Retete de top:
Salata de spaghete cu rosii cherry
14 September 2011
O
reteta de salata de spaghete cu rosii cherry din: spaghete, sare,
seminte de pin, rosii ucate in ulei, rosii cherry, ruccola, ulei de
masline, piper, suc de lamaie si parmezan. Ingrediente: 500 g spaghete
sare 150 g seminte de pin 200 g rosii uscate in ulei 200 g rosii cherry
150 g ruccola ulei…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză şi dulceaţă de căpşuni
14 September 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu branza si dulceata de capsuni din: ou,
bicarbonat, ulei, lapte, faina, branza de vaci, zahar, stafide, zahar
vanilat, dulceata de capsuni si nuca de cocos. Ingrediente: 1 ou 1
lingură bicarbonat 3 linguri ulei 3 linguri lapte făină cât cuprinde
pentru umplutură: 1/2 kg brânză de vaci scoaptă (acrită)…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cruşon de pepene galben
14 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cruson de pepene galben din: pepene
galben, zahar, rom, vin alb si sifon. Ingrediente: 1 pepene galben de
2-3 kg 300 g zahăr 200 ml rom 1 l vin alb sifon Mod de preparare: Tai
pepenele galben, spălat şi curăţat, în cuburi mici, le pui într- un
castron…
Read more »
Read more »
Vrăbioară de viţel cu ciuperci în sos de vin
14 September 2011
O
reteta delicioasa de vrabioara de vitel cu ciuperci in sos de vin din:
vrabioara de vitel, ciuperci, vin rosu, sos de soia, ulei, unt, sare si
piper. Ingrediente: 600g vrăbioară de viţel 500g ciuperci proaspete
250ml vin roşu 2 linguri sos de soia 50ml ulei 50 g unt sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail George Collins
14 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail George Collins din: votca, cointreau, zeama
de lamaie si bitter lemon. Ingrediente: 2 cl votca 2 cl Cointreau 2 cl
zeama de lamaie Bitter Lemon Mod de preparare: Amestecam votca,
Cointreau si zeama de lamaie cu doua cuburi de gheata intr-un pahar
pentru bauturi lungi si completam cu Bitter…
Read more »
Read more »
Biban cu sos pesto şi crutoane
14 September 2011
O
reteta de biban cu sos pesto si crutoane din: iaurt natural, sos pesto,
file biban, crutoane si crengute de nasturel. Ingrediente: iaurt
natural cu 2% grasime sos pesto file de biban crutoane proaspete (paine
din faina integrala de grau) crengute de nasturel Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 220°C. Intinde o foaie de…
Read more »
Read more »
Mini lasagna
14 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de mini lasagna din: aluat pentru paste,
sos salsa, branza ricotta si sos pesto. Ingrediente aluat pentru paste
sos salsa branza ricotta semidegresata sos pesto Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 190°C şi pune tava pe nivelul din mijloc. Unge cu
ulei 12 forme pentru brioşe. Pune în fiecare…
Read more »
Read more »
Ruladă festivă din piept de pui
14 September 2011
O
reteta de rulada festiva din piept de pui din: piept de pui, sunca de
praga, ardei rosii, ardei galbeni, cascaval, oua, pesmet, susan, ulei,
faina, boia dulce, piper si condiment vegetal. Ingrediente: 20 bucăţi
piept pui 20 felii şuncă de Praga 2 ardei roşii 2 ardei galbeni 20
bucăţi caşcaval 3 ouă 5 linguri…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Placinta cu mere
14 September 2011
O
reteta de placinta cu mere din: ulei, lapte, faina, drojdie, sare,
zahar tos, mere, nuca macinata, zahar tos si pulbere de scortisoara.
Ingrediente: 1 pahar ulei 2 pahare lapte (sau sifon, apă minerală,
zer, iaurt) 400-600 g faină 1 cub drojdie 1/2 linguriţă sare 2 linguri
zahăr tos pentru umplutură: 1-1/2 kg mere 1…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu brânză
14 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de pui cu branza din: rucolla, rosii
cherry, ardei rgas galben, masline negre, boabe de fasole alba, telemea,
file de piept de pui, sare, piper, ulei, otet balsamic alb, ulei de
masline si supa de legume. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g roşii cherry
1-1/2 ardei gras galben 100 g…
Read more »
Read more »
Rulouri de calcan şi ciuperci, cu sos de roşii şi busuioc
14 September 2011
O
reteta delicioasa de rulouri de calcan si ciuperci, cu sos de rosii si
busuioc din: fileuri de calcan, ciuperci, paine toast, ceapa, ulei de
masline extravirgin, patrunjel, vin alb, sare si piper, rosii, frunze de
busuioc, usturoi si rucola. Ingrediente: 8 fileuri de calcan 200 g
ciuperci champignon 50 g pâine toast 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Pui umplut
14 September 2011
O
reteta delicioasa de pui umplut din: pui, ficat de vitel, paine, ceapa,
lapte, unt, zeama de carne, sare si piper. Ingrediente: 1 pui mare 150 g
ficat viţel 1 felie pâine 1 ceapă mică 100 ml lapte 2 linguri unt 1/2
ceaşcă zeamă carne sare piper Mod de preparare: Prepari umplutura din
ficatul…
Read more »
Read more »
Cocktail fresca de castraveti
14 September 2011
Pune
într-un blender 450 g de castraveţi curăţaţi de coajă şi feliaţi cu
3/4 cană de frunze proaspete de busuioc, 1/2 cană de gheaţă şi 340 g de
sirop de agave şi de grepfrut. Mixează ingredientele până se
omogenizează şi serveşte băutura peste cuburile de gheaţă.
Read more »
Read more »
Dressing picant de mere
14 September 2011
Se
fierbe 1 măr tăiat cuburi în 100 ml supă fierbinte timp de cca 5 min.
Se pasează merele cu 3 linguri oţet de mere, 1 lingură zahăr, 2 linguri
ulei de sâmburi de struguri, sare, piper şi 1 lingură ulei cu chili.
Ideal pentru salate.
Read more »
Read more »
Scortisoara aromata
14 September 2011
Originară
din Asia, scorţişoara este mai mult decât un simplu condiment utilizat
în bucătărie, fiind folosită de mii de ani ca medicament. Printre
beneficiile aduse sănătăţii se numără: calmarea indigestiei, menţinerea
unui nivel echilibrat de glucoză în sânge, prevenirea ulcerului gastric,
a infecţiilor vaginale şi a afecţiunilor gingivale. în plus, este de
ajuns să adaugi…
Read more »
Read more »
Frigărui de vită cu salată de castraveţi
14 September 2011
Taie
120 g de muşchi de vită în 12 felii subţiri şi amestecă-le cu 2 linguri
de sos de chili dulce, 2 linguri de zeamă de lămâie proaspătă şi 1
linguriţă de usturoi pisat. Infige carnea pe beţişoarele de lemn. Taie
în fâşii un castravete fără seminţe şi unge-le cu 1 lingură de zeamă
de…
Read more »
Read more »
Salată de avocado cu bacon
13 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de avocado cu bacon din: cartofi, fasole
verde, sare, bacon, avocado, suc de lamaie, iaurt, smantana, piper,
zahar si marar. Ingrediente: 600 g cartofi 500 g fasole verde subtire
asortata sare 100 g bacon 1 lingura ulei 2 fructe de avocado sucul de la
1 lamaie 2 linguri iaurt 1…
Read more »
Read more »
Retete delicioase:Găluşte cu prune
13 September 2011
O
reteta delicioasa de galuste cu prune din: cartofi, faina, sare, lapte,
prune, pesmet si zahar tos. Ingrediente: 1 kg cartofi 1 cană faină 1
linguriţă sare 1 ceaşcă lapte fierbinte pentru umplutură: 30-40 prune
fără sâmburi pentru decor: 1/2 kg pesmet 1 cană zahăr tos Mod de
preparare: Spală şi curăţă prunele de…
Read more »
Read more »
Supa rece de mazare cu sos pesto
13 September 2011
O
reteta de supa rece de mazare cu sos pesto din: mazare, ceapa rosie,
smantana si sos pesto. Ingrediente: mazare dulce congelata ceapa rosie
smantana redusa in grasimi sos pesto Mod de preparare: Combina
intr-o tigaie 450 g de mazare congelata, 1 lingura de ceapa rosie tocata
fin si 1/4 cana de apa.…
Read more »
Read more »
Tacos cu biftec delicios
13 September 2011
O
reteta delicioasa de tacos cu biftec din: suc de lime, ulei de masline
extravirgin, pudra de chili, usturoi, coriandru, muschid e vita, foi de
tortilla, ananas, ceapa rosie, mango, coriandru, patrunjel, menta, suc
de lime, otet din orez si ardei iute. Ingrediente: carnea de vita: 2
linguri de suc de lime proaspat 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ceviche de crab cu castraveţi
13 September 2011
Amestecă
170 g de castraveţi (tăiaţi cubuleţe), 1 mango feliat, 1 avocado
(tăiat cubuleţe) şi 2 linguriţe de zeamă proaspătă de lime. Toarnă mixul
rezultat în 4 boluri şi adaugă 30 g de carne de crab. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Cocktail Long and Strong
13 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Long and Strong din: drambuie, votca, sirop
de rosii, suc de limeta, bitter lemon si limeta. Ingrediente: 1 cl
Drambuie 2 cl votca 1 cl sirop de rodii 1 strop de suc de limeta sua
lamaie Bitter Lemon o felie de limeta sau lamaie Mod de preparare:
Turnam Drambuie,…
Read more »
Read more »
Cotlet de somon cu vinegretă de roşii
13 September 2011
O
reteta de cotlet de somon cu vinegreta de rosii din: somon, spanac,
lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, parunjel, lamaie,
rosii si otet de mere. Ingrediente: 4 cotlete de somon proaspăt (150 g
fiecare) 400 g frunze mari de spanac 1 lămâie 3 linguri ulei de măsline
extravirgin sare şi piper pentru ciuperci:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ingheţată de pepene
13 September 2011
O
reteta delicioasa de inghetata de pepene din: pepene galben, zahar,
apa, miere, rom, iaurt, lapte, pepene rosu, fursecuri si frunze de
menta. Ingrediente: pentru îngheţată: 1/2 pepene galben 150 g zahăr 150
ml apă 2 linguri miere 2 linguri rom 250 g iaurt 150 ml lapte pentru
lichiorul de caramel: 100 g zahăr 50…
Read more »
Read more »
Frigărui cu sos picant
13 September 2011
O
reteta de frigarui cu sos picant din: ulei de masline, suc de
portocale, suc de lamaie, usturoi, pudra de chili, fulgi de ardie rosu,
file de porc, lamaie, portocala, rosii cherry, ardei gras, ulei de
masline extravirgin, otet de vin Xeres, migdale, usturoi, faina si
salata iceberg. Ingrediente: firgaruile: 1/3 cana de ulei de…
Read more »
Read more »
Sos de mere cu miere
13 September 2011
Se
amestecă 50 ml suc de mere cu 1 lingură miere, 3 linguri oţet balsamic
alb, sare, piper şi 2 linguri ulei de nuci. Se înglobează 1 măr tăiat
cuburi şi 1 lingură pătrunjel tocat; se mai potriveşte o dată de sare şi
piper.
Read more »
Read more »
Salata de paste cu chorizo
13 September 2011
O
reteta de salata de paste cu chorizo din: paste, ruccola, paine alba,
chorizo, ulei de masline, bacon afumat, verdeata, otet balsamic alb,
mustar, sare si piper. Ingrediente: 400 g paste 1 mână de ruccola 200 g
pâine albă 150 g chorizo (salam spaniol foarte picant) 3 linguri ulei de
măsline 150 g bacon afumat…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Prajitura cu visine
13 September 2011
O
reteta de prajitura cu visine din: oua, zahar, faina, ulei de floarea
soarelui, sare, praf de copt, visine si zahar pudra. Ingrediente: 5 ouă 1
cană zahăr 1 1-1/2 cană cu faină 1 ceaşcă mică ulei de floarea-soarelui
1/4 linguriţă sare 1 cană apă rece 1 plic praf de copt pentru
umplutură: 1/2 kg…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Chiftelute marinate
13 September 2011
O
reteta de chiftelute marinate din: carne tocata, ceapa, morcovi,
cartof, telina, rosie, cimbru, ulei, verdeata, faina, ou, sare, piper si
tarhon. Ingrediente: 1/2 kg carne tocată 2 cepe 2 morcovi 1 cartof 1
ţelină 1 roşie sau 1 lingură cu bulion de roşii cimbru mărunţit 1 cană
ulei 2-3 legături verdeaţă 3 linguri faină…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Boar
13 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Blue Boar din: votca, drambuie, curacao
albastru, limonada si albus. Ingrediente: 3 cl votca 1 cl Drambuie 1 cl
Curacao albastru 1 strop de limonada 1 albus Mod de preparare: Mixam
bine ingredientele in shaker si turnam bautura intr-un pahar de
cocktail.
Read more »
Read more »
Limbă de mare cu morcovi şi portocale
13 September 2011
O
reteta delicioasa de limba de mare cu morcovi si portocale din: file de
limba de mare, morcovi, telina, vin alb, portocale, ulei de masline
extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de
limbă-de-mare 80 g morcovi 40 g ţelină 80 ml vin alb 100 ml apă 2
portocale 1 lingură de ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pui in cinci culori
13 September 2011
O
reteta delicioasa de pui in cinci culori din: piept de pui, ardei
capia, morcov, varza, telina, broccoli, sos de soia, usturoi, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 3 ardei capia 1 morcov 1/4
varză mică 1 ţelină mică 3-4 buchete de broccoli 2 linguri sos de soia 5
căţei de…
Read more »
Read more »
Gustare din carne de miel
13 September 2011
O
reteta delicioasa de gustare din carne de miel din: iaurt, avocado,
castravete, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, usturoi, carne
tocata de miel sau de vita, pesmet, masline, ceapa alba, branza feta,
praz, oregano, chifla, rosie si castravete. Ingrediente: sosul din
iaurt: 1
Retete delicioase: Vinete umplute
13 September 2011
Se
curăţă şi se taie pe lung 2 vinete (a cca 250 g); se golesc de
conţinut, care se toacă. Se toacă 1 ceapă şi 2 căţei de usturoi. Se
taie cuburi pulpa de la 2 ardei graşi roşii. Se prăjesc 500 g carne
tocată, în 2 linguri ulei de măsline. Se adaugă ceapă, usturoi,…
Read more »
Read more »
Bulz ardelenesc
13 September 2011
O
reteta de bulz ardelenesc din: apa calduta, malai, sare, branza de oi,
carnati de casa, slanina afumata, costita sau jambon, branza afumata si
ulei. Ingrediente: 2 1 de apă călduţă (zer) 600 g mălai 1 lingură sare
1/2 kg brânză de oi frământată sau brânză de burduf 3-4 cârnaţi de casă
250 g slănină…
Read more »
Read more »
Salata de ton cu crutoane si usturoi
13 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de ton cu crutoane si usturoi din: fasole
verde, sare, boabe de fasole, ton, salata, ceapa, rosii cherry, paine
alba, usturoi, unt, otet balsamic alb, supa de legume, ulei de masline,
mustar, piper si masline. Ingrediente: 250 g fasole verde sare 250 g
boabe de fasole 400 g ton in…
Read more »
Read more »
Desert cu afine
13 September 2011
Se
curăţă 250 g afine şi se pun deoparte 2 linguri. Se pasează restul cu 1
lingură suc de lămâie şi 2 linguri zahăr pudră. Se separă 2 ouă.
Gălbenuşurile se bat la bain-marie, cu 50 g zahăr. Se bat 50 ml frişcă.
In compoziţia de ou se înglobează pe rând fructele şi frişca. Se…
Read more »
Read more »
Retete peste
13 September 2011
10
retete delicioase: O reteta de sandvici de pastrav la cuptor din:
pastravi, foi de dafin, pesmet, ulei de masline extravirgin, vin alb,
sare, piper, capere, paine, usturoi, patrunjel, lapte, pesmet si
oregano. O reteta de cosulete cu somon din: pudra de chili, suc de lime,
ulei de masline, fileuri de somon, iaurt, usturoi, rosii,…
Read more »
Read more »
Dressing
13 September 2011
Se
bat 2 gălbenuşuri cu 1 lingură suc de lămâie, sare şi piper. Se adaugă
250 ml ulei de floarea-soare- lui, mai întâi picătură cu picătură, apoi
turnând în fir subţire; se înglobează bătând cu telul. Se încorporează
apoi 4 linguri ketchup de roşii, sare, piper, 1 linguriţă boia dulce şi 1
vârf de cuţit…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu carne de vita
13 September 2011
O
reteta de musaca de cartofi cu carne de vita din: cartofi, carne de
vita, ceapa, rosie, ou, ulei, sare, piper, suc de rosii, zahar si
cimbru. Ingrediente: 1 kg cartofi 1/2 carne de vita 2 cepe 1 rosie sau 2
linguri bulion de rosii 1 ou crud 1 cana ulei sare piper pentru sos:…
Read more »
Read more »
Iahnie de fasole cu ciolan afumat
12 September 2011
O
reteta de iahnie de fasole cu ciolan afumat din: fasole, ciolan afumat
de porc, morcovi, pastarnac, ceapa, ulei, bulion de rosii, sare si piper
boabe. Ingrediente: 1 kg fasole cu bob mic sau mijlociu 1 ciolan afumat
de porc 2 morcovi 1 păstârnac 2-3 cepe 1 ceaşcă mică ulei 2 linguri
bulion de roşii…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Chiftelute cu cuscus
12 September 2011
O
reteta de chiftelute cu cuscus din: cuscus, mazare, ardei rosii, ceapa
verde, dovlecel, marar, seminte de dovleac, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 150 gcuşcuş 1 ceaşcă mazăre 2 ardei roşii 2 legături ceapă
verde 1 dovlecel 1 legătură mărar 2 linguri seminţe de dovleac sare
piper 250 ml ulei Mod de preparare: Fierbi…
Read more »
Read more »
Sandvici de păstrăv la cuptor
12 September 2011
O
reteta de sandvici de pastrav la cuptor din: pastravi, foi de dafin,
pesmet, ulei de masline extravirgin, vin alb, sare, piper, capere,
paine, usturoi, patrunjel, lapte, pesmet si oregano. Ingrediente: 4
păstrăvi somonaţi medii 4 foi de dafin 30 g pesmet 2 linguri ulei de
măsline extravirgin 1/2 pahar vin alb sare şi piper…
Read more »
Read more »
Friptură de porc cu cartofi natur şi sos de muştar
12 September 2011
O
reteta de friptura de porc cu carntofi natur si sos de mustar din:
carne de porc, ulei, vin alb, usturoi, cimbru, supa concentrata de
legume, piper, sare, cartofi, patrunjel, mustar si faina. Ingrediente: 2
kg carne de porc (partea de sus a pulpei sau cap de piept) 2-3 linguri
ulei (facultativ) 1 pahar vin…
Read more »
Read more »
Creveţi cu pastă de usturoi
12 September 2011
O
reteta delicioasa de creveti cu pasta de usturoi din: pudra de chili,
coaja de portocala, creveti, usturoi, ardei iute, frunze de dafin,
patrunjel, ulei de masline, otet de vin xeres, oregano si busuioc.
Ingrediente: 2 linguriţe de pudră de chili 1/2 linguriţă de coajă de
portocală rasă şi uscată 1 kg de creveţi mari,…
Read more »
Read more »
Coşuleţe cu somon
12 September 2011
O
reteta de cosulete cu somon din: pudra de chili, suc de lime, ulei de
masline, fileuri de somon, iaurt, usturoi, rosii, masline, ceapa rosie,
oregano, varza rosie, salata verde si praz. Ingrediente: 1 lingură de
pudră de chili 2/3 cană de suc de lime 2 linguri de ulei de măsline 450
g de fileuri…
Read more »
Read more »
Supă rece cu wasabi şi castraveţi
12 September 2011
Introdu
într-un blender 450 g de castraveţi fără seminţe, descojiţi şi
feliaţi, 1/4 cană de iaurt natural cu puţine grăsimi, 3/4 linguriţă de
pastă wasabi, 2 bucăţi de ceapă verde tocată şi 3/4 cană de cuburi de
gheaţă. Mixează până se omogenizează. Toarnă compoziţia în 4 boluri şi
adaugă puţin iaurt. Pofta buna!
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Ardei umpluti
12 September 2011
O
reteta delicioasa de ardei umpluti din: carne, ardei grasi, orez,
ceapa, cartof, morcov, marar, patrunjel, rosii, ou, sare, piper, faina
si smantana. Ingrediente: 1 kg carne (în amestec: vită cu porc, vită cu
pasăre etc.) 10-14 ardei graşi verzi 1 ceaşcă mijlocie cu orez 2 cepe 1
cartof 2 morcovi mărar şi pătrunjel 4-6…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Snitele din fasole pastai
12 September 2011
O
reteta de snitele din fasole pastai din: fasole, oua, faina, ulei,
marar, sare, piper si usturoi. Ingrediente: 500-600 g fasole fideluţă
2-3 ouă 2-3 linguri făină ulei mărar sare piper usturoi Mod de
preparare: Cureţi fasolea şi o rupi în bucăţi potrivite, apoi o pui la
fiert în apă cu un praf de…
Read more »
Read more »
Prăjitură Pavlova cu cafea şi zmeură
12 September 2011
O
reteta de prajitura pravlova cu cafea si zmeura din: albusuri, sare,
zahar, otet, esenta de vanilie, cafea instant, frisca, zahar vanilinat
si zmeura. Ingrediente: 5 albuşuri sare 250g zahăr 1 linguriţă oţet
esenţă de vanilie 1 lingură cafea instant 200 ml frişca 1 plic zahăr
vanilinat 200 g zmeură Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Doradă cu rozmarin şi legume călite
12 September 2011
O
reteta de dorada cu rozmarin si legume calite din: fileuri de dorada,
morcov, vanata, dovlecei, ceapa alba, tije de telina, ulei de masline,
usturoi, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de doradă (100 g
fiecare) 1 morcov 1 vânătă 2 dovlecei (zucchini) 1/2 ceapă albă 2
tije de ţelină 6 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Cocktail cu mentă, castraveţi şi miere
12 September 2011
Combină
într-un blender 450 g de castraveţi fără seminţe (lungi, cu coaja
netedă şi subţire), mărunţiţi, cu 1/2 cană de apă minerală, 1/3 cană de
mentă proaspătă, mărunţită, 3 linguri de miere şi 1 lingură de suc de
lămâie proaspăt stors. Mixează ingredientele până se omogenizează.
Mută-le într-un bol de sticlă şi bagă-l la congelator,…
Read more »
Read more »
Tartă cu zmeură si bezea
12 September 2011
O
reteta de tarta cu zmeura si bezea din: faina, zahar, sare, unt,
galbenus, zmeura, zahar pudra si albusuri. Ingrediente: 150 g făină 2
linguri zahăr sare 90 g unt 1 gălbenuş boabe de fasole pentru îngreunat
umplutură şi bezea: 500 g zmeură 200 g zahăr pudră 4 albuşuri Mod de
preparare: Se încinge…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Pilaf de dovlecei
12 September 2011
O
reteta de pilaf de dovlecei din: dovlecei, ceapa, orez, rosii, sare,
piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 5 dovlecei tineri 3 cepe 250 g
orez 3 roşii decojite sare piper 200 ml ulei verdeaţă Mod de
preparare: Cureţi dovleceii de coajă, apăsând cu lama unui cuţit, în aşa
fel încât sâ se cureţe doar…
Read more »
Read more »
Mancare de vinete cu branză
12 September 2011
O
reteta de mancare de vinete cu branza din: vinete, ceapa, rosii, branza
de oaie, unt, ulei, usturoi, zahar, cimbru, sare si piper. Ingrediente:
1,5 kg vinete 150 g ceapă 1 kg roşii 250 g brânză de oaie 150 g unt 150
ml ulei 5 căţei de usturoi 30 g zahăr cimbru piper sare …
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Saramură de peşte
12 September 2011
O
reteta delicioasa de saramura de peste din: peste, ulei, usturoi, ardei
iute, masline, marar si patrunjel, sare grunjoasa si apa calda.
Ingrediente: 2 peşti de 1 -2 kg fiecare sau 5-6 caraşi mijlocii 1
lingură ulei 3-4 căţei de usturoi 1 ardei iute 6-8 măsline 2 linguri de
mărar şi pătrunjel 3-4 linguri sare…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu coacăze, bezea si alune de pădure
12 September 2011
O
reteta de prajitura cu coacaze, bezea si alune de padure din: unt,
faina, zahar, galbenus, sare, coacaze rosii, zahar pudra, alune si
albusuri. Ingrediente: 130g unt 250 g făină 50 g zahăr 1 gălbenuş sare
umplutură şi bezea: 1 kg coacăze roşii 200 g zahăr pudră 140 g alune
măcinate 4 albuşuri Mod…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Mititei
12 September 2011
O
reteta delicioasa de mititei din: carne de vita, seu, sare, usturoi,
chimen, seminte de ienibahar, supa concentrata de carne si piper.
Ingrediente: 1/2 kg carne de vită de la ceafa 1/2 kg carne de vită de la
pulpă 200 g seu 1 lingură sare 4-6 căţei de usturoi 1 lingură chimen 1
lingură seminţe…
Read more »
Read more »
Pui cu hrean si sos de soia
12 September 2011
O
reteta de pui cu hrean si sos de soia din: pui, sos de soia, sare,
piper, miere, hrean, ulei de masline, smantana si marar verde.
Ingrediente: 1 pui potrivit de mare (1 kg) 2 linguri sos de soia sare
piper 2 linguri miere 3 linguri hrean ras puţin ulei de măsline 4-5
linguri smântână…
Read more »
Read more »
Cocktail Vodka Gibson
12 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Vodka Gibson din: votca, vermut si arpagic.
Ingrediente: 4 cl votca 1 cl vermut sec 2-3 arpagic de cocktail Mod de
preparre: Mixam bine cu gheata votca si vermutul in shaker, apoi turnam
bautura in paharul de cocktail si in final imbogatim cu arpagic de
cocktail.
Read more »
Read more »
Tartă cu lămâie si bezea
12 September 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu lamaie si bezea din: faina, zahar, sare,
unt, boabe de fasole, lapte condensat, coaja de lamaie, suc de lamaie,
albusuri si zahar pudra. Ingrediente: 150 g făină 2 linguri zahăr sare
80 g unt boabe de fasole uscate pentru îngreunat 400 ml lapte condensat
îndulcit coaja rasă de la…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Plachie de peşte
12 September 2011
O
reteta de plachie de peste din: peste, ulei, faina, ceapa, vin alb,
rosii, foi de dafin, apa, sare, piper boabe si lamaie. Ingrediente: 1
crap mare de 2 kg sau 3-4 caraşi, scrumbii sau 1 somn mare 1 ceaşcă mare
ulei 3 – 5 linguri faină 4 – 5 cepe mijlocii 1 pahar vin…
Read more »
Read more »
Omletă cu ficăţei de pasăre şi pipote
12 September 2011
O
reteta delicioasa de omleta cu ficatei de pasare si pipote din: oua,
unt, ficat si pipote, sare si piper. Ingrediente: 6 ouă 50 g unt 250 g
ficat şi pipote de găină sare piper Mod de preparare: Fierbi pipotele,
după care le dai prin maşina de tocat. Ficatul îl înăbuşi în unt,
apoi…
Read more »
Read more »
Peşte cu roşii şi lămâie
12 September 2011
O
reteta delicioasa de peste cu rosii si lamaie din: peste, usturoi,
rosii, ulei de masline extravirgin, oregano, busuioc, ceapa, patrunjel,
lamai, sare si piper. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte (circa 700 g) 2
căţei de usturoi 6 roşii 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2-3
crenguţe de oregano 4-5 frunze de busuioc 50 g…
Read more »
Read more »
Chiftele de vinete cu sos de roşii
12 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de chiftele de vinete cu sos de rosii din:
vinete, oua, faina, sare, piper, ulei, rosii, ceapa, zahar si sare.
Ingrediente: 3 vinete mijlocii 2 ouă 2 linguri de făină sare piper 3
linguri ulei pentru sos: 500 g roşii 1 ceapă 1 lingură zahăr sare Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Vinete crocante
12 September 2011
O
reteta delicioasa de vinete crocante din: vinete, jambon, cascaval,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mari 250 g jambon
feliat 250 g caşcaval feliate ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Speli bine vinetele şi le .tai pe lungime, cam de 1 cm
grosime. Sărezi vinetele pe ambele părţi…
Frigărui de porumb dulce
12 September 2011
O
reteta de frigarui de porumb dulce din: stiuleti de porumb, chipsuri,
frunze de salata, sare, cimbru, busuioc, ceapa, usturoi, bulion, sare,
ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 4 ştiuleţi de porumb
prefierţi 1 pungă de chipsuri 4 frunze de salată pentru sosul iute: sare
cimbru busuioc 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 500…
Read more »
Read more »
Rulouri de calcan cu mazăre
12 September 2011
O
reteta de rulouri de calcan cu mazare din: fileuri de calcan, ulei de
masline extravirgin, vin alb, lamaie, sare, piper, ceapa, ou, ricotta,
pesmet, usturoi, patrunjel, marar, mazare si sos de rosii. Ingrediente: 8
fileuri de calcan 4 linguri ulei de măsline extravirgin 1/2 pahar vin
alb 1 lămâie sare şi piper pentru umplutură:…
Read more »
Read more »
Cocktail Don Gregory
12 September 2011
O
reteta simpla de Cocktail Don Gregory din: votca, cola si lamaie.
Ingrediente: 4 cl votca 12 cl cola o felie de lamaie sau de portocala
Mod de preparare: Turnam votca racita in gheata intr-un pahar pentru
bauturi lungi si completam cu cola. Decoram cu o felie de lamaie sau de
portocala.
Read more »
Read more »
Somon la tigaie cu rozmarin şi sos de mango
12 September 2011
O
reteta delicioasa de somon la tigaie cu rozmarin si sos de mango din:
somon file, mango, miere, vin alb sec, lime, ulei de masline, sos
worcester, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 200 g somon file 150 g
mango 30 ml miere 100 ml vin alb sec 1 lime 50 ml ulei de măsline 3…
Read more »
Read more »
Ciulama din carne de pui şi ciuperci
12 September 2011
O
reteta de ciulama din carne de pui si ciuperci din: pui, ciuperci,
ceapa, morcovi, patrunjel, unt, faina, supa concentrata de pasare, sare,
piper, apa, malai si sare. Ingrediente: 1 pui mare 1/2 kg ciuperci 1
ceapă 2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 2 linguri unt 3 linguri faină
1/2 l supă concentrată de pasăre sau…
Read more »
Read more »
Creveti cu castraveti murati
9 September 2011
Fierbe
1/4 cană de oţet de orez, 1/4 cană de nectar de agave şi 1/4 linguriţă
de fulgi de ardei roşu. Adaugă 230 g de creveţi decorticaţi şi fierbe-i
înăbuşit până se pătrund, aproximativ 3 minute. Pune 1 cană de ceapă
roşie feliată şi 230 g de castraveţi, tăiaţi pe jumătate şi feliaţi.
Serveşte mâncarea…
Read more »
Read more »
Brioşe umplute cu bezea şi fructe proaspete
9 September 2011
O
reteta de briose umplute cu bezea si fructe proaspete din: faina, praf
de copt, zahar, zahar vanilat, galbenus, ou, unt, branza de vaci,
budinca de vanilie, fructe de padure si albusuri. Ingrediente: 200 g
făină 1 linguriţă praf de copt 80 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1
gălbenuş 1 ou 75 g unt…
Read more »
Read more »
Tochitură moldovenească cu mamaliga
9 September 2011
O
reteta de tochitura moldoveneasca cu mamaliga din: pulpa de porc,
ficat, rinichi, slanina, oua, usturoi,a rdie iute, branza, ulei, sare,
piper, lapte sau zer, malai si sare. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1/2
kg ficat 1 rinichi 1 fâşie de slănină 6-10 ouă 1 căpăţână de usturoi 1
ardei iute 4-5 linguri brânză…
Read more »
Read more »
Tarte cu cremă de vanilie şi caise
9 September 2011
O
reteta de tarte cu crema de vanilie si caise din: faina, migdale, ou,
sare, zahar, unt, boabe de fasole uscata, baton de vanilie, lapte,
frisca, zahar, caise, glazura de gelatina si fulgi de migdale.
Ingrediente: 100 g făină 50 g migdale măcinate 1 ou sare 30 g zahăr 60 g
unt rece boabe de…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de vită cu cartofi
9 September 2011
O
tocanita de vita cu cartofi din: carne de vita, ulei sau untura, ardei
grasi, rosii, cartofi, marar si patrunjel, foaie de dafin, apa calda,
sare, piper boabe, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de vită 1
ceaşcă mică ulei sau 2 linguri de untură 6-8 cepe mijlocii 2-4 ardei
graşi, verzi sau roşii…
Read more »
Read more »
Fenicul şi şalău cu sos pesto de rucola
9 September 2011
O
reteta de fenicul si salau cu sos pesto de rucola din: salau, ulei de
masline extravirgin, sare, piper alb, bulbi de fenicul, rosie, rucola,
seminte de pin si sare. Ingrediente: 1 şalău (400 g) 1 lingură ulei de
măsline extravirgin sare şi piper alb 4 bulbi de fenicul 1 roşie 2
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Clafoutis de caise si migdale
9 September 2011
O
reteta de Clafoutis de caise si migdale din: caise, baton de vanilie,
oua, zahar, coaja de lamaie, faina, lapte, frisca, zahar si fulgi de
migdale. Ingrediente: 600 g caise 1/2 baton de vanilie 4 oua 125 g zahar
1 lingurita coaja de lamaie rasa 75 g faina 150 ml lapte 100 g frisca
1…
Read more »
Read more »
Ostropel de pui cu mamaliga
9 September 2011
O
reteta delicioasa de Ostropel de pui cu mamaliga din: pui, ulei de
floarea soarelui, faina, usturoi, otet, bulion de rosii, patrunjel, apa
calda, sare si malai. Ingrediente: 1 pui mare 3 linguri ulei de
floarea-soarelui 1 lingură faină 5-6 căţei de usturoi 1 lingură oţet 2
linguri bulion de roşii 2 linguri pătrunjel tocat…
Read more »
Read more »
Crumble cu piersici şi afine
9 September 2011
O
reteta de crumble cu piersici si afine din: faina, zahar, migdale, unt,
afine, piersici, scortisoara si pudra de ghimbir. Ingrediente: 100 g
făină 100 g zahăr 50 g migdale măcinate 100 g unt 150 g afine 4 piersici
1 linguriţă scorţişoară măcinată 1/2 linguriţă pudră de ghimbir Mod
de preparare: Se încinge cuptorul…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciuperci cu măsline
9 September 2011
O
reteta de ciuperci cu masline din: ciuperci, ulei, ceapa, bulion,
masline, lamaie, vin, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 600 g
ciuperci proaspete 100 ml ulei 2 cepe 3 linguri bulion 200 g măsline 1
lămâie 300 ml vin sare piper verdeaţă Mod de preparare: Alegi
ciupercile mici, le cureţi şi le tai cubuleţe…
Read more »
Read more »
Burek cu brânză dulce
9 September 2011
O
reteta de burek cu branza dulce din: aluat, branza dulce, zahar, zahar
vanilat, coaja de lamaie, ulei si zahar pudra. Ingrediente: 400 g aluat
foitaj 500 g brânză dulce 4-5 linguri zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat
coajă rasă de la o lămâie ulei pentru uns tava zahăr pudră Mod de
preparare: Tai foaia…
Read more »
Read more »
File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi aromatice
9 September 2011
O
reteta de File de doradă în crustă de cartofi, cu sos de ierburi
aromatice din: fileuri de dorada, patrunjel, busuioc, ulei de masline
extravirgin, vin alb, sare, piper, hasmatuchi, ansoa, otet de vin si
capere. Ingrediente: 4 fileuri de doradă 300 g cartofi 1 lingură
pătrunjel 1 lingură busuioc 2 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Pandişpan cu fructe
9 September 2011
O
reteta de pandispan cu fructe din: oua, zahar, zahar vanilat, faina,
admidon, cacao, foi gelatina, smantana dulce, branza de vaci degresata,
mure, afine, coacaze si frisca. Ingrediente: 4 oua 125 g zahar 1 plic
zahar vanilat 75 g faina 50 g amidon 30 g cacao umplutura: 6 foi
gelatina 150 smantana dulce 200 g…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Ciuperci umplute
9 September 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci umplute din: ciuperci, ceapa, morcovi,
ulei, vin, suc de rosii, faina, lamaie, cascaval, marar, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 10-16 ciuperci mijlocii 1 ceapă 2
morcovi 1 ceaşcă mijlocie ulei 1 pahar mic vin 1 pahar suc de roşii 1
linguriţă făină 1/2 lămâie felii de caşcaval mărar şi pătrunjel…
Read more »
Read more »
Borş de fasole
9 September 2011
O
reteta de bors de fasole din: fasole uscata, ceapa, morcov, patrunjel,
pastarnac, bulion, leustean si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscată 1
ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 roşie sau 1 lingură
cu bulion 1 l borş leuştean verde sau uscat sare Mod de preparare:
Alege fasolea bob cu bob,…
Read more »
Read more »
Tort Tiramisu cu fructe de pădure
9 September 2011
O
reteta delicioasa de tort tiramisu cu fructe de padure din: piscoturi,
espresso, vinars, gelatina, zahar, pastaie de vanilie, mascarpone,
frisca, capsuni si afine. Ingrediente: cca 250 g pişcoturi 175 ml
espresso 6 d vinars 6 foi gelatină 4 gălbenuşuri 80 g zahăr miezul de la
1/2 păstaie de vanilie 500 g mascarpone 300 g…
Read more »
Read more »
Salată cu roastbeef
9 September 2011
O
reteta delicioasa de Salată cu roastbeef din: salata verde sau ruccola,
ceapa rosie, castravete, rosii cherry, usturoi, otet de sherry, ulei de
nuci, musta r de dijon, sare, piper, zahar si roastbeef. Ingrediente:
200 g salată verde sau ruccola 2 cepe roşii 1 castravete 150 g roşii
cherry câteva fire de pătrunjel 2 căţei…
Read more »
Read more »
Sepie umplută cu garnitură de cartofi
9 September 2011
O
reteta de sepie umpluta cu garnitura de cartofi din: sepii, cartofi,
ulei de masline extravirgin, usturoi, ardei iute, patrunjel, parmezan,
sare, oua, paine taraneasca si carne tocata. Ingrediente: 4 sepii 4
cartofi 3 linguri ulei de măsline extravirgin căţei de usturoi 1 ardei
iute 1 legătură de pătrunjel 3 linguri parmezan ras sare pentru…
Read more »
Read more »
Carne de pui prăjită, cu sos
9 September 2011
O
reteta delicioasa de carne de pui prajita cu sos din: pui, ulei, rosii,
nuci, usturoi, ceapa, ardei iute, zahar, piper si sare. Ingrediente: 2
pui mici 250 ml ulei 1-1/2 kg roşii 100 g nuci 2-3 catei de usturoi 1
ceapa 1 ardei iute 1/2 lingura zahar piper sare Mod de preparare:
Căţeii…
Read more »
Read more »
Sos de caise cu ghimbir
9 September 2011
Se
golesc de sâmburi 500 g caise. Se decojeşte 1 bucată de ghimbir cât o
nucă şi se pune la fiert cu 1 plic zahăr vanilinat, 1 baton de
scorţişoară şi 250 ml apă. Se adaugă fructele, se acoperă vasul cu un
capac şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc moale. Apoi se lasă…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu piept de curcan
8 September 2011
O
reteta de salata de cartofi cu piept de curcan din: cartofi, file de
piept de curcan, ceapa verde, broccoli, sare, smantana, galbenusuri,
otet si piper. Ingrediente: 800 g cartofi mici 300 g file de piept de
curcan 2 legături ceapă verde 250 g broccoli sare 150 g smântână dulce
50 g smântână fermentată 2…
Read more »
Read more »
Ciorbe si supe: Bors calugaresc
8 September 2011
O
reteta delicioasa de bors calugaresc din: sfecla rosie sau alba, frunze
de sfecla, loboda, ceapa verde, usturoi, orez, leustean, bors, ulei si
sare. Ingrediente: 3- 4 sfecle roşii sau albe 4- 6 frunze sfeclă 10 fire
de lobodă 4-6 fire ceapă verde 4-6 fire usturoi 1 ceaşcă mijlocie de
orez 1 l borş 4-6…
Read more »
Read more »
Somon in crustă de ciuperci
8 September 2011
O
reteta de somon in crusta de ciuperci din: file de somon, paine,
ciuperci, smantana, albus, ulei de masline extravirgin, marar,
patrunjel, seminte de susan, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de
somon 150 g pâine 100 g ciuperci champignon 150 ml smântână 1 albuş 2
linguri ulei de măsline extravirgin 1 fir de…
Read more »
Read more »
Nectarine coapte
8 September 2011
O
reteta de nectarine coapte din: nectarine, suc de struguri, zahar,
migdale si mascarpone. Ingrediente: 4 nectarine 150 ml suc de struguri
100 g zahăr 50 g migdale decojite 250 g mascarpone Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 °C. Se curăţă nectarinele de samburi şi se
aşază într-o formă de sufleu; sucul…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ouă în tigaie
8 September 2011
O
reteta de cartofi cu oua in tigaie din: cartofi, oua, ceapa verde,
ciuperci, sunca sau carnati, faina, cascaval, ulei si condimente.
Ingrediente: 4 cartofi 4 ouă ceapă verde 1/2 kg ciuperci 100 g şuncă sau
cârnaţi 2 linguri făină 50-100 g caşcaval ras 3 linguri ulei condimente
Mod de preparare: Intr-o tigaie, pui…
Read more »
Read more »
Pui ucrainean cu ciuperci şi paste
8 September 2011
O
reteta de pui ucrainean cu ciuperci si paste din: pui, ciuperci, ulei,
ceapa, sare, piper negru, paste si gris. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg
200 g ciuperci 200 ml ulei 2 cepe sare piper negru 80-100 g paste 2
linguri de griş Mod de preparare: Cureţi puiul şi îi tai aripile, să…
Read more »
Read more »
Salată de orez cu mandarine
8 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de orez cu mandarine din: orez, sare, ardei
gras, praz, mandarine, praf de curry, boia dulce si sos de smantana.
Ingrediente: 200 g orez cu bob lung sare 1 ardei gras roşu 1 ardei gras
verde 1 fir praz 2 conserve mandarine 1 lingură praf de curry 1 lingură
boia…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Caşcaval de casă cu crenvursti si ardei
8 September 2011
O
reteta de cascaval de casa cu crenvrusti si ardei din: branza de vaci,
branza de oi, crenvrusti, ardei gras, bicarbonat, lapte, margarina si
oua. Ingrediente: 1,6 kg brânză de vaci 300 g brânză de oi sărată 2
crenvursti 1 ardei gras roşu 1 lingură bicarbonat, oţet 1,5 1 lapte 100 g
margarină 2 ouă…
Cheese-cake cu caise
8 September 2011
O
reteta delicioasa de Cheese-cake cu caise din: foi gelatina, vanilie,
branza de vaci, zahar pudra, coaja de lamaie, frisca, caise, lichior de
caise, unt si zahar brun. Ingrediente: 4 foi gelatina 1 baton vanilie
200 g branza de vaci 120 g zahar pudra 1 lingurita coaja de lamaie rasa
250 ml frisca 500 g…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu fasole verde şi frunze de radicchio
8 September 2011
O
reteta de salata de pui cu fasole verde si frunze de raddicchio din:
cartofi, sare, salata verde asortata, radicchio, fasole verde, file de
piept de pui, piper, ulei de susan, otet balsamic alb si susan.
Ingrediente: 250 g cartofi noi mici sare 300 g salată verde asortată (de
ex. ruccola şi lollo bianco) 1…
Read more »
Read more »
Cartofi cu midii la tava
8 September 2011
O
reteta de cartofi cu midii la tava din: cartofi, ceapa, cod sarat,
midii, usturoi, patrunjel, ardei iute, ulei de masline extravirgin, vin
alb, unt, sare si piper. Ingrediente: 300 g cartofi albi 100 g ceapă
albă 200 g cod sărat 400 g midii 1 căţel de usturoi 1 legătură de
pătrunjel 1 ardei iute…
Read more »
Read more »
Sfeclă roşie cu usturoi si miez de nucă
8 September 2011
O
reteta de sfecla rosie cu usturoi si miez de nuca din: sfecla rosie,
usturoi, miez de nuca si maioneza. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 3-4
căţei de usturoi 100 g miez de nucă 200 g maioneză Mod de preparare
Fierbi sfecla potrivit de tare (să fie aproape fiartă), o cureţi de
coajă, o…
Read more »
Read more »
Vinete şi ardei umpluţi cu varză şi ţelină
8 September 2011
VInete
si ardei umpluti cu varza si telina din: ardei, vinete, varza, morcovi,
ulei, ceapa, telina, sare, piper, foi de dafin, zahar si frunze de
telina. Ingrediente: 16 ardei 8 vinete 3 kg varză crudă 500 g morcovi
500 ml ulei 500 g ceapă 2 bucăţi ţelină 2 linguri sare 1 linguriţă piper
foi de…
Read more »
Read more »
Salată de paste asortată cu legume colorate
8 September 2011
O
reteta de salata de paste asortata cu legume colorate din: paste, sare,
piper, broccoli, mazare, rosii cherry, patrunjel, iaurt, smantana, suc
de lamaie, boabe de porumb si mozzarella. Ingrediente: 400 g paste
scurte (farfalle sau spirelli) sare piper 250 g broccoli 150 g mazăre
congelată 200 g roşii cherry 1 legătură pătrunjel 250 g…
Read more »
Read more »
Caise caramelizate cu crema de iaurt si fistic
8 September 2011
O
reteta de caise caramelizate cu crema de iaurt si fistc din: caise,
cardamom, zahar, vin de marsala, fistic si crema de iaurt. Ingrediente: 8
caise 1 lingură capsule de cardamom 100 g zahăr 150 ml vin de Marsala
(sau suc de mere) 2 linguri fistic pisat 50 g cremă de iaurt Mod de…
Read more »
Read more »
Spaghete picante cu ruccola
8 September 2011
Spaghete
picante cu ruccola din: ruccola, ceapa, usturoi, ardei iute, spaghete,
ulei de masline, piper si capere. Ingrediente: 1 legătură ruccola 1
ceapă franţuzească 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 400 g spaghete 6
linguri ulei de măsline piper 2 linguri capere (de la borcan) Mod de
preparare: Se toacă ceapa şi…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Ciorbă de potroace
8 September 2011
O
reteta de ciorba de potroce din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa,
orez, zeama de varza, lestean, smantana si sare. Ingrediente: 2 pachete
de tacâmuri de pasăre (aripi, măruntaie, spate, gât) 2 morcovi 2 cepe 1
ceaşcă orez 1 l zeamă varză leuştean verde sau uscat 1 pahar smântână
sau iaurt sare Mod de…
Read more »
Read more »
Doradă la cuptor cu piure de morcovi şi cimbru
8 September 2011
O
reteta delicioasa de dorada la cuptor cu piure de morcovi si cimbru
din: dorada, ulei de masline, morcovi, cartofi, ceapa, supa concentrata
de legume, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 doradă mare 4 linguri
ulei de măsline extravirgin 4 morcovi 1 cartof mare 1 ceapă mică 200 ml
supă concentrată de legume 8 frunzuliţe…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cuşcuş cu avocado
8 September 2011
O
reteta de cus-cus cu avocado din: cuscus, ceapa, avocado, carne de pui,
unt, marar sau patrunjel, sare, piper si coriandru. Ingrediente: o cana
de cus- cus o ceapa un fruct de avocado un morcov 1/2 kg carne de pui
(piept dezosat) putin unt marar sau patrunjel sare piper coriandru Mod
de preparare: Se caleste…
Read more »
Read more »
Cuşcuş cu perişoare
8 September 2011
O
reteta de cuscus cu perisoare din: boabe de naut, ceapa verde, morcovi,
ardei iuti, ulei, cuscus, supa de legume, carne tocata, ou, pesmet,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 conservă mică boabe de năut
(240 g) 1 legătură ceapă verde 3 morcovi 2 ardei iuţi 3 linguri ulei 300
g cuşcuş (instant) 600 ml…
Read more »
Read more »
Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra
8 September 2011
O
reteta de Salată verde cu tartine crocante cu brânză de capra din:
salata verde asortata, rosii cherry, ceapa verde, otet balsamic alb,
ulei de masline, sare, piper, bagheta, branza de capra si frunze de
cimbru. Ingrediente: 300 g salată verde asortată (ruccola, eisberg,
folio rosso) 200 g roşii cherry 1 legătură ceapă verde 3…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel cu piure de cartofi dulci şi sos de curry verde
8 September 2011
O
reteta de cotlete de miel cu piure de cartofi dulci si sos de curry
verde din: cotlete de miel, cartofi dulci, inele de ceapa, faina, unt,
ulei de masline, supa de vita, pudra de curry, curry verde si ceai de
eucalipt. Ingrediente: 250g cotlete de miel 200g de cartofi dulci 50 g
inele de…
Read more »
Read more »
Vinete si ardei marinaţi
8 September 2011
O
reteta delicioasa de vinete si ardei marinati din: morcovi, maioneza,
vinete, ulei, ceapa verde, coriandru, zahar, otet, sare si piper rosu.
Ingrediente: 300 g morcovi 100 g maioneză 1 kg vinete 50 ml ulei 2-3
fire de ceapă verde coriandru 3 linguriţe zahăr 50 ml oţet sare piper
roşu iute Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Calamari umpluţi cu piure de vinete
8 September 2011
O
reteta de calamari umpluti cu piure de vinete din: calamari, creveti,
vanata, ou, parmezan, ceapa, patrunjel, pesmet, ulei de masline
extravirgin, sare, piper, ardei gras si patrunjel. Ingrediente: 8
calamari medii 100 g creveţi 1 vânătă 1 ou 1 lingură parmezan ras 1
ceapă 1/2 legătură pătrunjel 2 linguri pesmet 4 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Supa Green Curry
8 September 2011
O
reteta de green curry soup din: ardei iute, tulpina de lemongrass,
ghimbir, frunze de kaffir lime, usturoi, ceapa, busuioc, coriandru,
piper alb, seminte de coriandru, chimion, ulei vegetal, pasta de curry,
lapte de cocos, supa de pui sau de legume, zahar brun, sos de peste,
creveti decorticati si frunze de sfecla. Ingrediente: 3 ardei…
Read more »
Read more »
Clătite umplute cu carne
8 September 2011
O
reteta delicioasa de clatite umplute cu carne din: lapte, oua, zahar,
ulei, faina, pipote, inimi, piper, ficat de pui, foi de dafin, usturoi,
morcov si sare. Ingrediente: 1 l lapte 8 ouă 100 g zahăr 100 ml ulei
500-600 g făină pentru umplutură: 500 g pipote şi inimi piper negru 500 g
ficat de…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Salata Caesar
8 September 2011
O
reteta delicioasa de salata caesar din: paine toast, sunca, ulei de
masline, salata verde, usturoi, suc de lamaie, mustar, sos worcester,
galbenus, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 3 felii toast 75 g şuncă
5 linguri ulei de măsline 500 g salată verde 1 căţel de usturoi 1
linguriţă suc de lămâie 1/2 linguriţă muştar…
Read more »
Read more »
Bors pescaresc
8 September 2011
O
reteta de bors pescaresc din: peste, orez, ardei grasi, ceapa, rosii,
bors, leustean si ardei iuti. Ingrediente: 1 kg peşte mic 1 peşte mare
de 1 kg 1 pahar orez 2 ardei graşi 2 cepe mari 2-3 roşii bine coapte 1
l borş 6-8 fire de leuştean 2-3 ardei iuti Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tartă americană cu fructe de padure
8 September 2011
O
reteta de tarta america cu fructe de padure din: faina, sare, zahar,
unt, ou, biscuiti, nuci sau alune, fructe de padure, coaja si suc de
lamaie, oua, frisca, amidon. Ingrediente: 250 g făină sare 50 g zahăr
125 g unt 1 ou pentru cremă: 100 g biscuiţi 50 g nuci sau alune 600 g…
Read more »
Read more »
Găluşte din brânză cu tocană
8 September 2011
O
reteta de galuste din branza cu tocana din: cartofi, faina, branza,
unt, smantana dulce, oua, civeta, nucsoara, sare si piper, carne de
vita, supa concentrata de carne, rosii, ciuperci champignon, ardei gras,
pasta de tomate, usturoi, ceapa, boia dulce, plante aromatice si ardei
iute. Ingrediente: 650 g cartofi fainoşi 200 g faină albă 180…
Read more »
Read more »
Somon cu salsa
8 September 2011
O
reteta de somon cu salsa din: porumb, ardei gras, castravete, avocado,
patrunjel, branza feta, suc de lamaie, sare, piper, ulei de masline,
fileuri de somon si ulei. Ingrediente: 1 conservă porumb (425 ml) 1
ardei gras roşu 1 castravete 2 fructe de avocado 1/2 legătură pătrunjel
125 g brânză feta sucul de la o…
Read more »
Read more »
File de somon cu vinete şi praz
7 September 2011
O
reteta de file de somon cu vinete si praz din: fileuri de somon, ulei
de masline extravirgin, cimbru, sare, piper, praz si vanata.
Ingrediente: 4 fileuri de somon (150 g fiecare) 4 linguri ulei de
măsline extravirgin câteva crenguţe de cimbru sare şi piper pentru
legume: 1 fir de praz 1 vânătă 4 linguri…
Read more »
Read more »
Ciorbă de salată cu omletă
7 September 2011
O
reteta de ciorba de salata cu omleta din: salata, ceapa verde, usturoi
verde, costita afumata, oua, bors, orez, ulei, leustean si sare.
Ingrediente: 1/2 kg salată sau 3-4 salate mijlocii 1 legătură de ceapă
verde 4-5 fire usturoi verde 100 g costiţă afumată 3 ouă 1 l borş 1
ceşcuţă orez 2 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Snitel vienez
7 September 2011
O
reteta delicioasa de snitel vienez din: carne de vitel, cascaval, oua,
faina, pesmet si lamaie. Ingrediente: circa 1 kg carne de viţel (cotlete
sau şniţele de porc) 150 g caşcaval 4 ouă 200 g făină 200 g pesmet 1
lămâie Mod de preparare: Tai carnea de-a curmezişul fibrelor în
bucăţi mari şi subţiri.…
Read more »
Read more »
Salată savuroasă cu scoici şi creveţi
7 September 2011
O
reteta de salata savuroasa cu scoici si creveti din: scoici, creveti,
branza de capra, andiva, ardei gras, dovlecei, ceapa, telina, morcovi,
usturoi, ulei de masline extravirgin, sos de soia, seminte de mac, otet
balsamic si germeni de soia. Ingrediente: 1 kg scoici cu cochilie (sau 2
borcane scoici marinate) 200 g creveţi 160 g…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui pe pat de orez
7 September 2011
O
reteta de frigarui de pui cu garnitura de orez din: orez, sare, file de
piept de pui, ardei gras, dovlecel, rosii cherry, ulei de masline,
piper, boia si verdeata asortata. Ingrediente: 200 g orez sare 400 g
file de piept de pui 1 ardei gras galben 1 dovlecel 100 g roşii cherry
100 g…
Read more »
Read more »
Tortuleţ de vinete cu mozzarella şi oregano
7 September 2011
O
reteta de tortulet de vinete cu mozzarella si oregano din: vinete, sos
de rosii, mozzarella, faina alba, parmezan, ulei de masline extravirgin,
oregano, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete mari 150 ml sos de roşii
100 g mozzarella 80 g faină albă 10 linguri parmezan ras 10 linguri ulei
de măsline extravirgin oregano sare…
Read more »
Read more »
Frigărui de sepie cu ierburi aromatice
7 September 2011
O
reteta de frigarui de sepie cu ierburi aromatice din: sepii, pesmet,
ierburi aromatice, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper si
salata mixta. Ingrediente: 400 g sepii medii 150 g pesmet 1 legătură
ierburi aromatice mixte (cimbru, pătrunjel, tarhon) 4 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 lămâie sare şi piper pentru decor: salată mixtă…
Read more »
Read more »
Lasagna delicioasa cu legume
7 September 2011
O
reteta de lasagna delicioasa cu legume din: ardei grasi, dovlecei,
vanata, rosii, ceapa, usturoi, ulei, verdeata asortata, otet de vin
rosu, supa de legume, sare, piper, foi de lasagna, pesmet, parmezan si
margarina. Ingrediente: 3 ardei graşi 2 dovlecei 1 vânătă 3 roşii 1
ceapă 3 căţei de usturoi 2 linguri ulei 2 linguri…
Read more »
Read more »
Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de ardei gras
7 September 2011
O
reteta delicioasa de Budincă de dovlecei şi mozzarella, cu cremă de
ardei gras din: mozzarella, dovlecei, praz, ierburi aromatice, ou,
amidon, parmezan, ulei de masline extravirgin, pesmet, usturoi, sare,
piper si ardei gras. Ingrediente: 150 g mozzarella (sau caşcaval) 3
dovlecei medii (zucchini) 1 fir de praz 1 legătură de ierburi aromatice
mixte tocate…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Piept de raţă cu piure de ţelină
7 September 2011
O
reteta de piept de rata cu piure de telina din: piept de rata afumat,
telina, broccoli, sparanghel, fructe de padure, miere, smantana,
cartofi, telina, unt, sare si piper. Ingrediente: 350 g piept de raţă
afumat 150 g ţelină 100 g broccoli 60 g sparanghel 150 g piersică 100 g
fructe de pădure 20 ml…
Retete traditionale: Ciorbă de perişoare
7 September 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: rasol de vita sau
tacamuri de pasare, orez, dovlecel, rosii, morcovi, bors, smantana,
leustean, sare, carne tocata, cartof, rosie, ceapa, orez, ou, patrunjel,
marar, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol de vită sau 1/2 kg tacâmuri
de pasăre 2 linguri orez 1 dovlecel 2 roşii decojite sau…
Read more »
Read more »
Clătite cu ricotta şi sos bechamel cu gorgonzola
7 September 2011
O
reteta de clatite cu ricotta si sos bechamel cu gorgonzola din:
clatite, spanac, ricotta, parmezan, sare, piper, lapte, smantana dulce,
unt, faina alba, branza gorgonzola si patrunjel. Ingrediente: 12 clătite
300 g spanac 240 g ricotta 150 g parmezan ras sare şi piper pentru
sosul bechamel: 250 ml lapte 125 ml smântână dulce 30…
Read more »
Read more »
Caracatiţă la cuptor cu andive, ţelină şi fenicul
7 September 2011
O
reteta de caracatita la cuptor cu andive, telina si fenicul din:
caracatita, telina, fenicul, morcov, ceapa, usturoi, ulei de masline
extravirgin, cimbru, andive, lamaie, rosii, frunze de coriandru, sare si
piper. Ingrediente: 800 g caracatiţă 100 g ţelină 1 fenicul 1 morcov 1
ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Salată de ardei copţi cu rosii si usturoi
7 September 2011
O
reteta de salata de ardei copti cu rosii si usturoi din: ardei gras sau
capia, rosii, usturoi, ulei, otet, sare si marar. Ingrediente: 1 kg
ardei gras sau capia 2 roşii mari 4-6 căţei de usturoi 2 linguri ulei 2
linguri oţet sare 1 /2 legătură mărar tocat Mod de preparare: Curăţă
ardeii,…
Read more »
Read more »
Mămăligă la cuptor cu două feluri de brânză
7 September 2011
O
reteta delicioasa de mamaliga la cuptor cu doua feluri de branza din:
malai, apa, sare, branza, parmezan, unt si frunze de menta. Ingrediente:
350 g mălai 1,2 l apă sare pentru asezonare: 220 g brânză (la alegere) 5
linguri parmezan ras unt câteva frunze de mentă Mod de preparare:
Toarnă apa cu un…
Read more »
Read more »
Felii de ton cu piure de ardei gras
7 September 2011
O
reteta de felii de ton cu piure de ardei gras din: ton, usturoi,
cimbru, masline negre, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ardei
grasi si rosii. Ingrediente: 400 g ton proaspăt 1 căţel de usturoi 1
crenguţă de cimbru 60 g măsline negre fară sâmburi 3 linguri ulei de
măsline extravirgin sare şi piper…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tocăniţă sârbească
7 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tocanita sarbeasca din: ceapa, vinete,
dovlecel, fasole verde, rosii, condiment vegetal, patrunjel verde si
usturoi. Ingrediente: 2 cepe 2 vinete coapte 1 dovlecel mic 200 g fasole
verde 6 roşii condiment vegetal 1 legătură pătrunjel verde 2-3 căţei de
usturoi Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa julien,…
Read more »
Read more »
Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu
7 September 2011
O
reteta de tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu din: cuscus, tofu,
ceapa, dovlecei, morcovi, usturoi, rosie, ulei de masline extravirgin,
otet balsamic, busuioc, ghimbir, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 300
g cuşcuş 100 g tofu 1 ceapă albă 2 dovlecei (zucchini) 2 morcovi 1
lămâie (zeama) 1 căţel de usturoi 1 roşie 4…
Read more »
Read more »
5 cocktailuri pentru sarbatori
7 September 2011
O reteta simpla de Cocktail Mr. Bear din: whisky canadian, miere si
coaja de lamaie. O reteta simpla de Cocktail French 75 din: siropd e
zahar, sampanie, suc de lamaie, gin si sirop de rodii. O reteta de
cocktail cu pepene rosu si galben din: miez de pepene rosu, pepene
galben, zmeura, iaurt si…
Read more »
Read more »
Ciorbiţă cremă de peşte cu oregano
7 September 2011
O
reteta delicioasa de ciorbita crema de peste cu oregano din: peste
file, ceapa, ardei gras, rosii, dovlecel, telina, concentrat de legume,
iaurt, sare, piper alb, marar verde, oregano, ulei de masline, vin alb
si zeama de lamaie. Ingrediente: 900 g peşte file 1 ceapă mare 1 ardei
gras roşu 5 roşii coapte 1 dovlecel…
Read more »
Read more »
Terină de carne şi vinete în crustă de aluat
7 September 2011
O
reteta de terina de carne si vinete in crusta de aluat din: vinete,
carne tocata de porc, rosii, ceapa, patrunjel, boia dulce, ulei de
masline extravirgin, sare, piper, oua, iaurt, bicarbonat de sodiu, faina
si sare. Ingrediente: 450 g vinete 550 g carne tocată de porc 5 roşii 1
ceapă 4-5 fire de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Supă de găină cu tăieţei de casă
7 September 2011
O
reteta de supa de faina cu taitei de casa din: gaina sau pui, morcovi,
ceapa, patrunjel, telina, boabe de piper, sare, ou si faina.
Ingrediente: 1/2 găină sau 1 pui mare 3-4 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină
pătrunjel cu frunze 1 ţelină 10-12 boabe de piper 1 legătură de
pătrunjel verde sare pentru tăieţei:…
Read more »
Read more »
Brownies cu multa ciocolata
7 September 2011
O
reteta de Brownies cu multa ciocolata din: unt, ciocolata, cacao,
faina, praf de copt, sare, zahar si extract de vanilie. Ingrediente: 6
linguri de unt nesarat, plus un pic pentru uns tava 160 grame ciocolata
semi-dulce, taiata bucatele 1/4 cana cacao neindulcita 3/4 cana faina
1/4 lingurita praf de copt 1/4 lingurita de sare…
Read more »
Read more »
Chiftea delicioasa
7 September 2011
O
reteta de chiftea delicioasa din: carne tocata de vita, mortadella,
parmezan, hribi, oua, miez de nuca, stafide, pesmet, lapte, usturoi,
patrunjel, vin alb, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg carne tocată de vită 150 g mortadella 150 g miez de
pâine 150 g parmezan 80 g hribi deshidrataţi 4 ouă…
Read more »
Read more »
Somon cu ierburi aromatice (terina)
7 September 2011
O
reteta de somon cu ierburi aromatice din: file de somon, cartofi,
marar, vin alb, fistic, ulei de masline extravirgin, ou, sare, piper
alb, faina alba, unt, ceapa, ierburi aromatice si sare. Ingrediente: 900
g file de somon 450 g cartofi 4 fire de mărar 1 pahar vin alb 40 g
fistic 6 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe
7 September 2011
Supe:
O reteta de supa potage crecy din: ceapa, morcovi, cartof, supa de pui,
patrunjel, zahar, unt si smantana. O reteta simpla si delicioasa de
supa de peste cu ardei gras din: usturoi, ceapa, ardei gras galben,
ardei gras rosu, file de crap, unt sau margarina, concentrat de legume,
sofran, sare si piper. O reteta…
Read more »
Read more »
Salata de vinete cu lapte dulce
7 September 2011
O
reteta delicioasa de salata de vinete cu lapte dulce din: vinete,
dovlecel, lapte dulce, ceapa, ulei, sare si o rosie. Ingrediente: 4-6
vinete mijlocii 1 dovlecel mare 1 ceşcuţă lapte dulce 1 ceapă albă
mijlocie 4-5 linguri ulei sare pentru decor: 1 roşie mare Mod de
preparare: Aşază o tablă pe flacăra aragazului…
Read more »
Read more »
Timbale de cod sărat
7 September 2011
O
reteta delicioasa de timbale de cod sarat din: cod sarat, cartofi,
paine veche, ulei de masline extravirgin, lapte, ceapa, usturoi, sare si
piper, naut, rosii, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cod sărat 1
kg cartofi 100 g pâine veche 8 linguri ulei de măsline extravirgin 1,5 1
lapte 1 ceapă 2 căţei de…
Read more »
Read more »
Muraturi: Zacuscă de vinete
7 September 2011
O
reteta de zacusca de vinete din: vinete, ardei gogosari, ceapa, rosii,
sare grunjoasa, boabe de piper ardei iute, boabe de coriandru si foi de
dafin. Ingrediente: 6 kg vinete 6 kg ardei gogoşari 2 kg ceapă 2 kg
roşii 1 lingură sare grunjoasă 1 lingură boabe de piper 1 ardei iute 1/2
l ulei…
Read more »
Read more »
Tiramisu racoros cu zmeura si lichior
6 September 2011
O
reteta de tiramisu racoros cu zmeura si lichior din: galbenusuri, zahar
pudra, extract de vanilie, branza mascarpone, iaurt, lichior de zmeura,
piscoturi, menta si zahar. Ingediente: 3 galbenusuri medii 100 grame
zahar pudra 1/2 lingurita extract de vanilie 450 grame branza mascarpone
150 ml iaurt 125 ml framboise (lichior de zmeura) 18 piscoturi 350…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu găluşte
6 September 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de rosii cu galuste din: rosii,
ceapa, usturoi, morcovi, unt, patrunjel, zahar, oua, gris si ulei.
Ingrediente: 2 kg roşii 2 cepe 1 căpăţână usturoi 2 morcovi 1 lingură
unt 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură zahăr 1 legătură de pătrunjel pentru
găluşte: 2 ouă 4-6 linguri cu griş…
Read more »
Read more »
Doradă cu legume
6 September 2011
O
reteta delicioasa de dorada cu legume din: dorada, ulei de masline
extravirgin, cartofi, morcovi, suc de rosii, usturoi, dovlecei, ceapa,
ardei gras, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 650 g doradă 4
linguri ulei de măsline extravirgin pentru legume: 250 g cartofi 250 g
morcovi 2 pahare suc de roşii 1 pahar apă 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supă cremă bulgărească de vară
6 September 2011
O
reteta de supa crema bulgareasca de vara din: castraveti, usturoi, ulei
de floarea soarelui, nuci, iaurt, marar, cimbru, smantana, ardei gras
rosu, sare si piper alb. Ingrediente: 1 kg castraveţi 2-3 căţei de
usturoi ulei de floarea soarelui (circa 100 ml) 100 g nuci 500 g iaurt
gras mărar verde cimbru 250 g smântână…
Read more »
Read more »
Medalioane de păstrăv cu cartofi
6 September 2011
O
reteta de medalione de pastrav cu cartofi din: medalioane de pastrav,
ceapa, smantana, unt, brandy, ulei de masline extravirgin, piper rosu,
sare, faina, cartofi, oua, parmezan, seminte de susan, sare si piper.
Ingrediente: 8 medalioane de păstrăv (circa 350 g) 1 ceapă mică 2
linguri smântână dulce 15 g unt 1 lingură brandy 3 …
Read more »
Read more »
Budincă cu sparanghel şi şuncă
6 September 2011
O
reteta de budinca cu sparanghel si sunca din: sparanghel, oua, sunca,
parmezan, ceapa, unt, lapte, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 400 g
sparanghel 5 ouă 80 g şuncă presată 6 linguri parmezan ras 1 ceapă mică
50 g unt 100 ml lapte 1 lingură pesmet sare şi piper Mod de preparare:
Îndepărtează partea…
Read more »
Read more »
Vinete cu legume
6 September 2011
O
reteta de vinete cu legume din: vinete, ceapa, rosii, usturoi, zahar,
ulei de masline extravirgin, sare si patrunjel. Ingrediente: 6 vinete 6
cepe 3 rosii 8 catei de usturoi 4 lingurite de zahar 1 pahar de ulei de
masline extravirgin 1 pahar cu apa sare pentru decor: 4-5 fire de
patrunjel Mod de…
Read more »
Read more »
Sepie cu germeni de soia şi legume
6 September 2011
O
reteta de sepie cu germeni de soia si legume din: sepie, germeni de
soia, morcovi, tije de telina, ulei de masline extravirgin, usturoi,
lamaie si patrunjel. Ingrediente: 500 g sepie 250 g germeni de soia 200 g
morcovi 150 g tije de ţelină 6 linguri ulei de măsline extravirgin 2
căţei de usturoi 1…
Read more »
Read more »
Retete traditioanale: Ciorbă de burtă
6 September 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de burta din: burta de bovine, rasol de
vita sau picioare de porc, malai, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi,
galbenusuri, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 2 kg burtă
de bovine 1 rasol de vită sau 2 picioare de porc 2-3 linguri mălai
(facultativ) 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină pătrunjel…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Ciorbă de pui â la grec
6 September 2011
O
reteta de ciorba de pui a la grec din: pui, bors, smantana, morcovi,
ceapa, ulei, rosii, ardei, porumb, cartofi, telina, patrunjel, leustean,
piper negru si sare. Ingrediente: 1 pui mai mic 500 ml borş 100 g
smântână 2 morcovi 1 ceapă 50 ml ulei 4 roşii 2 ardei 2-3 linguriţe
porumb 2-3 cartofi 1…
Read more »
Read more »
Salată de varză roşie cu nuci
6 September 2011
O
reteta de salata de varza rosie cu nuci din: varza rosie, nuci, branza
de capra, mere, otet, ulei de masline, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 1/2 varză roşie mare 10-14 nuci întregi 200 g brânză de
capră 2 mere 1 lingură oţet 3 linguri ulei de măsline 2-3 tije de
busuioc sau de salvie…
Read more »
Read more »
Cuscus cu legume
6 September 2011
O
reteta de cuscus cu legume din: rosii, vinete, morcovi, dovlecei,
ceapa, usturoi, supa concentrata de legume, ulei de masline extravirgin,
boia iute, scortisoara, sofran, sare, piper, cuscus, stafide si
patrunjel tocat. Ingrediente: 500 g roşii 200 g vinete 150 g morcovi 150
g dovlecei (zucchini) 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 polonic supă…
Read more »
Read more »
File de peşte prăjit cu ierburi aromatice
6 September 2011
O
reteta delicioasa de file de peste prajit cu ierburi aormatice din:
file de peste alb, vin alb, rozmarin, cimbru, ceapa verde, usturoi,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, lamaie, sare, piper, morcovi,
dovlecei, ardei rgas, anghinare si otet alb. Ingrediente: 4 fileuri de
peşte alb 1/2pahar vin alb 2 crenguţe de rozmarin 3 crenguţe de…
Read more »
Read more »
Salată de ţelină cu morcov şi măr
6 September 2011
O
reteta de salata de telina cu morcov si mar din: telina, morcovi,
lamaie, mere, oua, ulei, mustar, sare si frunze de patrunjel.
Ingrediente: 2 ţeline mijlocii 2 morcovi 1 lămâie mică 2 mere 2 ouă 1
cană ulei 2 linguri de muştar sare pentru decor: frunze de pătrunjel
felii de măr Mod de…