Retete de top:
Piept de gâscă cu napi şi sfeclă roşie
7 June 2011
O
reteta delicioasa de piept de gasesc cu napi si sfecla rosie din: piept
de gasca, verdeturi, gin, foaie de dafin, ienupar, sare, piper, zahar
din trestie de zahar, otet, napi, ceapa, usturoi, otet de merel, ulei de
masline extravirgin, sfecla, mustar, dulceata de fructe, otet balsamic
si otet de mere. Ingrediente: pentru marinată: 1…
Read more »
Read more »
Puişori prăjiţi cu lămâie şi boia
6 June 2011
O
reteta simpla de puisori prajiti cu lamaie si boia din: puisori, lamai,
usturoi, ulei de masline, boia, sare si piper. Ingrediente: 4 puişori
curăţaţi, de aproximativ 400 g fiecare 2 lămâi, tăiate în jumătăţi 1
căţel de usturoi, zdrobit 2 linguri ulei de măsline 2 linguriţe boia
sare şi piper negru Mod de…
Read more »
Read more »
Pui la grătar cu salsa de mango
6 June 2011
O
reteta delicioasa de pui la gratar cu salsa de mango din: piept de pui,
ulei vegetal, mango, suc de lamaie verde, ardei iute, coriandru,
ghimbir, sare, piper, frunze de coriandru si fire de chives.
Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără piele, de aproximativ 125 g
fiecare puţin ulei vegetal pentru uns pentru salsa:…
Read more »
Read more »
Drob cu branza de oaie
6 June 2011
O
reteta gustoasa de drob de miel cu branza de oaie din, organe de miel,
pipote si inimi de pui, pateu ficat de rata, ceapa verde, usturoi verde,
oua, marar, sare, piper, alune, ulei de masline, ardei gras, pesmet si
branza de oaie. Ingrediente: organele de la 1 miel (ficat, rinichi,
plamani, splina, inima) sau…
Read more »
Read more »
Rulouri din clătite cu pate şi salată de hribi
5 June 2011
O
reteta delicioasa de rulouri din clatite cu pate si salata de hribi
din: faina alba, ou, lapte, sare, carne dezosata, unt, lapte, supa de
legume, ceapa, plante aromatice, sare, piper, vermut rosu, unt, foaie de
dafin si pasta de macese. Ingrediente: pentru clătite: 125 g faină albă
1 ou 250 ml lapte sare pentru…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi şi ceapă aromată cu salvie
5 June 2011
O
reteta delicioasa de supa de cartofi si ceqapa aromata cu salvie din:
ceapa, cartofi, frunze de salvie, unt, paine de tara, supa de legume,
maghiran si sare. Ingrediente: 6 cepe albe 3 cartofi mari albi 12 frunze
de salvie 40 g unt 3 felii de pâine de ţară 0,51 supă de legume 1
linguriţă…
Read more »
Read more »
Pui cu sparanghel în sos de vin alb
5 June 2011
O
reteta delicioasa de pui cu sparanghel in sos de vin alb din: piepti de
pui, frunza de dafin, esalote, bulion de pui, vin alb sec, sparanghel,
amidon de porumb, lapte degresat, sare, piper negru si patrunjel
proaspat. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, fără piele, de
aproximativ 125 g fiecare 1 frunză de dafin…
Read more »
Read more »
Clătite cu cereale, fructe si iaurt
5 June 2011
O
reteta simpla de clatite cu cereale, fructe si iaurt din: faina
integrala, fulgi de ovaz, germeni de grau, zahar brun, praf de copt,
lapte semidegresat, iaurt demidegresat, albusuri si zmeura sau afine.
Germeni de grâu, fulgi de ovăz şi făină integrală pentru a prepara
aceste clătite delicioase, bogate în fibre, precum şi în fier…
Read more »
Read more »
Salată de căpşune cu îngheţată
5 June 2011
O
reteta de salata de capsune cu ingheatat din: fistic, zahar, capsune,
limeta, zahar vanilat, piper, ingheatat si frunze de menta. Ingrediente:
40 g fistic crud decojit 2 linguri de zahăr 500 g căpşune 1 limetă
(lămâie verde) 1/2 pacheţel de zahăr vanilat (sau baton de vanilie)
puţin piper măcinat mare 1 cutie de îngheţată…
Read more »
Read more »
Fructe de mare cu legume şi şofran
5 June 2011
O
reteta de fructe de mare cu legume si sofran din: ulei de masline,
morcovi, tije de telina, ceapa, usturoi, cartofi noi, bulion de legume
sau de peste, sofran, peste, fasole verde, vin alb sec, amidon, creveti,
sare, piper si verdeata proaspata. Ingrediente: 1 lingură ulei de
măsline 150 g morcovi, tăiaţi rondele subţiri 1…
Read more »
Read more »
Salată de ridichi si fenicul
5 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de salata de ridichi si fenicul din:
ridichi, fenicul, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper.
Ingrediente: 200 grame ridichi proaspete si tari un bulb de fenicul ulei
de masline suc de lamaie sare piper Mod de preparare: Se spala bine
ridichiile si se taie felii subtiri.…
Read more »
Read more »
Supă de cartofi cu parmezan si crutoane
5 June 2011
O
reteta simpla de supa de cartofi cu parmezan si crutoane din: cartofi,
ceapa, morcov, tulpina de telina, praz, pancetta, supa de legume,
maghiran, crutoane, parmezan, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 300 g cartofi 1 ceapă mare 1 morcov 1 tulpină de
ţelină 1 praz 100 g pancetta, într-o singură felie 11…
Read more »
Read more »
Foie gras cu mandarine caramelizate
5 June 2011
O
reteta delicioasa de foie gras cu mandarine caramelizate din: foie
gras, bacon, mandarina, zahar, ulei de arahide, ceapa rosie, ulei de
arahide si paine toast alba. Ingrediente: pentru foie gras: 200 g foie
gras 2 felii subţiri de bacon pentru mandarine: 10 felii de mandarină 2
linguri zahăr 20 g unt ulei de arahide…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Hawaian
5 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Blue Hawaian din: rom alb, curacao albastru,
creme de coconut, zeama de lamaie si suc de ananas. Ingrediente: 4 cl
rom alb 2 cl Curacao albastru 2 cl Creme de Coconut (lichior de cocos) 1
cl zeama de lamaie 6 cl suc de ananas Mod de preparare: Ingredientele
se…
Read more »
Read more »
Burgeri pentru micul dejun
5 June 2011
O
reteta simpla de burgeri pentru micul dejun din: piept de curcan, orez,
piure de prune uscate, mustar Dijon, salvie si rozmarin. Trebuie
neapărat să pregătiti aceşti burgeri pentru a avea o gustare perfectă.
Deoarece smt din carne de curcan şi alte câteva ingrediente secrete,
conţinutul de grăsimi este mai mic de un gram pe…
Read more »
Read more »
Cupe Paradis
5 June 2011
O
reteta delicioasa de cupe paradis din: fructe de padure, zahar
vanilinat, lapte, gris, zahar, galbenusuri si glazura de gelatine rosie.
Ingrediente: 300 g fructe de pădure congelate 2 plicuri zahăr vanilinat
500 ml lapte 60 g griş 80 g zahăr 3 gălbenuşuri 1 plic glazură de
gelatină roşie Mod de preparare: Se decongelează…
Read more »
Read more »
Foietaj cu hribi, piept de porc şi usturoi
5 June 2011
O
reteta delicioasa de foietaj cu hribi, piept de porc si usturoi din:
faina alba, apa, margarina, sare, piept de porc, hribi, ceapa, usturoi,
sos bechamel, ulei de masline extravirgin, vin alb, patrunjel, sare si
piper. Ingrediente: pentru foitaj: 160 g faină albă 80 ml apă 200 g
margarină sare pentru foietaj: 16 felii piept…
Read more »
Read more »
Ouă crocante
5 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de oua crocante din: oua, zahar, faina,
ciocolata alba, frisca, zahar pudra si suc de lamaie. Ingrediente: 5 ouă
300 g zahăr 125 g făină 200 g ciocolată albă 300 ml frişcă 3 linguri
zahăr pudră suc de lămâie decor de zahăr Mod de preparare: Se încinge
cuptorul la…
Read more »
Read more »
Cremă de ricotta cu ghimbir şi civetă
5 June 2011
O
reteta simpla de crema de ricotta cu ghimbir si civeta din: ricotta,
civeta, ghimbir, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 200 g ricotta foarte proaspătă civetă proaspătă (sau frunze
de ceapă verde) 20 g ghimbir proaspăt 1 lingură ulei de măsline
extravirgin sare şi piper Mod de preparare: Pasează ricotta prin…
Read more »
Read more »
Păstrăv la cuptor cu mere şi cidru
5 June 2011
O
reteta delicioasa de pastrav la cuptor cu mere si cidru din: fenicul,
praz, mere, pastravi, sare, piper, cidru sec, smantana, patrunjel,
hasmatuchi si felii de lamaie verde. Ingrediente: 150 g fenicul, tocat
mărunt 125 g praz, tocat mărunt 2 mere pentru desert, curăţate de coajă
şi cotor, tăiate cubuleţe 4 păstrăvi curcubeu, de aproximativ…
Read more »
Read more »
Supă de pesmet prăjit
5 June 2011
O
reteta simpla de supa de pesmet prajit din: pesmet, parmezan, oua, unt,
supa de carne, sare si piper negru. Pregătit din pâine uscată zdrobită
sau măcinată, pesmetul era obţinut în trecut din resturile de pâine
care se dădeau pe râzătoare şi se uscau în cuptor. Există două feluri de
pesmet: alb şi brun, primul…
Read more »
Read more »
Pască modernă cu mere
5 June 2011
O
reteta delicioasa de pasca moderna cu mere din: mere acrisoare, unt,
zahar, oua, coaja de lamaie, branza de vaci, faina, amidon, praf de
copt, migdale, lapte, zahar pudra si hartie de copt. Ingrediente: 400 g
mere acrişoare 200 g unt moale 200 g zahăr 3 ouă 1/2 linguriţă coajă
rasă de la o lămâie…
Read more »
Read more »
Sorbet de limette
5 June 2011
O
reteta gustoasa de sorbet de limette din: zahar, suc de limette, coaja
de limette, vin alb sec si sampanie. Ingrediente: 150 g zahăr 300 ml suc
de limette coaja rasă de la 2 limette 500 ml vin alb sec 400 ml
şampanie Mod de preparare: Se pun la fiert 150 ml de apă…
Read more »
Read more »
Cocktail Scorpion
5 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Scorpion din: rom alb, apricot brandy, suc de
ananas, sirop de grenadine, zeama de lamaie si menta proaspata.
Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl Apricot brandy 1 cl sirop de grenadine
suc de ananas zeama de lamaie menta proaspata Mod de preparare:
Ingredientele se amesteca bine cu gheata…
Read more »
Read more »
Drob delicios de miel in aluat
5 June 2011
O
reteta de drob delicioas de miel in alut din: maruntaie de miel,
smantana, oua, lapte, paine, marar, patrunjel, ceapa verde, sare, piper,
faina, ou si unt. Ingrediente: pentru umplutura: 1/2 kg maruntaie de
miel 1 lingura smantana 2 oua putin lapte 1 felie de paine marar,
patrunjel 1 legatura de ceapa verde sare piper…
Read more »
Read more »
Somon pane cu sos de limette
5 June 2011
O
reteta delicioasa de somon pane cu sos de limette din: cartofi, sare,
fileuri de somon, piper, oua, faina, ulei, pesmet, limette, zahar, lapte
si smantana. Ingrediente: 800 g cartofi sare 4 fileuri de somon (a cca
150 g) piper 2 ouă 3 linguri făină 80 g pesmet 3 linguri ulei 2 limette 1
lingură…
Read more »
Read more »
Supă de fructe de mare cu sălăţică
5 June 2011
O
reteta de supa de fructe de mare cu salatica din: scoici de mare,
creveti, salatica, ceapa, usturoi, morcov, telina, ardei, vin alb,
vermut, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 700 g
scoici de mare 400 g creveţi 300 g sălăţică 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1
morcov 1 tulpină de ţelină…
Read more »
Read more »
Pască rusească
5 June 2011
O
reteta de pasca ruseasca din: branza de vaci, unt, extract de vanilie,
smantana, galbenusuri, zahar, migdale, amesteca de coaja de portocala si
lamaie confiate si sare. Ingrediente: 1,3 kg brânză de vaci 115 g unt
la temperatura camerei 1/2 linguriţă extract de vanilie 300 ml smântână
dulce 4 gălbenuşuri 175 g zahăr 50 g…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu lapte si kiwi
5 June 2011
O
reteta de inghetata de lapte si kiwi din: oua, zahar, faina, lapte,
unt, baton de vanilie, coaja de lamaie verde si fistic. Ingrediente: 6
oua 400 g zahar 4 linguri faina 1 l lapte 100 g unt 1/2 baton de vanilie
3-4 kiwi coaja rasa de la 1 lamaie verde 50 g fistic prajit…
Read more »
Read more »
Curry de pui indian
5 June 2011
O
reteta de curry de pui indian din: fileuri de piept de pui, ceapa,
usturoi, ardei iute, ghimbir, ulei, curry, chimen, supa de pui, lapte de
cocos, coaja de limetta, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de piept
de pui (a cca 150 g) 3 cepe 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 1…
Read more »
Read more »
Cocktail Hurricane
5 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Hurricane din: rom brun, rom alb, zeama de
limeta, suc de portocale, suc de ananas, sirop de maracuja si fructe.
Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl rom alb 2 cl zeama de limeta 2 cl suc de
portocale 2 cl suc de ananas 1 cl sirop de maracuja fructe…
Read more »
Read more »
Drob de miel (varianta)
5 June 2011
O
reteta de drob de miel din: maruntaie de miel, oua, ceapa verde,
patrunjel, marar, smantana, paine, lapte, sare, piper, si pesmet sai
prapur de miel. Ingrediente: maruntaiele mielului (inima, ficat,
rinichi) 6 oua 3 legaturi de ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 legatura
marar 2 linguri smantana 2 felii de paine 1 ceasca lapte…
Read more »
Read more »
Lavrac gătit în vin cu fenicul
5 June 2011
O
reteta delicioasa de lavrac gatit in vin cu fenicul din: fenicul,
esalote, fileuri de lavrac, sare, piper, lamaie verde, capere, usturoi,
masline negre, boia si vin alb sec. Ingrediente: 125 g fenicul 2
eşalote, tocate mărunt 4 fileuri de lavrac, fără piele, de aproximativ
125 g
Ghiveci asiatic
4 June 2011
O
reteta de ghiveci asiatic din: ardei grasi, ceapa verde, morcovi,
dovlecel, pulpa de ananas, usturoi, germeni de soia, carne de porc,
ulei, miere si sos de soia. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 4 cepe
verzi 2 morcovi 1 dovlecel 400 g pulpă de ananas 2 căţei de usturoi 100 g
germeni de soia 500…
Read more »
Read more »
Cod cu cartofi si mărar
4 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cod cu cartofi si mărar din: castraveti,
cartofi, ceapa, unt, supa de legume, fileuri de cod, sare, piper,
branza de vaci, mustar, suc de lamaie si marar. Ingredinete: 600 g
castraveţi 600 g cartofi 1 ceapă 1 lingură unt 350 ml supă de legume 4
fileuri de cod (a…
Read more »
Read more »
Supă de peşte cu ciuperci şi lămâie
3 June 2011
O
reteta simpla de supa de peste cu ciuperci si lamaie din: peste,
ciuperci, ceala, hasma, morcovi, telina, ou, smantana, lamaie, arpagic,
patrunjel, bagheta, sare si piper negru. Ingrediente: 700 g peşte de
mare, tranşat 300 g ciuperci champignon 1 ceapă albă mică 1 haşmă 2
morcovi 1 ţelină 1 ou 2 dl smântână 1…
Read more »
Read more »
Sos de hrean cu nuci sau migdale pentru carne de miel
3 June 2011
O
reteta delicioasa de sos de hrean cu nuci sau migdale pentru carne de
miel din: lapte, faina, nuci sau migdale, hrean, zahar, sare si piper.
Ingrediente: 500 ml lapte 2 linguri faina 50g nuci/migdale 1 lingura
hrean 1 lingurita zahar sare piper Mod de preparare Fierbeti laptele si
turnati-l fierbinte peste faina. Amestecati pentru…
Read more »
Read more »
Drob de miel 1
3 June 2011
O
reteta de drob de miel din: carne macra de miel, ficat, rinichi,
plamani, inima, oua, ceapa verde, patrunjel verde, sare, piper, prapure
de miel si ulei. Ingrediente: 1/2 kg carne macra de miel 1 ficat 2
rinichi 2 plamani inima 3 oua 4 legaturi de ceapa verde 2 legaturi de
patrunjel verde tocat sare,…
Read more »
Read more »
Quiche de sparanghel cu branză Cheddar
2 June 2011
O
reteta simpla si gustoasa de Quiche de sparanghel cu brânză Cheddar
din: pesmet, cartofi, sparanghel, branza cheddar, ceapa verde, lapte
praf, oua si praf de mustar. Cum se poate obţine savoarea unui quiche
clasic fără a folosi prea multă grăsime? O variantă este să se taie
cartofii în felii foarte subţiri. In acest mod…
Read more »
Read more »
Pui picant cu salată
2 June 2011
O
reteta delicioasa de pui picant cu salată din: ardei iute, coaja si suc
de lamaie, oua, fileuri de piept de pui, sare, piper, faina, pesmet,
ulei, salata verde, iaurt din soia, miere si otet. Ingrediente: 1 ardei
iute roşu coaja rasă şi sucul de la 1 lămâie 2 ouă 4 fileuri de piept
de…
Read more »
Read more »
Despre Linte
2 June 2011
Lintea
e o leguminoasă cultivată din vechime, în lumea întreagă; este bogată
în proteine şi minerale şi săracă în grăsimi. Lintea constituie un
excelent substitut pentru carne (100 g linte gătită conţin aceeaşi
cantitate de proteine ca 134 g de carne de vită), şi conţine
carbohidraţi cu indice glicemic scăzut, calciu, fosfor, fier, acid
folic,…
Read more »
Read more »
Paste cu mazăre si mentă
2 June 2011
O
reteta simpla de paste cu mazare si menta din: taitei, sare, piper,
praz, usturoi, ulei de masline, mazare, supa de legume, suc de lamaie si
menta sau busuioc. Ingrediente: 400 g tăiţei subţiri sare, piper 2 fire
de praz 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 250 g mazăre
congelată 150 ml…
Read more »
Read more »
Pară cu tei
2 June 2011
Se
prepară o infuzie de 20 cl de tei cu apă fiartă. Se curăţă 2 pere mici
şi coapte, se taie în patru bucăţi fiecare şi se scoate cotorul. Se
taie felii mari. Se pun într-o cratiţă mică şi se toarnă infuzia. Se
lasă 2 ore la frigider. Se aşază perele într-o tigaie şi se…
Read more »
Read more »
Veloute de andive
2 June 2011
Se
curăţă 1 andivă mare, se spală şi S3 taie pe lung în patru. Se curăţă
şi se spală 1 cartof şi se taie cubuleţe. Se pun legumele într-o
cratiţă cu 11 de apă rece, câteva picături de suc de lămâie să se
păstreze andiva albă şi 1 cub de zahăr. Se fierbe 1 oră…
Read more »
Read more »
Ingheţată de zmeură
2 June 2011
O
reteta delicioasa de ingheatata de zmeura din: zmeura, zahar pudra,
lapte, zeama de lamaie si sos de zmeura. Ingrediente: 250 g zmeură 300 g
zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură zeamă de lămâie sos de zmeură
Mod de preparare: Speli zmeura, opreşti câteva fructe pentru decor, iar
restul de zmeură o…
Read more »
Read more »
Supă de bob, mazăre, anghinare şi salată
2 June 2011
O
reeta de supa de bob, mazare, anghinare si salata din: bob uscat,
mazare, anghinare, salata verde, ceapa, lamaie, ulei extravirgin de
masline, ardei iute si sare. Ingrediente: 150 g bob uscat 100 g mazăre
uscată 2 anghinare 1 salată verde mică 1 ceapă 1 lămâie 6 linguri de
ulei extravirgin de măsline ardei iute…
Read more »
Read more »
Cocktail Golden Gate Sling
2 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Golden Gate Sling din: bols triple sec, rom
jamaica, zeama de lamaie, sirop de grenadine, bitter lemon si o felie de
lamaie. Ingrediente: 3 cl Bols Triple sec 2 cl rom Jamaica 3 cl zeama
de lamaie 2 stropi de sirop de grenadine Bitter Lemon o felie de lamaie
…
Read more »
Read more »
Marinata pentru miel
2 June 2011
O
reteta simpla de marinata pentru miel din: apa, otet de vin, ceapa,
frunze de dafin, boabe de piper si usturoi. Ingrediente(1kg): 1 pahar de
apa 2/3 pahar de otet de vin sau 1/2 pahar de vin rosu sec, eventual cu
1/2 pahar de otet de vin si 1/2 sticla de bere 2 cepe 3…
Read more »
Read more »
Salată de piept de curcan cu arahide si castraveţi
2 June 2011
O
reteta delicioasa de salata de piept de curcan cu arahide si castraveti
din: file de piept de curcan, limette, varza chinezeasca, morcovi,
castraveti proaspeti, castraveciori murati, ceapa, usturoi, ardei iute,
arahide nesarate si sare. Ingrediente: 300 g file de piept de curcan 2
limette 250 g varză chinezească 2 morcovi 200 g castraveţi proaspeţi…
Read more »
Read more »
Peşte in stil mediteraneean
2 June 2011
O
reteta delicioasa de peste in stil mediteraneean din: ulei de masline,
vin alb, telina, usturoi, ceapa rosie, rosii, piure de rosii, zahar,
carne de peste, rozmarin, oregano, sare, piper si crengute de rozmarin
Ingrediente: 2 linguriţe ulei de măsline 1 lingură vin alb sec sau
bulion 2 tije de ţelină, tocate fin 1 căţel…
Read more »
Read more »
Supă de năut cu ciuperci
2 June 2011
O
reteta de supa de naut cu ciuperci din: naut uscat, manatarci,
pancetta, rosii, usturoi, ceapa alba, telina, rozmarin, maghiran,
cimbrisor, patrunjel, vin alb sec, supa de legume, ulei extravirgin de
masline, sare si piper negru. Ingrediente: 300 g năut uscat 300 g
mânătărci proaspete 50 g pancetta 4 roşii lunguieţe 2 căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Sos chimichurri pentru carne de miel
2 June 2011
O
reteta de sos chimichurri din: patrunjel verde, usturoi, ulei de
masline, otet de vin rosu, suc de lamaie, ceapa rosie, oregano, piper,
si sare. Ingrediente: 4 legaturi patrunjel verde 2 capatini de usturoi
150 ml ulei de masline 50 ml otet de vin rosu sucul de la 1 lamaie 2
cepe rosii 1 lingura…
Read more »
Read more »
Creveti cu gnocchi
2 June 2011
O
reteta delicioasa de creveti cu gnocchi din: creveti black tiger,
gnocchi, coaja de lamaie, ghimbir, ulei de masline, supa calda, rosii
cherry, frunze de menta, busuioc, smantana, sare si piper. Ingrediente: 4
creveti Black Tiger (16-20 bucati/kg) 180 gnocchi 20 g coaja de lamaie
10 g ghimbir 15 ml ulei de masline 1/2 polonic…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu iaurt si fructe
2 June 2011
O
reteta de ingheatata cu iaurt si fructe din: iaurt, fructe de sezon,
miere, zeama de lamaie, smantana si frisca. Ingrediente: 250 g iaurt 500
g fructe de sezon 2 linguri miere zeama de la 1 lămâie 200 g smântână
100 g frişcă Mod de preparare: Speli fructele şi le laşi să se
scurgă.…
Read more »
Read more »
File de pui cu susan si ananas
2 June 2011
O
reteta de file de pui cu susan si ananas din: ananas, ceapa verde,
ardei gras, ardei iute, ceapa, usturoi, orez basmati, fileuri de pui,
piper, sare, ou, susan, ulei, zahar brun, sos de peste si sos de
stridii. Ingrediente: 1 ananas 1 legătură ceapă verde 1 ardei gras roşu 1
ardei gras verde 5…
Read more »
Read more »
Supă de fasole verde cu creveţi
2 June 2011
O
reteta delicioasa de supa de fasole verde cu creveti din: supa de pui,
fasole verde, ceapa, morcov, cimbru, patrunjel, foi de dafin, ciuperci,
unt, smantana, creveti, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 880 ml
supă de pui 250 g fasole verde (lăsată în apă peste noapte) 1 ceapă
mică decojită 1 morcov curăţat…
Read more »
Read more »
Pui cu banane
2 June 2011
Se
spală 1 banană coaptă şi se lasă să fiarbă în coajă 10 minute în
cuptorul încins la 200 °C sau la aburi. Intre timp, se prăjesc 30 g file
de pui şi se toacă. După ce banana a fiert, se curăţă de coajă şi pulpa
se amestecă pe o farfurie cu 1 linguriţă de…
Read more »
Read more »
Supă cremă de păstârnac, ţelină şi mere
2 June 2011
O
reteta simpla de supa crema de pastarnac, telina si mere: unt,
pastarnac, telina, pudra de curry, salvie, mar, castane, supa de legume,
ulei de masline, sare de mare si piper negru. Ingrediente: 50g unt 2
bucăţi păstârnac mediu( decojit şi ras) 2 tulpini de ţelină (tocată) 1
linguriţă pudră de curry salvie 1 măr…
Read more »
Read more »
Sos cu verdeturi
1 June 2011
O
reteta de sos cu verdeturi din: galbenus, mustar, ulei, zeama de
lamaie, cartof, verdeata, ceapa verde, smantana, sare si piper.
Ingrediente: un galbenus crud 2 linguri mustar 2 linguri ulei zeama de
la 1 lamaie 1 cartof fiert 1 legatura verdeata (hasmatuchi, patrunjel) 1
legatura ceapa verde 1 lingura smantana sare, piper Preparare: Se…
Read more »
Read more »
Ingheţată de alune cu ciocolată
1 June 2011
O
reteta delicioasa de ingheatata de alune cu ciocolata din: zahar tos,
lapte, oua, alune, ciocolata ed menaj, zmeura si sos de cocos.
Ingrediente: 150 g zahăr tos 500 ml lapte 3 ouă 100 g alune nesărate 100
g ciocolată de menaj o mână de zmeură pentru decor sos de ciocolata
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Sufleu de pui cu broccoli asezonat cu sos cremos
1 June 2011
O
reteta delicioasa de pui cu broccoli asezonat cu sos cremos din: ceapa,
broccoli, fileuri de piept de pui, piper, sare, cimbru uscat, bacon,
faina, vin alb, supa de pasare, smantana, bulion, zahar si cascaval.
Ingrediente: 1 ceapă 500 g broccoli 4 fileuri de piept de pui (a cca 150
g) piper sare 1/2 linguriţă…
Read more »
Read more »
Cocktail Caipirissima
1 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Caipirissima din: limeta, zahar brun, rom alb
si brandy. Ingrediente: o limeta 2 linguri de zahar brun 4 cl rom alb 2
cl brandy Mod de preparare: Taiem in patru bucati limeta si asezam
bucatile intr-un pahar de whisky. Adaugam zaharul si le presam cu o
lingura. Adaugam romul…
Read more »
Read more »
Paste capellini cu carne de pui
1 June 2011
O
reteta simpla si gustoasa de paste capellini cu carne de pui din: file
de piept de pui, rosii uscate, ulei, rozmarin, supa de pui, mustar,
paste capellini, sare, piper, smantana si parmezan. Ingrediente: 300 g
file de piept de pui 6 roşii uscate conservate în ulei 2 linguri ulei 2
linguriţe rozmarin tocat 150…
Read more »
Read more »
Supă Ribollita
1 June 2011
O
reteta simpla de supa Ribollita din: fasole uscata, ceapa, rosii,
morcovi, tulpina de telina, sfecla, cartofi, varza, pane de tara, ulei
extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 250 g fasole mare
albă, uscată 2 cepe mici albe 2 roşioare lunguieţe, coapte 2 morcovi
mici 1 tulpină de telină 400 g sfeclă 400 g…
Read more »
Read more »
Piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci
1 June 2011
O
reteta de piept de curcan cu chiftelute de cartofi dulci din: cartofi
dulci, ceapa verde, oua, ghimbir, sare, piper, unt si piept de curcan.
Ingrediente: 1 kg cartofi dulci 1 legătură ceapă verde 2 ouă 1 lingură
ghimbir proaspăt ras sare piper 2 linguri unt 600 g piept de curcan
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Cod în crustă de hrean
1 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cod in crusta de hrean din: lamaie,
pesmet, hrean, patrunjel, ceapa verde, sare, piper negru, fileuri de cod
si boia. Aceste fileuri puternic aromate sunt preparate la cuptor pe un
pat de lamaie si se potrivesc bine cu o garnitura de sparanghel.
Ingrediente: 2 lămâi 75 g pesmet 2…
Ingheţată cu fulgi de cereale
1 June 2011
O
reteta gustoasa de ingheatata cu fulgi de cereale din: fulgi de
cereala, miez de nuca, unt, oua, ciocolata, esenta de vanilie, biscuiti
si fructe confiate. Ingrediente: 200 g fulgi de cereale 100 g miez de
nucă 100 g unt 4 ouă 100 g ciocolată 1 fiolă esenţă de vanilie câţiva
biscuiţi şi fructe confiate…
Read more »
Read more »
Supă de ardei bicoloră cu mentă
1 June 2011
încinge
grillul cuptorului la 250 °C. Se curăţă 4 ardei graşi roşii şi 4 ardei
graşi galbeni de cotoare şi seminţe. Se aşază cu partea tăiată în jos pe
o tavă şi se frig pe grill cca 10 min., până ce pielea face băşici. Se
scot ardeii din cuptor şi se pun într-o pungă de…
Read more »
Read more »
Cocktail Blue Moon
1 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Blue Moon din: rom alb, galliano, frisca,
curacao albastru si menta proaspata. Ingrediente: 3 cl rom alb 2 cl
Galliano 1 cl Curacao albastru 4 cl frisca lichida menta proaspata Mod
de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata in shaker.
Bautura se toarna prin strecuratoare de bar intr-un…
Read more »
Read more »
Smochine proaspete în vin roşu
1 June 2011
Se
dă în fiert 1 l vin roşu cu 250 g zahăr, 1 baton de scorţişoară, 4-5
cuişoare şi sucul de la 2 lămâi; se lasă să fiarbă 10 min. In această
zeamă se aşază 12 smochine proaspete şi se lasă să fiarbă la foc moale
10 min. Se scot apoi smochinele din zeamă şi…
Read more »
Read more »
Frittata cu fenicul şi dovlecei
1 June 2011
Am
plecat de la reteta asta. Se înlocuiesc ardeiul, ceapa şi boabele de
porumb cu un bulb de fenicul tăiat în felii subţiri; 85 g ciuperci
tăiate în felii subţiri; 1 dovlecel tăiat în două pe lungime şi apoi
de-a latul în felii subţiri. Se călesc aceste legume în ulei încins timp
de 3 minute,…
Read more »
Read more »
Consomme de legume cu gogoşele
1 June 2011
O
reteta delicioasa de consomme de legume cu gogosele din: supa de carne,
morcovi, praz, telina, salata verde, unt, faina, oua, parmezan si sare.
Ingrediente: 21 supă limpede de carne 2 morcovi 2 fire de praz 2
tulpini de ţelină 5 frunze de salată verde 50 g unt 150 g făină, cernută
3 ouă 50…
Read more »
Read more »
Sos de menta pentru carne de miel
1 June 2011
O
reteta simpla de sos de menta pentru carne de miel din: frunze de
menta, frunze de patrunjel verde, coniac, smantana, unt, sare si piper.
Ingrediente: 200 g frunza verzi de menta 1 lingurita frunza de patrunjel
verde 150 gr coniac 150 ml smantina 50 gr unt sare/piper Mod de
preparare: Amestecati toate ingredientele…
Read more »
Read more »
File de cod
1 June 2011
Se
crestează 8 fileuri de cod pe partea cu pielea; se sărează şi se
piperează. Se prăjesc pe ambele feţe, în 2 linguriţe ulei de susan.
Peştele nu trebuie să se usuce prea mult; dacă dă semne de uscare, se
mai unge cu puţin ulei. Se taie cubuleţe (5 mm) 1 ardei gras roşu, 1…
Read more »
Read more »
Smoothie de morcovi cu crochete
1 June 2011
Se
prepară crochetele: se amestecă într-un castron 150 g făină, 3 linguri
caşcaval ras, 1 foaie de dafin şi sare; se adaugă 100 g unt rece tăiat
cuburi şi se frământă un aluat sfărâmicios. Se face o gropiţă la mijloc
şi se pun înăuntru 3 linguri seminţe de floarea-soarelui tocate, 2
gălbenuşuri şi 1-2 linguri…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu ananas caramelizat
1 June 2011
O
reteta de ingheatat cu ananas caramelizat din: ananas, zahar si
ingheatata. Ingrediente: 1 ananas 8 linguriţe zahăr 1 cutie de îngheţată
Mod de preparare: Cureţi ananasul şi îl tai în bucăţi subţiri.
încingi o tigaie de teflon, adaugi o parte dintre bucăţelele de ananas
şi le pudrezi cu zahăr. Caramelizezi rapid bucăţelele de…
Read more »
Read more »
Frigărui de ton cu marinată de lămâie verde
1 June 2011
O
reteta delicioasa de frigarui de ton cu marinata de lamaie verde din:
felii de ton, coriandru, coaja si suc de lamaie verde, ulei de masline,
sare, piper si zahar brun. Ingrediente: 500 g felii de ton pentru
marinată: 1 linguriţă coriandru proaspăt, tocat fin coaja rasă şi sucul
de la 2 lămâi verzi 4…
Read more »
Read more »
Cocktail Best Wishes
1 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Best Wishes din: rom alb, cachaca, suc de
grapefruit, zahar, sirop de grenadine si o felie de portocala.
Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl Cachaca 8 cl suc de grapefruit 1 cl sirop
de zahar 1 cl sirop de grenadine o felie de portocala Mod de
preparare: Turnam…
Read more »
Read more »
Sos de tarhon cu lamaie pentru carne de miel
1 June 2011
O
reteta de sos de tarhon cu lamaie pentru carne de miel din: supa de pui
sau zarzavat, zeama de lamaie, miere, tarhon, sare si piper.
Ingrediente: 500 ml supa de pui sau de zarzavat zeama stoarsa de la o
lamiie 3 linguri miere 1 leg tarhon verde sare/piper Mod de preparare:
Rupeti frunzele…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Biban cu legume la cuptor (video)
1 June 2011
O
reteta video despre cum se prepara biban cu legume la cuptor din: file
de biban, ciuperci, dovlecei, usturoi, lamaie, marar, cimbru, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente: file de biban ciuperci dovlecei
usturoi lamaie marar cimbru ulei de masline sare piper Mod de preparare:
Se intind fileurile de biban pe un platou mare,…
Read more »
Read more »
Fructe de mare în clătite cu chives
1 June 2011
O
reteta de fructe de mare in clatite cu chives din: faina alba, albus,
lapte, chiver, sare, piper, ulei, ceapa, bulion de peste, peste calugar,
scoici, faina de porumb, creveti, mustar cu boabe, nucsoara si fire de
chives. Ingrediente: 125 g faină albă 1 albuş 300 ml lapte degresat 2
linguri chives, tocate sare şi…
Read more »
Read more »
Frittata cu cartofi, porumb şi ardei
1 June 2011
O
reteta de Frittata cu cartofi, porumb şi ardei din: cartofi, ardei
gras, ulei de masline, ceapa, boabe de porumb, oua, patrunjel verde si
piper. Cunoscută în Italia ca frittata sau în Spania ca tortilla,
această omletă se poate mânca fierbinte sau la temperatura camerei.
Tăiată în bucăţele potrivite, înlocuieşte cu succes snack-urile sărate
şi…
Read more »
Read more »
Ingheţată de mentă cu frişcă
1 June 2011
Se
toacă 200 g frunze de mentă; se dau în fiert cu 500 ml smântână dulce.
Se ia de pe foc şi se strecoară. Se bat 4 gălbenuşuri cu 50 g zahăr şi
se înglobează compoziţia de frişcă, turnând în fir subţire. Se toarnă
în oală şi se bate continuu cu telul la foc moale,…
Read more »
Read more »
Supă deasă de legume şi orz
1 June 2011
O
reteta simpla de supa deasa de legume si orz din: orz, ceapa, mazare,
bob, fasolica verde, cartofi rosii, portocala, fenicul, seminte de
fenicul, supa de legume, ulei extravirgin de masline si sare.
Ingrediente: 150 g orz perlat 4 cepe 300 g mazăre decorticată 300 g bob
200 g fasolică verde 10 morcovi mititel 2…
Read more »
Read more »
Ştrudel de peşte cu spanac
1 June 2011
Se
lasă să se decongeleze 300 g spanac congelat. Se curăţă 150 g morcovi
şi 150 g ceapă. Se taie fâşii morcovii. Se toacă ceapa şi se căleşte
într-o crăticioară, în 2 linguri unt topit, cu morcovii, timp de cca 5
min. Se ia de pe foc şi se adaugă spanac, 2 ouă, 100 ml…
Read more »
Read more »
Somon la grătar cu sos de anşoa
1 June 2011
O
reteta delicioasa de somon la gratar cu sos de ansoa din: fileuri de
somon, ulei de masline, fileuri de ansoa, usturoi, coaja de lamaie, suc
de lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei extravirgin de masline si frunze
de patrunjel. Aroma subtilă a somonului este potenţată de sosul sărat
de anşoa. Se adaugă lămâie, pătrunjel proaspăt…
Read more »
Read more »
Purcel în manta de miere
1 June 2011
Se
prepară umplutura: se amestecă 1 rinichi de porc tăiat cuburi, cu 50 g
pesmet, 10 g piper verde, 100 g pătrunjel verde tocat. Se desface o
bucată de 3 kg muşchi de porc şi se unge cu această umplutură, se
rulează şi se leagă. Se coace 45 min. la cuptorul încins la 220 °C,…
Read more »
Read more »
Sos de ceapa cu vin pentru carne de miel
1 June 2011
O
reteta simpla de sos de ceapa cu vin pentru carne de miel din: ulei,
ceapa, faina, otet, apa, vin negru, zahar, galbenusuri, sare si piper.
Ingrediente: 100 ml ulei 5 cepe date pe razatoarea mica 2 linguri faina 1
lingura otet 2 linguri apa 200-300 ml vin negru 1/2 lingurita zahar 3
galbenusuri fierte…
Read more »
Read more »
Supă clară de carne, în cană
1 June 2011
O
reteta de supa clara de carne, in cana din: pulpa de vita, gaina,
ceapa, morcov, telina, rosie, nucsoara si sare. Ingrediente: 400 g pulpă
de vită 1/4 găină 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină, tulpină şi frunze 1 roşie
mică nucşoară sare Mod de preparare: Curăţaţi şi spălaţi zarzavaturile
şi puneţi-le întregi într-o…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu frişcă, nuci si ciocolată
31 May 2011
O
reteta delicioasa de ingheatata cu frisca, nuci si ciocolata din:
smantana, zahar, miez de nuca, ciocolata de menaj sau amaruie si esenta
de vanilie. Ingrediente: 1 kg smântână 250 g zahăr 200 g miez de nucă
100 g ciocolată de menaj sau amăruie 1/2 fiolă esenţă de vanilie Mod
de preparare: Intr-un vas…
Read more »
Read more »
Fasole uscată cu scăricica de porc afumată
31 May 2011
O
reteta delicioasa de fasole uscată cu scăricică de porc afumată din:
fasole uscata, scaricica de porc afumata, ceapa, pastarnac, bulion si
sare. Ingrediente: 1 kg fasole uscata scaricica de porc afumata 2 cepe 1
pastarnac 2-3 linguri bulion sare Mod de preparare: Se allege si se
spala fasolea bine. Se pune la fiert pe…
Read more »
Read more »
Supă deasă de orz şi sfeclă
31 May 2011
O
reteta simpla de supa deasa de orz si sfecla din: orz, sfecla, unt,
panceta, supa de legume, praz, cartofi, pasta de rosii, usturoi, ulei
extravirgin de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 200 g orz
perlat 350 g sfeclă 30 g unt 50 g pancetta afumată, într-o singură felie
1,21 supă de legume 1…
Read more »
Read more »
Fajita de creveţi cu salsa de roşii
31 May 2011
O
reteta delicioasa de fajita de creveti cu salsa de rosii din: ulei de
floarea soarelui, ardei iute, seminte de cumin, ceapa rosie, usturoi,
ardei grasi, dovlecei, foi de tortilla, stiuleti de porumb, corinadru,
sare, piper, iaurt degresat, rosii, ceapa, coriandru, usturoi si suc de
lamaie. Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea-soarelui 1-2 ardei iuţi…
Read more »
Read more »
Ingheţată delicioasă de vanilie
31 May 2011
O
reteta gustoasa de ingheatata delicioasa de vanilie din: galbenusuri,
zahar tos, baton vanilie, lapte, frisca si sos de caramel. Ingrediente: 6
gălbenuşuri 180 g zahăr tos 1 baton vanilie 250 ml lapte 400 ml frişcă
lichidă sos de caramel Mod de preparare: Intr-un vas termorezistent de
1,5 – 2 litri, freci gălbenuşurile cu…
Read more »
Read more »
Cocktail 3 Beauties
31 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail 3 Beauties din: rom brun, vermut sec si
calvados. Ingrediente: 4 cl rom brun 2 cl vermut sec 2,5 cl Calvados
Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shaker, se toarna
bautura intr-un pahar de coniac si se completeaza cu Calvados.
Read more »
Read more »
Peşte în supă orientală
31 May 2011
O
reteta simpla de peste in supa orientala din: fileuri de cod, eglefin
sau cambula, broccoli, salata chinezeasca, morcovi, ulei de suna, bulion
de pui, vin de orez sau sherry sec, sos de soia, ghimbir si lamaie.
Ingrediente: 500 g fileuri de cod, eglefin sau cambulă 100 g broccoli,
rupt în bucheţele 4 cepe verzi,…
Read more »
Read more »
Creveţi cu maioneză
31 May 2011
Se
bat 2 gălbenuşuri cu 1 linguriţă muştar, 1 lingură suc de lănâie şi
sare. Se înglobează cu telul 200 ml ulei şi se ajaugă 1 lingură ceapă
verde tocată, 1 lingură mărar tocat, 1 lingură suc de lămâie, sare şi
piper. Se amestecă 800 g creveţi curăţaţi cu 1 ardei iute tocat, 1
căţel…
Read more »
Read more »
Supă deasă de grâu dur şi cartofi
31 May 2011
O
reteta gustoasa de supa deasa de grau dur si cartofi din: grau dur,
cartofi albi, ceapa, dovlecei, patrunjel, spanac, usturoi, supa de
legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 150 g
grâu dur 3 cartofi albi mari 1 ceapă albă mică 2 dovlecei 2 linguri de
pătrunjel tocat 1 legătură mică de…
Read more »
Read more »
Deliciu cu căpşuni la pahar
31 May 2011
Se
taie cubuleţe 400 g căpşuni şi se amestecă împreună cu 2 linguri
lichior de portocale şi 2 linguri suc de lămâie. Se pasează 3 linguri
din această compoziţie. Pentru cremă, se amestecă 200 g mascarpone cu 2
linguriţe zahăr şi 1 vârf de cuţit coajă de lămâie rasă. Se înglobează
100 g frişcă bătută.…
Muschi de porc umplut cu mazăre si ouă
31 May 2011
Se
lasa sa se decongeleze 100 g mazare congelata. Se fierb tari 4 ou, se
trec prin jet de apa rece si se decojesc. Se sterge o bucata de 1 kg
muschi de porc si pe latura lunga se cresteaza cu un cutit ascutit un
buzunar adanc. Aici se introduc mazare si oauale si eventual…
Read more »
Read more »
Salată de andive cu nuci
31 May 2011
Se
curăţă 4 andive şi frunzele se taie transversal în fâşii. Se curăţă 2
portocale şi se scot feliile, aruncând toate pieliţele albe. Se
păstrează sucul rezultat şi se amestecă împreună cu 1 lingură miere, 3
linguriţe oţet balsamic alb, sare şi 4 linguri ulei (de exemplu, ulei de
nuci). Intr-o salatieră se amestecă andivele…
Read more »
Read more »
Salată de piersici cu sorbet de vin
31 May 2011
Intr-un
castron mare şi plat, se toarnă 300 ml vin dulce şi se dă la congelator
cca 3 ore; la interval de 15 min., se scoate castronul din frigider şi
se amestecă, pentru a nu se forma cristale de gheaţă. Se aşază într-un
strecurătoare 1 conservă de piersici (850 ml), iar piersicile se taie
cuburi.…
Read more »
Read more »
Terrină de somon
31 May 2011
Se
curăţă şi se taie felii 150 g castravete; se presară sare şi se lasă să
se pătrundă 10 min. Se înmoaie 4 foi gelatină. Se tapetază cu folie o
formă de chec şi se plachează fundul şi marginile cu felii de somon
afumat (cca 150 g). Se taie cuburi 50 g somon afumat şi…
Read more »
Read more »
Rulade de pui cu spanac si branza
31 May 2011
Se
curăţă, se spală şi se opăreşte 1 kg spanac; se lasă apoi să se scurgă
şi se stoarce. Se toacă spanacul şi se amestecă împreună cu 150 g brânză
feta sau telemea zdrobită, 50 g brânză ricotta sau urdă, 3 linguri
pesmet, 1 gălbenuş, sare şi piper. Se încinge cuptorul la 180 °C.
Carnea…
Read more »
Read more »
Supă deasă de varză şi ardei gras
31 May 2011
O
reteta de supa deasa de varza si ardei gras din: paste, varza, ardei
gras, ardei iute, usturoi, supa de legume, ulei extravirgin de masline
si sare. Ingrediente: 120 g paste (macaroane) 1 varză mică 1 ardei gras
gaiben, mic 1 ardei iute roşu 1 căţel de usturoi 1 l supă de legume ulei
extravirgin…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Salau cu sos alb si castraveti acri (video)
31 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara salau cu sos alb si castraveti acri
din: file de salau, ceapa verde, rosii cherry, creveti, smantana, piper
verde, castraveti, ulei, sare si piper. Ingrediente: file de salau ceapa
verde rosii cherry creveti smantana lichida piper verde catraveti ulei
sare piper Mod de preparare: Se taie o…
Read more »
Read more »
Omletă pufoasă cu roşii şi busuioc
31 May 2011
Se
separă albuşurile şi se bat gălbenuşurile cu 1 linguriţă de apă, 2
linguri de frunze de busuioc verde mărunţii 4 roşii prunişoară
curăţate de seminţe şi tocate şi se presară piper după gust. Se bat
albuşurile spumă. Se încorporează 1 lingură de spumă în compoziţia de
gălbenuşuri cu verdeaţă, apoi se încorporează cu grijă…
Read more »
Read more »
Brânză de capră marinată
31 May 2011
Se
încălzesc 6 linguri suc de struguri albi cu 4 linguri oţet balsamic
alb, sucul de la 1/2 lămâie, 4 linguri ulei. Se adaugă 2 linguri stafide
şi 4 linguri capere şi se toarnă peste 4 porţii rotunde de brânză de
capră proaspătă (a 40 g). Se acoperă şi se dă la frigider 60 min.…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu foi de napolitană
31 May 2011
O
reteta de ingheatata cu foi de napolitana din: foi de napolitana, oua,
zahar, faina, nuca macinata, lapte, frisca, zahar vanilat, nes, cacao si
ciocolata de menaj. Ingrediente: 3 foi de napolitană 5 ouă 250 g zahăr 3
linguri făină 6 linguri nucă măcinată 300 ml lapte 500 ml frişcă
lichidă 2 plicuri zahăr vanilat…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac si telemea
31 May 2011
Se
topesc 50 g unt. Se lasă să se decongeleze 4 foi de plăcintă congelate.
Se ung cu unt 3 foi şi se suprapun, nu foarte exact. Se acoperă cu cea
de-a patra foaie. Se tapetează cu ele o formă de tartă unsă (0, 26 cm)
şi se dă la frigider. Se încinge cuptorul la…
Read more »
Read more »
Salată de sparanghel crud
31 May 2011
Se
decojesc 500 g sparanghel alb şi se taie capetele lemnoase. Se taie
felii, ca şi 1 legătură ridichi şi 150 g mazăre mange-tout. Se taie
rondele 1 legătură ceapă verde. Se amestecă 3 linguri oţet balsamic alb,
2 linguriţe muştar dulce şi 2 linguriţe muştar iute, un praf de sare,
piper, zahăr; se înglobează…
Read more »
Read more »
Cocktail Bahia II
31 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bahia II din: rom alb, rom brun, crema de
cocos si suc de mango. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl rom brun 2 cl
crema de cocos 4 cl suc de mango Mod de preparare: Ingredientele se
mixeaza cu gheata in shaker pana cand amestecul devine spumos. Apor,…
Read more »
Read more »
Omletă cu ardei si cartofi si piept de pui
31 May 2011
Se
adăugă la retetă asta 115 g piept de pui fără piele tăiat cubulete. Se
prăjeşte cu ceapa şi ardeiul la pasul 2. Se prepară o omletă sufleu: se
bat albuşurile până când se întăresc şi se adaugă peste ouăle întregi
bătute si peste sosul Tabasco la pasul 3. Omleta va părea mai mare, dar…
Read more »
Read more »
Limbă de mare la pachet
31 May 2011
O
reteta de limba de mare la pachet din: limba de mare, nuca de cocos,
ardei iute, coriandru, usturoi, ghimbir, suc de lamaie, sare, si frunze
proaspete de coriandru. Ingrediente: 2 limbi-de-mare întregi, cam 250 g
fiecare pentru marinată: 25 g nucă de cocos, uscată, fără adaos de zahăr
1-2 ardei iuţi verzi, fără seminţe,…
Read more »
Read more »
Cuşcuş dulce cu fructe uscate
31 May 2011
Am
plecat de la reteta asta. In loc de stafide şi prune se pot folosi alte
fructe uscate, de exemplu pere sau piersici. In loc de coajă de
portocală, se ia coaja rasă de la un grepfrut mic sau de la o lămâie.
Prunele sunt o sursă importantă de fibre, vitamine, minerale şi
fitochimice. De…
Read more »
Read more »
Cremă de ciocolată amăruie
31 May 2011
Se
încălzesc 60 ml lapte, miezul de la 1/2 păstaie de vanilie şi 25 g
ciocolată amăruie. Se înmoaie în apă rece 1 foaie gelatină. Se bat la
bain-marie 1 gălbenuş, 1 lingură lichior de ciocolată, 1 lingură zahăr.
Se înglobează laptele cu ciocolată, 1 lingură cacao şi 1 praf de
scorţişoară. Se amestecă până…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de mazăre cu cascaval
31 May 2011
Se framanta un aluat din 50 g faina, 1 varf cutot praf de copt, 25 g
parmezan ras si 2 linguri de smantana. Se infasoara aluatul in folie si
se da la frigider circa 30 de minute. Se incinge cuptorul la 180 C. Pe
planseta tapetata cu faina, se intinde o foaie de aluat…
Read more »
Read more »
Sos fin acrisor pentru carne de miel
31 May 2011
O
reteta de sos fin acrisor pentru carnea de miel din: lamaie, peltea de
portocale, coaja de portocale, mustar, otet de mere si vin alb.
Ingrediente: 1 lamaie 200gr peltea de portocale coaja rasa de la o
portocala 2 lingurite de mustar 2 lingurite otet de mere 50 ml vin alb
Mod de preparare: Fierbeti…
Read more »
Read more »
Totul despre carnea de miel
31 May 2011
Carnea
de miel este sanatoasa datorita continutului de seleniu. Iar lipsa
acestui mineral in organism dubleaza riscul de astm. In plus este
foarte frageda, iar100 de grame contin: 30,4 proteine, 9,4 grame de
grasime, 215 calorii, 1,2 grame de fier si 95 mg colesterol. Beneficii
pentru sanatate: este o sursa bogata de proteine: 100 grame…
Read more »
Read more »
Cocktail Don Frederico II
30 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Don Frederico II din: rom alb, galliano,
apricot brandy, sirop de grenadine si suc de portocale. Ingrediente: 3
cl rom alb 2 cl Galliano 2 cl Apricot Brandy 2 cl sirop de grenadine suc
de portocale Mod de preparare: Cu exceptia sucului de portocale,
ingredientele se mixeaza cu cuburi…
Read more »
Read more »
Căpşune marinate spicy
30 May 2011
O
reteta delicioasa de capsune marinate spicy din: capsune, zahar
vanilat, suc de portocale sau visine, pipet roz sau rosu, ingheata si
frunze de menta. Ingrediente: 500 g căpşune 1 plic zahăr vanilat 100 ml
de suc (de portocale sau de vişine) 1 vârf de cuţit de piper roz sau
roşu 1 cutie de îngheţată…
Read more »
Read more »
Supă deasă de orz
30 May 2011
O
reteta delicioasa de supa deasa de orz din: orz, foi de dafin, usturoi,
varza, anghinare, cartofi, dovlecei, gulii, morcovi, fenicul, rosii,
pancetta, parmezan, hasma, supa de carne, ulei extravirgin de masline si
sare. Ingrediente: 120 g orz perlat 2 foi de dafin 3 căţei de usturoi 1
varză mică 2 anghinare 150 g cartofi…
Read more »
Read more »
Omletă cu ciuperci şi verdeţuri
30 May 2011
O
reteta delicioasa si simple de omleta cu ciuperci si verdeturi din:
oua, hasmatuchi, tarhon, cibuleta, apa, sare, piper, ciuperci, usturoi
si unt fara sare. Omleta este un fel de mâncare preparat rapid şi cu
uşurinţă din câteva ingrediente simple. Această variantă umplută cu
ciuperci poate fi servită şi la prânz sau la cină, cu…
Read more »
Read more »
File de porc cu legume
30 May 2011
Cuptorul
se încinge la 200 °C. Se spală şi se curăţă 300 g roşii cherry, 1
dovlecel, 1 fir praz, 1 bulb de fenicul. Roşiile se taie jumătăţi,
feniculul şi dovleceii felii, prazul în rondele. Se toacă 1/2 legătură
rozmarin, 2 căţei de usturoi şi 1 ceapă. Se taie în trei o bucată de
600…
Read more »
Read more »
Omletă cu ardei si cartofi
30 May 2011
O
reteta simpla si gustoasa de omelta cu ardei si cartofi din: cartof
rosu, ceapa, ardei verde, oua, albusuri, sos Tabasco, sare si paine
integrala prajita. Ingrediente: 1 cartof mijlociu rosu taiat cubulete
(aproximativ 115 g) 1 ceapa mijlocie tocata 75 g ardei verde tocat 2 oua
mijlocii 3 albusuri 1/2 lingita sos tabasco sare…
Read more »
Read more »
Compot de mango
30 May 2011
Se
decojesc 2 fructe de mango; pulpa se desprinde în felii de pe
sâmburele lemnos. Cu un instrument special, se taie steluţe din
feliile de mango. Se curăţă, se spală şi se toacă 2 fire de busuioc. Se
pun la fiert 100 ml apă împreună cu sucul stors de la o lămâie şi 50 g…
Read more »
Read more »
Supă deasă de grau dur
30 May 2011
O
reteta simpla de supa deasa de grau dur din: grau dur, andive, cartofi,
rosii, ceapa, usturoi, praf de ardei rosu, pecorino, ulei extravirgin
de masline, sare si piper negru. Ingrediente: 150 g grâu dur 600 g
andive 2 cartofi 2-3 roşii 1 ceapă mică 1 căţel de usturoi praf de ardei
roşu, iute pecorino…
Read more »
Read more »
Cocktail Dunlop
30 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Dunlop din: rom alb, sherry dry si angostura.
Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl sherry dry 1 strop de Angostura Mod de
preparare: Ingredientele se amesteca cu Angostura si cu cuburi de
gheata intr-un pahar de mixare, apoi se toarna in paharul de sherry.
Read more »
Read more »
Somon pe pat de orez salbatic
30 May 2011
400
g amestec de orez sălbatic se pun la fiert în apă clocotită cu sare,
potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Se curăţă de sâmburi şi se taie
rondele 1 ardei iute. Se decojeşte 1 căţel de usturoi şi se toacă. Se
decojeşte 1 bucăţică de ghimbir (cca 2 cm) şi se dă pe răzătoarea mică.…
Read more »
Read more »
Cuşcuş dulce
30 May 2011
O
reteta gustoasa de cuscus dulce din: cuscus, stafide, prune uscate,
coaja si zeama de portocala, lapte degresat, nectarine si crema de
branza. Cuşcuşul nu se serveşte doar ca garnitură. Se poate servi cu
mâncăruri picante sau dulci, de exemplu în amestec cu cereale
delicioase, fructe uscate şi proaspete. Ingrediente: 225 g cuscuş 85 g…
Read more »
Read more »
Cambulă la cuptor cu varză pak choi
30 May 2011
O
reteta gustoasa de cambula la cuptor cu varza pak choi din: cambula,
coaja si suc de portocala, ardei iute, miere, sos de soia, otet de orez,
anason, varza pak choi, ulei de susan, suc de lamaie, sare, piper,
usturoi, ghimbir si ulei de masline. Ingrediente: 4 felii cambula, cam
125 g fiecare coaja rasa…
Read more »
Read more »
Musli cu mango
30 May 2011
Am
plecat de la reteta asta. Se înmoaie fulgii de ovăz în lapte bătut în
loc de lapte. Chiar înainte de servire, se amestecă 25 g de migdale si
20 g seminţe de floarea-soarelui, ambele tocate, apoi se adaugă 1
banană zdrobită şi 1 mango tăiat bucăţi. Se serveşte cu iaurt
biodegresat Alunele su
Pui în stil turcesc cu arome rafinate
30 May 2011
O
reteta gustoasa de pui in stil turcesc cu arome rafinate din: fileurid e
piept de pui, ulei de masline, chimen, fenugrec sau hulba, sare, piper,
frunze de salvie, branza de capra, sunca si rosii pasate. Ingrediente: 4
fileuri de piept de pui (a cca 150 g) 1 lingură ulei de măsline chimen
fenugrec sau…
Read more »
Read more »
Supă cu tăiţei de casă şi bob
30 May 2011
O
reteta de supa cu taitei de casa si bob din: taitei cu ou, bob,
morcovi, ceapa, telina, usturoi, supa de legume, pancetta, andive,
pecorino, foaie de dafin, ulei extravirgin de masline si sare.
Ingrediente: 200 g tăieţei cu ou făcuţi în casă şi tăiaţi fâşii late
200g bob 2 morcovi 1 ceapă 1 ţelină…
Read more »
Read more »
File de miel pe pat de roşii picante
30 May 2011
O
reteta delicioasa de file de miel pe pat de rosii picante din: fileuri
de miel, cimbru, ulei de masline, ceapa, sare, piper, pulpa de rosii,
scortisoara, cardamom, cuisoare, boia, coriandru si miere. Ingrediente: 4
fileuri de miel (a cca 120 g) 1/2 legătură cimbru 4 linguri ulei de
măsline 4 cepe sare, piper 1…
Read more »
Read more »
Musli cu fructe
30 May 2011
O
reteta simpla de musli cu fructe din: fulgi de ovaz, stafide, mar,
zeama de lamaie, alune, seminte de dovleac, seminte de susan, capsuni,
iaurt degresat si miere. Ingrediente: 115 g fulgi de ovăz 115 g
sultanine (stafide mari) 250 ml lapte degresat 1 măr 2 linguriţe zeamă
de lămâie 25 g alune tocate 15…
Read more »
Read more »
Cocktail Botnia 84
30 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Botnia 84 din: rom alb, apricot brandy, grand
marnier, suc de portocale si ginger ale. Ingrediente: 1,5 cl rom alb
1,5 cl Apricot Brandy 1,5 Grand Marnier 4 cl suc de portocale Ginger Ale
Mod de preparare: Amestecam romul cu brandy si Grand Marnier intr-un
pahar de bar, apoi…
Read more »
Read more »
Smoothie cu caise si iaurt
30 May 2011
Am
plecat de la reteta asta. Folositi caise uscate pentru un smoothie mai
bogat in betacarotene si fibre. Se fierb la foc mic 200 g de caise
uscate in 900 ml de ceai Earl grey, timp de 30 de minute sau pana cand
se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca, apoi se toarna intr-un blender.…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu cuşcuş
29 May 2011
O
reteta simpla si delicioasa din: sparanghel, sare, zahar, supa de
legume, cuscus, pesmet, menta, patrunjel, suc de lamaie, portocale,
lichior de portocale, unt si piper. Ingrediente: 1 kg sparanghel sare 3
linguriţe zahăr 500 ml supă de legume 250 g cuscus (instant) 50 g pesmet
4 linguri ulei de măsline 1 lingură mentă tocată…
Read more »
Read more »
Peşte la cuptor cu tahini si lămaie
29 May 2011
O
reteta de peste la cuptor cu tahini si lamaie din: fileuri de peste,
sare, piper, ulei de masline, pasta tahini, suc de lamaie, coaja de
lamaie, iaurt, usturoi, patrunje, felii de lamaie si patrunjel.
Ingrediente: 4 fileuri de peşte, cum ar fi cod, eglefin sau cambulă, cam
125 g fiecare sau 4 peşti mici,…
Read more »
Read more »
Spumă de sparanghel cu salsa de somon afumat si mărar
29 May 2011
O
reteta de spume de sparanghel cu salsa de somon afumat si marar din:
sparanghel alb, sparanghel verde, zahar, nucsoara, suc de lamaie,
gelatine, frisca lichida, ceapa verde, marar, somon afumat, hrean,
miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g sparanghel alb
500 g sparanghel verde 1 linguriţă zahăr nucşoară 5 linguri suc…
Read more »
Read more »
Smoothie cu căpşuni şi iaurt
29 May 2011
O
reteta delicioasa de smoothie cu capsuni si iaurt din: capsuni, zeama
si coaja de portocale, iaurt degresat, zahar pudra, capsuni si
portocala. Ingrediente: 450 g capsuni coapte curatate zeama si coaja
rasa de la 1 portocala mare 225 iaurt degresat 1 lingura zahar pudra,
sau dupa gust (optional) pentru ornat: 4 capsuni mici 4…
Read more »
Read more »
Plăcintă uşoară de eglefin cu pesto
29 May 2011
O
reteta delicioasa de placinta usoara de eglefin cu pesto din: fileuri
de eglefin, frunza de dafin, lapte, sare, piper, cartofi albi, pesto,
praz, cidru, faina, creveti, smantana, peste si rosii. Ingrediente: 300 g
fileuri de eglefin 300 g fileuri de eglefin afumat 1 frunză mare de
dafin 500 ml lapte degresat sare şi piper…
Read more »
Read more »
Cocktail Arawak
29 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Arawak din: rom brun, cream cherry si
angostura. Ingrediente: 4,5 cl rom brun 3 cl Cream Cherry 3 stropi de
Angostura Mod de preparare: Turnam romul si sherry-ul in paharul de
whisky peste doua cuburi de gheata. Adaugam Angostura si amestecam.
Read more »
Read more »
Ingheţată cu alune, căpşune si ciocolată
29 May 2011
O
reteta de ingheata cu alune, capsune si ciocolata din: capsune, zahar,
frisca, ciocolata amaruie, alune nesarate, lamaie, albus si un praf de
sare. Ingrediente: 500 g căpşune 300 g zahăr 500 ml frişcă lichidă 100 g
ciocolată amăruie 100 g alune nesărate 1/2 lămâie 1 albuş 1 praf de
sare Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Supa de ciuperci cu smantana
29 May 2011
O
reteta delicioasa de supa de ciuperci cu smantana din: ciuperci,
smantana, ceapa, usturoi, unt, marar si sare. Ingrediente: 1 kg ciuperci
400 g smantana 2 cepe 3-4 catei de usturoi 2 linguri cu unt 1 legatura
de marar sare Mod de preparare Taie ceapa marunt si caleste-o usor in
untul topit. Adauga ciupercile taiate…
Read more »
Read more »
Salată de sparanghel cu frigarui de pui
29 May 2011
O
reteta de salata de sparanghel cu frigarui de pui din: pulpe superiaore
de pui, praz, supa, sos de soia, zahar brun, sparanghel, pastai de
mazare, ulei, sare, zahar, suc de lamaie, wasabi si otet de vin alb.
Ingrediente: 1,2 kg pulpe superioare de pui sau piepti de pui (fara oase
si piele) 2 fire…
Read more »
Read more »
Retete de post: Naut marinat in ardei rosu, lamaie si patrunjel
29 May 2011
O
reteta simpla de post de naut marinat in ardei rosu, lamaie si
patrunjel din: naut, patrunjel, cartof, usturoi, ulei de masline, zeama
de lamaie si ardei iute. Ingrediente: 350 grame naut inmuiat peste
noapte o mana de patrunjel proaspat un cartof doi catei de usturoi ulei
de masline zeama de lamaie doi ardei iuti…
Read more »
Read more »
Shake cu banane si mango
29 May 2011
O
reteta delicioasa de smoothie cu banane si mango din: mango, banana,
lapte degresat, suc de portocale, zeama de lamaie, zahar pudra,
inghetata de iaurt cu vanilie si frunze de menta verde. Ingrediente: 1/2
mango copt 1 banana mica coapta taiata 125 lapte degresat 125 ml suc de
portocale 2 lingurite zeama de lamaie 1…
Read more »
Read more »
Pacheţele de sparanghel cu unt si limette
28 May 2011
O
reteta delicioasa de pachetele de sparanghel cu unt si limette din:
sparanghel alb, sare, piper, suc de limette, unt, cimbru, coaja de
limette si sunca afumata. Ingrediente: 1 kg sparanghel alb sare piper
suc de limette 1 linguriţă zahăr 50 g unt 2 fire cimbru 1 lingură coajă
de limette rasă 8 felii şuncă…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Strudel cu carne si ciuperci (video)
28 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara strudel cu carne si ciuperci din:
ciuperci, sotita, praz, ceapa, oua, pesmet, unt, smantana, patrunjel si
sare. Ingrediente: ciuperci costita praz ceapa oua pesmet unt smantana
foietaj patrunjel sare Mod de preparare: Intr-o tigaie se pun 50 grame
de unt la topit, apoi se adauga costita afumata taiata…
Read more »
Read more »
Ingheţată de căpşune cu ananas
28 May 2011
O
reteta gustoasa de ingheatata de capsune cu ananas din: zahar, compot
de ananas, frisca, capsune, sos de capsuni si lamaie. Ingrediente: 300 g
zahăr 1 cutie compot (600 g) de ananas 300 ml frişcă lichidă 150 g
căpşune sos de căpşuni 1/2 lămâie Mod de preparare: Cu trei ore
înainte de preparare, introduci…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu trei sosuri
28 May 2011
O
reteta delicioasa de sparanghel cu trei sosuri din: sparanghel alb,
unt, zahar, mazare, ceapa, supa, menta, smantana, mango, ghimbir, ulei,
coaja de limeta, hribi, galbenusuri, suc de lamaie, sare, piper si ceapa
verde. Ingrediente: 1,5 kg sparanghel alb 170 g unt 2-1/2 zahăr 300 g
mazăre congelată 2 cepe 200 ml supă 1 lingură…
Read more »
Read more »
Cocktail Melon Daiquri
28 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Melon Daiquri din: rom alb, zeama de lamaie,
sirop de zahar, lichior de kiwi si pepene galben. Ingrediente: 6 cl rom
alb 3 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar 1 cl lichior de kiwi bilute
de pepene galben Mod de preparare: Amestecam ingredientele cu gheata
zdrobita…
Read more »
Read more »
Shake cu fructe de pădure
28 May 2011
Am
plecat de la reteta asta. Se pot folosi 175 g de căpşuni în locul
bananei. Banana se poate înlocui cu zmeură sau cu 1 mango tăiat bucăţi.
Se înlocuiesc germenii de grâu cu 1 lingură de seminţe de
floarea-soarelui (măcinate într-o râşnită de cafea sau zdrobite într-o
piuliţă). In loc de iaurt simplu, se…
Read more »
Read more »
Milkshake revitalizant
28 May 2011
O
reteta simpla de milkshake revitalizat din: lapte degresat, iaurt
degresat, zeama de portocala, banana, miere si germeni de grau. Acest
mic dejun la pahar gustos este un început revigorant pentru o zi. Este
ideal pentru cei care iau micul dejun pe fugă sau pentru cei care nu
obişnuiesc să mănânce deloc dimineaţa. Ingrediente: 350…
Read more »
Read more »
Ingheţată asortată cu pişcoturi
28 May 2011
O
reteta delicioasa de ingheata asortata cu piscoturi din: fructe de
padure, pepene rosu, pepene galben, rom, zahar pudra, frisca si
piscoturi Ingrediente: 400 g fructe de pădure 1 pepene roşu mic 1 pepene
galben 2 linguri rom 300 g zahăr pudră 600 ml frişcă lichidă câteva
pişcoturi pentru ornat Mod de preparare: Speli…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu tortellini
28 May 2011
O
reteta delicioasa de sparanghel cu tortellini din: faina, gris de grau,
ou, galbenusuri, sare, kaizer, ceapa, ulei, mustar cu miere, parmezan,
coaja rasa, piper, albus, sparanghel alb, suc de lamaie, zahar, unt,
hasmatuchi si smantana. Ingrediente: 75 g făină 75 g griş de grâu dur 1
ou 2 gălbenuşuri sare 200 g kaizer 3…
Read more »
Read more »
Mix de căpşune şi afine cu îngheţată
27 May 2011
O
reteta de mix cu capsune si afine cu ingheata din: capsune, afine,
zeama de lamaie, zahar, zahar vanilat si inghetata. Ingrediente: 500 g
căpşune 250 g afine zeama de la 1/2 lămâie 3 linguri zahăr 1 pliculeţ
zahăr vanilat 1 cutie de îngheţată Mod de preparare: Cureţi şi speli
căpşunele, apoi le tai…
Read more »
Read more »
Pesto de leurdă
27 May 2011
Se
pasează cu mixerul 30 g sâmburi de pin, 1 praf sare şi 50 g leurdă
tocată şi se adaugă 60-80 ml ulei de măsline, în final se înglobează 5
linguri parmezan ras. Se aşază acest pesto peste pizza sau se serveşte
amestecat cu paste. Poftă bună!
Read more »
Read more »
Somon cu crusta de miere si coriandru
27 May 2011
O
reteta de somon cu crusta de miere si corinadru din: seminte de
coriandru, miere, sos de soia, suc de lamaie, somon si ulei vegetal.
Ingrediente: o lingura seminte de coriandru 1/4 cana de miere cinci
linguri sos soia doua linguri suc proaspat de lamaie 4 fileuri de somon,
curatate de piele doua linguri ulei…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Tocanita de vita (video)
27 May 2011
O
reteta video despre cum se prepara tocanita de vita din: carne de vita,
morcovi, ceapa, usturoi, vin rosu, foi de dafin, cimbru, ardei iute,
ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: carne de vita morcovi ceapa
usturoi vin rosu foi de dafin cimbru ardei iute ulei de masline sare
piper Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tortilla cu leurdă presărată cu ardei gras şi parmezan
27 May 2011
O
reteta de tortilla cu leurdă presărată cu ardei gras şi parmezan din:
ardei grasi, ceapa verde, leurda, oua, lapte, aprmezan, sare, piper,
cartofi, unt si ulei. Ingrediente: 2 ardei graşi roşii 2 legături ceapă
verde 2 legături leurdă 6 ouă 6 linguri lapte 4 linguri parmezan ras
sare piper 600 g cartofi fierţi în…
Read more »
Read more »
Vinete cu iaurt si ulei de susan
27 May 2011
O
reteta simpal de vinete cu iaurt si ulei de susan din: vinete, ulei de
susan, suc de lamaie, usturoi, iaurt, ulei de masline si sare.
Ingrediente: 1 kg vinete 6 linguriţe ulei de susa sucul de la 2 lămaie 2
căţei usturoi 2 pahare iaurt 5 linguri ulei de măsline sare Mod de
preparare:…
Read more »
Read more »
Cocktail Bossa Nova
27 May 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bossa Nova din: rom brun, galliono, campari,
suc de ananas si carambola Ingrediente: 3 cl rom brun 2 cl Galliano 1 cl
Campari 6 cl suc de ananas o felie de carambola Mod de preparare:
Turnam Campari-ul cu trei cuburi de gehata intr-un pahar pentru bauturi
lungi. Amestecam in…