Retete magice:
Salată de conopidă cu broccoli
Ingrediente: 1 conopidă mică 4-5 buchete broccoli 1 morcov 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare Mod de preparare: Conopida şi broccoli se spală bine sub un jet de apă. Morcovul se curăţă şi se dă prin răzătoarea mare. Conopida şi broccoli se mărunţesc, apoi se amestecă cu...Read more »
Pui ţărănesc cu roşii si smântână
Ingrediente: 1 pui 100 g unt 500 g ceapă 1 ceaşcă supă de oase 1 legătură mărar 1 kg roşii coapte dar tari 1 ceaşcă smântână 1 lingură faină sare piper Mod de preparare: Puiul se face bucăţi, se sărează, piperează şi se trece prin faină, apoi sepune la prăjit în unt...Read more »
Sirop de coacaze
Ingrediente: 1 litru zeamă de coacăze 1 kg zahăr 1 litru apă 2 linguri suc de lămâie Mod de preparare: Zeama de coacăze se obţine astfel: coacăzele bine coapte se strivesc cu mâna într-un bol mare cu 250 g apă. Se storc printr-un tifon des şi se amestecă cu restul ingredientelor de...Read more »
Ciuperci cu legume
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei 1 vânătă 1 dovlecel 1 mână fasole verde 150 g mazăre 2 cepe mari 2 cartofi 1 ţelină mică 2-3 căţei de usturoi 1 kg roşii 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Ceapa se toacă mărunt, morcovul se dă...Read more »
Mămăligă de cartofi
Ingrediente: 1 kg cartofi 500 g mălai sare 200 g brânză de vaci proaspătă Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se taie în bucăţi şi se fierb în apă cu sare cât să-i acopere .Dacă au fiert, se terciuiesc în ceaun, cu apă, (eventual se freacă şi cu brânză de vaci) mălaiul...Read more »
Plăcintă cu smântână
Ingrediente: 1 kg smântână 200 g zahăr 100 g faină 1 plic zahăr vanilat stafide sare 6 gălbenuşuri + 1 ou pentru uns Mod de preparare: Cocă de cozonac cât să se întindă o foaie groasă de un degeţel, mare cât toată tava şi încă mai mult .Se ia o parte din aluat,...Read more »
Păstrăv afumat
Ingrediente: păstrăvi (200 g minimum la bucată dar e mai bun afumat cel mare) sare <> Mod de preparare: Se spală păstrăvul, se taie pe burtă, se curăţă de toate, mai ales de branhii. Se sărează bine peste tot, se lasă o zi şi o noapte în zeama lui, să se pătrundă...Read more »
Cocktail Pinky Colada
Calitate – alcoolic Bază alcoolică – rom alb Pahar – tumbler mare Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas, cireşe roşii şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 4 cl rom alb 2 cl rom ambrat 2 cl suc de ananas 2 cl frişca 2 cl crema...
Read more »
Salată in staturi de peşte şi sfeclă cu maioneză de cartofi
Ingrediente: 1 păstrăv afumat 6 cartofi 1 sfeclă mare sare piper 1 cub condiment concentrat de legume 1/2 lămâie 1 lingură muştar 100 ml ulei Mod de preparare: Pui sfecla la copt pentru 2 ore, iar cartofii îi fierbi în coajă timp de 30 de minute. în acest timp, dezosezi peştele şi-l...
Read more »
Dulceaţă de vişine
Ingrediente: 1 kg vişine 500 g zahăr 2 pliculeţe zahăr vanilat 1 lămâie Mod de preparare: Vişinele se spală, se scot sâmburii deasupra unui castron ca să nu se piardă zeama care curge în timpul scoaterii acestora. Apoi se pun împreună cu zahărul într-o cratiţă cu volum dublu faţă de cel al...
Read more »
Salată de varză roşie cu bureţi
Ingrediente: 1 varză roşie 1/2 kg bureţi din saramură sau din oţet 1/2 kg cartofi 1 lămâie oţet 1 legătură verdeaţă sare Mod de preparare: Speli cartofii şi-i fierbi cu tot cu coajă. Speli şi varza, o tai fideluţă şi o opăreşti pentru 5 minute într-un litru de apă cu 3 linguri...
Read more »
Musaca de dorna
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 2 ouă 1 pachet unt 1pahar untdelemn 1 ceapă mare 2 morcovi 250 g caşcaval 1 kg carne tocată viţel (sau pasăre) 1 ceaşcă mare smântână Ingrediente sos:sare piper, mărar ,1 pahar smântână, 1 lingură miere ,1 pahar vin ,1 pahar suc roşii, cimbru Mod de preparare: Ceapa...Read more »
Linte verde bătută
Ingrediente: 500 g linte verde 100 ml ulei sare piper câteva fire de pătrunjel Mod de preparare: Speli lintea şi o pui la fiert în apă clocotită cu un praf de sare. După 10 minute strecori lintea, arunci apa şi o fierbi din nou cu apă clocotită. Scurgi apoi de zeamă lintea...
Read more »
Căpşunele
Ingrediente: 1/2 kg miez de nucă 1 cană zahar 1 lingură oţet colorant alimentar 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Pui zahărul la foc mic cu puţină apă până se înmoaie şi-l ţii pe foc până se topeşte, după care adaugi oţetul şi-l dai deoparte. Adaugi miezul de nucă măcinat, amesteci...Read more »
Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream (video)
Ingrediente: 50 ml dark rum 15 ml crème de bananas 30 ml single cream ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t contain one) 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Banana Rum Cream
Read more »
Tartă cu prune uscate
Ingrediente: 750 g prune uscate fără sâmburi 1 l ceai aromat de fructe 200 g marmeladă de fructe 1 pachet margarină puţină sare 400 g făină Mod de preparare: Tai prunele bucăţi mici şi le pui pentru 10 minute în ceai fierbinte, apoi le scurgi bine. în acest timp frămânţi un aluat...Read more »
Ciocolată cu nucă
Ingrediente: 250 g margarină la pachet 250 g zahăr 50 g cacao 5 linguri fană 9 linguri nucă 1 sticluţă esenţă de rom zahăr vanilat Mod de preparare: Topeşti margarina pe foc, amesteci zahărul cu cacaua şi le adaugi peste margarina topită amestecând încontinuu. Pui apoi câte o lingură de făină, până...Read more »
Musaca de macaroane cu soia
Ingrediente: 500 g macaroane 1 pungă soia granule 3 ceşti de apă 2 cepe mari 2 fire de praz 1 morcov 1 ceaşcă de suc de roşii 5 căţei de usturoi 2 foi de dafin sare piper 1 legătură mărar verde; 11 linguri ulei 6 linguri făină 1 l apă sare piper...Read more »
Susan
Ingrediente: 4 linguri cu miere 8 linguri zahăr 3 linguri cacao 200 g nucă prăjită şi ruptă 200 g margarină 1 pungă fulgi de porumb Mod de preparare: Pui la foc mierea cu zahărul şi amesteci în timp ce torni cacaua şi adaugi margarina. Amesteci din nou până ce totul se omogenizează...Read more »
Drob de ciuperci cu nuci
Ingrediente: 1 cană de orez fiert în 2 căni de apă 1/2 kg ciuperci 1 cană de nuci măcinate 1 lingură de făină 2-3 linguri de pastă de roşii (sau 1 cană de bulion) 1 cană de pesmet 1 lingură Vegeta 1 linguriţă de busuioc uscat coriandru şi sare după gust Mod...
Read more »
Drob de morcovi
Ingrediente: 2 căni de orez fiert 2 căni morcov dat prin râzătoare 1 cană de pesmet 2 cepe mari tăiate mărunt 3 linguri ulei 1 – 1/2 cană cu apă caldă 1/2 linguriţă cu sare 5-6 căţei de usturoi 1/2 linguriţă cimbru uscat pătrunjel şi, dacă ai, 1-2 ardei graşi verzi Mod de...Read more »
Retete de post: Ciorba de fasole batuta
Mod de preparare: Se spala, se pune la inmuiat si se fierbe fasolea, in doua/trei ape. Se lasa mai mult la fiert, se scot boabele, si se trec prin masina de tocat sau se bat la mixer. Piureul astfel obtinut se varsa inapoi in zeama in care a fiert fasolea, si se obtine...Read more »
Prăjitură cu miere si scortisoara
Ingrediente: 600g făină 6 linguri zahăr 6 ouă 400g miere 2 linguriţe rase scorţişoară 1 vârf de cuţit cuişoare măcinate 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguri unt 1 vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul, adăugaţi mierea încălzită, scorţişoara, sarea şi faina amestecată cu praful...Read more »
Bors de chitici
Ingrediente: 1 ceapă 1 pătrunjel 1 păstârnac 1 morcov 1 ţelină 1 1 borş 1 ardei gras 2 roşii 1 legătură leuştean 2 cartofi sare piper 1 kg pescuţi de un deget; porcuşori, obleţi, clenişori, cărăşei Mod de preparare: Zarzavatul şi legumele se grijesc, se taie bucăţi mari şi se pun la...Read more »
Toci moldovenesc
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 ouă untură pentru prăjit sare piper Mod de preparare: Cartofii se curăţă de coajă şi se rad .Pasta obţinută se sărează puţin şi se pune pe un fund înclinat, să se scurgă . Se stoarce cât de bine se poate şi se amestecă cu ouă, sare şi...Read more »
Salată de ardei copţi
Ingrediente: 12 ardei graşi frumoşi 2–3 linguri ulei 1 lingură oţet sare cîteva roşii Mod de preparare: Se coc ardeii pe maşină întorcîndu–i pe toate părţile ca să nu se ardă prea tare şi nici să rămînă cruzi. Se aşază într–o cratiţă, se acoperă cu un ştergar curat, apoi cu un capac şi...
Read more »
Coarda de struguri
Ingrediente: 1,2 litri must proaspăt de struguri 1,2 kg zahăr tos 1 albuş de ou 2 linguri zeamă de lămâie 3 g vanilie 900 ml apă Mod de preparare: Mustul se strecoară întâi prin tifon, apoi prin hârtie sugativă .Se amestecă zahărul cu apă şi must, se pune pe foc mic şi,...Read more »
Salată de morcovi si ţelină
Ingrediente: 2 morcovi 1 ţelină 2 linguri ulei de măsline 1 lingură suc de lămâie sare Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau prin răzătoarea mică. Se pun într-un castron şi se amestecă cu uleiul, sucul de lămâie şi sarea. (Nu se face cantitate mare întrucât...Read more »
Strudel cu mere
Ingrediente pentru aluat: 200 g apă minerală 350 ml ulei făină cât cuprinde sare Ingrediente pentru umplutură: 2 kg mere 300 g zahăr 1 praf scorţişoară 3 pliculeţe zahăr vanilat Ingrediente pentru umplutură se poate folosi şi brânză sau dovleac Mod de preparare: Apa minerală şi uleiul se bat cu mixerul până...
Read more »
Lapte din seminţe de susan
Ingrediente: 500 ml apă fiartă şi răcită 100 g seminţe de susan 2 linguri miere de albine vanilie Mod de preparare: Se mixează într-un blender toate ingredientele şi se strecoară. Rezultă o băutură hrănitoare, în special pentru conţinutul bogat în calciu.Read more »
Pătrăţele cu miere şi migdale
Ingrediente: 500 făină 2 ouă întreg 250 g zahăr 4 linguri miere 150 g unt 2 linguri smântână 1 plic praf de copt 1 linguriţă cuişoare scorţişoară măcinate 50g migdale Mod de preparare: Din ingrediente (mai puţin migdalele) se frământă un aluat din care se întinde o foaie cu grosimea de 5mm....Read more »
Compot de mere cretesti
Ingrediente: 1,5 kg mere creţeşti 500 ml apă 1 kg zahăr 1 linguriţă coajă de lămâie 1 bucată scorţişoară 2 linguri apă de flori 1 litru vin alb licoros Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi sâmburi şi se taie în patru. Se pun la fiert în vin, apă, zahăr, coajă...Read more »
Păstârnac umplut cu soia
Ingrediente: 6 bucăţi păstârnac 2 cepe 150 g soia granule 1 ceaşcă orez ulei sare piper 3 linguri pastă de tomate 2 linguri făină Mod de preparare: Cureţi păstârnacul, îi tai vârful şi baza şi-l pui la fiert în apă cu sare. în acest timp, pregăteşti umplutura: pui la fiert soia în...
Read more »
Borşul
Ingrediente: 3 kg tărâţe de grâu 1 kg de mălai 250 g pâine neagră (integrală) foi de vişine 9 litri apă 2 cărbuni (să limpezească şi să ia mirosul greu) 500 g huşte (tărâţe înăcrite de la alt borş) Mod de preparare: Dacă nu aveţi, şi probabil că nu aveţi, se obţin...Read more »
Cozonac bucovinesc
Ingrediente: 1,200 kg făină bună 1 pahar miere 200 g stafide 2 ceşti lapte 50 g drojdie 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă sare 500 g mieji de nucă 15 ouă 2 pahare unt + 50 g pentru uns tăvi 400 g zahăr coaja de la o lămâie 1 linguriţă esenţă rom ...Read more »
Prăjitură cu piersici si nuci
Ingrediente: 6 ouă 300g zahăr 200ml smântână 250g făină 1 linguriţă praf de copt 800g piersici un vârf de linguriţă sare 1 lingură esenţă de rom 50g nuci 1 linguriţă zahăr vanilat 50g pesmet 50g zahăr praf 1/2 linguriţă scorţişoară Mod de preparare: Se spală piersicile, se rup în două şi li...Read more »
Perisoare cu smantana si marar
Ingrediente: 500 g carne slabă viţel 500 g carne slabă porc 300 g miez pâine albă 1 ceapă 2 ouă 100 ml lapte mărar (3 legături) sare piper faină 800 ml smântână 100 g unt 2 linguri praf de ciuperci uscate Mod de pereparare: Se toacă carnea.Pâinea se înmoaie în lapte, se...Read more »
Dulceaţă de cireşe amare
Ingrediente: 1,6 kg zahăr tos 3 g vanilie (sau zahăr vanilat) zeama de la 1 lămâie 1,2 kg cireşe amare (negre şi fară sâmburi) Mod de preparare: Mai întâi, se amestecă cireşele cu zahărul şi se pun pe foc lin, scuturând tingirea înainte şi-napoi, să nu se prindă.Mai apoi, se leagă pe...Read more »
Tochitură măcelărească
Ingrediente: 1,5 kg carne din tot porc: muşchiuleţ, ceafă, file, ficat, limbă, rinichi, fudulii, splină, costiţă mai cu carne, piept 150 ml vin alb dulce 1 căpăţână mare usturoi 50 ml ulei 1 linguriţă boia dulce 1 vârf cuţit boia iute sare piper 1 legătură cimbru 500 ml zeamă de carne 200 g...Read more »
Dovlecei cruzi cu branză tofu
Ingrediente: 2 dovlecei mici 150 g brânză tofu 3 linguri maioneză de soia 1 linguriţă vegeta pătrunjel verde Mod de preparare: Dovlecelul şi brânza se dau prin răzătoarea mare. Pătrunjelul se toacă fin şi se amestecă cu celelalte ingrediente, inclusiv cu dovlecelul şi brânza. Compoziţia se poate servi unsă pe pâine sau...Read more »
Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaci
O reteta de Ciuperci umplute cu amestec de branza de vaci din: ciuperci, unt, branza de vaci, oua, marar, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci mari 50g unt 200g brânza de vaci 2 oua 1leg. marar sare piper Mod de preparare: Ciupercile se curata si se spala bine. Se scot piciorusele ciupercilor,...
Read more »
Prăjitură cu nuci şi cireşe
Ingrediente: 100g unt 200g zahăr pudră 4 ouă 200g nuri măcinate 2 linguri rom 80g făină 300g cireşe Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul până se obţine o compoziţie ca o cremă. Se adaugă gălbenuşurile, nucile, romul, făina şi se bate bine compoziţia pentru omogenizare. Se bat albuşurile şi când...Read more »
Tarta cu opintici si cascaval
Ingrediente: 1 kg opintici 2-3 cepe 50ml ulei 5 catei de usturoi 3 oua 150g margarina 300g faina 250g cascaval Mod de preparare: Se face un aluat din faina, margarina, 1 galbenus, 3 linguri cu apa si sare. Se framanta bine si se lasa la rece o ora. Pentru umplutura se curata...Read more »
Carmangerie în aluat de placinte
Ingrediente aluat: 500g faina 150g unt 2 oua 2 linguri smântâna 1 lingura iaurt 1-2 pahare apa minerala l sare Ingrediente umplutura: 100ml ulei, 150g piept de pui tocat, 150g carne tocata de vita, 100g ficatei de pui, 100g carne tocata de porc, 1/2 lingurita boia iute, 1 ceapa, 2 galbenusuri, 4 catei de...Read more »
Retete de post: Supa de rosii
Ingrediente: 1 kg rosii bine coapte 2 dovlecei taiati rondele subtiri 4 cartofi 1 legatura de ceapa verde 3 catei de usturoi 1 ceasca de ulei 1 lingurita de zahar sare piper 2 foi de dafin Mod de preparare: Intr-o oala suficient de mare se caleste in ulei cepa marunt tocata, se...Read more »
Rulada surpriza
Ingrediente: 500g carne tocata de vita 200g bacon (taiat pe lung in felii subtiri) 100g brânza topita 100g paste scurte 1 ou 50g unt 1 ardei gras rosu 2 catei de usturoi 2 linguri pesmet 1 lingura zeama de lamâie 3 foi de dafin 1 leg. patrunjel sare piper Mod de preparare: Pune...Read more »
Ouă coafate cu ton şi sos olandez
Ingrediente: 5 ouă fierte tari 1 conservă de ton Mod de preparare: Se amestecă cu mixerul tonul în suc propriu împreună cu o linguriţă de muştar, 1 gălbenuş crud, ulei, boia de ardei, curry, sare, piper şi mărar tocat. Sosul olandez: se amestecă pe plita încinsă, până se îngroaşă, 1 gălbenuş crud, o...Read more »
Menuet cu ardei
Ingrediente: 3 ardei grasi (rosu, galben-portocaliu, verde) 400g ciuperci tăiate 200g ficat de pui 100 g unt 250 g porumb fiert 200 g brânză vaci 50 g smântână 3 căţei de usturoi un vârf de cuţit chimen un vârf de cuţit curry un vârf de cuţit busuioc sare piper Mod de preparare: Ardeii...Read more »
Chilca cu ceapa
Ingrediente: 500 g chilcă 3 cepe 2 linguri oţet 1 lămâie 3 linguri untdelemn 1 pumn de măsline pătrunjel Mod de preparare: Chilca se scurtează de capete, se spală şi se scurge bine, apoi se pune într-un şervet la uscat . Lămâia se taie felii,ceapa se taie peştişori pătrunjelul se toacă. Se...Read more »
Cum se prepară Cocktail Halloween Red Eye (video)
Ingrediente: 60 ml gin 30 ml cointreau 15 ml lemon juice 1 tsp sugar 1 tsp egg white 1 red cherry a few chocolate chips some ice cubes 1 martini glass 1 spoon 1 shaker tongs Cum se prepara Cocktail Halloween Red Eye
Read more »
Storceag
Ingrediente: 200 g cartofi 1 ceapă 1 morcov 100 g smântână subţire 1 ou 1 linguriţă sare 1 legătură mărar 1 vârf cuţit piper pisat 1 kg carne de sturion morun, nisetru, păstrugă, cegă (sau orice alt peşte mare alb) Mod de preparare: Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul...Read more »
Cocktail Pisco Collins
Calitate – slab alcoolizat Bază alcoolică – Pisco Pahar – tumbler mijlociu Categorie – Pisco drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveşte la orice oră Ingrediente: 3/10 Pisco 2/10 suc de lămâie 1/10 sirop de zahăr 4/10 sifon Acest amestec simplu s-a născut acum...Read more »
Retete de post: Ciorba de castraveti murati
Ingrediente: 3-4 cartofi 1 ardei rosu 1 ardei verde 6 castraveti 1morcov 1 telina 1 pastarnac radacina de patrunjel bulion leustean Mod de preparare: Ai nevoie de 3,4 cartofi ,6,castraveti murati medii(in saramura) morcovi ,telina,pastarnac,radacina de patrunjel ,un ardei rosu si unul verde . In afara de castraveti si cartofi pe care ii...Read more »
Gasca salbatica la cuptor
Ingrediente: 1 gâscă (are între 2-4 kg) 200 g unt 200 g untură gâscă 1 kg ceapă 2 căpăţâni usturoi 1 litru vin alb de masă sare piper 1 kg roşii descojite în bulion sau proaspete 250 ml vin alb dulce mărar cimbru leuştean pătrunjel Mod de preparare: Gâscă golită şi tăiată...Read more »
Borş de urechiuşe umplute cu peşte
Ingrediente borş: 1 morcov 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 1 l borş sare 2 linguri ulei Ingrediente urechiuşe: 200 g făină 2 linguri ulei apă sare 200 g peşte proaspăt 100 g ciuperci 1 ceapă sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Cureţi sfecla, o dai...
Read more »
Chiftelute de icre
Ingrediente: 300 g icre (scoase din cămeşi) 3 cartofi 3 ouă 3 cepe sare piper ulei pentru prăjit 100 g faină + 100 g mălai, bine amestecate Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se pasează piure .Se toacă ceapa bob de orez se freacă cartofii cu icre,...Read more »
Peste pe carbuni
Ingrediente: 2 kg peşte verdeţuri 1 litru apă 1 lingură sare 2 ardei iuţi 1 lingură oţet Mod de preparare: Se încing cărbunii. Se sparge peştele pe burtă se curăţă de maţe, se spală, se sărează; se aşază şi se acoperă cu cărbuni , neapărat cu solzi cu tot . Se fierbe...Read more »
Prăjitură cu nuci şi ness
Ingrediente foaie: 6 albuşuri 350g zahăr 350g nuci prăjite măcinate 3 linguri făină 1linguriţă zahăr vanilat 1 vârf de cuţit sare Ingrediente crema: 6 gălbenuşuri ,6 linguri zahăr pudră ,3 linguriţe nes,200g margarina. Mod de preparare: Pentru foi, se bat spumă cele 6 albuşuri, se adaugă zahărul, treptat, şi se continuă baterea....Read more »
Prăjitură cu cremă de nuci şi frişcă
Ingrediente foaie: l00g zahăr l00ml apă minerală 1 ou 100g margarină 1 lingură amoniac făină Ingrediente crema:800g nuci măcinate ,800g frişcă,250g zahăr,2 linguriţe zahăr vanilat ,20ml esenţă de rom Mod de preparare: Pentru foi se caramelizează zahărul, se adaugă un pahar cu apă, se topeşte zahărul şi se lasă la răcit. Se adaugă oul,...Read more »
Lapti pane
Ingrediente: 500 g lapţi crap 2 linguri făină 2 ouă 200 g pesmet sau mălai de porumb sare piper pătrunjel 100 g unt Mod de preparare: Se crapă peştele pe burtă (dar cel mai simplu găsiţi lapţii la o cherhana unde se pregătesc crapii pentru conservat – puteţi lua cu kilogramul). Se...Read more »
Ciuperci cu mămăligă
Ingrediente: 200 g mălai 1 cutie ciuperci (400 g) 2 cepe 1/2 ceaşcă ulei boia de ardei 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Fierbi o mămăligă mai moale din mălai, apă şi sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în ulei. Adaugi ciupercile scurse de zeamă şi...
Read more »
Retete de post:Brocoli cu cascaval de post
Ingrediente: 500 gr brocoli (conopida) congelat 200 gr cascaval de post delikat piper Mod de preparare: Intr-un vad yena uns cu margarina sau ulei, pui un strat de brocoli (conopida), un strat de cascaval ras de post, delikat si piper si inca un strat de brocoli si deasupra ultimul de cascaval. Se da...Read more »
Ghiveci de legume cu masline
Ingrediente: 8 cartofi 2 ţeline 4-5 fire praz 200 g măsline 1/2 l suc de roşii 1 lingură condiment tip Vegeta 1 linguriţă piper 1 linguriţă cimbru 1 legătură pătrunjel ulei Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii subţiri pe care le prăjeşti în ulei încins. Procedezi la fel...
Read more »
Ingheţată de ghimbir
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 125g zahăr praf 120 ml apă 1300 ml frişca 100 g felii subţiri de ghimbir fierte în simp de zahăr 3 linguri de whisky sau coniac Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile bine cu zahărul şi cu apa până când se dizolvă zahărul şi s-a obţinut o compoziţie omogenă....Read more »
Mancare de cartofi cu carnaţi afumati
Ingrediente: 5-6 cartofi 4-5 cârnaţi afumaţi subţiri 2 cepe 2 linguri de bulion diluat într-o cană – o cană şi jumătate de apă 2-3 linguri de smântână o cratiţă nu foarte înaltă Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci cât mai mărunt cu putinţă şi o pui la călit în ulei împreună...
Read more »
Maioneză
Ingrediente: 1linguriţă de ou răscopt 1 gălbenuş crud 1 linguriţă muştar 1 linguriţă zeamă de lămîie 2 ceşcuţe ulei sare Mod de preparare: Gălbenuşul de ou răscopt se dă prin sită, se pune într–un castron, se amestecă cu puţin ulei. Se adaugă apoi gălbenuşul crud şi se amestecă turnînd uleiul puţin cîte puţin....Read more »
Salată de vinete si ardei gras
Ingrediente: 2 vinete mari 1 ceapă (după plac) 3–4 linguri ulei un vîrf cuţit piper (facultativ) sare ardei gras roşii Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă cît sînt fierbinţi şi se lasă pe unfund de lemn să se scurgă bine. Se toacă cu tocătorul de lemn, se pune într–un castron şi...Read more »
Retete de post: Supa de zarvaturi
Ingrediente: 4 morcovi 4 cepe 2 cartofi 1 dovlecel 1 verzisoara dulce 2 ardei patrunjel sare 1 ceasca de orez 2 cesti de suc de rosii Mod de preparare: Se toaca zarzavaturile si se pun la fiert in 3 litri de apa. Cand sunt bine fierte se scot, se adauga orezul si...Read more »
Borş de pui
Ingrediente: 1 pui tînăr 2 l apă borş 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 roşii 2 linguri orez 1/2 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1 ou sare Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi ceapa tăiate ca fideaua se pun la fiertcu apa. Cînd zarzavatul este fiert pe jumătate, se adaugă puiul...Read more »
Unt cu muştar
Ingrediente: 200 g unt 25 g muştar sare Mod de preparare: Se freacă untul cu lingura de lemn pînă ce devine ca o cremă, se adaugă muştarul şi un praf de sare. Se amestecă bine şi se pune la rece pînă la întrebuinţare. Pofta buna!Read more »
Salată cu carne, mere si castraveţi muraţi
Ingrediente: 250 g carne de porc 3 cartofi 100 g castraveţi muraţi 1-2 mere 1 gălbenuş 100 ml ulei 100 ml smântână sare piper măcinat muştar oţet un praf de zahăr pudră Mod de preparare: Fierbi carnea în apă cu sare, iar separat pui la fiert cartofii cu tot cu coajă. In...
Read more »
Retete de post: Salata de broccoli
Ingrediente: 3 buchetele de Broccoli 4-6 morcovi 1 catel de usturoi sare piper ulei de masline otet Mod de preparare: Intr-o oala fierb destula apa sa acopere morcovul si broccoli cu putina sare. Cind apa da in clocot pun morcovul si acopar cu un capac sa se fiarba pt 5 minute. In...Read more »
Salată de ardei prăjiţi
Ingrediente: 12 ardei 5 cepe 500 g roşii 3 linguri ulei sare Mod de preparare: Se spală ardeii şi după ce li s–au scos cotoarele se taie în fîşii subţiri, ca tăiţeii. Se taie ceapa peştişori şi se prăjeşte în ulei pînă ce începe să se moaie. Se adaugă ardeii şi bulionul...
Read more »
Salată cu bucăţi de avocado
Ingrediente: 1 salată verde 1 avocado 1/2 varză roşie mică 2-3 tije de ţelină 1 legătură mărar sare 2 căţei de usturoi 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei Mod de preparare: Salata verde se spală, se rupe bucăţele mari, iar cotorul de la fiecare frunză se îndepărtează. Varza se toacă...
Read more »
Prăjitură cu mere
Ingrediente pentru foi: 2 ouă 50 g zahăr 100 ml ulei 6 linguri lapte 1 praf de copt coaja de la 1 lămâie făină cât cuprinde 1 praf sare Ingrediente pentru umplutură: 1,5 kg mere 200 g zahăr 1 praf scorţişoară 2 pliculeţe zahăr vanilat Mod de preparare: Pentru foi, ingredientele se...Read more »
Prăjitură cu nuci şi biscuiţi
Ingrediente: 250g unt 200g zahăr pudra 100g cacao 4 gălbenuşuri 200g biscuiţi 250g nuci prăjite 3-4 linguri zahăr 10 g rom 1 vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pudră, se pune cacaoa, apoi se adaugă gălbenuşurile bătute şi biscuiţii pisaţi. Se amestecă bine, apoi se pune...Read more »
Retete de post:Cartofi copti cu zeama de varza
Mod de preparare: Puneti intr-o tava la cuptor cartofi nedecojiti (cati incap sau cati credeti ca puteti manca) . Dupa ce s-au copt bine, va si asezti la masa, dar sa va luati langa voi margarina, zeama de varza, sare va decojiti cartoful si incepeti sa-l zdrobiti cu furculita, puneti margarina si sare...Read more »
Ciorbă de castraveţi muraţi si carnaţi
Ingrediente: 1 kg cârnaţi 500 g castraveţi muraţi 2 cepe 2 linguri untură 2 linguri făină 250 ml smântână sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în untură, în oala în care vei pregăti ciorba. Tai cârnaţii bucăţele, castraveţii cubuleţe sau rondele subţiri. Adaugi mai întâi...
Read more »
Ficăţei de pasăre cu ciuperci
Ingrediente: 1/2 kg ficăţei de pasăre 2-300 g ciuperci 1 ceapă 100 g kaizer 150 ml ulei 1 ceşcuţă cu vin alb 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Cureţi şi toci ceapa pe care o pui la prăjit în ulei. Adaugi kaizerul tăiat mărunt şi ciupercile tăiate. Le laşi timp de...
Read more »
Tuna Cakes
Ingrediente: 2 conserve ton 1pachet surimi 1 ceapa mica 2-3 oua 1 conserva de porumb 3-4 linguri de pesmet doua linguri de maioneza sos chilli sos soya sare piper Mod de preparare: Se scurge tonul si porumbul, se toaca ceapa cat mai fin, se taie feliute batoanele de surimi, se bat ouale....Read more »
Ficăţei de pui cu cartofi la cuptor
O reteta simpla si delicioasa de ficatei de pui cu cartofi la cuptor din: ficat de pui, ceapa, cartofi, oua, faina, verdeata, sare si ulei. Ingrediente: 350 g ficat de pui 1 ceapă 5-6 cartofi 3 ouă 1 lingură făină verdeaţă sare 50 ml ulei o oală o tigaie o cratiţă sau alt vas...
Read more »
Retete de post: Riami la cuptor
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 kg dovlecei 1/2 kg vinete 1/2 kg fasole verde 4 cepe 4 ardei grasi verzi 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi sare piper ulei de masline Mod de preparare: Spalati foarte bine legumele,curatati cartofii,ceapa,fasolea verde si usturoiul. Intr-un lighean mare taiati cartofii cuburi,vinetele si dovleceii in...Read more »
Sufleu de spanac cu parmezan
Ingrediente: 1 kg spanac 1 lingură făină 1 pahar smîntînă 3 linguri parmezan (caşcaval sau brînză de oi) 2 linguri unt 3 ouă sare pesmet Mod de preparare: Se fierbe spanacul în apă sărată, se scurge, se toacă mărunt şi se lasă la lo parte. Într-un vas se prăjeşte puţin făina cu...Read more »
Borş de berbec
Ingrediente: 750 g carne de berbec 1 l apă 0,5 l borş 1 ceapă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ardei gras 5-6 roşii 2 linguri orez leuştean sare Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi, se pune la fiert cu apa şi se spumează. Se adaugă sarea, ceapa, morcovul şi pătrunjelul tăiate...Read more »
Retete de post:Macaroane cu cartofi
Ingrediente: 500 g macaroane 5-10 cartofi 2 buc.ceapa ulei piper boia Mod de preparare: Aveti nevoie de macaroane fierte in apa cu sare,cartofi fierti in coaja si ceapa.Se caleste ceapa pana devine aurie,se adauga cartofii taiati cubulete si se calesc putin impreuna,dupa care se adauga macaroanele si se mai amesteca putin. Condimentati...Read more »
Supă de cartofi (cremă)
Ingrediente: 2 l apă 500 g cartofi 1 ceapă 1 pahar smîntînă 1 linguriţă făină 1 lingură pătrunjel tocat 1 linguriţă unt sare pîine prăjita Mod de preparare: Se fierb cartofii tăiaţi cuburi mici împreună cu ceapa tocată mărunt. Cînd sînt fierţi, se strecoară prin sită. Se trec cartofii prin sităşi se...Read more »
Conopidă cu brânză de post
Ingrediente: 500 g conopidă congelată 200 g brânză de post 3 linguri bulion 1 lingură ulei 1 ceaşcă de apă 1 linguriţă miere sare piper Mod de preparare: Decongelezi conopida, o fierbi 10 minute în apă cu sare, o strecori şi o desfaci în bucheţele pe care le aşezi într-o tavă unsă...
Read more »
Pui sote cu sos de smantană si morcov
Ingrediente: 2 piepturi de pui 100 g unt 1 ceapă 3 linguri făină 300 ml lapte 250 g smântână 600 g morcovi sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi pe care le înăbuşi în 50 g de unt cu 2-3 linguri de apă, apoi le scoţi într-o cratiţă. Speli apoi morcovii,...
Read more »
Retete de post: Supa de cartofi
Ingredinte: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 1 buc. pastirnac 1 radacina patrunjel 1/2 ceapa Mod de preparare: Se curata zarzavatul si ceapa, se spala si se taie subtire dupa care se aseaza intr-un vas cu apa si putina sare si se pun la foc. Cind zarzavatul este pe jumatate fiert, se adauga...Read more »
Unt cu rocfort
Ingrediente: 200 g unt 50 g brînză rocfort (Bucegi) Mod de preparare: Se trece brînza prin sită, se pune într–un castronel, se adaugă untul şi se freacă cu lingura de lemn pînă ce devine spumos. Se pune la rece pînă la întrebuinţare. Pofta buna!Read more »
Cum se prepara Cocktail Amaretto Colada (video)
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Amaretto Colada. Ingrediente: 50 ml amaretto 25 ml golden rum 100 ml pineapple juice 25 ml coconut cream 75 ml cream Some ice cubes 1 old-fashioned glass 1 ice crusher (or wooden pestle) 1 ice scoop (or cup) 1 blender Cum se prepara Cocktail Amaretto...
Read more »
Cum se prepara Cocktail China White (video)
Ingrediente: 25 ml white crème de cacao liqueur 25 ml baileys 1 shooter glass 1 teaspoon Cum se prepara Cocktail China White
Read more »
Retete de post: Supa de rosii cu fidea II
Ingrediente: 2 ardei 2 morcovi 2 cartofi 1 dovlecel 1 kg rosii fidea Mod de preparare: Pun la fiert intr-o oala 2 ardei,2 morcovi,2 cartofi,1 dovlecel si rosii taiate in 4 pina umplu aproape oala,pui apa cat mai incape si le pui la fiert. Cind sunt fierte toate alea,scurgi zeama intr-o alta...Read more »
Supă cu zdrenţe
Ingrediente: carne de vacă sau de pasăre 2 ouă 2-3 linguri făină sare zarzavat Mod de preparare: Se bat ouăle spumă cu furculiţa, se adaugă făina puţin cîte puţin şi sarea. Se freacă cu lingura pînă cînd se obţine o pastă groasă ca o smîntînă. Se pune la foc supa strecurată într-o oală...Read more »
Sos de roşii
Ingrediente: 500 g roşii bine fierte şi strecurate sau 2 linguri de bulion (pastă) 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă oţet 2 linguri de unt 3/4 pahar zeamă de carne sau apă sare Mod de preparare: Se pune într–o cratiţă apa, bulionul, zahărul oţetul şi sarea, se lasă pe foc ca să dea...Read more »
Retete de post: Supa de rosii cu fidea I
Ingredinte: 1 kg. rosii 1ceapa 1 ardei zahar 1 legatura patrunjel 1 legatura marar fidea (fara ou) sare boabe de piper Mod de preparare: Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se calesc. Rosiile se spala, se dau pe razatoare si se adauga peste ceapa si ardei. Se fierb 10-15 minute,...Read more »
Paste cu carne de porc, ciuperci şi măsline
Ingrediente: 250 g muşchi de porc 250 g paste făinoase 200 g ciuperci 100 g măsline 50 g caşcaval 2 roşii din bulion zeama de la 1/2 de lămâie 2 ouă 150 ml ulei 2 căţei de usturoi sare piper busuioc sau oregano uscat Mod de preparare: Pui la fiert pastele în...
Read more »
Supă de zarzavat cu smîntînă
Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 mînă de fasole verde 2 cartofi 3-4 roşii 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 linguriţă pătrunjel şi mărar tocat 1/2 pahar smîntînă sare Mod de preparare: Se pun la fiert morcovul, pătrunjelul şi ceapa, tăiate ca fideaua, fasolea tăiată bucăţele,...Read more »
Borş de fasole verde
Ingrediente: 2 l apă 300 g fasole 1 morcov 1 pătrunjel 500 g roşii 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1/2 pahar smîntînă verdeţă tocată sare Mod de preparare: Se prăjeşte zarzavatul foarte fin tăiat, în unt, împreună cu făina. Se stinge cu apa, se adaugă fasolea tăiată bucăţi, sarea şi se...Read more »
Retete de post:Salata de cartofi
Ingrediente: 4 buc. cartofi 4 buc. ardei grasi citeva fire de ceapa verde 4-5 buc. rosii 100 gr. masline sare piper otet zeama de lamiie ulei patrunjel tocat 2 catei de usturoi Mod de preparare: Cartofii fierti in coaja se curata si calzi se taie felii. Rosiile se taie la fel felii,...Read more »