miercuri, 26 septembrie 2012

Retete simple #52


Retete simple:

Maioneza de avocado

Maioneza de avocado
  Ingrediente: 1 avocado bine copt zeama de la 1/2 lamaie 1 lingurita rasa mustar sare ulei de floarea soarelui presat la rece   Mod de preparare: Avocado se scobeste de miez, se paseaza la robot pana rezulta o pasta omogena. Se adauga apoi zeama de lamaie, sarea si mustarul si se mixeaza. La...
Read more »

Pituci de conopidă

Pituci de conopidă
  Ingrediente: 1 kg conopidă 150 g unt 100 g făină 250 ml lapte 4 ouă 250 g smântână 150 g caşcaval sare   Mod de preparare: Cureţi conopida şi o laşi într-un vas cu apă pentru 30 de minute, apoi o pui la fiert in apă clocotită cu sare. După ce a fiert,...
Read more »

Salată de cartofi cu roşii, masline si tarhon

  Ingrediente: 1 kg cartofi 3 roşii 10 masline 1 legatura patrunjel putin tarhon 2 linguri mustar   Mod de preparare: Fierbi cartofii, ii cureti, ii tai rondele si ii amesteci cu ceapa, doua rosii taiate felii, verdeata tocata si mustarul. Asezi totul intr-o salatiera si garnisesti cu frunze de salata, felii din rosia...
Read more »

Pesto de rucola

  Ingrediente: 100-150 g rucola proaspata  100 g seminte de pin,nuca,alune de padure crude 2 catei de usturoi 4-5 lg fulgi de drojdie sare dupa gust ulei extra virgin de masline   Mod de preparare: Rucola se spala sub jet de apa rece, se scurge si se lasa la uscat pe un servet de...
Read more »

Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană

  Ingrediente: 500 g fasole verde 500 g cartofi 2 cepe mari 2 morcovi potriviţi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel smântână (cine vrea o poate înlocui cu maioneză)   Mod de preparare: Fasolea o cureţi, o tai în două, o speli şi o laşi să se scurgă de apă. Cureţi şi ceapa, şi...
Read more »

Supă de perişoare de branză

Supă de perişoare de branză
  Ingrediente: 150 g brânză de vaci 2 linguri griş 1 ou 2 linguri unt 200 g smântână 1 lingură făină 1 legătură mărar sare piper 1 lămâie   Mod de preparare: Freci gălbenuşul cu 1 lingură de unt, adaugi pe rând mărarul tocat, sarea, brânza de vaci şi grisul. La sfârşit încorporezi albuşul...
Read more »

Aluat de placinta

  Ingrediente: 400-500 g făină 1 lingură unt sau untură 1 lin­guriţă ulei un praf de sare unt sau untură pentru uns formele   Mod de preparare: Turnăm făina pe masă. Scoatem 2-3 linguri de făină şi le punem la o parte pentru presărat. Facem o adîncitură în care punem untura, uleiul şi sarea....
Read more »

Macaroane cu nuci si zahar

  Ingrediente: 500 g macaroane 150-200 g zahăr 200 g nuci (miez) 100 g unt    Mod de preparare: Fierbem macaroanele. Le strecurăm, le punem într-un vas rezistent la foc, aşe- zîndu-le astfel ; un rînd de macaroane, un rînd de nuci date prin maşină şi zahăr pisat etc. La sfîrşit nuci şi za­hăr....
Read more »

Paine raw

  Ingrediente: 2 cani faina integrala 1 cana tarate de grau 1/4 cana faina din seminte de in 2 lg seminte de susan 1lingurita sare 3 lg ulei presat la rece apa cat cuprinde   Mod de preparare: Am pus toate ingredientele intr-un bol si am adaugat apa calda cat sa se formeze un...
Read more »

Painici graham din migdale

Ingrediente: 200g migdale 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie 2 linguri sare   Mod de preparare: Introduci migdalele in blender cu apa sau rejuvelac (retea de rejuvelac este in plina redactare si-ti va parveni in curand) cat sa le acopere. Procesezi pana facem fibrele chisalita din doua ratiuni: ...
Read more »

Tort de albus

  Ingrediente: 250 g zahăr pudră 4 albuşuri 1 linguriţă unt 500 g frişcă   Mod de preparare: Batem albuşurile, adăugăm zahărul in albuşuri şi batem din nou.Ungem cu unt o tavă şi o ţinem puţin la rece. Luăm un cornet cu săculeţ, pu­nem în el aibuşul bătut spumă cu zahăr şi facem pe...
Read more »

Dressing pentru salate

  Ingrediente: 3/4 cana seminte susan sucul de la 1 lamaie 1 lingura ginger ori ghimbir (optional) 2 linguri ulei masline presat la rece 2 catei usturoi sare Mod de preparare: Semintele de susan se inmoaie pentru 1h, dupa care se pun in blender pana la omogenizare cu toate  celelalte ingrediente. Tahini este de...
Read more »

Chec englezesc

Ingrediente: 400 g unt proaspăt 1 pahar smîntînă 6 ouă 1 linguriţă amoniac praf 200 g nuci tăiate 200 g stafide albe 100 g migdale pisate 1 pahar făină 1/2 pahar fructe din dulceaţă 400 g zahăr pudră zeama de la 1/2 lămîie vanilie grăsime şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se...
Read more »

Cornet cu frişcă sau cremă

Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar vin 2 linguri ulei 2 linguri rom făină cît cuprinde Ingrediente crema: 500 g lapte, 2 linguri făină, 3 ouă, 100 g unt, 250 g zahăr, 1 praf de vanilie, ou pentru uns.   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul...
Read more »

Salata de peste cu granule de soia

  Ingrediente: 150g cod 1 foaie dafin 1/2 lamaie 25 g granule soia 1 ceapa patrunjel verde 3 linguri de otet sare piper 1 lingura ulei de masline   Mod de preparare: Pestele se fierbe cu o frunza de dafin, 2 felii de lamaie,2 linguride otet, sare si 200ml apa 12 minute la foc...
Read more »

Crema de branza cu spanac

Crema de branza cu spanac
  Ingrediente: 1 1/2 cana caju crud inmuiat timp de o ora in apa rece 1/2 cana apa sare de mare 1 lg zeama de lamaie 3 cani spanac proaspat 2-3 catei usturoi  ierburi aromate   Mod de preparare: Primele patru ingrediente se mixeaza in blender timp de cateva minute pana rezulta o pasta...
Read more »

Aluat fara drojdie

  Ingrediente: 400 g făină 3 gălbenuşuri 1/2 pahar apă sare   Mod de preparare: Cernem făina pe masă, facem la mijloc o adincitură în care punem sarea şi găl­benuşurile. Adăugăm apă rece şi ames­tecăm atent cu cuţitul. Cînd gălbenuşu­rile s-au amestecat cu apa, începem să adăugăm treptat făina, lucrînd întîi cu cuţitul sau...
Read more »

Sufleu de mere

Ingrediente: 6 mere mari 6-7 albuşuri 1/2 pahar zahăr scorţişoară pisată   Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile şi se amestecă cu zahărul şi cu o pastă din mere obţinută prin coacerea merelor şi trecerea lor prin sită. Se adaugă scorţişoară pisată, se pune în formă smălţuită sau de piatrăşi se ţine la...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Rum Fix (video)

Cum se prepara Cocktail Rum Fix (video)
  Ingrediente: 1 tsp caster sugar 30 ml lemon juice 2 tsp water 75 ml dark or light rum 1 maraschino cherry 1 lemon slice ice cubes 1 shot measure 1 barspoon or stirrer 1 highball glass 1 chopping board 1 knife 1 straw   Cum se prepara Cocktail Rum Fix
Read more »

Carne de curcan cu conopida sau brocoli

  Ingrediente: 150g conopida 1 lingura supa de legume 150g carne sau rulada de curcan 150g ciuperci cateva picaturi de ulei masline picaturi lamaie sare 1 lingura de smantana dietetica   Mod de preparare: Se desface bucatele conopida iar piciorusele se fierb in 175ml apa, laacres-a adaugat1 lingura de supa, timp de 15 minute....
Read more »

Salata cu avocado

Salata cu avocado
Ingrediente: 1 rosie 1/2 ardel gras cateva buchetele de conopida 1/2 de ceapa mica 1 avocado(nu trebuie sa fie foarte copt) ardel iute sare  piper otet de mere putin ulei de floarea soarelui presat la rece   Mod de preparare: Taiem toate ingredientele marunt, avocado-ul il frecam cu furculita cu putina sare daca putem...
Read more »

Salată de roşii cu mazăre nouă

Ingrediente: 400 gr roşii 50 gr mazăre nouă 20 gr ceapă verde (2 fire) 5 gr mărar (4-5 fire) 1 lingură ulei presat la rece 1 lingură suc de lămâie sare   Mod de preparare: Tocaţi roşiile mărunt, la fel ceapa şi mărarul. Amestecaţi toate ingredientele şi condimentaţi.   Pofta buna!
Read more »

Salată din carne de pasare cu legume

Salată din carne de pasare cu legume
  Ingrediente: 1 piept de pasăre 1 albuş 1 morcov mic 1/2 cartof 1/2 rădăcnă de pătrunjel 1/2 ţelină sare 4 fire de pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi legumele, le fierbi în apă cu sare, apoi t le scurgi şi le treci împreuna cu cu carnea tocata prin maşina de tocat. Adaugi...
Read more »

Orez de legume cu legume

  Ingrediente: 1 conopida ulei de masline  (5-6 linguri) ceapa rosie 1/2 ceapa medie 1/2-1 lamaie seminte de floarea soarelui hidratate pret de 8 ore  2-3 linguri canepa, seminte decorticate patrunjel o mare legatura sare dupa gust orez   Mod de preparare: Se insfaca leguma cea alba de inocenta; conopida, am vrut sa spun....
Read more »

Pesmeţi cu lămîie

Ingrediente: 200 g unt 100 g zahăr pudră 300 g făină 1 praf vanilie sau puţină coajă de lămîie zeama de la o lămîie 1 albuş de ou 2-3 lin­guri nuci pisate   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul pînă ce se face ca o spumă, se adaugă zeama de la o...
Read more »

Clătite cu cremă de banane

Clătite cu cremă de banane
  Ingrediente clatite: 2 ouă 2 căni sifon 4 lin­guriţe zahăr 1 cană făină ulei sare Ingrediente cremă: 6 banane 2 gălbenuşuri 1-2 linguri smântână 1 lingură zahăr pudră Mod preparare clătite: Baţi ouăle cu zahărul şi puţină sare, adaugi sifonul, făina în ploaie şi amesteci până obţii o compoziţie ca o smântână subţire....
Read more »

Mere cu frisca

  Ingrediente: 5 mere 3 linguri zahăr l/2linguriţă peltea 1 ceaşcă frişcă   Mod de preparare: Alegem mere potrivite. Le curăţăm şi le scoatem seminţele. Le punem să fiarbă întregi cu zahărul şi cu un pahar de apă. Le lăsăm să fiarbă încet, pînă ce se for­mează un sirop bine legat. Apoi le luăm...
Read more »

Sos de rosii in stil italian

  Ingrediente: 4 rosii coapte 1-2 rosii uscate la soare (hidratate 30 min) 2 linguri ulei masline presat la rece 2-3 catei de usturoi sare piper oregano maghiran cimbru   Mod de preparare: Amestecati toate ingredientele intr-un aparat de bucatarie. Daca este nevoie adaugati si apa in care au stat rosiile. Folositi acest sos...
Read more »

Aluat frantuzesc

  Ingrediente: 400 g făină 400 g unt 1 pahar apă sare   Mod de preparare: Lucrăm la rece. Alegem făină de ca­litate superioară, bine uscată. O cernem pe masa de aluat. Facem la mi loc o adîn­citură în care turnăm, încet, un pahar de apă, adăugăm sare. Luăm un cuţit şi amestecăm atent...
Read more »

Conopidă cu sos de roşii

Conopidă cu sos de roşii
  Ingrediente: 1 conopidă 1 cană de suc de roşii 100 g caşcaval 2 linguri de unt sare 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Desfaci conopida în bucheţele, o speli bine şi o fierbi in apa cu sare. Cand este fiartă o scurgi, o sărezi şi o pui într-o cratiţă unsă cu unt....
Read more »

Pesmeţi cu smîntîna

Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 3 gălbenuşuri 2 ouă întregi 1/2 linguriţă bi­carbonat 1 pahar smîntînă 1/2 pahar unt sau untură vanilie făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile şi ouăle întregi, se adaugă vanilia şi smîntîna, bicarbonatul şi untul, se amestecă bine. Se pune făina şi se frămîntă cu...
Read more »

Legume marinate cu maioneza de mustar

Legume marinate cu maioneza de mustar
  Ingrediente: 1 bucata pastarnac 1 bucata ceapa 1morcov mare 1 jumatate ardei gras 1-2 bucati gogonele (murate gata sau crude) 1 bucata telina tulpina sau frunzele de telina   Ingrediente marinata: apa 1/2 castronas ,otet de mere 1/2 , ulei de masline 1-2 linguri ,foi de dafin 3-4 frunze uscate, sare,1 lingurita coriandru...
Read more »

Painici graham din seminte de floarea soarelui

Ingrediente: 200g seminte de floarea soarelui,hidratate 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie  2-3 linguri sare   Mod de preparare:  Semintele de floarea soarelui, impreuna cu apa (daca avem rejuvelac, il folosim in toate blenduitele, inclusiv painicile de floarea soarelui) cat sa le acopere, sunt introduse in blender. Le...
Read more »

Bors de sfecla rosie cu verdeturi de primavara

  Ingrediente: 1 sfecla rosie 1 radacina telina 1 morcov 3 fire ceapa verde 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 linguri leustean uscat putin chimen macinat 1 lingurita boia de ardei dulce 500 ml bors 1 lingura ulei de masline sare apa pana se umple vasul   Mod de preparare: Radacinoasele se toaca...
Read more »

Vinete umplute cu ceapă

  Ingrediente: 4 vinete lunguieţe 2 cepe 1 legătură pătrunjel şi mărar verde 2 roşii piper sare 4-5 linguri ulei  Mod de preparare: Speli vinetele, le tai în două pe lungime şi le scoţi miezul. Toci ceapa, o căleşti în 3-4 linguri ulei, o amesteci apoi cu miezul de vinete tocat şi pui sare...
Read more »

Paine deliciu I

Paine deliciu I
  Ingrediente: 2 cani migdale inmuiate peste noapte 1 cana seminte crude floarea soarelui 1 cana faina in 2 morcovi 1 mar 1 cana stafide 5 curmale inmuiate in 1/2 cana apa 1 lg scortisoara   Mod de preparare: Faina de in se face in rasnita cu usurinta. Ingredientele uscate se pun in robot...
Read more »

Chifteluţe de pui în sos de ardei

Chifteluţe de pui în sos de ardei
  Ingrediente chifteluţe:  500 g carne de pui 2 cepe 1 felie de pâine 1 ou sare 2 lin­guri ulei 2 linguri făină 200 g orez 1 legătură pătrunjel verde Ingrediente sos: 1 ardei gras roşu 1 linguriţă bulion 1 şi 1/2 linguri ulei 2 cepe 450 ml apă sare   Mod preparare chifteluţe:...
Read more »

Sos de castraveti

Sos de castraveti
  Ingrediente: 1 castravete o lingurita ulei de masline presat la rece coaja de lime rasa 2-3 frunze de menta poaspata sau uscata piper sare Mod de preparare: Castravetele se curata de coaja, se da pe razatoare si se amesteca cu putina sare. Se lasa sa stea 30 minute dupa care se scurge de...
Read more »

Jeleu din smîntînă

  Ingrediente: 1 kg smîntînă 7 foi gelatină albă 1 foaie gelatină roşie 1/2 pahar apă 3/4 baton vanilie 350 g zahăr 250 g frişcă bătută   Mod de preparare: Se pune la fiert vanilia cu jumătate pahar apă, pînă ce dă cîteva clocote, se dă la o parte şi se adaugă gelatina ca...
Read more »

Pesmeciori din albuş

Ingrediente: 70 g unt topit 150 g zahăr pudră 1 praf vanilie 7 albuşuri bătute spumă 3-4 linguri zahăr vanilat 150 g făină unt pentru formă   Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu untul, se pune praful de vanilie şi făina, amestecînd bine, apoi se adaugă albuşurile spumă, amestecînd uşor. Se toarnă...
Read more »

Sos de spanac si usturoi

  Ingrediente: spanac proaspat o lingura ulei de masline presat la rece usturoi sare piper   Mod de preparare: Intr-un robot de bucatarie amesteca toate ingredientele. Daca este nevoie adauga putina apa. Folositi acest sos peste salata sau pastele crude ori la  lasagna.   Pofta buna!
Read more »

Supa-crema de avocado si rucola

Supa-crema de avocado si rucola
  Ingrediente: 150 gr avocado 15 gr rucola 150 gr rosii 1 catel de usturoi 1 fir ceapa verde sare piper verde  2-3 fire marar suc de lamaie Mod de preparare: Puneti toate ingredientele in blender cu o cana de apa si mixati bine. Puteti decora cu felii de lamaie deshidratate. Serviti imediat pt...
Read more »

Clatite cu fructe

  Ingrediente: 3 linguri făinâ 2 ouă puţin lapte 500 g fructe un praf de sare   Mod de preparare: Batem bine toate produsele la un loc şi facem un aluat mai grosuţ. Dacă nu avem lapte, putem pune smîntînă şi pu­ţină apă. Luăm orice fel de fructe, caise, prune sau pere, nu prea...
Read more »

Hamburger patrat

  Ingrediente: 1 cana migdale sau nuci macinate cateva fire de ceapa verde 1 lingura ulei masline 1/2 lg condimente de carnati sau mici sare dupa gust   Mod de preparare: Totul se amesteca si se mai adauga dupa gust condimentele preferate sau alte ingrediente crude. Se deshidrateaza pentru 5-9h, pana ajunge la consistenta...
Read more »

Gogoşi cu cremă

Ingrediente: 623 200 g apă 75 g unt proaspăt 2 linguriţe zahăr 125 g făină 3 ouă sare grăsime pentru formă cremă de vanilie frişcă   Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu untul, sarea şi zahărul. Cînd începe să fiarbă se pune făina în ploaie, amestecînd nîncetat pînă se observă că...
Read more »

Gazpacho

Ingrediente: 2-3 rosii 1/4 telina mica un castravete mic 1 ardei capia 1/2 ceapa mica 1 catel usturoi sare piper busuioc   Mod de preparare: Telina, castravetele, usturoul, ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pun in blender. Rosia se cresteaza cu cutitul  in partea opusa cotorului si se da pe razatoarea mare...
Read more »

Aluat la minut

  Ingrediente: 200 g făină 200 g unt lămîie 150 g apă pu­tină sare   Mod de preparare: Punem făina pe masă într-o cameră rece. Facem o adîncitură, adăugăm unt moale, sare, zeamă de lămîie, apă rece şi frămîntăm repede, nu prea mult. Cînd este frămîntat aluatul, îl adunăm, îl pre­sărăm cu făină şi...
Read more »

Bors rece de spanac

Bors rece de spanac
Ingrediente: 1 morcov 1/4 radacina telina 15-20 frunze spanac 2-3 cani bors 1/2 legatura patrunjel frunze 3-4 fire leustean frunze sare   Mod de preparare: Se toaca toate marunt, morcovul si telina se dau pe razatoarea mica. Se pune bors si apa in functie de cat de acru se doreste. Se lasa sa stea...
Read more »

Chiftele fara foc delicioase

  Ingrediente: 1 conopida mica zeama de lamaie 2 linguri ulei 4 linguri fulgi drojdie sare dupa gust 1 cana nuca macinata sau migdale   Mod de preparare:  Atentie, fulgii de drojdie, nu sunt acele granule gasite la pliculete pentru cresterea fainii. Sunt chiar  fulgi, precum cei de cartofi, facuti print-o alta modalitate si...
Read more »

Legume asortate 1

  Ingrediente: 2 rosii 1 cub mic de ginger (ghimbir) 2 cuburi telina suc de la jumatate lamaie mica 1 cana de ciuperci 1 catel usturoi 1 lg condimente asortate 1 lg busuioc    Mod de preparare: Toate se amesteca in robot si se pot consuma pe felii de paine, foi salata impreuna cu...
Read more »

Aluat de friganele

  Ingrediente: 200 g făină 2 linguri unt 1 bucăţică de drojdie putină coajă de lămîie un praf de sare apă (cît cuprinde aluatul)   Mod de preparare: Turnăm făina pe masă, facem o adîn- citură în care punem drojdia muiată cu  puţină apă caldă, unt proaspăt, sare, coa­jă de lămîie şi apă,amestecăm. Din...
Read more »

Frigarui de legume si ananas

Frigarui de legume si ananas
  Ingrediente: 10-12 brocolii buchetele 10-12 palarii ciuperci 1 bucata morcov mare 1 fir praz 2-3 tulpini telina 1/2-1 bucata ardei rosu 10 buchetele  conopida 1/4 ananas mare 1 bucata dovlecel   Mod de preparare: Dupa ce-am transformat legumele in cuburi sau buchete maricele si le-am asezat in castron, le lasam putin sa tremure...
Read more »

Paine de seminte

  Ingrediente: jum cana de faina de in jum cana de faina de seminte de floarea soarelui 1 cana orz 1 lg sare  patrunjel 10 lg apa putin praf de usturoi   Mod de preparare: Semintele maruntite in blender sau rasnita de cafea Se amesteca toate in robot pana la omogenizare. Se pune aluatul...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 7 (video)

Read more »

Bors rece de sfecla si dovlecei

  Ingrediente: 350 gr varza rosie 200 gr sfecla 100 gr telina 100 gr morcovi 250 gr dovlecei 1 litru bors sare    Mod de preparare: Dati legumele pe razatoare, adaugati sare si bors dupa gust. Diluati cu 0.5 litri apa sau mai mult. Puteti pune si patrunjel tocat.   Pofta buna!
Read more »

Sos de seminte de floarea soarelui

  Ingrediente: seminte de floarea-soarelui suc de lamaie dupa gust usturoi sare boia iute oregano   Mod de preparare:  Tine semintele in apa 8 ore si apoi clateste-le cu apa rece. Intr-un robot de bucatarie amesteca ingredientele pana se fac pasta. Adauga apa pana ajungi la consistenta dorita. Folositi acest sos peste salata sau...
Read more »

Supă de peşte (cod)

  Ingrediente: 300 g cod 4-5 car­tofi 2 cepe 2 linguri unt 500 ml suc de roşii 1 l apă cimbru 1-2 căţei usturoi sucul de !a o portocală pătrunjel tocat   Mod de preparare: Tai cartofii cubuleţe şi ceapa mărunt, le pui într-o oală mare, le căleşti în unt câteva minute, adaugi, apa,...
Read more »

Papanaşi cu dovlecei

  Ingrediente: 2-3 dovlecei 2 ouă 3 linguri brânză de vaci 100 g unt 2 linguriţe rase de făină sare   Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, li presari cu sare şi îi laşi într-o strecurătoare să se scurgă zeama. îi presezi apoi bine şi adaugi brânza fărâmiţată,...
Read more »

Biscuiti din seminte si legume

Ingrediente : 1 cana seminte de floarea soarelui 1 cana nuci braziliene 1 cana migdale 1 rosie mare 1 cana ardei rosu taiat cubulete 1/4 cana seminte de in zdrobite 1 praf curcuma (turmeric) sau boia de ardei sare 1 lg fulgi de drojdie Mod de preparare: Primele trei ingrediente se pun in apa...
Read more »

Caise in aluat

  Ingrediente: aluat pentru prăjit 10 caise 1 lingură zahăr cîteva picături de rom l/2 lingură unt sau un­tură   Mod de preparare: Alegem caise frumoase, nu pjea coap­te. Le scoatem sîmburii. Tăiem fiecare caisă în două. Le punem într-un castron şi le presărăm cu puţin zahăr pisat. Le stropim cu cîteva picături de...
Read more »

Crema de cafea

  Ingrediente: 50 g calea 3 gălbenuşuri 100 g zahăr 1 pahar smantana subţire 5 foi gelatină 375 g frişcă   Mod de preparare: Prăjim cafea crudă, o punem într-un castron şi fără să se răcească, turnăm deasupra smîntînă fierbinte, clocotită, A- coperim bine cu un capac şi lăsăm să se răcească. Cînd smîntînă...
Read more »

Sos tahini

  Ingrediente: 4 linguri de susan 2 lingurite ulei de masline presat la rece 1/2 lamaie sare 1/2 ceasca de apa Mod de preparare: Susanul se macina in rasnita de cafea sau se pune in blender cu apa. Se acreste si sareaza dupa gust. Apa puneti in functie de cat de diluat il vreti....
Read more »

Uscăţele-sahele

Ingrediente: 3 ouă 2 linguri zahăr 1 lingură spirt rafinat (sau 2 linguri vodcă, rom sau rachiu) 1 praf de sare 5 linguri ulei vanilie sau coajă de lămîie rasă făină cît cuprinde   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, adăugînd cîte puţin zahăr. Se adaugă gălbenuşurile unul cîte unul, amestecînd mereu, apoi...
Read more »

Supa-crema de spanac si avocado

Supa-crema de spanac si avocado
  Ingrediente: 1/2 avocado bine copt 4 cani spanac spalat bine 2 cani castravete feliat 1 cana zucchini 1dovlecel feliat 1 cana rosii taiate cubulete 1 tulpina de telina 1 catel usturoi 1 ceapa verde 1 lg zeama lamaie 1 legatura patrunjel proaspat 1 lingurita de orez  sare dupa gust apa cat cuprinde, pt...
Read more »

Sos de usturoi din dovlecei si caju

O reteta de sos de usturoi din dovlecei si caju din: dovlecel, caju, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata dovlecel (daca vrei un sos perfect alb, indeparteaza-i coaja) 2-3 linguri de caju 2-3 catei usturoi ulei de masline 1-2 linguri suc lamaie sare (sau sos de soia)...
Read more »

Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană

Prăjitură cu spumă de albuş, pe blat de napolitană
  Ingrediente: 1 pachet margarină 200 g zahăr pudră + 13 linguri zahăr pudră 5 ouă 300 g bis­cuiţi simpli 300 g nucă 1 foaie de napolitană   Mod de preparare: Freci spumă margarina cu 200 g zahăr pudră, încorporezi apoi pe rând gălbenuşurile, bis­cuiţii zdrobiţi şi nucile prăjite şi mărunţite. Frămânţi compoziţia până...
Read more »

Sufleu de albus cu dulceata de visine

  Ingrediente: 4 albuşuri 1 pahar zahăr 2 linguri dulceaţă de vişine 10 nuci miere de albine sau sirop   Mod de preparare: Batem albuşurile spumă şi, pe rînd, le amestecăm cu zahărul şi cu dulceaţa, luînd cu lopăţică sau cu lingura de sus în jos. Cînd compoziţia este destul dş bătută, înfigem lingura...
Read more »

Biscuiti cu iaurt

  Ingrediente: 1 pahar iaurt (sau lapte bătut) 2 linguri ulei 1 lingură zahăr un vîrf de cutit bicarbonat făină cît cuprinde   Mod de preparare: Punem totul într-un castron, amestecăm şi facem un aluat. Cînd este gata .aluatul, îl presărăm cu făină pe amîndouă părţile şi întindem o foaie groasă pe care o...
Read more »

Saleuri Raw

Saleuri Raw
Ingrediente: 250g hrisca hidratata o ora (sau hidratata o ora si incoltita peste noapte) 200g nuci 50g nuci braziliene  3 linguri fulgi de drojdie chimen macinat 1 lingura sare   Mod de preparare: Pui toate ingredientele in blender cu apa cat sa se-nvarta masinaria si procesezi pana ce obti un aluat cremos. Intinzi aluatul...
Read more »

Sos de usturoi cu caju

 4.1.1
O reteta de sos de usturoi cu caju din: caju, usturoi, suc de lamaie, sos de soia, sare si apa. Ingrediente: caju 200g hidratat peste noapte (minim 3 ore ) 2-3 catei usturoi 1/2 – 1 suc de lamaie 1-2 linguri sos de soia sare apa   Mod de preparare: Caju-ul se clateste bine...
Read more »

Salata de primavara 1

O reteta de salata de primavara din: spanac, salata, loboda, avocado, castravete, ridichi, rosie, ceapa verde, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 1 mana frunze spanac 1 salata 1 mana frunze de loboda rosie sau verde 1 avocado cateva frunze tinere papadie 1 castravete mic 1 legatura ridichi 1 rosie 3 cepe verzi 1/2...
Read more »

Sufleu cu lapte

Ingrediente: 300 g lapte 100 g zahăr 40 g făină de cartofi 30 g unt 4 ouă un vîrf de cuţit sare   Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu zahărul cînd fierbe laptele se adaugă făina de cartofi amestecată cu puţin lapte rece în alt vas. Se lasă să clocotească totul...
Read more »

Sufleu japonez

Ingrediente: 200 g unt 100 g ciocolată sau cacao 200 g zahăr pudră 1 lin­gură făină 4 ouă unt şi făină pentri formă   Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul ca o cremăşi cu gălbenuşurile adăugate unul cîte unul. Se adaugă apoi ciocolata sau cacaua, făina, iar după ce se amestecă, şi...
Read more »

Pişcoturi cu chimen şi nuci

Ingrediente: 250 g făină 2 ouă 130 g zahăr 1 linguriţă untură 1 lingu­riţă bicarbonat 20 nuci curăţate şi pisate 1 linguriţă chimen unt pentru formă   Mod de preparare: Se amestecă împreună ouăle cu zahărul, apoi se adaugă untura, nucile, bicarbonatul, chimenul şi la urmă făina. Se frămîntă bine. Se întind cu vergeaua...
Read more »

Orez cu caise

  Ingrediente: orez lapte 10 caise 100-150 g zahăr 2 al­buşuri 1 gălbenuş   Mod de preparare: Facem un orez cu lapte. Cînd este gata, tragem cratita de la foc şi pu­nem un gălbenuş bătut. Cum se răceşte orezul, îl punem într-un vas rezistent la foc. Tăiem caisele în, două, le presărăm cu zahăr...
Read more »

Paine deliciu II

  Ingrediente: 2 cani grau incoltit o zi 4 caise proaspete sau uscate 2 rotunduri de ananas uscat 2-4 linguri miere lichida 1/2 cana migdale 1 lg vanilie 1 lg coaja de lamaie sau portocala   Mod de preparare: Se proceseaza in robot si la deshidratat cu ea pentru 1 ora sau 2, sau...
Read more »

Supa-crema din frunze de ridichi

  Ingrediente: frunzele de la 2 legaturi de ridichi 2 cartofi potriviti 1 ceapa rosie potrivita 1,5 litri apa sare   2 lg ulei de floarea soarelui   Mod de preparare: Frunzele de ridichi se spala bine si se scutura de apa. Cartofii se curata, la fel si ceapa si se taie cuburi potrivite. Se...
Read more »

Ciuperci marinate cu oregano

  Ingrediente: 160 g ciuperci champignon 2 linguri zeama de lamaie 1 lingurita sare 1 catel de usturoi 2 linguri ulei presat la rece juma cana de apa piper patrunjel uscat  oregano   Mod de preparare: Am amestecat toate ingredientele si am turnat peste ciupercute, le-am tinut peste noapte in frigider intr-o caserola, merge...
Read more »

Budincă de smîntînă I

Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 4 linguri făină 2 pahare smîntînă vanilie un praf de sare coaja rasă de lămîie unt şi pesmet pentru formă sos de vin sau şodou de ciocolată   Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilia, se adaugă făina şi apoi smîntîna. Se amestecă bine şi...
Read more »

Chec economic

Ingrediente: 125 g unt proaspăt 5 ouă 250 g zahăr 250 g făină vanilie sau coajă de lămîie 1 praf de copt unt şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul şi 4 gălbenuşuri care se pun unul cîte unul, se adaugă un ou întreg, vanilia şi praful de...
Read more »

Chec alb

Igrediente: 12 albuşuri 2 pahare zahăr 1 lămîie (zeama şi coaja rasă) 2 pahare făină 10-12 nuci curăţate şi tăiate 5-6 bucăţi rahat colorat tăiat cuburi 1 lingură stafide unt pentru formă   Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul puţin cîte puţin, amestecîndu-se bine. Cînd nu se mai simt bobiţe...
Read more »

Budincă de mălai dulce

Ingrediente: 3 ceşti mălai 1 ceaşcă făină albă 4 linguri zahăr 4 linguri ulei 1/2 linguriţă sare 1 sifon un vîrf de cuţit bicarbonat ulei şi făină pentru formă zahăr pudră vanilat   Mod de preparare: Se pun într-un castron mălaiul, făina, zahărul, sarea, bicar­bonatul şi uleiul. Se amestecă cu lingura, adăugînd cîte puţin...
Read more »

Painea studentului

  Ingrediente: 3 ouă 1 pahar unt topit 1/2 pahar ulei 1 pahar zahăr tos făină cît cuprinde 150 g nuci 1 pahar stafide 1pahar smochine 100 g rahat roşu şi verde 50 g migdale 1 portocală coaja rasă de la 1 lămîie un praf de vanilie 1 lingu­riţă bicarbonat de sodiu un praf...
Read more »

Budincă de orez cu vin

Ingrediente: 200 g orez 1 kg vin roşu 10 linguri zahăr 1 linguriţă scor­ţişoară 150 g unt 6 ouă 1 praf sare unt pesmet pentru formă zahăr pudră   Mod de preparare: Se fierbe orezul cu vinul şi 5 linguri de zahăr, pînă ce se îngroaşă. Se lasă să se răcească, apoi se freacă...
Read more »

Pîine cu lapte

Ingrediente: 1 kg făină 1 lingură zahăr 2 linguri ulei 1/2 linguriţă sare 400-500 g lapte 50 g drojdie ulei pentru formă   Mod de preparare: Într-un castronaş se freacă drojdia cu zahărul. Cînd s-a făcut ca o smîntînă se adaugă 2-3 linguri lapte călduţ, puţină făină, se amestecă bine şi se acoperă cu...
Read more »

Taitei cu lapte

  Ingrediente: taitei 1 1 lapte 1 bucăfică unt nucă mac miere de albine scor­ţişoară zahăr   Mod de preparare: Pregătim din timp tăiţei tăiaţi subţire. Punem la fiert laptele. Cînd se umflă, adăugăm tăiţeii şi îi fierbem încet. Sînt gata în 20-30 minute. După ce fierb, pu­nem tăiţeii într-o cratiţa cu o bucăţică...
Read more »

Tort crocant

  Ingrediente blat: 10 albuşuri 250 g zahăr pudră 250 g nuci 50 g migdale Ingrediente crema : 3 ouă, 150 g zahăr pudră, 1/2 baton vani­lie pisată cu zahărul, 300 g unt proaspăt, esenţă de cafea din : 10 bucăţi zahăr, 1 balon cicoare, 2 linguri cafea rîşnită, 2 ceşti apă   Mod...
Read more »

Covrigei cu smîntînă

Ingrediente: 1 pahar unt proaspăt 1 pahar smîntînă 3 ouă 1 praf de vanilie făină cît cuprinde 2-3 linguri zahăr tos   Mod de preparare: Se amestecă totul bine cu cuţitul şi se pune la rece timp de 2-3 ore. După aceea se mai amestecă o dată tot cu cuţitul şi se întinde apoi...
Read more »

Sufleu de caise

  Ingrediente: 300 g caise 300 g zahăr 6 albuşuri   Mod de preparare: Punem la foc caisele fără sîmburi, în- tr-o cratiţă cu puţină apă şi cu zahăr. Amestecăm bine de tot. Cînd sînt caisele fierte, scăzute, cu o culoare frumoasă, le dăm printr-o sită de păr. Dacă marme­lada este prea moale, o...
Read more »

Tort de migdale

Tort de migdale
  Ingrediente: 5 ouă 100 g migdale 100 g zahăr 1 lingură făină 1 lingură pesmet 1 linguriţă unt Ingrediente sirop : 2 linguri zahăr, 1 lingură apă caldă, cîteva picături de rom (coniac sau lichior de migdale amare). Ingrediente crema : o cremă cu praline , 25 g migdale.   Mod de preparare:...
Read more »

Mazurcă

Ingrediente: 10 ouă 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 pahar stafide albe 1 pahar stafide negre 1 pahar smochine tăiate mărunt coaja de la o portocală tăiată foarte fin 1 praf de vanilie 1 pahar migdale tăiate unt   Mod de preparare: Se freacă zahărul cu gălbenuşurile, se adaugă făina ameste­cîndu-se bine, apoi...
Read more »

Supa de urzici crude

Urzici
O reteta simpla de supa de urzici crude din: urzici, marar, ulei, suc de lamaie si sare. Ingrediente: 50 gr urzici tinere 2 fire marar 1 lingura ulei presat la rece 1 lingura suc de lamaie sare     Mod de preparare: Urzicile le-am cantarit inainte sa le spal pt ca ude isi dubleaza...
Read more »

Supa de rosii cu avocado

Supa de rosii cu avocado
O reteta simpla de supa de rosii cu avocado din: avocado, rosii, foi de ceapa, ardei rosu, ardei galben, dovlecel, marar si sare. Ingrediente : 1 avocado 4 rosii bine coapte 2 fire sau foi de ceapa 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 dovlecel marar pentru ornament sare   Mod de preparare: Toate...
Read more »

Paste făinoase cu cârnaţi si caşcaval

Paste făinoase cu cârnaţi si caşcaval
  Ingrediente: 400 g paste (melcişori, scoici) 3 câmaţi 250 g caşcaval 3 ouă 200 g smântână sare piper 1 legătură mărar   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare, apoi le răstomi într-o strecurătoare, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Tai câmaţii bucăţele,...
Read more »

Salată de mazăre cu sos de maioneză cu smantană

Mazare.jpg
O reteta simpla de salata de mazare cu sos de maioneza cu smantana din: mazare, oua, ulei, mustar, smantana, zahar pudra si sare. Ingrediente: 300 g mazăre 2 ouă ulei 1 lingură muştar 2-3 linguri smântână 1/2 linguriţă zahăr pudră sare   Mod de preparare: Cureţi mazărea, o speli şi o fierbi în apă...
Read more »

Bors rece de varza

Varza1
O reteta simpla de bors rece de varza din: frunze de varza, telina, ardei, morcov, patrunjel, telina, bors, apa si sare. Ingrediente: 2 frunze varza 1/2 telina mica 1 ardei mic 1 morcov mic patrunjel telina frunze 2 cani bors crud 1-2 cani apa sare Mod de preparare: Legumele se taie mici sau se...
Read more »

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat
  Ingrediente: 300 g macaroane 250 g branza dulce de vaci 200 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 lingurita coaja rasa de lamaie 2 oua 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Fierbi macaroanele in apa cu sare, apoi le scurgi bine si le treci sub un jet de apa rece. Pasezi branza...
Read more »

Uscăţele

Ingrediente: 100 g zahăr pudră 200 g unt 300 g făină 24 boabe de vişine din dulceaţă vanilie   Mod de preparare: Se freacă spumă untul cu zahărul şi vanilia. Se amestecă bine cu făină. Se face un sul,se taie în 24 de bucăţi egale şi se formează perişoare. La mijlocul lor se face...
Read more »

Prăjitură din brînză de vacă şi nuci

Ingrediente: 400 g brînză de vacă 4 ouă 3/4 pahar zahăr 200 g nuci pisate 100 g stafide 150 g unt vanilie sau rom grăsime şi făină pentru formă   Mod de preparare: Se trece brînza prin maşina de tocat. Se freacă zahărul cu untul, adăugînd pe rînd ouăle, apoi brînza, nucile, stafidele, vanilia...
Read more »

Salata de sfecla rosie si mar

  Ingrediente: 1 sfecla rosie mai mica 1 mar 1 morcov 3 ridichii mici sau ridichie neagra(e mai iute) sare piper zeama de lamaie sau otet de mere   Mod de preparare: Dati prin razatoare si condimentati dupa plac e buna si plina de vitamine.   Pofta buna!
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro