Retete magice:
Prăjitură cu blat de biscuiţi, friscă si fructe
Ingrediente: 150 g biscuiţi 2 linguri zahăr 200 g unt 80 g zahăr pudra 1 ou 300 ml frişcă 1 ciorchine de struguri negri 2 piersici Mod de preparare: Dai biscuiţii prin maşina de tocat şi amesteci praful de biscuiţi cu zahărul şi 75 g unt topit. Intinzi două treimi din compoziţie...
Read more »
Marmeladă delicioasă de portocale
Ingrediente: 4 portocale mari 1 lămîie atîta zahăr cît cîntăresc portocalele împreună cu lămîia şi apa în care au fiert apă de trei ori cît cîntăresc portocalele cu lămîia zeama de la o lămîie Mod de preparare: Se spală portocalele şi lămîia. Se taie fiecare în 16 felii în lung, iar apoi fiecare...Read more »
Inghetata de portocale
Ingrediente: 200 g zahăr bucăţi l/2pahar lapte 2 portocale 1/2 lămîie 1 1 apa Mod de preparare: Frecăm bucăţile de zahăr pe coaja portocalelor pînă se îngălbenesc, îmbibîndu-se de aroma fructelor. Turnăm apă în cratiţă şi o aşezăm pe colţul maşinii, punem zahărul şi amestecăm cu o lingură de metal pînă se...
Read more »
Babă
Ingrediente: 500 g făină 1 pahar lapte 4 ouă 150 g unt sau margarină 3/4 pahar zahăr 1/4 linguriţă sare 100 g stafide 1 praf de vanilie 40 g drojdie grăsime pentru formă Ingrediente sirop: 1/4 pahar zahăr, 3/4 pahar apă, 4 linguri de vin, 1/2 linguriţă esenţă rom. Mod de preparare: Se...Read more »
Spuma de cafea
Ingrediente: 100-150 g esentă de calea (ioarte concentrată) 200 g zahăr 500 g frişcă. Mod de preparare: Punem la foc cafeaua cu zahărul şi le fierbem pînă obţinem un sirop. Atunci îl luăm de la foc. Batem frişca într-un vas pe gheaţă. Cînd este bine bătută, adăugăm o lingură de zahăr şi...Read more »
Prăjitură de Strasburg
Ingrediente: 250 g făină 250 g unt 1 kg mere 1 pahar zahăr tos 1 linguriţă zahăr pudră 1 lingură apă 2 gălbenuşuri 1 praf sare 1 praf scorţişoară grăsime pentru formă ou amestecat cu apă îndulcită Mod de preparare: Se pune făina cuib pe planşeta de lucru. La mijlocul făinii se pun...Read more »
Inghetata de banane
Ingrediente: 2 banane 1 ligurita seminte mac 1 lingura migdale, muiate si zdrobite 1 cana lapte de migdale Mod de preparare: Bananele se decojes si se ingheata, apoi se taie bucati si se pun in robot cu semintele de mac si migdalele zdrobite la care adaugam laptele de migdale ,optional se poate pune o...Read more »
Curcan cu gutui
Ingrediente: 1kg carne curcan 1kg gutui 2 cepe 100ml ulei 2 linguri faina 2 linguri bulion 3 linguri zahar sare piper Mod de preparare: Carnea se spala, se taie bucatele si se caleste inabusit in 50ml ulei si o cescuta de apa, pana ce se evapora toata apa si bucatile de carne...Read more »
Curcan cu masline
Ingrediente: 1kg carne curcan 300g masline 50ml ulei 1 lingura bulion 1 lingura faina 1/2 lamâie 3 cepe 1 telina mica 1 morcov 100ml vin alb demisec 1 lingurita zahar 10g cimbru 1 foaie dafin sare piper Mod de preparare: Carnea de curcan se curata, se parleste, se spala, se taie in bucati...Read more »
Pastrav in sos de vin rosu
Ingrediente: 4 pastravi (250g/buc.) 300ml vin rosu 250ml otet de vin rosu 200ml supa de legume 1 morcov mare 1 ceapa mare 2 foi de dafin 50ml ulei 1 lingurita rasa cimbru pisat 1 leg. patrunjel 4 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Curata pestele, spala-l, scurge-l de apa si...Read more »
Supa de conopida
Ingrediente: 1 conopida mai mare 2 cepe 1 ardei gras rosu 2 morcovi 1 cartof 1 lingurita boia 50 ml ulei 1 lingura faina 1 leg. marar verde sare piper Mod de preparare: Se desface conopida în buchetele si se pune în apa sarata timp de 10 minute, apoi se pune la...Read more »
Crema de ciocolata
Ingrediente: 100g curmale (muiate cel putin o ora) 1 bucata avocado (e foarte important ca avocado sa fie moale la pipait, adica sa fie bine copt) 3/4 castronas cacao (sau mai putin pentru un gust mai putin intens) sare un praf Vanilie Mod de preparare: Curmalele curatate de samburi si muiate cel...Read more »
Mini tarte cu pere si mere
Ingrediente blat: 2 cani nuca 1/2 cana curmale fara samburi 1/2 cana cocos . Ingrediente umplutura: 1 cana pere taiate marunt 1 cana mere acre taiate marunt 1/4 cana sirop de artar 1 l-ta ghimbir maruntit 2 l-te zeama de lamaie Mod de preparare: Se mixeaza toate in blender pana capata o...Read more »
Bomboane din curmale
Ingrediente: 10 curmale uscate 5 linguri seminte de floarea-soarelui crude 2 linguri migdale crude maruntite Mod de preparare: Curmalele se baga in blender si se fac pasta. Semintele se fac pudra si se amesteca bine cu pasta. Se da forma unui cilindru care se tavaleste prin migdale maruntite si se taie bucati de...
Read more »
Supa crema de ceapa
Ingrediente: 1 kg de ceapa 1 kg de cartofi 1 lingurita rasa cimbru 2 foi de dafin sare Mod de preparare: Curatati ceapa si cartofii, apoi spalati-i bine. Taiati ceapa in patru, iar cartofii bucati mai mici, apoi puneti-i la fiert impreuna cu cimbru, foile de dafin si putina sare. Fierbeti pana...Read more »
Parfeu de portocale
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 ou 200 g zahăr 2-3 portocale 500 g frişcă cîteva picături esenţă de portocale Mod de preparare: Spargem ouăle într-un vas şi le batem puţi’n, apoi adăugăm zahărul şi batem bine. Turnăm zeamă de portocale. Punem vasul pe baia de apă şi amestecăm compoziţia. Punem în compoziţie bucăţi...
Read more »
Minciuni delicioase
Ingrediente: 3 gălbenuşuri 1 ou întreg 1 linguriţă zahăr pudră 2 linguri smîntînă 2 linguri sifon vanilie sau rom pentru aromat făină cît cuprinde 1 praf de sare grăsime pentru prăjit zahăr pudră vanilat Mod de preparare: Se pune pe planşetă făină uscatăşi cernută, se face la mijloc o gropiţă în care se...Read more »
Pachete din piept de pui
Ingrediente: 2 buc. piept de pui 200g prune afumate 6 catei de usturoi 200g unt 1 lingura pasta de tomate 1 ceapa potrivita 200ml supa de pui 1 foaie de dafin 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Fiecare bucata de piept se taie in doua pe lung, astfel incat sa...Read more »
Briose cu fructe în sos de caise sau piersici
Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g caise proaspete (piersici) sau din compot 4 linguri unt 200g fulgi de migdale+nuci Mod de preparare: Taiati în cubulete fructe de sezon si lasati-le sa se macereze...Read more »
Briose cu fructe in sos de caise sau piersici
Ingrediente: 500g fructe de sezon 200ml alcool de 40° 1 lamâie 100g zahar 300g aluat pentru briose fine 2 oua 4 linguri zahar praf 400g caise proaspete (piersici) sau din compot 4 linguri unt 200g fulgi de migdale+nuci Mod de preparare: Taiati în cubulete fructe de sezon si lasati-le sa se macereze...Read more »
Tortul Carnavalului de la Venetia
Ingrediente: 1 blat de tort dublu 1 mango 2 banane 1 ananas (pot fi si feliute din compot) 2 kiwi 50g smochine 1 portocala 100g nuca de cocos 6 linguri de gem de caise sau de prune 200g zahar tos 2 pahare apa 400g frisca 50g nuci verzi din dulceata Mod de...Read more »
Salata Boeuf
Ingrediente: 500g pulpa de vita 1kg cartofi 4 morcovi 200g mazare (congelata) 6 castraveti murati 4 gogosari murati 400g maioneza 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Curatati carnea de pielite, apoi puneti-o la fiert in apa cu sare. Curatati morcovii si puneti-i la fiert impreuna cu mazarea si cartofii, in...Read more »
Supa dietetica de fasole verde
Ingrediente: 400g fasole verde 100g morcovi 50g telina 1 ceapa 2 rosii 50ml smântâna 2l apa sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se taie potrivit morcovii si telina si se pun la fiert. Ceapa se pune întreaga în oala, ca apoi sa se poata scoate. Fasolea se pune când...Read more »
Souvlaki
Ingrediente: 150g carne de porc 4 lipii 2 cepe 2 rosii 100g unt patrunjel rozmarin sare piper boia Mod de preparare: Carnea se taie in bucati, se condimenteaza cu sare, piper, boia si se presara cu rozmarin. Se lasa 10 minute ca sa se patrunda de condimente. Se pun bucatile de carne...Read more »
Toba
Ingrediente: 1 burta de porc 2 urechi de porc 1 limba de porc 2 rinichi de porc 500g gusa de porc 1kg carne slaba de porc 1 jumatate cap de porc 2 picioare de porc 2 capatâni de usturoi 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Intoarceti burta de porc...Read more »
Gogosari in otet caramelizat
Ingrediente: 5 kg gogosari 500g zahar 1 litru otet 1 lingurita sare cateva foi de dafin boabe de piper mustar coriandru Mod de preparare: Spala bine gogosarii, taie-i în patru si curata-i de seminte. Pune într-o cratita 250g zahar sa se caramelizeze, apoi lasa-l sa se raceasca. Dupa aceea toarna 500ml otet...Read more »
Clatite de cacao cu smantana si mango
O reteta simpla de clatite de cacao cu smantana si mango din: caju, apa, zeama de lamaie, pudra, sare, otet de mere, dovlecel, pulpa de mango, esenta de vanilie, zeama de lamaie, sirop de agave, faina de in, cacao si sare. Ingrediente smantana : 1 cana caju crud, inmuiat 2 ore in apa 1/2...Read more »
Salata cu peste
Ingrediente: 500 g peste (ton sau somn) 6 lamai o ceapa mica 4-5 rosii mici 4 linguri ulei de masline o lingura de vegeta marar verde sare piper Mod de preparare: Se spala pestele, se curata de pielita si oase si se taie în cubulete. Se pune pestele într-o salatiera si se...Read more »
Budincă de conopidă cu şuncă si telemea
Ingrediente: 1 conopidă 150 g telemea 150 g şuncă afumată 100 ml lapte 2 linguri făină 2 ouă unt cât o nucă sare Mod de preparare: Fierbi conopida în apă cu sare, o scurgi, o desfaci bucheţele şi o aşezi într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Fărâmiţezi brânza, tai...
Read more »
Pui delicios
Ingrediente: un piept de pui 2 cepe 2 morcovi mai mici jumatate de pachet unt 100 ml smantana 2 linguri faina o lingura cimbru maruntit 10 boabe piper sare Mod de preparare: E o reteta inventata de mine. Pieptul de pui se taie cuburi, se condimenteaza cu cimbru si sare si se...Read more »
Retete de post: Caramele raw
Ingrediente: 1/2 cana seminte de pin crude (cam 1 punga mica) 1/2 cana curmale fara samburi, taiate f marunt 1 l-ta extract de vanilie 1 praf de sare Mod de preparare: Semintele de pin se mixeaza in robot/blender pana rezulta o textura marunta, insa nu foarte fina. Nu mixati foarte mult deoarece...Read more »
Ecler cu cafea
Ingrediente: 300g unt 6 oua 500ml lapte 600g faina 1 pliculet praf de copt 50 g unt 4 linguri cafea 1 lingurita esenta de vanilie 200g zahar 1 vârf de cutit sare Mod de preparare: Pune intr-un vas, la fiert, 200ml lapte, impreuna cu untul, apoi dupa ce laptele a fiert, adauga...Read more »
Plăcintă de dovlecei cu cârnati
Ingrediente: 3 dovlecei 5 ouă 1 cartof 4 cârnaţi afumaţi 2 roşii 2 linguri făină sare piper 150 g telemea Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe râzătoare, îi presari cu sare şi îi laşi să se scurgă. Baţi ouăle ca pentru omletă, adaugi brânza rasă, dovleceii răzuiţi şi presaţi bine,...
Read more »
Energizant
Ingrediente: 2 banane coapte 700 ml lapte de soia 3 linguri stafide 2 linguri fulgi de ovaz 1 lingura praf de roscove 1 lingura drojdie de bere 1 lingura susan Mod de preparare: Prima data mixam stafidele,susanul si fulgi de ovaz,dupa aceia adaugam restul de ingrediente si le mixam,eu leam mixat 2...Read more »
Tort cu cremă de brânză şi cu pepene roşu
Ingrediente blat: 4 oua 4 linguri de zahar 4 linguri faina sare Ingrediente cremă: 600-700 g brânză dulce foarte bine scursă, 2 plicuri zahăr vanilat 4 linguri zahăr 1 pepene rosu 1 plic gelatină roşie Mod preparare blat: Baţi albuşurile spumă cu zahărul şi un praf de sare, apoi încorporezi făina şi...
Read more »
Cereale cu kiwi si caju
Ingrediente: 1/2 cana de must 5 linguri fulgi zdrobiti de ovaz 2 linguri fulgi zdrobiti de grau 2 linguri fulgi zdrobiti de secara 2-3 linguri alune caju crude 1 kiwi Mod de preparare: Cerealele se tin 20-30 minute in must pana se inmoaie apoi se amesteca impreuna cu alunele si kiwi taiat. Mustul...Read more »
Tort de inghetata cu caise
Ingrediente blat: 2 cani migdale crude macinate, inmuiate cateva ore sau neinmuiate 2 Lg miere sau dupa gust 2 Lg cafea cereale 2 curmale (opt.) 2-3 picaturi esenta vanilie apa Ingrediente umplutura: 2 cani caise,miere dupa gust ,cateva picaturi esenta vanilie si rom,5 Lg nuca de cocos sau apa gustati si mai adaugati...Read more »
Vinete murate in foi de vita
Ingrediente: vinete varza alba telina morcovi foi de vita hrean sare Mod de preparare: Dupa ce li s-au taiat cozile, se cresteaza vinetele longitudinal, din doua taieturi incomplete, astfel incat cele patru bucati sa ramana impreuna. Vinetele se fierb intr-un clocot de apa cu putina sare, cat sa se inmoaie putin. Apoi...Read more »
Pui Kiev
O reteta simpla si delicioasa de pui Kiev din: piept de pui, unt, tarhon, usturoi, oua, pesmet, faina, lamaie, ulei, miez de nuca, sare si piper. Ingrediente: 4 piepti de pui 100g unt 1 leg. tarhon 3 catei de usturoi 2 oua 100g pesmet 100g faina 1 lamâie 200ml ulei 50g miez de nuca...
Read more »
Bomboane spiralate
Ingrediente pentru partea alba: 5 lg stafide albe 2 lg susan 4 lg nuca de cocos 4 lg migdale crude Ingrediente pentru partea neagra: 5 lg stafide negre 1-2 lg rase pudra cacao sau roscove 5 lg alune de pamant crude 5 lg seminte de floarea soarelui crude Mod de preparare: Stafidele si semintele se...Read more »
Prajitura cu miere de albine
Ingrediente foi: 300g faina 120g zahar 2 oua 1 lingurita bicarbonat Ingrediente crema: 250ml smântâna 750g nuci macinate 250g zahar pudra 50g zahar vanilat 50ml esenta de rom Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele si se lasa aluatul obtinut la rece, de seara pâna dimineata. A doua zi se împarte...Read more »
Rasol cu sos unguresc
Ingrediente: 1 rasol de vaca 300g zarzavat de supa 1 ceasca ulei 1 lingurita boia de ardei 1 ceasca smântâna 1 jumatate de lamâie sare piper boabe Mod de preparare: Se spala rasolul si se pune la fiert cu multa apa. Se fierbe 1 ora, dupa care se adauga zarzavatul de supa,...Read more »
Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita (video)
Ingrediente: ice 1 cocktail shaker 1 martini glass 4 parts The Margarita King or other margarita mix 2 parts lychee juice 3 lychees 1 cocktail stick Cum se prepara Cocktail Lychee Margarita
Read more »
Crema de vanilie
Ingrediente: 1 1/2 cana caju inmuiat si scurs apa miere / sirop de agave dupa gust un praf de sare 1/2 baton de vanilie 1-2 lg unt de cacao topit 1 praf de turmeric / curcuma Mod de preparare: Puneti in paharul blenderului caju, miere dupa gust, sare, batonul de vanilie taiat...Read more »
Puns de portocale
Ingrediente: 4 portocale 4 lămîi 2 pahare apă 300 g zahăr 2 albuşuri 1 ceşcută rom 1 pahar şampanie (vin spumos sau vin alb) Mod de preparare: Tăiem portocalele şi lămîile în bucăţi, cu coajă, cu tot. Le stoarcem şi le fră- mîntăm într-un castron cu un pahar de apă. Apoi strecurăm...
Read more »
Salata de heringi cu legume
Ingrediente: 500g heringi sarati 800g cartofi 300g ceapa 300g castraveti acri 3 oua 150g masline 50ml otet de mere 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Heringii se tin în apa ca sa se desareze bine, apoi se scot, se scurg si se taie în cubulete. Cartofii se fierb întregi, în...Read more »
Marmeladă de caise
Ingrediente: 1 kg caise coapte 400 g zahăr Mod de preparare: Se spală caisele şi se scot sîmburii. Se dau prin maşina de tocat, se amestecă cu zahărul şi se lasă la rece 2-3 ore. Se pun la fiert şi se ţin 50 min din clipa cînd încep să fiarbă, amestecînd neîncetat ca...Read more »
Supa de gulii cu usturoi
Ingrediente: 4 gulii mari 4 catei de usturoi 2 cepe 50ml ulei 1 telina 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se curata ceapa si se taie în cubulete. Se caleste în ulei pâna când se îngalbeneste, apoi se adauga guliile taiate în bastonase si telina în cubulete. Când legumele...Read more »
Tort raw de ciocolata si portocale
Ingrediente blat : 1 cana migdale sau nuci 2 Lg cacao sau cafea din cereale 4, 5 curmale esenta de vanilie 2 -4 Lg apa daca este nevoie Ingrediente umplutura:1/2 cana suc portocale sau sucul de la 3 portocale 2 Lg coaja razuita de portocala 3, 4 Lg ulei de palmier sau unt...Read more »
Tort fara foc de mango
Ingrediente blat: 2 Lg caju crude inmuiate 1 cana migdale sau nuci crude 4 curmale 2 Lg cacao/carob ori cafea de cereale Ingrediente umplutura :1/2 cana nuci sau migdale crude inmuiate o ora 2 Lg miere sau dupa gust 1 Lg fulgi cocos 2 Lg ulei palmier pentru un gust cremos sau ulei...Read more »
Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă
Ingrediente: 200 g spaghete din orez 6 aripioare de pui 2 ouă 1 ceapă 2 ardei graşi roşii roşii 1 legătură mărar ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi spaghetele în apă clocotită cu sare timp de 10 minute, le treci sub un jet de apă rece le laşi într-o strecurătoare să...
Read more »
Tarta cu crema de unt de alune
Ingrediente : 1 cana orz 1 cana jum nuca jum cana curmale 2 linguri miere coaja de portocala sare Ingrediente crema: 2 banane 6 linguri unt de alune jum cana de nuca de cocos 3-4 lg miere 1 lg cacao coaja de portocala scortisoara jum cana prune uscate 2 portocale mai mari Mod de...Read more »
Snitel imperial
Ingrediente: 3 buc. piept de pui 100g smochine 100g cascaval 6 frunze de salvie 50g alune de padure 3 oua 100g faina 150g pesmet 300ml ulei sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui se curata de pielite, se spala si se taie in doua, astfel incat din fiecare bucata sa iasa...Read more »
Friptură înăbuşită de pui, cu garnitură de fasole verde
Ingrediente: 1 kg ciocănele de pui 1 kg fasole verde 4 roşii 2 cepe 1 morcov 100 ml ulei 1 legătură mărar şi pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli carnea, ungi fiecare bucată cu ulei, presari sare şi piper, le aşezi pe toate într-o tavă, torni 2 ceşti de apă şi...
Read more »
Prăjitură cu cremă de cafea şi rom
O reteta delicioasa de prajitura cu crema de cafea si rom din: oua, zahar, nuci, praf de copt, faina, zeama de lamaie, sare, unt, zahar, cafea si esenta de rom. Ingrediente: 6 ouă 150 g zahăr 150 g nuci măcinate 1 praf de copt 2 linguri făină zeamă de lămâie sare Ingrediente cremă: 200...
Read more »
Salată de varză roşie cu pastramă de pui
Ingrediente: 1 varză roşie 150 g pastramă de pui 1 ceapă 1 ardei gras 1 roşie 2 linguri boabe de porumb fiert 50 g măsline verdeaţă sare piper ulei de măsline Mod de preparare: Speli varza, o tai fideluţă, o opăreşti pentru 5-10 minute cu apă cu sare şi o laşi apoi...
Read more »
Salata cu dovlecei
Ingrediente: 1 dovlecel 2 gogosari 1ardei 1/2 pahar otet 1 lingura zahar sau 1 lingura miere câteva frunze de telina 2 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Dovlecelul se curata de coaja si se taie rondele de 5 mm grosime. Gogosarii si ardeiul se taie felii marunte. Aceste legume se...Read more »
Pateu de broccoli
Ingrediente: 1 capatâna de broccoli 50g pesmet 50g susan 100g masline negre 1 lingurita boia dulce 1 lingura zeama de lamâie sau otet de mere 100g orez sare piper Mod de preparare: Se spala broccoli, se desface în buchetele si se pune la fiert în apa cu sare. Se fierbe 20 de...Read more »
Coltunasi bucovineni
Ingrediente: 3 oua 250g brânza de vaci dulce sau sarata 2 linguri apa faina cât este necesara pentru un aluat mai tare 2 linguri gris sare Mod de preparare: Se face un aluat mai tare, ca pentru taitei, din faina, 2 oua si apa. Se întinde o foaie subtire si apoi se...Read more »
Pulpa impanata de vitel
Ingrediente: 1,5 kg pulpa de vitel (bucata intreaga) 200g slanina 200g morcov 200g telina 5 catei de usturoi 1,5 kg cartofi 50g pasta de tomate 30g faina 2 cepe 150ml ulei 100ml vin alb 1 lingurita zahar 4-5 boabe de ienibahar 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Pulpa de vitel...Read more »
Tocanita de vita cu sos de mirodenii
Ingrediente: 800g carne de vita 2 cepe 6 linguri ulei de masline 3 linguri sos de tomate 5 catei de usturoi un vârf de cutit scortisoara macinata fin 1 lingura faina 3 boabe de ienibahar 2 leg. tarhon verde 150ml vin alb sare piper Mod de preparare: Puneti uleiul într-o tigaie si...Read more »
Tort cu blat de nuci umplut cu fructe de vară
Ingrediente blat: 7 ouă 7 linguri zahăr 4 linguri ulei 2 linguri apă minerală 3 linguri făină 4 linguri nuci 1 plic zahăr vanilat sare Ingrediente sirop: 6 linguri lichior de fructe 1/4 cană de zahăr 1 cană apă Ingrediente cremă: 300 g frişcă 300 ml lapte 4 linguri zahăr 2 plicuri zahăr...
Read more »
Papanasi de Bucovina
Ingrediente: 300g brânza de vaci 1ou 2 pliculete zahar vanilat 25g stafide 1 vârf de cutit sare 25g zahar tos 2 linguri faina de grâu 2-3 linguri gris Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele si se fac gogoloaie care se latesc dupa modelul pârjoalelor moldovenesti. Se prajesc pe ambele parti...Read more »
Fileu de salau cu sos de vin
Ingrediente: 4 fileuri salau 1 ceapa 1 pahar vin alb 50g unt 10g faina 1 galbenus ou 200g smântâna 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se ruleaza fileurile, fixându-le cu scobitori. Se pun la fiert intr-o cratita cu ceapa tocata, vinul, patrunjelul, piperul si sarea. Se lasa sa fiarba...Read more »
Muraturi asortate iraniene
Ingrediente: un bidon de 5kg 2kg castraveti 1 varza potrivita 1 conopida 1kg morcovi 2 rosii potrivite 2-3 bucati de hrean un pumn de fasole verde 250g ardei iuti frunze si radacina de leustean 3kg vinete mici marar patrunjel 3 fire menta fire busuioc 1kg gogonele 4 bucati ardei gras 5 capatani de...Read more »
Cartofi umpluti cu ciuperci
Ingrediente: 1kg cartofi 400g ciuperci conservate 3 cepe 200ml ulei 5 catei de usturoi 1 leg. patrunjel verde 1 lingurita otet de mere 1 leg. marar verde sare piper Mod de preparare: Se spala cartofii si se pun la fiert cu coaja. Se fierb numai 20 de minute, apoi se scurg de...Read more »
Tartă de nuci cu fructe
Ingrediente: 200 gr banane 50 gr boabe rodie 100 gr nucă 100 gr curmale uscate 2 linguriţe pudră de roşcove Mod de preparare: Curmalele şi nuca le pisaţi bine apoi le amestecaţi (frământaţi) cu mâna. Într-o formă rotundă (cam 10 cm diametru) puneţi o folie alimentară si turnaţi compoziţia apoi presaţi bine cu...Read more »
Înghetata cu urda
Ingrediente: 25g fistic 25g nuci 25g alune 25g cubulete zaharisite de ghimbir 25g cirese din compot 25g caise uscate 25g struguri din compot 500g urda 2 linguri coniac 1 lingura esenta de vanilie 4 galbenusur 125g zahar praf coaja rasa de lamâie si portocale Mod de preparare: Taiati fisticul, nucile si...Read more »
Gâsca cu ciuperci si sos de smântâna
Ingrediente: 1 kg carne de gâsca 200g ceapa 1 kg ciuperci 175g ulei 150g morcovi 500g rosii 50g bulion de tomate 300g smântâna 100ml vin alb 1 leg. verdeata sare piper Mod de preparare: Se portioneaza carnea de gâsca, se sareaza, se prajeste în ulei si se scoate pe un platou. În...Read more »
Supa de morcovi
Ingrediente: 4 morcovi mari 2 dovlecei 4 cartofi medii 2 cepe mici 4 rosii mari 3 catei de usturoi 100ml ulei 1 lingurita zahar 2 foi de dafin 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Într-o oala suficient de mare (4-5 litri) se caleste in ulei ceapa curatata, spalata si tocata...Read more »
Tocanita de burta
Ingrediente: 1 kg burta de vita 4 cepe 50ml ulei 1 lingura bulion 1leg. patrunjel 1leg. marar sare piper Mod de preparare: Se spala bine burta, se pune la fiert si se da in clocot 10 minute. Dupa ce se arunca prima apa, se pune din nou la fiert (de preferat in...Read more »
Tocana de vitel cu paste
Ingrediente: 1kg spata de vitel 250ml vin rosu 100g masline negre 2 ardei grasi (verde, rosu) 1 telina mica 2 cepe mici 2 morcovi potriviti 2 catei de usturoi 2 foi de dafin 1 conserva rosii decojite in bulion 150ml supa de vita 1 lingurita rasa busuioc uscat 200g paste scurte 50g unt...Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 10 (video)
Read more »Coacaze în suc propriu cu miere
Ingrediente: 1 kg coacaze 300g miere Mod de preparare: Se curata coacazele de frunze si codite si se spala sub jet de apa rece. Ca sa nu se rupa fructele, se pun într-o sita. Se lasa sa se scurga de apa si se pun în borcan. Deasupra se toarna mierea. Se închid...Read more »
Inghetata de capsuni fara lactate sau oua
Ingrediente: 1 cana capsuni 3 lg ulei de cocos 1 cana lapte de nuci 1/2 cana miere sau dupa gust 1/2 fiola de esenta vanilie 1 cana de nuci diverse, caju, migdale, nuci, orice Mod de preparare: Laptele se face din 2 cani de apa plus 1 cana de nuci diverse, caju, migdale,...
Read more »
Salam de biscuiti
Ingrediente: 200 g nuci 3-4 linguri cacao 4-5 linguri miere 1 pumn de stafide 1 pumn caise uscate 4-5 bucati curmale 1 pumn visine sau cirese confiate 100g cocos ras Mod de preparare: Pastram cateva linguri de nuci de-o parte iar pe restul le procesam in robotul inarmat cu lama S pana se...Read more »
Supa gulas
Ingrediente: 1 rasol de vaca 2 cepe 400 g cartofi 2 linguri bulion 50g ulei 3 linguri faina 1 ou 2g chimen 1 lingurita boia de ardei dulce 1 leg. patrunjel sare Mod de preparare: Rasolul se pune la fiert in apa cu sare, se lasa sa fiarba, se spumeaza. Se adauga...Read more »
Compot de agrise
Ingrediente: 600 g agrişe 250 g zahăr l pahar apă Mod de preparare: Topim zahărul în apă clocotită, lăsăm să fiarbă siropul, apoi adăugăm agrişele şi le fierbem puţin. După ce se răceşte, ducem compotul la răcitor. Pofta buna!Read more »
Peltea de struguri cu gutui
Ingrediente: 1kg struguri 500g gutui 1kg zahar Mod de preparare: Se aleg boabele de struguri, se spala, se zdrobesc si se lasa sa se scurga pe o sita deasa. Se lasa zeama la limpezit. Se curata gutuile de puful de deasupra, se spala, se taie în felii si se fierb într-un litru...Read more »
Supă de limbă şi conopidă
Ingrediente: 1 limbă de viţel 1 conopidă mică 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură pătrunjel verde sare Mod de preparare: Speli bine carnea şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 2 ore. Când e gata, o scoţi deoparte, o cureţi de pieliţe şi o tai...
Read more »
Reteta zilei: Gratar de porc si ficatei de pui cu salata de cruditati si mujdei de usturoi
O reteta delicioasa de gratar de porc si ficatei de pui cu salata de cruditati si mujdei de usturoi din: ceafa de porc, ficatei de pui, sare, piper, salata verde, ridichi, frunze de spanac, ceapa verde, lamaie, sare, ulei de masline, usturoi, sare si apa. Ingrediente pentru gratar: 5-6 bucati ceafa de porc fara...
Read more »
Tarte fara foc, cu fructe si seminte
Ingrediente: blat 1 cana migdale 3 Lg nuca cocos 2 Lg cafea cereale 2-3 picaturi vanilie 3 curmale 1 Lg miere sau dupa gust 1/2 cana seminte canepa (opt.) 1/2 Lg seminte susan 1/2 lg seminte in Mod de preparare: Toate se proceseaza in robot, pana la consistenta unui aluat lipicios. Compozitia se preseaza...Read more »
Snitel mexican
Ingrediente: 800g pulpa de vitel 1 ardei iute 2 kiwi 1 ceapa mica 1 lingura miere 800g amestec mexican de legume 2 oua 3 linguri faina 4 linguri pesmet 200ml ulei 100g unt sare piper Mod de preparare: Carnea se curata de pielite, se spala, se scurge bine de apa si se...Read more »
Salata de ciuperci cu masline
Ingrediente: 1kg ciuperci 3 linguri ulei 1 lingurita otet 2 linguri bulion 1 leg. patrunjel verde 250g masline sare piper Mod de preparare: Se fierb ciupercile în apa sarata, timp de 15 minute. Se lasa apoi la racit si se taie în felii cât mai subtirele. Se pun într-o cratita cu ulei...Read more »
Prajitura cu zahar ars
Ingrediente foi: 450g faina 125g unt 75g zahar 100ml smântâna sau iaurt 1 ou 1 lingurita praf de copt un vârf de cutit sare 1 lingurita coaja rasa de lamâie Ingrediente crema: 400g gem de fructe mai acrisoare, 200g unt, 1 plic zahar vanilat Mod de preparare: Se caramelizeaza zaharul uniform, fara...Read more »
Prajitura cu piersici
Ingrediente: 6 oua 300g zahar 200ml smântâna 250g faina 1 lingurita praf de copt 800g piersici un vârf de lingurita sare 1 lingura esenta de rom 50g nuci 1 plic zahar vanilat 50g pesmet 50g zahar praf 1/2 lingurita scortisoara Mod de preparare: Se spala piersicile, se rup în doua si li...
Read more »
Jeleu de coarne
Ingrediente: 1kg coarne 250g zahar Mod de preparare: Se aleg coarne bine coapte si se pun la fiert cu putina apa. Cand s-au fiert, se trec prin sita. Ramane cam 250g piure de coarne care se amesteca cu zaharul si se pune din nou la foc, amestecand mereu ca sa nu se...Read more »
Tort Tiramisu
Ingrediente: 750g piscoturi de sampanie 200ml cafea rece 3 oua 500g brânza mascarpone 150g zahar pudra 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita cacao 1 lingurita coaja rasa de lamâie 3 linguri lichior de cafea 100g ciocolata amaruie Mod de preparare: Bateti galbenusurile de ou cu jumatate din cantitatea de zahar, coaja...Read more »
Compot de prune
Ingrediente: 1 kg prune 0,5 l apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de vanilie baton Mod de preparare: Se pun la fiert zahărul şi apa. În acest timp se curăţă fie-care prună de pieliţă şi se moaie în zeamă de lămîie. Astfel pregătite, se pun prunele în sirop,...Read more »
Friptura de vita la cuptor
Ingrediente: 800g carne de vita 150ml ulei 2 fire mari de praz 2 cepe 4 morcovi 200g conopida 250g fasole verde 2 linguri bulion de tomate 250ml vin rosu 1 lingura faina 1 leg. patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se taie carnea în bucati potrivite si se prajeste în ulei...Read more »
Gem de mure
Ingrediente: 3 kg de mure 1 kg de zahar Mod de preparare: Se alege murea, se curata, se asaza într-un vas împreuna cu zaharul, în straturi alternative (un rând de mure, un rând de zahar). Se agita vasul între mâini si se lasa la foc mic, la inceput, dupa care se trece...Read more »
Stelute cu ciocolata
Ingrediente: 3 albusuri 140 g zahar pudra 160 g migdale sau alune 50 g ciocolata cu lapte sau de menaj 40-60 g faina glazura de ciocolata marmelada Mod de preparare: Se bat doua albusuri spuma, se amesteca cu ciocolata rasa, zaharul, migdalele necuratate de coaja dar pisate si faina cat sa se...Read more »
Salata verde cu smantana
Ingrediente: 2 capatâni mari de salata 4 linguri de smântâna 1 lingura zeama de lamâie 4 linguri de ulei sare piper Mod de preparare: Se curata si se spala salata. Se rupe în fâsii lungi si se pune într-un castron. Se face un sos din ulei, smântâna, zeama de lamâie, sare si...Read more »
Vacuta cu rosii
Ingrediente: 4 felii groase de muschi de vita 2 linguri unt 2 catei de usturoi 1 leg. patrunjel verde 1 lingura oregano 500g rosii în bulion sare piper Mod de preparare: Se condimenteaza carnea cu sare si piper si se lasa 1 ora la marinat. Se topeste untul într-o tigaie si se...Read more »
Crap umplut cu ciuperci
Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciuperci proaspete 2 leg. Patrunjel 500g rosii 250ml vin alb sec 100 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se curata si se spala bine pestele, apoi se sareaza si se pipereaza. Ciupercile se spala, se taie feliute, se calesc, impreuna cu patrunjelul...Read more »
Şerbet de migdale
Ingrediente: 1 kg migdale dulci (cojile) 1 kg zahăr 4 kg apă 2 linguri miez de migdale dulci pisate 2-3 miezuri de migdale amare Mod de preparare: Se spală bine cu apă cojile lemnose de migdale. Se pun la fiert timp de o jumătate de oră. Se strecoară prin pînză deasăşi se pune...Read more »
Prajitura de banane cu glazura de kiwi
Ingrediente: 3 banane (600g) 125g unt 150g zahar 1 lingurita mirodenii (scortisoara, cuisoare, nucsoara, ghimbir) 2 oua 225g faina 1/2 lingurita bicarbonat 120ml smântâna 60ml lapte Ingrediente glazura: 250g zahar praf, 1 lingurita unt, pulpa maruntita de la 3 kiwi Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o tava cu dimensiunile...Read more »
Marmeladă de zmeură
Ingrediente: 1 kg zmeură 750 g zahăr pisat Mod de preparare: Se curăţă zmeura şi se dă prin sită, se amestecă cu zahărul şi se pune la fiert la foc mic, amestecînd mereu. Cînd zahărul s-a topit, se face focul puţin mai tare, lăsînd să fiarbă 40-50 min din clipa cînd a dat...Read more »
Prajitura cu migdale sau nuci
Ingrediente: 180g unt 8 oua 180g zahar pudra 1 plic zahar vanilat 200g ciocolata menaj 250g migdale sau nuci Pentru ornat: 100g dulceata de coacaze, 100g ciocolata menaj, 150g migdale Mod de preparare: Frecam untul pâna se face spuma, adaugam galbenusurile, zaharul pudra, vanilia si le amestecam timp de o jumatate de...Read more »
Ceapa umpluta ca la Caransebes
Ingrediente: 8 cepe mari 100g miez de nuca 100g masline 4 felii pâine 1 lingura faina 1 lingura zahar 100ml ulei 100g smântâna 100ml lapte 2 linguri pasta de tomate 100ml vin alb 1 leg. marar 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Cepele se curata, se spala si se fierb...Read more »