Retete de top:
Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu
7 September 2011
O
reteta de tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu din: cuscus, tofu,
ceapa, dovlecei, morcovi, usturoi, rosie, ulei de masline extravirgin,
otet balsamic, busuioc, ghimbir, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 300
g cuşcuş 100 g tofu 1 ceapă albă 2 dovlecei (zucchini) 2 morcovi 1
lămâie (zeama) 1 căţel de usturoi 1 roşie 4…
Read more »
Read more »
5 cocktailuri pentru sarbatori
7 September 2011
O reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian, miere si
coaja de lamaie. O reteta simpla de Cocktail French 75 din: siropd e
zahar, sampanie, suc de lamaie, gin si sirop de rodii. O reteta de
cocktail cu pepene rosu si galben din: miez de pepene rosu, pepene
galben, zmeura, iaurt si…
Read more »
Read more »
Ciorbiţă cremă de peşte cu oregano
7 September 2011
O
reteta delicioasa de ciorbita crema de peste cu oregano din: peste
file, ceapa, ardei gras, rosii, dovlecel, telina, concentrat de legume,
iaurt, sare, piper alb, marar verde, oregano, ulei de masline, vin alb
si zeama de lamaie. Ingrediente: 900 g peşte file 1 ceapă mare 1 ardei
gras roşu 5 roşii coapte 1 dovlecel…
Read more »
Read more »
Terină de carne şi vinete în crustă de aluat
7 September 2011
O
reteta de terina de carne si vinete in crusta de aluat din: vinete,
carne tocata de porc, rosii, ceapa, patrunjel, boia dulce, ulei de
masline extravirgin, sare, piper, oua, iaurt, bicarbonat de sodiu, faina
si sare. Ingrediente: 450 g vinete 550 g carne tocată de porc 5 roşii 1
ceapă 4-5 fire de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Supă de găină cu tăieţei de casă
7 September 2011
O
reteta de supa de faina cu taitei de casa din: gaina sau pui, morcovi,
ceapa, patrunjel, telina, boabe de piper, sare, ou si faina.
Ingrediente: 1/2 găină sau 1 pui mare 3-4 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină
pătrunjel cu frunze 1 ţelină 10-12 boabe de piper 1 legătură de
pătrunjel verde sare pentru tăieţei:…
Read more »
Read more »
Brownies cu multa ciocolata
7 September 2011
O
reteta de Brownies cu multa ciocolata din: unt, ciocolata, cacao,
faina, praf de copt, sare, zahar si extract de vanilie. Ingrediente: 6
linguri de unt nesarat, plus un pic pentru uns tava 160 grame ciocolata
semi-dulce, taiata bucatele 1/4 cana cacao neindulcita 3/4 cana faina
1/4 lingurita praf de copt 1/4 lingurita de sare…
Read more »
Read more »
Chiftea delicioasa
7 September 2011
O
reteta de chiftea delicioasa din: carne tocata de vita, mortadella,
parmezan, hribi, oua, miez de nuca, stafide, pesmet, lapte, usturoi,
patrunjel, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 150 g mortadella 150 g miez de
pâine 150 g parmezan 80 g hribi deshidrataţi 4 ouă…
Read more »
Read more »
Somon cu ierburi aromatice (terina)
7 September 2011
O
reteta de somon cu ierburi aromatice din: file de somon, cartofi,
marar, vin alb, fistic, ulei de masline extravirgin, ou, sare, piper
alb, faina alba, unt, ceapa, ierburi aromatice si sare. Ingrediente: 900
g file de somon 450 g cartofi 4 fire de mărar 1 pahar vin alb 40 g
fistic 6 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe
7 September 2011
Supe:
O reteta de supa potage crecy din: ceapa, morcovi, cartof, supa de pui,
patrunjel, zahar, unt si smantana. O reteta simpla si delicioasa de
supa de peste cu ardei gras din: usturoi, ceapa, ardei gras galben,
ardei gras rosu, file de crap, unt sau margarina, concentrat de legume,
sofran, sare si piper. O reteta…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu lapte dulce
7 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de vinete cu lapte dulce din: vinete,
dovlecel, lapte dulce, ceapa, ulei, sare si o rosie. Ingrediente: 4-6
vinete mijlocii 1 dovlecel mare 1 ceşcuţă lapte dulce 1 ceapă albă
mijlocie 4-5 linguri ulei sare pentru decor: 1 roşie mare Mod de
preparare: Aşază o tablă pe flacăra aragazului…
Read more »
Read more »
Timbale de cod sărat
7 September 2011
O
reteta delicioasa de timbale de cod sarat din: cod sarat, cartofi,
paine veche, ulei de masline extravirgin, lapte, ceapa, usturoi, sare si
piper, naut, rosii, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cod sărat 1
kg cartofi 100 g pâine veche 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1,5 1
lapte 1 ceapă 2 căţei de…
Read more »
Read more »
Muraturi: Zacuscă de vinete
7 September 2011
O
reteta de zacusca de vinete din: vinete, ardei gogosari, ceapa, rosii,
sare grunjoasa, boabe de piper ardei iute, boabe de coriandru si foi de
dafin. Ingrediente: 6 kg vinete 6 kg ardei gogoşari 2 kg ceapă 2 kg
roşii 1 lingură sare grunjoasă 1 lingură boabe de piper 1 ardei iute 1/2
l ulei…
Read more »
Read more »
Tiramisu racoros cu zmeura si lichior
6 September 2011
O
reteta de tiramisu racoros cu zmeura si lichior din: galbenusuri, zahar
pudra, extract de vanilie, branza mascarpone, iaurt, lichior de zmeura,
piscoturi, menta si zahar. Ingediente: 3 galbenusuri medii 100 grame
zahar pudra 1/2 lingurita extract de vanilie 450 grame branza mascarpone
150 ml iaurt 125 ml framboise (lichior de zmeura) 18 piscoturi 350…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu găluşte
6 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de rosii cu galuste din: rosii,
ceapa, usturoi, morcovi, unt, patrunjel, zahar, oua, gris si ulei.
Ingrediente: 2 kg roşii 2 cepe 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 lingură
unt 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură zahăr 1 legătură de pătrunjel pentru
găluşte: 2 ouă 4-6 linguri cu griş…
Read more »
Read more »
Doradă cu legume
6 September 2011
O
reteta delicioasa de dorada cu legume din: dorada, ulei de masline
extravirgin, cartofi, morcovi, suc de rosii, usturoi, dovlecei, ceapa,
ardei gras, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 650 g doradă 4
linguri ulei de măsline extravirgin pentru legume: 250 g cartofi 250 g
morcovi 2 pahare suc de roşii 1 pahar apă 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supă cremă bulgărească de vară
6 September 2011
O
reteta de supa crema bulgareasca de vara din: castraveti, usturoi, ulei
de floarea soarelui, nuci, iaurt, marar, cimbru, smantana, ardei gras
rosu, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg castraveţi 2-3 căţei de
usturoi ulei de floarea soarelui (circa 100 ml) 100 g nuci 500 g iaurt
gras mărar verde cimbru 250 g smântână…
Read more »
Read more »
Medalioane de păstrăv cu cartofi
6 September 2011
O
reteta de medalione de pastrav cu cartofi din: medalioane de pastrav,
ceapa, smantana, unt, brandy, ulei de masline extravirgin, piper rosu,
sare, faina, cartofi, oua, parmezan, seminte de susan, sare si piper.
Ingrediente: 8 medalioane de păstrăv (circa 350 g) 1 ceapă mică 2
linguri smântână dulce 15 g unt 1 lingură brandy 3 …
Read more »
Read more »
Budincă cu sparanghel şi şuncă
6 September 2011
O
reteta de budinca cu sparanghel si sunca din: sparanghel, oua, sunca,
parmezan, ceapa, unt, lapte, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 400 g
sparanghel 5 ouă 80 g şuncă presată 6 linguri parmezan ras 1 ceapă mică
50 g unt 100 ml lapte 1 lingură pesmet sare şi piper Mod de preparare:
Îndepărtează partea…
Read more »
Read more »
Vinete cu legume
6 September 2011
O
reteta de vinete cu legume din: vinete, ceapa, rosii, usturoi, zahar,
ulei de masline extravirgin, sare si patrunjel. Ingrediente: 6 vinete 6
cepe 3 rosii 8 catei de usturoi 4 lingurite de zahar 1 pahar de ulei de
masline extravirgin 1 pahar cu apa sare pentru decor: 4-5 fire de
patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Sepie cu germeni de soia şi legume
6 September 2011
O
reteta de sepie cu germeni de soia si legume din: sepie, germeni de
soia, morcovi, tije de telina, ulei de masline extravirgin, usturoi,
lamaie si patrunjel. Ingrediente: 500 g sepie 250 g germeni de soia 200 g
morcovi 150 g tije de ţelină 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2
căţei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Retete traditioanale: Ciorbă de burtă
6 September 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de burta din: burta de bovine, rasol de
vita sau picioare de porc, malai, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi,
galbenusuri, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 2 kg burtă
de bovine 1 rasol de vită sau 2 picioare de porc 2-3 linguri mălai
(facultativ) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorbă de pui â la grec
6 September 2011
O
reteta de ciorba de pui a la grec din: pui, bors, smantana, morcovi,
ceapa, ulei, rosii, ardei, porumb, cartofi, telina, patrunjel, leustean,
piper negru si sare. Ingrediente: 1 pui mai mic 500 ml borş 100 g
smântână 2 morcovi 1 ceapă 50 ml ulei 4 roşii 2 ardei 2-3 linguriţe
porumb 2-3 cartofi 1…
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie cu nuci
6 September 2011
O
reteta de salata de varza rosie cu nuci din: varza rosie, nuci, branza
de capra, mere, otet, ulei de masline, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 1/2 varză roşie mare 10-14 nuci întregi 200 g brânză de
capră 2 mere 1 lingură oţet 3 linguri ulei de măsline 2-3 tije de
busuioc sau de salvie…
Read more »
Read more »
Cuscus cu legume
6 September 2011
O
reteta de cuscus cu legume din: rosii, vinete, morcovi, dovlecei,
ceapa, usturoi, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin,
boia iute, scortisoara, sofran, sare, piper, cuscus, stafide si
patrunjel tocat. Ingrediente: 500 g roşii 200 g vinete 150 g morcovi 150
g dovlecei (zucchini) 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 polonic supă…
Read more »
Read more »
File de peşte prăjit cu ierburi aromatice
6 September 2011
O
reteta delicioasa de file de peste prajit cu ierburi aormatice din:
file de peste alb, vin alb, rozmarin, cimbru, ceapa verde, usturoi,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper, morcovi,
dovlecei, ardei rgas, anghinare si otet alb. Ingrediente: 4 fileuri de
peşte alb 1/2pahar vin alb 2 crenguţe de rozmarin 3 crenguţe de…
Read more »
Read more »
Salată de ţelină cu morcov şi măr
6 September 2011
O
reteta de salata de telina cu morcov si mar din: telina, morcovi,
lamaie, mere, oua, ulei, mustar, sare si frunze de patrunjel.
Ingrediente: 2 ţeline mijlocii 2 morcovi 1 lămâie mică 2 mere 2 ouă 1
cană ulei 2 linguri de muştar sare pentru decor: frunze de pătrunjel
felii de măr Mod de…
Read more »
Read more »
Ton prăjit cu salată de andive
6 September 2011
O
reteta de ton prajit cu salata de andive din: ton, ulei de masline
extravirgin, seminte de mac sau de susan, cimbru, sare, piper, lamaie si
andive. Ingrediente: 450 g ton 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
lingură seminţe de mac sau de susan 1 crenguţă cimbru sare şi piper
pentru salată: 1 lămâie…
Read more »
Read more »
Coroniţă cu fasole verde
6 September 2011
O
reteta de coronita de fasole verde din: fasole verde, morcovi,
cascaval, lapte, faina alba, unt, oua, sare si piper. Ingrediente: 700 g
fasole verde 250 g morcovi 150 g caşcaval (afumat) 400 ml lapte 50 g
faină albă 90 g unt 4 ouă sare piper Mod de preparare: Topeşte pe foc
60 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de vara
6 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de vara din: ardei grasi, vinete,
iaurt, lamaie, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 4 ardei graşi
2 vinete 1 borcan iaurt 1 lămâie 3 linguri ulei 3 căţei usturoi sare
piper Mod de preparare: Ungi ardeii şi vinetele cu puţin ulei şi apoi
îi coci. …
Read more »
Read more »
Musaca de fasole verde
6 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de musaca de fasole verde din: fasole
verde, branza sau cascaval, lapte, smantana, oua, patrunjel verde,
pesmet, ulei, sare, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 1 kg fasole
verde 250 g branza sau cascaval 100 ml lapte 150 ml smantana 3 oua
patrunjel verde 2 linguri pesmet ulei sare piper condiment…
Read more »
Read more »
Prăjitură delicioasa cu fructe proaspete
6 September 2011
O
reteta de prajitura delicioasa cu fructe proaspete din: margarina,
faina, oua, zahar pudra, praf de copt, sare, fructe, unt si faina.
Ingrediente: 200 g margarină 300 g făină 6 ouă 100 g zahăr pudră 1 plic
praf de copt 3-4 g sare fructe proaspete (vişine fără sâmburi, caise sau
piersici tăiate felioare) 1 lingură…
Read more »
Read more »
Terină de spanac cu sos de caşcaval
6 September 2011
O
reteta de terina de spanac cu sos de cascaval din: spanac, ricotta,
apa, pesmet, parmezan, oua, unt, cascaval, faina, lapte, sare si piper.
Ingrediente: 500 g spanac 200 g ricotta (sau brânză de vaci) 200 ml apă
100 g pesmet 4 linguri parmezan ras 2 ouă 20 g unt pentru sos: 200 g
caşcaval…
Read more »
Read more »
Peşte cu garnitură de legume
6 September 2011
O
reteta de peste cu garnitura de legume din: peste, ulei de masline,
sare, piper, morcovi, dovlecei, ceapa verde si ulei de masline
extravirgin. Ingrediente: 350 g peşte-pescar (bucăţi) 4 linguri ulei de
măsline extravirgin sare şi piper pentru legume: 200 g morcovi 2
Rasol din muschi de vita
6 September 2011
O
reteta delicioasa de rasol din muschi de vita din: muschi de vita,
morcovi, patrunjel, telina, cartofi, sfecla rosie, salata verde si sare.
Ingrediente: 800 g muşchi de vită 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1
rădăcină ţelină 4 cartofi 2 linguri ulei de măsline 1 sfeclă roşie mică
fiartă salată verde sare Mod de…
Read more »
Read more »
Briose cu vişine si ciocolată
6 September 2011
O
reteta de briose cu visine si ciocolata din: ciocolata, unt, zahar,
oua, faina, praf de copt, lapte, alune, visine, sare si scortisoara.
Ingrediente: 80 g ciocolată 75 g unt moale 100 g zahăr 4 ouă 30 g făină 2
linguriţe praf de copt 3 linguri lapte 200 g alune măcinate 200 g
vişine prospete…
Read more »
Read more »
Ardei graşi umpluţi cu carne de pui
6 September 2011
O
reteta de ardei grasi umpluti cu carne de pui din: ardei grasi, ceapa
verde, ulei de masline extravirgin, sos de rosii, piept de pui tocat,
pesmet, lapte, ou, parmezan si sare. Ingrediente: 1 ardei gras galben
(mare) 1 ardei gras roşu (mare) 2 fire ceapă verde 10-15 frunze de
busuioc 1/2 pahar vin alb…
Read more »
Read more »
3 cocktailuri pentru sarbatori
6 September 2011
O reteta simpla de Cocktail Gimlet din: dry gin, lime juice si sirop de
zahar. O reteta simpla de Cocktail Frozen Caruso din: creme de menthe
si gin. O reteta simpla de Cocktail Tropical Red din: lichior de
portocale, gin, zeama de grapefruit si suc de portocale.
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supă cremă de peşte (merluciu)
6 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa crema de peste din: ceapa, morcovi,
cartof, telina, pastarnac, lamaie, bulion, sare, merluciu si smantana.
Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 1 cartof 1 ţelină 1 păstârnac 1 lămâie
bulion sare 1/2 kg peşte merluciu smântână Mod de preparare: Cureţi şi
speli ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul şi cartoful,…
Read more »
Read more »
Fileuri de calcan cu mentă, lămâie şi roşii
6 September 2011
O
reteta de fileuri de calcan cu menta, lamaie, si rosii din: fileuri de
calcan, faina, frunze de menta, lamaie, usturoi, rosii cherry, vin alb,
ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de
calcan (220 g fiecare) 1, 5 g faină albă 10 frunze de mentă 1 lămâie 1
căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Cappuccino de mazăre cu mentă
6 September 2011
O
reteta de cappuccino de mazare cu menta din: mazare, sare, piper, boia,
creveti, scortisoara, ceapa, unt, sherry sec, vin alb, supa de legume,
smantana, iaurt, branza de vaci si menta. Ingrediente: 200 g mazăre
congelată sare piper boia 250 g creveţi mari congelaţi scorţişoară
măcinată 60 g ceapă tocată 30 g unt 100 ml…
Read more »
Read more »
Tartă de afine cu fructe
6 September 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu afine si fructe din: faina, zahar, ou,
unt, afine, smantana, amidon si zahar. Ingrediente: 300 g făină 100 g
zahăr 1 ou 200 g unt umplutură: 500 g afine 4 ouă 250 g smântână dulce
150 g smântână fermentată 1 lingură amidon 4 linguri zahăr Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de fasole boabe cu sos de muştar
6 September 2011
O
reteta de salata de fasole boabe cu sos de mustar din: fasole cu boabe
mari, morcovi, pastarnac, patrunjel verde, ceapa, gogosar murat, sare,
mustar, otet sau lamaie, ulei de masline si ceapa. Ingrediente: 1/2 kg
fasole cu boabe mari 2 morcovi 1 păstârnac 4-6 fire de pătrunjel verde 1
ceapă albă mare 1 gogoşar…
Read more »
Read more »
Muraturi: Castraveti in saramura
6 September 2011
O
reteta simpla de castraveti in saramura din: castraveti, apa, sare,
zahar, morcovi, conopida, frunze de visin si marar uscat. Ingrediente: 5
kg castraveţi 6 l apă 6 linguri sare 6 linguri zahăr 2-4 morcovi 1
conopidă mică frunze de vişin mărar uscat Mod de preparare: Spală
castraveţii şi lasă-i în apă rece 10…
Read more »
Read more »
Ulei de catina
6 September 2011
O
reteta simpla de ulei de catina din: fructe de catina si ulei de
floarea soarelui. Uleiul de cătină este indicat în tratarea acneei, a
bolilor de piele, a iritaţii- lor provocate de arsuri, a insolaţiilor.
Rănile se acoperă cu cataplasme înmuiate în acest ulei. Mai mult, el
este folosit şi pentru producerea unor creme…
Read more »
Read more »
Brioşe cu afine coapte în formă
5 September 2011
O
reteta delicioasa de briose cu afine coapte in forma din: faina, unt,
zahar, ou, foi de gelatina, afine, ciocolata alba, branza de vaci, zahar
vanilat si frisca. Ingrediente: 250 g făină 150 g unt 75 g zahăr 1 ou
în plus: 10 foi de gelatină 500 g afine 150 g ciocolată albă 750 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Platou vegetarian
5 September 2011
O
reteta de platou vegetarian din: dovleac, vanata, ardei gras rosu,
ciuperci, ulei de masline, sare, piper, usturoi si cimbru sau oregano.
Ingrediente: 1 dovleac 1 vânătă mare 1 ardei gras roşu sau 1 ardei capia
7-8 ciuperci mari 1 kg roşii 1 lingură ulei de măsline sare piper 1 -2
căţei de usturoi cimbru…
Read more »
Read more »
Salată de scrumbie sărată
5 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de scrumbie sarata din: fasole verde,
cartofi, scrumbii sarate sau afumate, ulei de masline, otet, lamaie,
piper, castraveti murati, marar, masline si ceapa rosie. Ingrediente:
1/2 kg fasole verde (păstăi subţiri sau late) 1/2 kg cartofi mici 2
scrumbii sărate sau afumate 2 ouă fierte tari 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Sosuri picante
5 September 2011
Chutney,
Relish si Salsa sunt sosurile care dau preparatelor din carne o nota
aparte. Sosurile garantează o aromă exotică şi picantă: fructele şi
legumele, preparate cu oţet, zahăr şi mirodenii, sunt foarte căutate de
bucătari şi sunt apreciate la petrecerile cu grătar. Chutney. Sosul
rece, dulce-picant provine din India. De obicei, fructele tăiate
mărunt, dar…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si afine
5 September 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu branza si afine din: faina, zahar,
ou, unt, afine, branza slaba de vaci, zahar, zahar vanilat, praf de
budinca de vanilie si oua. Ingrediente: 175 g făină 75 g zahăr 1 ou 100 g
unt umplutură: 200 g afine 500 g brânză slabă de vaci 75 g zahăr 1/2…
Read more »
Read more »
Salata
5 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata din: cartofi, sardele, masline
negre, usturoi, lamaie, mustar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
cartofi 300 g sardele din conservă 10-12 măsline negre fără sâmburi 1
căpăţână de usturoi 1/2 de lămâie 1 lingură muştar 3 linguri ulei sare
piper pentru decor: rozmarin 1/2 lamaie Mod…
Read more »
Read more »
Ruladă delcioasa de creier
5 September 2011
O
reteta de rulada delicioasa de creier din: creier, ciuperci, ceapa
verde, unt, verdeata, sare, piper, cascaval, aluat, unt, faina si lapte.
Ingrediente: 250 g creier 100 g ciuperci 1 ceapă verde 50 g unt
verdeaţă sare piper 50 g caşcaval 1 pachet aluat franţuzesc (foitaj)
pentru sos: 25 g unt 25 g făină 100…
Read more »
Read more »
Ciorbă de gâscă
5 September 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa,
patrunjel, morcov, varza, ardei gras, rosii, otet de vin alb, smantana
fermentata, salata verde, patrunjel, leustean, boabe piper negru si
sare. Ingrediente: 500 g carne de gâscă 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1
morcov 250 g varză 1 ardei gras 1 pahar…
Read more »
Read more »
Friptură înăbuşită de pui
5 September 2011
O
reteta de friptura inabusita de pui din: pui, sare, piper, ceapa,
morcov, radacina de telina, ceapa verde, ulei, bulion, otet balsamic,
vin rosu, supa de pasare, bouquet garni, bacon afumat, unt si amidon.
Ingrediente: 1 pui (cca 1,2 kg) sare piper 120 g cepe franţuzeşti 1
morcov 150 g rădăcină de ţelină 1 legătură…
Read more »
Read more »
Tocană de capră
5 September 2011
O
reteta delicioasa de tocana de capra din: ceapa rosie, slanina afumata,
boia, sare, gogosari rosii, carne de capra, foi de dafin, frunze de
stevie, boabe de coriandru si usturoi. Ingrediente: 1 ceapă roşie 100 g
slănină afumată boia sare 2 gogoşari roşii 1 kg carne de capră 100 ml
vin roşu 4 foi de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Omleta cu verdeturi
5 September 2011
O
reteta simpla de omleta cu verdeturi din: oua, lapte, sare, unt sau
untura si verdeata. Ingrediente: 6 ouă 2 linguri lapte sare unt sau
untură 2 linguri verdeaţă (pătrunjel, mărar, ceapă verde). Mod de
preparare: Baţi ouăle, adaugi laptele şi sarea, apoi verdeaţa tocată
mărunt. Torni compoziţia într-o tigaie, coci omleta pe o…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne îmbrăcată în foi
5 September 2011
O
reteta de placinta cu carne imbracata in foi din: file de porc,
cartofi, morcovi, ceapa, masline, ulei, supa, sare, piper, foi de
placinta si unt topit. Ingrediente: 300 g file de porc 150 g cartofi 2
morcovi mici 1 ceapă 2 linguri măsline fără sâmburi 2 linguri ulei 100
ml supă sare piper 20…
Read more »
Read more »
Muraturi: Gogonele în saramură
5 September 2011
O
reteta de gogonele in saramura din: gogonele, morcovi, telina cu
frunze, usturoi, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 5 kg gogonele 1/2
kg morcovi 2 ţeline cu frunze usturoi ardei iute sare apă Mod de
preparare: Curăţă legumele, iar morcovii şi ţelinele taie-le felii sau
în figuri geometrice şi aşază-le pe pereţii borcanului.…
Read more »
Read more »
Retete traditionale romanesti: Salată de boeuf
5 September 2011
O
reteta delicioasa, perfecta pentru orice ocazie de salata de boeuf din:
cartofi, morcovi, mazare, telina, castraveti murati, carne de vita,
mustar, oua, ulei, lamaie, gogosari, sare, masline, albus fiert si
frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi 1/2 kg
mazăre din conservă 2 ţeline 1/2 kg castraveţi muraţi 1/2 kg carne…
Read more »
Read more »
Ardei copti cu rosii si ansoa
5 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ardei copti cu rosii si ansoa din: ardei
rosii, ansoa, rosii, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 4 ardei
rosii, taiati pe jumatate si curatati 50 gr de ansoa in ulei, scursi 8
rosii mici, taiate pe jumatate doi catei de usturoi, taiati fin doua
linguri ulei de masline…
Read more »
Read more »
Retete traditionale romanesti: Salată de fasole verde cu usturoi
5 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de fasole verde cu usturoi din: fasole
verde pastai, apa, usturoi, ulei de masline, lamaie sau otet si marar.
Ingrediente: 1 kg fasole verde păstăi 1 cană apă 5-6 căţei usturoi 3
linguri ulei de măsline 1/2 lămâie sau 1 lingură oţet 4-6 fire de mărar
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cannelloni umplute cu sos bolognez
5 September 2011
O
reteta delicioasa de cannelloni umplute cu sos bolognez din: ceapa,
zarzavat supa, ulei, carne de vita tocata, rosii pasate, boia de ardei
iute, verdeturi tocate, sare, piper, faina, unt, lapte, nucsoara, paste
cannelloni si cascaval. Ingrediente: 1 ceapă 1 legătură zarzavat de supă
2 linguri ulei 500 g carne de vită tocată 750 g…
Read more »
Read more »
Muraturi: Gogosari umpluti cu conopida in otet
5 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gogosari umpluti cu conopida in otet
din: gogosari, otet, apa, sare, zahar, marar, cimbru, tarhon, boabe de
piper, foi de dafin si conopide. Ingrediente: 30 gogoşari mari 1 l oţet 3
l apă 3 linguri sare 6 linguri de zahăr mărar cimbru tarhon boabe de
piper foi de dafin…
Read more »
Read more »
Friptură de vită în marinată picantă
5 September 2011
O
reteta de friptura de vita in marinata picanta din: boabe de piper,
nucsoara, cuisoare, ghimbir, coniac, vin rosu, pulpa de vita, zarzavat
de supa, ulei, cimbru, supa, ceapa, unt, morcovi, praz, sare si piper.
Ingrediente: 1 linguriţă boabe de piper 1/2 linguriţă nucşoară măcinată
1/2 linguriţă cuişoare măcinate 1/2 linguriţă ghimbir măcinat 50 ml…
Read more »
Read more »
Chiftele in sos de iaurt
5 September 2011
O
reteta de chiftele in sos de iaurt din: bulgur, sare, castraveti,
menta, iaurt, usturoi, piper, ceapa, patrunjel, carne de vita, bulion,
fulgi de ardei, scrotisoara, chimen, ienibahar si ulei de masline.
Ingrediente: 220 g bulgur instant sare 2 castraveţi 1 legătură mentă 500
g iaurt 5 căţei de usturoi piper 2 cepe 1 legătură…
Read more »
Read more »
Paella marinera
5 September 2011
O
reteta de paella marinera delicioasa din: midii, scoici vongole,
creveti, rosii, ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, bulion,
sare, piper, orez, supa foaie de dafin, sofran, rondele de sepie sau
calamar si mazare congelata. Ingrediente: 8 midii 8 scoici vongole 8
creveţi uriaşi 2 roşii 2 ardei graşi roşii 1 ceapă 1 căţel…
Read more »
Read more »
Dulceata de catina
5 September 2011
O
reteta simpla de dulceata de catina din: catina, zahar si apa. Dulceaţa
de cătină îţi oferă energie şi vitalitate. Acest preparat este
delicios şi are un efect mai puternic decât cel al cafelei. Ingrediente:
2 kg cătină 2 kg zahăr 2 căni apă Mod de preparare: Fierbe un sirop
din apă şi zahăr,…
Ravioli de sepie şi fructe de mare
2 September 2011
O
reteta de raviolii de sepie si fructe de mare din: andiva, seminte de
pin, stafide, ulei de masline extravirgin, paine, ansoa, usturoi, rosii
cherry, sepii, fructe de mare, sare, piper, supa concentrata de legume,
frunze de busuioc si foaie de dafin. Ingrediente: 1 andivă creaţă 30 g
seminţe de pin 20 g stafide 4…
Read more »
Read more »
Orez cu legume si condimente
2 September 2011
O
reteta delicioasa de orez cu legume si condimente din: patrunjel,
ardei, dovlecel, ananas, coaja si zeama de lamaie, zahar tos, ulei de
masline, telina, ceapa, condimente, orez, concentrat vegetal si rosii
cherry. Ingrediente: 1/2 legatura patrunjel, tocat 1 ardei rosu, 1 ardei
galben si 1 verde, taiati cuburi 1 dovlecel mare 300 g felii…
Read more »
Read more »
Tartar de vitel
2 September 2011
O
reteta delicioasa de tartar de vitel din: carne de vitel, sare, piper,
vermut, gulie, smantana, foi de gelatina si ou. Ingrediente: 400 g carne
de vitel sare piper 125 ml vermut 1 gulie 70 ml smantana 1 foaie
gelatina 1 ou Mod de preparare: Se fierbe vermutul până ce-şi reduce
volumul la 30%.…
Read more »
Read more »
Chiftele de curcan in lipie
2 September 2011
O
reteta de chiftele de curcan in lipie din: carne de curcan, lipii,
humus, salata, condimente, seminte de susan, ceapa rosie, zeama de
lamaie si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450 g carne de curcan,
tocata 4-8 lipii 200 g humus o capatana de salata condimente asortate 3
linguri seminte susan 1 ceapa mica rosie,…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu file de peste
2 September 2011
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu file de peste din:. Ingrediente:
250 g file de peste sare piper 8 ardei grasi rosii 1 ceapa 3 catei de
usturoi 50 g pesmet 150 ml ulei de masline 150 ml smantana 1 ou 1/2
legatura patrunjel zahar faina Mod de preparare: Se coc ardeii pe…
Read more »
Read more »
Doradă la tigaie cu roşii şi piure de vinete
2 September 2011
O
reteta de dorada la tigaie cu rosii si piure de vinete din: dorada,
rosii, ulei de masline extravirgin, lamai, portocale, ceapa verde, sare,
piper alb, vinete, usturoi si cimbru. Ingrediente: 1 doradă 5 roşii 2
linguri ulei de măsline extravirgin 2 lămâi 3 portocale 3-4 fire civetă
(sau ceapă verde) sare şi piper alb…
Read more »
Read more »
Salată Ratatouille
2 September 2011
O
reteta delicioasa de salata ratatouille din: ceapa rosie, usturoi,
ardei grasi, dovlecel, ulei de masline, sare, piper, rosii, busuioc si
otet balsamic. Ingrediente: 4 cepe roşii 2 căţei de usturoi 2 ardei
graşi galbeni 2 ardei graşi roşii 1 dovlecel 4 fire rozmarin 4 linguri
ulei de măsline sare piper 6 roşii 4 fire…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu fasole
1 September 2011
O
reteta de salata de cartofi cu fasole din: cartofi, sare, fasole verde,
cimbrisor, fasole boabe rosie si alba, ceapa rosie, rosii, mustar,
supa, otet de vin alb, piper, zahar, ulei de masline si bacon.
Ingrediente: 1 kg cartofi sare 500 g fasole verde 1 legătură cimbrişor 1
conservă mică boabe de fasole albă 1…
Read more »
Read more »
Friptura cu glazura de muştar şi miere
1 September 2011
O
reteta de friptura de porc cu glazura de mustar si miere din: cartofi
noi, pulpa de porc, amestec de fasole verde si mazare, miere, mustar cu
boabe, ulei de masline, usturoi, rosii si zahar. Ingrediente: 600 g
cartofi noi, prajiti in unt si condimente (marar, patrunjel, etc) 1 kk
pulpa de porc, portionata in…
Read more »
Read more »
Doradă la grătar
1 September 2011
O
reteta de dorada la gratar din: ardei grasi, rosii, usturoi, ardei
iute, arahide prajite, ulei de masline, sare, piper, doara si lamaie.
Ingrediente: 3 ardei graşi roşii 600 g roşii 1 căţel de usturoi 1 ardei
iute roşu 1/2 legătură pătrunjel 60 g arahide prăjite şi tocate 1
lingură oţet 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Salata cu creveti
1 September 2011
O
reteta de salata cu creveti din: creveti fierti, marar, avocado, mango,
suc de lamaie, salata ruccola, castraete, rosii cherry, smantana si
frunze de busuioc. Ingrediente: 250 g creveţi fierţi, congelaţi sau
proaspeţi 1 lingură mărar proaspăt 1 avocado mare 1 mango, tăiat cuburi
mici 80 g salată ruccola sucul de la 1 lămâie, din…
Read more »
Read more »
Halloumi cu piersici şi ruccola
1 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de halloumi cu piersici cu ruccola din:
ruccola, lamaie, sare, piper, ulei de masline, piersici si branza
halloumi. Halloumi este o specialitate de brânză din Cipru; se prepară
din lapte de capră, vacă sau oaie, fiind un caş pus la saramură şi
frământat. Adesea este condimentat cu mentă. Se poate…
Read more »
Read more »
Spaghete cu peste
1 September 2011
O
reteta de spaghete cu peste din: smantana, fileuri de peste, patrunjel,
spaghete, ulei de masline, ceapa, pasta de tomate si lamaie.
Ingrediente: 250 ml smantana 200 g fileuri de peste (somon) o legatura
de patrunjel, proaspat tocat 350 g spaghete ulei de masline 2 cepe,
tocate marunt 2 linguri pasta de tomate coaja rasa…
Read more »
Read more »
Frigarui de pui cu dovlecel si vinete
1 September 2011
O
reteta de frigaruid e pui cu dovlecel si vinete din: file de piept de
pui, ulei de masline, piper, mustar, ierburi de provence, dovlecei,
vinete si sare. Ingrediente: 600 g file de piept de pui 4 linguri ulei
de măsline piper 1 linguriţă muştar 1 linguriţă ierburi de Provence 2
dovlecei mici subţiri 2…
Read more »
Read more »
Chiftelute de peste alb cu legume
1 September 2011
O
reteta de chiftelute de peste alb cu legume din: fileuri de peste alb,
fructe de mare, patrunjel, legume congelate, taitei, ceapa, pasta de
curry, ou, sos teriyaki, suc de lamaie verde si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 250 g fileuri de peşte alb (cod, macrou) 250 g
fructe de mare 1 legătură pătrunjel, proaspăt…
Read more »
Read more »
Bruschetta cu cremă de mazăre
1 September 2011
Se
toacă 1 ceapă şi se căleşte în 1 lingură unt. Se toarnă 250 ml supă de
legume şi se lasă să dea în clocot. Se decojeşte 1 cartof mare şi se
taie cuburi; se adaugă la ceapă, împreună cu 2 linguriţe frunze de
cimbru proaspăt şi se lasă să fiarbă 8 min. Se adaugă…
Read more »
Read more »
Creveţi în crustă de tăieţei de orez
31 August 2011
O
reteta de creveti in crusta de taitei de orez din: creveti, taitei de
orez, dovlecel, vanata, ardei gras, pastai de fasole verde, sparanghel,
morcov, stafide, seminte de pin si fistic, ulei de masline extravirgin,
usturoi, sare, piper, ceapa, usturoi, ghimbir, cardamon, foaie de dafin
si boia iute. Ingrediente: 16 creveţi 50 g tăieţei de…
Read more »
Read more »
Cartofi cu şuncă si castraveti
31 August 2011
Cartofi
cu sunca si castraveti din: cartofi, castraveti, ceapa rosie, unt,
smantana, sunca, sare, piper, supa concentrata de legume, zema de lamaie
si marar. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 castraveţi 2 cepe roşii 20 g unt
100 g smântână 200 g şuncă sare piper 1 cub supă concentrată de legume
zeamă de lămâie 1 legătură…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de pui moldovenesc
31 August 2011
O
reteta de piept de pui moldovenesc din: piept de pui, felii de jambon,
unt, smantana, fasole verde, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 800 g
piept de pui 150 g felii de jambon 150 g unt 100 g smântână 300 g fasole
verde 200 g mazăre 1 legătură ceapă verde Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Anghilă în sos cu varză călită
31 August 2011
O
reteta delicioasa de anghila in sos cu varza calita din: anghile,
ceapa, pasta de rosii, otet de vin alb, ulei de arahide sau masline,
sare, piper alb, varza alba, ceapa, unt si malai. Ingrediente: 4 anghile
(150 g fiecare) 50 g ceapă 30 g pastă de roşii concentrată 2 linguri
oţet de vin alb…
Read more »
Read more »
Frittata cu tofu, mazăre şi cartof
31 August 2011
Se
încing 2 linguri de pastă de curry într-o tigaie, se adaugă 1 ceapă
feliată şi se călesc 4 minute, până se înmoaie. Se adaugă 200g de cartof
fiert, tăiat cubuleţe, şi 100 g de mazăre congelată. Se călesc 4
minute. Se zdrobesc 350g de tofu şi se amestecă cu 2 ouă bătute, se
toarnă…
Read more »
Read more »
Falafel cu cartofi
31 August 2011
Intr-un
robot, mărunţeste 2 lipii, rupte bucăţi, 1 linguriţă seminţe de chimen,
60 g seminţe de susan, 2 linguriţe coriandru măcinat si o linguriţă
paprika afumată. Coace la cuptorul cu microunde 600 g cartofi în coajă,
până se înmoaie, apoi scoate miezul copt cu o lingură, pune-l în robot,
adaugă 400 g mazăre din conservă,…
Read more »
Read more »
Sos de iaurt gras
31 August 2011
Pune
o bucată de tifon într-o sită nemetalică ţi umple-o cu 450 g iaurt
gras. Lasă la frigider peste noapte. Varsă zerul ţi toarnă iaurtul
într-un castron. Presară 100 g ridichi rase, 1 castravete, curăţat de
seminţe si tocat, 2 linguri seminţe de floarea soarelui, câteva fire de
pătrunjel sau mentă, tocate grosier, si stropeste…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu tofu şi spanac
31 August 2011
O
reteta delicioasa de cannelloni cu tofu si spanac din: ceapa, usturoi,
rosii, seminte de pin, spanac, nucsoara, tofu, lasagna si pesmet.
Ingrediente: 1 ceapă, tocată 3 căţei de usturoi, tocaţi fin 2 conserve
de 400g de roşii tocate 50g seminţe de pin, tocate grosier 400g de
spanac proaspăt 1 vârf de cuţit de nucşoară…
Read more »
Read more »
Tocană dulce sau picantă
31 August 2011
O
reteta de tocana dulce sau picanta din: ceapa, ardei, carne de porc,
carne de vita, carnati, untura de porc, smantana si boia dulce sau iute.
Ingrediente: 3 cepe 2 ardei 400 g carne de porc 300 g carne de vită 200
g cârnaţi 200 g untură de porc 300 g smântână 1 plic de…
Read more »
Read more »
Vinete şi humus la cuptor
31 August 2011
Incinge
grillul la medium-high. înţeapă cu un cuţit 2 vinete medii, apoi
coace-le pe grill 15-20 min, întorcându-le până când se înmoaie. Lasă să
se răcească. Desfă vinetele ţi scoate miezul cu o lingură. Pune-l
într-un robot, împreună cu 2 x 400 g conserve de mazăre, clătită ţi
scursă, 3 căţei de usturoi, zdrobiţi, 4…
Read more »
Read more »
File de ton caramelizat, cu vinete şi broccoli
31 August 2011
O
reteta de file de ton caramelizat cu vinete si broccoli din: file de
ton, supa de peste, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi,
zahar, sake, ghimbir, zahar pudra, sare, broccoli, vinete, faina alba,
vin, patrunjel si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 kg file de ton 150 g
supă de peşte 3 linguri…
Read more »
Read more »
Trufe in crusta de migdale
31 August 2011
O
reteta de trufe in crusta de migdale din: cozonac, ciocolata menaj,
migdale si rom. Ingrediente: 200 g cozonac 150 g ciocolată menaj 80 g
migdale 3 linguri rom Mod de preparare: S fărâmă cozonacul într-un
castron şi stropeşte-l cu rom. Frământă cu degetele un aluat şi
modelează din el mai multe biluţe. Topeşte…
Read more »
Read more »
Fasole cu branza la cuptor
31 August 2011
incinge
cuptorul la 4/180 C. Scurge şi clăteşte 2×400 g conserve cu fasole
fiartă, incinge într-o tigaie 100 ml ulei de măsline şi căleşte 2 cepe
mici, tocate, şi 2 căţei de usturoi, zdrobiţi, până se înmoaie. Adaugă
400 g roşii din conservă, tocate, şi 2 linguri pastă de tomate şi lasă
să se încălzească…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Bobotie
30 August 2011
O
reteta delicoasa de bobotie din: paine alba, ceapa, unt, usturoi, carne
slaba de vita, pasta de curry, verdeata, ienibahar, chutney de piersici
sau mango, stafide, frunze de dafin, lapte gras si ou. Inrgediente: 2
felii de paine alba 2 cepe, tocate 25 g unt 5 catei de usturoi, dintre
care 2 zdrobiti 1 kg…
Read more »
Read more »
Punguţe din aluat umplute cu mere
30 August 2011
O
reteta de pungute din aluat umplute cu mere din: faina, ou, ulei de
masline extravirgin, marsala, zahar, scortisoara, mere, dulceata de
prune, stafide, scortisoara, lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 350 g
faină albă 1 ou 10 linguri ulei de măsline extravirgin 1 pahar Marsala
2 linguri zahăr 1/2 linguriţă scorţişoară pulbere pentru umplutură:
500…
Read more »
Read more »
Plăcinta cu spanac şi ceapa
30 August 2011
Incinge
cuptorul la 4/180″C. Topeşte 650 g frunze de spanac, apoi stoarce-le
cât mai bine. Adaugă 4 cepe verzi, tocate, 3 linguri pătrunjel tocat, 2
linguri mărar tocat, 200 g brânză feta mărunţită, 1 ou bătut şi 2
linguriţe seminţe de chimen. Asezonează bine. Unge cu unt o tavă de copt
pătrată, cu latura de…
Read more »
Read more »
Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâie
30 August 2011
O
reteta delicioasa de Profiteroluri umplute cu îngheţată de lămâie din:
lapte, unt, oua, faina, sare, fragi, ingheatata de lamaie si zahar
pudra. Ingrediente: 250 ml lapte 100 gunt 4 ouă 150 g faină albă un praf
de sare pentru umplutură: 250 g fragi 1 lingură zahăr 350 g îngheţată
de lămâie Pentru decor: zahăr…
Pui caramelizat cu pasta dukkah
30 August 2011
Pentru
dukkah, pune într-o tigaie 50 g alune, tocate mărunt, 50 g migdale,
tocate mărunt, 25 g seminţe de susan, 25 g seminţe de dovleac, 3
seminţe de coriandru, 1 lingură seminţe de chimen şi 2 linguriţe seminţe
de fenicul şi prăjeşte-le la foc potrivit 3-5 min, agitând tigaia. Lasă
la răcit câteva minute. Pune…
Read more »
Read more »
New York cheesecake
30 August 2011
O
reteta delicioasa de New York cheesecake din: unt, biscuiti, zahar tos,
branza, zahar fin, esctract de vanilie, coaja de lamaie, suc de lamaie,
oua, smantana si suc de lamaie. Ingrediente: 85 ml de unt topit, plus
extra pentru uns forma 40g de biscuiţi digestivi, sfărâmaţi 1 lingură de
zahăr tos pentru umplutura: 900g de…
Read more »
Read more »
Rulouri de calamar cu sparanghel şi bacon
30 August 2011
O
reteta de rulouri de calamar cu sparanghel si bacon din: calamar,
sparanghel, bacon, ulei de masline extravirgin, usturoi, rosii, vin alb,
sare si piper. Ingrediente: 500 g calamar 600 g sparanghel 150 g bacon
(felii) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 400 g
roşii 1 pahar vin alb sare şi…
Read more »
Read more »
Frigarui cu peste si carnaciori chorizo
30 August 2011
Intr-un
castron, amestecă 450 g fileuri de peşte (macrou, cod, somon), tăiate
în cca 20 cuburi, 2 linguri ulei de măsline, linguriţă rozmarin tocat şi
coaja rasă de la 1 lămâie. Lasă la marinat timp de minimum 30 min până
la câteva ore. Inmoaie 10 frigărui de lemn în apă călduţă, apoi înfige
alternativ bucăţi…
Read more »
Read more »
Ceai de mere usor alcoolizat
30 August 2011
Racoritor
si aromatizat, rezulta circa 12 pahare. Prepara o infuzie din 2
pliculete de ceai, 2 batoane de scortisoara si 500 ml apa clocotita,
lasa la infuzat 5 minute. Scoate pliculetele de ceai, adauga 1 lingura
zahar si lasa la racit. Torna intr-o carafa, adauga 1 l suc de mere,
cateva frunze de menta, zdrobite,…
Read more »
Read more »
Perle de mere în sos
30 August 2011
O
reteta delicioasa de perle de mere in sos din: oua, faina, mere, zahar,
pesemt, lapte, ulei de floarea soarelui, sare, ou, zahar pudra, vin
rosu si menta. Ingrediente: 2 ouă 2 linguri faină albă 3 mere 50 g
zahăr 1 castron cu pesmet 1 pahar lapte ulei de floarea-soarelui pentru
prăjit un praf de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Rulade mici cu ficatei
30 August 2011
O
reteta delicioasa de rulade mici cu ficatei din: piept de pui, paine,
slanina, ficatei, ou, sare, piper, ceapa, morcov, untura, vin alb, tije
de telina, marar verde si supa de carne. Ingrediente: 2 bucati piept de
pui 1 felie de paine 50 g slanina proaspata 50 g ficatei 1 ou sare piper
2 cepe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cotlet cu fasole verde
30 August 2011
O
reteta delicioasa de cotlet cu fasole verde din: cotlet, fasole verde,
faina, ulei sau untura, ceapa, slanina afumata, rosii, ardei grasi,
smantana, sare si boia. Ingrediente: 5 felii de cotlet lung 500 g fasole
verde 50 g făină 2 linguri ulei sau 30 g untură 1 ceapă 50 g slănină
afumată 2 roşii 2…
Read more »
Read more »
Peşte cu legume în sos dulce-acrişor
29 August 2011
O
reteta de peste cu legume in sos dulce acrisor din: peste, ulei de
masline extravirgin, sare, piper, telina, ceapa, morcov, dovlecei, ardei
gras galben, foaie de dafin, patrunjel, otet de vin alb, vin alb sec,
zahar si faina alba. Ingrediente: 4 felii de peşte-spadă (120 g fiecare)
2 linguri ulei de măsline extravirgin sare…
Read more »
Read more »
Branza la gratar cu dressing de lamaie si capere
29 August 2011
Taie
500 g branza halloumi in felii groase de circa 1 cm, apoi lasa-le sa se
scurga pe un servetel de hartie. Incinge o tigaie, grill-ul sau
gratarul si frige feliile cate 2 minute pe fiecare parte. Pune-le pe un
platou. Amesteca zeama si coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingura capere
scurse, 2…
Read more »
Read more »
Cocktail de fructe cu votca
29 August 2011
Zdrobeste
cateva frunze de busuioc într-un vas, impreună cu 1-2 linguriţe de
zahăr brun şi câteva sferturi de lămâie. Amestecă-le şi zdrobeşte-le cu o
lingură, apoi adaugă putină votcă. Umple vasul cu gheată zdrobită şi
acoperă cu suc de rodie sau fructe de pădure (cca 1 litru). Cocktail de
fructe cu votca
Read more »
Read more »
Ananas la grătar, cu sos de iaurt şi miere
29 August 2011
Taie
un ananas pe jumătate, apoi fiecare jumătate în 4 felii, cu tot cu
codiţă. Amestecă 2 linguri zahăr tos, câte 1/2 linguriţă scorţişoară
măcinată şi ghimbir măcinat şi presară peste feliile de ananas. Frige pe
grătar cca 2-3 min pe fiecare parte. Pentru sos, amestecă la mixer
sucul şi coaja rasă de la 1…
Read more »
Read more »
Inghetată de mango
29 August 2011
Intr-un
robot, mărunţeşte felii de mango în sirop (cca 400 g). Toarnă piureul
de fructe în forme de lollypop. Dă-le la congelator 1 oră, apoi înfige
beţe de lollypop. Amestecă 200 ml lapte de cocos cu 100 ml suc de mere
şi toarnă în forme. Tine la cuptor peste noapte. Inghetată de mango
Pofta buna!…
Read more »
Read more »
Bruschete cu boabe de soia si cascaval ras
29 August 2011
Fierbe
5 minute 250 g boabe de soia, scurge-le si pune-le intr-un castron.
Zdrobeste-le usor cu un zdrobitor de cartofi si adauga 1 catel de
usturoi zdrobit, 1 ceapa mica tocata, 3 linguri ulei de masline si 1
lingura otet balsamic. Asezoneaza. Unge cu ulei de masline o bagheta de
paine, taiata in 12 felii,…
Read more »
Read more »
Spumă de somon şi andivă
29 August 2011
O
reteta de spuma de somon si adniva din: carne de somon, masline negre,
capere desarate, unt, andiva, ceapa, maioneza, ardei iute, vin alb sec,
sare si piper si frunze de salata creata. Ingrediente: 400 g carne de
somon 60 g măsline negre fără sâmburi 30 g capere desărate (din
conservă) 40 g unt 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Snitel ardelenesc
29 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de snitel ardelenesc din: carne de vitel,
faina, zahar, ceapa, untura, rosii, telina si sare. Ingrediente: 900 g
carne de viţel 80 g făină 25 g zahăr 2 cepe 100 g untură 2 roşii 1
ţelină 25 g sare Mod de preparare: Cureţi carnea de vine şi de
pieliţe,…
Read more »
Read more »
Supă Laksa de creveţi
29 August 2011
O
reteta delicioasa de Supă Laksa de creveţi din: taitei de orez, pasta
laska, lapte de cocos, supa de pui, creveti, germeni de fasole,
castravete si coriandru. Ingrediente: 50g tăiţei de orez medii 2-3
linguri de pastă laksa 1 conservă de 400ml lapte de cocos 500ml supă de
pui 150g de creveţi mari, fierţi 1…
Read more »
Read more »
Crumble cu rubarbă şi cireşe
29 August 2011
O
reteta delicioasa de crumble cu rubarba si cirese din: rubarba, cirese,
faina, unt, zahar, biscuiti si esenta de vanilie. Ingrediente: 4 tije
de rubarbă 250g de cireşe 50g de făină 75 g de unt 50 g de zahăr 50 g de
biscuiţi condimentaţi (sau turtă dulce) 1 linguriţă cu esenţă de
vanilie Mod…
Read more »
Read more »
Paine prajita cu crema de branza si peste
29 August 2011
Amesteca
350 g macrou afumat, coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie, 4 linguri
smantana degresata, 2 linguri capere tocate, 1 lingura marar tocat.
Asezoneaza bine si mai adauga zeama de lamaie daca e cazul. Da la
frigider pana servesti. Unge cu ulei de masline o bagheta, taiata in 12
felii, pe fiecare parte.…
Read more »
Read more »
Sardine cu felii de portocală
29 August 2011
O
reteta de sardine cu felii de portocala din: sardine, ceapa verde,
usturoi, ardei iute, rozmarin, portocala si frunze de salata.
Ingrediente: 6 sardine proaspete, în jur de 50-75 g fiecare 3 cepe verzi
1 căţel de usturoi 1 ardei roşu iute 1 mână mică de pătrunjel frunzele
de la 1 rămurică de rozmarin 2…
Read more »
Read more »
Iepure cu sos de smantana
29 August 2011
O
reteta de iepure cu sos de smantana din: muschiulet de iepure,
smantana, untura sau unt, vin alb sau rosu si sare. Ingrediente: 2
muschiuleti de iepure 150 ml smantana 50 g untura sau unt 150 ml vin alb
sau rosu sare Mod de preparare: Se lasă muşchiuleţii de iepure o zi
la marinat…
Read more »
Read more »
Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline
29 August 2011
O
reteta delicioasa de Şalău cu mămăligă, sos de midii şi măsline din:
salau, ulei de masline extravirgin, sare grunjoasa, malai, apa, cascaval
afumat, sare, piper alb, midii, masline negre, supa de peste si vin
alb. Ingrediente: 4 bucăţi de şalău (150 g fiecare) 2 linguri ulei de
măsline extravirgin sare grunjoasă pentru mămăligă: 400…
Read more »
Read more »
Terina de praz cu branza
29 August 2011
O
reteta de terina de praz cu branza din: praz, rosii, ulei de masline,
ceapa verde, patrunjel, foi de gelatina, telemea de capra, ulei de
masline, otet de mere, sare si piper. Ingrediente: 1,3 g praz 200 g
rosii 3 linguri ulei de masline 2 cepe verzi 1 legatura patrunjel 500 ml
apa 50 g…
Read more »
Read more »
Coaste afumate
29 August 2011
Pune
1 kg de coaste de porc intr-o punga. Presara inauntru 3 linguri zahar
brun, 3/4 lingurita de paprika afumata, un varf de cutit de fulgi de
chilli, 3 catei de usturoi zdrobiti, 3 linguri rom si 3 linguri sos de
soia. Lasa la marinat in frigider ce putin 6 ore sau cel mult 2…
Read more »
Read more »
Pateu din ficăţei de pui cu mere
29 August 2011
O
reteta delicioasa de Pateu din ficăţei de pui cu mere din: unt, mar,
ceapa, ficatei de pui, rachiu de mere, cimbru, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 200g unt 1 măr galben aromat 50 g ceapă 450 g ficăţei de
pui 50 ml rachiu de mere (Calvados), coniac sau whisky 1 linguriţă
cimbru uscat 50…
Read more »
Read more »
Stridii in sos tartar
29 August 2011
O
reteta delicioasa de stridii in sos tartar din: stridii, ou, ceapa,
mustar, boia, lamai, otet de vin alb, ulei de masline extravirgin,
lamaie, sare si piper alb. Ingrediente: 12 stridii proaspete 1 ou
1/2ceapă 1/2 linguriţă muştar 1/2 boia 2 lămâi 1 linguriţă oţet de vin
alb 1 pahar ulei de măsline extravirgin sare…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui umplute la gratar
29 August 2011
Asezoneaza
8 pulpe mici de pui, dezosate. Intr-un castron, amesteca 100 g crema de
branza cu 2 catei de usturoi, zdrobiti, busuioc si rozmarin tocat, 75 g
masline feliate si 1 ardei, tocat marunt. Cresteaza pulpele de pui,
pune cate putina umplutura si infasoara carnea ca sa se formeze un
rulou. Fixeaza cu scobitori si…
Read more »
Read more »
Lipii cu pastă de avocado şi fasole albă
29 August 2011
Incalzeste
6 lipii intr-un toast. Taie-le jumatati, apoi fasii, asezoneaza si
pune-le pe o tava de copt. Coace-le la cuptor, la cea mai mica
temperatura pana devin crocante. Pentru pasta amesteca intr-un robot
zeama si sucul de la 1 lamaie, 1 avocado mare, tocat, 1 catel de usturoi
zdrobit, cateva picaturi de sos Tabasco, 400…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceaţă de ceapă roşie
29 August 2011
O
reteta delicioasa de dulceata de ceapa rosie din: ceapa rosie, zahar,
vin negru, otet balsamic, ulei si condimente. Ingrediente: 1 kg ceapă
roşie 400 g zahăr 300 ml vin negru 50 ml oţet balsamic 5 linguri ulei
condimente: coriandru, ienibahar, chimen, scorţişoară, nucşoară Mod de
preparare: Cureţi ceapa şi o speli. Apoi o…
Read more »
Read more »
Vinegretă
29 August 2011
O
reteta de vinegreta din: mustar, lamai, usturoi, ulei de masline si
sare. Ingrediente: 14 linguri mustar 2 lămâi 12 căţei de usturoi 2
linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul,
pisaţi-l mărunt şi săraţi-l, apoi frecaţi-l cu uleiul adăugat treptat.
Când aţi obţinut o pastă omogenă, adăugaţi muştarul şi diluaţi…
Read more »
Read more »
Cartofi cu hrean
29 August 2011
Prăjeşte
1,2 kg cartofi noi, puţin unt, in care ai pus 2 cătei de usturoi
zdrobiţi. Scoate-i într-un castron şi zdrobeşte- cu o furculiţă. Pune
peste ei 2 linguri de sos de hrean, amestecă bine şi serveşte-i calzi
sau reci. Cartofi cu hrean Pofta buna!
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort lapte de pasare
29 August 2011
O
reteta delicioasa de tort lapte de pasare din: faina, zahar vanilat,
zahar, margarina, unt, lapte condensat, zahar vanilat, gelatina si
lamaie. Ingrediente: 140 g făină 20 g zahăr vanilat 110 g zahăr 110 g
margarină pentru cremă: 200 g unt 100 ml lapte condensat 20 g zahăr
vanilat pentru sirop: 130 ml apă 300…
Read more »
Read more »
Terină de viţel, porc şi pui
28 August 2011
O
reteta de Terină de viţel, porc şi pui din: carne de vitel, carne de
porc, ficatei de pui, portocala, lamaie, usturoi, cimbru, otet, ulei de
masline, vin rosu, pudra de gelatina, sare si piper. Ingrediente: 500g
carne de viţel 200 g carne grasă de porc 250g ficăţei de pui 1 portocală
1 lămâie 2…
Rulouri cu branza feta si menta
28 August 2011
Incinge
o tigaie sau gratarul. Taie 2 vinete pe lungime si unge-le pe ambele
parti cu ulei de masline. Frige feliile de vinete circa 3 minute pe
fiecare parte. Amesteca 200 g branza feta, maruntita, cateva legaturi de
menta, tocata grosier, 1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat
marunt si 2 linguri ulei;…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceaţă de prune verzi
28 August 2011
O
reteta delicioasa de dulceata de prune verzi din: prune verzi, zahar,
lamaie, apa si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g prune verzi 1 kg zahăr
1/2 lămâie 2 pahare apă 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Alegi
prune verzi şi le tai puţin la ambele capete, le speli, le pui într-un
tifon şi…
Read more »
Read more »
Frigarui de cartofi noi cu usturoi
28 August 2011
Amesteca 2 catei de usturoi, zdrobiti, cateva fire de rozmarin, tocate,
3 linguri ulei de masline, si asezoneaza. Infinge cate 3 cartofi noi,
fierti in prealabil, pe cate o frigarui, inmuiata in apa, apoi unge cu
uleiul si usturoiul. Frige la grill sau pe gratar circa 5 minute, ungand
cu ulei pe masura ce…
Read more »
Read more »
Creveti crocanti cu nuca de cocos
28 August 2011
Incinge
cuptorul la 6/200C. Amesteca 200 g creveti cruzi, curatati, cu 1
lingura sos de chilli. Amesteca 50 g fulgi de cocos si 25 g pesmet alb
cu zeama de la 1 lamaie; asezoneaza. Infige cate 2 creveti pe fiecare
frigaruie, trece prin pesmet si pune apoi frigaruile pe o tava unsa cu
ulei. Coace…
Read more »
Read more »
Sos Satay
28 August 2011
Intr-o
tigaie amesteca 100 g unt de arahide, zeama de la 1 lamaie, 2 linguri
sos de chilli dulce, 1 lingura sos de soia si 3-4 linguri de apa; se
fierbe la foc micc pana se ingroasa. Daca servesti rece, adauga putin
apa – sosul se va ingrosa pe masura ce se raceste. Sos Satay…
Read more »
Read more »
Carnaciori cu susan
28 August 2011
Incinge
cuptorul la 6/200′ C. Amestecă 600 g cârnăciori cu 1 lingură miere
lichidă şi 1 lingură sos de soia până sunt complet acoperite. Pune pe o
tavă de copt unsă şi coace 15-20 min, întorcând o dată sau de două
ori.Presară fiecare cârnăcior cu 3 linguri seminţe de susan şi serveşte
cu sos de…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu bacon
28 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ciuperci umplute cu bacon din: ciuperci,
oua, ulei, marar verde, slanina, sare si piper. Ingrediente: ciuperci
de cultura mari 4 oua ulei 1 legatura marar verde 4 felii slaninuta,
bacon sau sunca sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile,
tăiaţi-le picioruşele şi spălaţi-le. Opăriţi-le apoi timp de 3…
Read more »
Read more »
Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale
28 August 2011
O
reteta delicioasa de Cupe de limoncello si biscuiţi cu migdale din:
aluat de tarte, galbenus, esenta de vanilie, fulgi de migdale, zahar,
crema de vanilie, lichior limoncello, smantana si zeama de lamaie.
Ingrediente: 375 g aluat de tarte, gata preparat 1 gălbenus câteva
picături de esenţă de vanilie 25 g fulgi de migdale 2…
Read more »
Read more »
Placinta delicioasa de vinete
28 August 2011
O
reteta de placinta delicioasa vinete din: vinete, ceapa, usturoi,
parmezan, pesmet, oua, unt, ulei, faina, sare si piper. Ingrediente: 2
vinete mari 2 cepe 4 catei de usturoi 100 g parmezan 50 g pesmet 4 oua
50 g unt 50 ml ulei 1 lingura faina sare piper Mod de preparare:
Coaceţi vinetele şi…
Read more »
Read more »
Salata cu ceapa verde, dovlecei si mazare
28 August 2011
încinge
o tigaie cu puţin ulei, pune 2 dovlecei, tăiaţi rondele subţiri, şi
căleşte-i puţin până se înmoaie. Căleşte apoi în tigaie 1 legătură de
ceapă verde, curăţată şi tăiată pe lung. Amestecă dovleceii cu ceapa şi
250 g mazăre congelată, decongelată şi opărită 1 min. Lasă la
temperatura camerei. Toacă mărunt câteva fire de…
Read more »
Read more »
Ardei Piedmont
28 August 2011
încinge
cuptorul la semnul 5/190′ C, Pune pe o tavă de copt 3 ardei graşi,
tăiaţi pe jumătate şi curăţaţi de seminţe. Amestecă 3 linguri de ulei de
măsline, 1 căţel de usturoi zdrobit, 10 roşii cherry, tăiate jumătăţi,
şi 6 fileuri de anşoa, tocate, apoi împarte amestecul în cele 9 jumătăţi
de ardei. Coace…
Read more »
Read more »
Dovlecei cu sos de usturoi
28 August 2011
O
reteta delicioasa de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, faina,
ulei, usturoi, lamaie si marar verde. Ingrediente: 8 dovlecei 4 linguri
faina 4 linguri ulei 1 capatana de usturoi 1 lamaie 1 legatura marar
verde Mod de preparare: Tăiaţi dovleceii în rondele, treceţi-le prin
făină şi prăjiţi-leîn ulei pe ambele părţi. Scoateţi-le…
Read more »
Read more »
Porc Kiev cu usturoi
28 August 2011
O
reteta delicioasa de porc Kiev cu usturoi din: muschiulet de porc, unt
cu usturoi, verdeturi, oua, pesmet cu usturoi si rozmarin si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 6 buc x 50 g muşchiuleţ de porc 75 g unt
cu usturoi 1 lingură verdeţuri congelate (pătrunjel, cimbru, mărar) 2
ouă, bătute 12 5 g pesmet…
Read more »
Read more »
Salată de paste cu varză
28 August 2011
O
reteta de salata de paste cu varza din: paste, ardei varza dulce,
ceapa, ulei, sare, rosie si verdeata. Ingrediente: 300 g paste 1 ardei
700 g varză dulce 1 ceapă ulei sare piper 1/2 roşie verdeaţă pentru
decor Mod de preparare: Fierbi pastele conform indicaţiilor de pe
ambalaj. Le scurgi, le treci prin…
Read more »
Read more »
Spuma de ness
28 August 2011
O
reteta delicioasa de spuma de ness din: frisca, lapte rece, ness,
albusuri, zahar, portocala si putin ciocolata. Ingrediente: 200 g frişcă
lichidă 2 linguri lapte rece 2 linguri ness, gata preparat 4 albuşuri
150 g zahăr pentru decor: 1 portocală dulce-acrişoară puţină ciocolată
Mod de preparare: Baţi frişca împreună cu laptele într-un vas…
Read more »
Read more »
Mini tarte cu peste si creveti
28 August 2011
O
reteta de mini tarte cu peste si creveti din: forma de tarta, peste
afumat, creveti, oua, smantana, seminte de fenicul, frunze de salata,
dressing si sferturi de lamaie. Ingrediente: 6 forme de tartă, gata
pregătite 100 g peşte afumat (somon, macrou) 100 gcreveţi 2 cepe verzi,
tăiate rondele 2 ouă, bătute 5 linguri smântână…
Read more »
Read more »
Baba Ghanooj
28 August 2011
O
reteta de baba ghanoj din: vinete, usturoi, pasta de susan, lamaie,
ulei de masline, chimen, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 3-4 căţei
de usturoi 1 lingură pastă de susan (tahini) 1 lămâie 110 ml ulei de
măsline 1 linguriţă rasă chimen măcinat sare piper Mod de preparare:
Frigeţi vinetele pe o tablă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Dulceata de pepene rosu
28 August 2011
O
reteta de dulceata de pepene rosu din: miez de pepene rosu, zahar tos,
lamaie si esenta de vanilie. Ingrediente: 2,5 kg miez de pepene roşu 1,5
kg zahăr tos 1 lămâie 1 fiolă esenţă de vanilie Mod de preparare:
Speli pepenele, îl tai în opt, cureţi seminţele şi coaja şi porţionezi
apoi pepenele…
Read more »
Read more »
Crema de zahăr ars, cu fructe de pădure
28 August 2011
O
reteta de crema de zahar ars, cu fructe de padure din: ciocolata alba,
smantana, lapte integral, esenta de vanilie, oua, malai, fructe de
padure si zahar tos. Ingrediente: 150 g ciocolata alba, rupta bucati
mici 200 ml smantana cu continut redus de grasime 200 ml lapte integral 1
lingura esenta de vanilie 2 oua…
Read more »
Read more »
Maklouba
28 August 2011
O
reteta de maklouba din: vinete, ulei, ceapa, pulpa de miel, orez,
usturoi, condiment 7 pipere, cardamon, scortisoara, foi de dafin, sare
si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 150 ml ulei 3 cepe mari 500g pulpă
de miel 500g orez 5 căţei de usturoi 2 linguriţe condiment 7 pipere 10
boabe de cardamon 1 baton…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu piersici la gheaţă
28 August 2011
O
reteta de prajitura cu piersici la gheata din: piersici, zahar, apa,
biscuiti, frisca, unt si pesmet. Ingrediente: 20 piersici 20 g zahar 4
linguri apa 40-50 biscuiti pisati 30 g frisca putin unt pesmet Mod de
preparare: Tai piersicile sferturi, le amesteci cu zahar, apoi le fierbi
timp de 10 minute, pana se…
Read more »
Read more »
3 cocktailuri delicioase
28 August 2011
O reteta simpla de Cocktail Pineapple Daiquiri din: rom alb sau brun,
ananas, lamaie si sirop de ananas. O reteta simpla de Cocktail Yokohama
Harbour din: vodca, midori melon liquer, frunze busuioc, citroen ver,
fresh honey melon. O reteta delicioasa de Aztec Punch din: tequilla,
scortisoara, suc de grepfrut, portocale, limeta, ceai negru.
Read more »
Read more »
Budincă de pere
28 August 2011
O
reteta de budinca de pere din: pere, oua, zahar, unt, lapte, faina si
praf de copt. Ingrediente: 4 pere mari 2 ouă 175 g zahăr 50 g unt 125 ml
lapte 200 g făină 1 linguriţă praf de copt Mod de preparare: Tai
perele în jumătate, le cureţi de coajă şi sâmburi şi…
Read more »
Read more »
Paella cu pui, carnati chorizo si creveti
28 August 2011
O
reteta delicioasa de paella cu pui, carnati chorizo si creveti din:
ulei de masline, ceapa, carnati chorizo, usturoi, pulpe de pui, ardei,
orez, sofran, supa concentrata de pui, rosii si creveti. Ingrediente: 2
linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată mărunt 225 g cârnaţi
chorizo, tăiaţi rondele groase 4 căţei de usturoi, tocaţi…
Read more »
Read more »
Muhammara
28 August 2011
O
reteta de Muhammara din: miez de nuca, ardei grasi, crutoane de paine,
ardei iute, chimen, usturoi, lamaie, ulei de masline, suc de rodii, ulei
de masline, menta, sare si piper. Siria Ingrediente: 200 g miez de nuca
3 ardei grasi 100 g crutoane de paine prajita 1 ardei iute 1 lingurita
rasa chimen macinat…
Read more »
Read more »
Sparanghel calit cu ceapa rosie
28 August 2011
O
reteta de sparanghel calit cu ceapa rosie din: ceapa, ceapa rosie, ulei
de masline, otet balsamic, sparanghel, busuioc si patrunjel.
Ingrediente: 1 ceapă mare, tăiată rondele groase 2 cepe roşii, tăiate
rondele groase 2 linguri ulei de măsline 1 lingura oţet balsamic 2 50 g
sparanghel cateva fire de busuioc, tocate marunt câteva fire…
Read more »
Read more »
Mansaf
28 August 2011
O
rereta delicioasa de Mansaf din: lapte de capra, carne de miel cu os,
ceapa, orez basmati, migdale, seminte de pin, chimen, condiment si lipii
arabesti. Iordania Ingrediente: 1,5kg lapte de capră 1,5kg carne de
miel cu os 1 ceapă mare 250g orez Basmati fiert 150g migdale 100 g
seminţe de pin 100 g unt…
Read more »
Read more »
Spanac cu usturoi şi lamaie
28 August 2011
O
reteta simpla de spanac cu usturoi din: seminte de floarea soarelui,
ulei de masline, usturoi, otet balsamic, spanac si coaja de lamaie.
Ingrediente: 2 linguri seminte de floarea soarelui 1 lingura ulei de
masline 1 catel de usturoi 1 lingura otet balsamic 250 g spanac, bine
spalat coaja rasa de la 1 lamaie …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pepene umplut cu inghetata
28 August 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pepene umplut cu ingheatata din: pepene,
galbenusuri, zahar, nuci si fructe de sezon. Ingrediente: 1 pepene 3
galbenusuri 100 g zahar 50 g nuci fructe de sezon: caise, nectarine,
fructe de padure, coacaze Mod de preparare: Tăiaţi pepenele în două
jumătăţi, eliminaţi seminţele, scoateţi cu o lingură miezul,…
Read more »
Read more »
Paine cu usturoi
28 August 2011
O
reteta simpla de paine cu usturoi din: patrunjel, busuioc, unt sau
margarina, usturoi si paine. Ingrediente: 1/2 legatura de patrunjel 1/2
legatura de busuioc 40 g unt sau margarina 4 catei usturoi, zdrobiti 2
bagete de paine Mod de preparare: Incinge cuptoru la semnul 6/200C/
Intr-un robot, amesteca verdeturile, untul si usturoiul si…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si fructe de padure
28 August 2011
O
reteta de prajitura cu branza si fructe de padure din: faina, zahar,
unt, galbenus, sare, oua, lamaie, zahar, branza de vaci, esenta de
vanilie si fructe de padure. Ingrediente: 100 g faina 80 g zahar 80 g
unt 1 galbenus un cutit varf de sare crema: 7 oua 1 lamaie (coaja si
sucul) 8…
Read more »
Read more »
Sorbeto de lamaie si menta
27 August 2011
O
reteta de sorbeto de lamaie si menta din: suc de lamaie, coaja de
lamaie, frunze verzi de menta, apa si zahar. Ingrediente: 2 cani suc de
lamaie obtinut din 7-8 lamai 2 linguri coaja rasa de lamaie 12-15 frunze
verzi de menta 500 ml apa 200 g zahar Mod de preparare: Fierbeţi un…
Read more »
Read more »
Frigărui cu salsa de mango şi roşii
27 August 2011
O
reteta delicioasa de frigarui cu salsa de mango si rosii din: rosii,
mango, ceapa verde, coriandru, ghimbir, suc de lamaie, ulei, sare,
piper, dovlecel, lamai, friptura de vitel si ulei de masline.
Ingrediente: pentru salsa 300 g roşii 1/2 mango 3 cepe verzi 1/2
legătură coriandru 3 fire mentă 1 linguriţă ghimbir ras 1…