Retete de top:
Turte cu măsline
18 October 2011
O
reteta de turte cu masline din: faina, cubulet de drojdie, masline,
sare, ulei, cimbru si busuioc. Ingrediente: un kilogram de făină un
cubuleţ de drojdie 100 g măsline feliate sau tăiate foarte mărunt sare
ulei cimbru busuioc Mod de preparare: într-un vas adânc se cerne
făină, se face o gaură în mijloc şi…
Read more »
Read more »
Chiftele thailandeze de curcan cu salată de tăieţei
18 October 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute thailandeze de curcan cu salata de
taitei din: piept de curcan, lemongrass, usturoi, coaja si suc de lime,
sos de soia, coriandru, taitei de grau, amestec de legume, ardei iute si
sos dulce de chilli. Ingrediente: 400 g piept de curcan, tocat grosier 1
tijă de lemongrass, tocată fin 2 …
Read more »
Read more »
Cocktail Angelo
18 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Angelo din: campari, suc de ananas, suc de
portocale si vermut sec. Ingrediente: 6 cl Campari 4 cl suc de ananas 4
cl suc de portocale 2 cl vermut sec Mod de preparare: mixam bine in
shaker cu gheata Campari-ul, sucurile de fructe si vermutul. Apoi turna
in cupa…
Read more »
Read more »
Retete de post: Iahnie de fasole
18 October 2011
O
reteta de post delicioasa din: boabe de fasole alba, ceapa, ulei,
rosii, pasta de tomate, ardei grasi, usturoi, sare, piper, cimbru si foi
de dafin. Ingrediente: 500 g boabe de fasole alba 2 cepe 4 linguri ulei
5 rosii 2 linguri pasta de tomate 2 ardei grasi galbeni 3 catei de
usturoi sare piper…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Vinete murate
18 October 2011
O
reteta delicioasa de vinete murate din: varza alba, telina, foi de
vita, hrean si sare. Ingrediente: 1 varză albă 2 rădăcini de ţelină
câteva foi de viţă hrean sare pentru saramură: 1 lingură sare la 1 l de
apă Mod de preparare: Cureti vinetele şi le crestezi longitudinal.
Apoi pui vinetele la fiert…
Read more »
Read more »
Conopida cu broccoli gratinate
18 October 2011
O
reteta de conopida cu broccoli gratinate din: conopida, broccoli,
usturoi, smantana, oua, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 500 g
conopidă 300 g broccoli 2 căţei de usturoi 200 g smântână 3 ouă unt 150 g
caşcaval sare piper Mod de preparare: Se curăţă conopida şi broccoli,
se fierb în apă clocotită cu sare timp…
Read more »
Read more »
Cârnaţi cu fasole la cuptor
18 October 2011
O
reteta de carnati cu fasole la cuptor din: ulei vegetal, fire de
celery, morcovi, ceapa, pasta de tomate, fasole alba, fasole in sos
tomat, cimbru, supa de pui si paine alba. Ingrediente: 1 lingură de
ulei vegetal 8 cârnaţi de porc 2 fire de celery, tocate 2 morcovi,
tocaţi 1 ceapă, tocată 1 lingură…
Read more »
Read more »
Guacamole cu roşii
18 October 2011
O
reteta de gucamole cu rosii din: avocado, rosii, ceapa, coriandru,
ardei iute, zeama de la o lamaie si sare. Ingrediente: 2-3 avocado 6
roşii mijlocii 1 ceapă 1 linguriţă coriandru 1 ardei iute zeama de la o
lămâie sare Mod de preparare: Opăreşti roşiile timp de 3 minute. Apoi
le scoţi şi .le…
Read more »
Read more »
Supa de ceapa
18 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de ceapa din: ceapa, supa de carne, franzela,
cascaval, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 500 g ceapă albă 2,5 l
supă de carne strecurată (sau supă de oase) 1 franzelă 200 g caşcaval
50 g unt 1 lingură rasă de făină sare piper Mod de preparare: Se
curăţă…
Read more »
Read more »
Tartar de avocado şi ton
18 October 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu avocado si ton din: file de ton, ceapa
verde, avocado, lime, ulei de masline extravirgin, ghimbir, cimbru,
sare, piper, pasta de ardei iute, otet de mere si zahar. Ingrediente:
350 g file de ton proaspăt 1 fir de ceapă verde 1 avocado 1 lime 2
linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Paste cu sos de avocado
18 October 2011
O
reteta delicioasa de paste cu sos de avocado din: paste tip fundite,
ardei gras rosu, avocado, iaurt, zeama de lamaie, mustar dijon, marar,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 150 g paste tip fundiţe 1 ardei
gras roşu pentru sos: 1 avocado 300 g iaurt 2 linguri cu zeamă de lămâie
1 linguriţă cu muştar…
Read more »
Read more »
Cum se prepara mancare de legume Escalibada (video)
18 October 2011
O
reteta video delicioasa si usor de preparat despre cum se prepara
mancarea de legume Escalibada. Un preparat al Cataloniei care poate fi
servit ca fel principal sau ca garnitura. Ingrediente: 1 medium size
courgette 1 medium size aubergine 1 onion 4 Italian style green peppers 2
tomatoes 8 mushrooms Olive oil to taste salt…
Read more »
Read more »
Tortillas în sos picant cu carne
18 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tortillas in sos picant cu carne din:
tortillas, carnat, pulpa de rosii, ulei de masline extravirgin, ceapa,
ardei capia, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 200 g tortillas
crocante din faină de porumb pentru sos: 1 cârnat gros picant 180 g
pulpă de roşii 2 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Cartofi cu carne de porc
18 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi cu carne de porc din: carne de
porc macra, dovlecel, cartofi, cascaval, ceapa, ulei de masline,
usturoi, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de
porc macra 1 dovlecel 2 cartofi mari 200 g cascaval 1 ceapa potrivita 2
linguri ulei de masline 2 catei…
Read more »
Read more »
Cartofi dulci copţi cu fasole
18 October 2011
O
reteta delicioasa de cartofi dulci copti cu fasole din: cartofi dulci,
boia afumata, ulei de masline, ceapa, usturoi, zahar brun, otet de vin
rosu, sos worcestershire, amestec de fasole boabe, rosii si smantana.
Ingrediente: 4 cartofi dulci mici 0 lingură de boia afumată 1 lingură
ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 2 căţei…
Read more »
Read more »
Salata mediteraneeana cu paste
18 October 2011
O
reteta delicioasa de salata mediteraneean cu paste din: paste, muguri
de pin, rosie, ardei gras, frunze de spanac, ulei de masline, sare, unt,
mozzarella, gorgonzola, parmezan si smantana. Ingrediente: 100 g paste
tip fundiţe 2 linguri cu muguri de pin 1 roşie 1 ardei gras câteva
frunze de spanac 1 lingură cu ulei de…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu roşii
18 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de placinta cu rosii din: rosii cherry,
faina, drojdie, ulei, apa, chimen si sare. Ingrediente: 500 g roşii
cherry 2 căni cu făină 25 g drojdie 10 linguri cu ulei 1 cană de apă
(sau cât intră, în funcţie de făină) chimen sare Mod de preparare:
într-un castron mare,…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Zacusca
18 October 2011
O
reteta simple si delicioasa de zacusca din: ceapa, gogosari, vinete,
piper, foi de dafin, ulei, bulion si sare. Ingrediente: 2 kg ceapă 6 kg
gogoşari 3 kg vinete (coapte) piper boabe foi de dafin 1-1/2 l ulei 1 kg
bulion puţină sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli, o tai în
4…
Read more »
Read more »
Ouă coapte cu spanac şi roşii
18 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de oua coapte cu spanac si rosii din:
spanac, rosii, fulgi de chilii si oua. Ingrediente: 100 g de spanac 400 g
de roşii tăiate, din conservă 1 linguriţă fulgi de chilii 3 ouă Mod
de preparare: Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pune spanacul
într-o strecurătoare,…
Read more »
Read more »
Paste cu vin rosu si busuioc
18 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de paste cu vin rosu si busuioc din: paste,
ceapa, telina, morcov, rosii, vin rosu, patrunjel, busuioc, ulei de
masline, piper si sare. Ingrediente: 200 g paste tip fundiţe 1 ceapă 1
morcov 1 ţelină potrivită 4 roşii mai mititele 1 pahar cu vin roşu 1
legătură de pătrunjel busuioc…
Read more »
Read more »
Supă de linte cu melcişori picanţi
18 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de linte cu melcisiori picanti din: pasta de
curry, ceapa, morcovi, linte rosie, supa de legume, amestec de paine si
drojdie. Ingediente: 2 linguri pastă de curry 1 ceapă, tăiată 2
morcovi, raşi 40 g de linte roşie 1 litru supă fierbinte de legume
pentru melcisori picanti: 500g amestec pentru…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu sos de muştar şi piure de conopidă
18 October 2011
O
reteta delicioasa de friptura de porc cu sos de mustar si piure de
conopida din: conopida, unt, ulei de masline, lapte, cotlete de porc,
mustar de dijon, smantana si spanac. Ingrediente: 5-1/2 conopida, rupta
in buchetele unt ulei de masline lapte 2 cotlete de porc 1 lingura
mustar de Dijon 2 linguri de smantana…
Read more »
Read more »
Miel persan cu melasă de rodii
18 October 2011
Se
încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Intre timp, se taie felii 4 cepe
roşii şi se pun într-o tigaie mare, împreună cu 6 căţei de usturoi
curăţaţi. Se pune deasupra 1 pulpă de miel de 2 kg, apoi se stropeşte cu
4-5 linguri melasă de rodii (cumpărată sau făcută în casă), 1 lingură…
Read more »
Read more »
Fundite picante
18 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fundite picante din: paste, crenvursti,
unt, ceapa, fasole pastai, usturoi, concentrat de legume, sos picant,
ulei de masline si sare. Ingrediente: 250 g paste tip fundiţe 5
crenvurşti 2 linguri cu unt 2 cepe 200 g fasole păstăi 5 căţei de
usturoi 1 concentrat de legume 1 lingură cu…
Read more »
Read more »
Pere fierte în cidru cu vanilie
18 October 2011
Se
pun 1 litru cidru de pere, 400g de zahăr, păstaie de vanilie, tăiată în
două pe lungime, 2 fâşii de coajă rasă de lămâie şi 3 linguri de miere
într-o cratiţă mare cu 0,25 l de apă. Se amestecă, se aduce la punctul
de fierbere şi se lasă pe foc 5 minute. Se curăţă…
Read more »
Read more »
Porc picant cu orez prăjit
18 October 2011
Incinge
într-o tigaie 1 lingură de ulei vegetal. Adaugă 500g carne tocată de
porc şi 1 lingură de amestec chinezesc de 5 condimente şi lasă să se
rumenească. Pune 225g de orez gătit, 200g de mazăre decongelată, 4 cepe
verzi feliate si 1 ou. Se toarnă oul într-o tigaie antiaderentă, ca
pentru omletă, şi se…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu legume
18 October 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de miel cu legume din: cartofi, morcovi,
dovlecel, ulei de masline, sos de rosii, cotlete de miel, sare si piper.
Ingrediente: 300 g cartofi noi 200 g morcovi 1 dovlecel 4 linguri ulei
de măsline 1 lingură sos de roşii 8 cotlete de miel sare piper Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Mere caramelizate delicioase (video)
17 October 2011
O reteta video despre cum se prepara mere caramelizate: Cum se prepara Mere caramelizate delicioase
Read more »
Read more »
Salata mediteraneeana cu sardine
17 October 2011
O
reteta delicioasa de salata mediteeranena cu sardine din: salata,
masline negre, capere, sardine in sos tomat, ulei de masline si otet de
vin rosu. Ingrediente: 90 g de salată 1 mână de măsline negre, tăiate
grosier 1 lingură de capere, scurse 2 conserve de 20g de sardine în sos
tomat, scurse (sosul se păstrează)…
Read more »
Read more »
Focaccia umplută cu fasole şi ardei gras
17 October 2011
O
reteta delicioasa de foccacia umpluta cu fasole si ardei gras din:
faina, apa, drojdie, ulei de masline extravirgin, untura, zahar, sare,
fasole pestrita, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa, branza de
capra, ulei de masline extravirgin si sos tabasco. Ingrediente: 400 g
faină albă 200 ml apă 1/2 pliculeţ de drojdie 3 linguri…
Read more »
Read more »
Biscuiţi dulci-săraţi
17 October 2011
O
reteta delicioasa de biscuiti dulce sarati din: faina, faina de orez,
zahar brun, unt si unt sare. Ingrediente: 125 g faină albă 75 g faină de
orez 50 g zahăr brun 60 g unt 60 g unt sărat Mod de preparare: Pune
cuptorul să se încălzească la 180° C. Intre timp, amestecă într-un…
Read more »
Read more »
Salată de legume pentru iarna
17 October 2011
O
reteta delicioasa de salata de legume pentru airna din: ardei gras sau
capia, morcovi, ceapa rosie, boabe de mustar, foi ded afin, zahar, otet
si sare grunjoasa. Ingrediente: 2 kg ardei gras sau capia (roşii) 1 kg
morcovi 1 kg ceapă roşie 2 linguriţe boabe de muştar 4 foi de dafin 500 g
zahăr…
Read more »
Read more »
Nachos
17 October 2011
O
reteta delicioasa de nachos din: tortillas, ulei de floarea soarelui,
branza edamer, fasole pestrita, ceapa, ulei de masline extravirgin si
masline negre. Ingrediente: 10 tortillas din faină de grâu 6 linguri
ulei de floarea-soarelui 200 g brânză tip Edamer (caşcaval) 200 g fasole
pestriţă fiartă 1 ceapă mică ulei de măsline extravirgin pentru decor:…
Cocktail Marninique
17 October 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail Marninique din: grand marnier, rom alb,
zeama de lamaie, lime juice, suc de ananaas, suc de portocale si
portocala. Ingrediente: 2 cl Grand Marnier 3 cl rom alb 1 strop de zeama
de lamaie 2 cl Lime Juice 6 cl suc de ananas 2 cl suc de portocale
portocala …
Read more »
Read more »
Sos aromat de rosii
17 October 2011
O
reteta delicioasa de sos aromat de rosii din: rosii, ardei grasi,
ceapa, usturoi, ulei, otet, patrunjel verde, seminte de coriandru,
busuioc, boia de ardei dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 kg rosii
bine coapte 1 kg ardei grasi rosii 4 cepe 4 catei de usturoi 6-7 linguri
ulei 2 linguri otet 1 legatura patrunjel…
Read more »
Read more »
File de porc în stil chinezesc, cu orez prăjit
17 October 2011
O
reteta de file de porc chinezesc cu orez prajit din: file de porc, sos
de soia, amestec chinezesc din 5 condimente, miere, amidon, ou, orez,
mazare si ceapa verde. Ingrediente: 420 file de porc, curatat si taiat
in medalione 1 lingura sos de soia 1 lingura amestec chinezesc din 5
condimente 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Tostadas de pui
17 October 2011
O
reteta de tostadas de pui din: tortillas din faina de porumb, file de
piept de pui, rosii, supa concentrata de pui, cascaval, salata rosie,
salata aisberg, smantana, ceapa, ardei iute, ulei de floarea soarelui,
coriandru, masline negre, sare si piper. Ingrediente: 8 tortillas din
faină de porumb 400 g file de piept de pui…
Read more »
Read more »
Buzunare cu falafel din dovleac
17 October 2011
O
reteta delicioas ade buzunare cu falafel din dovleac din: dovleac,
naut, usturoi, fulgi de chilli, chimion, patrunjel, paine alba, morcovi,
ceapa rosie, branza feta si paine pitta. Ingrediente: 1kg de dovleac
plăcintar, fără seminţe şi tăiat în felii 400g de năut din conservă,
scurs, clătit şi uscat 1 căţel de usturoi, tocat 1/2 linguriţă…
Read more »
Read more »
Strudel de dovleac
17 October 2011
O
reteta delicioasa de strudel de dovleac din: dovleac, zahar, unt, ou,
foi de placinta si scortisoara. Ingrediente: 600g de dovleac ras 50g de
zahăr (sau după gust) 50g de unt 1 ou câteva foi de plăcintă scorţişoară
Mod de preparare: Se pune dovleacul ras la călit în jumătate din
cantitatea de unt, împreună cu…
Read more »
Read more »
Ardei iuti în otet
17 October 2011
O
reteta de ardei iuti in otet din: ardei iuti, otet, apa, sare neiodata,
miere, stafide galbene, piper boabe, mustar boabe si foi de dafin.
Ingrediente: 1 kg ardei iuţi (lunguieţi, rotunzi, roşii, verzi) 500 ml
oţet de vin (9 grade) 1,5 l apă 4 linguri sare neiodată 2 linguri miere
100 g stafide galbene…
Read more »
Read more »
Placinta cu struguri
17 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu struguri din: faina, margarina, oua,
zahar, zahar vanilat, sare, margarina, smantana, galbenusuri, stuguri si
nuci. Ingrediente: 600 g făină 400 g margarină 2 ouă 200 g zahăr 2
plicuri zahăr vanilat sare puţină făină şi margarină pentru uns tava
pentru umplutură: 300 g smântână 6 gălbenuşuri 300 g zahăr…
Read more »
Read more »
Salata proaspata cu ton si masline
17 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata proaspata cu ton si masline din:
ton, salata verde, rosii cherry, ceapa, masline verzi, ulei de masline
si sare. Ingrediente: 2 conserve de 160 g de ton 200 g de salată verde
300 g de roşii cherry 1 ceapă 30 g de măsline verzi 30 g de ulei…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de fructe
17 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu crema de fructe din: unt, coaja rasa
de lamai, praf de copt, oua, zahar, sare, smantana, branza de vaci,
iaurt, smantana, suc de lamaie, zahar vanilat, capsuni, foi de gelatina,
lichior de portocale si zahar pudra. Ingrediente: 80 g unt coaja rasă
de la 2 lămâi 200 g făină…
Read more »
Read more »
Tortillas din făină de porumb
17 October 2011
O
reteta delicioasa de tortillas din faina de porumb din: faina de porumb
si apa. Ingrediente: 300 g faină de porumb deshidratată 345 ml apă
Mod de preparare: Pune faină într-un castron şi toarnă câte puţină apă,
amestecând continuu până când obţii un aluat destul de moale. Acoperă
vasul cu un şervet şi lasă…
Read more »
Read more »
Pui rece marinat cu boabe de ienupăr
17 October 2011
O
reteta delicioasa de pui rece marinat cu boabe de ienupar din: pui,
supa concentrata de pui, boabe de ienupar, foi de dafin, ceapa verde,
ghimbir, ulei de masline extravirgin si piper boabe. Ingrediente: 1 pui
mediu 1 cub supă concentrată de pui 2 linguri boabe de ienupăr 2 foi de
dafin 4 fire de…
Read more »
Read more »
Pastă de roşii cu busuioc
17 October 2011
O
reteta delicioasa de pasta de rosii cu busuioc din: rosii, zahar,
busuioc si sare. Ingrediente: 10 kg rosii 20 g zahar 2-3 crengute de
busuioc sare Mod de preparare: Rosiile se spala bine, se aleg ceva
sanatoase, se indeparteaza partea alba de la codite si se taie bucati.
Se trec prin masina pentru…
Read more »
Read more »
Păstrăv salmonat cu ierburi aromatice
17 October 2011
O
reteta delicioasa de pastrav salmonat cu ierburi aromatice din: fileuri
de pastrav salmonat, dovlecei, ierburi aromatice, unt, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 5 fileuri de păstrăv salmonat
4 dovlecei 2 vinete 3 linguri ierburi aromatice mixte (pătrunjel,
cimbru) 100 g unt sărat 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare
piper …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pepene galben murat
17 October 2011
O
reteta delicioasa de pepene galben murat din: otet, apa, pepene galben,
scortisoara, cuisoare, piper si zahar. Ingrediente: 300 ml oţet 600 ml
apă 1 pepene galben 1/4 linguriţă scorţişoară măcinată 6-7 cuişoare
întregi un vârf cuţit de piper 100 g zahăr Mod de preparare: Amesteci
oţetul cu apa într-o oală mare. Adaugi condimentele…
Read more »
Read more »
Pere fierte cu îngheţată de mascarpone
17 October 2011
Se
aşază 4 gălbenuşuri, 500g de mascarpone, 150g de smântână dulce pentru
frişcă, 125g de zahăr pudră, 1/2 linguriţă de scorţişoară măcinată, un
praf de nucşoară rasă într-un castron mare şi, cu ajutorul unui blender
de mână, se mixează aproximativ 1 minut, până când compoziţia este moale
şi cremoasă. Se pune în congelator într-un recipient…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata de legume (video)
17 October 2011
O
reteta video delicioasa, usor de preparat si deosebit de gustoasa de
salata de legume din vinete proaspete si crocante, dovlecei, cartofi,
rosii si ardei cu dressing din suc de lamaie si plante aromate.
Ingrediente: 2 aubergines diced 3 courgettes sliced into 1cm rounds 3
peppers, red, green and yellow cut into chunks 500 g…
Read more »
Read more »
Placinta cu praz si branza
17 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu praz si branza din: faina, margarina,
apa, sare, praz, telemea, oua, marar, ulei si condimente. Ingrediente:
500 g faina 275 g margarina 250 ml apa 1 lingurita rasa cu sare pentru
umplutura: 3-4 fire de praz 500 g telemea 2 oua 1 legatura marar ulei
condimente Mod de…
Read more »
Read more »
Berbecut cu usturoi
17 October 2011
Intr-o
cratiţă de mărime medie, se pune la fiert 1 litru de apă. După ce dă în
clocot, se adaugă 250g carne de berbec tăiată în cuburi de 2-3 cm şi o
căpăţână mare de usturoi, se acoperă şi se lasă pe foc mic, timp de o
oră şi jumătate. Din când în când se…
Read more »
Read more »
Gogosi cu cirese si coniac
17 October 2011
O
reteta de gogosi cu cirese si coniac din: cirese, faina, unt, apa,
zahar, galbenusuri, coniac, drojdie de bere, zahar pudra, ulei de
floarea soarelui si zahar pudra. Ingrediente: 400 g cireşe 250 g făină
albă 20 g unt 300 ml apă 40 g zahăr 2 gălbenuşuri 2 albuşuri 2 linguri
coniac 1 plic drojdie…
Read more »
Read more »
Creier crocant cu ciupercuţe aromate
17 October 2011
O
reteta delicioasa de creier crocant cu ciupercute aromate din: creier
de porc, oua, pesmet, seminte de in, seminte de susan, sare, ierburi
aromatice de provence, piper, ulei, ciuperci, ardei grasi, ceapa rosie,
usturoi, patrunjel, ulei de masline, aluat de foitaj si ou. Ingrediente:
750 g creier de porc congelat 3 ouă 100 g pesmet…
Read more »
Read more »
Vinuri aromate
17 October 2011
Pentru
a prepara vinuri aromate aveţi nevoie de vin natural, ţărănesc, fără
adaosuri de sulfiţi. în acest vin, care poate fi alb sau roşu, se pun la
macerat plante medicinale şi condimente. Din acest motiv, vinul
obţinut astfel prin macerare timp de 2 săptămâni, are multiple
proprietăţi vindecătoare care depind de plantele folosite.
Read more »
Read more »
Sos chutney cu piersici şi ardei gras
17 October 2011
O
reteta delicioasa de sos chutney cu piersici si ardei gras din:
piersici, ardei gras, ceapa, stafide, zahar brun, ghimbir, nucsoara,
sare de mare si piper. Ingrediente: 3 piersici decojite, tăiate în
cubuleţe 1 ardei gras verde sau galben, tăiat 1 ceapă tocată mărunt 1
lingură stafide 1 cană oţet de mere 2 linguri zahăr…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Conopidă gratinată
17 October 2011
O
reteta delicioasa de conopida gratinata din: conopida, unt, faina,
lapte, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida mai mare 2
linguri unt 1 lingura faina 300 ml lapte 300 g cascaval ras sare piper
proaspat macinat Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele şi
opăriţi-le timp de 10 minute în apă sărată. Scurgeţi-le…
Read more »
Read more »
Paste cu crutoane
17 October 2011
O
reteta delicioasa de paste cu crutoane din: paste, cascaval, ciuperci,
unt, ulei aromat cu usturoi, crutoane, sare si piper. Ingrediente: 500 g
paste scurte 150 g cascaval 150 g ciuperci 50 g unt 4 linguri ulei
aromat cu usturoi 250 g crutoane sare piper Mod de preparare: Fierbeţi
pastele în apă sărată, conform…
Read more »
Read more »
Mere in foitaj
17 October 2011
O
reteta delicioasa de mere in foitaj din: foitaj, mere, stafide, zahar,
brandy, lamaie, ou, scortisoara, dulceata de piersici si zahar pudra.
Ingrediente: 250 g foitaj 250 g mere Golden 50 g stafide 60 g zahăr 1
păhărel brandy 1/2 lămâie 1 ou 1 linguriţă scorţişoară 4 linguri
dulceaţă de piersici sau de caise pentru…
Read more »
Read more »
Berbecut aromat
17 October 2011
O
reteta delicioasa de berbecut aromat din: ciuperci, malai, vin alb, sos
de soia, carne de berbec, cartof, ulei, ceapa, ghimbir si ulei de
susan. Ingrediente: 2 linguri de ciuperci urechi-de-lemn 1 lingură
mălai 2 linguri vin alb, sec 1 lingură sos de soia 250 g carne de berbec
(sau miel), tăiată în cubuleţe de…
Read more »
Read more »
Papanaşi parfumaţi
16 October 2011
O
reteta delicioasa de papanasi parfumati din: gris, lapte, zahar, zahar
vanilat, rom, stafide, drojdie uscata, faina, oua, galbenus, ricotta,
ulei de arahide, lamaie, sare si zahar pudra. Ingrediente: 150 ggriş 600
ml lapte 200 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 păhărel rom 100 g stafide
50 g fistic decojit 1 plic drojdie uscată…
Read more »
Read more »
Snitele din telina si cascaval
16 October 2011
O
reteta delicioasa de snitele din telina si cascaval din: telina,
cascaval, oua, pesmet, faina, sare si piper. Ingrediente: 2 teline mari
400 g cascaval 2 oua 100 g pesmet 2 linguri faina sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi ţelinele şi tăiaţi-le în rondele subţiri. Opăriţi
rondelele cu apă sărată timp de 15 minute,…
Read more »
Read more »
Porc chinezesc cu ardei si ghimbir
16 October 2011
O
reteta delicioasa de porc chinezesc cu ardei si ghimbir din: spata de
porc, praz, usturoi, ceapa verde, ardei iuti, ardei gras, ghimbir, ulei
de masline, porumb, germeni de fasole, amidon, sare, piper si sos de
soia. Ingrediente: 600 g spata de porc 1 praz 1 catel de usturoi 1 ceapa
verde 2 ardei iuti…
Read more »
Read more »
Tartă
16 October 2011
O
reteta delicioasa de tarta din: aluat, creveti sau carne de pui, ardei,
branza cheddar, emmentaler, galbenusuri, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 1 pachet de aluat foitaj pentru compozitie: 8 creveţi
decojiţi sau 150 g carne de pui fiartă 4 linguri de ardei roşu şi
galben, tăiat cubuleţe 8 felii de brânză Cheddar 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu carne de miel
16 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de legume cu carne de miel din: apa, bors,
pulpa de miel, morcovi, radacina de patrunjel, telina, unt, patrunjel
verde, sare, faina, smantana, galbenus si suc de lamaie. Ingrediente: 1
l apă 500 ml borş acru 400 g pulpă de miel 100 g morcovi 100 g rădăcină
de pătrunjel 50…
Read more »
Read more »
Rasol de vită cu sos de mere si hrean
16 October 2011
O
reteta de rasol de vita cu sos de mere si hrean din: rasol de vita,
mere, hrean, zahar sau miere, otet, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati
rasol de vita 5 mere 1 linguri hrean ras 2 linguri zahar praf sau miere
2 linguri otet sare piper Mod de preparare: Fierbeţi rasolul în…
Vinete glazurate cu miso
16 October 2011
O
reteta delicioasa de vinete glazurate cu miso din: vinete, ulei de
rapita, piper, miso, miere, otet de orez si sos de soia. Ingrediente: 2
vinete, taiate pe lungime in felii de 1 cm grosime ulei de rapita,
pentru uns piper proaspat 2 linguri miso 1 linguri de miere 1/2 de
lingurita de otet de…
Read more »
Read more »
Tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui
16 October 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de cartofi cu morcovi si piept de pui
din: cartofi, morcovi, piept de pui, ceapa, pasta de tomate, vin alb,
orez, usturoi, foi de dafin, curry, sare, piper, ulei si supa de legume.
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 morcovi 400 g piept de pui 3 cepe 2 linguri
cu pastă…
Read more »
Read more »
Orez cu ardei copti
16 October 2011
O
reteta delicioasa de orez cu ardei copti din: orez, ardei kapia,
morcovi, oua, telina, seminte de chimen, unt, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 400 g orez 10 ardei kapia 2 morcovi 3 oua 1 telina 1
lingurita seminte de chimen 2 linguri unt 2 linguri ulei de masline
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Bors de praz
16 October 2011
O
reteta delicioasa de bors de praz din: praz, morcovi, telina, cartofi,
orez, bors, leustean, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg praz 2
morcovi 1 telina 2 cartofi 2 linguri cu orez bors dupa gust 1 legatura
leustean ulei sare piper Mod de preparare: curata prazul, taie-l
rondele si inabusa-l in ulei. Adauga…
Read more »
Read more »
Tort mousse în două culori
16 October 2011
O
reteta delicioasa de tort mousse in doua culori din: biscuiti, unt,
smantana, intaritor pentru frisca, cafea instant, ciocolata neagra,
ciocolata alba, miez de nuca si sos de ciocolata. Ingrediente: 200 g de
biscuiţi 100 g de unt mousse-uri: 1 l de smântână pentru frişcă 1
pliculeţ de întăritor de frişcă 2 linguriţe de cafea…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel cu legume
16 October 2011
O
reteta de pulpa de miel cu legume din: pulpa de miel, sare, piper,
cimbru, rozmarin, busuioc, oregano, usturoi, cartofi, ceapa, morcovi,
vin alb si ulei de masline. Ingrediente: pulpă de miel de cca 2 kg sare
piper 1/2 linguriţă cimbru 1/2 linguriţă rozmarin busuioc oregano 3
căţei de usturoi 750 g cartofi 250 g…
Read more »
Read more »
Pui copt cu piure de telină si usturoi
16 October 2011
O
reteta delicioasa de pui copt cu piure de telina si usturoi din: pui,
telina, usturoi, ulei, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 4 teline
potrivite 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 2 linguri unt sare piper
Mod de preparare: Curatati puiul, spalati-l si taiati-l in bucati.
Puneti-l la copt, dupa ce…
Read more »
Read more »
Dovleac copt cu sos de nuci
16 October 2011
O
reteta delicioasa de dovleac copt cu sos de nuci din: dovleac, nuci,
zahar sau miere, unt, ulei, lapte, sare, piper si nucsoara. Ingrediente:
4 felii mai mari de dovleac 200 g nuci macinate 2 linguri zahar sau
miere 2 linguri unt 2 linguri ulei 200 ml lpate sare piper nucsoara
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tocanita de cartofi cu manzat
16 October 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de cartofi cu manzat din: carne de
manzat, cartofi, ceapa, rosii, porumb, morcovi, fasole pastai, supa de
legume, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de
mânzat 700 g cartofi 1 ceapă 5 roşii 2 linguri cu porumb 2 morcovi 1
cutie cu fasole păstăi 500 ml supă…
Read more »
Read more »
Ouă umplute pe strat de pătrunjel
16 October 2011
O
reteta delicioasa de oua umplute pe strat de patrunjel din: oua,
smantana, sare, piper, busuioc, suc de lamaie, ulei, rosie, pasta de
rosii, ketchup de rosii, mustar, pudra de curry, arpagic si patrunjel.
Ingrediente: 6 ouă fierte tari 150 g smântână sare piper proaspăt
măcinat pentru umplutura: 1 legătură busuioc 1 linguriţă suc de…
Read more »
Read more »
Pastă de varză murată şi hrean
16 October 2011
O
reteta de pasta de varza murata si hrean din: fasole alba, ceapa, unt,
varza murata, vegeta, paprika, chimen, nucsoara, branza de vaci, otet de
fructe si hrean. Ingrediente: 150 g fasole alba, din conserva o ceapa o
lingura de unt 150 g varza acra (murata) 1/4 lingurita vegeta 1
lingurita paprika 1/4 lingurita chimen…
Read more »
Read more »
Bors de fasole cu ciolan
16 October 2011
O
reteta de bors de fasole cu ciolan din: ciolan afumat, fasole, cartofi,
morcovi, albitura, telina, ceapa, pasta de tomate, ulei si sare.
Ingrediente: 1 ciolan afumat 500 g fasole uscata 3 cartofi 2 morcovi 1
albitura 1 telina 1 ceapa 2 linguri cu pasta de tomate bors dupa gust
ulei sare Mod de…
Read more »
Read more »
Tartă cu struguri
16 October 2011
O
reteta de tarta cu struguri din: oua, faina, zahar tos, struguri verzi,
praf de copt, sare si zeama de lamaie. Ingrediente: 8ouă 18 linguri de
făină 18 linguri de zahăr tos 1 kg de struguri verzi, fără sâmburi 2
plicuri de praf de copt un praf de sare zeamă de lămâie Mod de…
Read more »
Read more »
Crap cu legume la grătar
16 October 2011
O
reteta delicioasa de crap cu legume la gratar din: file de crap, ulei,
morcovi, dovlecel, conopida, gulie, ardei gras, cimbru, seminte de
coriandru, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de crap 50
ml ulei 2 morcovi 1 dovlecel 1 conopida mica 1 gulie 1 ardei gras 1
lingurita cimbru uscat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Pasta de măsline cu busuioc
16 October 2011
O
reteta de pasta de masline cu busuioc din: cartofi, ulei de masline,
usturoi, masline negre, sos pesto, sare si piper. Ingrediente: 300 g
cartofi 1 lingura ulei de masline 2 catei de usturoi 40 g masline negre
1-2 linguri sos pesto (busuioc, usturoi si ulei de masline) sare piper
proaspat macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Caise cu portocale
16 October 2011
O
reteta delicioasa de caise cu portocale din: caise uscate, suc de
portocale, praf de vanilie, scortisoara, coaja de portocala, migdale,
coniac, portocala si frunze de menta. Ingrediente: 200 g caise uscate
400 ml suc de portocala 1/4 lingurita praf de vanilie un varf de
scortisoara 1/2 lingurita de coaja de portocala rasa 3 linguri…
Read more »
Read more »
Tocanita de cartofi cu carne de porc
16 October 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de cartofi cu carne de porc din: pulpa de
porc, cartofi, morcov, ceapa, ardei grasi, rosii in bulion, untura,
boabe de ienibahar, zahar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g
pulpă de porc mai împănată 500 g cartofi 1 morcov 2-3 cepe 2 ardei graşi
1 cutie cu roşii în…
Read more »
Read more »
Prajitura cu castane
16 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu castane din: castane, unt, biscuiti,
zahar, branza de vaci, zahar, gelatina, ou si smantana. Ingrediente: 10
castane pentru blat: 200 g unt 250 g biscuiţi 20 g zahăr pentru crema:
500 g brânză de vaci 150 g zahăr 20 g gelatină 3 ouă 150 g smântână
Mod de…
Read more »
Read more »
Ciorba de fasole
16 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de fasole din: fasole uscata, kaizer,
cartofi, rosii cherry, morcov, telina, ceapa, pasta de tomate, bors,
leustean, cimbru si ulei. Ingrediente: 500 g fasole uscata 200 g kaizer 2
cartofi 200 g rosii cherry 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 2
linguri pasta de tomate bors 1 legatura…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Taitei cu homar (video)
16 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara taitei cu homar: Ingrediente: 650g
homar viu 2 linguri ulei de arahide 5 catei de usturoi, zdrobiti bucata
de 2.5cm ghimbir proaspat, taiat marunt 4 linguri sos de fasole verde 4
linguri sos de soia light 2 linguri vin de orez 350g taitei galbeni shi
din grau…
Read more »
Read more »
Prajitura cu dovleac si migdale
16 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu migdale din: dovleac, migdale, zahar
brun, oua, faina, praf de copt, scortisoara, ulei de masline extravirgin
si sare. Ingrediente: 400 g dovleac plăcintar ras 100 g migdale 350 g
zahăr brun 4 ouă 300 g făină 2 linguri cu praf de copt 1 linguriţă cu
scorţişoară 175 ml ulei…
Read more »
Read more »
Crap in crusta de malai cu legume
16 October 2011
O
reteta delicioasa de crap in crusta de malai cu legume din: crap,
malai, ulei, morcovi, ceapa, ardei grasi, rosii, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 2 crapi mici (circa 500 g/buc) 100 g malai 150 ml
ulei 2 morcovi 1 ceapa 2 ardei grasi (rosu, verde) 2 rosii mari 1
legatura patrunjel sare piper …
Read more »
Read more »
Prajitura cu nuci
16 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de prajitura cu nuci din: nuca, faina,
zahar, oua, mere, unt, pesmet, praf de copt si sare. Ingrediente: 200 g
nucă 150 g făină 200 g zahăr 3 ouă 4 mere 10 g unt 1 lingură cu pesmet 1
pliculeţ cu praf de copt sare Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Mancare de fasole cu carnati
16 October 2011
O
reteta delicioasa de mancare de fasole cu carnati din: fasole boabe,
carnati, kaizer, ardei grasi, ceapa, rosii cherry, pasta de tomate,
faina, foi de dafin, patrunjel, ulei si condimente. Ingrediente: 1 kg
fasole boabe amestecate 5 carnati de casa 200 g kaizer 2 ardei grasi 3
cepe 2 crengute cu rosii cherry 5 linguri…
Read more »
Read more »
Prajitura cu alune
16 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu alune din: alune, ciocolata, unt,
zahar pudra, lapte, zahar vanilat, ulei, faina, oua, zahar si sare.
Ingrediente: 100 g alune 100 g ciocolată pentru crema: 200 g unt 200 g
zahăr pudră 200 g alune 50 ml lapte 1 pliculeţ cu zahăr vanilat pentru
aluat: 300 ml apă 150…
Read more »
Read more »
Ciorbă de urzici
16 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de urzici din: urzici, ceapa, untdelemn,
galbenus, smantana sau iaurt, usturoi, bors, sare de lamaie, sare,
leustean, oase si orez. Ingrediente: 1/2 kg urzici două cepe 30 ml
untdelemn sau slănină afumată un gălbenuş 100 ml smântână sau iaurt 3-4
căţei de usturoi 1/2 l borş zeamă sau sare de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara sos de ciuperci (video)
15 October 2011
O
reteta video usor de preparat despre cum se prepara sosul de ciuperci.
Un sos gustos si diferit care completeaza de minune un preparat
vegetarian. Ingrediente: 40 g dried mushrooms 250 ml red wine 250 ml
vegetable stock 1 tbsp corn flour salt and pepper 1 wooden spoon 1
saucepan 1 small bowl 1 fork…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de vită cu bere neagră
15 October 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de vita cu bere neagra din: pasta de
tomate, morcovi, usturoi, ceapa, cascaval, carne de vita, ulei de
masline si bere neagra. Ingrediente: 3 linguri de pastă tomate 2-3
morcovi 3 căţei de usturoi 2 cepe 100 g de caşcaval 700 g de carne vită,
tăiată cubuleţe 50 ml de…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu măsline şi cuşcuş
15 October 2011
O
reteta de rosii umplute cu masline si cuscus din: rosii, menta, ceapa
verde, masline, ulei de masline, fulgi de migdale, supa de legume,
cuscus, scortisoara, sare si piper. Ingrediente: 8 roşii mari 2 linguri
de mentă proaspătă, tocată 2-3 fire de ceape verde 150 g de măsline fără
sâmburi 50 ml de ulei de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Carnaciori in cuib
15 October 2011
O
reteta delicioasa de carnaciori in cuib din: carnaciori de porc, supa
de carne, lapte, ceapa, faina, ou, cimbru, zahar, mustar iute, ulei,
piper si sare. Ingrediente: 8 cârnăciori de porc 500 ml supă de carne
300 ml lapte 2 cepe 100 g făină + 1 lingură cu făină 1 ou 2 lingurite
cimbru uscat…
Read more »
Read more »
Galuste de mere
15 October 2011
O
reteta delicioasa de galuste de mere din: mere, oua, lapte, sare,
faina, zahar, scortisoara si miere. Ingrediente: 500 g mere 2 oua 2
linguri lapte sare 50 g faina sau mai mult, in functie de cat sunt de
suculente merele 1 lingura zahar scortisoara macinata 1 lingura miere
Mod de preparare: Se curăţă…
Read more »
Read more »
Rosii marinate si paste cu mozzarella
15 October 2011
O
reteta delicioasa de rosii marinate si paste cu mozzarella din: rosii
cherry, mozzarella, frunze de busuioc, otet de vin rosu, ulei de masline
extravirgin, paste rigatoni si piept de pui. Ingrediente: 450 g de
rosii cherry, injumatatite 115 g de bocconcini (cam 12 bile mici de
mozzarella), taiate pe jumatate 1/2 cana de frunze…
Read more »
Read more »
Salata de rulouri de hering cu ceapa, oua si castraveti murati
15 October 2011
O
reteta delicioasa de salata de rulouri de hering cu ceapa, oua si
castraveti murati din: fileuri de hering, castraveti murati, oua, ceapa,
marar, ulei de masline si piper. Ingrediente: 10 fileuri de hering
marinat 10 castraveti murati 5 oua 2 cepe 1 legatura de marar 50 ml de
ulei masline piper Mod de…
Pui caramelizat cu foi de dafin şi nucşoară
15 October 2011
O
reteta delicioasa de pui caramelizat cu foi de dafin si nucsoara din:
pui, miere, foi de dafin, ulei de masline, nucsoara, usturoi, sare si
piper. Ingrediente: 1 pui grill 3 linguri de miere 20 g de foi de dafin
50 ml de ulei de masline nucsoara usturoi sare piper boabe Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Placinta de conopida
15 October 2011
O
reteta delicioasa de placinta de conopida din: foi de placinta,
conopida, telemea, oua, smantana, cascaval, margarina, seminte de mac si
condimente. Ingrediente: 1 pachet cu foi de placinta 1 conopida 300 g
telemea 3 oua 300 g smantana 50 g cascaval 1 lingura cu margarina
seminte de mac condimente Mod de preparare: Fierbe…
Read more »
Read more »
Peşte halibut cu roşii si măsline
15 October 2011
O
reteta delicioasa de peste halibut cu rosii si masline din: usturoi,
ulei de masline, rosii, masline, fileuri de halibut, crutoane si
maghiran. Ingrediente: 2 catei de usturoi, pisati 2 linguri de ulei de
masline 700 g de rosii, taiate in sferturi 3 linguri de masline fara
samburi 4 fileuri de halibut ori alt sortiment…
Read more »
Read more »
Dovlecei pane cu sos Aioli
15 October 2011
O
reteta delicioasa de dovlecei pane cu sos aioli din: dovlecei, ou,
ceapa verde, lamaie, usturoi, faina, ulei de masline, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 ou 1 legatura ceapa verde 1 lamaie 2-3
catei de usturoi 200 g faina 100 ml ulei masline 100 ml de ulei sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu dovleac si nuci
15 October 2011
O
reteta de prajitura cu dovleac si nuci din: oua, miez de dovleac,
zahar, scortisoara, ghimbir, faina, oua, unt, nuci, miez de nuca si
frisca. Ingrediente: 6 ouă 600 g miez ras de dovleac 350 g zahăr 1
linguriţă scorţişoară măcinată 1 lingură ghimbir ras 400g făină 6 ouă
100g unt 50g nuci măcinate 50g…
Read more »
Read more »
Calzone cu conopida
15 October 2011
O
reteta delicioasa de calzone cu conopida din: faina, drojdie, apa
calduta, ulei, sare, zahar, conopida, margarina, usturoi, boia si
condimente. Ingrediente: 375 g faina 20 g drojdie 150 ml apa calduta 2
linguri cu ulei 1 lingurita cu sare 1 lingurita cu zahar 1 conopida 1
lingura cu margarina 3 catei de usturoi 2…
Read more »
Read more »
Cotlete de porc cu porumb şi roşii
15 October 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de porc cu porumb si rosii din: ulei de
masline, bacon, boabe de porumb, boabe de soia, ardei grasi, ceapa,
rosii prunisoare, frunze de arpagic si cotlete de porc. Ingrediente: 2
linguri ulei de masline 2 felii de bacon, taiate 2 cani de boabe de
porumb proaspete 2 căni de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pui Mu Shu (video)
15 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara Pui Mu Shu: Ingrediente: Pui Mu Shu:
4 linguri ulei de arahide 2 oua, batute usor 1 catel de usturoi, pisat
marunt 1 lingura ghimbir ras 250g file piept de pui taiat in bucati
marunte 1 lingura vin de orez 1 morcov mic 50g castraveti murati taiati
marunt…
Read more »
Read more »
Paella de pui
15 October 2011
O
reteta delicioasa de pella de pui din: ceapa, usturoi, ardei gras,
pulpe de pui, sare, piper, boia de ardei dulce, ulei de masline, sunca
afumata, mazare, orez, praf de sofran, vin alb sec si supa. Ingrediente:
4 cepe 3 căţei de usturoi 1 ardei gras roşu 4 pulpe de pui sare piper
boia de…
Read more »
Read more »
Ciulama de loboda verde
15 October 2011
10
legaturi de loboda verde se fierb in apa cu sare, se strecoara si se
bat cu mixerul. Se incalzeste o lingura de unt, se adauga 2-3 linguri de
faina, apoi laptele fierbinte. Se adauga loboda, sare si mararul.
Ciulama de loboda verde Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tort cu brânză
15 October 2011
O
reteta de tort de branza din: zahar, faina, amidon, praf de copt,
lapte, coaja de lamaie, zhar, galbenusuri, foite de gelatine, frisca,
branza dulce, suc de lamaie si caise. Ingrediente: 125 g de zahăr 75 g
de făină 75 g de amidon 1 linguriţă de praf de copt umputură: 250 g de
lapte 2…
Read more »
Read more »
Supa de castraveti cu branza feta
15 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de castraveti cu branza feta din:
castraveti, branza feta, menta, ulei de masline, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 3 castraveţi 120 g de brânză feta 1 legătură mentă
proaspătă 1 lămâie 1 lingură ulei de măsline sare, piper Mod de
preparare: Se curăţă castraveţii şi se rad…
Read more »
Read more »
Ciorba de gaina
15 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de gaina din: gaina, ceapa, ardei grasi,
cartofi, rosii, pasta de tomate, patrunjel, leustean, bors si sare.
Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 4 ardei grasi 2 morcovi 2 cartofi 4 rosii 2
linguri cu pasta de tomate 1 legatura de patrunjel 1 legatura de
leustean bors dupa gust sare …
Read more »
Read more »
Tort cu frişcă şi cu ananas
15 October 2011
O
reteta de tort cu frisca si cu ananas din: oua, miere, faina integrala
de grau, miez de nuca, praf de copt, ulei, ananas, frisca, intaritor de
frisca, miere si gelfix. Ingrediente: 6 ouă 200 g de miere 200 g de
făină integrală de grâu 50 g de miez de nucă tocat mărunt 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Tortilla cu ardei şi cartofi
15 October 2011
O
reteta delicioasa tortilla cu ardei si cartofi din: usturoi, ardei
gras, cartofi, ulei, sunca, oua, arpagic, oua, arpagic, smantana, sare
si piper. Ingrediente: 1 căţel de usturoi 400 g de ardei gras de
diferite culori 500 g de cartofi 1 lingură de ulei 100 g de şuncă tăiată
cubuleţe 8 ouă 2 linguri de…
Read more »
Read more »
Chutney din ceapă cu lămâie
15 October 2011
O
reteta delicioasa Chutney din ceapă cu lămâie din: lamaie, zahar,
stafide, struguri, ceapa, sare, ardei iute, frunze de menta si otet de
mere. Ingrediente: 450 g lămâie 450 g zahăr 125 g stafide 125 g struguri
4 cepe mari 50 g sare 25 g ardei iute câteva frunze de mentă 850 ml
oţet de…
Read more »
Read more »
Salată Sashimi de roşii si avocado
15 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata sashimi de rosii si avocado din:
rosii, avocado, zeama de lime, ulei de masline extravirgin si frunze de
coriandru. Ingrediente: 700 g de roşii, feliate subţire 1 avocado,
feliat subţire 1 lingură de zeamă de lime proaspătă 1 lingură de ulei de
măsline extravirgin 2 linguri de frunze…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu orez şi creveţi
15 October 2011
O
reteta de rosii umplute cu orez si creveti din: rosii, salota, unt,
orez, vin rosu sec, supa de pui, creveti si patrunjel. Ingrediente: 5
rosii mari 1 salota mica, maruntita 1-1/2 lingura de unt 1 cana de orez
cu bobul scurt 1 cana vin rosu sec 3 cani de supa de pui, cu continut…
Read more »
Read more »
Tigaie indiană cu muschi de vita
15 October 2011
O
reteta delicioasa de tigaie indiana cu muschi de vita din: muschi de
vita, ceapa, rosii, ardei iute, ulei, chimen, coriandru, curcuma, sos
warcester, sare si piper. Ingrediente: 750 g de muşchi de vită 3 cepe 3
roşii 3 ardei iuţi verzi 2 linguri de ulei câte 1/2 de linguriţă de
chimen, de coriandru şi…
Read more »
Read more »
Salata de spanac cu parmezan
15 October 2011
300
g spanac se spala bine si se taie. Se pune spanacul intr-un bol si se
adauga 2 rosii taiete, ardei gras, ceapa verde, sare, ulei de masline,
otet balsamic. Se adauga 2 lingurite de parmezan. Salata de spanac cu
parmezan Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tartă cu roşii
14 October 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu rosii din: foaie de placinta, branza
ricotta, branza de capra, sos pesto, rosii si 1 ou. Ingrediente: 1 foaie
de placinta congelata 1/2 cana de branza ricotta semidegresata 1/4 cana
de branza de capra, tinuta la temperatura camerei 2 linguri sos pesto
350 g rosii de gradina de diferite…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ciocolata cu lapte (video)
14 October 2011
O
reteta video foarte usor de preparat despre cum se prepara ciocolata cu
lapte. O bautura preferata de toata lumea care poate fi preparata in
numai 2 minute. Cum se prepara Ciocolata cu lapte
Read more »
Read more »
Gogoşari mici umpluţi cu cuşcuş
14 October 2011
Clăteşte
şi scurge 800 g de gogoşari (cam 20 bucăţi). Fierbe într-o oală 1/3
cană de cuşcuş integral. în timpul fierberii, adaugă 2 linguri de brânză
de capră şi 2 linguriţe de ulei de măsline extravirgin. Răceşte
cuşcuşul la temperatura camerei. Amestecă 1/4 cană de pătrunjel proaspăt
mărunţit, 2 linguri de seminţe de pin tăiate…
Read more »
Read more »
Ciorba de conopida cu cartofi
14 October 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de conopida cu cartofi din: conopida,
cartofi, morcov, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, ceapa, bors,
patrunjel, sare si ulei. Ingrediente: 1 conopida 500 g cartofi 1 morcov 1
telina 1 radacina de patrunjel 1 dovlecel 2 cepe bors dupa gust
patrunjel sare ulei Mod de preparare: Curata morcovul, telina si…
Read more »
Read more »
Cocktail Reve Tropical
14 October 2011
O
reteta simpal de Cocktail Reve Tropical din: grand marnier, suc de
portocale, suc de ananas, ananas, cirese si menta. Ingrediente: 4 cl
Grand Marnier 4 cl suc de portocale 4 cl suc de ananas o felie de ananas
cirese menta Mod de preparare: Se mixeaza bine cu gheata in shaker
Grand Marnier-ul cu…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ficatei de pui cu dovlecel pane
14 October 2011
O
reteta delicioasa de ficatei de pui cu dovlecel pane din: ficatei de
pui, dovlecei, faina, branza topita, masline, sare si piper.
Ingrediente: 500gr ficatei pui 2 dovlecei 2 oua 2 linguri faina branza
topita masline fara samburi sare piper Mod de preparare: Dovleceii se
curata de coaja, se taie rondele. Ouale se bat si…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata Caesar (video)
14 October 2011
O
reteta video foarte usor de preparat, delicioasa si gustoasa. Pentru
doua portii ai nevoie de 1 bucata de piept de pui de aproximativ 200 gr,
salata verde, ancsoa, un pic de usturoi, lamaie, otet, crutoane si
parmezan; pentru dressing ai nevoie de 4 linguri de maioneza, 1
lingurita de mustar si ansoa. Cum se…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci
14 October 2011
O
reteta delicioasa de supa de ciuperci, ceapa, patrunjel, ulei de
masline, supa de pasare, supa de vita, smantana lichida, sare, piper,
cimbrisor, oregano, salvie. Ingrediente: 200 g de ciuperci proaspete 2
cepe 1 legătură de pătrunjel 10 ml ulei de măsline 500 ml de supă de
pasăre 200 ml de supă de vită 100…
Read more »
Read more »
Pui condimentat şi legume la grătar
14 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Pui condimentat şi legume la grătar din:
patrunjel, usturoi, paprica dulce, ulei de masline, chimion,
scortisoara, piepr de pui, dovlecei si vinete. Ingrediente: 3 linguri de
pătrunjel proaspăt 1 lingură de usturoi pisat 1 lingură de paprica
dulce 2 linguriţe de ulei de măsline 1 linguriţă de chimion 1/2…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulada de cartofi
14 October 2011
O
reteta delicioasa de rulada de cartofi din: cartofi, unt, pesmet, oua,
sare, salam, cimbru, busuioc si oua. Ingrediente: un kilogram cartofi 70
g unt 3-4 linguri pesmet (sau 2-3 linguri făină) 3 ouă sare 300 g salam
foarte uscat cimbru şi busuioc uscat 2 ouă pentru uns Mod de
preparare: Se spală cartofii…
Read more »
Read more »
Clătite evreieşti (Blintz)
14 October 2011
O
reteta de clatite evreiesti din: oua, lapte, amidon de porumb, sare,
unt sau margarina, branza ricotta, branza, zahar, extract de migdale,
capsuni, zahar, Ingrediente: 3 ouă 11/4 pahare lapte 1 pahar faină 1
lingură amidon de porumb 1/2 linguriţă sare 1/2 pahar unt sau margarină
430 g brânză ricotta 170 g cremă de brânză…
Read more »
Read more »
Supa-crema de dovleac
14 October 2011
O
reteta gustoasa de supa-crema de dovleac, morcov, ardei gras, telina,
patrunjel alb, sare, ulei, smantana. Ingrediente: 500 g miez de dovleac 1
ceapă 1 morcov 1 ardei gras 1 ţelină mică 1 pătrunjel alb sare ulei
smântână Mod de preparare: Tai legumele şi le căleşti în ulei până se
înmoaie; circa 10 minute. Acoperi…
Read more »
Read more »
Sarmale in dovleac
14 October 2011
O reteta gustoasa de sarmale in dovleac, varza murata, carne de vita,
ceapa, patrunjel, bacon, pasta de tomate, orez, piper. Ingrediente: 1
varză murată 500 g carne de vită 1 ceapă mare pătrunjel 200 g bacon
afumat o cutie pastă de tomate 50 g orez piper Mod de preparare: Se
căleşte ceapa, se adaugă…
Friptură de gâscă cu mere, pere şi scorţişoară
14 October 2011
O
reteta delicioasa de friptura de gasca cu mere, pere si scortisoara
din: gasca, mere, pere, vin alb sec, ceapa verde, ulei, scortisoara,
stelute de anason, sare si piper. Ingrediente: 1 gâscă 4 mere pere 200
ml vin alb sec 4 cepe verzi 2 linguri de ulei 2 batoane de scorţişoară 2
steluţe de anason…
Read more »
Read more »
Supă egipteană de fasole
14 October 2011
O
reteta de supa egipteana de fasole din: ceapa alba, ulei de masline,
usturoi, chimen, rosii, apa, paprika dulce, piper cayenne, frunze de
dafin, sare, piper, patrunjel, suc de lamaie, fasole boabe, morcovi si
frunze de menta. Ingrediente: 1 ceapa alba (tocata) 2 linguri de ulei
masline 1 ceasca de ceapa rosie tocata 3 catei…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Vinete umplute cu carne tocata de vita
14 October 2011
O
reteta delicioasa de vinete umplute cu carne tocata de vita din:
vinete, carne tocata de vita, paine, lapte, oua, foi de dafin,
patrunjel, condimente, sos de rosii, vin alb, ceapa si ulei.
Ingrediente: 4 vinete potrivit de mari 600 g carne tocata de vita 2
felii de paine 1 cescuta cu lapte 2 oua…
Read more »
Read more »
Prajitura cu foi de napolitana
14 October 2011
O
reteta delicioasa de parajitura cu foi de napolitana,miere, zahar,
nuci, cacao, unt, margarina. Ingrediente: 1 pachet foi de napolitană 200
g miere polifloră 200 g zahăr 200 g nuci tocate 2 linguri cacao 100 g
unt 100 g margarina Mod de preparare: Se introduc foile de napolitană
puţin în cuptorul călduţ, să se usuce,…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Vinete evantai
14 October 2011
O
reteta simpla de vinete evantai din: vinete, ardei capia, parmezan,
ulei de masline, usturoi, marar si condimente. Ingrediente: 2 vinete 2-3
ardei capia 100 g parmezan 4 lingurite cu ulei de masline 4 cate de
usturoi marar condimente Mod de preparare: Taie vinetele in felii
subtiri, pe lungime. Aseaza-le intr-o tava, in forma…
Read more »
Read more »
Prajitura cu cartofi
14 October 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu cartofi din: cartofi, unt, oua,
zahar, pemset, faina, nuci, smantana, praf de copt, coaja rasa de lamaie
si sare. Ingrediente: 5-6 cartofi mari (500 g) 4 linguri mari unt 4 oua
6 linguri zahar 4 linguri pesmet 2 linguri faina 3 linguri nuci
macinate 100 ml smantana 1/2 plic…
Read more »
Read more »
Musaca de legume
14 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de musaca de legume din: vanata, ceapa,
rosii, dovlecel, usturoi, patrunjel, ulei, condimente si piper.
Ingrediente: 1 vanata 2 cepe 3-4 rosii 1 dovlecel 1 capatana de usturoi
patrunjel ulei condimente piper Mod de preparare: Spala vanata, tai-o
in felii potrivite, pune un praf de sare si lasa la…
Read more »
Read more »
Pachetele cu varza
14 October 2011
O
reteta de pachetele de varza din: varza, cimbru, condimente, piper,
ulei, faina, ulei, chimen si sare. Ingrediente: 1 varza cimbru
condimente piper ulei pentru aluat: 300 g faina 1/2 cescuta cu ulei 1/2
cescuta cu apa chimen sare Mod de preparare: Intr-un castron, framanta
faina cu un praf de sare, putin chimen, ulei…
Read more »
Read more »
Fantezie cu ciocolată si lichior
14 October 2011
O
reteta de fantezie cu ciocolata si lichior din: oua, zahar vanilat,
zahar pudra, lichior de oua, faina, praf de copt, ciocolata de menaj,
glazeura alba, glazura de ciocolata, jeleu colorat, unt si faina.
Ingrediente: aluat: 5 ouă 1 pachet zahăr vanilat 250 g zahăr pudră 250
ml lichior de ouă 125 g făină 125…
Read more »
Read more »
Cocktail Flamingo
14 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Flamingo din: lichior de mure, rom alb, suc
de portocala si o felie de portocala. Ingrediente: 2 cl lichior de mure 2
cl rom alb suc de portocale o felie de portocala Mod de preparare:
Mixam in shaker romul si lichiorul, apoi turnam intr-un pahar de
cocktail si completam…
Read more »
Read more »
Bors de varza
14 October 2011
O
reteta delicioasa de bors de varza din: varza, ceapa, morcov, telina,
rosii, ciuperci, ulei, bors, marar verde, cimbru si sare. Ingrediente: 1
varza 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 rosii 3 ciuperci 5 linguri cu ulei
bors dupa gust 1 legatura de marar verde cimbru sare Mod de preparare:
Caleste ceapa. Adauga…
Read more »
Read more »
Spanac cu sos bechamel
14 October 2011
500
g spanac fiert si tocat se adauga peste un sos bechamel. Acesta se
prepara din 50 g unt (sau ulei), 1 lingura cu varf de faina alba, 300 ml
lapte, 2-3 catei de usturoi si 3 linguri de smantana, sare care se
fierbe la foc mic. Spanac cu sos bechamel Pofta buna!
Read more »
Read more »
Penne cu sos bolognez
14 October 2011
O
reteta delicioasa de penne cu sos bolognez, carne de porc, ceapa,
bulion, sare, piper, busuioc, patrunjel, ardei gras, rosii, ulei de
masline. Ingrediente: 500 g carne tocată de porc 2 cepe mari 200 ml
bulion de roşii un pachet de paste penne sare piper busuioc pătrunjel 1
ardei gras 2-3 roşii proaspete 2 linguri…
Read more »
Read more »
Corabioare cu ardei
14 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de corabioare cu ardei din: ardei grasi,
cabanosi, cartofi, cascaval, ceapa, condimente si ulei. Ingrediente: 4
ardei grasi diferite culori 2-3 cabanosi 3 cartofi 150 g cascaval 1
ceapa condimente ulei Mod de preparare: Fierbe cartofii in coaja, in
apa cu condimente. Taie ardeii in jumatati, pe lungime si…
Read more »
Read more »
Pancakes cu afine si ricotta
14 October 2011
O
reteta delicioasa de pancakes cu afine si ricotta din: faina, parf de
copt, bicarbonat de sodiu, sare, zahar, oua, lapte batut, unt, vanilie,
afina si branza ricotta. Ingrediente: 220 g făină 2 linguriţe rase praf
de copt 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita sare 3 linguri
de zahăr 2 ouă 700 ml…
Read more »
Read more »
Felii de somon cu sparanghel
14 October 2011
O
reteta delicioasa de felii de somon cu sparanghel din; file de somon,
sparanghel, marar, piper rosu, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2
bucăţi de file de somon fără pieliţă (600 g fiecare) 2 crenguţe de
sparanghel verde 2 fire de mărar 1 linguriţă de piper roşu măcinat 4
linguri de ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Fusilli cu rosii cherry
14 October 2011
O
reteta delicioasa de fusili cu rosii cherry din: fusilli, rosii cherry,
ulei de masline, otet balsamic, parmezan, sare si piper. Ingrediente:
350 g de fusilli 20 roşii cherry 2 linguri ulei de măsline 1 lingură
oţet balsamic fulgi de parmezan (facultativ) sare piper Mod de
preparare: Pune o oală mare cu apă şi…
Read more »
Read more »
Sarmale false
14 October 2011
O
reteta delicioasa de sarmale fasole din: foi de placinta, varza, ceapa,
iaurt, branza de vaci, oua, cimbru, condimente si ulei. Ingrediente: 1
pachet foi de placinta 1 varza 2 cepe 400 iaurt 200 g branza de vaci 3
oua cimbru condimente ulei Mod de preparare: Caleste in ulei incins
ceapa tocata fin. Adauga…
Read more »
Read more »
Despre uleiul de palmier
14 October 2011
O
dietă bazată pe ulei de palmier nu numai că nu creşte valorile
colesterolului din sânge, ci chiar contribuie la eliminarea
colesterolului rău din organism. Este foarte bogat în antioxidanţi.
Protejează împotriva atacului radicalilor liberi responsabili de
îmbătrânirea prematură şi de boli foarte grave precum cancerul. Ajută la
menţinerea sănătăţii pielii.
Read more »
Read more »
Crema cu arome de portocale
14 October 2011
O
reteta delicioasa de crema cu arome de portocale din: lapte, oua,
vanilie si zahar. Ingrediente: 500 ml lapte 4 oua vanilie 4 linguri
zahar 5 linguri zahar (pentru imbracat forma) Mod de preparare: Se pun
într-o cradţă laptele, vanilia şi zahărul. Se ţine la început pe
mar¬ginea flăcării, până se topeşte zahărul, apoi…
Read more »
Read more »
Merele, mai dăunătoare pentru dinţi decât băuturile carbogazoase
14 October 2011
Merele
pot fi de patru ori mai dăunătoare pentru dantură decât băuturile
carbogazoase, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii
britanici. "Nu este vorba numai de ceea ce mâncăm, ci şi de cum mâncăm",
a declarat David Bartlett, de la Institutul de stomatologie din cadrul
King’s College din Londra, coordonator al noului studiu, care mai…
Read more »
Read more »
Prajitura cu lamaie si morcov
14 October 2011
Prajitura
cu lamaie si morcov din: unt, zahar, morcov, oua, miez de nuca, semine
de mac, coaja si zeama de lamaie, faina si praf de copt. Ingrediente:
100 g unt 150 g zahar 1 morcov mare 5 oua 100 g miez de nuca 2 linguri
seminte de mac coaja rasa si zeama de la 2…
Read more »
Read more »
Chutney din sfeclă, ceapă şi mere
14 October 2011
O
reteta delicioasa de chutney din sfecla, ceapa si mere din: sfecle,
lamaie, ceapa, apa, seminte de marar, zahar, mere, mustar de dijon, otet
de vin rosu, seminte de chimen si sare. Ingrediente: 6 sfecle mai mici 1
lămâie 3 cepe mari 300ml apă 2 linguri seminţe de mărar 300g zahăr 450g
mere coapte 1…
Read more »
Read more »
Clatite italienesti cu smochine si mozzarella
13 October 2011
O
reteta delicioasa de clatite italienesti cu smochine si mozzarella din:
faina, lapte batut, ulei, sare, ou, praf de copt, bicarbonat de sodiu,
mozzarella, smochine si sunca de parma. Ingrediente: 1 cană de faină
1-1/2 cană de lapte bătut 1/4 cană ulei 1/4 linguriţă sare 1 ou 1
linguriţă praf de copt 1 linguriţă de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata de vita dulce picanta (video)
13 October 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata de vita dulce picanta
Ingrediente: Pentru sosul dulce-picant: 1 lingura sos de soia 4 linguri
suc de lamaie 2 linguri suc de portocale 1 lingura ulei de arahide 1-2
linguri zahar tos 1-2 linguri miere 1/2 castravete mic, taiat pe
lungime, scos semintele si apoi maruntit.…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie caramelizata
13 October 2011
O
reteta de crema de vanilie caramelizata din: lapte, zahar, galbenusuri,
zahar vanilat, sare, unt, esenta de portocala, coaja de portocala si
faina. Ingrediente: 600 ml lapte 10 linguri zahăr 4 gălbenuşuri un
pliculeţ de zahăr vanilat un praf de sare 50 g unt esenţă de portocale
coaja de la 2 portocale 4 linguri făină…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor
13 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de legume la cuptor din: ciupercute, ardei
gras, rosii, ceapa, dovlecei, telina, morcovi, unt, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 10 pălării de ciupercuţe un ardei gras roşu
şi unul verde 3 roşii 3 cepe 2 dovlecei o ţelină mică şi 3 morcovi puţin
unt ulei de măsline sare…
Read more »
Read more »
Tartine cu ansoa
13 October 2011
O
reteta delicioasa de tartine cu anso din: cartof, paine, mozzarella,
fileuri de ansoa, capere, lamaie, usturoi, pesto de busuioc, masline,
sare, piper, salata rucola si ulei de masline. Ingrediente: un cartof
dulce o pâine feliată 300 g mozzarella un borcan fileuri de anşoa
picante două linguri de capere o lămâie 4 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Pernuţe cu legume
13 October 2011
O
reteta de pernute cu legume din: faina, apa, ulei de masline, drojdie,
dovlecel, ardei capia, fenicul, ardei gras, zahar tos, ulei de floarea
soarelui, sare, piper, patrunjel, sos de rosii dulce si varza rosie.
Ingrediente: 500 g făină 260 ml apă două linguri de ulei de măsline 20 g
drojdie un dovlecel un ardei…
Read more »
Read more »
Clătite cu banane si nuci
13 October 2011
O
reteta de clatite cu banane si nuci din: faina, praf de copt, oua,
zahar, lapte, apa minerala, lamaie, ulei, sare, banane, nuci si gem
acrisor. Ingrediente: 450 g făină 1 plic praf de copt 3 ouă 6 linguri
zahăr 200 ml lapte 200 ml apă minerală 1 lămâie ulei sare 2 banane 200
g…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu orez si scrob
13 October 2011
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu orez si scrob din: ardei grasi,
orez, oua, carne tocata de vita, ceapa, rosii, ulei si condimente.
Ingrediente: 4 ardei grasi 1 cescuta de orez 4 oua 300 g carne tocata de
vita 1 ceapa 3 rosii ulei condimente Mod de preparare: Taie ceapa
marunt si caleste-o.…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de conopida
13 October 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de conopida din: conopida,
maioneza, smantana, mustar, usturoi, sare, piper si boia dulce.
Ingrediente: o conopida 7 linguri maioneza 5 linguri smantana 2 linguri
mustar usturoi sare piper boia dulce Mod de preparare: Conopida se
rupe in buchetele si se fierbe. Dupa ce s-a inmuiat, se paseaza…
Read more »
Read more »
Cocktail Reve D’or
13 October 2011
O
reteta simpla de Cocktail Reve D’or din: grand marnier, galiano, frisca
si suc de portocale. Ingrediente: 4 cl Grand Marnier 1 cl Galiano 2 cl
frisca lichida 4 cl suc de portocale Mod de preparare: Ingredientele
se mixeaza bine cu cuburi de gheata in shaker, apoi se toarna bautura
intr-o cupa de cocktail…