Retete de top:
Cum se prepara Cocktail Harlem (video)
14 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Harlem
Ingrediente: 1.5 oz Gin 3/4 oz Pinapple Juice 1/4 oz Maraschino Liqueur
Read more »
Read more »
Baghetă umplută
14 February 2011
O
reteta simpla de bacheta umplut cu oua, ceapa, cascaval, marar, piper,
sare, smantana si carnat taranesc. Ingrediente: 1 baghetă 2-3 ouă 1
ceapă 100 g caşcaval sau brânză telemea 1 legătură mărar piper sare 1
lingură smântână 1 cârnat ţărănesc Mod de preparare: Tai bagheta în 2
bucăţi egale şi, cu 1 cuţit…
Read more »
Read more »
Salata speciala de icre
14 February 2011
O
reteta foarte simpla de icre cu macrou afumat si castraveciori acri.
Ingrediente: 200 g icre de crap sau hering preparate în casă (poţi
folosi şi icre din comerţ) 100 g macrou afumat 5 castraveciori acri
Mod de preparare: Tai mărunt castraveciorii şi îi pui la scurs. Cureţi
macroul de piele şi oase, apoi…
Read more »
Read more »
Bastonase cu mac, susan sau chimion
14 February 2011
O
reteta foarte simpla de bastonase cu mac, susan sau chimion din unt,
faina si cartofi fierti. Ingrediente: 150 g unt 150 făină 150 g cartofi
fierţi mac, susan sau chimion Mod de preparare: Amesteci untul cu
cartofii făcuţi piure, pui un praf de sare şi adaugi făina. Frămânţi un
aluat potrivit de tare,…
Read more »
Read more »
Babă cu lichior de piersici
14 February 2011
O
reteta simpla de babă cu lichior de piersici din lapte, oua, faina,
scortisoara, sare, zahar pudra, drojdie usata, unt, lichior de piersici,
frisca lichida, esenta de vanilie si fructe. Ingrediente: 7 linguri
lapte 4 ouă 225 g făină 1 linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă sare 2
linguri zahăr pudră 1 linguriţă drojdie uscată 7 linguri…
Read more »
Read more »
Ciorbă dreasă de legume
14 February 2011
O
reteta de ciorba dreasa de legume din morcov, ceapa, telina si
albitura, ardei gras, dovlecel, varza alba, cartofi, fasole verde,
rosii, bors, oua, sare si knorr, patrunjel sau leustean. Ingrediente:
morcov 100 g ceapă 100 g ţelină şi albitură 150 g ardei gras 100 g
dovlecei 100 g varză albă 100 g cartofi 150…
Read more »
Read more »
Rulada de carne cu branza
14 February 2011
O
reteta de rulada de carne de vita tocata cu branza telemea, paine,
ceapa, usturoi, ou, patrunjel, sare, piper si ulei. Inrgediente: 1 kg
carne vită tocată 200 g brânză telemea 1 felie pâine 2 cepe 2 căţei
usturoi 1 ou 1 legătură pătrunjel sare piper 2 linguriţe chimen 50 ml
ulei pentru garnitură: 2…
Read more »
Read more »
Crema de morcovi
14 February 2011
O
reteta de supa-crema de morcovi cu faina, unt, ceapa, oua, lapte,
paine, supa de oase, ulei sare si piper. Este o reteta pentru diabetici.
Ingrediente: 1 kg morcovi 100 g făină 150 g unt 2 cepe 2 ouă 150 ml
lapte 150 g pâine 2 l supă de oase ulei sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Cum se prepara vaca Bourguignon (video)
14 February 2011
Sarlota de portocala
14 February 2011
O
reteta foarte simpla de sarlota de portocala cu suc de lamaie, zahar
pudra, lapte, galbenusuri, faina, gelatina si frisca. Ingrediente: sucul
şi coaja de la 2 portocale sucul de la 1/2 lămâie 300 g zahăr pudră 500
ml lapte 5 gălbenuşuri 1 linguriţă făină 4 plicuri gelatină incoloră
400 ml frişcă Mod de…
Read more »
Read more »
Panere de cascaval cu branza si masline
14 February 2011
O
reteta de panere de cascaval cu branza de vaca, masline negre, ardei
galben, ardei rosu si masline verzi. Este o reteta pentru diabetici si
nu numai. Ingrediente: 250 g caşcaval 150 g brânză de vacă 50 g măsline
negre 50 g măsline verzi fără sâmburi 1/2 ardei galben 1/2 ardei roşu
Mod de…
Read more »
Read more »
Tocanita unguresca
14 February 2011
O
reteta de tocanita cu carne de porc, ulei, ceapa, rosii, masline,
lamaie, boia dulce, boia iute, piper, bulion, patrunjel verde si 1 foaie
de dafin. Ingrediente: 1 kg carne porc 150 ml ulei 2 cepe 10 roşii 300 g
măsline 1 lămâie 2 linguri boia dulce 1 linguriţă boia iute piper 2
linguri bulion…
Read more »
Read more »
Salata cu svaiter si salam
14 February 2011
O
reteta foarte simpla de salata cu svaiter, salam uscat, mere, maioneza,
mustar, piper, sare, zahar pudra, oua, salata verde si castraveti
murati. Ingrediente: 300 g şvaiţer 400 g salam uscat 350 g mere 250 g
maioneză 1 lingură muştar piper sare zahăr pudră 2 ouă salată verde
castraveţi muraţi Mod de preparare: Tai…
Read more »
Read more »
Morcovi cu praz
14 February 2011
O
reteta foarte simpla de morcovi cu praz, unt si smantana. Ingrediente: 3
morcovi curăţaţi 1 bucată praz 2 linguri unt 50 g smântână Mod de
preparare: Cureţi morcovii de coajă, îi speli şi îi tai în fâşii
subţiri, pe care le căleşti în unt, la foc mic, timp de 10 minute.
Separat, speli…
Read more »
Read more »
Supă de mere
14 February 2011
O
reteta foarte simpla de supa de mere acrisoare cu faina, smantana,
taitei, zahar si sare. Ingrediente: 2 mere acrişoare 1/2 linguriţă de
făină 1 lingură de smântână 1 lingură tăiţei (fidea) 1 linguriţă zahăr
sare Mod de preparare: Cureţi merele, le tai felii şi le fierbi în
circa 400 ml de apă cu…
Read more »
Read more »
Supă cu turnăţei
14 February 2011
O
reteta de supa cu turnatei si oase de vaca, morcovi, telina, ceapa,
oua, faina, lamaie, verdeata, sare si bulion. Ingrediente: 1 kg oase de
vacă 100 g morcovi 50 g pătrunjel 100 g ţelină 100 g ceapă 2 ouă 40 g
făină 100 g lămâie 1 legătură verdeaţă sare după gust 1 linguriţă
bulion…
Read more »
Read more »
Portocale umplute cu mere si scortisoara
14 February 2011
O
reteta delicioasa de portocale umplute cu mere, scortisoara, zahar ulei
si smatana. Ingrediente: 4 portocale mari 4 mere mari 2 linguri
scorţişoară 4 linguri zahăr 2 linguri ulei 1 cutie cu smântână Mod
de preparare: Decojeşti portocalele şi le scoţi miezul, pe care îl
mărunţeşti. Cureţi merele şi le dai prin râzătoare, apoi…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc secuiesc
14 February 2011
O
reteta de cotlet de porc cu ceapa, ulei, varza murata, faina, smantana,
boia dulce, piper si sare. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fără os 200
g ceapă 150 ml ulei 3 kg varză murată 25 g făină 200 g smântână 10 g
boia dulce piper boabe sare Mod de preparare: Porţionezi cotletul…
Read more »
Read more »
Rulouri din carne de vitel
14 February 2011
O
reteta de rulouri din carne de vitel si cascaval, castraveti acri,
pesmet, oua, faina, sare si piper. Ingrediente: 400 g carne de viţel 200
g caşcaval 4 castraveţi acri pesmet 4 ouă făină sare piper Mod de
preparare: Tai carnea felii, o baţi, o condimentezi şi pui pe fiecare
bucată 2 felii de…
Read more »
Read more »
Sufleu de legume cu brânză
14 February 2011
O
reteta de sufleu din amestec de legume, cartofi, rosii, branza sarata
de oaie, smantana, oua, faina, gris, sare si piper. Ingrediente: amestec
de legume (conppidă, broccoli, morcovi, mazăre, fasole verde) 3
cartofi mijlocii 2 roşii întregi din bulion 30 g brânză sărată de oaie
200 g smântână 3 ouă 2-3 linguri rase de făină…
Read more »
Read more »
Harrissa
14 February 2011
Harissa
este o mâncare tradiţională armenească din grau de coliva, piept de
pui, os de vita, unt, piper, chimen si ienibahar. Ingrediente: 250 g
grâu de colivă 2 bucăţi piept de pui 1 bucată os de vită 50 g unt piper
chimen ienibahar Mod de preparare: Lasi grâul la înmuiat în apă
călduţă, într-un…
Read more »
Read more »
Budinca de banane
14 February 2011
O
reteta de budinca de banane cu zahar, lapte, oua, faina, unt, portocala
si lamaie. Ingrediente: 4 banane 150 g zahăr 500 ml lapte 4 ouă 30 g
făină 10 g unt 1 portocală 2 lămâi Mod de preparare: Baţi ouăle cu 100
g zahăr până obţii un amestec spumos. In alt vas pui…
Read more »
Read more »
Pastă de măsline
14 February 2011
O
reteta de pasta de masline cu masline verzi, masline negre, paine,
ulei, usturoi si cascaval. Ingrediente: 400 g măsline verzi fără sâmburi
100 g măsline negre fără sâmbuiri 3 felii pâine 200 ml ulei 6 căţei de
usturoi caşcaval Mod de preparare: Pasezi măslinele în blender.
Inmoi pâinea în puţină apă, după care…
Read more »
Read more »
Pâine cu seminţe
14 February 2011
O
reteta de paine cu faina, drojdie, ulei, lapte, zahar, sare, ou,
seminte de floarea soarelui, susan si mac. Ingrediente: 500 g făină 1/2
cubuleţ de drojdie 1 pachetel drojdie uscată 10 linguri ulei 1 pahar
lapte 3 linguri zahăr 1/2 linguriţă sare 1 ou seminţe de floarea
soarelui susan mac Mod de…
Read more »
Read more »
Gaina umpluta cu taitei
14 February 2011
O
reteta de gaina umpluta cu taitei si ulei, unt, cascaval ras si sare.
Ingrediente: 1 găină mijlocie 150 g taiţei 1 lingură ulei 4 linguri unt 3
linguri caşcaval ras sare Mod de preparare: Pui tăiţeii să fiarbă în
apă clocotită cu sare şi ulei, ca să nu se lipească între ei. După…
Read more »
Read more »
Salata cu paste spiralate
13 February 2011
O
reteta foarte simpla de salata cu paste spiralate si carnat afumat,
castraveciori murati, rosie, ananas, mazare, iaurt, ceapa rosie,
usturoi, mustar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g
paste spiralate 1 cârnat afumat 2 castraveciori muraţi 1 roşie 1 compot
ananas 1 conservă mazăre 150 g iaurt 1 ceapă roşie 2 căţei…
Read more »
Read more »
Varza a la Bihor
13 February 2011
O
reteta de varza cu carne de porc tocata, orez, smantana, ulei, ceapa,
sare, cimbru, boia dulce si marar. Ingrediente: 1 kg carne porc tocată
150 g orez 250 g smântână 50 ml ulei (pentru călit carnea) 2 cepe mari
sare condimente (cimbru, boia dulce, mărar) Mod de preparare: Pui
orezul la fiert pentru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Martinez (video)
13 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Martinez.
Ingrediente: 3/4 oz Gin 3/4 oz Vermouth Dash of Orange Bitters Dash of
Maraschino Liqueur
Read more »
Read more »
Antricot de vită bănăţean
13 February 2011
O
reteta foarte simpla de antricot de vita cu mazare, ciuperci, ulei,
faina, cartofi, verdeata, piper si sare. Ingrediente: 1,5 kg antricot de
vită 250 g mazăre conservă 300 g ciuperci 200 ml ulei 100 g făină 2,5
kg cartofi verdeaţă piper sare Mod de preparare: Porţionezi
antricoatele, le baţi uşor cu ciocanul, le…
Read more »
Read more »
Işlere
13 February 2011
O
reteta extre de simpla de islere cu ulei, lapte, zahar, amoniac, faina,
galbenusuri si unt. Ingrediente: 15 linguri ulei 15 linguri lapte 10
linguri zahăr 1 linguriţă amoniac 100 g făină pentru cremă: 1/2 l apă 5
linguri făină 2 gălbenuşuri 100 g unt 5 linguri zahăr Mod de
preparare: Faci un aluat…
Read more »
Read more »
File de porc fiert in lapte
13 February 2011
O
reteta foarte simpla de file de porc fiert in lapte cu: file de porc,
lapte unt, usturoi, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1,5 kg file de
porc 1,5 l lapte 2 linguri unt 1 căpăţână de usturoi sare piper cimbru
Mod de preparare: Presezi fileul cu sare, piper şi cimbru, îl aşezi
într-o…
Read more »
Read more »
Supa tiroleza
13 February 2011
O
reteta de supa tiroleza din morcov, ceapa, patrunjel, chimen, unt,
faina, sare, piper si un pahar de vin rosu. Ingrediente: 1 morcov 1
ceapă 1 legătură pătrunjel 1/2 linguriţă chimen 2 linguri unt 1 lingură
făină sare piper 1 pahar vin roşu Mod de preparare: Cureţi, speli şi
tai zarzavaturile, apoi le pui…
Read more »
Read more »
Pizza impaturita (calzone)
13 February 2011
O
reteta de pizza impaturita (calzone) din ulei de masline, faina, sare,
zahar, drojdie uscata, branza telemea, cascaval ras, branza gorgonzola,
salam uscat, kaizer, masline verzi, bulion, ardei rosu, ardei galben,
sare, piper si busuioc uscat. Ingrediente: pentru blat îţi trebuie: 1/2
cană apă 2 linguri ulei de măsline 2 căni făină 1 linguriţă sare…
Ouă umplute cu gălbenuş sau pate de ficat
13 February 2011
O
reteta de oua umplute cu pate de ficat si maioneza, mustar sare si
piper. Ingrediente: 100 g maioneză 4 ouă 1 lingură muştar 50 g pate de
ficat sare piper Mod de preparare: Fierbi ouăle în apă cu sare, timp
de 10 minute, ca să fie tari. Le scoţi gălbenuşurile şi le amesteci…
Read more »
Read more »
File de peste Pangasius
13 February 2011
O
reteta foarte simpla de file de peste pangasius cu oua, apa, faina,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 6 bucăţi file de peşte pangasius 3 ouă
1-1/2 l apă 250 g făină sare piper ulei Mod de preparare: Sărezi şi
piperezi fileul de peşte, îl treci prin făină, apoi prin ouăle bătute cu
furculiţa şi…
Read more »
Read more »
Ciorbă de pasăre a la grec
13 February 2011
O
reteta de ciorba de pasare a la grec cu ceapa, morcov, carne de pasare,
telina si albitura, ulei, orez, smantana, ou, sare, suc de lamaie si o
legatura mica de patrunjel verde. Ingrediente: carne de pasăre 600 g
ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 150 g ulei 30 ml orez 50…
Read more »
Read more »
Pâine cu stafide, fulgi de ciocolata si coajă de lamaie
13 February 2011
O
reteta de paine cu stafide si coaja de portocale din faina, drojdie
proaspata, fulgi de ciocolata, coaja de portocala, miere, sare, zahar
vanilat, lapte si ulei de masline. Ingrediente: 500 g făină 1 cub
drojdie proaspătă o mână stafide fulgi de ciocolata coaja de la 3
lamai 150 g zahăr (se poate înlocui cu…
Read more »
Read more »
Stiucă umplută la cuptor
13 February 2011
O
reteta foarte simpla de stiuca umpluta la cuptor cu oua, orez, ceapa,
morcov, smantana, cartofi, ulei, patrunjel, usturoi, sare, piper, boia
dulce, cimbru si putin busuioc. Ingrediente: 2 ştiuci de 1-1,5 kg pentru
a încăpea într-o tavă normală de cuptor 4 ouă 1 pumn de orez 3-4 cepe 2
morcovi 1 pahar de smântână…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc la cuptor cu rosii
13 February 2011
O
reteta foarte simpla de cotlet de porc la cuptor cu frunze de busuioc,
rosii, frunze de oregano, sare, piper, ulei de masline si vin alb.
Ingrediente: 1 cotlet de porc feliat, fiert la temperatură joasă 6-7
roşii, frunze de busuioc frunze de oregano sare piper ulei de masline
vin alb Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Piept de porc pane
13 February 2011
O
reteta de piept de porc pane cu zeama de varza, telina, pipe boabe,
cimbru, faina, oua, pesemt, ulei si sare. Ingrediente: 600 g piept porc
50 ml zeamă varză 1 ţelină 1 linguriţă boabe piper negru 1 linguriţă
cimbru 1 lingură făină 2 ouă 100 g pesmet 250 ml ulei sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Ciorbă de fasole ca in Bucovina
13 February 2011
O
reteta de ciorba de fasole cu carnat afumat fasole alba, kaizer afumat,
albiura, morcov, ceapa, mujdei, fidea, rosii in bulion, sare, cimbru si
otet. Ingrediente: 300 g fasole alba 1 cârnat afumat 100 g kaizer
albitură 1 morcov 1 ceapă mujdei 50 g fidea 150 g roşii în bulion sare
cimbru oţet Mod…
Read more »
Read more »
Şniţele ca la Covasna
13 February 2011
O
reteta foarte simpla de snitele din carne de vitel sau carne de porc
fara os, oua, ciuperci, cascaval ras, sare si piper. Ingrediente: 400 g
carne de vitel sau de porc fara os 7 oua 150 g ciuperci putin cascaval
ras putina faina sare piper Mod de preparare: Tai carnea ca pentru
şniţele…
Read more »
Read more »
Bors bucovinean
13 February 2011
O
reteta de bors bucovinean cu oase, morcovi, ceapa, sfecla, ceapa, ardei
gras, telina, varza alba, ulei, rosii, verdeata si sare. Ingrediente:
1,5 kg oase 400 g morcovi 300 g ceapă 600 g sfeclă 200 g ardei gras 100
g ţelină 500 varză albă 100 ml ulei 600 g roşii 2 l borş 2 legături…
Read more »
Read more »
Midii marinate
11 February 2011
O
reteta de foarte simpla de midii marinate cu vin alb, ulei de masline,
suc de lamaie, usturoi, patrunjel si rosii bine coapte si tocate.
Ingrediente: un kilogram şi jumătate de midii proaspete, un sfert de
cană de vin alb, două linguri de ulei de măsline doua linguri de suc de
lamaie 3 catei usturoi…
Read more »
Read more »
Aperitive cu anşoa
11 February 2011
O
reteta de aperitive cu fileuri de ansoa, ceapa, cartofi, limete, zahar
tos, sare, piper si lamaie. Ingrediente: un pachet de foitaj 150 g
fileuri de anşoa din conservă o ceapă un sfert de linguriţă de boia iute
3 cartofi două limete o linguriţă de zahăr tos sare piper lămâie Mod
de preparare: Cartofii…
Read more »
Read more »
Ciorba de crap cu patrunjel si leustean
11 February 2011
O
reteta de ciorba de crap cu morcov, telina si albitura, ceapa, ulei,
pasta de tomate, bors, ardei gras, rosii, sare si knorr, patrunjel si
leustean. Ingrediente: morcov 100 g ţelină şi albitură.. 150 g ceapă 60 g
ulei 30 ml o lingură de pastă de tomate crap 500 g ardei gras 50 g
borş…
Read more »
Read more »
Carpaccio de vită cu orez
11 February 2011
O
reteta carpaccio de vita cu orez basmatic, ulei de masline, sos
worcester, sare, piper si salvie. Ingrediente: 100 g muşchi de vită 20
ml ulei de măsline 100 g orez basmatic sos Worcester sare şi piper după
gust salvie Mod de preparare: Muşchiul de vită se condimentează cu
sare şi piper, apoi se…
Read more »
Read more »
Fondue de ciocolată
11 February 2011
O
reteta de fondue de ciocolata cu frisca, ciocolata menajera, capsune,
boabe de struguri si coniac dupa gust. Ingrediente: 400 g ciocolată
menajeră 200 g frişcă 10 căpşune de mărime portivită 10 boabe de
struguri coniac după gust Mod de preparare: Ciocolata se mărunţeşte şi
se pune la topit deasupra unei băi de aburi,…
Read more »
Read more »
Borş pescăresc cu verdeata
11 February 2011
O
reteta de bors pescaresc cu ceapa, morcov, peste, knorr, telina si
albitura, ardei gras, rosii, pasta de tomate, otet sau bors, sare,
leustean sau patrunjel. Ingrediente: peşte mic 500 g peşte mare 600 g o
linguriţă de Knorr Delikat ceapă 150 g morcov 150 g ţelină şi albitură
200 g ardei gras 100 g…
Read more »
Read more »
Salată de peşte cu morcov
11 February 2011
O
reteta de salata de fileuri de peste cu morcovi, cartofi, ardei capia,
ardei iute, mazare, telina, mustar, lamaie, ulei, patrunjel, sare,
piper, paine integrala si baghete. Ingrediente: 500 g fileuri de peşte 3
cartofi doi morcovi doi ardei capia un ardei iute 100 g mazăre un sfert
de ţelină un gălbenuş crud un gălbenuş…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Bee’s Knees (video)
11 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Bee’s Kness.
Ingrediente: 2 oz of Gin 3 bar spoons of runny honey 3/4 oz fresh
squeezed lemon juice
Read more »
Read more »
Tortellini cu legume
11 February 2011
O
reteta de tortellini cu legume din oua, faina, branza telemea, sos
pesto, mix de salata, busuioc verde, ardei iute, smantana, sare, piper,
ulei de masline, lamaie, nuci caju, alune si migdale. Ingrediente: 4 ouă
400 g făină 400 g brânză telemea o lingură de sos pesto doi morcovi un
pachet de mix de salată…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu caise şi cocos
11 February 2011
O
reteta de prajitura cu caise, cocos, oua, zahar tos, ulei, praf de
copt, frisca, gelatina, esenta de migdale, caise confiate, sare si cocos
proaspat. Ingrediente: 6 ouă 180 g zahăr tos 180 g făină 100 ml ulei un
vârf de linguriţă de praf de copt 500 ml frişcă 10 g gelatină o
linguriţă de…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu pui
10 February 2011
O
reteta de pachetele cu piept de pui si ciuperci, rosii uscate, morcov,
ceapa verde, usturoi, foi de placinta, oregano, sare, piper, ulei de
masline si iaurt. Ingrediente: un piept de pui 300 g ciuperci 100 g
roşii uscate un morcov o legătură de ceapă verde 3 căţei de usturoi un
pachet de foi de…
Read more »
Read more »
Ardei umpluti cu ton si amestec de salată verde, capere şi frunze de capere
10 February 2011
O
reteta de ardei umpluti cu ton in ulei si masline verzi, mustar picant,
galbenusuri, lamaie, capere, frunze de capere murate, salata verde,
sare, piper, marar, ceapa rosie si ardei iute. Ingrediente: două
conserve de ton în ulei 500 g ardei 100 g măsline verzi muştar picant
două gălbenuşuri fierte o lămâie două linguri de…
Read more »
Read more »
Ruladă cu legume si salata de rosii
10 February 2011
O
reteta de rulada cu legume din faina, lapte, zahar tos, unt, andive
rosii, salata rucola, ceapa verde, usturoi, oua, chimen, sare, piper si
rosii. Ingrediente: un kg făină 30 g drojdie 250 ml apă 250 ml lapte
zahăr tos 100 g unt două andive roşii 200 g salată rucola 300 g ciuperci
o legătură…
Read more »
Read more »
Lebede cu ciocolată
10 February 2011
O
reteta de lebede cu ciocolata neagra si oua, unt, faina, sare, frisca,
esenta de rom, migdale, fructe confiate si zahar pudra. Ingrediente: 3
ouă 100 g unt 250 ml apă 125 g făină o jumătate de linguriţă de sare 300
ml frişcă 250 g ciocolată neagră o linguriţă de esenţă de rom 50 g…
Read more »
Read more »
Clătite cu carne si pudra de cacao
10 February 2011
O
reteta de clatite cu piept de pui, faina, pudra de cacao, ciuperci,
ceapa verde, usturoi, migdale, portocale, ardei dulce, oua, lapte dulce,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 100 g făină două linguri de pudră de
cacao un piept de pui 300 g ciuperci o legătură ceapă verde un căţel de
usturoi 50 g migdale…
Read more »
Read more »
Bulgur cu peşte şi legume
10 February 2011
O
reteta de bulgur cu fileuri de peste, broccoli, morcovi, porumb baby,
rosii, ardei gras, ulei de masline, ardei iute, vin alb demisec, sare,
piper, patrunjel, nuci si migdale. Ingrediente: 250 g bulgur 4 fileuri
peşte alb 500 g broccoli doi morcovi 400 g porumb baby două roşii doi
ardei graşi un ardei iute 250…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Mexican 55 (video)
10 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Mexican 55
Ingrediente: 2 Oz Tequilla 1 Oz Lemon Juice 1/2 Oz Simple Syrup 2 Dashes
Angostura Bitters Champagne
Read more »
Read more »
Paste cu morcovi si usturoi
10 February 2011
O
reteta de paste cu morcovi baby, usturoi, faina, oua, spanac, stafide,
seminte de pin, nuci, cimbru, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 400 g făină 4 ouă 100 g spanac 500 g morcovi baby 100 g
stafide 50 g seminţe de pin 50 g nuci o căpăţână usturoi cimbru ulei de
măsline sare…
Read more »
Read more »
Care sunt beneficiile ceaiului şi cât ar trebui să bei zilnic
10 February 2011
Ceaiul,
consumat zilnic, creşte imunitatea organismului şi scade riscurile de
tumori pe creier şi de accident vascular cerebral, potrivit Simon
Gibbons, profesor de chimie la University College din Londra, relatează
dailymail.co.uk. Cercetătorul Simon Gibbons spune că, pentru a avea
efecte maxime, trebuie consumate zilnic trei căni de ceai. "Trebuie să
laşi ceaiul să se infuzeze…
Read more »
Read more »
Brioşe cu mac şi pere
10 February 2011
O
reteta de briose cu mac si pere, praf de copt, sare, unt, lapte, zahar
tos, seminte de susan, seminte de mac, oua, lamaie, ananas si menta.
Ingrediente: 300 g făină un pliculeţ praf de copt sare 3 pere 70 g unt
180 ml lapte 170 g zahăr tos două pliculeţe cu zahăr vanilinat o…
Read more »
Read more »
Tartine cu mango şi brânză
10 February 2011
O
reteta de tartine cu mango, branza cu mucegai, lapte dulce, malai,
sare de mare, parmezan, unt, pudra de curry, boia iute, piper, salata
rucola si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 250 ml apă 250 ml lapte
dulce 300 g mălai 300 g brânză cu mucegai două bucăţi de mango o
lingură rasă de sare…
Read more »
Read more »
Tort cu lămâi verzi
10 February 2011
O
reteta de tort cu lamai verzi si biscuiti cu portocale, unt, foite de
gelatina, oua, zahar, mango, frisca, piure de mango, zahar vanilinat si
nuca de cocos. Ingrediente: blat: 125 g biscuiţi cu portocale 75 g unt
cremă: 7 foiţe de gelatină 4 lămâi verzi 3 ouă 120 g zahăr 250 g piure
de…
Ciorbă de dovlecei cu carne
10 February 2011
O
reteta de ciorba de dovlecei cu carne de porc si morcovi, cartofi,
pasta de tomate, rosii, spanac, bors, ceapa, oua, ardei gras, sare,
piper, patrunjel si ardei iute murat. Ingrediente: 4 dovlecei rotunzi
doi morcovi doi cartofi 3 roşii o lingură de pastă de tomate 300 g
spanac 800 g carne de porc 300…
Read more »
Read more »
Somon cu portocale
10 February 2011
O
reteta de file de somon cu telina, portocale, muguri de soia marinati,
ulei de masline, usturoi, lamaie, cimbru, marar, sare, piper si sos de
soia. Ingrediente: 4 fileuri de somon 4 tije de ţelină două portocale
100 g muguri de soia marinaţi 5 linguri de ulei de măsline doi căţei de
usturoi o lămâie…
Read more »
Read more »
Pui cu portocale
10 February 2011
O
reteta de pui cu portocale si vin alb demisec, usturoi, boia dulce,
pudra de curry, fasole verde, portocale, ulei de floarea soarelui,
salata rucola, sare si piper. Ingrediente: două piepturi de pui mai mari
500 ml vin alb demisec două cepe 4 căţei de usturoi boia dulce boia
iute pudră de curry 500 g…
Read more »
Read more »
Triunghiuri dulci
10 February 2011
O
reteta de prajitura cu zahar tos, nuca de cocos, faina, unt, esenta de
migdale, miere, lapte condensat, pudra de scortisoara, frisca si sos de
ciocolata. Ingrediente: 115 g zahăr tos 50 g nucă de cocos 100 g făină
115 g unt două pliculeţe zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de
migdale două linguri de…
Read more »
Read more »
Rulouri de peste cu piure cu portocale
9 February 2011
O
reteta de rulouri de peste cu cartofi, sare, bacon, rozmarin, piper,
portocale, usturoi, ulei de masline si supa. Ingrediente: 500 g cartofi
sare 2 file de peşte fără piele (350 g, somon sau pangasius) 8 felii
bacon 2 crenguţe de rozmarin piper 2 portocale 2 căţei de usturoi 2
linguri ulei de măsline circa…
Read more »
Read more »
Oua in sos de mustar si piure picant
9 February 2011
O
reteta de oua cu dovlecel, arpagic, rosie, margarina, frisca, supa
instant, mustar iute, miere, piure si hrean. Ingrediente: 1 dovlecel mic
(50 g) 1 arpagic 1 roşie 1 linguriţă margarină 1 lingură frişcă 1 vârf
de cuţit supă instant 1 linguriţă amidon 1/2-1 linguriţă muştar iute
puţină miere 1/2 pachet piure instant 1 vârf…
Read more »
Read more »
Cartofi cu legume si kaizer
9 February 2011
O
reteta de cartofi cu conopida, ceapa, usturoi, unt, morcovi, supa,
lapte, smantana, piper, nucsoara, unt si kaizer afumat. Ingrediente: 300
g conopidă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 3 morcovi 100 ml
supă 50 ml lapte 100 ml smântână piper nucşoară 2 linguri unt topit 4
felii kaizer afumat Mod…
Read more »
Read more »
Ardei umplut cu piure si branza
9 February 2011
O
reteta de ardei umplut cu cartofi, sare, ceapa, unt, supa, branza
telemea, piper, nucsoara si seminte de floarea soarelui. Ingrediente: 1
kg cartofi făinoşi sare câte 2 ardei graşi roşii şi verzi 2 cepe 1
lingură unt 250 ml supă 200 g brânză telemea rasă piper nucşoară 1
lingură seminţe de floarea soarelui …
Read more »
Read more »
Despre peste: Tilapia, Pangasius si Stavridul sud-african
9 February 2011
Tilapia Se trage din familia bibanului. Iniţial a trăit în râurile şi
fluviile Africii de Est, în special în Nil, iar astăzi se întâlneşte
deseori în crescătoriile chinezeşti. Acestui peşte îl place apa cu o
temperatură ridicată (cel puţin 18°C până la 20°C). Având 93 kcal/100 g
este sărac în grăsimi, cu un gust…
Read more »
Read more »
Ciorba de dovlecei cu orez
9 February 2011
O
reteta de ciorba de dovlecei cu ceapa, morcovi, telina si albitura,
orez, smantana, ou, faina, sare, sare de lamaie si patrunjel verde.
Ingrediente: ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g orez 50 g
dovlecei 400 g smântână 100 g un ou o lingură de faină sare şi sare de
lămâie…
Read more »
Read more »
Rulou cu piersici
9 February 2011
O
reteta de prajitura cu piersici si oua, sare, zahar, faina, praf de
copt, zahar vanilinat, physalis, suc de lamaie, coaja de lamaie si
frisca. Ingrediente: blat: 5 ouă 1 vârf de cuţit de sare 120 g zahăr 125
g faină 1/2 linguriţă praf de copt 1 pacheţel zahăr vanilinat
umplutură: 400 g piersici (cutie)…
Read more »
Read more »
Tort cu mango şi cremă de brânză
9 February 2011
O
reteta de tort cu mango si oua, zahar, faina, praf de copt, migdale
macinate, foite de gelatina, suc de portocale, crema de branza, zahar si
frisca. Ingrediente: aluat: 2 ouă 50 g zahăr 50 g făină 1 linguriţă
praf de copt 25 g migdale măcinate umplutură: 6 foiţe de gelatină 3
fructe de mango…
Read more »
Read more »
File de somon in crusta de piper
9 February 2011
O
reteta de file de somon in crusta de piper cu dovlecel, ardei gras,
bulb de fenicul, arpagic, suc de lamaie, sare, ulei si unt. Ingrediente:
1 dovlecel mic câte 1 ardei gras roşu şi galben 1 bulb de fenicul 1/2
legătură arpagic 4 linguri piper 4 file de somon (a 150 g) 2 linguri…
Read more »
Read more »
Rulade italieneşti
9 February 2011
O
reteta de rulade de curcan cu otet, pesto de rosii, galbenus, pesmet,
bacon, sare, piper, cimbru, ulei si salata. Ingrediente: 4 rulade de
curcan (a 150 g) 1 lingură oţet 75 g pesto cu roşii 1 gălbenuş 4 linguri
pesmet 4 felii bacon sare piper 1 linguriţă cimbru 2 linguri ulei 100 g
salată…
Read more »
Read more »
Ciorbă de burtă traditionala
9 February 2011
O
reteta traditionala de ciorba de burta cu rasol de vita, burta de cita,
ceapa, morcov, telina, usturoi, smantana, galbenus de ou, faina, sare
si otet dupa gust. Ingrediente: burtă de vită 1,2 kg un rasol (picior)
de vită ceapă 100 g morcov 100 g ţelină 100 g usturoi 50 g smântână 300
g gălbenuş…
Read more »
Read more »
Ruladă fină de somon
9 February 2011
O
reteta de rulada cu file de somon si rucola, usturoi, samburi de pin,
cimbru, parmezan, pesmet, sare, piper, zahar si vin alb sec.
Ingrediente: 3 legaturi rucola 2 catei de usturoi 60 g samburi de pin
1/2 legatura cimbru 50 g parmezan 3 linguri pesmet sare piper 2 bucati
file de somon (fara piele,…
Read more »
Read more »
Mini-snitele colorate
9 February 2011
O
reteta de snitele de curcan sau porc cu ananas, sunca, rosii,
mozzarella, sare, piper, rosii cherry, broccoli, porumb, ardei iute,
ardei gras si salam. Ingrediente: 100 g ananas (cutie) 75 g şuncă fiartă
2 roşii 2 mozarella (a 125 g) 12 şniţele mici de curcan sau porc (a 50
g) sare piper 8 roşii…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Tanteo Michelada
9 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Tantoe
Michelada. Ingrediete: 1 oz. Tanteo Jalapeno Tequila 6 oz. Dos Equis
Beer 2 oz. Lime Juice 1 Tbsp chipotle
Read more »
Read more »
File de porc gratinat
9 February 2011
O
reteta de file de porc gratinat cu arpagic, cimbru, rosii uscate,
samburi de pin, branza gouda, ulei, sare, piper, supa, vin rosu si
amidon. Ingrediente: 500 g file de porc 400 g arpagic 4 crenguţe cimbru 6
roşii uscate (în ulei) 20 g sâmburi de pin 40 g brânză gouda rasă 2
linguri ulei…
Read more »
Read more »
Paste picante cu somon
9 February 2011
O
reteta de paste picante cu file de somon si ceapa, usturoi, ardei iute,
sare, unt, vin alb, supa, emmentaler, smantana, piper, suc de lamaie si
rulouri fine de arpagic. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1
ardei iute roşu 400 g paste sare 2 linguri unt 100 ml vin alb 125 ml
supă…
Read more »
Read more »
Tartă cu ciocolată şi portocale
9 February 2011
O
reteta de tarta cu portocale si unt, zahar tos, faina, migdale, ou, suc
de portocale, coaja de portocale, smantana, suc de lamaie, ciocolata
amara si portocale. Ingrediente: pentru aluat: 175 g unt lOO g zahăr tos
250g făină albă, plus extra pentru pudrat 25 g migdale măcinate 1 ou
bătut pentru umplutura: 5 ouă…
Read more »
Read more »
Supă de taiţei cu prăjeala
9 February 2011
O
reteta de supa cu taitei de casa si unt, ceapa, boia de ardei dulce,
pasta de tomate, morcov, praz, telina si albitura, sare si piper,
patrunjel verde si optional smantana. Ingrediente: supă 2 1 unt 50 g
ceapă 100 g un vârf de linguriţă de boia de ardei dulce o linguriţă cu
vârf de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă mediteraneană
9 February 2011
O
reteta de tocanita cu ceapa, usturoi, file de curcan, tulpini de
telina, cimbru, ulei, rosii, supa, fasole verde, paste late, sare, piper
si boia de ardei dulce. Ingrediente: 1 ceapă 1 căţel de usturoi 500 g
file de curcan 2 tulpini de ţelină 1/2 legătură cimbru 2 linguri ulei 1
cutie roşii (850 ml)…
Read more »
Read more »
Snitel de curcan în crustă
9 February 2011
O
reteta de snitel de curcan cu sare, otet, faina, piper, oua, smantana,
pesmet, usturoi, patrunjel si unt. Ingrediente: 400 g paste late sare 4
felii piept de curcan (a 150 g) 1 lingură oţet 50 g făină piper 2 ouă 2
linguri smântână 100 g pesmet 2 linguri ulei 1 căţel de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Prăjiturele însiropate din cremă de lămaie
9 February 2011
O
reteta de prajiturele cu unt, zahar tos, oua, malai grisat, faina,
coaja de lamaie si suc de lamaie. Malaiul grişat este cel ce dă acestei
prăjiturele culoare galbenă specifică şi textură foarte moale. Dacă nu
găsiţi mălai grişat, folosiţi 200 g de făină cu agent de creştere în
locul combinaţiei de mălai grişat Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Brioşe cu nuci şi cremă de cafea
9 February 2011
O
reteta de briose cu unt, zahar muscovado, faina, oua, cafea instant,
nuca si mascarpone. Un desert ce va fi apreciat de iubitorii de cafea de
pretutindeni Ingrediente: l00 g unt, foarte moale l00 g zahăr muscovado
l00 g făină 2 ouă mari 2 linguriţe cafea instant, amestecată cu lOOml
apă clocotită, şi apoi răcită…
Read more »
Read more »
Mini Chebab cu Chorizo
9 February 2011
Se
taie 32 de felii fine de salam Chorizo şi se prăjesc până devin
crocante. Se pregătesc 16 bucăţi de ardei copt de la borcan şi 16 cuburi
de feta. Se înfig câte 2 dintre feliile de salam pe 16 beţe mici de
frigărui, între ele punându-se câte o bucată de ardei copt şi câte…
Read more »
Read more »
Cremă de unt rapidă
9 February 2011
Intr-un
castron mare se cern 175 g zahăr pudră peste l00 g unt foarte moale. Se
adaugă 3 linguriţe de cafea. Se amestecă totul cu grijă şi se bate
amestecul până devine cremos şi fin. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Greyhound (video)
8 February 2011
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Greyhound.
Ingrediente: 1.5 oz Vodka Grapefruit Juice Glass of Cracked Ice
Read more »
Read more »
Supă acră de creveţi
8 February 2011
O
reteta de supa acra de creveti cu supa de pui, ardei iute, ghimbir
decojit, sos de peste, lemongrass, sos de peste, suc de lamaie, zahar
pudrea, piper, ciuperci, si crengute de coriandru/ Ingrediente: 800 ml
supă de pui 1-2 ardei roşi iuţi 1 bucăţică de 3 cm de ghimbir decojit 2
tulpini lemongrass 4…
Read more »
Read more »
Prăjitură consistentă de ciocolată neagră
8 February 2011
O
retete de prajitura cu ciocolata amaruie, unt, iaurt natural, esenta de
vanilie, oua, faina, zahar muscovado brun, bicarbonat de sodiu si
frisca. Ingrediente: 200g unt, plus extra pentru uns l00 g ciocolată
amăruie, 70% cacao, ruptă bucăţi 150 g iaurt natural 1 linguriţă esenţă
de vanilie 3 ouă mari 250g făină cu agent de…
Read more »
Read more »
Dulceata de dovleac turcesc
8 February 2011
O
retete foarte simpla de dulceata de dovleac turcesc cu zahar, apa si un
strop de vin alb. Ingrediente: un dovleac turcesc 1/2 kg zahar 250 ml
apa putin vin alb Mod de preparare: Se curata dovleacul de coaja si de
seminte si se taie cubulete. Se pune la fiert la foc tare impreuna…
Cum se marineaza Somonul (video)
8 February 2011
O
reteta video despre cum se marineaza somonul. Cheia pentru somonul
marinat nu este de a lăsa mai mult de 15 minute la marinat. Puteţi
utiliza orice alte condimente doriti.
Read more »
Read more »
Cum se scoate toata carnea dintr-un homar intreg
8 February 2011
Se apucă bine homarul, se îndepărtează cleştii în punctul unde ultima
articulaţie întâlneşte capul, apoi se răsuceşte coada desprinzând-o de
cap. Capul poate fi folosit pentru a obţine supă iar restul pentru
diferite retete. Se ţine coada bine în mână, cu suprafaţa netedă în jos,
şi se strânge până se aude o trosnitură. Se…
Read more »
Read more »
Paine naan cu branza si chilli
8 February 2011
Ingrediente: 4 pâini naan 140 g cheddar, dat pe râzătoare (se poate
înlocui cu Emmenthal) 1 chilii roşu, fără seminţe, tocat fin 1 mână de
frunze de coriandru, tocate Mod de preparare: Se încinge cuptorul la
190°C/aer cald sau 170°C. Se stropesc pâinicile cu puţină apă, apoi se
acoperă cu brânză rasă şi…
Read more »
Read more »
Makhani dhal
8 February 2011
Acesta
reteta este preparata cu linte, mazăre sau fasole, se consumă în toată
India, cu pâine sau orez. Este o sursă bună de proteine pentru
vegetarieni. preparat specific indian Ingrediente: 225 g linte neagră 2
cepe, tocate fin 2 ardei iuţi verzi, fără seminţe şi feliaţi 50 g unt,
plus încă puţin 1 lingură ghimbir…
Read more »
Read more »
Mango cu cardamom
8 February 2011
O
reteta de desert cu mango, pastai verzi de cardamom, lime, zahar pudra,
branfy, frisca, bezele si frunze de menta. Ingrediente: 4 mango mari,
curatate si fara sambure, 2 dintre ele taiate marunt 10 pastai verzi de
cardamom, semintele scoase 2 lime, sucul si coaja 85 g zahar pudra 4
linguri brandy 560 ml frisca…
Read more »
Read more »
Salată caldă de homar şi cartofi cu maioneză cu ulei de trufe
8 February 2011
O
reteta de salata calda de homar cu fasole verde, hasme, ulei de
masline, lamaie, cartofi, frunze de salata, otet balsamic, mustar, ulei
de trufe si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 homari fierţi de aprox. 500
g fiecare 250 g fasole verde fină, fiartă 2 hasme, tocate mărunt 6
linguri ulei de măsline 1 lămâie,…
Read more »
Read more »
Kebab de miel cu sos de iaurt şi mentă
8 February 2011
O
reteta e kebab de miel cu carne de miel tocata, ceapa rosie, ardei
iute, cuisoare, seminte de fenicul, piper roz, sofran, ou, menta, iaurt
natural, sare si ulei de masline, sau ulei de arahide. Ingrediente: 1
ceapă mică roşie curăţată 1 ardei roşu iute cuişoare ½ linguriţă de
seminţe de fenicul ½ lingurită piper…
Read more »
Read more »
Biryani aromat cu legume şi alune caju
8 February 2011
O
reteta de orez basmati cu ceapa, uleid e floarea soarelui, radacina de
ghimbir, pasta curry, batoane de scortisoara, pastai verzi de cardamom,
anason stelat, cartof, conopida, iaurt grecesc, mazare si nuci caju.
Acest fel de mâncare se poate servi ca atare sau ca garnitură pentru
curry de crevete. Nu neglijaţi orezul în timp ce…
Read more »
Read more »
Bouillabaisse
8 February 2011
O
reteta de fiertura de peste cu originile in Marsilia su peste, creveti,
ulei de masline, ceapa, usturoi, praz, bulb de fenicul, rosii, sos
tomat, patrunjel, cimbru, foi de dafin, piper, sofran, coaja de
portocala si vin alb. Ingrediente: 5 kg peşte întreg (respectaţi
proporţia de 2 la 1) 12 creveţi mari 25-30 midii 5…
Read more »
Read more »
Halibut la cuptor cu lamaie si garnitura de praz si crema de crevete
8 February 2011
O
reteta de file de halibut la cuptor cu lamaie, praz, creveti si
smantana lichida. Ingrediente: 50 g unt 2x 150-175 file de halibut sucul
unei lamai mici 1 praz mare, taiat julienne 50 g creveti fierti si
curatati 75-100 smantana lichida Mod de preparare: Se încălzeşte
cuptorul la 200′C/aer cald sau 180°. Se…
Read more »
Read more »
Curry de crevete şi cocos
8 February 2011
O
reteta de curry de creveti decorticati cu ceapa, ghimbir, usturoi, ulei
de floarea soarelui, turmeric, coriandru, rosii, lapte de cocos, ardei
iute, ardei gras, suc de lamaie, coriandru si chutney de mango.
Ingrediente: 2 cepe, feliate 1 rădăcină de ghimbir de mărimea degetului
mare, dată pe râzătoare 4 căţei de usturoi, striviţi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Paine Naan
8 February 2011
Pentru naan este nevoie de făină albă cam 2 căni, o linguriţă de
drojdie dizolvată într-o jumătate de cană de apă caldă, o linguriţă de
sare, o linguriţă de zahăr, 3 linguri de iaurt sau un pahar de lapte, şi
2 linguri de ulei. La făină se adaugă sarea şi zahărul, apoi drojdia
dizolvată,…
Read more »
Read more »
Smochine în crusta de ghimbir
8 February 2011
O
reteta de smochine cu zahar tos, pudra de ghimbir si frisca pentru
servit. Această reţetă poate fi preparată doar într-un cuptor prevăzut
cu gril. Ingrediente: 4-5 smochine, înjumătăţite 2 linguri zahăr tos 1/2
linguriţă pudră de ghimbir l00 ml frişcă, pentru servit Mod de
preparare: Se încălzeşte grilul. Se pun smochinele, cu partea…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Inele de Ceapa crocante (video)
8 February 2011
Negrese cu sos de ciocolata
8 February 2011
O
reteta de negrese cu sos de ciocolata si ciocolata cu lapte, ciocolata
amaruie, zahar muscovado, zahar brun, oua, faina alba, nuci si iaurt
natural. Ingrediente: 200 g ciocolată amăruie, ruptă în bucăţi l00 g
ciocolată cu lapte, ruptă în bucăţi 85g unt 100 g zahăr muscovado 85 g
zahăr brun 3 ouă, la temperatura…
Read more »
Read more »
Raita cu chimen prăjit
8 February 2011
O
retete cu seminte de chimen, iaurt grecesc si boia de ardei dulce sau
piper cayenne. Perfecta ca garnitura. Ingrediente: 1 linguriţă seminţe
de chimen 500 g iaurt grecesc boia de ardei dulce sau piper cayenne
(opţional) Mod de preparare: Se pun seminţele de chimen într-o tigaie
uscată şi se prăjesc 2 minute, fără…
Read more »
Read more »
Cocktail Nonalcoolic
8 February 2011
Intr-o
cană se amestecă 300 ml suc de mere, 300 ml limonada şi l00 ml suc de
merişor. Se adaugă gheaţă şi câteva felii fine de măr.
Read more »
Read more »
Smoothie de iarnă
8 February 2011
Se amestecă 4 linguri de iaurt natural degresat cu 1 banană mică, 150
ml suc de portocale, 1 lingură germeni de grâu şi sucul de la 1 fruct al
pasiunii, strecurat. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Punch tropical
7 February 2011
O
reteta de punch tropical foarte simpla cu suc de guave, ananas, mango,
fructe stea si bere de ghimbir. Ingrediente: 1/2 ananas, taiat cuburi 2
mango 2 fructe stea, feliate 150 ml suc de guave (sau orice alt suc de
fructe tropicale) 50 ml bere de ghimbir Mod de preparare: Se amestecă
toate fructele…
Read more »
Read more »
Sticksuri calde de Holloumi
7 February 2011
Se
taie 24 de sticksuri dintr-o bucată de aproximativ 250g de brânză
grecească halloumi (se poate înlocui fără probleme cu caş foarte uscat).
Se tăvălesc prin cimbru tocat mărunt (2 linguri). Se înjumătăţesc 24 de
felii de pancetta sau bacon şi se înfăşoară cu ele fiecare stick de
brânză dat prin cimbru. Se pun sticksurile…
Read more »
Read more »
Felioare de pâine integrală la cuptor cu Roquefort şi chutney
7 February 2011
O
retete de paine integrala cu ceapa, zahar muscovado, otet balsamic,
roquefort, parmezan, crema fraiche, oua si mustar. Ingrediente: pentru
chuntney: 2 cepe roşii, feliate fin 4 lingjri zahăr muscovado 100 ml
oţet balsamic pentru paine: 3oo g Roquefort, fărâmiţat 200 g Parmezan
ras lingjri creme fraîche 2 ouă bătuţe 2 lirigjriţe muştar cu boabe…
Read more »
Read more »
Fulgi de ovăz cu fructe şi miere
7 February 2011
Se prepară un castron de porridge folosind 50 g fulgi de ovăz şi 300 ml
lapte semi-degresat. Se presară cu 2 linguri afine, 1 lingură nuci
tăiate şi 1 lingură de miere. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Rondele de cartofi dulci cu prosciutto şi maioneză
6 February 2011
O
retete de rondele de cartofi cu ulei de masline, maioneza, zeama de
lamaie, prosciutto si frunze de creson. Ca alternativă interesantă,
puteţi înlocui sucul de lămâie din maioneză cu o linguriţă de muştar.
Ingrediente: 2 cartofi dulci mari, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în 8
rondele fiecare 1 lingură ulei de măsline 2 linguri…
Read more »
Read more »
Frunze de andivă şi de radicchio umplute cu macrou
6 February 2011
O
retete de frunze de andiva si de radicchio umplute cu macrou afumat,
lamaie, smantana lichida, ceapa si marar. Se poate păstra în frigider
până la o săptămână. îl puteţi servi cu toast, cu cartofi copţi, sau cu
ce altceva vă face plăcere. Ingrediente: 200 g file de macrou afumat,
fără piele, rupt în bucăţele…
Read more »
Read more »
Mini-pizza cu brânză şi şuncă
6 February 2011
O
reteta de mini pizza cu branza, faina alba, sare, praf de copt, unt,
oua, lapte, ulei de masline, ardei gras, sunca, ceapa verde, ketchup,
rosii cherry si cheddar maturat. Dacă doriţi să preparaţi rapid o pizza
şi nu aveţi aluatul pentru blat, aceasta este o variantă fără drojdie.
Ingrediente: pentru blat: 250g făină albă…
Read more »
Read more »
Bruscheta cu humus
6 February 2011
Se prăjeşte în toaster 1 felie de pâine de cereale şi se unge cu 2
linguri de humus peste care se pun 25g ardei roşu copt din borcan,
câteva picături de zeamă de lămâie şi câteva măsline fără sâmbure.
Poftă bună!
Read more »
Read more »
Cum se prepara cel mai bun guacamole
5 February 2011
O
reteta de guacamole cu rosii, avocado, frunze de coriandru, ceapa
rosie, ardei iute si chipsuri tortilla. Ingrediente: 1 roşie mare şi
coaptă 3 avocado, foarte coapte, dar perfect sănătoase 1 mână frunze de
coriandru, plus câteva, tocate mare, pentru servit 1 ceapă roşie mică,
tocată mărunt 1 ardei iute, roşu sau verde, fără seminţe…
Read more »
Read more »
Supa rapida
5 February 2011
Se fierbe 1 praz, 1 păstâmacşi 1 morcov cu 1 roşie tocată în 500 ml
apă, până devin moi. Se adaugă 2 linguriţe de muştar cu boabe întregi şi
2 linguri de lapte semi-degresat şi se obţine o supă hrănitoare sâracă
în grăsimi. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Biscuiţi integrali cu nuci pecan şi afine
5 February 2011
O
reteta foarte simpla de biscuiti cu faina alba, praf de copt, fulgi de
ovaz, zahar tos, scortisoara macinata, afine, nuci pecan. Aceşti
biscuiţi se prepară foarte uşor, iar aluatul necopt se poate păstra în
congelator, astfel încât puteţi face biscuiţi oricând aveţi chef. Puteţi
folosi in loc de afine, stafide sau alte fructe uscate.…
Read more »
Read more »
Chiftelute din carne de miel şi brânză feta servite cu iaurt mentolat
5 February 2011
O
reteta de chiftelute din carne de miel, seminte de soriandru macinate,
seminte de chimen, ardei iute, patrunjel, rozmarin, sos worcesteshire,
branza feta, ulei de flaorea soarelui servite cu iaurt mentolat.
Ingrediente: 500 g carne de miel tocată 2 linguriţe seminţe de coriandru
măcinate 2 linguriţe seminţe de chimen 1 ardei iute roşu, fără
seminţe,…
Read more »
Read more »
Cocktail cu piure de pere, suc de merişor şi scorţişoară
5 February 2011
O
reteta de cocktail cu piure de pere, suc de merisor, scortisoara
macinata si vin alb spumant sau rose. Ingrediente: 2 pere bine coapte,
fără coajă, cu cotorul scos 100 ml suc de merişor 2 linguriţe
scorţişoară măcinată 1 sticlă de vin spumant alb sau rose Mod de
preparare: Perele se pasează într-un blender…
Read more »
Read more »
Legume cu cascaval Gouda
5 February 2011
O
reteta de legume cu slanina, unt, usturoi, ceapa, ardei, zucchini, oua,
oregano, pipe, rosii si cascaval Gouda. Ingrediente: 50 g slănină 1
1ingura unt 1 căţel de usturoi 2 cepe mari 2 ardei galbeni 2 zucchini
mici 2 ouă 2 1ingura oregano tăiat mărunt sare piper negru măcinat 200 g
roşii 125 g Gouda…
Read more »
Read more »
Pui cu aroma de alune
5 February 2011
O
reteta foarte simpla de pui cu aroma de alune si usturoi, ghimbir,
dovleac, sos de soia, zahar, supa si 2 linguri unt de arahide Adăugaţi 2
bucăţi de piept de pui feliat în uleiul în care aţi pus usturoiul şi
ghimbirul şi prăjiţi-le timp de câteva minute până se rumenesc. Adăugaţi
dovleacul, sosul de…
Supa de gulii cu galuste si smantana
5 February 2011
O
reteta foarte simpla de supa de gulii cu ceapa, ulei, faina, smantana,
sare, patrunjel verde si galuste. Ingrediente: gulii 600 g supă 2 1
ceapă 60 g ulei 80 ml trei linguri de făină smântână 100 g sare şi o
linguriţă de knorr pătrunjel verde găluşte 3-4 buc. la o porţie Mod
de…
Read more »
Read more »
Pui in sos cu sirop de rodie
4 February 2011
O
reteta de pui cu usturoi, chilii, faina, tumernic, ulei de masline,
crengute de cimbru, ceapa rosie, dry sherry, sirop de rodie, faine, supa
de pui si frunze de patrunjel. Ingrediente: 5 căţei de usturoi, tăiaţi 1
chilii roşu, fără seminţe şi tocat 2 linguri făină albă 2 linguriţe
turmeric măcinat 8 pulpe superioare de…
Read more »
Read more »
Compot de iarnă, cu fructe şi nuci
4 February 2011
O
reteta de compot de iarna cu stafide, caise uscate, migdale, suc de
portocale, rodie, miere si frunze de menta. Ingrediente: 140 g curmale
uscate, fără sâmbure 140 g caise uscate, înjumătăţite 140 g stafide
aurii 100 g migdale dulci 600 ml suc de portocale 1 lingură apă din
flori de portocal (opţional) 1 rodie,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara siropul de rodie
4 February 2011
Rodiile au conţinut scăzut de grăsimi şi sunt foarte bogate în fibre şi
potasiu. Conţin, de asemenea, fitonutrienţi care ajută la reducerea
riscurilor de boli cardiace. Sucul de rodie este bogat în antioxi-
danţi. Consumul unui pahar de suc zilnic poate îmbunătăţi nivelul
colesterolului şi tensiunea arterială. Siropul de rodie se obţine
fierbând sucul…
Read more »
Read more »
Orez cu seminte de coriandru si de pin
4 February 2011
O
reteta de orez cu ulei de masline, sofran, seminte de corandru, seminte
de pin, portocala, fistic, seminte de rodie, busuioc, menta si lamaie
pentru servit. Ingrediente: 350 g orez cu bob lung, bine spălat şi scurs
2 linguri ulei de măsline 1 cub mic de unt câteva fire de şofran 1
linguriţă seminţe de…
Read more »
Read more »
Burgeri de pui
4 February 2011
O
reteta simpla de bugeri cu fileuri de piept de pui, ulei de masline,
sunca afumata, avocado, ciabatta, spanac, maioneza, chimen, coriandru si
boia de ardei dulce. Inrgediente: 4 fileuri de piept de pui 2 linguri
ulei de măsline 4 felii de şuncă afumată 2 avocado 4 chifle ciabatta,
înjumătăţite 4 felii fine din brânza…
Read more »
Read more »
Avocado umplut cu carne de crab si ton
4 February 2011
O
reteta de avocado umplut cu carne de crab si ton in suc propriu, mustar
dijon, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 100 g ton în suc
propriu si carne de crab 1 linguriţă muştar Dijon 2 linguri ulei de
măsline 1 mână frunze de busuioc, tocate, iar cele mai mici păstrate
pentru decor…
Read more »
Read more »
Salata simpla cu avocado
4 February 2011
Aranjaţi felii alternative de avocado, roşii şi mozzarella, apoi
presăraţi-le cu frunze de busuioc rupte şi stropiţi totul cu dressingul
preferat. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Cocktail de avocado cu fenicul şi crevete
4 February 2011
O
reteta de cocktail de avocadi cu ulei de masline extravirgin,
portocale, suc de lamaie, fenicul, crevete, ceapa verde si rucola. O
variantă uşoară şi impresionantă a coctailului clasic de creveţi.
Ingrediente: pentru vinegretă 4 linguri ulei de măsline extra virgin 1
portocală, din care se scoate pulpa, cu ajutorul unui cuţit foarte
ascuţit, apoi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Diddy (video)
4 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara cocktail Diddy. Un
cockteil perfect pentru petreceri. Ingrediente: 30 ml Vodka 90 ml
Lemonade 1 Sprig of mint
Read more »
Read more »
Germeni de soia cu carnat de şuncă
4 February 2011
O
reteta de germeni de soia cu praz, ceapa, carnat de sunca, ulei, sare,
piper alb macinat si 1 lingura sos de soia. Ingrediente: 1 praz 1/2
ceapă 40 g germeni de boabe de soia (din borcan) 1 cârnat de şuncă
subţire 2 1inguri rase de ulei sare piper alb măcinat 1 1ingura sos de…
Read more »
Read more »
Omletă cu carne de rechin afumat
4 February 2011
O
reteta de omleta cu carne de rechin afumat, smantana, patrunjel,
usturoi verde, sare, piper alb macinat si unt. Ingrediente: 4 fâşii mici
de rechin afumat 8 ouă 4 1inguri rase de smântână 3 1inguri rase de
frunze de pătrunjel tăiate mărunt 3 1inguri rase de usturoi verde tăiat
în inele sare piper alb măcinat…
Read more »
Read more »
Chiftele cu nuci
4 February 2011
O
reteta de chiftele cu carne tocata mixta, nuci macinate, oua, ketchup,
sare, piper, si 2 linguri rase de unt. Ingrediente: 100 g nuci măcinate
500 g carne tocată mixtă 2 linguri rase de ketchup de roşii 2 ouă sare
piper negru măcinat 16 jumătăţi de miez de nucă 2 1inguri rase de unt …
Read more »
Read more »
Cum se prepara niste clatite perfecte
4 February 2011
O
reteta foarte simpla despre cum se prepara niste clatite perfecte din
faina alba simpla, oua, lapte semi degresat si ulei de floarea soarelui
sau vegetal. Ingrediente: l00 g făină aibă simplă 2 ouă 300 ml lapte
semi degresat 1 lingură ulei de floarea-soarelui sau vegetal, plus extra
pentru prăjit Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Fasole picantă pe pâine prăjită
4 February 2011
Se încălzesc 200g fasole din conservă, se adaugă 1 linguriţă pâslă
curry şi 1 linguriţi frunze de coriandru tocate. Se pasează uşor şi se
întinde pe pâine toast integrală. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Kebab de porc şi ciuperci cu orez prăjit
4 February 2011
O
reteta de kebab cu file sclab de porc, pasta curyy thai, zahar, iaurt
natural degresat, ulei de floarea soarelui, orez basmati, porumb dulce,
champignon, magetout, boia de ardei dulce si lime sau lamaie.
Ingrediente: 1 linguriţă pastă curry Thai 1 linguriţă zahăr muscovado 2 x
125 g cutii iaurt natural degresat 400 g file…
Read more »
Read more »
Supă de legume bănăţeană
4 February 2011
O
reteta de supa de legume cu telina si albitura, praz, unt sau
margarina, cartofi, varza alba, conopida, un varf de faina, smantana,
sare si patrunjel. Ingrediente: ţelină şi albitură 100 g praz 100 g unt
sau margarină 100 g bulion de legume 1,5 l cartofi 200 g varză albă 200 g
conopidă 150 g…
Read more »
Read more »
Melci cu scorţişoară şi nuci pecan
4 February 2011
O
reteta de melci cu scortisoara, nuci pefacn, faina alba, drojdie
uscata, oua, lapte integral, ulei vegetal, unt, sirop de artar si zahar
brun Ingrediente: 450 g făină albă 50 g zahăr tos 85 g drojdie uscată 2
ouă, bătute 150 ml lapte integral ulei vegetal pentru uns pentru
glazură: 125 g unt topit 125…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui in sos de vin
3 February 2011
O
retete de pulpe de pui in sos de vin cu rosii, ardei gras, ceapa,
morcov, usturoi, 2 pahare de vin alb, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 4-6 pulpe de pui 2 roşii 1 ardei gras 2 cepe 1 morcov 5
căţei de usturoi 2 pahare cu vin alb ulei sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Quinoa cu legume de iarnă sotate
3 February 2011
O
reteta de quinoa cu usturoi, morcovi, ulei de masline, praz, broccoli,
rosii uscate, supa de legume, pasta de tomate si suc de lamaie. Quinoa
este o cereală bogată în proteine, săracă în grăsimi, fără gluten şi
este o variantă foarte sănătoasă a orezului sau a pastelor. Ingrediente:
200 g quinoa 5 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Ciorba de viţel bănăţeană
3 February 2011
O
reteta simpa de vitel cu ceapa, morcov, telina si albitura, faina,
ulei, cartofi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, mazare sau fasole
verde, sare de lamaie si paturnjel sau leustean. Ingrediente: carne de
viţel 400 g ceapă 60 g morcov 100 g ţelină şi albitură 100 g ulei 100 ml
o lingură de faina…
Read more »
Read more »
Cum se prepara inghetata in 5 minute (video)
3 February 2011
Somon cu muştar şi piure de mazăre cu ţelină
3 February 2011
O
reteta de fileuri de somon cu boabe de mustar, zeama de lamaie, cartof
si piure de mazare cu telina. Ingrediente: 2 fileuri de somon, aprox.
140 g fiecare 2 linguriţe muştar cu boabe întregi zeamă de lămâie 1
ţelină mică, 350 g, curăţată şi tăiată cuburi 1 cartof făinos, curăţat
şi tăiat cuburi 140…
Read more »
Read more »
Chilaquiles
3 February 2011
O
reteta de Chilaquiles cu rosii din conserva, ardei iute, coriandru
tocat, ulei, ceapa alba, usturoi, chipsuri de tortilla, pui, parmezan,
smantana amestecata cu suc de limeta. preparat specific mexican
Ingrediente: 1 cană de roşii din conservă întregi 1-2 ardei iuţi uscaţi
din conservă 1/2 cană de coriandru tocat mărunt 1 lingură de ulei 1…
Read more »
Read more »
Ardei capia roşu umplut la cuptor
3 February 2011
O
reteta de ardei capia la cuptor cu ulei de masline, paine integrala,
seminte de pin, parmezan, ardei iute, capere, spanac si patrunjel.
Ingrediente: 2 ardei capia roşii, înjumătăţiţi, fără seminţe (nu
îndepărtaţi codiţele) 2 linguri ulei de măsline, plus 1 linguriţă 1
felie pâine integrală 2 linguri seminţe de pin 2 linguri parmezan ras…
Read more »
Read more »
Tocăniţă cu pui şi fasole albă
3 February 2011
O
retete de tocanita de pui cu morcovi, ulei de floarea soarelui, telina,
ceapa, frunza de dafin, cimbru, supa de legume sau de pui, fasole alba
si patrunjel tocat. Ingrediente: 2 linguri ulei de floarea-soarelui 400g
pulpe superioare de pui, dezosate, curăţate, fără piele şi tăiate
bucăţi mari 1 ceapă, tocată fin 3 morcovi, tocaţi…
Read more »
Read more »
Macaroane cu branza si parmezan ras
3 February 2011
O
reteta simpla de macaroane cu unt, usturoi, praf de mustar, lapte
integral, cheddar ras, bagheta si parmezan ras. Ingrediente: 50g
baghetă, tăiată în bucăţi mici 2 linguri unt, plus 1 lingură unt topit
350g spirale sau alte paste scurte 1 căţel de usturoi, mărunţit 1
linguriţă praf de muştar 3 linguri făină 500 ml…
Read more »
Read more »
Vită stroganoff cu paste şi ierburi aromate
3 February 2011
O
reteta de vita stronganoff cu unt, ulei de masline, ciuperci, paste
pappardelle, hasme, faina, supa de vita, mustar dijon, pasta de tomate,
smantana lichida si patrunjel tocat. Ingrediente: cotlet de vită,
degresat 1 lingură de unt 1 lingură ulei de măsline 300 g ciuperci de
cultură mici 400 g paste (de preferat pappardelle) 3…
Read more »
Read more »
Mini pizze pe ciabatta
3 February 2011
O
reteta de mini pizza pe ciabatta cu ulei, ceapa, usturoi, ardei
peppadew, masline negre si branza gruyere sau cheddar. Ingrediente: 1
lingură ulei 2 cepe mari, tăiate fin 1 căţel de usturoi, feliat frunzele
de rozmarin, tocate 10 ardei Peppadew muraţi 3 linguri de măsline negre
fără sâmbure, înjumătăţite 2 ciabatte mici, tăiate pe…
Read more »
Read more »
Supă de pui mexicană
3 February 2011
O
reteta de supa de pui mexicana cu ulei de masline, ceapa, usturoi,
ardei iute, chimen, rosii si suc de lamaie. Ingrediente: 2 linguri ulei
de măsline 1 ceapă, tocată 4 căţei de usturoi, striviţi 1 ardei iute
mare, fără seminţe şi ţinut în apă fierbinte aprox. 10 minute 1/2
linguriţă chimen 400 g roşii…
Read more »
Read more »
Quesadoilla
3 February 2011
O
reteta de Quesadoilla cu tortillas, flori de dovlecel, ciuperci sote,
ardei copti, ceapa calita, mozzarella, epazote, coriandru proaspat, sare
si piper dupa gust. Ingrediente: 8 tortillas 15 flori de dovlecel mari
spalate bine sau ciuperci sote, ceapa calita sau ardei copti 1 cana
mozzarella rasa 1/2 lingura de epazote sau 2 linguri de coriandru…
Read more »
Read more »
Macrou cu salata caldă de conopidă şi capere
3 February 2011
O
reteta de fileuri de macrou cu lamaie, capere, patrunjel, menta, ulei
de masline, usturoi si conopida. Ingrediente: 300g conopidă, ruptă
bucheţele 1 lămâie 2 linguriţe capere, clătite 1/2 legătură pătrunjel,
tocat 1/2 legătură mentă, tocată 2 linguriţe ulei de măsline 1 căţel mic
de usturoi, strivit 2 fileuri mari de macrou, sau 4 mai…
Read more »
Read more »
Clătite americane cu fructe
3 February 2011
O
reteta de clatite americane cu oua, zahar tos, galbenus, praf de copt,
unt, faina, lapte, visine in sirop sau dulceata de visine si frisca. Un
desert minunat, dar şi o variantă grozavă pentru micul dejun.
Ingrediente: 3 ouă 1 gălbenuş 25 g zahăr tos 1/2 linguriţă praf de copt
85 g unt, topit şi…