 April 2011
O reteta gustoasa de aperitiv cu dovlecei, vinete, oua, faina, praf de
copt, lapte, cascaval, rosie, ceapa, frunze de telina, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 3 oua 150 g făină 1 plic praf de copt 200
ml lapte 100 g caşcaval ras 1 roşie 1 ceapă mică 1 dovlecel mic 1/2
vânătă…
Read more »
Read more »
Porumbei a la Franciscana
12 April 2011
O
reteta delicioasa de porumbei a la Franciscana din: porumbei, ficatei,
inimi, pipota, oua, jales, patrunjel, paine, sare si piper. Ingrediente:
2 porumbei ficăţeii, inimile şi pipota porumbeilor 4 ouă 2 linguri de
jaleş tăiat mărunt 2 linguri de pătrunjel tăiat mărunt 4 felii de pâine
albă sare piper Mod de preparare: Dăm jos…
Read more »
Read more »
Cocktail Casino
12 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Casino din: dry gin, cointreau, zeama de
lamaie, angostura amaruie si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl dry
Gin 2 cl Cointreau 1 cl zeama de lamaie 1 strop Angostura amaruie cirese
de cocktail Mod de preparare: Ingrediente se mixeaza bine cu gheata
in shaker, apoi se toarna in…
Read more »
Read more »
Scrumbii fripte
12 April 2011
O
reteta simpla de scrumbii fripte din: scrumbii, lamaie si sare.
Ingredinete: 4 scrumbii mici lămâie sare Mod de preparare: Scrumbiile
le curăţăm bine şi le spălăm şi pe dinafară şi pe dinăuntru, le stropim
cu suc de lămâie şi le sărăm puţin. Le lăsăm să se odihnească puţin.
Incălzim vasul pentru frigere. Punem…
Read more »
Read more »
Ruladă Padurarului
12 April 2011
O
reteta delicioase de Rulada Padurarului din: snitele de caprioare,
chifla, ciuperci, unt, untdelemn, ou, sare, piper, patrunjel, pesmet si
compot de afine. Ingrediente: 4 şniţele de căprioară sau de cerb 1
chiflă lapte 5o gr ciuperci (champignons) 100 gr ciuperci 1 lingură de
unt 3 linguri de untdelemn 1 ou sare piper 1 /2…
Gulaş de mistreţ
12 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gulas de mistret din: carne de mistret,
ceapa, usturoi, rosii, ciuperci si vin negru Ingrediete: 500 gr carne de
mistreţ, pentru gulaş 3 cepe 3 căţei de usturoi 3 roşii 50 gr ciuperci
(champignons) 200 ml vin negru Mod de preparare: Carnea o frigem în
vasul, cca 5…
Read more »
Read more »
Pui cu cascaval
12 April 2011
O reteta delicioasa de pui cu cascaval de oaie, patrunjel, otet, ulei,
boia, piper, busuioc si sare. Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pui 100
g caşcaval de oaie 1 legătură pătrunjel 2 linguri oţet 2 linguri ulei
1/2 linguriţă de boia sare piper busuioc Mod de preparare: Tai
caşcavalul cubuleţe, îl amesteci cu…
Read more »
Read more »
Salata de paste cu ardei copti
12 April 2011
O reteta de salata de paste cu ardei copti, branza telemea, usturoi,
ceapa rosie, ulei de masline, sare piper si patrunjel. Ingrediente: 300 g
paste 300 g telemea 4 ardei graşi 2 căţei de usturoi 1 ceapă roşie 3
linguri ulei de măsline sare piper pătrunjel Mod de preparare: Pe
flacăra aragazului, pe o…
Read more »
Read more »
Lasagna cu pui si praz
12 April 2011
O reteta deliciasa de lasagna cu pui, praz, foi de lasagna, unt, faina,
ou, lapte, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 1 pachet mic de foi de
lasagna 2 bucăţi mai mari de piept de pui tocat 3 bucăţi mai mari de
praz 1 pachet de unt 2 linguri făină 1 ou 1/2 l lapte…
Read more »
Read more »
Rizoti cu calamari
12 April 2011
O
reteta simpla de rizoto cu calamari din: calamari, ceapa, orez si
patrunjel. Ingrediente: 1 kg de calamari 1 ceapă orez pătrunjel Mod de
preparare: Vasul îl încălzim la secţiunea 2 şi prăjim ceapa să se
rumenească. Adăugăm pătrunjelul şi calamarii tăiaţi în două. Calamarii
îi frigem pe ambele părţi şi adăugăm orezul. Adăugăm…
Read more »
Read more »
Vinete delicioase împănate
12 April 2011
O reteta gustoasa de vinete impanate din: vinete, ceapa, ulei, morcov,
ardei gras, telina, marar, patrunjel, frunze de telina, sare, usturoi si
piper. Ingrediente: 2 vinete mai lunguieţe 1 ceapă 2 linguri de ulei
pentru călit + 2-3 linguri ulei pentru tavă 1 ardei gras 1 morcov 1
ţelină mărar şi pătrunjel 2 căţei…
Read more »
Read more »
Prajitura cu visine si coaja de portocala
11 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de prajitura cu visine si coaja de
portocala din: oua, faina, zahar, zahar vanilinat, praf de copt, visine,
unt, esenta de rom si coaja de portocala. Ingrediente: 6 oua 6 linguri
de faina 6 linguri de zahar un plic zahar vanilinat un plic praf de copt
visine din compot unt…
Read more »
Read more »
Perisoare cu castraveti acri
11 April 2011
O reteta delicioasa de perisoare cu castraveti acri din: carne de
pasare, orez, oua, ceapa, faina, piper, marar, patrunjel, sare, smantana
si usturoi. Ingrediente: 250-300 g carne de pasăre 50 g orez 1 ou 1
ceapă 1/2 ceşcuţă ulei 2 linguri apă rece 1 lingură făină piper mărar
pătrunjel sare Ingrediente sos: 50 ml…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu piure de vinete
11 April 2011
O reteta delicioasa de pui cu piurede vinete, ou, paine, cas, cascaval,
sare, piper, verdeata, usturoi, dovlecel, ceapa, vinete si vin.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 ou 2 felii de pâine 200 g caş 100 g
caşcaval sare piper 1/2 lingură de verdeaţă tocată 2 căţei usturoi 1
dovlecel mic 1 cartof 1…
Read more »
Read more »
Scrob banatean de ficat
11 April 2011
O reteta gustoasa de scrob banatean de ficat din: ficat de pui, ceapa,
oua, smnatana, ulei si sare. Ingrediente: 500 g ficat de pui 2 cepe mari
100 ml apă rece 4-5 ouă 2 linguri smântână grasă 50 ml ulei sare Mod de
preparare: Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o căleşti în ulei.…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu vin de Porto
11 April 2011
O
reteta simpla de piept de pui cu vin de Porto din: piept de pui, sunca
cruda afumata, parmezan, patrunjel, sare, piper si 1 pahar de vin de
Porto. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de pui 100 gr de şuncă crudă
afumată 2 linguri de parmezan pătrunjel sare piper 1 pahar de vin de
Porto…
Read more »
Read more »
Cocktail Claridge
11 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Claridge din: vermut sec, gin, apricot brandy
si bitter orange. Ingrediente: 2 cl vermut sec 2 cl gin 1 cl Apricot
Brandy 1 strop de Bitter Orange Mod de preparare: Se amesteca cu
gheata ingredientele intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura
intr-un pahar de cocktail, racit anterior
Read more »
Read more »
File din piept de pui cu sos de portocale
11 April 2011
O
reteta simpal de file din piept de pui cu sos de portocale din: piept
de pui, morcovi, mazare, orez, portocale, smantana, sare, piper si
lamaie. Ingrediente: 300 gr piept de pui 500 gr morcovi 300 gr mazăre 80
gr orez 4 portocale 2 linguri de smântână acră sare piper lămâie Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Macrou cu susan si stafide (video)
11 April 2011
O
reteta video delicioasa despre cum se prepra macrou cu susan si stafide
din: macrou, susan, pesmet, coaja de lamaie, ceapa, marar, stafide,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: macrou susan pesmet coaja
de lamaie ceapa marar stafide ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Se curata bine doua bucati de macrou,…
Read more »
Read more »
Pui cu smantană si muştar
11 April 2011
O
reteta simpla de pui cu smantana si mustar din: pui, untdelemn, mustar,
smantana, sare si suc de la o jumatate de lamaie. Ingrediente: 1 pui
(cca 1 kg) 6 linguri de untdelemn 2 linguri de muştar smântână sare suc
de la o jumătate de lămâie Mod de preparare: Puiul curăţat şi spălat
îl…
Read more »
Read more »
Friptură de gască
11 April 2011
O
reteta simpla de friptura de gasca din: gasca, varza, mere, cartofi,
ceapa, chimion, otet si sare. Ingrediente: 1 gâscă (cca 1,25 kg) 600 gr
varză 80 gr mere 80 gr cartofi 1 ceapă chimion otet sare Mod de
preparare: Gasca afumată şi spălată o tăiem bucăţi (porţii), presărăm
chimion, o punem în vas…
Read more »
Read more »
Raţă pe mazăre
11 April 2011
O
reteta simpla de rata pe mazare din: rata, ceapa, slanina, faina,
mazare, patrunjel, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 1 rata tanara 2
cepe 250 g slanina 1 lingura faina 1 kg mazare patrunjel sare piper
untdelemn Mod de preparare: Slanina si ceapa le grigem in vas. Punem
si rata si o rumenim pe…
Read more »
Read more »
Şniţele de curcan cu roşii şi sos de ciuperci
11 April 2011
O
reteta delicioasa de snitele de curcan cu rosii si sos de ciuperci din:
snitele de curcan, ceapa, untdelemn, praz, ciuperci, sos de soia,
rosii, patrunjel si smantana. Ingrediente: 500 gr şniţele de curcan 2
cepe 2 linguri de untdelemn 2 bucăţi de praz 500 gr ciuperci 1/8 l
supă 3 linguri de sos de…
Read more »
Read more »
Salau cu ciuperci si cascaval
11 April 2011
O reteta delicioasa de salau cu ciuperci, cascaval, oua, sare si piper.
Ingrediente: 1 şalău 200 g ciuperci 200 g caşcaval 1 ouă sare piper
mirodenii după gust Mod de preparare: Pui peştele la fiert în apă cu
sare şi mirodenii. După ce s-a fiert, îl tai în două pe spinare şi îi
scoţi…
Read more »
Read more »
Coq au vin (Cocoş cu vin)
11 April 2011
O
reteta delicioasa de Coq au vin (cocos cu vin) din: pui, vin alb,
branza de oaie, smantana, sare, piper si mirodenii. Ingrediente: 1 pui
100 mi vin alb 100 gr brânză de oaie 150 gr smântână sare piper
mirodenii Mod de preparare: Puiul îl tăiem bucăţi şi-l frigem în vas
să se rumenească.…
Read more »
Read more »
Cocktail Fireball
11 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Fireball din: lichior d eportocale si gin
tonic. Ingrediente: 3 cl lichior de portocale 2 cl gin tonic Mod de
preparare: Turnam ingredientele in paharul pentru bauturi lungi, plin cu
gheata, si completam cu gin tonic.
Read more »
Read more »
Curcan gatit englezeste
11 April 2011
O
reteta simpla de curcan gatit englezeste din: curcan, faina, unt,
smantana, sparanghel, patrunjel, piper, sare, telina, morcovi, suc de
lamaie, galbenus si mazare verde. Ingrediente: 1 curcan 60 gr făină 60
gr unt 1/4 l smântână 1/2 cutie de sparanghel pătrunjel, piper, sare 500
gr ţelină 800 gr morcovi suc de lămâie 1 gălbenuş…
Read more »
Read more »
Raţă chinezească
11 April 2011
O
reteta simpla de rata chinezeasca din: rata, miere, sos de soia si
verdeturi. Ingrediente: 1 raţă tânără 2 linguri de miere 3 linguri de
sos de soia 1 linguriţă de verdeţuri tocate mărunt Mod de preparare:
Raţa o scurgem bine. Ingredientele le punem în vas şi le amestecăm
bine. Incălzim vasul amestecând într-una,…
Read more »
Read more »
Crap polonez
11 April 2011
O
reteta de crap polonez din: crap, ceapa, morcovi, telina, patrunjel,
boabe de piper, mustar, cuisoare, fruze de dafin, coaja de lamaie, bere,
otet de vin, stafide si migdale. Ingrediente: 1 – 1/2 kg crap 2 cepe 2
morcovi 1/2 de felină 1 legătură de pătrunjel 4 boabe de piper puţin
muştar 2 cuişoare 1…
Read more »
Read more »
Salău umplut cu migdale şi nuci
11 April 2011
O reteta delicioasa de salau umplut cu migdale si nuci din: salau,
ceapa, telina, piper alb, chifla, migdale, nuci, ceapa verde, suc de
lamaie, sare, nuca si zeama de peste. Ingrediente: 1 şalău de 1500 – 200
gr curăţat 1 ceapă 1 ţelină sărată piper alb 1/2 păinişoară (chiflă) 1
ceaşcă de lapte călduţ…
Read more »
Read more »
Gască umplută
11 April 2011
O
reteta delicioasa de gasca umpluta din: gasca, ciuperci, oua, smantana,
vin negru, untdelemn si magheran Ingrediente: 1 gâscă 200 gr ciupreci
(champignons) 6 ouă 200 ml smântână acră 1/2 l vin negru untdelemn
magheran Mod de preparare: Gâscă o sărăm pe dinafară şi pe dinăuntru
şi, după aceea, pregătim ingredientele cu care o…
Read more »
Read more »
Tarta cu mere si branza
11 April 2011
O reteta delicioasa de tarta cu mere si branza, faina, cascaval, unt,
sare, zahar si zahar vanilat. Ingrediente aluat: 3 pahare făină 1/2
pahar caşcaval trecut pe răzătoarea cu ochiuri mici 200 g unt 1/2
linguriţă rasă sare 10 linguri apă rece Ingrediente umplutură: 6 pahare
mere acrişoare tăiate felii subţiri 1 pahar zahăr…
Read more »
Read more »
Lipan fiert cu pastă de sardele
11 April 2011
O
reteta gustoasa de lipan fiert cu pasta de sardele din: lipani, unt,
sardele, sare, patrunjel si piper. Ingrediente: 4 lipani 3 linguri de
unt 3 sardele tăiate mărunt 2 linguri pătrunjel tocat sare piper Mod
de preparare: Punem lipanii uzi în tigaia. Se pune capacul şi se
încălzeşte până se fac aburi. Se…
Read more »
Read more »
Cocktail Surfer
11 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Surfer din: curacao albastru, gin, zeama de
lamaie si bitter orange Ingrediente: 3 cl Curacao albastru 2 cl gin 2 cl
zeama de lamaie 3 stropi de Bitter Orange Mod de preparare: Se toarna
ingredientele intr-un pahar pentru bauturi lungi si se completeaza cu
gin tonic.
Read more »
Read more »
Păstrăvi in sos de vin alb
11 April 2011
O
reteta delicioasa de pastravi in sos de vin alb din: pastravi, vin,
apa, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, boabe de piper, sare si felii de
lamaie. Ingrediente: 1 kg de păstrăvi 1 l de vin 1/4 l apă 2 morcovi
2 cepe pătrunjel 1 frunză de telină 10 boabe de piper sare 2 – 3…
Read more »
Read more »
Prajitura cu dovleac si coaja de lamaie
11 April 2011
O reteta gustoasa de parajitura cu dovleac si coaja de lamaie din:
zahar, ulei, amoniac, faina, esente, coaja de lamaie, scortisoara si
amoniac. Ingrediente: 6 linguri + 1 cană zahăr 6 linguri apă minerală
sau sifon 6 linguri ulei 1 linguriţă amoniac 300 g făină 600 g dovleac
esenţe coajă de lămâie scorţişoară 1/2…
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuca, miere si lapte
11 April 2011
O reteta de prajitura cu nuca, miere si lapte din: oua, zahar, faina,
miere, lapte, praf de copt, sare, cacao, nuca de cocos si unt.
Ingrediente: 3 ouă 375 g zahăr 375 g făină 1 şi 1/2 linguri de miere 10
linguri lapte 1 praf de copt sare Ingrediente sirop: 375 g zahăr 50…
Read more »
Read more »
Păstrăv la cuptor
11 April 2011
O
reteta simpla de pastrav la cuptor din: pastrav, marar, patrunjel,
usturoi, vin alb, lamaie, untdelemn, sare si piper. Ingrediente: 2
păstrăvi (cca 500 gr) 2 frunze de mărar pătrunjel 1 căţel de usturoi 1/2
pahar de vin alb de masă 1 lămâie 4 linguri de untdelemn sare piper
Mod de preparare: Curăţăm peştele,…
Tort de ciocolata frisca
11 April 2011
O reteta delicioasa de tort de ciocolata si frisca din: frisca lichida,
biscuiti, unt si ciocolata menaj. Ingrediente: 250 g biscuiţi digestivi
100 g unt +1 lingură de unt pentru uns forma de tort 800 ml frişcă
lichidă 700 g ciocolată de menaj Mod de preparare: Ungi cu unt şi
tapetezi cu hârtie de…
Read more »
Read more »
Pui cu mere si cascaval
11 April 2011
O reteta delicioasa de pui cu mere, cacaval, unt, lapte, galbenusuri,
nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 600 g piept de pui dezosat 80 g
unt + 20 g pentru uns tava 80 g + 2 linguri făină 3-4 mere 1 cană de
lapte 2 gălbenuşuri 120 g caşcaval ras nucşoară piper sare Mod…
Read more »
Read more »
Galuste de varza alba
11 April 2011
O reteta gustoasa de galuste de varza alba din: varza alba, cascaval,
oua, gris, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g varză albă 3
linguri caşcaval ras 1 lingură griş 2 ouă 1 lingură smântână sare piper
Mod de preparare: Cureţi varza, o tai bucăţi mari şi le pui la fiert în
apă cu…
Read more »
Read more »
Rulouri cu file de pastrav
11 April 2011
O reteta delicioasa de rulouri cu file de pastrav din: oua, faina, apa
minerala, lapte, sare, piper, marar, unt, file de pastrav, branza de
vaci, radacina de hrean, smantana, ceapa verde si lamaie. Ingrediente
clatite: 4 ouă 200 g făină + 2 linguriţe pentru peşte 200 ml apă
minerală 100 ml lapte sare piper…
Read more »
Read more »
Gulii in aluat de clatite
11 April 2011
O reteta gustoasa de gulii in aluat de clatite din: gulii, oua, lapte,
cascaval, faina, sare, ulei. Ingrediente: 2 gulii 2 ouă 1 pahar lapte
100 g caşcaval ras făină sare ulei sau unt Mod de preparare: Din lapte,
ouă şi făină pregăteşti un aluat de clătite, aşa cum faci de obicei.
Adaugi caşcavalul…
Read more »
Read more »
Cocktail Pink Gin
10 April 2011
O
reteta simpla de cocktail Pink GIn din: gin si angostura. Ingrediente: 5
cl Gin Angostura Mod de preparare: Clatim un pahar rece de cocktail
cu putin Angostura, apoi turnam in el ginul rece.
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cotlete de berbecut cu ceapa tempura (video)
10 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara cotlete de berbecut cu ceapa tempura
din: cotlet berbecut, crutoane, rozmarin, ou, hrean, menta, cimbru,
parmezan, usturoi, miere, mustar, faina, ceapa, sos de soia, ulei, sare
si piper. Ingrediente: cotlet berbecut crutoane rozmarin ou hrean menta
cimbru parmezan usturoi miere mustar faina ceapa sos soia apa ulei sare…
Read more »
Read more »
Cocktail Ginger’s Luck
10 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Ginger’s Luck din: rachiu, ginger ale,
angostura si lamaie Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) Ginger Ale rece
1 strop de Angostura 1 lamaie Mod de preparare: Punem cuburile de
gheata si o dunga mai mare de coaja de lamaie intr-un pahar de cocktail.
Adaugam rachiul, Ginger Ale si Angostura.
Read more »
Read more »
Cocolosi cu branza
10 April 2011
O reteta gustoasa de cocolosi cu branza de burduf, malai si carnat
afumat. Ingrediente: 1/2 kg mălai 250 g brânză de burduf 200 g cârnat
afumat Mod de preparare: Faci o mămăligă mai vârtoasă, pe care o
răstorni pe un suport de lemn. Cu aţa tai bucăţi de mămăligă de mărimea
unui pumn. Presezi…
Read more »
Read more »
Cocktail Garibaldi
10 April 2011
O
reteta simpa de Cocktail Garibaldi din: brandy, lichior de portocale,
campari, suc de portocale si felii de portocale. Ingrediente: 2 cl
brandy 2 cl lichior de portocale 3 cl Campari suc de portocale felii de
portocale Mod de preparare: Agitam bine ingredientele alcoolice cu
gheata in shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar pentru…
Read more »
Read more »
Placinta cu colarezi
10 April 2011
O reteta delicioasa de placinta cu colarezi, oua, sare, faina, lapte,
zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, zahar, untura si zahar pudra.
Ingrediente: 5 ouă sare 350 g făină 1 l lapte 2 plicuri zahăr vanilat 1
lingură coajă de lămâie şi portocală zahăr după gust Ingrediente aluat:
1 lingură untură (sau ulei) 200…
Read more »
Read more »
Carne de porc cu ardei
10 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de carne de porc cu ardei din: carne de porc,
usturoi, ardei iute, ardei verzi, sos de soia, sare si piper.
Ingrediente: 600 – 700 gr carne de porc (de pe burtă) 3 căţei de usturoi
zdrobiţi 1 ardei iute mic 3 – 4 ardei verzi şi mari (tăiaţi cubuleţe)…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Crust
10 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Orange Crust din: brandy, curacao orange,
zeama de lamaie, suc de portocale, angostura, felii de lamaie si zahar.
Ingrediente: 3 cl brandy 1 cl Curacao orange 1 cl zeama de lamaie 10 cl
suc de portocale 2 stropi de Angostura felii de lamaie zahar Mod de
preparare: Agitam bine…
Read more »
Read more »
Pere fierte in vin
10 April 2011
O reteta deliciasa de pere fierte in vin, cuisoare, miere si frisca.
Ingrediente: 2 pere 2 litri vin roşu mai bun cuişoare miere sau sos de
ciocolată pentru decor frişca pentru decor Mod de preparare: Cureţi
perele, de coajă, dar nu le scoţi codiţele.In fiecare pară înfigi 2
cuişoare (nu mai mult, că astfel…
Read more »
Read more »
Chilli cu carne
10 April 2011
O
reteta simpla de chilli cu carne din: carne de porc, usturoi, ardei
iute, rosii, sare, piper, maghiran, chilli, chimen, telina, zahar,
untdelemn si faina. Ingrediente: 1 kg carne de porc 3 usturoi zdrobiţi 5
– 8 ardei mari iuţi 1 kg roşii curăţate de coajă şi tăiate sare piper
maghiran chilli măcinat chimen ţelină…
Read more »
Read more »
Salată din tulpină de ţelină
10 April 2011
O reteta delicioasa de salata din tulpina de telina, rosii, otet,
kechup, galbenus, ulei, sare, piper. Ingrediente: l legătură tulpină de
ţelină 2 roşii 2 linguri oţet din vin alb 2 linguri ketchup 1 gălbenuş
proaspăt 5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Speli şi tai ţelina
în fâşii subţiri. Speli roşiile şi…
Read more »
Read more »
Carne de miel a la Romania
10 April 2011
O
reteta delicioasa de carne de miel a la Romania din: pulpa de miel,
otet, rozmarin, vin alb, usturoi, sardele, sare si piper. Ingrediente:
1 kg de pulpă de miel puţin oţet rozmarin 1/2 pahar de vin alb 1 căţel
de usturoi 2 sardele sare piper Mod de preparare: Spălăm carnea de
miel şi…
Read more »
Read more »
Tavă tiroleză
10 April 2011
O
reteta delicioasa de tavă tiroleză din: carne de vita fiaarta, carne de
vita uscata, slanina, ceapa, cartofi, grasime de porc, sare, piper,
chimen si magheran. Ingrediente: 150 gr carne de vită fiartă 150 gr
carne fiartă uscată 150 gr slănină 1 ceapă mare 1 kg cartofi fierţi 2
linguri de grăsime de porc sare…
Read more »
Read more »
File de vitel cu hrean salbatic
10 April 2011
O
reteta delicioasa de file de vitel cu hrean salbatic din: file de
vitel, unt sau margarina, rosii, hrean salbatic, smantana, nuca, fasole
verde, sare si piper. Ingrediente: 600 gr file de viţel puţin unt sau
margarină sare piper 2 roşii 2 legături de hrean (sălbatic) curăţat 1/2
pahar de vin alb 4 linguri de…
Read more »
Read more »
Cocktail Zoom
9 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Zoom din: cherry brandy, vermut rosu, vermut
sec si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl Cherry brandy 2 cl vermut rosu
2 cl vermut sec coaja de lamaie Mod de preparare: Agitam bine
ingrediente cu gheata intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar
de cocktail, iar la final adaugam…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu sarmalute in foi de vita
9 April 2011
O reteta delicioasa de pui umplut cu sarmale in foi de vita din: carne
de vita, carne de porc, ceapa, orez, sare, piper, marar si ulei.
Ingrediente: 1 pui de1-1,5 kg 200 g carne de vită 200 g carne de porc
50 g ceapă 50 g orez 200 g foi de viţă sau 10-20…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Somon cu portocale (video)
9 April 2011
O
reteta video simpla despre cum se prepara somon cu portocale din: file
de somon, portocale, ceapa verde, ulei de masline, unt si sare.
Ingrediente: file somon portocale ceapa verde ulei de masline unt
portocale sare Mod de preparare: Se taie un fileu de mai mare de somon
in bucati mai mari, care se…
Read more »
Read more »
Cocktail Alba
9 April 2011
O
reteta de Cocktail Alba din: coniac, suc de portocale, sirop de zmeura
si cirese. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl suc de portocale 1 cl sirop de
zmeura cirese Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu gheata
intr-un shaker, si turnam bautura in cupa de cocktail racita anterior.
Read more »
Read more »
Tarta cu dovleac
9 April 2011
O reteta gustoasa de tarta cu dovleac, faina, unt, untura, sare, oua,
lapte, scortisoara, zahar, cuisoare si coja rasa de lamaie. Ingrediente:
250 g făină 80 g unt+ 20 g unt pentru uns 1 lingură untură (ulei) 1
vârf linguriţă de sare 1 ceşcuţă apă rece Ingrediente umplutură: 1 kg de
dovleac ras 50…
Read more »
Read more »
Mancare de carne de vită cu sos de smantana
9 April 2011
O
reteta delicioasa de mancare de carne de vita cu sos de smantana din:
carne de vita, slanina, ceapa, legume, sare, boabe de piper, frunza de
dafin, ghimber, smantana si otet sau suc de lamaie. Ingrediente: 600 gr
carne de vită 50 gr slănină 1 ceapă mare 250 gr diferite legume de
condimentare sare, boabe…
Read more »
Read more »
Carne de oaie a la Macedoniana
9 April 2011
O
reteta simpla de carne de oaie a la Macedoniana din: costita de oaie,
ceapa, rosii, ardei verzi, branza, untdelemn, sare si piper.
Ingrediente: ] kg costiţă de oaie 3 cepe 3 roşii 3 ardei verzi 150 gr
brînză mai tare untdelemn sare piper Mod de preparare: Tăiem mărunt
costiţa de oaie şi o…
Read more »
Read more »
Rulada de nuci cu frisca
9 April 2011
O reteta gustoasa de rulada de nuci cu frisca, oua, zahar si coaja de
lamaie. Ingrediente: 100 g nuci măcinate 200 ml frişcă nebătută 4 ouă 4
linguri de zahăr coajă de la 1 lămâie Mod de preparare: Baţi spumă
albuşurile, adaugi gălbenuşurile, şi amesteci uşor. Adaugi 80 g de nuci
măcinate, coaja de…
Read more »
Read more »
Ragu Mediteranean
9 April 2011
O
reteta delicioasa de Ragu Mediteranean din: ceapa, usturoi, untdelemn,
rosii, masline, apa, ierburi provensale, sare, smantana, file de peste,
carne din scoica si un pachetel de sofran. Ingrediente: 1 ceapă mai
mare 2 căţei de usturoi 4 linguri de untdelemn (de măsline) 1 ceaşcă de
apă 500 gr roşii 100 gr măsline umplute (pline)…
Read more »
Read more »
Cocktail Cream Fizz
9 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Cream Fizz din: rachiu, frisca, lichior de
vanilie, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 4 cl rachiu (Weinbrand) 3
cl frisca 2 cl lichior de vanilie 1 cl zeama de lamaie sifon Mod de
preparare: Agitam bine ingredientele, cu exceptia sifonului, cu gheata
intr-un shaker, turnam si adaugam apoi…
Read more »
Read more »
Cocktail de portocale si lapte de cocos
9 April 2011
O
reteta simpla de cocktail mix de portocale si caise din: brandy
apricot, rachiu, suc de portocale si lapte de cocos Ingrediente: 4 cl
Brandy Apricot 4 cl rachiu (Weinbrand) 8 cl suc de portocale 165 ml
lapte de cocos Mod de preparare: Punem patru cuburi de gheata intr-un
vas de apa. Turnam deasupra…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu vinete si usturoi
9 April 2011
O reteta delicioasa de cartofi copti, vinete, usturoi, ulei, ceapa,
ardei rosu, cimbru, iaurt, patrunjel. Ingrediente: 4-5 cartofi 1 vânătă
mică 3 linguri ulei 1 ceapă mică 1 ardei roşu 2 căţei usturoi 1 vârf de
cuţit cimbru 4 linguri iaurt pătrunjel sau mărar Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi coci în cuptor.…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu varză si legume
9 April 2011
O
retete delicioasa de pulpa de miel vu varza si cu legume din: pulpa de
miel, rosii, vinete, dovlecei, supa, vin negru, ceapa, verdeata, mustar,
pesmet, usturoi, sare, piper si vegeta. Ingrediente: 750 gr pulpă de
miel 500 gr roşii 2 vinete 4 dovlecei 1/4 l supă limpede 1 /8 l vin
negru 4 cepe…
Read more »
Read more »
File de vită
9 April 2011
O
retete simpla de file de vita din: file de vita, untdelemn, sare si
piper. Ingrediente: 600 gr file de vită 6 linguri de untdelemn sare
piper Mod de preparare: Carnea o tăiem bucăţi de căte 150 gr şi o
batem bine. Fileurile le frigem puţin în vas, pe ambele părţi. Scoatem
carnea din…