Retete de top:
Cosulet cu miere
27 November 2011
O
reteta de cosulet cu miere din: aluat, pere, oua, zahar vanilat, zahar,
frisca, crema de ciocolata, miere si zahar pudra. Ingrediente: 1 pachet
aluat pentru umplutura: 2 pere mari 2 oua 1 plic zahar vanilat 2
linguri zahar 200 ml frisca 2 linguri crema de ciocolata 3 linguri miere
2 lingurite zahar pudra …
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Crochete de dovleac cu parmezan si cartofi
27 November 2011
O
reteta delicioasa de crochete de dovleac cu parmezan si cartofi din:
pulpa de dovleac, cartofi, oua, parmezan, pesmet, patrunjel, sare,
piper, faina si ulei. Ingrediente: 250 g pulpă de dovleac 200 g cartofi 3
ouă 3 linguri cu parmezan/caşcaval ras pesmet pătrunjel sare piper
făină ulei Mod de preparare: Punem cartofii la fiert in…
Read more »
Read more »
Burgeri de curcan cu salată de sfeclă
27 November 2011
O
reteta delicioasa de burgeri de curcan cu salata de sfecla din: carne
tocata de curcan, cimbru, lamaie, sfecla, ceapa rosie, ulei de masline,
mustar cu boabe, salata verde si lipie. Ingrediente: 500g carne tocată
de curcan 1/2 linguriţă de cimbru uscat sau 2 linguriţe de cimbru
proaspăt 1 lămâie pentru salata: 250g de sfeclă…
Read more »
Read more »
Cocktail Batida de Maracuja (Passion fruit)
26 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Batida de Maracuja din: cachaca, suc de
ananas, suc de lime, sirop de zahar si maracuja. Face parte din
categoria Batidas, categorie de cocktailuri derivate din Caipis,
destinate perioadei de vara. Pot fi consumate pe tot parcursul anului.
Maracuja are o aroma deosebita de orice alt fruct. Ingrediente: 60 ml…
Read more »
Read more »
Chili con Carne si galuste
26 November 2011
O
reteta delicioasa de chili con carne si galuste din: ardei iute, carne
tocata, mini galuste, boabe de fasole rosie, porumb, sare, piper, ceapa,
usturoi, ulei vin rosu, rosii, supa si foaie de dafin. Ingrediente: 1
ardei iute rosu 400 g carne tocata 400 g mini galuste de congelate 1
conserva boabe de fasole rosie…
Read more »
Read more »
Mâncare de jambon şi varză
26 November 2011
O
reteta delicioasa de mancare de jambon si varza din: cartofi, unt,
varza creata, ceapa, supa de legume, jambon, fasole boabe si sos.
Ingrediente: 1 kg de cartofi, necurăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi 25 g
de unt 1/2 varză creaţă, tăiată bucăţi 1 ceapă, tăiată în felii fine 100
ml supă de legume 175…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tarta cu nuci
26 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu nuci din: faina, ulei, zahar, apa,
lamaie, bicarbonat si nuci. Ingrediente: 250 g faina 150 g ulei 150 g
zahar 1 ceasca apa rece 1 lamaie 1 lingurita bicarbonat 250 g nuci
pisate Mod de preparare: Se cerne faina, iar in mijlocul ei se pun 50 g
zahar,…
Read more »
Read more »
Cocktail Gin Daisy
26 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Gin Daisy din: gin, suc de lamaie, sirop de
grenadine si top up soda. Clasic, simplu, dar gustos, ce face parte din
Daisy-ies. Face parte din familie Sours (acrisoare), construieste pe
gheta pisate si indulcite cu un sirop de fructe, in speta Grenadine.
Ingrediente: 50 ml gin 25 ml suc…
Read more »
Read more »
Salată de ardei copţi cu roşii
26 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de ardei copti cu rosii din: ardei capia,
rosii, usturoi, ulei, sare, busuioc si patrunjel verde. Ingrediente: 6
ardei capia roşii 1 roşii medii 2 căţei de usturoi 3 linguri cu ulei
sare busuioc uscat pătrunjel verde Mod de preparare: Spală ardeii şi
roşiile, curăţă usturoiul, făramiţează busuiocul uscat şi…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ciuperci porcini
26 November 2011
O
reteta delicioasa de piept de pui cu ciuperci porcini din: piept de
pui, rosii uscate, ciuperci, smantana, branza topita, sare si piper.
Ingrediente: 150 gr piept de pui 40 gr rosii uscate 40 gr ciuperci
porcini 60 ml smantana dulce 30 gr branza topita sare piper Mod de
preparare: Pieptul de pui se…
Read more »
Read more »
Spaghete cu măsline si roşii
26 November 2011
O
reteta delicioasa de spaghete cu masline si rosii din: masline, rosii
uscate, busuioc, usturoi, spaghete, sare si piper. Ingrediente: 150 g
masline 200 rosii uscate conservate in ulei 1/2 legatura de busuioc 2
catei de usturoi 500 g spaghete sare piper Mod de preparare: Roşiile
şi măslinele | se lasă să se se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftele din varza si cartofi
26 November 2011
O
reteta delicioasa de chiftele din varza si cartofi din: varza, cartofi,
faina, usturoi, sare, piper, ulei si marar. Ingrediente: 1 varza mica 2
cartofi 4 linguri de faina usturoi sare piper ulei o legatura de marar
Mod de preparare: Tocam varza marunt, o frecam cu sare si o lasam
cateva minute in apa…
Read more »
Read more »
Sufleu de peste cu mazare
26 November 2011
O
reteta delicioasa de sufleu de peste cu mazare din: fileuri de peste,
sare, piper, ceapa, banana, nuci, smantana, ou, praf de curry, nucsoara,
boia, chutney de mango si mazare. Ingrediente: 4 fileuri de peşte (a
cca 200 g) sare piper 2 cepe 1 banană 100 g nuci de Cajou fără sare 200
ml smântână…
Read more »
Read more »
Tarta cu mac si prune
26 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu mac si prune din: praf de copt, faina,
drojdie, zahar, zahar vanilinat, sare, lapte, unt, oua, lapte, zahar,
mac, faina, stafide, migdale, prune si gem de prune. Ingrediente: aluat:
1 lingurita praf de copt 500 g faina 1 plic drojdie uscata 80 g zahar 1
plic zahar vanilinat 1/2…
Read more »
Read more »
Pui cu salată de varză
26 November 2011
O
reteta delicioasa de pui cu salata de varza din: pulpe de pui, varza
alba, morcovi, ceapa rosie, maioneza, otet de vin alb, coriandru, ardei
iute, zeama de lime, usturoi, coriandru, scortisoara si ghimbir.
Ingrediente: 8 pulpe de pui 1/2 varza alba mica, taiata bucati 4
morcovi, curatati si taiati in bucati 1 ceapa rosie,…
Read more »
Read more »
Pere gratinate
26 November 2011
O
reteta simpla de pere gratinate din: paine alba, pere, oua, lapte,
zahar, unt si scortisoara. Ingrediente: 1/2 paine alba 5 pere 5 oua 500
ml lapte 150 g zahar 50 g unt 1 lingurita scortisoara pudra Mod de
preparare: Cureţi perele de coa|ă şi le tai în patru. Scoţi casa
seminţelor şi tai…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu ciuperci
26 November 2011
O
reteta delicioasa de muschid e vita cu ciuperci din: muschi de vita,
sunca, ciuperci, sos, smantana, vin, sare si piper. Ingrediente: 150 gr
muschi de vita 40 gr sunca presata 50 gr ciuperci 100 ml sos demiglace
30 ml smantana dulce 20 ml vin sare piper Mod de preparare: Se ia
muşchiul de…
Read more »
Read more »
Tartă cu spanac şi porumb
26 November 2011
O
reteta delicioasa de tarta cu spanac si porumb din: boabe de porumb,
faina, unt, spanac, sare, piper, ceapa, usturoi, smantana, oua, nucsoara
si cascaval. Ingrediente: 200 g boabe de porumb (conservă) 250 g făină
155 g unt moale 400 g spanac sare piper 1 ceapă 2 căţei de usturoi 350
ml smântână 2 ouă…
Read more »
Read more »
Salată de vinete cu ardei
26 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de vinete cu ardei din: vinete, ardei
capia, ceapa rosie, usturoi, ulei si sare. Ingrediente: 2 vinete 3 rdei
capia mari 1 ceapa rosie mare 2 catei de usturoi 200 ml ulei sare Mod
de preparare: Pune la copt vinetele şi ardeii pe aragaz sau pe grătar.
După ce…
Read more »
Read more »
Pilaf sarbesc
26 November 2011
O
reteta delicioasa de pilaf sarbesc din: orez, apa, ceapa,a rdei gras,
rosii, sare, piper, concentrat de legume, patrunjel verde si ulei.
Ingrediente: 1 cana de orez 2-1/2 cani de apa 1 ceapa mare 1 ardei gras
rosu 1 ardei gras verde 4 rosii medii mai moi sau 1 conserva cu rosii
decojite bucati sare…
Read more »
Read more »
Prăjitura uşoară cu pere
26 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura usoara cu pere din: pere, miez de nuca,
faina, zahar, ulei, praf de copt, ghimbir, oua, sare, zahar pudra si
zeama de lamaie. Ingrediente: 6 pere mai tari 150 g miez de nuca 350 g
faina 1 cana zahar 120 ml ulei 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita
ghimbir…
Read more »
Read more »
Cocktail Tequila Sauer
26 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Teuila Sauer din: tequila, suc de portocale,
zeama de lamaie, lamaie si cirese. Ingrediente: 4 cl tequila 2 cl suc de
portocale 2 cl zeama de lamaie sau limeta o felie de lamaie sau
portocala cirese Mod de preparare: Mixam bine sucurile de fructe si
tequila cu cuburi de…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata orientala
26 November 2011
O
reteta delicioasa de salata orientala din: cartofi, oua, castraveti
murati, ceapa rosie, ulei de masline si sare. Ingrediente: 8 cartofi 7
oua 10 castraveti murati 2 cepe rosii ulei de masline sare Mod de
preparare: Se spala si se pun la fiert cartofii in coaja. Se fierb la
foc mic aproximativ 2 ore.…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pachete cu orez si ciuperci
26 November 2011
O
reteta delicioasa de pachetele cu orez si ciuperci din: aluat de
placinta, margarina, seminte de mac, orez, ceapa, ciuperci, ulei de
masline, sare si piper negru. Ingrediente: 5 foi subtiri de aluat de
placinta 30 g margarina 2 lingurite de semnite mac 100 g orez 1 ceapa
100 g de ciuperci 1 lingura ulei…
Read more »
Read more »
Salate usoare si delicioase
26 November 2011
Salate
delicioase: Salata orientala O reteta gustoasa de salata orientala cu:
cartofi, oua, ceapa verde, ceapa rosie, mustar, zeama de lamaie, ulei
de masline, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi cu coaja
roşie 6 ouă o legătură ceapă verde o ceapă roşie 2 linguri muştar cu
hrean zeama de la o lămâie… Citeste tot…
Read more »
Read more »
Salate delicioase: Salata orientala
26 November 2011
O
reteta gustoasa de salata orientala cu: cartofi, oua, ceapa verde,
ceapa rosie, mustar, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper,
patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi cu coaja roşie 6 ouă o legătură
ceapă verde o ceapă roşie 2 linguri muştar cu hrean zeama de la o lămâie
3 linguriţe ulei de măsline sare…
Read more »
Read more »
Supa de varza acra
26 November 2011
O
reteta delicioasa de supa de varza acra din: varza murata, apa,
morcovi, ceapa, ulei, pasta de rosii si sare. Ingrediente: 1 varză
murată medie 3 litri de apă 2 morcovi 1 ceapă mare 3 linguri cu ulei
pentru prăjit 2 linguri cu pastă de roşii sare Mod de preparare: Pune
varza la desărat cam…
Read more »
Read more »
Lipie cu falafel şi pastă de susan
26 November 2011
O
reteta delicioasa de lipe cu falafel si pasta de susan din: usturoi,
patrunjel, chimion, pudra de ardei iute, naut, ou, ceapa, ulei de
masline, varza rosie, salata aisber, zeama de lamaie, tahini, iaurt,
lipii si ardei iuti murati. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 mana
patrunjel 2 lingurite chimion macinat 1/4 lingurita pudra de…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui la tigaie
26 November 2011
O
reteta gustoasa de aripioare de pui cu: sare, piper macinat, ulei,
rozmarin. Ingrediente: 800 g aripioare de pui sare piper măcinat ulei
pentru prăjit 2-3 crenguţe rozmarin proaspăt Mod de preparare: Se
curăţă aripioarele de pui, se pârlesc pe flacără, apoi se trec prin
câteva jeturi de apă rece şi se şterg…
Read more »
Read more »
Somon cu legume
26 November 2011
O
reteta delicioasa de somon cu legume, sare, piper rosu macinat, piper
megru boabe, dovlecei, ceapa rosie, zahar, rosii, salata verde,
ridichii, usturoi, zeama de lamaie, ulei de masline. Ingrediente: 4
medalioane de somon sare piper măcinat roşu piper negru boabe 2 dovlecei
1-2 cepe roşii o linguriţă zahăr 2 roşii 3-4 frunze de salată…
Read more »
Read more »
Salata cu pui la gratar
26 November 2011
O
reteta delicioasa de salata cu: salata verde, masline, lamaie, sare,
piper, boia iute, boia dulce, ulei de masline, ceapa, usturoi, ridichi,
cascaval, piept de pui. Ingrediente: o salată mare 200 g măsline feliate
zeama de la 1-2 lămâi sare piper boia iute şi dulce 3-4 linguriţe ulei
de măsline 4 fire ceapă 3 fire…
Read more »
Read more »
Retete Craciun
25 November 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Retete Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de savoare
sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate Retete
Craciun. Retete ciorbe: Ciorbă cu porc şi carnaţi O reteta delicioasa de
ciorba de porc…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Cadillac
25 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Orange Cadillac din: aperol, rom, suc de
ananas, suc de portocale, ananas, cirese si menta. Ingrediente: 4 cl
Aperol 2 cl rom alm 5 cl suc de ananas 5 cl suc de portocale o felie de
ananas cirese menta Mod de preparare: Mixam bine Aperol-ul, romul si
sucurile de…
Reteta zilei: Burek cu varza
25 November 2011
O
reteta delicioasa de burek cu varza din: foi de placinta, varza, ardei
capia, ceapa, morcovi, seminte de chimen, chimen, seminte de marar, ulei
si sare. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 varza potrivita 4
ardei capia 2 cepe 2 morcovi 1 lingurita cu seminte de chimen 1
lingurita cu chimen macinat 1 lingurita…
Read more »
Read more »
Supe si ciorbe: Supa de ciuperci
25 November 2011
O
reteta gustoasa de supa cu ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, paste
fusilli, sare, piper, unt, apa. Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete o
legătură ceapa 2-3 morcovi 1-2 legături pătrunjel 200 g paste fusilli
sare piper 50 g unt 2 l apă Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se
spală în câteva jeturi de apă şi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Bruschetta cu Peste Spada la gratar (video)
25 November 2011
O reteta video despre cum se prepara Bruschetta cu Peste Spada la gratar: Cum se prepara Bruschetta cu Peste Spada la gratar
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu sunca
25 November 2011
O
reteta delicioasa de tagliatelle cu sunca, ardei, broccoli, sunca de
praga, sare, piper alb, zeama de lamaie, busuioc verde, patrunjel verde.
Ingrediente: o cutie paste tagliatelle 2 ardei 300 g broccoli 250 g
şuncă de Praga 50 unt 200 smântână sare piper alb zeama de la o lămâie
busuioc verde pătrunjel verde Mod de…
Read more »
Read more »
Snitel de pui cu fasole verde
25 November 2011
O
reteta delicioasa de smitel de pui cu: piept de pui, ulei, oua, mustar,
pesmet, sare, piper, fasole verde, lamaie, ulei de masline, otet
balsamic, zahar, usturoi verde, patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de
pui ulei pentru prăjit 4 ouă 1-2 linguriţe muştar cu hrean 300 g pesmet
alb 100 g caşcaval ras sare piper…
Read more »
Read more »
Salate: Salata asortata
25 November 2011
O
reteta delicioasa de salata asortata cu: salata verde, varza rosie,
sare, ulei de masline, zeama de lamaie, piper alb, piper rosu, ceapa,
gulie, usturoi, unt, ridichii, miere, crutoane. Ingrediente: 1 salată
verde mare 1 varză roşie sare 2-3 linguri ulei de măsline zeama de la o
lămâie piper măcinat alb şi roşu 1 legătură…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Rulada de carne
25 November 2011
O
reteta delicioasa de rulada de carne cu: carne de porc, sare, carne de
vita, oua, unt, paine, piper alb macinat, piper negru macinat, migdale,
vin dulce, miere, suc de mere, cimbru, unt. Ingrediente rulada: 600 g
pulpă de porc sare 300 g carne de vită 4 ouă 200 g unt 100 g miez de…
Read more »
Read more »
Muschi de vita cu broccoli
25 November 2011
O
reteta delicioasa de muschi de vita cu: vin rosu, unt, ulei, sare,
piper boabe, piper macinat, usturoi verde, broccoli. Ingrediente: 800 g
muşchi de vită 200 ml vin roşu sec 100 g unt 4 linguri ulei sare piper
boabe şi măcinat 2 legături usturoi verde 200 g broccoli Mod de
preparare: Se curăţă muşchiul…
Read more »
Read more »
Gogosi in sos de miere
24 November 2011
O
reteta delicioasa de gogosi in sos de miere din: faina, drojdie, zahar,
miere, ulei, scortisoara, susan si sare. Ingrediente: 400 g faina 20 g
drojdie 4 linguri cu zahar 2 linguri cu miere 4 cesti cu ulei 2
lingurite cu scortisoara susan sare Mod de preparare: Dizolva drojdie
intr-o ceasca de apa, adauga…
Read more »
Read more »
Pui cu ciuperci si papanasi
24 November 2011
O
reteta delicioasa de pui cu ciuperci, busuioc, piper, ulei, cimbru,
sare, unt, lapte, faina, branza de vaci, oua, gris, broccoli, ridichi,
papanasi. Ingrediente: 800 g piept de pui busuioc piper ulei cimbru sare
Ingrediente sos: 300 g ciuperci 75 g unt 400 ml lapte 2 linguriţe făină
Ingrediente papanaşi: 400 g brânză de vaci…
Read more »
Read more »
Cotlete de miel la cuptor
24 November 2011
O
reteta delicioasa de cotlete de miel cu: sare, piper, ulei, usturoi,
boia iute, boia dulce, cimbru, vin alb demisec. Ingrediente: 800 g
costiţe de miel sare piper ulei 3-4 fire usturoi boia iute şi dulce
cimbru 300 ml vin alb demisec Mod de preparare: Se spală costiţele de
miel cu jet de apă rece,…
Read more »
Read more »
Medalion romanesc
24 November 2011
O
reteta delicioasa de medalion romanesc din: cotlet de porc, rosii,
usturoi, vin, mozzarella, crutoane, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: cotlet de porc fara os 150 gr rosii proaspete 100 gr
usturoi 4 gr vin 10 ml mozzarella 40 gr crutoane 50 gr ulei de masline
sare piper Mod de preparare: Fileul…
Read more »
Read more »
Guguluf cu nucsoara
24 November 2011
O
reteta delicioasa de guguluf cu nucsoara din: zahar, margarina, oua,
lapte, praf de copt, faina, cacao, nuci, zahar pudra, zahar vanilat,
scortisoara, nucsoara si cuisoare. Ingrediente: 160 g zahar 100 g
margarina 3 oua 150 ml lapte 1 lingurita cu praf de copt 180 g faina 2
linguri cu cacao 100 g nuci 100…
Read more »
Read more »
Retete de post: Vinete cu susan
24 November 2011
O
reteta delicioasa de vinete cu susan, ulei de masline, usturoi, sare,
piper macinat, cimbru, otet aromatic, salata verde. Ingrediente: 1 kg
vinete 100 g susan 3-4 linguri ulei de măsline 2 legături usturoi sare
piper măcinat cimbru oţet aromatic salată verde Mod de preparare: Se
spală vinetele, se curăţă de cozi, după care se…
Read more »
Read more »
Cotlet de miel cu piure de praz şi sos de muştar
24 November 2011
O
reteta delicioasa de cotlet de miel cu piure de praz si sos de mustar
din: cartofi, praz, lapte integral, unt, cotlete de miel, supa de miel
sau de vita, jeleu de coacaze si seminte de mustar. Ingrediente: 500 g
cartofi fainosi, curatati de coaja si taiati in bucati mari 1 fir de
praz in…
Read more »
Read more »
Cocktail High Noon
24 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail High Noon din: campari, rom alb, suc de
portocale rosii, albus si zahar. Ingrediente: 2 cl Campari 2 cl rom alb
10 cl suc de portocale rosii pentru crusta de zahar: albus zahar Mod
de preparare: Cufundam gura paharului in albus, apoi in zahar. Turnam
romul si Campari-ul in…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Prajitura cu dovleac si portocale
24 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu dovleac si portocale din: dovleac,
faina, coaja de portocala, portocala, stafide, ulei de masline,
scortisoara, cuisor, praf de copt, miere, susan si sare. Ingrediente:
500 g dovleac placintar 3 cesti cu faina 2 linguri cu coaja de portocala
glasata 1 portocala 100 g stafide 1 cescuta cu ulei de…
Read more »
Read more »
Retete culinare: Salata taraneasca
24 November 2011
O
reteta gustosa de salata taraneasca din: oua, ardei capia, cascaval,
bacon, marar, salata verde, sare, piper, ulei. Ingrediente: 8ouă 1 ardei
capia 100 g caşcaval 200 g bacon o legătură mărar 2 salate medii sare
piper ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se curăţă şi se spală salata
în câteva ape şi se pune…
Read more »
Read more »
Supa de pui cu taietei de casa
24 November 2011
O
reteta delicioasa de supa de pui cu taietei de casa, morcovi, telina,
radacina de patrunjel, patrunjel, usturoi, ceapa, pastarnac, sare, piper
boabe, piper macinat, mazare. Ingrediente: 1kg carne de pui 2 morcovi o
ţelină mică o rădăcină pătrunjel o legătură pătrunjel 2 căţei usturoi 4
fire ceapă 1 păstârnac sare piper boabe şi măcinat…
Read more »
Read more »
Rulada fantezie
24 November 2011
O
reteta delicioasa de rulada fantezie cu: carne tocata, sare, piper,
ceapa, paine, lapte, oua, sunca presata, ardei capia, cimbru uscat,
cartofi, ulei, otet, masline, patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne tocată
sare piper 2 legături ceapă 2 felii pâine 50 ml lapte 1 ou crud
Ingrediente umplutură: 3-4 ouă fierte 8 felii şuncă presată 2…
Read more »
Read more »
Cum se prepara pizza cu ciuperci, anghinare si branza de capra (video)
24 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara pizza cu ciuperci, anghinare si
branza de capra, o pizza vegetariana diferita care se coace intr-o
tigaie adanca, deosebit de gustoasa, delicioasa si usor de preparat.
Ingrediente: for the crust: 200 g flour 120 ml lukewarm water 1 tsp
active dry yeast 25 g corn meal ½ tsp…
Read more »
Read more »
Piept de pui cu ciuperci
24 November 2011
O
reteta delicioasa de piept de pui cu ciuperci, boia dulce, cimbru
verde, patrunjel, sare, ulei, piper boabe, piper macinat, unt, lapte,
faina. Ingrediente: 800 g piept de pui boia dulce 600 g ciuperci cimbru
verde 1-2 legături ceapă verde o legătură pătrunjel sare 50 ml ulei
piper boabe şi măcinat Ingrediente sos bechamel: 75…
Read more »
Read more »
Salata cu spanac
24 November 2011
O
reteta delicioasa de salata cu spanac, ceapa rosie, sare, piper, boia
dulce, boia iute, zahar, migdale, ulei de masline, cuscus, branza feta,
otet aromatic. Ingrediente: 1 kg spanac proaspăt, cu frunze mici 3 cepe
roşii sare piper boia dulce şi iute 2 linguriţe zahăr 300 g migdale 20
ml ulei de măsline 200 g…
Read more »
Read more »
Retete pentru masa de Craciun
24 November 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Retete pentru masa de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un
plus de savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste
minunate Retete pentru masa de Craciun. Ruladă din burtă fiartă O reteta
de rulada…
Read more »
Read more »
Supa-crema de spanac si salata verde
24 November 2011
O
reteta delicioasa de supa-crema din: spanac, salata verde, ceapa,
usturoi, marar, leustean, ulei de masline, piper, sare, faina, iaurt,
smantana. Ingrediente: 2 kg spanac o salată verde mică o legătură de
ceapă 2-3 fire usturoi o legătură mărar o legătură leuştean ulei de
măsline piper măcinat sare o linguriţă făină 200 ml iaurt 100…
Read more »
Read more »
Tocanita cu vita
24 November 2011
O
reteta gustoasa de tocanita cu carne de manzat, morcovi, ceapa verde,
usturoi, sare, piper boabe, piper macinat, ulei, patrunjel. Ingrediente:
800 g carne de mânzat 8 morcovi 2-3 legături ceapă verde 1-2 legături
usturoi sare piper boabe şi măcinat 50 ml ulei de floarea soarelui 2-3
legături pătrunjel Mod de preparare: Se trece…
Read more »
Read more »
Mazăre cu unt şi praz
23 November 2011
O
reteta delicioasa de mazare cu unt si praz din: praz, unt, ulei de
masline, supa de legume, mazare si ceapa verde. Ingrediente: 4 fire de
praz, taiat in felii subtiri 25 g unt 2 linguri ulei de masline 400 ml
supa de legume sau de pui 500 g de mazare congelata 4 cepe verzi,…
Read more »
Read more »
Prajitura cu migdale si ghimbir
23 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu migdale si ghimbir din: faina, zahar,
unt, ou, lapte, lamaie, migdale, ghimbir si praf de copt. Ingrediente:
1-1/2 pahare faina 1/2 pahar cu zahar 50 g unt 1 ou 1/2 pahar cu lapte 1
lamaie migdale 1-2 lingurite cu ghimbir ras 1 pliculet cu praf de copt
Mod…
Read more »
Read more »
Conopidă cu brânză şi praz
23 November 2011
O
reteta delicioasa de conopida cu branza si praz din: conopida, ulei de
masline, praz, faina, pudra de mustar, lapte si parmezan. Ingrediente: 2
conopide mici, taiate in doua 1 lingura ulei de masline 2 fire de praz,
taiat in felii subtiri 1 lingura de faina normala 1 lingurita pudra de
mustar 300 ml lapte…
Read more »
Read more »
Tort de visine si crema de branza
23 November 2011
O
reteta delicioasa de tort de visine si crema de branza din: piscoturi,
unt, cacao, sivinata, compot de visine, glazura de gelatina rosie,
zahar, branza de vaci, zahar pudra, iaurt, sare, foi de gelatina si
ciocolata alba. Ingrediente: 150 g piscoturi 125 g unt 4 linguri cacao 3
linguri visinata 2 borcane compot de visine…
Read more »
Read more »
Sote de pui, praz şi muştar
23 November 2011
O
reteta delicioasa de sote de pui, praz si mustar din: ulei de masline,
pulpe de pui, praz, mustar de dijon, smantana dulce, zeama de lamaie si
pesmet. Ingrediente: ulei de masline 8 pulpe de pui 2 fire de praz,
tocat 1 lingura de mustar de Dijon 60 ml de smantana dulce coaja rasa
si…
Read more »
Read more »
Salată de portocale cu mentă
23 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de portocale cu menta din: portocale,
curmale, menta si sirop de trandafiri. Ingrediente: 4 portocale 12
curmale moi, curatate de samburi, taiate felii pe lungime frunzele de la
1 legatura mica de menta, tocate fin, plus cateva pastrate intregu 1
lingura sirop de trandafiri sau apa de trandafiri Mod…
Read more »
Read more »
Orez cu lămâie
23 November 2011
Se
călesc coaja rasă de la 1 lămâie, 1/2 linguriţă seminţe de muştar şi 3
păstăi de cardamom zdrobite într-un pic de ulei, până îşi eliberează
aromele. Se adaugă 1 cană mare de orez basmati şi se amestecă, apoi 2
căni mari de apă şi 1 linguriţă de sare. Se fierbe până ce apa este…
Plăcintă vegetariană cu piure de cartofi dulci
23 November 2011
Se
încinge nişte ulei de măsline într-o cratiţă, apoi se prăjeşte 1 ceapă
tăiată felii până devine aurie. Se adaugă 2 morcovi tocaţi fin şi 1
lingură de cimbru. Se toarnă 200ml de vin roşu, I50ml de apă şi 400g de
roşii tocate de la conservă, apoi se presară 2 cuburi de concentrat de
legume…
Read more »
Read more »
Deliciu cu pere
23 November 2011
O
reteta delicioasa de deliciu cu pere din: faina, zahar pudra, ou, unt,
faina, migdale, pere, lamaie, zahar pudra si gem de coacaze.
Ingrediente: 200 g faina 80 g zahar pudra 1 ou 120 g unt pentru
umplutura: 3 oua 75 g faina 20 g migdale rase 50 g stafide 2 linguri rom
5 pere…
Read more »
Read more »
Cocktail de mere
23 November 2011
O
reteta delicioasa de cocktail de mere din: calvados, zeama de lamaie,
mar si sifon. Ingrediente: 3 cl Calvados 1 lingura de zeama de lamaie
jumatate de felie de mar (cu coaja) sifon sau apa minerala Mod de
preparare: Stropim felia de mar cu zeama de lamaie si o punem impreuna
cu Calvados-ul intr-un…
Read more »
Read more »
Sarmale din legume
23 November 2011
O
reteta delicioasa de sarmale din legume din: frunze de varza murata,
ceapa, morcovi, praz, telina, ulei, ardei gras, bulion, orez, vin, ulei
si sare. Ingrediente: frunzele de la o varza murata 3 cepe 4 morcovi 1
fir de praz 1 tija de telina 1 ceasca de ulei 1 ardei gras rosu 1
lingurita cu…
Read more »
Read more »
Macaroane cu brânză
23 November 2011
Se
încinge cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se stropesc 50g de baghetă tocată cu
unt topit, sare şi piper. Se coace până devine crocantă. Se fierb 350g
de paste scurte cu 2 minute mai puţin decât este indicat pe ambalaj. Se
topesc 2 linguri de unt într-o tigaie. Se adaugă 1 căţel de usturoi…
Read more »
Read more »
Cum se prepara salata de penne cu creveti, menta si rosii (video)
23 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara salata de penne cu creveti, menta si
rosii, un preparat usor de pregatit, delicios si gustos. Ingrediente:
500 g dried penne pasta 500 g medium sized fresh prawns 500 g ripe
tomatoes 1 bunch of fresh mint 100 ml olive oil , to dress salt and
pepper ,…
Read more »
Read more »
Deserturi de Craciun
23 November 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Deserturi de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de
savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate
Deserturi de Craciun. Prajitura cu sofran O reteta delicioasa de
prajitura cu sofran din: gem,…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de linte
23 November 2011
O
reteta delicioasa de supa crema de linte din: linte, ceapa, morcov,
ardei gras, usturoi, suc de rosii, zeama de lamaie, sare, piper, chimen,
coriandru, menta, ulei de masline si ardei iute. Ingrediente: 450 g
linte (sau linte rosie)/ 1 conserva 1 ceapa mica 1 morcov 1 ardei gras
4-5 catei de usturoi 200 ml…
Read more »
Read more »
Salata de peste cu tarhon
23 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de peste cu tarhon din: paine, file de cod,
ceapa verde, spanac, marar, tarhon, sare, foi de dafin, galbenus, ulei
si mustar. Ingrediente: 1 paine rotunda 500 g file de cod 1 legatura de
ceapa verde 200 g spanac fiert 1 legatura marar tarhon sare 2 foi de
dafin pentru…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Musaca de naut
23 November 2011
O
reteta delicioasa de musaca de naut din: naut, cartofi, vinete, ceapa,
pesmet, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 cutei de naut 3
cartofi 1-2 vinete 2 cepe 1 lingura cu pesmet ulei de masline sare piper
Mod de preparare: Curăţă cartofii, taie-i în felii mai groase şi
rumeneşte-i în ulei. Separat,…
Read more »
Read more »
Musaca de ciuperci
23 November 2011
O
reteta delicioasa de musaca de ciuperci din: ciuperci, soia granule,
ceapa, bulion, ulei de masline, faina, cascaval de post, cimbru si sare.
Ingrediente: 300 g ciuperci 2 linguri cu soia granule 1 ceapa mare 1
lingurita cu bulion 4 linguri cu ulei de masline 2 linguri cu faina 100 g
cascaval de post cimbru…
Read more »
Read more »
Retete delicioase: Plăcintă cu spanac
23 November 2011
O
reteta delicioasa de placinta cu spanac din: faina, ulei, apa calda,
sare, spanac, ceapa, usturoi, ulei, zeama de lamaie si sare.
Ingrediente: 250 g faina 80 ml ulei 80 ml apa calda sare pentru
umplutura: 500 g spanac congelat 2 cepe 3 catei de usturoi ulei 2
linguri cu zeama de lamaie sare …
Read more »
Read more »
Ratatouille de legume
23 November 2011
O
reteta delicioasa de ratatoiulle de legume din: ceapa, vanata,
dovlecel, ardei capia, pulpa de rosii, usturoi, ulei de masline, cimbru
si sare. Ingrediente: 1 ceapa 1 vanata 1 dovlecel 1 ardei capia 1 cana
pulpa de rosii 2 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline cimbru uscat
sare Mod de preparare: Spala…
Read more »
Read more »
Retete de post: Linte cu orez
23 November 2011
O
reteta delicioasa de linte cu orez din: orez, linte, ulei de masline,
rosii, ceapa, chimen, sare si piper. Ingrediente: 1 ceasca orez 250 g
linte 1 ceasca ulei masline 3 rosii 1 ceapa chimen sare piper Mod de
preparare: Lintea se spala si se fierbe in apa cu sare. Cand se inmoaie,
se…
Read more »
Read more »
Retete de post: Mancare de castraveti murati
23 November 2011
O
reteta delicioasa de mancare de castraveti murati din: castraveti
murati, ulei, rosii, usturoi, ceapa, faina, foi de dafin, patrunjel
verde, marar si piper. Ingrediente: 1 kg de castraveti murati 100 ml
ulei 1 cutie rosii in suc cativa catei de usturoi 3 cepe 1 lingura faina
2 foi de dafin o legatura de patrunjel…
Read more »
Read more »
Prajitura cu sofran
23 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu sofran din: gem, nuci, scrotisoara,
anason, faina, margarina, zahar, zahar vanilat, praf de copt, sofran si
sare. Ingrediente: 1 borcan cu gem acriosr 100 g nuci scortisoara anason
pentru aluat: 400 g faina 2 cartofi fierti 250 g margarina 250 g zahar 2
pliculete cu zahar vanilat 1 pliculet…
Read more »
Read more »
Totul despre varza
23 November 2011
Varza
este foarte hrănitoare şi se poate consuma în stare crudă, murată sau
gătită (fiartă, călită, la aburi). în stare gătită, varza pierde o parte
din calităţile ei vindecătoare, pentru că se pierd unele substanţe
minerale sau vitamine. Din acest motiv, ca remediu tradiţional se
recomandă mai ales folosirea verzei în stare crudă sau murată.…
Read more »
Read more »
Vinete cu usturoi si ghimbir
22 November 2011
O
reteta delicioasa de vinete cu usturoi si ghimbir din: vinete, usturoi,
ulei de masline, ghimbir, sos de soia, ardei iute si sare. Ingrediente:
2 vinete 3 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 1 lingurita cu
ghimbir macinat 2 linguri sos de soia 1 ardei iute sare Mod de
preparare: Spală vinetele…
Read more »
Read more »
Tochitura cu chiftelute de cartofi
22 November 2011
O
reteta delicioasa de Tochitura cu chiftelute de cartofi din: cartofi,
lapte, faina, patrunjel, ou, sare, piper, nucsoara, ulei, carne de porc,
ciuperci, ceala, cimbru, smantana si branza. Ingrediente: chiftelute de
cartofi: 800 g cartofi 3 linguri lapte 100 g faina 2 linguri patrunjel
tocat 1 ou sare piper nucsoara 30 linguri ulei tochitura: 400…
Read more »
Read more »
Cocktail Calvados Sour
22 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Calvados Sour din: calvados, zeama de
lamaie, sirop de zahar, portocala si cirese. Ingrediente: 4 cl Calvados 2
cl zeama de lamaie 1 cl sirop de zahar o felie de portocala cirese
Mod de preparare: Mixam cu gheata Calvados-ul, zeama de lamaie si
siropul in shaker, apoi turnam bautura…
Read more »
Read more »
Tort de ciocolată albă, cu pară aromată şi cremă de brânză
22 November 2011
O
reteta delicioasa de tort de ciocolata alba, cu para aromate si crema
de branza din: unt, biscuiti, cacao, ciocolata alba, intaritor pentru
frisca, branza de vaci, lapte, zahar, para si vin rosu. Ingrediente:
blat: 175 g unt 200 g biscuiti 2 linguri cacao crema si ornat: 250 g
ciocolata alba 200 ml frisca 3…
Read more »
Read more »
Pasta de curry cu roşii şi vinete
22 November 2011
Se
prăjeşte în ulei 1 ceapă tocată până se înmoaie. Se scoate ceapa din
tigaie, se mai adaugă ulei şi se căleşte 1 vânătă tocată până se
înmoaie. Se scoate. Se mai adaugă ulei şi se prăjesc 1 linguriţă de
curcuma, 1/2 de chimion măcinat, 1 linguriţă de coriandru măcinat şi 1
linguriţă seminţe de…
Read more »
Read more »
Salată de dovleac cu carne de miel
22 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de dovleac cu carne de miel din: cuscus,
sare, piper, pulpa de dovleac, caise uscate, ceapa, usturoi, muschi de
miel, ulei de masline, seminte de fenicul, seminte de coriandru, chimen,
ardie iute, mazare si otet de vin alb. Ingrediente: 300 g cuscus sare
piper 400 g pulpa de dovleac 50…
Read more »
Read more »
Barcute
22 November 2011
O
reteta delicioasa de barcute din: ardei grasi, telina, morcovi,
maioneza, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 4 ardei grasi – rosu,
verde, galben si portocaliu 2 teline 2 morcovi 2 gulioare 100 g maioneza
sare piper busuioc uscat Mod de preparare: Curăţaţi ardeii de cotoare
şi tăiaţi-i în sferturi, spălaţi-i şi lăsaţi-i la scurs.…
Read more »
Read more »
Gogosi aromate
22 November 2011
O
reteta delicioasa de gogosi aromate din: faina, lapte acru, drojdie
uscata, esenta de vanilie, zahar, oua, sare si ulei. Ingrediente: 600 g
faina 250 ml lapte acru sau iaurt 5 linguri unt 2 pachetele drojdie
uscata 1 esenta de vanilie 4 linguri zahar 2 oua 1 praf de sare ulei
pentru prajit Mod…
Read more »
Read more »
Piure de linte cu gogonele
22 November 2011
O
reteta delicioasa de piure de linte cu gogonele din: linte rosie,
gogonele, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper.
Ingrediente: 500 g linte rosie 4 gogonele 4 linguri ulei 1 lingurita
cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare
piper Mod de preparare: Alegeţi lintea,…
Read more »
Read more »
Gnocchi cu roşii, spanac şi mascarpone
22 November 2011
Se
fierb 500g de gnocchi gata preparaţi conform instrucţiunilor de pe
pachet, apoi se scurg. între timp, se încing într-un vas termorezistent
350g sos de roşii de la borcan şi se adaugă 100g de spanac. Se amestecă
până ce se înmoaie. Se adaugă gnocchi, sare şi piper şi se pun cu
lingura pe deasupra 250g…
Read more »
Read more »
Cocktail White Dream
22 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail White Dream din: licor 43, rachiu mirabella
si frisca. Ingrediente: 3 cl Licor 43 2 cl rachiu Mirabella 2 cl frisca
lichida Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu cuburi de
gheata in shaker, apoi se toarna intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Salată de paste cu praz şi nuci caramelizate
22 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de paste cu praz si nuci caramelizate din:
nuci, zahar, praz, pere, paste de orez, sare, piper, unt si otet de
orez. Ingrediente: 150 g nuci 75 g zahar 2 fire praz 4 pere 400 g paste
de orez sare piper 2 linguri unt 3 linguri otet de orez …
Read more »
Read more »
Retete vegetariene: Pasta de masline
22 November 2011
O
reteta delicioasa de pasta de masline din: masline, ceapa, paine, ulei,
margarina, suc de lamaie si condimente. Ingrediente: 250 g masline mari
negre 100 g ceapa 2 felii de paine 2 linguri ulei 2 linguri margarina –
unt suc de lamaie condimente dupa gust Mod de preparare: Inţepaţi
măslinele în 3 – 4…
Read more »
Read more »
Tort de struguri cu crema de vin
22 November 2011
O
reteta delicioasa de tort de struguri cu crema de vin din: ciocolata
amaruie, unt, oua, zahar, zahar vanilinat, migdale, faina, praf de copt,
sare, struguri negri, oua, foi de gelatina, zahar, vin rosu, frisca,
jeleu de coacaze si zahar. Ingrediente: blat de pandispan: 100 g
ciocolata amaruie 20 g unt 4 oua 150 g…
Read more »
Read more »
Cartofi cu chimen
22 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de cartofi cu chimen din: cartofi, seminte
de chimen, ulei de masline, boia de ardei dulce, ceapa, zahar, sare si
piper. Ingrediente: 800 g cartofi 2 linguri seminte de chimen 4 linguri
ulei de masline 1 lingura boia de ardei dulce 4 cepe 1 lingura zahar
sare piper Mod…
Read more »
Read more »
Omletă cu brânză cheddar şi ciuperci
22 November 2011
Se
încinge un pic de ulei de măsline într-o tigaie mică de teflon. Se
aruncă 1 mână de ciuperci champignon tăiate felii şi se prăjesc la foc
intens, până devin aurii. Se răstoarnă conţinutul tigăii într-un bol şi
se amestecă cu 25g de brânza cheddar şi 1 mână de pătrunjel tocat
grosier. Se pune din…
Cocktail Jack Rose
22 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Jack Rose din: calvados, sirop de grenadine
si zeama de lamaie. Ingrediente: 5 cl Calvados 1 cl sirop de grenadine 2
cl zeama de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se agita bine cu
gheata in shaker, apoi se toarna intr-o cupa de cocktail.
Read more »
Read more »
Turnulete picante
22 November 2011
O
reteta delicioasa de turnulete picante din: minipateuri cu susan,
cartofi, telina, branza de burduf, smantana, patrunjel, dovlecel,
morcov, chimion, ulei, sare si piper. Ingrediente: minipateuri cu susan
50 g cartofi 1 telina 1 galbenus 200 g branza de burduf 150 g smantana 1
legatura de patrunjel 1 dovlecel 1 morcov chimion ulei sare piper…
Read more »
Read more »
Gogosi aromate bavareze
22 November 2011
O
reteta simpla de gogosi aromate bavareze din: faina, drojdie, lapte,
coaja de lamaie, margarina, zahar, sare si ulei. Ingrediente: 500 g
faina 25 g drojdie 250 ml lapte coaja de la o lamaie 2 linguri margarina
100 g zahar 100 g zahar pudra praf de sare ulei pentru prajit Mod de
preparare: Desfaci…
Read more »
Read more »
Peste cu praz si orez
22 November 2011
O
reteta delicioasa de peste cu praz si orez din: fileuri de pangasius,
orez integral, praz, ou, lamaie, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente: 4 fileuri de pangasius, cod, calcan, salau etc. 300 g orez
integral 2 fire de praz 1 ou 1 lamaie 2 linguri ulei de masline sare
piper Mod de…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pizza Pepperoni (video)
22 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara pizza pepperoni, un preparat clasic
delicios, cu blat picant pe margini si usor de pregatit. Ingrediente: 1
Videojug pizza dough Half a recipe of Videojug’s tomato sauce Half an
onion, thinly sliced 150 g thinly sliced pepperoni 2 balls of
mozzarella, sliced or 1 packet, grated flour for…
Read more »
Read more »
Retete de post: Salata de paste
22 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de paste cu:tagliatele, sare, piper, ulei
de masline, otet balsamic, zeama de lamaie, coaja de lamaie verde,
castraveti, patrunjel, ardei rosu, sparanghel, alune, usturoi.
Ingrediente: 500 g paste tagliatele sare piper 3-4 linguri ulei de
măsline 2-3 linguriţe oţet balsamic zeama de la 2-3 lămâi coaja de la o
lămâie…
Read more »
Read more »
Retete de post: Orez cu rosii si busuioc
22 November 2011
O
reteta delicioasa de orez cu margarina, sofran, piper alb macinat,
sare, ulei de masline, patrunjel verde, busuioc verde, mazare, rosii
cherry. Ingrediente: 300 g orez 50 g margarină un praf şofran sare piper
alb măcinat 2-3 linguri ulei de măsline o legătură pătrunjel 2-3 fire
busuioc verde 200 g mazăre 300 g roşii cherry…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Salata de pui cu ciuperci, castraveti murati si smantana
22 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de pui cu ciuperci, castraveti murati si
smantana din: piept de pui, ciuperci,c astraveti murati, smantana,
patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 bucati pipet de pui 2 borcane
ciuperci intregi 7 castraveti murati 500 g smantana 20% grasime 2
legaturi patrunjel sare piper Mod de preparare: Se fierbe pieptul…
Read more »
Read more »
Salata de linte cu dovleac si branza
22 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de linte cu dovleac si branza din: linte
bruna, sare, piper, dovleac, usturoi, ulei de masline, ruccola, otet de
mere, otet balsamic si feta de vaca sau capra. Ingrediente: 40 g linte
bruna sare piper 800 g dovleac 2 catei de usturoi 6 linguri ulei de
masline 1 legatura ruccola…
Read more »
Read more »
Rulouri de curcan cu sos
22 November 2011
O
reteta delicioasa de rulouru din carne de curcan, sare, cascaval,
pesmet, ardei capia, ulei, salata verde, piper, mustar, oua, pasta de
rosii, cimbru, busuioc, boia iute, miere. Ingrediente rulouri: 500 g
piept de curcan sare 150 g caşcaval 150 g pesmet 2 ardei capia ulei
pentru prăjit o salată verde piper 1-2 linguriţe muştar…
Read more »
Read more »
Retete de post: Musaca de vinete cu busuioc
22 November 2011
O
reteta delicioasa de musaca de vinete, cartofi, dovlecei, ardei, rosii,
sare, piper, usturoi, ulei, patrunjel, busuioc, pesmet, margarina.
Ingrediente: 3 vinete 5 cartofi medii 2-3 dovlecei 4 ardei 6 roşii sare
piper boabe şi măcinat o căpăţână usturoi 4-5 linguri ulei de floarea
soarelui o legătură pătrunjel 2-3 frunze busuioc 1-2 linguri pesmet 30…
Read more »
Read more »
Salată de pui cu roşii şi crostini
22 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de pui cu rosii si crostini din: seminte de
pin, piept de pui, ulei de masline, sare, piper, salata verde, rosii
cherry, otet balsamic, mozzarella, paine de secara si piper cayenne.
Ingrediente: 2 linguri seminte de pin 2 fileuri de piept de pui (a circa
150 g) 3 linguri ulei…
Read more »
Read more »
Retete de post: Varza murata cu orez
22 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de post de varza murata cu orez din: varza
murata, orez, ulei, morcov, ceapa, ardei gras, piper si cimbru.
Ingrediente: 1 varza murata 150g orez ulei 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras
piper cimbru Mod de preparare: Dupa ce varza a fost curatata de
cotoare si au fost…
Read more »
Read more »
Pulpa de porc cu sos de mustar
22 November 2011
O
reteta delicioasa de pulpa de porc cu sos de mustar din: muschi de
porc, ceapa verde, usturoi, boabe de mustar, vin alb, miere, ulei de
masline, boia, sare si piper. Ingrediente: 1 muschi de porc 1 legatura
de ceapa verde 6 catei de usturoi 3 lingurite cu boabe de mustar 1
cescuta cu vin…
Read more »
Read more »
Retete de Craciun
22 November 2011
Pentru
ca mai este putin pana la intrarea in noul an, va propunem o serie de
Retete de Craciun pe care le puteti incerca pentru a da un plus de
savoare sarbatorilor de iarna; nu ezitati sa incercati aceste minunate
Retete de Craciun. Muşchi de porc în crustă de paine O reteta de muschi
de…
Read more »
Read more »
Salată de radicchio cu pere şi alune
22 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de radicchio cu pere si alune din:
radicchio, nasturel, pere, ulei de nuci, suc de lamaie, sare, piper si
alune. Ingrediente: 2 capatani mici de radicchio 1 mana nasturel 2 pere 4
linguri ulei de nuci 2 linguri suc de lamaie sare piper 150 g alune
Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Salată de grau bulgur picant cu năut şi dovleac de plăcintă
21 November 2011
Incinge
cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se amestecă 1 dovleac curăţat de coajă şi
tocat grosier şi 2 ardei graşi roşii cu 2 linguri pastă de ardei iute
harissa şi un pic de ulei de măsline. Se întind legumele pe o tavă şi se
coc 20 de minute până se înmoaie. Intre timp, se…
Read more »
Read more »
Sufleu de ciocolata
21 November 2011
O
reteta delicioasa de sufleu de ciocolata din: cacao, unt, ciocolata
amaruie, oua, zahar tos, faina si frisca. Ingrediente: cacao, pentru
tapetat 75 g unt, taiat cuburi 100 g ciocolata amaruie 3 oua 85 g zahar
tos 60 g faina frisca batuta, pentru servit Mod de preparare:
Preincâlzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Unge…
Read more »
Read more »
Cocktail Tipsy Apple
21 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Tipsy Apple din: calvados, suc de mere, mar
si menta. Ingrediente: 5 cl Calvados suc de mere o felie de mar menta
proaspata Mod de preparare: Punem gheata intr-un pahar pentru bauturi
lungi si turnam deasupra Calvados, apoi completam cu suc de mere.
Decoram cu o felie de mar…
Read more »
Read more »
Macaroane cu branza, stafide si nuci
21 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de macaroane cu branza, stafide si nuci
din: macaroane, branza dulce de vaci, stafide, nuci, zahar sau miere,
unt si sare. Ingrediente: 500 g macaroane 500 g branza dulce de vaci 100
g stafide 200 g nuci macinate 2 linguri zahar sau miere 2 linguri unt
sare Mod de…
Read more »
Read more »
Coasta de porc cu ghimbir
21 November 2011
O
reteta delicioasa de coasta de porc cu ghimbir din: piept de porc,
bors, usturoi, otet, ghimbir, vin rosu, sare, nucsoara, oregano si ulei.
Ingrediente: 1,5 kg piept de porc (coaste) 600 ml bors 1 capatana de
usturoi 2 linguri cu otet 1 lingura cu ghimbir proaspat ras 200 ml vin
rosu 1 lingurita cu…
Read more »
Read more »
Negrese cu nuci şi ciocolată
21 November 2011
O
reteta delicioasa de negrese cu nuci si ciocolata din: unt, ciocolata,
nuci, zahar, oua, zahar tos, faina, cacao, bicarbonat, prune
deshidratate si ciocolata cu lapte. Ingrediente: 200 ml unt, taiat
cuburi 200 g ciocolata maruie, rupta bucati 75 g nuci, taiate bucati 1
lingura zahar 3 oua 200 g zahar tos 75 g faina…
Read more »
Read more »
Cartofi si legume la cuptor
21 November 2011
O
reteta delicioasa de cartofi si legume la cuptor din: cartofi, morcovi,
patrunjel, telina, ulei de masline, cas sau mozzarella, marar verde si
sare.Sucul de cartofi cruzi calmează durerile de stomac şi cicatrizează
rănile stomacului şi ale intestinelor. Se bea în perioade de crize de
ulcer suc de cartofi amestecat cu apă, dimineaţa, pe stomacul…
Read more »
Read more »
Biscuiţi cu ciocolată şi îngheţată
21 November 2011
O
reteta delicioasa de biscuiti cu ciocolata si inghetata din: ciocolata
amaurie, miere, unt, zahar tos, esenta de vanilie, ou, faina,
bicarbonat, ciocolata cu lapte, inghetata si sirop de ciocolata.
Ingrediente: 75 g ciocolata amaruie, rupta bucati 1 lingura miere 100 g
unt inmuiat la temperatura camerei 100 g zahar tos 1/2 lingurita esenta
de…
Read more »
Read more »
Tagliatelle cu sos de pătrunjel şi alune de pădure
21 November 2011
Se
fierb 350g do tagliatelle conform instrucţiunilor de pe pachet. Se pun
într-un robot de bucătărie 80g de pătrunjel, 100g alune de pădure
prăjite, 50g de parmezan dat prin râzătoare şi coaja rasă şi zeama de la
1 lămâie; se mixează până se obţine o pastă. Se toarnă treptat, în timp
ce robotul funcţionează, 100g…
Read more »
Read more »
Curcan cu sfecla
21 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de curcan cu sfecla din: carne de curcan,
ulei de masline, sfecle, seminte de chimen, otet de mere, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg carne de curcan – piept fara pielita 2 linguri ulei
de masline 8 sfecle mici 1 lingura seminte de chimen 1 lingura otet de
mere sare…
Read more »
Read more »
Gaina cu aroma de scortisoara
21 November 2011
O
reteta delicioasa de gaina cu aroma scortisoara din: gaina, ceapa,
morcov, foi de dafin, praz, scortisoara, usturoi, cimbrisor, rozmarin,
ulei si sare. Ingrediente: 1 gaina 1 ceapa 1 morcov 2 foi de dafin 1 fir
de praz (2-3 fire de ceapa verde scortisoara 5 capatani de usturoi
cimbrisor rozmarin ulei sare Mod de…
Read more »
Read more »
Cocktail Danish Mary
21 November 2011
O
reteta delicioasa de Cocktail Danish Mary din: suc de rosii, zeama de
lamaie, sare te telina, anquavit si limeta. Ingrediente: 9 cl suc de
rosii zeama unei jumatati de lamaie putina sare de telina 4 cl Anquavit
felie de limeta Mod de preparare: Agitam bine ingredientele cu gheata
in shaker, apoi strecuram bautura…
Read more »
Read more »
Mancare de linte cu carne de vita
21 November 2011
O
reteta gustoasa de mancare de linte cu carne de vita, suc de rosii,
morcovi, cartofi, ceapa, sare, piper, foi de dafin, ulei. Ingrediente:
500 g linte 500 g muşchi de vită 300 ml suc de roşii 3-4 morcovi 3-4
cartofi 2-3 cepe sare piper 2-3 foi de dafin 100 ml ulei de floarea
soarelui…
Read more »
Read more »
Amandine
21 November 2011
O
reteta delicioasa de amandine din: oua, zahar tos, apa, ulei, cacao,
faina, galbenusuri, zahar, margarina, cacao, unt, esenta de cappucino.
Ingrediente blat: 6 ouă 200 g zahăr tos 30 ml apă 30 ml ulei 20 g cacao 8
linguri făină Ingrediente cremă: 3 gălbenuşuri 150 g zahăr un pachet de
margarină 3 linguri cacao…
Read more »
Read more »
Cum se prepara Pizza Calzone (video)
21 November 2011
O
reteta video despre cum se prepara pizza calzone sau “pizza umpluta”,
un preparat delicios si gustos, foarte usor de preparat. Ingrediente:
For the dough: 210 g flour 2 tbsp cornmeal 120 ml lukewarm water 1 tbsp
olive oil 1 tsp instant dry yeast 6 g salt 1 tbsp honey some flour for
dusting For…
Read more »
Read more »
Retete de post: Chiftelute de dovlecei cu sos
21 November 2011
O
reteta delicioasa de chiftelute din dovlecei, ceapa verde, usturoi,
marar, patrunjel, sare, piper, cascaval de post, ulei, pesmet, iaurt de
soia, castraveti, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 legături
ceapă verde o legătură usturoi o legătură mărar o legătură pătrunjel
verde sare piper 100 g caşcaval de post ulei pentru prăjit 100…
Read more »
Read more »
Retete de post: Tarta cu legume
21 November 2011
O
reteta de post delicioasa din: margarina, faina, apa minerala, sare,
rosii, ardei, ceapa, mustar, pasta de masline verzi, masline, ciuperci,
cimbru verde. Ingrediente aluat: 100 g margarină 400 g făină 100 ml apă
minerală un praf de sare Ingrediente umplutură: 500 g roşii 3-4 ardei
2-3 cepe 100 g muştar 100 g pastă de…
6 cocktailuri delicioase
21 November 2011
Cocktail
Whiskey Sling Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey
Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o
felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveste la orice oră
Ingrediente: 5-6 cl blended whiskey o linguriţă de zahăr pudră sucul de
la o lămâie sifon După Singapore… Citeste tot…
Read more »
Read more »
Cruditati cu salau
21 November 2011
O
reteta gustoasa de salau cu: salata verde, ridichii, ceapa verde,
castraveti, rosii, piper alb, ulei de masline, otet balsamic, zeama de
lamaie. Ingrediente: 400 g file de şalău o salată verde 2 legături
ridichi 3 fire ceapă verde 1-2 castraveţi 2 -3 roşii sare piper alb ulei
de măsline oţet balsamic zeama de la…
Read more »
Read more »
Leipziger Allerlei
21 November 2011
O
reteta delicioasa de Leipziger Allerlei din: ciuperci, sparangehl,
morcovi, conopida, supa de carne, unt, sare, zahar, smantana, mazare,
faina, unt de raci, piper alb, nucsoara si cozi de raci. Ingrediente: 30
g ciuperci uscate 250 g sparanghel 250 g morcovi baby o jumătate de
conopidă mică 500 ml supă de carne 50 g unt…
Read more »
Read more »
Musaca cu mozzarella
21 November 2011
O
reteta delicioasa de musaca cu cartofi, dovlecei, rosii, vinete, unt,
mozzarella, sare, piper alb, pesmet, busuioc, cimbrisor. Ingrediente: 1
kg de cartofi 2-3 dovlecei 500 g roşii 2 vinete 100 g unt 500 g
mozzarella sare piper alb 100 g pesmet busuioc verde cimbrişor proaspăt
Mod de preparare: Pentru început, se spală cartofii şi…
Read more »
Read more »
Reteta zilei: Tort cu fructe
21 November 2011
O
reteta delicioasa de tort cu fructe din: aluat, unt, sare, faina, oua,
amidon, praf de copt, zahar, baton de vanilie, suc de mere, coaja de
lamaie, prune, praf de budinca de vanilie, lapte, gelatina, lichior de
alune si frisca. Ingrediente: blat şi gogoşele: 1 pachet aluat de foi
(congelat) 25 g unt sare 75…
Read more »
Read more »
Lasagna cu sos de rosii
21 November 2011
O
reteta delicioasa de lasagna cu sos de rosii, carne tocata de vita,
carne tocata de porc, foi de lasagna, sare, piper, ceapa, cimbru, unt,
lapte, faina, nucsoara, piper alb, suc de rosii, busuioc verde, ulei de
masline, parmezan. Ingrediente: 300 g carne tocată de vită 300 g carne
tocată de porc un pachet foi…
Read more »
Read more »
Retete de post: Supa-crema de broccoli
21 November 2011
O
reteta gustoasa de supa-crema de broccoli, dovlecei, telina, ardei,
pastarnac, ceapa verde, morcovi, patrunjel, ulei de masline, crutoane.
Ingrediente: 1 kg broccoli 2 dovlecei 1 ţelină 2 ardei 1 păstârnac 1
legătură ceapă verde 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 50 ml ulei de
măsline crutoane cu sos de ceapă Mod de preparare: Se…
Read more »
Read more »
Pane la cuptor
21 November 2011
O
reteta gustoasa de pane la cuptor din: carne de vita, mustar cu hrean,
pesmet, sare, piper, oua, castraveciori acri, arpagic, morcovi, vinete,
ulei, unt. Ingrediente: 500 g vrăbioară de vită 50 g muştar cu hrean 200
g pesmet sare piper 4ouă 300 g castraveciori acri 100 g arpagic 3-4
morcovi 2 vinete ulei pentru…
Read more »
Read more »
Tagliatele cu rulouri de pui
21 November 2011
O
reteta delicioasa de tagliatele cu unt, faina, lapte, ciuperci, piept
de pui, nuci, patrunjel, cascaval, sare, piper, ulei, ceapa verde, piper
boabe, ulei. Ingrediente: 400 g paste tagliatele 50 g unt 2 linguriţe
făină 300 ml lapte 100 g ciuperci Ingrediente umplutură: 4 piepţi de pui
500 g ciuperci 200 g nuci coapte şi…
Read more »
Read more »
Rondele de rechin cu legume la cuptor
21 November 2011
O
reteta delicioasa de rondele de rechin cu legume la cuptor din: rondele
de rechin, morcovi, telina, rosii, ardei gras, ceapa, ulei, cimbru
uscat, sare si piper. Ingrediente: 700 g rondele de rechin 2 morcovi 1
telina mica 4 rosii 1 ardei gras 1 ceapa mare 50 ml ulei 1 lingurita
rasa cimbru uscat sare…
Read more »
Read more »
Retete de post: Pastai cu portocala
21 November 2011
O
reteta delicioasa de pastai cu portocala din: pastai, portocala, ceapa,
usturoi, sare si ulei de masline. Ingrediente: 500 gr pastai o
portocala o ceapa un catel usturoi sare ulei de masline Mod de
preparare: Pastaile se curata de codite si se spala. Ceapa taiata marunt
si usturoiul se calesc intr-o cratita in ulei…
Read more »
Read more »
Leipziger Lerchen
21 November 2011
O
reteta delicioasa de Leipziger Lerchen din: faina, unt, zahar pudra,
ou, sare, brandy, unt, galbenus, migdale, esenta de migdale, faina,
amidon si albusuri. Ingrediente: pentru aluat: 250 g făină 125 g unt mai
moale 85 g zahăr pudră un ou un vârf de cuţit de sare o lingură de
brandy (coniac) pentru umplutură: 125…
Read more »
Read more »
Prune in sirop de rozmarin
21 November 2011
Se
crestează pe lung şi se golesc de sâmburi 12 prune. Se dau în clocot
200 ml vin roşu dulce, 200 ml vin roşu sec, 2 batoane de scorţişoară, 2
cuişoare, 1 linguriţă ace de rozmarin şi 2 linguri zahăr. Se lasă să
fiarbă la foc moale 20 min. Se adaugă prunele şi se lasă…
Read more »
Read more »
Retete de post: Fursecuri de post
21 November 2011
O
reteta de post delicioasa de fursecuri de post din: fulgi ovaz, faina,
ulei de masline, zahar, suc de lamaie, migdale, miere, suc de portocale
si scortisoara. Ingrediente: 100 g fulgi ovaz 50 g faina 40 ml ulei
masline 80 g zahar 2 linguri suc lamaie 90 g migdale 40 g miere 50 ml
suc…
Read more »
Read more »
Tăieţei Yakisoba cu legume
21 November 2011
Se
fierb al dente 200g de tăieţei japonezi soba în apă sărată. Se scurg şi
se clătesc sub jet de apă rece. Se amestecă 2 linguri de sos de ardei
iute, 2 linguri de vin dulce japonez şi 2 linguri de sos de soia cu 1
lingură de apă. Se încinge 1 linguriţă ulei de…
Read more »
Read more »
Retete de post
20 November 2011
Retete
de post: Spaghete cu ciuperci O reteta simpla si delicioasa de post de
spaghete cu ciuperci din: spaghete, ciuperci, ulei de masline, busuioc,
usturoi, sare si piper. Ingrediente: 250 g spaghete 250 g ciuperci 3
linguri ulei masline 8 frunze busuioc 3 catei usturoi sare piper Mod
de preparare: Spaghetele se fierb in… Citeste…
Read more »
Read more »
Retete de post: Spaghete cu ciuperci
20 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de post de spaghete cu ciuperci din:
spaghete, ciuperci, ulei de masline, busuioc, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: 250 g spaghete 250 g ciuperci 3 linguri ulei masline 8
frunze busuioc 3 catei usturoi sare piper Mod de preparare: Spaghetele
se fierb in apa cu sare. Se clatesc cu…
Read more »
Read more »
Peşte picant cu mămăligă
20 November 2011
O
reteta delicioasa de peste picant cu mamaliga din: cotlete de peste,
iaurt, malai, apa, boia iute, boia dulce, pasta de tomate, usturoi,
pudra de chimen, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 4 cotlete de peşte
175 g iaurt 400 g mălai 1.500 ml apă boia iute o linguriţă de boia dulce
o lingură de pastă…
Read more »
Read more »
Salate delicioase: Salată de cartofi cu ridichi
20 November 2011
O
reteta delicioasa de salata de cartofi cu ridichi din: cartofi,
ridichi, amestec de salata, morcov, masline feliate, cascaval, otet de
mere, mustar cu boabe, ulei de masline, busuioc, sare si piper.
Ingrediente: 4 cartofi două legături de ridichi un pachet amestec de
salată un morcov 100 g măsline feliate 200 g caşcaval 4 linguri…
Read more »
Read more »
Legume cu brânză camembert şi cimbru
20 November 2011
Se
călesc 3 fire de praz tăiat felii într-un pic de ulei într-un vas
întins, în cuptorul cu microunde, la treapta cea mai înaltă, 5 minute,
până încep să se înmoaie. Se adaugă 1/2 varză mică, ruptă bucăţi, 8
ciuperci champignon, 4 linguri de smântână şi se amestecă. Se aşază 3
cartofi tăiaţi în felii…
Read more »
Read more »
Pui cu cartofi si prune
20 November 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui cu cartofi si prune din: pulpe de
pui, bacon, cartofi, mere, ciuperci, prune uscate, ceapa, sare, piper,
cimbru si ulei. Ingrediente: 4 pulpe de pui 100 g bacon 4-5 cartofi 2
mere 200 g ciuperci 200 g prune uscate 3 cepe mici sare piper cimbru
ulei Mod…
Read more »
Read more »
Biban de mare cu legume
20 November 2011
O
reteta delicioasa de biban de mare cu legume din: biban de mare, rosii,
vanata, dovlecel, morcov, ceapa rosie, ulei, patrunjel, lamaie, sare si
piper. Ingrediente: 2 bucati biban de mare 2 rosii 1 vanata 1 dovlecel 1
morcov mare 1 ceapa rosie 1 legatura patrunjel 50 ml ulei 1 lamaie sare
piper Mod…
Read more »
Read more »
Biryani aromat cu legume
20 November 2011
Se
încălzeşte cuptorul la 220° C/ gaz 7. Se încing 2 linguri de ulei
vegetal într-un vas termorezistent în cuptor. Se adaugă 1 conopidă
tocată, 2 cartofi dulci curăţaţi de coajă şi tăiaţi cubuleţe şi 1 ceapă
tăiată felii, amestecând pentru a se unge pe toate părţile cu ulei
încins. Se condimentează cu sare şi…
Read more »
Read more »
Tort pricomigdală cu ciocolată
20 November 2011
O
reteta delicioasa de tort pricomigdale cu ciocolata din: ciocolata
amaruie, albusuri, zahar tos, esenta de migdale, zahar pudra, migdale,
alune, ciocolata alba, lichior de migdale, sirop de ciocolata si alune.
Ingrediente: 150 g ciocolata amaruie, rupta bucati 3 albusuri 40 g zahar
tos cateva picaturi esenta de migdale 75 g zahar pudra, cernut 50…
Read more »
Read more »
Cocktail Mexican’s
20 November 2011
O
reteta simpla de Cocktail Mexican’s din: tequilla, curacao, sirop de
migdale, angostura si cirese. Ingrediente: 4 cl tequilla 2 cl Curacao 1
cl sirop de migdale 2 cl Angostura cirese Mod de preparare:
Ingredientele se amesteca bine cu gheata intr-un pahar de mixare, apoi
se toarna amestecul intr-un pahar de cocktail si se…
Read more »
Read more »
Chec cu broccoli
20 November 2011
O
reteta delicioasa de chec cu broccoli din: morcovi, broccoli, ardei
capia, oua, smantana, telemea, faina, praf de copt, sare si piper.
Ingrediente: 3 morcovi 300 g broccoli 2 ardei capia 5 ouă 300 g smântână
200 g telemea 300 g făină 1 praf de copt sare piper Mod de preparare:
Cureţi morcovii de…
Read more »
Read more »
Prăjitură cu pere şi şofran
20 November 2011
O
reteta delicioasa de prajitura cu pere si sofran din: unt, zahar tos,
oua, lapte dulce, praf de copt, sofran, gem de pere, scortisoara, sare,
esenta de migdale si glazura. Ingrediente: 150 g unt 150 g zahăr tos
două ouă 250 ml lapte dulce 500 g făină un pliculeţ praf de copt câteva
fire de…
Read more »
Read more »
Mâncare picantă de rădăcinoase şi linte
20 November 2011
Se
încing 2 linguri de ulei vegetal într-o tigaie mare şi se călesc 1
ceapă tocată şi 1 căţei de usturoi până se înmoaie. Se aruncă în tigaie
700g de cartofi curăţaţi de coajă şi tocaţi grosier, 4 morcovi tăiaţi
în felii groase şi 2 rădăcini de păstârnac tăiate în felii groase, se
măreşte focul…
Read more »
Read more »
Plum trifle
20 November 2011
O
reteta delicioasa de plum trifle din: prune, zahar, scortisoara,
cuisoare, suc de coacaze rosii, praf de budinca de ciocolata, branza de
vaci, zahar vanilat, frisca si pandispan cu cacao. Ingrediente: 500 g
prune 150 g zahar 1 baton de scortisoara 2 cuisoare 250 ml suc de
coacaze rosii 1 lingura praf de budinca de…
Read more »
Read more »
Pacheţele cu ananas şi şuncă
20 November 2011
O
reteta delicioasa de pachetele cu ananas si sunca din: foi de placinta,
dovlecel, rosii cherry, fenicul, ananas, sunca de porc, morcov, ou,
ulei de masline, seminte de mac, sare, piper si patrunjel. Ingrediente:
un pachet foi de plăcintă doi dovlecei 200 g roşii cherry jumătate de
fenicul o conservă ananas, 400 g şuncă de…
Read more »
Read more »
File de peşte cu dovlecei
20 November 2011
O
reteta delicioasa de file de peste cu dovlecei din: fileuri de cod,
dovlecei, praz, vanata, ulei de floarea soarelui, unt, ou, seminte de
mac, lamaie, sare, piper si marar. Ingrediente: 4 fileuri de cod
congelate doi dovlecei un fir de praz o vânătă 300 g făină 100 ml apă
100 ml ulei de floarea-soarelui…
Read more »
Read more »
Papanasi cu prune
20 November 2011
O
reteta delicioasa de papanasi cu prune din: branza de vaci, unt, oua,
pesmet, faina, miere, amidon, zahar, frisca, zahar vanilinat si unt.
Ingrediente: 500 g branza de vaci 100 g unt moale 4 oua 180 g pesmet 200
g faina 2-3 linguri miere 1 lingurita amidon 12 cuburi de zahar 100 ml
frisca 1…
Read more »
Read more »
Clatite cu carne tocata
20 November 2011
O
reteta delicioasa de clatite cu carne tocata din: oua, lapte, sare,
faina, ceapa, carne tocata, ulei, sare, piper, rosii, ardei gras, faina,
oua, pesmet si ulei. Ingrediente: pentru clatite: 2 ouă 400 ml lapte 1
vârf de cuţit sare 210 g făină pentru umplutura: 1 ceapă mare 300 g
carne tocată amestec 1 linguriţă…