Retete de top:
Ruladă din piept de pui cu marmeladă
12 May 2011
O
reteta de rulada din piept de pui cu marmelada din: mar, prune uscate,
piept de pui, nucsoara macinata, sare, piper, ulei de masline, ceapa
rosie, bulion de pui si otet balsamic Ingrediente: 1 măr de desert,
descojit, ras mare 75 g prune uscate fără sâmburi, tăiate 2 piepţi de
pui, fără piele, dezosaţi, cam…
Read more »
Read more »
Omletă cu ficăţei de pui
12 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de omleta cu ficaţei de pui din: ficat de
pui, unt, ceapa, ardei verde, usturoi, vin alb, oua, sare, piper si suc
de rosii. Ingrediente: 200 g fîcăţei de pui 4 linguriţe unt 1 ceapă 1
ardei verde 1 căţel usturoi 5 linguri vin alb 5 ouă sare şi piper,…
Read more »
Read more »
Cocktail Sombrero Cooler
12 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sombrero Cooler din: rom alb sau brun, suc de
ananas, suc de grapefruit si delii de portocale sau lamaie.
Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun 6 cl suc de ananas (fara zahar) 6 cl
suc de grapefruit felii de portocale sau lamaie Mod de preparare:
Turnam ingredientele in…
Read more »
Read more »
Bruschete caracatiţă
12 May 2011
O
reteta simpla de bruschete caracatita din: caracatita afumata, busuioc,
menta, suc de lamaie, ulei de masline, paine neagra si sare.
Ingrediente: 200g caracatita afumata din conserva busuioc proaspat menta
proaspata suc de lamaie ulei de masline paine neagra sare Cum se
prepara: Taiem caracatita rondele de 2-3 cm. Incingem 3-4 linguri ulei
de masline,…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de linte
12 May 2011
O
reteta de chiftelute de linte din: linte, paine alba, ceapa, oua, unt,
usturoi, faina alba, lapte, sare si piper alb. Ingrediente: 300 g linte 2
felii pâine albă 1 ceapă 2 ouă 2 linguri unt 2 căţei usturoi 1 lingură
faină albă lapte sare şi piper alb, după gust Mod de preparare: Lintea,
curăţată…
Read more »
Read more »
Muşchi în crustă bicoloră
12 May 2011
Muschi
in crusta bicolora din: muschi de vita, cartofi, bob proaspat, unt, ou,
usturoi, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
Ingrediente: 750 g muşchi de vită 600 g cartofi galbeni 400 g bob
proaspăt, decojit 20 g unt 1 ou 1 căţel de usturoi 1 legătură de
pătrunjel ulei extravirgin de măsline…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa de cartofi rosii si salata creata
12 May 2011
O
reteta de post de supa de cartofi rosii si salata creata din: cartofi
rosii, salata, ceapa, usturoi, supa de legume, morcov, radacina de
telina, cimbru, salvie, sare si piper. Ingrediente: doi cartofi rosii
medii, taiati cubulete de un cm; o salata mare creata, cu frunzele
curatate de pe tulpini; o ceapa medie, tocata; 4…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de vinete cu ceapa
12 May 2011
O
reteta de chiftelute de vinete cu ceapa din: vinete, oua, faina alba,
ulei de masline, piper alb, sare, rosii, ceapa si zahar. Ingrediente: 3
vinete mari 3 ouă 3 linguri faină albă 3 linguri ulei de măsline piper
alb şi sare pentru sos 500 g roşii 1 ceapă 1 linguriţă zahăr sare şi
piper…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Muschi de vita cu foie gras in foietaj (video)
12 May 2011
O
reteta simpla despre cum se prepara muschid de vita cu foie gras in
foietaj din: muschi de vita, foietaj, telina, ficat de gasca, unt, ulei
de masline, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita foietaj telina
ardei gras ficat de gasca mazare unt ulei de masline sare piper Mod de
preparare: Se taie…
Read more »
Read more »
Salată de conopidă cu nucă
12 May 2011
O
reteta de salata de conopida cu nuca din: conopida, morcovi, telina,
miez de nuca, maioneza, suc de lamaie, smantana, capere, sare, piper
alb, rosii si salata verde. Ingrediente: 1 kg conopidă 400 g morcovi 300
g ţelină 200 g miez nucă 200 g maioneză 175 g smântână 10 g suc lămâie
50 g muştar…
Read more »
Read more »
Terină de ciuperci şi castane în coniac
12 May 2011
O
reteta usoare de terina de ciuperci si castane in coniac din: ulei de
masline, usturoi, ciuperci, ceapa rosie, coniac, castane, ou, pesmet,
piure de castane, coaja de portocala, suc de portocala, patrunjel,
cimbru, sare, piper, coriandru si frunze de salata. Ingrediente: 1
lingură ulei de măsline, plus un pic pentru uns 2-4 căţei de…
Read more »
Read more »
Cocktail Pineapple Daiquiri
12 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Pineapple Daiquiri din: rom alb sau brun,
ananas, lamaie si sirop de ananas. Ingrediente: 4 cl rom alb sau brun o
felie de ananas zeama unei jumatati de lamaie 1 lingurita sirop de
ananas 1 felie de ananas Mod de preparare: Amestecam felia de ananas,
romul, zeama de lamaie…
Read more »
Read more »
Pui cu branză rasă
12 May 2011
O
reteta simpla de pui cu branza rasa din: piept de pui, suc de rosii,
ceapa, cimbru, ienibahar, sare, piper si branza rasa. Ingrediente: 5
piepţi pui 2 pahare suc de roşii 2 cepe mari 1 linguriţă cimbru 2
linguri unt ienibahar sare şi piper, după gust 3 pahare brânză sărată
Mod de preparare: Sc…
Read more »
Read more »
Mere in pijama
12 May 2011
O reteta delicioasa de mere in pijama din: oua, mere, faina, lapte,
zahar, scortisoara, esenta de vanilie, zahar pudra, ulei si sare.
Ingrediente: 2 ouă 4 mere 300 g făină 200 ml lapte sau apă minerală 75 g
zahăr 1 lămâie scorţişoară esenţă de vanilie zahăr pudră ulei sare
Mod de preparare: Curăţă…
Read more »
Read more »
Tarta cu banane
12 May 2011
O reteta delicioasa de tarta cu banana, smantana, zahar, zahar vanilat,
biscuiti cu ovaz si unt. Ingrediente: 500 g brânză de vaci 1 banană 200
ml smântână dulce 2 linguri cu zahăr 5 pliculeţe cu zahăr vanilat
Ingrediente blat: 400 g biscuiţi cu ovăz zdrobiţi 100 g unt Mod de
preparare: Topeşte untul şi…
Read more »
Read more »
Muşchi file cu aromă
12 May 2011
O
reteta simpla de muschi file cu aroma din: muschi file, manatarci, unt,
patrunjel, usturoi, sare si piper negru. Ingrediente: 600 g muşchi file
2 mânătărci 70 g unt 1 legătură de pătrunjel 1 căţel de usturoi sare
piper negru Mod de preparare: Curăţaţi bine de pământ mânătărcile cu
un şervet umed şi înlăturaţi…
Read more »
Read more »
Omletă gustoasă cu roşii
12 May 2011
O
reteta de omleta gustoasa cu rosii din: oua, rosii, ceapa, patrunjel,
ulei, piper si sare. Ingrediente: 4 ouă 2 roşii mari 1 ceapă mare 1
legătură pătrunjel ulei piper şi sare, după gust Mod de preparare:
Roşiile, bine spălate şi curăţate dc coji, se opăresc cu apă fierbinte.
Se trec prin răzătoare, apoi printr-o…
Read more »
Read more »
Chiftele gigant
12 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de chiftele din: piept de curcan, oua, paine,
lapte, pesmet, ceapa, ulei, patrunjel, maghiran, sare si piper.
Ingrediente: 750 g piept de curcan sau pui 6-8 ouă fierte 2 ouă 2-3
felii de pâine 1 ceşcuţă cu lapte 3 linguri cu pesmet 1 ceapă ulei
pătrunjel maghiran sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Ciulama in ţest
12 May 2011
O reteta gustoasa de ciulama in test: painici, ciuperci, oua, ceapa,
lapte, faina, smnatana, usturoi, patrujel, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 4 pâinici rotunde 1 kg ciuperci 5 ouă fierte 4 cepe 500 ml
lapte 2 linguri cu făină 2 linguri cu smântână 3 căţei de usturoi
pătrunjel ulei sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate
12 May 2011
O
reteta de sparanghel copt cu sos de esalote caramelizate din:
sparanghel, ulei de masline, usturoi, esalote, otet balsamic, sare,
piper, cimbru, salvie si rozmarin. Sparanghelul făcut la cuptor este o
variantă mai sănătoasă decât cel prăjit în unt. Ingrediente: 500 g
sparanghel curăţat 4 linguriţe ulei de măsline 6 căţei de usturoi 4
eşalote…
Read more »
Read more »
Frigărui delicioase de pui
12 May 2011
O
reteta de frigarui delicioase de pui din: piept de pui, usturoi, suc de
lamaie, suc de portocala, sofran, sare si piper. Ingrediente: 10 piepţi
pui 1 căpăţână mare usturoi sucul de la 5 lămâi sucul dc la 1 portocală
şofran uscat sare şi piper, după gust Mod de preparare: Sc pregăteşte
într-un vas mujdei…
Read more »
Read more »
Coietas
12 May 2011
O
reteta de coietas din: carne de vita, slanina, patrunjel, usturoi, supa
de legume, frunze de salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper
negru. Coietas este un fel de mâncare tipic din Sardinia. Coietas sunt
rulouri făcute cu carne şi varză. In dialect sard, termenul coieta
înseamnă „prepeliţă" şi se referă la mărimea ruloului,…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu somon
12 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de oua umplute cu somon, crema de branza,
mustar si sare. Ingrediente: 6 ouă fierte 100 g somon afumat 2 linguri
cu cremă de brânză 2 linguriţe cu muştar uşor picant sare Mod de
preparare: Curăţă ouăle, după care taie-le pe lungime în jumătăţi.
Scoate cu grija gălbenuşurile şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Carmencita
12 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Carmencita din: rom brun, zeama de limeta,
lichior de visine, ginger ale si menta. Ingrediente: 3 cl rom brun 2
lingurite de zeama de limeta 4 cl lichior de visine Ginger Ale menta
proaspata Mod de preparare: Se amesteca romul, zeama de lamaie si
lichiorul si se toarna intr-un…
Read more »
Read more »
Chiftele cu umplutură
12 May 2011
O
reteta simpla de chiftele cu umplutra din: carne tocata, arpacas,
ceapa, chimen, piper, ceapa, seminte de brad, miez de nuca, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 pahare arpacaş fin 1 ceapă
chimen piper pentru umplutură: 500 g carne tocată 1 ceapă, tăiată mărunt
2 linguri seminţe de brad prăjite 1lingură miez…
Read more »
Read more »
Bors delicios de legume
12 May 2011
O reteta gustoasa de bors cu legume: ciuperci, orez, ulei, ceapa verde,
morcovi, ardei gras, telina si radacina de patrunjel. Ingrediente: 200 g
ciuperci (congelate) 1 ceaşcă de orez ulei 2 legături de ceapă verde 3
morcovi 2 ardei graşi mici 1 ţelină mică 1 rădăcină de pătrunjel bors
Mod de preparare: Tai ceapa…
Read more »
Read more »
Ghiveci taranesc
12 May 2011
O reteta simpla si gustoasa de ghiveci taranesc din: carne de vita,
rosii, ceapa, ardei gras, usturoi, pasta de tomate, patrunjel si unt.
Ingrediente: 800 g carne de vită 4 roşii 3 cepe 2 ardei graşi 3 căţei de
usturoi 2 linguri cu pastă de tomate 1 legătură de pătrunjel o linguri
cu unt…
Read more »
Read more »
Sendvis dulce
12 May 2011
O reteta delicioasa de sendvis dulce din: inghetata de piersici,
margarina, zahar, oua, esenta de rom, faina, amidon, praf de copt si
lapte. Ingrediente: 300 g îngheţată de piersici 2-3 piersici din compot
200 g margarină 150 g zahăr 4 ouă esenţă de rom 300 g făină 50 g amidon 1
plic cu praf…
Read more »
Read more »
Vinul: Importanţa solului
11 May 2011
In
orice podgorie, combinaţia unică dintre climă, topografie şi tipul de
sol dă naştere unui specific al strugurilor. Alegerile pe care le face
omul în privinţa cultivării viţei-de-vie, iar ulterior în legătură cu
transformarea strugurilor în vin se reflectă în produsul final.
Vecinătatea mărilor şi oceanelor defineşte climatul maritim. Imaginea de
mai jos prezintă factorii…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Muschi de vita cu sos de ardei iuti si ciocolata (video)
11 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara muschi de vita cu sos de ardei iuti
si ciocolata din: muschi de vita, ulei de masline, dulceata de ardei
iute, sos de ciocolata, sare si piper. Ingrediente: muschi de vita ulei
de masline dulceata de ardei iute sos de ciocolata sare piper Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Carpaccio de vară
11 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de carpaccio de vara din: carpaccio de
vita, maioneza, rucola, untisor, salata, cimbrisor, lamaie, otet
balsamic si boabe de piper negru. Ingrediente: 400 g carpaccio de vită
250 g maioneză 200 g rucola, untişor şi salată 2 haşme mici cimbrişor 1
lămâie oţet balsamic 4-5 boabe de piper negru …
Read more »
Read more »
Cocktail Daiquiri
11 May 2011
O
reteta de Cocktail Daiquiri din: rom, zeama de lamaie, sirop de zahar,
felii de lamaie si balsam Ingrediente: 5 cl rom 3 cl zeama de lamaie 2
cl sirop de zahar felii de lamaie lamaita Mod de preparare: Mixam bine
cu multa gheata romul, zeama de lamaie si siropul in shaker, apoi
turnam…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu afine pe pat de tăiţei din orez
11 May 2011
O
reteta delicioasa de ciuperci cu afine pe pat de taitei din orez din:
ciuperci, ghebe, rascovi, ulei de masline, usturoi, ghimbir, ceapa
verde, bulion de pui sau de legume, sos de soia, faina de orez si afine.
Ingrediente: 10 g ciuperci porcini, deshidratate 150 g ghebe tinere 150
g râşcovi 150 g ciuperci urechi…
Pui cu ciuperci uscate
11 May 2011
O
reteta simpla de pui cu ciuperci uscate din: pui, lamai, usturoi,
morcovi, ciuperci uscate, suc de rosii, sare si piper. Ingrediente: 1
pui sucul de la 3 lămâi mari 1 căpăţână usturoi 3 morcovi 3 căni
ciuperci uscate suc de roşii sare şi piper, după gust Mod de preparare:
Puiul se spală, se curăţă,…
Read more »
Read more »
Carpaccio cu roquefort
11 May 2011
O
reteta delicioasa de carpaccio cu roquefort din: carpaccio de vita,
fasole verde, morcovi, dovlecel, hasme, vin, smantana, branza roquefort,
branza gorgonzola, ulei extravirgin de masline, sare si piper alb.
Ingrediente: 350 g carpaccio de vită 120 g fasolică verde 2 morcovi 1
dovlecel 4 haşme 1 pahar de vin prosecco 1 dl smântână 100…
Read more »
Read more »
Păpădie cu ceapă
11 May 2011
O
reteta simpla de papadie cu ceapa din: frunze papadie, ceapa, usturoi,
ulei de masline, bicarbonat si sare. Ingrediente: 2 kg frunze păpădie
200 g ceapă 6 căţei usturoi 1 pahar ulei de măsline bicarbonat sare Mod
de preparare: Păpădia, spălată şi curăţată bine, se lasă la fiert
într-un vas cu apă rece în care…
Read more »
Read more »
Crap cu orez si seminte de brad
11 May 2011
O
reteta usoare de crap cu orez si seminte de brad din: crap, coriandru,
suc de lamaie, usturoi, seminte de brad, sofran, sare, piper si orez.
Ingrediente: 1 kg crap 2 linguri coriandru 1 pahar suc de lămâie 5
căţei usturoi 2 linguri seminţe de brad şofran sare piper 2 pahare orez
cu bobul lunguieţ…
Read more »
Read more »
Borş delicios de dovlecei
11 May 2011
O
reteta usoare de bors delicioas de dovlecei din: ceapa, morcov,
patrunjel, orez, bors, ou, smantana, leustean verde si dovlecei.
Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceaşcă orez 1 l
borş 1 ou 2 linguri smântână leuştean verde 1 kg dovlecei în floare Mod
de preparare: Ceapa, morcovul şi pătrunjelul se spală,…
Read more »
Read more »
Salată de sfeclă condimentată
11 May 2011
O
reteta simpla de salata de sfecla condimentata din: sfecla rosie, suc
de lamaie, suc de portocale, ulei de masline si sare. Ingrediente: 3
sfecle roşii mari 1 pahar suc lămâie 1/2 pahar suc portocale 8 linguri
ulei de măsline sare Mod de preparare: Sfecla, curăţată de coajă, se
pune la fiert în apă. Când…
Read more »
Read more »
Muşchi file în cremă de legume
11 May 2011
O
reteta simpla de muschi file in crema de legume din: muschi file fara
os, cartofi, morcovi, ceapa, telina, dovlecei, usturoi, supa de legume,
vin alb sec, rozmarin, ulei extravirgin de masline, busuioc si piepr
negru. Ingrediente: 800 g muşchi file fără os 200 g cartofi noi 4
morcovi 4 cepe mici 3 tulpini de…
Read more »
Read more »
Vinete turceşti cu sos de roşii şi iaurt
11 May 2011
O
reteta simpla de vinete turcesti cu sos de rosii si iaurt din: vinete,
ulei de masline, seminte de cumin, rosii, iaurt degresat, sare, piper
negru si coriandru proaspat. Ingrediente: 600 g vinete 2 linguri ulei de
măsline 2 linguri seminţe de cumin 100 g roşii cubuleţe din conservă
100 g iaurt degresat sare şi…
Read more »
Read more »
Cocktail Wild Kiwi
11 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Wild Kiwi din: lichior de kiwi, rom alb,
tonic, felii de lamaie, felii de portocala si felii de limeta.
Ingrediente: 4 cl lichior de kiwi 1 cl rom alb tonic felii de lamaie
felii de portocala felii de limeta Mod de preparare: Turnam
ingredientele intr-un pahar de cocktail sau…
Read more »
Read more »
Varză cu smantană si seminţe de chimen
11 May 2011
O
reteta simpla de varza cu smantana si seminte de chimen din: varza,
unt, zahar, seminte de chimen, otet alb, coriandru, smantana, ou, piper
si sare. Ingrediente: 1 varză mică 2 linguriţe unt 2 linguriţe zahăr 2
linguri seminţe de chimen 1 lingură oţet alb coriandru verde 1 cană
smântână 1 ou piper măcinat sare…
Read more »
Read more »
Muşchi file în vin
11 May 2011
O
reteta simpla de muschi file in vin din: carne de manzat, vin rosu,
hasma, slanina, supa de carne, usturoi, ulei extravirgin de masline si
piper negru. Ingrediente: 800 g carne de mânzat 3 dl vin roşu, gros 400 g
haşmă 70 g slănină 1,5 1 supă de carne rozmarin cimbrişor 4 lipii 1
căţel…
Read more »
Read more »
Punch
11 May 2011
O
reteta simpla de punch din: zahar, esenta de ananas, esenta de banane,
colorant de zmeura, acid citric, esenta de portocale si esenta de
capsuni. Ingrediente: 2 ceşti zahăr 4 picături esenţă ananas 4 picături
esenţă banane puţin colorant de zmeură 1 linguriţă acid citric 4
picături esenţă portocale 4 picături esenţă căpşuni Mod de…
Read more »
Read more »
Morcovi dulci
11 May 2011
O
reteta simpla de morcovi dulci din: morcovi, zahar si suc de lamaie.
Ingrediente: 3 kg morcovi 2 kg zahăr sucul de la 2 lămâi Mod de
preparare: Se curăţă morcovii, se spală bine, se înţeapă cu furculiţa şi
se lasă în apă cu suc de lămâie minimum două ore. Se pun la fiert în…
Read more »
Read more »
Lămai murate
11 May 2011
O
reteta simpla de lamai murate din: lamai, nucsoara neagra, sare, zahar,
cuisoare, seminte de anason si chilli rosu Ingrediente: 1 kg lămâi 10
bucăţi nucşoară neagră 75 g sare 500 g zahăr 10 cuişoare 1 linguriţă
seminţe de anason chilli roşu, după gust Mod de preparare: Lămâile se
ţin douăzeci şi patru de ore…
Read more »
Read more »
Friptură înăbuşită de vită cu sos de roşii
11 May 2011
O
reteta simpla de friptura inabusita de vita cu sos de rosii din: carne
de vita, morcov, telina, ceapa rosie, praz, usturoi, vin rosu, rosii,
supa de carne, foi de dafin, ulei extravirgin de masline, sare si piper
negru. Ingrediente: 800 g carne de vită 1 morcov 1 tulpină de ţelină 1
ceapă roşie 1…
Read more »
Read more »
Lapte de portocale
11 May 2011
O
reteta simpla de lapte de portocale din: lapte, suc de portocale, apa
de trandafiri, miere si coaja de portocala. Ingrediente: 100 ml lapte
100 ml suc de portocale o lingură apă de trandafiri o lingură miere o
coajă de portocală tăiată spiralat Mod de preparare: Se fierbe laptele,
se lasă să se răcească şi…
Read more »
Read more »
Pastă de roşii şi năsturel
11 May 2011
O
reteta simpla de pasta de rosii si nastural din: rosii, castravete,
otet de sherry, ceapa verde, ardei gras rosu, gelatina, ulei de masline,
cateva fire de nasturel si paine neagra de secara Ingrediente: 400 g
roşii cubuleţe din conservă 75 g castravete, tăiat mare 1 ardei gras
roşu, tocat mare 2 pliculeţe de gelatină…
Read more »
Read more »
Cocktail Presidente
11 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Presidente din: rom alb, vermut rosu, curacao
triple sec si portocala. Ingrediente: 2 cl rom alb 4 cl vermut rosu 2
cl Curacao Triple Sec o jumatate de felie de portocala Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, se toarna
bautura intr-un pahar de cocktail…
Read more »
Read more »
Cremă delicioasă de morcovi
11 May 2011
O
reteta simpa de crema delicioasa de morcovi din: rosii, morcovi, ceapa,
cartofi, smantana, lapte, sare si piper. Ingrediente: 100 g roşii 500 g
morcovi 200 g ceapă 100 g cartofi 1 ceaşcă smântână 1 cană lapte sare
şi piper, după gust Mod de preparare: Se curăţă şi se spală legumele,
după care se taie…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Stavrid cu unt picant si legume (video)
11 May 2011
O
reteta video despre Cum se prepara Stavrid cu unt picant si legume din:
file de stavrid, lamaie, sare, piper, ardei gras, dovlecel, ciuperci,
rosii, usturoi, unt, boia de ardei si marar. Ingrediente: file de
stavrid lamaie sare piper ardei gras dovlecel ciuperci rosii usturoi unt
boia de ardei marar Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Mix de carne fiartă
11 May 2011
O
reteta usoare de mix de carne fiarte din: spata de manzat, gaina, toba,
copita de porc, ceapa alba, morcovi, telina, coaja de parmezan si sare.
Ingrediente: 500 g spată de mânzat 300 g piept de viţel 1/2 găină 1
bucată de tobă (sau de caltaboş, după gust) 1 copită de porc 2 cepe
mici…
Read more »
Read more »
Criticii de vin
11 May 2011
Critica
de vin este o profesie modernă. Criticii ajută publicul să înţeleagă un
produs complex şi schimbător, iar opiniile celor mai buni pot avea o
influenţă enormă asupra preţurilor vinurilor. Cei care nu sunt de acord
cu critici spun că vinul este o chestiune de gust, deoarece percepţia
fiecăruia asupra aromei şi buchetului este diferită.…
Read more »
Read more »
Ciorbă de dovlecei cu carne de vită
11 May 2011
O
reteta simpla de ciorba de dovlecei cu carne de vita din: dovlecei,
carne de vita, morcovi, telina, ceapa, orez, lamaie, zeama de carne,
patrunjel, marar, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 6 dovlccei
500 g carne de vită 250 g morcovi şi ţelină 150 g ceapă 50 g orez 2
lămâi mari 1,5 l…
Read more »
Read more »
Vinete ateniene
11 May 2011
O
reteta de vinete ateniene din: vinete, faina de grau, rosii, usturoi,
ulei, zahar si sare. Ingrediente: 4 vinete mici 1 lingură faină de grâu
500 g roşii bine coapte 2 căpăţâni usturoi 3 linguri ulei 1 linguriţă
zahăr sare Mod de preparare: Vinetele se taie felii potrivite şi se
opăresc câteva minute în apă…
Read more »
Read more »
Salată de cartofi cu anşoa
11 May 2011
O
reteta simpla de salata de cartofi cu ansoa din: cartofi, arpagic,
usturoi, ansoa, masline, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi
15 fire arpagic 7 căţei usturoi 20 fileuri anşoa 200 g măsline negre şi
verzi 25 ml oţet sare şi piper, după gust Mod de preparare: Cartofii se
fierb în apă clocotită…
Read more »
Read more »
Salata englezeasca de gradina
10 May 2011
O
reteta usoara de salata englezeasca de gradina din: castravete, frunze
de salata, ridichi, frunze de menta, ulei de masline, zeama de lamaie,
sare si piper negru proaspat macinat. Ingrediente: 1 castravete 2 frunze
de salata 8 ridichi frunze de menta ulei de masline zeama de lamaie
sare si piper negru proaspat macinat Mod de…
Read more »
Read more »
Totul despre vinuri 5
10 May 2011
Perioada
dintre 1500 şi 1800 a fost o etapă de dezvoltare şi de aventură în
istoria vinului. în America de Nord, Africa de Sud şi Australia a
început să se cultive viţa-de-vie, în timp ce europenii îşi perfecţionau
măiestria în a face vinuri dulci, spumante şi vinuri fortificate.
Descoperirea sticlei mai rezistente şi a dopului…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa picanta cu carne de porc si tofu
10 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa picanta cu carne de porc si tofu
din: ceafa de porc, tofu, usturoi, condiment de peste, boia, ceapa
verde, ulei de susan, sare si piper. Ingrediente: ceafa de porc tofu ou
usturoi condiment de peste boia apa ceapa verde ulei de susan sare si
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Rumba
10 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rumba din: rom brun, zeama de lamaie, sirop
de maracuja, nectar de ananas si curacao albastru. Ingrediente: 4 cl rom
brun 2 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de maracuja nectar de ananas 1 cl
curacao albastru Mod de preparare: Se pun doua cuburi de gheata
intr-un pahar…
Read more »
Read more »
Supă de curcan si nucă de cocos
10 May 2011
O
reteta simpla de supa de curcan si nuca de cocos din: piept de curcan,
lapte praf de nuca de cocos, sare, amidon de porumb, coriandru, carcasa
de curcan, seminte de coriandru, morcov, telina, scortisoara, cuisoare,
seminte de cumin, usturoi, ghimbir, citronella, ceapa si ardei iute.
Ingrediente: 125 g piept de curcan, preparat, fără piele…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Penne gratinate (video)
10 May 2011
O
reteta video simpla si delicioasa despre cum se prepara penne gratinate
din: penne, unt, smantana, lapte, faina, cascaval, parmezan, busuioc,
ulei, sare si piper. Ingrediente: penne unt smantana lapte faina
cascaval parmezan busuioc ulei sare piper Mod de preparare: e pun
pastele la fiert, in apa clocotita, cu sare, iar dupa ce s-au…
Read more »
Read more »
Cocktail Sour Rom
10 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sour Rom din: rom brun, zeama de lamaie,
sirop de zahar, suc de portocale, angostura amaruie, felii de portocale
si cirese. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl zeama de lamaie 1 lingurita
sirop de zahar 1 lingurita suc de portocale 1 strop Angostura amaruie
felii de portocale cirese …
Read more »
Read more »
Ravioli cu iepure, spanac şi sfeclă
10 May 2011
O
reteta ravioli cu iepur, spanac si sfecla din: faina, oua, sare,
iepure, jambon alb, spanac, frunze de sfecla rosie, ceapa albe,
parmezan, ulei de masline, piper macinat, oase si resturi de iepure,
supa, vin alb, rosii, busuioc, usturoi, cimbrisor, rozmarin, masline si
ulei de masline. Ingrediente: pentru aluat: 500 g făină 4 ouă +…
Supă deasă de pui, praz şi porumb
10 May 2011
O
reteta simpla de supa deasa de pui, praz si porumb din: piept de pui,
frunza de dafin, boabe de piper negru, porumb, praz, sare, piper si
paine integrala crocanta. Ingrediente: 350 g piept de pui 1 frunză de
dafin 6 boabe de piper negru 350 g porumb, din conservă sau decongelat
dacă era congelat…
Read more »
Read more »
Bucăţele de muşchi file in crusta de pâine
10 May 2011
O
reteta delicioasa de bucatele de muschi file in crusta de paine din:
muschi file, faina, vin alb sec, lapte, drojdie de bere, menta, usturoi,
ulei extravirgin de masline, zahar, sare si piper negru. Ingrediente:
500 g muşchi file 500 g făină tip 1/2 pahar de vin alb sec 1/2 pahar de
lapte călduţ 1…
Read more »
Read more »
Ravioli cu manătărci in supa dulce de usturoi
10 May 2011
O
reteta simpla de ravioli cu manatarci in supa dulce de usturoi din:
manatarci, galbenusuri, supa de pasare, hasme, usturoi, patrunjel, unt,
ulei de masline, sare, piper, faina si oua. Ingrediente: 450 g mânătărci
(curăţate) 2 gălbenuşuri 300 ml supă de pasăre 50 g haşme 6 căţei de
usturoi 6 fire de pătrunjel 80 g…
Read more »
Read more »
Paste umplute
10 May 2011
O
reteta simpla de paste umplut din: lumachoni, ricotta, spanac, spata de
vitel, jambon, seminte de pin, hasme, parmezan, sare, piper si ulei.
Ingrediente: 20 lumachoni (paste groase, arcuite) 250 g Ricotta 300 g
spanac (frunze) 200 g spată de viţel, tocată 100 g jambon tocat 50 g
seminţe de pin 2 haşme 60 g…
Read more »
Read more »
Fava
10 May 2011
O
reteta delicioasa de fava din: mazare galbena, ceapa, usturoi, suc de
lamaie, ulei de masline, sare, piper negru si boia. Acest preparat
tradiţional grecesc este foarte săţios. Ingrediente: 225 g mazăre
galbenă despicată 75 g ceapă, tocată 1 căţel mic de usturoi, zdrobit
sucul de la 1/2 lămâie sau după gust 1 linguriţă ulei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tochitura de porc cu carnaciori (video)
10 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara Cum se prepara Tochitura de porc cu
carnaciori din: pulpa de porc, carnaciori afumati, muschiulet dew porc,
sos rosii, vin rosu, rozmarin, cimbru, salvie, usturoi, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: pulpa de porc carnaciori afumati muschiulet
de porc sos rosii vin rosu rozmarin, cimbru, salvie usturoi…
Read more »
Read more »
Ravioli cu langustine
10 May 2011
O
reteta simpla de ravioli cu langustine din: faina, vin alb sec, ou,
praf de sare, langustine, briose, smantana, galbenus, hasmatuchi, sare,
piper, creveti gri, verdeturi asortate, smantana, unt, sofran si
maghiran. Ingrediente: pentru aluat: 250 g făină 50 ml vin alb sec 1 ou 1
praf de sare pentru umplutură: 16 langustine fierte 30…
Read more »
Read more »
Friptura de manzat in sare cu curry
10 May 2011
O
reteta de friptura de manzat in sare cu curry din: file de manzat,
rozmarin, curry si sare grunjoasa de mare. Ingrediente: 800 g file de
mânzat 1 rămurică de rozmarin 1 lingură de curry 2 kg sare grunjoasă de
mare Mod de preparare: Imprăştiaţi uniform pe fundul unei tăvi o parte
din sare…
Read more »
Read more »
Paste cochilie cu melci
10 May 2011
O
reteta delicioasa de paste chochilie cu melci din: paste cochilie,
melci, unt, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 24
paste-cochilie 2 duzini de melci la conservă, în suc propriu 150 g unt 4
căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel tocat sare piper Mod de
preparare: Preîncălziţi cuptorul la 240 C (treapta 8). Fierbeţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Nevada
10 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Nevada din: rom alb, lichior de piersici,
lichior de zmeura, suc de ananas, suc de porocale, sirop de grenadine,
kiwi si capsuni. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl lichior de piersici 2 cl
lichior de zmeura 3 cl suc de ananas 2 cl suc de portocale 1 cl sirop…
Read more »
Read more »
Curry
10 May 2011
Curry e un amestec de mirodenii care, după tradiţia indiană, ar trebui
călite puţin în tigaie înainte de a fi folosite, pentru a le intensifica
parfumul. In comerţ există trei feluri de curry ce se găsesc de obicei
cu indicaţia mild (dulce), hot (picant), very hot (foarte picant), în
funcţie de cantitatea de ardei…
Read more »
Read more »
Musaca de vinete cu sos tomat
10 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de musaca de vinete cu sos tomat din: carne
de vita, vinete, rosii, patrunjel, ardei grasi, usturoi, ceapa, sos
tomat, ulei, oua, smantana, faina, branza, sare si piper. Ingrediente:
1,5 kg carne de vită 8 vinete potrivite 1 kg roşii 2 legături pătrunjel 4
ardei graşi 12 căţei usturoi 3…
Read more »
Read more »
Sos delicios de vinete
10 May 2011
O
reteta simpla de Sos delicios de vinete din: vinete, coriandru,
usturoi, suc de lamaie, iaurt degresat, sare si piper. Ingrediente: 500 g
vinete 1 lingură coriandru, proaspăt tocat 1-2 căţei de usturoi,
zdrobiţi 1 lingură suc de lămâie 4-6 linguri de iaurt degresat sare şi
piper negru Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul…
Read more »
Read more »
Dovlecei in floare cu arpagic
10 May 2011
O
reteta de dovlecei in floare cu arpagic din: dovlecei, ulei, arpagic,
marar si patrunjel. Ingrediente: 1 kg dovlecei în floare 2 linguri ulei
100 g arpagic 1 linguriţă mărar şi pătrunjel proaspăt, tocat fin Mod de
preparare: Dovleceii, foarte tineri, se spală bine şi se pun la rumenit
într-o cratiţă cu puţin ulei bine…
Read more »
Read more »
Aperitiv cu peşte
10 May 2011
O
reteta de aperitiv cu peste din: sardele, unt, masline, castraveciori,
franzela, sfecla fiarta si mustar. Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g
unt 25 măsline 4 castraveciori muraţi 1 franzelă subţire şi lungă sfeclă
fiartă, tăiată mărunt muştar Mod de preparare: Se freacă sardelele cu
untul, se adaugă castraveciorii mărunţiţi, sfecla şi muştarul,
continuându-se omogenizarea…
Read more »
Read more »
Sos marocan de morcovi
10 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de sos marocan de morcovi din: morcovi,
scortisoara, cumin, usturoi, ghimbir, miere, ulei de masline, boia, otet
sau suc de lamaie, sare si piper negru Ingrediente: 500 g morcovi,
tăiaţi felii groase 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 linguriţă cumin
măcinat 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1/2 linguriţă ghimbir măcinat 1…
Read more »
Read more »
Musaca de dovlecei cu carne de vită si parmezan
10 May 2011
O
retete delicioasa de musaca de dovlecei cu carne de vita si parmezan
din: dovlecei, carne de vita, unt, rosii, oua, ceapa, patrunjel, sare,
piper, faina, lapte, parmezan si oua. Ingrediente: 6 dovlecei 1 kg carne
de vită 100 g unt 1 kg roşii 2 ouă 3 cepe 1 legătură pătrunjel sare şi
piper, după…
Read more »
Read more »
Bame pireene
10 May 2011
O
reteta simpla de bame pireene din: bame, rosii, otet din vin, faina,
zahar, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg bame 500 g roşii 1 ceaşcă oţet
din vin 2 linguriţe faină 1 linguriţă zahăr 3 linguri ulei sare Mod de
preparare: După ce li se rup codiţele (foarte tinere şi proaspete),
bamele se opăresc…
Read more »
Read more »
Supă de bere cu smantană
10 May 2011
O
reteta simpla de supa de bere cu smantana din: bere, unt, smantana,
zahar, paine prajita, scortisoara, piper negru, sare si putin faina.
Ingrediente: 3 sticle bere 50 g unt 1 pahar smântână 1 linguriţă zahăr
pâine prăjită scorţişoară pisată piper negru măcinat şi sare, după gust
puţină faină Mod de preparare: Se prepară un…
Read more »
Read more »
Ravioli cu Ricotta si salvie
9 May 2011
O
reteta delicioasa de ravilo cu ricotta si salvie din: ricotta, oua,
ulei de masline, salvie, nucsoara, sare, piper, parmezan, faina si oua.
Ingrediente: pentru umplutură: 400 g Ricotta 2 ouă 4 linguri ulei de
măsline 15 frunze de salvie proaspătă 1 praf de nucşoară sare piper 4
linguri parmezan ras pentru aluat: 400 g…
Read more »
Read more »
Supă orientală cu perişoare condimentate
9 May 2011
O
reteta delicioasa de supa orientala cu perisoare condimentate din:
carne de curcan, albus de ou, usturoi, ghimbir, ceapa verde, sos de
soia, piper negru, bulion de pui, vermut sec, varza creata si ardei
iute. Ingrediente: pentru perişoare: 250 g carne de curcan, tocată 1
albuş de la un ou mic 1 căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Ştrudel cu varză
9 May 2011
O
reteta simpla de strudel cu varza din: faina, untura, ulei, sare, varza
dulce, ulei, sare si piper. Ingrediente: aluatul: 250 g faină 50 g
untură ulei sare umplutura: 1,250 kg varză dulce 50 g untură ulei sare
şi piper, după gust Mod de preparare: Din faină, untură, sare şi apă
se face un…
Read more »
Read more »
Paste cu parmezan si branză Ricotta
9 May 2011
O
reteta delicioasa de paste cu parmezan si branza Ricotta din: paste
cochilie, ricotta, mazare, unt, parmezan, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 300 g paste-cochilie 250 g Ricotta (sau brânză de capră,
proaspătă) 150 g mazăre congelată 70 g unt 80 g parmezan proaspăt, ras
1 lingură pătrunjel tocat sare piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Black Sunset
9 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Black Sunset din: 4 cl rom brun, zeama de
lamaie, limonada, felii de lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl rom brun
zeama unei jumatati de lamaie limonada felii de lamaie cirese Mod de
preparare: Turnam romul si zeama de lamaie peste cuburi de gheata
intr-un pahar pentru bauturi lungi…
Read more »
Read more »
Salată bavareză
9 May 2011
O
reteta simpla de salata bavareza din: varza alba, ceapa, costita, ulei,
otet, seminte de chimen, sare, piper, rosii si salata verde.
Ingrediente: 1 kg varză albă 100 g ceapă 150 g costiţă (bacon) 15 ml
ulei 20 ml oţet seminţe de chimen sare piper roşii salată verde Mod de
preparare: Varza spălată bine se…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de ciocolata Montignac
9 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de ingheatata de ciocolata Montignac din:
ciocolata neagra, fructoza, apa, oua si smantana. Ingrediente: 1
ciocolata neagra 85% cacao 12 lg fructoza 8 lg apa 5 oua 500 g smantana
(pentru frisca) Mod de preparare: Se topeste ciocolata cu 5 linguri
fructoza si apa. Cand da in clocot se opreste…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Creveti cu usturoi si mere la gratar cu broccoli (video)
9 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara Creveti cu usturoi si mere la gratar
cu broccoli din: creveti decorticati, coniac, broccoli, mere, usturoi,
ardei iute si lamaie. Ingrediente: 350 gr creveti decorticati 50 ml
coniac broccoli mere usturoi ardei iute lamaie Mod de preparare: Se
pune la incins ulei de masline, se adauga un…
Read more »
Read more »
Supă de porumbel
9 May 2011
O
reteta delicioasa de supa de porumbel din: unt fara sare, porumbei,
usturoi, telina, praz, cartofi, seminte de cumin, sare, chilii, lapte
degresat, branza si patrunjel sau coriandru. Această supă consistentă de
vânat poate fi servită ca antreu sau ca fel principal Ingrediente: 1
linguriţă unt fără sare 2 porumbei tineri, cam 225 g fiecare,…
Read more »
Read more »
Chiftelute cu branza
9 May 2011
O reteta delicioasa de chiftelute cu branza, carne de pui, ceapa,
paine, patrunjel, marar, usturoi, unt, branza de vaci, branza de oaie,
sare si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de pui 1 ceapă 2 felii de
pâine 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de mărar 5 căţei de usturoi 100
g unt 100…
Read more »
Read more »
Gogosi inelus
9 May 2011
O reteta delicioasa de gogosi din:faina, drojdie, apa, zahar, zahar
vanilat, margarina, oua, zahar pudra, ulei si sare. Ingrediente: 440 g
făină 1 plic cu drojdie uscată 50 ml apă 120 g zahăr 1 plic cu zahăr
vanilat 80 g margarină 2 ouă 2 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră ulei sare
Mod de…
Read more »
Read more »
Peste umplut cu macrou afumat
9 May 2011
O reteta gustoasa de peste umplut din: peste, macrou, bacon, lamaie,
sare, piper si ulei. Ingrediente: 1 peşte potrivit de mare 200 g macrou
afumat 100 g bacon 1 lămâie sare piper ulei Mod de preparare: Aleg un
peşte nu foarte mare şi cu mai puţine oase. Il spăli bine, îl cureţi,
după care…
Read more »
Read more »
Clatite cu ciuperci
9 May 2011
O reteta delicioasa de clatite cu ciuperci, ceapa, bulion, smnatana,
marar, unt,faina, oua, apa minerala, zahar, sare si ulei. Ingrediente
umplutura: 1 cutie cu ciuperci 2 cepe 25 g bulion 100 g smântână mărar
25 g unt Ingrediente clătite: 500 g făină 2 ouă 500 ml apă minerală 50 g
zahăr sare ulei Mod…
Read more »
Read more »
Coaste de vitel in coniac
9 May 2011
O
reteta gustoasa de coaste de vitel in coniac din: coasta de vitel,
coniac, ceapa, morcovi, foi de dafin, suc de rosii, ulei si sare.
Ingrediente: 600 g coastă de viţel 3 cepe 1 morcov 1 foaie de dafin 1
ceşcuţă cu coniac 100 ml suc de roşii ulei sare Mod de preparare: Taie
coasta…
Bulion delicios de legume
9 May 2011
O
reteta simpla de bulion delicios de legume din: morcovi, telina,
usturoi, praz, ciuperci, ceapa, rosii, frunza de dafin, patrunjel verde,
cimbru, vin alb sec si boabe de piper negru. Ingrediente: 425 g
morcovi, tocaţi 700 g ţelină, tocată 2 tije de ţelină, tocate 1 căpăţână
de usturoi, nedescojit,tăiat în două 400 g praz, doar…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu branză Bruccio
9 May 2011
O
reteta simpla de Cannelloni cu bruccio din: foi de lasagna, buccio, suc
de rosii, parmezan, menta, cimbrisor, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 12 foi de lasagna (gata de fiert) 500 g Bruccio (brânză
corsicană) 500 ml suc de roşii 50 g parmezan 1 legătură de mentă
proaspătă 4 fire de cimbrişor proaspăt…
Read more »
Read more »
Omletă delicioasă
9 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de omleta delicioasa din: oua, faina, lapte
si branza. Ingrediente: 4 ouă 50 g faină 1 pahar lapte 100 g brânză Mod
de preparare: Se dizolvă faina în lapte rece şi se adaugă albuşurile şi
gălbenuşurile bătute spumă, separat. Se adaugă brânza rasă, se sărează
şi se piperează după gust.…
Read more »
Read more »
Pesmeţi
9 May 2011
O
reteta simpla de pesmeti din: zahar, miere, faina, oua, nuci, cuisoare,
scortisoara si bicarbonat. Ingrediente: 300 g zahăr 250 g miere 500 g
făină 2 oua 150 g nuci 1 linguriţă rasă de cuişoare 1 linguriţă
scorţişoară 2 linguriţe bicarbonat Mod de preparare: Se pisează zahărul
cât mai mărunt şi se opăreşte cu miere…
Read more »
Read more »
Cartofi Harz
9 May 2011
O
reteta simpla de cartofi harz din: lebar, cartofi, untura, ceapa, oua,
rosii, patrunjel, boia dulce si sare. Ingrediente: 350 g lebăr 750 g
cartofi 4 linguri untură 1 ceapă 6 ouă 4 roşii pătrunjel boia dulce şi
sare, după gust Mod de preparare: Se fierb cartofii în apă rece cu
puţină sare, se curăţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Banana Dream
9 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Banana Dream din: rom alb, suc de banana,
nectar de maracuja, frisca si coaja de portocala. Ingrediente: 4 cl rom
alb 6 cl suc de banana 6 cl nectar de maracuja 3 cl frisca lichida coaja
de portocala Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza cu gheata in
shaker, apoi…
Read more »
Read more »
Bavareză de vanilie
9 May 2011
O
reteta delicioasa de bavareza de vanilie din: lapte dulce, oua, zahar,
gelatina, faina, vanilie si frisca. Ingrediente: 500 ml lapte dulce 6
ouă 250 g zahăr 6 foi gelatină 1 linguriţă faină vanilie 400 g frişcă
Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă laptele, ouăle, zahărul,
gelatina spălată înainte în apă rece şi o…
Read more »
Read more »
Bulion delicios de peşte
9 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de bulion delicios de peste din: oase si
bacatele de peste alb, morcovi, telina, praz, frunza de dafin, patrunjel
verde, vin alb sec si piper negru. Ingrediente: 2 kg oase şi bucăţele
de peşte alb 175 g morcovi, tocaţi 3 tije de ţelină, tocată 600 g praz,
doar partea albă,…
Read more »
Read more »
Budinca din dovlecei
9 May 2011
O reteta delicioasa de budinca de dovlecei din: dovlecei, oua, faina,
gris, pesmet, lapte, praf de copt, margarina si sare. Ingrediente: 3 ouă
4 linguri cu făină 4 linguri cu griş 1 lingură cu pesmet 2 linguri cu
lapte 1 plic praf de copt 1 lingură cu margarină sare Mod de preparare:
Taie dovleceii…
Read more »
Read more »
Ravioli cu homar si trufe
9 May 2011
O
reteta delicioasa de Ravioli cu homar si trufe din: foi de lasagna,
monari, trufa, unt, ceapa alba, concentrat de supa de peste, smantana,
tarhon, sare si piper macinat. Ingrediente: 12 foi proaspete de lasagna 3
homari mici 1 trufă mică 30 g unt 2 cepe albe mici 1 plic concentrat de
supă de peşte…
Read more »
Read more »
Bavareză de portocale
9 May 2011
O
reteta simpla de bavareza de portocale din: gem de portocale, lichior
de portocale, zeama de portocale, frisca, zahar pudra, portocala si
putin gelatina. Ingrediente: 3 linguri gem de portocale 4 linguri
lichior de portocale zeama de la o portocală 1 pahar frişcă 2 linguri
zahăr pudră 1 portocală felii puţină gelatină Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Grasshopper
9 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Grasshopper din: rom alb, lichior de menta
verde si frisca. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl lichior de menta verde 3
cl frisca lichida Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza cu
gheata in shaker, apoi se toarna bautura in paharul de cocktail.
Read more »
Read more »
Supa-crema cu crenvusti
9 May 2011
O reteta gustoasa de supa-crema cu crenvusti, cartofi, morcovi, telina,
radacina pastarnac, ceapa, smantana, oua, lapte si ulei. Ingrediente:
5-6 crenvurşti 600 g cartofi 2 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină de păstârnac 2
cepe 100 g smântână 2 ouă 1 ceşcuţă cu lapte ulei Mod de preparare:
Curăţă legumele şi pune-le la fiert întregi,…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata de cruditati cu tzatziki (video)
9 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata de cruditati de tzatziki din:
salata creata, morcov, telina, mar, ardei gras, usturoi, castravete,
iaurt, marar, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente:
salata creata morcov telina mar ardei gras usturoi castravete iaurt
marar lamaie ulei de masline sare si piper Mod de preparare:
Morcovul,…
Read more »
Read more »
Fantezie cu bezea
9 May 2011
O reteta gustoasa de fantezie cu bezea din: ciocolata menaj, desert,
lapte, bezea, smantana lichida, galbenusuri, zahar pudra si portocale
confiate. Ingrediente: 200 g ciocolată menaj 3 linguri de lapte 2
blaturi de bezea 25 cl smântână lichidă foarte rece 6 gălbenuşuri 120 g
de zahăr pudră portocale confiate Mod de preparare: Topeşti…
Read more »
Read more »
Stea cu ciocolata si lichior
9 May 2011
O reteta delicioasa de stea cu ciocolata,faina, praf de copt, migdale,
zahar vanilat, gelatina, smantana, lichior de oua, zahar pudra si
fistic. Ingrediente: 300g făină 2 linguriţe praf de copt 100 g migdale 3
linguri zahăr vanilat 1/2 pachet gelatină 3/4 l smântână 6 linguri
lichior de ouă 200 g zahăr pudră 80 g…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Dorada cu broccoli (video)
8 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara dorada cu brocoli din: dorada,
broccoli, ceapa, lamaie, vin alb, coriandru, marar, usturoi, ulei, foi
de dafin, sare si piper. Ingrediente: dorada broccoli ceapa lamaie vin
alb coriandru marar usturoi ulei foi dafin sare piper Mod de
preparare: se folosesc doua dorada, care se curata de solzi…
Read more »
Read more »
Bulion delicios de carne
8 May 2011
O
reteta simpla de bulion delicios de carne din: oase de pulpa de miel,
ceapa, morcovi, telina, usturoi, praz, ciuperci, rosii, patrunjel verde,
vin rosu si piper negru boabe. Ingrediente: 4 oase de pulpă de miel,
tăiate 500 g ceapă 250 g morcovi, tocaţi 450 g ţelină, tocată 1 căpăţână
de usturoi, nedescojită, tăiată pe…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu sos Roquefort
8 May 2011
O
retete de Cannelloni cu sos Rooquefort din: cannelloni, spanac, jambon
afumat, branza Roquefort, smantana, unt, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 12 cannelloni 500 g spanac (frunze) congelat 200 g jambon
afumat 100 g nuci verzi 200 g brânză Roquefort 300 ml smântână lichidă
30 g unt 1 praf de nucşoară sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Crust
8 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Crust din: rom alb, curacao triple sec,
zeama de lamaie, suc de ananas, coaja de lamaie si zahar. Ingrediente: 4
cl rom alb 1 lingurita Curacao Triple Sec 1 cl zeama de lamaie 1 cl suc
de anans spirala din coaja de lamaie pentru crusta: lamaie si zahar …
Read more »
Read more »
Supă cu zarzavat
8 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa cu zarzavat din: morcov, patrunjel,
telina, praz, ceapa, varza alba, mazare boabe, salata, verde, unt,
zahar si supa de carne. Ingrediente: 1 morcov mare 1 pătrunjel 1 ţelină
mică 1 praz 1 ceapă 1/4 varză albă o mână de mazăre boabe 1 salată verde
1 lingură unt 1…
Read more »
Read more »
Lasagna bologneză
8 May 2011
O
reteta delicioasa de lasagna bologneza din: foi de lasagna, pulpa de
porc, carne tocata de vita, rosii, pasta de tomate, ceapa, usturoi, vin
alb, ulei de masline, parmezan, sare, piper, faina, unt, lapte si un
praf de nucsoara. Ingrediente: 1 cutie foi de lasagna 350 g pulpa de
porc, tocata 350 carne tocata de…
Read more »
Read more »
Omletă cu macriş
8 May 2011
O
retetă simpla de omleta cu macris din: oua si macris. Ingrediente: 4
ouă 500 g măcriş Mod de preparare: Se spală bine măcrişul şi se scurge
de apă. Se sparge un ou crud şi se bate bine într-un vas cu măcrişul,
după care se pune la prăjit. Se bat într-un alt vas cele trei…
Read more »
Read more »
Carribean Night Cocktail
8 May 2011
O
reteta simple de Carribean Night Cocktail din: rom brun, zeama de
lamaie, suc de ananas, sirop de zahar, cirese si felii de portocale.
Ingrediente: 3 cl rom brun 1 cl zeama de lamaie 4 cl suc de ananas 1 cl
sirop de zahar cirese felii de portocale Mod de preparare: Mixam bine
ingredientele…
Read more »
Read more »
Momiţe de viţel prăjite
8 May 2011
O
reteta de momite de vitel prajite din: momite de vitel, faina, unt,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg momiţe de viţel 100 g făină 150 g unt
sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se spală bine momiţele de
viţel, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe de aproximativ
trei-patru centimetri. Se…
Read more »
Read more »
Bulion delicios de pui
8 May 2011
O
reteta simpla de bulion delicios de pui din: ceapa, 1 pui, morcovi,
catei de usturoi, rosii, frunza de dafin, patrunjel, cimbru verde, si
boabe de piper negru. Acest bulion este delicios, nu conţine multe
grăsimi este indicat pentru supe şi sosuri delicate. Ingrediente: 225 g
ceapă 1 pui, cam de 2 kg, tranşat sau…
Read more »
Read more »
Merlan prăjit
8 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de merlan prajit din: merlan, faina, ulei,
piper, sare, lamaie si patrunjel verde. Ingrediente: merlan (câte o
felie pentru fiecare porţie) faină ulei piper sare şi piper, după gust
lămâie pătrunjel verde Mod de preparare: Se taie peştele în felii groase
de un centimetru, după ce a fost dezosat şi…
Read more »
Read more »
Lasagna cu branză de capră şi spanac
8 May 2011
O
reteta delicioasa de lasagna cu branza de capra si spanac din: spanac,
stafide, branza de capra, foi de lasagna, unt, faina, lapte, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg spanac (frunze) 50 g stafide aurii 300 g branza
de capra 1 pachet foi de lasagna (gata de fiert) 50 g unt 20 g faina
400…
Read more »
Read more »
Cocktail Black Coco
8 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Black Coco din: rom alb sau brun, zeama de
lamaie, sirop de cocos si menta proaspata. Ingrediente: 4 cl rom alb sau
brun 2 cl zeama de lamaie 4 cl sirop de cocos menta proaspata Mod de
preparare: Mixam bine cu gheata romul, sucul de fructe, apoi turnam in…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu pâine
8 May 2011
O
reteta simpla de supa de rosii cu paine din: ulei de masline, ceapa,
ardei iute rosu, usturoi, cimbru, rosii, bulion de legume, zahar, paine
veche, zahar, otet balsamic, busuioc, sare si piper negru. Ingrediente: 2
linguri ulei de măsline 150 g ceapă tocată 1 ardei iute roşu, fără
seminţe şi tocat 2 căţei de…
Read more »
Read more »
Lasagna cu ficat si trufe
8 May 2011
O
reteta simpla de lasagna cu ficat si trufe din: lasagna, ficat de rata,
trufe, seminte de piper verde, boabe de piper rosu, sare, piper
macinat, supa de vita, vin de porto, smantana si unt. Ingrediente: 400 g
lasagna 1 ficat de rata, crud fara vine (circa 350 g) 50 g trufe sau
coji de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salata de fructe cu inghetata (video)
8 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata de fructe cu inghetata din:
pepene rosu, piersica, mar, grapefruit, portocala, ingheatata, lichior
de portocale si zahar vanilat. Ingrediente: pepene rosu piersica mar
grapefruit portocala inghetata lichior de portocale zahar vanilat Mod
de preparare: Se scobesc bilute dintr-o jumatate de pepene rosu, iar
cealalata jumatate se…
Read more »
Read more »
Ciorba Saint Germain
8 May 2011
O
reteta simpla de ciorba saint germain din: mazare, smantana,
galbenusuri, praz, laptuci si unt. Ingrediente: 500 g mazăre uscată 200 g
smântână 2 gălbenuşuri 100 g praz 2 1 apă 3 lăptuci 500 g unt Mod de
preparare: Se fierb în apă, laolaltă, mazărea, lăptucile şi prazul, timp
de trei sferturi de oră. Sc