vineri, 14 septembrie 2012

Retete magice #33


Retete magice:

Knodel din cartofi fierti

Ingrediente: 1,5 kg cartofi 200 g făină sare 20 g unt 50 g păine albă (tăiată cubuleţe) doi litri de apă un ou   Mod de preparare: Cartofii se fierb, apoi se pasează, se amestecă bine cu făina şi sarea până când se obţine o cocă. Se adaugă trei linguri de apă sau un...
Read more »

Prăjitură cu mere

Prăjitură cu mere
O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: drojdie, lapte, zahar, unt, faina, sare, mere, suc de lamaie, stafide, scortisoara, samburi de pin, oua, smantana si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat 1 cub drojdie 200 ml lapte călduţ 60 g zahăr 50 g unt 380 g făină 1 vârf de cuţit sare Pentru topping:...
Read more »

Hummus

Ingrediente: 300 g boabe de humus fără coajă o ceaşcă de ulei de susan un căţel de usturoi pisat zeama de la două lămâi 4 linguri de uleii de măsline sare şi piper alb după gust   Mod de preparare: Se pun boabele de năut la înmuiat până a doua zi. Se lasă la...
Read more »

Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă

O reteta simpla de ardei umpluti cu ciuperci si verdeata din: ardei grasi, ciuperci, rosii, orez, ceapa, patrunjel, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 ardei graşi o cutie de ciuperci 5 roşii o cană de orez două cepe o legătură de pătrunjel o legătură de mărar 4 linguri de ulei sare şi piper...
Read more »

Bigos

O reteta absolut delicioasa de Bigos din: varza murata, costita, ceapa, carne de vita, porc, muschi, pasare, vanat, untura, frunze de dafin, boabe de piper, chimen, hribi, bulion, sare si un pahar de vin rosu. Ingrediente: 1,5 kg varză murată 200 g costiţă 3 cepe mari 1,5 kg carne (vită, porc, muşchi, pasăre, vânat)...
Read more »

Tartă cu legume si branză de vaci

Tartă cu legume si branză de vaci
Ingrediente: pentru aluat: 250 g făină 250 g brânză de vaci 250 g unt 10 g drojdie sare pentru umplutură: 200 g roşii 100 g măsline un ardei gras ro­şu 100 g ciuperci 100 g boabe de porumb 200 g caşcaval 3 ouă ulei   Mod de preparare: In­tr-un vas se ames­tecă bine untul...
Read more »

Cartofi umpluţi cu zarzavat călit

Cartofi umpluţi cu zarzavat călit
Ingrediente: 8-10 cartofi mijlocii 3-4 roşii o jumătate de varză doi morcovi o rădăcină de pătrun­jel 4 linguri cu ulei mărar şi pătrunjel frunze o creangă de busuioc sare   Mod de preparare: Se curăţă, se spală şi se toacă varza, morcovii şi pătrunjelul, se dau pe răzătoarea mare, se călesc împreună 10 minute...
Read more »

Dovlecei umpluţi cu varză

O reteta delicioasa de post de dovlecei umpluti cu varza din: dovlecei, varza, cimbru, rosii, bulion, ceapa, ulei si sare. Ingrediente: 0 dovlecei 1 varză mică cimbru 2-3 roşii sau 1 lingură cu bulion 1 ceapă 3-4 linguri cu ulei sare Mod de preparare: Se spală dovleceii, se rad de coaja albă, se taie...
Read more »

Plăcintă cu morcovi

Ingrediente: o jumătate kg morcovi două mere două pere o portocală 4 linguri de zahăr 3 linguri de griş sare două linguri de zahăr farin două linguri de ulei sau margarina două linguri de făină o cană de gem de caise sau piersici   Mod de preparare: Se curăţă morcovii de coaja de deasupra,...
Read more »

Prăjitură cu fructe si crustă de brânză

Prăjitură cu fructe si crustă de brânză
Ingrediente aluat: 400 g făină 1 plic praf de copt 8 linguri ulei de rapiţă 100 g zahăr 1 ou 1 vârf de cuţit de sare 150 g iaurt natu­ral Pentru topping: 1 cutie ana­nas bucăţi (850 ml) 1 cutie pe­re (425 ml) 5 crenguţe mentă 200 g brânzică de casă 3 lin­guri zahăr...
Read more »

Kir Cocktail

Kir_Cocktail
O reteta simpla de Kir Cocktail din: vin alb sec si crema de coacaze. Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet Categorie – Wine drinks Decoraţiune – fără   Se serveste înainte de mese   Ingrediente: 9/10 vin alb sec 1/10 cremă de coacăze   Acest amestec a apărut...
Read more »

Supa crema de rosii cu smantana

O reteta delicioasa de supa crema de rosii cu smantana dinŞ cartofi, ceapa, patrunjel, telina, ardei gras, gogosar, sare, dovlecel, pastarnac, boabe de piper, ulei de masline, usturoi si suc de rosii. Ingrediente: 3 cartofi 2 cepe o radacina de patrunjel o telina radacina si frunze un ardei gras verde un gogosar sare un...
Read more »

Cocktail King Alfonso

Cocktail King Alfonso
O reteta simpla de Cocktail King Alfonso din: lichior de cafea si frisca proaspata. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – nici una Pahar – old fashioned Categorie – Coffee liqueur drinks Decoraţiune – fără   Se serveste seara şi noaptea Ingrediente: 2-3 cl lichior de cafea 2 linguri de frişca proaspătă   Nu ştim...
Read more »

Salată de linte cu dovleac

Salată de linte cu dovleac
O reteta simpla de salata de linte cu dovleac din: dovleac, rosii cherrz, spanac, ceapa, usturoi, ulei, boia de ardei dulce, currz, praf de curcuma, supa, sare si piper cayenne. Ingrediente: 400 g dovleac, curăţat de coajă şi seminţe 300 g roşii cherry 100 g spanac 1 ceapă 1 căţel de usturoi 2 linguri...
Read more »

Salata de varza creata cu file de somon

Salata_de_varza_creata_cu_file_de_somon
O reteta simpla de salata de varza creata cu file de somon din: varza creata, sare, ceapa verde, file de somon, otet din vin alb, ulei de floarea soarelui, cascaval sau parmezan, nucsoara si patrunjel. Ingrediente: 1 kg varza creata (capatani mici) sare 4 cepe verzi 250 g file de somon taiat felii i...
Read more »

Cocktail Grange’s Lady

Cocktail Grange’s Lady
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – votcă aromatizată Pahar – cupă Asti Categorie – Wine drinks Decoraţiune – o coacăză pe margine   Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea   Ingrediente: o jumătate de pahar de iaurt cu aromă de piersici 2 cl votcă având aromă de piersici câteva picături de sirop de...
Read more »

Prăjitura cu prune si aluat fărâmiţat

Prăjitura cu prune si aluat fărâmiţat
O reteta de prajitura cu prune si aluat faramitat din: zahar, unt, sare, faina, praf de copt, scortisoara, ou, prune si pesmet. Ingrediente: 200 g zahăr 400 g unt sare 600 g făină 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 1 ou 1,3 kg prune 4 linguri pesmet   Mod de preparare:...
Read more »

Godfather Cocktail

Godfather Cocktail
O reteta simpla de Godfather Cocktail din: scotch whisky si amaretto di saronno. Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – old fashioned Categorie – Amaretto drinks Decoraţiune – fără   Se serveste după cină, seara şi noaptea Ingrediente: 7/70 scotch whisky 3/10 Amaretto di Saronno Mulţi consideră că denumirea ar fi...
Read more »

Salată de andive cu sfeclă roşie

Salată de andive cu sfeclă roşie
Ingrediente: 10 andive 3 mere o sfeclă roşie 10 nuci două linguri de ulei de măsline o lingură de oţet de vin sare piper   Mod de preparare: Andivele spălate şi curăţate se scurg bine şi se taie ron­dele. Merele se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe, la fel şi sfecla rosie, apoi...
Read more »

Jambon in crusta de miere

Jambon in crusta de miere
Ingrediente: 1 pulpă de porc din faţă cu tot cu şorici şi os sare piper boabe usturoi cuişoare muştar miere vin   Mod de preparare: Faci un amestec de sa­re, piper şi cimbru şi cu acesta freci carnea. Apoi crestezi şoriciul în romburi şi împănezi carnea cu ustu­roi şi cuisoare. Aşezi carnea în tavă,...
Read more »

Supa de pui cu galuste de gris

Supa de pui cu galuste de gris
O reteta simpla de supa de pui cu galuste de gris din: morcovi, patrunjel, ceapa si pui. Ingrediente: 3 morcovi 2 radacini patrunjel 3 cepe 1 pui   Mod de preparare: Fierbi puiul cu legumele tocate. Adaugi condimente si dupa ce au fiert, pui galustele, stropindu-le cu putina apa rece. Presari verdeata. Galustele le...
Read more »

Salam de biscuiti cu stafide

  Ingrediente: 1 kg biscuiţi mărunţiţi 500 g zahăr 2 căni apă 5 linguri cacao 300 g unt sau margarină stafide   Mod de preparare: Faci un sirop mai gros din zahăr, apă şi cacao, îl iei de pe foc şi adaugi margarina. Amesteci biscuiţii cu siropul, pui esenţă de rom, nuci, rahat sau...
Read more »

Stufat de miel cu mămăliguţă

O reteta simpla de stufat de miel cu mamaliguta din: carne de mie, ceapa verde, usturoi verde, sos de rosii, faina, ulei sare si otet. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1/2 kg ceapă verde 1/2 kg usturoi verde 1 cană sos de roşii 1 lingură făină 1 ceaşcă ulei sare 1 lingură oţet...
Read more »

Cotlet de miel umplut

Retete_cu_carne_de_miel
O reteta de cotlet de miel umplut din: cotlet de miel, ou, ulei si piure de spanac. Ingrediente: 1 cotlet de miel 1 ou ulei piure de spanac   Mod de preparare: Scoţi cotletul de la miel, cureţi carnea de pe coaste şi acoperi fiecare os cu staniol. Apoi tai fileul în lungime şi...
Read more »

Colac impletit

  Ingrediente: 1 kg făină albă 500 ml apă 15- 20 g drojdie 1 linguriţă sare 10 g zahăr 150 g maia veche (sau o cantitate dublă de drojdie)   Mod de preparare: Intr-un vas încălzit pui jumătate din cantitatea de făină şi drojdia înmuiată în apă călduţă, maiaua veche (sau mai multă drojdie)...
Read more »

Macrou cu sos de rosii

Ingrediente: 1 kg macrou 2 morcovi 1 ţelina 3 cepe foi de dafin piper boabe ulei oţet 1 pahar vin alb roşii sau bulion lămâie verdeaţă   Mod de preparare: Peştele se curăţă, se spală şi se sărează ca o oră înainte de preparare. Ceapa şi morcovul tăiate rondele, ţelina rasă pe răzătoarea mare...
Read more »

Pilaf de urzici

  Ingrediente: 1 ceapă mare 1 kg urzici un pumn de orez ulei sare piper o lingură de bulion   Mod de preparare: Urzicile se curăţă şi se spală foarte bine. Se pun la fiert în apă sărată şi clocotită, lăsându-le să fiarbă 5 minute, după care se strecoară. Ceapa se taie mărunt şi...
Read more »

Deserturi: Prajitura cu mere

Deserturi: Prajitura cu mere
O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: apa, ulei, zahar, bicarbonat, sare si mere. Ingrediente: 15 linguri de apă 15 linguri ulei 15 linguri de zahăr 1 linguriţă bicarbonat stinsă cu oţet un vârf de sare mere   Mod de preparare: Amesteci şi adaugi făină cât cuprinde (aproximativ 1 Kg). Aluatul obţinut îl...
Read more »

Gulas unguresc cu galuste din gris

  Ingrediente: 1 kg carne porc 4 cepe 2 morcovi 2 ardei 4 roşii 1 linguriţă paprica piper sare condimente 100 ml ulei   Mod de preparare: Se toacă zarzavaturile şi se pun la călit cu ulei, apoi pui carnea tăiată bucăţele şi laşi să fiarbă la foc domol; adaugi apă caldă amestecată cu...
Read more »

Placinta cu dovleac de post

O reteta delicioasa de placinta cu dovleac de post din:: bors, ulei, zahar, drojdie, faina, scrotisoara si nuca. Ingrediente pentru aluat: 1 pahar (200 ml) borş 1 pahar ulei 1 pahar zahăr 50 g drojdie făină cât cuprinde pentru a se întinde două foi   Pentru umplutură: 2 kg dovleac (gata curăţat) 2 linguri...
Read more »

Cocktail Bloody Mary

Cocktail Bloody Mary
O reteta simpla si delicioasa de Cocktail Bloody Mary din: sos worcester, vodca, suc de rosii, suc de lamaie, sare, piper si tabasco Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – vodcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoratiune – o rămurică de leuştean (facultativ) Se serveste înainte de mese Ingrediente: 2 picături...
Read more »

Ciulama de ciuperci cu patrunjel tocat

  In 2-3 linguri de ulei sau margarina se caleste bine o ceapa, apoi se adauga 2-3 linguri faina, se mai lasa un minut dupa care pune 1 lin­gurita condimente, 1 cana apa, 1 cutie ciuperci. Lasa sa mai fiarba cateva clocote. Servim cu patrunjel tocat deasupra si mamaliga calda.   Pofta buna!
Read more »

Ciupercute din oua umplute

  Ingrediente: 5 oua 5 rosii 1 ceapa 100 g smantana sare piper   Mod de preparare: Se fierb ouale tari. Se curata si se taie un capac la partea lata. Se scoate galbenusul, care se freaca cu ceapa taiata fin, sare, piper si smantana. Se umple oul la loc si se asaza in...
Read more »

Deserturi simple: Prajitura cu mere

O reteta simpla si delicioasa de prajitura cu mere din: mere, ulei, zahar, praf de copt, mirodenii si faina. Ingrediente: 2 cani mere rase 2 cani ulei 2 cani zahar 1 plic praf de copt mirodenii (putina coaja de portocala rasa da o aroma deosebita) 6 cani faina   Mod de preparare: Se amesteca...
Read more »

Supa crema de dovleac si conopida

Supa crema de dovleac si conopida
O reteta de post foarte gustoasa de supa crema de dovleac si conopida din: conopida, telina, ceapa, pastarnac, usturoi, patrunjel, ulei, sare, piper si patrunjel.   Ingrediente: 1 conopida 1telina 1 ceapa 1 pastarnac 1-2 catei de usturoi o radacina de patrunjel 3 linguri de ulei sare piper o legatura de patrunjel   Mod...
Read more »

Mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano

O reteta foarte gustoasa de post de mancare de rosii cu vinete, busuioc si oregano din: rosii, sare, piper, oregano, busuioc, ulei de masline, vinete, ceapa rosie si usturoi. Ingrediente: 1 kilogram rosii sare piper oregano busuioc 3-4- linguri ulei de masline 2 vinete 3 cepe rosii 4 catei de usturoi   Mod de...
Read more »

Salata de andive cu zeama de lamaie

Ingrediente: 500 g andive 2 linguri ulei de masline zeama de la o lamaie sare piper   Mod de preparare: Se curata an­divele de frunzele patate, se desfac celelalte frunze, se spala bine sub jet de apa rece. Nu se tin in apa rece, caci devin amare. Se asaza intr-un castron si se toarna...
Read more »

Cocktail Jadoo

Cocktail
O reteta simpla de Cocktail Jadoo din: gin, suc de lime, sirop de zahar, frunze de menta si apa tonica. Ingrediente: 40 ml gin 15 ml suc proaspăt de lime 10 ml sirop de zahăr 6 frunze proaspete de mentă top cu apă tonică   Mod de prepparare: Se zdrobeşte uşor menta împreună cu...
Read more »

Cocktail Yokohama Harbour

Cocktail Yokohama Harbour
O reteta simpla de Cocktail Yokohama Harbour din: vodca, midori melon liquer, frunze busuioc, citroen ver, fresh honey melon. Glass: sling Garnish: wedge shape melon zest&basil leaf Ingrediente: 50 ml vodca 20 ml midori melon liqueur 25 ml rose’s lime cordial (citron vert) 4-5 frunze busuioc 90-100gfresh honeydew melon   Mod de preparare: Zdrobiţi...
Read more »

Aztec Punch – băutură mexicană

O reteta delicioasa de Aztec Punch din: tequilla, scortisoara, suc de grepfrut, portocale, limeta, ceai negru. Ingrediente: o sticlă Tequila 1/2 baton de scorţişoară 200 ml suc de grepfrut sucul de la două lămâi sucul de la două portocale sucul de la o limeta două ceşti ceai negru îndulcit   Mod de preparare: Tequila,...
Read more »

Crap la cuptor cu nuci si stafide

  Cureţi şi speli peştele. Dacă are măruntaie (lapţi, ficatul), le toci şi le amesteci cu miez de franzelă înmuiat în ulei, orez fiert, nuci pisate, stafide, sare, piper, puţin zahăr, vin şi coajă de lămâe rasă. Umpli crapul, coşi şi îl frigi timp de 1-2 ore, ungându-l din când în când cu sosul...
Read more »

Mucenici muntenesti cu nuca macinata si scortisoara

O reteta de mucenici muntenesti cu nuca macinata si scortisoara din: faina, apa, sare, nuca macinata, zahar si scortisoara. Ingrediente: faina apa sare nuca macinata zahar scortisoara   Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, din faina, apa si putina sare. Se framinta si se lasa sa se odihneasca. Se rup bucatele...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Seabreeze (video)

Cum se prepara Cocktail Seabreeze (video)
O reteta simpla despre cum se prepara Cocktail Seabreeze: Cum se prepara Cocktail Seabreeze     Cum se prepara Cocktail Seabreeze
Read more »

Crap la cuptor cu usturoi si foi de dafin

O reteta delicioasa de crap la cutpor cu usturoi si foi de dafin din: crap, ulei, vin alb, ceapa, usturoi, foi de dafin, boabe de piper, bulion de rosii si sare. Ingrediente: un crap de 1,5 kg 3 linguri de ulei un pahar de vin alb 3 cepe doi catei de usturoi doua foi...
Read more »

Coltunasi cu carne de vitel

O reteta de coltunasi cu carne de vitel din: oua, faina, gris, untdelemn, vitel, ceapa, piper, faina, sare, suc de rosii, ceapa, marar si telina. Ingrediente: Aluatul: 2 oua 150 g faina 50 g gris 30 ml untdelemn Tocatura: 200 g vitel 50 g ceapa 2 linguri untdelemn un ou un varf de cutit...
Read more »

Tocana

O reteta de tocana din: carne de porc, vitel sau berbec, grasime, ceapa, faina, cartofi, bulion, ardei grasi, sare si vin. Ingrediente: 600 gr. carne 2 linguri grasime 10-15 cepe 1 virf de cutit faina 3 cartofi 2 linguri bulion sau 7-8 rosii 2-3 ardei grasi sare 1 lingura vin   Mod de preparare:...
Read more »

Carnati preparati in casa

  Ingrediente: carne de porc de la gat pulpele din fata alte bucati sare piper coriandru enibahar usturoi supa de carne mate de porc   Mate de porc: Se da carnea prin masina, se pune intr-un vas mare sau intr-un lighneas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si zeama strecurata de la un...
Read more »

Supa de visine

  Ingrediente: 1 kg vişine zahăr sare 1 l supă de carne limpede   Mod de preparare: Storci vişinele fără sâm­buri şi obţii astfel un suc pe care-l strecori. Il adaugi la supa de carne, care trebuie să fie limpede. Potriveşti de sare şi zahăr după gust şi mai laşi să dea câteva clocote....
Read more »

Toba de porc

  Ingrediente: un stomac de porc 1 kg de carne de la gat limba doua picioare si urechile porcului 1/2 kg de ficat 250 g slanina sare piper boabe o foaie de dafin un kg muschi de porc   Mod de preparare: Se spala si se pirlesc bine picioarele si urechile. Se rade soriciul...
Read more »

Salata de ciuperci cu struguri

O reteta simpla si delicioasa de salata de ciuperci cu struguri din: struguri, ciuperci, ceapa, otet de vin, ulei sare si piper. Ingrediente: 400 g struguri 500 g ciuperci 1 ceapă micuţă 1 lingură oţet de vin 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Boabele de struguri albi de masă le tai în...
Read more »

Dulceata de smochine

  Ingrediente: 35 de smochine coapte (nu foarte moi) 1 kg zahăr 500 ml apă 1 lămâie faculta­tiv 1 plic zahăr vanilat 1 linguriţă sare de lămâie   Mod de preparare: Speli smochinele şi le fierbi 5 minute în apă clocotită, în care ai pus o linguriţă sare de lămâie. Le scoţi cu spumiera...
Read more »

Ardei umpluti cu carnaciori

Ardei umpluti cu carnaciori
O reteta de ardei umplut cu carnaciori, orez, ceapa, pasta de tomate, marar, patrunjel, sare, piper, condimente, ulei si oua. Ingrediente: 1 kg carne tocată 250 orez 5-6 cepe 3-4 linguri pastă tomate sare piper 1 legătură mărar şi una pătrunjel 2-3 linguriţe condimente 500 g cârnaţi subţiri (cabanos sau cânaţi de bere) ardei...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Bloody Caesar (video)

Cum_se_prepara_Cocktail_Bloody_Caesar
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Bloody Caesar Cum se prepara Cocktail Bloody Caesar
Read more »

Reţetă de Baclava

Reţetă de Baclava
  Ingrediente foaie: foaie de ştrudel margarină pentru uns Umplutură: 400 g nuci pisate 300 g zahăr pisat 1/2 linguriţă scorţişoară pisată 2 linguri margarină încălzită sirop potrivit de gros 300 g zahăr apă Mod de preparare: Amesteci nucile pisate cu zahărul pisat şi scorţişoara. Tai din foaia de ştrudel bucăţi de mărimea tăvii...
Read more »

Casarecce cu mazăre si sos de smântână

Ingrediente: 400 g paste Casarecce 200 g mazăre con­gelată 1 căţel de usturoi 200 g şunculiţă un pic afumată 1 lingură de ulei 100 ml supă de legume 100 ml smântână obişnuită 1 lin­gură de creme fraiche 1 lingură de parmezan 2 linguri de frunze de busuioc sare piper proaspăt măcinat   Mod de...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Mai Tai (video)

Cum se prepara Cocktail Mai Tai (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Mai Tai Ingrediente: 30 ml light rum 30 ml gold rum 15 ml orange curaçao 15 ml almond liqueur (amaretto) 10 ml grenadine 15 ml lime juice crushed ice ice cubes a sprig of mint 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1 strainer...
Read more »

Icre de fasole boabe cu castravete murat

  Ingrediente: 300 g fasole boabe 1 lămâie mică 200 ml ulei 1 castravete murat 100 g măsline negre piper sare boia   Mod de preparare: Speli fasolea şi o pui la înmuiat de cu seara. O fierbi a doua zi schimbând apa de trei ori, până când bobul se sfărâmă între degete. Dai...
Read more »

Prajitura cu mere si nuca

O reteta delicioasa de prajitura cu mere din: mere, zahar, faina, bicarbonat, nuca macinata, margarina, apa, zahar si cacao. Ingrediente: 2 căni mere rase 2 căni zahăr 2 căni făină 1 lingură bicarbonat 1 ceaşcă nucă măcinată (facultativ) margarina pentru uns tava Ingrediente sirop: 30 linguri apă 30 linguri zahăr 3 linguri cacao 2...
Read more »

Salam de biscuiti de post

Salam de biscuiti de post
  Ingrediente: 400 g biscuiţi de post 200 g zahăr pudră 100 g miez de nucă cacao 200 g rahat   Mod de preparare: Rupi biscuiţii mărunt, iar miezul de nucă îl tai cu cuţitul. Intr-o cratiţă pui rahatul la topit, la foc moale, cu puţină apă, să se dizolve. După ce s-a topit...
Read more »

Pilaf de post cu gutuie

O reteta gustoasa de pilaf de post cu gutuie din: orez, ceapa, patrunjel, telina, gutuie, gulii, marar, morcov, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 cană orez 3 cepe 1 legătură pătrunjel 3 gulii 1 ţelină cu tot cu frunze 1 gutuie 1 morcov 1 legătură mărar ulei sare piper   Mod de preparare: Alegi...
Read more »

Carnaţi olteneşti

  Ingrediente: carne de porc sare piper usturoi ardei iute   Mod de preparare: Se prepară numai din carne de porc care se toacă cu satirul. Se adaugă sare, piper, usturoi şi ardei iute după gust. Se frămîntă bine şi se adaugă apă după nevoie. Cu acest ames­tec se umplu intestinele subţiri de porc....
Read more »

Carnati cu lamaie

  Toci 2,5 kg carne de porc împănată cu grăsime – o treci de două ori prin maşina de tocat. Apoi o amesteci cu sare şi piper după gust şi coaja rasă de la 2 lămâi. Adaugi un pahar cu lapte şi frămânţi bine carnea. Umpli maţe subţiri de porc. Ii mănânci proaspeţi, dar...
Read more »

Tobă argeşeană

Tobă argeşeană
  Pui la fiert bucăţi de came grasă, de la capul porcului, urechile, rinichii, limba, inima, fâşii de şorici. Fierbi totul doar pe jumătate şi adaugi 2-3 foi de dafin. Laşi să se răcească, apoi tai carnea felii. Amesteci carnea într-un lighean şi adaugi 2-3 ceşti din zeama în care a fiert carnea. Potriveşti...
Read more »

Chiftele de carne de porc si de vaca

Chiftele de carne de porc si de vaca
O reteta de chiftele cu carne de vaca, carne de porc, piper, ceapa, franzela, cartofi, verdeata, sare, ou, faina si ulei. Ingrediente: 400 g carne de vacă 200 g carne de porc 200 g fran­zelă 1 g piper 100 g ceapă 200 g cartofi 1 legătură verdeaţă sare 1 ou făină ulei Mod de...
Read more »

Retete simple: Crap la cuptor

Retete simple: Crap la cuptor
O reteta simpla de crap la cuptor din: crap, ulei, unt, pesmet, vin, patrunjel si sare. Ingrediente: 1 crap cam de 1 kg 100 g unt 50 ml ulei 1 lin­gură pesmet 1 lămâie un pahar de vin 1 legătură de pătrunjel sare   Mod de preparare: Cureţi bine crapul, îl speli, îl ştergi...
Read more »

Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru

Pulpă de porc umplută cu legume si cimbru
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc fără os 3 cepe 2 cuişoare 5 căţei de usturoi cimbru 1 pahar vin alb 1 cană apă 300 g ciuperci 1 morcov 1 ardei gras 1 lingură orez 1 ou pătrunjel verde sare piper boabe şi măcinat ulei   Mod de preparare: Speli bine pulpa, apoi o...
Read more »

Retete delicioase: Crap pescaresc

  Ingrediente: 1 kg crap 150 g ceapă 160 g morcov 150 g ulei 2 ardei graşi 1 fir de cimbru 1 căpăţină usturoi 2 roşii mici 50 g bulion 100 g vin piper sare   Mod de preparare: Crapul tăiat felii se sărează şi se pune într-o tavă cu ulei. Se adaugă usturoi...
Read more »

Avocado umplut cu ton

  Ingrediente: o frunză de felină o conservă de ton în suc propriu (140g) 1 ou fiert tare două fructe de avocado bine coapte zeama de la o lămâie verde o haşmă tocată 2 linguri de maioneză cu ulei de măslige 4 sau 5 măsline negre tăiate bucăţele sare piper   Mod de preparare:...
Read more »

Găluşte cu prune si scortisoara

Găluşte cu prune si scortisoara
  Ingrediente: 6-7 cartofi potriviţi 1/2 kg prune 2-3 ouă 3-4 linguri de făină 6- 7 linguri de pesmet 1 lingură de unt 100 g zahăr farin, 2-3 linguri zahăr cu aromă de vanilie scorţişoară sare   Mod de preparare: Pui cartofii la fiert în coajă pentru aproximativ 20 de minute. îi laşi apoi...
Read more »

Ciorbă ţăranească simplă

Ciorbă ţăranească simplă
O reteta delicioasa de ciroba taraneasca simpla din: rosii coapte, ardei grasi, ardei iute, ceapa, ulei, patrunjel, concentrat de legume, sare si apa. Ingrediente: 1 kg roşii coapte 2-3 ardei graşi 1 ardei iute 2-3 cepe ulei pătrunjel 1 cub de condi­ment concentrat cu gust de legume sare 3 l apă   Mod de...
Read more »

Frigarui de legume cu porumb copt

  Ingrediente: 1 lingura ulei 2 linguri ketchup 1 lingura bulion 1/2 lingurita boia de ardei iute 2 linguri miere 2 dovlecei taiati felii 1 ardei gras rosu + 1 ardei gras galben taiati felii mari 2 cepe taiate pe lungime 20 frigarui de lemn Mod de preparare: Se pune uleiul intr-un castron si...
Read more »

Omleta cu dovlecei si ardei

  Ingrediente: 1 ceapa taiata pestisori 1 catel usturoi 1 lingura ulei 3 dovlecei rasi 1 ardei gras taiat in fasii 8 rosii taiate marunt 6 oua 3 linguri lapte 4 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se caleste ceapa cu usturoiul 2 minute. Se adauga dovleceii si ardeiul si se mai lasa pe...
Read more »

Salata cu fructe

Salata cu fructe
O reteta de salata cu fructe din pere, piersici coapte, miere, miez de nuca, zeama de lamaie si frisca. Ingrediente: 6 pere zemoase 10-12 piersici coapte 5 linguri cu miere 5 linguri miez de nucă tăiate mărunt 5 linguriţe zeamă de lămâie 2 ceşti cu frişcă   Mod de preparare: Perele şi piersicile spălate,...
Read more »

Omleta cu legume si cartofi

  Ingrediente: 500 g cartofi 1 catel usturoi 1 legatura ceapa verde 500 g rosii 3 oua 5 linguri lapte 50 g cascaval ras sare piper Mod de preparare: Se taie cartofii cubulete si se prajesc in ulei incins. Se pune usturoiul tocat marunt, sarea, piperul, ceapa taiata rondele, rosiile tocate si se mai...
Read more »

Clatite cu jambon, ciuperci si smantana

Clatite cu jambon, ciuperci si smantana
O reteta simpla si delicioasa de clatite cu hambon, ciuperci si smantana din: clatite, jambon, ciuperci, cascaval, smantana, unt, sare si piper. Ingrediente: 12 clatite 150 g jambon 250 g ciuperci 150 g cascaval ras 400 g smantana 40 g unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile feliute si se calesc cu...
Read more »

Coşuleţe de roşii cu ouă

O reteta simpla de cosulete de rosii cu oua din: rosii, sare, salata a la rus, oua, maioneza si salata verde. Ingrediente: roşii sare salată a la rus ouă maioneză salată verde sau pătrunjel   Mod de preparare: Se aleg roşii frumoase, se spală, se şterg şi se taie în partea codiţei cîte un...
Read more »

Raviolini cu sos (video)

Raviolini cu sos (video)
Raviolini – retete video  Raviolini
Read more »

Rasol de vita cu ardei copti

O reteta simpla de rasol de vita cu ardei copti din: carne, zarzavat de supa, cartofi, varza si sare. Ingrediente: 1,250 kg carne zarzavat de supă 6 cartofi mijlocii 1/4 varză sare   Mod de preparare: Pui rasolul la fiert într-o oală cu apă clocotită şi iei spuma de deasupra de câte ori e...
Read more »

Mancare de gutui cu pui

Mancare de gutui cu pui
  Ingrediente: 1 pui de 1 kg 3-4 gutui 3 linguri de unt sau ulei 2 linguri zahăr 1/2 pahar cu vin alb 1 ceapă 1 lingură bulion sare   Mod de preparare: Speli puiul şi-l tai în sfer­turi. Ceapa o toci şi o pui în untul fierbinte împreună cu puiul. Acoperi vasul şi...
Read more »

Dovlcei umpluti cu branza

  Alegi dovlecei mijlocii, îi cureţi de coajă şi le scoţi i miezul, după care îi dai într-un clocot în apă cu sare. Ii scoţi şi îi aşezi la scurs. Separat faci o umplutură din dovlecel ras pe răzătoarea mică, stors de zeamă şi amestecat cu 150 g brânză de vacă, 1 lingură brânză...
Read more »

Snitel rusesc cu sos

Snitel rusesc cu sos
O reteta simpla de snitel rusesc din: carne macra, ulei, faina, untura, rosii, unt, zahar, usturoi si sare. Ingrediente: 750 g carne macră 1 lingură ulei 1 lingură făină 3 linguri untură (sau ulei) Ingrediente sos: 500 g roşii 1 linguriţă unt 1 linguriţa făină 1 bucăţică zahăr usturoi sau cimbru sare   Mod...
Read more »

Gulaş unguresc cu găluşte

  Ingrediente: 750 g carne 250 g costită de porc afumată 2 lin­guri bulion de roşii 1 ceapă 10 cartofi 10 lin­guri smantană l ceaşcă bulion de carne unt sau untură pentru prăjit 2 linguri făină sare boia 10 găluşte fierte Mod de preparare: Alegem carne moale, o curăţăm şi o batem uşor, o...
Read more »

Rasol de vaca

Rasol de vaca
O reteta delicioasa de rasol de vaca din: carne, praz, telina, morcov, cartofi, ceapa, sare, varza si verdeata. Ingrediente: 1,500 kg carne de vaca 1,5 1 apă 20 bucăţele albe de praz 10 bucăţele de telină 10 bucăţele de mor­cov 15 bucăţele de cartofi 1 ceapă sare cateva bucătele de varză verdeaţă   Mod...
Read more »

Retete traditionale: Crap la cuptor

  Ingrediente: 1 crap de 1,5 kg 3 linguri ulei 1 pahar vin alb 3 cepe 2 căţei de usturoi 2 foi de dafin 5 boabe de piper 1 lingură bulion de roşii sare   Mod de preparare: Se curăţă crapul, se sărează pe afară şi înăuntru şi se lasă să stea cel puţin...
Read more »

Sos de usturoi(Aioli)

  Ingrediente: 1 căpăţână de usturoi 1/2 linguriţă boia de ardei 1 gălbenuş 100 g ulei sare 1/2 linguriţă oţet   Mod de preparare: Se striveşte usturoiul în piuliţa de lemn sau şi mai bine într-una de piatră. Se adaugă boiaua de ardei, sare şi un gălbenuş. Se toarnă puţin câte puţin uleiul, ca...
Read more »

Ciorba de fasole verde grasa

Ciorba de fasole verde grasa
O reteta de ciorba de fasole verde grasa din: fasole verde, apa, faina, ceapa, sare, ardei gras, rosii, oua, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 500 g fasole verde grasă 2 1 apă 75 g făină 2 linguri iăină pentru rîntaş 2 cepe sare 1 ardei gras 500 g roşii 1-2 ouă 75-100 g smîntînă...
Read more »

Nectar de piersici si citrice

Nectar de piersici si citrice
O reteta simpla de nectar de piersici si citrice din: piersici, zahar, portocale, lamaie si apa. Ingrediente: 500 g piersici 125 g zahăr 5 portocale 1 lămâie 1/2  apă   Mod de preparare: Cureţi piersicile de coajă şi de sâmburi, apoi le zdrobeşti dacă sunt moi sau le dai pe râzătoare dacă miezul e...
Read more »

Desert cu salată de fructe si inghetata

Desert cu salată de fructe si inghetata
O reteta delicioasa de desert cu salata de fructe si ingheatata din: piersici, struguri, pere, kiwi, zmeura, prune, lichior de cirese, frisca, lamaie si zahar. Ingrediente: 3 piersici 2 ciorchini de struguri (alb şi negru) 3 pere 2 kiwi 200 g zmeură 5 prune 50 ml lichior de cireşe 400 g frişcă 1 lămâie...
Read more »

Tort de pişcoturi, frişcă si mure

Tort de pişcoturi, frişcă si mure
  Ingrediente: 4 ouă 300 g pişcoturi de şampanie 1/2 kg mure 2 plicuri gelatină 500 g frişcă   Mod de preparare: Separi albuşurile de gălbenuşuri şi pui gălbenuşurile pe foc într-un vas mic împreună cu zahărul. Amesteci încontinuu până se îngroaşă, lei vasul de pe foc şi-l laşi să se răcească. în acest...
Read more »

Retete dietetice pentru iarna (video)

Retete dietetice pentru iarna (video)
Read more »

Cum se prepara Mere la cuptor, cu vanilie si coniac (video)

Merelacuptorcuvaniliesiconiac-100x100.jpg [auto]
Read more »

Musaca de dovlecei si carne

Musaca de dovlecei si carne
O reteta de musaca de dovlecei cu carne fiarta, rosii, marar, patrunjel in straturi. Ingrediente: 250 g dovlecei (2 bucăţi medii) 100 g carne fiartă 15 ml ulei 150 g roşii (4 bucăţi) câte 1/2 legătură de mărar şi pătrunjel     Mod de preparare: Speli şi cureţi carnea foarte bine şi o pui...
Read more »

Supă cu frecăţei

  Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 2 ouă făină cat cuprinde   Mod de preparare: Fierbem, zeama de carne. Batem două ouă şi le amestecăm cu făină cît cuprind pentru ca să obţinem un aluat mai tare decît cel pentru tăiţei. Radem aluatul pe o râzătoare cu găuri mari, deasupra unei mese de...
Read more »

Supă crema de orez cu zeama de lamaie

O reteta simple si delicioasa de supa crema de orez cu zeama de lamaie din: supa de carne, orez, unt, faina, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 1,5 1 supă de carne 300 g orez 50—60 g unt 1 linguriţă făină 3 gălbenuşuri 1—2 linguri smîn­tînă cîteva picături de zeamă de lămîie   Mod...
Read more »

Supă de vişine cu smantana

O reteta foarte simpla de supa de visine cu smantana din: visine, galbenusuri, smantana, zahar pudra si sare. Ingrediente: 1 kg vişine 2 gălbenuşuri 250 g smântână 1 linguriţă zahăr pudră sare   Mod de preparare: Speli vişinele, le opăreşti şi le pasezi printr-o sită. Amesteci apoi sucul de vişine obţinut cu 1 l...
Read more »

Jamie Oliver vs. Ferran Adrià

Jamie Oliver vs. Ferran Adrià
Au afaceri cumulate de peste 100 de milioane de euro si faima internationala, dar abordeaza experienta culinara distinct. Desi aparent lupta cu aceleasi arme, Jamie Oliver si Ferran Adrià sunt cat se poate de diferiti si reprezinta doua tabere aflate in razboi: -“chef-ul vedeta” si “chef-ul Michelin”. Jamie Oliver si Ferran Adrià sunt doua...
Read more »

Muşchi de vită umplut

Muşchi de vită umplut
  Ingrediente: 1 kg muşchi de vită 300 g ficat de pui 300 g ciuperci conservate 1 ou 100 g ceapă 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel sare şi piper după gust   Mod de preparare: Cureţi foarte bine carnea de pieliţe, o speli şi o usuci cu un şervet foarte curat de bucătărie....
Read more »

Salată cu smatană

Salată cu smatană
O reteta simpla si delicioasa de salata cu smantana din: salata, smantana, galnebusuri, otet, sare si piper. Ingrediente: 1 căpăţînă mare de salată sau 2 mijlocii 1/2pa­har smantană 2 gălbenuşuri 1 lingură oţet sare piper Mod de preparare: Atît salata verde, cît şi salata de lăp­tuci se pot pregăti şi cu smîntînă ames­tecată cu...
Read more »

Lapte de pasare cu rom

  Ingrediente: 1 l lapte 6 ouă 200 g zahăr vanilie 1 linguriţă de făină 1 lingură de rom   Mod de preparare: La foc potrivit, într-o cratiţă pui laptele cu vanilia. Baţi într-un castron albuşurile la care adaugi, după ce s-au făcut spumă, 100 g zahăr pudră, şi baţi încontinuu până se ţine...
Read more »

Supă de mazare cu găluşte din făină

Supa_de_mazare_cu_galuste_din_faina
O reteta de supa de mazare cu galuste din faina din: mazare, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, telina, ulei, sare si condimente. Ingrediente: 250 g mazăre 1 ceapă mijlocie 1 morcov mai mare sau 2 mai mici 1 pătrunjel 1 păstârnac şi 1 ţelină (cu tot cu frunze) ulei sare şi condimente după gust.  ...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro