Retete de top:
Torttellini umplut cu prosciutto crudo si cascaval
17 December 2010
Ingrediente:
250 g tortellini cu prosciuto crudo cascaval ras ulei de masline
patrunjel Mod de preparare: Se pun la fiert tortellini in 2 litri de apa
cu sare. Se lasa sa fiarba 10 minute pana cand s-au fiert. Le scurgem
de apa, dupa ce s-au scurs le punem in farfurie presaram cascaval ras si
un…
Read more »
Read more »
Carnati
17 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc 300 g slanina 5 ardei iuti sare 1
capatana usturoi zeama de carne condimente pentru carnati Mod de
preparare: Dai carnea si ardeii iuti prin marina de tocat si amesteci
tocatura cu slanina taiata bucati cat mai mici. Faci mujdei de usturoi
pe care il subtiezi un…
Read more »
Read more »
Muschi de porc in aluat de ciuperci cu ceapa
17 December 2010
Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 1 conserva ciuperci 2 cepe 2 oua +
1 galbenus 100 g unt 1 pachet aluat congelat de patiserie condimente
dupa gust Mod de preparare: Cu cel putin 2 ore inainte de a pregati,
lasi aluatul sa se dezghete si apoi il despaturesti ca sa obtii o…
Read more »
Read more »
Tort cu ananas si migdale
17 December 2010
Ingrediente: 12 bucăţi de ananas în sirop 100 g zahăr cubic 100 g zahăr
pudră 125 g faină 2 ouă 60 g unt + 1 bucăţică pentru tavă 1/2 pachet
de drojdie 50 g migdale fără coajă Mod de preparare: Se pun într-o
crăticioarâ cuburile de zahăr, cu 2 linguri de apă. Se…
Read more »
Read more »
Cocktail Sidecar
17 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – coniac Pahar – cupă mică de
cocktail Categorie – Triple sec drinks Decoraţiune – fără Se serveşte
seara şi noaptea Ingrediente: 6/10 coniac 3/10 Cointreau 1/10 suc de
lămâie Din unele surse, acest cocktail ar fi apărut în anii ’20 la
Chaton Bar din Paris,…
Read more »
Read more »
Cozonac cu mac si rahat
17 December 2010
Ingrediente: 1 kg faina 8 galbenusuri 4 albusuri 350 g zahar 250 g unt 2
linguri ulei 1/2 1 lapte 60 g drojdie 1 lingurita rasa de sare 250 g
mac 200 g rahat 5 pliculete cu zahar vanilat Mod de preparare: Faci
intai maiaua pentru care sfarami drojdia, o amesteci cu o…
Read more »
Read more »
Fantezie cu fructe
17 December 2010
Ingrediente: 1 pachet aluat de patiserie 1 cană frişcă (250 ml) fructe
proaspete (căpşuni, zmeură, piersici, struguri) 1 întăritor de frişcă 3
linguri zahăr 2 ciocolate mici Mod de preparare: Se întind trei felii
de aluat, de circa 5 cm diametru. Se taie trei cercuri. Se coc în
cuptorul preîncălzit la 180° C…
Read more »
Read more »
Sarmale in vas de lut
17 December 2010
Ingrediente: 1 kg carne de porc o cana de orez 1/2 kg ceapa 1 varza
cimbru sare boia iute Mod de preparare: Tai carnea cat mai mic cu
putinta cu un cupt foarte bine ascupt. Apoi o calesti pupti cu ceapa
taiata marunt si dupa 5 minute adaugi si orezul si le mai…
Read more »
Read more »
Ruladă de spanac cu cremă de branză şi ardei roşu
17 December 2010
Ingrediente: 200 g de spanac proaspăt (sau congelat) 3 ouă 120 g făină
sare piper Pentru umplutură: 200 g cremă de brânză jumătate ardei gras
roşu tăiat cubuleţe 1 lingură ulei de măsline sare piper Mod de
preparare: Compoziţia se prepară cu ajutorul unui robot de bucătărie. Se
mixează bine spanacul cu ouăle…
Read more »
Read more »
Chec de carne si afumatura
17 December 2010
Ingrediente: 1tavita piept de pui fara os 500 g carne de vita 2 carnati
afumati mai lungi 2 linguri smantana 5 oua boia dulce pentru pui si
boia picanta pentru vita 2 cepe 1 legatura de marar Mod de preparare:
Prin marina de tocat treci separat cele doua tipuri de carne, fiecare
cu…
Read more »
Read more »
Coroană de praline
17 December 2010
Ingrediente: două cuburi de unt 140 g zahăr 100 g migdale tocate două
plicuri cu cremă de vanilie un litru de lapte 250 g caise în sirop
frişcă o jumătate de portocală una-două linguri de Grand Marnier Mod
de preparare: Topiţi untul şi puneţi 60 g zahăr pentru a obţine un sos
caramel,…
Read more »
Read more »
Parfait cu blat de tort
17 December 2010
Ingediente: 6 ouă 300 g zahăr tos 120 g făină o lingură de pudră de
cacao 400 ml frişca 100 ml apă sare două linguri de pastă de măceşe o
lămâie o linguriţă de suc de lămâie două pliculeţe cu zahăr vanilinat
praf de copt unt Mod de preparare: într-un bol se pun…
Read more »
Read more »
Supă condimentată din coadă de viţel
17 December 2010
Ingrediente: o ceapă o lingură de ulei un castravecior o linguriţă de
miere un praf de curry boia de ardei o conservă cu supă de coadă de
viţel vin roşu coniac smântână goasă Mod de preparare: Curăţaţi şi
tocaţi ceapa mărunt. Incingeţi uleiul şi căliţi ceapa până se rumeneşte.
Tăiaţi castraveciorul felii subţiri.…
Read more »
Read more »
Plăcinţele cu pui
17 December 2010
Ingrediente: un pachet de aluat foitaj un piept de pui 300 g ciuperci 3
căţei de usturoi un vârf de linguriţă de pudră de curry 100 ml ulei de
măsline o ceapă un ou o linguriţă de cimbru sare piper Mod de
preparare: Pieptul de pui se taie cubuleţe şi se pune într-un…
Read more »
Read more »
Cocktail Shirley Temple
17 December 2010
Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler
mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – două cireşe roşii,
câteva paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 9/10 GingerAle
1/10 sirop de rodii Dedicat neuitatului copil minune al
cinematografiei americane, Shirley Temple este o băutură excelentă
pentru a…
Read more »
Read more »
Sarmale de vitel in foi de vita
17 December 2010
O
reteta delicioasa de sarmale de vitel in foi de vita din: carne de
vitel, ceapa, orez, sare, piper si foi de vita. Ingrediente: l kg carne
de vitel 2 cepe 3 linguri orez sare piper foi de vita la saramura Mod
de preparare: Toci carnea si o amesteci cu ceapa usor calita impreuna…
Read more »
Read more »
Paine impletita
17 December 2010
Ingrediente: 200 g faina 1 galbenus 125 g unt 1 lingurita zahar 20 g
drojdie sfaramata 100 ml lapte sare Mod de preparare: Intr-un vas pui
faina cernuta cu sarea si adaugi drojdia, zaharul, untul si laptele.
Amesteci si framanti 10 minute cu mana. Acoperi si lasi sa creasca pana
isi dubleaza volumul.…
Read more »
Read more »
Curcan umplut cu bacon, ceapa si unt
17 December 2010
Ingrediente: un kg şi jumătate piept de curcan 40 g unt 200 g bacon o
ceapă mică 50 g ficat de curcan 4-5 linguri de coniac un ou două linguri
de pesmet 2-3 linguri de ulei 300 ml vin alb 4 linguri de smântână
maturată boabe de piper zdrobite sare piper Mod de…
Read more »
Read more »
Ruladă de porc cu sos de zmeură
17 December 2010
Ingrediente: un kg muşchi de porc un morcov 200 g fasole verde 200 g
bacon afumat sare piper măcinat 250 g zmeură congelată 150 g zahăr tos
50 ml oţet de mere două cuişoare un fir de rozmarin o lămâie ulei de
floarea-soarelui Mod de preparare: Fasolea verde şi morcovul curăţat
se fierb,…
Read more »
Read more »
Cockail Sunrise
17 December 2010
Puneţi într-un pahar 4 cl sirop de rodii, 3 cuburi de gheaţă şi o felie
de lămâie. Turnaţi apoi câte 100 ml suc de portocale şi ananas.
Read more »
Read more »
File de porc umplut
17 December 2010
Ingrediente: 600 g file de porc 2-3 castraveciori 5-6 fire pătrunjel
proaspăt 100 g brânză şvaiţer tăiată bastonaşe 3 linguri ulei un cub de
unt 100 ml vin alb o frunză de dafin 3 linguri smântână maturată muştar
sare Mod de preparare: Tăiaţi un buzunar în carne, pe lung. Umpleţi-l
cu muştar. Tăiaţi…
Read more »
Read more »
Supă cu găluşte din ficăţei
17 December 2010
Ingrediente: 1 găină 120 g morcovi 100 g rădăcină de ţelină 80 g
ţelină verde sare pătrunjel Găluşti din ficăţei: 200 g ficat de pui 50 g
pesmet 2 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Se spală şi se
curăţă legumele. Se spală găina şi se pune într-o oală cu apă…
Read more »
Read more »
Salată nordică
17 December 2010
Ingrediente: o salată o lingură de ulei două-trei linguri de oţet 4
linguri de smântână maturată o ceapă mică tocată una-două linguri de
verdeţuri proaspete tocate sare şi piper proaspăt măcinat Mod de
preparare: Separaţi frunzele de salată. Spălaţi-le cu grijă şi
scurgeţi-le. Pentru sos: amestecaţi oţetul, uleiul şi smântână, apoi
adăugaţi verdeţurile…
Read more »
Read more »
Sparanghel imperial
17 December 2010
Ingrediente: 1 kg sparanghel 125 ml vin alb două gălbenuşuri o
linguriţă de mălai 150 g smântână maturată o lingură de pătrunjel
proaspăt tocat 8 felii şuncă de Parma (175 g) un cub de unt sare piper
Mod de preparare: Curăţaţi sparanghelul pe toată lungimea, având grijă
să îndepărtaţi coaja şi părţile tari,…
Read more »
Read more »
Somon cu năut si susan
17 December 2010
Ingrediente: 4 fileuri de somon 300 g năut 200 ml vin alb sec un ardei
capia un ardei iute mic o lămâie două cepe seminţe de susan rozmarin
mărar doi căţei de usturoi o linguriţă de zahăr tos 4 linguri de ulei
sare piper ghimbir curry Mod de preparare: Năutul se pune la…
Read more »
Read more »
Pere în vin roşu
17 December 2010
Ingrediente: 4 pere 500 ml vin roşu demisec 500 ml apă două beţişoare
de scorţişoară 50 g zahăr tos 6 boabe de piper două cuişoare o steluţă
de anason 400 g brânză cu mucegai 200 g miez de nucă 50 g unt amidon
salată verde Mod de preparare: Perele se curăţă de coajă…
Read more »
Read more »
Ouă de prepeliţă cu icre negre
17 December 2010
Ingrediente: 16 ouă de prepeliţă două ouă de găină 150 ml ulei două
linguri de icre negre ţelină o lingură de castravete murat ras două
linguriţe de muştar dulce hrean ras doi căţei de usturoi suc de lămâie
sare piper salată verde Mod de preparare: Intr-un castron se pune un
gălbenuş crud şi…
Read more »
Read more »
Tort cu afine si blat de pandişpan
17 December 2010
Ingrediente: 2 căni de frişcă (2 x 250 ml) 30 g gelatină 150 ml lapte
400 ml iaurt 70 g zahăr 1 zahăr vanilat 1 blat de pandişpan 0,5 kg afine
Mod de preparare: Se înmoaie gelatina în laptele rece şi se lasă să
se dizolve. Se încălzeşte apoi pe baie de aburi,…
Read more »
Read more »
Banane cu ghimbir si sos cointreau
17 December 2010
Ingrediente: 3 banane 3 prune roşii o jumătate de linguriţă de ghimbir
măcinat 3-4 linguri de suc de portocale 6 linguri de Cointreau o
linguriţă de gelatină pudră sau o foaie de gelatină 125 ml lapte o
jumătate de baton de vanilie două gălbenuşuri o lingură de zahăr 250 g
smântână grasă ciocolată rasă…
Read more »
Read more »
Ciuperci in vin alb
17 December 2010
Ingrediente: 2 conserve de ciuperci intregi 1 ceapa 1 rosie cimbru
proaspat piper alb sare 100 ml vin alb sec 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare: lncingi uleiul si pui ceapa taiata pestisori. O lasi
putin cat sa devina aurie si o stingi cu vin. Adaugi si ciupercile
spalate si le…
Read more »
Read more »
Carnat de porc afumat
17 December 2010
Ingrediente: 2 kg carne de porc cu grasime sare piper coriandru pisat
nucsoara 200 ml zeama de oase (sau de la fierberea piftiei) amestecata
cu usturoi pisat si apoi strecurata intestine subtri de carnati Mod de
preparare: Dai carnea prin masina de tocat si o amesteci dupa gust cu
sare si restul condimentelor.…
Read more »
Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 29 (video)
17 December 2010
Chisca fina de ficat
17 December 2010
Ingrediente: 1 kg ficat de porc 1cana de orez piper 2 cepe 200 g
slanina intestin gros de porc Mod de preparare: Fierbi ficatul in apa
cu sare si o ceapa intreaga. Tai ficatul cuburi pe care le treci prin
masina de tocat impreuna cu slanina. Adaugi ceapa un pic rumenita cu
orezul…
Read more »
Read more »
Crabi in unt cu condimente şi usturoi
16 December 2010
Ingrediente: 400 g crabi congelaţi 2-3 căţei de usturoi două cuburi de
unt 2-3 linguri de sherry mărar proaspăt tocat o lămâie sare piper
proaspăt măcinat Mod de preparare: Decongelaţi crabii la temperatura
camerei. Curăţaţi şi tăiaţi usturoiul mărunt. Topiţi untul într-o
tigaie, adăugaţi usturoiul, apoi crabii şi rumeniţi-i cinci minute,
amestecând tot…
Read more »
Read more »
Salata de boeuf romaneasca
16 December 2010
Ingrediente: 500g came de vita 1 kg cartofi 1/2 kg morcovi o conserva
mica de mazare 1 mar ionatan 3-4 castraveti acri in saramura
Ingrediente maioneza:2 galbenusuri (unul fiert tare si unul crud), 250
ml ulei, mustar, zeama de la o lamaie, masline si gogosari pentru
decor Mod de preparare: Pui la fiert…
Read more »
Read more »
Peste cu sos de mere
16 December 2010
Ingrediente: 10 felii peste 2 linguri otet 50 g slanina 1ceapa 5 mere 1
pahar smantana Mod de preparare: Feliile de peste se sareaza si se
stropesc cu zeama de lamaie. Slanina se taie in bucatele si se pune
intr-o tigaie la foc mic. Dupa ce s-a topit putin, in untura fierbinte
se pun…
Read more »
Read more »
Rata pe varza calita
16 December 2010
Ingrediente: 1 rata 1 varza acra untura sau ulei pentru varza unt
pentru rata piper negru piper rosu foi de dafin ardei iute marar Mod
de preparare: Gusti varza si daca e prea acra o pui la desarat pentru
cateva ore in apa rece. Apoi, o tai fideluta si o presezi foarte bine…
Read more »
Read more »
Sarmalute cu carnati
16 December 2010
Ingrediente: 3 carnati subtiri 1 cana orez boia bulion 1 kg carne porc
si vita foi de varza acra 2 cepe Mod de preparare Treci carnea prin
masina de tocat cu tot cu ceapa. Potrivesti tocatura de sare si boia (nu
prea iute daca folosesti carnati iuti). Tai carnatii bucati de maximum 3
centimetri.…
Read more »
Read more »
Colaci
16 December 2010
Ingrediente: 1kg faina de patiserie 1 cubulet de drojdie proaspata 1/2
lingurita de sare 50 g zahar 1 ou 250 ml apa sau lapte Mod de
preparare: Intr-un vas mic faci maiaua pentru care sfarami drojdia si o
amesteci cu zaharul si 2 linguri de apa calda. Amesteci foarte bine
pentru ca drojdia…
Read more »
Read more »
Aluat de plăcintă cu mere, nuci sau brânză de vacă
16 December 2010
Ingrediente: 1 pahar mare cu făină 1 pahar mic cu smântână 1 ou întreg
1 linguriţă zahăr pudră un pahar mic cu untură, margarină sau unt poate
fi l00gr. Mod de preparare: Se face un aluat şi se întinde cu
sucitorul de mărimea unui deget. Se frământă bine împreună, apoi se
întinde primul…
Read more »
Read more »
Cocktail Sherry Cobbler
16 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet
mare Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fructe diferite şi câteva
paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 5-6 cl Sherry Oloroso
câteva picături de sirop de rodii câteva picături de Orange Bitter o
lingură de zahăr pudră sifon …
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi, vinete si branza
16 December 2010
Ingrediente: 800 g cartofi 600 g vinete 200 g ceapa 5 ardei grasi 4
rosii 150 ml ulei 100 g branza 2 oua 250 ml lapte sare piper pesmet
Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala, se taie in felii si se
prajesc in ulei incins. Cartofii se prajesc pe rand, dupa…
Read more »
Read more »
Bulgarasi crocanti
16 December 2010
Ingrediente:
150 g migdale intregi 200 g fructe conflate 150 g pudra de alune 150 g
alune intregi 100 g cacao 100 g ciocolata alba 400 g miere de albine 1
praf de scortisoara Mod de preparare: Zdrobesti alunele, sfarami
migdalele si tai fructele conflate cubulete. Torni mierea de albine
intr-un vas si o…
Read more »
Read more »
Orez cu anghinare
16 December 2010
Ingrediente: două cepe 150 g orez o conservă de anghinare doi morcovi o
rădăcină de pătrunjel 400 g broccoli 100 g parmezan 100 ml vin alb
demisec o lămâie sare piper ulei de măsline pătrunjel Mod de
preparare: Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se pun
în două…
Read more »
Read more »
Plăcintă cu brânză şi salată
16 December 2010
Ingrediente: un pachet foi de plăcintă 500 g spanac 3 salate verzi 250 g
brânză telemea 50 g parmezan 3 ouă două cepe mărar un vârf de linguriţă
de pudră de nucşoară 3 linguri de ulei de măsline sare piper unt
smântână iaurt gras Mod de preparare: Spanacul şi salata se curăţă,
se…
Read more »
Read more »
Pate de pui cu salvie şi rozmarin
16 December 2010
Ingrediente: 500 g ficăţei de pui două cepe 150 ml vin alb demisec doi
căţei de usturoi cimbru salvie un vârf de linguriţă de rozmarin tocat
sare piper 4 frunze de capere 3 linguri de ulei roşii uscate în ulei suc
de lămâie pâine prăjită unt Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se…
Read more »
Read more »
Perisoare de cartofi cu marar si sos de smantana
16 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 200 g faina 3 oua marar 50 g unt 70 ml ulei
200 g smantana sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in
coaja, se curata, se lasa sa se raceasca, apoi se trec prin masina de
tocat. Se adauga 150 g faina, ouale, sare si piper. Se…
Read more »
Read more »
Porc cu sparanghel şi bulgur
16 December 2010
Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g sparanghel 200 g bulgur un
morcov un ardei capia ghimbir ras 100 g alune 25 g stafide două
linguriţe cu zahăr tos două linguri de sos de soia sare piper ulei mărar
pastă de ardei iute Mod de preparare: Carnea de porc se curăţă de…
Read more »
Read more »
Bulete de carne
16 December 2010
Ingrediente:
500 g pulpa de porc patrunjel menta sare piper faina 6 linguri ulei 1
lingurita migdale 250 g orez Mod de preparare: Se toaca carnea, se
amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul,
migdalele date pe razatoarea mica. Se formeaza bulele de marimea unei
prune, care se dau prin faina si…
Read more »
Read more »
Budinca de carne
16 December 2010
Ingrediente: 125 g carne de porc 375 g carne de berbec sare 5 oua
75-100 g paine ciuperci 3 linguri bulion 3 linguri smantana 2 linguri
brinza rasa Mod de preparare: Carnea taiata in bucati mici se amesteca
bine cu sare, boia, ou, piine inmuiata in lapte si ciuperci tocate.
Toata compozitia se pune…
Read more »
Read more »
Şuncă cu salvie si cartofi
16 December 2010
Ingrediente: 4 cartofi 800 g carne de porc cu grăsime şi şorici 200 g
bacon 10 frunze de salvie o lămâie 50 g unt doi căţei de usturoi dafin
500 ml vin alb sec o linguriţă de pudră de curry sare piper ulei varză
murată salată de sfeclă roşie Mod de preparare: Carnea…
Read more »
Read more »
Fursecuri
16 December 2010
Ingrediente: 100 g de faina 100 g de unt 100 g de zahar pudra 2 oua 1
pachetel cu zahar vanilat 10 ml de rom sau citeva picaturi de esenta Mod
de preparare: Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si
romul. Adaugati galbenusurile si untul moale (topit, dar rece),
realizind operatia prin rasturnarea…
Read more »
Read more »
Supa dulce
16 December 2010
Ingrediente: 1 kg rosii 2 cepe 1/4 lingurita scortisoara 2 l apa 1/4 l
vin alb sec 2 oua 5 lingurite zahar sare Mod de preparare: Rosiile rupte
in bucati se pun la fiert in apa cu cepele taiate pestisori, sare,
scortisoara si zaharul. Dupa ce au fiert se dau prin sita si se…
Read more »
Read more »
Cocktail Selva Line
16 December 2010
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – rom de culoare închisă
Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Brandy drinks Decoraţiune – o felie
de ananas, cireşe roşii şi paie Se serveşte la orice oră
Ingrediente: 3 cl rom ambrat un pahar de iaurt cu aromă de ananas un cl
de suc de…
Read more »
Read more »
Ton cu anghinare
16 December 2010
Ingrediente: două conserve de ton în ulei o conservă de anghinare 3
căţei de usturoi 3 linguri de ulei suc de lămâie un ardei gras 50 g
migdale 5 roşii o linguriţă de zahăr tos busuioc capere sare piper ton
proaspăt vin alb ulei Mod de preparare: Intr-o oală se pun roşiile
date…
Read more »
Read more »
Cocktail Caribbean night
16 December 2010
Amestecaţi câte 2 cl sirop de rodii şi vodcă, 1 linguriţă suc de
lămâie, 100 ml suc de ananas şi cuburi de gheaţă. Turnaţi apă minerală.
Read more »
Read more »
Tarte cu gem de mure
16 December 2010
Ingrediente: 500 g făină 170 g unt 250 g smântână 100 g zahăr tos două
ouă praf de copt sare esenţă de migdale 50 g migdale 200 g gem de mure o
lingură de pastă de măceşe o linguriţă de rozmarin tocat lapte bătut
iaurt gras Mod de preparare: Intr-un castron se pun…
Read more »
Read more »
Creveţi cu sos de capere
16 December 2010
Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi 250 g orez 200 ml vin alb
demisec 250 ml smântână 4 căţei de usturoi ghimbir ras 75 g unt o
lingură de capere murate o ceapă pudră de curry sare piper pudră de
nucşoară ulei de măsline pătrunjel Mod de preparare: Ceapa şi doi
căţei de usturoi…
Read more »
Read more »
Orez cu miere
16 December 2010
Ingrediente: 250 g orez miere 80 g migdale sau nuci Mod de preparare:
Se lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se
scurge si se pune la fiert tot cu apa rece si sarata. Dupa ce bobul se
moaie, se scurge orezul de apa si se pune intr-o…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu ouă de prepeliţă
16 December 2010
Ingrediente: 500 ml apă 200 g mălai 12 ouă de prepeliţă 75 g pesmet un
ou o crenguţă de rozmarin o linguriţă de cimbru tocat un vârf de cuţit
de boia iute sare piper ardei capia oţet balsamic ulei de măsline Mod
de preparare: Ouăle de prepeliţă se fierb cu puţină sare circa…
Read more »
Read more »
Saratele cu smantana si cascaval
16 December 2010
Ingrediente: 1 kg. faina de patiserie 250 g.margarina 300g untura 5
linguri de smantana 1 lingura sare fina 20g. drojdie 200g cascaval ras
pe razatoarea mica 3 galbenusuri de ou 100 ml apa 50 ml lapte pt.
drojdie Ingrediente aluatului gata intins:una sau doua galbenusuri de ou
batute, una lingura cafea filtru, chimen, 100…
Read more »
Read more »
Jumari dulci
16 December 2010
Ingrediente: 6 oua 4 lingurite ulei 1 ceasca zahar 1 ceasca lapte 2
linguri smantana 1/2 lingurita scortisoara 3 lingurite stafide 80 g
migdale 250 g fructe de sezon Mod de preparare: Se bat ouale si se pun
intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a
obtine jumari moi.…
Read more »
Read more »
Baclava cu frişcă sau salată din fructe de sezon
16 December 2010
Ingrediente: două pachete foi de plăcintă 200 g unt 200 g migdale 100 g
fistic 100 g miez de nucă 200 g zahăr tos 150 ml miere 170 ml apă
scorţişoară zahăr vanilinat o linguriţă de esenţă de lămâie apă de
trandafiri frişca fructe de sezon Mod de preparare: Foile de plăcintă
se…
Read more »
Read more »
Cozonac cu nuca si mac
16 December 2010
Ingrediente aluatu: 800gr.faina 100gr.margarina 50gr.ulei 150gr.zahar
40gr.drojdie 500 ml.lapte 4 galbenusuri 1 lingura gris 1 lingurita rasa
de sare Ingrediente umplutura de nuca:500gr.nuca macinata,150gr.apa,
250gr.zahar, 100gr.rom Ingrediente umplutura de mac:500grmac macinat,
250 gr.zahar,200gr.apa,1 lingurita coaja de lamaie rasa Mod de
preparare: Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar
de…
Pui cu sos picant
16 December 2010
Ingrediente: 1 pui mare 100 g unt 3 ceapa 2 catei de usturoi 1 l supa
sare piper 1lingurita sofran 1 lingurita coriandru 2 linguri faina 1
lamaie Mod de preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt.
Cind sint pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si
usturoiul pisat.…
Read more »
Read more »
Cocktail Screwdriver
15 December 2010
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felie de portocală pe margine
şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 votcă 7/10 suc de
portocale A apărut, probabil, în anii ’60, datorită imaginaţiei unui
mecanic american, care s-ar putea…
Read more »
Read more »
Trufe de ciocolata
15 December 2010
Ingrediente: 500 g ciocolata 6 galbenusuri 6 linguri zahar 250 g unt
250 g pudra de cacao 1 lingura de cafea tare (sau whisky) Mod de
preparare: Freci zaharul cu galbenusurile pana se albesc. Adaugi untul
la temperatura camerei si freci in continuare. Adaugi ciocolata topita
la bain-marie si cafeaua (sau whisky). Intinzi,…
Read more »
Read more »
Potcoave (desert)
15 December 2010
Ingrediente: 250 g biscuiti 125 g nuci 1 pahar cu apa 2 linguri cacao 5
linguri zahar 2-3 linguri rom coaja rasa de lamaie Pentru glazura: 2
albusuri zahar pudra zeama de lamaie bombonele multicolore pentru
ornament Mod de preparare: Treci prin masina de tocat biscuiti si
nucile. Intr-un ibric amesteci apa, zahar,…
Read more »
Read more »
Friptură picantă de porc
15 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg pulpă slabă de porc cu şorici circa 30 cuişoare 4
linguri suc de portocale proaspăt îndulcitor lichid 1/2 linguriţă
îndulcitor 2 cepe mici (sau arpagic) 4 cm ghimbir proaspăt 2 linguri
margarină 400 ml supă 125 ml vin roşu sec 2 linguri amidon sare piper
nucşoară rasă Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
File de pui marinat
15 December 2010
Ingrediente: 1 file de pui (150 g) 2 linguri ulei de măsline 100 ml
supă de pui 1 praf de cardamom 1/4 baton de scorţişoară 1/2 baton de
vanilie 1/2 căţel de usturoi 1 bucăţică ghimbir 1 chili mic 1 vârf de
cuţit de coajă de lămâie sucul de la o jumătate de lămâie…
Read more »
Read more »
File de curcan cu legume
15 December 2010
Ingrediente: 600 g file de curcan 6 morcovi 1 ceapă 300 g varză de
China 2 linguri ulei de susan sare piper 200 ml supă 4 beţe de
scorţişoară 4 fructe stea 100 ml lapte de cocos (cutie) Mod de
preparare: Spălaţi carnea, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi
tăiaţi-o felii rotunde.…
Read more »
Read more »
Friptura de miel glasata
15 December 2010
Ingrediente: 2 kg de carne macra 4 linguri de unt netopit sare piper
boia de ardei dulce o ceapa 1 morcov 200 g de costita afumata cimbru 1
pahar de vin 1 pahar de supa o telina mica Mod de preparare: Alegeti
carne macra spalati-o foarte bine, apoi impanati-o cu fisii de costita,…
Read more »
Read more »
Piftie de gasca
15 December 2010
Ingrediente: carne de gisca o ceapa sare usturoi dupa gust Mod de
preparare: Spalati carnea si puneti-o la fiert cu apa multa (sa treaca
de patru degete peste carne), adaugati o ceapa si lasati sa fiarba
incet, la foc domol. Indepartati spuma si dupa o ora puneti sare. Cind
carnea se desface de…
Read more »
Read more »
Sufleu de mere cu gris
15 December 2010
Ingrediente: 125 g gris 1/2 l lapte 4-5 linguri zahar 2 linguri unt
putina sare 1/2 lamaie 300-400 g mere 1 lingura scortisoara pentru sos 2
galbenusuri 1/2 l lapte coaja de lamaie 3 linguri zahar Mod de
preparare: Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele
fierbinte indulcit, la care se…
Read more »
Read more »
Portocale in aluat de clatite
15 December 2010
Ingrediente: 2 portocale mari 100 g zahar pudra putina zeama de lamiie
Ingrediente aluat: 1 pahar lapte diluat cu apa sau sifon, 2 oua, 125 g
faina, zahar vanilat, ulei, sare Mod de preparare: Se curata portocalele
de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii,
se preasara cu putin…
Read more »
Read more »
Salata de varza
15 December 2010
Ingrediente: 1 kg. varza alba (cruda) 1 gulie cruda potrivit de mare 1
morcov mare 2 mere acrisoare 1 ardei gras frunze de telina 1 legatura de
marar verde 1 legatura de patrunjel verde zeama de la o lamiie 3
linguri de ulei de masline sare piper dupa gust Mod de preparare: Varza
se…
Read more »
Read more »
Supa de orez
15 December 2010
Ingrediente: 1 litru apa 600 g lapte 150 g orez 2 lingurite unt 4
linguri smantana 2 lingurite verdeata tocata sare zeama de lamaie dupa
gust Mod de preparare: Orezul, ales si spalat bine, se fierbe in apa
pina se inmoaie. Se trece prin sita subtiind cu zeama in care a fiert si
se…
Read more »
Read more »
Salata dulce de telina
15 December 2010
Ingrediente: 2 teline 3-4 linguri nuci 1 pumn de stafide 4 mere 2-3
linguri ulei citeva linguri zeama de lamaie sare 1 lingurita zahar Mod
de preparare: Se rad telinele, merele se taie felioare, se amesteca cu
putina sare, zaharul, nucile si stafidele. Se potriveste, dupa gust, de
ulei si zeama de lamaie. …
Read more »
Read more »
Sos rosu
15 December 2010
Ingrediente: 1 lingura de faina 1 radacina de morcov 1 patrunjel 1
ceapa 1 lingura bulion de rosii 1 1/2 lingura unt Mod de preparare:
lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura
pina capata culoare cafenie. Se amesteca apoi cu bulion de rosii si se
subtiaza cu 2…
Read more »
Read more »
Salata de rosii umplute cu varza alba
15 December 2010
Ingrediente: 4-5 rosii mari rotunde 1 varza alba 4 ardei grasi rosii
Ingrediente sos: 1 galbenus tare, 1 lingurita mustar, ulei, otet,
patrunjel tocat, sare Mod de preparare: La fiecare rosie se taie un
capacel, se scobeste miezul si se presara inauntru cu sare. Varza si
ardeii se taie marunt, se amesteca cu miezul…
Read more »
Read more »
Salata de conopida
15 December 2010
Ingrediente: 1 conopida sare ulei zeama de lamiie 100 g masline 1
ceapa de apa 1 catel de usturoi mustar Mod de preparare: Se fierb
buchetelele de conopida in putina apa clocotita cu sare. Se scurg, se
pun intr-un castron frecat cu usturoiul intreg. Se adauga ceapa tocata.
Se toarna deasupra sosul vinegreta, preparat…
Read more »
Read more »
Ciuperci umplute cu sunca si svaiter
15 December 2010
Ingrediente: 500 g ciuperci 3-4 linguri sos alb 100 g sunca 100 g
svaiter 50 g unt 1 lingura pesmet sare piper Mod de preparare: Se scot
piciorusele de la ciuperci, se curata si se spala sub un jet de apa. Se
toaca o ceapa marunt si se caleste in putin ulei. Se…
Read more »
Read more »
Sos de ciuperci cu ceapa
15 December 2010
Ingrediente: 500 g de ciuperci proaspete 2 cepe albe 1 1/2 lingurita
faina 100 g bulion de rosii 50 g unt topit sau ulei 1/2 litru apa Mod
de preparare: Se spala bine ciupercile se fierb in apa intr-un vas
acoperit. Ciupercile fierte se scot din zeama si se toaca marunt. Se
toaca…
Read more »
Read more »
Mancare de cartofi cu pui
15 December 2010
Ingrediente: piept de pui 3-4 cartofi o ceapa un morcov o telina medie
un ardei gras bulion sau pasta de tomate Mod de preparare: Se taie
pieptul de pui in fasii si se caleste in doua linguri de ulei. (Daca
mananca si copilul, carnea de pui poate fi fiarta separat si adaugata
abia…
Read more »
Read more »
Ciuperci pe friganele
15 December 2010
Ingrediente: 400 g ciuperci 1 ou 1 lingurita marar 1 lingura unt sare
friganele din 4 felii de franzela Mod de preparare: Se curata
ciupercile, se spala si se taie marunt. Se pune untul sa se incinga
intr-o cratita si se adauga ciupercile, mararul si sarea. Cind
ciupercile sint prajite, se ia cratita de…
Read more »
Read more »
Vinete cu ceapa si oua
15 December 2010
Ingrediente: 2 vinete mari lunguiete 1 ceapa 2 felii piine alba
inmuiata intr-un pahar lapte patrunjel marar 2 oua tari 1 ou crud sare
piper 4 linguri smantana 1 lingura faina ulei Mod de preparare: Se
taie vinetele in doua in lungime, se scobesc, se trece miezul impreuna
cu ouale tari prin masina…
Read more »
Read more »
Pasta de cartofi pentru sandvisuri
15 December 2010
Ingrediente: 5-6 cartofi 2 oua tari patrunjel tocat 1 castravecior
murat 1 ceapa maioneza sau 2-3 linguri de ulei 100 g masline Mod de
preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata calzi, se toaca marunt
impreuna cu ouale tari, castraveciorul murat, ceapa, patrunjelul si
maslinele. Se amesteca toate cu maioneza sau numai cu…
Read more »
Read more »
Bors de ciuperci
15 December 2010
Ingrediente: 1 litru apa 1/2 l bors 300 g ciuperci 1 ceapa 1 morcov mic
2 linguri orez 4 linguri smintina marar patrunjel leustean sare Mod
de preparare: Morcovul si patrunjelul se curata, se spala, se dau prin
razatoarea de zarzavat. Se pun la fiert cu apa impreuna cu ceapa taiata
marunt. Cind…
Read more »
Read more »
Crap cu ciuperci si ceapa
15 December 2010
Ingrediente: 2-3 cepe albe 250 g ciuperci patrunjel verde sare piper
1foaie de dafin 1pahar vin alb ulei 1lamiie Mod de preparare: Se
rumeneste ceapa in putin ulei, se adauga ciupercile, sare, piper, foaia
de dafin, vinul si putina apa, iar la urma patrunjelul taiat marunt. Se
aseaza in acestea crapul taiat bucatele…
Read more »
Read more »
Bureti cu smantana
15 December 2010
Ingrediente: 600 g de bureti proaspeti 100 g de unt 1 ou 250 ml. de
smantana verdeata sare pipe Mod de preparare: Buretii se curata si se
spala foarte bine. Se pun intr-un vas cu apa in care s-a adaugat otet
sau zeama de lamiie (o lingurita). Buretii care sint mai mari se taie…
Read more »
Read more »
Ardei cu brinza de vaca si smantana
15 December 2010
Ingrediente: 8-9 ardei grasi 1/2 kg brinza de vaca amestecata cu 100 g
telemea 1 lingura gris 1 lingura ulei 2 linguri smantana 1-2 oua sare
Ingrediente sosul alb:1 lingura unt, 1 lingura faina, 1 pahar lapte Mod
de preparare: Se curata ardeii de codite si de seminte. Brinza de vaca
maruntita bine, se…
Read more »
Read more »
Conopida sote cu brinza si unt
15 December 2010
Ingrediente: 1conopida sare 2 linguri brinza telemea marar 1 lingura
unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se
fierbe in apa cu sare pina se inmoaie. Se scurge bine si se aseaza pe un
platou. Se presara cu brinza amestecata cu marar tocat. Se incinge
untul si se toarna peste conopida.…
Read more »
Read more »
Taitei cu parmezan si sos de rosii
15 December 2010
Ingrediente: 500 g taitei cu oua 50 g unt 150 g sunca grasa 1 ceapa 3
rosii mari 3 linguri parmezan 1 lingura busuioc tocat marunt Mod de
preparare: Se caleste in unt ceapa cu sunca taiata marunt, se adauga
rosiile curatate de pielita si seminte si taiate in felii subtiri. Se
fierbe totul…
Read more »
Read more »
Ciuperci cu macaroane
15 December 2010
Ingrediente: 1/4 kg ciuperci 200 g macaroane (taitei) sare 2 linguri
unt 1 ceapa ulei 1 lingura bulion piper 100 g brinza supa Mod de
preparare: Se fierb macaroanele (taiteii), se strecoara, se clatesc cu
apa rece. Ceapa se prajeste in ulei, se inabusa cu ciupercile taiate
felii, se adauga bulion, sare, si…
Read more »
Read more »
Telina pane cu sos picant
15 December 2010
Ingrediente: 2 teline sare 1 ou 2 linguri faina sau 2 linguri pesmet 1
ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata telinele, se fierb
intregi in apa clocotita cu sare, se scurg si se taie felii grosute. Se
inmoaie in ou, faina sau pesmet si se prajesc in ulei fierbinte. Sosul
picant se…
Read more »
Read more »
Borş de fasole boabe cu leuştean
15 December 2010
Ingrediente: 1 litru apa bors (dupa gust) 250 g fasole boabe 1 ceapa 1
morcov 1 patrunjel 1/2 lingurita faina 1/2 lingura ulei patrunjel marar
leustean sare Mod de preparare: Se alege, se spala si se inmoaie fasolea
din ajun in apa calduta. Se pune la fiert si dupa ce a dat 2-3 clocote…
Crap cu morcov
15 December 2010
Ingrediente: 6 felii mari de crap 1/2 kg morcov 6 linguri maioneza un
ardei gras un ardei iute o lamaie ulei sare vegeta cimbru Mod de
preparare: Pestele se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si se
presara cu vegeta. Apoi, pe feliile de peste, se aranjeaza ardeiul gras
si ardeiul iute,…
Read more »
Read more »
Paste cu clatite
15 December 2010
Ingrediente: 1 pachet macaroane 20 clatite 200 g ciuperci 400g cascaval
300 g cas de oi 100 g sunca sau salam 150 g costita 5 oua 100 g
smantana 2 castraveti murati Mod de preparare: Se prepara clatitele dupa
reteta clasica si se lasa la racit. Se fierb macaroanele 5 min, se
scurg si…
Read more »
Read more »
Salata de mere si portocale
15 December 2010
Ingrediente: 4 mere 4 portocale 4 linguri cu virf zahar pudra 4
lingurite rom 1 pahar vin alb dulce citeva bucati de coaja de portocala
zaharata Mod de preparare: Merele se spala, se curata si se taie
felioare subtiri. Portocalele se curata de coaja, se inlatura pielitele
albe din interior, se taie transversal rotocoale…
Read more »
Read more »
Cocktail Apri-Bowle
15 December 2010
Tăiaţi 2 jumătăţi de caise felioare şi lăsaţi- le într-un vas cu 4 cl
lichior de caise şi câteva frunzuliţe de busuioc. Turnaţi şampanie.
Read more »
Read more »
Spaghete milaneze
15 December 2010
Ingrediente: 250 g de spaghete 4 linguri de unt netopit 150 g de sunca
sau costita 150-200 g de ciuperci 6 linguri de smintina 2 galbenusuri 6
linguri de cascaval sare piper Mod de preparare: Intr-un vas cu apa ce
clocoteste, in care s-a pus si o lingurita de sare, se pun la fiert…
Read more »
Read more »
Salau in sos de Riesling
15 December 2010
Ingrediente:
4 bucati file de salau a cite 200 g 50 g carne afumata 4 linguri de
Riesling 1 ceasca de apa 1 pahar de smantana 1 galbenus de ou suc de
lamiie 1 lingura de gelatina pentru alimente 1 legatura patrunjel 1
lamiie sare Mod de preparare: Pestele se curata si se acreste. Carnea…
Read more »
Read more »
Fidea cu usturoi si ciuperci
15 December 2010
Ingrediente: 500 g fidea de ou 350 g ciuperci 3 linguri ulei 2 catei
usturoi zeama de la 1 lamaie 2 linguri patrunjel verde tocat sare piper
Mod de preparare: Se infierbinta o lingura de ulei, in care se caleste
putin usturoiul si ciupercile spalate si taiate in lamele subtiri. Dupa
ce s-au calit…
Read more »
Read more »
Oua umplute cu sos de lapte
15 December 2010
Ingrediente: 4 oua 8 felii de franzeluta 1 lingura smintina 3 1/2
lingurite unt 1 1/4 pahar lapte 1 galbenus 1 1/2 lingurita marar tocat
1/2 ceapa sare piper 1lingurita faina Mod de preparare: Se fierb ouale
tari, se curata dupa ce s-au racit si se taie in doua pe lung. Se scot
galbenusurile,…
Read more »
Read more »
Sarlota de ciocolata
14 December 2010
Ingrediente: 200 g zahar pudra 200 g unt 200 g ciocolata 2 pachetete
zahar vanilat 100 g migdale sau nuci 1 lamaie 2 tablete de ciocolata 3
pahare smantana Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron untul
batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul
se freaca cu o lingura de lemn,…
Read more »
Read more »
Salata cu orez si legume
14 December 2010
Ingrediente:
1 ceasca orez integral nefiert 3/4 ceasca morcovi, dati prin razatoare
1/2 ceapa rosie 1 ceasca telina, data prin razatoare 1/2 ceasca
dovlecei, rasi sau taiati marunt, fierti usor 1 ardei gras rosu 1/2
legatura patrunjel Ingrediente dressing: 1/2 ceasca maioneza
vegetariana, fara grasime,5 linguri zeama de lamaie ,1 1/2 linguri marar
uscat sau…
Read more »
Read more »
Galuste
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg de cartofi 1/2kg de carne de porc sau de vita 2 oua
sare piper o lingura de faina sos picant Mod de preparare: Fierbeti
cartofii cu coaja, bine spalati, cind sint gata, curatati-i. Separat
fierbeti bine carnea si treceti-o apoi prin masina de tocat. In cartofii
pasati puneti un ou, sare,…
Read more »
Read more »
Peste cu varza si rosii
14 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg peste (crap, stiuca etc.) 1 varza acra 200 g ulei
300 g rosii 1 ardei gras boabe de piper sare Mod de preparare: Se
curata si se spala pestele, se freaca cu putina sare si se taie in
bucati. Se desface varza in foi, se taie marunt ca taiteii si se…
Read more »
Read more »
Peste cu cartofi si ceapa
14 December 2010
Ingrediente: 750 g de peste 2 cepe 800 g cartofi 300 g rosii 1 lingura
otet sau 1/2 lamiie 4 linguri unt sau 6 linguri ulei Mod de preparare:
Ceapa curatata spalata si taiata felii subtiri se prajeste usor cu unt.
In aceeasi cratita se pun bucati de peste (crap sau palamida) pregatite
din…
Read more »
Read more »
Friptura inabusita de vaca
14 December 2010
Ingrediente: 1,200 kg pulpa de vaca 100 g slaninuta 1 ceapa 1 morcov
4-5 catei de usturoi 1 dl ulei piper boabe 1 foaie dafin putin cimbru
tocat sare Mod de preparare: Carnea spalata si scursa bine se impaneaza
cu bucatele de slanina si catei de usturoi, se sareaza, se leaga cu o
sfoara…
Read more »
Read more »
Pirjoale din muschi de vita
14 December 2010
Ingrediente: 600 g muschi de vita 50 g unt sare 1 lingura verdeata
tocata marunt cimbru piper Mod de preparare: Muschiul curatat de pielita
se taie in 6 bucati, se despica in doua, se bate putin, se presara cu
sare si se pune pe gratar. Muschiul nu trebuie tinut prea mult ca sa nu…
Read more »
Read more »
Salata mexicana cu creveti
14 December 2010
Ingrediente:
200gr. boabe de porumb 200 gr. mazare verde 100 gr. morcov taiat cuburi
100 gr. creveti 300 gr. cozi de creveti 1 telina 1 ardei verde gras 1
ardei rosu gras 2 rosii 1 castravete verde 1 lamaie 150 gr. maioneza 1
lingura ketchup dulce 1 lingurita cu sos englezesc 1 leg. marar sare…
Read more »
Read more »
Cotlet de porc cu sos de vin si nucsoara
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 rosii 1 pahar vin putina
nucsoara rasa sare piper Mod de preparare: Bucata de cotlet spalata se
presara cu sare si piper, se lasa 10-15 minute, dupa care se asaza
intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor la foc iute sa se
friga.…
Read more »
Read more »
Frigarui inabusite
14 December 2010
Ingrediente: 500 g pulpa de porc 150 g slanina 1 paharel vin 1
lingurita cimbru 1 lingura untura sare piper Mod de preparare: Se spala
si se taie carnea in cuburi mai mici, slanina se taie felioare. Se
infig pe frigaruie cuburile de carne, alternind cu feliile de slanina.
Se sareaza, se pipereaza, apoi…
Read more »
Read more »
Supa cu cartofi si fasole alba
14 December 2010
Ingrediente: 4 cartofi 200 g fasole alba zarzavat de supa piine prajita
unt sare Mod de preparare: Se pune fasolea sa fiarba intr-o oala cu apa
rece, atit cit s-o acopere. Dupa ce a fiert 10-15 min., se scurge apa
si se pune din nou fasolea la fiert cu alta apa. Se varsa si…
Read more »
Read more »
Musaca de cartofi cu brinza si oua
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg cartofi 6 oua 200 g telemea 100 g unt 200 g smintina
sare piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cind sint
gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se
taie tot sub forma de rondele, telemeaua se rade. Se…
Read more »
Read more »
Snitel cu cascaval
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg. carne de vita tocata 3 oua 200 g cascaval de vaca
(dat pe razatoarea mare) sare piper 150 g faina 3 linguri de lapte 400 g
pesmet Mod de preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua
batute, sarea si piperul. Se framanta bine si se lasa sa se odihneasca…
Read more »
Read more »
Biftec cu cartofi prajiti
14 December 2010
Ingrediente: 300 g muschi de vaca cartofi prajiti muraturi sau salata
verde unt Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de tendoane, se
taie in curmezisul fibrelor in bucati, se bate usor, se sareaza si se
pipereaza. Apoi se pune in tigaie sau intr-o cratita cu unt foarte
incins si se prajeste pe…
Read more »
Read more »
Mazare cu friganele
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg mazare verde 50 g unt 0,5 dl ulei 12 felii piine 2
oua 1 ceasca lapte 1 lingurita zahar sare verdeata tocata marunt Mod de
preparare: Mazarea se fierbe si cind este gata se scurge bine de apa, se
opareste cu untul fierbinte si se presara verdeata. In timp ce fierbe…
Read more »
Read more »
Fasole verde cu rosii si usturoi
14 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1/2 kg rosii 1 ceapa 5-6 catei usturoi
4-5 linguri ulei pesmet sare patrunjel verde Mod de preparare: Pastaile
se rup in 2-3 bucati si se fierb in apa clocotita cu 1/2 lingurita
sare, acoperite, pina se inmoaie. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei
2 minute, se adauga…
Read more »
Read more »
Saramura de platica cu ardei iute
14 December 2010
O
reteta simpla si delicioasa de saramura de platica din: platici,
usturoi, untdelemn, ardei iute, sare si apa. Ingrediente: 1-2 platici
(1,5-2 kg) o capatina de usturoi 2 linguri de untdelemn 2 ardei iuti
sare apa Mod de preparare: Se curata pestele de solzi, se scot
intestinele, se taie capul si coada, se spala in…
Read more »
Read more »
Perisoare de cartofi cu sunca
14 December 2010
Ingrediente: 500 g cartofi 1 cescuta pesmet 2-3 linguri faina 4 linguri
smintina 1 ou 120 g sunca putin ulei sare 1 lingura unt Mod de
preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se trec reci prin
masina de tocat. Se amesteca cu pesmetul inabusit in unt, apoi cu
smintina, sarea, oul,…
Read more »
Read more »
Salata de broccoli,cartofi si sunca
14 December 2010
Ingrediente:
1 broccoli fiert taiat in bucati mici 1/2 ceasca de cartofi fierti
taiati 1/4 ceasca de ceapa taiata marunt 1/3 ceasca de branza taiata 1
ou fiert taiat 3-4 felii sunca slaba Ingrediente sos: 3-4 linguri de
maioneza vegetala,1 lingura de zaha,1 lingura de otet de mere,1 lingura
suc de lamaie,1 catel de usturoi…
Read more »
Read more »
Salata de citrice
14 December 2010
Ingrediente:
3 portocale mari 1 grapefruit mare 4 mandarine 2 salate verzi sucul de
la o portocala 2 linguri de otet sau zeama de lamaie 2 linguri de ulei
de masline sare piper dupa gust Mod de preparare: Curata si taie
fructele. Amesteca sucul de portocala, otetul, uleiul de masline, sarea
si piperul. Spala…
Read more »
Read more »
Supa de cartofi si gulii
14 December 2010
O
reteta gustoasa de supa de cartofi si gulii din: cartofi, gulii, salata
verde, unt, supa, smantana, sare, marar, patrunjel si o lingura de
faina. Ingrediente: 4 cartofi 2 gulii 1 salata verde 50 g unt 1 litru
apa (supa de zarzavat) 100 g smantana (100 g brinza rasa sau cuburi de
piine alba prajita)…
Read more »
Read more »
Legume fierte cu smantana
14 December 2010
Ingrediente: 1 kg de legume fierte ( telina, morcov, cartofi,
pastirnac) 250 ml de smantana 30 g de faina sare 50 g de telemea sau
cascaval 50 g de unt marar sau patrunjel tocat Mod de preparare:
Fierbeti legumele (telina, morcov, cartofi, pastirnac), puneti-le
intr-un vas termorezistent, puneti untul taiat bucati. Combinati faina
cu…
Read more »
Read more »
Ficat de porc la cuptor
14 December 2010
Ingrediente: 750 gr. ficat de porc 200 slanina otet 1 buc. ceapa 1 fir
de cimbru patrunjel foaie de dafin zeama de carne sare o lingura
smantana unsoare Mod de preparare: Se curata bucata de ficat, se
impaneaza cu slanina. Se asaza intr-o tava, dar pe un gratar, ca sa nu
se moaie in…
Read more »
Read more »
Salata cu morcovi si varza murata
14 December 2010
Ingrediente:
300 g morcovi 200 g varza murata un fir de praz 2 lingurite ulei cimbru
uscat 10-15 masline Mod de preparare: Morcovii se rad si se amesteca
cu varza murata taiata fideluta, prazul taiat rondele, uleiul, maslinele
si cimbrul pisat. Se pune totul pe o salatiera si se decoreaza cu marar
sau patrunjel. …
Read more »
Read more »
Supa verde
14 December 2010
Ingrediente: 1/2 kg macris 1/4 kg stevie patrunjel 1 lingura faina 100 g
unt 2 linguri smantana 1ou sare 1 l apa 1/4kg spanac o salata verde
tarhon 2 leg. ceapa verde Mod de preparare: Se curata verdeturile, se
spala foarte bine in mai multe ape, apoi se taie in suvite si se calesc…
Pui tiganesc
14 December 2010
Ingrediente: 1 pui 4-5 ardei grasi 2 rosii 1 ceapa 1 catel usturoi boia
de ardei dulce ulei sare marar Mod de preparare: Se sareaza puiul , se
da prin boiaua dulce, apoi se prajeste in ulei incins. In timpul
prajitului se adauga ardeii grasi curatati de simburi si taiati marunt,
rosiile taiate felii…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu ridichii si branza
14 December 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 1/8 l zeama concentrata de legume sare piper zahar 5
linguri otet 1 legatura ridichi 1 mar 1 castravete 1 legatura codite de
ceapa verde 1 legatura marar 150 g iaurt 150 g smantana 5 linguri lapte
80 g branza Bucegi (Roquefort) Mod de preparare: Peste cartofii fierti
si taiati…
Read more »
Read more »
Pui cu unt si condimente
14 December 2010
Ingrediente: 300 g piept de pui 30 g unt verdeata sare piper zeama de
lamiie Mod de preparare: Pieptul de pui se scoate de pe os, lasindu-se
doar osul cel mic. Se bate ca pentru snitele. Se presara cu sare si
piper, se ruleaza punind inauntru unt amestecat cu verdeata si sare de
lamiie.…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu hering marinat
14 December 2010
Ingrediente:
1 kg. cartofi fierti in coaja 250 gr. hering marinat 2 cepe 200 gr.
maioneza 10 oua de prepelita sau 4 oua de gaina fierte tari 1 lamaie
taiata felii subtiri sare piper Mod de preparare: Cartofii se curata de
coaja si se taie cuburi mici, se adauga pestele taiat cuburi, ceapa
taiata rondele…
Read more »
Read more »
Pui cu smintina si cartofi la cuptor
14 December 2010
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smintina 1 lingurita
faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de
preparare: Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei, se
condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii
si ceapa se taie cuburi mici si se…
Read more »
Read more »
Telina cu masline
14 December 2010
Ingrediente: 2 teline mari o ceapa 30 g de masline 8 linguri de ulei o
lingura de faina 2 linguri de vin 1 pahar suc de rosii 1 lamâie o
lingura de zahar o foaie de dafin piper Mod de preparare: Spalati ceapa,
curatati-o si dati-o pe razatoare. Caliti-o apoi 1 minut in tot…
Read more »
Read more »
Crap prajit
14 December 2010
Ingrediente: 1 crap de cca 1 kg 1 dl ulei 1 lingura faina boia de ardei
dulce patrunjel verde 1 lamiie sare Mod de preparare: Pestele curatat
si spalat se taie in bucati potrivit de mari, se sareaza si se lasa sa
stea 10-15 minute. Se zvinta apoi cu un servet, se da prin…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu mar si oua
14 December 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 150 g maioneza 200 g iaurt 200 g castraveciori murati 5
linguri zeama de castraveti murati sare piper 1 mar 2 oua fierte tari
Mod de preparare: Cartofii fierti si taiati se amesteca bine cu un sos
preparat din maioneza, iaurt, zeama de castraveti murati, sare si piper.
Castraveciorii se…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu sos verde
14 December 2010
Ingrediente:
1/2 kg cartofi fierti 1 ceapa 2 oua rascoapte 5-6 ridichi de luna 1/4
kg spanac 1 lingurita mustar 1/2 pahar sos de maioneza (1 lingura
maioneza vegetala si restul iaurt dietetic) Mod de preparare: Cartofii
fierti se curata de coaja, se taie felii, se amesteca in salatiera cu
ceapa taiata solzisori, ouale rascoapte…
Read more »
Read more »
Cocktail Mango Frosty
14 December 2010
Pasaţi 50 g mango şi îngheţaţi-l cu 1 lingură suc de lămâie
verde. Puneţi-le în pahar împreună cu zmeură congelată, apoi turnaţi
Prosecco.
Read more »
Read more »
Salau cu sos de lamaie
14 December 2010
Ingrediente: 200 g salau 1/2 morcov 1/2 patrunjel 1/4 telina sare 1/2
lingurita zeama de lamaie Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul,
curatat si taiat felii, in apa cu sare si, cind este fiert, se adauga
pestele curatat. Se lasa sa fiarba incet 15-20 minute. Cind este fiert,
pestele se scoate cu grija sa…
Read more »
Read more »
Cartofi cu ciuperci
14 December 2010
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 1 ceapa 3 linguri untura 3
linguri faina 1 ceasca smintina 1 ceasca zeama de ciuperci 5 oua
verdeata citeva foi de ceapa verde pesmet sare piper Mod de preparare:
Se fierb separat cartofii si ciupercile. Se strecoara ciupercile si se
dau prin masina de tocat carne.…
Read more »
Read more »
Fondue cu legume si file de vită
14 December 2010
Ingrediente: 2 morcovi 2 legături ceapă verde 1 tulpină de praz 200 g
ciuperci champignon 200 g Pak Choi sau frunze de spanac 200 g muguri de
soia 1,5 l supă de legume sos de soia 600 g file de vită Mod de
pregatire: Pregătiţi legumele, tăiaţi rondele morcovii, ceapa verde,
prazul şi ciupercile.…
Read more »
Read more »
Fondue de ceapă
14 December 2010
Ingrediente: Cremă de usturoi: 200 g cremă de brânză 150 g smântână
sare, piper 2 căţei de usturoi, pisaţi Sos de muştar : 2 gălbenuşuri 2
linguriţe muştar 150 ml ulei de măsline 3 linguri oţet 150 ml lapte
închegat sare piper Supă: 200 ml vin alb 1 l supă 1 lingură oţet 3…
Read more »
Read more »
Salata de legume cu macrou afumat
14 December 2010
Ingrediente: 500 gr. legume (morcov,mazare, porumb) 300gr. macrou
afumat 1 ceapa 2 oua fierte 1 lingura stafide 200 gr. smatana 1 legatura
marar 1 lingurita hrean sare piper Mod de preparare: Legumele se fierb,
se racesc, se amesteca cu ceapa taiata marunt, stafidele, macroul se
curata de pielita, oase, si taiat cuburi potrivite, smantana,…
Read more »
Read more »
Pui cu sos ca la Buzau
13 December 2010
Ingrediente: 2 pui potriviti 150 g de unt 4 rosii mari o capatina de
usturoi sare piper l paharde vin alb Mod de preparare: Se taie puii in
bucati potrivite. Intr-o cratita se pun 100 g de unt si, la foc mic,
bucatile de carne se auresc frumos. Cind acestea s-au aurit pe toate…
Read more »
Read more »
Pilaf cu carne de berbec şi ceapă
13 December 2010
Ingrediente: 500 g carne de berbec 1 pahar de orez 2 cepe 1 lingura
untura Mod de preparare: Carnea de berbec se taie in bucati mici, se
presara cu sare si piper, se prajeste in untura impreuna cu ceapa taiata
marunt. Dupa ce carnea si ceapa s-au prajit, se sting cu apa cit sa…
Read more »
Read more »
Carne de vita cu sos picant
13 December 2010
Ingrediente: 500 g de carne 1 kg cartofi 3/4 pahar smintina 1 lingura
de sos 2 cepe 1 lingura faina 3 linguri unt Mod de preparare: Se alege
carne moale de vaca, se spala, se curata de tendoane, se taie in felii
potrivite, se bate cu ciocanul de lemn si apoi se taie pai.…
Read more »
Read more »
Supa de varza dulce cu smantana
13 December 2010
Ingrediente: 1 varza 1-2 ceapa 2 morcov 1 pastarnac 1 patrunjel
radacina 150 g smantana 60 g unt 2 l apa 2 linguri orez sare Mod de
preparare: Se curata varza, ceapa si zarzavatul si se spala. Se toaca
ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt, se sting
in…
Read more »
Read more »
Pui cu vinete, ceapa si usturoi
13 December 2010
Ingrediente: 1 pui de 1 kg 50 g de unt 3-4 linguri de ulei 1 ceapa 1
lamiie sare piper 350-400 g de vinete, conservate in congelator 2 catei
usturoi Mod de preparare: Taiati puiul in bucati, spalati-le,
zvintati-le foarte bine si frigeti-le in tigaie in amestecul de unt si
ulei. Adaugati ceapa tocata…
Read more »
Read more »
Supa de galuste si carne de vaca
13 December 2010
Ingrediente: 3 l apa 1 kg carne de vita cu os sau sita 1 morcov 1
patrunjel radacina 1 telina mica 1 ceapa 2-3 rosii citeva boabe de piper
sare patrunjel verde Ingrediente galuste: 1 ou, 2 linguri grisi, sare
Mod de preparare: Carnea se spala, se curata de pielite si se pune cu…
Read more »
Read more »
Supa din carne macra de vitel si ou
13 December 2010
Ingrediente: 400 g carne macra vitel 1ceapa 1 morcov 2-3 buc oase de
vitel 1 ou 2 l supa de carne Mod de preparare: Se pregateste o supa de
carne care, dupa ce s-a strecurat se pune la fiert. In aceasta supa se
adauga carnea bine spalata, taiata bucatele mici sau tocata, si oasele…
Read more »
Read more »
Medalion din piept de pasare
13 December 2010
Ingrediente: 1 piept de gaina fiert 3 linguri de pesmet o cescuta cu
lapte 1 galbenus o lingura de smintina 5 linguri de ulei o lamiie o
lingura de faina sare piper Mod de preparare: Dati prin masina de tocat
pieptul de pasare fiert, apoi combinati-l cu pesmetul muiat in putin
lapte, adaugati galbenusul,…
Read more »
Read more »
Gulas din inima de vita
13 December 2010
Ingrediente: 500 g de inima 1 lingura faina 1 lingura untura 100 g
lingura bulion de rosii 1 ceapa foi de dafin Mod de preparare: Inima se
spala, se taie in cuburi de cite 30-40 g, se spala din nou, se presara
cu sare si piper si se prajeste in tigaie, in untura incinsa…
Read more »
Read more »
Carne de vita inabusita cu ceapa si cartofi
13 December 2010
Ingrediente: 500 g de carne de vita 800 g de cartofi 2-3 cepe 1 lingura
faina 2 linguri grasime cuisoare piper boabe foi de dafin Mod de
preparare: Se alege carne macra, se spala, se taie in bucati de cite
80-100 g, se sareaza, se presara cu piper, se da prin faina si…
Read more »
Read more »
Salata de cartofi cu telina si salam
13 December 2010
Ingrediente:
1 kg cartofi 1-2 radacini de telina (circa 500 g) 1 ceapa rosie mica
300-400 ml zeama calda de legume 6 linguri zeama de lamaie 1 lingura
otet sare piper zahar 1 lingurita frunze de telina tocate 2 rosii 100 g
masline negre 6 linguri ulei cu busuioc 100 g salam Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Pui umplut cu orez
13 December 2010
Ingrediente: pui de 1kg 100 g de orez 2 oua pipota si ficatul de la pui
( sau mai multe ) 1 ceapa piper patrunjel marar sare Mod de
preparare: Taiati pipota in cuburi mici , daca sint mai multe treceti-le
prin masina de tocat. Tocati ceapa marunt si impreuna cu pipota
(pipotele)…
Read more »
Read more »
Salata de castraveti cu mere
13 December 2010
Ingrediente:
2 castraveti verzi 2 mere mari 2 morcovi mijlocii 2 rosii o salata
verde zeama de la 1 lamaie 2 linguri ulei sare piper Mod de
preparare: Castravetii si merele se curata de coaja si se taie felii
foarte subtiri. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea de
zarzavat.…
Read more »
Read more »
Varza cu taitei
13 December 2010
Ingrediente: 1 varza dulce de marime potrivita 300 g taitei 4 linguri 2
oua Mod de preparare: Se toaca varza, se pune in cratita, se adauga 1
lingura de unt si se fierbe inabusit pina ce devine moale. Apoi se
sareaza si se adauga piper pisat. In acelasi timp se fierb taiteii (in
cantitate…
Read more »
Read more »
Chiftelute de ficat
13 December 2010
Ingrediente: 500-600 g ficat de pasare 1 ceapa 1 felie mare de piine 2
oua 4 linguri ulei 2 linguri pesmet 2 linguri faina sare piper verdeata
tocata Mod de preparare: Se fierbe ficatul in apa clocotita, se lasa
sa se raceasca si se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna…
Read more »
Read more »
Salata de creveti cu paste fainoase
13 December 2010
Ingrediente: 250 gr.paste fainoase (farfalle) 250 gr.cozi de creveti
decorticati 2 leg. ceapa verde 200 gr.ciuperci din conserva 200 gr.
castraveti verzi 2 fire usturoi verde 1 salata verde 200 gr. maioneza 3
rosii 1 leg. marar 100 gr. capere sare piper 1 lingurita sos englezesc
Mod de preparare: Pastele fainoase fierte si racite,…
Read more »
Read more »
Panna cotta cu pere caramel
13 December 2010
Ingrediente: sucul de la 1-1/2 lămâie 240 g zahăr 1 baton de vanilie 1
crenguţă mică de rozmarin 300 ml frişcă 300 g mascarpone 4 foiţe de
gelatină 4 pere 2 linguri unt 375 ml vin alb 1 baton de scorţişoară 4
fructe stea Mod de preparare: Amestecaţi sucul de la o…