Retete de top:
Cocktail Alabama
28 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Alabama din: brandy, Curacao orange, zahar,
suc de lamaie si coaja de portocala. Ingrediente: 3,5 cl brandy 1 cl
Curacao orange 0,75 cl de zahar 1,5 cl suc de lamaie coaja de portocala
Mod de portocale Agitam bine fiecare ingredient cu gheata intr-un
shaker, apoi turnam totul intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Nucile previn apariţia bolilor cardiovasculare şi a diabetului
28 March 2011
Un
grup de cercetători de la Universitatea Scranton din Pennsylvania
susţine că şapte nuci pe zi protejează inima, iar riscul bolilor
cardiovasculare scade considerabil. Potrivit experţilor, aceste fructe
oferă mai multe beneficii organismului decât arahidele, migdalele şi
fisticul, deoarece conţin de două ori mai mulţi antioxidanţi, fibre,
vitamine, minerale şi proteine. Oamenii de ştiinţă americani…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Clatite cu fructe caramelizate (video)
28 March 2011
O
reteta video delicioasa despre cum se prepara clatite cu fructe
caramelizate din: faina, lapte, apa, ou, zahar, banane, kiwi si
portocala. Ingrediente: 20 grame faina 100 ml lapte 100 ml apa un ou 30
grame zahar banana kiwi portocala Mod de preparare: Intr-un bol de
sticla se toarna faina, apa, laptele si se…
Read more »
Read more »
Cocktail Brandy Alexander
28 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Brandy Alexander din: brandy, lichior de
ciocolata, frisca si nucsoara. Ingrediente: 3 cl brandy 3 cl lichior de
ciocolata maro (creme de cacao) 3 cl frisca dulce nucsoara Mod de
preparare: Turnam intr-un shaker cu gheata lichiorul de ciocolata si
brandy-ul, apoi agitam. Pe urma turnam bautura intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Varza calita cu ciolan afumat
28 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de varza calita cu ciolan afumat din: varza
murata, ciolan afumat, bulion, ulei de masline, sare, piper si ardei
iute. Ingrediente: 2-3 verze murate ½ ciolan afumat bulion ulei de
masline sare piper ardei iute Mod de preparare: Se spala varza foarte
bine cu apa rece si se toaca marunt.…
Read more »
Read more »
Pate de jumari
28 March 2011
O reteta de pate din: jumari de porc, ceapa, untura de porc, piper,
mustar, mere, sare si oua. Ingrediente : 300 g jumări de porc 2 cepe 1
lingură untură de porc piper 2 linguri muştar 2 mere 2 ouă sare Mod de
preparare: Fierbi ouăle tari şi le tai cubuleţe. Speli merele,…
Read more »
Read more »
Legume la cuptor cu smantana si cascaval
28 March 2011
O reteta delicioasa de legume la cuptor: fasole verde, dovlecei, rosii,
ardei gras rosu, usturoi, ceapa, ulei, cimbru, faina, cascaval, oua,
smantana, sare si piper. Ingrediente : 200 g fasole verde 3 dovlecei 4
roşii 1 ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 2 cepe ulei cimbru 1 lingură
făină 150 g caşcaval 4…
Read more »
Read more »
Prajitura fantastica
28 March 2011
O reteta gustoasa de prajitura din: oua, faina, zahar, nuca, visine,
unt, zahar vanilat, compot de visine si praf de budinca. Ingrediente
foaia 1: 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină Ingrediente foaia 2: 6
albuşuri 1 cană zahăr 1 cană făină 1 cană nucă tăiată mărunt 1 cană
vişine fără sâmburi din…
Read more »
Read more »
Supa de chimen cu morcov si albitura
28 March 2011
O reteta de supa cu chimen, morcov, albitura, ardei gras, ceapa, unt,
aluat congelat, faina si sare. Ingrediente: 3 l apă 1 morcov 1 albitură
1 ardei gras 1 ceapă 1 lingură chimen 1lingură unt sau ulei 250 g aluat
congelat 1 lingura faina sare Mod de preparare: Laşi aluatul de foitaj
să se…
Read more »
Read more »
Tocana macelareasca
28 March 2011
O reteta tocana macelareasca din: carne de porc, untura, ceapa,
usturoi, bulion, boia de ardei, piper, foi de dafin, sare, vin slanina.
Ingrediente: 500 g carne de porc pentru gătit 50 g untură 3 cepe 3 căţei
de usturoi 2 linguri bulion 1 linguriţă boia de ardei (după gust, dulce
sau iute) piper foi…
Read more »
Read more »
Snitel parizian
28 March 2011
O reteta delicioasa de snitel parizian din: pulpa de porc, ou, sare,
piper, faina si ulei. Ingrediente: 1 bucată pulpă de porc de 300-400 g 1
ou sare piper 3-4 linguri făină ulei pentru prăjit Mod de preparare :
Tai pulpa de porc în 3-4 bucăţi, pe care le speli şi le cureţi de…
Read more »
Read more »
Aperitiv de morcovi şi costita în spanac
28 March 2011
O reteta gustoasa de aperitiv de morcovi, costita, spanac, morcovi,
ulei, oua, lapte, amidon, piper si sare. Ingrediente: 500 g spanac 250 g
morcovi 1 ceapă verde 100 g costiţă afumată sau şuncă de casă fiartă
1-2 linguri ulei 4 ouă 50 ml lapte 2 linguri amidon alimentar piper
sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Peste la cuptor (crap)
28 March 2011
O reteta delicioasa de peste la cuptor cu rosii, ulei, cartofi, fasole
verde, mazare verde, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 crap de 1 kg
500 g roşii 150 ml ulei 500 g cartofi o mână fasole verde 1 mână
mazăre verde sare piper cimbru Mod de preparare: Opăreşti roşiile,
le decojeşti şi…
Read more »
Read more »
Ciorba de creier
28 March 2011
O reteta de ciorba de creier, morcovi, radacina de patrunjel, cartofi,
telina, rosii uscate, bors, sare si piper. Ingrediente : 300 g creier de
porc 4 morcovi 4 rădăcini de pătrunjel 2 cartofi 1 ţelină mică 100 g
roşii uscate 500 ml borş sare piper Mod de preparare : Pui creierul în
apă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Stanley’s Seven Stud (video)
28 March 2011
O
reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Stanley’s
Seven Stud. Ingrediente: 2 1/4 oz Double Cross Vodka 3/4 oz Lillet Blanc
2 Teaspoons Bombay Saphire Gin
Read more »
Read more »
Melcişori cu nucă si smantana
28 March 2011
O
reteta de melcisiori cu nuca si smantana din: faina, galbenusuri,
lapte, zahar, drojdie, smantana, margarina, zahar, nuca, si zahar
vanilat. Ingrediente: 600 g făină 3 gălbenuşuri sare 200 g lapte călduţ 3
linguri de zahăr o felie de drojdie (cât degetul mic) 200 g smântână
pentru cremă: două pachete de margarina sau unt 400…
Read more »
Read more »
Piure de cartofi cu mazare si ciocanele
28 March 2011
O reteta de piure de cartofi, ciocanele de pui, mazare, cimbru,
margarina, ceapa, pasta de tomate, ulei, sare, patrunjel, foi de dafin
si parmezan. Ingrediente: 1 kg cartofi 4-5 ciocănele de pui 150 g
margarină 400 g mazăre fină 1 ceapă 1 lingură pastă de tomate 4-5
linguri ulei sare cimbru pătrunjel foi de…
Read more »
Read more »
Cocktail B and P
28 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail B and P din: rachiu, vin bordeaux si frunze
de menta Ingrediente: 3 cl rachiu 3 cl vin bordeaux frunze de menta
Mod de preparare: Turnam rachiul si vinul bordeaux intr-un pahar pentru
vin sau coniac. B and P poate fi servit si in pahare de whisky, cu
cuburi…
Read more »
Read more »
Plătică umplută cu telină
28 March 2011
O
reteta delicioasa de platica umpluta cu telina din: platica, telina,
morcov, cuscus, patrunjel, ulei, unt, sare si piper alb. Ingrediente: 4
bucăţi de plătică 200 gr ţelină 100 gr morcov 50 gr cuşcuş 1 legătură de
pătrunjel 20 ml ulei 50 gr unt 20 gr sare 2 gr piper alb Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Budinca de cartofi cu dovlecei
28 March 2011
O reteta delicioasa de budinca din: cartofi, dovlecei, patrubjel,
marar, oua, lapte dulce, branza de vaci, ceapa verde, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 4 cartofi mari 2 dovlecei 1 legătură pătrunjel 1
legătură mărar 4 ouă 1 pahar lapte dulce 250 g brânză de vaci 3 fire
ceapă verde ulei sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Ciocolata de casă cu nuci
28 March 2011
O reteta gustoasa de ciocolata de casa cu nuci din: unt, apa, zahar,
nuca si cacao. Ingrediente: 1 pachet unt 1 ceşcuţă apă 250 g zahăr 150
nucă măcinată 150 g cacao Mod de preparare: Topeşti untul pe foc mic
într-un vas, adaugi apă, apoi zahărul şi laşi să fiarbă cam 5 minute,…
Read more »
Read more »
Crema de vanilie cu lapte
28 March 2011
O reteta delicioasa de crema de vanilie din: galbenus, lapte, apa,
zaharina si baton de vanilie. Ingrediente: 1 gălbenuş 100 ml lapte 50 ml
apă 1-2 tablete zaharină 1/2 baton de vanilie Mod de preparare:
Fierbi laptele cu batonul de vanilie, apoi îl laşi să se răcească.
Freci gălbenuşul, adaugi apa rece, torni…
Read more »
Read more »
Chiftelute de oua
28 March 2011
O reteta delicioasa de chiftelute din : oua, sare, piper, ulei, marar
si faina. Ingrediente: 8 ouă sare piper ulei 1 legătură mărar 3 linguri
făină sau pesmet Mod de preparare: Fierbi 6 ouă în apă sărată, le
cureţi de coajă şi le tai cubuleţe. Le amesteci foarte bine cu cele două
ouă…
Read more »
Read more »
Parfe de capsuni
28 March 2011
O reteta delicioasa de parfe de capsuni din: capsuni, frisca, zeama de
lamaie, sare, zahar si albusuri. Ingrediente: 200 g căpşuni 200 ml
frişca sau smântână de casă 150 g zahăr 2 albuşuri 1 linguriţă zeamă de
lămâie sare Mod de preparare: Pe baie de aburi baţi albuşurile spumă cu
75 g zahăr, zeama…
Read more »
Read more »
Supa de vita cu fasole verde
28 March 2011
O reteta gustoasa de supa de vita cu fasole verde, carne de vita,
radacina de patrunjel, morcov, ceapa, faina, smantana, verdeata si sare.
Ingrediente: 750 g piept de vacă gras 1/2 kg fasole verde 1 rădăcină
pătrunjel 1 morcov 2 cepe 1 linguriţă făină 100 g smântână verdeaţă sare
Mod de preparare: Speli carnea,…
Read more »
Read more »
Retete de post: Prăjitură de post cu gem
26 March 2011
O
reteta de post de prajitura de post cu gem din: gem, zahar, cacao, apa,
untdelemn, amoniac, faina si arome. Ingrediente: 4 linguri de gem trei
sferturi de cană de zahăr o lingură de cacao o cană de apă o jumătate de
cană de untdelemn o linguriţă de amoniac (sau o jumătate de linguriţă
de…
Read more »
Read more »
Prăjiturele aromate, cu nucă
26 March 2011
O
reteta delicioasa de prajiturele aromate, cu nuca din: margarina, apa,
nuca macinata, zahar, faina de grau, esenta de rom, sare si zahar pudra.
Ingrediente: 500 g margarină 13 linguri de apă 400 g nucă măcinată 400 g
zahăr 700 g făină de grâu o esenţă mică de rom zeamă de lămâie un praf
de…
Read more »
Read more »
Pâine mănăstirească
26 March 2011
O
reteta de paine manastireasca din: faina de grau, drojdie de bere, sare
si apa. Ingrediente: un kg făină de grâu 50 g drojdie de bere o
linguriţă de sare apă Mod de preparare: Se desface drojdia frecând-o
cu puţină sare. Se presară faină şi se lasă la loc cald, să se pornească
la…
Read more »
Read more »
Sarmale din peşte
26 March 2011
O
reteta de sarmale de peste din: scrumbie afumata, carne de peste alb,
orez, suc de rosii, ceapa, untdelemn, piper macinat si boabe, marar,
cimbru, foi de dafin, varza murata si sare. Ingrediente: 200 g scrumbie
afumată 1,5 kg carne de peşte alb, dezosată (ştiucă, şalău) 200 g orez
un pahar de suc de roşii…
Read more »
Read more »
Zacuscă de ghebe
26 March 2011
O
reteta simpla de zacusca de ghebe cu ardei kapia si ceapa din: ghebe,
ceapa, ardei kapia, morcovi, untdelemn, suc de rosii, sare, piper, dafin
si usturoi. Ingrediente: 5 kg ghebe un kg ceapă două kg ardei kapia doi
morcovi untdelemn suc de roşii concentrat sare piper dafin usturoi
Mod de preparare: Ghebele, curatate…
Read more »
Read more »
Cozonac mănăstiresc
26 March 2011
O
reteta de cozonac manastiresc din: faina de grau, drojdie, zahar,
lapte, untdelemn, galbenusuri, mirodenii, sare, rahat, stafide, galbenus
si zahar tos. Ingrediente: un kg făină de grâu o nucă de drojdie 250 g
zahăr 500 ml lapte 250g untdelemn 4-5 gălbenuşuri mirodenii sare rahat
stafide pentru uns: un gălbenuş zahăr tos Mod de…
Read more »
Read more »
Crema de zahar ars
25 March 2011
O reteta delicioasa de crema de zahar ars din: lapte, oua, zahar si
zahar vanilat. Ingrediente: 1 l lapte 8 ouă 16 linguri zahăr 2 plicuri
zahăr vanilat Mod de preparare: Topeşti 8 linguri de zahăr cu un strop
de apă într-o cratiţă de 4 l. După ce zahărul s-a topit, iei cratiţa…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu cremă de căpşuni
25 March 2011
O reteta gustoasa de prajitura cu crema de capsuni din: oua, zahar,
faina, unt si zahar vanilat. Ingrediente: 4 ouă 130 g zahăr 160 g făină
Ingrediente cremă: 250 g zahăr 250 g unt 1 ou 200 g căpşuni 2 plicuri
zahăr vanilat Mod de preparare: Pentru un blat baţi 2 albuşuri spumă cu…
Pizza cu urdă si mărar
25 March 2011
O reteta gustoasa de pizza cu urda, marar, margarina, smantana,
galbenusuri, faina, praf de copt, zeama de lamie, cepa verde, usturoi,
oregano, sare si cascaval. Ingrediente: 100 g margarina 100 g smântână 3
gălbenuşuri 250 g făină 1 plic praf de copt 1 linguriţă zeamă de lămâie
Ingrediente umplutură: 300 g urdă 3 albuşuri…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu căpşuni si bezele
25 March 2011
O reteta delicioasa cu capsuni, bezele, faina, oua si zahar.
Ingrediente: 3 ouă 120 g bezele 3 linguri făină 3 linguri zahăr 1/2 kg
căpşuni Mod de preparare: Aşezi bezelele într-o tavă unsă cu unt.
Speli căpşunile, le tai în jumătate şi le aşezi peste bezele. Freci
gălbenuşurile cu zahărul până se albesc.…
Read more »
Read more »
Chiftelute de peste cu sos tomat
25 March 2011
O reteta delicioasa de chiftelute de peste cu sos tomat, marar, ulei,
sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 1 kg carnea mărar 1 litru de
suc de roşii 2 foi de dafin ulei sare piper Mod de preparare: Pui să
fiarbă pe foc mic sucul, uleiul, dafinul, sarea şi piperul. între
timp,…
Read more »
Read more »
Tartă cu căpşuni
25 March 2011
O reteta gustoasa de tarta cu capsuni, oua, zahar, ulei, lapte, faina
si praf de copt. Ingrediente: 1/2 kg căpşuni 3 ouă 6 linguri zahăr 6
linguri ulei 6 linguri lapte 8 linguri făină 1 praf de copt Mod de
preparare: Cureţi şi speli căpşunile şi le laşi să se scurgă. Baţi
albuşurile spumă…
Read more »
Read more »
Bors cu perisoare de peste
25 March 2011
O reteta de bors cu perisoare de peste din: crap, morcovi, radacina de
patrunjel, faina, smantana, leustean, ceapa si ardei gras. Ingrediente :
cap, şira spinării şi coada peştelui făină 1 litru borş 1 pahar mic cu
smântână leuştean 2 morcovi 2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi
Mod de preparare: Cureţi…
Read more »
Read more »
Mazăre cu orez si caşcaval
25 March 2011
O reteta delicioasa de mazare, orez, cascaval, smatana, unt, patrunjel,
sare si pesmet. Ingrediente: 250 g orez 1 kg mazăre 100 g unt 250 g
smântână 100 g caşcaval 1 legătură pătrunjel pesmet sare Mod de
preparare: Fierbi orezul în 4 căni de apă cu sare şi separat, în apă
clocotită cu sare,…
Read more »
Read more »
Mancare bistriteana de cartofi la cuptor
25 March 2011
O reteta delicioasa de mancare de cartofi din: cartofi, muschi de porc
afumat, ardei gras, carnati de porc, rosii, branza de oaie si ulei.
Ingrediente: 10 cartofi 200 g muşchi de porc afumat 2 ardei graşi sau 2
linguri pastă de ardei 5 cârnaţi de porc 5 roşii 200 g brânză de oaie
sau…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu oua la cuptor
25 March 2011
O reteta gustoasa de fasole verde, oua, faina, smantana, unt si sare.
Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smântână 2
linguri unt sare Mod de preparare : Cureţi şi speli fasolea, o fierbi
în apă clocotită cu sare, apoi o scurgi şi o aşezi într-un vas uns…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cremă de vinete
25 March 2011
O
reteta de post de crema de vinete din: vinete, lapte, cimbru, patrunjel
verde, marar, sare, piper, otet de vin , branza de capra si lapte.
Ingrediente: un kg vinete un litru de lapte o rămurică de cimbru
proaspăt 3 linguriţe de pătrunjel verde (tocat) o linguriţă de mărar
(tocat) sare piper o linguriţă de…
Read more »
Read more »
Piure de fasole verde
25 March 2011
O reteta gustoasa de piure de fasole verde, oua, iaurt, patrunjel, unt
si sare. Ingrediente: 400 g fasole verde 3 ouă 4 linguri iaurt 1
legătură pătrunjel 4 linguriţe unt sare Mod de ptreparare: Cureţi
fasolea, o speli şi o pui la fiert în apă clocotită cu sare. In alt vas
fierbi ouăle şi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Zacuscă mănăstirească dietetică
25 March 2011
O
reteta de zacusca manastireasca dietetica din: gogosari, vinete,
untdelemn, otet, zahar si sare. Ingrediente: 30 gogoşari 12 vinete 250
ml untdelemn puţin oţet zahăr sare Mod de preparare: Gogoşarii se coc
pe tablă, se presară apoi sare pe ei şi se pun 10 minute într-un vas
acoperit, după care se curăţă. Vinetele se…
Read more »
Read more »
Bors moldovenesc cu gaina
25 March 2011
O reteta delicioasa de bors din: gaina de curte, bors, ceapa, morcovi,
patrunjel, marar, leustean, loboda, oua, taitei, faina si sare.
Ingrediente: 1 găină de curte 1/2 l borş 1 ceapă 2 morcovi 1 legătură
pătrunjel 1 legătură mărar 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă sare
Ingrediente tăieţei : 2 ouă 300 g făină…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftele de năut cu seminte de chimen
25 March 2011
O
reteta de post de chiftele de naut cu seminte de chimen din: naut,
usturoi, ceapa, patrunjel verde, seminte de chimen, faina, piper, ulei
de masline si facultativ doua oua. Ingrediente: 500 g năut boabe 4 căţei
de usturoi o ceapă mare o legătură de pătrunjel verde o linguriţă de
seminţe de chimen 150 g…
Read more »
Read more »
Pastă de siliotcă
25 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de pasta de siliotca din: scrumbii, manca de
grau, miez de nuca, ceapa, untdelemn si boia de ardei sau pasta de
tomate. Ingrediente: două scrumbii (siliotci) puţin sărate (malasolnaia)
3 sferturi de pahar de mancă de grâu (arpacaş, grâu pentru colivă) un
pahar cu miez de nucă două cepe 3 linguri…
Read more »
Read more »
Piritele de spanac si omleta
25 March 2011
O reteta gustoasa de piritele de spanac, omleta, oua, pesmet, marar,
patrunjel, ceapa, cascaval, sare, piper si ulei. Ingrediente: 300 g
spanac 6 ouă 2-3 linguri pesmet 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1
ceapă 2-3 linguri caşcaval sare piper ulei Mod de preparare: Speli
spanacul, îl tai şi-l căleşti cu ceapa tocată. Baţi…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi noi cu smântână
25 March 2011
O reteta gustoasa de cartofi noi cu smantana, ceapa verde, marar si
sare. Ingrediente: 700 g cartofi noi 1 pahar smântână 2 legături ceapă
verde 2 legături mărar sau pătrunjel verde sare Mod de preparare:
Cureţi cartofii noi, îi speli bine şi îi pui la fiert în apă clocotită
sărată. Când sunt gata…
Read more »
Read more »
Clătite cu ciuperci şi smântână
25 March 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu ciuperci si smantana din: faina, sare,
apa untdelemn, ciuperci, marar si smantana. Ingrediente: o cană de făină
sare apă untdelemn pentru umplutură: 500g ciuperci sare mărar smântână
Mod de preparare: Mai întâi se pregăteşte un aluat de clătite, de
consistenţă potrivită, din apă, făină şi sare, şi se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Iahnie de cartofi cu tahini
25 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de iahnie de cartofi cu tahini din: cartofi,
ceapa, usturoi, telina, rosii, pasta de tomate, tahini si sare.
Ingrediente: 1,500 kg cartofi două cepe 4 căţei de usturoi o ţelină
(rădăcină şi frunze) 4 roşii o lingură de pastă de tomate două linguri
de tahini (pastă de susan) sare …
Read more »
Read more »
Ciorbă de varză nouă si carne
25 March 2011
O reteta gustoasa de ciorba de varza, carne, suc de rosii, smantana,
piper boabe, sare si cimbru. Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 2
verze noi 300 ml suc de roşii 1 cutie mare de smântână 2 gălbenuşuri
boabe de piper cimbru sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi
şi…
Read more »
Read more »
Supă de peşte dreasă cu ou şi lămâie
25 March 2011
O
reteta gustoasa de supa de peste dreasa cu ou si cu lamaie din: peste,
ceapa, morcovi, dovlecei, oua, lamaie, orez, unt, untdelemn si branza
feta. Ingrediente: două kg de peşte două cepe doi morcovi doi dovlecei 6
ouă 3 lămâi 3 ceşti mici de orez o lingură de unt puţin untdelemn
puţină brînză feta…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tocană mănăstirească
25 March 2011
O
reteta de post de tocana manastireasca din: dovlecei, ceapa, morcovi,
ardei, rosii, marar, patrunjel verde si facultativ untdelemn.
Ingrediente: 3-4 dovlecei 4 cepe 4 morcovi 4 ardei 4 roşii o legătură de
mărar o legătură de pătrunjel verde facultativ: untdelemn (pentru
prăjit) Mod de preparare: Curăţăm dovleceii cruzi, îi tăiem felioare,
îi prăjim…
Read more »
Read more »
Zacusca cu fasole
25 March 2011
O
reteta simpla de zacusca cu fasole din: fasole alba, ceapa, ardei,
morcovi, untdelemn, sare si piper. Ingrediente: două kg fasole albă un
kg ceapă 500 g ardei 500 g morcovi 400 ml untdelemn sare piper Mod de
preparare: Fasolea se curăţă, se spală şi se pune să fiarbă în apă
suficientă. Când a…
Read more »
Read more »
Zacuscă mănăstirească
25 March 2011
O
reteta de zacusca manastireasca din: vinete, ardei sau gogosari, zahar,
otet, untdelemn, sare si facultativ cativa catei de usturoi.
Ingrediente: 12 vinete mari 30 ardei sau gogoşari o cană de zahăr o cană
de oţet două căni de untdelemn sare facultativ: câţiva căţei de usturoi
Mod de preparare: Se coc legumele, se curăţă,…
Read more »
Read more »
Pârjoale de cartofi
25 March 2011
O
reteta simpla de parjoale de cartofi din: cartofi, morcovi, ceapa,
patrunjel, usturoi, sare si untdelemn. Ingrediente: un castron de
cartofi fierţi 2-3 morcovi o ceapă o rădăcină de pătrunjel 2-3 căţei de
usturoi sau 2-3 fire de usturoi verde sare untdelemn Mod de preparare:
La un castron de cartofi fierţi, zdrobiţi, se pune…
Read more »
Read more »
Ghebe la oţet
25 March 2011
O
reteta de ghebe la otet din: ghebe, sare, piper boabe, dafin, otet si
usturoi pisat. Ingrediente: 5 kg ghebe sare piper boabe coriandru dafin
500 ml oţet pentru servit: usturoi pisat Mod de preparare: Ghebele
curăţate se fierb 15 minute în apă cu sare, apoi se scurg. Oţetul se
pune la fiert cu…
Read more »
Read more »
Tarte din cartofi cu spanac
24 March 2011
O reteta de tarte din: cartofi, spanac, lapte, unt, faina, oua, sare,
piper si cascaval. Ingrediente : 4 cartofi 50 ml lapte 1 lingură unt 2
linguri făină 3 ouă sare piper Ingrediente umplutură: 300 g spanac 1
lingură făină 1 lingură unt 100 ml lapte 50 g caşcaval sare piper Mod
de…
Read more »
Read more »
Ciulama cu piept de pui si ciuperci
24 March 2011
O
reteta simpla si delicioada de ciulama cu piept de pui si ciuperci din:
piept de pui, ciuperci, ceapa si smantana dulce pentru gatit.
Ingrediente: piept de pui 1/2 kg ciuperci o ceapa smantana dulce pentru
gatit Mod de preparare: Se taie pieptul de pui in fasii si se pune la
calit in putin…
Read more »
Read more »
Tort de bezea
24 March 2011
O reteta de tort de bezea din: oua, zahar, zeama de lamaie, lapte,
ciocolata, rom, unt si frisca. Ingrediente foi : 4 albuşuri 280 g zahăr 1
lingură zeamă de lămâie Ingrediente cremă: 4 gălbenuşuri 140 g zahăr 60
ml lapte 100 g ciocolată simplă 1 esenţă de rom 1 pachet unt sau
margarină…
Read more »
Read more »
Tort picant de spanac cu ouă, si cartofi
24 March 2011
O reteta de tort de spanac, oua, cartofi, faina, margarina, branza,
smantana, sare, praf de copt, ceapa, nucsoara, piper, usturoi, iaurt si
cascval. Ingrediente aluat: 300 g făină 70 g margarină 1 ou 100 g
brânză de burduf 2 linguri smântână sare 1 plic praf de copt Ingrediente
umplutură: 700 g spanac 1 ceapă…
Read more »
Read more »
Cocktail Caribbean Cherry
24 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Caribbean Cherry din: lichior de cirese,
rachiu, suc de ananas, felii de carambola si bucati de capsuni.
Ingrediente: 2 cl lichior de cirese 2 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl nectar
de visine 6 cl suc de ananas felii de carambola bucati de capsuni Mod
de preparare: Mixam intr-un shaker…
Read more »
Read more »
Pană de somn cu ienibanah
24 March 2011
O
retete absolut delicioasa de pana de somn din: somn, usturoi, ceapa,
patrunjel, ulei, lamaie, sare, piper alb si ienibahar. Ingrediente: 600
gr somn 4 căţei de usturoi 30 gr ceapă 1 legătură de pătrunjel 30 ml
ulei 1 lămâie 20 gr sare 2 gr piper alb 4 boabe de ienibahar Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Retete de post: Praz cu orez si morcovi
24 March 2011
O
reteta de post de praz cu orez si morcovi din: praz, morcovi,
untdelemn, orez, marar, piper si sare. Ingrediente: 4 fire de praz doi
morcovi 100 m untdelemn 150 g orez o legătură de mărar piper boabe sare
Mod de preparare: Prazul se curăţă, se elimină partea fibroasă a
frunzelor, se spală şi…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu smântână
24 March 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu smantana, faina, unt, oua, zahar,
lamaie si sare. Ingrediente : 350 g făină 1/4 pachet unt 4 ouă + 1 ou
pentru uns 200 g zahăr 200 g smântână 1 lămâie sau 1 plic zahăr vanilat
sare Mod de preparare: Din 300 g făină, untul şi un ou…
Cum se prepara Pui cu prosciutto si lamaie (video)
24 March 2011
O
reteta video absolut delicioasa despre cum se prepara pui cu
prosciutto si lamaie din: piept de pui, prosciutto, parmezan, oregano,
piper cayenne, rosii cherry, piper, lamaie, salata verde, ulei de
masline si dressing. Ingrediente: piept pui prosciutto parmezan oregano
piper cayenne rosii cherry piper lamaie salata verde ulei de masline
dressing Mod de…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cartofi cu usturoi, la cuptor
24 March 2011
O
reteta de post de cartofi cu usturoi, la cuptor din: cartofi, usturoi,
ceapa, untdelemn, boia de ardei dulce si sare. Ingrediente: 8 cartofi
mari o căpăţână mare de usturoi o ceapă mare 3 linguri de untdelem boia
de ardei dulce sare Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi
se taie rondele…
Read more »
Read more »
Prajitura in trei culori
24 March 2011
O reteta de prajitura din: margarina, zahar pudra, ou, cacao, amoniac,
faina, lamaie, lapte si unt. Ingrediente foaie cacao: 100 g margarină
100 g zahăr pudră 1 ou 1 lingură cacao 1 linguriţă amoniac stins cu
zeamă de lămâie 350 g – 400 g făina Ingrediente foaie de vanilie : 3 ouă
6 linguri…
Read more »
Read more »
Corăbioare de cod
24 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de corabioare de cod din: fileuri de cod,
rosii, usturoi, ardei iute, uleid e masline, marar, sare si piper alb.
Ingrediente: 600 gr fileuri de cod 200 gr roşii 2 căţei de usturoi 1
ardei iute 30 ml ulei de măsline 1/2 legătură de mărar 20 gr sare 2 gr…
Read more »
Read more »
Ciorbă de şalău cu corcoduse verzi
24 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de ciorba de salau cu corcoduse verzi din:
salau, ceapa, apa, telina, ardei, pasta de tomate, corcoduse verzi,
leustean, sare si piper. Ingrediente: un şalău de aproximativ un kg 4
litri de apă două cepe doi morcovi o ţelină doi ardei două linguri de
pastă de tomate corcoduşe verzi (sau, în…
Read more »
Read more »
Zacuscă grădinărească
24 March 2011
Ingrediente: un kg roşii 250 g gogoşari 200 g ardei kapia un morcov o
ceapă mai mare 2-3 căţei de usturoi 50 g untdelemn o lingură cu zahăr o
lingură de sare Mod de preparare: Roşiile se fierb şi se trec prin
sită cu grijă, să nu iasă decât sucul, şi se dau…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Dream
24 March 2011
O
reteta de Cocktail Blue Dream din: rachiu, lichior Cream, Curacao
albastru, felii de carambola si cirese. Ingrediente: 2 cl rachiu
(Weinbrand) 3 cl lichior Cream 2 cl Curacao albastru felii de carambola
cirese de cocktail Mod de preparare: Agitam intr-un mixerul rachiul,
lichiorul si Curacao. Servim bautura intr-o cupa de cocktail decorata
cu…
Read more »
Read more »
Retete de post: Ardei cu sos
24 March 2011
O
reteta de post de ardei cu sos din: ardei kapia, ceapa, rosii, faina,
sare, patrunjel verde si facultativ untdelemn pentru calit. Ingrediente:
10 ardei kapia două cepe 4 roşii o lingură de făină sare pătrunjel
verde facultativ: untdelemn pentru călit Mod de preparare: Ardeii se
coc pe tablă sau pe plită, după care…
Read more »
Read more »
Retete de post: Sarmale cu orez în foi de stevie
24 March 2011
O reteta gustoasa de sarmale cu orez, stevie, ceapa, marar, patrunjel,
ulei, bulion, piper si sare. Ingrediente : 6 legături ştevie 150 g orez 2
cepe 2-3 fire ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel verde
60 ml ulei 3 linguri bulion sare piper Mod de preparare: Speli bine
ştevia, o opăreşti…
Read more »
Read more »
Merluciu împachetat
24 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de merluciu impachetat din: merluciu,
masline, ceapa, ardei rosu, lamaie, ulei, patrunjel, sare, piper si boia
dulce. Ingrediente: 800 gr merluciu 100 gr măsline 100 gr ceapă 100 gr
ardei roşu 1 lămâie 50 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2 gr
piper 2 gr boia dulce …
Read more »
Read more »
Tarhon la sare
24 March 2011
O
reteta simpla de tarhon la sare din: crengute de tarhon si sare.
Ingrediente: crenguţe de tarhon sare Mod de preparare: Se aleg
crenguţele de tarhon să fie sănătoase, eventual se elimină partea mai
fibroasă, şi se spală bine cu apă. Se usucă răsfirate pe un şervet, se
aşază în borcan, presarând sare în…
Read more »
Read more »
Cocktail Diplomat
24 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Diplomat din: rachiul, suc natural de mere cu
pulpa, suc de portocale, cirese, cumquat si frunze de menta.
Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 8 cl suc natural de mere cu pulpa 6
cl suc de portocale cirese de cocktail cumquat frunze de menta Mod de
preparare: Agitam rachiul si…
Read more »
Read more »
Retete de post: Bors de lobodă cu usturoi
24 March 2011
O reteta de bors de loboda, usturoi, ulei, ceapa, orez, leustean,
pareunjel verde, hrean si sare. Ingrediente : 10 legături lobodă 2 cepe
2 linguri orez 1-2 fire usturoi verde 1 legătură leuştean 1 legătură
pătrunjel verde 200 ml borş 1 lingură ulei 1 hrean mic sare Mod de
preparare: Speli loboda, o tai…
Read more »
Read more »
Ardei umpluţi cu peşte si orez
24 March 2011
O
reteta delicioasa de ardei umpluti cu peste din: ardei gras, cod, orez,
ardei rosu, ceapa, suc de rosii, ulei, patrunjel, sare si piper alb.
Ingrediente: 8 ardei graşi 600 gr cod 50 gr orez 100 gr ardei roşu 100
gr ceapă 400 ml suc de roşii 50 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 20…
Read more »
Read more »
Zacuscă de ciuperci de padure
24 March 2011
O
reteta simpla de zacusca de ciuperci de padure din: ciuperci de padure
sau de cultura, ceapa, gogosari, untdelemn, sare, boabe de piper si foi
de dafin. Ingrediente: un kg ciuperci de pădure sau de cultură un kg
ceapă un kg gogoşari două căni de untdelemn sare boabe de piper foi de
dafin Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Cocteau
24 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Cocteau din: Cherry Brandy, rachiu, suc de
portocale si cirese. Ingrediente: 2 cl Cherry Brandy 2 cl rachiu 2 cl
suc de portocale cirese Mod de preparare: Turnam lichiorul, rachiul si
sucul de portocale pe gheata pusa in paharul de cocktail, iar in final
decoram cu cirese.
Read more »
Read more »
Retete de post:Borş mănăstiresc
24 March 2011
O
reteta de post de bors manastiresc din: varza dulce, ceapa, ardei gras,
morcov, rosii, bors, leustean, sare, piper si facultativ, untdelemn si
urda. Ingrediente: un kg varză dulce 3 cepe 3 ardei graşi un morcov 3
roşii 700 ml borş o legătură de leuştean sare piper facultativ: l00 ml
untdelemn 150 g urdă …
Read more »
Read more »
Spaghete cu pipote si sos picant
24 March 2011
O reteta delicioasa de spaghete cu pipote, cascaval, ceapa, unt,
bulion, sare, piper, cimbru si usturoi. Ingrediente: 300 g spaghete 500 g
pipote 125 g caşcaval 2 cepe 100 g unt 1 lingură bulion sare piper
cimbru 2-3 căţei de usturoi Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai
mărunt, o căleşti în unt, adaugi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supă de cartofi mănăstirească
24 March 2011
O
reteta de post de supa de cartofi manastireasca din: cartofi, ceapa,
telina, morcovi, rosii, marar, sare si piper. Ingrediente: un kg cartofi
două cepe o ţelină doi morcovi 4-5 roşii (sau două linguri de pastă de
tomate, 50 ml suc de roşii) mărar (proaspăt sau uscat) sare piper
facultativ: o lingură de untdelemn …
Read more »
Read more »
Vinete împănate, la oţet
24 March 2011
O
reteta de vinete impanate, la otet din: vinete, morcovi, telina, frunze
de patrunjel si de telina, cozi de telina, ardei verzi, usturoi sare,
si otet. Ingrediente: 8-10 vinete sănătoase, potrivit de mari 4 morcovi o
ţelină mică frunze de pătrunjel şi de ţelină 10-12 cozi lungi de ţelină
4 ardei verzi câţiva căţei de…
Read more »
Read more »
Ciuperci la oţet
24 March 2011
O
reteta de ciuperci la otet din: ciuperci, untdelemn, otet, foi de
dafin, boabe de mustar, sare si piper boabe. Ingrediente: un kg de
ciuperci albe (de câmp sau de cultură) 100 ml untdelemn 100 ml oţet
două foi de dafin o linguriţă de boabe de muştar sare piper boabe Mod
de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Murături
24 March 2011
O
reteta de muraturi din: castraveti, gogonele, mere, pere, gutui, teci
de fasole verde sau galbena, telina, usturoi, hrean, marar si sare
neiodata. Ingrediente: castraveţi gogonele mere pere gutui teci de
fasole verde sau galbenă (întregi) ţelină usturoi (în cămaşa lui) hrean
mărar uscat pentru soluţia salină: o lingură de sare neiodată (cu vârf)
pentru…
Read more »
Read more »
Sărmăluţe murate
24 March 2011
O
reteta simpla de sarmalute murate din: ceapa, ardei gras, morcovi,
varza, cimbru, marar, boabe de mustar, boabe de piper, sare neiodata si
aspirine sau conservant. Ingrediente: 3-4 verze zise „de foi" (nu foarte
îndesate) 6-8 cepe câţva castraveţi verzi 2-3 ardei graşi 2-3 morcovi
cimbru mărar boabe de muştar boabe de piper pentru soluţia…
Read more »
Read more »
Zacuscă de vinete şi gogoşari
23 March 2011
O
reteta simpla de zacusca de vinete si gogosari din: vinete, rosii,
gogosare, ceapa, untdelemn, sare si boabe de piper. Ingrediente: 3 kg
vinete 3 kg roşii 2 kg gogoşari un kg ceapă un litru untdelemn sare
boabe de piper Mod de preparare: Vinetele le coci şi le laşi să se
scurgă ca pentru…
Read more »
Read more »
Roşii murate
23 March 2011
O
reteta simpla de rosii murate din: rosii, usturoi, ardei iute, frunze
de dafin, marar, apa si sare. Ingrediente: 3 kg roşii două căpăţâni de
usturoi 5-6 ardei iuţi o ţelină frunze de dafin mărar pentru soluţia
salină: apă şi sare Mod de preparare: Se aleg roşii mici şi cât mai
tari, se aşază…
Read more »
Read more »
Cocktail Le Doux Jardin
23 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Le Doux Jardin din: rachiu, suc de struguri
rosii, bitter lemon, cateva boabe de struguri si felii de lamaie sau
limeta. Ingrediente: 5 cl rachiu (Weinbrand) suc de struguri rosii
bitter lemon cateva boabe de struguri felii de lamaie sau limeta Mod
de preparare: Punem doua cuburi de gheata…
Read more »
Read more »
Castraveţi în saramură
23 March 2011
O
retetă simpla de castraveti in saramura din: castraveti, usturoi,
piper, hrean, marar, foi de dafin, tarhon, crengute de visin, apa si
sare. Ingrediente: castraveţi usturoi piper hrean mărar foi de dafin
tarhon crenguţe de vişin pentru soluţia salină: apă sare Mod de
preparare: Castraveţii se pun în apă cu puţină sare circa o…
Read more »
Read more »
Castraveţi muraţi rapid
23 March 2011
O
reteta de castraveti murati rapid din: castraveti, marar verde, marar
uscat, cimbru, paine, apa, sare neiodata si aspirine sau conservant.
Ingrediente: castraveţi mărar verde mărar uscat cimbru o felie de pâine
pentru soluţia salină: apă sare neiodată (2 linguri rase la fiecare
litru de apă) facultativ: aspirine sau conservant Mod de preparare:
Trebuie…
Read more »
Read more »
Gogonele în oţet
23 March 2011
O
reteta simpla de gogonele in otet din: gogonele, otet, zahar, sare, foi
de dafin, coriandru, patrunjel, marar uscat, hrean, usturoi, boabe de
struguri si sare. Ingrediente: două kg gogonele doi litri oţet 400 g
zahăr 150 g sare foi de dafin coriandru 3 litri de apă pătrunjel verde
mărar uscat hrean usturoi boabe de…
Read more »
Read more »
Cocktail Tiger-Lilly
23 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail Tiger-Lilly din: rachiu, suc de lamaie, sirop
de artar, suc de struguri albi si bucati de struguri. Ingrediente: 2 cl
rachiu (Weinbrand) 2 cl suc de lamaie 2 linguri de sirop de artar 1/4 l
suc de struguri albi bucati de struguri Mod de preparare: Intr-un
pahar pentru bauturi…
Read more »
Read more »
Gomboţi cu sos vânătoresc
23 March 2011
O reteta delicioasa de gomboti cu sos vanatores, cartofi, faina, ou,
untura, sare, ulei, carne de vita, morcovi, radacina de patrunjel,
ceapa, piper boabe, foi de dafin, boia iute si zeama de lamaie.
Ingrediente gomboţi (găluşte): 400 g cartofi 150 făină 1 ou 1 lingură
untură sau margarina sare ulei Ingrediente sosul vânătoresc: 400…
Read more »
Read more »
Budincă de gris cu lapte stafide si rahat
23 March 2011
O reteta de budinca de gris, lapte, zahar vanilat, oua, stafide, rahat,
coaja rasa de lamaie, sirop de fructe si sare. Ingrediente : 1 l lapte 2
plicuri zahăr vanilat 250 g griş 120 g zahăr 5 ouă 50 g stafide 100 g
rahat coajă rasă de lămâie sirop de fructe sare Mod…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu orez pe aluat de brânză
23 March 2011
O reteta delicioasa de prajitura cu orez alut de branza de vaci, oua,
zahar, ulei, faina, praf de copt, lapte, margarina si nuca. Ingrediente :
300 g brânză de vaci 6 ouă + 1 albuş 120 g zahăr 10 linguri ulei 500 g
făină 1 linguriţă praf de copt 450 ml lapte 150 g…
Mazare cu piept de pui
23 March 2011
O
reteta simpla si delicioasa de mazare cu piept de pui din: piept de
pui, mazare, bulion, ceapa, sare si vegeta. Ingrediente: 1 piept de pui
mare sau 2 mai mici 1 kg mazare (proaspata sau congelata) bulion 2 cepe
sare vegeta Mod de preparare: Se taie pieptul de pui bucati potrivite,
se spala si…
Read more »
Read more »
Miel Printaniere
23 March 2011
Mielul
Printaniere este un miel franţuzesc primăvăratic, ce vine pe la mesele
noastre cu alai bogat de legume tinere, pitit sub văluri albe de
smântână. O reteta de miel printaniere din: pulpa de miel, cartofi,
ceapa, morcovi, fasole pastai, mazare, smantana, unt, ulei, vin alb,
cimbru, sare si piper. Ingrediente: 400 gr pulpă de miel…
Read more »
Read more »
Briose cu lamaie si nuca
23 March 2011
O reteta gustoasa de briose cu lamie, nuca, zahar, unt, oua, faina,
praf de copt si lamai. Ingrediente : 150 g zahăr 150 g unt 4 ouă 150 g
făină 1 praf de copt 2 lămâi 100 g nuci măcinate Mod de preparare:
Baţi ouăle cu zahărul şi adaugi untul frecat spumă. Pui…
Read more »
Read more »
Bigos delicios
23 March 2011
Bigos
este o friptură tradiţională în Polonia, considerată mâncare naţională
poloneză. Pe limba lor, „bigos"înseamnă talmeş-balmeş sau încurcătură. O
reteta de Bigos delicios din: pulpa de vita, costita afumata,
carnaciori afumati, varza, mere, ceapa verde, faina, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 400 gr pulpă de vită 100 gr costiţă afumată 100 gr
cârnăciori afumaţi 600…
Read more »
Read more »
Papanaşi
23 March 2011
O reteta delicioasa de papanasi din: gris, faina, branza de vaci, oua,
sare, ulei, zahar pudra, smantana si dulceata. Ingrediente : 2 linguri
griş 3 linguri făină 400 g brânză de vaci 2 ouă sare ulei 6 linguri
zahăr pudră 200 g smântână dulceaţă Mod de preparare: Freci brânza cu
gălbenuşurile, adaugi făina,…
Read more »
Read more »
Budincă de paste cu carne
23 March 2011
O reteta de budinca de paste cu carne de vita, ceapa, ulei, telina,
usturoi, oua, cascaval, piper, sare si maghiran. Ingrediente: 400 g
paste 1/2 kg carne tocată de vită 2 cepe 3 linguri ulei 2 linguri apă 1
ţelină de 300 g 2 căţei de usturoi 2 ouă 150 g caşcaval piper sare…
Read more »
Read more »
Sote de vită cu salvie
23 March 2011
O
reteta simpla si gustoasa de sote de vita cu salvie din: pulpa de vita,
cartofi, ceapa, usturoi, vin, ulei, salvie, sare si piper. Ingrediente:
600 gr pulpă de vită 400 gr cartofi 100 gr ceapă 2 căţei de usturoi 100
ml vin 50 ml ulei 1 crenguţă de salvie 20 gr sare 2 gr…
Read more »
Read more »
Bomboane ca nuca de cocos
23 March 2011
O reteta de bomboane cu nuca de cocos, unt, lapte praf, zahar pudra,
stafide si nuca de cocos. Ingrediente : 250 g unt 250 ml lapte praf 250
g zahăr pudră 3-4 linguri stafide 3-4 linguri nucă de cocos Mod de
preparare: Freci untul cu zahărul, adaugi laptele praf, amesteci şi dai
compoziţia…
Read more »
Read more »
Cocktail Jardin D’or
23 March 2011
O
reteta simpla de Cocktail jardin D’or din: rachiu, lichior de fructe
exotice, zeama de lamaie, nectar de caise si sampanie. Ingrediente: 6 cl
rachiu (Weinbrand) 2 cl lichior de fructe exotice 1 cl zeama de lamaie 6
cl nectar de caise sampanie Mod de preparare: Punem doua cuburi de
gheata intr-un pahar pentru…
Read more »
Read more »
Salată dulce de gogoşari
23 March 2011
O
reteta simpla de salata dulce de gogosari din: gogosari, otet, zahar,
miere de albine, hrean, untdelemn, aspirina, frunze de telina, foaie de
dafin si sare. Ingrediente: un kg gogoşari (cântăriţi după ce i-ai
curăţat de codiţe şi seminţe) 100 ml oţet alimentar de 9 grade (nu de
mere, nu de miere!) 100 gzahăr 10…
Read more »
Read more »
Irish stew
23 March 2011
O
reteta absolut delicioasa de irish stew din: muschiulet de miel,
pastrama de oaie, morcovi, cartofi, ulei, cimbru, vegeta si piper.
Ingrediente: 400 gr muşchiuleţ de miel 200 gr pastrama de oaie 200 gr
morcovi 200 gr cartofi 50 ml ulei 2 crenguţe de cimbru 10 gr bază pentru
mâncăruri (ex. Vegeta) 2 gr piper…
Read more »
Read more »
Tort de mere
23 March 2011
O
reteta gustoasa de tort de mere, unt, ou, zaharina, faina, praf de
copt, stafide si sare. Ingrediente : 300 g mere curăţate 100 g unt sau
margarină 1 ou 4 pastile zaharină 130 g făină 1 plic praf de copt 50 g
stafide sare Mod de preparare: Speli merele şi le tai felii…
Read more »
Read more »
Salată de gogoşari în sos dulce-acrişor
23 March 2011
O
reteta simpla de salata de gogosari in sos dulce-acrisor din: gogosari,
otet, untdelemn, apa, boabe de piper, foi de dafin, sare, mustar,
miere, suc de rosii si sare dupa gust. Ingrediente: 3 kg de gogoşari o
cană de oţet o cană de untdelemn o cană de apă 10 boabe de piper 6 foi
de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Opera (video)
23 March 2011
O
reteta video simpla despre cum se prepara Cocktail Opera din: Dubonnet,
Marashino Liquer si London Dry Gin. Ingrediente: 1/4 oz. Dubonnet 1/4
oz. Maraschino Liqueur 1 1/2 oz. London Dry Gin
Read more »
Read more »
Plăcintă cu loboda
23 March 2011
O reteta de placinta cu loboda, lapte, drojdie, zahar, ulei, sare,
faina, ceapa verde, usturoi, marar verde, branza telemea, oua si
smantana. Ingrediente aluat: 1 cană de lapte sau apă 1 cub drojdie 1
linguriţă rasă de zahăr 3 linguri ulei 1 linguriţă sare 350-400 g făină
Ingrediente umplutură: 10 legături de lobodă 5-6…
Read more »
Read more »
Spanac cu carne de vită
23 March 2011
O reteta delicioasa de spanac cu carne de vita, ceapa, rosii, lamaie si
ulei. Ingrediente: 250 g carne de vacă 1 mână de spanac 1 ceapă mare 2
roşii 1 lămâie mică 2 linguri ulei Mod de preparare : Speli carnea, o
tai bucăţi şi o fierbi înăbuşit împreună cu ceapa curăţată întreagă sau…
Read more »
Read more »
Gogoşari la oţet
23 March 2011
O
reteta simpla de gogosari la otet din: gogosari, morcovi, boabe de
struguri negri, usturoi, hrean, seminte de mustar, sare, otet si
conopida. Ingrediente: gogoşari morcovi boabe de struguri negri căţei de
usturoi un hrean seminţe de muştar pentru zeamă: la 4 litri de apă se
pun două linguri de zahăr un vârf de cuţit…
Read more »
Read more »
Dovleac copt, cu miere
23 March 2011
O
reteta simpla de dovleac copt, cu miere din: dovleac, zahar, miere si
facultativ zeama de la o lamaie. Ingrediente: 800 g dovleac (zis
plăcintar) 100 g zahăr 100 g miere facultativ: zeama de la o lămâie
Mod de preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi de sâmburi, se taie în
cuburi, se tăvăleşte…
Read more »
Read more »
Pâine cu tărâţe şi seminţe
23 March 2011
O
reteta de paine cu tarate si seminte din: faina de grau, tarate de
grau, seminte, drojdie, apa calduta si sare. Ingrediente: un kg făină de
grâu 500 g tărâţe de grâu 100 g seminţe (mac, dovleac) 50 g drojdie 250
ml apă călduţă sare Mod de preparare: Drojdia se lichefiază cu puţină
apă…
Read more »
Read more »
Smochine umplute
23 March 2011
O
reteta simpla de smochine umplute din: smochine, miez de nuca si zahar
tos. Ingrediente: 20 de smochine proaspete un pumn de mieji de nucă 70 g
zahăr tos Mod de preparare: Se spală smochinele, se zvântă şi, prin
partea de sus, se face o crestătură la fiecare dintre ele, fără însă a
le…
Read more »
Read more »
Mâncare de salată verde
22 March 2011
O reteta delicioasa de mancare de salata verde, ulei, otet, faina,
usturoi, lapte, iaurt, sare si piper. Ingrediente : 4 salate verzi 100
ml ulei 1 lingură oţet 50 g făină 1 căţel de usturoi 400 ml lapte 500 g
iaurt sare piper Mod de preparare: Căleşti un pic făina în ulei încins,
stingi…
Read more »
Read more »
Fursecuri delicioase
22 March 2011
O reteta de fursecuri delicioase din: margarina, zahar, faina, oua,
zahar vanilat, coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 200 g margarina sau
unt 200 g zahăr 400-450 g făină 2 ouă 1 plic zahăr vaniiat coajă rasă de
lămâie Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul, adaugi apoi
ouăle, făina, vanilia şi coaja rasă …
Read more »
Read more »
Mâncare de stevie
22 March 2011
O reteta gustoasa de mancare de stevie din: stevie, ulei, faina si
sare. Ingrediente: 5 legături ştevie 2-3 ţ linguri ulei 1 lingură făină
sare Mod de preparare: Speli ştevia foarte bine, îndepărtezi nervurile
şi o fierbi în apă sărată clocotită. După 15 minute o scoţi şi laşi la
scurs, o toci şi…
Read more »
Read more »
Mâncare de urzici
22 March 2011
O reteta de mancare de urzici din: urzici, faina, ulei si sare.
Ingrediente: 500 g urzici 1 lingură făină ulei sare Mod de preparare:
Alegi urzicile şi le rupi codiţele. Le speli bine în mai multe ape şi le
pui la fiert pentru 10-15 minute în apa clocotită cu sare. Le laşi la
scurs,…
Read more »
Read more »
Budinca cu branza de vaci
22 March 2011
O reteta gustoasa de budinca cu branza de vaci, fidea, ou, zahar,
smntana, coaja rasa de lamaie, unt, stafide si zahar vanilat.
Ingrediente: 2 pachete fidea de preparare rapidă 200 g brânză dulce de
vaci 1 ou 1-2 linguri zahăr 100 g smântână coajă rasă de lămâie 1 vârf
de lingură de sare 1…
Read more »
Read more »
Urzici cu nuca
22 March 2011
O reteta de urzici cu nuca, morcovi, malai, usturoi, sare, ceapa,
pastarnac, hrean si ulei. Ingrediente: 1 kg urzici 2 morcovi 2 linguri
mălai 5-6 căţei usturoi sare după gust 1 ceapă 1 păstârnac 2 linguri
miez de nucă măcinat 1 linguriţă hrean ras 3 linguri de ulei Mod de
preparare: Razi ceapa,…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu urdă si mărar
22 March 2011
O reteta delicioasa de placinta cu urda, marar, faina, margarina,
zahar, galbenusuri, smantana, praf de copt, lamaie, oua, gris si zahar
vanilat. Ingrediente aluat: 300 g făină 200 g margarină 100 g zahăr 2
gălbenuşuri 1 lingură smântână 1 praf de copt 1 lămâie Ingrediente
umplutură: 1/2 kg urdă 5-6 linguri zahăr 1 legătură…
Read more »
Read more »
Prăjitură fină
22 March 2011
O reteta delicioasa de prajitura fina din: faina, galbenusuri, praf de
copt, zahar, untura, smantana, esenta de rom, marmelada, stafide, lapte,
unt, cacao si ciocolata. Ingrediente foi: 1/2 kg făină 3 gălbenuşuri 1
praf de copt 150 g zahăr 160 g untură sau margarină 2-3 linguri
smântână Ingrediente cremă: 1 foaie coaptă 1 esenţă…
Read more »
Read more »
Uscatele cu zahar vanilat
22 March 2011
O reteta de uscatele din: oua, zahar pudra, zahar vanilat, faina, sare
si ulei. Ingrediente: 5 ouă 6 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat
400 g făină sare ulei Mod de preparare: Baţi ouăle cu un praf de sare,
adaugi 1 lingură zahăr pudră, vanilia şi făina şi frămânţi un aluat ca…
Read more »
Read more »
Pleurotus cu vin si smântână
22 March 2011
O reteta delicioasa de pleurotus, vin alb, smantana, ulei, ceapa verde,
rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1/2 kg pleurotus 1/2
pahar vin alb 1/2 pahar ulei 10 cepe verzi 2 roşii 2-3 linguri smântână 1
legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli ciupercile şi
le tai feliuţe. Cureţi şi speli ceapa,…
Read more »
Read more »
Tărhană cu nuci
22 March 2011
O
reteta de tarhana cu nuci din: faina, miez de nuca, zahar si untdelemn.
Ingrediente: tărhană din 500 g făină 200 g miez de nucă 200 g zahăr o
cană de untdelemn Mod de preparare: Nucile se prăjesc scurt în cuptor
într-o tavă unsă cu untdelemn. Se dau prin maşina de măcinat şi se…
Read more »
Read more »
Ciorbă de perisoare si carne bucati
22 March 2011
O reteta delicioasa de ciorba de perisoare, carne de porc, morcovi,
pastarnac, telina, gulie, ceapa, pasta de ardei, smantana, tarhon, ulei,
galbenuisuri, sare, piper si patrunjel. Ingrediente : 250 g carne
tocată 250 g carne de porc 3 morcovi 1 păstârnac 1 ţelină 1 gulie 1
ceapă 1 lingură pastă de ardei 500 g…
Plăcintă cu brânză de Brăila
22 March 2011
O
reteta de placinta cu branza de Braila din: faina de grau, oua,
untdelemn, apa, sare, telemea de oaie, telemea de vaca, seminte de
cernusca, oua, faina, untdelemn, galbenusuri si faina de grau.
Ingrediente: 800 g făină de grâu două ouă 4 linguri de untdelemn apă
sare pentru umplutură: 800 g telemea de oi (de…
Read more »
Read more »
Pâine bucovineană cu cartofi
22 March 2011
O
reteta simpla de paine bucovineana cu cartofi din: cartofi, faina,
zahar, drojdie de bere, apa calduta si o lingurita de sare grunjoasa.
Ingrediente: un kg cartofi două kg făină două linguri de zahăr 100 g
drojdie de bere un litru şi jumătate de apă călduţă o lingură de sare
grunjoasă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sufleu de urzici
21 March 2011
O reteta de sufleu de urzici, unt, oua, lapte, faina, sare si piper.
Ingrediente : 800 g urzici 100 g unt 4 ouă 200 ml lapte 70 g făină sare
piper Mod de preparare: Cureţi urzicile şi le speli foarte, foarte bine
în mai multe ape. Le fierbi în apă cu sare aproximativ 8…
Read more »
Read more »
Paste cu chiftele
21 March 2011
O reteta delicioasa de paste cu chiftele din: carne tocata, paste,
ceapa, ou, usturoi, paine si verdeata. Ingrediente: 300 g carne tocată
1/2 pachet de paste linguini 1 ceapă mică 2-3 căţei usturoi 1 ou 1 felie
pâine înmuiată 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Fierbi pastele în
apă cu sare conform indicaţiilor de…
Read more »
Read more »
Supa de galusti verzi
21 March 2011
O reteta de supa de galusti verzi cu spanac, oua, faina, boia dulce,
morcov, patrunjel, telina, cartofi, sare, piper. Ingrediente: 500 g
spanac 2 ouă 3 linguri făină 1 lingură boia dulce 1 morcov 1 rădăcină
pătrunjel 1 ţelină 1 cartof sare piper Mod de preparare: Cureţi
morcovul, rădăcina de pătrunjel, ţelina şi…
Read more »
Read more »
Piept de porc cu legume
21 March 2011
O reteta de piept de porc cu broccoli, conopida, cartofo, ceapa si
morcovi. Ingrediente: 300 g piept de porc legume congelate, după gust:
broccoli, varză de Bruxelles, conopidă 2 cartofi 2 cepe albe 2 morcovi
Mod de preparare: Intr-un vas care merge la cuptor aşezi un prim stat
de ceapă tăiată peştişori şi…
Read more »
Read more »
Supă cremă de urzici
21 March 2011
O reteta de supa crema de urzici, telina, radacina de patrunjel, ceapa
verde, ulei, usturoi si sare. Ingrediente: 500 g urzici 1 ţelină 1
rădăcină pătrunjel 1 legătură ceapă verde 2 linguri ulei 1-2 căţei de
usturoi sare Mod de preparare: Cureţi urzicile, ţelina, rădăcina de
pătrunjel şi ceapa, le speli bine în…
Read more »
Read more »
Pulpe de pui cu legume in folie de staniol
21 March 2011
O
reteta delicioasa de pulpe de pui cu legume in folie de staniol din:
pulpe de pui, ardei capia, broccoli, fasole verde, telina, ciuperci,
ceapa, usturoi, sare, piper si vegeta. Ingrediente: 8 pulpe de pui 1
ardei capia broccoli mazare fasole verde telina 1 cutie ciuperci 2 cepe
usturoi sare piper vegeta Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Zama de salata verde
21 March 2011
O reteta de zama de salata verde, ceapa verde, usturoi verde, morcov,
pastarnac, ceapa, sunca, faina, orez, iaurt, smantana, oua, marar, sare
si piper. Ingrediente: 1 kg salată 1 legătură ceapă verde 1 legătură
usturoi verde 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 150 g şuncă (slănină adică) 3
linguri făină 100 g orez 300…
Read more »
Read more »
Ciorbă de lobodă cu kaizer afumat
21 March 2011
O reteta de ciorba de laboda, kaizer, ceapa verde, usturoi, marar,
lapte acru, faina, otet si sare. Ingrediente: 4-5 legături de lobodă
roşie 600 g kaizer afumat 5 fire ceapă verde 5 căţei de usturoi 1
legătură mărar 1 ceaşcă lapte acru (sau iaurt) 2 linguri făină 2 linguri
lapte 3 l apă oţet…
Read more »
Read more »
Ciorba de carne
21 March 2011
O reteta deliciasa de ciorba de carne de porc, ceapa, pastarnac,
radacina de telina, bulion si verdeata. Ingrediente: 250 g carne de porc
1 ceapă 1 păstârnac mic 1 morcov potrivit 1/2 rădăcină de ţelină 2-3
linguri bulion verdeaţă Mod de preparare: Pui la fiert carnea în apă
rece cu sare şi aduni…
Read more »
Read more »
Tort de vin
21 March 2011
O reteta delicioasa de tort de vin, zahar, gelatina, stafide, portocale
si frisca. Ingrediente: 1 litru vin 1/2 kg zahăr 12 linguri gelatină
100 g stafide 3 portocale frişca vegetală pentru ornat Mod de
preparare: Pui la fiert vinul cu zahărul şi scorţişoara până la completa
dizolvare a zahărului. Adaugi gelatina preparată cum…
Read more »
Read more »
Cartofi fierti cu broccoli
21 March 2011
O reteta gustoasa de cartofi, broccoli, margarina, usturoi si
patrunjel. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 1/2 kg broccoli 50 g margarină 2
căţei usturoi 1/2 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli cartofii
şi îi pui la fiert în coajă. Fierbi şi broccoli 5 minute. După ce au
fiert cartofii, s-au răcit şi i-ai curăţat…
Read more »
Read more »
Salata de peste cu macaroane si maioneza
21 March 2011
O reteta de salata de peste, macaroane, maioneza, paste, ceapa, sare si
piper. Ingrediente: 1 conservă de peşte 300 g paste făinoase fără ou
maioneză 2-3 cepe sare piper Mod de preparare: Fierbi macaroanele aşa
cum scrie pe pachet, apoi le scurgi şi le clăteşti cu apă rece. Pe un
platou aşezi jumătate…
Read more »
Read more »
Retete de post: Foi de placinta de post
21 March 2011
O reteta de foi de placinta de post din: ulei, faina, apa si sare.
Ingrediente blat: 7 linguri ulei 10 linguri de apă 14 linguri de făină 1
varf de cuţit de sare Ingrediente cremă: 7 linguri de ulei 7 linguri
făină Mod de preparare: Amesteci foarte bine uleiul cu făina şi vei…
Read more »
Read more »
Cocktail Cognac Orange
21 March 2011
O
reteta de Cocktail Cognac Orange din: coniac, lichior de portocale, suc
de portocale si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl
lichior de portocale 1 cl suc de portocale proaspat presat cirese de
cocktail Mod de preparare: Agotam coniacul, lichiorul si sucul de
fructe intr-un shaker cu gheata, apoi turnam bautura…
Read more »
Read more »
Ciorba de vitel cu tarhon si chisatura
21 March 2011
O reteta de ciorba cu carne de vitel, tarhon, chisatura, foi de dafin,
morcovi, ceapa, telina, radacina de patrunjel, faina, lapte, galbenusuri
si sare. Ingrediente : 1 kg carne viţel 5 foi dafin 3-4 morcovi 1
ţelină 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură chisătură (100 g slănină
şi puţină ceapă tocate) 1 lingură…
Read more »
Read more »
Ciocanele cu rozmarin
21 March 2011
O reteta delicioasa de ciocanele de pui cu rozmarin, kaizer si ardei
gras. Ingrediente: 2 ciocănele 2 fâşii de kaizer pentru fiecare ciocănel
câteva crenguţe de rozmarin 1 pungă de ardei gars congelat Mod de
preparare: Cureţi carnea, o speli şi o usuci cu şervete de hârtie,
înfăşori fiecare bucată în kaizer pe…
Read more »
Read more »
Tarta cu broccoli
21 March 2011
O reteta delicioasa de tarta cu broccoli, rosii, smnatana, lapte, oua,
mustar iute si aluat congelat. Ingrediente: 2 buchete de broccoli 3
roşii 30 ml smântână subţire 1/2 pahar lapte 4 ouă 5 linguri muştar iute
1 pachet aluat congelat Mod de preparare: Pui la fiert bucheţelele de
broccoli 5 minute în apă…
Read more »
Read more »
Cocktail Printemps
21 March 2011
O
reteta gustoasa de Cocktail Printemps din: coniac, zahar pudra, frunze
de menta, portocala si lamaie. Ingrediente: 6 cl coniac 1 lingurita
zahar pudra 4-5 frunze proaspete de menta 1 felie portocala 1 felie
lamaie Mod de preparare: Turnam coniacul, zaharul pudra si frunzele de
menta intr-un pahar pentru bauturi lungi, adaugam gheata zdrobita…
Read more »
Read more »
Dietele bogate în proteine predispun la cancer de colon
21 March 2011
Oamenii
de ştiinţă de la Universitatea Aberdeen, din Marea Britanie, susţin că
persoanele care recurg la diete bogate în proteine de origine animală şi
sărace în carbohidraţi prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de
cancer de colon, informează msn.com. Specialiştii avertizează că astfel
de regimuri de slăbit afectează pe termen lung organismul, chiar…
Read more »
Read more »
Bulete cu cascaval
21 March 2011
O reteta delicioasa de bulete cu cascaval, margarina, oua, sare si
faina. Ingrediente: 3 ouă 50 g caşcaval ras 50 g margarină 100 g făină
10 linguri apă sare Mod de preparare: Intr-o cratiţă pui la fiert apa cu
margarina şi când acestea dau în clocot, pui făina dintr-o dată
amestecând repede. Pui sare,…
Read more »
Read more »
Pâine de secară cu chimen
21 March 2011
O
reteta de paine de secara cu chimen din: faina de secara, drojdie,
sare, apa calduta si chimen pisat. Ingrediente: un kg făină de secară
100 g drojdie o linguriţă de sare apă călduţă o lingură cu chimen pisat
Mod de preparare: Drojdia se desface într-o cană cu apă călduţă şi se
lasă la…
Read more »
Read more »
Retete de post: Iahnie de cartofi
21 March 2011
O reteta gustoasa de iahnie de cartofi, ceapa, suc de rosii, boia si
patrunjel. Ingrediente: 5 cartofi 2 cepe suc de roşii boia (dulce sau
iute, după gust) pătrunjel Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai
în opt şi îi pui la fiert. Cureţi şi tai ceapa peştişori şi o pui la
călit…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu sirop de vişine
21 March 2011
O
reteta de prajitura cu sirop de visine din: faina, margarina, zahar,
sirop de visine si un plic praf de copt. Ingrediente: 400 g făină un
pachet de margarină 300 g zahăr o cană sirop de vişine un plic praf de
copt Mod de preparare: Margarina se topeşte şi se lasă să se
răcorească.…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu spanac
21 March 2011
O reteta de ciuperci cu spanac, ceapa, cascaval, ulei, sare, piper, unt
si verdeata. Ingrediente : 1 kg ciuperci (albe, de cultură) 1/2 kg
spanac 1 ceapă 150 g caşcaval 100 ml ulei sare piper nucşoară 1 lingură
unt 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli,
îl opăreşti în apă…
Read more »
Read more »
Plăcintele cu stevie
21 March 2011
O reteta gustoasa de placintele cu stevie, smantana, unt, oua, faina,
piper, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg ştevie 2 linguri smântână 50 g
unt sau margarină 2 ouă 300 g făină ulei sare piper Mod de preparare :
Amesteci făina cu ouăle, un praf de sare şi puţină apă caldă şi frămânţi
un…
Read more »
Read more »
Papanaşi ca la Rădăuţi
21 March 2011
O
reteta de papanasi ca la Radauti din: faina de grau, branza de vaci,
zahar, praf de copt, zeama si coaja rasa de la o lamaie, sare,
untdelemn, faina, smantana, dulceata si zahar pudra. Ingrediente: 400 g
făină de grâu un kg brânză de vaci 2-3 linguri de zahăr o linguriţă de
praf de copt…
Read more »
Read more »
Retete de post: Plăcintă cu ciuperci
21 March 2011
O
reteta de post de placinta cu ciuperci din: faina, apa, untdelemn,
otet, sare, ciuperci de padure, ceapa, verdeata, untdelemn, sare si
piper. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 50 ml untdelemn o linguriţă
cu oţet sare pentru umplutură: două kg ciuperci de pădure două cepe
verdeaţă untdelemn sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Snitel la cuptor
21 March 2011
O reteta gustoasa de snitel din: carne de vita, ou, ulei, sare.
Ingrediente: 400 g carne de vită pentru şniţel 1 ou 50 ml ulei 15 g sare
Mod de preparare: Tai carnea astfel încât să obţii 200 g pe fiecare
porţie, o baţi şi o presari cu sare. Separi ouăle, baţi albuşurile…
Read more »
Read more »
Foi cu mere
21 March 2011
O
reteta de foi cu mere din: faina de grau, apa, untdelemn, sare, zahar,
mere, coaja de lamaie, zahar pudra, galbenus de ou, si o cana de lapte.
Ingrediente: făină de grâu (cât e nevoie pentru a obţine un aluat moale)
7 linguri de apă 7 linguri de untdelemn 7 linguri de zahăr un praf…
Read more »
Read more »
Pâine la ţest
21 March 2011
O
reteta foarte simpla de paine la test din: faina de grau, sare si apa
cat cuprinde. Ingrediente: 500 g făină de grâu sare apă cât cuprinde
Mod de preparare: Mai întâi se cerne faina, pentru a o curăţa de
impurităţi, dar şi pentru a o aera. Făina se aşază într-o covată, iar
în…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu ciuperci şi praz
20 March 2011
O
reteta de post de placinta cu ciuperci si praz din: faina de grau,
margarina, apa, praf de copt, otet, praz, ciuperci, marar, untdelemn,
smantana si oua. Ingrediente: pentru aluat: un kg făină de grâu două
pachete de margarină (sau unt) 2-3 linguri de apă un praf de copt o
jumătate de linguriţă de oţet…