Retete culinare:
Cocktail cu rom si cacao
O reteta simpla de cocktail cu rom si cacao din: zahar, cacao, rom, cafea si frisca. Ingrediente: 1 lingurita de zahar 1 lingurita de cacao instant 1 paharel de lichior cu rom 1-2 lingurita de cafea instant frisca lichida Mod de preparare: Pregatim trei sferturi de ceasca de cafea tare si fierbinte. Mixam...
Read more »
Cotlet in sos cu legume
O reteta de cotlet in sos cu legume din: cotlet de porc, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, fasole verde, ceapa rosie, morcovi, rosii, otet balsamic, unt, zahar, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 800 g cotlet de porc sare piper cimbru usturoi 203 linguri ulei de masline un kg fasole verde fideluta...
Read more »
Cotlete de vitel cu ardei copti la gratar
O reteta de cotlete de vitel cu ardei copti la gratar din: cotlete de vitel, ardei capia, ulei de masline, lamaie, castraveciori, rozmarin, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlete de vitel 1 kg ardei capia 100 ml ulei de masline 1 lamaie 2-3 castraveciori curatati de coaja 3-4 fire de rozmarin...
Read more »
Piept de pui pe pat de orez
O reteta de piept de pui pe pat de orez din: piept de pui, sare, boia dulce, piper, orez, ulei de masline, sos de soia, ardei capia, fasole verde, ceapa, mazare, unt, ardei copti si chivas. Ingrediente: 2 piepti de pui sare o lingurita boia dulce piper negru macinat 400 g orez cu bobul...
Read more »
Graten cu piure de cartofi si crenvusti
O reteta de graten cu piure de cartofi si crevursti din: cartofi, praz, crenvursti, unt, faina, supa, lapte si hrean cu smantana. Ingrediente: 1,2 kg cartofi 2 fire de praz 500 g crenvursti (sau polonez, mai gros decat crenvursti i) 40 g unt 40 g faina 300 ml supa (instant) 350 ml lapte 2...
Read more »
Supa crema de ardei
O reteta de supa crema de ardei din: ardei capia, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, sare, piper, ulei de masline si crutoane. Ingrediente: un kg ardei capia si ardei verde 2 cepe 3 morcovi o telina mica radacina o radacina patrunjel sare piper negru macinat 2-3 lingurite ulei de masline crutoane pentru servit Mod...
Read more »
Pui vanatoresc
O reteta de pui vanatoresc din: pui, ulei, usturoi, otet, smantana, faina si patrunjel verde. Ingrediente: 1 pui de circa 1 kg 200 ml ulei 4 catei de usturoi 2 linguri otet 200 g smantana 2 linguri faina alba patrunjel verde Mod de preparare: Cureti puiul, il speli si il portionezi. Apoi il...
Read more »
Rulouri cu somon si brânză
O reteta de rulouri cu somon si branza din: somon, branza mascarpone, branza brie, nuca, piper, zeama de lamaie, capere, ulei de masline si chivas. Ingrediente: 8-12 felii de somon uşor afumat 150 g brânză mascarpone 100 g brânză brie 100 g nucă măcinată un praf piper zeama de la 1 -2 lămâi 1-2...
Read more »
Tarta cu amestec mexican
O reteta de tarta cu amestec mexican din: faina, unt, sare, apa rece, amestec de legume, oua, smantana si cascaval. Ingrediente: Pentru foaia de tarta: 300 g faina 150 g unt sare 3-4 linguri apa rece (sau cat e necesar sa se lege compozitia) Pentru umplutura: 1/2 kg amestec de legume 3 oua 4-5...
Read more »
Ardei umpluţi cu brânza
O reteta de ardei umpluti cu branza din: ardei, telemea de bivolita, marar, boia iute, boia dulce, smantana, susan, usturoi si sos picant de ardei capia. Ingrediente: 6 ardei 400 g telemea de bivoliţă o legătură mărar o linguriţă boia iute o linguriţă boia dulce 100 ml smântână dulce o lingură susan prăjit 2-3...
Read more »
Reteta zilei: Risotto cu peste
O reteta de risotto cu peste din: ulei de masline, unt, ceapa, vin alb, orez, supa de peste, peste, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 3 linguri ulei de măsline 2 linguri unt 1/4 ceasca ceapa tocată 1/4 ceasca de vin alb 1 ceasca de orez arborio 3-4 cesti supa de peşte bucatele de peste...
Read more »
Retete culinare cu pui
Retete culinare cu pui: Pui cu lamaie, miere si cimbru O reteta de pui cu lamaie, miere si cimbru din: pui, ulei de masline, sare, piper, suc si coaja de lamaie, miere, cimbru, usturoi, rosii si ceapa. Ingrediente: 1 pui mare sau un cocos tanar (circa 2,3 kg) 4 linguri ulei de masline...
Read more »
Ruladă cu cremă de brânză
O reteta de rulada cu crema de branza din: oua, smantana, faina, sare, unt, somon afumat, branza ricotta, branza feta de capra, ceapa verde, marar si patrunjel. Ingrediente: pentru aluat: 3 oua 2 linguri smantana dulce 3 linguri faina sare o lingura unt cu sare pentru umplutura: 4-5 felii de somon afumat 300 g...
Read more »
Ostropel de pui cu piure de cartofi
O reteta de ostropel de pui cu piure de cartofi din: copane de pui, cartofi, usturoi, ulei, rosii, unt, lapte, sare si piper. Ingrediente: 2 copane de pui 1/2 capatana de usturoi ulei cartofi 1 cutie rosii decojite 1 lingura unt 100 ml lapte sare piper Mod de preparare: Intai pregatesti cartofii pentru...
Read more »
Aperitiv cu crema de branza si masline
O reteta de aperitiv cu crema de branza si masline din: oua, apa, ulei, faina, sare, masline negre, usturoi, ulei de masline, branza ricotta si masline. Ingrediente: pentru aluat: 3 oua 225 ml apa 175 ml ulei 375 g faina sare pentru umplutura: 100 g masline negre 3-4 catei usturoi 2-3 lingurite ulei de...
Read more »
Pastrav in folie de aluminiu
O reteta de pastrav in folie de aluminiu din: pastravi, ciuperci, sare, piper, busuioc, ulei, usturoi si verdeata. Ingrediente: 2 pastravi 4 ciuperci sare piper busuioc ulei usturoi verdeata Mod de preparare: Speli pestele si il cureti, iar pe suprafata faci cateva cruste mici. Pe o folie de aluminiu pui ulei, apoi pestele,...
Read more »
Tarta cu cirese si nuci macinate
O reteta de tarta cu cirese si nuci macinate din: cirese, unt, nuci, zahar, branza dulce, faina, oua, pesmet, zahar vanilat, sare si zahar pudra. Ingrediente: 800 g cirese 150 g unt 200 g nuci macinate 200 g zahar 100 g branza dulce 150 g faina 5 oua 2-3 linguri pesmet un plic zahar...
Read more »
Snitele turnate
O reteta de snitele turnate din: piept de pui, faina, piper, sare si oua. Ingrediente: 500 g piept de pui 1-2 linguri faina piper sare 2 oua Mod de preparare: Pui pieptul de pui să fiarbă şi apoi îl dai prin maşina de tocat carne. Amesteci carnea cu 1 linguriţă de piper, 1...
Read more »
Inimioare cu cireşe si bezea
O reteta de inimioare cu cirese si bezea din: galbenusuri, zahar, unt, sare, faina, zahar vanilat, ciocolata amaruie, cacao, cirese, lichior de cirese, zahar si albusuri. Ingrediente: pentru aluat: 4 galbenusuri 200 g zahar 200 g unt un praf sare 125 g faina un plic zahar vanilat 300 g ciocolata amaruie o lingura cacao...
Read more »
Supa de pasare cu fidea
O reteta de supa de pasare cu fidea din: pasare, morcovi, telina, patrunjel, oua, faina, sare, cartof, pastarnac si varza. Ingrediente: 1 pasare cam de 1 kg 2 morcovi 1 telina 1 radacina patrunjel 2 oua faina sare patrunjel verde 1 cartof 1 pastarnac 50 g varza Mod de preparare: Pui carnea la...
Read more »
Salată cu peşte afumat
O reteta delicioasa de salata cu: hering, masline, ceapa verde, cartofi, fulgi de ardei, ou, ulei, lamaie, mustar, sare, piper, busuioc uscat. Ingrediente: 400 g hering afumat 100 g măsline feliate ceapă verde doi cartofi fulgi de ardei dulce un gălbenuş crud un gălbenuş fiert 200 ml ulei de floarea-soarelui o lămâie o lingură...
Read more »
Mazăre cu morcovi şi dovlecei
O reteta delicioasa de mazare cu: morcovi baby, dovlecel, ceapa rosie, ceapa alba, pasta de tomate, ulei, parmezan, linte, sare, piper, cimbru. Ingrediente: 500 g mazăre 300 g morcov baby un dovlecel o ceapă roşie o ceapă albă două linguri cu pastă de tomate 3 roşii 100 ml ulei de floarea-soarelui 100 g parmezan...
Read more »
Congee
Orezul congee este un fel de terci de orez, care în Asia se cconsumă deseori la micul dejun sau la o cină tânrzie. Datorită faptului că este uşor de digerat, congee este hrana ideală pentru bolnavi, ingredientele cu care este asezonat fiind alese atât în functie de valoarea lor terapeutică, cât şi în funcţie...
Read more »
Retete culinare: Cartofi copti
O reteta de cartofi copti din: cartofi, cascaval, ulei, ceapa verde si sare grunjoasa. Ingrediente: 8 cartofi albi mari 200 g cascaval ras 100 ml ulei o legatura ceapa verde sare grunjoasa Mod de preparare: Cartofii se spală foarte, foarte bine, având grijă să nu rămână pământ în denivelările lor (poţi folosi o...
Read more »
Bors de zarzavat cu orez
O reteta de bors de zarzavat cu orez din: morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, cartofi, rosii, orez, smantana, condimente si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 radacina pastarnac 1 ardei gras rosu (gogosar) 2 cartofi 2 rosii mari (sau 2 linguri bulion) 100 g orez 200 g smantana 2 lingurite condimente bors...
Read more »
Salată de broccoli cu migdale
O reteta de salata de broccoli cu migdale din: broccoli, sare, ciuperci, zeama de lamaie, masline, galbenusuri, mustar dijon, boia de ardei, zahar, piper, ulei din samburi de struguri, otet din vin alb, smantana, lapte, unt si betisoare de migdale. Ingrediente: 1,2 kg broccoli sare 300 g ciuperci zeama de la 1 lamaie 100...
Read more »
Raţă crocantă cu sos chutney picant de prune
O reteta de rata crocanta cu sos chutney picant de prune din: salvie, sare de mare, rata, portocala, morcovi, ceapa, telina, usturoi, zahar tos, scortisoara, anason, prune, chimion si creson. Această reţetă este incredibil de simplă, atât în cea ce priveşte condimentele, cât şi prepararea. De fiecare dată veţi obţine rezultate bune — carnea...
Read more »
Zong zi
Aceste găluşte lipicioase de orez sunt o specialitate culinară chinezească; ele se servesc în mod tradiţional în timpul festivalului anual al Bărcii Dragonului (Duan Wu), organizat în onoarea marelui poet Qu Yuan. Conform legendei, atunci când au auzit că poetul s-a înecat, sătenii s-au repezit să arunce în râu găluşte de orez. Intr-o zi,...
Read more »
Piept de pui cu piure de mazare
O reteta de Piept de pui cu piure de mazare din: sos chilli dulce, suc de lamaie, suc de portocale, usturoi, piept de pui, sare, ulei, mazare, smantana, dovlecel, rosii cherry, ardie grasi, vanata, unt, masline si piper. Ingrediente: 6 linguri sos chilli dulce 2 lingurite suc de lamaie 2 linguri suc de portocale...
Read more »
Placintele de dovlecei
O reteta de placintele de dovlecei din: dovlecei, ceapa, usturoi, sare, ulei, oua, faina, branza, patrunjel, oregano, boia iute, sare si pieper. Ingrediente: 3 dovlecei 1 ceapa tocata fin 4 catei de usturoi pisati 2 lingurite sare 3 linguri ulei 3 oua 6 linguri faina 1/4 cana branza rasa 1 legatura patrunjel tocat cateva...
Read more »
Supa de mazare
O reteta de supa de mazare din: morcov, ceapa, telina, mazare, smantana, faina, sare, busuioc si rozmarin. Ingrediente: 1 morcov 1 ceapa 1 telina mica 500 g mazare 250 g smantana 1 lingura faina sare busuioc pentru decor rozmarin Mod de preparare: Legumele curatate le tai in cubulete si le pui la fiert...
Read more »
Inghetata caramel cu sos de portocale
O reteta de inghetata caramel cu sos de portocale din: apa, zahar, lichior de portocale, esenta de vanilie, oua, zahar, lapte, pastaie de vanilie, sare, sirop caramel, nuca, frisca si menta. Ingrediente: pentru sosul de portocale: 100 ml apa 250 g zahar 50 ml lichior de portocale 1-2 picaturi esenta de vanilie pentru inghetata...
Read more »
Mancare cu mazare
O reteta de mancare cu mazare din: mazare verde, morcovi, gulii, ulei, faina, lapte, zahar si patrunjel. Ingrediente: 1 kg mazare verde 300 g morcovi 300 g gulii 3 linguri ulei sau 60 g unt 2 linguri rase de faina 250 ml lapte zahar patrunjel Mod de preparare: Cureţi mazărea, morcovii şi guliile...
Read more »
Briose cu verdeturi
O reteta de briose cu verdeturi din: oua, faina, unt, smantana, praf de copt, miere, spanac, ceapa verde, usturoi verde, unt si sare. Ingrediente: 3 oua 200 g faina 100 g unt 100 g smantana 1/2 plic de praf de copt 2 linguri miere pentru umplutura: 100 g spanac 1 fir de ceapa verde...
Read more »
Salata de rosii cu branza
O reteta de salata de rosii cu branza din: branza de vaci, zeama de lamaie, smantana, rosii, ceapa, sare, piper, boia si ardei iute. Ingrediente: 500 g branza de vaci 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri smantana 3-4 rosii 2 cepe sare piper putina boia 1 ardei iute Mod de preparare: Amesteci...
Read more »
Inghetata din fructe de padure
O reteta de inghetata din fructe de padure din: fructe de padure, zahar farin, frisca, sirop de capsune, esenta de vanilie, zeama de lamaie si menta. Ingrediente: un kg fructe de pădure 150 g zahăr farin 600 ml frişcă naturală sirop de căpşune 2-3 picături esenţă de vanilie zeama de la o lămâie mentă...
Read more »
Mancare cu jambon si sunca
O reteta de mancare cu jambon si sunca din: oua, jambon, sunca, sos de rosii, sparanghel, ulei, usturoi, ceapa, mazare, sare si piper. Ingrediente: 4 oua 100 g jambon slab 100 g salam sau sunca 4 linguri sos de rosii 1 fir de sparanghel 2 linguri ulei 1 catel de usturoi 1 ceapa 4...
Read more »
Inghetata de fistic cu capsune
O reteta de inghetata de fistic cu capsune din: oua, lapte, zahar, esenta de fistic, zahar vanilat, fistic, frisca, capsune si fulgi de migdale. Ingrediente: 5 oua un litru lapte 300 g zahar 4-5 picaturi esenta de fistic un plic zahar vanilat 200 g fistic prajit 500 ml frisca 300 g capsune 150 g...
Read more »
Irish Cofee
O reteta simpla de irish cofee din: zahar brun, irish whiskey, cafea si frisca. Ingrediente: 2 lingurite de zahar brun 1/8 Irish Whiskey 1 ceasca de cafea tare si fierbinte frisca lichida Mod de preparare: Pregatim o ceasca de cafea tare si fierbinte. Incalzim paharul Irish Cofee sau un pahar cu talpa sau...
Read more »
Aripioare de pui in sos
O reteta de aripioare de pui in sos din: aripioare de pui, sare grunjoasa, piper, ceapa rosie, ardei, suc de rosii, ulei de masline, ulei de floarea soarelui, foi de dafin si smantana. Ingrediente: 12 aripioare de pui sare grunjoasa piper negru macinat 2 cepe rosii un ardei rosu 100 ml suc de rosii...
Read more »
Cum se prepara fileurile de peste
Principalul avantaj al fileurilor este că sunt consistente şi se comportă bine la gătit. In plus, se prepară incredibil de repede. Majoritatea oamenilor le gătesc prea mult, aşa că noi ne vom concentra asupra timpului de preparare şi vom învăţa cum să gătim fileurile astfel încât pielea să devină crocantă şi carnea să rămână...
Read more »
Cafe Brulot
O reteta simpla de Cafe Brulot din: portocala, cuisoare, coaja de lamaie, scortisoara, zahar, rom si cafea. Ingrediente: 1 portocala 40 cuisoare coaja unei lamai 1 betisor de scortisoara 16 cuburi de zahar 3 linguri de rom 6 cesti de cafea tare si fierbinte Mod de preparare: Intepam portocala cu cuisoare. Incalzim coaja...
Read more »
Curcan cu miere si cimbru
O reteta de curcan cu miere si cimbru din: sare, miere, condimente, ceapa, curcan, cimbru, supa de pui, ulei de masline si faina. Ingrediente: 1/2 cana de sare 1/2 cana de miere 1/2 cana de condimente pentru marinada 1 ceapa mare, feliata 1 piept de curcan cu oase (circa 2 kg) 2 pulpe de...
Read more »
Laptuci cu cartofi si cu oua
O reteta de laptuci cu cartofi si cu oua din: cartofi, oua, laptuci, ceapa, sos cu carne de vitel, piper, otet balsamic, ulei de nuca, ceapa, slanina si unt. Ingrediente: 500 g cartofi 8 oua 800 g salata (laptuci) 8 cepe verzi sau cepe mici 1/4 l sos cu carne de vitel piper alb...
Read more »
Tocanita de carne cu ciuperci
O reteta de tocanita de carne cu ciuperci din: carne de porc, ciuperci, ceapa, ulei, foaie de dafin, pasta de rosii, cimbru si condimente. Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g ciuperci 500 g ceapa 2-4 linguri ulei 1 foaie de dafin 1 lingura pasta de rosii 1 lingurita cimbru 4 lingurite condimente...
Read more »
Prăjitură cu castane si coacaze
O reteta delicioasa de prajitura cu: apa, ulei, faina, oua, lapte, budinca de vanilie, unt, zahar tos, zahar vanilat, ciocolata neagra, castane, coacaze, blat. Ingrediente: 250 ml apă 100 ml ulei de floarea-soarelui 125 g făină 4 ouă 500ml lapte dulce budincă de vanilie instant 25 g unt 50 g zahăr tos zahăr vanilat...
Read more »
Rulada din carne de curcan
O reteta de rulada din carne de curcan din: ulei de masline, ceapa, rozmarin, usturoi, merisoare uscate, vin alb sec, mamaliga, piept de curcan, faina, mustar dijon, cidru de mere si supa de pui. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 cepe medii tocate 2 linguri de rozmarin proaspat tocat 1 lingura de...
Read more »
Peste cu orez si ciuperci
O reteta de peste cu orez si ciuperci din: crap, ciuperci, orez, ceapa, ulei, vin alb, unt, condimente si tarhon. Ingrediente: 1 kg crap 200 g ciuperci 250 g orez 3 cepe 200 ml ulei 100 ml vin alb 1 cub unt 2 lingurite condimente tarhon Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl...
Read more »
Tocanita cu carne de porc, vita si pasare
O reteta de Tocanita cu carne de porc, vita si pasare din: carne de vita, carne de porc, carne de pasare, ulei, ceapa, usturoi, boia, rosii, ardei gras, smantana, marar verde si condimente. Ingrediente: 250 g carne de vita 250 g carne de porc 250 g carne de pasare (piept dezosat) 2 linguri ulei...
Read more »
Piept de curcan cu citrice
O reteta de piept de curcan cu citrice din: piept de curcan, lamaie, portocala, frunze de salvie, supa de pui, ulei de masline, faina si unt. Ingrediente: pieptul de la un curcan cu oase (circa 2 kg) 1 lamaie feliata 1 portocala feliata 10 frunze proaspete de salvie 3 cani de supa de pui...
Read more »
Cartofi cu smantana si mazare
O reteta de cartofi cu smantana si mazare din: cartofi, ceapa rosie, mazare, smantana, cascaval, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi noi 1 ceapa rosie 4-5 linguri boabe de mazare (optional) 100 g smantana 50 g cascaval ras 50 g unt sare piper Mod de preparare: Tai ceapa roşie rondele şi...
Read more »
Bors verde
O reteta de bors verde din: stevie, spanac, salata verde, patrunjel, unt, faina, galbenus, smantana, piper, condimente si bors. Ingrediente: 3 legaturi de stevie 500 g spanac 1 salata verde 1 legatura patrunjel 100 g unt 1 lingurita faina 1 galbenus 3 linguri smantana piper, dupa gust 2 lingurite condimente bors, dupa gust ...
Read more »
Musaca cu carne de vită
O reteta delicioasa de musaca cu: carne de vita, cartofi, oua, ceapa, usturoi, iaurt, vinete, suc de rosii, sare, rosii, piper, patrunjel, ulei, castraveti murati. Ingrediente: 500 g carne de vită 500 g cartofi două ouă o ceapă 3 căţei de usturoi 200 ml iaurt gras două vinete 300 ml suc de roşii 4...
Read more »
Lăptuci cu ceapă verde şi cu slănină
O reteta de laptuci cu ceapa verde si cu slanina din: laptuci, ceapa verde, ulei, zahar, bere, otet balsamic, sare, piper, ulei din samburi de struguri, ulei de nuca, miez de nuca si slanina. Ingrediente: 800 g salata verde cu frunze mici – laptuci 200 g ceapa verde 4 lingurite ulei 2 lingurite zahar...
Read more »
Tarta de orez cu dulceata
O reteta de tarta de orez cu dulceata din: fulgi de orez, zahar pudra, lapte, oua, unt, faina si dulceata. Ingrediente: 1 pungă fulgi de orez 100 g zahăr pudră 200 ml lapte 3 ouă o nucă de unt 0 lingură de făină Pentru servit: 1 borcan de 400 g dulceaţă, după gust ...
Read more »
Reteta zilei: Snitele de vitel
O reteta e snitele de vitel din: carne vitel, oua, faina, sare si ulei. Ingrediente: 2 kg carne vitel 6 oua Faina Sare Ulei Mod de preparare: Se taie snitele de vitel, se spala carnea, apoi se bate bine cu un ciocan pentru snitele. Se pun snitele batute intr-un castron, pe fiecare dintre...
Read more »
Tort de orez cu fructe
O reteta de tort de orez cu fructe din: orez, lapte, zahar, baton vanilie, sare, piersici, frisca, scortisoara si menta. Ingrediente: 100 g orez 1 l lapte 150 g zahăr 1/2 baton vanilie un praf de sare 1 borcan piersici în compot 200 g frişca scorţişoară mentă pentru decor Mod de preparare: Orezul...
Read more »
Cocktailuri de vara
Cocktailuri de vara: Punch de visine si portocale O reteta simpla de Punch de visine si portocale din: visine, portocala, suc de portocale, zahar, cherry brandy si vin rosu. Ingrediente: 400 g visine 1 portocala 8 cl suc de portocale 4 lingurite de zahar 8 cl Cherry brandy 1 sticla de vin rosu ...
Read more »
Peşte pane in crustă de mălai
O reteta delicioasa de peste cu: malai, oua, rosii, ceapa rosie, usturoi, dovlecei, ardei gras, sare, piper, ulei, marar, mamaliga, paine. Ingrediente: 800 g fileuri de peşte 200 g mălai 3 ouă 4 roşii o ceapă roşie un sfert de căpăţănă de usturoi un dovlecel doi ardei graşi sare piper ulei de floarea-soarelui mărar...
Read more »
Plăcintă cu portocale şi prune
O reteta delicioasa de placinta cu: faina, lapte, sare, unt, zahar pudra, drojdie, portocale, prune, zahar tos, scortisoara, frisca, sos de vanilie. Ingrediente: 500 g făină 300 ml lapte dulce un sfert de linguriţă sare 80 g unt 50 g zahăr pudră 20 g drojdie 4 portocale 500 g prune 100 g zahar tos...
Read more »
Pui cu cartofi
O reteta de pui cu cartofi din: cartofi, sare, pui, boia dulce, piper, ulei de masline, bacon si rozmarin. Ingrediente: 700 g cartofi noi rosii sare 1 pui mare (circa1,4 kg) 1 lingura boia dulce piper 4 linguri ulei de masline 2 felii de bacon 2 fire de rozmarin Mod de preparare: Se...
Read more »
Supa creama de ciuperci cu crutoane
O reteta de supa crema de ciuperci cu crutoane din: ciuperci, ceapa, usturoi, unt, supa de pui, smanatana, ulei, sare, piper si crutoane. Ingrediente: 500 g ciuperci champignon 2 cepe 1 catel de usturoi 1 cub de unt (50 g) 1 l supa de pui 200 g smantana 2 linguri cu ulei sare piper...
Read more »
Frigărui de purcel cu cartofi noi şi ardei gras crocant
O reteta de frigarui de purcel cu cartofi noi si ardei gras crocant din: cartofi, sare, file de porc, ardei gras, ciuperci, rozmarin, piper si ulei de masline. Ingrediente: 12 cartofi mici rosii noi sare 500 g file de porc 1 ardei gras rosu 1 ardei gas galben 200 g ciuperci Champignon 12 fire...
Read more »
Retete culinare: Conopida pane
O reteta de conopida pane din: conopida, oua, faina, pesmet, malai grisat, apa minerala, ulei si sare. Ingrediente: 1 conopida 2 oua 60 g faina 50 g pemset 1 lingura cu malai grisat 2 linguri cu apa minerala ulei sare Mod de preparare: Desfă conopida în bucheţele şi spal-o în mai multe ape...
Read more »
Legume in straturi cu file de merluciu
O reteta de legume in staturi cu file de merluciu din: rosii, cartofi, file de merluciu, usturoi, unt, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 3 rosii 3 cartofi 500 g file de merluciu 2 catei de usturoi 25 g unt 4 linguri cu ulei patrunjel sare piper Mod de preparare: Spală cartofii şi...
Read more »
Tarta cu cartofi si ciuperci
O reteta de tarta de cartofi cu ciuperci din: faina, sare, galbenus, ulei de masline, unt, sare, ciuperci, ceapa, rosii uscate, piper, branza de vaci, oua, lapte, maghiran si unt. Ingrediente: blat: 200 g faina 1 praf sare 1 galbenus 2 linguri ulei de masline 100 g unt umplutura: 300 g cartofi noi sare...
Read more »
Salata de cuscus
O reteta de salata de cuscus din: cuscus, zeama de lamaie, castraveti, ceapa verde, ulei de masline, patrunjel, menta, sare si piper. Ingrediente: 250 g cuscus 5 linguri zeama de lamaie (100 ml) 2 castraveti mici 2 fire de ceapa verde 2 linguri cu ulei de masline 1 legatura de patrunjel cateva frunze de...
Read more »
Omletă cu cartofi
O reteta de omleta cu cartofi din: cartofi, sare, ceapa, oua, pesmet, cascaval, piper, ulei de rapita, rosii cherry, ruccola si pesto de rosii. Ingrediente: 2 cartofi mai mari sare 1 ceapa 6 oua 2 linguri pesmet 2 linguri cascaval moale ras piper 3 linguri ulei de rapita 150 g rosii cherry 50 g...
Read more »
Salată de morun cu legume
O reteta salata de morun cu legume din: file de morun, zeama de legume, telina, morcovi, gulie, mazare, sare, mustar de dijon, zahar pudra, otet din vin alb, vin alb, ulei de masline, piper si salata verde. Ingrediente: 800 g file de morun 1 1/2 l zeama de legume 200 g telina cu tulpina...
Read more »
Tibric
O reteta de tibric din: slanina afumata, carnati afumati, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ardei gras, cartofi, pasta de tomate, smantana, oua, sare, piper si leustean verde. Ingrediente: 150 g slanina afumata (de preferinta de pe burta porcului) 200 g carnati afumati 1 ceapa 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac...
Read more »
Varza de Bruxelles coapta cu ceapa rosie
O reteta de Varza de Bruxelles coapta cu ceapa rosie din: varza de bruxelles, ulei de masline, ceapa rosie si otet balsamic. Ingrediente: 700 g de varza de Bruxelles curatata si taiata 1 lingura ulei de masline 700 g de ceapa rosie, feliata subtire 1/4 cana de otet balsamic Mod de preparare: Seteaza...
Read more »
Cod cu patrunjel
O reteta de cod cu patrunjel din: ceapa, usturoi, ulei de masline, orez, coaja de lamaie, supa de pui, piper, sare, dovlecei, rosii, fileuri de cod, zeama de lamaie, patrunjel si marar. Ingrediente: 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 8 linguri ulei de masline 200 g orez 1 lingura coaja de lamaie 500...
Read more »
Salata de dovleac copt cu vinegreta din sirop de artar si seminte de rodie
O reteta de Salata de dovleac copt cu vinegreta din sirop de artar si seminte de rodie din: dovleac, sirop de artar, otet din vin rosu, ulei de masline extravirgin, mustar dijon, nasturel si seminte de rodie. Dovleacul şi năsturelul sub această formă conţin luteină şi zeaxantină, antioxidanţi ce reduc riscul de apariţie a...
Read more »
Ciorba de salata verde cu slanina afumata
O reteta de ciorba de salata verde cu slanina afumata din: salata, slanina afumata, ceapa verde, usturoi verde, ulei, oua, smantana, sare si verdeata. Ingrediente: 4 salate verzi mari 150 g slanina afumata 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 50 ml ulei 3 oua 100 g smantana sare verdeata tocata (marar, leustean,...
Read more »
Salata cu avocado si crabi
O reteta de salata cu avocado si crabi din: salata, miez de anghinara, avocado, crabi, otet de sherry, sare, piper, ceapa, verdeturi, ulei de masline, oua, caviar de somon, somon afumat si frunze de verdeturi. Ingrediente: 2 capatani de salata verde (sau salata radicchio cu frunze rosii) 600 g miez de anghinara 2 avocado...
Read more »
Tiramisu cu capsune
O reteta de tiramisu cu capsune din: piscoturi, oua, zahar, mascarpone, smantana si capsune. Ingrediente: 1 pachet de piscoturi (400 g) de buna calitate 4 oua 8 linguri zahar 1/2 kg mascarpone 200 ml smantana pentru frisca sau frisca lichida 1/2 kg capsune Mod de preparare: Bati spuma tare albusurile, cu un praf...
Read more »
Orez sălbatic cu merisoare si branza de capra
O reteta de Orez sălbatic cu merisoare si branza de capra din: orez salbatic, branza de capra, oua, smantana, mustar dijon, ulei de masline, praz, usturoi, merisoare si cimbru. Ingrediente: 1 cana de orez salbatic 1 kg de branza de capra, la temperatura camerei 2 oua mari 1/2 cana de smantana redusa in grasimi...
Read more »
Coronita de capsune
O reteta de coronita de capsune din: unt, lapte, faina, oua, budinca de vanilie, lapte, zahar, frisca, capsuni si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat iti trebuie: 100 g unt 125 ml lapte 180 g faina 4 oua 125 ml apa Pentru crema iti trebuie: 2 plicuri budinca de vanilie 650 m lapte 150 g...
Read more »
Reteta zilei: Sorbet de pepene rosu
O reteta de Sorbet de pepene rosu din: suc de pepene, zahar, sare si suc de lamaie. Ingrediente: 3 cesti de suc de pepene verde 1/2 cană de zahăr vârf de cuţit de sare 1 lingura de suc de lămâie Mod de preparare: Fierbeti 1/2 cana de suc de pepene verde cu zahăr...
Read more »
Cartofi dulci gratinati cu topping de nuci pecan
O reteta de Cartofi dulci gratinati cu topping din nuci pecan din: cartofi, unt, coaja de portocala, zeama de lamaie, suc de portocale, usturoi, cuisoare, crutoane, unuci pecan, ceapa verde si parmezan. Ingrediente: 1/4 kg de cartofi dulci 2 linguri de unt nesarat, topit 1 1/2 lingurita de coaja de portocala, rasa fin 2...
Read more »
Cafe a L’Orange
O reteta de Cafe a L’Orange din: portocala, cafea instant, zahar, coniac, frisca si lichior de portocale. Ingrediente: 1 portocala 1/8 l cafea instant tare zahar 5 cl coniac 2 linguri de frisca lichida batuta 1 lingurita de lichior de portocale Mod de preparare: Curatam coaja portocalei in forma de spirala. maruntim o...
Read more »
Prăjitură cu branză şi mure
O reteta delicioasa de prajitura cu: biscuiti, unt, branza de casa, oua, unt, zahar, zahar vanilat, smantana, lime, mure, ulei. Ingrediente: 200 g biscuiţi cu unt 3 linguri de unt topit 1 kg brânzică de casă 3 ouă 80 g unt 330 g zahăr 1 zahăr vanilat (20 g) 100 ml smântână light 100...
Read more »
Retete culinare: Piept de pui umplut
O reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, spanac, unt, gorgonzola, dovlecel, rosii, parmezan, pesmet, masline, rozmarin, zeama de lamaie, boia, ulei si sare. Ingrediente: 2 piepti de pui 300 g spanac 1 lingura cu unt 200 g gorgonzola 1 dovlecel 2 rosii 1 lingura cu parmezan ras 1 lingura cu...
Read more »
Mamaliga turnulet
O reteta de mamaliga turnulet din: malai grisat, apa, sare, unt, ciuperci, ardei kapia, usturoi, ceapa si pasta de rosii. Ingrediente: 300 g malai grisat 400 ml apa un praf de sare 1 cub de unt Pentru umplutura 6 ciuperci 2 ardei kapia rosii sau gogosari 1 capatana de usturoi 1 ceapa mica uscata...
Read more »
Orez cu sos de mazăre
O reteta delicioasa de orez cu: supa, faina, galbenus, unt, lamaie, sare, piper alb, ciuperci, unt, mazare. Ingrediente: verdeţuri (pătrunjel, tarhon) 600 g mazăre verde 250 ml supă 1 lingură făină 2 gălbenuşul 100 g unt 1 lămâie sare piper alb Ingrediente bulete: 400 g orez fiert 100 g ciuperci 2 linguri de unt...
Read more »
Supă de legume picantă
O reteta delicioasa de supa cu:ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, ulei de masline, condimente, sare, piper, patrunjel verde, busuioc. Ingrediente: 300 g ardei gras 300 g roşii 2 cepe 3 căţei de usturoi 3 linguri de ulei de măsline 1 cub de condimente de legume sare piper pătrunjel verde busuioc Mod de preparare: Se...
Read more »
Serbet de vişine
O reteta delicioasa de serbet din: gelatina, visine, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie, vin spumos. Ingrediente: 1 lingură de gelatină pudră 500 g vişine 120 g zahar 1 zahăr vanilat 60 g miere 40 ml brandy de vişine 1 lingură zeamă de lămâie 300 ml vin spumos 100 g vişine pentru decor Mod...
Read more »
Gogoşi umplute cu vişine
O reteta delicioasa de gogosi cu:faina, drojdie, unt, zahar, zahar vanilat, ou, lapte, lamaie, sare, visine, unt, zahar pudra. Ingrediente: 500 g făină 30 g drojdie 100 g unt 70 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 3 gălbenuşuri de ou 250 ml lapte 1 lingură coajă rasa de lămâie 1 vârf de sare vişine...
Read more »
Ghiveci de legume cu orez
O reteta de ghiveci de legume cu orez din: ceapa, vinete, dovlecel, rosii, morcovi, ardei, ulei de masline, coriandru, piper, sare de mare, usturoi, busuioc si orez. Ingrediente: 2-3 cepe mari 2 vinete 1 dovlecel 1-2 roşii 2 morcovi 2 ardei 3-4 linguri cu ulei de măsline seminţe de coriandru mărunţite piper negru sare...
Read more »
Cartofi la cuptor cu cascaval si bacon
O reteta de cartofi la cuptor cu cascaval si bacon din: cartofi, bacon, smantana, lapte, supa instant, sare, piper, cascaval si patrunjel. Ingrediente: 6 cartofi noi mijlocii 100 g bacon feliat 100 g smantana 200 ml lapte 1 lingurita supa instant sare piper 200 g cascaval ras 1/2 legatura patrunjel Mod de preparare:...
Read more »
Merluciu in crusta de dovlecel si morcov
O reteta de merluciu in crusta de dovlecel si morcov din: fileuri de merluciu, dovlecei, morcovi, cascaval, rosii cherry, pesmet, usturoi, maghiran si ulei. Ingrediente: 8 fileuri de merluciu 2 dovlecei 2 morcovi 65 g cascaval ras 7-8 rosii cherry 15 g pesmet 1 catel de usturoi 2-3 crengute de maghiran proaspat ulei ...
Read more »
Smoothie cu caise şi banane
O reteta de smoothie cu caise si banane din: caise, banana, lapte vegetal, menta si miere. Ingrediente: 5-6 caise 1 banană 2 pahare cu lapte vegetal (migdale, soia, cocos, susan, ovăz, orez) 3-4 frunze de mentă proaspătă 1 lingură cu miere de albine Mod de preparare: Se amestecă în blender toate ingredientele până...
Read more »
Ardei copti cu usturoi si ulei de masline
O reteta de ardei copti cu usturoi si ulei de masline din: ardei, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 8 ardei rosii 3 catei de usturoi tocati 40 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Incinge cuptorul la 200 de grade. Aseaza ardeii intr-o tava si da la cuptor pentru...
Read more »
Supa crema de salata
O reteta de supa crema de salata din: salata, morcovi, cartofi, supa vegetala, ceapa, smantana, unt, paine, ulei, sare si piper. Ingrediente: 2 salate 2 morcovi 2 cartofi 1 l supa vegetala 2 cepe 50 ml smantana 25 g unt 4 felii de paine 2 linguri cu ulei sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Muschi de miel cu cartofi la tava si usturoi
O reteta de muschi de miel cu cartofi la tava si usturoi din: muschi de miel, sare, piper, ulei de masline, salvie, rozmarin, cimbru, levantica, usturoi si cartofi. Ingrediente: 1,5 kg muschi de miel bucata intreaga, cu os sare piper 3 linguri ulei de masline 2 fire de salvie 1 fir rozmarin 1 fir...
Read more »
Retete culinare: Painici umplute
O reteta de painici umplute din: chifle cu susan, rosii, dovlecel, ardei gras, busuioc si sare. Ingrediente: 2 chifle cu susan 2 rosii 1 dovlecel 1 ardei gras busuioc sare Mod de preparare: Taie chiflele pe jumătate şi scobeşte interiorul, până ce arată ca nişte castronaşe de supă. Spală roşiile, curăţă dovlecelul şi...
Read more »
Prăjitură la tavă cu vanilie si caise
O reteta de prajitura la tava cu vanilie si caise din: unt, faina, scortisoara, zahar, lapte, budinca de vanilie, smantana, branza de vaci, caise si gelatina. Ingrediente: 90 g unt 150 g faina 1 varf de scortisoara macinata 180 g zahar 250 ml lapte 1 plic praf de budinca de vanilie 250 g smantana...
Read more »
Rulada din omleta
O reteta de rulada din omleta din: oua, piept de pui, branza telemea, masline, sare, piper si rucola. Ingrediente: 5 oua 250 g piept de pui 200 g branza telemea 100 g masline sare piper 2 fire de rucola Mod de preparare: Bate ouăle cu sare şi piper şi pregăteşte omleta ca de...
Read more »
Cartofi picanti asezonati cu otet balsamic
O reteta de cartofi picanti asezonati cu otet balsamic din: cartofi, sare, ulei de masline, usturoi, rosii cherry, otet balsamic, supa, piper si busuioc. Ingrediente: 1 kg cartofi noi mici sare 6 linguri ulei de masline 4 catei de usturoi 250 g rosii cherry 3 linguri otet balsamic 4 linguri supa piper cateva frunze...
Read more »
Retete culinare: Guacamole
O reteta de guacamole din: avocado, rosii, ceapa, usturoi, lamaie, ulei de masline, sare, paine, piper si paine prajita. Deşi este fruct, avocado se consumă mai ales ca fel de mâncare, nu ca desert. Pulpa este moale şi are gust de nucă. Considerat un aliment complet, poate suplini o masă datorită conţinutului de proteine,...
Read more »