Retete de top:
Fantezie in alb si negru
14 November 2011
O
reteta delicioasa de fantezie in alb si negru din: faina, zahar, ulei,
oua, praf de copt, sare, unt, cacao, gem, nuci, ciocolata alba, lapte.
Ingrediente blat: 240 g faina 200 g zahar 4 linguri ulei 4 oua 1 praf de
copt 1 praf de sare Ingrediente crema: 200 g unt 200 g zahăr 2…
Read more »
Read more »
Desert cu caramel
14 November 2011
O
reteta delicioasa de desert cu caramel din:faina, zahar, unt, oua,
cacao, zahar vanilat, praf de copt, lapte, ciocolata de menaj, ulei,
zeama de lamaie. Ingrediente blat: 100 a făină 150 g zahăr 150 a unt 4
ouă 3 linguri cacao 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf de copt Ingrediente
crema: 200 g zahăr 1ou…
Read more »
Read more »
Pâine cu brânză şi mărar
14 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de paine cu branza si marar din: lapte de
soia, ou, zahar, sare, drojdie, faina, marar, rozmarin, ceapa si branza.
Ingrediente: 300 ml lapte din soia 1 ou 1 lingură zahăr 1 linguriţă
sare 11 g drojdie proaspătă (1 pacheţel drojdie uscată) 540 g făină 1
legătură mărar 1 linguriţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Papagayo
14 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Papagayo din: suc de portocale, cointreau,
sirop de grenadine, rachiu, curacao, limeta si cirese. Ingredinete: 4 cl
suc de portocale 2 cl Cointreau 1 cl sirop de grenadine 2 cl Rachiu
Mirabella 1 cl Curacao albastru limeta cirese Mod de preparare: Se
pune un cub de gheata intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Pateu de miel
14 November 2011
O
reteta delicioasa de pateu de miel din: maruntaie de miel, carne de
miel, usturoi verde, ceapa verde, patrunjel, piper, scortisoara,
nucsoara si sunca. Ingrediente: 500g de măruntaie miel 250g carne de
miel tocată 1 legătură de usturoi verde 1 legătură de ceapă verde 1
legătură de pătrunjel 1 linguriţă de piper măcinat proaspăt un…
Read more »
Read more »
Crema in straturi
14 November 2011
O
reteta delicioasa de crema in straturi din: frisca, ciocolata, cafea,
zahar, oua, zahar pudra, cacao, unt, ciocolata amaruie. Ingrediente: 300
g frişcă 100 g ciocolată Ingrediente crema de cafea: 100 ml cafea
concentrată 150 g zahăr 4 ouă 100 g zahăr pudră Ingrediente crema de
ciocolata: 100 g ciocolata amaruie 2 linguri cacao 150…
Read more »
Read more »
Cornulete cu branza
14 November 2011
O
reteta delicioasa de cornulete cu branza, ciuperci, unt, oregano,
piper, suc de rosii, seminte de dovleac. Ingrediente: 800 g aluat de
patiserie frunze de salată 400 g telemea 4 ciuperci champignon 1 lingură
unt oregano piper 2 linguri suc de roşii seminţe de dovleac Mod de
preparare: Se spală ciupercile, se rup codiţele, se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Curry Rosu Thailandez cu Creveti – Jamie Oliver (retete video)
14 November 2011
Jamie
Oliver pregateste in mai putin de 30 de minute un Curry Rosu Thailandez
cu creveti si pastai de mazare servit cu un orez pufos aromat cu menta
si iasomie, creveti picanti la gratar si salata de castravete. La
desert, papaya, banana si sos de lamaie peste.
Read more »
Read more »
Smochine în vin
13 November 2011
O
reteta delicioasa de smochine in vin din: vin rosu, zahar, scortisoara,
cuisoare, lamai, smochine si portocala. Ingrediente: 1 l vin rosu 250 g
zahar 1 baton de scortisoara 4-5 cuisoare 2 lamai 12 smochine 1
portocala Mod de preparare: Se storc lamaile. Se dau in clocot vinul
cu zahar, scortisoara, cuisoare si suc…
Read more »
Read more »
Retete de weekend
13 November 2011
Frunze
rosii de salata cu ridichii, batoane de mozzarella de bivolita si sos
de ansoa O reteta delicioasa de frunze rosii de salata cu ridichii,
batoane de mozzarella de bivolita si sos de ansoa din: cicoare rosie,
radacina de salata alba, ridichi, masline, frunze de patrunjel, frunze
de busuioc, ansoa, suc de lamaie, usturoi, ulei…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de ceapă cu rasol de vitel
13 November 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de ceapa cu rasol de vitel din: ceapa,
ulei, rasol de vitel, supa de vita, pasta de tomate, boia de ardei
dulce, condimente de legume, chimen, miere, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 600 g ceapa 500 ml ulei 400 g rasol de vitel fiert 250 ml
supa de vita 2…
Read more »
Read more »
Boluri cu branza de capra si paine rumenita
13 November 2011
O
reteta delicioasa de boluri cu branza de capra si paine rumenita: paine
cu masline, usturoi, ulei de masline, branza de capra, branza de vaci,
busuioc, rosii deshidratate si capere. Ingrediente: 1 paine cu masline 1
catel de usturoi, zdrobit 2 linguri ulei de masline pentru boluri: 300 g
branza de capra 100 g branza…
Read more »
Read more »
Cum se prepara supa de broccoli – Gordon Ramsay (video)
13 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara supa de broccoli din broccoli, sare,
piper negru, apa si ulei de masline foarte usor de preparat si foarte
delicioasa. Inrgediente: 1 large or two medium broccoli clusters (as
fresh as possible) Salt (3 tsp.) Ground Black Pepper (4-5 turns on the
grind wheel) Water Olive Oil if…
Read more »
Read more »
Friptura cu cimbru salbatic
13 November 2011
O
reteta delicioasa de friptura cu cimbru salbatic din: pulpa din spate
de miel, ulei de masline, piper boabe, praf de ardei iute, sare, cimbru,
vin alb si usturoi. Ingrediente: un jigou (pulpa din spate de la miel)
2-3 linguri de ulei de măsline 2 linguri de piper boabe, proaspăt
măcinat 1 linguriţă de praf…
Read more »
Read more »
Boeuf Stroganoff
13 November 2011
O
reteta delicioasa de boeuf stroganoff din: muschi de vita, sare, piper,
boia, ulei, ceapa, usturoi, ardei iute, faina, coniac, vin rosu, supa
de vita, castravete si smantana. Ingrediente: 250 g muschi de vita sare
piper boia 3 linguri ulei 1 ceapa 1 catel de usturoi 1/2 ardei iute 1
lingura faina 2 linguri coniac…
Read more »
Read more »
Supă de viţel cu găluşte
13 November 2011
O
reteta de supa de vitel cu galuste din: rasol de vitel, morcovi, ceapa,
patrunjel, condimente de legume, oua, gris, untura, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: 800 g rasol de vitel cu os 2 morcovi 2 cepe 1
radacina patrunjel 3-4 linguri condimente de legume 2 oua 150 g gris 2
linguri untura 1 legatura…
Read more »
Read more »
Prajitura cu morcovi si zahar brun
13 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu morcovi si zahar brun din: faina,
scortisoara, praf de copt, zahar brun, zahar brun muscovado, ulei de
seminte de struguri, coaja de portocala, morcovi, nuci pecan, stafide,
unt, miere si branza tartinabila. Ingrediente: 300 g faina cu agent de
crestere 2 lingurite de scortisoara 1/2 lingurita praf de copt…
Read more »
Read more »
Cum se prepara glazura de crema de branza (video)
13 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara glazura de crema de branza, un
preparat delicios si gustor, rapid si deosebit din putine ingrediente.
Ingrediente: 1/4 cup soft butter 4 oz room temp cream cheese 1 tsp
vanilla 1 3/4 cups powdered sugar (or to your taste – start with a cup
and go from there)…
Read more »
Read more »
Chiftele de telină în sos de roşii
12 November 2011
O
reteta delicioasa de chiftele de telina in sos de rosii din: telina,
dovlecel, morcov, faina, cimbru, usturoi, ceapa, foaie de dafin, rosii,
supa de legume, bulion, ulei, boia de ardei dulce, leustean, sare si
piper. Ingrediente: 400 g telina 1 dovlecel 1 morcov mojlociu 2 lingura
faina 1 lingurita cimbru 5 catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Sardine cu salată de fenicul
12 November 2011
O
reteta delicioasa de sardine cu salata de fenicul din: suc de lamaie,
patrunjel, usturoi, bulb de fenicul, seminte de pin, stafide, masline
verzi, ulei si sardine. Ingrediente: sucul de la o lămâie o mână de
pătrunjel, o jumătate alegeţi frunzele, cealaltă jumătate mărunţită 1
căţel de usturoi tăiat fin 1 bulb de fenicul 50…
Read more »
Read more »
Plăcintă de cartofi şi curry
12 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta de cartofi si curry din: cartofi, mazare,
ulei, ceapa, pasta de curry, seminte de mustar negru, coriandru,
lamaie, foietaj si ou. Ingrediente: 300 g de cartofi, curăţaţi de coajă
şi tăiaţi în bucăţele 100 g de mazăre congelată 2 linguriţe de ulei o
ceapă, feliată 1-2 linguriţe de pastă de…
Read more »
Read more »
Coaste de porc glazurate
12 November 2011
O
reteta delicioasa de coaste de porc glazurate din: sire de coaste de
porc, amestec de condimente, hetchup dulce, ketchup iute, sos de soia,
miere, sos teriyaki si whisky. Ingrediente: 2 kg sire de coaste de porc,
separate 2 linguri amestec de condimente pentru gratar pentru glazura:
140 g de ketchup dulce 140 g ketchup…
Read more »
Read more »
Cocktail Sailer
12 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sailer din: rachiu de zmeura, cointreau, suc
de ananas, sirop de grenadine, portocala, cirese si menta. Ingrediente: 3
cl rachiu de zmeura 2 cl Cointreau 4 cl suc de ananas 1 cl sirop de
grenadine o felie de portocala cirese menta Mod de preparare: Se
toarna peste gheata, intr-un…
Read more »
Read more »
Salată caldă de cartofi noi cu şuncă şi brânză
12 November 2011
O
reteta delicioasa de salata calda de cartofi noi cu sunca si branza
din: cartofi noi, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, sunca
afumata, ciuperci, mustar boabe, otet de vin rosu, nasturel, frunze de
spanac si branza cu mucegai. Ingrediente: 500g de cartofi noi,
înjumătăţiţi 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 2 cepe roşii,…
Read more »
Read more »
Piept de raţă afumat cu garnitură de mere
12 November 2011
O
reteta delicioasa de piept de rata afumat cu agrnitura de mere:
stafide, sare, piper, mere, suc de lamaie, miere, smantana si piept de
rata afumat. Ingrediente: 1 lingura stafide stafide sare piper 300 g
mere 5 linguri suc de lamaie 2 linguri miere 3 linguri smantana 16 feli
subtiri piept de rata afumat …
Read more »
Read more »
Carnaciori in foitaj
12 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de carnaciori in foitaj din: aluat foitaj,
carnati picanti, ou si cascaval. Ingrediente: 500 g aluat foitaj pentru
umplutura: 500 g carnati picanti 1 ou 100 g cascaval ras Mod de
preparare: Intinzi bucata de foitaj putin cu sucitorul, dupa care tai
fasii late de 5 cm. Diecare fasie…
Read more »
Read more »
Gem de citrice
12 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gem de citrice din: lamai, lamai verzi,
portocale si zahar. Ingrediente: 6 lamai 4 lamai mici, verzi 4 portocale
1,5 kg zahar Mod de preparare: Cu ajutorul unui cuţit de curăţat
coaja legumelor, curăţă toate lămâile şi 2 portocale Taie coaja in fâşii
subţiri şi pune într-un vas…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Legume gratinate (video)
12 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara legume gratinate, un preparat
deosebit de gustos si sanatos, delicios si gustos. Ingrediente: 1 turnip
1 rutabaga 1 small celery root 2 yukon gold potatotes 1 parsnip * root
vegetable sizes and shapes vary, but bottom line, you’ll need enough to
fill a 9 x 13-inch casserole dish…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fasole cu orez si telină
12 November 2011
O
reteta delicioasa de post de fasole cu orez si telina din: fasole
boabe, orez, ceapa, morcov, telina, ulei, pasta de tomate, boia de ardei
dulce, foaie de dafin, faina, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
400 g fasole boabe 250 g orez 1 ceapa 1 morcov 2-3 ramuri de telina cu
frunze 150 ml ulei…
Read more »
Read more »
Salata de ficatei si chorizo
12 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de ficatei si chorizo din: chorizo, unt,
ficatei de pui, miz de frunze de salata, patrunjel, miez de nuca, ulei
de nuci si otet de vin alb. Ingrediente: 200 g chorizo proaspat sau alt
carnat condimentat de porc, taiat in bucati mai mari 25 g unt 350 g
ficatei de…
Read more »
Read more »
Gulii umplute cu ciuperci
12 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gulii umplute cu ciuperci din: gulii,
ciuperci, ceapa, usturoi, orez, bulion, lapte de soia, ulei, marar, sare
si piper. Ingrediente: 6 gulii de toamna 200 g ciuperci proaspete 1
ceapa mica 2 catei de usturoi 150 g orez 1 lingurita bulion 150 ml lapte
de soia 50 ml ulei…
Read more »
Read more »
Bomboane argentiniene
12 November 2011
O
reteta delicioasa de bomboane argentiniene din: arahide, ulei, zahar
pudra, lapte praf, albusuri, galbenus, sare, zahar, faina, praf de copt
si ciocolata neagra. Ingrediente: 150 g arahide prajite, fara sare 3
linguri ulei 50 g zahar pudra 3 linguri lapte praf pentru coaja: 2
albusuri 1 galbenus un praf de sare 1 lingurita zahar…
Read more »
Read more »
Gratin cu bacon
12 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gratin cu bacon din: gulii, cartofi,
ceapa, seminte de dovleac, bacon, smantana, cascaval, ulei, oua, faina,
sare si piper. Ingrediente: 3 gulii 2 cartofi 1 ceapa 50 g seminte de
dovleac 200 g bacon 400 g smantana 50 g cascaval 2 linguri ulei 3 oua 2
linguri faina sare…
Gratin cu bacon
12 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de gratin cu bacon din: gulii, cartofi,
ceapa, seminte de dovleac, bacon, smantana, cascaval, ulei, oua, faina,
sare si piper. Ingrediente: 3 gulii 2 cartofi 1 ceapa 50 g seminte de
dovleac 200 g bacon 400 g smantana 50 g cascaval 2 linguri ulei 3 oua 2
linguri faina sare…
Read more »
Read more »
Pui fraged la ceaun
12 November 2011
O
reteta delicioasa de pui fraged la ceaun din: ulei de masline, ceapa,
pulpe dezosate, cartofi, supa de legume, broccoli, verdeata, mazare,
ceapa verde si sos pesto. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline o
ceapă, mărunţită 500 g de pulpe dezosate, fără pieliţă 300 g de cartofi
noi mici 425 ml de supă de legume…
Read more »
Read more »
Orez cu prune uscate
12 November 2011
O
reteta delicioasa de orez cu prune uscate din: orez, prune uscate, apa,
lapte de soia, margarina, zahar, ghimbir si sare. Ingrediente: 500 g
orez 800 g prune uscate 1 litru de apa lapte de soia 100 margarina sau
ulei 80 g zahar 1 lingurita de ghimbir ras (optional) sare Mod de
preparare: Curatati…
Read more »
Read more »
Votca cu prune si scortisoara
12 November 2011
O
reteta de votca cu prune si scortisoara din: prune, zahar tos,
scortisoara, zeama de lamaie si votca. Ingrediente: 450 prune foarte
coapte, fara samburi 300 g zahar tos un baton de scortisoara de 10 cm
zeama de la 1 lamaie si coaja curatata cu ajutorul cutitului 1 l votca
Mod de preparare: Intr-un…
Read more »
Read more »
Salată cu frunze de spanac şi şuncă
12 November 2011
O
reteta delicioasa de salata cu frunze de spanac si sunca din: fasole
verde, ulei de floarea soarelui, sunca afumata, paine, ciuperci, frunze
de spanac, avocado, usturoi, mustar boabe, otet de vin rosu si ulei de
floarea soarelui. Ingrediente: 140 g de fasole verde fină 4 linguri ulei
de floarea-soarelui 6 felii de şuncă afumată,…
Read more »
Read more »
Taşcuţe cu varza
12 November 2011
O
reteta delicioasa de tascute cu varza din: pulpa de vitel, varza
murata, bacon murat, ceapa, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente:
500 g pulpa de vitel 400 g varza murata 150 g bacon murat 1 ceapa mare
100 ml ulei 1 lingurita rasa cimbru uscat sare piper Mod de preparare:
Curatati, spalati si…
Read more »
Read more »
Sardine cu rosii
12 November 2011
O
reteta delicioasa de sardine cu rosii din: fileuri de sardine, sare,
piper, ceapa, usturoi, rosii, patrunjel, ulei de masline si seminte de
fenicul. Ingrediente: 6 fileuri de sardne sare piper 1 ceapa 2 catei de
usturoi 500 g rosii 1 legatura patrunjel 2 linguri ulei de masline 1/2
seminte de fenicul Mod de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura Opera
12 November 2011
O
reteta delicioasa de Prajitura Opera din: lapte, zahar, galbenusuri,
esenta de vanilie, gelatina, ciocolata amaruie, smantana, nes, unt,
galbenusuri si smantana. Ingrediente: pentru crema bavareza: 240 ml
lapte 90 g zahar 3 galbenusuri 1 fiola esenta de vanilie 5 g gelatina 70
g ciocolata amaruie 360 ml smantana pentru frisca crema de cafea: 250…
Read more »
Read more »
Salata de ton
12 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de ton din: orez, ton, boabe de
porumb, ceapa, ardei gras, masline negre, patrunjel, zeama de lamaie,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g orez cu bobul lung 1
conserva de ton bucatiin ulei 3 linguri boabe de porumb dulce 1 ceapa
potrivita 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Placinta aromata
12 November 2011
O
reteta gustoasa de placinta cu spanac, faina, unt, oua, lapte, praf de
copt, sare, ceapa verde, smantana, ulei, piper. Ingrediente aluat: 500 g
făină 200 g unt 2 ouă 4 linguri lapte 1 praf de copt sare Ingrediente
umplutura: 300 g spanac proaspăt 3 legături ceapă verde 3 ouă 4 linguri
smântână 2 linguri…
Read more »
Read more »
Rulada cu fructe de padure
12 November 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu fructe de padure, oua, zahar, faina,
praf de copt, lapte, esenta de vanilie, oua, unt, frisca, afine, fulgi
de migdale. Ingrediente blat: 4 ouă 120 zahăr 120 g făină 1 linguriţă
praf de copt Ingrediente clemă: 300 ml lapte 100 a zahăr 1 esenţă de
vanilie 3 ouă 250…
Read more »
Read more »
Retete pentru weekend
12 November 2011
Budincă
de orez cu banane O reteta delicioasa de budinca de orez cu banane din:
praf de custard, lapte degresat, zahar, banana, orez si scortisoara.
Ingrediente: 1 lingura praf pentru custard 400 ml de lapte degresat 2
linguri zahar o banana mare, taiata felii subtiri 85 g de orez pentru
budinci 1/4 lingurita de… Citeste…
Read more »
Read more »
Cum se prepara biban de mare cu sos de piper – Gordon Ramsay (video)
12 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara biban de mare cu sos de piper, un
preparat rapid si delicios. Ingrediente: Filet of Sea Bass Bell Pepper –
1 large red and 1 large yellow, or several of both Shallots – 3 Star
Anise – 3 White Wine Vinegar – 1 1/2 Tbs Vermouth – 2…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Ostropel de pui
12 November 2011
O
reteta delicioasa de ostropel de pui, pulpa de rosii, ulei, usturoi,
vin alb, busuioc, ciuperci, sare, piper. Ingrediente : 2 bucăţi piept de
pui 350 ml pulpă de roşii 3 linguri ulei 3 căţei de usturoi 200 ml vin
alb sec 1 lingurita busuioc 100 g ciuperci din conserva sare piper Mod
de preparare:…
Read more »
Read more »
Gogosele aromate
12 November 2011
O
reteta delicioasa de gogosele din: faina, lapte, unt, galbenusuri,
zahar, esenta de vanilie, coaja de lamaie, drojdie, ciocolata neagra,
frisca, sare, ulei, zahar. pudra. Ingrediente: 600 făină 125 ml apă
călduţă 125 ml lapte 60 g unt topit 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 esenţă
de vanilie coala de la o lămâie 25 g…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu taitei
12 November 2011
O
reteta delicioasa de supa de pui cu taitei, carne de pui, ceapa,
morcov, radacina de patrunjel, cartof, pastarnac, telina, broccoli,
patrunjel verde, sare, piper, ou, faina. Ingrediente: 1 pui mare 1 ceapa
2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 cartof pastarnac telina 1 broccoli
patrunjel verde sare piper Ingrediente taietei: 1 ou 1 praf…
Read more »
Read more »
Pate cu vin
12 November 2011
O
reteta delicioasa de pate cu vin, ficat de pui, lapte dulce, ceapa,
galbenus de ou, smantana, unt, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 400 g
ficătei de pui 500 m lapte dulce 1 ceapă 1 gălbenuş de ou fiert tare 1
lingură smântână 200 g unt 1 căţel de usturoi 50 ml vin alb sare piper…
Read more »
Read more »
Stifado de vita
11 November 2011
O
reteta delicioasa de stifado de vita din: usturoi, rozmarin, carne de
vita, ulei, sare, piper, bulion, foi de dafin, scortisoara, chimen, otet
de vin rosu, rosii, vin rosu, ceapa rosie, cartofi si rosii.
Ingrediente: 2 catei de usturoi 2 fire de rozmarin 800 g carne de vita 4
lingri ulei sare piper 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Sunset
11 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Blue Sunset din: rachiu, suc de ananas,
canada dry, curacao albastru, ananas, cirese si menta. Ingrediente: 3 cl
rachiu 3 cl suc de ananas 3 cl Canada Dry 1 cl Curacao albastru o felie
de ananas cirese menta proaspata Mod de preparare: Turnam gheata pe
rachiu, sucul de fructe…
Read more »
Read more »
Spata de miel la cuptor cu ansoa si rozmarin
11 November 2011
O
reteta delicioasa de spata de miel la cuptor cu ansoa si rozmarin din:
frunze de rozmarin, usturoi, capere, fileuri de ansoa, ulei de masline,
lamai, spata de miel, ceapa rosie si vin alb. In comparatie cu bucatile
cele mai bune pentru copt, cum ar fi pulpa sau muschiul, spata este inca
ieftina. Are mai…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Mere umplute
11 November 2011
O
reteta delicioasa de mere umplute din: mere, cognac, morcovi, dovleac,
teliona, coacaze, jambon, varza rosie, unt, ceapa, scortisoara, piper
alb, sare si dafin. Ingrediente: 8 mere de marime mijlocie 8 lingurite
de cognac 2 morcovi 200 g dovleac 2 tulpini de telina cu frunze 150 g
coacaze, rosii sau negre 400 g jambon 1…
Read more »
Read more »
Legume murate
11 November 2011
O
reteta delicioasa de legume murate din: conopida, ceapa, castravete,
fasole verde, sare, otet de mere, usturoi, ghimbir, coriandru, zahar
tos, mustar, mustar boabe, turmeric sau curry, ardei iute si amidon.
Ingrediente: 1 conopida de circa 500 g, desfacuta buchete mici 2 cepe de
apa, taiate sferturi 1 castravete mare, taiat in doua pe lungime,…
Read more »
Read more »
Scones cu brânză
11 November 2011
Se
încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se răstoarnă într-un bol 225g de
făină cu agent de creştere şi 2 linguriţe pudră de muştar. Se freacă
totul cu 50g de unt tăiat cubuleţe, până arată ca pesmetul. Se adaugă în
bol o mare parte din 50g de brânză dată prin râzătoare, apoi se toarnă…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Gustare calda
11 November 2011
O
reteta gustoasa din: ficat de gasca, ulei, vin rosu, coniac, morcov,
praz, telina, ciuperci, unt, sare. Ingrediente: 400 g ficat de gâscă sau
de curcan 3 linguri ulei 75 ml vin roşu 100 ml coniac Ingrediente
garnitura: 1 morcov mare 1 fir de praz 1 telină 5-6 ciuperci champignon 2
linguri unt sare Mod…
Read more »
Read more »
Ficat la cuptor
11 November 2011
O
reteta gustoasa de ficat de vita la cuptor cu: lapte dulce, ceapa
rosie, praz, ulei, vin alb, busuioc verde, menta uscata, sare.
Ingrediente: 400 g ficat de vita sau de porc 500 ml lapte dulce 1 ceapă
roşie 2 fire de praz (partea albă) 2 linguri ulei 3 căţei de usturoi 50
ml vin…
Read more »
Read more »
Rulada cu ficatei si legume
11 November 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu ficatei, faina, unt, drojdie, apa, ou,
sare, piept de pui, ceapa, bacon, oua, morcovi, radacina de patrunjel,
sare, piper, ulei. Ingrediente bat: 300 g făină 50 g unt 25 g drojdie
100 ml apă caldă l ou 1 praf de sare Ingrediente umplutura: 200 g
ficătei 300 g piept…
Read more »
Read more »
Piept de rata cu conopida pane si sos de rodii
11 November 2011
O
reteta de piept de rata cu conopida pane si sos de rodii din: piept de
rata, conopida, faina, oua, pesmet, ulei, sos de rodie, marar, sare si
piper. Ingrediente: 700 g piept de rata 600 g conopida 100 g faina 2 oua
150 g pesmet 300 ml ulei 100 g sos de rodie 1…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Tiramisu
11 November 2011
O
reteta delicioasa de Tiramisu din: piscoturi de sampanie, cafea,
lichior de cafea, branza dulce de vaca, zahar pudra, frisca, esenta de
migdale, zahar vanilat, stafide si coniac. Ingrediente: 500 g pişcoturi
de şampanie 300 ml cafea 70 ml lichior de cafea pentru cremă: 600 g
brânză dulce de vacă 200 g zahăr pudră 300…
Read more »
Read more »
Turtite din cartofi
11 November 2011
O
reteta delicioasa de turtite din cartofi din: cartofi, ceapa, oua,
pipee, ulei, patrunjel si sare. Ingrediente: 4 cartofi mari 1 ceapa 1 ou
un varf de lingurita piper macinat 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare
Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe
răzătoarea mică. Stoarceţi-i bine de zeama pe care…
Read more »
Read more »
Spanac şi cannelloni cu brânză
11 November 2011
O
reteta delicioasa de spanac si cannelloni cu branza din: ulei de
floarea soarelui, usturoi, zahar tos, oregano, rosii, spanac, branza de
capra, nucsoara, canneloni si mozzarella. Ingrediente: pentru sosul de
rosii: o lingura de ulei de floarea soarelui 3 catei de usturoi, feliati
marunt un strop de zahar tos auriu o lingurita de oregano…
Read more »
Read more »
Cocktail Corail
11 November 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail Corail din: rachiu de pere, fructe de
passiflora, suc de ananas, kiwi, zmeura si sirop de menta. Ingrediente 3
cl rachiu de pere 3 cl lichior din fructe de passiflora 4 cl suc de
ananas o felie de kiwi bucati de zmeura pentru crusta de zahar: sirop de
menta si…
Read more »
Read more »
Rulada cu branza si ardei
11 November 2011
O
reteta delicioasa de rulada de branza, ardei, oua, smantana, faina,
cascaval, ceapa verde, patrunjel, sare, piper, ulei, salata. Ingrediente
aluat: 6 oua 3 linguri smantana 2 linguri faina 100 g cascaval
Ingrediente umplutura: 300 g branza de vaci 100 g cascaval 2 linguri
smantana 1 leg. ceapa verde 1 ardei roşu 1 leg. patrunjel…
Read more »
Read more »
Muschi de vitel cu mozzarella
11 November 2011
O
reteta de muschi de vitel cu mozzarella din: muschi de vitel, ulei de
masline, sare, piper, sunca de parma, mozzarella, usturoi, rozmarin,
cimbru, frunze de salvie, unt, supa, vin alb si smantana. Ingrediente: 8
felii subţiri de muşchi de viţel (a cca 80 g) 3 linguri ulei de măsline
sare piper 4 felii şuncă…
Fleică de porc cu sfeclă roşie în sos dulce acrişor
11 November 2011
O
reteta delicioasa de fleica de porc cu sfecla rosie in sos dulce
acrisor din: fleica de porc, sfecla rosie, unt, faina, lapte, miere,
lamaie, sare si piper. Ingrediente: 700 g fleică de porc 500 g sfeclă
roşie coaptă 50g unt 2 linguri făină 250 ml lapte 2 linguriţe miere 1
lămâie sare piper …
Read more »
Read more »
Cum se prepara banane picante – Gordon Ramsay (video)
11 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara banane picante, un desert delicios
si usor de preparat. Ingrediente: Sugar – 1 cup Bananas Butter – 2 TBS
Chili finely sliced – (1-2) Brown Rum – nice sized glug Coconut Milk –
1/4 cup Vanilla Ice Cream – several scoops Cum se prepara banane picante
– Gordon…
Read more »
Read more »
Minitarte cu sunca
11 November 2011
O
reteta delicioasa de minitarte cu sunca, oua, paine, ciuperci,
maioneza, piper, sare, castravete, masline, gogosar murat. Ingrediente:
100 g şuncă 4 ouă 8-10 bucăţi pâine feliată 100 g ciuperci din conservă
200 g maioneză piper sare 1 castravete pentru decor 50 g măsline fără
sâmburi pentru decor 1 gogosar murat Mod de preparare: Feliile…
Read more »
Read more »
Mere in budinca de orez
11 November 2011
O
reteta gustoasa de mere in budinca de orez cu: unt, gem de coacaze,
oua, zahar, esenta vanilie, sare. Ingrediente: 200 g orez 4 mere 2
linguri unt 100 g gem de coacăze 4 ouă 50 g zahăr 1 esenţă vanilie 1
praf sare Mod de preparare: Se spală orezul bine şi se fierbe în…
Read more »
Read more »
Chec cu ciocolata
11 November 2011
O
reteta delicioasa de chec cu ciocolata, oua, zahar, faina, cacao, ulei,
praf de copt, sare. Ingrediente: 6 ouă 200 g zahăr 125 g făină 3
linguri cacao 50 ml ulei 100 g ciocolată menaj 1 plic praf de copt 1
praf sare Ingrediente decor: 150 g ciocolată 2 linguri ulei Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Rulouri savuroase de peste
11 November 2011
O
reteta delicioasa de rulouri de peste din: macrou, morcov, orez,
ciuperci, marar, patrunjel, branza, ulei, unt, usturoi, boia dulce,
sare, piper. Ingrediente: 300 g file de peste alb (cod, macrou,
merlucius) 1 morcov fiert 250 g orez cu bobul lung 150 g ciuperci
champignon 5-6 ciuperci gălbiori 1lingură mărar verde tocat 1 lingură
pătrunjel…
Read more »
Read more »
Rulade de vinete umplute cu carne
10 November 2011
O
reteta delicioasa de rulade de vinete umplute cu carne din: vinete,
sare, rosii uscate, ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata,
mustar, ou, patrunjel, sare, piper, chimen, cimbru, ardei capia si suc
de lamaie. Ingrediente: 3 vinete sare 4 roşii uscate conservate în ulei 1
ceapă 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Orez cu legume
10 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de orez cu legume din: orez, frunze de
salata verde, ardei gras, morcovi, ceapa verde, ciuperci, foaie de
dafin, rosii, ulei de masline, frunze de telina, patrunjel verde, sare,
piper si smantana, frunze de salvie si tarhon. Ingrediente: 300 g orez
cu bobul lunguiet 4-5 frunze salata verde 1 ardei…
Read more »
Read more »
Papiote de pui cu ţelină si scortisoară
10 November 2011
O
reteta delicioasa de papiote de pui cu telina si scortisoara din: piept
de pui, telina, morcov, bacon, ulei, scortisoara, miere, sare si piper.
Ingrediente: 600 g piept de pui 500 g telina 1 morcov mare 200 g bacon
taiat in felii subtiri 1 lingura scortisoara 150 ml ulei 3 linguri miere
sare piper …
Read more »
Read more »
Cocktail Normandy
10 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Normandy din: calvados, creme de cacao,
frisca lichida, galbenus si zahar pudra. Ingrediente: 2 cl Calvados 2 cl
Creme de Cacao 1 lingura de frisca lichida proaspata 1 galbenus 1
lingurita de zahar pudra Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in
shaker, apoi turnam bautura in paharul de cocktail.…
Read more »
Read more »
Scoici Bon Appetit
10 November 2011
O
reteta delicioasa de scoici bon appetit din: scoici, sparanghel,
lamaie, marar, smantana, ciuperci, unt, usturoi, unt, coniac, sare si
piper. Ingrediente: 1/2 pungă scoici 1 conservă sparanghel 1 lămâie
mărar 4 linguri smântână 1 cutie ciuperci 50 g unt 2 căţei usturoi 2
linguri coniac sare piper Mod de preparare: Iei o pungă…
Read more »
Read more »
Smoothie de banană cu caramel
10 November 2011
Se
cojeşte o banană mare, coaptă şi se pune într-un blender, împreună cu
un pahar de 125 ml de budincă cu aromă de caramel şi 200 ml de lapte. Se
mixează ingredientele până se omogenizează. Se împarte amestecul la
două pahare şi se stropeşte cu 1/2 linguriţă de miere înainte de a
servi. Smoothie de…
Read more »
Read more »
Sufleu de carne cu banane (Bobotie)
10 November 2011
O
reteta delicioasa de sufleu de carne cu banane din: chifla, ceapa,
usturoi, carne tocata, oua, stafide, chutney, sare, piper, praf de
curry, suc de lamaie, foi de dafin, lapte, nucsoara, banane si fulgi de
migdale. Ingrediente: chiflă veche de-o zi 2 cepe 5 căţei de usturoi 500
g carne tocată (de vită sau de…
Read more »
Read more »
Peste cu legume gratinate
10 November 2011
O
reteta delicioasa de peste cu legume gratinate din: fileuri de peste
alb, vanata, ardei gras, ciuperci, dovleac, capere, ou, faina, sare,
piper si zeama de lamaie. Ingrediente: 4 fileuri de peste alb 1 vanata
mica 1 ardei gras 150 g ciuperci 1 dovleac mic 2 linguri capere 1 ou 2
linguri faina sare piper…
Read more »
Read more »
Tarte cu afine
10 November 2011
Se
frământă un aluat din 300 g făină, 200 g unt, 100 g zahăr, 1 ou, 1
praf de sare; se înfăşoară în folie şi se dă la frigider 30 min. Se
încinge cuptorul la 180 °C. Se întinde o foaie de aluat şi se tapetează
cu ea 8 forme mici (0 10 cm), unse…
Read more »
Read more »
Burek cu carne
10 November 2011
O
reteta delicioasa de burek cu carne din: foi de placinta, carne tocata
de vita, ceapa, ardei gras, ulei, morcov, ierburi aromate, sare, piper,
boia, ou, smantana si apa minerala. Ingrediente: 1 pachet foi de
plăcintă 600-700 g carne tocată de vită 3 cepe 1 ardei gras 2 linguri
ulei 1 morcov ras ierburi aromate…
Read more »
Read more »
Conserva de rosii
10 November 2011
O
reteta delicioasa de conserva de rosii (pentru iarna) din: ulei de
floarea soarelui, ceapa, telina, usturoi, ardei iute, foi de dafin, boia
iute, boia dulce, mere acrisoare, rosii deshidratate, zahar tos si otet
de vin al sau vin rosu. Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui
3 cepe mari, tocate 4 codite de telina,…
Read more »
Read more »
Briose cu ou, spanac si somon afumat
10 November 2011
O
reteta delicioasa de briose cu ou, spanac si somon afumat din: otet de
vin alb, oua, spanac, unt, chifle, somon afumat, galbenusuri de ou,
zeama de lamaie si piper cayenne. Ingrediente: o lingura de otet de vin
alb 4 oua proaspete 300 g spanac 25 g unt, pentru prajit si uns 2
chifle, taiate…
Read more »
Read more »
Cocktail Acapulco
10 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Acapulco din: tequila, escorial, suc de
grepfrut, zeama de lamaie si o felie de lamaie. Ingrediente: 2 cl
tequila 2 cl Escorial verde 2 cl suc de grepfrut 1 cl zeama de lamaie o
felie de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu
gheata in shaker, apoi…
Read more »
Read more »
Batoane cu scorţişoară şi stafide
10 November 2011
Se
încinge cuptorul la 160° C/ gaz 4. Se pun într-o crăticioară, la foc
mic, 140 g de unt, 140 g de zahăr fin, 2 linguri de miere şi 1 linguriţă
de scorţişoară măcinată. După ce s-au topit, se răstoarnă 175 g de ovăz
şi 75 g de stafide şi se amestecă până se omogenizează.…
Read more »
Read more »
Năut picant
10 November 2011
Se
încinge cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se pun într-un bol 400g năut din
conservă, scurs şi uscat, 1 linguriţă de ulei vegetal şi 1 lingură pudră
de ardei iute. Se amestecă până ce năutul este acoperit în totalitate
de pudra de ardei iute. Se pune năutul pe o tavă, apoi se coace 25…
Read more »
Read more »
Cotlete în crustă de brânză Camembert cu varză roşie
10 November 2011
O
reteta delicioasa de Cotlete în crustă de brânză Camembert cu varză
roşie din: cotlete de porc, banza camembert, cascaval, ou, ulei, seminte
de coriandru macinate, cimbru, mere, pesmet, frunze de salvie, sare si
piper. Branza Camembert este cel mai cunoscut sortiment dintre
brânzeturile franceze. Este preparată mai ales în Normandia, din lapte
de vacă,…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu ghimbir şi sos de ciocolată cu ardei iute
10 November 2011
O
reteta delicioasa de inghetata cu ghimbir si sos de ciocolata din:
ghimbir, sirop de ghimbir, inghetata de vanilie, ciocolata neagra, lapte
integral, fulgi de ardei iute si zahar fin. Ingrediente: 75 g ghimbir
confiat, tocat fin 3 linguri sirop de ghimbir (obtinut prin fierberea
ghimbirului confiat intr-un pic de apa cu zahar) 1 litru…
Read more »
Read more »
Ficatei cu ciuperci
10 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ficatei cu ciuperci din: ficat de pui,
kaizer, ciuperci, ceapa verde, patrunjel verde, mustar, ulei, sare,
piper si cimbru. Ingrediente: 1 kg ficat de pui 300 g kaizer feliat 300 g
ciuperci 1 legătură ceapă verde 1 legătură pătrunjel verde 2-3 linguri
muştar 2 linguri ulei sare piper cimbru…
Read more »
Read more »
Lemon Custard
10 November 2011
Se
aşază într-un castron mare 2 ouă şi 2 gălbenuşuri. Se adaugă 100 g
zahăr şi 1 linguriţă amidon: se amestecă. Se crestează pe lung 1 baton
de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Se adaugă la
compoziţia de ouă. Păstaia de vanilie şi coaja rasă de la 1 limettă se
dau în…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail Gimlet (video)
10 November 2011
O
reteta video despre Cum se prepara Cocktail Gimlet, un cocktail usor de
preparat din gin, lime, multa gheata si un pahar de Cocktail. Cum se
prepara Cocktail Gimlet
Read more »
Read more »
Porc la tavă cu praz şi sos de coacăze
9 November 2011
O
reteta delicioasa de porc la tava cu praz si sos de coacaze din: pulpa
de porc, praz, oua, ulei, unt, faina, lapte, coacaze, boia de ardei
dulce, cimbru uscat, seminte de coriandru, sare si piper. Ingrediente:
700 g pulpa de porc 1 kg praz 2 oua 50 ml ulei 50 unt 2 linguri faina…
Read more »
Read more »
Conopida cu legume aromate
9 November 2011
O
reteta delicioasa de conopida cu legume aromata din: conopida, ardei
capia, gogosari, ardei galbeni, morcovi, usturoi, chimen, boabe de
coriandru, ulei de masline si sare. Ingrediente: 1 kg conopida 3 ardei
capia 3 gogosari 3 ardei galbeni 3 morcovi 3 catei de usturoi 1
lingurita chimen cateva boabe de coriandru ulei de masline sare…
Read more »
Read more »
Tocanita de curcan cu ciuperci
9 November 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de curcan cu ciuperci din: piept de
curcan, ciuperci, bulion, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare si piper
alb. Ingrediente: 800 g piept de curcan 800 g ciuperci 6 rosii sau
cateva linguri de bulion concentrat 2 cepe 3-4 catei de usturoi 2-3
linguri ulei de masline sare piper alb…
Read more »
Read more »
Conserva picanta cu mango
9 November 2011
O
reteta delicioasa de conserva picanta cu mango din: fructe de mango,
zahar brun, zahar tos, zeama si coaja de lamaie, otet de vin alb,
seminte de cardamom, boabe de coriandru, ghimbir, chilli sau boia iute,
usturoi si mac. Ingrediente: 6 fructe de mango, curatate de coaja si
taiate cuburi 300 g zahar brun 400…
Read more »
Read more »
Chiftele grecesti (Soutzoukakia)
9 November 2011
O
reteta delicioasa de chiftele grecesti din: carne tocata, paine uscata,
vin, usturoi, ulei, sare, piper, chimen, faina, rosii, ceapa, frunze de
dafin, ardei iute, sare, piper si ulei. Inrgediente: 750 g carne tocata
(vita, porc, oaie) 3 felii de paine uscata 1 cana cu vin 3 catei de
usturoi ulei sare piper chimen 200…
Read more »
Read more »
Vinete umplute cu ficăţei de pui si linte
9 November 2011
O
reteta delicioasa de vinete umplute cu ficatei de pui si linte din:
vinete, ficatei de pui, linte, ardei gras, ceapa, morcov, telina, pasta
de tomate, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete
potrivite 500 g ficatei de pui 300 g linte fiarta 1 ardei gras 1 ceapa 1
morcov 1 telina mica 2…
Read more »
Read more »
Tartă cu fructe
9 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu fructe din: amestec de fructe uscate,
coaja si suc de portocala, foietaj, gem de caise si martipan.
Ingrediente: 200 g amestec de fructe uscate (deshidratate) coaja si
sucul de la o portocla mica un pachet de 375 g de foietaj 3 linguri de
gem de caise 200 g martipan…
Ruladă cu gogoşari şi ghimbir
9 November 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu gogosari si ghimbir din: muschi file de
porc, gogosari, ceapa, ghimbir, ou, pesmet, patrunjel, ulei, cimbru
uscat, sare si piper. Ingrediente: 1,5 muschi file de porc (bucata
intreaga) 2-3 gogosari 1 ceapa 100 g ghimbir 1 ou 2 linguri pesmet 1
leg. patrunjel 50 ml ulei 1 lingurita rasa…
Read more »
Read more »
Tocanita de legume (pentru iarna)
9 November 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de legume (pentru iarna) din: rosii,
ardei capia, ceapa rosie, usturoi, vanata, morcovi, ulei de masline,
otet, patrunjel, coriandru, busuioc, boia de ardei dulce, sare si piper.
Ingrediente: 2 kg rosii bine coapte 5-6 ardei capia rosii 4 cepe rosii 4
catei de usturoi 1 vanata mare 2 morcovi 6-7…
Read more »
Read more »
Cremă de nucă de cocos cu fructe
9 November 2011
O
reteta simpla de crema de nuca de cocos cu fructe din: crema de cocos,
branza, zahar tos, extract de vanilie, kiwi si compot de ananas.
Ingrediente: un pachet de 50g de cremă de cocos (substanţa solidă şi cea
lichidă din cutie se separă, încorporaţi lichidul doar cât să obtineţi
un amestec foarte cremos, aşezaţi…
Read more »
Read more »
Vinete si ardei gras
9 November 2011
O
reteta de conserva de legume (vinete si ardei gras) din: ulei de
floarea soarelui, ceapa, vinete, ardei gras, usturoi, ardei iute, boabe
de corandru, chimen, piper, otet de vin rosu, zahar si rosii. Poate fi
servita atata cu curry, cat si cu cartofi rumeniti la cuptor.
Ingrediente: 1 lingura ulei de floarea soarelui 2…
Read more »
Read more »
Pizza delicioasa de vinete
9 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pizza delicioasa de vinete din: vinete,
rosii cherry, usturoi, patrunjel, cascaval, sare, piper si ulei de
masline. Ingrediente: 2 vinete mai mici 8 rosii cherry 3 catei de
usturoi frunze de patrunjel 200 g cascaval sare piper ulei de masline
Mod de preparare: Vinetele spălate le tai în…
Read more »
Read more »
Ton şi paste cu sos pesto
9 November 2011
Ton
si paste cu sos pesto din: paste penne, ton in ulei, pesto cu busuioc,
branza cheddar si rosii cherry. Ingrediente: 400 g paste pennet o
conserva de 200 g ton in ulei un borcan de sos pesto cu busuioc 100 g
branza rasa Cheddar o caserola de 250 g rosii cherry, injumatatite
Mod…
Read more »
Read more »
Cremă de iaurt cu caise
9 November 2011
Se
taie jumătăţi 400 g caise şi se golesc de sâmburi; pulpa se taie felii.
Se amestecă 4 linguri lichior de portocale cu 2 linguri zahăr pudră; se
toarnă peste caise şi se lasă să se marineze cca 30 min. Se amestecă
500 g iaurt cu 3 linguri zahăr pudră şi 4 linguri suc de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata de paste si sos pesto (video)
9 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara Salata de paste si sos pesto, un
preparat rapid, delicios, pentru care se folosesc foarte putine
ingrediente. Cum se prepara salata de paste si sos pesto
Read more »
Read more »
Budincă de orez cu banane
9 November 2011
O
reteta delicioasa de budinca de orez cu banane din: praf de custard,
lapte degresat, zahar, banana, orez si scortisoara. Ingrediente: 1
lingura praf pentru custard 400 ml de lapte degresat 2 linguri zahar o
banana mare, taiata felii subtiri 85 g de orez pentru budinci 1/4
lingurita de scortisoara Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Gaspacho de ardei gras
9 November 2011
Se
incinge cuptorul la 200C. Se taie jumatati 750 g ardei grasi galbeni si
se aseaza pe tava, cu pielea in sus. Se coc 20 minute pana ce piele
face basicute. Se taie cuburi 150 g paine alba si se stropesc cu 75 ml
ulei de masline. Se presara 4 catei de usturoi pisati. Se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Gulaş la ceaun
9 November 2011
O
reteta delicioasa de gulas la ceaun din: ciolan, ceapa, boia de ardei,
bulion, cartofi, morcovi, patrunjel, sare, piper, chimen, foi de dafin,
patrunjel, faina, gris si 1 ou. Ingrediente: 1 ciolan de 2,5 kg 8 cepe
medii 1 lingura cu varg de boia de ardei dulce 2 linguri pasta de ardei
rosu 1 bulion…
Read more »
Read more »
Cocktail Crazy Wonder
9 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Crazy Wonder din: lichior de kiwi, suc de
ananas, nuca de cocos si kiwi. Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 2 cl
suc de ananas 1 cl lichior de nuca de cocos o felie de kiwi Mod de
preparare: Mixam bine lichiorurile si sucul de fructe in shaker, apoi…
Read more »
Read more »
Supă ţărănească
9 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa taraneasca din: dovlecei, conopida,
varza, morcovi, telina, oua, smantana, paine neagra, patrunjel, sare,
piper, pastarnac si patrunjel. Ingrediente: 250 g dovlecei 100 g
conopidă 150 g varză 150 g morcovi 100 g ţelină 2 ouă 100 g smântână 100
g pâine neagră 80 g unt 1 legătură de…
Read more »
Read more »
Roşii conservate
9 November 2011
O
reteta delicioasa de rosii conservate din: rosii, seminte de mustar,
ienibahar, vita de vie, frunza de visin, sare grunjoasa si apa.
Ingrediente: 2 kg rosii bine coapte, dar tari, de marime potrivita
seminte de mustar seminte de ienibahar frunze de vita de vita frunze de
visin sare grunjoasa neiodata apa Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Orez cu creveti
9 November 2011
O
reteta delicioasa de orez cu creveti din: spanac, creveti, iaurt
natural, ulei de masline, ceapa, usturoi, orez brun, pasta de curry,
concentrat de legume, mazare, rosii cherry si oua. Ingrediente: 200 g
spanac 300 g creveti iaurt natural, pentru servit 1 lingura ulei de
masline 1 ceapa mare, tocata 3 catei de usturoi, tocati…
Read more »
Read more »
Pasta picanta de ardei
9 November 2011
O
reteta delicioasa de pasta de ardei iute din: ardei capia, ardei iute
uscat, boia dulce, rosii, seminte de coriandru, seminte de chimen,
usturoi, coaja si zeama de lamaie, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg ardei
capia 4-5 ardei iuţi uscaţi (sau 1 lingură pudră de chilii ori boia
iute) 1 lingură boia dulce 4-5…
Read more »
Read more »
Paste cu dovlecei
8 November 2011
O
reteta delicioasa de paste cu dovlecei din: spaghetti, ulei, dovlecei,
lamaie, smantana, crema de branza si ierburi aromatice. Ingrediente: 350
g spaghetti 1 lingura de ulei 3 dovlecel mici 1/2 lamaie rasa 100
gsmantana 50 g crema de branza 1 lingurita amestec de ierburi aromate
uscate (busuioc, patrunjel, oregano) Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Castraveti murati in saramura
8 November 2011
O
reteta delicioasa de castraveti murati in saramura din: castraveti
cornison, marar uscat, frunze de visin, boabe de mustar, seminte de
ienibahar, radacina de hrean, usturoi, foi de dafin si sare grunjoasa.
Ingrediente: castraveti mici cornison seminte de marar uscat frunze de
visin boabe de mustar seminte de ienibahar radacina de hrean usturoi foi
de…
Read more »
Read more »
Copanele cu orez, mazare si spanac
8 November 2011
Preincalzeste
cuptorul la semnul 6/2000C. Amesteca 4 linguri ketchup dulce, 1
lingurita boia de ardei iute si 2 linguri ulei de floarea soarelui. Unge
12 copanele si aseaza-le pe o tava. Da la cuptor 25-30 de minute.
Fierbe orezul în apă cu sare, conform indicaţiilor înscrise pe ambalaj,
şi adaugă 300 g mazăre verde în…
Read more »
Read more »
Paine de conopida
8 November 2011
O
reteta delicioasa de paine de conopida din: conopida, jambon afumat,
unt, faina, lapte, oua, cascaval, paine uscata, sare si piper.
Ingrediente: 1 conopida 200 g jambon afumat 50 g unt 2 linguri faina 200
ml lapte 3 oua 50 g cascaval ras 1 bucata paine uscata sare piper Mod
de preparare: Fierbi înăbuşit…
Read more »
Read more »
Burgeri cu somon
8 November 2011
O
reteta delicioasa de burgeri de somon din: file de somon, patrunjel,
ceapa verde, creson, chifle, sfecla rosie, capere, coaja si zeama de
lamaie, pesmet, albus, ulei de masline, zahar, rosii si frunze de salata
verde. Ingrediente: 400 g file de somon 1 legatura patrunjel 1 legatura
ceapa verde, doar partea verde o mana de…
Read more »
Read more »
Tocană de pui cu păstârnac
8 November 2011
O
reteta delicioasa de tocana de pui cu pastarnac din: pulpe de pui,
pastarnac, ceapa, marar, ulei, piper, sare, foaie de dafin si faina.
Ingrediente: 4 pulpe de pui 1 kg păstârnac (fraged) 500 g ceapă 1/2
legătură mărar 1 ceaşcă mică de ulei piper sare 1 foaie dafin 1 lingură
făină Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail de pepene
8 November 2011
Se
curăţă de seminţe 300 g pulpă de pepene verde şi 400 g pulpă de pepene
galben. Se scot bile de pulpă, cu ajutorul dispozitivului pentru
porţionat îngheţata. Se spală 3 fire de mentă şi se rup frunzuliţele; se
toacă. Se amestecă împreună cu 3 linguri oţet balsamic brun şi 2
linguri zahăr pudră. Bilele…
Read more »
Read more »
Sos de roşii şi coriandru
8 November 2011
O
reteta delicioasa de sos de rosii cu coriandru din: passata de rosii,
ghimbir, zahar, ardei iuti, chimion, iaurt grecesc, unt si coriandru.
Acest sos se poate servi la carne de pui, dar pentru ca este pregatit
separat si vegetarienii se pot bucura de el. Ingrediente: 700 ml passata
de rosii 1 bucata mare de…
Read more »
Read more »
Bărcute din vinete
8 November 2011
O
reteta delicioasa de barcute din vinete din: vinete, rosii, branza de
vaci sau de capra, usturoi, masline, oua de prepelita, sare, piper,
marar verde, condimente si ulei. Ingrediente: 3 vinete medii 2 roşii
mari 150 g brânză de vaci sau de capră bine scursă 1 căţel de usturoi 50
g măsline negre sau verzi…
Read more »
Read more »
Sfeclă roşie murată
8 November 2011
O
reteta delicioasa de sfecla rosie murata din: bulbi de sfecla rosie,
otet de vin alb, rradacini de hrean, boabe de mustar, boabe de piper,
seminte de chimion, foi de dafin si sare grunjoasa. Ingrediente: 5 kg
bulbi de sfeclă roşie 500 ml oţet de vin alb 3-4 rădăcini de hrean 1
lingură boabe de…
Read more »
Read more »
Musaca cu paste
8 November 2011
O
reteta delicioasa de musaca cu paste din: vinete, macaroane, carne
tocata de curcan, ceapa, morcov, usturoi, pasta de tomate, busuioc, boia
dulce, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete 300 macaroane scurte 500 g
carne tocata de curcan (sau pui) 1 ceapa mare 1 morcov 3 catei de
usturoi 2 linguri pasta de tomate oregano…
Read more »
Read more »
Salata de fasole verde cu mozzarella
8 November 2011
Se
curăţă şi se spală 200 g fasole verde şi 200 g fasole fideluţă galbenă.
Se curăţă şi se taie bucăţi 250 g morcovi mici. Legumele se opăresc în
apă clocotită cu sare, cca 10 min. Se trec prin jet de apă rece şi se
lasă să se scurgă. Se curăţă 2 cepe roşii şi…
Read more »
Read more »
Paste cu legume la cuptor
8 November 2011
O
reteta delicioasa de paste cu legume la cuptor din: praz, cascaval,
parmezan, ulei, mustar boabe, faina, lapte degresat, concentrat de
legume, rosii, costita afumata si paste. Ingrediente: 3 fire de praz,
taiate felii subtiri 100 g cascaval 400 g parmezan, razuit 3 linguri
ulei 1 lingura mustar boabe 2 linguri faina 600 ml lapte…
Read more »
Read more »
Lipii umplute cu carne tocata
8 November 2011
O
reteta delicioasa de lipii umplute cu carne tocata din: ardei gras,
carne tocata de vita, avocado, lipii, ulei, boia iute, usturoi, ceapa,
condimente cajun, rosii cherry, zeama de lamaie si salata verde.
Ingrediente: 2 bucati ardei gras taiat cuburi 300 g carne tocata de vita
2 bucati de avocado 12 lipii 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Cocktail Guillaume
8 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Guillaume din: grepfrut, suc de portocale,
suc de mere, calvados si creme de cassis. Ingrediente: 3 cl suc de
grepfrut 2 cl suc de portocale 3 cl suc de mere 1 cl Calvados putina
Creme de Cassis Mod de preparare: Mixam bine ingredientele in shaker,
apoi turnam intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Ciorbă rădăuteană
8 November 2011
O
reteta delicioasa de ciorba radauteana din: pui, telina, morcovi,
patrunjel, smantana, galbenusuri, usturoi, otet, sare si piper.
Ingrediente: 1 pui mare de casă 1 ţelină 3 morcovi 3 rădăcini de
pătrunjel 1 kg smântână 3 gălbenuşuri 1 căpăţână de usturoi oţet după
gust sare piper Mod de preparare: Cureţi legumele şi puiul şi…
Read more »
Read more »
Burgeri cu fasole mexicană, lămâie verde, iaurt şi sos salsa
8 November 2011
O
reteta delicioasa de Burgeri cu fasole mexicană, lămâie verde, iaurt şi
sos salsa din: fasole boabe, paine, chili, coriandru, ou, salsa, iaurt
degresat, faina integrala, avocado, ceapa rosie si frunze de salata.
Ingrediente: 2 conserve a câte 400g de fasole boabe, spălată şi scursă
de apă 100g de pâine fărâmiţată 2 linguriţe chili pisat
Mancare bielorusa
8 November 2011
O
reteta de mancare bielorusa din: vinete, carne de vita, ceapa, pasta de
tomate, supa de carne, cascaval, rosii, usturoi, ulei, faina, sare si
piper. Ingrediente: 2 vinete potrivite 500 g carne de vita 2 cepe 3
linguri pasta de tomate 400 ml supa de carne strecurata cascaval 2 rosii
bine coapte 2-3 catei de…
Read more »
Read more »
Salată crocantă de ridichi şi roşii
8 November 2011
O
reteta delicioasa de salata corcanta de ridichi cu rosii din: rosii,
ceapa rosie, castravete, ridichi, ulei vegetal, seminte de mustar,
mustar dijon, zeama de lime, zahar fin, ardei iute si frunze de menta.
Ingrediente: 350g de roşii, tocate 3 cepe roşii, tocate fin 1
castravete, curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe 200g de ridichi,…
Read more »
Read more »
Tort de cafea
8 November 2011
O
reteta delicioasa de tort de cafea din: unt, zahar, zahar vanilat,
sare, cafea instant, lichior de cafea, oua, alune, faina, praf dde copt,
glazura de ciocolata alba, boabe de cafea si fulgi de migdale.
Ingrediente: 250 g unt moale 200 g zahar 1 pliculet zahar vanilat 2
prize sare 2 linguri cu varf de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Cocktail de fasole coapta (video)
8 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara cocktail de fasole coapta, o bautura
neobisnuita, dar foarte interesanta si deosebita. Cum se prepara
Cocktail de fasole coapta
Read more »
Read more »
Retete de salate
8 November 2011
Salata
de castane cu verdeata Topeste 25 g unt intr-o tigaie, adauga 800 g
varza (salata sau spanac), tocata marunt si 200 g castane fierte, taiate
grosier. Adauga 5 linguri cidru si asezoneaza, apoi mareste flacara
pana cand cidru se evapora. Salata de castane cu verdeata Pofta buna!
Citeste tot » Reteta zilei: Salata de…
Read more »
Read more »
Retete traditionale: Rulada cu ciuperci
8 November 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu ciuperci, faina, sare, unt, ou, apa,
praf de copt, telemea, sunca, ceapa, usturoi, parmezan, ulei, ou, sare,
piper. Ingnediente aluat: 200g făină 1 linguriţă sare 100 g unt rece 1
ou mare 1 lingură apă 1 vârf cutit praf de copt Ingrediente umputura:
200 g ciuperci 200 g telemea…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Ciorbă de pui â la grec
8 November 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de pui a la grec din: ceapa, morcovi,
patrunjel, rosii, ardei, galbenusuri, piept de pui, smantana, zeama de
lamaie si orez. Ingrediente: 1 ceapă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2
roşii 1 ardei 2 gălbenuşuri 200 g smântână 300 g piept de pui zeama de
la o lămâie 1…
Read more »
Read more »
Prajitura
8 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura din: oua, zahar, faina, napolitana,
nuca, albusuri, unt, galbenusuri, cacao si zahar. Ingrediente: 6 oua 6
linguri zahar 6 linguri faina pentru umplutura: 2 foi napolitana 240 g
zahar 150 g nuca 4 albusuri pentru crema: 300 g unt 6 linguri zahar 4
galbenusuri 2 linguri cacao pentru sirop: 2…
Read more »
Read more »
Muschiulet la cuptor
8 November 2011
O
reteta delicioasa de muschi de vita la cuptor cu: mustar, ulei, supa de
legume, bere, ciuperci, busuioc, usturoi, cimbru, foi de dafin, sare,
piper. Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 5-6 linguri muştar 2-3 linguri
ulei 100 ml supă de legume sau de carne 200ml bere 4 ciuperci mari 4
căţei usturoi cimbru busuioc…
Read more »
Read more »
Muşchi de vită cu legume
8 November 2011
O
reteta delicioasa de muschi de vita cu legume din: muschid e vita,
ardei grasi, ceapa, rosii, cartofi albi, unt, ulei de masline, sare,
piper si ardei iute. Ingrediente: 1 muşchi de vită 3 ardei graşi (roşu,
verde, galben) 2 cepe 1/2 kg roşii 1 kg cartofi albi 50 g unt 50 ml ulei
de…
Read more »
Read more »
Dulceaţă de struguri albi cu lămâie
8 November 2011
O
reteta delicioasa de dulceata de struguri albi cu lamaie din: boabe de
struguri albi, lamai, zahar si apa. Ingrediente: 1 kg boabe de struguri
albi 2 lamai 1 kg zahar 500 ml apa Mod de preparare: Fierbi un sirop
din 1 kg zahăr şi 500 ml apă, la foc mic, până când acesta…
Read more »
Read more »
Ou la cuptor
8 November 2011
O
reteta delicioasa de ou la cuptor din: ou, branza de vaca sau capra,
rosie, ceapa verde, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1 ou 50
g brânză de vacă sau capră 1 roşie mare 1 fir de ceapă verde sare şi
piper 2 linguri ulei de măsline Mod de preparare: Ungi un vas…
Read more »
Read more »
Conopida picanta
8 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de conopida picanta din: ghimbir, ulei
vegetal, fulgi de ardie iute, seminte de chimion, curcuma, conopida si
coriandru. Ingrediente: 6 linguri de ulei vegetal 1 bucata mare de
ghimbir, tocata fin 2 linguri fulgi de ardei iute 2 linguri seminte de
chimion 2 lingurite de curcuma 1,25 kg de conopida…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Pui Tandoori
8 November 2011
O
reteta delicioasa de pui Tandoori din: zeama de lamaie, boia dulce,
ceapa rosie, copane de pui, ulei vegetal, iaurt, ghimbir, usturoi, garam
masala, chimion, pudra de chili si curcuma. Ingrediente: zeama de la 2
lamai 4 lingurite de boia dulce 2 cepe rosii, tocate fin 16 copane de
pui fara piele ulei vegetal pentru…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Orecchiete cu Broccoli – Jamie Oliver (video)
7 November 2011
Barcute cu pui si rosii
7 November 2011
O
reteta delicioasa de barcute cu pui si rosii din: vinete, piept de pui,
rosii cherry, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume sau de
pui, oregano, patrunjel verde, frunze de salvie, sare si piper.
Ingrediente: 4 vinete lunguiete 500 g piept de pui 8-10 rosii cherry 1
ceapa alba mare 3 catei de…
Read more »
Read more »
Pilaf cu mazăre
7 November 2011
O
reteta delicioasa de pilaf cu mazare din: orez basmati, ulei vegetal,
seminte de chimion, usturoi, ceapa, ardei iute, frunze de dafin, supa de
legume si mazare. Ingrediente: 500g de orez basmati 6 linguri de ulei
vegetal 2 linguriţe seminţe de chimion 8 căţei de usturoi 3 cepe,
tocate 3 ardei iuţi verzi, secţionaţi pe…
Read more »
Read more »
Frigărui de porc cu dovlecei
7 November 2011
Se
înmoaie în apă rece 8 ţepuşe de lemn. 600 g muşchi de porc se taie
cuburi de cca 4 cm. Se curăţă 1 dovlecel italian verde şi 1 dovlecel
italian galben: se taie felii groase de cca 1,5 cm. Se spală 250 g roşii
cherry. Se curăţă de cotoare şi seminţe 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Frigarui de pui Satay – Jamie Oliver (video)
7 November 2011
In
mai putin de 30 de minute, Jamie pregateste un meniu complet: frigarui
de pui cu sos satay, salata de taitei cu alune caju caramelizate si
seminte de susan si un platou cu fructe cu zahar mentolat facut in casa
si iaurt de cocos.
Read more »
Read more »
Buchetele pane
7 November 2011
O
reteta delicioasa de buchetele pane din: conopida, oua, faina, apa
minerala, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 conopida alba si deasa 3
oua 200 g faina 1 pahar apa minerala ulei pentru prajit sare piper Mod
de preparare: Desfaci conopida bucheţele, le speli sub jet de apă rece
şi le laşi în apă…
Read more »
Read more »
Tarta de gutui
7 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta de gutui din: gutui, zahar fin, coaja de
lamaie, zeama de lamaie, scortisoara, amidon, unt, faina, migdale, oua,
galbenus, fulgi de ovaz si unt. Ingrediente: 1 kg gutui, curatate de
samburi si tocate grosier 175 g de zahar fin coaja rasa si zeama de la
1/2 lamaie 1 lingurita de…
Read more »
Read more »
Cocktail Crazy Wonder
7 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Crazy Wonder din: lichior de kiwi, suc de
ananas, lichior de nuca de cocos si kiwi. Ingrediente: 4 cl lichior de
kiwi 2 cl suc de ananas 1 cl lichior de nuca de cocos o felie de kiwi
Mod de preparare: Mixam bine lichiorurile si sucul de fructe in…
Read more »
Read more »
Brioşe cu cremă espresso
7 November 2011
O
reteta delicioasa de briose cu crema espresso din: oua, zahar, unt,
zahar vanilat, praf de copt, faina, lichior de oua, ciocolata rasa,
lapte, cafea, budinca de ciocolata si unt. Ingrediente: 3 ouă 100 g
zahăr 150 g unt 1 plic zahăr vanilat 1/2 plic praf de copt 180 g făină
100 ml lichior de…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu verdeata si sare de mare
7 November 2011
Se
încinge cuptorul la 200 °C. Se spală şi se şterg 2 pui (a cca 1,2 kg).
Se rup frunzuliţele de la 1/2 legătură oregano; jumătate de cantitate
se strecoară cu grijă sub pielea puiului. Se amestecă 4 linguri ulei cu
sare, piper şi boia; se unge puiul cu acest amestec. Se spală 500 g…
Read more »
Read more »
Tocanita de miel cu usturoi
7 November 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de miel cu usturoi din: cotlete de miel,
oregano, ardei gras, cartofi, usturoi, ceapa, otet alb, ulei de masline,
vin alb sau rosu, jeleu de coacaze rosii. Ingrediente: 4×150 cotlete de
miel sau 800 g carne de miel taiata bucati 1 lingurita oregano 2 bucati
ardei gras 1 kg cartofi,…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Tort Tiramisu
7 November 2011
O
reteta delicioasa de tort tiramisu din: oua, zahar, praf de copt, foi
de gelatina, oua, zahar pudra, mascarpone, cafea, amaretto si cacao.
Ingrediente: 5 oua 125 g zahar 1 lingurita praf de copt crema: 3 foi de
gelatina 3 oua 80 g zahar pudra 250 g mascarpone 1 plic zahar vanilat
100 ml cafea…
Read more »
Read more »
Mancare cu linte si crenvursti
7 November 2011
O
reteta de mancare de linte cu crenvursti din: linte, telina, morcovi,
cartofi rosii, ceapa, foi de dafin, unt, faina, sare, piper, otet de vin
alb si crenvursti. Ingrediente: 250 g linte cu bob mare 1 radacina de
telina 2 morcovi 3 cartofi rosii 1 ceapa 2 foi de dafin 2 linguri unt 2
linguri…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu citrice
7 November 2011
O
reteta delicioasa de Cheesecake cu citrice din: unt, biscuiti, foi de
gelatina, coaja de portocala, suc de portocale, coaja de lamaie,
mascarpone, branza ricotta, zahar tos, portocale si lichior de portocale
Ingrediente: 50 g unt 200 g biscuiti digestivi cu ciocolata, zdrobiti 4
foi de gelatina coaja rasa de la 1 portocala si 50…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Oua umplute cu smantana
7 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa perfecta pentru un aperitiv delicios de oua
umplute cu smantana din: oua, pateu, smantana, masline, ardei morcov,
mustar, marar, sare si piper. Ingrediente: 8-10 oua o cutie pateu o cana
smantana masline 1 ardei 1 morcov mustar o legatura de marar sare piper
Mod de preparare: Ouale se fierb…
Read more »
Read more »
Icre din gris
7 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de icre din gris din: gris, galbenus,
ceapa, zeama de lamaie, masline, ulei, pasta de tomate si sare.
Ingrediente: 100 g gris 1 galbenus 1 ceapa mare 2 lingurite zeama de
lamaie 10 masline fara samburi 2 linguri ulei 1 varf de cutit pasta
tomate sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salata de castane cu verdeata
7 November 2011
Topeste
25 g unt intr-o tigaie, adauga 800 g varza (salata sau spanac), tocata
marunt si 200 g castane fierte, taiate grosier. Adauga 5 linguri cidru
si asezoneaza, apoi mareste flacara pana cand cidru se evapora. Salata
de castane cu verdeata Pofta buna!
Read more »
Read more »
Tocanita de purcel cu masline
7 November 2011
O
reteta delicioasa de tocanita de purcel cu masline din: muschi file de
porc, ardei grasi, boabe de naut, masline negre, masline verzi, ulei,
bulion, supa, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 400 muschi file de
porc 2 ardei grasi rosii 1 conserva boabe de naut 100 g masline negre
fara samburi 100 g masline…
Read more »
Read more »
Cocktail Caribbean Blue
7 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Carribbean Blue din: curacao, distilat de
grau, zeama de lamaie si suc de grepfrut. Ingrediente: 2 cl Curacao
albastru 3 cl distilat de grau 1 cl zeama de lamaie suc de grepfrut
Mod de preparare: Se pun cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi
lungi, se toarna deasupra Curacao-ul,…