Retete de top:
Paste cu legume si mozarella
2 March 2011
O
reteta de pasta cu legume si mozarella din: paste, sare, ceapa rosie,
dovlecei, ulei, otet balsamic, piper, sos bolognese, mozarella si
cimbru. Ingrediente: 400 g paste sare 2 cepe roşii 1 ardei gras galben
200 g dovlecei 2 linguri ulei 2 linguri oţet balsamic piper 1 borcan de
sos Bolognese 250 g mozarella cimbru…
Read more »
Read more »
Supa de dovleac si cartofi
2 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de supa de dovleac si cartofi din: ceapa,
miez de dovleac, cartofi, ulei, supa de legume, smantana, sare, piper
alb, nucsoara, curry si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapă 500 g miez de
dovleac 500 g cartofi 1 lingură ulei 1 l supă de legume (din concentrat)
sau mai mult, dacă este…
Read more »
Read more »
Ciorba de legume cu suc de rosii si paste
2 March 2011
O
reteta de ciorba de legume cu suc de rosii si paste din: cartofi,
dovlecel, ardei, ceapa alba, praz, usturoi, telina, morcovi, patrunjel,
telina, paste si suc de rosii. Ingrediente: 3 cartofi un dovlecel 2
ardei o ceapa alba un praz piper o capatana de usturoi o telina 3
morcovi patrunjel telina frunze un litru…
Read more »
Read more »
Cocktail London Fever
2 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de cocktail London Fever din: gin, rom alb,
sirop de limeta, sirop de grenadine, sifon si coaja de lamaie.
Ingrediente: 3 cl gin 2 cl rom alb 3 cl sirop de limetă 2 cl sirop de
grenadine sifon coajă de lămâie Mod de preparare: Turnăm ingredientele
într-un pahar de…
Read more »
Read more »
Cornulete cu marmeladă
2 March 2011
O reteta de cornulete cu marmelada, faina, unt, galbenus, drojdie,
lapte, zahar si sare. Ingrediente: 250 g făină 100 g unt sau margarină 2
gălbenuşuri + 1 ou 20 g drojdie 4 linguri lapte 4 linguriţe zahăr 6
linguri marmeladă sare Mod de preparare: Faci în făină o adâncitură în
care pui drojdia,…
Read more »
Read more »
Supă de dovleac şi ciuperci
2 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de dovleac si ciuperci din: ciuperci,
dovleac, unt, ceapa, usturoi, ulei, piept de pui, supa de legume, sare,
piper, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 300 g ciuperci curăţate
500 g dovleac o ceapă 50 g unt un căţel de usturoi 3 linguri ulei 200 g
piept de pui 1 l…
Read more »
Read more »
Covoras cu mac si glazura de ciocolata
2 March 2011
O
reteta de covoras cu mac si glazura de ciocolata din: margarina, zahar
pudra, sare, mac, miere, apa minerala, faina, praf de copt, nuci,
ciocolata alba de post, ciocolata amaruie de post si zahar vanilat.
Ingrediente: pentru blat: 200 g margarina 150 zahar pudra un praf de
sare linguri de mac o lingura de miere…
Read more »
Read more »
Tocană de ceapă
2 March 2011
O reteta de tocana din ceapa, untura, smantana, boia si sare.
Ingrediente: 4 cepe mari 1 lingură untură 2 linguri smântână 1 vârf de
cuţit boia sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o
căleşti în untura topită. Potriveşti de sare, torni şi 1/2 ceaşcă de apă
şi laşi să se…
Read more »
Read more »
Ratatouille cu pui
2 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de ratatouille cu pui din: pui, ceapa alba,
ardei gras, dovlecel, vanata, uleid e masline, usturoi, vin alb, sare si
piper. Ingrediente: un pui, împărţit în 10-12 bucăţi 1 ceapă albă şi 1
ceapă roşie mare 2 ardei graşi 400 g roşii 1 dovlecel 1 vânătă mică 6
linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Paste Pollo e Funghi
2 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de paste Pollo e funghi (pui si ciuperci)
din: sos de rosii, ciuperci, piept de pui, ulei de masline extra virgin,
rosii cherry, ceapa, usturoi, piper, parmezan si paste integrale.
Ingrediente: 1 borcan de sos de roşii 1 conservă ciuperci feliate 1
piept de pui dezosat, tăiat în bucăţi 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Orez cu costita si cârnaţi în straturi
2 March 2011
O reteta simpla si gustoasa de orez, costita afumata, carnati, bulion,
sare, piper si ulei. Ingrediente : 1/2 kg orez 3 linguri bulion 300 g
cârnaţi 300 g costiţă afumată sare piper ulei Mod de preparare: Fierbi
orezul în 2 l de apă cu un praf de sare. In acest timp tai cârnaţii…
Read more »
Read more »
Cartofi şi legume coapte, cu şuncă
2 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de cartofi si legume coapte, cu sunca din:
cartofi, morcovi, praz, dovlecel, sare, ceapa, unt, faina, smantana,
supa de legume, sunca, patrunjel, maghiran, piper, nucsoara, cascaval si
galbenusuri. Ingrediente: 600 g cartofi cu coaja roşie 2 morcovi 1 praz
mic 1 dovlecel sare 1 ceapă 1 lingură de unt 1…
Read more »
Read more »
Ciupercuţe în vin alb
2 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de ciupercute in vin alb din: ciuperci, sos
de rosii, ceapa, sare, piper, oregano, marar, cascaval si vin alb.
Ingrediente: 1 kg ciuperci 2-3 linguri sos de roşii o ceapă sare piper
oregano mărar caşcaval ras 50 ml vin alb Mod de preparare: Curăţă
ciupercuţele de pieliţă, la fel…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Allen Special (video)
2 March 2011
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Allen Special. Ingrediente: 2 oz Gin 1 oz Maraschino Liqueur
Read more »
Read more »
Ruladă de cartofi cu ghebe
2 March 2011
O reteta de rulada cu ghebe, cartofi, ulei,faina, sare si piper.
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 250 g ghebe din conserve sau de la
congelator 100 ml ulei 200 g făină sare piper Mod de preparare: Cureţi
cartofii, îi fierbi şi îi pasezi. Amesteci apoi cu uleiul, făina, sare
şi piper. Scurgi ghebele din…
Read more »
Read more »
Telină cu sos de vin
2 March 2011
Ingrediente:
2-3 ţeline 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 1 pahar vin alb 2 linguri ulei 1
legătură pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Cureţi ţelina, o
tai cuburi şi o pui la fiert în apă cu sare. In alt vas pregăteşti
sosul de vin.Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la…
Read more »
Read more »
Crutoane pentru supă
2 March 2011
O
reteta foarte simpla de crutoane pentru supa din: felii de paine si
ulei. Ingrediente: două felii de pâine 50 ml ulei Mod de preparare: Se
taie coaja de la pâine, iar miezul se taie în cuburi de câte 1 cm. Se
încinge uleiul în tigaie şi se pun cuburile de pâine sau de…
Read more »
Read more »
Cum să slăbeşti combinând „inteligent” alimentele
2 March 2011
Peştele
cu o porţie de cartofi natur şi lămâie, brânza cu pâine, friptura cu
legume sau cu o salată de varză sunt considerate de nutriţionişti
asocieri potrivite pentru a scădea în greutate Pierderea în greutate nu
presupune doar o restricţie calorică şi intensificarea programului de
fitness, susţin medicii nutriţionişti. Potrivit experţilor, atunci când
vrem să…
Read more »
Read more »
Briose cu banane si cacao
2 March 2011
O
reteta simpla de briose cu banane si cacao din: lapte degresat, oua,
unt, faina, praf de copt, sare, zahar caca si banane pasate.
Ingrediente: 6 linguri lapte degresat 2 ouă 10 linguri unt topit 2 căni
făină 1 linguriţă praf de copt sare 3/4 cană zahăr 150 g cacao 2 banane
pasate Mod…
Read more »
Read more »
Budincă de varză acră
2 March 2011
O reteta de budinca de varza acra, ceapa, pasta de tomate, carne de
porc, smantana, cascaval si rozmarin. Ingrediente: 1 varză acră 3-4 cepe
3 linguri pastă de tomate 4-5 felii pulpă de porc sau ceafă afumată
100 g smântână 50 g caşcaval 1 linguriţă rozmarin Mod de preparare:
Cureţi ceapa, speli varza…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Velvet
2 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de Cocktail Blue Velvet din: gin, curacao,
vermut sec, cirese si coaja de portocala. Ingrediente: 2,5 cl gin 2 cl
Curacao albastru 1,5 cl vermut sec cireşe de cockteil coajă de portocală
Mod de preparare: Amestecăm ingredientele alcoolice în paharul de
mixare, apoi turnăm continutul în cupa de cockteil.…
Read more »
Read more »
Mucenici zemoşi
2 March 2011
O
reteta de mucenici zemosi din: faina, sare, apa, nuca, scortisoara,
coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat si zahar dupa gust.
Ingrediente: aluatul: 500 g făină un praf de sare apă cât cuprinde
zeama: 400 g de nucă, din care 1/2 măcinate, 1/2 tocate 10 g scorţişoară
măcinată coaja rasă de la o…
Read more »
Read more »
Delicatesa cu nuci
2 March 2011
O
reteta de delicatesa cu nuci din: foi de placinta, nuci, zahar, coaja
de lamaie, coaja de portocale, zahar vanilat, sare, margarina, portocale
si vanilie. Ingrediente: un kilogram foi subtiri de placinta un
kilogram nuci 500 g zahar coaja de la 2 lamai coaja de la o portocala un
praf de sare 2 pliculete de…
Read more »
Read more »
Mucenici umpluţi
2 March 2011
Ingrediente:
700 g făină 50 g margarină 2 linguri ulei 100 g zahăr 50 g drojdie 1
linguriţă coajă rasă de lămâie 1 plic zahăr vanilat Ingrediente
umplutură şi decor: 500 g miez de nucă 200 g miere 1 esenţă de portocale
50 g zahăr Ingrediente sirop: 400 ml apă 1 esenţă de portocale 1…
Read more »
Read more »
Ciorbă cu carne de porc si prune uscate
2 March 2011
O reteta de ciorba cu carne de porc, prune uscate, morcovi, ceapa,
radacina de patrunjel, oua, faina, smantana, unt, otet, sare si
patrunjel verde. Ingrediente : 500 g carne de porc 2 morcovi 1 ceapă 1
rădăcină pătrunjel 250 g prune uscate 2 ouă 230 g făină 200 g smântână
40 g unt 1…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu shirataki, crevete şi cîrnaţi
2 March 2011
O
reteta de placinta cu shirataki, crevete si carnti din: taitei
shirataki, oua, dovlecel, morcov, ceapa, crevete curd, carnati, faina,
sare, piper, usturoi si ulei de masline. Ingrediente: 1 pachet de 200 g
tăieţei shirataki 3 ouă 2 căni dovlecel ras 1/2 cană morcov ras 1/2 cană
ceapă tocată 200 g crevete crud tocat 200…
Read more »
Read more »
Tartă cu mere caramelizate
2 March 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu mere caramelizate din: migdale macinate,
ou, miere, coaja de lamaie, unt, mere, dulceata de caise si pesmet.
Ingrediente: 50 g migdale, măcinate 1 ou 5-6 linguri de miere coaja rasă
de la o jumătate de lămâie 150 g unt unt pentru uns tava 1 kg mere 2
linguri dulceaţă…
Read more »
Read more »
Gratin de cartofi cu brânză şi ceapă verde
2 March 2011
O
reteta simpla de gratin de cartofi cu branza si ceapa verde din:
cartofi albi, unt, sare, piper, smantana, branza rasa si ceapa verde.
Ingrediente: 1 kg de cartofi albi (făinoşi) 1 lingură unt sare piper
1/2 – 1 smântână 40 g brânză rasă 1 lingură ceapă verde Mod de
preparare: Se taie cartofii…
Read more »
Read more »
Ruladă cu foi de napolitane
2 March 2011
O reteta delicioasa de rulada cu foi de napolitane, rahat, margarina,
biscuiti, zahar, cacao si lamaie. Ingrediente: 2 foi de napolitane 200 g
rahat 200 g margarină 200 g biscuiţi măcinaţi 200 g zahăr 2 linguri
cacao 100 ml apă 1/2 lămâie Mod de preparare: Treci rahatul împreună
cu lămâia şi margarina prin…
Read more »
Read more »
Ciorbă de porc cu tarhon
2 March 2011
O reteta de ciorba din carne de porc, tarhon, morcovi, telina, radacina
de patrunjel, ceapa, orez, bulion, lamaie si sare. Ingrediente: 500 g
carne de porc 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 75 g
orez 2 linguri bulion 2 linguri tarhon uscat sau 1 legătură tarhon
verde 1 lămâie 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Addison
1 March 2011
O
reteta simpla de cocktail Addison din gin, vermut alb si masline.
Ingrediente: 3 cl gin 4,5 cl vermut alb măsline Mod de preparare:
Turnăm ginul şi vermutul dulce în paharul de bar şi amestecăm bine. Se
serveşte într-un pahar de cockteil, împreună cu măsline.
Read more »
Read more »
Tocanita de ciuperci cu aripi de pui
1 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tocanita de ciurperci cu aripi de pui
din: aripi de pui, ciuperci, rosii, sare, piper, unt si vin alb.
Ingrediente: 8-10 aripi de pui 1 kg ciuperci proaspete 1 cutie rosii
decojite sare piper unt 1/2 pahar vin alb Mod de preparare: Se spala si
se curata aripile de…
Read more »
Read more »
Cartofi umpluţi cu zacusca
1 March 2011
O reteta de cartofi umpluti cu zacusca, masline, gogosari, piper, sare
si ulei. Ingrediente: 4 cartofi 1 borcan mic de zacuscă cu ciuperci (420
g) 5-6 măsline 2 gogoşari în oţet piper sare ulei Mod de preparare:
Speli cartofii, îi pui la fiert cu tot cu coajă şi îi cureţi. îi tai în…
Musaca de morcovi cu orez
1 March 2011
O reteta de musaca de morcovi, orez, ciuperci, ceapa, ulei, pesmet,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente : 1 kg morcovi 1 cutie ciuperci
100 ml ulei 2 cepe 300 g orez 50 g pesmet 1 legătură pătrunjel sau mărar
sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti
în…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de peste cu garnitură de cartofi si sfeclă
1 March 2011
O reteta simpla si delicioasa de chiftele din peste, orez, cartofi, ou,
unt, sfecla, patrunjel si sare. Ingrediente : 300 g peşte (şalău sau
cod) 1 felie pâine 3 linguri orez fiert 4 cartofi 1 ou 30 g unt 2 sfeclă
1 legătură pătrunjel sau mărar sare Mod de preparare: Cureţi cartofii
şi-i…
Read more »
Read more »
Prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de menta
1 March 2011
O
reteta de prajitura cu gem, fructe confiate si frunze de menta din:
faina, margarina, zahar, praf de copt, apa minerala, zeama de lamaie,
pesmet, si gem de fructe de padure Ingrediente: pentru aluat: 300 g
faina 250 margarina 100 g zahar un pachet praf de copt 2-3 linguri apa
minerala zeama de la o…
Read more »
Read more »
Tocană de porc cu shirataki
1 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de tocana de porc cu shirataki din: ulei de
canole, usturoi, ghimbir tocat, sare, piper negru, sos de soia, suc de
lamaie, zahar brun, praz, salata chinezeasca, carne tocata de porc si
shirtaki. Tăieţeii shirataki creează pentru tocana de porc o bază bogată
în fibre. Ingrediente: ulei de canole 2 linguri…
Read more »
Read more »
Supa crema de loboda verde
1 March 2011
O
reteta de supa crema de loboda verde din: loboda verde, ceapa verde,
patrunjel, marar, sare, piper alb, faina si ulei. Ingrediente: un
kilogram loboda verde 2 legaturi ceapa verde o legatura patrunjel 2
legaturi marar sare un praf piper alb 2 lingurite faina 2 lingurite ulei
Mod de preparare: Se alege loboda, se…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu telemea de oaie
1 March 2011
O
reteta de musaca de vintele cu telemea din: vinete, ulei de masline,
ceapa, rosii, carne de vita, vin alb sec, scortisoara, sare, piper,
oregano, patrunjel, pesmet, branza rasa, unt, faina, lapte, nucsoara,
telemea de oaie si suc de lamaie Ingrediente: 800 g vinete 250 ml ulei
de măsline 200 g ceapă 600 g roşii…
Read more »
Read more »
Supă cremă de usturoi cu roşii
1 March 2011
O reteta de supa crema cu usturoi, rosii in bulion, margarina, faina,
ceapa, patrunjel verde si piper. Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi 250 g
roşii din bulion 1 linguriţă margarină, sau untdelemn 1 linguriţă făină
2 cepe 1 legătură pătrunjel verde 3 felii de pâine de o zi piper 1 l
apă Mod…
Read more »
Read more »
Paste Primavera
1 March 2011
O
reteta foarte simpla si delicioasa de paste primavera din: sos
bologneze, unt, ceapa, usturoi, conopida, broccoli, dovlecel, morcov,
branza romano si paste. Ingrediente: un borcan de sos bolognese 125 g
unt o ceapă de mărime medie, tocată un căţel de usturoi, tocat 150 g
conopidă 150 g broccoli un dovlecel de mărime medie tăiat…
Read more »
Read more »
Caracatita cu lamaie
1 March 2011
O
reteta simpla si foarte delicioasa de caracatita cu lamaie din:
caracatica, ceapa, cartof, cimbru, ulei de masline, lamaie, ardei iute,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: una bucată caracatiță o ceapă
mărișoară un cartof cimbru ulei de măsline lămâie (3-4 bucăți) 1 ardei
iute pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăță și se pune…
Read more »
Read more »
Supa crema de ficat
1 March 2011
O reteta de supa crema de ficat, costita afumata, cartofi, ceapa,
pastarnac, morcov, faina, foai de dafin si unt. Ingrediente: 400 g
ficat de porc 250 g costiţă afumată 3 cartofi 2 cepe 1 păstârnac 1
morcov 1 lingură făină 1 foaie dafin 1 lingură unt sau ulei sare piper 2
felii pâine …
Read more »
Read more »
Saleuri de cartofii
1 March 2011
O
reteta de saleuri din cartofi, margarina, ou, cascaval, faina si sare.
Ingrediente: 2 cartofi făinoşi 1/2 pachet margarină 1 ou 100 g caşcaval
250-300 g făină sare Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă şi
când sunt gata îi cureţi şi îi dai pe răzătoarea fină. îi amesteci cu
oul, făina, margarina şi…
Read more »
Read more »
Orez cu prune si cartofi
1 March 2011
O
reteta delicioasa de orez cu prune si cartofi din: orez, sare,
margarina, sofran, prune uscate, cartofi si zeama de la o lamaie.
Ingrediente: 300 g orez cu bobul rotund sare margarina un praf de sofran
300 g prune uscate 3-4 cartofi zeama de la o lamaie Mod de preparare:
Orezul se spală în…
Read more »
Read more »
Salată de telină fiartă
1 March 2011
O reteta de salata de telina, morcov, gulii, ceapa, oua, ulei, otet,
mustar, piper, masline, tarhon si patrunjel. Ingrediente: 2 ţeline 2
morcovi 2 gulii 2 cepe sare Ingrediente sos : 2 ouă 8 linguri ulei 3
linguri oţet 1 linguriţă muştar 1/2 linguriţă piper 7-8 măsline 1
lingură tarhon uscat 3-4 fire pătrunjel…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Ward 8 (video)
1 March 2011
O
reteta video despre cum se prepara cocktail Ward 8 Ingrediente: 2 oz
Rye Whiskey 1 oz Lemon Juice 1 oz Orange Juice 1/4 oz Pomagranite Juice
Read more »
Read more »
Jeleuri de morcovi
1 March 2011
O reteta de jeleu din morcovi, zahar, lamai, zahar vanilat, fistic si
nuca de cocos. Ingrediente: 1/2 kg morcovi 1/2 kg zahăr 2 lămâi 2-3
plicuri zahăr vanilat 100 ml apă rece 2 esenţe de fistic (fiole sau
sticluţe) 3 linguri nucă de cocos Mod de preparare: Cureţi şi speli
morcovii, îi treci…
Read more »
Read more »
Prajitura regina
1 March 2011
O
reteta de prajitura regina din: faina, margarina, apa minerala, sare,
mere, zahar, nuci, alune de padure, stafide, caise confiate, smochine,
coaja de lamaie, coaja de portocala si zahar vanilat. Ingrediente:
pentru aluat: 250 g faina 200 g margarina 2-3 linguri apa minerala un
praf de sare pentru umplutura: 500 g mere 250 g zahar…
Read more »
Read more »
Parjoale din legume
1 March 2011
O
reteta de parjoale din legume din: ceapa verde, ceapa uscata, marar,
patrunjel, usturoi, cartofi, dovlecei, pesmet, ulei, sare, mazare,
piper, si ulei de masline. Ingrediente: o legatura ceapa verde o ceapa
uscata 2 legtaturi marar o legatura patrunjel 2-3 catei usturoi 1-2
cartofi 2 dovlecei pesmet ulei pentru prajit sare piper 100 g mazare…
Read more »
Read more »
Budincă din paste de porumb cu brânză si vişine
1 March 2011
O reteta de budinca din paste de porumb cu visine, oua, zahar, branza
dulce, zahar vanilat si lamaie. Ingrediente: 300 g paste de porumb 750
ml compot de vişine 170 g zahăr 3 ouă 500 g brânză dulce 250 g smântână 2
plicuri zahăr vanilat 1 lămâie 3 linguri amidon de porumb sare …
Read more »
Read more »
Taitei Shirataki cu fasole verde si sos de pesto
1 March 2011
O
reteta de taitei shirataki cu pasta din: busuioc, patrunjel, parmezan,
usturoi, muguri de pin, sare, piper, fasole verde si taitei shirataki.
Ingrediente: 2 cani de busuioc 1/2 cana patrunjel proaspat 1.4 cana
parmezan ras 1 atel usturoi 1/4 cana muguri de pin sare si piper dupa
gust 1 cana fasole verde 200 g taitei…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu carne tocata
28 February 2011
O
reteta foarte simpla si absolut delicioasa de cannelloni cu carne
tocata din: tuburi cannelloni, carne de porc tocata, cascaval, unt, oua,
usturoi, ceapa, bulion, busuioc, ulei de masline, rozmarin, vin alb,
rosii, sare si piper. Ingrediente: 30 tuburi cannelloni (panzani-1 cutie
contine 23 tuburi) 600 g carne de porc tocata 300 g cascaval unt…
Read more »
Read more »
Varză dulce
28 February 2011
O reteta simpla de varza dulce cu ulei, marar si sare. Ingrediente: 1
varză dulce 100 ml ulei 1 legătură mărar sare Cureţi varza de foile
veştede sau pătate, o speli şi o tai fideluţă. O freci cu 1 linguriţă de
sare, apoi o căleşti în uleiul încins. Amesteci mereu ca să nu…
Read more »
Read more »
Bob(fasole) batut
28 February 2011
O reteta usoara de foasole boabe batuta cu ceapa, usturoi, ulei, sare
si piper. Ingrediente: 200 g fasole bob 1 ceapă mare 4 linguri ulei 1
căpăţână usturoi sare piper Mod de preparare: Laşi bobul la înmuiat de
seara până dimineaţa în apă caldă, iar a doua zi scurgi apa şi îl pui…
Read more »
Read more »
Musaca de peste cu ciuperci
28 February 2011
O reteta de musaca de peste cu ciuperci, ceapa, rosii, pasta de ardei,
cascaval, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg merluciu 2 cutii
ciuperci 1 ceapă 4 roşii din conservă 1 lingură pastă de ardei 250 g
caşcaval de post 1 legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de
preparare: Cureţi peştele de…
Read more »
Read more »
Păstrăv ascuns
28 February 2011
O reteta de pastrav cu cartofi, usturoi, ulei, zeama de lamaie,
patrunjel si piper. Ingrediente : 1 păstrăv de 1 kg 1/2 kg cartofi 3
căţei de usturoi 1/2 ceaşcă ulei 2 linguri zeamă de lămâie 1 legătură
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai rondele
şi îi pui la…
Read more »
Read more »
Salată bihoreana
28 February 2011
O reteta de salata cu ton, orez, mazare, masline, castraveti acrii,
lamaie, sare, piper si salata verde. Ingrediente : 1 conservă ton (în
ulei, în suc propriu sau în apă) 150 g orez 150 g mazăre din conservă
150 g măsline 150 g castraveţi acri 1 lămâie sare piper ulei 2-3 frunze
de salată…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Falooda (video)
28 February 2011
O reteta video despre cum se prepara Falooda. Falooda este o bautura
desert care se pregateste cu lapte, aroma de petale de trandafir si
seminte de busuioc peste care se adauga o lingurita de inghetata.
Ingrediente: 2 cups (500ml) Whole Milk ½ tsp Basil Seeds , Can be bought
at any Asian grocery store…
Read more »
Read more »
Cod cu mere pe pat de ciuperci
28 February 2011
O reteta delicioasa de file cod cu mere, ciuperci, ulei, masline negre
si felii de lamaie. Ingrediente: 1/2 kg file de cod sau alt peşte cu
puţine oase 2-3 mere 1/2 kg ciuperci 100 ml ulei 1/2 pahar apă 6 măsline
negre 4-5 felii de lămâie sare Mod de preparare: Cureţi ciupercile,
le…
Read more »
Read more »
Supa crema de fasole alba
28 February 2011
O
reteta de supa crema de fasole alba din: fasole, telina, morcovi,
patrunjel verde, sare, piper, ulei, pastarnac, ardei gras si crutoane.
Inrgediente: 300 g fasole alba, uscata o telina 1-2 cepe 2 morcovi o
legatura patrunjel verde sare piper 3 lingurite ulei un pastarnac un
ardei gras 200 g crutoane sau cereale Mod…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Plăcintă cu verdeţuri
28 February 2011
O
reteta de placinta cu spanac, urzici, stevie, loboda, ulei, ceapa
verde, praz, marar, patrunjel, orez, sare si piper. Ingrediente : 1/2 kg
foi de plăcintă 1 kg verdeţuri (spanac, urzici, ştevie, lobodă) 1/2
cană ulei 10 fire ceapă verde 3 fire praz 2 legături mărar 1 legătură
pătrunjel 3 linguri orez sare piper …
Read more »
Read more »
Crap cu legume si ciuperci la cuptor
28 February 2011
O
reteta de crap cu legume, ciuperci, cartofi, morcovi, lamaie, vin alb
si piper. Ingrediente: 1 crap de 2 kg 200 g ciuperci 5 cartofi 2
morcovi 1 lămâie 1 cană vin alb sare piper ulei Mod de preparare:
Cureţi crapul, îl speli, îl presari cu sare şi-l laşi 1 oră. Cureţi
cartofii, morcovii…
Read more »
Read more »
Lasagna de legume
28 February 2011
O
reteta de lasagna de legume din: foi de lasagna, spanac, dovlecel,
rosii cherry, busuioc verde, ceapa, ardei, sare, piper, marar si pesmet.
Ingrediente: un pachet de foi de lasagna fara ou 300 g spanac 50 g
margarina un dovlecel 500 g rosii cherry busuioc verde o ceapa 2 ardei
sare piper o legatura marar…
Read more »
Read more »
Clătite de spanac cu tofu
28 February 2011
O reteta simpla de clatite cu spanac, branza tofu, apa minerala, faina,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g spanac 300 ml apă minerală sau
sifon 5 linguri făină 200 g brânză tofu sare piper ulei Mod de
preparare: Speli spanacul şi îl pui la fiert în apă clocotită cu sare.
Când e…
Tarte cu legume asortate
28 February 2011
O
reteta de tarte cu legume asortate din: faina, margarina, sare, boia de
ardei, nucsoara, nuci macinate, dovlecei, ceapa verde, rosioare, sare,
piper, patrunjel, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: pentru aluat:
200 g faina 100 g margarina un praf de sare boia de ardei un praf de
nucsoara 2 linguri apa minerala 100 g…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu galuste de mamaliga
28 February 2011
O
reteta de supa de ciuperci cu galuste de mamaliga din: ciuperci,
cartofi, ceapa, sare, paturnjel, piper, ulei de masline si galuste de
mamaliga. Ingrediente: 500 g ciuperci 4 cartofi 2 cepe mari sare
patrunjel piper macinat 3 linguri ulei de masline mamaliga Mod de
preparare: Se curăţă ciupercile de pieliţe, se spală în…
Read more »
Read more »
Budincă de carne cu paste de casa
28 February 2011
O reteta de budinca de carne de vita cu paste de casa, smantana, oua,
ulei, patrunjel si sare. Ingrediente : 300 g paste de casă 2 linguri
smântână 200 g carne de vită 2 ouă 1 lingură ulei 1 legătură pătrunjel
sau mărar verde sare Mod de preparare: Fierbi pastele în apă
clocotită…
Read more »
Read more »
Crochete de branza cu verdeata
28 February 2011
O
reteta de crochete de branza cu verdeata din: branza de vaci, telemea
sarata de vaca, smantana, oua, pesmet, ceapa verde, marar, busuioc si
ulei. Ingrediente: 250 g branza de vaci 250 g telemea sarata de vaca 100
g smantana 6 oua 250 g pesmet alb 2 legaturi de ceapa verde o legatura
marar 1-2…
Read more »
Read more »
Mucenici ca in Moldova
27 February 2011
O
reteta de mucenici ca in Moldova din: faina, lapte, drojdie de bere,
zahar, unt, coaja de lamaie, coaja de portocala, zahar vanilat, nuci si
miere. Ingrediente: un kilogram faina 2 cesti lapte 30 g drojdie de bere
300 g zahar 100 g unt topit coaja de la 2 lamai coaja de portocala 2-3
pliculete…
Read more »
Read more »
Tarta cu branza de oi si migdale la cuptor
26 February 2011
O
reteta de tarta cu branza de oi si migdale la cuptor din: faina, unt,
sare, nucosara, parmezan, cascaval, oua, telemea de oi, smantana, pesmet
alb, mihdale si o legatura de marar. Ingrediente: pentru aluat: 200 g
faina 100 g unt sare nucsoara 25 parmezan ras sau cascaval 4-5 oua
pentru umplutura: 250 g telemea…
Read more »
Read more »
Placinta cu spanac si iaurt
26 February 2011
O
reteta de placinta cu spanac si iaurt din: faina, unt sau margarina,
smantana, spanac, oua, branza de vaci, pesmet, si ou. Ingrediente:
pentru aluat: 200 g faina 150 g unt sau margarina 1-2 linguri de
smantana pentru umplutura: 500 g spanac 3 oua sare 200 g branza de vaci
1-2 linguri de pesmet un…
Read more »
Read more »
Ciorbita de legume cu porumb
26 February 2011
O
reteta foarte simpla si gustoasa de ciorbita de legume cu porumb din:
morcovi, ceapa, cartofi, piper, telina, frunze de telina, paturnjel,
boabe de porumb, boabe de mazare, smantana, zeama de lamaie, sare si
ulei de masline. Ingrediente: 2 morcovi o ceapa cartofi piper o telina
mica frunze de telina patrunjel boabe de porumb boabe…
Read more »
Read more »
Ciupercute umplute ornate cu verdeaţă şi cu caşcaval
26 February 2011
O
reteta de ciupercute umplute din: ceapa, ciuperci, patrunjel, marar,
pesmet, cascaval, sare, piper, unt si nuci. Ingrediente: 500 g ciuperci 2
legaturi ceapa o legatura patrunjel o legatura marar 2-3 linguri pesmet
200 g cascaval sare piper un cubulet unt 50 g nuci Mod de preparare:
Ciuperci se curăţă şi se spală în…
Read more »
Read more »
Rulada cu branza si rosii
26 February 2011
O
reteta de rulada cu branza si rosii din: oua, faina, lapte, ulei, apa
minerala, sare, branza de vaci, telemea de vaca, smantana, marar si
pasta de rosii. Ingrediente: pentru aluatul de clatite: 2 oua 6 linguri
faina o canita de lapte 3-4 linguri ulei o canita apa minerala sare
pentru umplutura: 200 g branza…
Read more »
Read more »
Omleta cu crema de branza
26 February 2011
O
reteta de omleta cu crema de branza din: oua, sare, piper, telemea
sarata de vaca, crema de branza, rosii, masline, castraveti, unt, ulei
si foid e salata. Ingrediente: 4 oua sare piper 100 g telemea sarata de
vaca 200 g crema de branza 2 rosii 5-6 masline 4-5 rondele castraveti
putin ulei sau unt…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa crema de ciuperci (video)
26 February 2011
O
reteta video despre cum se prepara cupa crema de ciuperci. Supa crema
de ciuperci cu crutoane delicioasa se potriveste perfect pentru o zi de
iarna. Ingrediente: 60 g butter 1 small onion, diced 4 stalks of celery,
diced 1 leak, chopped 200 g mushrooms, chopped 3 tbsp flour 340 ml milk
460 ml chicken…
Read more »
Read more »
Lansare vinuri – Lacerta Winery
26 February 2011
Un
nou tip de vinuri se pare ca a aparut pe piata, prinicpalul avantaj il
spun reprezentantii ar fi respectul lor pentru bobul de strugure. In
prezent sunt 9 sortimente de vinuri, dintre care 6 albe si 3 rosii, cel
mai spectaculos spun reprezentantii Lacerta ar fi Rheinriesling.
Podgoria deținută de Lacerta Winery se întinde…
Read more »
Read more »
Clătite cu mere în aluat
26 February 2011
O
reteta de clatite cu mere in aluat din: faina, lapte, oua, esenta de
vanilie, praf de copt, mere, unt, zahar pudra si scortisoara.
Ingrediente: 220 g făină 350 ml lapte două ouă 50 g zahăr o esenţă de
vanilie un vârf de linguriţă de praf de copt două mere mari un sfert de
pachet…
Read more »
Read more »
Tort de clătite cu brânză de vaci
26 February 2011
O
reteta de tort de clatite cu branza de vaci din: faina, oua, lapte,
sare, zahar, unt, ulei, branza de vaci, clatite, smantana, stafide,
vanilie si sare. Ingrediente: aluat: o ceaşcă făină două ouă un pahar de
lapte un praf de sare două linguriţe de zahăr două linguriţe de unt sau
ulei şi o lingură…
Read more »
Read more »
Anşoa cu pere şi salvie
26 February 2011
O
reteta de ansoa cu pere si salvie din: pere, fileuri de ansoa, usturoi,
lamaie, ulei de masline, vin alb demisec, ceapa, salvie, mozzarela,
patrunjel, pudra de curry, sare si piper. Ingrediente: 4 pere 400 g
fileuri de anşoa o ceapă albă un căţel de usturoi o lămâie 500 ml ulei
de măsline 125 ml…
Read more »
Read more »
Legume la grătar cu bulete de brânză
26 February 2011
O
reteta de legume la gratar cu bulete de branza din: ceapa rosie,
ciuperci, sfecla rosie, fenicul, branza de vaci, spanac, ceapa verde,
gelbenusuri fierte, sare, piper, ulei de floarea soarelui, sos de soia,
oregano si usturoi. Ingrediente: două cepe roşii 300 g ciuperci o sfeclă
roşie mai mare o bucată de fenicul 500 g…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu pere şi parmezan
26 February 2011
O
reteta de placinta cu pere si permezan din: făină, unt, zahăr tos, ml
smântână, două ouă, sare, praf de copt, miezuri de floarea-soarelui
prăjite, zahăr vanilinat, compot de pere, parmezan, pesmet, scorţişoară
si mere. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 150 g zahăr tos 50 ml
smântână două ouă sare jumătate de pliculeţ…
Read more »
Read more »
Retete de post: Clatite cu frisca vegetala
26 February 2011
O
reteta de post de clatite cu frisca vegetala din: faina, apa minerala,
ulei, zahar, sare, dulceata, frisca vegetala si zahar vanilat.
Ingrediente: 100 g făină 100 ml apă minerală 50 ml ulei 25 g zahăr un
praf de sare dulceaţă frişcă vegetală zahăr vanilat Mod de preparare:
Amestecă toate ingredientele până se omogenizează…
Read more »
Read more »
Pui cu vin alb si usturoi
26 February 2011
O
reteta delicioasa de pui cu vin alb si usturoi din: pui, usturoi,
kaizer, sunca afumata, ulei de masline, lamaie, frunze de salvie,
rozmarin, zahar brun, vin alb demisec, sare, piper, patrunjel verde si
cartofi. Ingrediente: un pui două căpăţâni de usturoi 100 g kaiser 100 g
şuncă afumată 100 ml ulei de măsline o…
Read more »
Read more »
Colăcei cu usturoi
26 February 2011
O
reteta simpla de colacei cu usturoi din: faina, lapte, zahar tos,
drojdie uscata, ardei gras, castravete, marar, sare, piper si smantana.
Ingrediente: 450 g făină 275 ml lapte dulce o linguriţă cu zahăr tos 10 g
drojdie uscată 3 căţei de usturoi un ardei gras un castravete verde
mărar sare piper smântână Mod…
Read more »
Read more »
Retete de post: Peste imbracat
26 February 2011
O
reteta de post de peste imbracat din: peste, pasta de rosii, ardei gras
rosu, ardei gras verde, ceapa, mar, sare, piper, ulei si faina.
Ingrediente: 1 kg peşte 1 cutie pastă de roşii 1 ardei gras roşu 1 ardei
gras verde 1 ceapă mică 1 măr mic sare piper negru măcinat ulei făină
Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri cu crevete şi legume
25 February 2011
O
reteta de rulouri cu crevete si legume din: foi de placinta, creveti
decorticati, dovlecel, rosii cherry, morcov, porumb baby, ciuperci,
cimbru, ulei de floarea soarelui, sare, piper si sos de rosii picant
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 300 g crevete decorticaţi un
dovlecel 250 g roşii cherry un morcov 200 g porumb baby…
Read more »
Read more »
Melci cu nucă
25 February 2011
O
reteta de melci cu nuca din: foi de placinta, zahar tos, miez de nuca,
miere, apa, pesmet, unt, zahar vanilat, esenta de rom, pudra de
scortisoara, lamaie si frisca. Ingrediente: un pachet foi de plăcintă
200 g zahăr tos 200 g miez de nucă 100 g miere 300 ml apă 100 g pesmet
100…
Read more »
Read more »
Pui cu sos de zmeură
25 February 2011
O
reteta delicioasa de pui cu sos de zmeura din: piept de pui, rosii, vin
alb demisec, faina, apa, malai, sos de zmeura, sare, piper, ulei de
floarea soarelui, patrunjel, ardei capia si ardei gras. Ingrediente:
două piepturi de pui 3 roşii 200 ml vin alb demisec două linguri cu
făină 500 ml apă 125…
Read more »
Read more »
Minipizza cu ton
25 February 2011
O
reteta de minipizza cu ton din: apa, faina, drojdie, zahar tos, ulei de
masline, sare, ton in ulei, ardei iute, fileuri de ansoe, ou,
aptrunjel, piper, lamaie si o conserva de fructe de mare. Ingrediente:
300 ml apă 500 g făină 25 g drojdie o linguriţă cu zahăr tos două
linguri cu ulei de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Peste marinat
25 February 2011
O
reteta de post de peste marinat din: peste, ceapa, ulei, apa, vin alb,
foaie de dafin, rozmarin si piper negru boabe. Ingrediente: 1 kg de
peşte (file sau întreg) de care-ţi place 4 cepe potrivite 1/2 cană cu
ulei 1 cană cu apa 1 pahar mare cu vin alb 1 foaie de dafin rozmarin…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Missy Mule (video)
25 February 2011
Retete de post: Salata de patrunjel
25 February 2011
O
reteta de post de salata de patrunjel din: rosii, patrunjel, lamaie,
germeni de grau si sare. Ingrediente: 1/2 kg roşii mai puţin zemoase 2
legături de pătrunjel 1 lămâie 2 linguri cu germeni de grâu sare Mod
de preparare: Taie roşiile cubuleţe mici şi pune-le într-un castron.
Toacă pătrunjelul foarte mărunt şi pune-l…
Read more »
Read more »
Cocktail Whimsy
25 February 2011
O
reteta de Ccoktail Whimsy din votca, suc proaspat de ananas, cardial
campari, sirop de rodii si sifon. Calitate – alcoolic Bază alcoolică –
votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Cordial drinks Decoraţiune –
căpşune pe margine, paie şi bucăţele de ananas în pahar Se serveste la
orice oră Ingrediente: 4/70 votcă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fursecuri cu alune
25 February 2011
O
reteta de post foarte simpla de fursecuri cu alune din: margarina,
miere, zahar, zahar pudra, faina alb, alune, zeama de lamaie, cacao si
sare. Ingrediente: 150 g margarină 2 linguri cu miere 5 linguri cu zahăr
20 de linguri cu zahăr pudră 250 g făină albă 80 g alune prăjite
(nesărate) 1 lingură cu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ciulama de ciuperci
25 February 2011
O
reteta de post foarte simpla si foarte gustoasa de ciulama de ciuperci
din: faina, ciuperci, ulei, piper, sare si marar verde. Ingrediente: 4
linguri cu făină 300 g ciuperci proaspete ulei piper negru măcinat piper
boabe sare mărar verde Mod de preparare: Pune 2-3 linguri de ulei
într-o cratiţă şi adaugă făina. Lasă…
Retete de post: Vinete umplute
25 February 2011
O
reteta de post de vinete umplute din: vinete, soia granule, pasta de
rosii, ceapa, pesmet, ulei, cimbru, sare, piper boabe, piper macinat si
otet. Ingrediente: 5 vinete 500 g soia granule 1 cutie pastă de roşii 2
cepe 2 linguri cu pesmet ulei cimbru sare piper boabe şi piper măcinat
oţet Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail The Best
25 February 2011
O
reteta de Cocktail The Best din brandy, caffe sport borghetti si
cointreau. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – brandy Pahar – old
fashioned Categorie – Cofee liqueur drinks Decoraţiune – fără Se
serveste după cină Ingrediente: 5/10 Brandy 3/10 Caffe Sport Borghetti
2/10 Cointreau Preparare: Se amestecă rapid în shaker cele…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pasta de legume
25 February 2011
O
reteta de post de pasta de legume din: morcov, telina, radacina de
patrunjel, cartofi, ceapa, masline negre, ulei, suc de lamaie si sare.
Ingrediente: 1 morcov 1 ţelină mare 2 rădăcini de pătrunjel 4 cartofi 1
ceapă 10-15 măsline negre, fără sâmburi ulei suc de lămâie sare Mod de
preparare: Curăţă şi pune…
Read more »
Read more »
Drob de carne de pui cu orez
24 February 2011
O
reteta de drob de carne de pui cu orez din: carne de pui, ficatei de
pui, ceapa verde, usturoi verde, morcovi, orez, oua, sare, piper, ulei
de floarea soarelui, marar, faina si spanac. Ingrediente: 500 g carne de
pui 250 g ficăţei de pui o legătură ceapă verde două fire usturoi verde
doi morcovi…
Read more »
Read more »
Fursecuri colorate
24 February 2011
O
retete delicioasa de fursecuri colorate din: faina, amidon, unt, zahar
tos, praf de oua, zahar vanilinat, ciocolata neagra, esenta de lamaie,
sare, mere si sos de vanilie. Ingrediente: 250 g făină 50 g amidon 200 g
unt 150 g zahăr tos un pliculeţ praf de copt două ouă zahăr vanilinat
200 g ciocolată neagră…
Read more »
Read more »
Turtite de mălai cu cimbru si fasole
24 February 2011
O
reteta de turtite de malai cu cimbru si fasole din: faina, malai, apa,
drojdie, fasole verde, pudra de scortisoara, unt, ardei capia, ardei
iute, cimbru, sare, piper, ulei de floarea soarelui si sos de rosii
picant Ingrediente: 150 g făină 130 g mălai 300 ml apă 15 g drojdie 500 g
fasole verde 100…
Read more »
Read more »
Salată de peşte marinat şi cartofi
24 February 2011
O
reteta delicioasa de salata de peste si cartofi din: peste marinat,
cartofi, ceapa alba, ceapa verde, castraveciori murati, morcov, gogosar
murat, mustar picant, curry, maioneza, smantana, sare si piper.
Ingrediente: 500 g peşte marinat 4 cartofi o ceapă albă o legătură ceapă
verde doi castraveţi muraţi un morcov un gogoşar murat muştar picant
pudră…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu ciocolată şi ghimbir
24 February 2011
O
reteta de prajitura cu ciocolata si ghimbir din: oua, zahar tos, faina,
ghimbir, zahar vanilat, lapte, amidon, frisca, ciocolata neagra, cafea
granulata, nuca de cocos. Ingrediente: opt ouă 180 g zahăr tos 100 g
făină două linguri cu ghimbir ras două pliculeţe zahăr vanilinat 250 ml
lapte dulce amidon alimentar 200 ml frişcă 100…
Read more »
Read more »
Cocktail Shadow
24 February 2011
O
reteta de Cocktail Shadows din calvados, suc de lamaie, ricard, sifon
si 4-5 picaturi de sirop de rodii. Calitate – alcoolic Bază alcoolică –
Calvados Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Anis drinks Decoraţiune – o
cireşă roşie, frunzuliţe de mentă, o felioară de lămâie şi paie Se
serveste la orice oră Ingrediente:…
Read more »
Read more »
Spaghete cu muşchi de porc
24 February 2011
O
reteta de spaghete cu muschi de porc din: spaghete, dovlecel, ardei
capia, ardei iute, muschi de porc, miere, lamaie, ulei de masline,
busuioc, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 500 g spaghete un
dovlecel un ardei capia un ardei iute un kilogram muşchi de porc două
linguri cu miere o lămâie ulei de măsline o…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ardei umpluti cu piure
24 February 2011
O
reteta de post de ardei umpluti cu piure din: ardei gras, cartofi,
morcovi, ceapa, pasta de rosii, sare, piper, verdeata si ulei.
Ingrediente: 8 ardei grasi 3 cartofi 2 morcovi 2 cepe 1 cutie pasta de
rosii sare piper verdeata ulei Mod de preparare: Fierbe cartofii si
morcovii, nu foarte tare. Lasa-i sa…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Abbey
24 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Abbey.
Ingrediente: 1.5 oz of Gin 3/4 oz of Lillet Blanc 3/4 oz of Orange Juice
2 dashes of Bitters
Read more »
Read more »
Retete de post: Peste umplut cu masline
24 February 2011
O
reteta de post de peste umplut cu masline din: peste, masline negre,
miez de nuca, felii de franzela, usturoi, lamaie, sare, piper boabe si
ulei. Ingrediente: 1 kg de peşte întreg 300 g măsline negre 50 g miez de
nucă 2 felii de franzelă 5-6 căţei de usturoi 1 lămâie sare piper boabe
ulei…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne de vita
24 February 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu carne de vita din: faina, galbenusuri,
smantana, untura, lamaie, carne de vita, oua, ceapa verde, paine,
patrunjel, marar, smantana, sare, piper, cimbru si bulion Ingrediente:
pentru aluat: 450 g făină două gălbenuşuri două linguri cu smântână 280 g
untură o lămâie pentru umplutură: 500 g carne de vită două…
Read more »
Read more »
Salată de ţelină cu ananas
24 February 2011
O
reteta foarte simpla de salata de telina cu ananas din: telina, mere,
ananas, miez de nuca si suc de lamaie. Ingrediente: o ţelină mare
două-trei mere ananas din compot o cană cu miezuri de nucă tăiaţi mărunt
suc de lămâie Mod de preparare: Ţelina se curăţă, se dă pe răzătoarea
mare. La fel…
Read more »
Read more »
Ciorbă de roşii cu bame
24 February 2011
O
reteta foarte simpla si gustoasa de ciorba de rosii cu bame din: rosii,
ceapa verde, orez, bame, sare, ulei si paturnjel verde tocat.
Ingrediente: o jumătate de kg de roşii două legături de ceapă verde sau o
ceapă mare 3 linguri de orez 300 g bame o lingură de sare două linguri
de ulei…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu sos de portocale
24 February 2011
O
reteta delicioasa de piept de rata cu sos de portocale din: piept de
rata, portocale, vin alb sec, lichior de portocale, zahar, supa de
pasare, ulei, foi de dafin, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 piept de
rata 300 g portocale 200 ml vin alb sec 1 ceapa 30 ml lichior de
portocale 10 g…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cornulete cu mere
24 February 2011
O
reteta de post de cornulete cu mere din: ulei, bors, praf de copt,
faina, mere, zahar, scortisoara, si zahar vanilat. Ingrediente: aluat:
1/2 l ulei 350 ml borş un praf de copt făină cât cuprinde Umplutură: 1
kg de mere dulci 1 cană cu zahăr scorţişoară ulei zahăr vanilat pentru
pudrat Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Lay-Off
24 February 2011
O
reteta de cocktail Lay – Off din gin, suc proaspat de portocala, vermut
alb si bitter campari. Calitate – alcoolic Bază – gin Pahar – cupă duba
de cocktail Categorie – Campari drinks Decoraţiune – o jumătate de
felie de portocală şi o cireaşă roşie pe margine Se serveste înainte
de mese …
Read more »
Read more »
Retete post: Prajitura de post
24 February 2011
O
reteta de post de prajitura din: mere, gris, zahar, faina si ulei.
Ingrediente: două kg mere o cană mare şi jumătate de griş o cană şi
jumătate de zahăr o cană de făină 5-6 linguri de ulei Mod de
preparare: Se spală şi se curăţă merele de coajă, iar apoi se taie
felii…
Read more »
Read more »
Tocana de masline cu verdeata
24 February 2011
O
reteta delicioasa de tocana cu masline si verdeata din: masline, rosii,
piper, telina, faina, frunze de patrunjel, ceapa, ulei, frunza de
dafin, supa de zarzavat, sare si marar. Ingrediente: 300 g măsline 600 g
roşii piper 100 g ţelină 20 g făină câteva frunze de pătrunjel 200 g
ceapă ulei o frunză de dafin…
Read more »
Read more »
Retete de post: Peşte la cuptor
24 February 2011
O
reteta de post de peste la cuptor din: peste, ceapa, morcovi, ardei
gras, rosii in bulion, lamaie, boabe de piper negru, ulei si vin alb
sec. Ingrediente: 1 kg de peşte 3 cepe mari 3 morcovi 2 foi de dafin 1
ardei gras 1 cutie roşii în bulion 1 lămâie 10 boabe de piper…
Read more »
Read more »
Muschi de porc cu cu sos si portocale
24 February 2011
O
reteta de muschi de porc cu portocale din: carne de porc impanata,
usturoi, portocale, zahar brun, ulei sare si piper. Ingrediente: 1 kg
carne de porc putin impanata 4 catei de usturoi 350 g portocale 1
lingura cu zahar brun ulei sare piper Mod de preparare: Taie carnea
felii mai groase, condimenteaz-o dupa…
Read more »
Read more »
Tartine cu branza si fructe
24 February 2011
O
reteta simpla de tartine cu branza si fructe din: paine cu seminte,
portocale, kiwi, branza de vaci, mozzarela, smantana, iaurt, lamaie,
patrunjel si sare. Ingrediente: paine cu seminte 100 g portocale 1 kiwi
100 g branza de vaci 75 g mozzarela foarte slaba 2 linguri cu smantana 2
linguri cu iaurt 1 lamaie 1…
Read more »
Read more »
Retete de post: Crema de cartofi
24 February 2011
O
reteta de post de crema de cartofi din: patrunjel cartofi, telina,
marar, sare, piper, smantana vegetala. Ingrediente: 4-5 cartofi mari 1
rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 legătură de mărar 1 legătură de
pătrunjel sare piper 2 linguri cu smântână vegetală Mod de preparare:
Curăţă, spală şi pune la fiert legumele în…
Read more »
Read more »
Sarmale cu arpacas
24 February 2011
O
reteta de post de sarmale cu arpacas din: varza murata, ceapa, arpacas,
miez de nuca, morcovi, suc de rosii, vin, piper, sare si ulei.
Ingrediente: 2 verze murate 3 cepe 150 g arpacaş 250 g miez de nucă
zdrobită 2 morcovi 500 ml suc de roşii 200 ml vin piper sare ulei
Mod…
Read more »
Read more »
Retete de post: Saratele cu mac
24 February 2011
O
reteta de post foarte usoara de saratele cu mac din: faina, cartofi,
margarina, chimen, mac, sare si sare grunjoasa. Ingrediente: 250 g făină
250 g cartofi 250 g margarină 25 g chimen mac sare sare grunjoasă Mod
de preparare: Fierbe cartofii în apă cu sare. Zdrobeşte-i cu o
furculiţă. Adaugă margarina, făina şi…
Read more »
Read more »
Supă cremă de ciuperci cu smantana, patrunjel verde si crutoane
24 February 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci cu smantana,
patrunjel verde si crutoane din: unt, faina, lapte, supa, ciuperci,
ceapa, sare si usturoi, smantana si patrunjel verde Ingrediente: unt 100
g două linguri de făină lapte 500 ml supă 1,5 1 ciuperci proaspete sau
conservate 200 g ceapă 30 g sare şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Gas-Bag
24 February 2011
O
reteta de cocktail Gas-Bag din votca, suc proaspat de capsune, bitter
campari si vin spumos. Acest Sparkling poate fi consumat ca aperitiv şi
este o băutură excelentă de după-amiază contra setei. Calitate –
alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – flute sau cupă Asti Categorie –
Campari drinks Decoraţiune – o căpşună pe margine…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pizza cu spanac
24 February 2011
O
reteta de post de pizza cu spanac din: faina, drojdie uscata, zahar,
sare, ulei, spanac, cascaval de post si sare. Ingrediente: aluat: 2 căni
cu făină 1 plic de drojdie uscată 1 linguriţă cu zahăr sare ulei
umplutura: 500 g spanac caşcaval de post dat pe râzătoare sare Mod de
preparare: Frământă, din toate…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pilaf rosu
24 February 2011
O
reteta de post de pilaf rosu din: fasole rosie, orez, ceapa, morcovi,
ardei gras, suc de rosii, sare, ulei si foi de dafin. Ingrediente: 500 g
fasole roşie 1 cană cu orez 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras 150 ml suc de
roşii sare ulei 2 foi de dafin Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Portocală in ţest
23 February 2011
O
retete delicioasa de portocala in test din: portocale, lamaie,
mandarine, zahar, zahar vanilat, faina, apa, unt, ulei si sare.
Ingrediente: 250 g portocale 1 lamaie 2 mandarine 2 linguri zahar 2
pliculete cu zahar vanilat pentru aluat: 300 g faina 150 ml apa 200 g
unt 1 lingura cu ulei sare Mod de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Lasagna (video)
23 February 2011
O
reteta video foarte usoara si foarte delicioasa despre cum se prepara
Lasagna. Lasagna de casa cu salata de gradina. Specific italienesc
devenit faimos in toata lumea. Ingrediente: 200 g pre-cooked lasagne
sheets 70 g grated parmesan 1 recipe for Bolognese sauce (from Videojug)
380 ml milk 45 g butter 3 tbsp flour 1 pinch…
Cocktail Day Dream
23 February 2011
O
reteta de cocktail Day Dream din bourbon whiskey, crema de menta verde
si rabarbaro zucca Calitate – alcoolic Bază alcoolică – bourbon whiskey
Pahar – old fashioned Categorie – Cremă de mentă drinks Decoraţiune –
frunzuliţe de mentă în pahar (facultativ) Se serveste după cină
Ingrediente: 6/10bourbon whiskey 3/10 cremă de mentă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pateuri cu gem
23 February 2011
O
reteta de post de pateuri cu gem din: gem de capsune, margarina, ulei,
faina, apa si sare. Ingrediente: 1 borcan cu gem de căpşune pentru
aluat: 200 g margarină 40 ml ulei 400 g făină 120 ml apă sare Mod
de preparare: Frământă bine 350 g făină cu apa, uleiul şi un praf…
Read more »
Read more »
Tort de cafea
23 February 2011
O
reteta de tort de cafea din oua, zahar, coaja de lamaie, zahar vanilat,
boabe de cafea, zahar, unt si lichior de cafea. Ingrediente: pentru
blat: 8 oua 10 linguri zahar 7 linguri faina coaja de lamaie 2 pliculete
zahar vanilat pentru sirop: 10 boabe cafea o lingurita cafea 150 g
zahar 75 ml apa…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă de dovlecei
23 February 2011
O
reteta de post de supa de dovlecei din: dovlecei, mazare, patrunjel,
cartofi, morcov, ceapa, ulei de masline, patrunjel si salvie.
Ingrediente: 3 dovlecei 200 g mazăre congelată 1 rădăcină de pătrunjel 4
cartofi 1 morcov 1 ceapă 50 ml ulei de măsline sare pătrunjel salvie
Mod de preparare: Taie legumele cubuleţe. Pune la…
Read more »
Read more »
Retete de post: Bruschete cu dovlecei si patrunjel
23 February 2011
O
reteta de bruschete cu dovlecei din: paine, dovlecei, cascaval de post,
margarina, usturoi si patrunjel. Ingrediente: 1 pâine 2 dovlecei 200 g
caşcaval de post 100 g margarină 6 căţei de usturoi pătrunjel Mod de
preparare: Taie dovleceii felii subţiri. Trage-i în puţină margarină
topită. Separat, freacă restul de margarină cu usturoiul zdrobit.…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare de prune uscate
23 February 2011
O
reteta foarte simpla de mancare de prune uscate din: prune uscate,
ceapa, zahar, faina, ulei si sare. Ingrediente: 500 g prune uscate 2
cepe 50-100 g zahăr 50 g făină 100 ml ulei sare Mod de preparare: Pune
prunele la înmuiat în apă rece, câteva ore. Dacă te grăbeşti, lasă-le în
apă călduţă 30…
Read more »
Read more »
Retete de post: Guguluf cu ciocolata
23 February 2011
O
reteta de gulguf cu ciocolata din: ulei, faina, zahar, apa, praf de
copt, otet, zahar vanilat, scortisoara, zahar pudra si ciocolata neagra
de post. Ingediente: 500 g făină 150 ml ulei 400 g zahăr 250 ml apă 1
pliculeţ cu praf de copt 20 ml oţet 2 pliculeţe cu zahăr vanilat 15 g
scorţişoară…
Read more »
Read more »
Prajitura Cer înstelat
23 February 2011
O
reteta de prajitura cer instelat din: oua, praf de copt, cacao, faina,
zahar vanilat, sare, lapte, nuci, unt, stafide si fulgi de cocos.
Ingrediente: 5 oua un praf de copt 100 g cacao 150 g faina 2 plicuri
zahar vanilat un praf de sare o canita de lapte 50 nuci macinate un
pachet de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Paste cu rosii
23 February 2011
O
reteta doarte simpla si delicioasa de paste cu rosii din: spaghete fara
ou, rosii, ardei gras, ardei iute, praz, margarina, busuioc, oregano,
ulei si sare. Ingrediente: 200 g spaghete fără ou 3 roşii 1 ardei gras 1
ardei iute 1 fir de praz 1 lingură cu margarină busuioc oregano ulei
sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare de cartofi cu nucsoara
23 February 2011
O
reteta de mancare de cartofi cu nucsoara din: cartofi, dovlecel, ceapa,
suc de rosii, ardei gras, marar, patrunjel, nucsoara, boabe piper, ulei
si sare. Ingrediente: 700 g cartofi 1 dovlecel 2 cepe 100 ml suc de
roşii 1 ardei gras mărar pătrunjel nucşoară boabe de piper ulei sare
Mod de preparare: Curăţă cartofii,…
Read more »
Read more »
Cocktail Za Za
23 February 2011
O
reteta de cocktail Za Za din gin, dubonet si doua picaturi de angostura
bitter. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – fără Se serveste
înainte de mese Ingrediente: 7/2 gin 1/2 Dubonnet două picături de
Angostura Bitter Citat în unele…
Read more »
Read more »
Retete de post: Andive cu năut
23 February 2011
O
reteta delicioasa de andive cu naut din: naut, andive, ceapa, usturoi,
ulei de masline, zeama de lamaie, rozmarin si foi de dafin. Ingrediente:
1 andivă 150 g năut 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 2 linguri cu ulei de
măsline 1 linguriţă cu zeamă de lămâie rozmarin 2 foi de dafin Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Bruschete cu ciuperci si nucsoara
23 February 2011
O
reteta foarte simpla si delicioasa de bruschete cu ciuperci si nucsoara
din: ciuperci, apa, unt, ulei de masline, nucsoara, lamaie, verdeata si
1 bagheta. Ingrediente: 700 g ciuperci proaspete 50 ml apă 50 g unt 50 g
ulei de măsline 1 usturoi mare 3 g nucşoară 1 lămâie mică 100 g
verdeaţă 1 baghetă…
Read more »
Read more »
Rulada de curcan cu spanac
23 February 2011
O
reteta de rulada de curcan cu spanac din: piept de curcan, ficat de
vita, rozmarin, piept ardelenesc, ou, spanac, ceapa, felii de paine, vin
alb, apa, sare si piper. Ingrediente: un kilogram piept curcan 200 g
ficat vita rozmarin 150 piept ardelenesc un ou 300 g spanac o ceapa 2
felii de paine 200…
Read more »
Read more »
Retete de post: Prăjitură cu morcovi, tofu si cremă de cocos
23 February 2011
O
reteta de post de prajitura cu morcovi, tofu si crema de cocos din:
morcov ras fin, tofu, suc de mere, faina de grau, zahar brun, bicarbonat
de sodiu, scortisoara, stafide, zahar, amidon de porumb, lapte de cocos
light, esenta de vanilie, nuca de cocos, minicarote si frisca vegetala.
Ingrediente: blat: 4 – 1/2 căni…
Read more »
Read more »
Rulada de carne cu oua si rozmarin
23 February 2011
O
reteta de rulada de carne cu oua din: carne tocata, sunca presata,
paine, lapte, oua, rozmarin, sare, piper, vin alb si oua. Ingrediente: 1
kg carne tocată amestec 200 g şuncă presată tăiată cubuleţe 4 felii
pâine 1 cană cu lapte 2 ouă rozmarin (sau pătrunjel) sare piper 150 ml
vin alb 6 ouă…
Read more »
Read more »
Tartă din cartofi si carne
23 February 2011
O
reteta de tarta din cartofi si carne din: ceapa, carne tocata, morcovi,
ardei gras galben, ardei gras rosu, oua, sare, piper, ardei iute, ulei,
faina, drojdie, ulei de masline, cartofi, sare, grasime si pesmet
pentru uns tava. Ingrediente: 500 g carne tocată 1 ceapă 100 g morcovi
1/2 ardei gras roşu 1/2 ardei gras…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de ceapa cu tofu
23 February 2011
O
reteta de post de supa de ceapa cu tofu din: ceapa, ulei, faina, ceapa
verde sau praz, vin alb, tofu, sare si piper. Ingrediente: 4 cepe
mijlocii 3 linguri de ulei 2 linguri de făină 1 legătură de ceapă verde
sau 1 fir de praz 100 ml vin alb 100 g tofu sare piper…
Read more »
Read more »
Caracatiţă a la Gallega
23 February 2011
O
reteta absolut delicioasa de caracatita a la Gallega din: caracatita,
cartofi, sare grunjoasa, boia dulce, boie iute si ulei de masline
Ingrediente: o caracatiţă de 500 gr 2 cartofi mari sare grunjoasă boia
dulce boia iute ulei de măsline Mod de preparare: Se curăţă caracatiţa
şi se pune întro oală minune cu 1/4…
Read more »
Read more »
Fondue din brânzeturi
23 February 2011
O
reteta de fondue din branzeturi cu branza tip svaiter, branza cu
mucegai, branza gouda, branza edam, supa de legume, nucsoara, sherry,
paine neagra si vin alb. Ingrediente: 150 g brânză tip şvaiţer 150 g
brânză cu mucegai 150 g brânză Gouda 100 g brânză Edam 120 ml supă de
legume 1 vârf de cuţit…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Scofflaw (video)
23 February 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Scofflaw.
Ingrediente: 2 oz Rye Whiskey 1 oz Dry Vermouth 1/2 oz Lemon Juice 1/4
oz Pom Dash of Orange Bitters
Read more »
Read more »
Deliciu cu crema de ciocolata
23 February 2011
O
reteta absolut delicioasa din oua, zahar, zahar vanilat, faina, unt,
galbenusuri, cacao, portocala din dulceata sau confiate, sirop de zahar
ars si o lingura de coniac. Ingrediente: pentru foi: 6 oua 6 linguri
zahar 2-3 pliculete zahar vanilat 4 linguri faina pentru crema: 300 g
unt 4 galbenusuri o canita de lapte 300 h…
Read more »
Read more »
Retete de post: Negresă cu nuci
23 February 2011
O
reteta de post de negresa cu nuci si zahar, apa, ulei, faina,
bicarbonat, cacao, zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, coaja rasa de
portocala si nuci. Ingrediente: 1 cană şi jumătate de zahăr 1 cană şi
jumătate de apă 1 cană de ulei 3 căni de făină 1 linguriţa de
bicarbonat 3 linguri de…
Read more »
Read more »
Rulouri cu varza si carnaciori cabanos
23 February 2011
O
reteta de rulouri cu varza si carnaciori cabanos din: aluat de
placinta, varza, cabanos, unt, galbenus, ulei si patrunjel verde.
Ingrediente: un pachet de aluat pentru plăcintă 300 g varză 500 g
cabanos 20 g de unt un gălbenuş o lingură de ulei pătrunjel verde Mod
de preparare: Se crestează cârnăciorii şi se…
Read more »
Read more »
Cocktail Widow’s Kiss
23 February 2011
O
reteta de Cocktail Window’s Kiss din ananas, rom alb, sirop de rosii,
triple sec si inghetata cu lamaie. Calitate – slab alcoolizat Bază
alcoolică – rom alb Pahar – goblet Categorie – Ice-cream drinks
Decoraţiune – o felie de anans pe margine Se serveste la orice oră
Ingrediente: câteva bucăţi de ananas…
Read more »
Read more »
Cremă din cartofi şi brânză
23 February 2011
O
reteta de crema din cartofi si branza din: branza telemea, cartofi,
smantana, galbenusuri de ou, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g
cartofi 225 g brânză telemea 300 ml smântână 3 gălbenuşuri de ou unt
(pentru tavă) sare piper măcinat Mod de preparare: Se curăţă cartofii
şi se pun într-o oală. Se acoperă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de ciuperci cu tofu
23 February 2011
O
reteta de post absolut delicioasa de supa de ciuperci cu tofu din:
ceapa, morcovi, telina, pastarnac, faina, ciuperci, ulei, tofu, sare si
piper. Ingrediente: 2 cepe 2 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 lingură
făină 400 g ciuperci proaspete 3 – 4 linguri ulei 2 l apă 200 g tofu
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Ansoa marinate
23 February 2011
O
reteta foarte simpla si foarte gustoasa de ansoa marinate din: ansoa,
otet de vin alb, usturoi, patrunjel, sare si ulei de masline.
Ingrediente: 1 kg anşoa mici 25 cl oţet de vin alb 6 căţei usturoi
pătrunjel sare ulei de măsline Mod de preparare: Se înlătură capetele
şi se deschid peştii în două,…
Read more »
Read more »
Delicatesa cu vanilie
22 February 2011
O
reteta absolut delicioasa din oua, zahar vanilat, zahar, faina, cacao,
praf de copt, unt, baton de vanilie, lapte, sare, nuca de cocos si
fructe de ornat. Ingrediente: pentru blat: 8 oua 2 pachete zahar vanilat
400 g zahar 300 g faina un pachet praf de copt 2 linguri cacao foarte
inchisa pentru crema: 300…
Read more »
Read more »
Tortellini cu carne,ciuperci,muschi tiganesc si sos de rosii
22 February 2011
O
reteta simpla si absolut delicioasa de tortellini cu carne, ciuperci,
muschi tiganesc si sos de rosii din: tortellini, muschi tiganesc,
ciuperci, usturoi, rosii, bulion, cascaval, smantana, sos de soia, sare,
piper si ulei de masline Ingrediente: 1 punga tortellini cu carne monte
banato 250 g muschi tiganesc 1 cutie ciuperci 4-5 catei usturoi rosii…
Read more »
Read more »
Placinta cu branza dulce si stafide
22 February 2011
O
reteta absolut delicioasa de placinta cu branza dulce si stafide din:
faina, unt, sare, iaurt sau apa minerala, stafide, coaja de lamaie,
branza dulce, oua, zahar, frisca, zeama de lamaie, sos caramel si 1 sau 2
linguri de coniac. Ingrediente: pentru aluat: 200 g faina 150 g unt un
praf de sare 2 linguri…
Read more »
Read more »
Varza acra cu orez la cuptor
22 February 2011
O reteta de varza acra cu orez, ceapa, bulion, cartofi, marar,
patrunjel, sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 varză acră 2 cepe 2
linguri bulion 1 cană orez 2 cartofi raşi 1 legătură mărar 1 legătură
pătrunjel sare piper 1 pahar de ulei Mod de preparare : Speli varza cu
apă caldă, o presezi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Gnocchi (video)
22 February 2011
O
reteta video foarte simpla si foarte gustoasa despre cum se prepara
Gnocchi. Gnocchi sunt niste găluște specific italiene, mici, ovale sau
rotunde, cu aspect de scoici plate (presate cu furculița), fierte în apă
sărată, gratinate și servite ca antreu cald. Ingrediente: 1 kg potatoes
1 egg 300 g flour rock salt pepper olive oil…