Retete simple:
Risotto copt cu lămâie, dovlecei şi busuioc
O reteta de risotto copt cu lamaie, dovlecei si busuioc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, dovlecei, orez, supa de legume, lamai si busuioc. Ingrediente: 4 linguri ulei de măsline 1 ceapă tocată 1 căţel de usturoi, tocat 500g de dovlecei, tăiaţi în felii 500g de orez pentru risotto 1,2 litri supă de legume,...
Read more »
Prăjitură cu mălai şi măr
O reteta de prajitura cu malai si mar din: unt, malai, faina, paine, lapte, oua, ulei de masline, smochine, stafide, mere, scortisoara, sare, portocale si lamai. Ingrediente: 1 cub de unt 100g de mălai 200g de făină 100g de pâine veche de 1-2 zile 500ml de lapte 3 ouă mari, bătute 50ml ulei de...
Read more »
Tagliatelle cu pui la grătar şi roşii
O reteta de tagliatelle cu pui la gratar si rosii din: piept de pui, coaja si suc de lamaie, tarhon, ulei de masline, rosii si tagliatelle. Ingrediente: 500g piept de pui fără piele coaja şi sucul de la 1 lămâie 1 lingură de tarhon, proaspăt tocat, sau 1 linguriţă de tarhon uscat 2 linguriţe...
Read more »
Salată de ouă cu ardei şi cu caşcaval Roquefort
O reteta de Salată de ouă cu ardei şi cu caşcaval Roquefort din: oua, ardei, ceapa, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, cimbru si cascaval. Ingrediente: 8 oua cate 2 ardei galbeni, rosii si verzi 1 ceapa de marime mijlocie zeama de la 2 lamai sare piper negru macinat 6 lingurite ulei...
Read more »
Chec cu migdale şi mac
O reteta de chec cu migdale si mac din: zahar brun, unt, oua, mac, pudra de migdale, portocala si sare. Ingrediente: 100g de zahăr brun 120g de unt, moale 5 ouă, albuşul separat de gălbenuş 160g de mac 100g pudră de migdale sau migdale măcinate într-un robot 1 portocală 1 praf de sare ...
Read more »
Piept de pui la cuptor în felii de pancetta, cu praz şi cimbru
Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui, cu piele cu tot. Curăţaţi şi spălaţi un fir mare de praz, înlăturaţi frunzele exterioare, apoi tăiaţi-l în felii de 0,5 cm. Puneţi-le în castronul cu pui, împreună cu frunzele de la câteva fire de cimbru proaspăt, 2-3 linguri de ulei...
Read more »
Capsune in aluat de foitaj
O reteta de capsune in aluat de foitaj din: aluat de foitaj, capsune, unt, migdale, galbenus, zahar si zahar praf. Ingrediente: 500 g aluat de foitaj 200 g capsune 30 g unt 1 lingura migdale sau nuci macinate 1 galbenus 40 g zahar 50 g zahar praf Mod de preparare: Topiţi untul şi...
Read more »
Chec din cartofi
O reteta de chec de cartofi din: dovlecel, cartofi, oua, faina, parmezan, ulei, lapte, smantana, praf de copt, marar si sare. Ingrediente: 1 dovlecel potrivit ca marine 2 cartofi 3 oua 100 g faina 60 g parmezan ras 2-3 linguri de ulei 50 ml lapte 3 linguri smantana 1 praf de copt 1 lingura...
Read more »
Biscuiţi albi
O reteta de biscuiti albi din: nuca de cocos, zahar, albusuri si sare. Ingrediente: 100g nucă de cocos deshidratată 60g de zahăr 2 albuşuri 1 praf de sare Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 180ºC şi se tapetează o tavă cu hârtie de copt. Albuşurile se bat uşor, cu un praf de...
Read more »
Reteta zilei: Supa de linte cu crutoane
O reteta de Supa de linte cu crutoane din: ceapa, unt, linte, supa de vita, chimen, sare, piper, paine alba, usturoi, ulei de masline, suc de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1 ceapa, tocata fin 4 linguri de unt 1 cana de linte, înmuiata peste noapte 5 cesti supa de vita de casă 1 linguriţă...
Read more »
Tarta din biscuiti
O reteta de tarta din buscuiti din: biscuiti, migdale, unt, smantana, zahar, galbenusuri, gelatina, branza de vaci si lamai. Ingrediente: 250 g biscuiti 50 g migdale sau nuci macinate 150 g unt 200 g smantana 400 g zahar 3 galbenusuri 20 g gelatina 400 g branza de vaci dulce sau crema de branza 5...
Read more »
Terina taraneasca
O reteta de terina taraneasca din: ceafa de porc, piept de porc, ficat de porc, prapure de porc, untura, ceapa, zahar, usturoi, rom, oua, smantana, sare de mare, piper, boia iute si frunze de dafin. Ingrediente: 400 g ceafa de porc, fara os 400 g piept de porc, fara piele si os 300 g...
Read more »
Cocktail Mokka Flip
O reteta simpla de Cocktail Mokka Flip din: galbenus, kahlua, creme de cacao, votca, cafea, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 1 galbenus 2 cl Kahlua 1 cl Creme de Cacao (brun) 2 cl votca 1 lingurita de cafea instanta 1 lingurita de zahar pudra 2 cl frisca lichida Mod de preparare: Mixam bine...
Read more »
Risotto milanese
Acesta este un risotto italian clasic. Se spune că primul risotto a fost preparat în oraşul Milano, pe vremea când Carol al V-lea l-a numit pe fiul său Duce de Milano, în anul 1535, cu acest act debutând cei 200 de ani de guvernare spaniolă a oraşului. De altfel, această mâncare seamănă uimitor cu...
Read more »
Pui la cuptor cu rosii cherry si sparanghel
Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui, cu piele cu tot. Adăugaţi 8 fire de sparanghel curăţate, 6 roşii cherry tăiate în două şi frunzele de la un fir de rozmarin proaspăt, plus un fir de rozmarin întreg. Amestecaţi totul cu un praf de sare, un praf de...
Read more »
Prajitura cu blat de biscuiti
O reteta de prajitura cu blat de biscuiti din: biscuiti, ciocolata neagra, unt, branza dulce de vaci, crema de branza, oua, zahar, smantana, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ghimbir si seminte de mac. Ingrediente: 250 g biscuiti 400 g ciocolata neagra de menaj 125 g unt 500 g branza dulce de vaci 250...
Read more »
Pui invelit
O reteta de pui invelit din: bacon, piept de pui, ciuperci, castraveti murati, busuioc, cimbru, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 12 felii de bacon piept de pui mare 4-5 ciuperci 2 castraveti murati busuioc, cimbru, tarhon (uscate) sare piper Mod de preparare: Fierbi pieptul de pui în apă cu puţină sare, îl dezosezi...
Read more »
Salată cu somon, avocado şi castravete
O reteta de salata cu somon, avocado si castravete din: fileuri de somon, avocado, castravete, frunze de salata mixta, menta, coaja si suc de lime, miere si ulei de masline. Ingrediente: 4 fileuri de somon, fără piele, de apoximativ 100g fiecare 3 avocado 1 castravete 1 pungă de 400g de frunze de salată mixtă...
Read more »
Prăjitură cu miere şi topping de migdale
O reteta de prajitura cu miere si topping de migdale din: unt, miere, zahar, migdale, faina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, iaurt, oua si fulgi de migdale. Ingrediente: 175g de unt uşor sărat, moale, plus extra pentru uns forma 85g de miere lichidă, plus 4 linguri pentru picurat deasupra şi extra pentru servit...
Read more »
Cocktail cu lamaie
O reteta simpla de cocktail cu lamaie din: zahar, ghimbir, rozmarin, zeama de lamaie, lamaie si votca. Ingrediente: 100 g zahar 1 bucata ghimbir (2 cm) 6 frunzulite rozmarin zeama de la 5 lamai 1 lamaie 375 ml lemon votca Mod de preparare: Amesteci zaharul cu ghimbirul taiat julien, rozmarinul si 350 ml...
Read more »
Dovlecei conservati
O reteta de dovlecei conservati din: dovlecei, frunze de telina, ceapa, otet, apa, sare grunjoasa, miere, boabe de piper si boabe de mustar. Ingrediente: 1 kg dovlecei foarte tineri si fragezi frunze de telina 2 cepe albe pentru solutia de conservare: 1 pahar otet de 9 grade 3 pahare apa sare grunjoasa neiodata (cate...
Read more »
Aripioare picante cu sos de brânză cu mucegai
O reteta de aripioare picante cu sos de branza cu mucegai din: unt, sos tabasco, otet alb, aripioare de pui, sare, piper, faina, ulei de floarea soarelui, telina, branza cu mucegai albastru, smantana, usturoi si boia de ardei dulce. Ingrediente: 4 linguri de unt 5 linguri de sos Tabasco, 1 lingură de oţet alb...
Read more »
Pui cu salata de spanac si capsune
O reteta de pui cu salata de spanac si capsune din: piept de pui, supa de pui, frunza de dafin, frunze de spanac, ceapa rosie, capsune, crutoane, sare, piper rosu, iaurt, otet si miere. Ingrediente: 600 g piept de pui 450 supa de pui sau legume 1 frunza de dafin 250 g frunze de...
Read more »
Piure de broccoli sau conopida
O reteta de piure de broccoli sau conopida din: broccoli sau conopida, smantana, oua, ceapa verde, nucsoara, sare, piper, pesmet, unt, faina, vin alb, sare si piper alb. Ingrediente: 400 g broccoli sau conopida 3 linguri smantana 2 oua 3 cepe verzi 1/2 lingurita nucsoara sare piper pesmet sos: 1 lingura unt 1 lingura...
Read more »
Piept de pui la cuptor cu cartofi
Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Curăţaţi o mână de cartofi, tăiaţi-i în cubuleţe de 2,5 cm şi puneţi într-o cratiţă cu apă rece şi sărată. Aduceţi la fierbere, lăsaţi cartofii să fiarbă câteva minute la foc mic, apoi scurgeţi-i şi lăsaţi-i să stea puţin în sită. Puneţi într-un bol o linguriţă cu vârf... Read more »
Cocktail cu rachiu de visine
O reteta simpla de Cocktail cu rachiu de visine din: suc de visine, rachiu de visine, zahar, zer si frisca. Ingrediente: 0,1 l suc de visine 2 cl rachiu de visine 1 lingura de zahar 15 cl zer rece 1 lingura de frisca lichida Mod de preparare: Mixam bine ingredientele la viteza mica...
Read more »
Budinca de broccoli cu brânză şi paste
O reteta de budinca de broccoli cu branza si paste din: penne, broccoli, unt, faina, lapte, mustar cu boabe si branza Cheddar. Ingrediente: 280g de penne 280g de broccoli, rupt în bucheţele 25g de unt 25g de făină obişnuită 300ml de lapte 1 lingură de muştar cu boabe 140g de brânză Cheddar maturată, dată...
Read more »
Omleta cu zucchini
O reteta de omleta cu zucchini din: zucchini, morcov, oua, smantana, cascaval, unt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 1 zucchini fraged 1 morcov mic 4 oua 4 linguri smantana 2 linguri cascaval ras 1 lingura unt patrunjel verde pentru decor sare piper Mod de preparare: Speli dovlecelul bine, îl tai felii subţiri...
Read more »
Paste cu sos de branza si pere
O reteta de paste cu sos de branza si pere din: paste, pere, unt, faina, lapte, cognac, piper alb, parmezan si sare. Ingrediente: 500 g paste scurte 4 pere mai mari 50 g unt 1 lingura faina 250 ml lapte 1 lingurita cognac 1/2 lingurita piper alb 100 g parmezan ras sare Mod...
Read more »
Pui cu lămâie şi cuşcuş cu dovlecei
O reteta de pui cu lamaie si cuscus cu dovlecei din: cuscus, supa de pui, ulei de masline, dovlecei, lamai si piept de pui. Ingrediente: 200g de cuşcuş 400ml supă de pui gata făcută 2 linguri ulei de măsline 4 dovlecei, daţi prin răzătoare 2 lămâi, una tăiată în jumătate şi cealaltă tăiată în...
Read more »
Retete pentru tine
Retete pentru tine: Mancare de cartofi cu mazăre O reteta de mancare de cartofi cu mazare din: pulpa de porc, cartofi, mazare, ceapa, marar, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 2 kg cartofi 300 g mazare 1 ceapa marar ulei sare Mod de preparare: Curăţă ceapa, tai-o în cubuleţe şi...
Read more »
Risotto con funghi
Orezul a fost introdus in Italia de către invadatorii arabi. La începutul Renaşterii, ei dezvoltaseră un mod propriu de a-l prepara, combinându-l cu ingrediente specifice zonei. Lunca fertilă a râului Po din Lombardia, în partea de nord a Italiei, este perfectă pentru cultivarea tuturor soiurilor de orez. Arborio şi carnaroli, două soiuri foarte fine...
Read more »
Plăcintă cu peşte şi cartofi gratinaţi
O reteta de placinta cu peste si cartofi gratinati din: cartofi, fileuri de cod, lapte, unt, praz, faina, patrunjel si mustar. Ingrediente: 300g de cartofi, tăiaţi în jumătăţi 250g fileuri de cod, fără piele (se pot folosi fileuri congelate) 300ml de lapte 50g de unt 1 praz, tăiat în felii subţiri 25g de făină...
Read more »
Cocktail Camel Juice
O reteta simpla de Cocktail Camel Juice din: lichior de cafea, rom, zeama de lamaie, cafea si frisca. Ingrediente: 2 cl lichior de cafea 2 cl rom 1 cl zeama de lamaie 3 cl cafea rece 2 cl frisca lichida Mod de preparare: Mixam ingredientele alcoolice cu zeama de lamaie si cafea, apoi...
Read more »
Rulouri din dovlecei cu legume
O reteta de rulouri din dovlecei cu legume din: dovlecei, morcovi, telina, ceapa verde, cascaval, telemea, smantana, pastarnac, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei 4 morcovi 1 telina 3 legaturi ceapa verde 150 g cascaval 50 g telemea 100 ml smantana 2 radacini de pastarnac 1 legatura marar verde sare piper ...
Read more »
Prajitura cu fructe si frisca
O reteta de prajitura cu fructe si frisca din: faina, oua, zahar praf, esenta de vanilie, unt, capsune, smantana, esenta de vanilie si sirop de fructe. Ingrediente: 240 g faina 8 oua 240 g zahar praf 1 lingurita esenta de vanilie 100 g unt umplutura: 800 g capsune 125 g zahar praf 800 ml...
Read more »
Piept de pui la cuptor cu dovleac cremos si ardei iute
Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Puneţi într-un castron un piept de pui, cu piele cu tot. Curăţaţi de seminţe şi tăiaţi felii o jumătate de ardei iute roşu proaspăt, puneţi feliile în castron împreună cu frunzele de la câteva fire de maghiran sau oregano proaspăt, un praf de sare şi unul de piper...
Read more »
Gratin de macrou afumat şi cartofi
O reteta de gratin de macrou afumat si cartofi din: cartofi, ceapa, unt, macrou, marar, smantana, supa de peste si crema de hrean. Ingrediente: 700g de cartofi, tăiaţi în cubuleţe de 3cm 1 ceapă mică, tăiată în felii subţiri 25g de unt 200g de macrou afumat 2 linguri de mărar tocat 150ml de smântână...
Read more »
Gogosele cu marar
O reteta de gogosele cu marar din: dovlecei, oua, faina, lapte dulce, amrar, sare si ulei. Ingrediente: 2 dovlecei fragezi 2 oua 4-5 linguri de faina 150 ml lapte dulce 1 lingura marar verde sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Speli dovleceii, îi cureţi de coajă şi îi tai felii mai groase,...
Read more »
Prajitura cu miere si fructe
O reteta de prajitura cu miere si fructe din: faina, miere, zahar, oua, bicarbonat, smantana, nuca, zahar praf vanilat, unt si cirese. Ingrediente: 300 g faina 120 g miere 120 g zahar 2 oua 1 lingurita bicabonat crema: 250 g smantana 300 g nuca macinata 200 g zahar praf vanilat 200 g unt ornare:...
Read more »
Budinca de carne cu varza murata
O retete de budinca de carne cu varza murata din: varza murata, carne tocata, oua, lapte, cascaval afumat, ceapa, pesmet, sare, piper si maghiran. Ingrediente: 1 kg varza murata 500 g carne tocata 5 oua 500 ml lapte 100 g cascaval afumat 2 cepe 3 linguri pesmet sare piper maghiran Mod de preparare:...
Read more »
Salata de ridichi cu sos de iaurt
O reteta de salata de ridichi cu sos de iaurt din: ridichi, iaurt, smantna, marar, usturoi, lamaie si sare. Ingrediente: 3 legaturi de ridichi pentru sos: 400 g iaurt natural 200 g smantana 1 legatura de marar 3 catei de usturoi 1 lamaie 1 lingurita cu sare Mod de preparare: Intr-un bol se...
Read more »
Briose de orez cu legume
O reteta de briose de orez cu legume din: orez, ulei de masline, morcov, mazare, cartof, dovlecel, sunca, smantana, oua, cascaval, faina, praf de copt, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g orez cu bobul lung 1 lingura ulei de masline 1 morcov 2 linguri mazare 1 cartof 1 dovlecel 150 g sunca...
Read more »
Paste mediteraneene cu busuioc
O reteta de Paste mediteraneene cu busuioc din: ardei, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, zahar brun, rosii, paste, busuioc si parmezan. Ingrediente: 2 ardei roşii, curăţaţi de seminţe, tăiaţi în bucăţi 2 cepe roşii, tăiate în sferturi 2 ardei iuţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi 3 căţei de usturoi, tocaţi grosier 1 linguriţă de...
Read more »
Salata de paste cu sos alb
O reteta de salata de paste cu sos alb din: paste, sunca de praga, ridichi, ceapa verde, galbenusuri, ulei, lamaie, smantana, marar si sare. Ingrediente: 200 g paste 200 g sunca de praga 4-5 ridichi 2 fire de ceapa verde pentru sos: 2 galbenusuri 200 g ulei 1 lamaie 2 linguri cu smantana marar...
Read more »
Cocktail Cafe Galliano
O reteta simpla de Cocktail Galliano din: brandy, galliano, cafea rece si frisca. Ingrediente: 2 cl brandy 2 cl Galliano 2,5 cl cafea rece 2 cl frisca lichida Mod de preparare: Mixam brandy-ul, lichiorul si cafea, apoi turnam bautura intr-un pahar mai mic si in final decoram cu frisca.
Read more »
Pui dulce acrisor la cuptor
O reteta de pui dulce acriosr la cuptor din: portocala, scortisoara, rozmarin, pui, ulei de masline, unt, ceapa rosie, telina, rosii uscate, vin, otet de vin rosu, stafide, seminte de pin si pancetta afumata. Ingrediente: o portocală tăiată în sferturi 2 batoane de scorţişoară, rupte în două 6 fire de rozmarin proaspăt 4 puişori...
Read more »
Retete de post: Salată de grau bulgur cu stafide şi fistic
O reteta de salata de grau bulgur cu stafide si fistic din: bulgur, stafide, morcovi, spanac, fistic, coaja de lamaie, otet din vin rosu si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: 200g de bulgur 75g de stafide 3 morcovi, daţi pe răzătoare 150g de spanac, tocat grosier 100g de fistic prăjit, tocat grosier coaja rasă...
Read more »
Carne de miel cu legume
O reteta de carne de miel cu legume din: carne de miel, ulei, sare, fasole verde, dovlecel, ceapa, rosie, pasta de rosii, usturoi, boia de ardei iute, piper, cimbru, rozmarin, busuioc si patrunjel. Ingrediente: 500 g carne de miel 2 linguri ulei sare 300 g fasole verde 1 dovlecel 1 ceapa 1 rosie bine...
Read more »
Salata vesela
O reteta de salata din: rosii, oua, ceapa verde, cascaval, mazare, sparanghel, crutoane, branza de vaci, zeama de lamaie, ulei, smantana si miere. Ingrediente: 500 g rosioare 4 oua fierte 1 legatura de ceapa verde 300 g cascaval 2-3 linguri cu mazare fiarta 2-3 fire de sparanghel fiert cateva crutoane pentru sos: 4 linguri...
Read more »
Retete pentru weekend #17
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Şniţel cu creson şi sos de mere picant O reteta de snitel cu creson si sos de mere picant din: unt,...
Read more »
Reteta zilei: Guacamole
O reteta de gucamole din: avocado, rosie, ardei, ceapa, usturoi, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 avocado, coapte 1 rosie curatata de seminte si tocata fin 1 ardei curatat de seminte si tocat fin 1 ceapa tocata fin 1 căţel de usturoi sucul de la 1 lamaie sare dupa gust piper ...
Read more »
Kefta de pui
O reteta de kefta de pui din: carne de pui, ardei capia, ceapa, usturoi, patrunjel verde, chimen macinat, piper negru, ienibahar, cimbru, seminte de caramom, boia iute, sare, coriandru si cuisoare. Ingrediente: 800 g carne de pui 1 ardei capia 1 ceapa 4-5 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita chimen macinat...
Read more »
Legume gratinate
O reteta de legume gratinate din: dovlecel, vanata, rosii, parmezan, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 vanata mica 4 rosii tari, bine coapte 50 g parmezan sau cascaval ras ulei pentru prajit sare piper Mod de preparare: Speli dovlecelul şi vânătă, le tai felii subţiri, le pudrezi cu sare şi le...
Read more »
Pui cu sos de lamaie
O reteta de pui cu sos de lamaie din: piept de pui, coriandru, suc de lamaie, iaurt natural, lamaie, frunze de coriandru, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de pui 1 lingurita coriandru macinat 2 linguri suc de lamaie 300 g iaurt natural degresat 1 lamaie 3 linguri frunze de coriandru tocate...
Read more »
Retete de post: Fasole albă cu ceapă coaptă şi roşii
O reteta de fasole alba cu ceapa coapte din: ceapa rosie, ulei de masline, usturoi, frunze de rozmarin, rosii cherry, fasole alba, otet balsamic si parmezan. Ingrediente: 2 cepe roşii medii ulei de măsline 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 15g frunze de rozmarin, tocate 300g de roşii cherry, tăiate în jumătăţi 2 x...
Read more »
Cod cu legume
O reteta de cod cu legume din: fileuri de cod, telina, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, unt, lapte, suc de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 6 tulpini de telina 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 lingurita ghimbir 2 linguri unt 1 lingura lapte 2 linguri suc de lamaie sare...
Read more »
Salată de pui la grătar cu maioneză
O reteta de salata de pui la gratar cu maioneza din: ceapa rosie, otet de vin alb, paine, ulei de masline, aprmezan, pulpe d epui, maioneza, busuioc si salata. Ingrediente: ½ ceapă roşie, tăiată fin oţet din vin alb ½ pâine ţărănească ulei de măsline 30g de parmezan, ras 6 pulpe de pui, dezosate,...
Read more »
Galuste de peste cu orez
O reteta de galuste de peste cu orez din: file de peste, albusuri, coriandru, iaurt, ceapa, orez, sare, piper, tarhon, supa de pui, faina, iaurt si smantana. Ingrediente: 750 g file de peste – cod, merluciu, pangasius 2 albusuri 1/2 lingurita coriandru macinat 150 ml iaurt natural 1 ceapa tocata marunt 400 g orez...
Read more »
Lasagna simplă
O reteta de lasagna simpla din: mozzarella, foi de lasagna, parmezan, ulei de masline, ceapa, usturoi, ierburi, frunze de dafin, carne tocata de vita, rosii in bulion, vin rosu, unt, faina, lapte si nucsoara. Ingrediente: 250g de mozzarella, scursă de apă şi dată prin răzătoare 18-20 foi de lasagna 85g de parmezan, ras pentru...
Read more »
Supă de spanac cu smântână, parmezan şi crutoane
O reteta de supa de spanac cu smantana, parmezan si crutoane din: varza kake, spanac, gulie, morcovi, cartofi, usturoi, ceapa, bacon afumat, ulei, vin alb, supa de legume, zeama de lamaie, sare, piper, crutoane, unt, smantana si parmezan. Ingrediente: 300 g varza kake 100 g spanac 100 g gulie 80 g morcovi 200 g...
Read more »
Friptura de porc rulata
O reteta de friptura de porc rulata din: carne de porc, mustar, legume, verdeata, ceapa, usturoi, unt, boia, vin rosu, supa, amidon, sare si piper. Ingrediente: 900 g carne de porc fara os, piesa intreaga gata rulada si legata o lingura mustar 100 g legume pentru supa 20 g verdeata de supa o ceapa...
Read more »
Ruladă de curcan umplută cu spanac
O reteta de rulada de curcan umpluta cu spanac din: piept de curcan, spanac, usturoi, ceapa, unt, sare, piper, mustar, ulei, ceapa rosie, frunza de dafin si supa de pui. Ingrediente: 800 g piept de curcan (o bucata intreaga, pentru rulada) 600 g spanac 2 catei de usturoi 1 ceapa 2 linguri unt sare...
Read more »
Carbonara cu bacon afumat
O reteta de carbonara cu bacon afumat din: paste, unt, bacon afumat, salata, smantana, sare, piper si cascaval. Ingrediente: 400 g paste 100 g unt 200 g bacon afumat o salata verde sau rosie 150 ml smantana sare piper 200 g cascaval Mod de preparare Se pun pastele să fiarbă în apă cu...
Read more »
Placinta cu foi din clatite si caise
O reteta de placinta cu foi din clatite si caise din: faina, sare, ou, lapte, ulei de palmier, sirop, suc de portocale si caise. Ingrediente: pentru aluat: 50 g faina de cozonac putina sare 1 ou 150 ml de lapte ulei de palmier pentru decor: 60 de ml de sirop din orice compot la...
Read more »
Somon in sos de vin
O reteta de somon in sos de vin din: file de somon, vin alb, piper, sare, lamai, rozmarin, sparanghel, ciuperci, cartofi, unt, rosii, patrunjel verde si sos de mustar cu hrean. Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml vin alb dulce piper boabe alb si rosu sare 2-3 lamai o crenguta rozmarin verde...
Read more »
Cheesecake cu caise
O reteta de cheesecake cu caise din: caise, portocale, iaurt, gem de caise, alune, jeleu, biscuiti integrali si unt. Ingrediente: 1/2 kilogram jumatati de caise cu tot cu coaja 6 portocale 75 ml iaurt degresat gem de caise o lingura de alune injumatatite jeleu pentru blatul de biscuiti: 125 de grame de biscuiti integrali...
Read more »
Ceafa de porc cu morcovi
O reteta de ceafa de porc cu morcovi din: ceafa de porc, sare, piper, cimbru, vin roze, ulei de floarea soarelui, unt, morcovi, patrunjel verde, orez si ulei de masline. Ingrediente: 800 g ceafa de porc sare piper cimbru verde si uscat 100 ml vin roze 4 linguri ulei de floarea soarelui 50 g...
Read more »
Crema de urzici
O reteta de crema de urzici din: urzici, sare, faina, unt, usturoi verde si smantana. Ingrediente: un kg urzici sare 2-3 lingurite faina 100 g unt 1-2 legaturi usturoi verde 200 g smantana Mod de preparare: Se curăţă urzicile cu mare atenţie să nu se strecoare şi codiţe printre ele şi se spală...
Read more »
Mancare cu ciuperci si rozmarin
O reteta de mancare cu ciuperci si rozmarin din: ciuperci, jumari, pulpa de porc, unt, ulei de masline, ceapa, sare, piper, lapte, faina, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 800 g ciuperci 10 jumari 500 g pulpa de porc 100 g unt 2-3 lingurite ulei de masline o legatura ceapa sare piper 200 ml lapte 2...
Read more »
Gogosele cu caise
O reteta de gogosele cu caise din: branza dulce, faina, oua, sare, suc de lamaie, caise, zahar cubic si paine integrala. Ingrediente: pentru gogosi: 400 g de branza dulce 150 g de faina pentru aluaturi 2 oua putina sare suc de lamaie pentru umplutura: 1 kg de caise zahar cubic paine integrala uscata si...
Read more »
Chiftelute cu humus
O reteta de chiftelute cu humus din: carne tocata de curcan, ou, sare, piper, humus, patrunjel, ceapa, rosii, ulei de masline, usturoi, grau incolitit, zeama de lamaie si otet balsamic. Ingrediente: 400 g carne tocata de curcan un ou sare piper 200 g humus 2 legaturi patrunjel o legatura ceapa pentru salata: 4 rosii...
Read more »
Salata de caise cu porc
O reteta de salata de caise cu porc din: carne de porc, compot de caise, otet, mustar, salata verde, caise, cirese, ceapa si alune. Ingrediente: 1 kilogram de carne de porc slaba 1 cutie compot de caise 1/4 ceasca de otet 2 linguri de mustar natural o punga de mix de salata verde 1...
Read more »
Tarta cu mere si scortisoara
O reteta de tarta cu mere si scortisoara din: unt, ulei, sare, faina, iaurt, mere, zahar, zahar vanilat, scortisoara, stafide si coaja rasa de lamaie. Ingrediente: 200 g unt 3 linguri ulei un praf de sare 500 g faina 100 g iaurt pentru umplutura: 12 mere mari 200 g zahar un plic vanilat 2...
Read more »
Miel cu sofran, caise si cuscus
O reteta de mile cu sofran, caise si cuscus din: ulei de masline, carne de miel, piper, ceapa, suc de portocale, usturoi, coriandru, sofran, morcovi, caise, menta si cuscus. Ingrediente: o lingurita de ulei de masline 1 kg carne de miel taiate in cubulete piper ceapa 1/4 ceasca de suc de portocale usturoi coriandru...
Read more »
Tocanita cu sos picant
O reteta de tocanita cu sos picant din: muschi de porc, rosii, ardei, carnati de casa, sare, ardei iute, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, piper si patrunjel. Ingrediente: 800 g muschi de porc un kg rosii moi 4 ardei rosii 2 carnati de casa sare 2 ardei iuti 2-3 legaturi ceapa o legatura...
Read more »
Piept de curcan umplut cu caise
O reteta de piept de curcan umplut cu caise din: piept dee curcan, orez salbatic, caise, alune prajite, rozmarin, usturoi, unt, ulei de masline extravirgin, mustar, sparanghel, scortisoara, ulei de cocos si suc de caise. Ingrediente: 4 bucăţi de piept de curcan 100 g de orez sălbatic 4 caise o linguriţă de alune prăjite...
Read more »
Ciorba de legume
O reteta de ciorba de legume din: cartofi, ceapa, ardei, morcovi, ulei de floarea soarelui, leustean, sare, piper, bors, oua si smantana. Ingrediente: 5 cartofi 2-3 cepe (alba si rosie) 1-2 ardei 2 morcovi 2-3 linguri ulei de floarea soarelui o legatura de patrunjel 3-4 frunze de leustean sare piper 500 ml bors 2-3...
Read more »
Penne cu ardei copţi, ceapă şi vermut
O reteta de penne cu ardei copti, ceapa si vermut din: unt, ulei de masline extravirgin, ceapa verde, ardei grasi, vermut, penne, branza feta, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 2 linguri unt nesarat 2 linguri de ulei de masline extravirgin 8 cepe verzi, taiate rondele (inclusiv frunzele) 6 ardei grasi taiati in fasii lungi...
Read more »
Salata cu fileuri de peste
O reteta de salata cu fileuri de peste din: fileuri de peste, oua, faina, salata verde, rosii, ulei, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de salau sau pangasius 2 oua 3 linguri cu faina 1 salata verde 1 lamaie cateva rosioare ulei sare piper Mod de preparare: Bate bine ouăle cu făina până...
Read more »
Supa crema combinata
O reteta de supa crema combinata din: mazare, spanac, ceapa, oase, salata verde, cartofi, lapte, unt, telina, patrunjel, morcovi, pastarnac, oua, orez si sare. Este o supă bogată în vitamine şi hrănitoare. Ingrediente: 500 g mazare 100 g spanac 100 g ceapa 800 g oase 100 g salata verde 100 g cartofi 200 ml...
Read more »
Cod gratinat
O reteta de cod gratinat din: fileuri de cod, cartofi, morcov, ardei, ceapa, usturoi, rosii cherry, vin alb, ulei de masline, unt, lamaie, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod 1 cartofi 1 morcov 1 ardei galben 1 ceapa alba 2 catei de usturoi 4-5 rosii cherry 200 ml vin alb...
Read more »
Inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze
O reteta de inghetata cu ciocolata, struguri si coacaze din: lapte, galbenusuri, zahar vanilat, frisca, ciocolata alba, unt, albus, zahar, struguri si coacaze. Ingrediente: 475 ml lapte 6 gălbenuşuri 100 g zahăr 2 plicuri cu zahăr vanilat 250 ml frişca lichida Pentru decor: 100 g ciocolată albă 50 g unt 1 albuş 100 g...
Read more »
Retete culinare de tot felul
Retete culinare de tot felul: Caise cu portocale O reteta delicioasa de caise cu portocale din: caise uscate, suc de portocale, praf de vanilie, scortisoara, coaja de portocala, migdale, coniac, portocala si frunze de menta. Ingrediente: 200 g caise uscate 400 ml suc de portocala 1/4 lingurita praf de vanilie un varf de...
Read more »
Supă salsa
O reteta de supa salsa din: rosii, ceapa rosie, usturoi, zahar, suc de lime, coriandru si chipsuri. Ingrediente: 5 roşii coapte (aproximativ 300g), tăiate în bucăţi 1 ceapă mică roşie, tocată 1 căţel de usturoi, tocat ½ linguriţă de zahăr sucul de la 1 lime 1 mână de coriandru, tocat chipsuri tortilla, pentru servit...
Read more »
Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta
O reteta de Cheesecake cu ciocolată albă şi ricotta din: unt, biscuiti, amaretto, ulei de floarea soarelui, gelatina, ciocolata alba, lapte, ricotta, frisca, zahar pudra, oua, fulgi de ciocolata alba, seminte de rodie si zahar pudra. Ingrediente: pentru blat: 50g de unt topit 150g de biscuiţi digestivi 50g de biscuiţi Amaretto ulei de floarea-soarelui,...
Read more »
Bors cu gaina
O reteta de bors cu gaina din: gaina, apa, bors, patrunjel, loboda, sare si fidea. Ingrediente: 1 gaina medie 1 l apa 1 l bors 1 mana de patrunjel 1 legatura loboda 1 varf de cutit de sare 200 g fidea Mod de preparare: Cureti gaina, o speli si o pui la fiert...
Read more »
Paste cu verdeţuri şi usturoi
O reteta de paste cu verdeturi si usturoi din: ulei de masline, praz, usturoi, frunze de spanac, smantana, paste si branza cu mucegai. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 3 tulpini de praz, tăiate în felii subţiri 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 250g frunze de spanac, rupte în fâşii, dacă sunt mari 200ml...
Read more »
Cocktail Amaretto Cup
O reteta simpla de Cocktail Amaretto Cup din: amaretto, frisca si cafea. Ingrediente: 4 cl Amaretto 5 cl frisca lichida 10 cl cafea Mod de preparare: Mixam bine ingredientele cu gheata in shaker, apoi turnam bautura in ceasca.
Read more »
Rata in sos aromat
O reteta de rata in sos aromat din: rata, vin rosu, caise confiate, bacon, scortisoara, cuisoare, coniac, unt, rozmarin, cimbrisor, sare si piper. Ingrediente: 1 raţă 100 ml vin roşu 100 g caise confiate 150 g bacon 1 baton de scorţişoară 2 cuişoare 50 ml coniac 100 g unt 2 crenguţe cu rozmarin 1...
Read more »
Cartofi cu roşii şi mozzarella gratinată
O reteta de cartofi cu rosii si mozzarella gratinata din: cartofi, rosii, mozzarela, supa de legume, sare, piper, unt si frunze de busuioc. Ingrediente: 600 g cartofi fierţi 400 g roşii întregi decojite 200 g mozzarella 400 ml supă de legume sare piper măcinat 1 lingură unt unt pentru uns forma frunze de busuioc...
Read more »
Supă de linte si morcovi, cu smântână
O reteta de supa de linte si morcovi cu smantana din: morcovi, ceapa verde, unt, linte rosie, supa de legume, usturoi, sare, piper, iaurt, smantana si verdeturi. Ingrediente: 250 g morcovi 3 cepe verzi 2 linguri unt 70 g linte rosie 500 ml supa de legume 1 catel de usturoi sare piper macinat 150...
Read more »
Friptură de porc cu sos, morcovi şi piure de cartofi
O reteta de friptura de porc cu sos, morcovi si piure de cartofi din: carne de porc, sare, piper, ulei de masline, unt, supa de carne, amidon, morcovi, cartofi, galbenusuri de ou, nucsoara si unt. Ingrediente: 800 g carne de porc (cotlet, fara os) sare piper macinat 2 linguri ulei de masline 20 g...
Read more »
Fougasse cu ceapă roşie, roşii cherry şi rozmarin
O reteta de Fougasse cu ceapă roşie, roşii cherry şi rozmarin din: faina, drojdie, sare, zahar, apa, ulei de masline, ceapa rosie, rosii cherry, rozmarin si sare grunjoasa. Ingrediente: 500g de făină pentru pâine albă 7g de drojdie 2 linguriţe de sare 1 linguriţă de zahăr 350ml de apă fierbinte, cât să poţi ţine...
Read more »
Crochete cu sunca
O reteta de crochete cu sunca din: orez, oua, cascaval, sunca de pui, parmezan, faina, smantana, nucsoara, pesmet picant, sare, piper si ulei. Ingrediente: 200 g orez cu bobul lung 2 oua 50 g cascaval ras 100 g sunca de pui 100 g parmezan ras 3 linguri faina 1 lingura smantana 1 praf de...
Read more »
Antreu bicolor
O reteta de antreu bicolor din: somon afumat, cartofi, patrunjel, unt, smantana, orez, lapte, rosii uscate si sare. Ingrediente: 100 g somon afumat 500 g cartofi 1 legătură de pătrunjel 200 g unt 100 g smântână 1 ceşcuţă cu orez cu bob lung 1 ceşcuţă cu lapte 1 ceapă, câteva roşii uscate sare ...
Read more »
Plăcintă cu stafide, sos de miere si friscă
O reteta de placinta cu stafide, sos de miere si frisca din: biscuiti cu unt, unt, stafide, rom, oua, zahar, zahar vnailat, branza, coaja si zeama de lamaie, praf de copt si amidon. Ingrediente: 200 g biscuiti cu unt 75 g unt 80 g stafide 10 ml rom 4 oua 200 g zahar 1...
Read more »
Supă de ceapă coaptă cu brânză de capră
O reteta de supa de ceapa coapte cu branza de capra din: ceapa, ulei de masline, supa de legume, mustar, marmite, patrunjel, paine si branza de capra. Ingrediente: 800 g de ceapa, taiata in felii 4 linguri ulei de masline 1 litru supa de legume gata facuta 1 lingura de mustar cu boabe 1...
Read more »
Aperitive cu pasta de peste
O reteta de aperitive cu pasta de peste din: file de cod, gelatina, file de somon, albusuri de ou, smantana, marar, sare, piper, paine neagra si marar. Ingrediente: 450 g file de cod 6 foi de gelatina alba 150 g file de somon 2 albusuri de ou 300 g smantana 2 linguri marar tocat...
Read more »
Terina cu ardei copt
O reteta de terina cu ardei copt din: orez, oua, ardei grasi, ceapa , supa, unt, ulei de masline, nucsoara, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lunguiet 2 oua 4 ardei grasi rosii 1 ardei gras galben 1 ceapa alba 2 l supa strecurata de legume 50 g unt 3...
Read more »