Retete de top:
Ciorba cu galuste
29 April 2011
O reteta delicioasa de ciorba cu galuste din: patrunjel, morcov,
pastarnac, ulei, boia dulce, sare, piper, bors, ceapa, radacina de
patrunjel si faina. Ingrediente: 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 1
păstârnac ulei boia de ardei dulce sare piper borş 1 ceapă pătrunjel
verde Ingrediente găluşte : 1 ceapă 1 lingură făină 1 lingură apă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata cu salau fiert si dressing de smantana (video)
29 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata de şalău fiert si dressing de
smantana din: file de salau, salata verde, masline negre, ceapa verde,
ardei copti, ciuperci, rosii cherry, sare, piper, smantana degresata,
ulei de masline, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: file de
salau (de Nil) fiert salata verde masline negre ceapa verde…
Read more »
Read more »
Supă istriană
29 April 2011
O
reteta de supa istriana din: vin rosu sec, ulei de masline, zahar,
paine veche si piper dupa gust. Ingrediente: 1 vin roşu (negru) sec 1
lingură ulei de măsline 3 linguri zahăr 1 pâine veche piper, după gust
Mod de preparare: Vinul se toarnă într-un ulcior de lut şi se adaugă
ulei, piper şi…
Read more »
Read more »
Clătite cu jambon
29 April 2011
O
reteta simpla de clatite cu jambon din?: clatite, branza de vaci,
jambon afumat, ciuperci, oua, paine, rosii, piper, sare si ulei.
Ingrediente: 8 clătite 250 g brânză de vaci 75 g jambon afumat 50 g
jambon 80 g ciuperci 2 ouă 80 g pâine albă, veche de o zi-două 200 g
roşii piper proaspăt…
Read more »
Read more »
Cocktail Pale Cherry
29 April 2011
O
reteta simple de Cocktail Pale Cherry din: gin, lichior de visine,
marascino si sifon. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl lichior de visine 2 cl
Maraschino sifon Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ingredientele
alcoolice in shaker, apoi turnam in paharul de cocktail si completam cu
sifon rece.
Read more »
Read more »
Cum se pregateste si se leaga un antricot
29 April 2011
Rar
vi se va întâmpla să secţionaţi un animal întreg, însă mult mai adesea
se cer executate unele operaţiuni pe o bucată de carne pentru a se
scoate oasele şi ţesutul conjunctiv, pentru a-i reduce dimensiunile ori
pentru a-i da gust. Faceţi aceste operaţiuni doar cu puţin înainte de a
pregăti mâncărurile, fiindcă bucăţile mari…
Read more »
Read more »
Salata frantuzeasca
29 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de salata frantuzeasca din:cartofi, ceapa,
morcov, usturoi, vin, ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente:
500 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 1căţel de usturoi 1 pahar vin 2 linguri
ulei zeama de la 1/2 lămâie sare piper Mod de preparare: Speli, fierbi
şi tai cartofii cubuleţe. Cureţi…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu ardei gras
29 April 2011
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu ardei gras din: tagliatelle, ardei
gras, sardele in ulei, usturoi, ulei de masline, maghiran, sare si
piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi
verzi 2 ardei graşi galbeni 6 fileuri de sardele în ulei 2 căţei de
usturoi 100 ml ulei de măsline câteva…
Read more »
Read more »
Ingehaţată Maraschino
29 April 2011
O
reteta delicioasa de ingheatata maraschino din: ingheata de vanilie,
ingheatata de ciocolata, banane, maraschino, nuci, frisca si cirese
confiate. Ingrediente: 500 g îngheţată de vanilie 500 g îngheţată de
ciocolată 3 banane lichior Maraschino nuci rase frişcă cireşc confiate
Mod de preparare: Se porţionează îngheţata în şase farfurii. Se aşează
pe fiecare dintre porţii…
Read more »
Read more »
Compot de fructe uscate
29 April 2011
O
reteta simpla de compot de fructe uscate din: coaja rasa de portocala,
suc de portocala, miere, scortisoara, cuisoare, fructe uscate, suc de
lamaie, lamaie si musli. Ingrediente: coaja rasă de la portocală 300 ml
suc proaspăt de portocală 1-2 linguri miere, opţional 1 baton de
scorţişoară 6 cuişoare 300 g fructe uscate, diverse, cum…
Read more »
Read more »
Budincă de muşchi
29 April 2011
O
reteta simpla de budincă de muşchi din: muschi file, cascaval, ardei
gras, ceapa verde, oua si smantana. Ingrediente: 1 kg muşchi file 250 g
caşcaval 3 ardei graşi, diferit coloraţi ceapă verde 2 ouă smântână Mod
de preparare: Feliile de muşchi se aşează pe fundul unui vas de sticlă
de Jena. Separat, se călesc…
Read more »
Read more »
Salata bulgareasca
29 April 2011
O salata simpla si gustoasa din: fasole verde, conopida, morcovi,
telina, ardei rosu, ardei verde, ciuperci, mustar, ulei si verdeata.
Ingrediente: 1 mână fasole verde 1 conopidă mică 2 morcovi 1/2 ţelină 1
ardei roşu 1 ardei verde 6-8 ciuperci 2 linguri muştar 100 ml ulei
verdeaţă Mod de preparare: Cureţi morcovii şi ţelina…
Read more »
Read more »
Pulgogi II
29 April 2011
O
reteta simpla de pulgogi din: muschid e vita, zahar, orez, vin de orez,
sos de soia, usturoi, ceapa verde, uleid e susan, seminte de susan si
piper negru pisat. Ingrediente: 2 kg muşchi 3 linguri zahăr 3 ceşti orez
1 linguriţă vin de orez 4 linguri sos de soia 3 linguriţe usturoi pisat
3…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de limbă
29 April 2011
O
reteta simpla de chiftelute de limba din: limba fiarta, oua, parmezan,
usturoi, ceapa verde, patrunjel, faina, ulei, sare, piper si smantana.
Ingrediente: 1,5 kg limbă fiartă şi curăţată de pieliţe 2 ouă parmezan
usturoi pisat ceapă verde pătrunjel proaspăt faină ulei sare şi piper,
după gust smântână Mod de preparare: Limba se trece prin…
Read more »
Read more »
Cocktail Martinez
28 April 2011
O
reteta simpla de cocktail Martinez din: gin, vermut sec, bitter orange,
curacao triple sec si limeta. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl vermut sec 2
stropi de Bitter Orange 2 stropi de Curacao Triple Sec limeta Mod de
preparare: Mixam bine cu multa gheata ginul, vermutul, Bitter Orange si
Curacao Triple Sec in…
Read more »
Read more »
Supa cu ravioli
28 April 2011
O reteta delicioasa de supa cu ravioli, unt, ceapa, telina, praz,
morcov, rosii, fasole alba. Ingrediente: 50 g unt 1 ceapă 2 frunze
ţelină 1 praz 1 morcov 1 cubuleţ de legume 1 conservă de 400 g roşii 1
conservă de 400 g fasole boabe albă scurse 125 g ravioli Mod de
preparare: Topeşti…
Read more »
Read more »
Friptura de porc cu garnitura
28 April 2011
O reteta delicioasa de friptura de porc cu, slanina afumata, morcov,
usturoi, ardei, crema de branza si ulei. Ingrediente: 1 bucată de muşchi
250 g slănină afumată 1 morcov mare 1 căţel de usturoi 3-4 ardei 1
cutie cremă de brânză cu mărar 250 g ulei Mod de preparare: Muşchiul de
porc îl crestezi…
Read more »
Read more »
Carnati de porc in sos de vin
28 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de carnati de porc, sos de vin, nuscoara si
unt. Ingrediente: 500 g cârnaţi proaspeţi de porc 1 pahar cu vin alb 1
bob mic nucşoară 100 g unt Mod de preparare: In apă clocotită pui
pentru 5 minute cârnaţii la fiert împreună cu atâta apă cât să-i…
Read more »
Read more »
Pui cu smochine
28 April 2011
O reteta delicioasa de pui cu smochine, vin, ceapa, sos de rosii, zahar
si unt. Ingrediente: 300 g carne de pui 250 g smochine 100 g vin 1
ceapă 150 g sos roşii 40 g zahăr 25 g unt Mod de preparare: Smochinele
se ţin în apă să se înmoaie. Se pune untul…
Read more »
Read more »
Prajitura cu lapte, inghetata de ciocolata si topping de caramel
28 April 2011
O
reteta de prajitura cu lapte, inghetata de ciocolata si topping de
caramel din: oua, fructoza, lapte, faina, vanilie, unt, ingheata de
ciocolata si topping de caramel. Ingrediente: 8 oua 200 g fructoza 1 l
lapte 12 linguri faina aroma vanilie 1 pachet de unt inghetata de
ciocolata topping de caramel Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Tocanita picanta
28 April 2011
O reteta simpla si delicioasa de tocanita picanta din:carne de porc,
carnati semiafumati, ciuperci, rosii, ceapa, pasta de tomate, patrunjel,
ulei, piper si ardei iute. Ingrediente: 1 kg carne de porc 2 cârnaţi
semiafumaţi 500 g ciuperci proaspete 4 roşii 2 cepe 3 linguri pastă de
tomate 1 legătură pătrunjel ulei piper ardei iute…
Read more »
Read more »
Costiţe de purcel de lapte cu budincă de cartofi
28 April 2011
O
reteta delicioasa de costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi
din: purcel de lapte, cimbrisor, unt, mirodenii, cartofi, lapte,
cimbrisor, usturoi, morcov, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare
si piper macinat. Ingrediente: pentru costiţe: 1 purcel de lapte 8
rămurele de cimbrişor 2 linguri de unt 1/2 linguriţă de mirodenii mixte
(cumino,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Piept de pui cu grapefruit (video)
28 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara piept de pui cu grapefruit din:
piept de pui, miere, grapefruit, sare si piper. Ingrediente: piept de
pui miere grapefruit sare piper Mod de preparare: Bucata de piept de
pui se spala bine, se usuca apoi se taie in doua parti mari, fiecare
parte apoi urmand a…
Read more »
Read more »
Iepure special
28 April 2011
O
reteta delicioasa de iepure special din: spinare de iepure, slanina,
pesmet, flori de dovleac, dovlecel, ceapa alba, frunze de menta, branza
de vaci, ou, cartofi, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 1 spinare de iepure întreagă 4 feiii subţiri de
slănină albă 100 g pesmet 4 flori de dovleac 1 dovlecel…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu cleşti de crab si portocale
28 April 2011
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu clesti de crab si portocale din:
tagliatelle de orez, clesti de crab, portocale, ceapa rosie, praf de
boia, ulei de masline, ghimbir, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 2
pachete tagliatelle de orez (cu specific asiatic) 18 cleşti de crab
congelaţi 3 portocale 1 ceapă roşie 1 praf de boia…
Read more »
Read more »
Pui sote marengo
28 April 2011
O
reteta delicioasa de pui sote marengo din:bulion, paine, ceapa,
usturoi, supa de pasare, vin alb sec, faina, ulei, cimbru, patrunjele
verde, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 4 linguri bulion 4 felii pâine 2
cepe 2 căţei usturoi 1 cubuleţ supă de pasăre 2 linguri făină 100 ml
vin alb sec 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Porridge cu zmeură
28 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de porridge cu zmeura din: zmeura sau mure,
zahar, sare, gris si iaurt degresat. Un griş pufos, de culoare
roşu-purpuriu la care se adaugă fructe pentru a da o notă proaspătă
acestei gustări calde. Ingrediente: 125 g zmeură sau mure, decongelate,
dacă au fost congelate 1 lingură zahăr sare 50…
Read more »
Read more »
Limbă de viţel înăbuşită cu sufle de cartofi
28 April 2011
O
reteta delicioasa de limba de vitel inabusita cu sufleud e cartofi din:
limba de vitel de lapte, morcov, telina, ceapa, ierburi aromatice,
usturoi, vin alb, cartofi, albusuri, unt de arahide, ulei extravirgin de
masline, sare si piper. Ingrediente: 1 limbă de viţel de lapte 1 morcov
1 tulpină de ţelină 1 ceapă albă 1…
Read more »
Read more »
Bors de legume cu costita afumata
28 April 2011
O reteta gustoasa de bors de legume din: radacina de patrunjel, ceapa,
cartofi, dovlecei, fasole verde, rosii, costita afumata, ulei, patrunjel
si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă 2 cartofi 2
dovlecei 1 ceaşcă fasole vede şi mazăre 250 g roşii decojite în suc de
roşii 3-4 felii de costiţă afumată…
Read more »
Read more »
Cocktail Florida
28 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Florida din: gin, rom alb, suc de portocale,
bitter lemon, felii de lamaie si cirese. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl rom
alb 6 cl suc de portocale Bitter Lemon Felii de lamaie cirese Mod de
preparare: Mixam bine cu gheata ginul, romul si sucul de portocale
intr-un shaker,…
Read more »
Read more »
Crema de piersici in vin
28 April 2011
O reteta delicioasa de crema de piersici in vin, frisca, zahar, vin
rose, gelatina, biscuiti, piersica, crema de branza si baton de vanilie
Ingrediente crema de branza: 125 g cremă de brânză 1 baton vanilie 2
linguri frişcă nebătută 1 lingură zahăr Ingrediente vinul cu piersici:
300 ml vin rose 80 g zahăr 1…
Read more »
Read more »
Panna cotta de lămâie cu mure şi madlene cu miere
28 April 2011
O
reteta de panna cotta de lamaie cu mure si madlene cu miere din: foid e
gelatina, frisca, lapte, zahar, suc de lamaie, coaja de lamaie, oua,
miere, faina, migdale, unt, mure si lichior de mure. Ingrediente: pentru
panna cotta: 3 foi de gelatină 600ml de frişcă lichidă 150ml de lapte
200g de zahăr fin…
Read more »
Read more »
Prajitura cu crema de portocale
28 April 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu crema de portocale, zahar, oua, zahra
vanilat, pesmet, ciocolata alba si margarina. Ingrediente: 100 g zahăr 4
gălbenuşuri 1-2 pliculeţe zahăr vanilat două tablete ciocolată sau
doulă linguri cacao două linguri pesmet 4 albuşuri un pachet de
ciocolată albă (100 g) sau fondant alb Ingrediente cremă: 250 g
margarină…
Coaste de miel în sos de şofran
28 April 2011
O
reteta gustoasa de coaste de miel in sos de sofran din: coaste de miel,
smochine uscate, sofran, marar, ierburi aromatice, usturoi, faina, naut
uscat, telina, morcov, ceapa, salvie, apa minerala, unt, ulei
extravirgin de masline, sare integrala grunjoasa si piper. Ingrediente:
800 g coaste de miel de lapte, groase cam de 2 cm 60…
Read more »
Read more »
Mere umplute cu piept de pui
28 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de mere umplute cu piept de pui, faina,
zahar si unt. Ingrediente: 12 mere 400 g pui 80 g unt 1lingură făină 1
lingură zahăr Mod de preparare: Tai carnea de pe os, o faci bucăţi şi o
prăjeşti cu 40 g unt. După ce s-a rumenit pu-ţin, adaugi…
Read more »
Read more »
Cremă de dovleac
28 April 2011
O
reteta simpla de crema de dovleac din: dovleac, ceapa, patrunjel, apa,
sare, unt si lapte degresat. Ingrediente: 1 kg dovleac 1/2 ceaşcă ceapă
tăiată mărunt pătrunjel proaspăt tăiat fin 500 ml apă 1 linguriţă sare 1
linguriţă unt 1 ceaşcă lapte degresat Mod de preparare: Se curăţă
dovleacul de coajă şi miezul de sâmburi,…
Read more »
Read more »
Plăcintă Hawai
28 April 2011
O reteta delicioasa de placinta hawai din: aluat patiserie, mazare,
ananas, cotlet de porc, cascaval, susan, smantana, ou, frisca, patrunjel
si piper. Ingrediente: 500 g aluat de patiserie 150 g mazăre 1 cutie
compot de ananas 250 g cotlet de porc 75 g caşcaval 2 linguri susan 2
linguri smântână 1 ou 1 lingură…
Read more »
Read more »
Crochete din cartofi cu seminte de susan si nucsoara
28 April 2011
O
reteta de crochete din cartofi cu seminte de susan si nucsoara din:
cartofi, unt, galbenusuri, lapte, branza, frunze de spanac, pesmet,
parmezan, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 2 kg cartofi 50 g
unt 3 gălbenuşuri 60 ml lapte dulce 300 g brânză 250 g frunze spanac
pesmet 100 g parmezan 60 g…
Read more »
Read more »
Păstrăv la tigaie cu fricassée de mazăre şi chorizo
28 April 2011
O
reteta delicioasa de pastrav la tigaie cu fricassee de mazare si
chorizo din: fileuri de pastrav de mare, unt, lamaie, ulei de masline,
chorizo, cartofi, praf de boia dulce, supa de pui, mazare, capere, ceapa
rosie, otet de vi rosu si o lingura de tarhon tocat. Ingrediente: 2
fileuri păstrăv de mare, de aproximativ…
Read more »
Read more »
Cartofi evantai
28 April 2011
O
reteta foate simpla de cartofi evantai din: cartofi, unt si usturoi
pisat. Ingrediente: 500 g cartofi 150 g unt usturoi pisat Mod de
preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se ţin în supă, facându-li-sc
incizii nu prea profunde cu ajutorul unui cuţit. Se aşează cartofii
astfel pregătiţi într-o tavă, punându-se deasupra fiecăruia unt…
Read more »
Read more »
Cum se prepară Cotlet de porc in bere (video)
28 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara cotlet de porc in bere din: cotlet
de porc, unt, bere, piureu de cartofi, ceapa verde, boia, salata de
varza alba, sos rosu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
cotlet de porc 200 grame unt bere piureu de cartofi ceapa verde boia
salata de varza alba sos…
Read more »
Read more »
Totul despre carnurile albe
28 April 2011
O
privire superficială te-ar face să te gândeşti la culoarea cărnii ca
fiind în strânsă corelaţie cu cantitatea şi calitatea sângelui
animalelor. Foarte greşit: culoarea e dată de mioglobină, a cărei
concentraţie depinde de rasa, de vârsta şi de sexul animalelor. Cele
tinere au o cantitate mai mică de mioglobină faţă de adulţi şi, în…
Read more »
Read more »
Snitel de porc
28 April 2011
O reteta delicioasa de snitel de porc din: carne de porc, ciuperci,
oua, faina, cascaval, mustar, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne
porc 150 g ciuperci 4 ouă 50 g făină 25 g caşcaval 120 g muştar sare
piper Mod de preparare: Speli carnea, o cureţi de pieliţe şi o tai
felii. Le…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Gin
28 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Southern Gin din: gin, southern comfort,
angostura si felii de kiwi. Ingrediente: 3 cl gin 1 cl Southern Comfort 1
cl Curacao Triple Sec 1 strop de Angostura felii de kiwi Mod de
preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker si turnam
bautura prin strecuratoare de bar intr-un…
Read more »
Read more »
Iepure cu ananas
28 April 2011
O reteta delicioasa de iepure cu ananas, ulei, sare, piper, mustar,
orez si stafide. Ingrediente: carne de iepure ulei sare piper muştar
250 g orez 1 cutie compot ananas, tăiat bucăţi 100 g stafide Mod de
preparare: Tai carnea în bucăţi şi le prăjeşti în ulei. Când sunt bine
rumenite, adaugi muştarul, sarea, piperul.…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu dovlecei si pesto
28 April 2011
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu dovlecei si pesto din: dovlecei,
tagliatelle, parmezan, busuioc, seminte de pin, usturoi, ulei de masline
si sare. Ingrediente: 4 dovlecei mici 400 g tagliatelle proaspete 80 g
parmezan 2 legături de busuioc 30 g seminţe de pin 3 căţei de usturoi
100 ml ulei de măsline sare Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri de viţel cu cuişoare
28 April 2011
O
reteta simpla de rulouri de vitel cu cuisoare din: excalop de vitel,
untura, patrunjel, maghiran, seminte de fenicul, cuisoare, Ingrediente:
750 g escalop de viţel foarte subţire 200 g untură 4 linguri de
pătrunjel tocat 2 linguriţe de maghiran tocat 1 linguriţă de seminţe de
fenicul, zdrobite 1/2linguriţă de cuişoare zdrobite 1 lămâie 1…
Read more »
Read more »
Pulgogi I
28 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de pulgogii din: muschid e vita, cola, sos de
soia, ulei de susan cu seminte, usturoi si arpagic. Ingrediente: muşchi
de vită cola sos de soia ulei de susan cu seminţe usturoi arpagic Mod
de preparare: Se taie muşchiul felii cât mai subţiri şi se lasă câteva
ore la marinat…
Read more »
Read more »
Orez Paeksalki
28 April 2011
O
reteta foarte simpla si gustoasa de orez paeksalki din: orez, zahar si
sare. Ingrediente: 250 g orez zahăr sare Mod de preparare: Se spală bine
orezul şi se lasă timp de şase-opt ore în apă rece. Se sărează şi se
aşează într-o sită să se scurgă bine de apă. Se pune într-un vas şi…
Read more »
Read more »
Duchessa costaricană
28 April 2011
O
reteta de duchessa costaricana din: cartofi, galbenusuri, unt,
nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 2 gălbenuşuri 100 g
unt nucşoară rasă sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se fierb
cartofii în apă şi se pisează după ce se curăţă de coajă. Se amestecă
superficial cartofii piure cu oul, untul, nucşoara,…
Read more »
Read more »
Orez pastă cu smantană
28 April 2011
O
reteta simpla de orez pasta cu smantana din supa de carne, orez, ceapa
verde, morcovi, telina, smantana, unt, nuca, sare si piper. Ingrediente:
3 l supă de carne 100 g orez 200 g ceapă verde tăiată fin 250 g morcovi
tăiaţi rondele fine 1 ţelină mică 2 ceşti smântână 50 g unt 1
linguriţă…
Read more »
Read more »
Dieta cu lămâie. Cum să pierzi 10 kilograme în 16 zile
27 April 2011
Bogat
în vitamina C, A, B, acid citric, aminoacizi, calciu, magneziu, fosfor
şi potasiu, sucul de lămâie are efect purgativ, deoarece stimulează
digestia. Dieta cu lămâie este recomandată persoanelor care nu vor să
îşi schimbe radical regimul alimentar pentru a scăpa de kilogramele în
exces. Specialiştii în nutriţie susţin că acest regim este unul dintre…
Read more »
Read more »
Porridge cald cu caise
27 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de porridge cald cu caise din: fulgi sau
gris de ovaz instant, lapte degresat, caise, sirop si praf de
scortisoara. Acest porridge cu scorţişoară, bogat în caise, este
îndulcit cu un sirop de culoare aurie. Este foarte bun şi poate fi
preparat în doar câteva minute. Ingrediente: 40 g fulgi…
Read more »
Read more »
Roşioara si tagliatelle in cuib
27 April 2011
O
reteta delicioasa de roşioara si tagliatelle in cuib din: fileuri de
rosioara, tagliatelle cu spanac, icre de somon, placinta, unt, ulei de
masline, otet, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de
rosioara 300 g tagliatelle cu spanac 50 g icre de somon 4 foi de
placinta 30 g unt topit 4 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Varza cu struguri
27 April 2011
O reteta gustoasa de varza cu struguri, ulei, foi de dafin, sare si
zahar. Ingrediente: 1,5 kg varză acră 4 linguri ulei 2 foi dafin 500 g
struguri albi fără boabe sare 1 lingură zahăr Mod de preparare: Speli
varza şi o desărezi dacă este nevoie. Tai apoi mărunt şi o pui intr-o
cratiţă…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Somloi galuska
27 April 2011
O reteta delicioasa de somloi galuska din:oua, zahar, faina, zahar
vanilat, cacao, unt, nuci, lapte, rom, stafide si frisca. Ingrediente
blat : 6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină zahăr vanilat 2 linguri
cacao Ingrediente crema de nuci: 100 g unt 100 g nuci 200 ml lapte 1
lingură zahăr 1 lingură rom…
Read more »
Read more »
Prajitura miracol
27 April 2011
O reteta delicioasa de prajitura miracol din: oua, mere, faina,
scortisoara, otet, bicarbonat de sodiu, zahar vanilat si pesmet.
Ingrediente: 3 ouă 1 kg mere 4 linguriţe făină un pic de scorţişoară
(după gust) 1 linguriţă oţet 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 plic
zahăr vanilat 150 g pesmet Mod de preparare: Speli şi…
Read more »
Read more »
Peste cu ardei si cascaval
27 April 2011
O reteta delicioasa de peste cu ardei, cascaval, ceapa, usturoi, unt,
rosii, vin alb, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapă 2 căţei
usturoi 2 ardei capia 1 lingură unt 200 g caşcaval 2 roşii decojite 250 g
peşte cod file 250 ml vin alb mărar sare piper Mod de preparare:
Căleşti ceapa cu…
Read more »
Read more »
Cocktail Gin Lemon Drink
27 April 2011
O
reteta de Cocktail Gin Lemon Drink din: gin, aperol, vermut sec, lime
juice si felii de lamaie. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl Aperol 3 cl vermut
sec 1 cl Lime Juice felii de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se
amesteca bine cu gheata in shaker, se toarna bautura rezultata in
paharul de…
Read more »
Read more »
Spaghete cu scoici si busuioc
27 April 2011
O
reteta delicioasa de spaghete cu scoici si busuioc din: scoici,
spaghete, rosii, parmezan, ulei de masline, busuioc, usturoi, sare si
piper. Ingrediente: 2 kg scoici de apă dulce 300 g spaghete 150 g roşii
25 g parmezan ras 3 linguri ulei de măsline 1 legătură de busuioc 2
căţei de usturoi sare piper …
Read more »
Read more »
Friptură de cocoş cu dovleac gratinat
27 April 2011
O
reteta absolut delicioasa de friptura de cocos cu dovleac gratinat din:
cocos, ceapa, tarhon, patrunjel, supa de pui, unt, morcovi, praz,
telina, ierburi aromatice, usturoi, dovleac, nucsoara, smantana,
cascaval, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 1 cocoş de 3-3,5 kg 2
cepe 1 legătură de tarhon 1 legătură de pătrunjel 3,25 l supă de…
Read more »
Read more »
Varza nemteasca
27 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de varza nemteasca din: varza, unt, pesmet,
kaizer, smantana si sare. Ingrediente: 2 kg varză 150 g unt 100 g
pesmet 500 g kaizer 300 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi varza, o
speli, o desfaci în foi şi o opăreşti cu apă clocotită cu sare.Tapetezi
o cratiţă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Supa coreana picanta (video)
27 April 2011
O
reteta video simpla despre cum se prepara supa coreana picanta din:
ceafa de porc, tosu, ou, usturoi, sondiment de peste, boia, apa, ceapa
verde, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc tofu ou
usturoi condiment de peste boia apa ceapa verde ulei de susan sare si
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Friends
27 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Friends din: gin, aperol, lichior de menta si
felii de lamaie. Ingrediente: 3 cl gin 3 cl Aperol 1 cl lichior de
menta felii de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine
cu gheata in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de cocktail peste
cuburi de gheata. Se…
Read more »
Read more »
Yaki tori
27 April 2011
O
reteta de yako tori din: pui, ficateid e pui, praz, sake, sos negru de
soia, sos alb de soia, sherry sec, zahar si piper alb. Fel clasic al
bucătăriei japoneze, foarte răspândit ca gustare la serviciu, yaki tori
sunt frigărui din carne de pui fripte pe cărbuni, încă şi mai gustoase
datorită unui sos…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu ciuperci de pădure
27 April 2011
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu ciuperci de padure din: fettucini,
ciuperci, parmezan, galbenus, smantana, ulei de masline, hasme, ceapa
verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g fettucini (tagliatelle subţiri)
800 g ciuperci amestecate (bureţi galbeni, mânătărci, nicorete) 30 g
parmezan 1 gălbenuş 200 ml smântână proaspătă 2 linguri ulei de măsline 2
haşme 1…
Tagliatelle cu ciuperci de pădure
27 April 2011
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu ciuperci de padure din: fettucini,
ciuperci, parmezan, galbenus, smantana, ulei de masline, hasme, ceapa
verde, sare si piper. Ingrediente: 600 g fettucini (tagliatelle subţiri)
800 g ciuperci amestecate (bureţi galbeni, mânătărci, nicorete) 30 g
parmezan 1 gălbenuş 200 ml smântână proaspătă 2 linguri ulei de măsline 2
haşme 1…
Read more »
Read more »
Perisoare cu sos olandez
27 April 2011
O reteta delicioasa de perisoare cu sos olandesz din: carne de vita,
orez, ulei, oua , sare, zeama de lamaie, unt. Ingrediente perişoare :
500 g carne vită 2 linguri orez 2 linguri ulei 2 albuşuri sare
Ingrediente sos: 2 gălbenuşuri 2 linguri apă 2 linguriţe zeamă de lămâie
50 g unt sare Mod…
Read more »
Read more »
Viţel cu caise
27 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de vitel cu caise din: carne de vitel,
caise, ceapa, ghimbir, scortisoara, coriandru, menta, migdale, zahar,
unt, piper si sare. Ingrediente: 600 g carne de viţel 500 g caise coapte
2 cepe 10 g praf de ghimbir 10 g praf de scorţişoară 10 g seminţe de
coriandru 50 g mentă…
Read more »
Read more »
Orez galben
27 April 2011
O
reteta de orez galben din: orez cu bob lunguiet, unt, scortisoara,
cardamon, usturoi, ghimbir, colorant galben si sare. Ingrediente: 4
ceşti orez cu bob lunguieţ 1/2 ceşcuţă unt 4 bucăţele scorţişoară 4
bucăţi cardamon 2 căţei usturoi 2 linguriţe ghimbir pisat colorant
galben 1 lingură sare Mod de preparare: Orezul se spală bine…
Read more »
Read more »
Cocktail Green Fizz
27 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Green Fizz din: gin, lichior de menta, sirop
de ananas, zahar, sifon si ananas. Ingrediente: 5 cl gin 2 cl lichior de
menta 3 cl sirop de ananas 1 cl zahar sifon bucati de ananas Mod de
preparare: Cu exceptia sifonului, toate ingredientele se mixeaza bine cu
gheata in…
Read more »
Read more »
Salata albaneza
27 April 2011
O reteta delicioasa de salata albaneza din: ardei gras, rosii, marar,
patrunjel, cartofi, stafide, smantana, ulei, ceapa, piper si sare.
Ingrediente: 2-3 ardei graşi 3 roşii 1 legătură mărar 1 legătură
pătrunjel 2 cartofi 2 linguriţe stafide 4 linguri smântână sau iaurt 2
linguri untdelemn 1-2 cepe sare piper Mod de preparare: Tai ardeii…
Read more »
Read more »
Totul despre Sardine
27 April 2011
Pe
piaţă există o ofertă bogată de sardine pe tot parcursul anului. Este
un peşte uleios, ideal pentru grătar. Se coace până ce pielea este
crocantă şi carnea se desprinde uşor de pe oase. Se potriveşte de minune
cu sosul robust de roşii sau cu lămâie şi cartofi cu verdeaţă. De ce
sunt sardinele o…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de creveţi
27 April 2011
O
reteta de chiftelute de creveti din: creveti, carne de porc, castane,
ulei de arahide, faina alba, sare, bicarbonat, albusuri, ghimbir, vin
rosu si piper. Ingrediente: 500 g creveţi proaspeţi 100 g carne grasă de
porc 200 g castane comestibile 5 căni ulei de arahide 2 linguriţe faină
albă dizolvată în 2 linguriţe apă 1…
Read more »
Read more »
Pui cu mirodenii si spanac
27 April 2011
O
reteta gustoasa de pui cu mirodenii si spanac din: bucati de pui,
spanac, ceapa, usturoi, ghimbir, praf de chili, praf de cumino, praf de
coriandru, praf de curcuma, ulei extravirgin de masline, sare si piper
negru. Ingrediente: 6 bucăţi de pui 300 g spanac 1 ceapă 2 căţei de
usturoi tocat 1 linguriţă de…
Read more »
Read more »
Sarmale de zarzavat
27 April 2011
O reteta gustoasa de sarmale de zarzavat din: morcovi, telina, varza,
ou, smantana, orez, margarina, faina, zeama de legume, sare si piper.
Ingrediente: 3 morcovi 1 ţelină potrivită 1 varză mică l ou 2-3 linguri
smântână 1 ceaşcă mică orez 30 g margarina 1 lingură făină zeamă de
legume sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata bavareza de cascaval (video)
27 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata bavareza de cascaval din:
cascaval, mere, iaurt, lamaie, miere, menta, cirese confiate, sare si
piper. Ingrediente: cascaval mere iaurt lamaie miere menta cirese
confiate sare piper Mod de preparare: mai intai se taie o bucata de
cascaval, de 200 de grame, in cubulete (pont: este recomandat…
Read more »
Read more »
Spaghete marinăreşti
27 April 2011
O
reteta delicioasa de spaghete marinăreşti din: spaghete, scoici, vin
alb sec, ulei de masline, usturoi, patrunjel, sofran, sare si piper.
Puteţi îmbogăţi reţeta adăugând moluşte, pe care le veţi pune să se
deschidă împreună cu scoicile, creveţii decorticaţi, stridiile şi
rondelele de calamar, rumenite în ulei. Ingrediente: 400 g spaghete 3 kg
scoici de…
Read more »
Read more »
Vitel la disc
27 April 2011
O
reteta simpla de vitel la disc din: muschid e vitel, sare, piper, boia,
usutroi si cartofi Ingrediente: 1 kg muschi de vitel sare piper boia
4-5 catei de usturoi 1 kg cartofi pentru prajit Mod de preparare: Se
taie bucati muschiul de vitel, se condimenteaza si se pune la foc pe
disc in…
Read more »
Read more »
Chec asortat
27 April 2011
O reteta delicioasa de chec din: sunca, cascaval, smantana, faina, oua,
piper, sare si patrunjel. Ingrediente: 300 g şuncă 300 g caşcaval 3
linguri smântână 3 linguri făină 4 ouă crude 4 ouă fierte piper sare
pătrunjel Mod de preparare: Amesteci smântână, ouăle crude şi făina până
se omogenizează bine. Adugi caşcavalul ras mare,…
Read more »
Read more »
Cocktail Sorbet-Limeta-Kiwi
27 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sorbet-Limeta-Kiwi din: gin, lichior de kiwi,
vermut sec, bitter lemon, limeta si zahar. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl
lichior de kiwi 2 cl vermut sec 5 cl Bitter Lemon o felie de limeta
zahar Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu 3 lingurite de
gheata zdrobita intr-un turnmix, pana…
Read more »
Read more »
Pui delicios cu arahide
27 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de pui delicios cu arahide din: carne de pui,
unt de arahide, frunze de varza, morcovi, cartofi, pasta de tomate,
usturoi, ardei iute, ulei de arahide, sare si piper cayenne.
Ingrediente: 500 g carne de pui fără piele 150 g unt de arahide 1 ceapă
câteva frunze de varză 2…
Read more »
Read more »
Pui cu sos picant si telina
27 April 2011
O reteta delicioasa de pui picant din:carne de pui, telina, ceapa,
zahar, ulei de masline, piper si sare. Ingrediente: 1 pui de 1,200 kg l
ţelinămică 4 cepe mijlocii 2 linguri zahăr 3 linguri ulei măsline piper
sare Mod de preparare: Speli şi tai carnea în bucăţi potrivite, aşezi
într-o cratiţă de tuci. Adaugi…
Read more »
Read more »
Supă Tartara
27 April 2011
O
reteta de supa tartara din: piept de pui, apa, sare, coriandru, ceapa,
fidea, oua si rosii. Ingrediente: 1 piept mare de pui 1,5 l apă 1
linguriţă sare 1 ceşcuţă coriandru proaspăt, tocat fin 1 ceşcuţă ceapă
tăiată mărunt 4 linguri fidea 2 ouă 3 roşii bine copate Mod de
preparare: In afară de…
Read more »
Read more »
Pui cu mazăre la tigaie
27 April 2011
O
reteta simpla de pui cu mazare din: pui, supa de pui, salata, mazare,
zahar, paine alba, sare si piper. Ingediente: 1 pui de 1,2-1,7 kg 3 căni
de supă de pui concentrată 1 salată mare 30 g unt 350 g mazăre
proaspătă, curăţată 1 linguriţă de zahăr 4 felii de pâine albă uscată,
fără…
Read more »
Read more »
Orez cu bob roşu
27 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de orez cu bob rosu din: orez cu bob lunguit,
orez cu bob rosu si sare. Ingrediente: 200 g orez cu bob lunguieţ 250 g
bob roşu sare Mod de preparare: Se spală orezul, se lasă minimum şase
ore în apă rece şi se scurge bine. Bobul roşu se fierbe…
Read more »
Read more »
Supă de peşte dezosat
27 April 2011
O
reteta simpla de supa de peste dezosat din: carne de peste, orez, unt,
legume, verdeata, sare, apa si boia dulce. Ingrediente: 1 cană carne dc
peşte 1 ceşcuţă orez 2 linguri unt 4 ceşti legume şi verdeaţă tăiate
mărunt 1 linguriţă sare 1 l apă 1 linguriţă boia dulce Mod de preparare:
Se pun…
Read more »
Read more »
Spaghete cu trei feluri de branză
26 April 2011
O
reteta delicioasa de spaghete cu trei feluri de branza din: spaghete,
branza comte (cea mai veche brânză; se consumă după 24-36 luni de la
producere), branza roquefort, branza crottin, smantana, boabe de piper
rosu, sare si piper macinat. Această reţetă, bogată în calorii, din
cauza brânzeturilor, poate fi servită drept fel unic, cu o…
Read more »
Read more »
Dieta cu supă de verdeţuri. Cum poţi slăbi până la şase kilograme într-o săptămână
26 April 2011
Specialiştii
în nutriţie susţin că dieta cu supă de verdeţuri este sănătoasă, mai
ales că are drept scop arderea grăsimilor, neprovocând dezechilibre
metabolice. Dieta cu supă de verdeţuri face parte din categoria
regimurilor hipocalorice şi se bazează pe limitarea caloriilor
consumate. Specialiştii în nutriţie susţin că acest regim este sănătos,
mai ales că are drept…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu smântână
26 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de piept de curcan cu smantana din: piept
de curcan, ceapa, telina, ciuperci, ardei grasi, cuisoara, foaie de
dafin, faina, galbenusuri, vin alb sec, smantana, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 1 piept de curcan de aproximativ 1/2 kg 1 ceapă
mijlocie 1 tulpină de ţelină 200 g ciuperci cultivate 2…
Read more »
Read more »
Tort cu cicolata si struguri
26 April 2011
O reteta delicioasa de tort de ciocolata, struguri, oua, zahar, faina,
smantana, praf de copt, cacao, ciocolata, ulei, frisca si gelatina.
Ingrediente blat : 6 oua 200 g zahăr 300 g făină 100 g smântână 1/2 plic
praf de copt 25 g cacao 50 g ciocolată amăruie 50 ml ulei Ingrediente
cremă : 500…
Read more »
Read more »
Prajitura insiropata cu pesmet si budinca
26 April 2011
O reteta gustoasa de prajitura insiropata cu pesmet si budinca, oua,
budinca de vanilie, zahar, faina, cacao, praf de copt si budinca de
cacao. Ingrediente blat : 6 ouă 10 linguri zahăr 1 lingură făină 4
linguri apă 10 linguri pesmet 2 linguri cacao 1/2 praf de copt
Ingrediente sirop: 10 linguri zahăr…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza de vaci si nuci
26 April 2011
O reteta delicioasa de tarta cu branza de vaci si nuci, oua, lapte,
ulei, zahar, praf de copt, zahar vanilat, faina, lamaie, margarina,
zahar pudra si apa minerala. Ingrediente: 3 ouă 100 ml lapte 100 ml ulei
15 linguri zahăr 2 prafuri de copt 2 plicuri zahăr vanilat 2 pahare
făină 1 lămâie 1…
Read more »
Read more »
Tocană ardelenească
26 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de tocana ardeleneasca din: carne de porc,
untura, ceapa, ardei gras, faina, oua, pasta de tomate, boia de ardei,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne porc 150 g untură 500
g ceapă 200 g ardei gras 400 g făină 3 ouă 2 linguri pastă de tomate
1…
Read more »
Read more »
Risotto cu piept de pui
26 April 2011
O
reteta delicioasa de risotto cu piept de pui din: piept de pui, ceapa,
risotto, mazare, cascaval, ardei gras rosu, supa de pui, ulei de
masline, usturoi, sare, piper si pasta de rosii. Ingrediente: 2 piepti
de pui potriviti 2 cepe 500 g risotto 100 g mazare cascaval ras 1 ardei
gras rosu 1 l…
Read more »
Read more »
Biscuiti cu vanilie
26 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de biscuiti cu vanilie, faina, unt, alune,
esenta de vanilie, zahar vanilat. Ingrediente: 300 g făină 200 g + 50 g
unt 100 g alune 2 linguriţe esenţă de vanilie 2 pliculeţe zahăr vanilat
Mod de preparare: Freci untul spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie.
Adaugi făina…
Read more »
Read more »
Cocktail Annabella
26 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Annabella din: gin, vermut sec, curacao
triple sec, sirop de grenadine si masline. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl
vermut sec 1 cl Curacao Triple Sec 1 strop de sirop d e grenadine
masline Mod de preparare: Ingedientele se mixeaza bine cu gheata in
shaker. Se serveste in pahar…
Read more »
Read more »
Friptura lioneza
26 April 2011
O reteta gustoasa de friptura lioneza din: carne de porc, margarina,
faina, bulion, ceapa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 bucăţi
carne de porc 40 g margarină 20 g făină 2 linguri bulion 250 g ceapă 4
fire pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi o tai felii
subţiri, iar pătrunjelul îl…
Read more »
Read more »
Salsa de peste
26 April 2011
O reteta simpla si gustoasa de salsa de peste din:cod, ceapa, faina,
marar, cimbru, foi de dafin, suc de lamaie, oua, sare, piper, ulei, vin
alb Ingrediente: 2 bucăţi cod fără cap 3 cepe 1 lingură făină 3 linguri
verdeaţă tocată din: mărar, pătrunjel, busuioc, măghiran 1 linguriţă
cimbru 3 foi dafin sucul de…
Cum se prepara File de salau cu sos de mustar (video)
26 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara file de salau cu sos de mustar din:
file de salau, lamaie, mustar, boia dulce, coaja de portocala, usturoi,
pesmet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: file de salau lamaie
mustar boia dulce coaja de portocala usturoi oparit cartofi pesmet
patrunjel sare piper Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Cocktail Cosmo
26 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Cosmo din: gin, grand marnier, suc de afine
si lime juice. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl Grand Marnier 2 cl suc de
afine 1 cl Lime Juice Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine
cu gheata in shaker si se toarna bautura in paharul de cocktail.
Read more »
Read more »
Friptura de porc marinata
26 April 2011
O reteta delicioasa de friptura de porc marinata, smantana, faina,
sare, vin alb, otet, ceapa, morcov, patrunjel, usturoi, foi de dafin,
telina si boabe de piper. Ingrediente: 1,500 kg pulpă de porc smântână
făină sare Ingrediente marinată : 1/4 l vin alb 1/4 l oţet 2 cepe 1
morcov pătrunjel 1 căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu galuste de paine
26 April 2011
O reteta gustoasa de supa de ciuperci cu galuste de paine, ceapa rosie,
unt, faina, frisca, zeama de lamaie, patrunjel, chifle, lapte si ou.
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 1 ceapă roşie 2 linguri unt 1 lingură făină
200 ml frişcă 1 lingură zeamă lămâie 1/2 legătură pătrunjel Ingrediente
găluşte: 2 chifle 100 ml lapte…
Read more »
Read more »
Legume picante cu suc de lamaie
26 April 2011
O reteta delicioasa de legume picante din: ulei, ceapa, usturoi,
chimen, sofran, boia dulce, rosii in bulion, cartofi, conopida, bame si
suc de lamaie. Ingrediente: linguri ulei 2 cepe 1 căţel usturoi 2
linguriţe chimen 1/2 linguriţă şofran 1 linguriţă boia dulce 1 conservă
roşii în bulion 1 cartof mare 1/2 conopidă 1 mână…
Read more »
Read more »
File de curcan cu mere
26 April 2011
O
reteta gustoasa de file de curcan cu mere din: file de curcan, mere
acre, prune uscate, praf de ardei iute, unt, zahar, faina, lapte, oua si
sare. Ingrediente: 600 g fileuri de curcan, tăiate subţire 2 mere acre
150 g prune uscate 1 linguriţă de praf de ardei iute 20 g unt 1
linguriţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Monte Carlo Imperial
26 April 2011
O
reteta simple de Coktail Monte Carlo Imperial din: gin, creme de
menthe, zeama de lamaie, champagne si fructe. Ingrediente: 2 cl gin 1 cl
Creme de Menthe (lichior de menta) 2 cl zeama de lamaie champagne
fructe Mod de preparare: Mixam bine cu gheata ginul, lichiorul si
zeama de lamaie in shaker, apoi…
Read more »
Read more »
Salata italiana
26 April 2011
O reteta delicioasa de salata italina din: ardei gras rosu, ardei
verde, ceapa, ciuperci, ardei iute rosu, dovlecel, otet, foi de dafin,
usturoi,busuioc, sare marina, piper si suc de lamaie. Ingrediente: 1/2
ardei gras roşu 1/2 ardei gras verde 1 ceapă tăiată cubuleţe 50 g
ciuperci de cultură 1/2 ardei iute roşu 1/2 dovlecel…
Read more »
Read more »
Creveţi prăjiţi
26 April 2011
O
reteta simpla de creveti prajiti din: creveti, faina, lapte, ou, ulei
de masline, sare, piper, curry si ulei. Ingrediente: 500 g creveţi 1
cană faină 1 cană lapte 1 ou 1 lingură ulei de măsline sare, piper şi
curry, după gust ulei Mod de preparare: Creveţii se curăţă şi se spală
bine. Intr-o salatieră…
Read more »
Read more »
Tort diplomat cu coaja de lamaie
26 April 2011
O reteta delicioasa de tort diplomat din: gelatina, piscoturi, frisca,
galbenusuri, zahar, lapte, faina si coaja de lamaie Ingrediente: 3
pacheţetele de gelatină albă 200 g pişcoturi 1 şi 1/2 kg frişcă 4
pacheţele întăritor de friscă 8 gălbenuşuri 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2
cană lapte 2 linguri făină + 1/2…
Read more »
Read more »
Viţel cu ton
26 April 2011
O
reteta delicioasa de vitel cu ton din: vitel, ton in ulei, scrumbii in
ulei, scrumbii sarate, oua, telina, foaie de dafin, cuisoare, salvie,
vin alb sec, patrunjel, otet din vin alb, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 600 g capac de viţel 250 g ton în ulei 4
scrumbii în ulei 2…
Read more »
Read more »
Regina de ciocolata
26 April 2011
O reteta gustoasa de regina de ciocolata din: albusuri, zahar, unt,
galbenusuri si cacao. Ingrediente blat: 6 albuşuri bătute 250 g zahăr
250 g nuci tăiate 2 linguri rase cacao Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri
250 g zahăr 2 linguri cacao 100 g unt Mod de preparare: Amesteci
ingredientele pentru blat şi coci la foc…
Read more »
Read more »
Chifteluţe aromate
26 April 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute aromate din: carne de porc, praf de
ghimbir, coriandru, patrunjel, nucsoara, cepsoare, morcovi, foi de
dafin, salvie, rozmarin, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline,
sare si piper negru. Ingrediente: 400 g carne de porc, tocată mărunt 1
ou 1/2 linguriţă de praf de ghimbir praf de scorţişoară praf…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salau cu alune si banane (video)
26 April 2011
Pui inăbuşit cu sos
26 April 2011
O
reteta de pui inabusit cu sos din: pui, radacina de ghimbir, piper,
sare, bicarbonat, rachiu si ulei de susan Ingrediente: 3 pui mici 2
linguri rădăcină de ghimbir 2 linguriţe piper 9 linguri sare 1 linguriţă
bicarbonat 2 linguri rachiu (coniac) 2 linguri ulei de susan Mod de
preparare: Puii se curăţă, se spală…
Read more »
Read more »
Rulada de porc cu omleta
26 April 2011
O reteta delicioasa de rulada de porc cu omleta, muschi de porc, sunca
afumata, ciuperci, oua, cascaval, usturoi, rozmarin, vin alb sec, ulei,
sare si piper. Ingrediente: 800 g muşchi porc 100 g şuncă afumată 200 g
ciuperci 2 ouă 1 lingură caşcaval ras 1 căţel usturoi rozmarin măcinat
vin alb sec ulei sare…
Read more »
Read more »
Cocktail Batida Fizz
26 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail batida Fizz din: gin, zeama de lamaie, batida
de coco, zahar, frisca lichida, sifon si o felie de kiwi. Ingrediente: 4
cl gin 3 cl zeama de lamaie 4 cl Batida de Coco zahar frisca lichida
sifon o felie de kiwi Mod de preparare: Mixam ingredientele, cu
exceptia sifonului,…
Read more »
Read more »
Tort umplut cu gem de corcoduse
26 April 2011
O reteta delicioasa de tort umplut cu gem de corcoduse, oua, zahar,
faina, praf de copt si frisca. Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 6
linguri făină 1 praf copt 1 borcan gem corcoduşe 250 g frişcă fructe
pentru decor 200 g frişcă pentru sirop gem de corcoduse Mod de
preparare: Baţi albuşurile spumă,…
Read more »
Read more »
Omletă cu ficat de gască
26 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de omleta cu ficat de gască din: oua,
lapte, ficat de gască, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 4 ouă 50
ml lapte 200 g ficat de gâscă 50 g unt făină sare şi piper, după gust
Mod de preparare: Ficatul, spălat, curăţat şi scurs de apă, se prăjeşte
în…
Read more »
Read more »
Rata cu miere si sos de soia
26 April 2011
O
reteta delicioasa de rata cu miere si sos de soia din: rata, vin alb
sec, miere, sos de soia, busuioc si sare. Ingrediente: 1 boboc de raţă 1
l vin alb sec 6 linguri miere 6 linguri sos de soia 1 crenguţă busuioc
sare Mod de preparare: Se fierbe bobocul şi se unge în…
Read more »
Read more »
Langustă
26 April 2011
O
reteta simpla de langusta din: langusta, ulei de masline, zeama de
lamaie, sare, piper si ote. Ingrediente: 500 g langustă 1 ceşcuţă ulei
de măsline zeama de la 2 lămâi mari sare şi piper, după gust 2 linguri
oţet Mod de preparare: Langustele se spală bine şi se pun în apă
fiartă cu…
Read more »
Read more »
Friptură de pulpă de viţel
25 April 2011
O
reteta de friptura de pulpa de vitel din: pulpa de vitel, morcov,
ceapa, praz, telina, faina, supa de carne, vin alb, smantana, nucsoara,
salvie, rozmarin, boia, ulei extravirgin de masline si sare.
Ingrediente: 800 g pulpă de viţel 1 morcov 1 ceapă 1/2 praz 1 tulpină de
ţelină 1 lingură de făină 1/2 l…
Read more »
Read more »
Supă de costiţă
25 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de costita din: costita, ceapa
verde, coriandru, cartofi, patrunjel, apa, sare si piper. Ingrediente: 1
kg costiţă 1 fir ceapă verde 1 rămurică coriandru 4 cartofi mijlocii 1
legătură pătrunjel verde 1 legătură coriandru proaspăt 8 ceşti apă sare
şi piper, după gust Mod de preparare: Intr-o oală…
Read more »
Read more »
Creveţi in sos tomat
25 April 2011
O
reteta delicioasa de creveti in sos tomat din: creveti, feta, ulei de
masline, tomate, ceapa, patrunjel, maghiran, sare si piper. Ingrediente:
1 kg creveţi 300 g feta 2 ceşti ulei de măsline 1 cutie mare tomate
decojite 1 ceapă tocată fin 1 legătură pătrunjel tăiat mărunt măghiran
sare şi piper, după gust Mod…
Read more »
Read more »
Coaste picante de porc
25 April 2011
O
reteta delicioasa de coaste picante de porc din: coaste de porc, ceapa,
usturoi, ardei iute, lamai verzi, ulei extravirgin de masline si sare.
Această reţetă prevede îmbinarea aromei dulcege a mentei şi cea plăcut
aspră a lămâii verzi Ingrediente: 600 g coaste de porc 1 ceapă 1 căţel
de usturoi 1 ardei iute 2-3…
Read more »
Read more »
Spanac cu susan
25 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de spanac cu susan din: spanac, seminte de
susan, bicarbonat, ulei de susan si sare. Ingrediente: 450 g spanac 2
linguriţe seminţe de susan 1/3 linguriţă bicarbonat 1 lingură ulei de
susan 1 linguriţă sare Mod de preparare: Se curăţă spanacul, se înlătură
părţile tari, se spală bine şi sc…
Read more »
Read more »
Orez cu fructe confiate
25 April 2011
O
reteta delicioasa si simpla de orez cu fructe confiate din: orez,
fructe confiate, zahar si untura. Ingrediente: 450 g orez cleios 250 g
fructe confiate asortate 1 ceaşcă zahăr 4 linguri untură curată Mod de
preparare: Fructele confiate se taie cubulcţe de aceeaşi mărime. (în loc
dc fructe confiate, se pot folosi: miez de…
Read more »
Read more »
Fasii de carne de vita cu legume
25 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de fasii de carne de vita cu legume din:
muschid e vita, ardei gras verde, morcovi, suc de lamaie, ulei de
masline, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 400g muschi de
vita 1 ardei gras verde 2 morcovi suc de lamaie ulei de masline 2
linguri seminte de susan…
Read more »
Read more »
Iepure cu măsline şi fenicul
25 April 2011
O
reteta delicioasa de iepure cu masline si fenicul din: iepure,
lamai,masline, fenicul, ulei extravirgin de masline si sare.
Ingrediente: 500 g iepure portionat (preferabil muşchiul de pe spate) 3
lămâi 100 g măsline câteva fire de fenicul 1 lingură de ulei extravirgin
de măsline 1 linguriţă de sare Mod de preparare: Spălaţi bine…
Read more »
Read more »
Cocktail Bijou
25 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bijou din: gin, vermut sec, chartreuse verte
si arpagic. Ingrediente: 3 cl gin 2 cl vermut sec 1 cl Chartreuse Verte
arpagic de cocktail Mod de preparare: Ingredientele se amesteca cu
gheata in paharul de mixare. Se toarna bautura prin strecuratoarea de
bar intr-o cupa de cocktail, iar in…
Read more »
Read more »
Chiftele cu susan
25 April 2011
O
reteta delicioasa de chiftele cu susan din: carne de porc, seminte de
susan, faina, ou, sos de soia, bicarbonat, vin rosu, ghimbir, ulei de
arahide, hagina si praf de piper. Ingrediente: 250 g carne grasă de porc
3 linguri seminţe susan crude 2 linguriţe făină dizolvată într-o
lingură cu apă 1 ou 2 linguriţe…
Read more »
Read more »
Frigărui crocante aromate
25 April 2011
O
reteta delicioasa de frigarui crocante aromate din: piept de pui, pulpa
de vitel, seminte de susan, patrunjel, menta, ceapa alba, ghimbir,
curry, boia de ardei iute, pesmet, suc de morcovi, lime, marar,
maghiran, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 300 g
piept de pui, tocat 150 g pulpă de viţel, tocată 40…
Read more »
Read more »
Rulouri delicioase de varză
25 April 2011
O
reteta simpla de rulouri delicioase de varza din: varza dulce, branza,
parmezan, lapte, unt, patrunjel, sare, pasta de tomate si apa.
Ingrediente: 10 foi varză dulce 1 cană brânză uscată 1 cană parmezan 1
ceşcuţă lapte 2 linguri unt 1 lingură pătrunjel 2 linguri rase sare 1
cană pastă de tomate 1 cană apă…
Chifteluţe cu spanac şi năut
25 April 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute cu spanac si naut din: pulpa de vita,
pulpa de miel, pulpa de vitel, ceapa, patrunjel, menta, craf de
coriandru, oua, spanac, naut, unt, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 150 g pulpă de vită, tocată 100 g pulpă de miel de
lapte tocată 100 g pulpă de…
Read more »
Read more »
Cocktail African
25 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail African din: dry gin, creme de curacao,
karawankeperle si angostura. Ingrediente: 3 cl dry gin 3 cl Creme de
Curacao 2 stropi de Karawankenperle 5 strop de Angostura Mod de
preparare: Lichiorul si ginul se pune in shaker si se adauga
Karawankenperla, Angostura si gheata; se mixeaza bine pana…
Read more »
Read more »
Cartofi copti cu sos de branza
25 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi cu sos de branza din: cartofi,
telemea, smantana, unt, rosii si frunze de salata. Ingrediente: 6
cartofi mari 200g telemea 100g smantana 20g unt 2 rosii frunze de salata
Mod de preparare: Spalam cartofii si ii coacem in coaja 40 minute.
Amestecam smantana cu branza rasa si…
Read more »
Read more »
Friptură cu varză si găluşti din aluat
25 April 2011
O
reteta simpla de friptura cu varza si galusti din alut din: carne de
porc, chimen, sare, varza, ceapa, otet, sare, faina, zahar, gris, faina
alba, praf de copt, paine uscata, apa si sare. Ingrediente friptură:
1,250 kg carne de porc (ceafa) chimen sare Mod de preparare: Se spală
carnea, se sărează şi se presară…
Read more »
Read more »
Chiftele albe cu roşii cherry
25 April 2011
O
reteta delicioasa de chiftele albe cu rosii cherry din: pulap de vitel,
piept de pui, miez de paine, rosii cherry, ou, busuioc, nucsoara,
smantana, faina, unt, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente:
150 g pulpă de viţel, tocată 150 g piept de pui tocat 80 g cârnaţi 50 g
miez de pâine 10…
Read more »
Read more »
Cotlet surpriză
25 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de cotlet surpriza din: cotlete, branza rasa,
pesmet, untura, boia, sare, piper si unt. Ingrediente: 6 cotlete 5
linguri brânză sărată rasă 4 linguri pesmet untură boia sare si piper
după gust unt Mod de preparare: Se freacă cotletele cu sare, piper şi
boia şi se prăjesc, pe ambele feţe,…
Read more »
Read more »
Viţel rece cu mirodenii
25 April 2011
O
reteta de vitel rece cu mirodenii din: vitel, morcov, praf de
scortisoara, nucsoara, cuisoare, lamaii, arahide, ulei extravirgin de
masline, boia de ardei iute, sare. Ingrediente: 500 g capac de viţel,
tăiat feliuţe 150 g morcov Vz linguriţă de praf de scorţişoară 1/2
linguriţă de praf de ghimbir nucşoară 3 cuişoare 3 lămâi verzi…
Read more »
Read more »
Frigărui de porc şi legume
25 April 2011
O
reteta de frigarui de porc si legume din: muschi de porc,c arnati,
ardei gras galben, vanata, rosii cherry, salvie, rozmarin, patrunjel,
lamaie, salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente:
250 g muşchi de porc, bucată întreagă 250 g cârnaţi 1 dovlecel 1 ardei
gras galben 1 vânătă mică 12 roşii cherry 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Jamaican Ginger
25 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Jamaican Ginger din: gin, campari, esenta de
ghimbir, suc de portocale si portocala. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl
Campari 3 lingurite de esenta de ghimbir suc de portocale o felie de
portocala Mod de preparare: Mixam bine ginul, cu campari, cu esenta de
ghimbir si cu 3 lingurite…
Read more »
Read more »
Tocana de porc cu anghinare
25 April 2011
O
reteta delicioasa de tocana de porc cu anghinare din: pulpa de porc,
anghinare, lamaie, unt, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, vin
alb sec, supa de carne, faina, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă
de porc tăiată cuburi 6 anghinare 1 lămâie 30 g unt 2 căţei de usturoi 1
ceapă mică 1 morcov…
Read more »
Read more »
Saltimbocca alla romana
25 April 2011
O
reteta delicioasa de Saltimbocca alla romana din: carne de vitel,
proscuitto crudo, unt, salvie, vin alb sec si sare. Ingrediente: 4 felii
nu prea subţiri de carne de viţel 4 felii de prosciutto crudo 30 g unt 8
frunze de salvie 1 pahar de vin alb sec sare Mod de preparare: Bateţi
puţin…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Gin Kinley
25 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Blue Gin Kinley din: gin, curacao albastru,
tonic, ananas, cirese si o bucata de ananas. Ingrediente: 4 cl gin 2 cl
Curacao albastru 4 cl ananas tonic o bucata de ananas cirese Mod de
preparare: Toate ingredientele cu exceptia apei tonice, se amesteca
intr-un pahar de mixare. Apoi se…
Read more »
Read more »
Muschi umplut cu legume in sos dulce-acrişor
25 April 2011
O
reteta delicioasa de muschi cu legume in sos dulce-acrisor din: muschi
de porc, ardei gras verde, ardei gras galben, salata, ceapa, zahar,
pesmet, parmezan, seminte de fenicul, supa de legume, otet de vin rosu,
ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 800 g muşchi de
porc 1 ardei gras verde 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Cum se prepară Rulouri de vita cu ansoa si sos de vin (video)
25 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara rulouri de vita cu ansoa si sos de
vin din: muschi de vita, ansoa, radichio, nuci, zahar, vin rosu, unt,
lamaie, otet balsamic, salvie, ulei, sare si piper. Ingrediente: muschi
de vita ansoa radichio nuci zahar vin rosu unt lamaie otet balsamic
salvie ulei sare si piper …
Read more »
Read more »
Cum se prepara Steak John (video)
24 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara Steak John din: bacon, ciuperci,
muschi vita, ceapa, usturoi, sare, piper, unt si mustar. Ingrediente:
bacon ciuperci broccoli muschi vita ceapa usturoi sare piper unt mustar
Mod de preparare: Friptura se face intai pe grill, se da cu sare si cu
piper. Soteul se face din unt, ciuperci,…
Read more »
Read more »
Cartofi gratinati a la Dauphine
24 April 2011
O reteta gustoasa de cartofi gratinati, lapte, svaiter, smnatna, unt,
nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi (preferabil albi) 150
ml lapte 150 g şvaiţer gras 200 ml smântână groasă 70 g unt nucşoară
rasă sare piper Mod de preparare: Preîncălzeşti cuptorul (180 grade
Celsius). Cureţi şi speli cartofii. Ii ştergi şi îi…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de nuci
24 April 2011
O reteta delicioasa de pui cu sos de nuci, ulei de masline, sare,
piper, mustar, miere, unt si smantana. Ingrediente: 4 pulpe de pui
dezosate 3 linguri ulei măsline sare piper Ingrediente sos: 3 linguri
muştar 3 linguri miere 80 g nuci 1 lingură unt 50 g smântână Mod de
preparare: Condimentezi pulpele de…
Read more »
Read more »
Cum se prepară Momiţe crocante cu creveţi (video)
24 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara momite crocante cu creveti din:
amigdale de vitel, creveti, mazare, ulei, unt, ceapa, telina, dovlecei,
cimbru, rozmarin, cuisoare, nucsoara, supa de vitel, toast, sare si
piper. Ingrediente: amigdale de vitel creveti mazare ulei unt ceapa
telina dovlecei cimbru rozmarin cuisoare nucsoara toast supa de vitel
sare piper …
Read more »
Read more »
Muchi de porc umplut cu crema de naut cu rozmarin
24 April 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc cu crema de naut cu rozmarin din:
muschi de porc, carnati, usturoi, rozmarin, vin alb sec, suc de rosii,
ceapa, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g
muşchi de porc 150 g cârnaţi 2 căţei de usturoi 3 rămurele de rozmarin 1
pahar de vin…
Read more »
Read more »
Ciocanele de pui cu ciuperci
24 April 2011
O reteta delicioasa de ciocanele de pui cu ciuperci, ceapa, morcov,
ardei gras rosu, ardei gras galben, ulei si vin alb. Ingrediente: 3, 4
bucăţi ciocănele de pui 1 ceapă mijlocie 1 morcov 300 g ciuperci
proaspete 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben ulei vin alb Mod de
preparare: Ciocănelele spălate…
Read more »
Read more »
Varză de Bruxelles in unt
24 April 2011
O
reteta simpla de varza de Bruxelles in unt din: varza de bruxelles, unt
si sare. Ingrediente: 1 kg varză 3 linguri unt sare Mod de preparare:
Varza, de preferat cât mai mică, se spală bine în mai multe ape şi se
pune la fiert în apă clocotită cu puţină sare. Se lasă să fiarbă…
Read more »
Read more »
Ficat de viţel cu sos
24 April 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ficat de vitel cu sos din: ficat de vitel,
ulei, faina, rosii, foi de dafin, otet din vin, sare, piper si lapte.
Ingrediente: 1 kg ficat de viţel 1 ceşcuţă ulei 2 linguri faină 6 roşii 2
foi dafin 3 linguriţe oţet din vin sare şi piper, după gust…
Read more »
Read more »
Ouă Roşii Tradiţionale de Paşti
23 April 2011
Inrosirea
oualelor de paste este o traditie romaneasca care dateaza de secole.
Legenda preluata de crestini spune ca in ziua de joi cand Iisus a fost
rastignit, oualele aduse de Fecioara Maria si lasate la picioarele
acestuia s-au inrosit de la sangele lui care curgea siroaie. De aceea se
spune ca este bine ca oualele…
Read more »
Read more »
Cocktail Trinity
23 April 2011
O
reteta simpla de Cocktail Trinity din: gin, vermut alb, vermut sec si
limeta. Ingrediente: 2 cl gin 2 cl vermut alb 2 cl vermut sec 1 limeta
Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu cuburi de gheata intr-un
pahar de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar de whisky racit
anterior, peste cuburi de gheata.…
Read more »
Read more »
Ciocănele de miel cu sos din roşii şi ardei iuţi
23 April 2011
O
reteta delicioasa de ciocanele de miel cu sos din rosii si ardei iuti
din: ulei de masline sau de floarea soarelui, ciocanele de miel, ceapa,
ardei iuti, rosii in suc, supa de vita, usturoi, cimbru, cartofi rosii
si sare. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui
1-1/2 ciocanele de miel 1…
Read more »
Read more »
Miel cu praf de curry
23 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de miel cu praf de curry din: carne tocata
de miel, pudra de curry, sos picant de rosii si spanac. Ingredientul
cheie din acest meniu, inspirat din bucătăria indiană, este sosul picant
de roşii. Nici aromele speciale ale pudrei de curry nu pot fi trecute
cu vederea. Ingrediente: carne tocata…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel italienesc
23 April 2011
O
reteta simpla de cotlet de miel italienesc din: cotlet de miel, slanina
afumata, ulei de masline, ceapa, pasta de rosii, foaie de dafin, sare,
piper si cimbru. Ingrediente: 8 felii cotlet de miel 100 g slăninuţă
afumată 2 linguri de ulei de măsline 1 lingură de ceapă rasă 1 lingură
de pastă de roşii…
Read more »
Read more »
Despre carnea de miel si ied
23 April 2011
Mielul
şi iedul dau o carne albă delicată, uşor digerabilă, însă cu gust bine
individualizat. Mielul se defineşte drept miel de lapte dacă a fost
hrănit numai cu lapte; în acest caz are carnea albă cu miros de lapte.
Este comercializat şi mielul înţărcat, mai mare, cu carne de culoare roz
intens, care, pe măsură…
Read more »
Read more »
Ciorba de pepene
23 April 2011
O reteta gustoasa de ciorba de pepene, ceapa, morcov, patrunjel, marar,
sare, ulei si smantana. Ingrediente: o farfurie adâncă de coajă albă de
pepene verde 2 cepe 1 morcov pătrunjel mărar sare 50 ml ulei 200 g
smântână sau iaurt Mod de preparare: Ceapa şi morcovul le tai mărunt
şi pui la fiert…
Read more »
Read more »
Cocktail Holland House
23 April 2011
O
reteta simpla de cocktail Holland House din: gin, vermut sec,
maraschino, zeama de lamaie si lamaie. Ingrediente: 3 cl gin 1,5 vermut
sec 1 strop de Maraschino 1 strop de zeama de lamaie 2 masline Mod de
preparare: Se mixeaza bine cu gheata ginul, vermutul, maraschino si
zeama de lamaie intr-un shaker. Se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Chiftelute moldovenesti in sos (video)
23 April 2011
O
reteta video despre cum se prepara chiftelute moldovenesti in sos din:
carne tocata de vita, usturoi, carne de porc, oua, cartofi, ceapa, pasta
de ardei, suc de rosii, cimbru, dafin, bulion, sare si piper.
Ingrediente: carne tocata de vita usturoi carne de porc oua cartofi
ceapa pasta de ardei suc de rosii cimbru dafin…
Read more »
Read more »
Ciorbă de miel cu verdeţuri
23 April 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu verdeturi din: coaste
de miel, ceapa, bors, morcov, taitei, ou, cartofi, suc de rosii, telina,
leustean, sare si putin patrunjel. Ingrediente: 1 kg coaste de miel 2
cepe 1 l borş 1 morcov mare 2 cuburi de tăiţei 1 ou 2 cartofi 1 ceşcuţă
de…
Read more »
Read more »
Drob clasic de miel
23 April 2011
O
reteta de drob clasic de miel din: organe si prapure de miel, ceapa,
ceapa verde, marar, patrunjel, oua, ulei, piper si sare. Ingrediente:
1,5 kg organe şi prapure de miel 4 cepe medii 6 legături ceapă verde
(circa 300 g) 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 3 ouă 8 linguri ulei
piper sare …