Retete de top:
Pui umplut la cuptor
5 January 2012
O
reteta delicioasa de pui umplut la cuptor din: pui, orez, ciuperci,
ceapa, pasta de toamte, morcov, cartofi, usturoi, boia, piper si sare.
Ingrediente: 1 pui intreg o cana orez bob rotund 500 g ciuperci la
caserola 1 ceapa mare pasta de tomate 1 morcov mare ½ kg cartofi 5 catei
usturoi boia piper sare…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Frigarui
5 January 2012
Aproape
oricine ştie ca succesul unui picnic este asigurat de frigărui si
mititei. Dacă micii nu-s agreaţi însă de toată lumea, frigăruile reuşesc
sa întrunească aprecieri aproape generale. Ele reunesc savoarea şi
aspectul pe un băţ, dar şi gustul deosebit şi amuzamentul preparării.
Fiind versatile, frigăruile se pot servi atât la un prânz pretenţios,
cât…
Read more »
Read more »
Prăjitură Blueberry Black Currant Tea
5 January 2012
O
reteta gustoasa de prajitura cu: lapte, ceai, faina, praf de copt,
sare, margarina, zahar, ou, vanilie, afine. Ingrediente: 1 ceaşcă de
lapte 3 infuzoare în formă de piramidă Black Currant Tea Forte 2 ceşti
de făină cernută 2 linguriţe şi jumătate de praf de copt o jumătate de
linguriţă de sare 1/3 de ceaşcă…
Read more »
Read more »
Chec cu lămâie şi mentă
5 January 2012
O
reteta delicioasa de chec cu: oua, faina, zahar pudra, ulei, coaja de
lamaie, menta, unt. Ingrediente: 5 ouă 5 linguri de făină 5 linguri de
zahăr pudră 3 linguri de ulei coaja rasă de la 1/2 de lămâie frunze de
mentă unt Mod de preparare: Se separă albuşurile de gălbenuşuri.
Albuşurile se bat spumă,…
Read more »
Read more »
Peşte la grătar cu tocăniă de fasole verde
5 January 2012
O
reteta delicioasa de peste la gratar cu fasole verde, ulei de masline,
ansoa, ardei iute, pasta de rosii, rozmarin, sare, piper negru, lamaie,
patrunjel, busuioc, gremolata. Ingrediente: 600 g de fasole verde
curăţată ulei de măsline 1 borcan de 100 g de file de anşoa în ulei 5
căţei de usturoi curăţaţi 1 ardei…
Read more »
Read more »
Bomboane de ciocolata cu alune
5 January 2012
O
reteta delicioasa de bomboane de ciocolata cu alune din: cacao,
ciocolata neagra, alune, oua, unt, zahar, faina, cacao si praf de copt.
Ingrediente: 100 g cacao 200 g de ciocolata neagra de menaj 175 g de
alune neprajite si nesarate 4 oua 100 g unt 100 g zahar 75 g faina 25 g
cacao…
Read more »
Read more »
Piept de pui prajit cu rozmarin
5 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa de piept de pui prajit cu rozmarin din:
piept de pui, ulei de masline, rozmarin, suc de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 800 g piept de pui fara os 100 ml ulei de masline 30 g
rozmarin proaspat sucul de la 2 lamai sare si piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Turnulete cu portocale
5 January 2012
O
reteta delicioasa de turnulete cu portocale din: faina, zahar pudra,
zahar vanilat, coaja de portocala, galbenus, unt, alune, portocale
confiate, galbenus si zahar pudra. Ingrediente: 25 g faina 90 g zahar
pudra un pachet zahar vanilat coaja de portocala un galbenus 150 g unt
ingredinete pentru decor: 200 g alune 200 g portocale confiate…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Raţă cu portocale
5 January 2012
O
reteta delicioasa de rata cu portocale, otet balsamic, suc de lamaie,
sare, piper. Ingrediente: 100 g de unt 1 raţă de 3 kg 4 portocale 2
pahare de fresh de portocale 2 linguri de zahăr 2 linguri de otet
balsamic 2 linguri de suc de lămâie sare piper Mod de preparare: Se
încinge cuptorul…
Read more »
Read more »
Paste cu piept de pui si kaizer
5 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa de paste cu piept de pui si kaizer din:
paste fainoase, kaizer, file piept de pui, mozzarela, smantana, rosii si
sare. Ingrediente: 250 g paste fainoase 200 g kaizer 200 g file piept
de pui 200 g mozzarella 170 g smantana 110 g rosii 5 g sare Mod de…
Read more »
Read more »
Praz umplut cu telemea de vacă
5 January 2012
O
reteta delicioasa de praz umplut cu telemea de vaca din: rosii, cimbru,
usturoi, ulei de masline, sare de mare, praz, tarhon, unt, telemea de
vaca, coaja de lamaie, ou, pesmet, sare si piper. Ingrediente: 500 g
roşii 1 legătură de cimbru 2 căţei de usturoi 200 ml ulei de măsline
sare de mare 3…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Plăcinte cu linte şi castane
5 January 2012
O
reteta delicioasa de placinte cu linte si castane din: praz, unt,
ciuperci, macis, frunze de cimbru, cartofi, linte, smantana, merisoare,
ou, jeleu de coacaze rosii, faina si lapte. Ingrediente: 200 g praz,
taiat in felii fine 25 g unt, plus inca 1 cub 100 g ciuperci, tocate
marunt 4 varfuri cutit de macis macinat…
Read more »
Read more »
Peşte gratinat cu sos bechamel
5 January 2012
O
reteta delicioasa de peste gratinat cu sos bechamel din: file de salau,
cartofi, pesmet, cascaval, ulei, unt, faina, lapte si nucsoara.
Ingrediente: 300 g file de şalău 100 g cartofi 10 g pesmet 20 g caşcaval
ras ulei pentru sos: 20 g unt 30 g făină 200 ml lapte nucşoară Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Pachetele de primavara
5 January 2012
O
reteta delicioasa de pachetele de primavara din: foi de orez, pulpa de
porc, ceapa, ceapa verde, gulii, fidea, mazare, oua, ulei, sare, piper,
sos de soia si ciuperci. Ingrediente: 250 g foi orez 250 g pulpa de porc
350 g ceapa 500 g ceapa verde 70 g gulii 50 g morcovi 10 g fidea…
Read more »
Read more »
Bacon umplut cu brânză de capră
5 January 2012
O
reteta delicioasa de bacon umplut cu branza de capra din: branza de
capra, piper, rozmarin, bacon, ulei de masline, usturoi si rozmarin.
Ingrediente: 1-4 bucati mici de branza de capra de circa 60 g piper
macinat 1 lingura rozmarin tocat 8 felii de bacon 4 rosii 2 linguri ulei
de masline 8 catei de…
Read more »
Read more »
Chec cu ghimbir cristalizat
4 January 2012
O
reteta delicioasa de chec cu ghimbir cristalizat din: unt, zahar, brun,
miere, lapte, oua, faina, praf de copt, bicarbonat, ghimbir, zahar
pudra, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 250 g unt 250 g
zahar brun 250 g miere 275 ml lapte 2 oua, batute 375 g faina 1 praf de
copt 1…
Read more »
Read more »
Morcovi cu marmeladă
4 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa de morcovi cu marmelada din: morcovi,
marmelada, unt, zahar si patrunjel. Ingrediente: 1 kg morcovi, taiati
sub forma de bastonase 50 g marmelada de calitate 25 g de unt 25 g zahar
fin patrunjel tocat, pentru servit Mod de preparare: Se pun toate
ingredientele, în afară de pătrunjel, într-o…
Read more »
Read more »
Tort de brânză cu fructe
4 January 2012
O
reteta delicioasa de tort de branza cu fructe din: oua, zahar, faina,
amidon, praf de copt, branza de casa, galbenusuri de ou, suc de lamaie,
zahar, gelatina, smantana, lichior de piersici, fructe si gem.
Ingrediente: 3 ouă 100 g zahăr 100 g făină 40 g amidon 1 linguriţă praf
de copt umplutură: 500 g…
Read more »
Read more »
Mâncare înăbuşită de varză şi praz
4 January 2012
O
reteta delicioasa de mancare inabusita de varza si praz din: unt, praz,
varza creata si cidru. Ingrediente: 50 g de unt 4 fire de praz, taiate
in felii groase, spalate 1 varza creata, taiata in bucati 200 ml de
cidru sec Mod de preparare: Se topeşte untul într-o tigaie mare, se
răstoarnă prazul…
Read more »
Read more »
Tocanita de miel
4 January 2012
O
reteta de tocanita de miel din: pulpa de miel, spata de miel, morcov,
varza, sos de rosii, usturoi, vin alb, unt, bouquet garni, ulei de
porumb, faina, zahar pudra, sare si piper. Ingrediente: 600 g pulpă de
miel fără os 600 g spată de miel fără os 2 cutii de morcovi noi 1 varză…
Read more »
Read more »
Pudding cu cozonac
4 January 2012
O
reteta delicioasa de pudding cu cozonac din: unt, coconaz cu cacao,
ciocolata alba, oua, frisca, lapte, esenta de vanilie, zahar, zahar brun
si ciocolata amaruie. Ingrediente: 75 g unt, inmuiat la temperatura
camerei, plus pentru uns vasul 350 g cozonac cu cacao, taiat felii
groase de 1,5 cm 25 g ciocolata alba, rupta bucati…
Read more »
Read more »
Cocktail Summerday
4 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Summerday din: suc de struguri albi, suc de
grepfrut, suc de portocale, aperol sau capari, pepene galben, cirese si
menta. Ingrediente: 6 cl suc de struguri albi 2 cl suc de grepfrut 4 cl
suc de portocale 4 cl Aperol sau Campari pepene galben cirese un fir de
menta …
Read more »
Read more »
Orez cu ciuperci
4 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa de orez cu ciuperci din: orez, ceapa, ulei,
sare, piper, delikat, ciuperci si amestec de legume. Ingrediente: 700 g
orez 150 g ceapa 30 l ulei 5 g sare 5 g piper 5 g delikat 250 g
ciuperci 150 g amestec de legume Mod de preparare: Se alege orezul…
Read more »
Read more »
Retete savuroase: Pot au feu
4 January 2012
O
reteta savuroasa de pot au feu din: piept de manzat, morcovi, ceapa,
praz, telina verde, ridiche alba, cartofi, dovlecei, castraveti murati,
mustar si bouquet garni. Ingrediente: piept de mânzat 2.5 kg morcovi 200
g ceapă 70 g praz 200 g telină verde 200 g ridichie albă 220 g cartofi
300 g dovlecei 250 g…
Read more »
Read more »
Cheesecake cu fructe exotice
4 January 2012
O
reteta de Cheesecake cu fructe exotice din: biscuiti cu cocos, unt,
branza de vaci, mascarpone, zahar, zeama si coaja de lamaie, gelatina,
fructul pasiunii, gem de caise, manngo si fulgi de cocos. Ingrediente:
220 g biscuiti cu cocos 80 g unt, topit 300 g branza de vaci, grasa 250 g
mascarpone 150 g zahar…
Read more »
Read more »
Salata de fenicul cu sunca
4 January 2012
O
reteta savuroasa de salata de fenicul cu sunca din: bulbi de fenicul,
sunca, ulei de masline, usturoi, vin alb, ardei rgas, patrunjel verde,
sare si piper. Ingrediente: 2 bulbi de fenicul 4 felii de şuncă 2
linguriţe ulei de măsline 1 căţel usturoi 1 pahar vin alb 1/2 ardei gras
pătrunjel verde sare piper…
Read more »
Read more »
Varză roşie cu vin fiert şi pere
4 January 2012
O
reteta delicioasa de varza rosie cu vin fiert si pere din: varza rosie,
ceapa, vin de porto, scortisoara, cuisoare, anason, zahar brun, otet de
vin rosu si pere. Ingrediente: 1 varza rosie mare, taiata sferturi
curatata de cotor si taiata in felii subtiri 1 ceapa mare, taiata felii
200 ml vin de Porto 1…
Read more »
Read more »
Supa de rosii
4 January 2012
O
retetea delicioasa de supa de rosii din: rosii, morcovi, ceapa,
smantana, ulei de masline, piper cayenne, chimion, sos tabasco,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1,5 kg roşii 2 morcovi 1 ceapă
200 g smântână 1 lingură ulei de măsline 1 piper Cayenne 1 chimion
pudră câteva picături de sos tabasco 2 crenguţe de pătrunjel…
Read more »
Read more »
Conopida cremoasa la cuptor
4 January 2012
O
reteta delicioasa de conopida cremoasa la cuptor din: lapte, ceapa,
macis, frunze de dafin, conopida, unt, faina, nucsoara si pesmet.
Ingrediente: 500 ml lapte integral 2 cepe mici, una taiata sferturi,
cealata tocata fin 1 fasie de macis 4 frunze de dafin (proaspete),
sfaramate 1 kg conopida, rupta in buchetele mari 85 g unt,…
Read more »
Read more »
Orez cantonez
4 January 2012
O
reteta delicioasa de orez cantonez din: orez thai, sunca, ceapa,
morcov, mazare, oua, sare, piper si soia. Ingrediente: 500 g orez thai
150 g sunca 100 g ceapa 100 g morcov 100 g mazare congelata 3 oua 20 g
sare 5 g piper 10 g soia 2,5 l apa Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Cum se prepara fasole verde cu ceapa (video)
4 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara fasole verde cu ceapa, un preparat
francez delicios, usor de pregatit, sanatos si foarte gustos.
Ingrediente: For the onions: 2 tbsp butter 2 or 3 yellow onions, sliced
salt and pepper to taste 1 tbsp sherry vinegar (stirred into the onions
after they are caramelized) For the white…
Read more »
Read more »
Strudel cu fructe si nuci
4 January 2012
O
reteta deliciaosa de strudel cu fructe si nuci din: mere, unt, zahar
brun, scortisoara, rom, curmale, foi de placinta, fistic si frisca.
Ingrediente: 700 g mere acrisoare, curatate de coaja si seminte si
taiate cuburi de 1 cm un cub de unt, plus 50 g 50 g zahar brun 1 lingura
scortisoara 3 linguri…
Read more »
Read more »
Supă de curcan şi mazăre
4 January 2012
O
reteta delicioasa de supa de curcan si mazare din: piept de curcan,
morcovi, pastarnaci, telina, mazare verde, clatite, unt, usturoi, frunza
de dafin, nucsoara, piper si sare. Ingrediente: 300 g piept de curcan 2
morcovi 2 pastarnaci 1 radacina de telina 1 mana de mazare verde 2
clatite sarate 1 lingura de unt 1…
Minisufleuri cu ierburi şi muştar
4 January 2012
O
reteta delicioasa de minisufleuri cu ierburi si mustar din: faina, praf
de mustar, lapte, cimbru, rozmarin si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: 200 g faina 2 linguri mari praf de mustar 5 oua 400 ml de
lapte frunzele de la 1 legatura de cimbru si de rozmarin 4 linguri ulei
de floarea soarelui …
Read more »
Read more »
Terina de pepene galben
4 January 2012
O
reteta delicioasa de terina de pepene galben din: vin rosu, zahar,
gelatina, pepene galben si jeleu. Ingrediente: vin rosu 1 L zahar 200 g
gelatina foaie 40 g pepene galben 600 g jeleu neutru 50 g Mod de
preparare: Fierbem vinul cu zaharul. Lasam sa se tempereze dupa care
adaugam pepenele galben taiat…
Read more »
Read more »
Cocktail Grand
4 January 2012
O
retete simpla de Cocktail Grand din: suc de grepfrut, suc de
portocale, galbenus, zahar, grand marnier, sifon , portocala si
grepfrut. Ingrediente: 3 cl suc proaspat de grepfrut 3 cl suc proaspat
de portocale 1 cl Grand Marnier 1 galbenus 1 cl sirop de zahar sifon o
felie de portocala si grepfrut Mod…
Read more »
Read more »
Snitel de vita Vienez
4 January 2012
O
reteta delicioasa de snitel de vita vienez din: snitel de manzat,
faina, ou, pesmet, ulei de palmier, lamaie, ansoa, ou si masline.
Ingrediente: snitel rulat de mânzat 600 g făină 60 g ou 2 buc pesmet 100
g ulei de palmier 100 ml garnitură pentru decor, lămâie, ansoa, ou,
măsline Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată verde cu piept de curcan
4 January 2012
O
reteta savuroasa de salata verde cu piept de curcan din: salata verde,
para, morcovi, piept de curcan, iaurt, branza de mucegai, suc de lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 75 g salata verde 1 para 100 g morcovi 50 g
piept de curcan feliat (fiert sau la gratar) 150 g iaurt cu 0% grasimi
30…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu tapioca, legume şi carne
4 January 2012
O
reteta delicioasa de placinta cu tapioca, legume si carne din: carne de
vita, ulei, tapioca, supa de legume, ceapa verde, broccoli, porumb,
ardei gras, cartofi, lapte, unt, patrunjel, sare, chili si piper.
Ingrediente: 500 g carne de vită slabă 2 linguri ulei 1 lingură tapioca
200 ml supă de legume 2 fire ceapă verde…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Cordon Bleu (varianta)
4 January 2012
Bucătarii
au secretele lor personale in prepararea acestui fel de mâncare foarte
apreciat. O variantă uşor de preparat şi totodată plină de arome de vă
va lăsa gura apă: Ingredinete pentru 2 persoane: 4 file din piept de
pui; 2 linguri de muştar (după preferinţe: classic, dulce, picant,
mustar Dijon etc); 4 feliuţe de caşcaval;…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de porumb
4 January 2012
O
reteta delicioasa de supa crema de porumb din: ceapa, usturoi, cartofi,
rosii, unt, faina de porumb, vin alb, supa de legume, carne de moluste,
sare, piper, lapte, porumb si patrunjel. Ingrediente: 2 cepe 1 căţel de
usturoi 300 g cartofi fierţi 2 roşii 2 linguri unt 2 linguri faină de
porumb 100 ml vin…
Read more »
Read more »
Medalion de porc cu ciuperci
4 January 2012
O
reteta delicioasa de medalion de porc cu ciuperci din: file de porc,
ulei, ceapa, usturoi, ciuperci, vin alb, smantana dulce, cimbru, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg file de porc 100 ml ulei 100 g ceapa tocata 20
g usturoi 400 g ciuperci 100 ml vin alb 250 ml smantana dulce 4 g
cimbru…
Read more »
Read more »
Musli cu mere, morcovi şi stafide
4 January 2012
O
reteta delicioasa de musli cu mere, morcovi si stafide din: fulgi de
ovaz, morcovi, mere, portocala, stafide, nuci si iaurt. Ingrediente: 100
g fulgi de ovăz (mari) 2 morcovi 2 mere, fără coajă 1/2 portocală 4
linguri stafide 6 nuci (miezul tocat) 400 g iaurt natural Mod de
preparare: Morcovii se spală, se…
Read more »
Read more »
Tarta de lamâie
4 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta de lamaie din: faina, oua, zahar pudra, unt,
pudra de migdale, lapte, zahar pudra, lamaie si amidon. Ingrediente:
faina 300 g oua 5 buc zahar pudra 100 g unt 100 g pudra de migdale 20 g
lapte 500 ml zahar pudra 175 g lamâie 80 g (1 buc.) amidon 80…
Read more »
Read more »
Piure de varză de Bruxelles cu castane
4 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru o garnitura de Piure de
varză de Bruxelles cu castane din: varza de bruxelles, unt, smantana,
nucsoara si castane. Ingrediente: 600 g varza de Bruxelles, taiata in
jumatate 50 g unt 100 ml smantana lichida 1/2 nucsoara data prin
razatoare 200 g castane, tocate grosier Mod de…
Read more »
Read more »
Plachie de peşte
4 January 2012
O
reteta delicioasa de plachie de peste din: ceapa, ardei, morcov, rosie,
peste, sare, ulei si boabe de piper. Ingrediente: ceapă ardei rondele
de morcov rondele de roşie peşte tăiat felii de 3-4 cm puţină sare ulei
boabe de piper Mod de preparare: Legumele cu puţină sare se prăjesc în
ulei. Bucăţile de peşte…
Read more »
Read more »
Steak de mânzat la gratar cu sos
4 January 2012
O
reteta delicioasa de steak de manzat la gratar cu sos din: steak de
manzar, ceapa, vin rosu, piper boabe, piper macinat, cimbru, foi de
dafin si sare. Ingrediente: steak de mânzat 900 g ceapă echalote 40 g
vin rosu 200 ml piper boabe, piper măcinat, cimbru, foi de dafin, sare
după gust Mod…
Read more »
Read more »
Pere decojite cu quinoa si hasmaţuchi
4 January 2012
O
reteta delicioasa de pere decojite cu quinoa si hasmatuchi din: pere,
vin alb, supa de legume, ulei, quinoa, ceapa, usturoi, sare, piper si
hasmatuchi. Ingrediente: 4 pere mici, tari 250 ml vin alb 250 ml supă de
legume 2 linguri ulei 250 g quinoa 1 ceapă 1 căţel de usturoi sare
piper 1 legătură…
Read more »
Read more »
Desert cu crema de ou si migdale
3 January 2012
O
reteta delicioasa de Desert cu crema de ou si migdale din:
pricomigdale, compot de visine, gelatina, zahar, crema de ou, amidon,
vin alb, frisca, fulgi de migdale si perle argintii. Ingrediente: 200 g
pricomigdale 2×400 compot de visine scurse de lichid si stropite cu
alcool 10 g gelatina 2 linguri zahar 500 ml crema…
Read more »
Read more »
Cocktail Golden Dream
3 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Golden Dream din: suc de portocale, galliano,
cointreau si frisca lichida. Ingrediente: 1,5 cl suc proaspat de
portocale 1,5 cl Galliano 1,5 cl Cointreau 1,5 cl frisca lichida Mod
de preparare: Ingredientele se agita bine cu gheata in shaker, apoi se
toarna in paharul de cocktail.
Read more »
Read more »
Cartofi cu topping de branza
3 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi cu topping de branza din:
carofi, unt, ceapa, usturoi, cimbru, foi de dafin, nucsoara, smantana,
lapte si cascaval. Inrgediente: 8 cartofi 50 g unt 1 ceapa, tocata 3
catei de usturoi, taiati felii 1 lingura cimbru 2 foi de dafin un praf
de nucsoara 150 ml smantana 250…
Read more »
Read more »
File de salau cu spuma de somon si sos de midii
3 January 2012
O
reteta delicioasa de file de salau cu spuma de somon si sos de midii
din: fileuri de salau, somon, midii, smantana, vin alb, albusuri de ou,
ceapa, lamaie, unt, sare si piper. Ingrediente: 2 fileuri de salau 300 g
somon proaspat 300 g midii 250 ml smantana dulce 250 ml vin alb sec 2…
Read more »
Read more »
Prăjitură de casă din musli, cu dulceaţă de portocale
3 January 2012
O
reteta delicioasa de prajitura de casa din musli, cu dulceata de
portocale din: cereala de ovaz, fructe zaharisite, nuci, migdale,
seminte de susan, coaja de portocala, stafide, esenta de portocale,
sare, miere, ulei de floarea soarelui, portocale si dulceata de
portocale. Ingrediente: 100 g cereale de ovăz (întregi) 50 g cereale de
ovăz (măcinate)…
Read more »
Read more »
Consomé de vita
3 January 2012
O
reteta delicioasa de consome de vita din: rasol cu os, ceapa, morcov,
patrunjel verde, pastarnac, telina, rosii, ardei grasi, sare si piper.
Ingrediente: rasol cu os de mânzat 1 kg ceapă 80 g morcov 150 g
pătrunjel verde 1 legătură păstârnac 120 g telină mică 160 g rosii 160 g
ardei grași 100 g…
Read more »
Read more »
Salata de cruditati
3 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa de salata de cruditati din: telina, zeama
de lamaie, varza rosie, morcov, sfecla rosie, portocale, mustar cu
boabe, miere, coaja de portocala, ulei de masline si otet de vin alb.
Ingrediente: 1 telina mica, razuita zeama de lam 1 lamaie 1/2 varza
rosie, tocata 1 morcov mare, razuit 250 g…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Supa Minestrone (video)
3 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara supa minestrone. Un preparat
deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3
oz pancetta 2 tbsp olive oil 1 diced onion 1 cup diced celery 4 minced
garlic cloves 4 cups chicken broth 1 (28-oz) can plum tomatoes, crushed
fine 2 cups water, plus more…
Read more »
Read more »
Crap la cuptor cu legume
3 January 2012
O
reteta de crap la cuptor cu legume din: crap, ardei gras, rosii, vin
alb, ceapa, lamaie, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1.5 kg
crap intreg 0.5 kg ardei gras 0.4 kg rosii decojite 0.25 l vin alb 1
ceapa 1 lamaie 50 ml ulei de masline sare, piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Friptura glazurata de porc
3 January 2012
O
reteta delicioasa de friptura glazurata de porc din: jambon, ceapa, foi
de dafin, cidru, cuisoare, coaja si zeama de lamaie, coaja si zeama de
portocale si piper. Ingrediente: 2 kg jambon afumat de porc (de preferat
cu sorici) 1 ceapa, taiata in patru 3 foi de dafin 500 ml cidru (poti
inlocui cu bere)…
Read more »
Read more »
Rizoto cu ciuperci şi castane
3 January 2012
O
reteta delicioasa de rizoto cu ciuperci si castane din: ulei de
masline, telina, ceapa, usturoi, amestec de ciuperci, castane, foi de
dafin, orez brun, patrunjel, supa de legume, unt, bureti si parmezan.
Ingrediente: 3 linguri ulei de masline 3 codite de telina, tocate 1
ceapa, tocata 3 catei de usturoi, taiati felii 500 g…
Read more »
Read more »
Rotiţe de cârnaţi cu pancetta şi rozmarin
3 January 2012
O
reteta delicioasa de Rotiţe de cârnaţi cu pancetta şi rozmarin din:
carnaciori de bere, pancetta sau kaizer, rozmarin si ulei de floarea
soarelui. Ingrediente: 36 carnaciori de bere 18 felii de pancetta sau
kaizer 18 fire de rozmarin, frunzele separate, iar tulpinile taiate in
bete de 7,5 cm 1 lingura ulei de floarea soarelui…
Read more »
Read more »
Pui cu smantana
3 January 2012
O
reteta delicioasa de pui cu smantana din: ulei de masline, copane de
pui, usturoi, ceapa, vin alb, supa de legume, smantana, sturguri si
tarhon. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 12 buc copane dezosate de
pui, circa 1 kg 3 catei de usturoi, taiati felii 1 ceapa, tocata 200 ml
vin alb, sec 300…
Read more »
Read more »
Musli cu fructe de pădure şi iaurt cu vanilie
3 January 2012
O
reteta delicioasa de Musli cu fructe de pădure şi iaurt cu vanilie din:
musli de cereala cu alune, fructe de padure, iaurt cu vanilie si miere.
Ingrediente: 100-150 g musli de cereale cu alune 250 g fructe de pădure
roşii (coacăze roşii sau zmeură) 250 g fructe de pădure negre (coacăze
negre sau mure)…
Read more »
Read more »
Saramură de somn
3 January 2012
Somnul
se taie felii de 2-3 cm şi se coace pe grătar. Apoi se coc felii de
roşii şi de ardei. Intr-un vas se pune apă la fiert. Se adaugă piper,
boia, sare, foi de dafin. Se adaugă ardeii şi roşiile tăiate mai mari şi
se fierb puţin. După ce s-a oprit focul, se adaugă…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu ardei gras si chilli
3 January 2012
O
reteta delicioasa de cotlet de porc cu ardei gras si chilli din: cotlet
de porc, ardei gras, ceapa, sos chilli, suc de rosii, ulei de masline,
sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc 0,5 kg ardei gras (taiat
jullienne) 200 g ceapa alba (taiata pestisori) 50 g sos chilli 50 ml
vin…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Fizz
3 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Orange Fizz din: suc de grepfrut, gin,
curacao de portocale, zeama de lamaie si apa minerala. Ingredinte: 4 cl
suc de grepfrut 2 cl gin 1 cl Curacao portocale 1 cl zeama de lamaie apa
minerala Mod de preparare: Ingredientele (cu exceptia apei minerale)
se agita bine cu gheata…
Read more »
Read more »
Ossobucco milanez
3 January 2012
O
reteta de ossobucco milanez din: ossobucco de manzat, pulpa de rosii,
unt, vin alb, supa de pui, prosciutto, morcov, usturoi, ceapa, telina,
patrunjel, coaja rasa de lamaie, piper si sare. Ingrediente: ossobucco
de mânzat 700 g pulpă de rosii în conservă 180 g unt 50 g vin alb sec
200 ml supă de pui…
Ciorbă de somn
3 January 2012
O
reteta de ciorba de somn din: somn, morcov, patrunjel, telina, ceapa,
ardei grasi, rosii, bors, zeama de lamaie, leustean, ulei si sare.
Ingrediente: un kg somn morcov pătrunjel ţelină o ceapă doi ardei graşi
două roşii de mărime mijlocie borş zeamă de lămâie leuştean ulei sare
Mod de preparare: Peştele curăţat se taie…
Read more »
Read more »
Păstârnac prăjit cu parmezan
3 January 2012
O
reteta delicioasa de pastarnac prajit cu parmezan din: malai, parmezan,
nucsoara, pastarnac si ulei de masline. Ingrediente: 6 linguri malai
100 g parmezan, dat prin razatoare 1 varf cutit de nucsoara, proaspat
rasa 2 kg pastarnac, taiat in sferturi si curatat de cotor 6 linguri
ulei de masline Mod de preparare: Se încinge…
Read more »
Read more »
T-bone steak la gratar
3 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa de T-bone steak la gratar din: t bone de
manzat, unt, ceapa alba, sare, piper boabe, foi de dafin, patrunjel
verde si vin rosu. Ingrediente: T-bone de mânzat 880 g unt 100 g ceapă
albă 40 g sare, piper boabe, foi de dafin, pătrunjel verde după gust vin
rosu 60…
Read more »
Read more »
Risotto cu şofran
3 January 2012
O
reteta de risotto cu sofran din: unt, ceapa, usturoi, orez, vin alb,
sofran, sare, zeama de carne de pui, parmezan, piper negru si patrunjel.
Ingrediente: 6 linguri de unt o ceapă medie tocată mărunt 3-4 căţei de
usturoi zdrobit (opţional) două căni de orez o jumătate de cană de vin
alb o linguriţă de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Budinca de paste
3 January 2012
Alternativa
grozava a unei portii de gustare dulce, budinca de paste poate fi chiar
o masa in sine: un mic- dejun sanatos sau o cina savuroasa. Ai nevoie
de urmatoarele: Ingrediente: O mână de paste (spaghete, macaroane sau
tăieţei) 6 ouă 500 g caşcaval sau brânză nesărată; (urdă) O cană de
zahăr O mână de…
Read more »
Read more »
Sarlota cu nectarine
3 January 2012
O
reteta delicioasa de sarlota cu nectarine din: lapte, zahar, gelatina,
frisca, oua, nectarine, zahar vanilat si coaja de lamaie. Ingrediente:
lapte 1000 ml zahar 500 g gelatina foaie 30 g frisca batuta 500 g oua 6
bucati nectarine 500 g zahar vanilat coaja de lamâie Mod de preparare:
Într-o cratit
a se pun la…
Read more »
Read more »
Coltunasi cu legume
3 January 2012
O
reteta delicioasa de coltunasi cu legume din: blat de pizza, sos de
pizza, mozzarella, porumb, ciuperci, rosii si ardei gras. Ingrediente:
200 g blat de pizza 20 g sos de pizza 50 g mozzarella 20 g porumb 30 g
ciuperci 30 g rosii 30 g ardei gras Mod de preparare: Se divizeaza
bucatile…
Read more »
Read more »
Copane de rata confiate, cu sos picant
3 January 2012
O
reteta delicioasa de copane de rata confiate, cu sos picant din: copane
de rata, sare grunjoasa, untura de rata sau de gasca, ulei de susan,
ceapa, boia iute, vin rosu, amidon, supa clara, zahar si sos de stridii.
Ingrediente: 6 copane de rata 70 g sare grunjoasa 900 g untura de rata
sau de…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase: Tarta cu visine
3 January 2012
O
reteta delicioasa de tarta cu visine din: faina, oua, zahar, zahar
pudra, visine, pudra de migdale, unt si lapte. Ingrediente: faina 300 g
oua 300 g (5 buc.) zahar 100 g zahar pudra 50 g visine proaspete 1 kg
pudra de migdale 125 g unt 225 g lapte 500 g Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Norimaki
3 January 2012
O
reteta de norimaki din: ou, ulei de alune, foi de alge, sumesushi,
castraveti, ardei gras si ceapa verde. Ingrediente: un ou bătut o
linguriţă de ulei de alune 4 foi de nori (foi de alge) uscate o cană de
sumesushi doi castraveţi tăiaţi în patru pe lung o jumătate de ardei
roşu gras 4…
Read more »
Read more »
Paste cu macrou
3 January 2012
O
reteta delicioasa de paste cu macrou din: paste penne, macrou, mustar
cu seminte, patrunjel, ceapa, ardei gras, sos de soia, capere, usturoi,
piper, sares, mantana si patrunjel. Ingrediente: 400 g paste penne
colorate 4 trunchiuri de macrou 3 linguri de muştar cu seminţe pătrunjel
două cepe doi ardei graşi două linguri de sos de…
Read more »
Read more »
Varza de bruxelles cu salote
3 January 2012
O
reteta delicioasa de varza de bruxelles cu salote din: ulei de masline,
salote, zahar, stafide, vin rosu, varza de bruxelles, fulgi de migdale
si boia. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 10 salote, taiate felii
subtiri 1 varf mare de cutit de zahar fin 100 g stafide 4 linguri de vin
rosu sau otet…
Read more »
Read more »
Vrabioara la gratar cu sos de vin rosu
3 January 2012
O
reteta delicioasa de vrabioara la gratar cu sos de vin rosu din:
vrabioara de vita, ceapa, vin rosu, unt, demiglace, cimbru, foi de
dafin, faina, sare si piper. Ingrediente: vrăbioară de vită 880 g ceapă
20 g vin rosu 80 ml unt 25 g demiglacé 100 g cimbru, foi de dafin, sare
si piper…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu brânză şi roşii
3 January 2012
O
reteta delicioasa de pachetele cu branza si rosii din: faina, oua,
pasta de rosii uscate, branza ricotta, ardei capia, busuioc, ulei de
masline, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 400 g făină două ouă
două linguri de pastă de roşii uscate 400 g brânză ricotta doi ardei
capia 240 ml smântână o lingură de busuioc…
Read more »
Read more »
Cocktail Bronx Dry
3 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Bronx Dry din: suc de portocale, gin si
vermut sec. Ingrediente: 2 cl suc proaspat de portocale 2 cl gin 2 cl
vermut sec Mod de preparare: Ingredientele se agita rapid cu 2-3
cuburi de gheata in shaker, apoi se toarna intr-o cupa de cocktail.
Read more »
Read more »
Clatite cu inghetata
2 January 2012
O
reteta delicioasa de clatite cu inghetata din: inghetata, frisca,
faina, lapte, oua, margarina sau unt, esenta de vanilie, zahar si sare.
Ingrediente: 500 g inghetata de orice tip 200 g frisca pentru compozitia
de aluat: 150 g de faina 300 ml de lapte 2 oua 3 lingurite de unt sau
margarina vegetala o lingurita…
Read more »
Read more »
Ciorba cu ciuperci, carne de vita si sunca de porc
2 January 2012
O
reteta delicioasa de Ciorba cu ciuperci, carne de vita si sunca de porc
din: carne de vita, sunca de porc, dovlecel, rosii, morcov, telina,
ardei grasi, ceapa, ciuperci, bors, ulei de floarea soarelui, sare,
piper si patrunjel. Ingrediente: 600 g carne de vită 200 g şuncă de porc
un dovlecel 4 roşii un morcov…
Read more »
Read more »
Antricot la gratar cu sos
2 January 2012
O
reteta delicioasa de antricot la gratar cu sos din: antricot, ou, unt,
tarhon, ceapa, otet, piper, vin alb si sare. Ingrediente: antricot
dezosat feliat de mânzat 720 g ou 8 buc unt 60 g tarhon proaspăt 10 g
ceapă 20 g otet 10 ml piper boabe 1 g vin alb 50 ml sare după…
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Legume la cuptor
2 January 2012
O
reteta delicioasa de legume la cuptor din: cartofi, ulei de masline,
ceapa, vinete, dovlecei, oua, patrunjel si marar, suc de rosii si
usturoi. Ingrediente: 1,5 kg cartofi, taiati felii 4 linguri ulei de
masline 1 ceapa mare, taiata julien 2 vinete, taiate felii 2 dovlecei,
taiati felii 4 oua, batute 1 lingura patrunjel si…
Read more »
Read more »
Somon si fenicul in aluat fraged
2 January 2012
O
reteta delicioasa de somon si fenicul in alut fraged din: ulei de
masline, fenicul, ceapa, foaie de dafin, coniac, lamaie, aluat, file de
somon, pesmet, ou si lapte. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 3
bulbi fenicul, taiati felii 2 linguri ceapa, tocata 1 foaie de dafin 2
linguri coniac 1/2 lamaie 1 kg…
Read more »
Read more »
Caltabosi de casa
2 January 2012
O
reteta delicioasa de caltabosi de casa din: carne de porc, ficat, orez,
ceapa, bulion, piper boabe, frunze de dafin, coriandru, ienibahar,
sare, piper si mate de porc. Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g ficat
200 g orez 200 g ceapă 2 linguri bulion piper boabe 2 frunze dafin
coriandru ienibahar sare şi…
Read more »
Read more »
Cupe cu crema
2 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa de cupe cu crema din: biscuiti,
galbenusuri, lapte, zahar vanilat, sare, faina, zahar tos, migdale,
prune, suc de mere si sofran. Ingrediente: 200 g biscuiţi obişnuiţi 4
gălbenuşuri 500 ml lapte dulce zahăr vanilat un vârf de linguriţă de
sare o lingură de făină 50 g zahăr tos 100 g…
Read more »
Read more »
Mazăre cu scorţişoară
2 January 2012
O
reteta delicioasa de mazare cu scortisoata din: mazare, ceapa, rosii,
cuisoare, scortisoara, usturoi, ulei de floarea soarelui, ghimbir, boia
iute, sare, piper, patrunjel si ardei iute. Ingrediente: 500 g mazăre o
ceapă 4 roşii 3 cuişoare un baton de scorţişoară 4 căţei de usturoi 75
ml ulei de floarea-soarelui o linguriţă de ghimbir ras…
Read more »
Read more »
Friptura din pulpa de porc cu crusta rumenită
2 January 2012
O
reteta delicioasa de friptura din pulpa de porc cu crusta rumenita din:
cotlet de porc, otet de mere, sare grunjoasa, ienibahar, boia, oregano,
zeama de lamaie si ulei de masline. Ingrediente: 1,8 kg cotlet de porc,
cu sorici crestat 1 lingura otet de mere 1 lingurita sare grunjoasa
pentru glazura: 1/2 lingurita ienibahar 1/2…
Read more »
Read more »
Cocktail Tropical Orange
2 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Tropical Orange din: suc de portocale, suc de
grepfrut, lichior de cocos, zeama de lamaie, sirop de grenadine,
portocala si menta. Ingrediente: 4 cl suc proaspat de portocale 4 cl suc
proaspat de grepfrut 4 cl lichior de cocos 1 cl zeama de lamaie 1
lingurita de sirop de grenadine…
Read more »
Read more »
Tort de mascarpone cu mure
2 January 2012
O
reteta delicioasa de tort de mascarpone cu mure din: lichior, foaie de
blat, galbenus de ou, zahar, mascarpone, frisca, gelatina, decorgel si
fistic. Ingrediente: lichior 1 ml foaie de blat 20 g galbenus de ou 20 g
(1 buc.) zahar 25 g mascarpone 40 g frisca batuta 40 g gelatina foaie 2
g (1…
Read more »
Read more »
Varza acra cu carnati la cuptor
2 January 2012
O
reteta delicioasa de varza acra cu carnati la cuptor din: varza murata,
carnati, foi de dafin, piper si suc de rosii. Ingrediente: 1 varză
murată 1/2 kg de cârnaţi 2-3 foi de dafin 1/2 linguriţă piper 300 ml suc
de roşii Mod de preparare: Toacă varza mărunt şi pune-o în tavă la
cuptor.…
Read more »
Read more »
Macrou cu cimbru si măsline
2 January 2012
O
reteta delicioasa de macrou cu cimbru si masline din: macrou, masline,
rosii, usturoi, zahar tos, ulei de floarea soarelui, vin alb, ardei
grasi, ceapa verde, pasta de tomate, cimbru, sare si piper. Ingrediente:
4 bucăţi de macrou 200 g măsline feliate 4 roşii 3 căţei de usturoi o
ligură de zahăr tos 150 ml…
Read more »
Read more »
Carpaccio de vita cu salata asortata
2 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa de carpacciod e vita cu salata asortata
din: carpaccio, busuioc, salata, otet balsamic, vin rosu sec, zahar ulei
de masline, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 400 g carpaccio 30 g
busuioc proaspat 400 g salata proaspata asortata 50 g otet balsamic 50
ml vin rosu sec 20 g zahar 30…
Read more »
Read more »
Coaste de vita la cuptor cu sos de mustar
2 January 2012
O
reteta delicioasa de coaste de vita la cuptor cu sos de mustar din:
coaste de manzat, ceapa, praz, telina, mustar, faina, smantana, foi de
dafin, boabe de piper, cimbru, sare, piper macinat si unt. Ingrediente:
coaste de mânzat 1000 g ceapă 60 g praz 40 g telină rădăcină 40 g mustar
50 g făină…
Read more »
Read more »
Ciorba de porc cu zeama de varza
2 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa de ciorba de porc cu zeama de varza din:
carne de porc, ceapa morcov, patrunjel, rosii, ardei, orez, zeama de
varza, leustean, smatana, piper si sare. Ingrediente: 500 g carne de
porc 2 cepe 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 roşii 1 ardei 50 g orez 1
l zeamă…
Read more »
Read more »
Salata cu sfecla, mere si nuci
2 January 2012
O
reteta delicioasa de salata cu sfecla, mere si nuci din: salata verde,
mere, sfecla rosie, miez de nuca, parmezan, boabe de mustar, sare,
oregano, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 1 salata verde 2 mere 1
conserva de sfecla rosie feliii 4 linguri cu miez de nuca 200 g
parmezan fasii 2 lingurite cu…
Read more »
Read more »
Pulpă de porc cu ceapă caramelizată
2 January 2012
O
reteta delicioasa de pulpa de porc cu ceapa caramelizata din: pulpa
porc, vin rosu, ceapa, unt, zahar brun, rozmarin, cimbru, ulei, sare si
piper. Ingrediente: 1 kg pulpa porc 250 ml vin rosu 8-10 cepe 20 g unt 2
lingurite cu zahar brun rozmarin macinat cimbru macinat ulei sare piper
Mod de preparare:…
Coşuleţe cu fructe uscate
2 January 2012
O
reteta delicioasa de cosulete cu fructe uscate din: aluat de foitaj,
curmale, amestec de nuci, smochine uscate, stafide, lamaie, portocale,
lapte, oua, zahar tos, zahar vanilat, unt si scortisoara. Ingrediente:
un pachet aluat de foitaj 200 g curmale 200 g amestec de nuci 100 g
smochine uscate 225 g stafide o lămâie o portocală…
Read more »
Read more »
Vitel marmorat cu sos de menta
2 January 2012
O
reteta delicioasa de vitel marmorat cu sos de menta din: pulpa de
vitel, ierburi de provence, unt, ulei, sare, iaurt, maioneza, patrunjel,
menta si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de vitel ierburi de Provence 2
linguri cu unt 3 linguri cu ulei sare sfoara subtire sau ata de cusut
pentru sosul de menta: 200…
Read more »
Read more »
Rata cu dulceata de fructe
2 January 2012
O
reteta delicioasa de rata cu dulceata de fructe din: piept de rata,
prune, dulceata de visine, zahar, vin rosu, otet balsamic, miere, unt si
sare. Ingrediente: 2 piepti de rata 10 prune uscate 4 linguri cu
dulceata de visine 3 linguri cu zahar 200 ml vin rosu sec 4 linguri cu
otet balsamic 2…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tort de turta dulce cu glazura de lamaie (video)
2 January 2012
O
reteta video despre cum se prepara Tort de turta dulce cu glazura de
lamaie; un preparat delicios si gustos, rapid si sanatos, foarte
potrivit pentru sarbatorile de iarna. Ingrediente: 1 2/3 cups
all-purpose flour (8-oz by weight) 1 1/4 teaspoon baking soda 2 rounded
teaspoons ground ginger (3 if you like it spicier) 1…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Varza calita cu orez si cartofi
2 January 2012
O
reteta simpla si delicioasa de varza calita cu orez si cartofi din:
varza, orez, cartofi, carnati, bulion, oua, smantana, sare si piper.
Ingrediente: o varza 300 gr orez 6 cartofi 3-4 carnati bulion 3 oua 300
gr smantana sare piper Mod de preparare: Varza se toaca, se pune la
calit in ulei, se…
Read more »
Read more »
Curry de pui cu alune şi orez
2 January 2012
O
reteta delicioasa de curry de pui cu alune si orez din: piept de pui,
fenicul, ardei grasi, usturoi, alune, lapte de cocos, orez, pudra de
curry, sare, piper si lapte. Ingrediente: două piepturi de pui un
fenicul doi ardei graşi doi căţei de usturoi 100 g alune prăjite 200 ml
lapte de cocos 100…
Read more »
Read more »
Panacotta
2 January 2012
O
reteta delicioasa de panacotta din: lapte, smantana, zahar, unt, frica,
coaja de lamaie si zmeura. Ingrediente: lapte 30 ml smântâna lichida 30
ml zahar 10 g unt 5 g frica lichida 60 g coaja de lamâie 3 g zmeura
proaspata 60 g Mod de preparare: Se pune la fiert laptele, smântâna,
untul si…
Read more »
Read more »
Fond de vita
2 January 2012
O
reteta delicioasa de fond de vita din: oase de vita, carne de vita,
telina, morcovi, ceapa, rosii, usturoi, dafin, cimbru, rozmarin si sare.
Ingrediente: oase de vită 1000 g carne de vită 500 g telină 50 g
morcovi 50 g ceapă 50 g rosii 100 g usturoi 10 g dafin, cimbru, rozmarin
10 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Summer Night
2 January 2012
O
reteta simpla de Cocktail Summer Night din: rachiu de zmeura, campari
si suc de grepfrut. Ingrediente: 2 cl rachiu de zmeura 2 cl Campari 10
cl suc de grepfrut Mod de preparare: Mixam bine cu gheta rachiul de
zmeura, Campari-ul si sucul de fructe in shaker, apoi turnam in paharul
pnetru bauturi lungi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc la cuptor
31 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc la cuptor din: muschi de porc,
bacon, usturoi, vin rosu, apa, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente:
: 1 kg muschi de porc 50 g bacon, taiat felii subtiri 2-3 graunte de
usturoi, taiate felii subtiri 200 ml vin rosu 200 ml apa 50 ml ulei
vegetal 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Golden River
31 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Golden River din: galbenus, suc de ananas,
frisca lichida, inghetata de fistic, crema de cacao si fistic.
Ingrediente: 1 galbenus 12 cl suc de ananas 2 cl frisca lichida 1 glob
de ingheatata de fistic 3 cl Creme de cacao (alb) fistic Mod de
preparare: Mixam galbenusul, sucul de…
Read more »
Read more »
Steak frantuzesc
31 December 2011
O
reteta delicioasa de steak frantuzesc din: manzat, salata verde, otet,
ulei, mustar, apa minerala, sare si piper. Ingrediente: capac de mânzat
900 g salată verde 2 buc otet 50 ml ulei 100 ml mustar 30 g apă
minerală 20 ml sare si piper după gust Mod de preparare: Capacul de
mânzat se taie…
Read more »
Read more »
Crostini cu cockteil de creveţi
31 December 2011
O
reteta delicioasa de crostini cu cocktail de creveti din: avocado,
zeama de lamaie, creveti, ulei de masline, ciabatta, frunze de salata,
piper cayenne, maioneza, ketchup, coniac si sos tabasco. Ingrediente: 2
avocado 1 lingură zeamă de lămâie 300g de creveţi, fierţi şi decorticaţi
2 linguri ulei de măsline 1 ciabatta mare, tăiată pe diagonală…
Read more »
Read more »
Retete speciale pentru Revelion
31 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete speciale pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da
un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati
aceste minunate Retete speciale pentru Revelion. Reteta zilei: Supa
crema de ciuperci O reteta simpla si delicioasa…
Read more »
Read more »
Tarta fina cu prune la cuptor
31 December 2011
O
reteta delicioasa de tarta fina cu prune la cuptor din: aluat, prune,
premix crema de vanilie, decorgel si lapte. Ingrediente: aluat foietaj
600 g prune proaspete 500 g premix crema de vanilie 90 g decorgel neutru
100 g lapte 250 ml Mod de preparare: Foietajul se întinde în strat de
1 cm si…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver: Craciun in familie – episodul 4 (video)
30 December 2011
Jamie
Oliver: Craciun in familie – episodul 4 De acest Crăciun, Jamie n-a mai
pregătit singur tot meniul, ci a apelat la sfatul şi gustul întregului
clan Oliver, de la bunica de 90 de ani, la mezina familiei, de numai
câteva luni. Cel mai iubit bucătar din lume şi familia lui reunită şi
lărgită ne…
Read more »
Read more »
Vrabioara de mânzat la gratar cu sos de vin
30 December 2011
O
reteta delicioasa de vrabioara de manzat la gratar cu sos de vin din:
vrabioara de manzat, ceapa, vin rosu, anason, foi de dafin, piper,
smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: vrăbioară de mânzat 900 g
ceapă 30 g vin rosu 300 ml anason 0.5 g foi de dafin 0.2 g piper boabe 1
g…
Read more »
Read more »
Tartă multifructe cu bezea si blat cu brânză de vaci
30 December 2011
O
reteta delicioasa de tarta multifructe cu bezea, faina, praf de copt,
branza de vaci, lapte, ulei, zahar, sare, rubarba, zmeura, pesmet, zahar
vanilat. Ingrediente blat: 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 50 g
brânză de vaci 3 linguri lapte 3 linguri ulei de floarea-soarelui 2
linguri zahăr sare Ingrediente umplutura si bezea:…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver: Craciun in familie – ep.3 (video)
30 December 2011
Jamie
Oliver: Craciun in familie – episodul 3 De acest Crăciun, Jamie n-a mai
pregătit singur tot meniul, ci a apelat la sfatul şi gustul întregului
clan Oliver, de la bunica de 90 de ani, la mezina familiei, de numai
câteva luni. Cel mai iubit bucătar din lume şi familia lui reunită şi
lărgită ne…
Read more »
Read more »
Clatite cu mandarine
30 December 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu gem de mandarine, faina, praf de copt,
oua, zahar tos, lapte, apa minerala, esenta de vanilie, ulei, sare.
Ingrediente: 450 g făină 1 plic praf de copt 3 ouă 6 linguri zahăr tos
200 ml lapte 200 ml apă minerală 1 esenţă de vanilie ulei sare 300 g
gem…
Read more »
Read more »
Linte cu piept de rata
30 December 2011
O
reteta delicioasa de linte cu piet de rata, morcov, patrunjel, radacina
de telina, ceapa, rosii, ulei, coriandru, piper, supa de legume, otet,
busuioc verde, sare. Ingrediente: 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1/2
rădăcină ţelină 1 ceapă 4 roşii 2 linguri ulei 400 g de linte 1 vârf de
cuţit coriandru 1 vârf de cuţit…
Read more »
Read more »
Frigarui de vita cu lamâie si sos de rosii
30 December 2011
O
reteta delicioasa de frigarui de vita cu lamaie si sos de rosii din:
ceafa de manzar, rosii, usturoi, cimbru, lamaie, dovlecei, sare si
piper. Ingrediente: ceafă de mânzat 800 g rosii în conservă 200 g
usturoi 5 g cimbru 2 g ardei gras 100 g lămâie 100 g dovlecei 100 g
rosii cherry 120…
Read more »
Read more »
Cocktail Cassis Special
30 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Cassis Special din: cassis, apa minerala si
sorbet de lamaie. Ingrediente: 2 cl Cassis apa minerala 1 glob de sorbet
de lamaie Mod de preparare: Cassis-ul se toarna intr-un pahar inalt
cu talpa, se completeaza cu apa minerala si se amesteca rapid. Adaugam
sorbetul de lamaie si servim imediat.
Read more »
Read more »
Deserturi: Banana split
30 December 2011
O
reteta delicioasa de banana split din: banane, zahar, frisca, cacao,
zmeura si ingheatata de vanilie. Ingrediente: banane 120 g zahar 25 g
frisca 65 ml cacao 10 g zmeura 20 g înghetata de vanilie 120 g Mod de
preparare: Taiem banana în doua pe diagonala iar în interior adaugam 3
cupe de înghetata…
Read more »
Read more »
Spaghete cu sos de carne
30 December 2011
O
reteta delicioasa de spaghete cu sos de carne, ceapa, morcov, ardei
iute, ciuperci, ulei, pasta de rosii, usturoi, busuioc, unt, cascaval,
sare, piper. Ingrediente: 300 g spaghete 400 g carne tocată 1 ceapă
potrivită 1 morcov potrivit 1/2 ardei iute 2-3 ciuperci 2 linguri ulei 2
linguri pastă de roşii 2 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver: Craciun in familie – ep.2 (video)
30 December 2011
Jamie
Oliver: Craciun in familie – episodul 2 De acest Crăciun, Jamie n-a mai
pregătit singur tot meniul, ci a apelat la sfatul şi gustul întregului
clan Oliver, de la bunica de 90 de ani, la mezina familiei, de numai
câteva luni. Cel mai iubit bucătar din lume şi familia lui reunită şi
lărgită ne…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Muschi de porc cu unt de ciuperci
30 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi de porc cu unt de ciuperci din: file de
muschi de porc, unt, usturoi, ciuperci, rozmarin, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 4 felii de muschi de porc 100 g unt 3 catei de usturoi 3
ciuperci 1 crenguta de rozmarin ulei sare piper Mod de preparare:
Intr-un castron, freacă…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu bezea
30 December 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu bezea, oua, zahar, faina, praf de
copt, esenta de vanilie, visine, zeama de lamaie, migdale. Ingrediente
blat: 4 ouă 200 g zahăr 400 g făină 1 praf de copt 1 esenţă de vanilie
600 g vişine fără sâmburi Ingrediente bezea: 4 albuşuri 8 linguri zahăr 1
lingură zeamă de…
Read more »
Read more »
Desert cu visine
30 December 2011
O
reteta delicioasa de desert cu visine, faina, zahar, oua, unt, esenta
de vanilie, lamaie, praf de copt, nuca. Ingrediente aluat 1: 300 g făină
200 g zahăr 3 ouă 200 g unt 1 esenţă de vanilie 1 lămâie 1 praf de copt
Ingrediente aluat 2: 80 g unt 90 g făină 50 g nucă…
Read more »
Read more »
Supă de roşii cu peşte spadă
30 December 2011
O
reteta delicioasa de supa de rosii cu peste spada, usturoi, patrunjel,
paine, ulei de masline, sare, piper, supa. Ingrediente: 250 g peşte
spadă 100 ml sos de roşii 5 g usturoi 10 g pătrunjel 3 felii de pâine 20
ml ulei de măsline sare piper 150 ml supă Mod de preparare: Peştele se
taie…
Read more »
Read more »
Jamie Oliver: Craciun in familie (video)
30 December 2011
Jamie
Oliver: Craciun in familie – episodul 1 De acest Crăciun, Jamie n-a mai
pregătit singur tot meniul, ci a apelat la sfatul şi gustul întregului
clan Oliver, de la bunica de 90 de ani, la mezina familiei, de numai
câteva luni. Cel mai iubit bucătar din lume şi familia lui reunită şi
lărgită ne…
Read more »
Read more »
Cocktail Negresco
30 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Negresco din: campari, vermut rosu, inghetata
de alune, sifon, alune si scortisoara. Ingrediente: 8 cl Campari 8 cl
vermut rosu 500 ml inghetata de alune sifon 4 lingurite de alune taiate
scortisoara Mod de preparare: Amestecam in paharul de amestecare
Campari-ul cu vermut. Punem cate doua globuri de ingheatata…
Read more »
Read more »
Retete cu carne de pui pentru Revelion
30 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Retete cu carne de pui pentru Revelion pe care le puteti incerca
pentru a da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa
incercati aceste minunate Retete cu carne de pui pentru Revelion. Pui la
cuptor cu usturoi…
Pui la cuptor cu usturoi si cimbru
30 December 2011
O
reteta delicioasa de pui la cuptor cu usturoi si cimbru din: costita,
puisori, usturoi, cimbru, uleid e masline, zeama de lamaie, vin alb,
supa de pui, bulion, unt si faina. Ingrediente: 12 felii costita 6×450 g
puisori 2 capatani usturoi, taiate in doua 6 fire cimbru 2 linguri ulei
de masline zeama de la…
Read more »
Read more »
Muşchi în crustă aromatică
30 December 2011
O
reteta delicioasa de muschi in crusta aromatica din: muschi de porc,
cimbru, oregano, boabe de mustar, ardei iute, piper, ulei, vin alb sec
si sare. Ingrediente: 1 muschi de porc 2 lingurite cu cimbru 2 lingurite
cu oregano 4 linguri cu boabe de mustar 1 ardei iute rosu 1/2 lingurita
cu piper macinat 3…
Read more »
Read more »
Sote de vita provencale
29 December 2011
O
reteta delicioasa de sote de vita provencale din: spata, ceapa,
usturoi, ciuperci, ardei gras, rosii, masline verzi, fond de vita, foi
de dafin, cimbru, rozmarin, pasta de tomate, unt, sare, piper, ulei si
faina. Ingrediente: spată mânzat muschiul gros 900 g ceapă 60 g usturoi 5
g ciuperci 200 g ardei gras 150 g…
Read more »
Read more »
Salate pentru Revelion
29 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de Salate pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un plus
de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Salate pentru Revelion. Salată de brie cu nuci caramelizate şi
curmale O reteta delicioasa de salata…
Read more »
Read more »
Crepes suzettes
29 December 2011
O
reteta delicioasa de crepes suzettes din: faina, lapte, oua, unt,
zahar, sare, portocale, suc de lamaie, esenta de vanilie si cointreau.
Ingrediente: faina 150 g lapte 300 ml oua 100 g (2 buc.) unt 60 g zahar
130 g sare 1 g portocale 300 g suc de lamâie 100 ml esenta de vanilie 5…
Read more »
Read more »
20 de Cocktailuri pentru Revelion
29 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie
de 20 de Cocktailuri pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a
da un plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati
aceste minunate 20 de Cocktailuri pentru Revelion. Shake de kiwi O
reteta foarte simpla de shake…
Read more »
Read more »
Tort cu fructe
29 December 2011
O
reteta delicioasa de tort cu fructe, oua, zahar, zahar vanilat, coaja
de lamaie, faina, amidon, praf de copt, gem de caise, gelatina, branza
de vaci, mascarpone, suc de lamie, lichior de portocale, frisca,
martipan, colorant alimentar. Ingrediente blat: 5 ouă 125 g zahăr 2
linguri zahăr vanilat 1 vârf de cuţit coajă de lămâie…
Read more »
Read more »
Porc cu ceapă şi gogonele acre
29 December 2011
O
reteta delicioasa de porc cu gogonele acre, ceapa, ulei, faina, bulion,
foi de dafin, sare, piper. Ingrediente: 600g gogonele acre 800g carne
de porc 6 cepe mări 100ml ulei 1 lingura faină 2 linguri bulion 1-2 foi
de dafin sare piper Mod de preparare: Căliţi în ulei, timp de 10-15
minute, carnea tăiată în…
Read more »
Read more »
Ruladă cu mere
29 December 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu mere, stafide, faina, lapte, oua, zahar,
drojdie, zahar vanilat, coaja de lamaie, scortisoara, sare.
Ingrediente: 1 kg mere 1 lingură stafide înmuiate rom 500g făină 150ml
lapte 2 ouă 200g zahăr 25g drojdie 1 linguriţa zahăr vanilat 20g coajă
rasă de lămâie 10g scorţişoară sare Mod de preparare: Dizolvaţi…
Read more »
Read more »
Negresă cu dovleac si gem
29 December 2011
O
reteta delicioasa de negresa cu dovleac, apa, zahar, faina, ulei, gem,
cacao, bicarbonat, esenta de rom, sare. Ingrediente: 1 cana apa 1 cana
zahar 1 cana ulei 2 cani faina 8 linguri gem de prune sau caise 300g
cubulete de dovleac 2 linguri cacao 1 lingurita bicarbonat 25ml esenta
de rom sare Ingrediente sirop:…
Read more »
Read more »
Mâncare de cartofi cu telină
29 December 2011
O
reteta delicioasa de mancare de cartofi cu telina, ceapa, foi de dafin,
boia, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 100g ceapa 1
telina 2 foi de dafin 1linguriţa boia 1 lingură făină 100 ml ulei sare
piper Mod de preparare: Puneţi cartofii curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe
intr-o cratiţă, acoperiţi-i cu apă…
Read more »
Read more »
Supa de roşii cu grâu
29 December 2011
O
reteta delicioasa de supa de rosii cu grau, ceapa, morcov, telina,
usturoi, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 800g roşii în bulion 150g
boabe de grâu 1 ceapa 1 morcov 1 telina 2 căţei de usturoi 1 leg.
pătrunjel sare piper Mod de preparare: Alegeţi grâul şi puneti-l la
fiert în 1 litru de apă şi…
Read more »
Read more »
Calcan prajit cu coaja de citrice
29 December 2011
O
reteta delicioasa de calcan prajit cu coaja de citrice din: calcan,
portocala, lamai, zahar, otet de vin rosu, unt, ulei de masline, sare,
piper, cartofi, unt, smantana si verdeturi. Ingrediente: 6 bucăţi de
calcan, fără piele, de 200 g fiecare 1 portocală 2 lămâi (1 verde şi 1
galbenă) 30 g zahăr 2 linguri…
Read more »
Read more »
Rulada cu gem de papaya
29 December 2011
O
reteta delicioasa de rulada cu gem de papaya din: papaya, zahar, suc de
lamaie, unt, lapte, scortisoara, oua, faina, zahar pudra si ulei.
Ingrediente: papaya proaspat 150 g zahar 85 g suc de lamâie 10 ml unt 30
g lapte condensat 10 ml scortioara baton 5 g oua 1 buc. faina 35 g
zahar…
Read more »
Read more »
Terină de jambon cu muştar
29 December 2011
O
reteta delicioasa de terina de jambon cu mustar din: jambon, ulei de
floarea soarelui, mustar boabe, patrunjel, gelatina, capere, paine
prajita, cidru, morcovi, tije de telina, ceapa, frunze de dafin, cimbru,
anason si piper. Ingrediente: 2 bucati mici de jambon cam de 1kg
fiecare ulei de floarea soarelui, pentru uns 2 linguri de mustar…
Read more »
Read more »
Escalop de vita
29 December 2011
O
reteta delicioasa de excalop de vita din: pulpa de manzat, smantana,
unt, mere, calvados, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: pulpă de
mânzat fără os 220 g smântănă 50 ml unt 15 g mere verzi 160 g rachiu de
mere Calvados 50 ml ciuperci 60 g sare, piper după gust Mod de
preparare: Se…
Read more »
Read more »
Chiftele de pui
29 December 2011
O
reteta delicioasa de chiftele cu: carne de pui, paine, oua, ceapa
rosie, patrunjel, pesmet, faina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 2 felii
de pâine 2 ouă 1 ceapă roşie 800 g de piept de pui pătrunjel pesmet
făină ulei de floarea-soarelui sare piper Mod de preparare: Se înmoaie
în apă călduţă cele două felii de…
Read more »
Read more »
Lichior de oua cu rom
29 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de lichior de oua cu rom din: lapte,
cuisoare, esenta de vanilie, scortisoara, galbenusuri, zahar, rom alb si
nucsoara. Ingrediente: 4 căni lapte 5 cuişoare 2-1/2 linguriţe esenţă
de vaniliei 1 linguriţă scorţişoar 12 gălbenuşuri 1-1/2 cană zahăr 2-1/2
căni rom alb (Havana) 1/2 linguriţă nucşoară Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de brie cu nuci caramelizate şi curmale
29 December 2011
O
reteta delicioasa de salata de brie cu nuci caramelizate si curmale
din: branza brie, curmale, rucola, crutone, miez de nuca, zahar, ulei de
nuci si otet balsamic. Ingrediente: 600 g de brânză brie 85 g de
curmale fără sâmburi, tăiate în bucăţele 20g de rucola 100 g de crutoane
din comerţ, sfărâmate pentru nucile…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de ciuperci
29 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa crema de ciuperci din: supa de pui,
ciuperci, unt, coniac, faina, smantana, sare, piper, rozmarin si ulei
de trufe negre. Ingrediente: 6 cani supa de pui ciuperci uscate ciuperci
proaspete 4 lg unt 1/4 ceasca coniac 2 lg faina 1/2 ceasca smantana
sare piper frunze rozmarin ulei de…
Read more »
Read more »
Tort special
29 December 2011
O
reteta delicioasa de tort special din: oua, zahar, cacao, nuca
macinata, sare, faina, zahar vanilat, galbenusuri, esenta de vanilie,
lapte, cafea instant, coniac, coaja de lamaie si mix de alune de padure.
Ingrediente: pentru blat: 10 ouă 10 linguri zahăr 2 linguri cacao 6
linguri nucă măcinată un praf sare 3 linguri făină un…
Read more »
Read more »
Chec cu nuci
29 December 2011
O
reteta delicioasa de chec cu nuci, faina, zahar pudra, margarina,
scortisoara, coaja de lamaie, praf de copt, bicarbonat. Ingrediente:
500g făină 150g zahăr pudră 150g miez de nuci 150g mărgarină său ulei
250ml zeamă de compot de fructe zahăr pentru pudrat 1 lingură
scorţişoară 1 lingură coajă rasă de lămâie 1/2 linguriţă praf de…
Read more »
Read more »
Parjoale cu fasole
29 December 2011
O
reteta gustoasa de parjoale din: fasole boabe, orez, ceapa, ulei,
pesmet, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 400g fasole boabe 100g orez 2
cepe 150ml ulei 130g pesmet 3 căţei de usturoi sare piper Mod de
preparare: Puneţi fasolea aleasă la înmuiat, de pe o zi pe alta şi
fierbeţi- o schimbând apa de două, trei…
Read more »
Read more »
Dulce de castane cu cafea
29 December 2011
O
reteta delicioasa de piure de castane cu: unt, cafea, zahar vanilat,
frisca. Ingrediente: 500g de piure de castane 7 linguri unt 150 ml cafea
concentrata 1 lingurita zahar vanilat 200ml frisca Mod de preparare:
Amestecaţi piureul de castane cu cafeaua, adăugaţi untul înmuiat şi
zahărul vanilat. Amestecaţi bine până obţineţi o pastă compactă şi…
Read more »
Read more »
Supă cu afumătură şi ficat
29 December 2011
O
reteta gustoasa de supa cu: ficat de porc, cartofi, ceapa, ulei,
costita afumata, smantana, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 2 l apă
250g ficat de porc 500g cartofi 1 ceapa 50g ulei 150g costiţă afumata
200ml smântână sau iaurt 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare:
Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi puneţi-i la fiert în…
Read more »
Read more »
Tarta cu visine
29 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tarta cu visine din: frisca, dulceata de
visine, faina, zahar, unt, oua, lapte si praf de copt. Ingrediente: 1
tub frisca 1 borcan cu dulceata de visine sau cirese pentru blat: 150 g
faina 75 g zahar 75 g unt 2 oua 1 lingura cu lapte 1 pliculet praf…
Read more »
Read more »
Cremă cu whisky
29 December 2011
O
reteta delicioasa de crema cu whisky din: frisca, lapte, whisky, nes,
ciocolata neagra, ciocolata alba, esenta de vanilie, esenta de migdale
si nucsoara. Ingrediente: 1 cană frişcă obţinută din smântână foarte
proaspătă cu 30 – 40% grăsime 500ml lapte fierbinte 2 căni whisky 1
linguriţă nes 50g ciocolată neagră topită 150g ciocolată albă topită…
Read more »
Read more »
Sos de visine si visinata
29 December 2011
Incălzeste
250 g visine congelate, fără sâmburi, 2 linguri zahăr (sau mai mult
dacă doresti) si zeama si coaja rasă de la 1 portocală, la foc mic 10-15
minute, amestecând continuu, până când vişinele se strivesc. Lasă vasul
deoparte si adaugă 4 linguri vişinata înainte de a servi. Dacă doresti,
poţi înlocui vişmata cu lichior…
Read more »
Read more »
Pere în vin rosu si scortisoara
29 December 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pere in vin rosu si scortisoara din:
pere, vin rosu, zahar, scortisoara, anason, inghetata de vanilie, lapte,
galbenus de ou si frisca. Ingrediente: pere 1000 g vin rosu 1500 ml
zahar 300 g scor
isoara baton 1 buc vanilie baton 1 buc. anason 3 g
înghetata de vanilie 300 g…
Read more »
Read more »
Cocktail Sunrise
29 December 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sunrise din: campari, zeama de lamaie,
albusuri, inghetata de lamaie, tonic, frunze de menta si cirese.
Ingrediente: 8 cl Campari 4 linguri de zeama de lamaie 2 albusuri 500 ml
inghetata de lamaie tonic 8 frunze de menta 4 perechi de cirese Mod
de preparare: Mixam bine in shaker…
Read more »
Read more »
Rasol alb cu sos de hrean
29 December 2011
O
reteta delicioasa de rasol alb cu sos de hrean din: rasol manzat,
ceapa, telina, patrunjel, morcov, pastarnac, cimbru, foi de dafin,
cuisoare, piper, hrean smantana, faina si sare. Ingrediente: rasol
mânzat dezosat 1 kg ceapă 70 g telină 70 g pătrunjel rădăcină 30 g
morcov 50 g păstârnac 40 g cimbru, foi de dafin,…
Read more »
Read more »
Cookies cu cereale şi rodii
29 December 2011
O
reteta delicioasa de coockies cu cereala si rodii din: fulgi de ovaz,
miere, faina, oua, stafide, ciocolata neagra, unt, frisca, zahar tos,
rodii, sare, menta si ananas confiat. Ingrediente: 300 g fulgi de ovăz
120 ml miere 80 g făină două ouă 50 g stafide 200 g ciocolată neagră 75 g
unt 100 ml…
Read more »
Read more »
Retete culinare pentru Revelion
29 December 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Retete culinare pentru Revelion pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete culinare pentru Revelion. Chiftelute de orez cu ierburi O
reteta delicioasa de chiftelute…