Retete culinare:
Budinca cu branza de vaca
Ingrediente: 300 g brînză de vacă 150 g unt 6 ouă 1 lingură făină 2-3 linguri smîntînă sau sos alb Mod de preparare: Amestecăm brînză dată prin sită cu untul, adăugăm gălbenuşurile, apoi o lingură cu vîrf de făină, amestecînd bine de tot. Batem albuşurile şi le adăugăm în compoziţie. Ungem o forma...Read more »
Pui de baltă condimentaţi cu sos de ceapă şi usturoi
Ingrediente: 36 pui de baltă (numai copanele) sare piper 6 căţei de usturoi 1 legătură de pătrunjel 1/2 lămîie 3 linguri sos brun de peşte 50 g făină 120 g ulei 40 g unt 2 fire ceapă verde 1/2 pahar vin Mod de preparare: Copanele se curăţă de piele, se usucă cu...Read more »
Balmus
Ingrediente: 200 g brînză de oi 500 g lapte 500 g apă mălai cit cuprinde sare o ceaşcă de smîntînă Mod de preparare: Punem la fiert laptele cu apa şi sare şi facem o mămăliguţă pripită, bine fiartă. Cînd este gata adăugăm caş sau orice brînză de oi, rasă pe râzătoare, amestecăm bine...Read more »
Alivenci
. Ingrediente: 500 g brînză de vacă 6 linguri smîntînă 2 linguri mălai 2 linguri făină 50 g unt 6 ouă sare Mod de preparare: Punem brînză de vacă într-un tifon sau într-o pînză şi o aşezăm între două scîndurele, cu o greutate deasupra, ca să se scurgă bine zerul. Cu 2-3 ore înainte...Read more »
Budinca de praz
Ingrediente: 3-4 fire de praz 100 g unt sau untură 250-300 g brinză 3-4 ouă zahăr Mod de preparare: Alagem praz alb, îl curăţăm, îl spălăm şi îl tăiem în rondele subţiri. înfierbîntăm într-o cratiţă unt sau untură. Punem în ea prazul, amestecînd din cînd în cînd. Cînd prazul a căpătat culoare aurie...Read more »
Praz cu masline
Ingrediente: 10 fire praz 150 g ulei 20-30 măsline 25 g oţet 1 linguriţă bulion de roşii 1 linguriţă făină boia roşie Mod de preparare: Aiegem prazul nu prea gros (cît degetul mijlociu). După ce îl curăţăm, îl tăiem în bucăţele lungi de un deget. Le opărim, le scurgem, le prăjim pînă se...Read more »
Cocktail Papa Doble
Calitate – alcoolic Baza alcoolică – rom alb Pahar – old fashioned Categorie – Maraschino drinks Decoraţiune – o felie de grapefruit pe margine şi paie tăiate la jumătate Se serveşte la orice oră Ingrediente: 5/10 Rum Bacardi Carta Bianca 2/10 suc proaspăt de lămâie verde 3/10 suc proaspăt de grapefruit...
Read more »
Budinca de zarzavat
Ingrediente: 200 g mazăre boabe 1 conopidă 250 g fasole franceză 200 g morcovi 3-4 linguri unt proaspăt (sau 2 1/2 linguri unt topit) 100 g caşcaval, şvaiţer sau parmezan 125 g smîntînă 1 ou sare Pentru clătite : 3 gălbenuşuri 1 pahar lapte 250 g făină 2 linguri sifon 1/2 lingură ulei...Read more »
Ruladă simplă din piept de pui
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 linguri muştar 2 linguri miere 2 linguri ulei 5 căţei de usturoi 1 pahar vin alb sare piper cimbru rozmarin Mod de preparare: Dezosezi carnea, baţi apoi fiecare bucată cu ciocanul de şniţele şi o dai deoparte până pregăteşti sosul. Cureţi usturoiul, îl pisezi, amesteci...
Read more »
Cum se prepara: Ficat de pui cu ardei iute (video)
Read more »Sarmale in cuib
Ingrediente: varză acră 1 kg carne tocată (amestec vită şi porc) 500 g costiţă afumată 1 ceaşcă orez 3 cepe 1 lingură bulion 1 lingură untură cimbru pătrunjel mărar sare piper Mod de preparare: Ceapa tocată mărunt o căleşti în untură şi o amesteci cu carnea, orezul, bulionul şi condimentele. Faci sărmăluţe...Read more »
Momite de vită cu sos alb
Ingrediente: 800 g momite 18 ciuperci 1 tarta coaptă din foitaj 1 legătură mărar sare piper 2 linguri smantană 3 /4 lingură făină 120 g unt Mod de preparare: Momiţele bine spălate şi curăţate de pieliţă se fierb în apă puţină cu sare şi puţin unt. Se scot din zeamă şi se taie...Read more »
Rulada cu crenvurşti şi pateu
Ingrediente: 2-3 crenvurşti subţiri 1 cutie de pateu (de 200 g) de porc sau de pui după gust 3 ouă 1 cană făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat 1 cană lapte 1 praf de sare Mod de preparare: Prepari un aluat ca de clătite, puţin mai gros din: ouă, făină, lapte,...Read more »
Ciorba de cap de miel
Ingrediente: 1 cap de miel câteva oase de miel 2 morcovi 1 rădăcină pătunjel 1 ţelină mică 1 ceapă frunze de leuştean 1 pahar cu orez 1 ou 1 cutie smântână sare şi oţet dupi gust (dacă nu . îţi place cu oţet, poţi acri ciorba cu sare de lămâie sau cu borş)...Read more »
Frigărui de miel, pastrama şi manătarci cu garnitură de ouă
Ingrediente: 900 g carne de miel 200 g piept afumat 250 g pastrama 250 g manătărci sare piper 20 g ulei puţin mujdei 12 frigărui Mod de preparare: Carnea şi pastrama se taie bucăţi egale. Pieptul afumat se taie pătrate subţiri şi bureţii tot bucăţi. Se înfig intercalate pe frigărui şi se...Read more »
Jaghir (drob)
Ingrediente: 1 kg pămân inima şi splina de la miel 5 ouă 2 pahare făină alba sare piper 1 pahar de zeamă în care a fiert plămânul Mod de preparare: Tai în bucăţi mari plămânul, irima şi splina, le speli şi le pui la fiert. Când sunt gata, după ce se răcesc...Read more »
Pilaf cu scoici sau cu midii
Ingrediente: 400g orez 40 midii sau scoici 1 cutie crabi (sau 40 cozi de raci) 1/2 l supă sare piper 1 ceapă 150 g unt Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează în unt, apoi se pune orezul spălat bine, midiile, sare, piper şi supa fierbinte . Se fierb sub capac 22...Read more »
Lufar umplut cu midii cu garnitură de bureţi şi zeamă de lămaie
Ingrediente: 1,400 kg lufar 250 g ciuperci smantana 100 g unt 1 lingură de făină sare piper 5 g boia roşie 30 midii cozi de raci Mod de preparare: Lufarul se curăţă, se spală şi se scoate şira pe la burtă. în locul şirei se bagă midiile tăiate. Se aşază într-o tavă...Read more »
Peşte oceanic cu sos de roşii cu găluşte de cartofi
Ingrediente: 1,200 kg peşte oceanic 1 lingură boia dulce 1/2 lingură de făină 4 ardei graşi roşii 300 g roşii 2 ouă 2 cepe 4 căţei de usturoi 150g ulei sare 1/2 pahar vin cimbru zeamă de peşte 1 /2 legătură de pătrunjel 400 g cartofi Mod de preparare: Ceapa, usturoiul, ardeii...Read more »
Ciorbă de peşte cu castraveţi in saramură
Ingrediente: 1,200 kg peşte proaspăt (de preferat şi crap) oceanic 1/21 zeamă de castraveţi în saramură 1 1/2l apă sau zeamă de peşte 1 legătură pătrunjel 1 legătură de leuştean 250 g castraveţi muraţi 20 g măsline fără samburi 1 ceapă 50 g ulei 1 /2 lingură de făină 200 g smantană ...Read more »
Pateu de ciuperci
Ingrediente: 1 cană ciuperci fierte 2 cepe mari tăiate mărunt 3- 4 căţei de usturoi 3/4 cană nuci prăjite măcinate 1 felie de pâine înmuiată 3/4 linguriţă sare 1 linguriţă condiment tip 1 lingură suc de lămâie Mod de preparare: Pui ceapa la fiert cu puţină apă, adaugi ciupercile şi usturoiul şi...Read more »
Chiftelute din legume cu sos de mustar si usturoi
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1 conopidă (de la congelator) 1 ceapă 1 legătură verdeaţă sare piper 1 lingură margarină vegetală 200 ml ulei 1 cană pesmet Pentru sos ai nevoie de: 1 căpăţână de usturoi 2 linguri muştar 1 legătură pătrunjel ulei sare Mod preparare chifteluţe: Cureţi...Read more »
Morun la cuptor cu macaroane cu ciuperci
Ingrediente: 1,400 kg morun 250 g macaroane 60 g parmezan sau caşcaval 150 g unt sare piper 100 g peşte afumat 150 g ciuperci 1/2 lingură de făină 1 lingură de bulion 1/2 pahar vin 2 linguri sos brun de peşte Mod de preparare: Morunul se pune într-o tavă, se dă sare, piper,...Read more »
Morun chaud-froid cu mus de morun, fileuri de ansoa si sparanghel
Ingrediente: 1,500 kg morun 100 g unt 100 g frişcă bătută fără zahăr 2 ouă sare piper 1 pahar vin 5 fileuri de anşoa 8 foi de gelatină 50 g piure de spanac 250 gulei 300 g sparanghel 1 ceapă 2 linguri de sos alb ciuperci Mod de preparare: Morunul se fierbe cu...Read more »
Frigărui din ficat de viţel şi sote de mazăre
Ingrediente: 900 g ficat de viţel 300 g file afumat sare piper 60 g unt 100 g roşii 12frigărui puţin ulei Mod de preparare: Ficatul se taie bucăţi egale şi se dă prin apă clocotită 2-3 secunde, apoi se pune pe hartie pergament sau pe un şervet. Roşiile tari se curăţă de...Read more »
Cuburi de ciocolată
Ingrediente: 300 g zahăr pudră 150 g unt (sau margarină) 150 g făină 6 ouă 3 batoane mici de ciocolată (150 g în total) Mod de preparare: Amesteci bine untul cu zahărul şi gălbenuşurile, adaugi făina, ciocolata rasă şi la sfârşit albuşurile bătute spumă foarte tare. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă...Read more »
Supa de curcan cu galuste de ficat
Tai mărunt 2 ficăţei (de pasăre). Prăjesc o jumătate de ceapă tăiată mărunt şi adaug ficatul şi puţin pătrunjel frunze tăiat mărunt, iei de pe foc compoziţia şi adaugi 1 ou întreg şi 1 gălbenuş, piper şi făină cât cuprinde, astfel încât să fie un aluat potrivit. Faci cu mâna găluşte şi le...Read more »
Iepure impănat cu sos
Ingrediente: 1 spinare şi pulpele dinapoi ale unui iepure 150 g slănină afumată 150 g unt sare 1 foaie de dafin piper 1-2 boabe ienibahar 2 linguri făină 400 g smântână zeama de la 1 lămâie puţin muştar 1 lingură zahăr 500 g cartofi Ingrediente: Impănezi bucăţile de iepure cu feliuţe de...Read more »
Biluţe de cartofi cu nuci si vişine
Ingrediente: 150 gcartofi fierţi 300 g nucă 300 g zahăr pudră 3 linguri cacao esenţă de rom vişine zahăr tos sau nucă de cocos pentru ornat Mod de preparare: Cartofii fierţi îi pasezi bine, apoi adaugi pe rând celelalte ingrediente (nuca, zahărul, cacaua, esenţa de rom) şi frănânţi bine, până nu...Read more »
Prăjitură cu cremă de nuci şi ciocolată
Ingrediente foaie: 8 albuşuri 8 linguri zahăr tos 1 lingură făină lingură zeamă de lămâie Ingrediente crema de nuci:300g nuci măcinate ,350g zahăr pudră ,150g unt,2-3 linguri lapte praf Ingrediente crema ciocolata: 300gcacao ,2 linguri zahăr tos,300g zahăr pudră ,200g unt,10ml esenţă de rom ,1 50g biscuiţi cu ciocolată ,1 cană lapte Ingrediente...Read more »
Muşchi de porc cu usturoi si costiţă
Ingrediente: 1 bucată de muşchi 100 g costiţă afumată foi de dafin sare piper 1 căpăţână de usturoi vin roşu Mod de preparare: Crestezi din loc în loc muşchiul, îl împănezi cu căţei de usturoi şi costiţă afumată şi-l aşezi un pic pe grătarul cuptorului, atât cât să se rumenească puţin. Il...Read more »
Piept de gască impănat cu şunculiţa afumată
Dezosezi pieptul de gâscă, îl frăgezeşti bătându-l puţin cu ciocanul de şniţele, apoi îl împănezi cu slăninuţă afumată. Presari sare, piper, puţin ghimbir şi îl rulezi legându-l cu aţă de bumbac. Il aşezi apoi într-un vas rezistent la cuptor, torni ulei, vin alb şi puţină apă şi-l dai la cuptor. Din când în...Read more »
Prăjitură cu cremă de migdale
Ingrediente blat: 2 ouă 400 g zahăr 1 pachet margarina 10 linguriţe cacao 1cană lapte călduţ 1 linguriţă praf de copt 300g făină Ingrediente crema: 5 gălbenuşuri,1 linguri zahăr,2 linguri făină,200g unt/margarina ,200ml lapte,1 lingură esenţă de migdale,100g miez de migdale pisat,50g ciocolată rasă,50ml esenţă rom ,3 linguri cacao,200g nuci,200g unt, linguriţă praf de...Read more »
Ciuperci
Igrediente: 1 kg ciuperci 2 legături de mărar sare piper 15 fire de ceapă verde 500 g roşii sau 11/2 lingură de bulion pastă 3/4 lingură de făină 3/4 pahar vin 150 g unt sau ulei Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie felii groase. Se sotează în unt...Read more »
Şalău pane
Ingrediente: 1 kg file de şalău 2 ouă 200 g făină 200 g pesmet un pachet de unt condimente după gust Mod de preparare: Speli bucăţile de peşte foarte bine şi te asiguri că, deşi e file, nu mai are oase. Il usuci cu un şervet curat (şi care nu lasă scame)...Read more »
Ruladă din carne de vita cu ouă
Ingrediente: 1 kg carne de vită (muşchi) piper sare 2 linguri condiment tip 1 pahar vin cimbru 8 ouă 1 gogoşar Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, apoi împărţi muşchiul în două bucăţi pe lung. Le baţi uşor, presari sare, condiment, piper, după care aşezi ouăle fierte şi curăţate, unul după...Read more »
Drob din pipote si ficat de pasare
Ingrediente: 1 kg pipote de pui 500 g ficat de pasăre sau pateu de ficat 2 ceşcuţe orez 4-5 ouă 10 ouă fierte sare piper mărar pătrunjel 4-5 cepe uscate şi câteva fire de ceapă verde 3 linguri ulei Mod de preparare: Fierbi ficatul şi pipotele, apoi dai leatul prin maşina de...
Read more »
Clatite cu branza
Ingrediente: 400 g brînză de vacă 10-12 clătite 3 gălbenuşuri 50 g unt 2 ouă pesmet verdeată grăsime pentru prăjit Mod de preparare: Ungem o formă cu unt proaspăt, tutnăm în ea compoziţia şi o dăm la cuptor pe baie de apă, o oră. Brînza de vacă bine scursă şi dată prin sită...Read more »
Chefal la grătar cu lămaie şi pătrunjel
Ingrediente: 6 chefali (circa 1,400 kg) 1 lămaie sare 1 legătură pătrunjel 50 g ulei Mod de preparare: Chefalii se curăţă, se spală şi se usucă pe un şervet. Se dă sare, se ung cu ulei, apoi se frig pe grătarul încins şi uns cu ulei. Se aşază pe un platou şi...Read more »
Cascaval la capac
Ingrediente: 500 g caşcaval 100 g unt sau untură Mod de preparare: In 5 vase mici de sticlă rezistentă la foc sau în 5 tigăiţe smălţuite care merg la cuptor, punem grăsimea ; aşezăm apoi în fiecare farfurie cîte două felii de caşcaval, de cîte 50—60 g fiecare, şi le punem pe plită...Read more »
Gomboti cu prune din compot
Ingrediente: 500 g cartofi 100 g făină 25 ml ulei sare 100-150 g margarină 50 g pesmet 50 g zahăr prune din compot Mod de preparare: Fierbi cartofii, îi pasezi şi îi frămânţi cu făină, ulei, zahăr şi sare. Scoţi prunele din compot şi le scurgi de zeamă. Intinzi aluatul într-o foaie...
Read more »
Frigărui de morun, peşte afumat şi lapţi cu salată de sfeclă cu hrean
Ingrediente: 900 g morun nisetru sau păstrugă 400 g lapţi sau limbi de icre opărite 300 g felii de peşte afumat 12 frigărui Mod de preparare: Morunul se taie bucăţi, lapţii sau icrele bucăţi mai mici. Se înfig intercalat pe frigărui (facultativ şi feliuţe de ceapă), se ung cu ulei, se dă...Read more »
Rulouri de şniţele pe pat de zarzavat
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 300 g carne de vită 1 cartof 1 ou 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 2 morcovi sare piper ulei 4-5 caţei de usturoi cateva fire de patrunjel Mod de preparare: Tai carnea de porc în 10-12 felii pe care le baţi cu ciocanul ca pentru şniţele....Read more »
Ciorbă de peşte afumat şi scoici
Ingrediente: 30 scoici 300 g peşte afumat 1 l zeamă de peşte 3 ardei graşi 1 ceapă 1 morcov 1 /2 telină 1 păstarnac 1 legătură pătrunjel 1 lingură de bulion 1/2 lămaie Mod de preparare: Zarzavatul tăiat julien se fierbe timp de 20 minute cu zeama de peşte, sare, piper pisat,...Read more »
Calcan rasol cu garnitură de cartofi natur
Ingrediente: 2,500 kg spinare de calcan 150 g zarzavat 1 ceapă 1 lămaie 2 legături de pătrunjel 600 g cartofi 50 g unt sare piper boabe 1 lingură de oţet Mod de preparare: Zarzavatul tăiat şi ceapa tocată se fierb 15 minute cu apă, sare, piper boabe se bagă apoi şi calcanul...Read more »
Supă de ciuperci
Ingrediente: 350 g ciuperci 1 ceapă 60 g unt 3 linguri de smantană 1 lingură făină sare piper 1 legătură de pătrunjel 3 l apă sau supă Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie julien. Se înăbuşă cu untul şi ceapa între .Se pun la fiert împreună cu făina,...Read more »
Borş de spanac cu orez
Ingrediente: 300 g spanac 1 ceapă 2 morcovi 1 lingură de ulei 1 cană de orez condimente 1 cană de borş sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o speli şi o toci mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi spanacul spălat şi tăiat. Pui apă clocotită peste spanac, apoi morcovii daţi pe...Read more »
Pulpa de porc umplută
Ingrediente: 1 bucată de pulpă de porc fără os de circa 1-1-5,kg 1/2 kg carne crudă tocată (sau mai mult, în funcţie de câtă pulpă ai) 4-5 ouă fierte tari 2-3 morcovi 4-5 gogoşari muraţi pătrunjel sare piper condimente Mod de preparare: Tai carnea în aşa fel încât să-ţi iasă o "foaie"...Read more »
Chiftele cu soia si cimbru
Ingrediente: soia boabe ceapă morcov cartofi usturoi pâine făină sare piper cimbru Mod de preparare: Pui boabele de soia la fiert şi le laşi până se umflă. Le strecori, apoi le dai prin maşina de tocat. Separat treci prin râzătoare câţiva cartofi cruzi şi morcovi, tai mărunt ceapa şi le amesteci pe...Read more »
Marinată de macrou
Ingrediente: 6-7 bucăţi de macrou congelat 1 cană cu apă 1 cană şi jumătate cu oţet 1 cană cu ulei piper boabe foi de dafin muştar boabe 1 morcov (tăiat rondele) 1 ceapă (tăiată peştişori) 1 linguriţă rasă de sare (linguriţa să fie rasă) Mod de preparare: Inainte să se dezgheţe tai...
Read more »
Curcan umplut
Ingrediente: 1 curcan 250 g pâine albă 1 cană lapte dulce ficatul curcanului 100 g margarină 2 ouă sare piper mărar tocat 100 g ciuperci condiment după preferinţă Mod de preparare: Cureţi curcanul şi îl speli în mai multe ape. După ce se scurge, îl sărezi şi îl laşi astfel timp de...Read more »
Vinete cu scoici sau midii şi raci
Ingrediente: 800 g vinete 35 midii sau scoici 7-8 căţei usturoi 500 g roşii 250 g ulei 1/2 lămaie 35 cozi de raci sare puţin zahăr 1 legătură dc verdeaţă Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie în patru, în lungime (cu un cuţit inoxidabil). Se sărează şi se înăbuşă...Read more »
Ruladă aperitiv
Ingrediente: 300 g telemea 2-3 castraveţi muraţi 2-3 gogoşari muraţi 3-4 cârnaţi 100 g parizer 4 linguri smântână 3-4 ouă 1 legătură pătrunjel făină sare condiment piper Mod de preparare: Razi telemeaua, apoi tai cubuleţe castraveţii, gogoşarii, cârnaţii şi parizerul şi le amesteci cu smântână şi ouăle. Pui condimentul, sare şi piper...Read more »
Frigărui de viţel, momiţe cu andivă brezată
Ingrediente: 12 frigărui 600 g carne de viţel 300 g momiţe opărite 250 g piept afumat 300 g bureţi sare piper cimbru andive Mod de preparare: Carnea şi momiţele se taie bucăţi egale. Pieptul afumat se taie pătrate subţiri şi bureţii se taie bucăţi. Se înfig intercalate pe frigărui, se dă sare,...Read more »
Cartofi umpluţi cu ciuperci si nucă
Ingrediente: 1 kg cartofi o cutie cu ciuperci 2-3 cepe 100 ml ulei sare piper după gust verdeaţă după gust 3-4 căţei de usturoi 50 g miez de nucă Mod de preparare: Intr-o oală pui cartofii cu tot cu coajă să fiarbă pentru numai 20 de minute. După expirarea acestui timp îi...
Read more »
Peşte oceanic cu midii, ciuperci si cartofi natur
Ingrediente: 1 kg peşte oceanic 15 midii sau scoici 150 g ciuperci 1/2 lingură de faina 80 g unt 2 linguri de smantană 1/4 lapte 2 gălbenuşuri lămaie sare piper alb 40 g caşcaval Mod de preparare: Fileurile de peşte se pun într-un vas de gratinat uns cu unt, cu midiile şi...Read more »
Prăjitură cu migdale
Ingrediente: 100g migdale 100g zahăr pudră 200g făină 150g albus de ou 2 linguri de lichior 1 linguriţă zahăr vanilat un vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se opăresc migdalele, se curăţă de coajă şi se ţin 20 minute la cuptor, la foc mic. Se macină apoi cu râşniţa de cafea,...Read more »
Pătrăţele cu miere şi migdale
Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare scorţişoară măcinate 50g migdale Mod de preparare: Din ingrediente (mai puţin migdalele) se frământă un aluat din care se întinde o foaie cu grosimea de 5mm....Read more »
Mancare de carofi la cuptor
Cureţi 5 cartofi, îi speli bine şi îi tai pe lungime. Ungi bine o tavă cu ulei, pui cartofii, apoi adaugi 2 cepe curăţate şi tăiate fiecare în 4, 2 linguri de pastă de ardei şi 2 linguri de bulion dizolvat cu 2-3 linguri de apă. Amesteci apoi o cană de apă cu...Read more »
Biban cu măsline, bureţi şi arpagic
Ingrediente: 1,600 kg biban 200 g arpagic 150 g măsline verzi 300 g bureţi 1 legătură de pătrunjel 150 g ulei 1 pahar vin sare piper 1 foaie de dafin 1 lămaie Mod de preparare: Bibanii se curăţă bine de intestine, urechi şi solzi şi se pun într-o tavă adancă cu ulei,...Read more »
Papara de paine cu cas
Ingrediente: 10 felii de pîine 2 ceşti de lapte 4 linguri brînză de oi 100 g unt sare 1 lingură caşcaval ras Mod de preparare: Ungem cu unt o formă sau un vas care merge la cuptor. Batem laptele cu un ou. Tăiem felii groase de 2 cm, le muiem în lapte amestecat...Read more »
Papara de mamaliguta
Ingrediente: 350 g brînză 750 g mămăligută pripită 100 g unt 2 ouă sare 2 linguri smîntînă Mod de preparare: Facem o mărnăliguţă pripită. Ungem cu unt un vas rezistent la foc. întindem un strat de mămăliguţă, de 3-4 cm. Peste el punem un strat de brînză de burduf sfărîmată, gros de 2...Read more »
Papanasi prajiti
Ingrediente: 300 g brînză de vacă o felie paine 1 ceaşcă lapte 3 oua 100 g unt 3 linguri făină 2 linguri pesmet sare smantana Mod de preparare: Papanaşii prăjiţi se fac la fel ca şi cei fierţi, cu deosebirea că albuşurile le batem spumă şi le adăugăm la urmă, o dată cu...Read more »
Cozonac glasat
Ingrediente: 53o g făină 120 ml lapte 120 g unt 3 gălbenuşuri 75 g zahăr 1 linguriţă sare 30 g drojdie Pentru umplutură ai nevoie de: 75 g stafide 1 cană de zahăr cubuleţe de coajă de portocală din dulceaţă 1 albuş si 4 linguri zahăr pudră pentru glazură Mod de...
Read more »
Papanasi fierti
Ingrediente: 300 g brînză de vacă o felie paine 1 ceaşcă lapte 3 oua 100 g unt 3 linguri făină 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Trecem prin sită brînza de vacă, bine scursă. Putem adăuga miezul unei feliuţe de pîine (cît miezul unei chifle) muiat în lapte (după gust), stors bine şi...Read more »
Roşii şi ardei umpluţi cu pilaf şi morun
Ingrediente: 700 g morun 250 g orez 150 g unt 2 cepe 8 roşii de umplut 8 ardei de umplut 400 g roşii pentru sos sare cimbru piper 1 lingură de smantană 50 g stafide Mod de preparare: Morunul se fierbe cu apă şi sare. Separat se face un pilaf cu orezul, 80 g...Read more »
Cum se preparare: Pangasius cu legume, ghimbir si smantana (video)
Read more »Rulada de peşte oceanic cu sos Madera
Ingrediente: 600 g fileuri din peşte oceanic 2 felii franzelă 4 ouă sare piper 1/4 pahar lapte 1 lingură rom 60 g ciuperci 150 g vin roşu 150 g foitaj Mod de preparare: Fileurile de peşte, ciupercile şi franzela muiată şi stoarsă se dau de 2 ori prin maşina de tocat, apoi se amestecă...Read more »
Ruladă de porc
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 300 g carne de porc cu grăsime 200 ml ulei 4 cepe 2 căţei de usturoi cimbru sare piper Mod de preparare: Pregăteşti mai întâi o compoziţie pentru cârnaţi – dai carnea cu grăsime prin maşina de tocat şi o amesteci cu usturoiul pisat, sare, piper...Read more »
Ciulama de ciuperci cu garnitură de mămăliguţa
Ingrediente: 800 g ciuperci 3-4 linguri de făină 150 g unt 3/4 l lapte sare piper 300 g mălai Mod de preparare: Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie julien, apoi se înăbuşă cu 80 g unt, sare si piper. Se prepară un sos alb din 70 g unt, făină, lapte...Read more »
Supă de mazare cu orez
Ingrediente: 1 l apă 100 g mazăre uscată 1 ceapă 1 lingură orez hasmaţuchi sau pătrunjel verde 10 g ulei Mod de preparare: Dacă mazărea e uscată o pui la înmuiat din ajun, o scurgi de apă şi o pui la fiert, împreună cu ceapa, în apă rece, la foc mic. Când...Read more »
Supa de usturoi cu cartofi
Ingrediente: 2 căpăţâni de usturoi 4 cartofi 1 cub concentrat de supă de legume 1 legătură frunze de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Infăşori usturoiul necurăţat într-o folie de aluminiu şi îl coci la cuptor timp de 30-40 de minute, până se înmoaie bire. în acest timp, pui la fiert în...Read more »
Ruladă in muschi de porc si spanac
Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 3 ouă 250 g spanac (de la borcan) 3 ardei capia copţi (de la congelator) sare piper 1 plic de gelatină ulei Mod de preparare: Speli carnea, apoi o desfaci cu un cuţit, ca pe o foaie de aluat. O baţi puţin,3 presari cu sare, piper...Read more »
Tort cu blat de cacao si cremă de branză
Ingrediente: 100 ml lapte 200 g zahăr 50 g cacao 250 g unt 200 g făină 3 ouă 1/2 linguriţă praf de copt 1 plic zahăr vanilat Pentru cremă ai nevoie de: 500 g brânză de vaci 250 g ciocolată albă 2 linguri zahăr pudră 100 g dulceaţă de vişine 2 linguri coniac...Read more »
Canapele din fidea
Ingrediente: 200 g fidea 1 ou 100 g smântână 4 linguri unt 3 roşii 200 g caşcaval 2-3 cârnaţi afumaţi busuioc uscat mărunţit sare piper Mod de preparare: Pui la fiert fideaua în apă cu sare şi când e gata, o scurgi bine, apoi o amesteci cu smântână şi oul şi potriveşti...
Read more »
Scovergi din aluat de cartofi
Ingrediente: 600 g făină 1 linguriţă zahăr 100 g unt 3- 4 cartofi 2 ouă sare drojdie cât o nucă 100 ml smântână Pentru umplutură ai nevoie: 300 g brânză de burduf 100 g caş dulce mărar verde 1 ou Mod preparare aluat: Fierbi cartofi în coajă, îi cureţi şi îi dai...Read more »
Covrigei săraţi
Pui la fiert 1 cană de ulei (250 ml) cu 1 cană de apă şi un praf de sare. lei de pe foc şi cât e cald adaugi un pachet de margarină, apoi drojdie cât o nucă, 1 ou şi făină cât cuprinde. Frămânţi şi întinzi o foaie din care tai cu forma...Read more »
Colivă (de post)
Ingrediente: 1 kg arpacaş 3 kg apă 1 linguriţă rasă de sare 500-700 g nuci măcinate 0,800-1 kg zahăr coaja rasă de la 1 lămâie, de la 1 portocală 1 fiolă esenţă rom 1-2 plicuri zahăr vanilat Mod de preparare: Pui arpacaşul Ia fiert în apă cu sare, într-o cratiţă de tuci,...
Read more »
Ştrudel cu ciuperci si nuci
Ingrediente: 500 g ciuperci 1 pachet de foi de plăcintă de post 100 g miez de nucă 150 ml ulei sau margarină scorţişoară sare după gust Mod de preparare: Speli bine ciupercile şi le căleşti în ulei încins. Când sunt pătrunse, adaugi miezul de nucă măcinat sau tăiat mărunt, sarea, scorţişoara şi...Read more »
Drob de fasole cu busuioc
Ingrediente: 3 căni de fasole fiartă 2-3 cepe tăiate mărunt 2 ardei graşi tăiaţi mărunt 2 linguri ulei 6 linguri de făină 2 felii de pâine înmuiate în apă şi stoarse 1/2 linguriţă busuioc 4-5 căţei usturoi 1/2 linguriţă de sare 1 cană bulion Mod de preparare: Fasolea fiartă o treci prin...Read more »