Retete de top:
Colţunaşi cu pui în sos de susan
16 June 2011
O
reteta de coltunasi cu pui in sos de susan din: carne de pui, ceapa
verde, castane de apa, coriandru verde, sos de soia, ghimbir, piper,
aluat, sos de soia, ulei de susan si zahar pudra. Aceşti colţunaşi
chinezeşti sunt săraci în grăsimi pentu că sunt fierţi si nu prăjiţi.
Textura castanelor de apă face…
Read more »
Read more »
Cannelloni cu carne de crab
16 June 2011
O
reteta simpla de cannelloni cu carne de crab din: ruccola, carne de
crab, branza ricotta, coaja de lamaie, parmezan, sare, piper, cannelloni
si smantana. Ingrediente: 100 g ruccola 200 g carne de crab (sau
surimi) 250 g brânză ricotta (sau urdă) 1 vârf de cuţit coajă de lămâie
rasă 200 g parmezan ras sare…
Read more »
Read more »
Friptura delicioasa de vitel
16 June 2011
O
reteta de friptura delicioasa de vitel din?: carne de vitel, usturoi,
marar, castravete, slanina, condimente, sare, vin alb si faina.
Ingrediente: 800 gr. carne de vitel (muschi) 3-4 catei de usturoi frunze
de marar un castravete murat slanina condiment (piper, nucsoara..) sare
un pahar de vin alb 2-3 linguri de faina Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Tort de căpşuni cu mac şi ciocolată albă
16 June 2011
O
reteta de tort de capsuni cu mac si ciocolata alba din: ciocolata alba,
frisca, faina, praf de copt, mac, sare, unt, zahar, coaja si suc de
lamaie, oua, lapte, capsuni, gem de capsuni si zahar vanilinat.
Ingrediente: 100 g ciocolată albă 600 ml frişca 225 g făină 2 linguriţe
praf de copt 2 linguri…
Read more »
Read more »
Ciuperci brune umplute cu salam de pui
16 June 2011
O
reteta de ciuperci brune umplute cu salam de pui din: ciuperci brune,
pesmet alb, parmezan, salam de pui, ceapa, ardei rosu si piper. Deşi
ciupercile nu conţin multe vitamine şi minerale, cercetările actuale
demonstrează ca ele sunt bogate în fitochitmice cu efect benefic pentru
sănătate.Cele mai sănătoase ciuperci sunt ciupercile shiitake.
Ingrediente: 12 ciuperci…
Read more »
Read more »
Retete de post: Cornulete delicioase de post
16 June 2011
O
reteta de post de cornulete delicioase de post din: margarina, nuca
tocata, zahar vanilat, faina, zahar pudra si zahar vanilat Ingrediente:
coca: 200 gr. margarina 100 gr. nuca tocata marunt 100 gr. zahar tos un
pliculet zahar vanilat 300 gr. faina pentru pudrat: 150-200 gr. zahar
pudra 3 pliculete zahar vanilat Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Frigărui cu pastramă condimentată şi maioneză aromată
16 June 2011
O
reteta delicioasa de frigarui cu pastrama condimentata si maioneza
aromata din: carne tocata de manzat, pastrama condimentata, coriandru,
chimion, patrunjel, maioneza cu ierburi aromatice, ulei de masline
extravirgin, usturoi, sare, ardei iute si piper. Ingrediente: 350 g
carne tocată de mânzat, slabă 50 g pastramă condimentată 1 gălbenuş 1
vârf de linguriţă coriandru 1…
Read more »
Read more »
Supă pasată de fasole albă cu ceapă
16 June 2011
O
reteta de supa pasata de fasole alba cu ceapa din: fasole alba, supa de
pui, smantana, cimbrisor, ceapa, faina, ulei, sare si piper.
Ingrediente: 400 g fasole albă, mare, fiartă 0,5 l supă de pul 1 dl
smântână 1 lingură de frunzuliţe de cimbrişor proaspăt 1 ceapă de mărime
potrivită 4 linguri de făină…
Read more »
Read more »
Ouă umplute delicioase
16 June 2011
O
reteta de oua umplute delicioase din: oua, crema de branza, ceapa
verde, ardei verde, ardei rosu, mustar de dijon si patrunjel. Conţinutul
lor sărac în grăsimi saturate, nivelul ridicat de proteine, faptul că
sunt convenabile ca preţ şi se pot prepara în multe feluri le face
extrem de utile în planul de alimentaţie sănătoasă.…
Read more »
Read more »
Tonic de ghimbir si citronella
16 June 2011
O
reteta de tonic cu ghimbir si citronella din: radacina de ghimbir,
siropd e ghimbir, piure de citronella, apa minerala si gheata.
Ingrediente: 175 g rădăcină de ghimbir, conservată 4 linguri sirop de
ghimbir, conservat 1 lingură piure de citronella 2 litri apă minerală
cuburi de gheaţă Mod de preparare: Se pun ghimbirul, siropul…
Read more »
Read more »
Pizza de ciuperci portobello
16 June 2011
O
reteta de pizza de ciuperci portobello din: portobello, fasole
pestrita, busuioc verde, parmezan, piper si mozzarella slaba. Fasolea
este unul dintre alimentele cele mai bogate în fibre pe care puteţi să o
consumaţi. încercaţi să cumpăraţi fasole la conservă fără adaos de sare
sau zahăr, în cazul în care nu găsiţi, clătiţi bine fasolea…
Read more »
Read more »
Friptură de manzat cu soia şi susan, pe pat de legume crocante
16 June 2011
O
reteta de friptura de manzat cu soia si susan, pe pat de legume
crocante din: antricot de manzat, dovlecei, morcovi, frunze de salata
creata, usturoi, ulei de masline extravirgin, sos de soia, seminte de
susan, sare si piper. Sosul de soia se obţine din seminţe de soia,
plantă erbacee cultivată din vechime în regiunile…
Read more »
Read more »
Ciorbă de miel tradiţională
16 June 2011
O
reteta de ciorba de miel traditionala din: cap si gat de miel, morcovi,
oase de miel, ceapa, orez, galbenusuri de ou, bors, smantana, sare,
piper, patrunjel, tarhon si leustean. Ingrediente: cap si gat de miel 2
morcovi 2-3 oase de miel 1 ceapa 1 lingura de orez 3 galbenusuri de ou
bors 100 ml…
Read more »
Read more »
Rulada cu varza rosie
16 June 2011
O
reteta de rulada cu varza rosie din: varza rosie, sare, otet, oua,
piper si mustar. Ingrediente: 1 buc. varza rosie sare otet 3 oua piper
mustar Mod de preparare: Se curata varza si se stropeste fiecare frunza
cu apa sarata, in care s-a diluat putin otet. Se da prin masina de tocat
salamul, apoi…
Read more »
Read more »
Salata berlineza cu carne de vita
16 June 2011
O
reteta simpla de salata berlineza cu carne de vita din: carne de vita
fiarta, cartofi, ceapa, castraveti acri, ardei gras, maioneza, ketchup,
mustar, boia, sare si piper. Ingrediente: carne de vita fiarta cartofi
fierti 2 cepe taiate marunt castraveti acri taiati cuburi ardei gras
taiat cuburi pentru sos: maioneza ketchup mustar boia sare piper…
Read more »
Read more »
Mini-rulouri cu salată de pui
15 June 2011
O
reteta delicioasa de mini rulouri cu salata de pui din: supa de pui,
ghimbir, otet de orez, sos de soia, morcov, ardei rosu, frunze de
salata, menta verde si arahide. Aceste aperitive în stil chinezesc nu
conţin niciun pic de grăsime. Puiul este fiert în supă de legume, tăiat
fâşii şi dat prin sos…
Read more »
Read more »
Cremă galbenă cu păstrăv salmonat
15 June 2011
O
reteta de crema galbena cu pastrav salmonat din: pastrav salmonat,
curry, sofran, faina, supa de legume, lamai, smantana, patrunjel, ulei
extravirgind e masline, sare si piper nergu. Păstrăvul zis salmonat, cu
carnea roz intens, este de fapt un păstrăv obişnuit în alimentaţia
căruia se introduc crustacee care-i colorează carnea. în orice caz, este
mai…
Read more »
Read more »
Satay de vită cu sos de ghimbir
15 June 2011
O
reteta de satay de vita cu sos de ghimbir din: muschi de vaca, ardei,
ceapa verde, otet de orez, ardei rosu, zahar pudra, esalota, ghimbir,
sos de chilli si usturoi si coaja rasa de lamaie. Carnea roşie poate
face parte dintr-un plan de alimentaţie sănătos, atât timp cât este
consumată cu moderaţie, în porţii…
Read more »
Read more »
Cocktail Red Cooler
15 June 2011
Se
prepară ceai din 3 linguri hibiscus uscat şi 900 ml apă clocotită; se
lasă să se infuzeze cca 7 min. Se strecoară şi se lasă să se răcească.
Se introduce în frigider timp de cel puţin 3 ore. Se repartizează în 4
pahare cuburi de gheaţă. Se toarnă în fiecare pahar câte 1 lingură…
Read more »
Read more »
Rulouri cu ardei copt
15 June 2011
O
reteta de rulouri cu ardei copt din: ardei rosii, naut, iaurt degresat,
ulei de susan, coaja de lamaie, zeama de lamaie si tortilla. Ardeii se
numără printre cele mai bune surse naturale de vitamina C. Ardeii confir
o dată şi jumătate mai multă vitamină C decât aceeaşi cantitate de suc
proaspăt de portocale. Ardeii…
Read more »
Read more »
Medalioane din piept de pui la grătar
15 June 2011
O
reteta simpla de medalioane din piept de pui la gratar din: piept de
pui, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper rosu, cartofi,
ciuperci champignon si rozmarin. Ingrediente: 250 g piept de pui 1/2
lămâie 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper roşu pentru
garnitura: 400 g cartofi 150 g ciuperci champignon…
Read more »
Read more »
Curcan cu ciuperci şi hrean
15 June 2011
O
reteta simpla de curcan cu ciuperci si hrean din: fileuri de curcan,
ulei de floarea soarelui, ceapa, ciuperci, faina, hrean, patrunjel, sare
si piper negru. Ingrediente: 450 g fileuri de curcan, fără piele 1
lingură ulei de floarea-soarelui 75 g ceapă, tocată 225 g ciuperci,
tăiate felii 50 g faină albă 600 ml lapte…
Read more »
Read more »
Mini-pizze cu două feluri de brânză
15 June 2011
O
reteta delicioasa de mini pizze cu doua feluri de branza din: faina
alba, zahar pudra, drojdie uscata, ulei de masline extravirgin, piper,
rosii cherry, branza fotina sau cheddar, parmezan, masline si oregano.
Această reţetă reprezintă un bun exemplu despre felul cum se utilizează
alimentele cu continut mare de grăsimi şi bogate în sodiu în…
Read more »
Read more »
Sandviş cu pui şi mozzarella
15 June 2011
Se taie în două pe lung 1/2 baghetă mare şi se scobeşte de miez. Se
taie cuburi 3 roşii. Se taie bucăţele 350 g piept de pui fiert sau fript
pe grătar. Se rad 150 g morcovi. Partea de jos a pâinii se unge cu 3
linguri maioneză şi se aşază deasupra frunze de…
Read more »
Read more »
Supă cremă rece de dovlecei, roşii uscate şi măsline
15 June 2011
O
reteta de supa crema rece de dovlecei, rosii uscate si masline din:
dovlecei, supa de legume, frunze de maghiran, smantana, rosii uscate,
masline, ulei extravirgin si sare. Ingrediente: 500 g dovlecei mici 0,5 l
supă de legume 1 praz 10 frunze de maghiran proaspăt 1 lingură de
smântână fermentată 12 roşii uscate, conservate în…
Read more »
Read more »
Tartă cu fructe şi suc de caise
15 June 2011
Se
prepară o budincă din 2 plicuri praf de budincă de vanilie, 75 g zahăr
şi 750 ml lapte. Se acoperă şi se lasă să se răcească. Se încinge
cuptorul la 170 °C. Se amestecă 200 g unt cu 200 g zahăr, 1 plic zahăr
vanilinat, 3 linguri lapte şi 4 ouă; se înglobează 400…
Read more »
Read more »
Frigărui de curcan cu sos picant
15 June 2011
O
reteta de frigarui de curcan cu sos picant din: piept de curcan, lamai,
ulei de masline extravirgin, oregano, sare, piper, capere, mustar,
usturoi, ceapa verde, patrunjel si frunze de telina. Ingrediente: pentru
frigărui: 500 g piept de curcan 2 lămâi 4 linguri ulei de măsline
extravirgin oregano sare şi piper pentru sosul picant: 30…
Read more »
Read more »
Salată delicioasă in straturi
15 June 2011
Se
curăţă 1 fir de praz şi partea albă se taie rondele. Se taie fâşii 175 g
şuncă de Praga. Se lasă să se scurgă 125 g cuburi de ananas, 125 g
fâşii de ţelină şi 100 g boabe de porumb (toate din conserve). Se
decojeşte şi se taie felii subţiri 1 măr; se stropeşte…
Read more »
Read more »
Legume cu curcan în vin
15 June 2011
O
reteta de legume cu curcan in vin din: sare, piper, curcan, bacon, ulei
de masline, ciuperci, telina, morcovi, ciuperci, esalote, bulion de
pui, usturoi, bouquet garni si patrunjel. Ingrediente: sare şi piper
negru 500 g felii de curcan 2 felioare bacon, fără şorici 2 linguri ulei
de măsline 250 g morcovi mici 1 tijă…
Read more »
Read more »
Turtă de mălai
15 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de tura de malai din: stiulete de porumb,
faina simpla, malai, praf de copt, lapte semidegresat, ulei de masline,
ou si miere. Scoasă caldă din cuptor, turta de mălai este pur şi simplu
irezistibilă. Această variantă are boabe de porumb, care o fac şi mai
gustoasă. Va acompania perfect orice…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Hawaii
15 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Hawaii din: rom alb, crema de cocos, suc
de ananas, albus si cointreau. Ingrediente: 2 cl rom alb 3 cl crema de
cocos 1 cl suc de ananas 1 albus 2 stropi de Cointreau Mod de
preparare: Ingredientele se mixeaza bine in shaker, apoi se toarna fara
gheata…
Read more »
Read more »
Bors de miel 1
15 June 2011
O
reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenus
de ou, smantana, bors, sare si leustean. Ingrediente 1 kg de carne de
miel (coastele si gatul) 2 legaturi zdravene de ceapa verde o ceasca de
orez 2 galbenusuri de ou 200 gr. smantana bors si sare dupa gust
leustean din…
Read more »
Read more »
Supă crema rece de castraveţi cu chefir
15 June 2011
O
reteta de supa crema rece de castraveti cu chefir din: castraveti,
chefir, marar, paine de tara, usturoi, lamaie, ulei extravirgin de
masline si sare. Chefirul este o băutură cu gust plăcut, acidulată şi
revigorantă, originară din Caucaz, obţinută din lapte fermentat.
Ingrediente: 2 castraveţi tari 500 g chefir (sau iaurt cu puţină
grăsime) 2…
Frigărui ţărăneşti cu carnaţi si ciuperci
15 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de frigarui taranesti cu carnati si
ciuperci din: carnati proaspeti de porc, ciuperci, ardei gras, galben,
ardei gras verde, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente: 350 g cârnaţi proaspeţi de porc, groşi 5 ciuperci mari
champignon 1/2 ardei gras galben 1/2 ardei gras verde 3 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Salată de paste scurte
15 June 2011
Se
fierb separat în apă cu sare 250 g paste scurte şi 125 g fasole verde
cca 10 min. Se trec prin jet de apă rece şi se scurg. Se taie cuburi 125
g şuncă de Praga. Se toacă 1 ceapă. Se taie mărunt 2 frunze salată.
Toate se amestecă împreună cu 2 linguri nuci…
Read more »
Read more »
Supa de ţelina si cartofi
15 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de telina si cartofi din: telina,
cartofi, margarina, smantana, branza telemea, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente: 400 gr. telina 500 gr. cartofi 50 gr. margarina 1 pahar
smantina 250 gr. branza telemea sare piper patrunjel Mod de preparare:
Se taie cartofii si telina in cubulete mici, se pun…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel cu leustean
15 June 2011
O
reteta de ciorba de miel din: ceapa verde, orez, smantana, carne de
miel, morcov, leustean, patrunjel verde, ou, sare, piper, telina, apa si
bors. Ingrediente: 3 fire ceapă verde 1 ceaşcă orez 1 ceaşcă smântână
500 g carne de miel 1 morcov 1/2 legătură leuştean proaspăt 1/2 legătură
pătrunjel verde 1 ou sare, piper,…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu smantană
14 June 2011
Se
înmoaie în apă 1 chiflă veche de-o zi şi se stoarce. Se toacă 2 cepe
verzi, 1 ardei iute roşu şi 1 căţel de usturoi; se frământă cu 2 linguri
pătrunjel, 1 ou, sare, piper, boia şi 600 g carne tocată. Cu mâinile
umede, se modelează chifteluţe rotunde şi se prăjesc în 3 linguri…
Read more »
Read more »
Panna cotta cu conopidă
14 June 2011
Se
înmoaie în apă rece 4 foi de gelatină. Se fierb în apă cu sare 100 g
bucheţele de conopidă cca 10 min. Se scurg şi se pasează cu 150 ml
smântână. Se încălzesc 200 ml lapte şi se dizolvă înăuntru gelatina. Se
înglobează 75 g brânză gorgonzola tăiată cuburi. în piureul de conopidă
se…
Read more »
Read more »
Cocktail Hemingway’s Rum
14 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Hemingway’s Rum din: rom alb, cointreau,
champagne si o felie de portocala. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl
Cointreau 6 cl Champagne o felie de portocala Mod de preparare:
Ingredientele se amesteca usor cu gheata intr-un pahar de bar, apoi se
toarna in paharul de sampanie. Se decoreaza…
Read more »
Read more »
Ciorba de miel (cu bors)
14 June 2011
O
reteta simpla de ciorba de miel din: carne de miel, orez, ceapa verde,
bors, morcovi, pastarnac, patrunjel, leustean, galbenus, smantana si
sare. Ingrediente: 1 – 1/2 kg. carne de miel (cap, gat, piept, coaste,
coada) 100 g. orez 100 g. ceapa verde tocata marunt 750 g. bors 2
morcovi 1 pastarnac 1 radacina de…
Read more »
Read more »
Tartine cu camembert
14 June 2011
Se
taie pe câte 2 niveluri 8 rondele mici de camembert: jumătăţile
inferioare se piperează şi se ung cu 60 g gem de căpşuni. Se pisează 60 g
fistic. Restul de jumătăţi de camambert se presează cu partea tăiată în
fistic şi se aşază pe jumătăţile unse cu gem, cu partea cu fisticul în
sus.…
Read more »
Read more »
Şniţele cu tzatziki
14 June 2011
Se
taie în două, pe orizontală, 4 fileuri de piept de pui (a cca 140 g).
Se bat, se sărează şi se piperează; se tăvălesc prin făină, apoi prin 2
ouă bătute şi în cele din urmă prin pesmet; se prăjesc de jur împrejur
în 4 linguri ulei. Se lasă să se scurgă de ulei…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu ghimbir şi legume cu susan
14 June 2011
O
reteta de frigarui de pui cu ghimbir si legume cu susan din: piept de
pui, ulei de masline extravirgin, sos de soia, usturoi, piper negru,
lamaie, cimbru, rozmarin, maghiran, ghimbir, praz, morcovi, mazare
mangetout sau fasole verde si sare. Mazărea mangetout este o varietate
de mazăre ce se consumă cu păstăi cu tot. Este…
Read more »
Read more »
Fish Chips cu lamaie
14 June 2011
O
reteta simpla de Fish Chips cu lamaie din: faina, bere blonda, ou,
sare, piper, albus, cartofi rosii, grasime, fileuri de peste, suc de
lamaie si felii de lamaie. Ingrediente: 200 g făină cca 250 ml bere
blondă 1 ou sare, piper 1 albuş 800 g cartofi mari roşii cca 1,5 kg
grăsime pentru fritat…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu vinegretă
14 June 2011
O
reteta de sparanghel cu vinegreta din: sparanghel, sare, zahar, unt,
portocala, parmezan, otet balsamic, sare, piper, mustar, ulei de
masline, rosii, oua, seminte de pin si tarhon. Ingrediente: pentru
sparanghel: 1 kg sparanghel sare 1 linguriţă zahăr 2 linguri unt 1 felie
portocală 150 g parmezan ras pentru vinegretă: 7 linguri oţet balsamic
sare…
Read more »
Read more »
Rulouri de porc cu tartar de ananas dulce-picant
14 June 2011
O
reteta de rulouri de porc cu tartar de ananas dulce picant din: file de
porc, piept de porc, ananas, sos tabasco, praz, lime, frunze de menta,
miere, zahar, ulei de masline exstravirgin, sare si piper. Ingrediente:
file de porc (circa 450 g) 5 felii piept de porc 1/2 ananas 2 picături
sos tabasco 1…
Read more »
Read more »
Supa de miel cu paste
14 June 2011
O
reteta delicioasa de supa de miel din: costita de miel, paste, frunza
de dafin, cimbru, ceapa, usturoi, patrunjel, pasta de tomate, ulei de
masline, sare si piper. Ingrediente 4 bucati de costite de miel 200 g
paste (fidea) o frunza de dafin 3 crengute de cimbru o ceapa alba medie 4
catei de usturoi…
Read more »
Read more »
Cocktail Pink Elephant
14 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Pink Elephant din: rom brun, zeama de lamaie,
sirop de grenadine, bold cremes de bananes si nectar de maracuja
Ingrediente: 4 cl rom brun 1 cl zeama de lamaie 1 cl sirop de grenadine 2
cl Bold Cremes de Bananes 6 cl nectar de maracuja Mod de preparare:
Ingredientele…
Read more »
Read more »
Chifteluţe de miel cu salată verde
14 June 2011
O
reteta de chiftelute de miel cu salata verde din: carne, ceapa, miez de
paine, patrunjel verde, faina, grasime, sare si piper. Ingrediente 1 kg
carne 1 ceapa 1 bucatica miez de paine patrunjel verde putina faina
grasime pentru prajit sare piper Mod de Preparare Scoatem oasele de la o
pulpa de miel si o…
Read more »
Read more »
Rosii umplute cu carne de miel
14 June 2011
O
reteta delicioasa de rosii umplute cu carne de miel din: rosii, carne
de miel tocata, orez, ulei, ceapa, usturoi, cascaval, patrunjel verde,
sare si piper. Ingrediente 9 rosii 300 g carne de miel tocata 1/2 pahar
orez 1/2 ceasca ulei 1 ceapa 3 graunti de usturoi 4 linguri cascaval ras
1 legatura patrunjel verde…
Read more »
Read more »
Cotlete la grătar cu varză roşie şi mere
13 June 2011
O
reteta delicioasa de cotlete la hratar cu varza rosie si mere din:
cotlet de porc, ulei de masline extravirgin, sare, piper, ceapa, varza
rosie, mere, lamaie, unt, otet de vin rosu si nucsoara. Ingrediente: 600
g cotlet de porc 2 linguri ulei de măsline extravirgin sare şi piper
pentru garnitură: 80 g ceapă 1…
Read more »
Read more »
Supă cremă de vară cu pepene galben şi creveţi
13 June 2011
O
reteta simpla de supa crema de vara cu pepene galben si creveti din:
pepene galben, seminte de fenicul, creveti, patrunjel, lichior sec de
anason, vermut sec, sare si piper negru. Ingrediente: 1 pepene galben
mare, copt 1/2 linguriţă de seminţe de fenicul 12 cozi de creveţi 1
legătură de pătrunjel pastis sau lichior sec…
Read more »
Read more »
Salata din creier de miel si de vitel
13 June 2011
O
reteta de salata din creier de miel si de vitel din: creier de miel,
creier de vitel, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, ulei, suc de
lamaie, sare si piper. Ingrediente creierul de la miel plus 300g creier
de vitel 6 oua fierte tare 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1
legatura patrunjel 150ml…
Read more »
Read more »
Ciocănele de pui glasate cu muştar şi lămâie
13 June 2011
O
reteta de ciocanele de pui glasate cu mustar si lamaie din: ciocanele
de pui, lamaie, seminte de mustar, miere, mustar dulce, sare si piper.
Ingrediente: 8 ciocănele de pui 2 lămâi 1 linguriţă seminţe de muştar 2
linguri muştar dulce 1 linguriţă miere sare şi piper Mod de preparare:
Crestează puţin, pe diagonală,…
Read more »
Read more »
Curcan cu sos de ardei iuti afumaţi
13 June 2011
O
reteta delicioasa de curcan cu sos de ardei iuti afumati din: ardei
uscati, usturoi, ceapa, rosii, bulion de pui sau legume, file de curcan,
sare, piper si cateva crengute de cimbru. Ingrediente: 6 ardei uscati 4
catei de usturoi 50 g ceapa tocata 300 g rosii tocate, din conserva 300
ml bulion de pui…
Read more »
Read more »
Ingheţată de piersici cu topping de caramel
13 June 2011
O
reteta de ingheatata de piersici cu topping de caramel din: piersici,
zahar, albus si frisca vegetala. Ingrediente: 2 piersici 150 g zahăr 1
albuş 250 ml frişcă vegetală Mod de preparare: Cu 3 ore înainte de a
prepara îngheţata, răceşti frişca lichidă în frigider. Speli piersicile,
le tai în felii şi le fierbi…
Read more »
Read more »
Drob din măruntaie de miel
13 June 2011
O
reteta de drob din maruntaie de miel din: prapur miel, maruntaie de
miel, oua, lapte, ulei, ceapa verde, marar, patrunjel verde, sare si
piper macinat. Ingrediente: 1 prapur miel 1,2 kg măruntaie de miel 4 ouă
40 ml lapte 40 ml ulei 30 g ceapă verde 30 g mărar 30 g pătrunjel verde
sare…
Read more »
Read more »
Coroană de curcan cu mere şi prune
12 June 2011
O
reteta de coroana de curcan cu mere si prune din: ulei de masline,
piept de curcan, ceapa, mere, zahar, prune, sare, piper negru, vin alb
sec si bulion de curca sau de pui. Ingrediente: 1-1/2 linguri ulei de
masline 1,8 piept de curcan 400 g ceapa, taiata in sferturi 4 mere de
desert, curatate…
Read more »
Read more »
Cocktail Chocolate Rum
12 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Chocolate Rum din: lichior de ciocolata,
golden rum, lichior de cafea si frisca calda. Ingrediente: 3 cl lichior
de ciocolata 2 cl Golden Rom 2 cl lichior de cafea si frisca calda Mod
de preparare: Turnam lichiorul de ciocolata in paharul de sherry,
adaugam romul, iar in final completam…
Read more »
Read more »
Plăcinţele cu verdeaţă si brânză Cheddar
12 June 2011
O
reteta de placintele cu verdeata si branza Cheddar din: faina cu praf
de copt, ceapa verde, cimbru verde, bicarbonat de sodiu, unt, branza
cheddar, lapte batut si un albus. Laptele bătut nu conţine multe grăsimi
şi cu ajutorul lui se pot prepara foarte bine numeroase retete. Aceste
plăcintele sunt foarte uşoare datorită laptelui bătut.…
Read more »
Read more »
Piept de raţă cu vin, cremă de praz şi hribi
12 June 2011
O
reteta de piept de rata cu vin, crema de praz si hribi din: piept de
rata, vin, ceapa, praz, cartof, hribi, usturoi, ulei de masline, supa de
legume, rozmarin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 piept de raţă
200 ml vin ceapă mică 1 fir de praz 1 cartof galben 3 hribi 1 căţel…
Read more »
Read more »
Supă cremă de dovlecei şi avocado
12 June 2011
O
reteta de supa crema de dovlecei si avocado din: dovlecei, ceapa,
seminte de fenicul, supa de legume, avocado, iaurt natural, usturoi,
ulei extravirgin de masline, sare si boabe de piper verde. Ingrediente:
800 g dovlecei cu floare 4 cepe 1 lingură de seminţe de fenicul 1 l supă
de legume 1 avocado copt 10…
Read more »
Read more »
Frigărui de curcan şi ciuperci cu mentă
12 June 2011
O
reteta delicioasa de frigarui de curcan si ciuperci cu menta din: file
de piept de curcan, usturoi, miere, coaja si suc de lamaie verde, menta,
iaurt, ciuperci, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de piept de
curcan, slab 1 căţel de usturoi, zdrobit 2 linguriţe miere limpede coaja
rasă şi sucul de la…
Read more »
Read more »
Ingheţată de fistic, cu ananas caramelizat
12 June 2011
O
reteta de inghetata de fistic, cu ananas caramelizat din: galbenusuri,
zahar, lapte, smantana, fistic fara sare, migdale, esenta de migdale,
rom, colorant alimentar, ananas si cirese. Ingrediente: 6 galbenusuri
250 g zahăr 500 ml lapte 100 g smântână 100 g fistic fără sare 50 g
migdale 1/2 fiolă esenţă de migdale 4 linguriţe rom…
Read more »
Read more »
Cocktail Rom Aperitiv
12 June 2011
O
reteta de Cocktail Rom Aperitiv din: rom, vermut sec, sirop de
grenadine si zeama de lamaie. Ingrediente: 2 cl rom 2 cl vermut sec 1 cl
sirop de grenadine 1 cl zeama de lamaie Mod de preparare:
Ingredientele se toarna in shaker umplut cu gheata, apoi se mixeaza
bine. In final se apoi…
Fripturică de porc cu piper şi unt de arahide
12 June 2011
O
reteta de fripturica de porc cu piper si unt de arahide din: Spata de
porc, salata creata, piper, usturoi, unt de arahide si sare.
Ingrediente: 500 g spată de porc 1 salată creaţă 1 linguriţă rasă piper
râşnit (amestec de piper negru, alb, verde) 1 praf de usturoi 2 linguri
unt de arahide sare…
Read more »
Read more »
Brioşe ţărăneşti cu şuncă şi mozzarella
12 June 2011
O
reteta briose taranesti cu sunca si mozzarella din: faina alba,
cartofi, drojdie de bere, lapte, ulei extravirgin de masline, oua,
sunca, mozzarella si sare. Ingrediente: 300 g faină albă 150 g cartofi 1
cub drojdie de bere proaspătă 150 ml lapte 3 linguri ulei de măsline
extravirgin 3 ouă 150 g şuncă fiartă 150…
Read more »
Read more »
Pâine cu nucă şi sirop de arţar
12 June 2011
O
reteta de paine cu nuca si sirop de artar din: faina cu praf de copt,
unt, siropd e artar, ou, lapte degresat, esenta de vanilie si nuci
prajite. Există dovezi conform cărora nucile nesărate ar contribui la
scăderea tensiunii arteriale. Nucile si alunele conţin în genere grăsimi
mononesaturate benefice pentru organism şi sunt bogate…
Read more »
Read more »
Aripioare de pui delicioase şi picante
12 June 2011
O
reteta de aripioare de pui delicioase si picante din: aripioare de pui,
usturoi, boia iute, boia dulce, patrunjel, sare si piper. Ingrediente:
16 aripioare de pui 1 lingură praf de usturoi 1 lingură boia iute 1
linguriţă boia dulce 1 legătură pătrunjel sare şi piper Mod de
preparare: Pârleşte aripile de pui la…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc
12 June 2011
O
reteta delicioasa de Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc
din: spanac, unt, galbenusuri, smantana, parmezan, supa, busuioc, boia
dulce de ardei si sare. Spanacul este o plantă de grădină originară din
Persia şi adusă în Europa de arabi între secolele IX-X. Ar trebui
consumat în câteva ore de la recoltare, altfel…
Read more »
Read more »
Sufleu de andive cu şuncă
12 June 2011
O
reteta de sufleu de andive cu sunca din: andive, unt, faina alba,
lapte, sunca, parmezan, oua, ceapa, usturoi, nucsoara, sare si piper.
Ingrediente: 600 g andive 60 g unt 40 g faină albă 200 ml lapte 100 g
şuncă fiartă 4 linguri parmezan ras 3 ouă 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1/2
pahar…
Read more »
Read more »
Ingheţată de căpşune
12 June 2011
O
reteta de ingheatata de capsune din: iaurt, smantana, zahar pudra si
capsune. Ingrediente: 150 g iaurt 200 g smântână 100 g zahăr pudră 150 g
căpşune sau alte fructe roşii Mod de preparare: Pui fructele în
strecurătoare şi le speli, apoi le cureţi de codiţe şi le laşi să se
scurgă. Păstrezi câteva…
Read more »
Read more »
Iepure pane cu cimbru
12 June 2011
O
reteta de iepure pane cu cimbru din: spinari de iepure, pesmet, cimbru,
lamaie, ulei de masline extravirgin, sare, piper, feliute de lamaie si
crengute de cimbru. Ingrediente: 2 spinări de iepure (circa 650 g) 150 g
pesmet 2 crenguţe de cimbru 1 lămâie 5 linguri ulei de măsline
extravirgin sare şi piper pentru decor:…
Read more »
Read more »
Paine cu piersici şi cremă de branză
12 June 2011
O
reteta de paine cu piersici si crema de branza din: piersici, faina
laba, faina integrala, germeni de grau, zahar pudra, crema de branza,
ou, galbenusuri, ulei de masline light si esenta de migdale. Piersicile
conţin foarte multă vitamina C – 100 g furnizează 77% din doza zilnică
recomandată. Ingrediente: 2 piersici mijlociii 215 g…
Read more »
Read more »
File de mistreţ cu capere şi măsline
12 June 2011
O
reteta de file de mistret cu capere si masline din: file de mistret,
capere, fructe de capere, rosii cherry, masline negre, ulei de masline
extravirgin, sare si piper. Plantele de capere cresc de-a lungul
litoralului mediteraneean? Caperele sunt bobocii nedeschişi ai florilor
acestor plante. Fructele plantei de capere, numite în italiană cucunci,
au forma…
Read more »
Read more »
Cocktail Tutu Rum Punch
12 June 2011
O
reteta de Cocktail Tutu Rum Punch din: rom jamaica, suc de grapefruit,
suc de ananas, sirop de cocos, frisca lichida si sirop de grenadine.
Ingrediente: 3 cl rom Jamaica 3 cl suc de grapefruit 3 cl suc de ananas 3
cl sirop de cocos 5 cl frisca lichida 3 cl sirop de grenadine …
Read more »
Read more »
Salam de vită cu salată verde şi hribi
12 June 2011
O
reteta de salam de vita cu salata verde si hribi din: muschi sau pulpa
de vita, branza montasio, vin alb, boabe de coriandru, scortisoara,
sare, piper, frunze de salata verde, ulei de masline extravirgin, hribi,
galbiori si otet balsamic. Ingrediente: pentru salamul de vită: 200 g
muşchi sau pulpă de vită 100 g brânză…
Read more »
Read more »
O noua reteta de drob de miel
12 June 2011
O
reteta de drob de miel din: organe de miel, ceapa verde, patrunjel,
marar, sare, piper, oua si delikat. Ingrediente: organele de miel ceapa
verde 6 legaturi patrunjel marar cat mai mult sare piper oua delikat Mod
de preparare: Se fierb organele de miel, se dau prin masina de tocat,se
amestaeca foarte bine cu ouale…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de pătlăgele verzi
11 June 2011
O
reteta de supa crema de patlagele verzi din: patlagele, usturoi, zahar,
branza, busuioc, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Ingrediente: 1 kg pătlăgele verzi 2 cătei de usturoi proaspăt 1 lingură
de zahăr 1 l supă de legume 200 g brânză nouă 1 dl smântână lichidă 20
frunzuliţe de busuioc 6-8 inflorescenţe de…
Read more »
Read more »
Supă de sparanghel verde cu creveţi şi grisine
10 June 2011
Ingrediente: 500 g sparanghel verde 380 ml supă de pasăre 1 linguriţă
fulgi de migdale 125 ml smântână sare piper 1 linguriţă sos Worcester
eventual tabasco 2 linguri unt 60 g carne de crab Mod de preparare:
Tijele de sparanghel se decojesc în dreptul treimii inferioare şi se
taie capetele. Se pune sparanghelul…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu crevete în sos de smântână
10 June 2011
Ingrediente: 500 g creveţi congelaţi 500 g sparanghel alb sau verde 1
ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură unt 150 ml vin alb sec 400 g tăiţei
înguşti sare 200 ml smântână piper coaja rasă de la o lămâie Mod de
preparare: Se lasă să se decongeleze creveţii şi se spală; se şterg…
Read more »
Read more »
Frigărui de pui cu fistic
10 June 2011
O
reteta simpla de frigarui de pui cu fistic din: piept de pui, rosii,
fistic, albus, ulei de masline extravirgin, rozmarin, lamaie, busuioc,
sare si piper. Ingrediente: 1 piept de pui 2 roşii 100 g fistic 1 albuş 3
linguri ulei de măsline extravirgin 8 crenguţe de rozmarin 1/2 lămâie
busuioc sare şi piper …
Read more »
Read more »
Briose cu mere si mirodenii
10 June 2011
O
reteta de briose cu mere si mirodenii din: faina, zahar brun, ovaz,
bicarbonat de sodiu, unt si mirodenii. Ovăzul este extraordinar de
nutritiv. Este bogat în fibre solubile, vitamine B si vitamina E, la fel
ca si în minerale care contribuie la sănătatea inimii. Ovăzul poate
ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge.…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu lapte si vişine
10 June 2011
O
reteta de ingheatata cu lapte si visine din: visine, lapte si zahar
tos. Ingrediente: 1,5 kg vişine 750 ml lapte 300 g zahăr tos Mod de
preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi păstrezi
câteva fructe pentru decor. Restul le mixezi sau le pasezi printr-o
sită. Zdrobeşti în piuliţă sâmburii…
Read more »
Read more »
Frigărui cu coriandru şi cartofi falşi
10 June 2011
O
reteta de frigarui cu coriandru si cartofi falsi din: pulpa tocata de
vita, ulei de masline extravirgin, coriandru, parmezan, usturoi, sare,
piper, faina alba, ou, patrunjel si ulei de floarea soarelui.
Ingrediente: pentru frigărui: 400 g pulpă tocată de vită 3 linguri ulei
de măsline extravirgin 1 lingură coriandru măcinat 2 linguri parmezan
ras…
Read more »
Read more »
Sparanghel în manta de şuncă
10 June 2011
Ingrediente: 1,5 kg sparanghel alb sare 125 g roşii cherry 200 g şuncă 1
legătură ceapă verde 100 g brânză de vaci 1 ou 200 ml lapte 80 g
parmezan ras piper Mod de preparare: Se decojeşte sparanghelul şi se
taie capetele din partea de jos. Tijele se pun la fiert în apă
clocotită;…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de mazăre şi creson
10 June 2011
O
reteta simpla de supa crema de mazare si creson din: mazare, creson,
cartofi, faina, praz, supa de legume, smantana, unt, paine, sare si
sare. Ingrediente: 300 g mazăre boabe 200 g creson 200 g cartofi 1 praz 1
lingură de făină 1,51 supă de legume 2 gălbenuşuri 1 dl smântână
lichidă 40 g unt…
Read more »
Read more »
Cocktail Rumba II
10 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rumba II din: rom alb, vermut alb si zeama de
lamaie. Ingrediente: 3 cl rom alb 3 cl vermut alb zeama de lamaie Mod
de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gehata in shaker, apoi
se toarna bautura prin strecuratoare de bar in paharul de cocktail si in
final…
Read more »
Read more »
Pui pane cu umplutură de brânză
10 June 2011
O
reteta de pui pane cu umplutura de branza din: piept de pui, branza
degresata, pesmet, galbenus, maghiran, piper negru, faina alba, albus,
boia si patrunjel. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi şi fără piele,
de aproximativ 175 g fiecare pentru umplutură: 100 g cremă de brânză
degresată 15 g pesmet alb 1 gălbenuş 2…
Read more »
Read more »
Rulade de omletă cu orez
10 June 2011
O
reteta simpla de rulade cu omleta cu orez din: orez basmati, sare,
piper, usturoi, ceapa verde, ardei gras rosu, ulei, iaurt, ierburi de
provence, patrunjel, suc de lamaie, oua si apa minerala. Ingrediente:
150 g orez basmati sare piper 1 căţel de usturoi 1 fir de ţelină 1
legătură ceapă verde 1 ardei gras…
Read more »
Read more »
Şalău cu sparanghel
10 June 2011
O
reteta de salau cu sparanghel din: sparanghel verde, rosii cherry, ulei
de masline, sare, piper, zahar pudra, frunze de cimbru, seminte de pin,
salau, faina, busuioc si unt Ingrediente: sparanghel verde 1 kg roşii
cherry 6 linguri ulei de măsline sare piper 1 linguriţă zahăr pudră 1
lingură frunze de cimbru 2 linguri seminţe…
Read more »
Read more »
Sparanghel cu sos verde
10 June 2011
O
reteta de sparanghel cu sos verde din: cartofi, sare, sparanghel alb,
unt, zahar, lamaie, oua, verdeata asortata, lapte, maioneza si sunca.
Ingrediente: 1 kg cartofi sare 1 kg sparanghel alb 1 linguriţă unt 1
linguriţă zahăr 2 linguri suc de lămâie 4 ouă 3 legături verdeaţă
asortată (pătrunjel, mărar, ceapă verde) 200 ml maioneză…
Read more »
Read more »
Frittata cu ardei şi cartofi
10 June 2011
Am
plecat de la reteta asta. Se folosesc 3 ardei graşi şi 2 cepe; fără
porumb. Porumbul este o sursă bogată de fibre alimentare, de vitamine A
şi C şi acid folie. Porumbul dulce din conservă îşi pierde unele
vitamine, spre deosebire de cel congelat care le păstrează pe toate.
Cartofii si ardeii contribuie, la…
Read more »
Read more »
Tartă cu măsline şi şuncă
10 June 2011
O
reteta de tarta cu masline si sunca din: sunca, faina, branza gruyere,
ricotta, unt, aprmezan, masline, oua, vin alb, drojdie, sare si piper.
Ingrediente: 200 g şuncă fiartă (bucată întreagă) 150 g faină albă 100 g
brânză Gruyere 50 g ricotta 50 g unt 5 linguri parmezan ras 30 măsline
verzi, fără sâmburi 4…
Read more »
Read more »
Supă cremă de ceapă albă
10 June 2011
O
reteta delicioasa de supa crema de ceapa alba din: ceapa, lapte,
galbenusuri, unt, parmezan, patrunjel, baheta, sare si piper.
Ingrediente: 10 cepe albe 1,5 1 lapte 3 gălbenuşuri 50 g unt 40 g
parmezan ras 1 legătură de pătrunjel 1 baghetă sare piper Mod de
preparare: Curăţaţi cepele şi feliaţi-le foarte subţire. Căliţi-le…
Read more »
Read more »
Tartă de dovlecei, bacon şi brânză de capră
10 June 2011
O
reteta de tarta de dovlecei, bacon si branza de capra din: faina alba,
unt, ou, ulei de masline extravirgin, sare, dovlecei, bacon, muguri de
pin, aprmezan, oua, lapte, smantana, usturoi, sare si piper.
Ingrediente: pentru aluat: 200 g faină albă 100 g unt 1 ou 1 lingură
ulei de măsline extravirgin 1 praf de…
Read more »
Read more »
Pui la cuptor cu cartofi
10 June 2011
O
reteta simpla si gustoasa de pui la cuptor cu cartofi din: pui, sare,
piper, usturoi, frunze de salvie, foi de dafin, sunca, cartofi rosii si
ulei de masline. Ingrediente: pui 600 g fiecare sare piper 4 căţei de
usturoi 18 frunze de salvie 4 foi de dafin 4 felii şuncă 800 g cartofi
roşii…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu trei straturi
10 June 2011
O
reteta de ingheatata cu trei staturi din: oua, zahar, cacao, ciocolata,
fructe, firsca, ness si miez de nuca. Ingrediente: 6 ouă 180 gzahăr 1
lingură cacao 50 g ciocolată 250 g fructe 100 ml frişcă lichidă 1
lingură nes 50 g miez de nucă Mod de preparare: Primul strat: Separi
albuşurile a 3
Pui picant cu roşii şi spanac
10 June 2011
O
reteta delicioasa de pui picant cu rosii si spanac din: pulpe de pui,
ceapa, cardamon, chilii, baton de scortisoara, usturoi, ghimbir,
curcuma, iaurt, sare, spanac, rosii, branza proaspata si garam masala.
Ingrediente: 500 g pulpe de pui, dezosate şi curăţate de piele 150 g
ceapă, tocată fin 4 teci de cardamon, desfăcute sus 1/2…
Read more »
Read more »
Briose cu cireşe si ovăz
10 June 2011
O
reteta gustoasa de briose cu cirese si ovaz din: fulgi de ovaz, faina
alba, faina integrala, germeni de grau, praf de copt, zahar pudra,
bicarbonat de sodiu, ulei de masline, coaja rasa de portocala si cirese
uscate. Aceste brioşe sunt o sursă bogată în fibre, deci merită să fie
servite la micul dejun. Utilizând…
Read more »
Read more »
Cocktail Tropical Sun
10 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Tropical Sun din: rom alb, zeama de lamaie,
sirop de grenadine, zahar, scewppes tropical bitter si felii de limeta.
Ingrediente: 4 cl rom alb 1 cl zeama de lamaie 2 cl sirop de grenadine
zahar 2 cl Scweppes Tropical Bitter felii de limeta Mod de preparare:
Mixam bine cu…
Read more »
Read more »
Supă cremă de morcovi cu măr galben
10 June 2011
O
reteta delicioasa de supa crema de morcovi cu mar galben din: morcovi,
ceapa, ghimbir, mar, iaurt, zeama de lamaie, patrunjel, supa de legume,
ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 8 morcovi mari 1 ceapă
mică albă 1 lingură de ghimbir ras 1 măr galben sau verde 8 linguri de
iaurt natural dens 1…
Read more »
Read more »
Miel marinat cu mentă şi ghimbir
10 June 2011
O
reteta delicioasa de miel marinat cu menta si ghimbir din: coaste de
miel, frunze de menta, ghimbir, usturoi, rozmarin, ulei de masline
extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ghimbirul este o plantă erbacee
originară din regiunile tropicale ale Asiei. In bucătărie se foloseşte
doar partea subterană, rizomul, cu forme neregulate şi cu coaja
alb-gălbuie. Pulpa…
Read more »
Read more »
Toast cu sunca si ochiuri romanesti
10 June 2011
O
reteta simpla de toasta cu sunca si ochiuri romanesti din: oua, paine
toast, sunca, cascaval, sare, piper, otet vin alb, masline si ochiuri
romanesti. Ingrediente: 8 oua 8 felii pâine toast 8 felii şuncă 8 felii
caşcaval sare piper 6 linguri oţet vin alb 16 măsline negre fără sâmburi
ochiuri româneşti Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Drob de miel in aluat 3
10 June 2011
O
reteta de drob de miel din: maruntaie de miel, prapure, oua, paine,
smantana, verdeata, ceapa verde, sare, piper, untura, oua, faina, untura
si sare. Ingrediente: Pentru tocatura : 500g. maruntaie de miel (inima,
ficat, plamani) 1 prapure 2 oua 1 felie de paine 1 lingura smantana 1
lingura verdeata tocata 2 fire de ceapa…
Read more »
Read more »
Tăitei lati cu sos carbonara
10 June 2011
O
reteta simpla de taitei lati cu sos carbonara din: taitei, patrunjel,
parmezan, usturoi, ulei de masline, bacon, piper si carbonara.
Ingrediente: 400 g tăiţei laţi proaspeţi (refrigeraţi) 1/2 legătură
pătrunjel 100 g parmezan 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline
100 g bacon piper carbonara Mod de preparare: Se fierb pastele…
Read more »
Read more »
Drob de miel 5
10 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa din: maruntaie de miel, ou, sare, piper,
ceapa, marar, patrunjel, unt si salata verde. Ingrediente maruntaiele de
la un miel (inima, ficatul, bojocii) si praporul 1 ou sare piper ceapa
marar patrunjel 1 lingura unt salata verde Mod de Preparare Se fierb
maruntaiele si apoi se toaca marunt. Se adauga…
Read more »
Read more »
Bulete delicioase de caşcaval
9 June 2011
O
reteta foarte simpla si rapida, dar foarte gustoasa din: cascaval, oua,
faina si un varf de cutit de praf de copt. Ingrediente: cascaval- 500 g
doua oua doua linguri de faina un varf de cutit de praf de copt Mod
de preparare: Se rade cascavalul, se amesteca apoi cu cele doua oua.
Faina…
Read more »
Read more »
Pui fiert înăbuşit cu sos de lămâie şi ciuperci
9 June 2011
O
reteta de pui fiert inabusit cu sos de lamaie si ciuperci din: ulei de
floarea soarelui, piepti de pui, sare, piper negru, suc de lamaie,
ciuperci, bulion de pui,m cimbru sau maghiran si fire de ceapa verde.
Ingrediente: 1 lingură ulei de floarea-soarelui 4 piepţi de pui,
dezosaţi şi curăţaţi de piele, de aproximativ…
Read more »
Read more »
Brioşe cu afine şi glazură de lămâie
9 June 2011
O
reteta delicioasa de briose cu afine si glazura de lamaie din: faina cu
praf de copt, zahar pudra, lapte semidegresat, oua, branza proaspata,
esenta de vanilie, afine, zahar si coaja rasa de lamaie. Afinele sunt
unele dintre fructele cele mai bogate în antioxidanti de calitate. De
fapt, chiar pigmenţii care dau culoare afinelor –…
Read more »
Read more »
Cocktail San Juan
9 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail San Juan din: rom alb, sirop de grenadine si
ananas. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl sirop de grenadine 8 cl ananas
Mod de preparare: Ingredientele se amesteca bine cu gheata intr-un pahar
de mixare si prin strecuratoare de bar se toarna bautura in paharul de
cocktail.
Read more »
Read more »
Ingheţată de banane cu coaja rasă de lămaie
9 June 2011
O
reteta de ingheatata de banane cu coaja rasa de lamaie din: banane,
galbenusuri, zahar, lamaie verde si zahar vanilat. Ingrediente: 3 banane
3 gălbenuşuri 150 g zahăr 1/2 lămâie verde 2 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare: Cureţi şi pasezi fin o banană şi jumătate. în piureul
de banane, încorporezi pe rând 1…
Read more »
Read more »
Chermoula de pui şi cuşcuş cu fructe
9 June 2011
O
reteta de chermoula de pui si cuscus de fructe din: piepti de pui, ulei
de masline extravirgin, praf de chilli, coriandru, cumin, usturoi, suc
de lamaie, boie, patrunjel, sare, piper negru, cuscus, piersici uscate,
stafide si rosii. Chermoula este un amestec nord-african de condimente
care dă o aromă caldă acestui pui servit pe un…
Read more »
Read more »
Friptură de vită cu salată mixtă
9 June 2011
O
reteta de friptura de vita cu salata mixta din: antricot de vita, sare
grunjoasa, salata verde, cicoare si ulei de masline extravirgin.
Ingrediente: 1 bucată antricot de vită groasă de 4 cm sare grunjoasă
pentru salată: 1 salată verde 1 cicoare roşie (radicchio) 4 linguri ulei
de măsline extravirgin Mod de preparare: Dacă…
Read more »
Read more »
Gogoşele cu parmezan şi ceapă verde
9 June 2011
O
reteta delicioasa de gogosele cu parmezan si ceapa verde din: faina,
parmezan, piper, oua, albus, lapte semidegresat, unt si ceapa verde.
Folosind o brânză foarte aromată în cantităţi mici, gustul rămâne la fel
de plăcut, conţinutul de grăsimi şi sodiu va fi în schimb minim. Ceapa
verde, la fel ca mulţi alţi componenţi ai…
Read more »
Read more »
Broccoli cu spumă de şuncă
9 June 2011
O
reteta simpla de broccoli cu spuma de sunca din: cartofi, broccoli,
sunca, smantana, ulei de masline extravirgin, sare, piper si pasta de
masline negre Ingrediente: 500 g cartofi 300 g broccoli 250 g şuncă
fiartă 100 ml smântână proaspătă 6 linguri ulei de măsline extravirgin
sare şi piper Pentru decor: 2 linguri pastă de…
Read more »
Read more »
Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi roşii
9 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de Supă-cremă de fasole cu cepşoare şi
roşii din: fasole alba uscata, rosii, cepsoare, usturoi, busuioc, paine
de tara, ulei extravirgin de masline si sare. Ingrediente: 300 g fasole
albă uscată, mare 6 roşii lunguieţe, bine coapte 2 cepşoare 2 căţei de
usturoi 1 legătură de busuioc cu frunze mici…
Read more »
Read more »
Risotto traditional cu rosii
9 June 2011
Ingrediente:
1 ceapă 4 roşii 3 linguri ulei de măsline 250 g orez pentru risotto (cu
bob rotund) 1lingură bulion 200 ml vin alb 1/2 linguriţă cimbru uscat
750 ml supă de legume fierbinte 100 g parmezan 50 g roşii uscate în ulei
sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se toacă ceapa. Se…
Read more »
Read more »
Cuburi de paste cu şuncă coapte la cuptor
9 June 2011
Ingrediente:
500 g paste (penne, macaroane sau sedani rigati) sare piper 200 g bacon
feliat 2 căţei de usturoi 3 ouă 350 ml smântână 50 g parmezan ras 1
linguriţă cimbru uscat nucşoară rasă 1lingură unt Mod de preparare:
Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform
indicaţiilor de pe ambalaj.…
Read more »
Read more »
Pâine cu portocale, stafide şi nucă
9 June 2011
O
reteta de paine cu portocale, stafide si nuca din: faina alba, zahar
pudra, drojdie, sare, lapte semidegresat, unt, ou, nuci, stafide, coaja
rasa de portocala, zahar si suc de portocale. Deoarece aceste pâini cu
fructe sunt preparate în casă, cantitătile de grăsimi, sare sau zahăr
pot fi controlate. Metoda aceasta de a găti doar…
Read more »
Read more »
Prăjitură delicioasă cu afine
9 June 2011
O
reteta de prajitura delicioasa cu afine din: afine, zahar brun,
scortisoara, unt, zahar pudra, ou, albus, coaja rasa de lamaie, faina de
grau si lapte semidegresat. Afinele conţin foarte puţine calorii şi
multă vitamină C. De asemenea, au calităţi foarte bune de antioxidanţi.
Ingrediente: 375 g afine proaspete sau congelate 70 g zahăr brun…
Read more »
Read more »
Pui la gratar cu broccoli si paste gratinate
9 June 2011
O
reteta delicioasa de pui la gratar cu broccoli si paste gratinate din:
paste, sare, piper negru, broccoli, supa de rosii, lapte degresat, pui,
pesmet si verdeturi de Provence. Ingrediente: 175 g paste (fusilli) sare
piper negru 225 buchetele de broccoli 300 g supa de rosii cu continut
redus de grasime lapte degresat 350 g…
Read more »
Read more »
Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi dovlecei
9 June 2011
O
reteta delicioasa de Hamburgeri de vită cu mozzarella, pe pâine şi
dovlecei din: carne tocata de vita, mozzarella, paine toast, dovlecei,
ulei de masline extravirgin, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g
carne tocată de vită 4 felii de mozzarella 4 felii de pâine toast 2
dovlecei mari (zucchini) 2 linguri ulei de măsline…
Read more »
Read more »
Chifteluţe cu sos picant şi garnitură de legume
9 June 2011
Ingrediente: 600 g carne tocată de porc 2 ouă 1 linguriţă muştar 2
ardei iuţi tocaţi 2 linguriţe maghiran uscat 1 linguriţă boia sare 1
morcov 1 dovlecel 1 fir de praz 100 ml sos de soia 2 linguri miere
Mod de preparare: Chifla se înmoaie în apă rece. Se toacă ceapa şi…
Read more »
Read more »
Costiţe de porc cu sos tabasco şi porumb
9 June 2011
O
reteta delicioasa de costite de porc cu sos tabasco si porumb aromat cu
ierburi din: costite de porc, sos tabasco, ulei de masline, vin rosu,
rozmarin, porumb dulce, unt sarat, ierburi aromatice si piper.
Ingrediente: pentru costite: 16 costiţe de porc 1 lingură sos tabasco 2
linguri ulei de măsline extravirgin 1 crenguţă de…
Read more »
Read more »
Piepţi de pui cu sos de struguri
9 June 2011
O
reteta delicioasa de piepti de pui cu sos de struguri din: struguri,
coaja si suc de lamaie, piepti de pui, sare, piper negru, usturoi,
esalote, faina si patrunjel. Ingrediente: 1 kg struguri albi mari coaja
rasă şi sucul de la 1 lămâie 4 piepţi de pui, dezosaţi, curăţaţi de
piele, de aproximativ 125 g fiecare…
Read more »
Read more »
Cocktail Pontresina
9 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Pontresina din: rom alb, campari, vermut alb,
gin si suc de limeta. Ingrediente: 2 cl rom alb 2 cl Campari 2 cl
vermut alb 1 cl gin 1 cl suc de limeta Mod de preparare: Ingredientele
se mixeaza bine cu gheata in shaker, apoi se toarna bautura intr-un
pahar…
Read more »
Read more »
Sos Tabasco
9 June 2011
Tabasco
este un sos preparat din ardei iute, oţet, sare, zahăr şi arome? Se
comercializează îmbuteliat în sticle, din el folosindu-se doar câteva
picături pentru condimentarea mâncărurilor, a cărnii şi,a anumitor
tipuri de cocktailuri.
Read more »
Read more »
Cremă de andive cu ceapă nouă
9 June 2011
O
reteta delicioasa de crema de andive cu ceapa noua din: andive,
cepsoare, cartof, lapte, unt, arpagic verde, nucsoara, crutoane, sare si
piper. Ingrediente: 400 g andive 6 cepşoare noi 1 cartof mare, făinos
0,750 lapte 40 g unt 2 linguri de arpagic verde, tăiat mărunt nucşoară
crutoane sare piper negru Mod de preparare:…
Read more »
Read more »
Ingheţată de banane cu miere
9 June 2011
O
reteta delicioasa de inghetata de banane cu miere din: banane, miere,
nuca de cocos, zeama de lamaie, zahar vanilat, smantana, muschi si kiwi
sau nuca de cocos. Ingrediente: 500 g banane 150 g miere de salcâm 50 g
nucă de cocos 1 lingură zeamă de lămâie 1 plic zahăr vanilat 250 g
smântână 100…
Read more »
Read more »
Gofre cu cereale si sos de mere si zmeură
9 June 2011
O
reteta de gofre cu cereala si sos de mere si zmeura din: seminte de in,
faina integrala, faina de hrisca, faina alba, zahar brun, praf de copt,
ou, lapte batut, albusuri, suc de mere, mere, esenta de vanilie si
zmeura. Uleiul din seminţe de in este o sursă importantă de acizi graşi
Omega-3, care…
Macaroane cu brânză
9 June 2011
Ingrediente:
250 g macaroane sare 200 g roşii cherry 1 ceapă 2 linguri ulei 5 ouă
250 ml sos de roşii de la borcan piper 100 g caşcaval ras Mod de
preparare: Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare,
conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se spală roşiile şi se taie
jumătăţi.…
Read more »
Read more »
Friptură de vită la grătar cu ardei, capere şi ardei iute
9 June 2011
O
reteta delicioasa de friptura de vita la gratar cu ardei, capere si
ardei iute din: antricot de vita, ulei de masline, ardei grasi, ardei
iuti, capere, sare grunjoasa si piper. Ingrediente: 1 antricot de vită,
cu grosimea de 4-5 cm 4 linguri ulei de măsline extravirgin 200 g ardei
graşi galbeni şi roşii 150…
Read more »
Read more »
Risotto cu spanac
9 June 2011
Ingrediente: 400 g sganac verde 2 cepe 2 căţei usturoi 5 linguri
margarină 250 g orez risotto 2 linguri oţet balsamic alb 2 linguri
bulion piper sare 750 ml supă de legume fierbinte nucşoară Mod de
preparare: Se curăţă şi se spală spanacul. Se curăţă ceapa şi usturoiul;
se toacă mărunt. Se încinge…
Read more »
Read more »
Cocktail Rum Screw Driver
9 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Rum Screw Driver din: rom alb, suc de
portocale si o felie de portocala. Ingrediente: 4 cl rom alb 15 cl suc
de proaspat de portocale o felie de portocala Mod de preparare: Turnam
sucul de portocale in paharul pentru bauturi lungi peste cuburi de
gehata. Adaugam romul si…
Read more »
Read more »
Drob de miel 4
9 June 2011
O
reteta simpla de drob de miel din: maruntaie de miel, prapure, paine,
ceava pverde, smantana, verdeata, sare, piper si untura. Ingrediente:
500g. maruntaie de miel (inima, ficat, plamani) 1 prapure 3 oua 1 felie
de paine 3 fire de ceapa verde 2 lingura smantana 1 lingura verdeata
tocata sare, piper 1 lingura untura Mod…
Read more »
Read more »
Sufleu de somon cu spanac
9 June 2011
Ingrediente: 500 g cartofi roşii 1 mână spanac sare 2 căţei de usturoi 2
cepe roşii 2 linguri unt 2 linguri făină 100 ml vin alb 400 ml supă de
legume 150 g brânză de vaci 4 linguri parmezan ras 2 linguri smântână
piper nucşoară suc de lămâie 600 g file de somon (fără…
Read more »
Read more »
Cordon-bleu cu spanac si mozzarella
9 June 2011
Ingrediente: 4 fileuri de piept de pui (a cca 180 g) 500 g spanac 100g
mozzarella 2 căţei de usturoi sare piper 1 ou 8 linguri pesmet 2 linguri
ulei Mod de preparare: Se spală şi se şterg bucăţile de carne şi i se
face fiecăreia câte un buzunar. Se curăţă spanacul şi se…
Read more »
Read more »
Cartofi noi la cuptor cu pulpe de pui
8 June 2011
Se
încinge cuptorul la 180 °C. Se ung 8 pulpe de pui (cca 125 g) cu un
amestec din 1 lingură miere, 1 lingură oţet balsamic, 1 lingură boia,
sare, piper şi 4 linguri ulei de măsline. Se aşază într-o formă de
sufleu. Se spală şi se taie jumătăţi 800 g cartofi noi şi se…
Read more »
Read more »
Salată de heringi cu ruccola
8 June 2011
Se
opăresc 300 g roşii cherry şi se decojesc. Se decojeşte 1 fruct de
mango, pulpa se taie în felii de pe sâmbure şi apoi se taie fâşii. Se
rup fâşii 120 g ruccola. Se încinge grilul cuptorului, se taie felii 200
g pâine ciabatta, se unge cu 3 linguri ulei şi se frige pe…
Read more »
Read more »
Pui la grătar cu sos balsamic
8 June 2011
O
reteta de pui la gratar cu sos balsamic din: piept de pui, unt,
usturoi, sare, piper, miere, suc de lamaie si otet balsamic Ingrediente:
4 piepţi de pui, dezosaţi şi curăţaţi de piele, de aproximativ 125 g
fiecare 1 lingură unt, topit 1 căţel de usturoi, zdrobit sare şi piper
negru 2 linguri miere…
Read more »
Read more »
Cremă de sparanghel cu creson
8 June 2011
O
reteta delicioasa de crema de sparanghel cu creson din: sparanghel,
creson, ceapa, supa de legume, smantana, unt, crutoane de paine, sare si
piper alb. Ingrediente: 1 kg sparanghel subţire 1 legătură de creson 1
ceapă albă mică 0,75 1 supă de legume 250 ml smântână lichidă 30 g unt
crutoane de pâine sare piper…
Read more »
Read more »
Salată de fructe exotice cu îngheţată
8 June 2011
O
reteta de salata de fructe exotice cu ingheatata din: kiwi, ananas,
physalis, limeta, zahar pudra, zahar vanilat si ingehatata. Ingrediente:
2 kiwi 1/2 ananas 150 g physalis 1 limetă (lămâie verde) 1 linguriţă
zahăr pudră 1/2 plic de zahăr vanilat 1 cutie de îngheţată Mod de
preparare: Cureţi şi tai kiwi felii. Cureţi…
Read more »
Read more »
Pui fiert cu legume de primăvară
8 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de pui fiert cu legume de primavara din:
piept de pui, bulion de pui, sherry sec sau vin alb sec, bouqet garni,
legume si patrunjel. Ingrediente: 4 piepţi de pui, dezosaţi, curăţaţi de
piele, de aproximativ 125 g fiecare 900 ml bulion de pui 3 linguri
sherry sec sau vin…
Read more »
Read more »
Foie gras cu spumă din lichior de ouă
8 June 2011
O
reteta de foaie gras cu spuma din lichior de oua din: foie gras, otet
balsamic, ghimbir, zahar, lichior de oua, albusuri si otet balsamic.
Ingrediente: 4 felii de foie gras de gâscă (câte 90 g fiecare) 1/2
linguriţă oţet balsamic 50 g ghimbir 20 g zahăr pentru spumă: 200 ml
lichior de ouă 4…
Read more »
Read more »
Cocktail Sombrero Cooler II
8 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Sombrero Cooler II din: rom alb, suc de
ananas, suc de grapefruit, portocala si lamaie. Ingrediente: 4 cl rom
alb 6 cl suc de ananas 6 cl suc de grapefruit o felie de portocala o
felie de lamaie Mod de preparare: Ingredientele se toarna in paharul
pentru bauturi lungi,…
Read more »
Read more »
Drob de miel 3
8 June 2011
O
reteta simpla de drob de miel din: prapur, maruntaie de la mie, ceapa
verde, marar, patrunjel verde, paine alba, galbenusuri, ou, sare, piper,
late si grasime Ingrediente 1 prapur, maruntaie de la un miel 3 fire
ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel verde putin miez de
paine alba muiat in lapte 3…
Read more »
Read more »
Supă de sfecla cu branză de vaci
8 June 2011
O
reteta de supa de sfecla cu branza de vaci din: branza de vaci, sfecla,
supa de carne, ceapa, telina, parmezan, ulei extravirgin de masline,
sare si piper. Ingrediente: 250 g brânză de vaci foarte proaspătă 500 g
sfeclă 1 l supă de carne 1 tulpină de ţelină 1 ceapă albă 80 g parmezan
ras…
Read more »
Read more »
Gofre cu parmezan
8 June 2011
Am
plecat de la reteta asta. Se scot din compoziţie scorţişoara, zahărul
si nucile pecan. în făina se adaugă un vârf de cuţit de piper negru si
de boia foarte iute si sare după gust. Se adaugă 2 linguri de parmezan
proaspăt ras, înaint» de a se amesteca cu albuşul. Se renunţă şi la
sosul…
Read more »
Read more »
Ingheţată Banana split
7 June 2011
O
reteta de inghetata banana split din: banane, inghetata, coniac si
topping de caramel. Ingrediente: 2 banane 150 g îngheţată 50 ml coniac
50 g topping de caramel Mod de preparare: Decojeşti bananele şi le tai
în fâşii, pe lungul acestora. într-o tigaie, pui coniacul şi bananele.
Laşi bananele foarte puţin în această compoziţie,…
Read more »
Read more »
Terină de găină cu oţet balsamic
7 June 2011
O
reteta delicioasa de terina de gaina cu otet balsamic din: gaina,
galbenusuri, smantana, ulei de masline extravirgin, cartof, morcov, tija
de telina, rosie, ceapa, foi de gelatina, otet balsamic, seminte de mac
si seminte de susan. Ingrediente: 1 găină (circa 2 kg) 2 gălbenuşuri
150 ml smântână 6 linguri ulei de măsline extravirgin 1…
Read more »
Read more »
Pui rece cu sos de roşii şi verdeaţă
7 June 2011
O
reteta delicioasa de pui rece cu sos de rosii si verdeata din: piept de
pui, lamaie, frunza de dafin, piper, vin alb sec, sherry, verdeturi,
pasta de rosii, iaurt, sare, piper, hasmatuchi si salata. Ingrediente: 4
piepţi de pui, fără piele, dezosaţi, de aproximativ 125 g fiecare 1
lămâie 1 frunză de dafin, fărâmiţată…
Read more »
Read more »
Supă picantă de ciuperci
7 June 2011
O
reteta delicioasa de supa picanta de ciuperci din: ciuperci, morcov,
telina, ceapa, usturoi, ardei iute, pulpa de rosii, supa de legume,
patrunjel, cimbrisor, paine de tara, ulei extravirgin de masline si
sare. Ingrediente: 800 g ciuperci de diferite soiuri 1 morcov 1 telină
mică 1 ceapă albă 1 căţel de usturoi 2 ardei iuţi…
Read more »
Read more »
Cocktail Orange Malibu
7 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Orange Malibu din: rom brun, malibu, sirop de
zmeura, zeama de lamaie, suc de portocale si suc de maracuja.
Ingrediente: 2 cl rom brun 3 cl Malibu 2 cl sirop de zmeura zeama de
lamaie 6 cl suc de portocale 6 cl suc de maracuja Mod de preparare:
Turnam…
Read more »
Read more »
Tartelete cu prosciutto şi andive
7 June 2011
O
reteta delicioasa de tartelete cu prosciutto si andive din: faina alba,
unt, sare, apa, andive, ou, lapte, usturoi, unt, sare, piper si
prosciutto crudo. Ingrediente: pentru tartelete: 125 g făină albă 85 g
unt 2 linguri apă 1 praf de sare pentru umplutură: 2 andive 2 ouă 1
pahar lapte 1 lingură amidon 1/2…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu brânză dulce şi căpşune
7 June 2011
O
reteta de ingheatata cu branza dulce si capsune din: branza dulce,
smantana, zahar si capsune. Ingrediente: 250 g brânză dulce 150 g
smântână 150 g zahăr 400 g căpşune Mod de preparare: Speli şi cureţi
căpşunele. Păstrezi 100 g căpşune pentru decor, iar restul le pasezi
prin sită sau în blender. Baţi smântână…
Read more »
Read more »
Miniştrudel cu pere şi parmezan
7 June 2011
O
reteta delicioasa de ministrudel cu pere si parmezan din: foi de
placinta, bacon, miez de nuca, parmezan, pere, ulei de masline
extravirgin, seminte de fenicul, sare si piper. Ingrediente: 250 g foi
subţiri de plăcintă 150 g bacon feliat 50 g miez de nucă 60 g parmezan 2
pere tari 2 linguri ulei de…
Read more »
Read more »
Puişori umpluţi cu legume şi fructe picante
7 June 2011
O
reteta delicioasa de puisori umpluti cu legume si fructe picante din:
puisori, unt, praf de curry, piure de ghimbir, piure de usturoi, iaurt,
piper negru, sare, seminte de mac, seminte de susan, unt, ardei iute,
ceapa, fulgi de orez, caise uscate, stafide, porumb, coriandru, branza
si ciuperci. Ingrediente: 2 puişori, curăţaţi, de aproximativ 400…
Read more »
Read more »
Supă de miez de dovleac, cartofi si praz
7 June 2011
O
reteta delicioasa de supa de miez de dovleac, cartofi si praz din: miez
de dovleac, cartofi, praz, speck, usturoi, patrunjel, paine de tara,
branza groviera, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si
piper. Ingrediente: 400 g miez de dovleac 300 g cartofi 200 g praz 60 g
speck, într-o singură bucată 2…
Read more »
Read more »
Pui fiert înăbuşit în iaurt şi nucă de cocos
7 June 2011
O
reteta de Pui fiert înăbuşit în iaurt şi nucă de cocos din: pulpe d
epui, ceapa, piure de usturoi, piure de ghimbir, curcuma, iaurt
degresat, ardei iute, scortisoara, sare, praf de nuca de cocos, ulei de
floarea soarelui, usturoi, ardei iute, coriandru si suc de lamaie.
Ingrediente: 8 pulpe de pui, fără piele, cam…
Read more »
Read more »
Cocktail Bahia Frape
7 June 2011
O
reteta simpla de Cocktail Bahia Frape din: rom, suc de ananas si crema
de ananas. Ingrediente: 6 cl rom 6 cl suc de ananas 2 lingurite de crema
de ananas Mod de preparare: Ingredientele se mixeaza bine cu gheata
zdrobita in mixer, apoi bautura se serveste intr-un pahar de cocktail.
Read more »
Read more »
Gofre cu nuci şi sos de arţar, pere şi mure
7 June 2011
O
reteta gustoasa de gofre cu nuci si sos de artar, pere si mure din:
faina alba, scortisoara, praf de copt, zahar pudra, ou, lapte degresat,
unt, nuci pecan, para, sirop de artar si afine. Ingrediente: 125 faina
alba 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita scortisoara macinata 1
lingura zahar pudra 1 ou mare…
Read more »
Read more »
Ingheţată cu rom
7 June 2011
O
reteta delicioasa de ingheatata cu rom din: frisca lichida sau
smantana, zahar pudra, ceai negru, galbenusuri, rom, fructe proaspete si
rulouri de napolitana. Ingrediente: 500 ml frişca lichidă sau 500 g
smântână 150 g zahăr pudră 1 pliculeţ ceai negru 5 gălbenuşuri 50 ml rom
câteva fructe proaspete şi rulouri de napolitană cu cremă,…
Read more »
Read more »
Supă de trufandale
7 June 2011
O
reteta simpla si delicioasa de supa de trufandale din: fasole verde,
morcovi, cepsoare, cartofi, rosii cherrym ierburi aromatice, busuioc,
menta, supa de legume, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
Alegerea ierburilor aromatice, în afară de mentă şi de busuioc, necesare
pentru a parfuma această supă de primăvară, depinde de gustul
fiecăruia: puteţi alege…