Retete de top:
Pulpă de miel umplută cu ficat
23 April 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de miel umpluta cu ficat din: pulpa de miel,
ficat de pasare, ficat de miel, ceapa, usturoi, marar, oua, unt,
rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin dulce, dulceata de cirese
amare si ulei. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre
şi de miel 1-2 legături…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu peste
23 April 2011
O reteta delicioasa de musaca de cartofi, peste, ceapa, morcovi,
telina, rosii, usturoi, marar, pesmet, faina, unt, oua, pasta de rosii,
zahar si cimbru. Ingrediente: 1 kg file peşte (macrou, stavrid) 1 kg
cartofi 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină mică 600 g roşii puţin usturoi mărar
50 g pesmet 50 g făină 50…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Eyes
23 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Blue Eyes din: fin, vermut alb, curacao
albastru si tonic. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl vermut alb 1 cl Curacao
albastru tonic Mod de preparare: Mixam bine ingredientele alcoolice cu
gheata in shaker, apoi turnam bautura obtinuta intr-un pahar decorativ,
pe gheata zfrobita. Completam cu tonic si decoram…
Read more »
Read more »
Ciorbă clasică de miel
23 April 2011
O
reteta delicioasa de ciorba clasica de miel din: carne de miel, ceapa,
morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, untura, orez, tarhon, smantana,
galbenusuri, faina, patrunjel, piper, sare si otet. Ingrediente: 400 g
carne de miel 1 ceapa medie 2 morcovi medii 1 telina mica 1 pastarnac
mic 1 legatura ceapa verde 1 lingura untura 1/3…
Read more »
Read more »
Curry de miel şi dovleac
23 April 2011
O
reteta delicioasa de curry de miel si dovleac din: pulpa de miel, pudra
de curry, usturoi, ghimbir, ulei de masline, supa de legume, dovleac,
mazare, lipier si chutney de mango Ingrediente: 400 g pulpă de miel,
dezosată, curăţată de grăsime, tăiată cubuleţe 2 linguriţe pudră de
curry 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 bucată…
Read more »
Read more »
Strudel cu legume
23 April 2011
O reteta delicioasa de strudel cu legume, aluat de foi, morcovi,
broccoli, unt, lapte, mazare, crema de branza, ou, sare, piper, mustar,
suc de lamaie si tarhon. Ingrediente: 225 g aluat de foi 1/2 gulie 2
morcovi 175 g broccoli 1 lingură unt 200 ml lapte 100 g mazăre 200 g
cremă de brânză…
Read more »
Read more »
Piept de pasare cu ardei umpluti
23 April 2011
O reteta delicioasa de piept de pasare cu ardei umpluti, ceapa,
dovlecei, castravete, rosii, ulei de masline, sare, piper si rozmarin.
Ingrediente: 4 ardei 1 ceapă 1 dovlecel 1 vânătă 1 castravete 4 roşii 4
linguri ulei măsline sare piper 4 crenguţe rozmarin 2 bucăţi piept de
pasăre Mod de preparare: Pieptul de pasăre…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu slanina afumata la tavă
23 April 2011
O
reteta delicioasa de friptura de miel cu slanina afumata la tava din:
carne de miel, slanina afumata, vin alb, supa de legume, lamaie,
usturoi, ulei, delikat si boabe de piper. Ingrediente: 2 kg carne de
miel 200 g slănină afumată 1 pahar cu vin alb 1 ceaşcă supă din
concentrat de legume 1/2 lămâii…
Read more »
Read more »
Pulpă de miel la tavă
23 April 2011
O
reteta clasica de pulpa de miel la tava din: pulpa de miel dezosata,
ceapa, morcovi, usturoi, ulei, cimbru uscat, rozmarin, vin alb sec, sare
si piper. Este important sa frecati pulpa de miel bine cu amestecul
aromat de mirodenii, altfel riscati sa obtineti o friptura prea putin
aromata. Ingrediente: 1 pulpa de miel dezosata…
Read more »
Read more »
Friptura cu legume
23 April 2011
O reteta delicioasa de friptura cu legume, piept de pui, vinete, rosii,
ceapa, morcovi, telina, usturoi, ardei gras si vin. Ingrediente: 1/2 kg
piept de pui 2 vinete 4 roşii 2 cepe potrivit de mari 2-3 morcovi 1
ţelină 2-3 căţei usturoi 2 ardei graşi vin Mod de preparare: Tai
carnea în bucăţi…
Read more »
Read more »
Coroană umplută cu miel
23 April 2011
O
reteta gustoasa de coroana umpluta cu miel din: margarina, oua, apa,
faina, carne de miel fara os, usturoi, ceapa, sare, piper, mazare,
morcovi si rosii. Ingrediente: aluat: 400 g margarina 2 oua 10 linguri
apa 1 kg faina umplutura: 1 kg carne de miel fara os 2 catei de usturoi 1
ceapa sare piper…
Read more »
Read more »
Cum se prepara File din biban de mare cu orez si dovlecel (video)
23 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara file din biban de mare cu orez si
dovlecel din: biban, orez, rosii, dovleac, unt, vin, smantana si
busuioc. Ingrediente: biban orez rosii dovleac unt vin smantana busuioc
Mod de preparare: Orezul se fierbe, apoi bibanul se cresteaza si se
scoate fileul. Pestele proaspat nu se sareaza…
Read more »
Read more »
Frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki
23 April 2011
O
reteta gustoasa de frigarui delicioase de miel cu sos tzatziki din:
carne de miel, lamaie, ulei de masline, patrunjel, delikat, ardei rosu,
ardei galben, ardei verde, ceapa rosie, chilli, castravete, iaurt,
usturoi, si sare. Ingrediente: 300 g carne de miel 1/2 lamaie 4 linguri
de ulei de masline 3 fire de patrunjel verde 1…
Read more »
Read more »
Stufat de miel cu ceapa si usturoi verde
23 April 2011
O
reteta declioasa de stufat de miel cu ceapa si usturoi verde din: carne
de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa, marar, patrunjel, pasta de
rosii, supa de vita, faina, ulei, vin alb, sare si piper. Secretul unui
stufat de miel reusit sta in fierberea ingredientelor la foc mic.
Ingrediente: 1 kg carne de miel…
Read more »
Read more »
Pui picant
23 April 2011
O
reteta cu specific bolivian de pui picant din: pui, cartofi, orez,
morcov, nap, patrunjel, paine, ceapa, sofran, ulei, boia rosie, chimen,
piper si sare. Ingrediente: 1 pui de mărime mijlocie 8 cartofi albi 2
ceşti orez 1 morcov 1 nap pătrunjel 1 lingură pâine mărunţită 1 ceapă 1
linguriţă şofran 3 linguri ulei 125…
Read more »
Read more »
Friptură de viţel în sos de alune
23 April 2011
O
reteta delicioasa de friptura de vitel in sos de alune din: pulpa de
vitel, paine uscata, vin alb sec, marsala, busuioc, patrunjel, rozmarin,
salvie, unt, albus, smantana, morcovi, dovlecei, fasole, ceapa verde,
fasole verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 1
bucată de pulpă de viţel cam de 1 kg 40 g…
Read more »
Read more »
Sos de usturoi cu dovlecei
23 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de sos de usturoi cu dovlecei, ulei, rosie,
ardei gras, sare, patrunjel si otet. Ingrediente: 1 căpăţână usturoi
dovlecei ulei 1 roşie (mai mare şi cărnoasă) 1 ardei gras sare pătrunjel
verde puţin oţet Mod de preparare: Zdrobeşti foarte bine usturoiul, îl
amesteci cu puţină sare, apoi torni uleiul…
Read more »
Read more »
Pateuri cu ciuperci
23 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de pateuri cu ciuperci, ceapa, patrunjel si
aluat. Ingrediente: 300 g ciuperci 2 cepe pătrunjel aluat pentru
pateuri Mod de preparare: Ceapa tocată o căleşti cu ciupercile
mărunţite. Adaugi sare, piper şi pătrunjel. Formezi pateuri şi le coci
la foc iute, timp de 10-15 minute. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cocktail Imperial
23 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Imperial din: gin, vermut sec, maraschi si
cirese. Ingrediente: 2,5 cl gin 2,5 cl vermut sec 3 stropi de
Maraschino cirese Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu
cuburile de gheata intr-un pahar de mixare, apoi se toarna bautura
intr-un pahar pentru Martini racit anterior. Se serveste cu cirese.
Read more »
Read more »
Carne de porc cu mămăliguţă
23 April 2011
O
reteta simpla de carne de porc cu mamaliguta din: malai, carne afumata
de porc, ceapa, unt, sare si piper. Ingrediente: 750 g mălai 2,5 1 apă
500 g carne afumată de porc 2 cepe tăiate mărunt 50 g unt sare şi piper,
după gust Mod de preparare: Din mălai şi apă se face o…
Read more »
Read more »
Miel cu cartofi zdobiţi
23 April 2011
O
reteta delicioasa de miel cu cartofi zdrobiti din: mustar cu boabe,
otet din vin rosu, miere, pulpa de miel, pesmet, coaja de lamaie, ulei
de masline, cartofi si broccoli. Ingrediente: 2 linguri de muştar cu
boabe 1 linguriţă de oţet din vin roşu 2 linguriţe de miere 2 bucăţi
dintr-o pulpă de miel, tăiate…
Read more »
Read more »
Pască delicioasă cu branză
23 April 2011
O
reteta de pasca delicioasa cu branza din: aluat de cozonac, unt, branza
de vaci, zahar, oua, faina, sare, stafide, smantana dulce,esenta de
vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie sau de portocala. Pasca,
desertul traditional al acestei sarbatori, ar trebui consumata cu un vin
alb, dulce sau cu un vin spumant demidulce. Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Drob de miel în aluat
23 April 2011
O
reteta de drob de miel in aluat din: maruntaie de miel, faina, oua,
ulei, ceapa verde, verdeata, miez de franzela, lapte, sare si piper.
Ingrediente: 1,5 kg măruntaie de miel 400 g făină 5 ouă 250 ml ulei 2
legături de ceapă verde 2 legături verdeaţă miezul de la o franzelă 100
ml lapte…
Read more »
Read more »
Galuste delicioase cu prune
23 April 2011
O reteta delicioasa de galuste cu prune, cartofi, faina, zahar, zahar
pudra, ulei, ou, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 150 g
făină (6 linguri) 750 g prune 2 linguri zahăr tos 300 g pesmet 6
linguri zahăr pudră 2 plicuri zahăr vanilat 4 linguri ulei 1 ou sare
Mod de…
Read more »
Read more »
Varza calita cu paste si carne
23 April 2011
O reteta gustoasa de varza calita cu paste, carne de vita, sare, piper
si ulei. Ingrediente: 1 kg melcişori 2 verze potrivite 1/2 kg carne
tocată de vită sare piper ulei Mod de preparare: Tai mărunt varza, o
presari cu sare şi după 10 minute o presezi de apă şi o pui cu…
Read more »
Read more »
Budinca de legume cu carne
23 April 2011
O reteta gustoasa de budinca de legume, carne de vita, morcovi, telina,
cartofi, ceapa, dovlecel, rosii, ardei gras, oua, smantana si cascaval.
Ingrediente: 300 g carne vită 3-4 morcovi 1/2 ţelină potrivită 250 g
cartofi 2 cepe 1 dovlecel 3-4 roşii 2-3 ardei graşi 3 ouă 1 lingură
smântână 100 g caşcaval ras sau…
Read more »
Read more »
Bors cu carne de oaie
23 April 2011
O
reteta delicioasa de bors cu carne de oaie din: carne de oaie, bors,
orez, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, ardei iute, verdeata, otet de
mere, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1,6 kg carne de oaie 1/2 l borş 3
linguri de orez 2-3 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 1
ardei iute…
Read more »
Read more »
Pui cu orez si legume
23 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui cu orez si legume din: pui, delikat,
boia dulce, unt, ulei, miere, rozmarin, orez, ceapa verde si dovlecei.
Ingrediente: 1 pui mare 2 linguriţe Delikat Legume 1 linguriţă boia
dulce 50 gunt 4linguri ulei 3 linguri miere rozmarin 150 g orez 1
legătură ceapă verde 2 dovlecei …
Read more »
Read more »
Cartofi cu carne tocată si chimen
23 April 2011
O reteta gustoasa de cartofi cu carne tocata, ceapa, castraveti, oua,
lapte, ulei si chimen. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg carne tocată 2
cepe 2 castraveţi mari 2 ouă lapte ulei chimen Mod de preparare: Fierbi
cartofii în coajă, îi cureţi şi îi tai felii, în ulei puţină ceapă,
adaugi carnea tocată, chimen,…
Read more »
Read more »
Varză de Bruxelles cu branză
23 April 2011
O
reteta simpla de varza de bruxelles cu branza din: varza, unt, branza
si sare. Ingrediente: 1 kg varză 2 linguri unt 5 linguri brânză rasă
sare Mod de preparare: Se fierbe varza în multă apă şi se lasă la scurs.
Se unge cu unt un vas de Jena şi se presară cu brânză rasă…
Read more »
Read more »
Retete delicioase de Paşte
23 April 2011
Va
prezentam o serie de retete delicioase de Paşte, retete simple, usor de
preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paşte! Drob delicios
de miel Tocăniţă de miel cu tarhon verde Frigărui de miel şi cuşcuş cu
caise şi seminţe de pin Pască delicioasă cu smantană Coaste de miel
marinate cu muştar şi rozmarin Miel…
Read more »
Read more »
Drob delicios de miel
22 April 2011
O
reteta gustoasa de drob delicios de miel din: prapur de miel, ceapa
uscata, organe de miel, ceapa verde, usturoi verde, patrunjel, marar,
oua, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 prapur de miel spălat şi curăţat
1 kg de organe de miel 1 ceapă uscată 2 legături de ceapă verde 1
legătură de usturoi verde…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de miel cu tarhon verde
22 April 2011
O
reteta de tocanita de miel cu tarhon verde din: carne de miel, tarhon,
ceapa, patrunjel verde, sare, boia dulce, piper, ulei, apa, faina si
smantana. Ingrediente: 1 kg carne de miel, proaspata fara os un pumn
tarhon verde 2 cepe mari albe 1 legatura de patrunjel verde sare boia
dulce piper ulei apa faina…
Retete de post: Vinete pe grill marinate in cimbru si chilli
22 April 2011
O
reteta de post simpla si delicioasa de vinete pe grill marinate in
cimbru si chilli din: vanata, cimbru, ulei de masline, fulgi de chilli,
sare si piper. Ingrediente: o vanata mare patru fire de cimbru ulei de
masline 1/2 lingurita de fulgi de chilli sare piper Mod de preparare:
Taie vanata in felii…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc cu legume, tarhon si usturoi verde
22 April 2011
O
reteta simpla de pulpa de porc cu legume, tarhon si usturoi verde din:
pulpa de porc, conopida, morcovi, ceapa, ardei gras, vin alb, patrunjel,
verde, tarhon, usturoi verde si ulei. Ingrediente: 1 kg de pulpă de
porc 1 conopidă mică 2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras 100 ml vin alb 1
legătură pătrunjel…
Read more »
Read more »
Retete de post: Dovlecei, ardei si rosii la cuptor
22 April 2011
O
reteta de post de dovlecei, ardei si rosii la cuptor din: dovlecei,
rosii, ardei gras, ceapa, sare, piper, busuioc si uleid e masline.
Ingrediente: trei dovlecei medii doua rosii medii un ardei gras verde,
taiat fasii 1/2 ceapa alba tocata marunt 1/2 lingurita sare un sfert de
lingurita de piper negru proaspat macinat 1/2…
Read more »
Read more »
Frigărui de miel şi cuşcuş cu caise şi seminţe de pin
22 April 2011
O
reteta de frigarui de miel si cuscus cu caise si seminte de pin din:
pulpa sau spata de miel, harissa, ulei de masline, caise, cuscus, ceapa
verde, seminte de pin, supa de legume, menta, suc de lamaie si iaurt
grecesc. Ingrediente: 750g de pulpă sau spată de miel, dezosată, tăiată
în cubuleţe 1 lingură…
Read more »
Read more »
Pască delicioasă cu smantană
22 April 2011
O
reteta simpla de pasca cu smantana din: oua, zahar, faina, sare,
smantana, zahar vanilat, coaja de lamaie, sare si albusuri. Ingrediente:
blat: 8 oua 8 linguri de zahar 8 linguri faina sare umplutura: 1 kg
smantana 6 linguri zahar 3 plicuri zahar vanilat coaja de la o lamaie 3
linguri faina un praf de…
Read more »
Read more »
Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin
22 April 2011
O
reteta de coaste de miel marinate cu mustar si rozmarin din: rozmarin,
usturoi, mustar de dijon, ulei de masline ci cotlete de miel.
Ingrediente: 2 crenguţe de rozmarin, tocate 4 căţei de usturoi, tocaţi 4
linguri muştar de Dijon ulei de măsline 3 şiruri de cotlete de miel (a
câte 6 cotlete fiecare) …
Read more »
Read more »
Cima alla genovese
22 April 2011
O
reteta absolut delicioasa de cima alla genovese din: burta de vitel,
pulpa de vitel, momite, unt, cascava, oua, mazare, usturoi, seminte de
brad, frunze de maghiran, mirodenii, ciuperci, supa, sare si piper
negru. Ingrediente: 1 kg burtă de viţel 100 g pulpă de viţel, tocată 100
g momiţe (glanda timus) de viţel 300 g…
Read more »
Read more »
Friptura clasica de miel
22 April 2011
O
reteta delicioasa de friptura clasica de miel din: carne de miel,
usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia, mustar, vin rosu, apa, ulei si
rozmarin. Ingrediente: 1 kg carne de miel 3-4 catei de usturoi 3-4 cepe
rosii sare piper boia mustar 1 pahar vin rosu 1 pahar apa ulei rozmarin
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Miel delicios la cuptor
22 April 2011
O
reteta simpla de miel delicios la cuptor din: carne de miel, cartofi,
ceapa, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 kg carne
miel 400 g cartofi 200 g ceapă 2 linguriţe oregano sare piper 4 linguri
ulei de măsline Mod de preparare: Intr-un vas mai înalt ce poate fi
pus ta…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Somon cu flori de salcam (video)
22 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara somon cu flori de salcam din: somon,
cartofi noi, morcovi, mazare, lime, lamaie, unt, flori de salcam, vin
alb, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: somon cartofi noi
morcovi mazare lime lamaie unt flori salcam miere ulei de masline vin
alb sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pastrav
22 April 2011
O reteta delicioasa de tocanita de pastrav, ceapa, ardei, rosii, ulei,
sare, piper, patrunjel si rozmarin. Ingrediente: 2 kg peşte fără cap 1
kg ceapă 1 kg ardei gras 1 kg roşii ulei sare piper rozmarin pătrunjel
Mod de preparare: Căleşti ceapa cu ardeiul, adaugi roşiile. Peştele
porţionat îl dai prin făina de grâu…
Read more »
Read more »
Barbusa cu fructe de padure
22 April 2011
O reteta deliciasa de barbusa cu fructe de padure, faina, unt, zahar
pudra, oua, smantana, coaja de lamaie si scortisoara. Ingrediente: 300 g
făină 200 g unt 250 g zahăr pudră 6 ouă 50 ml smântână 1 kg prune coajă
de lămâie scorţişoară Mod de preparare: Amesteci făina + untul cu 3
gălbenuşuri şi…
Read more »
Read more »
Cotlete delicioase de miel la cuptor cu garnitură
22 April 2011
O
reteta simpla de cotlete delicioase de miel la cuptor cu garnitura din:
cotlete de miel, ulei, vin rosu, sare, piper, condimente, caise,
castravete, piure de cartofi, nucsoara si ceapa verde. Ingrediente: 6
cotlete de miel 5 linguri ulei 1/2 pahar de vin roşu sare piper
condimente pentru garnitură: 3-4 caise din compot 1 castravete…
Read more »
Read more »
Sabusca de cartofi si pastai
22 April 2011
O reteta delicioasa de sabusca de cartofi, pastai, ceapa, morcovi,
radacina de patrunjel, iaurt, patrunjel si sare. Ingrediente: 2 cepe 2
morcovi 1 rădăcină pătrunjel 5 cartofi 1 pumn păstăi 1 cană iaurt
pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi legumele şi le speli. Ceapa şi
rădăcinoasele tocate le căleşti în puţin ulei, adaugi cartofii…
Read more »
Read more »
Tocană uşoară
22 April 2011
O
reteta simpla de tocana usoara din: carnati, carnaciori, usturoi, carne
de porc, varza, telina, morcov, ceapa, vin alb sec, supa de carne, unt,
sare si piper. Ingrediente: 150 g cârnaţi 150 g cârnăciori 2 căţei de
usturoi 600 g carne de porc 1 varză 1 tulpină de ţelină 1 morcov 1 ceapă
1/2pahar de…
Read more »
Read more »
Cocktail Aga Khan
22 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Aga Khan din: gin, apricot brandy, suc de
portocale, suc de anans si ananas. Ingrediente: 3 cl gin 1,5 Apricot
Brandy 5 cl suc de portocale 1,5 cl suc de ananas ananas Mod de
preparare: Turnam sucul de portocale racit intr-un pahar mare de doua
cuburi de gheata. Celelalte…
Read more »
Read more »
Stufat clasic de miel
22 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de stufat clasic de miel din: carne de
miel, ceapa uscata, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, piper,
faina, ulei si apa calduta. Stufatul de miel este unul dintre felurile
de mâncare pregătite cu ocazia Sărbătorilor Pascale. Ingrediente: 2,5 kg
carne de miel 100 g ceapă uscată 1,1 kg ceapă…
Read more »
Read more »
Lista grăsimilor sănătoase pentru organism. Nutriţioniştii explică importanţa lor
22 April 2011
Grăsimile
fac parte dintr-o dietă echilibrată, afirmă medicii nutriţionişti.
Potrivit specialiştilor, acestea sunt o sursă importantă de energie şi
ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, a diabetului sau a
obezităţii. În plus, grăsimile furnizează organismului acizi graşi
esenţiali – Omega 3 şi Omega 6, pe care organismul nu îi poate
sintetiza, dar îi sunt necesari pentru…
Read more »
Read more »
Antricot de vita cu bere si legume
22 April 2011
O reteta delicioasa de antricot de vita cu bere si legume din: antricot
de vita, morcovi, ceapa, foi de dafin, cartofi, verdeata, coaja de
lamaie, grasime, cimbru, oregano, sare si piper. Ingrediente: 400 g
antricot de vită 2-3 morcovi 1 ceapă foi de dafin 2-3 cartofi verdeaţă
250 ml bere coajă de lămâie 25…
Read more »
Read more »
Tagine de miel cu cartofi dulci şi curmale
22 April 2011
O
reteta delicioasa de tagine de miel cu cartofi dulci si curmale din:
uleid e masline, ceapa, radacina de ghimbir, spata de miel dezosata,
chimion, coriandru, scortisoara, pulpa de rosii, cartofi dulci si
curmale. Ingrediente: 6 linguri ulei de măsline 4 cepe, tăiate în felii
subţiri 2 linguri rădăcină de ghimbir, tocată 2 kg spată…
Read more »
Read more »
Tagine de miel
22 April 2011
O
reteta delicioasa de tagine de miel din: ulei de masline, carne macra
de miel, ceapa, morcovi, usturoi, ras el hanout, rosii, naut, caise
uscate, supa, seminte de rosie si coriandru. Ingrediente: 2 linguri ulei
de măsline 500 g de carne macră de miel, tăiată în cuburi 1 ceapă mare,
tăiată grosier 2 morcovi mari,…
Read more »
Read more »
Ruladă delicioasă din pulpă de miel
22 April 2011
O
reteta gustoasa de rulada delicioasa din pulpa de miel din: pulpa de
miel, oua, ceapa, sare, piper, verdeata, morcov, frunze de spanac, marar
verde si ulei. Ingediente: pulpa din spate şi 1 kg carne de miel 6 ouă 2
cepe mari sare piper verdeaţă 1 morcov mare fiert, frunze de spanac
opărite mărar verde…
Read more »
Read more »
Musaca de fasole galbena
22 April 2011
O reteta delicioasa de musaca de fasole galbena, carne tocata, ceapa,
ulei, oua, pasta de tomate, zahar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg
fasole păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe ulei 4 ouă 3 linguri pastă
tomate diluată cu o cană jumătate de apă o linguriţă cu vârf zahăr tos
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorbă dreasă de viţel
22 April 2011
O
reteta absolut delicioasa de ciorba dreasa de vitel din: carne de
vitel, cartofi, morcovi, radacina de patrunjel, pastarnac, ceapa,
telina, ardei gras, pulpa de rosii, bors, ou, smantana, sare, piper,
frunze de telina si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de vitel cu
os 3-4 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 pastarnac…
Read more »
Read more »
Cocktail Concorde
22 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Concorde din: gin, arpicot brandy, campari,
sirop de grenadine, sifon, cirese si o felie de portocala. Ingrediente: 3
cl gin 1 cl Apricot Brandy 1 cl Campari 1 cl sirop de grenadine sifon
cirese o felie de portocala Mod de preparare: Mixam bine cu gheata
ingrediente in shaker, apoi…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu rozmarin şi cartofi
22 April 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu rozmarin si cartofi din: ulei
de masline, cotlete de miel, cartofi, rozmarin, usturoi, rosii si otet
balsamic. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 8 cotlete de miel 1kg
de cartofi, tăiaţi bucăţi mici 4 crenguţe de rozmarin 4 căţei de
usturoi, întregi 250 g de roşii cireaşă…
Read more »
Read more »
Budinca de gris
22 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de budinca de gris, lapte, zahar, unt, oua,
zahar vanilat si gem. Ingrediente: 200 g lapte 40 g griş 60 g zahăr 20
g unt 2 ouă 1/4 pachet zahăr vanilat 50 gem mai acrişor Mod de
preparare: Pui laptele la fiert şi când clocoteşte, torni grişul sub
formă…
Read more »
Read more »
Pui delicios cu vinete
22 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de pui cu vinete, ceapa, rosii, ulei,
sare, piper, marar si patrunjel verde. Ingrediente: 1 pui potrivit de
mare 2 vinete 2 cepe 3-4 roşii ulei sare piper mărar pătrunjel verde Mod
de preparare: Porţionezi pieptul, îl speli şi îl laşi să se scurgă. Tai
vinetele în cuburi, sărezi…
Read more »
Read more »
Mancarica de vinete
22 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de mancarica de vinete, ceapa si rosii.
Ingrediente: 1 kg vinete 4 cepe uscate, mijlocii 3-4 roşii Mod de
preparare: Coci vinetele, apoi le cureţi şi le dai prin maşina de tocat
carne sau robotul de bucătărie. Şi ceapa se dă prin maşină. Amesteci
toată compoziţia. Cine doreşte poate…
Read more »
Read more »
Cum se prepara gratar de miel cu chifle (video)
22 April 2011
O
reteta despre cum se prepara gratar de miel cu chifle. Este o reteta
alternativa pentru traditionalul hamburger. Ingrediente: 400 g
minced lamb 2 medium slices white bread , crusts removed 1 medium onion,
finely chopped 1 medium garlic clove, finely chopped 4 tbsp parsley,
chopped 1 tbsp cumin salt and…
Read more »
Read more »
Mancare de dovlecei
22 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de mancare de dovlecei, ulei, rosii, ceapa,
usturoi, patrunjel, cimbru, marar si tarhon. Ingrediente: 1 kg dovlecei
50 ml ulei 300 g roşii 100 g ceapă 10 g usturoi pătrunjel cimbru mărar
tarhon Mod de preparare: Adaugi dovleceii peste ceapa înăbuşită şi îi
fierbi cu 1 l de apă.…
Read more »
Read more »
Dovlecei umpluti cu telina si rosii
22 April 2011
O reteta gustoasa de dovlecei umpluti cu telina, rosii, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 2 dovlecei frumoşi 200 g ţelină rasă 500 g roşii 5-6
linguri ulei sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă,
îi tai în felii pe lungime şi îi prăjeşti în ulei. Separat, ţelina rasă
o căleşti în…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă
22 April 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din:
cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si
parmezan. Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5
linguri ulei de măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2
linguri parmezan ras Mod…
Cotlete de miel cu piure de mazăre şi mentă
22 April 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu piure de mazare si menta din:
cotlete de miel, otet balsamic, ulei de masline, menta, mazare si
parmezan. Ingrediente: 6 cotlete de miel 3 linguri oţet balsamic 5
linguri ulei de măsline 1 mână de mentă 300 g de mazare congelată 2
linguri parmezan ras Mod…
Read more »
Read more »
Borş de miel cu tarhon ţinut in oţet
22 April 2011
O
reteta absolut delicioasa de bors de miel cu tarhon tinut in otet din:
coaste de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, bors, orez, smantana,
galbenusuri, ulei, sare si tarhon tinut in otet. Ingrediente: 1 kg
coaste de miel (sau oase de miel, gatul si pieptul mielului) 2 morcovi 1
patrunjel 1 telina mica 1 ceapa…
Read more »
Read more »
Rosii cu oua
22 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de rosii, oua, otet, ulei, sare, piper,
masline si salata. Ingrediente: 6 roşii rotunde 5 ouă tari 2 linguri
oţet 5 linguri ulei sare fină o jumătate linguriţă piper Ingrediente
garnitura: salată sau pătrunjel tocat 50 g măsline Mod de preparare:
Speli şi ştergi roşiile, apoi cu un cuţit…
Read more »
Read more »
Pulpă rumenită de miel cu ienupăr şi rozmarin
21 April 2011
O
reteta delicioasa de pulpa rumenita de miel cu ienupar si rozmarin din:
usturoi, rozmarin, boabe de piper, boabe de ienupar, ulei de masline,
pulpa de miel si vin alb. Ingrediente: 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
frunzele de la 2 crenguţe de rozmarin, tocate 1 linguriţă boabe de piper
negru, zdrobite 3 boabe de ienupăr…
Read more »
Read more »
Reţete culinare pentru masa de Paşte
21 April 2011
Va
prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de
preparat, delicioase si potrivite pentru masa de paste! File de miel
Frigarui de miel cu tzatziki Coaste de miel in sos de vin Miel în stil
mediteraneean Supa de miel cu tarhon Cotlete de miel cu legume Tocanita
de miel Drob de…
Read more »
Read more »
Souvlaki de miel cu lămâie şi mărar
21 April 2011
O
reteta delicioasa de souvlaki de miel cu lamaie si marar din: usturoi,
sare de mare, ulei de masline, lamaie, carne macra de miel si pita sau
lipie pentru servit. Ingrediente: 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 2
linguriţe sare de mare 4 linguriţe ulei de măsline coaja rasă şi sucul
de la o lămâie…
Read more »
Read more »
Spaghete integrale cu carne de pui
21 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de spaghete cu carne de pui din: spaghete
integrale, piept dezosat de pui, ceapa, usturoi, praf de curry, pasta de
rosii si salvie. Ingrediente: spaghete integrale piept dezosat de pui o
ceapa 2-3 catei de usturoi praf de curry 2-3 linguri pasta de rosii
verdeata: salvie Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Los Angeles
21 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Los Angeles din: grand marnier, gin, zeama de
lamaie, suc de portocala si un strop de sirop de grenadine.
Ingrediente: 2 cl Grand Mernier 2 cl gin 1 cl zeama de lamaie 4 cl suc
de portocala 1 strop de sirop de grenadine Mod de preparare: Mixam
bine ingredientele…
Read more »
Read more »
Arpagic cu pulpa de miel
21 April 2011
O
reteta gustoasa de arpagic cu pulpa de miel din: pulpa de miel, lamaie,
arpagic, rosii decojite, boia dulce, tarhon, busuioc, usturoi, ulei de
masline, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 1 lamaie mare
200 g arpagic 1 cutie de rosii decojite 1 lingurita boia dulce cateva
frunze de tarhon, busuioc, 4 catei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Frigarui Caprese (video)
21 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara frigarui caprese din: rosii,
mozzarella, ulei de masline si busuioc. Ingrediente: rosii busuioc
mozzarella ulei de masline Mod de preparare: Intr-un mojar se bate
busuiocul, alaturi de ulei de masline. Apoi se pun pe frigarui bucatile
de mozzarella si de rosii date prin sosul de busuioc. Poftă…
Read more »
Read more »
Carne tocata cu crusta de cascaval
21 April 2011
O reteta delicioasa de carne tocata cu crusta de cascaval, ceapa,
paine, mustar, oua, pesmet, boia dulce, patrunjel verde, piper si sare.
Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită şi porc 1 ceapă mare 1 legătură
ceapă verde 3 felii pâine 2 linguriţe muştar 2 ouă + 1 albuş ou 2
linguri pesmet boia…
Read more »
Read more »
Frigărui asortate de miel
21 April 2011
Pulpă de miel afumată, coastă de miel, cârnăcior de oaie afumat şi
picant, roşii, ceapă, măsline. Tai cubuleţe totul, condimentezi cu
ienibahar, busuioc şi cimbru, le pui pe crenguţe de brad, câte o
bucăţică din fiecare. Le pui pe grătarul încins cu jar de lemn, de
preferinţă, de tei (dă o culoare deosebită cărnii)…
Read more »
Read more »
Orez cu legume delicioase
21 April 2011
O reteta simpla de orez cu legume delicioase din: dovlecel, ardei gras
si ceapa. Ingrediente: 1 ceaşcă orez 3 ceşti apă 1 dovlecel potrivit 1
ceapă 2-3 ardei grasi divers colorati Mod de preparare: Căleşti ceapa
tăiată mărunt împreună cu ardeiul tăiat feliuţe. Speli orezul,
dovleceii îi tai cubuleţe, şi îi adaugi peste ceapă.…
Read more »
Read more »
Pască cu glazură si stafide
21 April 2011
O
reteta de pasca cu glazura si stafide din: faina, zahar pudra, ou,
margarina, cacao, zahar vanilat, lapte, praf de copt, branza de vaci,
coaja rasa de lamaie, stafide, cacao, unt si cocos. Ingrediente: pentru
aluat: 1 pahar faina 1/2 pahar zahar pudra 1 ou 100 g margarina 2
linguri cacao 1 plic zahar vanilat…
Read more »
Read more »
Papricaş de miel
21 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de papricas de miel din: carne de miel,
ulei, ceapa, bulion de tomate, boia dulce, cartofi, cimbru, verdeata,
sare si piper. Ingrediente: 750 g carne de miel 150 g ulei 400 g ceapa
50 g bulion de tomate putina boia dulce cartofi fire de cimbru 1
legatura verdeata piper sare…
Read more »
Read more »
Salata delicioasa de cruditati
21 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de salata de cruditati: mere, morcovi,
varza alba, zahar, ulei, otet, ardei si rosie. Ingrediente: 300 g mere
500 g morcovi 500 g varză albă zahăr ulei oţet 1 măr 1 ardei 1 roşie
Mod de preparare: 300 g mere bine spălate, le dai pe răzătoarea mare,
500…
Read more »
Read more »
Tarta cu prune
21 April 2011
O reteta delicioasa de tarta cu prune, faina, unt, zahar, oua, rom,
praf de copt si vanilie. Ingrediente: 160 g făină 150 g unt (margarină)
160 g zahăr + 2 linguri pentru deasupra 3 ouă 1 lingură rom sau coniac
20 prune 1 praf de copt vanilie sau coajă de lămâie rasă Mod de…
Read more »
Read more »
Roşii umplute cu carne tocată de miel, mărar şi orez
21 April 2011
O
reteta delicioasa de rosii umplute cu carne tocata de miel, marar si
orez din: rosii, zahar, ulei de masline extravirgin, ceapa, usturoi,
carne tocata de miel, scortisoara, pasta de tomate, orez, supa de pui,
marar, patrunjel si menta. Ingrediente: 4 roşii 1 praf de zahăr 4
linguriţe ulei de măsline grecesc extravirgin, plus extra…
Read more »
Read more »
Castraveti umpluti cu peste
21 April 2011
O reteta delicioasa de castraveti umpluti cu peste, smantana, albusuri,
unt, masline verzi, vin alb sec, boia, marar si ceapa. Ingrediente: 3
castraveţi potriviţi ca mărime 200 g fileuri dezosate de peşte (peşte
alb, cum ar fi şalăul sau ştiuca) 200 g smântână 2 albuşuri unt 100 g
măsline verzi fără sâmburi Ingrediente sos:…
Read more »
Read more »
Friptură de miel cu cimbru sălbatic
21 April 2011
O
reteta simple si delicioasa de friptura de miel cu cimbru salbatic din:
pulpa de miel, ulei de masline, piper boabe, prad de ardei iute, sare,
cimbru, vin alb si usturoi. Ingrediente: un jigou (pulpa din spate de la
miel) 2-3 linguri de ulei de măsline 2 linguri de piper boabe, proaspăt
măcinat 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Miel marocan in cuşcus
21 April 2011
O
reteta delicioasa de miel marocan in cuscus din: boia iute, chimion,
coriandru, nucsoara, file slab de miel, ulei de masline, vinete, ghimbir
si usturoi. Ingrediente: 2 linguri boia iute 1/4 lingură praf chimion
1/4 lingură praf coriandru 1 vârf cuţit nucşoară 120 g file slab de miel
– partea de la gât – tăiat…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu maioneza si sunca
21 April 2011
O reteta gustoasa de gulii umplute cu maioneza, sunca, smantana,
patrunjel, ciuperci, cartofi, oua, mustar, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 4 gulii albe 200 g şuncă 2 linguri smântână 1 legătură
pătrunjel 200 g ciuperci 2 cartofi potriviţi 2 ouă pentru maioneză 2
linguri muştar ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi guliile, nu…
Read more »
Read more »
Friptură din pulpă de porc cu cremă de gutui
21 April 2011
O
reteta delicioasa de friptura de porc cu crema de gutui din: pulpa
slaba de porc, vin alb sec, miere, salvie, rozmarin, cimbrisor, foi de
dafin, mustar picant, lamaie, unt si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă slabă
de porc 3 gutui 2 pahare de vin alb sec 3 linguri de miere 1 rămurică
de salvie…
Read more »
Read more »
File de porc cu cartofi noi la cuptor
21 April 2011
O
reteta delicioasa de file de porc cu cartofi noi la cuptor din: carne
de porc cu os, rozmarin, patrunjel, usturoi, cartofi noi, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de porc
cu os 2 rămurele de rozmarin 1 legătură de pătrunjel 1 căţel de usturoi
400 g cartofi noi 2…
Read more »
Read more »
Cocktail Normandy Golden Dawn
21 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Normandy Golden Dawn din: calsvados, gin,
sirop de grenadine, suc de piersici, suc de portocale si o felie de
portocala. Ingrediente: 3 cl Calvados 3 cl gin 1 cl sirop de grenadine 3
cl suc de piersici 3 cl suc de portocale o felie de portocala Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Crema de afine
21 April 2011
O reteta delicioasa de crema de afine, apa, amidon si zahar.
Ingrediente: 800 g afine 200 ml apă 60 g amidon 80 g zahăr Mod de
preparare: Cu o mănuşă pe mână alegi afinele, le speli, le scurgi şi le
treci prin sită. Pentru a păstra vitaminele din afine, laşi de-o parte
50 ml…
Read more »
Read more »
Reţete culinare pentru masa de Paşti
21 April 2011
Va
prezentam o serie de retete culinare de Paste, retete simple, usor de
preparat, delicioase si potrivite pentru masa de pasti! Drob de miel cu
ficat de pui Ciorba de linte cu miel Frigărui de miel cu tarhon Miel
caramelizat cu usturoi marinat Tocana cu carne de miel Miel marocan
Arpagic cu miel Tarta cu…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu roşii si ardei gras
21 April 2011
O
reteta simpla de salata de cartofi cu rosii si ardei gras din: cartofi,
rosii, ardei gras, castraveti, ceapa, ulei, otet si sare. Ingrediente:
500 g cartofi 300 g roşii 3 ardei graşi, diferit coloraţi 2 castraveţi 2
cepe 4 linguri ulei 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Se fierb
cartofii în apă rece…
Read more »
Read more »
Prajitura cu prune
21 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu prune, gris, zahar, nuca
de cocos, margarina, oua, iaurt si sare. Ingrediente: 1 cană griş 1 cană
zahăr 1 cană nucă de cocos răzuită 2/3 cană margarină topită 2 ouă 1
iaurt mic (125 g) simplu puţină sare 200 g prune Ingrediente sirop: 1
cană zahăr…
Read more »
Read more »
Friptură cu sos barbecue
21 April 2011
O
reteta simpla de friptura cu sos barbecue din: antricoate de miel sau
vita, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup de rosii, sos
worcestershire, muscovado si otet de vin rosu. Ingrediente: 4 antricoate
de miel (sau de vită, dacă preferaţi) 1 lingură de ulei de
floarea-soarelui, plus o cantitate mică pentru prăjit 1 ceapă, tăiată…
Read more »
Read more »
Sufleu de coacaze
21 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de sufleu de coacaze, zahar si albusuri.
Ingrediente: 500 g coacăze 20-30 g zahăr 3 albuşuri Mod de preparare:
Fierbi fructele cu zahărul şi puţină apă, până scad. Le pui apoi
într-un vas uns cu puţin unt şi le acoperi cu albuşurile bătute spumă
împreună cu puţin zahăr pudră.…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Piept de gasca cu portocale (video)
21 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara pipet de gasca cu portocale din:
piept de gasca, rucola, portocala, scortisoara, coniac, miere, ulei de
masline si suc de portocala. Ingrediente: piept gasca rucola portocala
scortisoara coniac miere ulei de masline suc de portocala Mod de
preparare: Pieptul de gasca se cresteaza, se da cu sare,…
Read more »
Read more »
Sufleu de legume
21 April 2011
O reteta delicioasa de sufleu de legume din: cartofi, morcovi,
conopida, fasole verde, telina, ulei, faina, oua, lapte si smantana.
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg morcovi 1/2 conopidă 1 mână de fasole
verde 1 ţelină mică 100 ml ulei 50 g făină 3 ouă 1/2 I lapte 200 g
smântână Mod de preparare:…
Salată albă
21 April 2011
O
reteta delicioasa de salata alba din: castraveti, branza de vaci,
smantana, nuci, usturoi, ulei, oua si sare. Ingrediente: 3 castraveţi 2
pahare brânză de vaci 1 pahar smântână 1 ceaşcă nuci 3 căţei usturoi
ulei 3 ouă sare Mod de preparare: Castraveţii se curăţă de coajă şi se
taie cubuleţe. Se amestecă bine cu…
Read more »
Read more »
Ostropel delicios de pui
21 April 2011
O reteta delicioasa de ostropel de pui din: pulpa de pui, ulei, ceapa,
faina, bulion, usturoi, sare, piper boabe, frunza de dafin si otet.
Ingrediente: 1 pulpă de pui 1 lingură ulei 3 cepe verzi 1/2 lingură
făină 1 lingură bulion 2 căţei usturoi sare piper boabe (negru, roşu,
verde, după gust) 1 frunză…
Read more »
Read more »
Olympia Cocktail
21 April 2011
O
reteta simpla de Olimpya Cocktail din: gin, aperol, zeama de lamaie,
sirop de zahar si cirese. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Aperol 2 cl zeama
de lamaie 1 cl sirop de zahar cirese Mod de preparare: Mixam bine in
shaker ingredientele cu gheata, apoi turnam in paharul de cocktail.
Adaugam cirese,
Read more »
Read more »
Ţelină cu ciuperci si ceapă
21 April 2011
O reteta delicioasa de telina cu ciuperci, ceapa, faina, vin alb, sare,
piper si foi de dafin. Ingrediente: 2 ţeline mici 2 cepe 1 lingură
făină 100 ml vin alb 200 g ciuperci piper sare foi dafin Mod de
preparare: O ţelină mai mare sau două mai mici, le cureţi, le speli şi
le…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu branză
21 April 2011
O
reteta delicioasa de mancare de cartofi cu branza din cartofi, ceapa,
branza si untura. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapă 6 felii brânză
untură Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se
trec prin râzătoare. Se sărează şi alături de ceapa tăiată fideluţă se
prăjesc în untură bine încinsă. Când…
Read more »
Read more »
Branză in pergament
21 April 2011
O
reteta simpla de branza in pergament din: branza, unt si piper rosu.
Ingrediente: 500 g brânză 75 g unt 1 linguriţă piper roşu, măcinat fin
Mod de preparare: Pc pergamentul bine uns cu unt se aşează felii de
brânză, groase de un centimetru. Se pune deasupra feliilor câte o
linguriţă cu unt şi se…
Read more »
Read more »
Cotlet cu ciuperci si mazare
21 April 2011
O reteta delicioasa de cotlet cu ciuperci, mazare, ceapa verde, mustar,
patrunjel, sare, ulei si piper. Ingrediente: 4 felii de cotlet 600 g
mazăre din conservă 200 g ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 lingură
muştar 1/2 legătură frunze de pătrunjel ulei piper sare Mod de
preparare: Cu o zi înainte de preparare, sărezi…
Read more »
Read more »
Supă de grau cu carne de vacă
21 April 2011
O
reteta delicioasa de supa de grau cu carne de vaca din: carne de vaca,
grau, morcov, boabe de cafea, mazare, patrunjel, ceapa, cartofi, oregano
si sare. Ingrediente: 1 kg carne de vacă 250 g grâu 1 morcov 1 nap 1
farfurioară boabe de cafea şi mazăre 1 crenguţă ţelină 1 legătură
pătrunjel 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Pulpa de vită cu sos de hrean
21 April 2011
O
reteta de pulpa de vită cu sos de hrean din: sos de hrean, pulpa de
vita, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: sos de hrean 1 bucată
pulpă de vită 1 lingură ulei de măsline 1 linguriţă sare 2 linguri
piper negru, măcinat mare Mod de preparare: Pulpa dc vită se scoatc de…
Read more »
Read more »
Pateu de miel
21 April 2011
O
reteta de pateu de miel din: maruntaie de miel, carne de miel tocata,
usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, piper, scortisoara, nucsoara si
sunca. Ingrediente: 500 g de măruntaie miel 250 g carne de miel tocată 1
legătură de usturoi verde 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de
pătrunjel 1 linguriţă de piper măcinat…
Read more »
Read more »
Sote de morcovi cu piept de pui
20 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de sote de morcovi cu piept de pui din: piept
de pui, ceapa, morcovi, dovlecel, verdeata, zahar, patrunjel si telina.
Ingrediente: un piept de pui o ceapa 2-3 morcovi un dovlecel verdeata
tocata doua linguri de zahar optional: o radacina de patrunjel, o telina
mica Mod de preparare: Pieptul de…
Read more »
Read more »
Ciorba mexicana
20 April 2011
O
reteta delicioasa de ciorba mexicana din: carne de porc, ceapa, fasole,
rosii in bulion, sare, piper, otet, zahar, ulei si ardei iute.
Ingrediente: 1/2 kg carne porc 3 cepe mari 1 doză fasole albă (420 g) 1
doză fasole colorată (420 g) 1 doză roşii în bulion decojite (420 g) 1
linguriţă sare 1/2…
Read more »
Read more »
Cocktail Empire
20 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Empire din: dry gin, calvados sau coniac,
apricot brandy si cirese. Ingrediente: 2,5 cl dry gin 1,2 cl Calvados
sau coniac 1,2 cl Apricot Brandy cirese Mod de preparare: Se toarna
ingredientele impreuna cu gheata in paharul de mixare si se amesteca
bine. Se toarna in paharul de cocktail…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Crema de broccoli (video)
20 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara crema de broccoli din: broccoli,
cartofi, ceapa, oua, unt, chilli, concentrat de legume si struguri.
Ingrediente: broccoli cartof ceapa oua unt chilli concentrate de legume
struguri Mod de preparare: Pentru inceput, puneti putina apa la fiert,
in care dizolvati un cubulet de concentrate de legume. In alt…
Read more »
Read more »
Ciorbă de miel delicioasă
20 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ciorba de miel delicioasa din: miel,
morcovi, telina, pastarnac, ceapa, orez, smantana, stevie, salata,
leurda, macris, untisor, boabe de piper si 2 oua. Ingrediente: 1 cap
miel, gât, coadă, câteva bucăţi de carne cu os (în afară de muşchii
spatelui, pulpe şi măruntaie) 2-3 morcovi 1 ţelină mică 1-2…
Read more »
Read more »
Crap sarbesc la tavă
20 April 2011
O reteta delicioasa de crap sarbesc din: crap romanesc, ulei, ceapa,
cartofi, ardei gras, bulion, vin, cimbru, patrunjel, boia, zeama de
peste si sare. Ingrediente: 1 kg crap românesc 200 g ulei 500 g ceapă 1
kg cartofi 500 g ardei gras 100 g bulion 100 g vin 2 fire de cimbru 1
legătură…
Read more »
Read more »
Plachie de crap cu vin roşu
20 April 2011
O reteta delicioasa de plachie de crap cu vin rosu, ulei, ceapa, vin
rosu, bulion, faina, lamaie, foi de dafin si piper boabe. Ingrediente: 1
crap de 1 kg 3 linguri ulei 3 cepe mijlocii 1 pahar vin roşu 1 lingură
bulion 2 linguri de făină 6 felii lămâie 2 foi de dafin 5…
Read more »
Read more »
Tocana siciliana
20 April 2011
O reteta gustoasa de tocana siciliana din: carne de porc sau vita,
ulei, unt, ceapa, usturoi, ardei, patrunjel verde, foi de dafin, coaja
de lamaie, rosii, vin alb si masline. Ingrediente: 800 g carne (porc şi
viţel) 3 linguri ulei 25 g unt 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 3 ardei 1
legătură pătrunjel…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluti in varza
20 April 2011
O reteta delicioasa de cartofi umpluti in varza din: cartofi, carne,
chifle, oua, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg cartofi
400 g carne 3 chifle 2 ouă 2 cepe 3-4 căţei de usturoi sare piper 1-2
verze mari Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi scobeşti
cu o linguriţă. Freci…
Read more »
Read more »
Drob de miel delicios
20 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de drob de miel delicios din: organe de miel,
ceapa, oua, verdeata si prapur de miel. Ingrediente: organe de miel
ceapa, oua verdeata prapur de miel Mod de preparare: Speli bine
organele de miel, le pui la fiert, apoi le dai prin maşina de tocat.
Separat, căleşti ceapa, pe…
Read more »
Read more »
Clatite cu mere coapte
20 April 2011
Alegi cate un mar de persoana, il scobesti si il umplu cu dulceata de
zmeura amestecata cu nuca. Pui merele astfel umplute la copt pe o tava
unsa. Separat faci o clatita foarte subtire dintr-un aluat din ou, sare,
lapte, faina, zahar vanilat si putin ulei. Când este caldă clătita,
pui mărul copt la…
Read more »
Read more »
Placinta cu nuci si gem de caise
20 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de placinta cu nuci, gem de caise, zahar,
praf de copt, faina, coaja de lamaie, zeama de lamaie si oua.
Ingrediente: 4 ouă 200 g margarină 350 g făină 1 praf de copt 300 g
zahăr coaja şi zeama de la o lămâie 50 ml apă 150 g nucă…
Read more »
Read more »
Tartă cu miel şi fenicul
20 April 2011
O
reteta gustoasa de tarta cu miel si fenicul din: faina, unt, ulei de
masline, galbenus, sare, piper, pulpa de miel, fenicul, vin alb, lamaie,
usturoi, patrunjel, ulei si seminte de susan. Ingrediente: pentru
aluat: 300 g făină 100 g unt 3 linguri ulei de măsline 1 gălbenuş sare
piper pentru umplutură: 600 g pulpă…
Read more »
Read more »
Sos de pui cu smantana
20 April 2011
O
reteta gustoasa de sos de pui cu smantana din: carne de pui, smantana,
unt, faina, sare si foaie de dafin. Ingrediente: 1 kg de pulpe 500 g
smântână 150 g unt 2 linguri făină sare după gust 1 foaie dafin Mod
de preparare: Speli carnea, o pui la fiert, bucăţile să fie…
Read more »
Read more »
Miel cu orez si migdale
20 April 2011
O
reteta simpla de miel cu orez din: orez, vin rosu, carne de miel
tocata, ceapa, ardei, migdale, usturoi, coriandru, scortisoara, foaie de
dafin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 300 g orez 200 ml vin rosu 300
g carne de miel tocata 1 ceapa mare 1 ardei 20 g migdale maruntite 3
catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu legume
20 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de aperitiv din: ceapa, cartofi, usturoi,
ciuperci, cascaval, oua, ulei, rosii, ardei, sare si piper. Ingrediente:
1 legătură de ceapă tulpină şi frunze 1 căpăţână usturoi 1 legătură
pătrunjel 150-200 g ciuperci 150 g caşcaval 3-4 cartofi noi 3 ouă
întregi 100-150 ml ulei 1-2 roşii (coaja, fără miez)…
Read more »
Read more »
Drob la pahar
20 April 2011
O
reteta simpla de drob la pahar din: maruntaie de miel, oua, smantana,
verdeata, sare si piper. Ingrediente: 1 kg măruntaie de miel (inimă,
plămâni, ficat) 2-3 ouă 1 lingură smântână verdeata (marar, patrunjel,
ceapa verde) sare piper Mod de preparare: Fierbi măruntaiele de la
miel şi le treci prin maşină de tocat. Adaugi…
Read more »
Read more »
Drob cu măruntaie si branză de oaie
20 April 2011
O
reteta delicioasa de drob cu maruntaie si branza din: ficatei de
pasare, pipote si inimi de pasare, oua, ulei, branza de oaie, pesmet,
ceapa uscata, ceapa verde, marar, piper si cimbru. Ingrediente: 500 g
ficăţei de pasăre 500 g pipote şi inimi de pasăre 10 ouă 150 ml ulei
150 g brânză de oaie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de portocale si fenicul
20 April 2011
O
reteta de post de salata de portocale si fenicul din: portocale, bulbi
de fenicul, ceapa rosie, masline verzi, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: doua portocale mari doi bulbi de fenicul o ceapa rosie 50
grame masline verzi 6 linguri ulei de masline sare, piper dupa gust
Mod de preparare: Curatati portocalele…
Read more »
Read more »
Ouă de Paşti vopsite natural
20 April 2011
Ştiai
că ouăle de Paşti se pot vopsi şi cu ajutorul florilor şi legumelor? Pe
lângă faptul că sunt mai sănătoase decât cele vopsite cu coloranţii din
magazine, le poţi face şi diverse modele cu ajutorul frunzelor de
trifoi, florilor sau pur şi simplu cu ceară. Înainte să te apuci, ţine
seama de un amănunt…
Read more »
Read more »
Mancarica de oua
20 April 2011
O reteta simpla si gustoasa din: oua, ceapa, ardei, morcov, ulei,
usturoi, faina, boia, piper, patrunjel verde si lapte. Ingrediente: 3
ouă 1 ceapă 1 ardei 1 morcov ulei usturoi 1 lingură făină boia piper
pătrunjel verde 1 cană lapte Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, razi
morcovul, le căleşti în puţin ulei, adaugi…
Read more »
Read more »
Cocktail Martini Sweet
20 April 2011
O
reteta simple de Cocktail Martini Sweet din: gin, vermut rosu, vermut
sec si coaja de lamaie. Ingrediente: 5 cl gin 2,5 cl vermut rosu 1 cl
vermut sec coaja de lamaie Mod de preparare: Se amesteca bine
ingredientele cu gheata in paharuld e mixare, se toarna bautura in
paharul de cocktail, apoi se…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de ceapa
20 April 2011
O
reteta gustoasa de peste cu sos de ceapa, ardei iuti, foi de dafin,
rosii, usturoi, oregano, sare si piper. Ingrediente: 1 kg peşte 2 ardei
iuţi 2 foi dafin 1 kg ceapă 1 kg roşii 3 căţei usturoi oregano sare
piper Mod de preparare: Cureţi şi speli peştele, după care îl prăjeşti.
Separat faci…
Tartă de pui cu mazare
20 April 2011
O
reteta delicioasa de tarta de pui cu mazare din: pui, coca de placinta,
ceapa, telina, morcovi, mazare, cimbrisor, faina, lapte, supa de
legume, lamaie, ulei extravirgin de lamaie si sare. Ingrediente: 1 pui
de 1 kg, tăiat bucăţi 300 g cocă de plăcintă 1 ceapă 2 tulpini de ţelină
2 morcovi 300 g mazăre…
Read more »
Read more »
Budinca cu nuci si carne de vita
20 April 2011
O reteta delicioasa de budinca cu nuci, carne de vita, paine, lapte,
ceapa, zahar, lamaie, oua, unt, frunze de dafin, piper si sare.
Ingrediente: 700 g carne de vită tocată 120 g miez de pâine 1 pahar
lapte 3 cepe 1 lingură zahăr 2 linguri miez de nucă 1 lămâie 2 ouă 80 g…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ospatul vanatorului (video)
20 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara ospatul vanatorului din: carne de
cerb, cartofi, ciuperci, ardei, usturoi, pasta de tomate, ierburi
aromate, oua, faina, supa de legume, vin rosu, untura de porc, sare si
piper. Ingrediente: carne de cerb cartofi ciuperci ardei usturoi pasta
tomate ierburi aromate oua faina supa legume vin rosu untura porc…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Calamari umpluti cu ansoa (video)
20 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara calamari umpluti cu ansoa din:
calamari, ulei de masline, usturoi, ceapa, piper si vin alb.
Ingrediente: calamari ansoa ulei de masline usturoi ceapa piper vin alb
Mod de preparare: Pentru a decongela calamarii, puneti-i intr-o sita pe
care sa o scufundati in apa clocotita. Clatiti apoi fructele…
Read more »
Read more »
Chec cu ciocolata si vin
20 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de chec cu ciocolata, vin rosu, oua, unt,
zahar, faina, praf de copt, scortisoara, cacao si zahar pudra.
Ingrediente: 100 g ciocolată amăruie 4 ouă 200 g unt 100 g zahăr 250 g
făină 1/2 plic praf de copt 1 linguriţă scorţişoară 2 linguriţe cacao
125 ml vin roşu…
Read more »
Read more »
Budinca de visine
20 April 2011
O reteta delicioasa de budinca de visine, unt, oua, zahar, pesmet si
scortisoara. Ingrediente: 500 g vişine 150 g unt 6 ouă 150 g zahăr 1
ceaşcă pesmet 1 linguriţă de scorţişoară pesmet pentru tapetat Mod de
preparare: Cureţi vişinile de sâmburi, le presari cu o lingură de
zahăr, le laşi să stea o…
Read more »
Read more »
Placinta cu foi
20 April 2011
O reteta delicioasa de placinta cu foi din: branza, zaharina, stafide,
oua, ulei, coaja de lamaie, sare, piersici. Ingrediente: 1 pachet foi
plăcintă 7-800 g brânză de vaci proaspătă 12-15 tablete îndulcitor (nu
zaharină) 100 g stafide 4 ouă 4 linguri ulei coajă de la o lămâie sare
piersici Mod de preparare: Zdrobeşti…
Read more »
Read more »
Cocktail Martini Medium
20 April 2011
O
reteta simple de Cocktail Martini Medium din: gin, vermut rosu, vermut
sec si coaja de lamaie. Ingrediente: 4 cl gin 1 cl vermut rosu 1 cl
vermut sec coaja de lamaie Mod de preparare: Amestecam ingredientele
cu gheata in paharul de mixare, turnam continutul in cupa de cocktail si
adaugam o coaja de…
Read more »
Read more »
Legume umplute pe pat de varza
20 April 2011
O reteta delicioasa de legume umplute, carne tocata, orez, sare, piper,
castravete, dovlecel, ardei gras, rosie, varza si ulei. Ingrediente:
1/2 kg carne tocată la alegere 1 ceşcuţă (de cafea) cu orez sare piper 1
castravete 1 dovlecel 1 ardei gras 1 roşie 1/2 capaţână de varză ulei 2
roşii pentru capac Mod de…
Read more »
Read more »
Prăjitură fină cu zmeură
20 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura fina cu zmeura, faina, margarina,
zahar, oua, sare, nuca de cocos si zahar pudra. Ingrediente: 300 g
făină 200 g margarină 100 g zahăr 2 ouă sare 400 g cocos 400 g zmeură
zahăr pudră Mod de preparare: Amesteci făina, zahărul, margarina şi 300 g
cocos, adaugi sarea. Amesteci…
Read more »
Read more »
Alivenci cu mure
20 April 2011
O reteta delicioasa de alivenci cu mure, branza, zahar pudra, zahar
vanilat, oua, faina, malai, unt si nuca de cocos. Ingrediente: 1/2
branză 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 4 ouă 2 linguri făină 4
linguri mălai unt făină pentru tapetat tava 3-4 linguri dulceaţă de
mure 1-2 linguri nucă de cocos…
Read more »
Read more »
Lagua de porumb
20 April 2011
O
reteta cu specific bolivian de lagua de porumb din: carne de vita,
porumb, morcov, nap, boabe de mazare, patrunjel, frunze de telina,
ceapa, cartofi, ardei gras, sare si oregano. Ingrediente: 500 g carne de
vită 1 ceaşcă porumb mărunţit 1 morcov 1 nap 1 cană boabe de mazăre
pătrunjel tocat frunze de ţelină 1…
Read more »
Read more »
Ciorba de burtă (ranga ranga)
20 April 2011
O
retea de ciorba de burta din: burta de vaca, cartofi, patrunjel, supa,
usturoi, boia galbena, piper, sare si sarza. Ingrediente: 1 bucată mare
de burtă de vacă 8 cartofi mari pătrunjel tăiat fin 1 ceaşcă supă 3
căţei de usturoi 8 linguri boia galbenă măcinată piper şi sare, după
gust sarza Mod de…
Read more »
Read more »
Aji de burtă
20 April 2011
O
reteta cu specific bolivian de aji de burta din: burta de vaca, orez,
cartofi, mazare, ceapa, foaie de dafin, ulei, boia galbena, usturoi,
chimen, piper, oregano si sare. Ingrediente: 1 kg burtă de vacă 1 cană
orez 4 cartofi 1 ceşcuţă mazăre 3 cepe 1 foaie dafin ulei 2 linguri boia
galbenă măcinată 3…
Read more »
Read more »
Cocktail Noddy
19 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Noddy din: gin, bourbon si pernod.
Ingrediente: 2,5 cl gin 1,5 cl Bourbon 1 cl Pernod Mod de preparare:
Ingredientele se pun in shaker, se mixeaza bine, apoi se toarna in
paharul de cocktail.
Read more »
Read more »
Miel cu rozmarin şi miere
19 April 2011
O
reteta absolut delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceapa, ulei
de masline, miere, rozmarin si o pulpa de miel. Ingrediente: 2 cepe,
taiate rondele ulei de masline 1 lingura de miere (alegeti o miere cu
parfum de flori pentru aroma); 4 fire de rozmarin, rupte in bucati mici o
pulpa de miel…
Read more »
Read more »
Reţete de Paşte
19 April 2011
Pentru
ca se apropie Sarbatorile Pascale m-am gandit sa va dau o mana de
ajutor in cautarea retetelor si sa strang cateva retete speciale si
delicioase pentru masa de Paste: Perişoare de miel cu sos de lamaie
Ciulama delicioasă de miel Pulpă de berbec inăbuşită Trei moduri simple
în care poţi să prepari DROBUL DE…
Read more »
Read more »
Pulpe superioare de pui la cuptor cu frunze de salvie
19 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pulpe superioare de pui la cuptor cu
frunze de salvie din: pulpe superiaore de pui, cartofi, ulei de
masline, frunze de salvie, sare si piper. Ingrediente: pulpe superioare
de pui- 8 bucati pentru 4 persoane 3-4 cartofi de marime medie ulei de
masline frunze de salvie sare piper …
Read more »
Read more »
Cocktail Gin Daquiri
19 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Gin Daquiri din: dry gin, zeama de lamaie si
maraschino. Ingrediente: 4 cl dry gin 1 cl zeama de lamaie 1 cl
Maraschino Mod de preparare: Mixam bine ginul cu gheata, suc de fructe
si cu lichior in shaker, apoi turnam bautura printr-o strecuratoare de
bar in paharul de…
Read more »
Read more »
Perişoare de miel cu sos de lamaie
19 April 2011
O
reteta delicioasa de perisoare de miel cu sos de lamaie din: carne de
miel tocata, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, lamaie, albus de ou,
concentrat de legume, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de
miel tocată 50 g orez 1 ceapă 2 căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel
verde 1 lămâie 1 albuş…
Read more »
Read more »
Supa de visine cu galuste de gris
19 April 2011
O reteta gustoasa de supa de visine cu galuste, gris, zahar,
scortisoara, faina, lapte dulce, sare si galbenusuri. Ingrediente: 1 kg
vişine spălate şi curăţate de sâmburi 6 linguri zahăr 1/2 linguriţă
scorţişoara 1,5 I apă 2 linguri făină Ingrediente găluşte: 250 ml lapte
dulce 2 linguri zahăr un praf de sare 3 linguri…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Ciuperci umplute pane (video)
19 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara ciuperci umplute pane din:
ciouperci, kaizer, oua, cascaval, pesmet, ceapa, ulei, sare si piper.
Ingrediente: ciuperci kaizer oua cascaval pesmet ceapa ulei sare piper
Mod de preparare: Astazi gatim ciuperci umplute pane. Ceapa, kaizerul si
ciupercile trebuiesc curatate si taiate marunt, apoi calite intr-o
tigaie cu putin ulei,…
Read more »
Read more »
Ciulama delicioasă de miel
19 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ciulama de miel din: carne de miel, apa,
morcov, ceapa, patrunjel, unt, faina, sare, tarhon sau marar, lapte si
felii de franzela. Ingrediente: pentru sos: 1 kg carne de miel 1 l apă 1
morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură unt 1 lingură făină sare
tarhon sau…
Read more »
Read more »
Cordon bleu din vinete si caşcaval
19 April 2011
O reteta de cordon bleu din vinete, cascaval, jambon, oua, piper si
ulei. Ingrediente: 2 vinete (400 g) 200 g caşcaval 12 felii jambon
fiert 2 ouă piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Tai codiţele
vinetelor, le speli şi le tai în 24 de felii subţiri şi rotunde.
Caşcavalul îi tai în 12…
Read more »
Read more »
Salata de fasole pastai
19 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de salata de fasole pastai, usturoi,
galbenusuri si ulei. Ingrediente: 1 kg fasole 1 căpăţână mijlocie
usturoi 2 gălbenuşuri ulei pentru maioneză Mod de preparare: Speli
fasolea, o cureţi de capete şi o fierbi în apă sărată. Odată fiartă, o
strecori şi o laşi la răcit, după care o…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Blossom Special
19 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Orange Blossom Special din: dry gin si suc de
portocale. Ingrediente 3 cl dry gin 3 cl suc de portocale Mod de
preparare: Umplem shakerul pe jumatate cu bucati de gheata, adaugam gin
si suc de fructe; mixam bine. Turnam bautura prin strecuratoarea de bar
in paharul de cocktail.
Read more »
Read more »
Prajitura cu 2 creme
19 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu doua creme din: oua, zahar, faina
si unt. Ingrediente blat: 6 albuşuri 6 linguri de zahăr 6 gălbenuşuri 6
linguri făină Ingrediente crema 1: 6 gălbenuşuri 6 linguri zahăr tos
200 g unt Ingrediente crema 2 : 6 albuşuri 10 linguri zahăr 8 linguri de
zahăr Mod de…
Read more »
Read more »
Pulpă de berbec inăbuşită
19 April 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de berbec inabusita din: pulpa de berbec,
slanina afumata, usturoi, untura, sare, piper, ceapa, vin alb, zeama de
carne si 1 frunza de dafin. Ingrediente: 1,5 kg pulpă de berbec tânăr 50
g slănină afumată 1 căpăţână de usturoi 1 lingură de untură sare piper 3
cepe 1 pahar cu…
Read more »
Read more »
Salata de rosii si iaurt
19 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de salata de rosii cu iaurt, patrunjel,
mustar dulce, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 roşie 1/2 pahar de
iaurt 2 fire de pătrunjel 1/4 linguriţă muştar dulce 1 linguriţă ulei
de măsline sare Mod de preparare: Amesteci într-un castron iaurtul cu
muştarul, pătrunjelul spălat şi fin tocat,…
Read more »
Read more »
REŢETĂ DE PAŞTE: Trei moduri simple în care poţi să prepari DROBUL DE MIEL acasă
19 April 2011
Drobul
se prepară din organele mielului, fierte şi tocate mărunt, la care se
adaugă multe verdeţuri, ouă, puţină smântână. Amestecul se pune apoi la
cuptor. Din punct de vedere nutriţional, drobul de miel are un conţinut
caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob
conţine 80 de kilocalorii. La prepararea drobului se…
Read more »
Read more »
Curcan cu portocală si anghinare
19 April 2011
O
reteta delicioasa de curcan cu portocala si anghinare din: pulpa de
curcan, anghinare, fire de praz, usturoi, portocala, lamaie, cointreau,
pulpa de rosii, supa de legume, patrunjel, faina, ulei extravirgin de
masline si sare. Ingrediente: 800 g pulpă de curcan 4 anghinare 2 fire
de praz 1 căţel de usturoi 1 portocală netratată 1…
Read more »
Read more »
Prajitura cu branza si piersici
19 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu branza, piersici, faina, zahar,
margarina, cacao, coaja de lamaie, gelatina, oua, praf de copt si zahar
vanilat. Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 2 linguri cacao 6
linguri făină 50 ml ulei 1 praf de copt 1 plic zahăr vanilat hârtie de
copt pentru tavă Ingrediente crema:…
Read more »
Read more »
Cocktail New Orleans
19 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail New Orleans din: gin, albus, zahar si frisca
lichida proaspata. Ingrediente: 4 cl gin 1 lingurita de albus 2
lingurite de sirop de zahar 3 lingurite de frisca lichida proaspata
Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi
strecuram bautura intr-un pahar de cocktail.