duminică, 10 februarie 2013

Retete de top #62


Retete de top:

Salata de paste cu creveţi, mărar şi castraveţi

4 August 2011
Salata de paste cu creveţi, mărar şi castraveţiSe fierb 300g de paste, se scurg şi se răcesc sub jet de apă rece. Se pun într-un bol şi se adaugă 1 legătură mică de mărar, sucul de la 1/2 lămâie, 5 linguri de smântână slabă, 300 g de creveţi fierţi, 1 castravete tăiat cubuleţe şi 1 bulb de fenicul tăiat subţire. Se potriveşte…
Read more »

Cocktail Caledonian

4 August 2011
Cocktail CaledonianO reteta simpla de Cocktail Caledonian din: whisky scotian, suc de portocala, zeama de lamaie, bitter lemon si frcute. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 4 cl suc de portocala 1 cl zeama de lamaie Bitter Lemon bucati de fructe   Mod de preparare: Cu exceptia Bitter Lemon-ului, toate ingredientele se mixeaza bine cu cuburi de…
Read more »

Cas marinat

4 August 2011
Cas marinatO reteta simpla de cas marinat din: cas, sare, cimbru, usturoi verde si ulei de masline. Ingrediente: 300 g cas proaspat sare cimbru 2-3 fire de usturoi verde 150 ml ulei de măsline   Mod de preparare: Caşul se taie în cubuleţe care se pun într-un vas de porţelan sau de sticlă. Puneţi deasupra, cimbru…
Read more »

File de căprioară cu ienupăr si pere

4 August 2011
File de căprioară cu ienupăr si pereO reteta delicioasa de file de caprioara cu ienupar din: fileuri de caprioara, ienupar, ulei de masline extravirgin, pere, vin rosu, frunze de varza, scortisoara, piper, prune, boabe de cafea, ciocolata de menaj, supa concentrata de carne, lapte, gris, unt si parmezan. Ingrediente: 2 fileuri de căprioară 10 bobite de ienupăr 4 linguri ulei de…
Read more »

Salată Caesar dietetică

4 August 2011
Salată Caesar dieteticăSe încinge cuptorul la 220° c/gaz 7. Se taie coaja de la 2 felii de pâine integrală şi se rupe în bucăţele. Se combină cu 1 lingură ulei de măsline, sare şi piper, apoi se împrăştie pe o tavă şi se dau la cuptor 10-12 minute până devin aurii şi crocante. Se lasă la răcit.…
Read more »

Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădure

4 August 2011
Tartă umplută cu mascarpone şi fructe de pădureO reteta de tarta umpluta cu mascarpone si fructe de padure din: faina alba, zahar, unt, ou, galbenus, lamaie, mascarpone, smantana, fructe de padure si zahar pudra. Ingrediente: 250 g faină albă  125 g zahăr 135 g unt 1 ou 1 gălbenuş 1 lămâie pentru umplutură: 120 g mascarpone 80 ml smântână dulce 200 g…
Read more »

Cocktail Whisky Lemon

4 August 2011
Cocktail Whisky LemonO reteta simpla de Cocktail Whisky Lemon din: whisky scotian, sirop de limeta, suc de grapefruit, zeama de lamaie, sampanie si cirese. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl sirop de limeta 6 cl suc de grapefruit 1 lingurita de zeama de lamaie sampanie cirese   Mod de preparare: Cu exceptia sampaniei, toate ingredientele se…
Read more »

Telemea aromata

4 August 2011
Telemea aromataO reteta simpla de telemea aromata din: telemea de oi, ceapa, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, otet, verdeata, usturoi, sare si piper boabe. Ingrediente: 500g telemea de oi 300g ceapă 100g ulei de măsline 100g ulei de floarea soarelui 30 ml oţet 2 linguri verdeaţă uscată (cimbru, maghiran, rozmarin, salvie) 3-4 căţei de…
Read more »

Cuşcuş cu peşte mediteraneean

4 August 2011
Cuşcuş cu peşte mediteraneeanO reteta de cuscus cu peste mediteraneean din: fileuri de peste alb, lamai, ardei iute, busuioc, rosii cherry, cuscus, otet balsamic, castravete si masline. Ingrediente: 2 x 125g fileuri de peşte alb 2 lămâi (coaja rasă şi sucul de la una, cealaltă tăiată în felii) 1 ardei iute roşu, jumătate feliat, jumătate tocat fin 1…
Read more »

Orez cu ton proaspăt

4 August 2011
Orez cu ton proaspătO reteta de orez cu ton proaspat din: orez, apa, ton, dovlecei, ulei de masline, sare, hrean, sos de soia, hasmatuchi, lamaie, ulei de masline extravirgin si flori de dovlecel. Ingrediente: 200 g orez 750 ml apă 500 g ton proaspăt 4 dovlecei mici (zucchini) 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare pentru marinată: 2…
Read more »

Pizza cu ton şi ceapă

4 August 2011
Pizza cu ton şi ceapăO reteta de pizza cu ton si ceapa din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ceapa, ton in ulei, sos de rosii, masline negre, oregano si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare…
Read more »

Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligă

4 August 2011
Prepeliţe cu frunze de sfeclă şi mămăligăO reteta de prepelite cu frunze de sfecla si mamaliga din: prepelite, usturoi, ulei de masline, carnat, frunze de sfecla, sare, piper si malai. Ingrediente: 4 prepeliţe 1 căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 cârnat 8-10 frunze de sfeclă (sau ştevie) sare şi piper pentru mămăligă: 800 ml apă 200 g…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura la minut

4 August 2011
Reteta zilei: Prajitura la minutO reteta de prajitura la minut din: foi de blat de pandispan, foi de napolitana, praf pentru crema de vanilie, praf pentru crema de ciocolata, ciocolata alba, ciocolata bicolora, lapte, zahar si coaja de portocala glasata. Ingrediente: 2 foi de blat de pandispan 2 foi de napolitana 1 plic cu praf pentru crema de vanilie…
Read more »

Telemea marinata

4 August 2011
Telemea marinataO reteta simpla de telemea marinata din: telemea, usturoi, foaie de dafin, boabe de piper si coriandru, cimbru, busuioc, oregano si ulei de masline. Ingrediente: 500 g de telemea 3 căţei de usturoi 1 foaie de dafin boabe de piper şi de coriandru cimbru, busuioc, oregano uscate ulei de măsline   Mod de preparare: Se…
Read more »

Pere fierte în vin roşu cu portocale

4 August 2011
Pere fierte în vin roşu cu portocaleO reteta de pere fierte in vin rosu cu portocale din: pere, vin rosu, coaja si zeama unei portocale, zahar, scortisoara si vanilie. Ingrediente: 4 pere cu pulpa ferma 1/2 l vin rosu coaja si zeama unei portocale 100-150 g zahar, in functie de gust 1 baton scortisoara 1/2 baton de vanilie   Mod de…
Read more »

Orez cu sos de afine

4 August 2011
Orez cu sos de afineO reteta de orez cu sos de afine din: orez, branza de vaci, telemea de vaca, afine, ceapa, unt, ulei de masline extrabirgin, vin alb, supa concentrata de legume, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 240 g orez 100 g brânză proaspătă de vaci (mai grasă) 100 g telemea de vacă puţin sărată 250 g afine…
Read more »

Prajitura cu cirese si crema

4 August 2011
Prajitura cu cirese si cremaO reteta simpla de prajitura cu cirese si crema din: cirese, faina, margarina, unt, galbenusuri, lapte, gris sau pesmet, faina, zahar pudra, lapte, smantana, galbenusuri si zahar vanilat. Ingrediente: 1,5 kg cireşe 350 g făină 150 g margarină 120 g unt 2 gălbenuşuri 6 linguri lapte 2  linguri cu griş sau pesmet pentru crema: 100…
Read more »

Mousse de lămâie cu brânză de vaci

4 August 2011
Mousse de lămâie cu brânză de vaciO reteta simpla si delicioasa de Mousse de lămâie cu brânză de vaci din: branza de vaci, faina, budinca de vanilie, smantana, oua, zahar, coaja rasa de lamaie, esenta de lamaie si de vanilie. Ingrediente: 650 g brânză de vaci 6 linguri cu făină 1 plic cu praf de budincă de vanilie 200 ml smântână…
Read more »

Pizza cu cicoare şi parmezan

4 August 2011
Pizza cu cicoare şi parmezanO reteta de pizza cu cicoare si parmezan din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cicoare rosie, parmezan, otet balsamic, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 400 g…
Read more »

Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeură

4 August 2011
Tort de ricotta cu căpşuni şi zmeurăO reteta de tort de ricotta cu capsuni si zmeura din: biscuiti, unt, cacao, zahar pudra, ricotta, gem de zmeura, foi de gelatina, frisca, zmeura, capsuni si frunze de menta. Ingrediente: 120 g biscuiţi uscaţi 100 g unt 2 linguri cacao 1 lingură zahăr pudră pentru crema de ricotta: 300 g ricotta proaspătă 120 g…
Read more »

Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamic

4 August 2011
Salată caldă de raţă sălbatică, cu măsline şi oţet balsamicO reteta de salata calda de rata salbatica, cu masline si otet balsamic din: pulpe de rata salbatica, rucola, cicoare rosie, morcovi, ceapa, telina, otet balsamic, vin alb, concentrat de supa de carne, masline, rosii cherry, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 2 pulpe de raţă sălbatică 500 g rucola 1 cicoare roşie…
Read more »

Muşchiuleţ de căprioară cu boabe de ienupăr

4 August 2011
Muşchiuleţ de căprioară cu boabe de ienupărO reteta de muschiulet de caprioara cu boabe de ienupar din: muschiulet de caprioara, oase, telina, ceapa, morcov, bobite de ienupar, ulei de masline extravirgin, gin, faina alba, supa, slanina, foi de dafin, sare si piper alb. Ingrediente: 2 muşchiuleţi de căprioară 200 g oase rămase de la dezosarea codetului 1 tijă de ţelină 1/2…
Read more »

Mamaliga cu branza de capra si masline negre

4 August 2011
Mamaliga cu branza de capra si masline negreO reteta de mamaliga cu branza de capra si masline negre din: apa, malai, sare, unt, rosii, masline negre, spanac, telemea de capra, smantana si piper. Ingrediente: 500ml apa 150g malai 1 lingurita sare 5 g unt topping: 4 rosii 100g masline negre fara samburi 500g spanac proaspat 200g telemea rasa de capra 100ml smantana…
Read more »

Telemea sau cas marinat

4 August 2011
Telemea sau cas marinatO reteta de telemea sau cas marinat din: telemea sau cas, rosie, usturoi, cimbru, foi de dafin, enibahar, boabe de piper si otet de mere. Ingrediente: 500g telemea sau caş dulce de vaci, oaie, capră 1 roşie mare 2 căţei de usturoi un varf de linguriţă cimbru 2 foi de dafin cateva boabe de enibahar…
Read more »

Pasta de peste alb

4 August 2011
O reteta simpla de peste alb din: peste alb, unt, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g peste alb fiert 200 g unt 1 lingura de zeama de lamaie sare piper   Mod de preparare: Pestele alb se fierbe, se curata de oase si de piele, se trece o singura data prin masina…
Read more »

Salata răcoritoare

4 August 2011
Salata răcoritoareO reteta simpla si delicioasa de salata racoritoare din: iaurt degresat, castraveciori, seminte de chimen, frunze de tarhon, ridichi, ghimbir, gheata, sare si piper. Ingrediente: 200 g iaurt degresat 4 castraveciori 1 lingurita seminte de chimen 1 legatura frunze de tarhon 1 legatura ridichi rosii 1 lingurita ghimbir proaspat ras 4-5 cuburi de gheata sare…
Read more »

Vinuri: Soiuri de struguri albi 2

4 August 2011
Vinuri: Soiuri de struguri albi 2Citeste si Vinuri: Soiuri de struguri albi 1 Abarino – Acest soi cu gust uşor de piersică produce vinuri albe de bună calitate. Vinurile din Spania tind să aibă mai multă savoare şi intensitate decât cele din Portugalia. Chasselas – Cultivat în Franţa şi Germania, dar mai preţuit în Elveţia, unde este sec, proaspăt şi…
Read more »

Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarella

3 August 2011
Pizza cu caşcaval afumat, şuncă şi mozzarellaO reteta de pizza cu cascaval afumat, sunca si mozzarella din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cascaval afumat, sunca, mozzarella si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 250 g caşcaval afumat…
Read more »

Risotto cu dovleac şi midii

3 August 2011
Risotto cu dovleac şi midiiO reteta de risotto cu dovleac cu midii din: apa, orez, dovleac, midii, patrunjel verde, ceapa, concentrat supa de legume si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 1 l apă 300 g orez 400 g dovleac 150 g midii (congelate sau con­servate la borcan) 3 linguri pătrunjel verde tocat 1 ceapă 2 cuburi concentrat supă de…
Read more »

Salată cu pere si ardei

3 August 2011
Salată cu pere si ardeiO reteta de salata cu pere si ardei din: pere, cascaval afumat, ardei gras, smantana, vin alb, ghimbir, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 pere 400 g cascaval afumat 4 ardei grasi rosii 2 linguri smantana 2 linguri vin alb aromat 1 lingurita ghimbir ras fin 1 lamaie sare piper   Mod de preparare: Spălaţi…
Read more »

Supă-cremă de cartofi albi

3 August 2011
Supă-cremă de cartofi albiO reteta simpla de supa crema de cartofi albi din: cartofi, smantana, orez, parmezan, ulei de masline extravirgin, praz, ceapa, faina, patrunjel, concentrat de supa de legume si sare. Ingrediente: 450 g cartofi albi 250 g smântână (sau lapte integral) 100 g orez 4 linguri parmezan ras 1 1 apă 3 linguri ulei de măsline…
Read more »

Cocktail Frisco Sour

3 August 2011
Cocktail Frisco SourO reteta simpla de Cocktail Frisco Sour din: bourbon whiskey, zeama de lamaie, benedictine, zahar pudra, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 cl Benedictine 1 lingurita de zahar pudra 1/8 de portocala cirese   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata in shaker, apoi se…
Read more »

Clatite umplute cu varza murata

3 August 2011
Clatite umplute cu varza murataO reteta simpla de clatite umplute cu varza murata din: galbenusuri, faina, lapte, sare, smantana, ulei, varza alba, ceapa verde, dovlecel, ardei gras, boia iute si piper. Ingrediente: clatite: 3 galbenusuri 150g faina 300ml lapte 1/2 lingurita sare 100ml smantana 15 ml ulei umplutura: 300g varza alba murata 1 legatura ceapa verde 1 dovlecel 1…

Chec cu zucchini

3 August 2011
Chec cu zucchiniO reteta de chec cu zucchini din: zucchini, ulei, zahar, faina, galbenusuri, stafide, rom, sare si esenta de vanilie. Ingrediente: 2 zucchini medii daţi pe râzătoare 100 ml ulei 250 g zahăr 350 g făină 4 albuşuri 2 gălbenuşuri 1 mână cu stafide 1 lingură cu rom 1/2 linguriţă cu sare 1 linguriţă cu esenţă…
Read more »

Prepeliţă cu spanac în sos dulce-acrişor

3 August 2011
Prepeliţă cu spanac în sos dulce-acrişorO reteta delicioasa de prepelita cu spanac in sos dulce acrisor din: prepelite, sare cu ierburi aromatice, frunze de spanac, ulei de masline extravirgin, vin rosu, stafide, seminte de pin, otet alb, usturoi, zahar, sare si piper. Ingrediente: 4 prepeliţe 1/2 lingură sare cu ierburi aroma­tice (pentru carne) pentru spanac: 500 g frunze de spanac…
Read more »

Plăcintă de ciuperci, spanac şi cartofi

3 August 2011
Plăcintă de ciuperci, spanac şi cartofiO reteta de placinta de ciuperci, spanac si cartofi din: spanac, ulei de masline, ciuperci, usturoi, supa de vita, cartofi, mustar cu boabe, nucsoara, smantana si foi de placinta. Ingrediente: 400 g de spanac tânăr 1 lingură ulei de măsline 500 g de ciuperci, cum ar fi champignon sau shiitake 2 căţei de usturoi, zdrobiţi…
Read more »

Chec delicios cu cirese

3 August 2011
Chec delicios cu cireseO reteta de chec delicios cu cirese din: cirese, faina, zahar, lapte, albusuri, sare, unt si esenta de vanilie. Ingrediente: 5 kg de cireşe 1 pahar cu făină 1 ceaşcă de zahăr 1 ceaşcă de lapte 3 albuşuri 1 gălbenuş 1 vârf de sare 2 linguri cu unt înmuiat 1 linguriţă cu esenţă de vanilie…
Read more »

Salată cu ierburi si urdă sărata

3 August 2011
Salată cu ierburi si urdă sărataO reteta delicioasa de salata cu ierburi si urda sarata din: rosii, salata verde, frunze de rucola, ceapa verde, usturoi, mustar de dijon, urda sarata, marar, tarhon, semint de floarea soarelui, ulei de masline, lamai, sare si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 salata verde 1 legatura frunze de rucola 1 legatura ceapa verde 1 legatura…
Read more »

Cotlet de căprioară în sos de coacăze roşii

3 August 2011
Cotlet de căprioară în sos de coacăze roşiiO reteta delicioasa de cotlet de caprioara in sos de coacaze rosii din: cotlet de caprioara, condimente, ulei de masline extravirgin, galbenus, dulceata de coacaze, supa concentrata de legume, unt, ceapa, morcov, telina ci ciuperci. Ingrediente: 800 g cotlet dezosat de căprioară condimente (boabe de piper negru, de ienupăr, cimbru, dafin) 4 linguri ulei de…
Read more »

Fursecuri de ciocolată

3 August 2011
Fursecuri de ciocolatăO reteta simpla de fursecuri de ciocolata din: unt, zahar, zahar brun, ou, esenta de vanilie, faina si fulgi de ciocolata. Ingrediente: 115 g unt 100 g zahăr alb 100 g zahăr brun 1 ou 1 esenţă de vanilie 175 g făină 150 g fulgi de ciocolată   Mod de preparare:   Freacă untul cu…
Read more »

Reteta zilei: Biscuiti fragezi cu anason

3 August 2011
Reteta zilei: Biscuiti fragezi cu anasonO reteta simpla si delcioasa de bisuciti fragezi cu anason din: zahar, unt, faina, amidon si anason. Ingrediente: 125 g zahăr 250 g unt 250 g făină 125 g amidon 1 anason   Mod de preparare: Intr-un castron, pune zahărul şi untul. Freacă energic cu o lingură de lemn până se topeşte zahărul. Separat, cerne…
Read more »

Frigarui de pui cu salsa de mango

3 August 2011
Frigarui de pui cu salsa de mangoO reteta de frigarui de pui cu salsa de mango de: mix de condimente pentru pui, ulei de masline, suc de lime, piept de pui, ardei, rucola, miez de mango, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 2 lingurite mix de condimente pentru carne de pui 1 lingura ulei de masline suc de la 1 lime…
Read more »

Supa rece de castraveti, menta si busuioc

3 August 2011
Supa rece de castraveti, menta si busuiocO reteta de supa rece de castraveti, menta si busuioc din: iaurt natural, apa, busuioc, menta, castravete, ceapa verde, zeama de lamaie, sos iute si sare. Ingrediente: 400 ml iaurt natural o cana de apa o legatura de busuioc o legatura de menta un castravete mare doua fire de ceapa verde o lingura de zeama…
Read more »

Bibilică umplută

3 August 2011
Bibilică umplutăO reteta de bibilica umpluta din: bibilica, telina, morcov, rozmarin, patrunjel, ulei de masline extravirgin, usturoi, prapur de porc, vin alb, salvie, unt, sunca, sare si piper. Ingrediente: 1 bibilică (circa 1,2 kg) 1 tijă de ţelină 1 morcov 1 crenguţă de rozmarin 1 legătură pătrunjel 2 linguri ulei de măsline extra­virgin 1 căţel de…
Read more »

Salată acrisoara

3 August 2011
Salată acrisoaraO reteta de salata acrioasa din: boabe de struguri, cascaval afumat, radacina de ghimbir, ulei de masline, zahar, otet balsamic, vin alb aromat, sare si piper. Ingrediente: 500 g boabe necoapte de struguri 200 g cascaval afumat 2 catei de usturoi 1/2 lingurita radacina de ghimbir 4 linguri de ulei de masline 1 lingura zahar…
Read more »

Supa mexicana de pui cu orez salbatic

3 August 2011
Supa mexicana de pui cu orez salbaticO reteta delicioasa de supa mexicana de pui cu orez salbatic din: ulei de masline, ceapa, ardei, porumb, pasta de ardei iute, amestec de orez, fasole neagra, supa de pui, piept de pui, coriandru, smantana si sos guacamole. Ingrediente: 1 linguriţă ulei de măsline 1 ceapă, tocată fin 1 ardei verde, tăiat cubuleţe 200 g…
Read more »

Panna Cotta

3 August 2011
Panna CottaO reteta simpla si delicioasa de panna cotta din: frisca, lapte, zahar, gelatina, cacao, cafea si esenta de vanilie. Ingrediente: 275 frisca lichida 150 ml lapte 3 lingurite cu zahar 15 g gelatina 20 g cacao 1 lingura cafea solubila esenta de vanilie   Mod de preparare: Fiecare strat îl vom face separat, astfel că…
Read more »

Pizza cu ton şi cartofi

3 August 2011
Pizza cu ton şi cartofiO reteta delicioasa de pizza cu ton si cartofi din: faina, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, cartofi, ton in ulei, capere si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 4 cartofi medii 220…
Read more »

Chec cu merişoare

3 August 2011
Chec cu merişoareO reteta de chec cu merisoare din: miez de nuca, merisoare, faina, sare, coaja de portocala, unt, albusuri, suc de portocala si esenta de vanilie. Ingrediente: 1/2 cană cu miez de nucă tocată 1 cană cu merişoare 2  căni cu făină 1 cană cu zahăr 1/2 linguriţă cu sare 1  lingură cu coajă rasă de…
Read more »

Salata Horiatiki

3 August 2011
Salata HoriatikiO reteta simpla si delicioasa de salata horiatiki din: rosii, castravete, ceapa, ardei gras, salata verde, feta, otet de vin, masline, capere, piper, maghiran, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 14 rosii tari 1 castravete 1 ceapa 1 ardei gras 1 salata verde 1 felie potrivita de feta sau de telemea 1 paharel de ulei de masline…
Read more »

Prajitura cu jeleu de visine

3 August 2011
Prajitura cu jeleu de visineO reteta de prajitura cu jeleu de visine din: galbenusuri, zahar, amidon, nuca macinata, lapte, zahar vanilat, esenta de vanilie, unt, visine, gelatina, ciocolata alba, smantana si ciocolata cu lapte. Ingrediente: 9 albuşuri 300 g zahăr 2  linguri cu amidon 300 g nucă măcinată pentru crema: 500 ml lapte 5 linguri cu amidon 3  plicuri…
Read more »

Jambon cu ananas

3 August 2011
Jambon cu ananasO reteta delicioasa de jambon cu ananas din: jambon, ghimbir, ananas, cuisoare si zahar. Ingrediente: 1 jambon fiert, fară sorici (circa 2 kg) 30 g ghimbir pudră 100 g feliuţe de ghimbir 2 cutii de ananas în sirop (rondele) cuişoare 2 linguri zahăr   Mod de preparare: Curăţă jambonul de partea din exterior, care este…
Read more »

Ruladă cu mere

3 August 2011
Ruladă cu mereO reteta delicioasa de rulada cu mere din: faina, lapte, margarina, zahar, mere si scortisoara. Ingrediente: 350 g făină 100 ml lapte 100 g margarină 50 g zahăr pentru umplutura: 1 kg mere 200 g zahăr 1 linguriţă cu scorţişoară   Mod de preparare: Frământă un aluat din făină, lapte, margarină şi zahăr. Acoperă-l şi…
Read more »

Plăcintă cu carne tocata de miel

3 August 2011
Plăcintă cu carne tocata de mielO reteta de placinta cu carne tocata de miel din: carne tocata de miel, ceapa, oua, unt, lapte, faina alba, sare, piper, scortisoara, bucati de miel si smantana. Ingrediente: 1 kg carne tocata de miel 750 g ceapa 7 oua 100 g unt 1 cescuta de lapte 2 linguri faina alba sare piper scortisoara oase,…
Read more »

Icre tarama – reteta greceasca

3 August 2011
Se pun icrele curăţate de vinişoare la înmuiat în lapte, adunate într-o pânză sau într-o sită. Se ţin la rece una sau două zile, dar se schimbă laptele în fiecare zi cu alt lapte proaspăt. Apoi se scurg de lapte şi se freacă bine cu o lingură de lemn. Se adaugă ulei de măsline, pus…
Read more »

Crema de castraveti cu feta si lipii

3 August 2011
Crema de castraveti cu feta si lipiiO reteta simpla de crema de castraveti cu feta si lipii din: castraveti, usturoi, apa plata, marar, sare si piper. Ingrediente:  2 castraveti lungi 2 catei de usturoi 300ml apa plata marar proaspat sare piper Mod de preparare: Spalam castravetii, ii decojim si ii taiem cuburi. Curatam usturoiul si il pisam. Tocam mararul spalat. Punem…
Read more »

Pizza cu broccoli şi anşoa

2 August 2011
Pizza cu broccoli şi anşoaO reteta simpla de pizza cu broccoli si ansoa din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, broccoli, ansoa in ulei, usturoi, seminte de pin, ulei de masline cu ardei iute. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »

Salată vietnameză cu fructe de mare

2 August 2011
Salată vietnameză cu fructe de mareO reteta de salata vitnameza cu fructe de mare din: amesteca de fructe de mare, taitei de orez, germeni de soia, morcovi, ceapa verde, menta, coriandru, otet din vin de orez, zahar fin, ardei iute, lemongrass si sos de soia. Ingrediente: 400 g amestec de fructe de mare, fierte 300 g tăiţei de orez, fierţi…
Read more »

Orz cu hribi

2 August 2011
Orz cu hribiO reteta simpla de orz cu hribi din: orz, hribi, carnat, ceapa, supa concentrata de legume, unt, ulei de masline extravirgin, usturoi, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g orz (sau arpacaş) 400 g hribi (sau ciuperci) 1 cârnat proaspăt 1 ceapă 1 1 supă concentrată de legume 30 g unt 2 linguri…
Read more »

Supă delicioasa minestrone

2 August 2011
Supă delicioasa minestroneO reteta de supa minestrone din: usturoi, ceapa, tulpina de telina, morcovi, cartofi, fasole verde, dovlecei, unt, ulei de masline, pasta fainoase, busuioc, rosii, bulion, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 3 căţel de usturoi 3 cepe medii 2 tulpini de ţelină 2 morcovi medii 2 cartofi 300g de fasole verde 2 dovlecei sau zucchini medii…
Read more »

Cocktail Mojito – Cocktailuri celebre

2 August 2011
Cocktail Mojito – Cocktailuri celebreO reteta simpla de Cocktail Mojito din: rom alb, frunze de menta, lamaie verde, zahar fin, apa minerala si gheata. Ingrediente: 50 ml rom alb 4 frunze de mentă 1 lămâie verde 1 linguriţă cu zahăr fin apă minerală rece 1 ceşcuţă cu gheaţă   Mod de preparare: Intr-o ceaşcă, amestecă zahărul cu zeama de…
Read more »

Spanakopita delicioasa

2 August 2011
Spanakopita delicioasaO reteta de spanakopita din: spanac, cascaval, ceapa, unt, oua, patrunjel, faina, lapte, unt, sare, nucsoara, untdelemn de masline, Ingrediente: 1 kg spanac 250 g cascaval ras 1 ceapa 2 linguri unt 2 oua 1 patrunjel sos: 5 linguri faina 1 pahar lapte rece 5 linguri unt 1 pahar lapte cald un praf de sare…
Read more »

Risotto cu nuci şi pere

2 August 2011
Risotto cu nuci şi pereO reteta de risotto cu nuci si pere din: orez, miez de nuca, pere, unt, lichior de pere, zahar pudra, supa concentrata de legume, ceapa, ulei de masline extravirgin, sare, piper, zahar, apa, glucoza si parmezan. Ingrediente: 320 g orez 50 g miez de nucă 600 g pere 100 g unt 40 ml lichior de…
Read more »

Cremă de pepene galben cu vanilie

2 August 2011
Cremă de pepene galben cu vanilieO reteta de crema de pepene galben cu vanilie din: pulpa de pepene galben, lapte, zahar, amidon, galbenusuri, ou, baton de vanilie, frisca, zahar granulat si pepene galben. Ingrediente: 400 g pulpă pepene galben 100 ml lapte 150 g zahăr 30 g amidon 125 g frişcă 3 gălbenuşuri 1 ou 1 baton vanilie  decor: 100…
Read more »

Orez pescăresc cu scoici si calamari

2 August 2011
Orez pescăresc cu scoici si calamariO reteta simpla de orez pescaresc cu scoici si calamari din: orez, creveti, scoici, calamari, rosii, ceapa, ulei, supa de legume, sare si piper. Ingrediente: 400g orez cu bob lung 250g creveţi 250g cărniţă de scoici 2 calmari tăiaţi ineluşe 2-3 roşii cojite şi sfărâmate mare 2 cepe, tăiate felii 100 ml ulei 1 I…
Read more »

Prajitura Noire

2 August 2011
O reteta simpla si delicioasa de prajitura noire din: ciocolata cu lapte, margarina, frisca, cacao, zahar pudra vanilat, gelatina, lichior de ciocaolata si ciocolata. Ingrediente: 200 g ciocolată cu lapte 150 g margarină 150 g biscuiţi cu ciocolată 250 ml frişcă lichidă 2 linguri de cacao 1 lingură cu zahăr pudră vanilat 20 g gelatină…

Coroană de orez cu broccoli şi miere

2 August 2011
Coroană de orez cu broccoli şi miereO reteta de coroana de orez cu broccoli si miere din: orez, broccoli, branza de capra, praz, supa concentrata de carne, vin alb, unt, ulei de masline, pesmet, sare, piper, miere si broccoli. Ingrediente: 500 g orez 300 g broccoli 150 g brânză de capră 1 fir de praz 1 l supă concentrată de carne…
Read more »

Reteta zilei: Prajitura cu caise

2 August 2011
Reteta zilei: Prajitura cu caiseO reteta de prajitura cu caise din: oua, unt, faina, nectar de caise, zahar, cacao, praf de copt, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, caise, mascarpone si frunze de menta. Ingrediente: 4 oua 250 g unt 450 faina 200 ml nectar de caise 300 g zahar 4 linguri cacao 1 lingurita praf de copt 1…
Read more »

Cremă de orez cu piure de piersici

2 August 2011
Cremă de orez cu piure de piersiciO reteta delicioasa de crema de orez cu piure de piersici din: lapte, faina de orez, baton de vanilie, frisca, zahar, piersica, miere, amidon, apa si migdale. Ingrediente: pentru crema de orez: 500 ml lapte 100 g făină de orez 1 baton de vanilie 150 g frişcă 75 g zahăr pentru piure de piersici: 275…
Read more »

Borsuri si ciorbe

2 August 2011
Borsuri si ciorbeVa prezentam o serie de 3 retete: ciorba cu varza alba si pui, ciorba taraneasca cu zeama de lamaie si bors de curcan. Ciorba cu varza alba si pui O reteta delicioasa de ciorba de varza alba si pui din: varza alba, piept de pui, rosii, telina, morcov, ardei gras, pasta de tomate, ceapa, orez,…
Read more »

Chiftele de pui cu legume

2 August 2011
Chiftele de pui cu legumeO reteta de chiftele de pui cu legume din: ceapa, usturoi, pasta de rosii, ulei de masline, ou, carne tocata de pui, ardei gras, morcov, ceapa rosie, usturoi, marar, patrunjel, cartof, sare si piper. Ingrediente: sosul de rosii: 1 ceapa 1 catel de usturoi 100ml pasta de rosii ulei de masline chiftelute: 1 ou 500g…
Read more »

Pizza cu gorgonzola, mozzarella şi pere

2 August 2011
Pizza cu gorgonzola, mozzarella şi pereO reteta de pizza cu gorgonzola, mozzarella si pere din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, gorgonzola, mozzarella, pere, sare si piper. Ingrediente 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 250 g gorgonzola (sau…
Read more »

Supă de legume cu costiţă şi crutoane

2 August 2011
Supă de legume cu costiţă şi crutoaneO reteta de supa de legume cu costita si crutoane din: mazare, dovlecei, costita, supa concentrata de legume, smantana, unt, faina alba, sare, piper si crutoane. Ingrediente: 400 g mazăre din conservă (sau congelată) 400 g dovlecei (zucchini) 80 g costiţă 600 ml supă concentrată de legume 100 g smântână 25 g unt 2 linguri…
Read more »

Frittata primavera

2 August 2011
Frittata primaveraO reteta delicioasa de frittata primavera din: faina, oua, smantana, patrunjel, sare, ardei rgas, ciuperci, masline, rosii, ceapa, smantana, pesmet, ulei de floarea soarelui, patrunjel, cascaval si sare. Ingrediente: aluatul: 200g faina 4 oua 100g smantana 1 lingura patrunjel tocat ½ lingurita sare umplutura 1 ardei gras 6 ciuperci champignion 50g masline rondele 2 rosii…
Read more »

Carpaccio de manzat cu legume

2 August 2011
Carpaccio de manzat cu legumeO reteta de carpaccio de manzat cu legume din: carpaccio de manzat, morcovi, telina, napi, patrunjel, rozmarin, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 400 g carpaccio de mânzat 150 g morcovi 100 g ţelină 150 g napi 1 legătură pătrunjel 1 legătură rozmarin 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline extravirgin sare…
Read more »

Icre negre

2 August 2011
Icre negreIcrele negre se tin in permanenta in frigider, altfel se altereaza si pot si foarte daunatoare sanatatii. Se servesc ca tartine, pe felii de franzela taiate subtiri si unse cu unt proaspat, iar pe margine se orneaza cu unt cu ajutorul unui cornet confectionat din celofan sau pergament, cu varful ascutit din care se taie…
Read more »

Muşchi file de porc cu prune

2 August 2011
Muşchi file de porc cu pruneO reteta de muschi file de porc cu prune din: muschi file de porc, foaie de dafin, ienupar, usturoi, cuisoare, ulei de masline extravirgin, prune, zahar, vin alb, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 700 g muşchi file de porc 1 foaie de dafin 5-6 bobite de ienupăr 1 căţel de usturoi 2 cuişoare 3 linguri…
Read more »

Plachie de peşte

2 August 2011
Plachie de peşteO reteta simpal si delicioasa de plache de peste din: peste, ceapa, vin alb, usturoi, foi de dafin, suc de rosii, ulei de masline, patrunjel si sare de mare. Ingrediente: 1 kg peşte 4 cepe 1 pahar cu vin alb 6 căţei de usturoi 2 foi de dafin 1 cană cu suc de roşii 2…
Read more »

Supa gulas cu carne de oaie

2 August 2011
Supa gulas cu carne de oaieO reteta de supa gulas cu carne de oaie din: carne de oaie, cartofi, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ardei gras, ceapa, sare, piper si un ardei iute. Ingrediente: 600 gr carne de oaie 450 gr cartofi un morcov mare o rădăcină de pătrunjel o rădăcină păstârnac o rădăcină de ţelină un ardei gras o ceapă…
Read more »

Budinca de gris cu piersici si fistic

2 August 2011
Budinca de gris cu piersici si fisticO reteta de budinca de gris cu piersici si fistic din: oua, zahar, gris, zahar vanilat, piersici, fistic si sare. Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 100 g gris 1 plic zahar vanilat piersici din compot fistic tocat ¼ lingurita sare Mod de preparare: Batem bine albusurile. Adaugam zaharul si continuam sa batem. Punem galbenusurile pe…
Read more »

Maioneză de casă

2 August 2011
Freacă un gălbenuş de ou crud cu sare, piper şi jumă­tate de linguriţă de muştar. Adaugă 100 ml ulei puţin câte puţin, amestecând continuu, până la omogeniza­re. La sfârşit, adaugă zeama de la jumătate de lămâie.    
Read more »

Cosulete cu inghetata

2 August 2011
Cosulete cu inghetataO reteta de cosulete cu ingheatata din: margarina, faina, ulei, otet, apa rece si ingheatata. Ingrediente: 1 pachet cu margarină sau unt 2 linguri cu făină 3 linguri cu ulei 1 lingură cu oţet 1 ceşcuţă cu apă rece îngheţată   Mod de preparare: Freacă margarina cu trei linguri cu făină. împarte compoziţia obţinută în…
Read more »

Clatite cu dulceata de cirese

2 August 2011
Clatite cu dulceata de cireseO reteta delicioasa de clatite cu dulceata de cirese din: oua, faina, lapte, esenta de rom, ulei, dulceata de cirese si sare. Ingrediente: 2 oua 120 g faina 300 ml lapte 1 lingura esenta de rom ulei pentru prajit dulceata de cirese ¼ lingurita sare Mod de preparare: Amestecam foarte bine toate ingredientele intr-un castron,…
Read more »

Orz cu piure de roşii şi rozmarin

2 August 2011
Orz cu piure de roşii şi rozmarinO reteta de orz cu piure de rosii si rozmarin din: orz, carnati, morcovi, dovlecei, ceapa, unt, pesmet, supa concentrata de legume, vin alb, parmezan, frunza de dafin, sare, rosii, rozmarin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 150 g orz decorticat (sau arpacaş) 150 g cârnaţi 100 g morcovi 150 g dovlecei (zucchini) 1 ceapă mare…
Read more »

Terină de portocale cu cremă de Grand Marnier

2 August 2011
Terină de portocale cu cremă de Grand MarnierO reteta de terina de portocale cu crema de grand marnier din: portocale, zahar pudra, gelatina, lichior grand marnier, galbenusuri, zahar, amidon, lapte, migdale, frunze de menta si coacaze. Ingrediente: 8 portocale 50 g zahăr pudră 30 g gelatină (granule) 1/2 pahar lichior Grand Marnier pentru cremă: 6 gălbenuşuri 1/4 păstaie de vanilie 80 g…
Read more »

Mancare de spanac cu pastramă de oaie

2 August 2011
O reteta de mancare de spanac cu pastramă de oaie din: pastrama de oaie, spanac, rosii tocate, orez, ceapa si ulei de masline. Ingrediente: 300 gr pastramă de oaie 1 kg spanac 1 cutie rosii tocate 1 cana suc de rosii 4 linguri orez 4 cepe 4 linguri ulei de masline Mod de preparare: Se pune…
Read more »

Muşchi de porc în sos de ceapă roşie

2 August 2011
Muşchi de porc în sos de ceapă roşieO reteta delicioasa de muschi de porc in sos de ceapa rosie din: muschi file de porc, rachiu, sare, piper, ceapa rosie, foaie de dafin, cuisoare, faina alba, ulei de masline extravirgin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg muşchi file de porc 50 ml rachiu de vin sare şi piper proaspăt râşnit pentru sos: 3 cepe…
Read more »

Escalop de ciuperci din carne de oaie

2 August 2011
Escalop de ciuperci din carne de oaieO reteta de excalopd e ciuperci din carne de oaie din: carne de oaie, sare, faina, unt, ulei, paine, mere, masline, vin alb, coniac, piper si nucsoara. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie fara os 50 g sare 75 g faina 250 ml ulei 50 g unt 500 g paine alba 600 g mere 100…
Read more »

Aperitive din peste: Icre

2 August 2011
O reteta de icre din: icre, ulei si sare de lamaie sau zeama de lamaie. Ingrediente: 100 g icre 300 – 350 ml ulei sare de lamaie sau zeama de lamaie dupa gust   Mod de preparare: Icrele proaspete, scoase din peste se trec imediat printr-o sita rara, pentru a inlatura pielitele. Se sareaza potrivit,…
Read more »

Inghetata din suc de zmeura

1 August 2011
Inghetata din suc de zmeuraO reteta de ingheatata din suc de zmeura din: suc proaspat de zmeura, oua, zahar, frisca, coniac, ingheatata, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 500 ml suc proaspat stros de zmeura 3 oua 200 g zahar 200 ml frisca batuta din smantana 1 lingura coniac 800 g ingetata ornare: zmeura frisca frunze de menta  …
Read more »

Cocktail Old Nick

1 August 2011
Cocktail Old NickO reteta simpla de Cocktail Old Nick din: whisky scotian, drambuie, zeama de lamaie, suc de portocale si angostura. Ingrediente: 3 cl whisky scotian 3 cl Drambuie 2 cl zeama de lamaie 2 cl suc de portocale 2 stropi de Angostura   Mod de preparare: Amestecam bine ingredientele cu cuburi de gehata in shaker, apoi…
Read more »

Inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaie

1 August 2011
Inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaieO reteta de inghetata delicioasa cu caise si coaja de lamaie din: lapte de capra, zahar, ou, baton de vanilie, rom sau cognac, coaja rasa de lamaie si caise. Ingrediente: 500 m lapte de capra sau un alt lapte mai gras 150 g zahar 3 oua 1 baton de vanilie, taiat in doua 1 lingura…
Read more »

Pizza cu anşoa şi capere

1 August 2011
Pizza cu anşoa şi capereO reteta de pizza cu ansoa si capere din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, capere si ansoa in ulei. Ingrediente: 400 g făină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 2 linguri capere (conservă) 10-12 fileuri…
Read more »

Reteta zilei: Piersici calde cu inghetata

1 August 2011
Reteta zilei: Piersici calde cu inghetataO reteta delicioasa de piersici calde cu inghetata din: piersici, unt, miere, portocala si busuioc. Ingrediente: 3-4 piersici 1 lingură cu unt 2 linguriţe cu miere 1 portocală busuioc   Mod de preparare: Spală piersicile, taie-le pe jumătate, îndepăr­tează sâmburele şi feliază-le. Pune-le peste untul topit. Adaugă mierea şi lasă-le la foc mic să se…
Read more »

Prăjitură cu mere şi scorţişoară

1 August 2011
Prăjitură cu mere şi scorţişoarăO reteta de prajitura cu mere si scortisoara din: faina, margarina, zahar vanilat, otet de mere, apa, mere, zahar, scortisoara, gris, si gem de mere. Ingrediente: 600 g făină 350 g margarină 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 1 linguriţă cu oţet de mere 50 ml apă pentru umplutura: 1 kg mere 5 linguri cu zahar…
Read more »

Muşchi de mânzat în crustă de cartofi

1 August 2011
Muşchi de mânzat în crustă de cartofiO reteta de muschi de manzat in crusta de cartofi din: muschi de manzat, frunze de salvie, rozmarin, kaiser, unt, marsala, faina alba, sare, piper, ulei de masline extravirgin, cartofi si buchetele de broccoli. Ingrediente: 4 felii de muşchi de mânzat (a câte 150 g fiecare) 4 frunze de salvie 1 crenguţă de rozmarin 40…
Read more »

Pizza delicioasa cu somon afumat

1 August 2011
Pizza delicioasa cu somon afumatO reteta de pizza delicioasa cu somn afumat din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, somon afumat, branza de vaci, frunze de spanac, smantana, sare si piper. Ingrediente: 400 g făină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…
Read more »

Pui glasat

1 August 2011
Pui glasatO reteta simpla de pui glasat din: ciocanele de pui, lapte, ceapa verde, miere, supa de pui sau de legume, piper, ulei si scortisoara. Ingrediente: 8 ciocanele de pui 1 cana cu lapte 2 lingurite cu ceapa verde 2 lingurite cu miere 2 linguri cu supa de pui sau de legume 6 boabe de piper…
Read more »

Pilaf de orz cu arome marine

1 August 2011
Pilaf de orz cu arome marineO reteta delicioasa de pilaf de orz cu arome marine din: orz, ulei de masline extravirgin, sare, piper, cozi de creveti, caracatite, spii, calamari, peste, usturoi, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare, piper, ardei gras, otet de vin alb si zahar. Ingrediente: 150 g orz (sau arpacaş) 3 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi…

Bavareză cu vin dulce

1 August 2011
Bavareză cu vin dulceO reteta delicioasa de bavareza cu vin dulce din: lapte, vin rosu, smantana, zahar, ciocolata menaj, galbenusuri, foi de gelatina, pastaie de vanilie, flori, zahar si zeama de lamaie. Ingrediente: 250 ml lapte 150 ml vin roşu foarte dulce 300 ml smântână dulce 125 g zahăr 50 g ciocolată menaj 4 gălbenuşuri 3 foi de…
Read more »

Cocktail Amaretto Stinger

1 August 2011
Cocktail Amaretto StingerO reteta simpla de Cocktail Amaretto Stinger din: whisky, amaretto si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl whisky 3 cl Amaretto 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata zdrobita in shaker, apoi se toarna bautura in paharul de cocktail.
Read more »

Pastrama de oaie cu mamaliguta

1 August 2011
O reteta de pastrama de oaie cu mamaliguta din: pastrama, ulei, faina, apa si sare. Ingrediente 1 kg de pastrama gata preparata 3 linguri ulei 300 g faina de malai 1 litru de apa sare Mod de preparare: Se taie pastrama in bucati si se pune intr-o cratita cu ulei impreuna cu 1 cana de…
Read more »

Broccoli cu legume

1 August 2011
Broccoli cu legumeO reteta simpla de broccoli cu legume din: broccoli, morcov, cartofi, porumb si unt. Ingrediente: 1 broccoli 1 morcov 2-3 cartofi 2 linguri cu porumb 2 linguri cu unt   Mod de preparare: Desfa broccoli in buchetele si opareste-l in apa cu praf de sare. Separat, fierbe carto­fii în coajă, după care curăţă-i şi taie-i…
Read more »

Paste cu mozzarella şi sos bechamel

1 August 2011
Paste cu mozzarella şi sos bechamelO reteta de paste cu mozzarella si sos bechamel din: paste, sunca, mozzarella, cicoare rosie, ulei de masline extravirgin, ceapa, unt, sare, lapte, un, faina alba si sare. Ingrediente: 300 g paste scurte 100 g şuncă (kaiser, bacon, prosciutto) 50 g mozzarella 2 căpăţâni cicoare roşie (radicchio) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 ceapă…
Read more »

Tocana simpla de legume

1 August 2011
Tocana simpla de legumeO reteta de tocana simpla de legume din: dovlecei, rosii, ardei gras, vanata, usturoi, vin rosu, ulei, chimen, patrunjel, busuioc si sare de mare. Ingrediente: 2 dovlecei 5 roşii 1 ardei gras 1 vânătă 1 fir de praz 3 căţei de usturoi 100 ml vin roşu 1 lămâie ulei chimen pătrunjel busuioc sare de mare…
Read more »

Terină de ficat cu struguri albi

1 August 2011
Terină de ficat cu struguri albiO reteta delicioasa de terina de ficat cu struguri albi din: ficat de porc, unt, ceapa, ardei iute, usturoi, coniac si struguri. Ingrediente: 300 g ficat de porc 100 g unt 3 cepe albe 1 ardei iute foarte picant 3-4 căţei de usturoi 1 pahar coniac 1 ciorchine de struguri albi   Mod de preparare:…
Read more »

Vinete umplute cu ardei gras

1 August 2011
Vinete umplute cu ardei grasO reteta simpla si delicioasa de vinete umplute cu ardei gras din: vinete, ardei gras, albus, piept de pui marinat, ceapa, branza de vaci si vin alb. Ingrediente: 4 vinete mici sau una măricică 4 ardei graşi de diferite culori, 1 albuş 1 piept de pui marinat 300 g iaurt, 1 ceapă 200 g brânză…
Read more »

Risotto cu creveţi marinaţi, aromat cu lămâie

1 August 2011
Risotto cu creveţi marinaţi, aromat cu lămâieO reteta de risotto cu creveti amrinati, aromati cu lamaie din: orez, creveti, unt, ulei de masline, supa concentrata de legume, ceapa, zeama de lamaie, civeta, ierburi aromatice, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 320 g orez 12 creveţi de mărime medie 20 g unt 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1,5 1 supă concentrată de…
Read more »

Cremă de ricotta cu cireşe şi miere

1 August 2011
Cremă de ricotta cu cireşe şi miereO reteta delicioasa de crema de ricotta cu cirese si miere din: ricotta, frisca, lapte, miere, zahar, amidon si scortisoara. Ingrediente: pentru crema ricotta: 250 g ricotta /urdă de vacă 200 g frişca 2 linguri cu lapte 2 linguri cu miere pentru crema de cireşe: 300 g cireşe 100 g zahăr 10 g amidon 1…
Read more »

Risotto cu scoici

1 August 2011
Risotto cu scoiciO reteta de risotta cu scoici din: orez, scoici, ardei gras, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin, usturoi, patrunjel si boia iute. Ingrediente: 400 g orez 500 g scoici 1 ardei gras verde 1 1 supă concentrară de legume (sau de peşte) 4 linguri ulei de măsline extravirgin 2 căţei de usturoi 1…
Read more »

Prăjitură cu coacăze si cafea

1 August 2011
Prăjitură cu coacăze si cafeaO reteta dulce de prajitura cu coacaze si cafea din: oua, ciocolata alba de menaj, unt, zahar, zahar vanilat, faina, miez de cocos, bocarbonat, cafea, cacao, frunze de menta, coacaze si zahar praf. Ingrediente: 10 oua 300 g ciocolata alba de menaj 300 g unt 250 g zahar 50 g zahar vanilat 350 faina 100…
Read more »

Cotlet de porc cu piure de ceapă roşie

1 August 2011
Cotlet de porc cu piure de ceapă roşieO reteta simpla de cotlet de porc cu piure de ceapa rosie din: cotlet de dezosat de porc, ceapa rosie, cartofi, lapte, ulei de masline extravirgin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g cotlet dezosat de porc 3 cepe roşii 4 cartofi 50 ml lapte 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă cimbru sare…
Read more »

Cocktail Brown Fox

1 August 2011
Cocktail Brown FoxO reteta simpla de Cocktail Brown Fox din: whisky si benedictine. Ingrediente: 4 cl whisky 2 cl Benedictine   Mod de preparare: Amestecam lichiorul si whisky-ul cu gheata intr-un pahar de whisky.
Read more »

Pizza de cartofi cu hribi şi branză de capra

1 August 2011
Pizza de cartofi cu hribi şi branză de capraO reteta simpla de pizza de cartofi cu hribi si branza de capra din: faina alba, cartofi, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, hribi, branza de capra, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 600 g faină albă  200 g cartofi făinoşi 200 ml apă 25 g drojdie de bere 2 linguri ulei de măsline…
Read more »

Sos vinegreta pentru salata de pui

1 August 2011
Sos vinegreta pentru salata de puiAmestecă o lingură de ulei de măsline cu o lingură de oţet de mere şi un praf de sare fină, Mai există şi varianta de sos cu ou, preparat din cinci linguri de ulei, şapte linguri de zeamă de lămâie (sau poţi folosi tot oţet de mere), trei ouă fierte tari, un castravete mic (cornichon),…
Read more »

Pilaf de orz cu miel şi legume

1 August 2011
Pilaf de orz cu miel şi legumeO reteta delicioasa de pilaf de orz cu miel si legume din: orz, pulpa de miel, mazare, unt, supa de legume, morcov, dovlecel, nap, praz, parmezan, patrunjel verde, ulei de masline extravirgin, boia iute, sare si piper. Ingrediente: 400 g orz (sau arpacaş) 500 g pulpă de miel 100 g mazăre proaspătă 30 g unt…
Read more »

Sos de mustar cu iaurt

1 August 2011
Sos de mustar cu iaurtFreacă trei linguriţe de boabe de muştar cu 100 ml de ulei. Adaugă o linguriţă de zeamă de lămâie, sare, piper, un vârf de cuţit de zahăr pudră, două linguri de iaurt (natural, nu de băut, adică din cel mai gros) şi o lingură de apă. Bate bine ingredientele până obţii o cremă. Merge super…
Read more »

Supă de ananas cu mango şi sorbet de mere verzi

1 August 2011
Supă de ananas cu mango şi sorbet de mere verziO reteta delicioasa de supa de anans cu mango si sorbet din mere vezi din: ananas, mango, apa, zahar, mere, si lamaie. Ingrediente: 1 ananas mic pentru mango: 200 g mango 100 ml apă 100 g zahăr pentru sorbet: 5 mere verzi 500 ml apă 250 g zahăr 1/2 lămâie   Mod de preparare: Curăţă…
Read more »

Pilaf oriental cu carne de oaie

1 August 2011
Pilaf oriental cu carne de oaieO reteta de pilaf oriental cu carne de oaie din: carne de oaie, ulei, bulion, ceapa, rosii, ardei gras, usturoi, cimbru, vin alb, orez, unt, sare, condimente si piper. Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie fara os 200 ml ulei 100 g bulion 400 g ceapa 1 kg rosii proaspete 250 g ardei gras proaspat…
Read more »

Ardei pe grill cu salata de branza de capra

1 August 2011
Ardei pe grill cu salata de branza de capraO reteta delicioasa de ardei pe grill cu salata de branza de capra din: ardei grasi, ulei de masline extravirgin, frunze de salata verde, branza de capra, sare si piper. Ingrediente: doi ardei grasi mari rosii; doua linguri de ulei de masline extravirgin; cateva frunze de salata verde; 170 grame de branza de capra; sare,…
Read more »

Cocktail Torpedo

1 August 2011
Cocktail TorpedoO reteta simpla de Cocktail Torpedo din: souther comfort, matl whisky si ginger ale. Ingrediente: 5 cl Southern Comfort 3 cl Malt Whisky Ginger Ale   Mod de preparare: Turnam ingredientele alcoolice intr-un pahar de whisky, peste trei cuburi de gehata, amestecam si in final completam cu ginger Ale.
Read more »

Cotlete de oaie la grătar cu garnitură

1 August 2011
Cotlete de oaie la grătar cu garniturăO reteta de cotlete de oaie la gratar cu garnitura din: cotlete de oaie, rosii, rinichi de oaie, slanina afumata, ciuperci, unt, usturoi, cartofi, sos de rosii, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente 5 cotlete de oaie 5 roşii 5 rinichi de oaie 5 felii de slănină afumată 5 ciuperci 2 linguri de unt 1…
Read more »

Lasagna verde cu ciuperci

1 August 2011
Lasagna verde cu ciuperciO reteta de lasagna verde cu ciuperci din: faina alba, spanac, oua, ulei de masline, sare, ciuperci champignon, sunca, emmentaler, hribi, parmezan, usturoi, unt, patrunjel, frunza de dafin, lapte, unt si nucsoara. Ingrediente: 200 g faină albă 50 g spanac proaspăt 2 ouă 1 linguriţă ulei de măsline extravirgin 1/2linguriţă de sare pentru umplutură: 250…
Read more »

Piept de bibilică cu salată de mere

1 August 2011
Piept de bibilică cu salată de mereO retetqa delicioasa de piept de bibilica cu salata de mere din: piept de bibilica, frunze de salvie, frunze de rozmarin, unt, sare, piper, vin dulce, otet de vin rosu, lamaie, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, mar, stafide, migdale, telina si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 piepţi de bibilică 1 ceapă 4 frunze salvie…
Read more »

Pastrama de oaie

1 August 2011
O reteta de pastrama de oaie din: pulpa de miel sau oaie, usturoi, sare, piper, boia, cimbru si vin alb. Ingrediente: 2 felii pulpa de miel sau oaie frageda 1 capatana de usturoi 1/2 lingurita sare 1/2 lingurita piper 1/2 lingurita boia 1/2 lingurita cimbru 2 linguri vin alb Mod de preparare: Spalam si zvantam…
Read more »

Casată de castane cu alune

31 July 2011
Casată de castane cu aluneO reteta de casata de castane cu alune din: piure de castane, frisca, oua, zahar, miere, lapte, zahar vanilat, rom si alune de padure neprajite. Ingrediente: 400 g piure de castane 500 ml frisca batuta din smantana 3 oua 150 g zahar 1 lingura miere 250 ml lapte fiert 1 lingura zahar vanilat 1 lingura…
Read more »

Sos de iaurt cu castraveti

31 July 2011
Sos de iaurt cu castravetiO reteta delicioasa de sos de iaurt cu castraveti din: iaurt gras, castraveti, usturoi, marar, ceapa verde si ulei de masline. Ingrediente: 400 g iaurt gras 5 castraveti 3-4 catei de usturoi 1 legatura marar 2 fire de ceapa verde ulei de masline   Mod de preparare: Curata castravetii si taie-i in cuburi mici. Pune-i…
Read more »

Muşchi de manzat în crustă de aluat

31 July 2011
Muşchi de manzat în crustă de aluatO reteta delicioasa de muschi de manzat in aluat din: foitaj, muschi de manzat, pate din ficat de gasca, kaiser, ou, brandy, sare, piper negru si salata asortata. Ingrediente: 400 g foitaj congelat 800 g muşchi de mânzat (bucată întreagă) 200 g pate din ficat de gâscă 8 felii de kaiser (prosciutto) 1 ou 2…
Read more »

Gulas de oaie

31 July 2011
O reteta delicioasa de gulas de oaie din: carne de oaie, untura, ceapa, cartofi, rosii, ardei gras, paprika, sare, piper, foi de dafin si chimen. Ingrediente 1 kg carne de oaie 50 g untura 300 g ceapa 1 kg cartofi 50 g rosii 150 g ardei gras boia de ardei (paprika) sare piper foi de…
Read more »

Miel Boulangere

31 July 2011
O retea delicioasa de Miel Boulangere din: cartofi, ceapa, zeama de legume, usturoi, menta, rozmarin, unt, pulpa de miel, ardei gras, ceapa rosie, suc de lamaie, capere si ulei de masline. Ingrediente: 1.8 kg cartofi, taiati fin 1 ceapa taiata pestisori 600 ml zeama de legume 5 catei usturoi zdrobit 3 linguri menta tocata fin…
Read more »

Curry de miel cu spanac si iaurt

31 July 2011
Curry de miel cu spanac si iaurtO reteta delicioasa de curry de miel cu spanac si iaurt din: carne de miel, spanac, ceapa, usturoi, ginger, mirodenii, ulei, iaurt, apa si unt. Ingrediente 1kg carne de miel (pulpa sau muschiulet, taiat cubulete 2-3 pungi de spanac congelat de 400g 4 cepe tocate marunt 4 catei de usturoi pisat 8 cm de ginger,…
Read more »

Reteta zilei: Chiftele cu mentă şi susan

30 July 2011
Reteta zilei: Chiftele cu mentă şi susanO reteta simpla si delicioasa de chiftele cu menta si susan din: carne tocata de pui, ficatei de pui, ceapa verde, susan, pesmet, ghimbir si menta. Inrgediente: 500 g carne tocată de pui 2 ficăţei de pui 1 legătură de ceapă verde 2 linguri cu susan 1 lingură cu pesmet 1/4 linguriţă cu ghimbir ras…

Ruladă delicioasa cu îngheţată

30 July 2011
Ruladă delicioasa cu îngheţatăO reteta de rulada delicioasa cu ingheatata din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, crema mascarpone, fulgi de cocos, frisca, zemura si frunze verzi de menta. Ingrediente: 5 oua 120 g zahar 1 lingura zahar praf vanilat 150 g faina 1/2 lingurita praf de copt 200 g crema mascarpone 250 fulgi de cocos…
Read more »

Ciolan de porc cu cimbru, ananas şi praz

30 July 2011
Ciolan de porc cu cimbru, ananas şi prazO reteta de ciolan de porc cu cimbru, ananas si praz din: ciolan de porc, ceapa alba, usturoi, cimbru, ienupar, ulei de masline extravirgin, vin alb sec, faina, sare, piper, ananas si praz. Ingrediente: 2 ciolane de porc (circa 1,5 kg) 60 g ceapă albă 2 căţei de usturoi 4-5 crenguţe de cimbru proaspăt 4-5…
Read more »

Cocktail Union Club

30 July 2011
Cocktail Union ClubO reteta simpla de Cocktail Union Club din: bourbon whiskey, curacao triple sec, zeama de lamaie, jumatatea de albus si zahar. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl Curacao Triple Sec 2 cl zeama de lamaie jumatate de albus zahar   Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker. Servim in pahar de cocktail cu…
Read more »

Pizza umplută cu anşoa şi roşii

30 July 2011
Pizza umplută cu anşoa şi roşiiO reteta de pizza umpluta cu ansoa si rosii din: faina alba, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii cherry, cascaval de oaie, ceapa, fileuri de ansoa si patrunjel. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping:…
Read more »

Sos de merişoare

30 July 2011
Sos de merişoareO reteta simpla de sos de merisoare din: merisoare, zahar, portocala si scortisoara. Ingrediente: 350 g merişoare 150 g zahăr 1 portocală scorţişoară   Mod de preparare: Pune într-un vas merişoarele, zahărul, coaja de la o jumătate de portoca­lă, sucul de la portocala întreagă şi un praf de scorţişoară. Lasă pe foc mic aproximativ 20-…
Read more »

Piept crocant de raţă cu Marsala şi piper roşu

30 July 2011
Piept crocant de raţă cu Marsala şi piper roşuO reteta de piept crocant de rata cu marsala si piper rosu din: piept de rata, faina, usturoi, ulei de masline, boabe de piper rosu, frunze de salvie, supa concentrata de legume, marsala, rozmarin, sare, piper, rosii cherry, morcovi si salata mixta. Ingrediente: 2 piepţi de raţă 20 g faină albă 1 căţel de usturoi…
Read more »

Bavareză siciliană

30 July 2011
Bavareză sicilianăO reteta delicioasa de bavareza siciliana din: ricotta, zahar pudra, migdale, coaja de portocala zaharisita, smantana dulce, foi de gelatina, galbenusuri, cointreau si napolitane. Ingrediente: 500 g ricotta 200 g zahăr pudră vanilat 100 g migdale prăjite 300 g coajă de portocală zaharisită 600 ml smântână dulce 6 foi de gelatină 4 gălbenuşuri 1 păhărel…
Read more »

Costite de miel in sos de vin alb

30 July 2011
Costite de miel in sos de vin albO retete de costite de miel in sos de vin alb din: costita de miel, ierburi provance, salvie, boia dulce, piper alb, piper verde, piper negru, usturoi, miere, vin alb, ulei din samburi de strugure, sare, amidon, cartofi si sare. Ingrediente 2 buc costita de miel(1,5 kg) 2 lgt ierburi provance 1 legatura salvie 1…
Read more »

Cum se pastreaza pestele

30 July 2011
In timp ce carnea peştelui poate fi sterilă sau puţin poluată, pielea şi branhiile conţin o canti­tate crescută de germeni, direct proporţională cu poluarea apelor, lată de ce peştele este un produs care trebuie conservat şi folosit cu grija cuvenită. Curăţaţi peştele imediat ce l-aţi cum­părat, înainte de a-l pune din nou în frigider. Ţineţi-I…
Read more »

Plăcintă cu carne de miel

30 July 2011
Plăcintă cu carne de mielO reteta de placinta cu carne de miel din: faina, sare, condimente, unt, galbenusuri, unt, chifla veche, ceapa, usturoi, carne tocata de miel, smantana, patrunjel, sare, piper, boia, coaja de lamaie, vin rosu, branza si ciuperci. Ingrediente: aluat: 300 g făină 1 linguriţă de sare 1 linguriţă de condimente pentru carnea de miel 100 g…
Read more »

Piept de raţă cu portocale şi martini

29 July 2011
Piept de raţă cu portocale şi martiniO reteta de piept de rata cu portocale si martini din: piept de rata, portocala, vin alb, rozmarin, sare, piper, portocale, martini sec, unt, foi de dafin, amidon, boabe de ienupar si boabe de piper negru. Ingrediente: 1 piept de raţă 1 portocală 50 ml vin alb cu aromă de fructe 1/2 linguriţă rozmarin sare…
Read more »

Ruladă de porc umplută cu hribi

29 July 2011
Ruladă de porc umplută cu hribiO reteta delicioasa de rulada de porc umpluta cu hribi din: file de porc, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, usturoi, ardei iute, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 500 g file de porc 1/2 pahar vin alb 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper pentru umplutură: 250 g hribi 4…
Read more »

Tartă delicioasa cu cireşe

29 July 2011
Tartă delicioasa cu cireşeO reteta dulce de tarta delicioasa cu cirese din: faina, unt, zahar, smantana, ou, zahar vanilat, sare, cirese, albusuri, nuci macinate, rom si coaja de citrice. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 2 linguri de zahar 500 ml smantana 1 ou 2 galbenusuri 1 lingurita zahar vanilat 1/2 lingurita sare umplutura: 800 g cirese…
Read more »

Cocktail Sweet N’Sour

29 July 2011
Cocktail Sweet N’SourO reteta de Cocktail Sweet N’Sour din: southern comfort, bourbon whiskey, zeama de lamaie, zahar si sifon. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 2 cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 cl zahar sifon   Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, mixam toate ingredientele in shaker, apoi turnam bautura in paharul tip balon si…
Read more »

Vită Bourguignon

29 July 2011
Vită BourguignonO reteta de vita bourguignon din: carne de vitel, supa de vita sau pui, ceapa, morcovi, usturoi, coniac, vin rosu sec, ciuperci, foaie de dafin, zahar brun, pasta de tomate, unt, faina, cimbru, ulei si sare. Ingrediente: 00 g carne de viţel 4 căni cu supă de vită sau pui 2 cepe 2 morcovi 6…
Read more »

Prăjiturele cu caise

29 July 2011
Prăjiturele cu caiseO reteta dulce de prajiturele cu caise din: oua, zahar, zahar vanilat, faina, unt, caise si frunze de menta. Ingrediente: 8 oua 200 g zahar 1 lingura zahar vanilat 250 g faina 200 g unt 12 caise pentru ornare: frunze verzi de menta   Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahărul şi zahărul vanilat până…
Read more »

Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor

29 July 2011
Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptorO reteta  de chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor din: carne tocata de vita, ceapa, oua, patrunjel, marar, gris, cartofi, ceapa, suc de rosii, lapte, zeama de carne, faina si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de vită 2 cepe mici 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 1…
Read more »

Pizza cu mozzarella, creveti si rucola

29 July 2011
Pizza cu mozzarella, creveti si rucolaO reteta de pizza cu mozzarella, creveti si rucola din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ciuperci champignon, mozzarella, masline negre, creveti, rucola, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă  200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare…
Read more »

Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscă

29 July 2011
Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscăO reteta de piept de bibilica umplut cu pate din ficat de gasca din: piept de bibilica, pate din ficat de gasca, unt, sunca, parmezan, brandy, vin rosu, supa de carne, hribi, usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de bibilică 300 g pate din ficat de gâscă 100 g unt 400 g…
Read more »

Reteta zilei: Musaca de berbecuţ

29 July 2011
Reteta zilei: Musaca de berbecuţO reteta delicioasa de musaca de berbecut din: carne tocata de berbecut, cartofi fierti, iaurt, branza, ceapa, oua, usturoi, pasta de tomate, pesmet, nucsoara, busuioc si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de berbecuţ 6 cartofi fierţi 200 g iaurt 1 lingură cu brânză rasă 1 ceapă 2 ouă 2 căţei de usturoi 2 linguri…
Read more »

Cocktail Southern Sunset

29 July 2011
Cocktail Southern SunsetO reteta simpla de Cocktail Southern Sunset din: southern comfort, cointreau, rom jamaica si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 2 cl Cointreau 2 cl rom Jamaica 1 cl zeama de lamaie   Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-o cupa de cocktail.  …
Read more »

Piept de pui cu legume la grătar

29 July 2011
Piept de pui cu legume la grătarO reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu legume la gratar din: piept de pui, morcovi, pastarnaci, ceapa verde, cartofi, ardei gras, vanata, rosii, ketchup, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati piept de pui – 200 g bucata 2 morcovi 2 pastarnaci 1 legatura ceapa verde cartofi 1 ardei gras…
Read more »

Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură

29 July 2011
Panna cotta de lămâie cu sos de zmeurăO reteta simpla si delicioasa de Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură din: smantana dulce, zahar, foi de gelatina, pastaie de vanilie, lamaie, zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 500 g smântână dulce 80 g zahăr 3 foi de gelatină 1 păstaie de vanilie 1 lămâie pentru sosul de zmeură: 200 g zmeură…
Read more »

Chiftelute de oaie

29 July 2011
Chiftelute de oaieO reteta simpla de chiftelute de oaie din: carne tocata de oaie, frunze de telina, patrunjel, ceapa, praf de curcuma, sare, piper, ceapa si usturoi. Ingrediente : 500 g carne tocata de oaie 2 linguri frunze de telina tocate marunt 2 linguri patrunjel tocat marunt 2 cepe medii tocate marunt 1 lingurita praf de curcuma…
Read more »

Raţă cu vin alb şi rozmarin

29 July 2011
Raţă cu vin alb şi rozmarinO reteta de rata cu vin alb si rozmarin din: rata, rozmarin, usturoi, apa, sare, vin alb sec si ulei de masline. Ingrediente: 1 raţă (circa 1,5 kg) 2-3 crenguţe de rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 pahar apă 100 ml vin alb sec 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare   Mod de preparare:…
Read more »

Pizza cu ciuperci, mozzarella şi carnati

29 July 2011
Pizza cu ciuperci, mozzarella şi carnatiO reteta simpla de pizza cu ciuperci, mozzarella si carnati din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii, mozzarella, carnati, ciuperci champignon, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 180…
Read more »

Tocana cu carne de oaie

29 July 2011
Tocana cu carne de oaieO reteta simpla de tocana cu carne de oaie cu carne de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi, untura, ardei gras, rosii, vin rosu, cimbru, patrunjel verde, boia de ardei dulce, piper si sare. Ingrediente carne de oaie (berbec) cu os-750 g ceapa-250 g cartofi-750 g untura-75 g ardei gras-300 g rosii proaspete-300 g…
Read more »

Salata de orez si creveti

29 July 2011
Salata de orez si crevetiO reteta de salata de orez si creveti din: orez cu bob lung, ulei de masline, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 300 grame orez cu bob lung doua linguri ulei masline un catel de usturoi 200 grame creveti o legatura de patrunjel o lingura zeama de lamaie sare si piper Mod…
Read more »

Despre Şalău

29 July 2011
Şalăul este un peşte răpitor care trăieşte în apele curgătoare cu un curs domol, sau în lacuri. Prefe­ră apele adânci, tulburi, peştele poate atinge 40 cm -1,30 m lun­gime, o greutate până la 19 kg, şi o vârstă de 10 – 20 ani. Depune icrele pe fundul apei, pri- măvaradin mai pânăîn iunie când temperatura…
Read more »

Ciorba de oaie

29 July 2011
Ciorba de oaieO reteta delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie, morcov, patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce, bors, marar, cimbru, tarhon, piper si sare. Ingrediente: 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime morcov patrunjel 1 ceapa de marime mijlocie 2 ardei grasi 250 g rosii 2 cartofi…
Read more »

Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii

29 July 2011
Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodeniiO reteta simpla de Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii din: muschi de purcel, untura de rata, boia dulce, unt, spanac, sare si piper. Ingrediente: 1 muşchi de purcel (circa 500 g) untură de raţă (sau de gâscă) 100 g boia dulce 15 g unt 100 g spanac sare şi piper   Mod…
Read more »

Sorbet cu lămâie şi busuioc

29 July 2011
Sorbet cu lămâie şi busuiocO reteta delicioasa de sorbet cu lamaie si busuioc din: zahar, apa, lamai, votca, frunze de busuioc si albusuri. Ingrediente: 200 g zahăr 300 ml apă 3 lămâi 1 păhărel de votcă 6 frunze de busuioc 2 albuşuri pentru decor: frunze de busuioc   Mod de preparare: Fierbe 1 minut apa cu zahărul şi coaja…
Read more »

Mancare cu zaft şi salată

29 July 2011
Mancare cu zaft şi salatăo reteta delicioasa de mancare cu zaft si salata din: ceapa, carne de porc, bere, sare, piper, slanina, usturoi, iaurt si salata verde. Ingrediente: 1 kg ceapa 1-1,5 kg carne de porc grasa 500 ml bere sare piper pentru salata: 200 g slanina 4 catei de usturoi 400 ml iaurt 3 capatani de salata verde…

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro