luni, 18 februarie 2013

Retete de top #82


Retete de top:

Retete de post: Plăcintă cu ciuperci

21 March 2011
Retete de post: Plăcintă cu ciuperciO reteta de post de placinta cu ciuperci din: faina, apa, untdelemn, otet, sare, ciuperci de padure, ceapa, verdeata, untdelemn, sare si piper. Ingrediente: 500 g făină 200 ml apă 50 ml untdelemn o linguriţă cu oţet sare pentru umplutură: două kg ciuperci de pădure două cepe verdeaţă untdelemn sare piper   Mod de preparare:…
Read more »

Snitel la cuptor

21 March 2011
Snitel la cuptor  O reteta gustoasa de snitel din: carne de vita, ou, ulei, sare. Ingrediente: 400 g carne de vită pentru şniţel 1 ou 50 ml ulei 15 g sare   Mod de preparare: Tai carnea astfel încât să obţii 200 g pe fiecare porţie, o baţi şi o presari cu sare. Separi ouăle, baţi albuşurile…
Read more »

Foi cu mere

21 March 2011
Foi cu mereO reteta de foi cu mere din: faina de grau, apa, untdelemn, sare, zahar, mere, coaja de lamaie, zahar pudra, galbenus de ou, si o cana de lapte. Ingrediente: făină de grâu (cât e nevoie pentru a obţine un aluat moale) 7 linguri de apă 7 linguri de untdelemn 7 linguri de zahăr un praf…
Read more »

Pâine la ţest

21 March 2011
O reteta foarte simpla de paine la test din: faina de grau, sare si apa cat cuprinde. Ingrediente: 500 g făină de grâu sare apă cât cuprinde   Mod de preparare: Mai întâi se cerne faina, pentru a o curăţa de impurităţi, dar şi pentru a o aera. Făina se aşază într-o covată, iar în…
Read more »

Plăcintă cu ciuperci şi praz

20 March 2011
Plăcintă cu ciuperci şi prazO reteta de post de placinta cu ciuperci si praz din: faina de grau, margarina, apa, praf de copt, otet, praz, ciuperci, marar, untdelemn, smantana si oua. Ingrediente: pentru aluat: un kg făină de grâu două pachete de mar­garină (sau unt) 2-3 linguri de apă un praf de copt o jumătate de linguriţă de oţet…
Read more »

Pâine de casă

20 March 2011
O reteta de paine de casa din: faina de grau, drojdie, sare, zahar, apa calduta si untdelemn. Ingrediente: 500 g făină de grâu 10 g drojdie două linguri de sare o lin­guriţă de zahăr 250 ml apă călduţă facultativ: 6 linguri unt­delemn   Mod de preparare: Drojdia se lichefiază cu zahărul şi puţină apă călduţă.…
Read more »

Tocanita de pipote si inimi de pui

20 March 2011
Tocanita de pipote si inimi de puiO reteta simpla si gustoasa de tocanita de pipote si inimi de pui din: pipote si inimi de pui, ceapa, bulion, sare, piper si vegeta. Ingrediente: 1 kg pipote si inimi de pui 4 cepe bulion sare piper vegeta Mod de preparare: Se spala si se pun la fiert intr-o cratita potrivita pipotele si inimile…
Read more »

Drob de vinete cu peşte

20 March 2011
Drob de vinete cu peşteO reteta delicioasa de drob de vinete cu peste: vinete, ceapa, cartof, file de peste, oua, faina, pesmet, untdelemn, patrunjel verde, marar, sare, piper, rosii, untdelemn si sare. Ingrediente: două vinete de mărime potrivită patru cepe un cartof mai măricel 150 g de file de peşte (şalău, ştiacă sau crap) dezosat patru ouă 120 g…
Read more »

Cocktail Happy France

20 March 2011
Cocktail Happy FranceO retetă simpla de Cocktail Happy France din: coniac, Curacao, zeama de lamaie si jumatate de albus. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl Curacao 1 cl zeama de lamaie jumatate de albus   Mod de preparare: Agitam ingredientele intr-un shaker, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail.
Read more »

Tărhană cu sos de peşte

20 March 2011
Tărhană cu sos de peşteO reteta de tarhana cu sos de peste din: faina, macrou, ceapa, pasta de tomate, untdelemn, sare, piper, boia si usturoi pisat. Ingrediente: tărhană din 500 g făină două bucati macrou două cepe o lin­gură de pastă de tomate o cană de untdelemn sare piper boia usturoi pisat   Mod de preparare: Macrourile se pun…
Read more »

Vrăbioară cu unt şi muştar

20 March 2011
Vrăbioară cu unt şi muştarO reteta delicioasa de vrabioara cu unt si mustar din: vrabioara de vita, unt, mustar Dijon, ou, vin alb, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 600 gr vrăbioară de vită 100 gr unt 50 gr muştar Dijon 1 ou 100 ml vin alb 15 ml ulei  1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2 gr…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Dawa (video)

20 March 2011
Cum se prepara Cocktail Dawa (video)O reteta video simpla despre cum se prepara Cocktail Dawa din: Runny Honey, Tito;s Vodka si lime Juice. Ingrediente: 4 barspoons Runny Honey 2.5 oz Tito’s Vodka 1/2 oz Lime Juice
Read more »

Ficăţei de ştiucă

20 March 2011
Ficăţei de ştiucăO reteta simpla si gustoasa de ficatei de stiuca din: ficatei de stiuca, unt, vin, marar, sare si piper. Ingrediente: ficăţeii de la 8-10 ştiuci 3 linguri de unt un pahar mic de vin o legătură de mărar sare piper   Mod de preparare: Ficăţeii de ştiucă pot fi „recoltaţi" atunci când se eviscerează peştele.…
Read more »

Friptură de vită cu morcovi

20 March 2011
Friptură de vită cu morcoviO reteta absolut delicioasa de friptura de vita cu morcovi din: pulpa de vita, morcovi, portocala, miere, ulei, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 500 gr pulpă de vită 500 gr morcovi 1 portocală 50 gr miere 30 ml ulei 4 gr busuioc 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare: Morcovii se taie…
Read more »

Salată de peşte afumat dezosat cu măr

20 March 2011
Salată de peşte afumat dezosat cu mărO reteta simpla si gustoasa de salata de peste afumat dezosat cu mar din: peste afumat, mar, ceapa, maioneza si o lingurita de otet. Ingrediente: 300 g peşte afumat (dezosat) 300 g măr 3 cepe maioneză (obţinută dintr-un gălbenuş, cu untdelemn şi zeamă de lămâie) o linguriţă de oţet   Mod de preparare: Peştele se…
Read more »

Cocktail Top Ten

20 March 2011
Cocktail Top TenO reteta simpla de Cocktail Top Ten din: rachiu, nectar de piersici, nectar de visine, suc de grapefruit, felii de carambola si physalis. Ingrediente: 3 cl rachiu (weinbrand) 4 cl nectar de piersici 6 cl nectar de visine 4 cl suc de grepfruit felii de carambola 1 physalis   Mod de preparare: Rachiul si sucurile…
Read more »

Porc cu sos de praz

20 March 2011
Porc cu sos de prazO reteta simpla si gustoasa de porc cu sos de praz din: file de porc, praz, unt, faina, ulei, sare, piper alb si coriandru. Ingrediente: 600 gr file de porc 400 gr praz 50 gr unt 70 gr faină 20 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper alb 4 gr coriandru   Mod de…
Read more »

Salată de peşte afumat cu zeama de lamaie

20 March 2011
Salată de peşte afumat cu zeama de lamaieO reteta delicioasa de salata de peste afumat cu zeama de lamaie din: peste afumat, ceapa, morcovi, untdelemn, otet, masline, sare, frunze de salata si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g peşte afumat 200 g ceapă 100 g morcovi 2 linguri de untdelemn o lingură de oţet 70 g măsline fără sâmburi sare 2-3 frunze…
Read more »

Morning Glory Cocktail

20 March 2011
Morning Glory CocktailO reteta de cocktail Morning Glory din: rachiu, whisky, Pernod, Curacao, sirop de zahar, sifon si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl whisky 1 strop de Pernod 2 picaturi de Curacao 2 lingurite de sirop de zahar sifon spirala din coaja de lamaie   Mod de preparare: Ingrediente se amesteca cu…
Read more »

Fluture cu sos

20 March 2011
Fluture cu sosO reteta delicioasa de fluture cu sos din: file de porc, cas, smantana, unt, ceapa verde, rinichi, marar, sare si piper. Ingrediente: 600 gr file de porc 100 gr caş proaspăt 100 gr smântână 50 gr unt 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de ridichi 4 fire de mărar 20 gr sare 2 gr…
Read more »

Găluşte de ştiucă

20 March 2011
Găluşte de ştiucăO reteta de galuste de stiuca din: stiuca, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, oua, faina, lapte, paine, marar, patrunjel verde, piper si sare. Ingrediente: o ştiucă de aproximativ 800 g 200g cartofi un morcov o rădăcină de pătrunjel un păstârnac o ţelină mică o ceapă două ouă o lingură de făină 40…
Read more »

Fudulii cu piper verde

19 March 2011
Fudulii cu piper verdeO reteta de fudulii cu piper verde din: fudulii, smantana, mustar, otet, ulei, sos de soia, foi de dafin, sare, piper si boabe de piper verde. Ingrediente: 600 gr fudulii 100 gr smântână 30 gr muştar 30 ml oţet 30 ml ulei 20 ml sos de soia 2 foi de dafin 20 gr sare 2…
Read more »

Cocktail Cognac Collins

19 March 2011
Cocktail Cognac CollinsO reteta de Cocktail Cognac Collins din: coniac, sirop de zahar, suc de lamaie, felii de lamaie si cirese. Ingrediente: 4-6 cl coniac 2 lingurite de sirop de zahar sucul unei jumatati de lamaie felii de lamaie cirese   Mod de preparare: Siropul, sucul de lamaie si coniacul se amesteca cu gheata zdrobita fin intr-un…
Read more »

Tocană de peşte

19 March 2011
O reteta de tocana de peste din: peste, ceapa, untdelemn, faina, pasta de tomate, vin, piper, usturoi, cimbru si zeama de lamaie. Ingrediente: un kg de peşte (biban, roşioară, crăpcean ş.a.) 400 g ceapă 100 ml untdelemn 3 linguri de făină 50 g pastă de tomate 100 ml vin piper usturoi cimbru zeamă de lămâie…
Read more »

Porc cu carnati si mozzarella

19 March 2011
Porc cu carnati si mozzarellaO reteta delicioasa de porc cu carnati si mozzarella din: ceafa de porc, carnaciori picanti, mozzarella, rosii, dovlecei, ardei iute, usturoi, vin alb, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 400 gr ceafă de porc 200 gr cârnăciori picanţi 200 gr mozzarella 100 gr roşii 100 gr dovlecei 1 ardei iute 2 căţei de usturoi 100…
Read more »

Marinată de macrou cu mujdei de usturoi

19 March 2011
Marinată de macrou cu mujdei de usturoiO reteta simpla si delicioasa de marinata de macrou cu mujdei de usturoi din: macrou, usturoi, otet, untdelemn, sare, piper si foi de dafin. Ingrediente: 1,5 kg macrou 50 usturoi 50 ml oţet 100 ml untdelemn sare piper foi de dafin   Mod de preparare: Peştele se curăţă şi se filetează, se sărează şi se…
Read more »

Lasagna cu carne tocata

18 March 2011
Lasagna cu carne tocataO reteta absolut delicioasa de Lasagna cu carne tocata din: foi lasagna, carne tocata, ceapa, usturoi, vin rosu, bulion de rosii, sare, piper, unt, faina, lapte, cascaval si 1 ou. Ingrediente: 1 pachet foi lasagna panzzani 1 kg carne tocata (amestec carne de porc cu carne de vaca) 1 ceapa 4 catei usturoi 1 pahar…
Read more »

Ştiucă umplută cu ştiucă

18 March 2011
Ştiucă umplută cu ştiucăO reteta delicioasa de stiuca umpluta cu stiuca din: stiuca, ceapa, franzela, stafide, oua, untdelemn, vin sec, sare, piper, zahar, verdeata, lamaie, maioneza si tarhon. Ingrediente: o ştiucă mare şi una mică două cepe trei felii de franzelă 100 g stafide două ouă 50 ml untdelemn 3 pahare de vin sec sare piper zahăr verdeaţă…
Read more »

Cotlet gratinat

18 March 2011
Cotlet gratinatO reteta simpla si gustoasa de cotlet gratinat din: cotlet de porc, paine, rosii, ardei kapia, ardei iute, sos de soia, sos de usturoi, ulei, otet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 gr cotlet de porc 4 felii de pâine 300 gr roşii 300 gr ardei kapia 1 ardei iute 30 gr miere 50 gr…
Read more »

Cum se prepara Tocanita traditionala de vita cu oregano (video)

18 March 2011
Cum se prepara Tocanita traditionala de vita cu oregano (video)O reteta video despre cum se prepara tocanita raditionala de vita cu oregano din: pulpa de vita, ceapa rosie, ceapa alba, usturoi, ardei rosii, morcovi, patrunjel, oregano, cimbru, ulei de masline, sare si piper.   Ingrediente: pulpa vita ceapa rosie, alba usturoi ardei rosii morcovi patrunjel oregano cimbru ulei masline sare piper   Mod de…
Read more »

Cocktail French

18 March 2011
Cocktail FrenchO reteta de Cocktail French din: coniac, grand Marnier, sirop de grenadine si sifon. Ingrediente: 4 cl coniac 2 cl Grand Marnier 3 stropi sirop de grenadine 4 cl sifon   Mod de preparare: In shakerul umplut cu gheata turnam coniacul Grand Marnier si siropul de grenadine; agitam apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail.…
Read more »

Ştiucă umplută, la cuptor

18 March 2011
Ştiucă umplută, la cuptorO reteta gustoasa de stiuca umpluta, la cuptor din: stiuca, untdelemn, oua, patrunjel, stafide, nuci, ceapa, paine, lapte, sare, piper, smantana si 3 linguri de mustar. Ingrediente: o ştiucă de 1,5 kg o jumătate de ceaşcă de untdelemn două ouă 3 linguri de pătrunjel proaspăt tocat 50 g stafide miezul de la două nuci o…
Read more »

Cod cu sos alb

18 March 2011
Cod cu sos alb  O reteta de cod cu sos alb, faina, cartofi, usturoi, lamai, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 5-6 fileuri de cod 2-3 linguri făină 2 cartofi 4-5 căţei de usturoi 2 lămâi sare piper 2-3 linguri ulei de măsline   Mod de preparare: Cureţi, tai cartofii şi îi ţ| fl pui la fiert.Tai…

Ştiucă umplută, fiartă

18 March 2011
Ştiucă umplută, fiartăO reteta absolut delicioasa de stiuca umpluta, fiarta din: stiuca, ceapa, untdelemn, paine, zahar, albus de ou, zarzavat de supa, zeama de lamaie, sare, piper, hrean, otet, miere si un morcov. Ingrediente: o ştiucă de 1,5 kg 3 cepe 120 ml untdelemn miezul de la o felie de pâine 20 g zahăr un albuş de…
Read more »

Muşchi file cu bacon

18 March 2011
Muşchi file cu baconO reteta absolut delicioasa de muschi file cu bacon din: file de porc, bacon, rosii, ceapa verde, ulei, coniac, sare si piper. Ingrediente: 600 gr file de porc 100 gr bacon 100 gr roşii 1 legătură de ceapă verde 30 ml ulei 50 ml coniac 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare:…
Read more »

Păstrăv cu ţelină

18 March 2011
O reteta gustoasa de pastrav cu telina din: pastravi, ceapa, usturoi, maioneza, lamai, vin alb, sare, piper si otet. Ingrediente: 3-4 păstrăvi, de aproximativ 300-400 g fiecare o ceapă doi căţei de usturoi 400 g ţelină o cană de maioneză (pregătită dintr-un ou, untdelemn şi zeamă de lămâie) două lămâi un pahar cu vin alb…
Read more »

Between The Sheets Cocktail

18 March 2011
Between The Sheets CocktailO reteta delicioasa de cocktail Between the sheets din; coniac, rom alb, curacao triple sec, suc de lamaie si cirese de cocktail sau coaja de lamaie. Ingrediente: 2 cl coniac 2 cl rom alb 2 cl Curacao Triple Sec 1 cl suc de lamaie cirese de cocktail sau coaja de lamaie   Mod de preparare:…
Read more »

Specialitate slovacă

18 March 2011
Specialitate slovacăO reteta de specialitate slovaca din: varza murata, prune uscate, carnati afumati, ulei, rosii, piper si boia iute. Ingrediente: 600 gr varză murată 200 gr prune uscate 100 gr cârnaţi afumaţi 50 ml ulei 100 gr roşii 2 gr piper 5 gr boia iute   Mod de preparare: Varza murată se ţine la desărat, apoi…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Imperial (video)

18 March 2011
Cum se prepara Cocktail Imperial (video)O reteta video despre cum se prepara Cocktail Imperial din: Aperol, Lime Juice si Gin. Ingrediente: 1.5 oz Aperol 1.5 oz Lime Juice 1 oz Gin
Read more »

Păstrăvi pe pat de cartofi

18 March 2011
Păstrăvi pe pat de cartofiO reteta de pastravi pe pat de cartofi din: pastravi, cartofi, ardei, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, sare, pipet, zeama de lamaie, patrunjel verde si mujdei de usturoi. Ingrediente: 6-8 păstrăvi de mărime potrivită un kg cartofi 700-800 g din alte legume pe care le ai la îndemână: ardei, ceapă, mor­cov, rădăcină de pătrunjel, sare,…
Read more »

Salata de ridiche alba

18 March 2011
Salata de ridiche alba  O reteta delicioasa din: ridichir alba, marar, masline,zema de lamaie, zahar si piper. Ingrediente: 1 ridiche albă orice fel de peşte (dar nu conservat în sos de roşii) 1 legătură de mărar 100 g măsline (verzi, negre, după gust) ulei zeamă de lămâie 1 vârf de cuţit de zahăr piper   Mod de preparare:…
Read more »

Chifteluţe de pui cu sos de iaurt

18 March 2011
Chifteluţe de pui cu sos de iaurtO reteta simpla de chiftelute de pui cu sos de iaurt din: piept de pui, iaurt, ceapa, usturoi, oua, lamaie, ulei, ceapa verde, sare si piper. Ingrediente: 400 gr piept de pui 150 gr iaurt 100 gr de ceapă 4 căţei de usturoi 2 ouă 1 lămâie 100 ml ulei 1/2 legătură de ceapă verde…
Read more »

Cartofi cu ton si muraturi

18 March 2011
Cartofi cu ton si muraturi  O reteta delicioasa de cartofi cu ton, castraveti, gogosari, ceapa, patrunjel si sare. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 5 castraveţi muraţi 1 gogoşar murat 2 cepe mari 1 conservă de ton în suc propriu 1 legătură pătrunjel sare   Mod de preparare: Pui să fiarbă cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Desfaci cutia şi pui peştele…
Read more »

Şalău cu susan si sos de smântână

18 March 2011
Şalău cu susan si sos de smântână  O reteta de salau cu susan, sos de smantana, unt, faina, boia, usturoi, ardei gras, salvie, seminte de susan, ou si ulei. Ingrediente: 4 fileuri de şalău (100 g/buc.) unt cât o nucă 1 lingură făină 2 căni lapte 1 linguriţă boia 2 căţei usturoi 1/2 ardei gras tăiat cubuleţe câte o lingură de…
Read more »

Păstrăv pe pat de legume

18 March 2011
Păstrăv pe pat de legumeO reteta gustoasa de pastrav pe pat de legume din: pastravi, cartofi, vinete, ceapa, rosii, suc de rosii, untdelemn, sare, piper si vin. Ingrediente: doi păstrăvi, de aproximativ 300-400 g fiecare 3 cartofi două vinete două cepe două roşii două pahare de suc de roşii 3-4 linguri de untdelemn sare piper facultativ: 100 ml vin.…
Read more »

Tort cu cremă de cafea

18 March 2011
Tort cu cremă de cafea  O reteta deliciosa de tort cu crema de cafea , faina, margarina, zahar, nuci, vanilie si gem acrisor. Ingrediente blat: 200 g făină 200 g margarină 200 g zahăr 100 g nuci esenţă de vanilie şi lămâie 100 g gem acrişor Ingrediente cremă: 100 g margarină 150 g zahăr 2 linguri cafea foarte concentrată…
Read more »

Snitel din zarzavat

18 March 2011
Snitel din zarzavat  O reteta delicioasa de snitel din: morcovi, fasole verde, pareunjel, rosii, ou, faina, ulei, pesmet si verdeata. Ingrediente: 2 morcovi 100 g fasole verde 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 kg roşii l ou 4-5 linguri de făină 150 ml ulei 100 g pesmet verdeaţă după gust Mod de preparare: Cureţi pătrunjelul şi  morcovii, îi…
Read more »

Cocktail Sărut de vişine

18 March 2011
Cocktail Sărut de vişineO reteta de cocktail sarut de visine din: rachiu, lichior de visine, suc de portocale, suc de lamaie, ginger ale, visine si busuioc. Ingrediente: 8 cl rachiu (Weinbrand) 4 cl lichior de visine 8 cl suc de portocale 4 cl suc de lamaie Ginger Ale 4 visine busuioc   Mod de preparare: Turnam rachiul, lichiorul…
Read more »

Păstrăvi la grătar

18 March 2011
Păstrăvi la grătarO reteta absolut delicioasa de pastravi la gratar din: pastravi, untdelemn, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 3-4 păstrăvi de câte 300-400 g fiecare untdelemn o lămâie sare piper facultativ: 50 g unt   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă de solzi, se eviscerează se spală, se presară sare şi piper şi se ung cu untdelemn…
Read more »

Halva

18 March 2011
Halva  O reteta de halva din: margarina, gris, zahar, nuca si esenta de migdale. Ingrediente: 1 pachet margarina 1 pahar gris 2 pahare zahăr 3 pahare cu apă 1 ceaşcă nucă toca­tă 1 sticluţă esenţă de migdale   Mod de preparare: Pui zahărul şi apa la fiert ca să obţii un sirop, într-o crăticioară pui…
Read more »

Rulada de cartofi cu carne si sos de rosii

18 March 2011
Rulada de cartofi cu carne si sos de rosii  O reteta de rulada de cartofi, carne de vita, sos de rosii, faina, unt, ou, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi 100 g carne de vită slabă 100 g făină 50 g unt 1 ou 10 g sare 3 linguri sos de roşii 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Pdi carnea la fiert…
Read more »

Pleurotus la gratar

18 March 2011
Pleurotus la gratar  O reteta gustoasa de pleurotus la gratar cu rosii, usturoi, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g pleurotus 200 g roşii mici 3 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 6 linguri ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Speli şi usuci ciupercile,le aşezi în foaie de alu- miniu,…
Read more »

Saramură din peşte oceanic

18 March 2011
O reteta gustoasa de saramura din peste oceanic din: peste oceanic, sare, zeama de lamaie, untdelemn, sare, usturoi, ardei iute si foi de dafin. Ingrediente: 1,5 kg peşte oceanic (cod, stavrid, merluciu, macrou) sare zeamă de lămâie puţin untdelemn pentru saramură: 2 1 apă sare doi căţei de usturoi un ardei iute piper boabe foi…
Read more »

Friptură de pui cu brânză

18 March 2011
Friptură de pui cu brânzăO reteta delicioasa de friptura de pui cu branza din: piept de pui, morcovi, branza de vaci, cascaval, unt, oua, patrunjel, sare si piper alb. Ingrediente: 600 gr piept de pui 400 gr morcovi 150 gr brânză de vaci 50 gr caşcaval 50 gr unt 2 ouă 2 fire de pătrunjel 20 gr sare 2…
Read more »

Pilaf de morcovi

18 March 2011
Pilaf de morcovi  O reteta gustoasa de pilaf de morcovi, orez, pastarnac, unt si verdeata. Ingrediente: 75 g orez 70 g morcovi 50 g păstârnac 15 g unt 1 legătură de verdeaţă Mod de preparare: Pui să fiarbă 1 I de apă şi când clocoteşte pui zarzavatul întreg.După ce a fiert, îl scoţi, strecori zeama şi în…
Read more »

Salată de praz marinat cu maioneza de ţelina

18 March 2011
Salată de praz marinat cu maioneza de ţelina  O reteta de salata de praz, telina, ulei, otet, sare si piper. Ingredinte: 6-7 fire de praz 1/2 ceaşcă ulei 1/2 ceaşcă oţet diluat cu apă sare piper Mod de preparare: Iei numai par­tea albă de la praz, îl tai în bucăţi de 6-7 cm lungime şi îl fierbi în apă clocotită cu sarea…
Read more »

Tocana cu masline

18 March 2011
Tocana cu masline  O reteta gustoasa de tocana de masline din: masline verzi, ceapa, suc de rosii, telina, verdeata, sare, piper. Ingrediente: 300 g măsline verzi 3 cepe 500 ml suc de roşii 1 ţelină mică 1 legătură verdeaţă sare piper Mod de preparare: Guşti măslinele şi dacă sunt prea sărate, le pui în apă pentru câteva…
Read more »

Crap la grătar

18 March 2011
O reteta de crap la gratar din: crap, usturoi, sare, vin si untdelemn. Ingrediente: un crap mare (de aproximativ 2 kg) o căpăţână de usturoi sare vin untdelemn   Mod de preparare: Se curăţă crapul, se spală, se porţionează, se sărează şi se lasă 10 minute pentru a-1 pătrunde sarea. Grătarul se încinge şi se…
Read more »

Cocktail Sunset

17 March 2011
Cocktail SunsetO reteta delicioasa de Cocktail Sunset din: rachiu, lichior de visine, suc de ananas, suc de portocale, felii de limeta si bucati de capsuni. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl lichior de visine 6 cl suc de ananas 6 cl suc de portocale felii de limeta bucati de capsuni   Mod de preparare: Mixam…
Read more »

Saramură de chefal sau lufar

17 March 2011
Saramură de chefal sau lufarO reteta de saramura de chefar sau lufar din: chefal sau lufar, sare, zeama de lamaie, usturoi, ardei iute, sare, apa, boabe de piper, foi de dafin, cimbru, usturoi, untdelemn, rosii, patrunjel, otet si untdelemn. Ingrediente: 2-3 peşti (chefal sau lufar), cântărind aproximativ 1,5 kg sare zeamă de lămâie doi căţei de usturoi un ardei…
Read more »

Piept de pui cu banane

17 March 2011
Piept de pui cu bananeO reteta de piept de pui cu banane din: piept de pui, banane, cascaval, orez, vin alb, menta, sare, boia, piper alb si oregano. Ingrediente: 600 gr piept de pui 500 gr banane 100 gr caşcaval 100 gr orez 100 ml vin alb 30 gr unt 1 crenguţă de mentă 20 gr sare 2 gr…
Read more »

Saramură de burtă de crap

17 March 2011
O reteta absolut delicioasa de saramura de burta de crap din: crap, sare grunjoasa, ardei iute, patrunjel verde, marar, sare, piper, cimbru, foi de dafin, usturoi, untdelemn si o rosie mare. Ingrediente: un crap de 1,2 kg o cană de sare grunjoasă un ardei iute câteva fire de pătrunjel verde şi mărar pentru saramură: apă…
Read more »

Fatteh cu pui si sos tahina

17 March 2011
Fatteh cu pui si sos tahinaO reteta absolut delicioasa de fatteh cu pui din: piept de pui, paine toast, sos tahina, iaurt, lamaie, ulei de masline, foi de dafin, curry, boia iute, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 600 gr piept de pui 200 gr pâine toast 50 gr sos tahina 200 gr iaurt 1/2 lămâie 30 ml ulei de măsline…
Read more »

Cocktail American Beauty

17 March 2011
Cocktail American BeautyO reteta simpla de cocktail American Beauty din: brandy, vermut rosu, suc de portocale, lichior de menta alba si vin bordeaux. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl vermut rosu 2 cl suc de portocale 3 cl lichior de menta alba (Creme de Menthe) 2 cl vin bordeaux   Mod de preparare: Mixam brandy-ul, vermutul, sucul…
Read more »

Plachie de crap

17 March 2011
Plachie de crapO reteta delicioasa de plachie de crap din: crap, rosii, usturoi, ceapa, sare, piper, untdelemn, lamaie, pasta de tomate si un pahar de vin. Ingrediente: un crap de aproximativ 1,5 kg 4-5 roşii 5-6 căţei de usturoi 3-4 cepe sare piper untdelemn o lămâie o lingură de pastă de tomate o jumătate de pahar de…
Read more »

Chiftele tripolitane

17 March 2011
Chiftele tripolitaneO reteta de chiftele tripolitane din: carne tocata de pui, ceapa, cartofi, usturoi, praz, pasta de tomate, oua, ulei, faina, pesmet, patrunjel, scortisoara, sare, piper si boia. Ingrediente: 300 gr carne tocată de pui 100 gr ceapă 350 gr cartofi 3 căţei de usturoi 1 fir de praz 50 gr pastă de tomate 2 ouă…

Crap cu roşii

17 March 2011
Crap cu roşiiO reteta gustoasa de crap cu rosii din: crap, rosii, ardei gras, untdelemn, ceapa, usturoi, patrunjel verde, cimbru, sare, piper si vin alb sec. Ingrediente: un crap de 1,5-2 kg 6 roşii 5 ardei graşi 200 ml untdelemn 3 cepe o căpăţână de usturoi o legătură de pătrunjel verde o crenguţă de cimbru sare piper…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Voodoo Lady (video)

17 March 2011
Cum se prepara Cocktail Voodoo Lady (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Voodoo Lady din: Cognac, Triple Sec si lemon Juice. Ingrediente: 1 oz Cognac 1 oz Triple Sec 1 oz Lemon Juice
Read more »

Orez cu telina

17 March 2011
Orez cu telina  O reteta de orez cu telina, morcov, ceapa, ulei, sos de rosii si sare. Ingrediente: 250 g orez 2 ţeline potrivite 1 morcov 1 ceapă 6 linguri ulei 1 pahar sos de roşii sau 1 lingură bullion diluat cu 1/2 pahar apă sare   Mod de preparare: Speli si cureti legumele, ceapa o tai…
Read more »

Praz umplut cu orez

17 March 2011
Praz umplut cu orez  O reteta gustoasa de praz umplut cu orez, ceapa, faina, sare, bulion, ulei. Ingrediente: 1,5 kg praz 300 g orez 1 ceapă 1 lingură făină sare 3 linguri bulion ulei Mod de preparare: Cureţi şi tai prazul bucăţi de 5-6 cm lungi­me. Fiecărei bucăţi îi scoţi miezul (şi vei avea nişte tuburi goale), îl…
Read more »

Mancare de gulii cu patrunjel si marar

17 March 2011
Mancare de gulii cu patrunjel si marar  O reteta delicioasa de mancare de gulii din: margarina, ceapa, faina, zahar, marar, patrunjel si gulii. Ingrediente: 1 kg gulii 2 linguri margarina 1 ceapă mare 2 linguri făină 1/2 linguriţă de zahăr mărar şi pătrunjel tocat   Mod de preparare: Cureţii guliile de coajă şi le tai felii de 1 cm grosime. Treci…
Read more »

Reteta zilei: Pachetele de primavara cu carne tocata si legume

16 March 2011
Reteta zilei: Pachetele de primavara cu carne tocata si legumeO reteta delicioasa de pachete de primavara cu carne tocata si legume din: pachet aluat foietaj, varza, ardei galben, ardei rosu, telina, ceapa verde, amestec de carne tocata, usturoi, morcovi, vegeta, boia dulce, sos de soia, sare, piper si oua. Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj 1/2 varza 1 ardei galben 1 ardei rosu 1/2 telina…
Read more »

Stinger Cocktail

16 March 2011
Stinger CocktailO reteta foarte simpla de Cocktail Stinger din: brandy si lichior menta alba. Ingrediente: 4 cl brandy 2 cl lichior de menta alba (Creme de Menthe)   Mod de preparare: Amestecam brandy-ul cu lichiorul de menta si cu gheata intr-un pahar de mixare, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail sau intr-un pahar de coniac…
Read more »

Muschi de porc cu hribi (video)

16 March 2011
Muschi de porc cu hribi (video)O reteta video delicioasa de muschi de porc cu hribi din: muschi de porc, hribi, ulei de masline, vin, unt, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: muschi de porc hribi faina ulei de masline vin unt patrunjel usturoi sare piper   Mod de preparare: Se incinge putin ulei de masline in tigaie, apoi se adauga…
Read more »

Peşte la disc cu patrunjel si busuioc verde

16 March 2011
Peşte la disc cu patrunjel si busuioc verdeO reteta delicioasa de peste la disc cu patrunjel si busioc verde din: peste, sare, untdelemn, suc de rosii, usturoi, patrunjel si busuioc verde. Ingrediente: pproximativ 400 g peşte de persoană sare untdelemn suc de roşii usturoi pătrunjel şi busuioc verde   Mod de preparare: Peştele, curăţat şi eviscerat, se taie în porţii mari şi…
Read more »

Pui cu sos buzoian

16 March 2011
Pui cu sos buzoianO reteta foarte gustoasa de pui cu sos buzoin din: ciocanele de pui, rosii, grefe, unt, vin alb, usturoi, sare si piper alb. Ingrediente: 600 gr ciocănele de pui 200 gr roşii 200 gr grefe 50 gr unt 100 ml vin alb 4 căţei de usturoi 20 gr sare 2 gr piper alb   Mod…
Read more »

Borş ardelenesc de peşte (crap)

16 March 2011
Borş ardelenesc de peşte (crap)O reteta gustoasa de bors ardelenesc de peste din: capete si cozi de crap, ceapa, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, rosii, verdeata, untdelemn, sare, piper, bors de putina si smantana. Ingrediente: capete şi cozi de crap două cepe doi morcovi două rădăcini de pătrunjel un păstârnac doi ardei graşi 4 roşii o legătură de verdeţă…
Read more »

Noodle cu brânză

16 March 2011
Noodle cu brânzăO reteta simpla de nudle cu branza din: cartofi, faina de grau, ou, sare, unt si branza de burduf. Ingrediente: un kg cartofi făinoşi 400 g făină de grâu un ou sare unt 300g brânză de burduf sau în coajă de brad sau caş sărat dat prin râzătoare   Mod de preparare: Cartofii curăţăţi se…
Read more »

Vareniki – Coltunaşi

16 March 2011
Vareniki – ColtunaşiO reteta simpla de varenki din: faina, ou, branza sarata, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 250 g făină un ou 200 g brânză sărată o cană de smântână 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Se pregăteşte un aluat ca pentru tăiţei din faină, apă, ou şi sare. Se lasă să se…
Read more »

Cocktail Private Lover

16 March 2011
Cocktail Private LoverO reteta simpla de Cocktail Private Lover din: rachiu, nectar de piersici, suc de grapefruit, carambola si capsuni. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 2 cl nectar de piersici 2 cl suc de grepfruit o felie de carambola capsuni   Mod de preparare: Mixam rachiul si sucurile de fructe intr-un shaker, pe urma turnam bautura intr-o…
Read more »

Cremă de smântână cu marmeladă

16 March 2011
Cremă de smântână cu marmeladăO reteta gustoasa de crema de smantana cu marmelada din: smantana, marmelada, miez de nuca si rom. Ingrediente: 250g smântână (20-25% grăsime) 250 g marmeladă 100 g miez de nucă 50 ml rom   Mod de preparare: Mai întâi se freacă marmelada, după care se începe încorporarea smântânii în ea, puţin câte puţin. Miezul de…
Read more »

Lapte de bou

16 March 2011
Lapte de bouO reteta foarte simpla si foarte gustoasa de lapte de bou din: seminte de dovleac, lapte si sare. Ingrediente: 4 căni de seminţe de dovleac, descojite un litru de lapte sare   Mod de preparare: Laptele se fierbe la foc mic. Seminţele se prăjesc la cuptor şi după aceea se macină până se face o…
Read more »

Cremă de brânză cu nuci

16 March 2011
Cremă de brânză cu nuciO reteta simpla de crema de branza cu nuci din: branza de vaci, telemea, smantana, unt, miez de nuca si usturoi. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 400 g telemea 200 g smântână 200 g unt 300 g miez de nucă o jumătate de căpăţână de usturoi pentru decor: miezul de la 10 nuci  …
Read more »

Cartofi cu brânză şi piept de pui

16 March 2011
Cartofi cu brânză şi piept de puiO reteta absolut delicioasa de cartofi cu branza si piept de pui din: cartofi, piept de pui, branza de burduf, branza de vaci, oua, ulei de masline, sare, piper alb si chimen. Ingrediente: 600 gr cartofi 200 gr piept de pui 100 gr branza de burduf 200 gr branza de vaci 2 oua 30 ml…
Read more »

Găluşte din brânză de vaci

16 March 2011
O reteta simpla de galuste din branza de vaci din: margarina, branza de vaci, faina, pesmet si un ou. Ingrediente: 400 g brânză de vaci 50 g margarină (sau unt) o cană de făină o cană de pesmet un ou   Mod de preparare: Se amestecă mai întâi brânza cu margarina (sau untul). Marga­rina (untul)…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Saint Rita (video)

16 March 2011
Cum se prepara Cocktail Saint Rita (video)O reteta video simpla despre cum se prepara Cocktail Saint Rita din: Cielo Tequila, St. Germani si Lime juice. Ingrediente: 1.5 oz Cielo Blanco Tequila 1.5 oz St. Germain 1/2 oz Fresh Squeezed Lime Juice
Read more »

Sarmale cu urdă şi smântână

16 March 2011
O reteta delicioasa de sarmale cu urda si smantana din: urda, orez, foi de vita, ceapa verde, marar, patrunjel, margarina, faina, lamaie, ou, smantana, cimbru si sare. Ingrediente: 800g urdă 75 g orez 40-50 foi de viţă ceapă verde mărar pătrunjel 100 g margarină două linguri cu făină o lămâie un ou 5-6 linguri cu…
Read more »

Retete de post: Tărhană cu varză

16 March 2011
Retete de post: Tărhană cu varzăO reteta de post de tarhana cu varza din: tarhana, faina, varza murata, morcovi, gogosar, untdelemn, sare, piper, dafin si facultativ caeva linguri de smantana. Ingrediente: tărhană 500 g făină o căpăţână de varză murată doi mor­covi un gogoşar scos din oţet o ceşcuţă de untdelemn sare piper dafin facultativ: câteva linguri de smântână  …
Read more »

Cocktail Brandy Crusta

16 March 2011
Cocktail Brandy CrustaO reteta simpla de Cocktail Brandy Crusta din: brandy, suc de lamaie, sirop de zahar, Angostura, Maraschino, spirala de lamaie si zahar. Ingrediente: 5 cl brandy 1 cl suc de lamaie 1 lingurita de sirop de zahar 3 cl Angostura 1 lingura de Maraschino spirala de lamaie pentru crusta: lamaie si zahar   Mod de…
Read more »

Retete de post: Sarmale cu fasole albă

16 March 2011
Retete de post: Sarmale cu fasole albăO reteta de post de sarmale cu fasole alba din: fasole alba, varza, ardei, ceapa, morcovi, orez, suc de rosii, pasta de rosii, cimbru, marar, piper, sare si o foaie de dafin. Ingrediente: 300 g fasole albă o varză mică (murată) un ardei o ceapă doi morcovi 100 g orez o cană de suc de…
Read more »

Tărhană cu fân de urzici

16 March 2011
O reteta de post de tarhana cu fan de urzici din: tarhana, urzici uscate, pasta de tomate, morcov, ceapa, sare, piper, mujdei de usturoi si facultativ braza tare. Ingrediente: tărhană din 500 g făină două mâini de urzici uscate o lin­gură de pastă de tomate un morcov o ceapă sare piper mujdei de usturoi facultativ:…
Read more »

Pui Marsala

16 March 2011
Pui MarsalaO reteta absolut delicioasa de Pui Marsala din: piept de pui, ciuperci, vin Marsala, ceapa verde, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 gr piept de pui 300 gr ciuperci 100 ml vin Marsala 1 legătură de ceapă verde 30 gr faină 30 ml ulei 20 gr sare 5 gr piper   Mod de preparare:…
Read more »

Tărhană cu mursă

16 March 2011
O reteta gustoasa de tarhana cu mursa din: faina de grau, untdelemn, oua, apa, zahar, scortisoara si cuisoare. Ingrediente: pentru tărhană: 500 g făină de grâu 50 ml untdelemn două ouă pentru mursă: 500 ml apă 200 g zahăr un baton de scorţişoară două cuişoare   Mod de preparare: Din făină, untdelemn şi ouă se…
Read more »

Retete de post: Sarmale cu păsat

16 March 2011
O reteta de post de sarmale cu pasat din: ceapa, untdelemn, pasat, pasta de tomate, patrunjel verde, marar, cimbru, sare, piper, frunze de vita de vie, apa si vin. Ingrediente: 5 cepe 5 linguri de untdelemn 250g păsat (boabe de porumb zdrobite sau crupe de porumb) 3 linguri de pastă de tomate două linguri de…
Read more »

Retete de post: Tărhană cu cartofi

16 March 2011
Retete de post: Tărhană cu cartofiO reteta de post de tarhana de cartofi din: tarhana, cartofi, untdelemn, sare, piper, boia si busuioc uscat. Ingrediente: tărhană din 500 g făină un kg cartofi 250 g ceapă o cană de untdelemn sare piper boia busuioc uscat   Mod de preparare: Cartofii se fierb întregi, se despieliţează se taie cubuleţe. Ceapa se taie…
Read more »

Păpuşi de dragavei

16 March 2011
Păpuşi de dragaveiO reteta de post de papusi de dragavei din: frunze de stevie, ardei iute, morcov, ceapa, otet si sare. Ingrediente: 40 frunze de ştevie un ardei iute un morcov o ceapă oţet sare facultativ: 4 linguri de untdelemn   Mod de preparare: Frunzele de ştevie se spală, se curăţă de vinele prea groase şi se…
Read more »

Cocktail Bombay

16 March 2011
Cocktail BombayO reteta foarte simpla de Cocktail Bombay din: coniac, vermut sec, curacao si rachiu de anason. Ingrediente: 2 cl coniac 1 cl vermut sec 2 picaturi Curacao 1 strop rachiu de anason   Mod de preparare: Punem cuburi de gheata intr-un pahar de mixare, amestecam ingredientele, apoi vom servi intr-un pahar de cocktail rece.
Read more »

Pulpe de pui cu ananas

16 March 2011
Pulpe de pui cu ananasO reteta absolut delicioasa de pulpe de pui cu anans din: pulpe de pui, ananas, orez, morcovi, pastarnac, ceapa, compot de ananas, miere, vin alb, pasta de rosii, unt, sare si piper. Ingrediente: 600 gr pulpe de pui 100 gr orez 100 gr morcovi 100 gr păstârnac 50 gr ceapă 200 gr compot de ananas…
Read more »

Retete de post: Legume umplute cu grâu

16 March 2011
Retete de post: Legume umplute cu grâuO reteta de post de legume umplute cu grau din: vinete, dovlecei, grau, ceapa, ardei rosii, ardei galben, marar, sare, piper si untdelemn. Ingrediente: 4 vinete 4 dovlecei 4 roşii 400 g grâu fiert o ceapă doi ardei roşii un ardei galben o legătură de mărar sare piper untdelemn facultativ: smântână.   Mod de preparare:…

Retete de post: Sarmale cu grâu zdrobit

16 March 2011
O reteta de post de sarmale cu grau zdrobit din: grau, ceapa, morcov, varza murata, pasta de tomate, suc de rosii, zahar, ou, sare, piper, cimbru, marar si patrunjel verde. Ingrediente: 200 g grâu două cepe un morcov 300 g foi de varză murată două linguri pastă de tomate un pahar de suc de roşii…
Read more »

Reteta zilei: Pui Marengo

16 March 2011
Reteta zilei: Pui MarengoO reteta absolut delicioasa de pui Marengo din: pulpe de pui, ciuperci, rosii, ceapa, faina, ulei, vin alb, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 gr pulpe de pui 200 gr ciuperci 100 gr roşii 100 gr ceapă 40 gr făină 30 ml ulei 100 ml vin alb 1/2 legătură de pătrunjel 20 gr sare 2…
Read more »

Retete de post: Sarmale cu nuci, în cuiburi

16 March 2011
O reteta de post de sarmale cu nuci, in cuiburi din: ceapa, suc de rosii, morcovi, nuca macinata, sare, piper, vin, varza murata, untdelemn si orez. Ingrediente: 3 cepe 3 linguri de suc de roşii doi morcovi o cană şi jumătate de nucă măcinată sare piper un pahar de vin o varză murată 100 ml…
Read more »

Ciuperci in sos tomat

15 March 2011
Ciuperci in sos tomat  O reteta de ciuperci in sos tomat, foi de dafin, boia dulce, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g ciuperci din conservă 4 linguri sos de roşii foi de dafin 1 linguriţă rasă de boia dulce 2 căţei de usturoi curăţaţi câteva fire de pătrunjel sare pipe   Mod de preparare: Intr-o cratiţă…
Read more »

Paste cu masline si capere

15 March 2011
Paste cu masline si capere  O reteta delicioasa de paste cu masline, capere, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare si busuioc. Ingrediente: 400 g paste 400 g roşii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 3 linguri ulei de măsline sare piper 50 g măsline negre 30 g capere busuioc   Mod de preparare: Fierbi pastele aşa cum scrie…
Read more »

Spaghete milaneze cu sunca si ciuperci

15 March 2011
Spaghete milaneze cu sunca si ciuperciO reteta simpla si delicioasa de spaghete milaneze cu sunca si ciuperci din: spaghete, sunca, ciuperci, cascaval, usturoi, sare, piper si oregano. Ingrediente: 500 g spaghete panzani 400 g sunca/jambon feliat 1 cutie ciuperci 1 borcan sos rosii panzani original (400 g) cascaval 1 capatana usturoi sare piper oregano Mod de preparare: Se taie sunca/jambonul…
Read more »

Indiana de casa

15 March 2011
Indiana de casa  O reteta delicioasa indiana de casa din: oua, zahar, faina, frisca lichida, ciocolata de menaj si prune din compot. Ingrediente: 8 ouă 250 g zahăr 250 g făină 500 ml frişcă lichidă 200 g ciocolată menaj (topită la bain-marie cu 50 ml ulei) prune din compot   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri,…
Read more »

Cum se prepara Cocktail Oriental (video)

15 March 2011
Cum se prepara Cocktail Oriental (video)O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Oriental din: rye, swwet vermouth, triple sec si lime juice. Ingrediente: 1.5 oz Rye 3/4 oz Sweet Vermouth 3/4 oz Triple Sec 1/2 oz Lime Juice
Read more »

Pui în stil japonez

15 March 2011
Pui în stil japonezO reteta foarte gustoasa de pui in stil japonez din: pulpe de pui, kaki, unt, ulei, patrunjel, sare, vegeta si piper. Ingrediente: 600 gr pulpe de pui 400 gr kaki 50 gr unt 30 ml ulei 1/2 legătură de pătrunjel 10 gr sare 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta) 2 gr piper   Mod…
Read more »

Fără diete draconice. Cum să slăbeşti apelând la câteva trucuri simple

15 March 2011
Fără diete draconice. Cum să slăbeşti apelând la câteva trucuri simpleLa finalul sezonului rece acul cântarului arată cu cel puţin două-trei kilograme mai mult, susţin nutriţioniştii. Motivul? Dieta urmată în timpul iermii este bogată în grăsimi, proteine de origine animală şi carbohidraţi. Pentru că în scurt timp va începe sezonul estival, specialiştii în nutriţie citaţi de site-ul msnbc.com oferă câteva ponturi pentru a slăbi şapte…
Read more »

Sarmale de bureţi, în foi de viţă

15 March 2011
Sarmale de bureţi, în foi de viţăO reteta de post de sarmale de bureti, in foi de vita din: orez, ceapa, bureti de padure, sare, piper, foi de vita, bors, pasta de tomate, apa si facultativ 3-4 lingurid e untdelemn. Ingrediente: 100 g orez 500 g ceapă 500 g bureţi de pădure (proaspeţi, la sare sau uscaţi) sare piper câteva pachete…
Read more »

Salata de sfecla si portocale

15 March 2011
Salata de sfecla si portocale  O reteta de salata de sfecla, portocale, suc de lamaie, suc de portocale, ulei, sare, piper. Ingrediente: 3 sfecle mici, fierte 2 portocale cu tot cu coajă (spălate foarte bine, cu periuţa şi în apă fierbinte) 2 linguri suc de lămâie 2 linguri suc de portocale 2-3 linguri ulei sare piper după gust  …
Read more »

Pizza cu andive

15 March 2011
Pizza cu andive  O reteta de pizza cu andive, masline, usturoi, ulei de masline, drojdie, faina, sare si zahar. Ingrediente: 2 andive 100 g măsline (verzi sau negre) 1 căţel de usturoi 2 linguri ulei de măsline   Ingrediente blat: 25 g drojdie proaspătă 1/2 kg făină sare zahăr Mod de preparare: Speli andivele şi le pui…
Read more »

Papricaş de ciuperci

15 March 2011
Papricaş de ciuperciO reteta de papricas de ciuperci din: ceapa, rosii, ciuperci, boia de ardei, margarina, vin si sare. Ingrediente: un kg de ciuperci două cepe două roşii boia de ardei (dulce şi iute) după gust două linguri de făină de grâu 50 g margarina (sau unt, sau untdelemn) 50 ml vin sare   Mod de preparare:…
Read more »

Salata de praz cu mustar si otet

15 March 2011
Salata de praz cu mustar si otet  O reteta simpla de salata de praz cu mustar, otet, sare si ulei. Ingrediente: 4 fire praz 150 ml ulei 3 linguri muştar 1 linguriţă oţet sare   Mod de preparare: Alegi partea albă a  prazului, o cureţi de eventualele foi uscate şi o tai rondele. Le pui la fiert în apă până se…
Read more »

Ciuperci ţărăneşti

15 March 2011
Ciuperci ţărăneştiO reteta de post de ciuperci taranesti din: ciuperci, ceapa, untdelemn, faina, sare, pipe marar si facultativ 100 g smantana. Ingrediente: 500 g ciuperci o ceapă două linguri de untdelemn o lin­gură de făină sare piper o legătură de mărar facultativ: 100 g smântână   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spală bine şi…
Read more »

Minitorturi cu iaurt

15 March 2011
Minitorturi cu iaurt  O reteta de minitorturi cu iaurt, faina, praf de copt, zahar, lichior, margarina, gelatina, suc de lamaie, suc de mere si lapte. Ingrediente blat: 100 g făină 1 vârf de cuţit de praf de copt 25 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 lingură lichior 60 g margarină   Ingrediente umplutură: 1 pachet gelatină…
Read more »

Varza cu legume la cuptor

15 March 2011
Varza cu legume la cuptorO reteta absolut delicioasa de varza cu legume la cuptor din: varza murata, varza cruda, ceapa, ardei gras, gogosari, telina, morcovi, rosii, gogonele, gogosar, otet, untdelemn, sare, pasta de tomate, miere, vin, sare, piper si cimbru. Ingrediente: o varză murată o varză crudă 4 cepe 4 ardei graşi 6 gogoşari o rădăcină de ţelină 4…
Read more »

Ciuperci umplute cu pesmet

15 March 2011
Ciuperci umplute cu pesmetO reteta de post de ciuperci umplute cu pesmet din: ciuperci, pesmet, usturoi, margarina vegetala, marar verde, sare si piper. Inrgediente: un kg de ciuperci 50 g pesmet doi căţei de usturoi 150 g margarină vegetala două linguri cu mărar verde tocat sare piper   Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală bine, având…
Read more »

Tocăniţă de legume

15 March 2011
Tocăniţă de legumeO reteta de post de tocanita de legume din: cartofi, morcovi, ardei gras, ceapa, vinete, patrunjel verde, pasta de tomate, boia dulce, boia iute si facultativ untdelemn. Ingrediente: un kg cartofi 7-8 morcovi 6 ardei graşi 500 g ceapă 2-3 vinete o legătură de pătrunjel verde o legătură de mărar două linguri de pastă de…
Read more »

Coronita de ciocolata

15 March 2011
Coronita de ciocolata  O reteta de licioasa de coronita de ciocolata din: iaurt, oua, faina, zahar, ulei, praf de copt, cacao, zahar vanilat, unt si esenta de migdale. Ingrediente: 1 pahar cu iaurt 3 ouă 250 g făină 200 g zahăr 50 ml ulei 1 linguriţă praf de copt 3 linguri cacao 1 plic zahăr vanilat 1…
Read more »

Retete de post: Sarmale de orez, în foi de varză dulce

15 March 2011
O reteta de post de sarmale de orez, in foi de varza dulce din: orez, morcov, ceapa, verdeata, sare, piper, pasta de tomate, bors, otet, varza dulce si facultativ 3-4 linguri de untdelemn. Ingrediente: 250 g orez un morcov două cepe două liguri de verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel) sare piper o lingură de pastă de…
Read more »

Pizza pane cu salata

14 March 2011
Pizza pane cu salata  O reteta delicioasa de pizza din: drojdie, faina, sare, zahar, ulei de masline, sos de rosii, usturoi, rozmarin si piper. Ingrediente:  25 g drojdie proaspătă 1/2 kg făină sare zahăr 1 lingură ulei de măsline 200 ml sos de roşii 2 căţei de usturoi 2 rămurele de rozmarin piper Mod de preparare: Faci întâi…
Read more »

Curcan cu castane

14 March 2011
Curcan cu castaneO reteta delicioasa de curcan cu castane din: aripi de curcan, castane, ceapa, faina, ulei, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 2 aripi de curcan 400 gr castane 50 gr ceapă 30 gr făină 30 ml ulei 20 gr sare 2 gr piper 2 gr boia dulce   Mod de preparare: Castanele se curăţă de…
Read more »

Retete de post: Ciuperci la tavă

14 March 2011
O reteta de post de ciuperci la tava din: ciuperci, untdelemn, sare, zeama de lamaie si mujdei de usturoi. Ingrediente: 500 g ciuperci (de câmp sau de cultură) câteva linguri de untdelemn sare zeamă de lămâie mujdei de usturoi   Mod de preparare: Se aleg ciuperci mijlocii, se rup codiţele şi se spală în apă…
Read more »

Retete de post: Ciuperci cu pastă de usturoi

14 March 2011
Retete de post: Ciuperci cu pastă de usturoiO reteta de post de ciuperci cu pasta de usturoi din: ciuperci, untdelemn, busuioc, cimbru, piper alb si sare. Ingrediente: 500g de ciuperci albe (de câmp sau de cultură) o lingură de untdelemn busuioc pisat cimbru piper alb (măcinat) sare   Mod de preparare: Ciupercile se opăresc, se curăţă, după care se lasă la răcit…
Read more »

Supă asiatică de pui

14 March 2011
Supă asiatică de puiO reteta foarte gustoasa de supa asiatica de pui din: piept de pui, orez, cuburi de soia, ghimbir, sos de soia, ardei kapia, rosii, ulei de masline si vegeta. Ingrediente: 200 gr piept de pui 50 gr orez 50 gr cuburi de soia 50 gr ghimbir 30 ml sos de soia 50 gr ardei kapia…
Read more »

Iepure cu sos de roşii

14 March 2011
Iepure cu sos de roşii  O reteta delicioasa de iepure cu sos de rosii, ceapa, vin, lamaie si unt. Ingrediente: 1kg carne de iepure 11 suc de roşii 1 ceapă un pahar vin alb 1 lămâie puţin unt Mod de preparare : Speli bine carnea şi o pui în apă rece, cu sucul de lămâie. O laşi o oră.…
Read more »

Cotlete de miel cu măgheran

14 March 2011
Cotlete de miel cu măgheran  O reteta delicioasa de cotlete de miel cu magheran, lamaie, vin rosu, sare, piper, usturoi si bulion. Ingrediente :  8 cotlete de miel 1 cană cu apă 1 lămâie 100 ml vin roşu 2 linguri ulei 1 lingură măgheran 2 cepe 1 lingură buli­on 3-4 căţei usturoi sare piper   Mod de preparare: Speli…
Read more »

Drob de miel cu ficat de pasare

14 March 2011
Drob de miel cu ficat de pasare  O reteta de drob de miel cu rinichi de miel, ficatei de pasare, ceapa verde, oua, smantana si sare. Ingrediente: organe de miel (rinichi, plămâni etc.) 10-15 ficăţei de pasăre 2-3 legături de ceapă verde 3 ouă 2 linguri smântână sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Speli măruntaiele le cureţi şi le pui…
Read more »

Chec colorat

14 March 2011
Chec colorat  O reteta de desert delicios, chec colorat din: oua, zahar, lapte, faina, praf de copt, sare, esenta de rom si colorat alimentar. Ingrediente: 2 ouă 1 ceaşcuţă zahăr (cam de 100 g) 1/2 ceaşcă ulei 1 ceaşcă lapte 2 ceşti făină 1/2 praf copt sare zahăr vanilat esenţă de rom, după gust colorant alimentar…
Read more »

Pulpă de miel împănată cu bacon la cuptor

14 March 2011
Pulpă de miel împănată cu bacon la cuptor  O reteta gustoasa de pulpa de miel impanata cu bacon, condimente, usturoi, ulei, vin alb, foaie de dafin si piper boabe. Ingrediente :  1 pulpă de miel 100 g bacon feliat subţire condimente pen­tru care miel 2-3 căţei de usturoi ulei pentru tavă un pahar vin alb 1 foaie dafin câteva boabe piper  …
Read more »

Friptură de miel cu susan si legume

14 March 2011
Friptură de miel cu susan si legume  O reteta gustoasa de friptura de miel cu susan, legume, usturoi, miere, sare, piper, zeama de lamaie, cimbru verde, rozmarin verde, morcov, fasole verde, ciuperci si vin alb. Ingrediente: 1 pulpă de miel usturoi sare piper zeamă de lămâie de la 2 lămâi cimbru verde rozma­rin verde 2 linguri miere morcov fasole verde cartofi…

Placinta cu branza

14 March 2011
Placinta cu branza  O reteta de placinta din: branza dulce, faina, drojdie, telemea de vaci, iaurt, oua, zahar pudra si sare. Ingrediente: 500 g făină 1/2 pacheţel drojdie 500 g brânză dulce 500 g telemea de vaci (se poate folosi doar un singur fel de brânză, cu atenţie la sare) 500 g iaurt 4 ouă zahăr pudră…
Read more »

Rasol la cuptor

14 March 2011
Rasol la cuptor  O reteta de rasol de porc cu coriandru, vin rosu, ciuperci, ardei gras si ulei. Ingrediente: 2 felii rasol de porc 1 pacheţel coriandru proaspăt 1 cană vin roşu ciuperci ardei gras divers colorat ulei   Mod de preparare: Speli coriandrul şi-l tai mărunt. Cu tocătura tapetezi fiecare bucată de carne şi o laşi…
Read more »

Rata la gratar

14 March 2011
Rata la gratar  O reteta usoara de carne de rata la gratar cu margarina, miere, sare si piper macinat. Ingrediente: 1 pulpă de raţă 50 g margarină 2 linguri miere sare piper măcinat   Mod de preparare : Cureţi carnea si o intepi cu furculita din loc in loc si pui cu margarina. Asezi pe un grătar,…
Read more »

Snitele umplute cu garnitura de cartofi

14 March 2011
Snitele umplute cu garnitura de cartofi  O reteta delicioasa de snitele umplute cu garnitura de cartofi, ceapa, rosii, ardei gras rosu, boia dulce, ulei, cimbru, vin si cartofi. Ingrediente: 2 bucăţi carne pentru şniţele 4 cepe 2 roşii tăiate mărunt 2 ardei graşi roşii boia dulce ulei cimbru 1/4 l vin 1/2 kg cartofi Mod de preparare : Tai 2…
Read more »

Sarmale de maramures

14 March 2011
Sarmale de maramures  O reteta gustoasa de sarmale din: carne de vita, carne de porc, orez, ardei gras, ceapa, ulei, bulion, cimbru si marar. Ingrediente: 1/2 carne tocată, ames­tec de vită şi porc 1 cană orez spălat 2 ardei graşi trecuţi prin maşină 1-2 roşii mari măcinate (trecute prin maşina de tocat) 1 ceapă mare măcinată 200…
Read more »

Vitel cu crema de cimbru

14 March 2011
Vitel cu crema de cimbru  O reteta delicioasa de vitel cu crema de cimbru din: antricoate de vitel, lapte, cimbru, unt si galbenusuri. Ingrediente: 2 antricoate de viţel 1 cană lapte 1 ramură de cimbru 3 gălbenuşuri 200 g unt sare şi piper Mod de preparare: Pui laptele la fiert si, dupa cea a fiert, il iei dupa foc…
Read more »

Ciuperci la grătar

14 March 2011
Ciuperci la grătarO reteta de post de ciuperci la gratar din: ciuperci albe, untdelemn, sare, unt, si mujdei Ingrediente: 300g ciuperci albe (de cultură sau de câmp) untdelemn (sau unt) sare facultativ: unt, mujdei de usturoi   Mod de preparare: Se curăţă pălăriile ciupercilor de pieliţă şi se taie capetele picioruşelor, se trec ciupercile printr-un jet de…
Read more »

Supă din limbă

14 March 2011
Supă din limbăO reteta foarte simpla si gustoasa de supa de limba din: limba de vita, morcovi, ceapa, ardei, praz, rosii, sare si piper alb. Ingrediente: 500 gr limbă de vită 100 gr morcovi 100 gr ceapă 100 gr ardei colorat 100 gr praz 100 gr roşii 20 gr sare 2 gr piper alb   Mod de…
Read more »

Retete de post: Aperitiv din ciuperci

14 March 2011
O reteta simpla de aperitiv din ciuperci din: ciuperci, ceapa, gogosari, sare, zahar, piper boabe, coriandru, dafin si otet. Ingrediente: două kg ciuperci (roşiori sau creasta cocoşului) 500g ceapă un kg gogoşari (ardei kapia) sare zahăr piper boabe coriandru dafin oţet   Mod de preparare: Ciupercile, curăţate şi tăiate fâşii, se fierb în apă cu…
Read more »

Drob de ghebe

14 March 2011
Drob de ghebeO reteta simpla de drob de ghebe din: ceapa, ghebe, patrunjel, untdelemn, sare, piper, pesemt si facultativ 2 oua. Ingrediente: două kg ghebe două cepe două legături de pătrunjel unt­delemn sare piper pesmet facultativ: două ouă   Mod de preparare: Ghebele, curăţate şi spălate, se fierb în apă cu sare 15 minute, după care se…
Read more »

Piept de pui mediteranean

14 March 2011
Piept de pui mediteranean  O reteta delicioasa de piept de pui mediteranean din: piept de pui, ceapa, usturoi, ardei rosu, ulei de masline, rosii, vin rosu, masline negre, sare, rozmarin si piper. Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 ardei roşu 4 linguri ulei de măsline 500 g roşii (conserva­te) tăiate bucăţele 150…
Read more »

Retete de post: Ciuperci cu sfeclă

14 March 2011
Retete de post: Ciuperci cu sfeclăO reteta de post de ciuperci cu sfecla din: ciuperci, sfecla rosie, ceapa, untdelemn, usturoi si sare. Ingrediente: un kilogram de ciuperci 400 g sfeclă roşie o ceapă unt­delemn usturoi sare   Mod de preparare: Ciupercile se spală bine în mai multe ape şi se taie fin. Sfecla se fierbe, se curăţă şi se dă…
Read more »

Supa pescarului

14 March 2011
Supa pescaruluiO reteta delicioasa de supa pescarului din: crap, ceapa, rosii, ardei iute, sare, boia dulce si boia iute. Ingrediente: 2 kg crap 100 gr ceapă 100 gr roşii 1 ardei iute 20 gr sare 5 gr boia dulce 5 gr boia iute   Mod de preparare: Crapul se curăţă, se eviscerează, se spală, apoi se…
Read more »

Retete de post: Tocană grădinărească

14 March 2011
Retete de post: Tocană grădinăreascăO reteta de post de tocana gradinareasca din: ardei kapia, ardei gras, ardei iute, vanata, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, zahar, sare, piper, patrunjel verde si un pahar de vin. Ingrediente: 3-4 ardei kapia 2 ardei graşi un ardei iute o vânătă, 4 cepe 4 roşii 4 cartofi 5-6 căţei de usturoi o lingură de zahăr…
Read more »

Pasca cu smantana si stafide

14 March 2011
Pasca cu smantana si stafide  O reteta delicioasa de pasca cu smantana, faina, lapte, zahar, oua, esente, margarina si stafide. Ingrediente aluat: 1 kg făină 500 ml lapte 300 g zahăr 4 ouă (numai 2 albuşuri) esenţe 150 g margarină 50 g drojdie Ingrediente umplutură : 500 g smântână 6 ouă 10 linguri zahăr 2 esenţe de vanilie 5…
Read more »

Ciuperci pane cu brânză de burduf

14 March 2011
Ciuperci pane cu brânză de burduf  O reteta gustoasa de ciuperci pane cu branza de burduf, oua, faina, rosie si ulei. Ingrediente: 1/2 kg ciuperci cu pălării mai mari 200 g brânză de burduf 2 ouă 3-4 linguri făină 1 roşie ulei pentru prăjit   Mod de preparare: Speli ciupercile şi le scoţi picioruşele. Roşia o tai cubuleţe. în fie­care…
Read more »

Blanchet de pui cu orez

14 March 2011
Blanchet de pui cu orez  O reteta gustoasa de blanchet de pui cu orez, faina, legume, galbenusuri si margarina. Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 kg legume după gust 2 gălbenuşuri 4-5 linguri făină 1 lingură margarină (sau unt) 100 g orez pentru garnitură   Mod de preparare : Fierbi car­nea în apă cu sare, spu­mezi. Când e aproape…
Read more »

Retete de post: Tocană de legume

14 March 2011
Retete de post: Tocană de legumeO reteta de post de tocana de legume din: ceapa, rosii, dovlecel, morcov, ardei, cartofi, fasole verde, usturoi, sare, piper, patrunjel verde si facultativ 3 linguri untdelemn. Ingrediente: două cepe 4 roşii un dovlecel un morcov doi ardei 4 cartofi o mână de fasole verde o vânătă 3-4 căţei de usturoi sare piper o legătură…
Read more »

Supă de vită cu curry

14 March 2011
Supă de vită cu curryO reteta foarte simpla si delicioasa de supa de vita cu curry din: pulpa de vita, ceapa, ghebe, crenguta de rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 400 gr pulpă de vită 150 gr ceapă 150 gr ghebe 1 crenguţă de rozmarin 4 gr curry 20 gr sare 2 gr piper   Mod de preparare: Pulpa de…
Read more »

Retete de post: Fasole batuta cu salata de muraturi sau sfecla rosie

14 March 2011
Retete de post: Fasole batuta cu salata de muraturi sau sfecla rosieO reteta de post de fasole batuta cu salata de muraturi sau sfecla rosie din: fasole boabe, apa, ceapa, untdelemn, boia de ardei, usturoi, sare si bulion. Ingrediente: 300 g fasole boabe uscată un litru de apă două cepe 3-4 linguri cu untdelemn un vârf de cuţit boia de ardei usturoi pisat sare bulion  …
Read more »

Retete de post: Pastă de dovlecei

14 March 2011
Retete de post: Pastă de dovleceiO reteta de post simpla de pasta de dovlecei din: ceapa, dovlecei, untdelemn, sare, piper si facultativ doua oua. Ingrediente: două cepe doi dovlecei 3 linguri de untdelemn sare piper facultativ: două ouă   Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în trei linguri untdelemn. Se adaugă dovleceii curăţaţi şi daţi pe…
Read more »

Chiftele din branza

13 March 2011
Chiftele din branza  O reteta usoara de chiftele din branza, salata verde, oua, pesmet, usturoi, patrunjel verde, marar, faina, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3-4 căpăţâni de sale verde 1/2 kg brânză vaci 3 ouă 4-5 linguri pesmet 2-3 căţei de usturoi pătrunjel verde mărar făină ulei sare piper   Mod de preparare: Speli bine salata şi…
Read more »

Tort de branzeturi

13 March 2011
Tort de branzeturi  O reteta de tort de branzeturi din: branza de vaci grasa, ardei capia, boia, mazare, marar si gelatina. Ingrediente: 3 pachete brânză de vaci grasă 2 ardei capia 1 linguriţă boia 100 g mazăre congelată şi fiartă 1 legătură mărar gelatină din 2 pliculeţe   Mod de preparare: Intai prepari gelatina după indicaţiile de…
Read more »

Drob de rata

13 March 2011
Drob de rata  O reteta delicioasa de drob din imimi de rata, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g inimi de raţă 3 ouă crude 3 ouă fierte tari 3 legături ceapă verde mărar pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli inimile şi le pui la fiert. Fierte, le treci…
Read more »

Aperitiv cu spanac, branza si ciuperci

13 March 2011
Aperitiv cu spanac, branza si ciuperci  O reteta gustoasa de aperitiv cu spanac, branza, ciuperci, lapte, ulei, faina, oua, sare, margarina  si pate de ficat. Ingrediente foi galbene : 100 ml ulei 100 ml lapte 150 g făină 4 ouă sare Ingrediente foile verzi : aceleaşi ingrediente ca la foi galbene plus 250 g spanac Ingrediente umplutură: 1 pachet de…
Read more »

Ciorba de fasole boabe cu legume

13 March 2011
Ciorba de fasole boabe cu legumeO reteta delicioasa de ciorba de fasole boabe cu legume din: fasole, morcovi, telina, radacina de pastarnac/patrunjel, ceapa si bors. Ingrediente: fasole doi morcovi o telina o radacina de pastarnac/ patrunjel o ceapa bors   Mod de preparare: Se alege fasolea si se puna la inmuiat cu o seara inainte. Se varsa apa; se pun…
Read more »

Friptură de dovlecei

13 March 2011
Friptură de dovleceiO reteta simpla de friptura de dovelcei din: dovlecei, oua, faina, usturoi, untdelemn si sare. Ingrediente: 2-3 dovlecei două ouă 3 linguri de făină usturoi untdelemn sare   Mod de preparare: Dovleceii se curăţă de coajă, se taie felii, se presară sare şi se lasă un pic ca să îşi lase zeama, după care se…
Read more »

Rulouri picante de salau

13 March 2011
Rulouri picante de salau  O reteta gustoasa de rulouri picante din: file de salau, cartofi, ardei gras, ulei si usturoi. Ingrediente: 300 g file proaspăt de şalău 1/2 kg cartofi 2 ardei graşi 5 linguri ulei opţional, amestec de ardei gras cu usturoi   Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi tai cubuleţe, iar ardeii, fâşii. într-o tigaie…
Read more »

Retete de post: Supă de ciuperci cu verdeata

13 March 2011
Retete de post: Supă de ciuperci cu verdeataO reteta de post de supa de ciuperci din: untdelemn, ceapa, morcov, telina, ciuperci, sare, piper si verdeta. Ingrediente: două linguri de untdelemn 3 cepe un morcov o ţelină un kg de ciuperci (ghebe, roşiori etc.) sare piper verdeaţă   Mod de preparare: Ceapa tocată se căleşte în două linguri de untdelemn, la care se…
Read more »

Placinta cu pui si verdeturi

13 March 2011
Placinta cu pui si verdeturi  O reteta delicioasa de placinta cu piept de pui, faina,ulei, drojdie, zahar, salata, stevie, ceapa, oua si cascaval. Ingrediente aluat : 500-700 g făină 50 ml ulei drojdie cât o nucă 1 linguriţă zahăr apă caldă Ingrediente umplutură : 2 salate 4 legături ştevie 2 cepe 200 g piept de fiert 5 ouă 100…
Read more »

Retete de post: Supă de noodle

13 March 2011
Retete de post: Supă de noodleO reteta de post de supa de noodle din: zeama de in care au fiert cartofii, aluat de nudle, sare, piper, untdelemn, boia dulce, patrunjel verde, frunze de telina si ardei iute. Ingrediente: doi litri de zeamă în care au fiert cartofi (de exemplu: cartofii pentru aluatul de nudle, sau pentru piure, sau pen­tru ganitura…
Read more »

Retete de post: Iahnie de fasole

13 March 2011
Retete de post: Iahnie de fasoleO reteta de post simpla si delicioasa de iahnie de fasole din: fasole boabe, ceapa, rosii, patrunjel verde, foi de dafin, piper boabe, cimbru, usturoi, sare, piper macinat si facultativ 3 linguri de untdelemn. Ingrediente: 500 g fasole boabe (albă) 200 g ceapă două roşii o legătură de pătrunjel verde foi de dafin piper boabe…
Read more »

Cocktail Champs-Elysees

13 March 2011
Cocktail Champs-ElyseesO reteta simpla de Cocktail Champs-Elysees din: coniac, benedictine, suc de lamaie si un strop de angostura. Ingrediente: 3 cl coniac 1 cl benedictine 1 lingurita de suc de lamaie 1 strop de Angostura   Mod de preparare: Mixam ingredientele cu gheata zdrobita, pe urma turnam bautura intr-un pahar de cocktail.

ReteteReteta zileiRetete CiorbeRetete SupeRetete SalateRetete PasteRetete PizzaRetete PesteRetete VitaRetete VitelRetete PorcRetete PuiRetete OaieRetete MielRetete BerbecRetete de postDesertDiete

Sursa:www.restaurantedelux.ro