Retete de top:
Covrigi cu branza
29 July 2011
O
reteta simpla de covrigi cu branza din: faina, lapte, drojdie, zahar,
unt, zahar vanilat, sare, branza de vaci, ou, faina, galbenus si lapte.
Ingrediente: 800 g făină 500 ml lapte 50 g drojdie proaspătă 150 g zahăr
150 g unt 3 pliculeţe cu zahăr vanilat sare pentru umplutura: 200 g
brânză de vaci 1…
Read more »
Read more »
Uleiuri aromate – Cum sa iti prepari singur
28 July 2011
Pentru
a prepara uleiuri aromate puteţi folosi ulei de măsline, de floarea
soarelui, din seminţe de struguri, din seminţe de dovleac.Dacă folosiţi
uleiurile fierte, preparatul final se păstrează mai mult timp.
Păstrarea uleiurilor aromate se face în sticle închise ermetic, la
frigider. Unele uleiuri se opacizează la temperatură joasă şi se
solidifică, de aceea se…
Read more »
Read more »
Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar
28 July 2011
O
reteta delicioasa de Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos
vinegretă cu muştar din: piept de rata, salata verde, pulpa de dovleac,
ulei de masline extravirgin, mustar iute, otet de vin rosu, sare si
piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă salată verde 200 g pulpă de dovleac
200 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Colada
28 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Southern Colada din: southern comfort, sirop
de cocos, suc de maracuja, suc de ananas si frisca lichida. Ingrediente:
4 cl Southern Comfort 5 cl sirop de cocos 4 cl suc de maracuja 4 cl suc
de ananas 5 cl frisca lichida Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza bine cu…
Read more »
Read more »
Vinete cu usturoi si ardei iute
28 July 2011
O
reteta simpla de vinete cu usturoi si ardei iute din: vinete, usturoi,
ardei capia, ardei iute, sare, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4
vinete mari lunguiete 1 capatana usturoi 2 ardei capia mari 1 ardei iute
rosii 4-5 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Tăiaţi
vinetele în două, pe…
Read more »
Read more »
Gulas de pui cu iaurt
28 July 2011
O
reteta simpla de gulas de pui cu iaurt din: pui, ceapa, usturoi,
untura, patrunjel verde, ardei iute, sare, piper, boia, dafin, pasta de
tomate, faina, iaurt, oua si bicarbonat. Ingrediente: 1 pui 4-5 cepe 5
catei de usturoi 50 g untura 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute
sare piper boia dafin 2 linguri…
Read more »
Read more »
Melci cu scortisoara
28 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de melci cu scortisoara din: faina, oua,
lapte, zahar, unt, drojdie, sare, unt, zahar brun, scortisoara, faina,
crema de branza, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g făină 2
ouă 250 ml lapte călduţ 100 g zahăr 80 g unt 1 pliculeţ cu drojdie
uscată sare pentru umplutura: 100…
Read more »
Read more »
File de porc cu aromă de cafea
28 July 2011
O
reteta de file de porc cu aroma de cafea din: file de porc, zahar brun,
cafea, bobite de ienupar, unt, sare, zahar, otet de vin rosu, rozmarin,
ulei de masline extravirgin, ceapa, morcovi, smantana, unt, faina,
lapte, otet balsamic, galbenusuri, parmezan si frunze de busuioc.
Ingrediente: 500 g file de porc 40 g zahăr…
Read more »
Read more »
Sarlota cu mure
28 July 2011
O
reteta delicioasa de sarlota cu mure din: branza de vaci, mure, foi de
gelatina, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilat si albusuri.
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 500 g mure (sau oricare alte fructe) 3
foi de gelatină 3 linguri cu zahăr tos 150 g zahăr pudră 1-2 pliculeţe
cu zahăr vanilat 4…
Read more »
Read more »
Placinta sarata
28 July 2011
O
reteta simpla de placinta sarata din: foi de placinta, branza sarata,
oua, smantana, apa minerala si ulei. Ingrediente: 1 pachet cu foi de
plăcintă 1 kg brânză sărată 6 ouă 300 g smântână 100 ml apă minerală
ulei Mod de preparare: Rade brânza într-un castron. Adaugă cinci ouă
şi 200 g de smântână…
Read more »
Read more »
Terina cu legume si branza
28 July 2011
O
reteta simpla de terina cu legume si branza din: dovlecei, ardei capia,
branza de capra, branza de vaci, unt, marar, patrunjel si piper.
Ingrediente: 3-4 dovlecei 3-4 ardei capia 250 g branza de capra 250 g
branza de vaci 1 lingura cu unt marar patrunjel piper in patru culori
Mod de preparare: Coace…
Read more »
Read more »
Fasole de vară
28 July 2011
O
reteta simpla de fasole de vara din: fasole, ceapa verde, usturoi
verde, ulei de dovleac, otet de mere, patrunjel verde, ardei iute, sare
si piper. Ingrediente: 500 g fasole de fasole alba noua 1 ceapa verde 1
legatura de usturoi verde 4-5 linguri ulei de dovleac 1-2 linguri otet
de mere 1 legatura marar…
Read more »
Read more »
Ceapa umpluta cu ricotta
28 July 2011
O
reteta delicioasa de ceapa umpluta cu ricotta din: ceapa, ricotta,
parmezan, oua, nucsoara, sare, piper, paine si ulei. Inrgediente: 2 kg
ceapă (6-7) 250 g brânză ricotta 2 linguri cu parmezan 2 ouă mari
nucşoară sare piper firimituri de pâine ulei Mod de preparare: Curăţă
cepele de prima foiţă, clăteşte-le în multă apă…
Read more »
Read more »
Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic
28 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Escalop de foie gras de raţă cu pere
caramelizate şi sos cu oţet balsamic din: foie gras, pere, unt, zahar,
otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800-900 g foie gras (ficat)
de raţă 4 pere 20 g unt 50 g zahăr 5 linguri oţet balsamic sare şi piper
…
Read more »
Read more »
Bărcuţe de legume cu şalău
28 July 2011
O
reteta delicioasa de barcute de legume cu salau din: vinete, file de
salau, ceapa verde, ardei gras verde, ardei gras rosu, ulei de masline,
coriandru pisat, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete – egale ca
dimensiune 500 g file de salau 2 cepe verzi 1 ardei gras rosu 1 ardei
gras verde 4-5 linguri…
Read more »
Read more »
Inimioară dulce din griş cu şofran
28 July 2011
O
reteta dulce de inimioara dulce din gris cu sofran din: lapte, gris,
zahar, oua, sofran si pastaie de vanilie. Ingrediente: 750 ml lapte 120 g
griş 150 g zahăr 2 ouă 1 linguriţă şofran 1 păstaie de vanilie Mod de
preparare: Pune la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie
despicată în două…
Read more »
Read more »
Pizza cu rucola şi brânză proaspătă
28 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza cu rucola si branza proaspata din: faina
alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare,
mozzarella, branza proaspata si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200
ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr sare pentru topping: 100 mozzarella…
Read more »
Read more »
Supa de branza
28 July 2011
O
reteta delicioasa de supa de branza din: branza cheddar, ceapa, telina,
morcov, supa de pasare, faina, boabe de mustar, sos worcestershire,
bere, unt si sos tabasco. Ingrediente: 225 g brânză Cheddar rasă 1 cană
cu ceapă tocată 1 cană cu ţelină tocată 1 cană cu morcov tocat 6 căni cu
supă de pasăre 1/2…
Read more »
Read more »
Cocktail Flying Scotsman
28 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Flying Scotsman din: whisky scotian, vermut
sec, angostura, cirese si limeta Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl
vermut sec 2 stropi de Angostura cirese o felie de limeta Mod de
preparare: Mixam bine cu gheata ingredientele alcoolice. Servim in cupa
de cocktail. Imbogatim cu o felie de limeta…
Read more »
Read more »
Paste simple gratinate
28 July 2011
O
reteta delicioasa de paste simple gratinate din: paste, parmezan,
sunca, unt, sare, piper, unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 400 g
paste (fundiţe, spirale) 4 linguri cu parmezan 2 felii de şuncă 100 g
unt sare piper pentru sos bechamel: 50 g unt 2 linguri cu făină 400 ml
lapte sare Mod de…
Read more »
Read more »
Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie
28 July 2011
O
reteta de rulouri de salau cu salata de ceapa rosie din: file de salau,
jambon, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 800 g file de salau 300 g jambon (taiat in
felii cat mai subtiri) 600 g ceapa rosie 1 legatura patrunjel 50 ml ulei
de…
Read more »
Read more »
Friptură de porc tradiţională
28 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de friptura de porc traditionala din:
medalioane din file de porc, carnaciori, unt, foi de varza, ceapa,
malai, rosii, gusa de porc, ulei de masline extravirgin, lapte, vin alb
sec, foaie de dafin, rozmarin, ghimbir, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 4 medalioane din file de porc 4 cârnăciori 15 g…
Read more »
Read more »
Papricas de oaie
28 July 2011
O
reteta de papricas de oaie din carne de oaie, ceapa, boia dulce, ardei
gras, rosie, otet, pasta de rosii si cartofi. Ingrediente 1 kg carne de
oaie 4-5 cepe putina boia dulce 1 ardei gras o rosie otet diluat pasta
de rosii 2-3 cartofi (se poate si fara) Preparare Carnea curatata de
grasime si…
Read more »
Read more »
Miel inabusit
28 July 2011
O
reteta de miel inabusit din: ulei de masline, carne de miel, sare,
faina, ceapa, morcov, telina, usturoi, frunze de dafin, cimbru, vin
rosu, cartofi si frunze de patrunjel. Ingrediente: 225 ml ulei de
măsline 600 g carne de miel sare dupa gust 8 linguri faina 2 cepe mari 1
morcov 200 g telina 2…
Read more »
Read more »
Friptura de oaie
28 July 2011
O
reteta delicioasa de friptura de oaie din: pulpa de oaie, slanina
afumata, sare, piper boabe, vin alb, suturoi, boia dulce, ulei si supa
de zarzavat. Ingrediente 1 pulpa de oaie 200 g slanina afumata sare
piper boabe 1 cana vin alb usturoi 1 lingurita boia dulce 1 cana ulei 1
cana supa de zarzavat…
Read more »
Read more »
Costite de oaie fripte
28 July 2011
O
reteta simpla de costite de oaie fripte din: coaste de oaie, apa, vin
alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg coaste de oaie 1 kg apa 100 ml vin
alb sare si piper Mod de preparare: Coastele de oaie se spala, se taie
portii si se pun la fiert in oala sub presiune. Dupa…
Read more »
Read more »
Quiche Lorraine
27 July 2011
O
reteta delicioasa de Quiche Lorraine din: faina, unt, ou, apa rece,
sare, oua, bacon, branza emmentaler, smantana, nucsoara si piper alb.
Inrgediente: 250 g făină 125 g unt rece 1 ou 1-2 linguri cu apă rece
sare pentru umplutura: 4 ouă 250 g bacon 150 g brânză Emmentaler (sau
Gruyere) 250 g smântână nucşoară…
Read more »
Read more »
Sufleu de cascaval cu nucsoara
27 July 2011
O
reteta de sufleu de cascaval cu nucsoara din: cascaval, oua, lapte,
faina, amidon, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 200 g cascaval
ras 6 oua 500 ml lapte 3 linguri faina 2 linguri amidon 60 g unt topit
sare piper nucsoara Mod de preparare: Pune laptele cu amidonul la foc
mic si amesteca…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Banger
27 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Southern Banger din: southern comfort, votca,
suc de portocala si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl Southern
Comfort 3 cl votca suc de portocala o felie de portocala Mod de
preparare: Se pun trei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi
lungi, se toarna deasupra Southern Comfort si…
Read more »
Read more »
Sardine în crustă de alune cu fructe
27 July 2011
O
reteta de sardine in crusta de alune cu fructe din: sardine, alune de
padure neprajite, oua, faina, caise, lamaie, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 800 g sardine 200 g alune de pădure neprăjite 2 ouă 4
linguri făină 400 g caise, piersici sau nectarine 3 lămâi 5 linguri
ulei de măsline sare…
Read more »
Read more »
Cupe cu iaurt şi prune
27 July 2011
O
reteta de cupe de iaurt si prune din: iaurt, prune coapte, zahar pudra
vanilat, frunze de menta, foi de gelatina si lichior de fructe.
Ingrediente: 500 g iaurt slab prune coapte 2 linguri zahăr pudră vanilat
frunze de mentă 2 foi de gelatină 2 linguri lichior de fructe (cremă de
banane) pentru decor: frunze…
Read more »
Read more »
Mingiute de orez cu branza brie
27 July 2011
O
reteta de mingiute de orez cu branza brie din: orez, supa, ceapa rosie,
usturoi, oua, parmezan, branza brie, faina, pesmet, sare, piper si
ulei. Ingrediente: 300 g orez 1 l supă 1 ceapă roşie 1-2 căţei de
usturoi 4 ouă 50 g parmezan 125 g brânză brie (mozzarella) făină pesmet
sare piper ulei …
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu pesmet aromat
27 July 2011
O
reteta de cotlet de miel cu pesmet aromat din: carne de miel, pesmet,
patrunjel, cimbru, lamaie, parmezan, ulei de masline extravirgin,
usturoi, unt, rozmarin, sare, piper, ardei gras, cimbru si migdale.
Ingrediente: 500 g carne de miel (cotlet) 50 g pesmet 1 legătur
Cum se pastreaza pestele
30 July 2011
In
timp ce carnea peştelui poate fi sterilă sau puţin poluată, pielea şi
branhiile conţin o cantitate crescută de germeni, direct proporţională
cu poluarea apelor, lată de ce peştele este un produs care trebuie
conservat şi folosit cu grija cuvenită. Curăţaţi peştele imediat ce
l-aţi cumpărat, înainte de a-l pune din nou în frigider. Ţineţi-I…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu carne de miel
30 July 2011
O
reteta de placinta cu carne de miel din: faina, sare, condimente, unt,
galbenusuri, unt, chifla veche, ceapa, usturoi, carne tocata de miel,
smantana, patrunjel, sare, piper, boia, coaja de lamaie, vin rosu,
branza si ciuperci. Ingrediente: aluat: 300 g făină 1 linguriţă de sare 1
linguriţă de condimente pentru carnea de miel 100 g…
Read more »
Read more »
Piept de raţă cu portocale şi martini
29 July 2011
O
reteta de piept de rata cu portocale si martini din: piept de rata,
portocala, vin alb, rozmarin, sare, piper, portocale, martini sec, unt,
foi de dafin, amidon, boabe de ienupar si boabe de piper negru.
Ingrediente: 1 piept de raţă 1 portocală 50 ml vin alb cu aromă de
fructe 1/2 linguriţă rozmarin sare…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc umplută cu hribi
29 July 2011
O
reteta delicioasa de rulada de porc umpluta cu hribi din: file de porc,
vin alb, ulei de masline extravirgin, sare, piper, hribi, usturoi,
ardei iute, patrunjel si salata verde. Ingrediente: 500 g file de porc
1/2 pahar vin alb 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper
pentru umplutură: 250 g hribi 4…
Read more »
Read more »
Tartă delicioasa cu cireşe
29 July 2011
O
reteta dulce de tarta delicioasa cu cirese din: faina, unt, zahar,
smantana, ou, zahar vanilat, sare, cirese, albusuri, nuci macinate, rom
si coaja de citrice. Ingrediente: 250 g faina 100 g unt 2 linguri de
zahar 500 ml smantana 1 ou 2 galbenusuri 1 lingurita zahar vanilat 1/2
lingurita sare umplutura: 800 g cirese…
Read more »
Read more »
Cocktail Sweet N’Sour
29 July 2011
O
reteta de Cocktail Sweet N’Sour din: southern comfort, bourbon whiskey,
zeama de lamaie, zahar si sifon. Ingrediente: 3 cl Southern Comfort 2
cl Bourbon Whiskey 2 cl zeama de lamaie 1 cl zahar sifon Mod de
preparare: Cu exceptia sifonului, mixam toate ingredientele in shaker,
apoi turnam bautura in paharul tip balon si…
Read more »
Read more »
Vită Bourguignon
29 July 2011
O
reteta de vita bourguignon din: carne de vitel, supa de vita sau pui,
ceapa, morcovi, usturoi, coniac, vin rosu sec, ciuperci, foaie de dafin,
zahar brun, pasta de tomate, unt, faina, cimbru, ulei si sare.
Ingrediente: 00 g carne de viţel 4 căni cu supă de vită sau pui 2 cepe 2
morcovi 6…
Read more »
Read more »
Prăjiturele cu caise
29 July 2011
O
reteta dulce de prajiturele cu caise din: oua, zahar, zahar vanilat,
faina, unt, caise si frunze de menta. Ingrediente: 8 oua 200 g zahar 1
lingura zahar vanilat 250 g faina 200 g unt 12 caise pentru ornare:
frunze verzi de menta Mod de preparare: Frecaţi untul cu zahărul şi
zahărul vanilat până…
Read more »
Read more »
Chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor
29 July 2011
O
reteta de chiftele de vita cu cartofi si sos la cuptor din: carne
tocata de vita, ceapa, oua, patrunjel, marar, gris, cartofi, ceapa, suc
de rosii, lapte, zeama de carne, faina si ulei. Ingrediente: 500 g carne
tocată de vită 2 cepe mici 2 ouă 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de
mărar 1…
Read more »
Read more »
Pizza cu mozzarella, creveti si rucola
29 July 2011
O
reteta de pizza cu mozzarella, creveti si rucola din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare, ciuperci
champignon, mozzarella, masline negre, creveti, rucola, sare si piper.
Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr sare…
Read more »
Read more »
Piept de bibilică umplut cu pate din ficat de gâscă
29 July 2011
O
reteta de piept de bibilica umplut cu pate din ficat de gasca din:
piept de bibilica, pate din ficat de gasca, unt, sunca, parmezan,
brandy, vin rosu, supa de carne, hribi, usturoi, rozmarin, sare si
piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de bibilică 300 g pate din ficat de
gâscă 100 g unt 400 g…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de berbecuţ
29 July 2011
O
reteta delicioasa de musaca de berbecut din: carne tocata de berbecut,
cartofi fierti, iaurt, branza, ceapa, oua, usturoi, pasta de tomate,
pesmet, nucsoara, busuioc si ulei. Ingrediente: 500 g carne tocată de
berbecuţ 6 cartofi fierţi 200 g iaurt 1 lingură cu brânză rasă 1 ceapă 2
ouă 2 căţei de usturoi 2 linguri…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Sunset
29 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Southern Sunset din: southern comfort,
cointreau, rom jamaica si zeama de lamaie. Ingrediente: 3 cl Southern
Comfort 2 cl Cointreau 2 cl rom Jamaica 1 cl zeama de lamaie Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se
toarna bautura intr-o cupa de cocktail. …
Read more »
Read more »
Piept de pui cu legume la grătar
29 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de piept de pui cu legume la gratar din:
piept de pui, morcovi, pastarnaci, ceapa verde, cartofi, ardei gras,
vanata, rosii, ketchup, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4
bucati piept de pui – 200 g bucata 2 morcovi 2 pastarnaci 1 legatura
ceapa verde cartofi 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură
29 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Panna cotta de lămâie cu sos de zmeură
din: smantana dulce, zahar, foi de gelatina, pastaie de vanilie, lamaie,
zmeura si frunze de menta. Ingrediente: 500 g smântână dulce 80 g zahăr
3 foi de gelatină 1 păstaie de vanilie 1 lămâie pentru sosul de zmeură:
200 g zmeură…
Read more »
Read more »
Chiftelute de oaie
29 July 2011
O
reteta simpla de chiftelute de oaie din: carne tocata de oaie, frunze
de telina, patrunjel, ceapa, praf de curcuma, sare, piper, ceapa si
usturoi. Ingrediente : 500 g carne tocata de oaie 2 linguri frunze de
telina tocate marunt 2 linguri patrunjel tocat marunt 2 cepe medii
tocate marunt 1 lingurita praf de curcuma…
Read more »
Read more »
Raţă cu vin alb şi rozmarin
29 July 2011
O
reteta de rata cu vin alb si rozmarin din: rata, rozmarin, usturoi,
apa, sare, vin alb sec si ulei de masline. Ingrediente: 1 raţă (circa
1,5 kg) 2-3 crenguţe de rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 pahar apă 100 ml
vin alb sec 6 linguri ulei de măsline extravirgin sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Pizza cu ciuperci, mozzarella şi carnati
29 July 2011
O
reteta simpla de pizza cu ciuperci, mozzarella si carnati din: faina
alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, rosii,
mozzarella, carnati, ciuperci champignon, sare si piper. Ingrediente:
400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de
măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping: 180…
Read more »
Read more »
Tocana cu carne de oaie
29 July 2011
O
reteta simpla de tocana cu carne de oaie cu carne de oaie din: carne de
oaie, ceapa, cartofi, untura, ardei gras, rosii, vin rosu, cimbru,
patrunjel verde, boia de ardei dulce, piper si sare. Ingrediente carne
de oaie (berbec) cu os-750 g ceapa-250 g cartofi-750 g untura-75 g ardei
gras-300 g rosii proaspete-300 g…
Read more »
Read more »
Salata de orez si creveti
29 July 2011
O
reteta de salata de orez si creveti din: orez cu bob lung, ulei de
masline, usturoi, patrunjel, zeama de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 300 grame orez cu bob lung doua linguri ulei masline un
catel de usturoi 200 grame creveti o legatura de patrunjel o lingura
zeama de lamaie sare si piper Mod…
Read more »
Read more »
Despre Şalău
29 July 2011
Şalăul
este un peşte răpitor care trăieşte în apele curgătoare cu un curs
domol, sau în lacuri. Preferă apele adânci, tulburi, peştele poate
atinge 40 cm -1,30 m lungime, o greutate până la 19 kg, şi o vârstă de
10 – 20 ani. Depune icrele pe fundul apei, pri- măvaradin mai pânăîn
iunie când temperatura…
Read more »
Read more »
Ciorba de oaie
29 July 2011
O
reteta delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie,
morcov, patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce, bors,
marar, cimbru, tarhon, piper si sare. Ingrediente: 1/2 carne de berbec
sau de oaie fara grasime morcov patrunjel 1 ceapa de marime mijlocie 2
ardei grasi 250 g rosii 2 cartofi…
Read more »
Read more »
Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii
29 July 2011
O
reteta simpla de Muşchi crocant de purcel cu spanac şi mirodenii din:
muschi de purcel, untura de rata, boia dulce, unt, spanac, sare si
piper. Ingrediente: 1 muşchi de purcel (circa 500 g) untură de raţă (sau
de gâscă) 100 g boia dulce 15 g unt 100 g spanac sare şi piper Mod…
Read more »
Read more »
Sorbet cu lămâie şi busuioc
29 July 2011
O
reteta delicioasa de sorbet cu lamaie si busuioc din: zahar, apa,
lamai, votca, frunze de busuioc si albusuri. Ingrediente: 200 g zahăr
300 ml apă 3 lămâi 1 păhărel de votcă 6 frunze de busuioc 2 albuşuri
pentru decor: frunze de busuioc Mod de preparare: Fierbe 1 minut apa
cu zahărul şi coaja…
Read more »
Read more »
Mancare cu zaft şi salată
29 July 2011
o
reteta delicioasa de mancare cu zaft si salata din: ceapa, carne de
porc, bere, sare, piper, slanina, usturoi, iaurt si salata verde.
Ingrediente: 1 kg ceapa 1-1,5 kg carne de porc grasa 500 ml bere sare
piper pentru salata: 200 g slanina 4 catei de usturoi 400 ml iaurt 3
capatani de salata verde…
Read more »
Read more »
Covrigi cu branza
29 July 2011
O
reteta simpla de covrigi cu branza din: faina, lapte, drojdie, zahar,
unt, zahar vanilat, sare, branza de vaci, ou, faina, galbenus si lapte.
Ingrediente: 800 g făină 500 ml lapte 50 g drojdie proaspătă 150 g zahăr
150 g unt 3 pliculeţe cu zahăr vanilat sare pentru umplutura: 200 g
brânză de vaci 1…
Read more »
Read more »
Uleiuri aromate – Cum sa iti prepari singur
28 July 2011
Pentru
a prepara uleiuri aromate puteţi folosi ulei de măsline, de floarea
soarelui, din seminţe de struguri, din seminţe de dovleac.Dacă folosiţi
uleiurile fierte, preparatul final se păstrează mai mult timp.
Păstrarea uleiurilor aromate se face în sticle închise ermetic, la
frigider. Unele uleiuri se opacizează la temperatură joasă şi se
solidifică, de aceea se…
Read more »
Read more »
Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos vinegretă cu muştar
28 July 2011
O
reteta delicioasa de Salată din piept de raţă cu dovleac şi sos
vinegretă cu muştar din: piept de rata, salata verde, pulpa de dovleac,
ulei de masline extravirgin, mustar iute, otet de vin rosu, sare si
piper. Ingrediente: 2 piepţi de raţă salată verde 200 g pulpă de dovleac
200 ml ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Colada
28 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Southern Colada din: southern comfort, sirop
de cocos, suc de maracuja, suc de ananas si frisca lichida. Ingrediente:
4 cl Southern Comfort 5 cl sirop de cocos 4 cl suc de maracuja 4 cl suc
de ananas 5 cl frisca lichida Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza bine cu…
Read more »
Read more »
Vinete cu usturoi si ardei iute
28 July 2011
O
reteta simpla de vinete cu usturoi si ardei iute din: vinete, usturoi,
ardei capia, ardei iute, sare, ulei de masline si piper. Ingrediente: 4
vinete mari lunguiete 1 capatana usturoi 2 ardei capia mari 1 ardei iute
rosii 4-5 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Tăiaţi
vinetele în două, pe…
Read more »
Read more »
Gulas de pui cu iaurt
28 July 2011
O
reteta simpla de gulas de pui cu iaurt din: pui, ceapa, usturoi,
untura, patrunjel verde, ardei iute, sare, piper, boia, dafin, pasta de
tomate, faina, iaurt, oua si bicarbonat. Ingrediente: 1 pui 4-5 cepe 5
catei de usturoi 50 g untura 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute
sare piper boia dafin 2 linguri…
Read more »
Read more »
Melci cu scortisoara
28 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de melci cu scortisoara din: faina, oua,
lapte, zahar, unt, drojdie, sare, unt, zahar brun, scortisoara, faina,
crema de branza, zahar pudra si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g făină 2
ouă 250 ml lapte călduţ 100 g zahăr 80 g unt 1 pliculeţ cu drojdie
uscată sare pentru umplutura: 100…
Read more »
Read more »
File de porc cu aromă de cafea
28 July 2011
O
reteta de file de porc cu aroma de cafea din: file de porc, zahar brun,
cafea, bobite de ienupar, unt, sare, zahar, otet de vin rosu, rozmarin,
ulei de masline extravirgin, ceapa, morcovi, smantana, unt, faina,
lapte, otet balsamic, galbenusuri, parmezan si frunze de busuioc.
Ingrediente: 500 g file de porc 40 g zahăr…
Sarlota cu mure
28 July 2011
O
reteta delicioasa de sarlota cu mure din: branza de vaci, mure, foi de
gelatina, zahar tos, zahar pudra, zahar vanilat si albusuri.
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 500 g mure (sau oricare alte fructe) 3
foi de gelatină 3 linguri cu zahăr tos 150 g zahăr pudră 1-2 pliculeţe
cu zahăr vanilat 4…
Read more »
Read more »
Placinta sarata
28 July 2011
O
reteta simpla de placinta sarata din: foi de placinta, branza sarata,
oua, smantana, apa minerala si ulei. Ingrediente: 1 pachet cu foi de
plăcintă 1 kg brânză sărată 6 ouă 300 g smântână 100 ml apă minerală
ulei Mod de preparare: Rade brânza într-un castron. Adaugă cinci ouă
şi 200 g de smântână…
Read more »
Read more »
Terina cu legume si branza
28 July 2011
O
reteta simpla de terina cu legume si branza din: dovlecei, ardei capia,
branza de capra, branza de vaci, unt, marar, patrunjel si piper.
Ingrediente: 3-4 dovlecei 3-4 ardei capia 250 g branza de capra 250 g
branza de vaci 1 lingura cu unt marar patrunjel piper in patru culori
Mod de preparare: Coace…
Read more »
Read more »
Fasole de vară
28 July 2011
O
reteta simpla de fasole de vara din: fasole, ceapa verde, usturoi
verde, ulei de dovleac, otet de mere, patrunjel verde, ardei iute, sare
si piper. Ingrediente: 500 g fasole de fasole alba noua 1 ceapa verde 1
legatura de usturoi verde 4-5 linguri ulei de dovleac 1-2 linguri otet
de mere 1 legatura marar…
Read more »
Read more »
Ceapa umpluta cu ricotta
28 July 2011
O
reteta delicioasa de ceapa umpluta cu ricotta din: ceapa, ricotta,
parmezan, oua, nucsoara, sare, piper, paine si ulei. Inrgediente: 2 kg
ceapă (6-7) 250 g brânză ricotta 2 linguri cu parmezan 2 ouă mari
nucşoară sare piper firimituri de pâine ulei Mod de preparare: Curăţă
cepele de prima foiţă, clăteşte-le în multă apă…
Read more »
Read more »
Escalop de foie gras de raţă cu pere caramelizate şi sos cu oţet balsamic
28 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Escalop de foie gras de raţă cu pere
caramelizate şi sos cu oţet balsamic din: foie gras, pere, unt, zahar,
otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 800-900 g foie gras (ficat)
de raţă 4 pere 20 g unt 50 g zahăr 5 linguri oţet balsamic sare şi piper
…
Read more »
Read more »
Bărcuţe de legume cu şalău
28 July 2011
O
reteta delicioasa de barcute de legume cu salau din: vinete, file de
salau, ceapa verde, ardei gras verde, ardei gras rosu, ulei de masline,
coriandru pisat, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete – egale ca
dimensiune 500 g file de salau 2 cepe verzi 1 ardei gras rosu 1 ardei
gras verde 4-5 linguri…
Read more »
Read more »
Inimioară dulce din griş cu şofran
28 July 2011
O
reteta dulce de inimioara dulce din gris cu sofran din: lapte, gris,
zahar, oua, sofran si pastaie de vanilie. Ingrediente: 750 ml lapte 120 g
griş 150 g zahăr 2 ouă 1 linguriţă şofran 1 păstaie de vanilie Mod de
preparare: Pune la fiert laptele împreună cu păstaia de vanilie
despicată în două…
Read more »
Read more »
Pizza cu rucola şi brânză proaspătă
28 July 2011
O
reteta delicioasa de pizza cu rucola si branza proaspata din: faina
alba, apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sare,
mozzarella, branza proaspata si piper. Ingrediente: 400 g faină albă 200
ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr sare pentru topping: 100 mozzarella…
Read more »
Read more »
Supa de branza
28 July 2011
O
reteta delicioasa de supa de branza din: branza cheddar, ceapa, telina,
morcov, supa de pasare, faina, boabe de mustar, sos worcestershire,
bere, unt si sos tabasco. Ingrediente: 225 g brânză Cheddar rasă 1 cană
cu ceapă tocată 1 cană cu ţelină tocată 1 cană cu morcov tocat 6 căni cu
supă de pasăre 1/2…
Read more »
Read more »
Cocktail Flying Scotsman
28 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Flying Scotsman din: whisky scotian, vermut
sec, angostura, cirese si limeta Ingrediente: 3 cl whisky scotian 2 cl
vermut sec 2 stropi de Angostura cirese o felie de limeta Mod de
preparare: Mixam bine cu gheata ingredientele alcoolice. Servim in cupa
de cocktail. Imbogatim cu o felie de limeta…
Read more »
Read more »
Paste simple gratinate
28 July 2011
O
reteta delicioasa de paste simple gratinate din: paste, parmezan,
sunca, unt, sare, piper, unt, faina, lapte si sare. Ingrediente: 400 g
paste (fundiţe, spirale) 4 linguri cu parmezan 2 felii de şuncă 100 g
unt sare piper pentru sos bechamel: 50 g unt 2 linguri cu făină 400 ml
lapte sare Mod de…
Read more »
Read more »
Rulouri de şalău cu salată de ceapă roşie
28 July 2011
O
reteta de rulouri de salau cu salata de ceapa rosie din: file de salau,
jambon, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, otet de vin, lamaie,
sare si piper. Ingrediente: 800 g file de salau 300 g jambon (taiat in
felii cat mai subtiri) 600 g ceapa rosie 1 legatura patrunjel 50 ml ulei
de…
Read more »
Read more »
Friptură de porc tradiţională
28 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de friptura de porc traditionala din:
medalioane din file de porc, carnaciori, unt, foi de varza, ceapa,
malai, rosii, gusa de porc, ulei de masline extravirgin, lapte, vin alb
sec, foaie de dafin, rozmarin, ghimbir, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 4 medalioane din file de porc 4 cârnăciori 15 g…
Read more »
Read more »
Papricas de oaie
28 July 2011
O
reteta de papricas de oaie din carne de oaie, ceapa, boia dulce, ardei
gras, rosie, otet, pasta de rosii si cartofi. Ingrediente 1 kg carne de
oaie 4-5 cepe putina boia dulce 1 ardei gras o rosie otet diluat pasta
de rosii 2-3 cartofi (se poate si fara) Preparare Carnea curatata de
grasime si…
Read more »
Read more »
Miel inabusit
28 July 2011
O
reteta de miel inabusit din: ulei de masline, carne de miel, sare,
faina, ceapa, morcov, telina, usturoi, frunze de dafin, cimbru, vin
rosu, cartofi si frunze de patrunjel. Ingrediente: 225 ml ulei de
măsline 600 g carne de miel sare dupa gust 8 linguri faina 2 cepe mari 1
morcov 200 g telina 2…
Read more »
Read more »
Friptura de oaie
28 July 2011
O
reteta delicioasa de friptura de oaie din: pulpa de oaie, slanina
afumata, sare, piper boabe, vin alb, suturoi, boia dulce, ulei si supa
de zarzavat. Ingrediente 1 pulpa de oaie 200 g slanina afumata sare
piper boabe 1 cana vin alb usturoi 1 lingurita boia dulce 1 cana ulei 1
cana supa de zarzavat…
Read more »
Read more »
Costite de oaie fripte
28 July 2011
O
reteta simpla de costite de oaie fripte din: coaste de oaie, apa, vin
alb, sare si piper. Ingrediente: 1 kg coaste de oaie 1 kg apa 100 ml vin
alb sare si piper Mod de preparare: Coastele de oaie se spala, se taie
portii si se pun la fiert in oala sub presiune. Dupa…
Read more »
Read more »
Quiche Lorraine
27 July 2011
O
reteta delicioasa de Quiche Lorraine din: faina, unt, ou, apa rece,
sare, oua, bacon, branza emmentaler, smantana, nucsoara si piper alb.
Inrgediente: 250 g făină 125 g unt rece 1 ou 1-2 linguri cu apă rece
sare pentru umplutura: 4 ouă 250 g bacon 150 g brânză Emmentaler (sau
Gruyere) 250 g smântână nucşoară…
Read more »
Read more »
Sufleu de cascaval cu nucsoara
27 July 2011
O
reteta de sufleu de cascaval cu nucsoara din: cascaval, oua, lapte,
faina, amidon, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 200 g cascaval
ras 6 oua 500 ml lapte 3 linguri faina 2 linguri amidon 60 g unt topit
sare piper nucsoara Mod de preparare: Pune laptele cu amidonul la foc
mic si amesteca…
Read more »
Read more »
Cocktail Southern Banger
27 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Southern Banger din: southern comfort, votca,
suc de portocala si o felie de portocala. Ingrediente: 3 cl Southern
Comfort 3 cl votca suc de portocala o felie de portocala Mod de
preparare: Se pun trei cuburi de gheata intr-un pahar pentru bauturi
lungi, se toarna deasupra Southern Comfort si…
Read more »
Read more »
Sardine în crustă de alune cu fructe
27 July 2011
O
reteta de sardine in crusta de alune cu fructe din: sardine, alune de
padure neprajite, oua, faina, caise, lamaie, ulei de masline, sare si
piper. Ingrediente: 800 g sardine 200 g alune de pădure neprăjite 2 ouă 4
linguri făină 400 g caise, piersici sau nectarine 3 lămâi 5 linguri
ulei de măsline sare…
Read more »
Read more »
Cupe cu iaurt şi prune
27 July 2011
O
reteta de cupe de iaurt si prune din: iaurt, prune coapte, zahar pudra
vanilat, frunze de menta, foi de gelatina si lichior de fructe.
Ingrediente: 500 g iaurt slab prune coapte 2 linguri zahăr pudră vanilat
frunze de mentă 2 foi de gelatină 2 linguri lichior de fructe (cremă de
banane) pentru decor: frunze…
Read more »
Read more »
Mingiute de orez cu branza brie
27 July 2011
O
reteta de mingiute de orez cu branza brie din: orez, supa, ceapa rosie,
usturoi, oua, parmezan, branza brie, faina, pesmet, sare, piper si
ulei. Ingrediente: 300 g orez 1 l supă 1 ceapă roşie 1-2 căţei de
usturoi 4 ouă 50 g parmezan 125 g brânză brie (mozzarella) făină pesmet
sare piper ulei …
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu pesmet aromat
27 July 2011
O
reteta de cotlet de miel cu pesmet aromat din: carne de miel, pesmet,
patrunjel, cimbru, lamaie, parmezan, ulei de masline extravirgin,
usturoi, unt, rozmarin, sare, piper, ardei gras, cimbru si migdale.
Ingrediente: 500 g carne de miel (cotlet) 50 g pesmet 1 legătură de
pătrunjel 4-5 crenguţe de cimbru 1 lămâie 2 linguri parmezan…
Read more »
Read more »
Ruladă de peşte cu fructe de mare
27 July 2011
O
reteta de rulada de peste cu fructe de mare din: file de peste,
cocktail de fructe de mare, spanac, ulei, felii de jambon, oua, faina,
pesmet, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste 200 g
cocktail de fructe de mare congelate 300 g spanac proaspat 3 linguri
ulei 8 felii de…
Read more »
Read more »
Cocktail Don Jose II
27 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Don Jose din: bourbon whiskey, vermut rosu si
galliano. Ingrediente: 2 cl Bourbon Whiskey 2 cl vermut rosu 1 cl
Galliano Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in
shaker, apoi se toarna bautura in paharul de cocktail.
Read more »
Read more »
Crochete sarate
27 July 2011
O
reteta de crochete sarate din: branza telemea, cartofi, ou, faina,
pesmet, chimen, boia, sare, ulei, ceapa, zahar si lapte. Ingrediente:
200 g brânză telemea 4 cartofi 1 ou mare 3 linguri cu făină pesmet 1/2
linguriţă cu chimen 1/2 linguriţă cu boia sare ulei pentru inele de
ceapa: 2 cepe 4-5 linguri cu făină…
Read more »
Read more »
Tocana de oaie
27 July 2011
O
reteta gustoasa de tocana de oaie din: carne de oaie, ceapa, cartofi
rosii, supa de carne, unt, cimbru, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 1,5 kg carne de oaie (sau miel) 4 cepe 1,5 kg de cartofi
rosii 500 ml supa de carne 50 grame de unt 3 linguri de cimbru 3 fire de
patrunjel sare,…
Read more »
Read more »
Bavareză de iaurt cu sos de căpşuni
27 July 2011
O
reteta dulce de bavareza de iaurt cu sos de capsuni din: lapte
integral, iaurt integral, smantana, zahar, foi de gelatina, capsuni,
zahar si frunze de menta. Inrgediente: 250 ml lapte integral 250 g iaurt
integral 250 ml smântână dulce 1 lingură zahăr 3 foi de gelatină pentru
sos: 300 g căpşuni 100 g zahăr…
Read more »
Read more »
Pizza cu caracatiţă marinată şi roşii
27 July 2011
O
reteta de pizza cu caracatita marinata si rosii din: faina alba, apa,
drojdie de mere, ulei de masline extravirgin, zahar, caracatita, rosii,
tije de telina, ceapa, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g faină
albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru topping:…
Read more »
Read more »
Iepure cu sos pesto
27 July 2011
O
reteta delicioasa de iepure cu sos pesto din: pulpe de iepure, ceapa,
usturoi, frunze de salvie, sos pesto, ulei de masline extravirgin,
bacon, unt, vin alb, supa de pui, faina, sare si piper. Ingrediente: 4
pulpe de iepure 3 cepe mici 5 căţei de usturoi 4 frunze de salvie 2
linguri sos pesto 4…
Read more »
Read more »
Creveţi cu orez şi legume
27 July 2011
O
reteta de creveti cu orez si legume din: creveti decorticati, orez cu
bobul lung, supa de legume, ulei de masline, ceapa, morcov, telina,
ardei gras, dovlecel, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600g
creveţi decorţicaţi 250 g orez cu bobul lung 700 ml supă de legume 100
ml ulei de măsline 2 cepe 1 morcov…
Cocktail Royal Turkey
27 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Royal Turkey din: bourbon whiskey, apricot
brandy, gin, suc de ananas si limonada. Ingrediente: 3 cl Bourbon
Whiskey 2 cl Apricot Brandy 2 cl gin 2 cl suc de ananas limonada Mod
de preparare: Cu exceptia limonadei, toate ingredientele se mixeaza bine
cu gheata in shaker, apoi se toarna…
Read more »
Read more »
Rulouri cu sfecla
27 July 2011
O
reteta simpla de rulouri cu sfecla din: sfecla coapta, lapte, faina,
ou, crema de branza, praf de copt, ceapa verde, ulei de masline, marar
verde, sare si piper. Ingrediente: 250 g sfeclă coaptă 200 ml lapte 200 g
făină 2 ouă 400 g cremă de brânză 1 vârf de cuţit de praf de copt…
Read more »
Read more »
Sepie cu mazăre si ceapa rosie
27 July 2011
O
reteta delicioasa de sepie cu mazare si ceapa rosie din: sepie, rosii,
ulei, mazare, marar, ceapa rosie, sare, piper si ceapa verde.
Ingrediente: 250 g sepie curăţată si oparita 3 roşii bine coapte 50 ml
ulei 300 g mazăre boabe 1 leg. mărar 1 ceapă roşie sare piper 1 leg.
ceapă verde Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Lumberjack
27 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Lumberjack din: whisky scotian, calvados, gin
si coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 1 cl Calvados 1 cl
gin coaja de lamaie Mod de preparare: Amestecam bine ingedientele cu
gheata in paharul de mixare, apoi turnam bautura in paharul de whisky,
peste gheata proaspata. Adaugam coaja de…
Read more »
Read more »
Rulada de spanac cu branza
27 July 2011
O
reteta delicioasa de rulada de spana cu branza din: spanac, ou,
cascaval, branza de vaci, branza ricotta, sunca de Praga, usturoi, sare
si piper. Ingrediente: 500 g spanac fiert 1 ou mare 200 g caşcaval ras
200 g brânză de vaci 200 g brânză ricotta 200 g şuncă de Praga 1 căţel
de usturoi…
Read more »
Read more »
Friptura greceasca de miel
27 July 2011
O
reteta de friptura greceasca de miel din: miel, usturoi, ceapa, suc de
lamaie, vin alb sec, apa, ulei, unt, sare, piper si rozmarin.
Ingrediente un picior de miel de aproximativ 2 kg 2 catei de usturoi,
taiati pe jumatate 1 ceapa tocata marunt sucul de la jumatate de lamaie 3
felii de lamaie taiate…
Read more »
Read more »
Pacheţele aromate
27 July 2011
O
reteta de pachetele aromate din: piept de pui, broccoli, branza de
burduf, bacon, ardei gras, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de
pui 3-4 bucheţele broccoli 200 g brânză de burduf 200 g bacon fâşii 1/2
ardei gras roşu mărar sare piper Mod de preparare: Porţionează
pieptul de pui ca pentru şniţele,…
Read more »
Read more »
Caracatită marinată la grătar
27 July 2011
O
reteta delicioasa de caracatita marinata la gratar din: caracatita,
ulei de masline, ulei de seminte de struguri, ceapa, usturoi, boabe de
piper, otet de vin, foi de dafin, boabe enibahar, seminte de coriandru,
cimbru uscat, oregano uscat, sare si piper. Ingrediente: 1 caracatita
(cirac 1,5 kg) 50 ml ulei de masline 50 ulei de…
Read more »
Read more »
Pateuri cu mascarpone si sparanghel
27 July 2011
O
reteta de pateuri cu mascarpone si sparanghel din: aluat foitaj,
sparanghel, mascarpnoe, oua, si branza de capra. Ingrediente: 500 gr
aluat foietaj 12 tulpini de sparanghel 250 gr branza mascarpone 4 oua
100 gr branza de capra, faramitata Mod de preparare: Se incalzeste
cuptorul la 200ºC. Se ruleaza aluatul pe o suprafata presarata…
Read more »
Read more »
Friptura miel cu levantica
27 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa din carne de miel, pesmet, sare cu aroma de
usturoi, amestec de provence, piper, usturoi, flori uscae de levantica,
ulei de masline, unt, vin rosu si mustar de dijon. Ingrediente: 500 g
carne de miel 1 cana pesmet 1/2 lingurita sare cu aroma de usturoi 1
lingura amestec de provence…
Read more »
Read more »
Cocktail Drambuie Punch
27 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Drambuie Punch din: drambuie, zeama de
lamaie, suc de portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl
Drambuie 3 stropi de zeama de lamaie suc de portocale o felie de
portocala Mod de preparare: Turnam lichiorul de whisky si zeama de
lamaie in paharul de whisky, in care…
Read more »
Read more »
Pui parizian cu budincă de griş
27 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui aprizian cu budinca de gris din:
piept de pui, ciuperci, unt, vin alb, ceapa, concentrat de carne, faina
alba, sare, piper, gris, parmezan, unt, pesmet, galbenusuri si sare.
Ingrediente: 1 kg fileuri de piept de pui 300 g ciuperci champignon
congelate 50 g unt 15 g ciuperci uscate…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu struguri şi caşcaval afumat
27 July 2011
O
reteta delicioasa de salata de pui cu struguri si cascaval afumat din:
piept de pui, cascaval afumat, bacon afumat, ulei de masline
extravirgin, otet alb, telina, salata verde, vin alb, sare si piper.
Ingrediente: 500 g piept de pui (2 bucăţi) 120 g caşcaval afumat 100 g
struguri 80 g bacon afumat 4 linguri…
Read more »
Read more »
Spaghette cu amestec de fructe de mare
27 July 2011
O
reteta de spaghette cu fructe de mare din: spaghette, amestec de fructe
de mare, rosii, usturoi, ceapa verde, lamaie, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: 220 g spaghette 250 g amestec de fructe de mare 3 roşii
mari bine coapte 2 căţei de usturoi 50 ml ulei de măsline 3 fire de
ceapă verde 1…
Read more »
Read more »
Foie gras pane cu brioşe de ceapă
27 July 2011
O
reteta de foie gras pane cu briose de ceapa din: foie gras, ceapa, unt,
faina alba, albus, cimbru, sare, piper, zahar, otet de mere, apa si
smantana dulce. Ingrediente: 600 g foie gras (ficat) de gâscă sau de
raţă pentru brioşe: 500 g ceapă albă 30 g unt 3 linguri faină albă 1
albuş…
Read more »
Read more »
Crap in sos de roşii cu caşcaval
27 July 2011
O
reteta de crap in sos de rosii cu cascaval din: crap, vin indulcit,
ulei, otet, rosii, smantana, cascaval, unt, ceapa, foi de dafin, sare si
piper. Ingrediente: 1 crap (circa 2kg) 100 ml vin îndulcit cu puţin
zahăr 1 pahar ulei 2 linguri oţet 1 kg roşii 1 pahar smântână 200 g
caşcaval 50…
Read more »
Read more »
Carne de berbec in sos chili
27 July 2011
O
reteta simpla de carne de berbec in sos chili din: ardei ciles, ceapa,
usturoi, rosii, ardei chili, ulei de masline, sare, scortisoara,
cuisoare, masline verzi si migdale. Ingrediente: 4 ardei chiles, uscati 1
ceapa 2 catei de usturoi 3 rosii 2-3 ardei chili uscati 1 kg carne de
berbec (miel-pulpa) 2-3 lingura ulei de…
Read more »
Read more »
Tortilla de casa
27 July 2011
O
reteta de tortilla de casa din: faina, praf de copt, untura, ulei,
sare, castravete, somon afumat, frunze de salata, branza de vaci, iaurt
si piper. Ingrediente: 500 g făină 1/2 linguriţă cu praf de copt 100 g
untură 120 ml ulei sare pentru umplutura: 1 castravete 200 g somon
afumat (sau alt peşte) 1-2…
Read more »
Read more »
Dieta vegetariană previne tulburările intestinale
27 July 2011
Persoanele
care adoptă o dietă vegetariană sunt de trei ori mai puţin predispuse
să sufere de tulburări intestinale, cunoscute sub numele de boala
diverticulară, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford.
Această afecţiune este cauzată de consumul a prea puţine fibre şi se
manifestă prin apariţia crampelor musculare, a stării de balonare, a
gazelor…
Read more »
Read more »
Tocăniţă de pui cu piure de dovlecei
26 July 2011
O
reteta de tocanita de pui cu piure de dovlecei din: piept de pui,
ciuperci champignon, ceapa, vin alb, supa concentrata, ulei de masline
extravirgin, frunze de busuioc, sare, piper, dovlecei, cartofi,
parmezan, smantana si usturoi. Ingrediente: 500 g piept de pui 200 g
ciuperci champignon 1 ceapă mică 1/2 pahar vin alb 200 ml…
Read more »
Read more »
Rulouri de macrou
26 July 2011
O
reteta delicioasa de rulouri de macrou din: fileuri de macrou, ceapa
verde, portocale, orez, masline fara samburi, ulei, lamaie, patrunjel,
sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de macrou 4 fire de ceapă verde
portocale 1 lingură orez 50 g măsline fără sâmburi (verzi şi negre) 1
lămâie 150 ml ulei 1 leg. pătrunjel sare…
Read more »
Read more »
Lasagnetta de kiwi cu ricotta
26 July 2011
O
reteta delicioasa de lasagneta de kiwi cu ricotta din: kiwi, ricotta,
orez glasat cu ciocolata, zahar, zahar vanilat, lamaie, frunze de menta,
alune prajite si lamaie. Ingrediente: 3 kiwi 250 g ricotta proaspătă 3
linguri orez glasat cu ciocolată 2 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1
lămâie 4-5 frunze de mentă pentru decor:…
Read more »
Read more »
Mancare de ficăţei de pui cu broccoli
26 July 2011
O
reteta simpla de mancare de ficatei de pui cu broccoli din: ficatei de
pui, broccoli, ceapa, usturoi, ardei rosu, rosie, sare de mare, piper,
ulei si patrunjel. Ingrediente: 500 g ficăţei de pui 500 g broccoli 2
cepe 4 căţei de usturoi 1 ardei roşu 1 roşie sare de mare piper ulei
pătrunjel …
Read more »
Read more »
Calamari pane cu mujdei
26 July 2011
O
reteta de calamari pane cu mujdei din: rondele de calamari, oua, faina,
pesmet, usturoi, patrunjel, ulei de masline, lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 700 g rondele de calamari 3 ouă 150g făină 200g pesmet 1
căpăţână de usturoi 1 leg. pătrunjel 50 ml ulei de măsline 1 lămâie sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supreme de pui
26 July 2011
O
reteta de supreme de pui din: piept de pui, apa, ceapa, tija de telina,
usturoi, morcov, foi de dafin, cuisoare, sare, piper, maioneza,
ketchup, ardei iute, zeama de lamaie, patrunjel, supa si frunze de
fetica. Ingrediente: 800 g piept de pui pentru supreme: 2 1 apă 1 ceapă 1
tijă de ţelină 1 căţel…
Read more »
Read more »
Biban de mare la gratar cu sos de unt alb si busuioc
26 July 2011
O
reteta delicioasa de biban de mare la gratar cu sos de unt alb si
busuioc din: biban de mare, unt, smantana, vin alb, ceapa alba, busuioc,
sare si piper. Ingrediente: biban de mare 1600 g unt 120 g smantana
lichida 120 ml vin alb 60 ml ceapa alba 50 g busuioc, sare si piper…
Read more »
Read more »
Conuri de îngheţată alcoolizată cu struguri şi ciocolată
26 July 2011
O
reteta de conuri de ingheatata alcoolizata cu struguri si ciocolata
din: lapte, smantana, zahar, galbenusuri, grappa, pastaie de vanilie,
ciorchine de struguri, smantana, miez de nuca si ciocolata menaj.
Ingrediente: 100 ml lapte 200 ml smântână dulce 80 g zahăr 3 gălbenuşuri
1 pahar grappa (sau rachiu de struguri) 1 păstaie de vanilie pentru…
Read more »
Read more »
Mancare simpla de pui cu legume
26 July 2011
O
reteta delicioasa de mancare simpla de pui cu legume din: piept de pui,
vin alb sec, morcov, ardei gras, ceapa, dovlecel, ciuperci, foi de
varza, felii de vanata, castravete, seminte de susan, castravete, ulei,
sare, piper, busuioc si patrunjel verde. Ingrediente: 1 piept de pui 1
pahar cu vin alb sec 1 morcov 1…
Read more »
Read more »
Carpaccio de foie gras marinat pe salată cu oţet de coacăze
26 July 2011
O
reteta delicioasa de carpaccio de foie gras marinat pe salata cu otet
de coacaze din: foie gras, sare, zahar, vin alb de desert, boabe de
piper, brandy, coacaze, zahar, otet, vin alb, ulei de masline
extravirgin, fetica sau rucola si sare. Ingrediente: 600 g foie gras
(ficat) de gâscă sau de raţă 2 pumni…
Read more »
Read more »
Cocktailuri
26 July 2011
Cateva
retete de cocktailuri: Cocktail Abbey, Cocktail Acapulco Gold Colada,
Cocktail Adonis, Cocktail Affinity si Cocktail Alaska. Cocktail Abbey O
reteta simpla de Cocktail Abbey din:gin, suc de portocale si cateva
picaturi de Orange Bitter. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – gin
Pahar – cupă mică de cocktail Decoratiune - o visina Se serveste in…
Read more »
Read more »
Pizza clasică Regina
26 July 2011
O
reteta de pizza clasica regina din: faina alba, apa, drojdie de bere,
ulei de masline extravirgin, rosii, zahar, sare, mozzarella, ulei de
masline extravirgin si sare. Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă
200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr sare pentru topping: 4…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu nuga şi ricotta
26 July 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu nuga si ricotta din: ricotta,
mascarpone, galbenusuri, albusuri, zahar, ciocolata menaj, nuga cu
migdale, piscoturi si cafea. Ingrediente: 420 g ricotta 80 g mascarpone 5
gălbenuşuri 2 albuşuri 200 g zahăr 100 g ciocolată menaj 125 g nuga cu
migdale 2-3 pachete pişcoturi 3 cescute de cafea Mod…
Read more »
Read more »
Rulouri de viţel cu caşcaval afumat
26 July 2011
O
reteta de rulouri de vitel cu cascaval afumat din: carne de vitel,
sunca, cascaval afumat, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin,
smantana, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de
carne de viţel (de 0,5 cm grosime fiecare) 60 g şuncă presată 80 g
caşcaval afumat 1 ceapă mică 1 căţel de…
Sos de lamaie cu capere
26 July 2011
O
reteta de sos de lamaie cu capere din: unt nesarat, capere, suc de
lamaie, coaja de lamaie si piper. Ingrediente: 50 g unt nesarat
1-1/2 linguri cu capere 1 lingura cu suc de lamaie 1/2 lingurita cu
coaja de lamaie proaspata rasa piper proaspat macinat Mod de
preparare: Pune caperele într-un…
Read more »
Read more »
Pizza quattro formaggi
26 July 2011
O
reteta delicioasa de Pizza quattro formaggi din: faina alba, apa,
drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, mozzarella,
cascaval afumat sau de oaie, branza cu mucegai, parmezan, sare si piper.
Ingrediente: 400 g faină albă 200 g apă 1/2 cub drojdie de bere 3
linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru…
Read more »
Read more »
Cuiburi in spanac
26 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cuiburi in spanac din: taitei de casa,
spanac, galbenus fiert, galbenus crud, smantana, praz, margarina, rosie,
faina, ulei si sare de mare. Ingrediente: 200 g taitei de casa 200 g
spanac 1 galbenus fiert 1 galbenus crud 100 g smantana 1/2 praz 1
lingura margarina 1 rosie 1 lingura…
Read more »
Read more »
Cocktail Godfather
26 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Godfather din: bourbon whiskey, amaretto si
coaja de limeta. Ingrediente: 4 cl Bourbon Whiskey 2 cl Amaretto coaja
de limeta Mod de preparare: Turnam ingredientele in shaker, mixam bine
cu gheata, apoi turnam bautura prin strecuratoarea de bar in paharul de
cocktail. In final adauga coaja de limeta.
Read more »
Read more »
Condimente si arome
26 July 2011
Condimentele
nu numai că dau gust si aromă mâncării, dar contin si anumiti nutrienti
foarte buni pentru sănătate. Condimente precum usturoiul, piperul,
nucşoara, rozmarinul, scorţişoara, curry, ghimbirul contribuie la
reducerea presiunii arteriale, lată cum să le foloseşti pentru a prepara
mâncăruri delicate: Oregano – este ideal pentru supe, salate, legume şi
carne. Patrunjelul – se…
Read more »
Read more »
Deserturi delicioase
26 July 2011
3
deserturi delicioase: parfe de cafea cu sos de ciocolata, bavareza cu
pepene galben si Porto si sarlotă delicioasa cu ciocolată Parfe de cafea
cu sos de ciocolată O reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din:
smantana, zahar, cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb
si cacao. Ingrediente: 200 ml smântână…
Read more »
Read more »
Pui cu mere şi curry
26 July 2011
O
reteta sima de pui cu mere si curry din: piept de pui, smantana, unt,
supa concentrata de carne sau de legume, usturoi, ceapa, faina alba,
ulei de masline extravirgin, foaie de dafin, mere, curry, patrunjel
verde, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 50 ml
smântână dulce 30 g unt…
Read more »
Read more »
Carne de miel cu ciuperci si smantana
26 July 2011
O
reteta de carne de miel cu ciuperci si smantana din: carne de miel,
ciuperci, ceapa, unt, apa, smantana, faina, sare si piper. Ingrediente:
750 g carne de miel 400 g ciuperci 1 ceapa 1 lingura unt 1 ceasca apa 2
linguri smantana 1 lingurita faina sare piper Mod de preparare: Carnea
se spala, se…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi frantuzeasca
26 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de cartofi frantuzeasca din:
cartofi, sare, piper, ulei de masline, msutar de dijon, otet sherry,
ceapa, patrunjel, cimbru si ceapa rosie. Ingrediente: un kilogram
cartofi noi taiati in doua sare mare si piper ¼ cana ulei de masline 3
linguri mustar de Dijon doua linguri otet sherry o…
Read more »
Read more »
Cupe de iaurt cu sos de afine
26 July 2011
O
reteta delicioasa de cupe de iaurt cu sos de afine din: iaurt slab,
zahar, smantana dulce, gelatina, afine, zahar, vin rosu, scortisoara si
afine. Ingrediente: 200 g iaurt slab 2 linguri zahăr 180 ml smântână
dulce 1 foaie de gelatină pentru sos: 250 g afine 1 lingură zahăr 1/2
pahar vin roşu scorţişoară (pulbere)…
Read more »
Read more »
Pui cu rosii si mascarpone
26 July 2011
O
reteta simpla de pui cu rosii si mascarpone din: piept de pui, ceapa,
usturoi, rosii, mascarpone, busuioc si ulei. Ingrediente: 1 piept de pui
1 ceapă 2 căţei de usturoi 500 g roşii 2 linguri cu mascarpone busuioc
ulei Modd e preparare: Spala pieptul de pui, taie-l in patru, unge-l
cu putin ulei…
Read more »
Read more »
Medalioane de viţel cu avocado şi ghimbir
26 July 2011
O
reteta de medalioane de vitel cu avocado si ghimbir din: fileuri de
vitel, faina alba, ghimbir, zeama de lamaie, vin alb sec, avocado, unt,
patrunjel, ulei de masline extravirgin, sare si piper. Ingrediente: 4
fileuri de viţel (a câte 120 g fiecare) 20 g faină albă 20 g ghimbir
1/2 lămâie (zeama) 1/2 pahar…
Read more »
Read more »
Pulpa de miel cu menta
26 July 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de miel cu menta din: ulei de masline, otet
de malt, zahar brun, menta, pulpa de miel, sare, piper negru, sparanghel
verde si sparanghel alb. Ingrediente 1⁄4 ceasca ulei de masline 1/3
cana de otet de malt 2 linguri de zahar brun 1 pumn de menta, frunze
alese si tocate…
Read more »
Read more »
Parfe de ciocolată cu alune şi pere gratinate cu cremă de rom
26 July 2011
O
reteta de parfe de ciocolata cu alune si pere gratinate cu crema de rom
din: ciocolata menaj, alune de padure, oua, galbenus, cafea, brandy,
smantana dulce, apa, crema englezeasca cu rom, para si zahar brun.
Ingrediente: 100 g ciocolată menaj 50 g alune de pădure râşnite 2 ouă 1
gălbenuş 65 g zahăr cafea…
Read more »
Read more »
Friptura de strut cu ceapa rosie
26 July 2011
O
reteta de friptura de strut cu ceapa rosie din: carne de strut, sos de
soia, sherry, usturoi, ghimbir, faina de grau, ulei de floarea soarelui
si ceapa rosie. Inrgediente: 500 g carne de strut feliata subtire 25 ml
sos de soia 25 ml sherry 4 capatani de usturoi pisate 10 g ghimbir ras
10…
Read more »
Read more »
Pizza Marinara
26 July 2011
O
reteta de pizza marinara din: faina alba, apa, drojdie de bere, ulei de
masline extravirgin, zahar, rosii, usturoi, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 400 g faină albă 200 ml apă 1/2 cub drojdie
de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1 linguriţă zahăr pentru
topping: 200 g roşii decojite 3 căţei…
Read more »
Read more »
Cum sa alegi peste proaspat
26 July 2011
Calitatea
finală a unui preparat din peşte depinde în mare parte de prospeţimea
lui. Aşadar, este important să cunoaşteţi regulile alegerii lui în
momentul în care îl cumpăraţi. Primul factor ce trebuie luat în
consideraţie este aspectul general: corpul peştelui trebuie să fie
rigid, rezistent la apăsare şi elastic, pe când pielea va trebui să…
Read more »
Read more »
Spată de miel cu piure de usturoi
26 July 2011
O
reteta de spata de miel cu piure de usturoi din: spata de miel,
usturoi, unt, spanac, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1
spată de miel dezosată 5 căpăţâni mari de usturoi 30g unt 150g spanac 1
lingură ulei de măsline sare, piper Mod de preparare: Spălaţi spanacul,
scurgeţi-l de apă şi tăiaţi-l…
Read more »
Read more »
Rulouri din carne de viţel cu carnaţi, spanac şi caşcaval
25 July 2011
O
reteta delicioasa de rulouri din carne de vitel cu carnati, spanac si
cascaval din: carne de vitel, faina alba, marsala, ulei de masline
extravirgin, foaie de dafin, usturoi, sare, piper, carnati, cascava si
spanac. Ingrediente: 350 g carne de viţel (felii) 2 linguri faină albă
1/2 pahar Marsala 3 linguri ulei de măsline extravirgin…
Read more »
Read more »
Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru
25 July 2011
O
reteta simpla de Marinata pentru peste, cu patrunjel si coriandru din:
usturoi, miez de nuca, coriandru, patrunjel, sare, piper si ulei de
masline. Marinarea este procesul de îmbibare şi maturare a produselor
alimentare prin păstrarea lor, pentru o perioadă, într-un amestec – umed
sau uscat – numit marinată, cu scopul de a frăgezi sau…
Read more »
Read more »
Peşte (crap) umplut la grătar
25 July 2011
O
reteta de peste umplut la gratar din: crapi, ceapa, orez, morcovi, vin,
ulei, busuioc, rucola, sare de mare, piper si stafide. Ingrediente: 4
crapi 2 cepe mijlocii 1 cană cu orez 2 morcovi raşi 1 lingură cu vin 2
linguri cu ulei busuioc rucola sare de mare piper stafide Mod de
preparare: Curăţă…
Read more »
Read more »
Pui în stil oriental
25 July 2011
O
reteta de pui in stil oriental din: piept de pui, varza chinezeasca,
morcovi, ceapa, ardei iute, avocado, ulei de masline extravirgin, rosie,
ulei de susan, usturoi, vin alb, ghimbir, sare si piper. Ingrediente: 2
piepţi de pui 1 varză chinezească 3 morcovi 1 ceapă albă 1/2 ardei
iute, foarte picant 1 avocado 1 roşie…
Read more »
Read more »
Cocktail Bourbonnaise
25 July 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bourbonnaise din: bourbon whiskey, vermut
sec, lichior de vanilie, zeama de lamaie si sifon. Ingrediente: 4 cl
Bourbon Whiskey 1 cl vermut sec 1 cl lichior de vanilie 1 cl zeama de
lamaie 4 cl sifon Mod de preparare: Cu exceptia sifonului, toate
ingredientele se mixeaza bine cu gheata,…
Read more »
Read more »
Piept de pui umplut cu spanac
25 July 2011
O
reteta de pipet de pui umplut cu spanac din: piept de pui, spanac,
branza telemea, mazare, ou, zeama de lamaie, tarhon, ceapa, sare, ulei
si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 500 g spanac 200 g brânză telemea
500 g mazăre 1 ou 2 linguriţe cu zeamă de lămâie 1 legătură de tarhon
1…
Read more »
Read more »
Pizza cu caşcaval şi busuioc
25 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa cu cascaval si busuioc din: faina alba,
apa, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, zahar, sos de rosii,
cascaval de oaie si busuioc. Ingrediente: 400 g faină albă 200 ml apă
1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline extravirgin 1
linguriţă zahăr pentru topping: 400 g…
Read more »
Read more »
Parfe de cafea cu sos de ciocolată
25 July 2011
O
reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din: smantana, zahar,
cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb si cacao.
Ingrediente: 200 ml smântână dulce 150 g zahăr 4 ceşcuţe de cafea
espresso 4 ouă pentru sos: 50 g ciocolată menaj 1 linguriţă amidon 1
lingură rom alb 3 ceşcuţe de cafea…
Read more »
Read more »
Copanele cu sos de mere si sote
25 July 2011
O
reteta de Copanele cu sos de mere si sote din: copanele, cartofi,
patrunjel verde, busuioc, seminte de fenicul, ulei, mere, smantana,
faina, unt, zahar, zeama de lamaie, morcov, mazare, fasole verde,
buchetele de broccoli, ardei gras si unt. Ingrediente: 4 copanele 4
cartofi pătrunjel verde busuioc seminţe de fenicul 1 lingură cu ulei
pentru…
Read more »
Read more »
Iepure umplut cu prune uscate
25 July 2011
O
reteta delicioasa de iepure umplut cu prune uscate din: iepure de casa,
sunca, vin alb, ulei de masline extravirgin, morcov, ceapa, tija de
telina, amidon, ierburi aromatice, albus, smantana, praz, prune uscate,
sare si piper. Ingrediente: iepure de casă 100 g şuncă felii (kaiser,
bacon, prosciutto) 300 ml vin alb 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Cocktail Bobby Burns
25 July 2011
O
reteta de Cocktail Bobby Burns din: whisky scoatian, vermut rosu,
vermut alb si benedectine. Ingrediente: 2 cl whisky scotian 2 cl vermut
rosu 2 cl vermut alb 3 stropi de Benedectine Mod de preparare:
Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna
bautura intr-un pahar de whisky, peste cuburi de…
Read more »
Read more »
Ratatouille delicios
25 July 2011
O
reteta de ratatouille delicios din: vinete, ardei gras, dovlecei,
usturoi, foaie de dafin, rozmarin, sare, piper, rosii, ulei de masline
si frunze proaspete de busuioc. Ingrediente: 2 vinete mici 2 ardei graşi
mari (sau 2 ardei graşi şi 2 gogoşari) 2 dovlecei mici 1 ceapă medie
tăiata solzişori 2 căţei de usturoi tocaţi 1…
Read more »
Read more »
Minipizze prăjite, cu năut şi rozmarin
25 July 2011
O
reteta simpla si delicioasa de minipizze prajite, cu naut si rozmarin
din: faina alba, naut, apa, drojdie de bere, ulei de masline xtravirgin,
zahar, rozmarin si sare. Ingrediente: 400 g faină albă 400 g năut
prefiert 200 ml apă 1/2 cub drojdie de bere 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 1 linguriţă zahăr 1…
Read more »
Read more »
Pui oriental cu dovlecei şi fistic
25 July 2011
Pui
oriental cu dovlecei si fistic din: piept de pui, dovlecei, ulei de
masline extravirgin, usturoi, fistic, ceapa verde, curry, lamaie, vin
alb, sare si piper. Ingrediente: 2 piepţi întregi de pui 4 dovlecei mari
(zucchini) 2 linguri ulei de măsline extravirgin 1 căţel de usturoi 2
linguri fistic 2 fire de ceapă verde 1…
Read more »
Read more »
Rulouri de peste cu sos de sfecla
25 July 2011
O
reteta de rulouri de peste cu sos de sfecla din: fileuri de peste,
portocala, sare, piper alb, sfecla rosie, mustar cu hrean, smantana,
ulei de masline, suc de portocale si usturoi. Ingrediente: 4 fileuri de
peşte 1 portocală sare piper alb pentru sos: 2 sfecle roşii potrivite 2
linguri cu smântână 1 lingură de…