Retete simple:
Retete de post:Cartofi cu sos picant
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 ceapa 2 catei de usturoi 5 rosii 1 lingura de bulion boia de ardei iute ulei sare piper Mod de preparare Ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit se calesc in ulei pina se inmoaie. Se adauga rosiile taiate cubulete,1 lingurita de boia de ardei iute si bulionul. Se...Read more »
Tort de lămâie cu mac
Ingrediente: 350g unt nesărat 350g zahăr praf 3 linguri cu vârf mac 2 lămâi 70g gem de lămâie 6 ouă 120 ml lapte 350g făină zahăr praf pentru ornat Ingrediente umplutura:150g gem de lămâie, 130g brânză mascarpone Mod de preparare: Se pregătesc două tăvi rotunde cu diametrul de 23 cm fiecare (se...
Read more »
Plăcintă cu ciuperci
Ingrediente: 450 g ciuperci 3 cepe sare piper boia 300 g făină drojdie cât o nucă 2 linguri margarină apă călduţă Mod de preparare: Frămânţi un aluat din făină, drojdie, un praf de sare, încorporezi la sfârşit margarina şi-l laşi la loc mai cald să crească. în acest timp, pregăteşti umplutura: cureţi...
Read more »
Ruladă de pui cu spanac
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 2 ouă 2 morcovi fierţi 1 ceapă 200 g spanac (congelat sau din conservă) 1 castravete murat Mod de preparare: Pui să fiarbă un ou în apă rece, ceapa o cureţi, o toci mărunt şi o pui să se înăbuşească, iar morcovii îi pui să fiarbă...
Read more »
Sfinţişori
Ingrediente: 1 kg faină 50 g drojdie 300 g zahăr + 4-5 linguri zahăr 4 ouă + 1 ou (pentru uns) 400 ml lapte 100 g unt 100 ml ulei coaja rasă de la 1 lămâie şi 1 portocală 1 fiolă esenţă de vanilie 1 plic zahăr vanilat sare 300 g miere 500...
Read more »
Supă de porumb verde
Ingrediente: 6 ştiuleţi de porumb 6 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2 pahare lapte 1 lingură unt proaspăt 1 lingură făină 1 ou sare 1/2 linguriţă mărar tocat Mod de preparare: Cu un cuţit foarte bine ascuţit se taie toate boabele de porumb de pe coceni. Se pun la fiert...Read more »
Supă de mazăre uscată cu smîntînă
Ingrediente: 200 g mazăre 2 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă unt 1 gălbenuş de ou răscopt 1/2 pahar smîntînă 1 linguriţă făină sare mărar tocat pîine tăiată cuburi şi prăjită Mod de preparare: Se fierbe mazărea cu zarzavatul. Se strecoarăşi se dau prin sită numai mazărea şi cartofii. Se subţiază cu apa...Read more »
Triunghiuri fragede
Ingrediente: 200 g unt 250 g brânză de vaci 300 g făină 1 linguriţă bicarbonat sare 1 linguriţă oţet Ingrediente umplutură: 300 g nuci măcinate 350 g gem de căpşune 2 linguri zahăr 1 ou Mod de preparare: Freci untul spumă şi-l amesteci cu brânza trecută prin sită, bicarbonatul stins cu oţet,...Read more »
Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito (video)
O reteta simpla despre Cum se prepara Cocktail Pomegranate Mojito: Ingrediente: 60 ml pomegranate juice 60 ml white rum 120 ml club soda ½ lime , chopped a few mint leaves 1 sprig of mint , for garnish 1 tsp sugar crushed ice 2 tsp pomegranate seeds 1 tall glass 1 wooden pestle 1...
Read more »
Tort cu nucă si gem
Ingrediente: 3 şi 1/2 câni făină 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 cană apă 1 cană nucă măcinată 1 linguriţă bicarbonat Pentru umplutură ai nevoie de: 800 g gem acrişor 1 cană nucă măcinată Pentru glazură ai nevoie de: 250 g zahăr pudră 6 linguri cacao 8 linguri apă clocotită 2 linguri...
Read more »
Sos de castraveţi
Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 ceapă mică 2 castraveţi acri 1 lingură bulion 1 lingură oţet 1 lingură zahăr 2 pahare zeamă de carne sare Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa tocată mărunt în untură împreună cu făina pînă cînd se îngălbeneşte. Se stinge cu zeama de carne şi...Read more »
Unt cu raci
Ingrediente: 200 g unt 25 raci 1 linguriţă pastă de tomate sare Mod de preparare: Se fierb racii în apă sărată. Cînd sînt fierţi şi răciţi, se alege carnea, se dă prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul foarte mărunt şi se freacă untul, un praf de sareşi o linguriţă pastă...Read more »
Supă cu orez şi smîntînă
Ingrediente: supă de carne de vacă sau de pasăre 4 linguri orez 6 linguri smîntînă 6 felii lămîie sare Mod de preparare: Se fierbe orezul în apă sărată. Cînd este fiert, se strecoară, se spală cu apă rece şi se lasă să se scurgă bine. Se pun în castron orezul, feliile de...Read more »
Supă de carne de vacă
Ingrediente: 1 kg carne 3 l apă 2 morcovi 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ardei gras 1 ceapăşi cîteva foi galbene de ceapă 5 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare tăiţei Mod de preparare: Se pune la foc carnea bine spălată, împreună cu apa rece şi se lasă oala descoperită pînă...Read more »
Retete de post: Crochete de legume cu sos de mustar
Ingrediente pentru crochete: 1/2 kg. cartofi 2 buc. morcov 2 buc. radacina patrunjel 1 conopida mijlocie 1 buc. ceapa piper boia dulce verdeata tocata sare 1 lingura margarina vegetala 200 ml ulei 1 cana pesmet Ingrediente sos: o capatina usturoi, 2 linguri mustar, o legatura de patrunjel verde, ulei, sare Mod de preparare: Legumele...Read more »
Chec cu nuca si scortisoara
Ingrediente: 1 kg făină 250 g zahăr pudră 250 g margarină 200 g miez de nucă măcinată 500 ml suc de fructe 1 lingură scorţişoară măcinată 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă bicarbonat Mod de preparare: Incălzeşti puţin margarina pe baie de aburi, apoi o...
Read more »
Sos de tarhon
Ingrediente: 1 lingură untură 1 lingură făină 1 pahar zeamă de carne 1 ceapă 1/2 linguriţă zahăr 1 lingură tarhon tocat 1/2 ceaşcă smîntînă sare Mod de preparare: Se prăjeşte ceapa în untură pînă ce se îngălbeneşte, se adaugă făina, se mai prăjeşte puţin. Apoi se stinge cu zeamade carne, se pune...Read more »
Briose aromate
Ingrediente: 280 g făină 50 g zahăr pudră + 2 linguri 1 ou 3 linguri pline cu vârf unt 1/2 pachet drojdie (de 25 g) 1/2 praf de copt 9-10 linguri lapte nucşoară 1/2 linguriţă scorţişoară sare Mod de preparare: Dizolvi drojdia în laptele călduţ cu puţin zahăr şi 1 lingură de...
Read more »
Sos de unt cu gălbenuş
Ingrediente: 125 g unt 5 gălbenuşuri zeama de la o lămîie sare Mod de preparare: Într–un castron mic, aşezat într–un vas cu apă clocotită, se freacă untul, adăugînd gălbenuşurile unul cîte unul. Se amestecă neîncetat pînă se înfierbîntă, fără însă să fiarbă. Se adaugă sarea şi zeama de lămîie. Pofta buna!Read more »
Fructe din biscuiţi si nucă de cocos
Ingrediente: 200 g biscuiţi obişnuiţi 200 g nucă de cocos albă 250 g zahăr pudră 150 g jeleuri 8 linguri gem de caise 2 linguri nucă de cocos galbenă 2 linguri nucă de cocos roşie Mod de preparare: Tai jeleurile cubuleţe, dai biscuiţii prin maşina de tocat, apoi le amesteci cu gemul,...
Read more »
Pilaf cu soia şi ciuperci
Ingrediente: 1 cană de orez 2 cepe 100 g soia 100 g ciuperci 2 morcovi sare piper ulei 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi soia în apă clocotită cu sare timp de 30 de minute. în acest timp, cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei încins. Cureţi morcovul şi...
Read more »
Portocale în aluat
Ingrediente: 4 portocale 2 ouă 4 linguri făină 2 linguri rom 4 linguri zahăr 50g unt 250ml ulei Mod de preparare: Se curăţă portocalele, se taie în felii şi se scot sâmburii. Se pun într-un castron cu 2 linguri rom şi 2 zahăr. Se ţin astfel 30 de minute. Intr-un alt castron,...
Read more »
Tocanita de fasole boabe cu masline
Ingrediente: 500 g fasole boabe fierte 4 cepe 200 g masline cimbru sare boia ulei bulion Mod de preparare: Ceapa se taie marunt, se caleste cu sare si cu ulei, se adauga boiaua si bulionul si se fierbe cu putina zeama din fasole pina se inmoaie. Se adauga sarea, cimbrul si maslinele....Read more »
Retete de post:Salata de orez
Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari 4 cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar Mod de preparare: Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune intr-o salatiera. Rosiile crude si ardeii copti se taie marunt. La...Read more »
Salată de vinete prăjite
Ingrediente: 2 vinete mari 5–6 cepe 5 linguri ulei 750 g roşii 5 ardei copţi curăţaţi şi tăiaţi felii sare Mod de preparare: Se coc vinetele, se curăţă fierbinţi şi se lasă să se scurgă pe un fund de lemn. În ace st timp se fierb roşiile şi se trec prin strecurătoare, se...Read more »
Retete de post:Icre din fasole alba
Ingrediente: 1/2 kg. fasole alba uscata ulei 1 lamiie sare boia piper 100 gr.masline 1 buc.ceapa Mod de preparare: Se pune la fiert fasolea inmuiata din ajun in apa rece cu sare. Cind s-a inmuiat, se scurge zeama (care se poate servi separat cu taitei), iar fasolea se trece printr-o sita deasa....Read more »
Rosii prajite
Ingrediente: 1 kg rosii 150 ml untdelemn 1 legatura patrunjel verde 2 catei de usturoi 100 g faina sare Mod de preparare: Se spala si se taie rosiile in felii groase. Se sareaza si se lasa in castron 20 de minute, dupa care se dau prin faina si se prajesc in untdelemnul incins....Read more »
Retete de post: Ciuperci cu praz
Ingrediente: 800g ciuperci 800g praz subtire 300g rosii 300ml suc de rosii 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar Mod de preparare: Ulei, sare, piper. Se curata ciupercile, se spala bine, se taie felii si se inabusa in ulei. Prazul se taie in bucati de 2 cm lungime si se caleste...Read more »
Mancare boiereasca
Ingrediente: 1,1/2 kg ardei capia (poate fi si ardei gras) sare usturoi 1 kg rosii 1 ceapa ulei Mod de preparare: Se coc ardeii, se curata, se scot cotoarele si samburii si se taie fasii destul de groase. Rosiile se toaca la robot sau se dau prin razatoare. Ceapa tocata se caleste...Read more »
Friptură de porc învârtită
O reteta delicioasa de friptura de porc invartita din: carne, oua, sunca, vin, rosii, ciuperci, masline, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 felii de carne 8 ouă 8 felii de şuncă 1/2 pahar cu vin 1/2 kg roşii conservate în suc sau bulion 5-6 ciuperci 15 măsline 50 ml ulei sare piper Mod...
Read more »
Retete de post:Vinete la cuptor
Ingrediente: 3-4 vinete 6 ardei grasi 600 g rosii 1 ceapa 6 catei usturoi 100 ml ulei marar si patrunjel verde sare Mod de preparare: Coaceti vinetele si ardeii ca pentru salata. Curatati vinetele, scurgeti-le de zeama. Intr-o cratita puneti jumatae din vinete, rupte fisii,apoi jumatate de ardei copti rupti la fel,...Read more »
Banane caramel
Ingrediente: 4 banane coapte 100 ml ulei floarea soarelui Ingrediente caramel : 1 cană zahăr ,1/4 cană susan Ingrediente pane: 2 linguri făină ,1/2 lingură amidon ,1 ou ,sare Mod de preparare: Se amestecă făina cu oul şi amidonul până se obţine o pastă omogenă, lipicioasă. Se decojesc bananele şi se taie...
Read more »
Tartă cu mere şi ghimbir
Ingrediente: 300g făină 800g mere 200g unt 4 gălbenuşuri 50ml lapte 200g zahăr 100g ghimbir proaspăt 1 lingură scorţişoară 1 linguriţă praf de copt 1 lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 vârf de cuţit zahăr Mod de preparare: Se amestecă făina cernută cu praful de copt şi sarea, apoi se adaugă 150g...Read more »
Salată de conopidă II
Ingrediente: 1 conopidă potrivită 1 salată verde mică 2 castraveţi 1 morcov mic 1 ardei roşu 1 legătură mărar sare 2 liguri ulei 3 linguri suc de lămâie Mod de preparare: Conopida şi salata se spală bine sub jet de apă. Castraveţii se taie rondele subţiri, morcovul se dă prin răzătoarea mare,...Read more »
Salată de ardei
Ingrediente: 6-7 ardei graşi 1 ceapă 1 avocado 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei de măsline sare 1 legătură pătrunjel verde 1 salată verde mică Mod de preparare: Ardeiul şi ceapa se taie fideluţă, avocado se taie cubuleţe mici şi pătrunjelul se toacă fin. Se amestecă toate ingredientele şi se...Read more »
Retete de post:Musaca din vinete si cartofi
Ingredinte: 1 kg.vinete 1/2 kg.ardei gras 1 buc conopida mica 1 kg.cartofi rosii proaspete (bulion) 300 gr.ulei Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, dupa care se curata. Ardeiul si conopida se prajesc putin in ulei. Vinetele se coc sau se pot taia felii, dupa care se prajesc la fel ca si...Read more »
Dovlecei prajiti
Ingrediente: 750 g dovlecei mici 1 ceapa verde 1 foaie de dafin 1/4 lingurita nucsoararasa sare piper negru macinat 1/4 l apa faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se indeparteaza extremitatile si se taie bucati lungi de circa 5 cm. Se pun intr-un castron impreuna cu ceapa,...Read more »
Retete de post:Icre de post
Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla. Se ia de pe foc...Read more »
Retete de post:Conopida sote
Ingredinte: 1 buc. conopida 100 gr. margarina sare piper Mod de preparare: Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate si se scurge. Se presara cu margarina topita si se potriveste de sare si piper. Se serveste fierbinte. Pofta buna!Read more »
Fluturaşi cu ghimbir
Ingrediente: 3 gălbenuşuri 2 ouă 50 g unt 500 g făină 2 linguri ghimbir marinat 1 linguriţă bicarbonat 250 g zahăr pudră Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu cele 2 ouă, untid şi zahărul praf, ghimbirul şi bicarbonatul. Treptat, se adaugă făina, amestecând încontinuu. Se întinde aluatul într-o foaie de 5mm...Read more »
Ciuperci gatite taraneste
Ingrediente: 500 g ciuperci proaspete 1 ceapa sare piper 1 ceasca de vin marar tocat 1 ceasca ulei Mod de preparare: Se curata si se spala ciupercile, se taie felii subtiri si se pun intr-o cratita cu o ceapa tocata si o ceasca de ulei. Se acopera cratita si se lasa sa...Read more »
Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel
Ingrediente: 1 kg de cartofi 40 g margarina 1 ceapa tocata zeama si coaja unei lamai sare piper 2 fire de patrunjel verde Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe foc si cand dau in clocot, se lasa sa fiarba 3 minute pe...Read more »
Prăjitură cu rubarbăr
Ingrediente: 5 ouă 550g zahăr 150g unt sau margarină 200ml lapte 1 linguriţă bicarbonat 1 lingură zeamă de lămâie 700g rabarbăr 1 linguriţă zahăr vanilat Mod de preparare: Se amestecă gălbenuşurile cu 250g zahăr şi apoi, treptat, se adaugă untul sau margarina. Se amestecă bine compoziţia până se omogenizează şi se adaugă...Read more »
Salată de cartofi cu castraveciori acrii
Ingrediente: 500 g cartofi 2 cepe 2-4 castraveciori acrii 1 ou fiert tare 2–3 linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie apoi felii subţiri şi se amestecă cu sarea, ceapa tăiată felii subţiri, rotogoale de...
Read more »
Retete de post:Chiftelute cu ciuperci
Ingrediente: 2 cutii de ciuperci 300ml ulei 2 cepe 200g faina sare condimente marar patrunjel praf de copt 200g pesmet Mod de preparare: Cureti ceapa o tai marunt si o calesti in 100ml ulei.Ciupercile le adaugi peste ceapa le mai calesti putin,pui 100g faina si stingi cu o ceasca de apa pui...Read more »
Cartofi unguresti
Ingrediente: 4 cartofi mari sau 6 medii 2 cepe mari 1 lingurita de ulei de masline 1 foaie de dafin maruntita sare piper condimente de cartofi Mod de preparare: Se curata cartofii, se spala bine, se taie felii nu foarte groase, se mai spala de 2-3 ori sa iasa amidonul din ei, si se...Read more »
Coşuleţe cu frăguţe
Ingrediente: 7 albuşuri 300g zahăr pudră 1 linguriţă esenţă de vanilie 200g făină Ingrediente crema:2 lămâi ,200g unt ,300g zahăr, 4 ouă ,300g frişcă ,200g frăguţe sau zmeură Mod de preparare: Se bat uşor albuşurile şi se incorporează progresiv zahărul cu o spatulă de lemn. Nu se bat prea mult. Se adaugă...Read more »
Cartofi cu ardei la cuptor
Ingrediente: 500 g cartofi ulei 1 ceapa 1 ardei gras 1 lingurita mustar sare piper concentrat Delikat 1 lingurita mustar 100 g pasta de tomate patrunjel verde Mod de preparare: Cartofii curatati se taie felii. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei impreuna cu feliile de cartofi. Cand...Read more »
Retete de post:Telina cu ciperci si masline
Ingrediente: 2 teline taiate cuburi 1 ceapa taiata marunt 200 gr masline fara samburi 200 gr ciuperci taiate felii 1 lingura faina 1 ceasca vin 150 ml suc de rosii 1/2 lamaie 1 ligurita zahar 1 foaie de dafin sare piper Mod de preparare: Telina se prajeste in putin ulei, se adauga...Read more »
Ciperci cu fasose verde la cuptor
Ingrediente : 1 kg ciuperci 2 linguri de ulei de masline cu boia de ardei iute 1 kg fasole verde 2 cepe usturoi pisat sare piper Mod de preparare : Se curata ciupercile, se spala, se taie bucatele si se calesc in apa cu sare dupa gust. Se spala fasolea, se rupe bucati,...Read more »
Cum se prepara Cocktail Vodka Martini (video)
Ingrediente: 100 ml chilled vodka 6 ml (2 dashes) extra dry vermouth 1 lemon some ice cubes 1 martini glass 1 cocktail strainer 1 knife or canal 1 50ml shot measure Cum se prepara Cocktail Vodka Martini
Read more »
Retete de post:Dovlecei cu masline
Ingredinte: 2 buc. dovlecei 1 catel de usturoi 1 buc.ceapa 100 g masline 5 linguri de ulei 1 pahar de vin alb 1 lingura de faina zeama de lamiie busuioc 1 lingura de bulion 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Dovleceii se spala, se sterg si se taie in felii de...Read more »
Coşuleţe cu fructe
Ingrediente: 3 uni făină 1 cană untură coaja de la 1 lămâie 1 linguriţă bkarbmat 1 plic budincă de vanilii 200ml lapte 3 kiwi 4 portocale 3 mere strugure cu bocbe mari 1 pară 1grepfrut cu miez roşu 1 ananas Mod de preparare: Se amestecă bine făina, untura, bicarbonatul, coaja de lămâie...Read more »
Retete de post:Bomba de orez
Ingrediente: 1/2 kg orez 4 linguri de zahar 150 grame de nuci apa Mod de preparare: Se pune orezul la fiert cu o cantitate tripla de apa.Cand e apropae fiert si scazut se adauga zaharul si nucile macinate. Se mai lasa sa fiarba pana ce compozitia devine foarte groasa.Se alege o forma...Read more »
Retete de post:Ciuperci umplute la cuptor
Ingrediente: 1kg ciuperci cu palaria mare de sera albe frumoase 1 leg.marar 1 ceapa mare 150 grame branza tofu 1 catel mic de usturoi delikat piper Mod de preparare: Se spala cipercile si se scot cu grija coditele; daca sunt prea stranse in interior se mai decupeaza putin inauntru ciuperca 1/2 din...Read more »
Orez chinezesc
Ingrediente : 3 cupe de orez spalat in mai multe ape 4 linguri de ulei de masline 1 lingurita de sare 2-3 linguri de sos soia 1 borcan mic de mazare boabe 200 g de kaizer 3 cepe verzi 2 oua batute spuma piper Mod de preparare : Se pun intr-o cratita mare 4...Read more »
Covrigei din castane
Ingrediente: 500g castane 2 gălbenuş 50g unt 150g zahăr 1 lingură smântână 50g migdale Mod de preparare: Se curăţă castanele de coajă şi se fierb în lapte până se înmoaie. Se dau apoi prin sită deasă. In piureul obţinut se adaugă gălbenuşurile, untul şi zahărul şi se amestecă energic compoziţia obţinută. Când...
Read more »
Retete de post:Ciuperci cu maioneza de post
Ingrediente: 500 gr de ciuperci 1 cartof ulei sare 1 linguritza de mustar Mod de preparare: Se dau intr-un clocot cipercile (nu prea mult ca isi pierd vitaminele), se scurg, se racesc si se taie mic. Se fierbe cartoful, se raceste bine (sa fie chiar foarte rece), se piseaza ca de piure...Read more »
Salată de dovlecei
Ingrediente: 3 dovlecei 1 ceapă (după plac) 3 linguri ulei oţet (după gust) sare piper roşii mărar Mod de preparare: Se spalăşi se curăţă dovleceii, se taie bucăţi şi se punla fiert în apă sărată. După ce s–au muiat, se lasă să se scurgă şi să se răcească. Apoi se storc bine...Read more »
Retete de post:Orez cu rosii la cuptor
Ingrediente: 1 kg rosii 1 capatana usturoi 1 ceasca ulei 1 kg orez 3 ardei 1 legatura patrunjel 1 kg de masline negre Mod de preparare: Se indeparteaza coaja si semintele rosiilor si se taie marunt. Intr-o tava obisnuita, dupa ce se tapeteaza cu ulei, se pun jumatate din rosii. Se presara...Read more »
Linguinne a la peperonata
Ingrediente: 3 ardei grasi colorati 1 ceapa medie putin ulei pentru prajit 5 rosii medii 250 gr. paste linguinne Mod de preparare: Ardeii se pun la cuptor 20-30 min, se scot si se pun intr-o punga de hirtie sa se inmoaie. Se lasa 10 min, dupa care se taie si se goleste...Read more »
Prăjitură cu mere rase
Ingrediente: 6 mere 6 ouă 6 linguri zahăr 3 linguri pesmet 2 linguri făină 1 păhărel rom sirop din 2-3 linguri de zahăr unt pesmet pentru uns forma Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se pune făina puţin câte puţin, apoi se adaugă romul şi pesmetul. Se omogenizează bine...Read more »
Orez cu legume chinezesc
Ingrediente: 1 cana orez cu bob lung sau prefiert 2 ardei gras rosu 2 ardei gras galben 1 morcov 300g mazare 1cutie ciuperci 1 ou sare piper ulei de masline sos soia Mod de preparare: Orezul se fierbe in apa cu sare, se scurge, se clateste cu apa rece si se lasa la...Read more »
Salată de cartofi si scrumbie
Ingrediente: 400 g cartofi 2 cepe 1 scrumbie 50 g măsline 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare Mod de preparare: Se spală cartofii, se fierb, se curăţă de coajăşi se lasă să se răcească. Se taie apoi felii şi se amestecă cu scrumbia curăţată de oase, desăratăşi tăiată felioare subţiri, cu măslinele,...
Read more »
Prăjitură cu dovleac
Ingrediente: 250g dovleac 150g nucă 1 lămâie 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 250g făină 50 ml ulei 150g zahăr pudră Mod de preparare: Se curăţă dovleacul şi se dă pe răzătoarea mare. Nucile se pisează. Se amestecă uleiul cu zahărul pudră şi făina, apoi se adaugă nucile, dovleacul, bicarbonatul stins cu zeamă...Read more »
Pilaf de orez cu cartofi si ciuperci
Ingrediente: 2 cani de orez 1 cutie de ciuperci 2 cartofi 1 ceapa Mod de preparare: Orezul se spala ,ceapa se caleste, ciupercile se taie marunt si cartofii se taie in cuburi mici. Se amesteca toate si se pun intr-un vas termorezistent se adauga 6 cani de apa,sare si delikat si se...Read more »
Supă de tăiţei cu spinare de porc
Ingrediente: 1 kg spinare de porc 2 morcovi mari 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1/2 gulie 1 ceapă mică piper boabe sare 1 legătură pătrunjel verde 1 ţelină 3-4 l apă 100 g tăieţei Mod de preparare: Pui carnea la fiert în apă rece, iei spuma ori de câte ori se formează....Read more »
Vinegretă I
Ingrediente: 1 sfeclă roşie mică 3–4 cartofi mari 1 morcov o mînă de mazăre sau fasole boabe 1 castravecior acru 2 ouă răscoapte 1 ceapă 3 linguri ulei oţet (după gust) sare Mod de preparare: Se fierb separat sfecla, cartofii, morcovii şi mazărea sau fasolea. Se lasă să se răcească. Cartofii, morcovul şi...Read more »
Ciulama de miel
Ingrediente: 750 g carne de miel 2 linguri untură 1 ceapă 2 linguri făină sare Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi, se aşază într-o cratiţă şi se toarnă apă cît s-o acopere. Se adaugă o ceapă întreagăşi sare. Se spumeazăşi se lasă să fiarbă acoperit pînă este gata ceapa...Read more »
Mancare cu carnaţi de casa
Ingrediente: 2-3 cârnaţi de casă 1 ceapă tocată mărunt 1-2 căţei de usturoi zdrobit 1 linguriţă boia dulce de casă 400 g roşii conservate 2 linguri ulei Mod de preparare: Incingi uleiul într-o tigaie încapătoare şi prăjeşti cârnaţii timp de 10 minute la foc mic, pe fiecare parte, apoi îi scoţi. In...
Read more »
Retete de post:Tocanita de ceapa
Ingrediente: 6 cepe 4 buc. rosii 1 buc. morcov 3 catei de usturoi 1 legatura marar 1 pahar de ulei otet boia zahar sare piper Mod de preparare: Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste impreuna cu morcovul ras si cu boiaua. Cind ceapa s-a inmuiat, se adauga rosiile taiate marunt, otetul,...Read more »
Retete de post: Orez cu sos de masline
Ingrediente: 500 g orez 2-3 lingurite de vegeta 50 ml ulei + 2 linguri de ulei 2 cepe mari 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar condimente (oregano, maghiran, enibahar macinat, piper macinat, nucsoara) 500 g masline (negre sau verzi) 1 jumatate de lamaie 1 lingura de bulion 1 foaie de dafin ...Read more »
Retete de post:Paste cu ciuperci sau masline
Ingrediente: 500 g paste fainoase 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri ulei putin Delikat piper sare cimbru 2 linguri bulion 1 praf de zahar 1 cutie ciupercute 200 g masline Mod preparare: Ceapa se toaca marunt, usturoiul se toaca subtire, se calesc putin si se sting cu bulion si zeama...Read more »
Ciorbă de burtă cu gogoşari
Ingrediente: 1 kg burtă de vită 4 morcovi potriviţi 4 gogoşari din oţet 1 ceapă usturoi 2 gălbenuşuri sare 500 g smântână oţet cimbru foi de dafin piper ienibahar ardei iuţi la servit Mod de preparare: Cureţi şi speli bine burta, apoi o pui la fiert în 4 I de apă...
Read more »
Cum se prepara Cocktail Grasshopper (video)
Read more »Ardei grasi cu sos de rosii
Ingrediente: 0,5 kg ardei 1kg rosii 2 cepe medii ulei faina sare 1 ou Mod de preparare: Ardeii se coc, sau se prajesc un ulei. Se sareaza si se lasa la racit apoi se curata de pielita (sau nu). Rosiile se dau prin razatoare sau se taie cubulete. Se pun la fiert...Read more »
Pastă de carne si slănină afumată
Ingrediente: 600 g carne de porc afumată 200 g slănină afumată 3 cartofi sare piper 150 g smântână Mod de preparare: Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Carnea afumată şi slănina afumată le fierbi separat. După ce au fiert, cureţi cartofii şi îi dai prin maşina de tocat împreună...Read more »
Tort cu fructe si blat de nuci
Ingrediente: 3 căni nucă măcinată 1 şi 1/2 cană zahăr 1 şi 1/2 cană cu apă 3 linguri cacao 8 ouă 1 fiolă esenţă de rom şi una de vanilie 1 kg portocale 1 cutie compot de ananas 1/2 kg frişcă 1 pliculeţ gelatină transparentă Mod preparare blat: Intr-o cratiţă pui la...
Read more »
Retete de post:Musaca de macaroane cu ciuperci
Ingrediente: 500 g macaroane sau taitei lati 1 lingura de ulei 200 g mazare 2 morcovi 500 g ciuperci 1 ceapa mare 5 catei de usturoi 1 ceasca de ulei 0,5 kg rosii decojite sare piper busuioc cimbru 9 linguri de margarina 11 linguri de faina 8-9 cesti de apa 8-10 masline fara...Read more »
Tocana de masline
Ingrediente: 300 g masline 600 g rosii 1 praf de piper 1 telina 1 legatura de patrunjel verde 2 cepe 125 ml untdelemn 2 foi de dafin 400 ml apa fiarta cu Vegeta sare marar verde Mod de preparare: Maslinele se desareaza in apa fierbinte. Separat se inabusa in untdelemn ceapa tocata marunt...Read more »
Pilaf cu carnaţi de casa
Ingrediente: 8-9 cârnaţi de casă 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 4 ceşti apă sau zeamă de carne 1 lingură untură sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o prăjeşti în untură până capătă o culoare aurie. Tai felii subţiri 3-4 cârnaţi şi îi prăjeşti iu:e, apoi adaugi...Read more »
Fasole boabe cu maioneză
Ingrediente: 400 g fasole mare 1 ceapă mare sare piper maioneză din 2 ouă sfeclă (gogoşari, castraveciori) Mod de preparare: Se alege fasole mare, se spală, se moaie de cu seară în apă călduţă. A doua zi se scurge de apăşi se pune la fiert cu apă rece. După ce a dat un...Read more »
Salam de casa
Ingrediente: 10 kg pulpă vită 10 kg piept de vită 10 kg carne de porc 4-5 căpăţâni de usturoi 220 g sare piper după gust intestine groase boia (iute sau dulce) după preferinţă Mod de preparare: Tai pulpa de vită fâşii şi o aşezi într-o cratiţă, presari sare şi o laşi până...Read more »
Pateu de ficat cu mere
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg ficat 4-5 cepe 1/2 kg slănină 2-3 mere 2-3 gălbenuşuri sare piper Mod de preparare: Tai slănina felii şi o prăjeşti într-o cratiţă împreună cu ceapa tăiată în patru. Le căleşti puţin şi adaugi bucăţile de ficat pe care le înăbuşi împreună cu ceapa şi slănina. Dacă...
Read more »
Prăjitură cu banane şi lămâie
Ingrediente: 1 lingură unt pentru uns tava 300g făină 1 linguriţă praf de copt 75g zahăr 1 lingură coajă rasă de lămâie 1 ou 1 banană 150g brânză proaspătă de vaci 100g stafide 1 vârf de cuţit sare Ingrediente ornare: 100g zahăr praf,2 linguri suc de lămâie ,1linguriţă coajă rasă de lămâie ,1 ...Read more »
Ciorbă din carne de la borcan cu zdrenţe
Tai 2-3 cepe mărunt, le căleşti cu 4 cârnaţi şi 4 bucăţi de carne din borcan. Cârnaţii şi carnea le poţi tăia în două. Adaugi 3 l de apă, potriveşti gustul de sare, piper şi boia şi laşi să fiarbă pe foc mic. La sfârşit adaugi 2 ouă bătute bine în timp ce...Read more »
Cornuleţe fragede cu untură si smantană
Ingrediente: 400 g untură 400 g smântână 1 kg făină albă 1 pachet praf de copt 1 lămâie 1 linguriţă de sare rahat sau nucă Mod de preparare: Pui într-un castron untura pe care ai ţinut-o la temperatura camerei, adaugi smântână, pui cam 1/2 kg făină, praful de copt stins cu lămâie...Read more »
Carne de porc afumată cu cartofi
Ingrediente: 1 kg carne afumată 1 kg cartofi 1 foaie de dafin sare piper boabe 2 cepe 1 morcov 1 ţelină 1 ceaşcă de ulei 1 lingură de bulion Mod de preparare: Speli carnea şi o ţii câteva ore în apă rece. Scurgi apoi şi pui carnea la fiert în altă apă...Read more »
Bulion cu pateuri de carne
Ingrediente: 1,250 kg carne de vacă 3 l apă 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 1 foaie de dafin 2-3 boabe ienibahar sare Mod de preparare: Carnea, bine spălată, se pune la fiert cu apă rece. Se spu- mează, se adaugă zarzavatul curăţat şi tăiat în patru, ieni-baharul şi foaia...Read more »
Salată de scrumbii sărate cu ceapă
Ingrediente: 2 scrumbii mijlocii 3 cepe mari 100 g măsline 2–3 linguri ulei 2–3 linguri oţet Mod de preparare: Se despică scrumbiile pe burtă, se scot icrele sau lapţii şi se ţin în apă puţin călduţă timp de 5–6 ore. Se spală apoi în apă rece, se curăţă de pieliţă trăgînd–o de...
Read more »
Sos de ciuperci
Ingrediente: 1 pahar zeamă de carne sau apă cîteva ciuperci 1 lingură unt 1 linguriţă făină 1 linguriţă pătrunjel tocat 2-3 linguri smîntînă 2 linguri zeamă de lămîie sare Mod de preparare: Se curăţă, se spală, şi se taie felii subţiri cîteva ciuperci. Se pun la fiert cu zeama de carne sau...Read more »
Ciorbă rusească fără carne
Ingrediente: 3 l apă 1 morcov mic 1 pătrunjel mic 1 ceapă mare 1 mînă de fasole verde 1 sfeclă roşie mică 1/4 varză mică 2 ardei graşi 1 lingură unt sau untură 1 lingură mărar şi pătrunjel tocat 1/2 linguriţă făină sare 1 pahar smîntînă Mod de preparare: Morcovul, pătrunjelul şi...Read more »
Prăjitură aromată cu pere
Ingrediente: 125g margarina 125g zahăr 2 ouă 125g făină 50g pesmet 1 linguriţă praf de copt scorţişoară nucşoară cuişoare 2 pere mari 125g stafide 60ml lapte 2 linguri fulgi de migdale Mod de preparare: Se încălzeşte cuptorul şi se pregăteşte (unsă cu unt şi tapetată cu făină) o tavă rotundă cu diametrul...Read more »
Budincă de clătite cu brînză
Ingrediente: 1 kg lapte 3 ouă 3-4 linguri sifon 1/4 linguriţă sare 100 g unt sau untură 250 g smîntînă 150 g brînză frămîntată sau rasă făină cît cuprinde Mod de preparare: Se bat ouăle, se amestecă cu sifonul şi sarea, cu făina, apoi se adaugă laptele puţin cîte puţin, la fel ca...Read more »
Plăcintă canadiană cu dovleac
Ingrediente: 3 ouă 125g zahăr 500 g piure de dovleac 2 linguri făină 1linguriţă scorţişoară 1/2 linguriţă nucşoară 1 linguriţă ghimbir l/2 linguriţă enibahar 1/2 linguriţă cardamom 125 g nuci Mod de preparare: Ingredientele adăugate pe rând. Cordimentele se pisează cât mai fin, cu puţin înainte de a se folosi la prepararea...Read more »
Rulouri de şorici si carne tocată
Ingrediente: 6 picioare de porc 400 g carne tocată 100 g şuncă slabă 1 legătură pătrunjel ceapă puţină nucşoară 100 g ciuperci 25 g unt 200 ml sos de roşii sare piper Mod de preparare: Cureţi mai întâi picioarele de porc, le speli şi le pui la fiert în apă sărată, dar...Read more »
Paste cu cartofi
Ingrediente: 4 cartofi 2 cepe mijlocii 2 morcovi 1 ardei 2 rosii masline sare delicat Mod de preparare: Se fierb cartofii ca pentru piure.Se taie ceapa marunt si se prajeste. Se adauga peste ceapa, morcovul si ardeiul taiate cubulete. Se scot cartofii din apa si se pun la prajit peste compozitia cu ceapa,...Read more »
Salată de praz
Ingrediente: 5 fire de praz crude 1 legătură mărar 1 avocado 100 g măsline fără sâmburi 2 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Intr-un bol, se amestecă prazul tăiat rondele, mărarul tocat fin, avocado tăiat felii subţiri şi măslinele. Se condimentează cu ulei, suc de lămâie şi...Read more »
Banane flambate
Ingrediente: 6 banane 2 portocale 50g stafide 50g zahăr pudra 50g zahăr vanilat 100 ml rom 50g unt Mod de preparare: Se curăţă bananele şi se taie în lung. Se pun într-un vas termorezistent uns cu unt şi se rumenesc în cuptorul bine încins. Se adaugă în vas sucul de la cele...
Read more »
Sos de lapte (Béchamel)
Ingrediente: 1 1/2 pahar lapte 1 lingură făină 1 lingură unt proaspăt sare Mod de preparare: Sosul se poate prepara în două feluri: cu făină prăjită sau cu făină neprăjită. Cu făină prăjită. Se prăjeşte uşor făina în unt, se stinge cu lapte fierbinte turnînd cîte puţin şi amestecînd mereu ca să nu...Read more »