Retete culinare:
Stufat dobrogean din carne de vită
Ingrediente: 700 g came de vită 500 g ceapă verde 300 g usturoi verde 3 legături de verdeaţă 200 g roşii 1/2 lingură de făină sare piper 100 g ulei 1 pahar vin Murfatlar Mod de preparare: Carnea se taie în 12 bucăţi egale. Se înăbuşă în ulei şi se aşază...Read more »
Muşchi cu ciuperci cu foitaj cu garnitură de cartofi ducesa, ciuperci prăjite pe crutoane şi salată brezată
Ingrediente: 1,200 kg muşchi de vacă mai subţire 500 g ciuperci 6-8 bucăţi salată verde 80 g şuncă crudă 300 g cartofi 3 gălbenuşuri sare piper nucşoară 250g unt 200 g aluat 8-10 crutoane rotunde mici prăjte 1/2 lingură de făină 1 legătură de mărar Mod de preparare: Muşchiul se curăţă...Read more »
Muşchi la frigare cu garnitură de legume şi salată
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 40 g unt sare piper cimbru Mod de preparare: Muşchiul se curăţă de pieliţă, se leagă de frigare cu sarmă subţire şi se sărează. Se invirteşte in jurul jarului încins circa 40 minute. Pe parcurs se unge cu unt. Cînd este gata se presară cimbru...Read more »
Tort de fasole
Ingrediente: 250 g fasole fiartă 4 ouă 200 g zahăr 2 linguri unt proaspăt 1 lingură cacao 1 lingură pesmet 2 linguri rom Mod de preparare: Se freacă fasolea fiartă, scursă bine de apă şi trecută prin sită, cu gălbenuşurile, zahărul şi untul proaspăt, făcut spumă. Când totul este bine amestecat...Read more »
Guguluf
Ingrediente: 4 ouă 400 g făină 2 linguri zahăr 25 g drojdie 175 g unt proaspăt 2 linguri lapte vanilie 1/2 linguriţă sare 50 g stafide 1 lingură rom unt pentru uns forma 100 g migdale sau nuci Mod de preparare: Este o prăjitură uşor de făcut, dar pentru ca să...Read more »
Antricoate la grătar cu garnitură de dovlecei, cartofi prăjiţi, crochete de spanac şi sos spaniol
Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă 500 g dovlecei cu floare 1,500 kg de spanac 400 g cartofi 80 g unt sare piper nucşoară 2 ouă 1 lingură de făină 2 fileuri anşoa 10 midii sau scoici 1/2 pahar de lapte puţin mujdei ulei pentru prăjit crochetele şi cartofii Mod de...Read more »
Antricoate la grătar Mirabeau cu garnitură de file de anşoa, tarhon, măsline, lămaie şi cartofi pai
Ingrediente: 1,100 kg antricoate de vită 6 bucăţi de anşoa 1/2 legătură de tarhon 1/2 lămîie 100 g măsline 500 g cartofi ulei pentru prăjit cartofii sare piper Mod de preparare: Antricoatele se frig le grătar încins, uns un pic cu grăsime şi se aşază pe un platou. Deasupra lor se...Read more »
Roşii cu carne de vită
Ingrediente: 700 g carne de vită 3 cepe 150 g ulei 1 1/2 kg roşii sare 1 linguriţă făină 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în ulei, apoi se pune făina care se rumeneşte puţin. Se stinge cu apă apoi se dă...Read more »
Spanac cu carne vită
Ingrediente: 700 g carne, de vita 1,500 kg spanac 120 g ulei 500 g roşii 1 ceapă sare piper zeamă de lămaie 1 lingură de făină Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi şi se înăbuşă în ulei. Cand este gata se scoate şi, in grăsimea rămasă, se face un sos...Read more »
Sărmăluţe moldoveneşti din carne de vită cu garnitură de mămăliguţă
carne de vacă 200 g costiţă afumată 100 g afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 50 g orez 1 jelie dc franzelă 1 ou 300 g roşii sau 1 lingură de bulion pastă 100 g untură 3 kg-varză acră sau dulce 300 g mălai 200 g smantană Mod...
Read more »Sote din carne de vită picant cu garnitură de cartofi natur
Ingrediente: 800 g came de vacă 60 g unt sau ulei 3 cepe sare piper cayenn sau boia iute 300 g castraveţi muraţi 1 lingură de bulion pastă 300 g roşii 600 g cartofi 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Carnea se taie cuburi mai mari, se sărează puţin şi...Read more »
Tort ieftin
Ingrediente: 3 ouă 1 lingură unt proaspăt 1 pahar zahăr 1 pahar făină 1 pahar lapte 2 linguri marmeladă Ingrediente pentru crema de nuci: 200 g nuci, 100 g lapte, 50 g zahăr, 1 gălbenuş, vanilie, rom. Mod de preparare: Se freacă o lingură de unt proaspăt cu un pahar...Read more »
Sos catalan
Ingrediente: 4 linguri sos brun de vînat 1/2 pahar vin 40 g măsline 150 g bureţi verdeaţă 40 g ulei sare 1 lingură jeleu de coacăze Mod de preparare: Bureţii se spală şi se toacă mărunt, se sărează ,apoi se sotează în ulei cu măslinele date prin maşina de tocat fină. Se fierb...Read more »
Mere pe canapea
Ingrediente: 12 mere mijlocii 12 feliuţe de pâine 50 g unt proaspăt zahăr Ingrediente sirop: 150 g zahăr, 1 pahar apă. Mod de preparare: Se curăţă merele, se scobesc la mijloc şi pe măsură ce sunt curăţite, se pun în apă rece ca să nu se înegrească. Se taie pâinea felii....Read more »
Sărmăluţe din carne de vită în foi de spanac a la Reghin
Ingrediente: 1,200 kg foi mari de spanac 500 g carne de vita 80 g orez 3 ouă 2 felii de franzelă 3 fire de ceapă verde 3/4 l supă 1 lingură de făină 4 linguri dc smîntînă 100 g unt Mod de preparare: Foile de spanac se opăresc şi se aşază...Read more »
Muşchi la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci, fasole sotată şi sos Madera
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 50 g ulei 60 g unt sare piper 300 g ciuperci 8 coşuleţe coapte din joitaj 1/2 ceapă 400 g fasole fidea 300 g cartofi 1 ou nucşoară 2 linguri de smantana 1 legătură de mărar Mod de preparare: Muşchiul se frige cu sare şi...Read more »
Rasol din carne de vită cu garnitură de legume şi sos de hrean
Ingrediente: 1,700 kg rasol alb cu oase de sită sare piper boabe 30 g hrean ras 250 g morcovi 250 g ţelină 7 50 g albitură 2 cepe 50 g unt lingură de făină 1 lingură oţet de vin puţin zahăr 1 lingură de smantană cîţiva cartofi 1 varză albă mică ...Read more »
Frigărui de muşchi de vită şi piept de giscă cu sos de muştar, ouă şi ceapă
Ingrediente: 1,200 kg muşchi de vaca 450 g piept de gîscă sare piper cimbru 3 salate verzi 100 g ulei 1 legătură de mărar 1 fir ceapă verde 2 ouă 1/2 linguriţă de muştar puţin zahăr 12 frigărui zeamă de lămaie Mod de preparare: Muşchiul se taie bucăţi egale, pieptul felii...Read more »
Sos bordelez de raci
Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 1/2 pahar vin 60 g unt de raci 1/4 lingură făină sare piper alb boia 3 linguri fond de peşte 2 linguri smîntînă Mod de preparare: Ceapa se toacă şi se pune la foc cu vinul. Cînd a scăzut la un sfert se pun untul de raci, făina şi...Read more »
Cum se prepara Cocktail Mandeville (video)
Ingrediente: 25 ml light rum 25 ml dark rum 10 ml anise-flavoured liqueur ½ lemon juice 1 dash of grenadine 25 ml coca cola Ice cubes 1 shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 long-ball glass 1 bar spoon or...
Read more »
Pască umplută cu branză
Ingrediente: 70 g margarină (unt) 120 g făină 70 g zahăr 1 gălbenuş fiert 1 gălbenuş crud Mod de preparare: Din aceste ingrediente vei face un aluat pe care îl împărţi în două. O parte o vei întinde pe fundul unei tăvi rotunde (de tort), iar cealaltă pe pereţii tăvii până aproape...Read more »
Macrou in sos de rosii
Ingrediente: 4 bucăţi macrou 5-6 roşii 5-6 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper condimente ulei 2-3 linguri făină Mod de preparare: Macroul curăţat şi spălat îl tai în bucăţi de 3-4 cm. Le sărezi, le dai prin făină şi le aşezi într-o tavă cu ulei. Opăreşti roşiile, le decojeşti, le...
Read more »
Muşchi umplut cu ficat şi carne cu garnitură de andive brezate, ciuperci umplute, cartofi prăjiţi şi sos Madera
Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 200 g ficat de porc 200 g came de porc 1 ou sare piper o felie franzelă 12 ciuperci mari 500 g andive 1 fir de praz 400 g cartofi 80 g unt ulei de prăjit cartofi Mod de preparare: Muşchiul se curăţă şi se...Read more »
Chec cu rahat
Ingrediente: 2 ouă 280 g făină 200 g zahăr 150 g ulei 150 g lapte 1/2 linguriţă bicarbonat 4-5 bucăţi rahat 1/2 pahar nuci amestecate cu stafide coajă de portocale din dulceaţă unt pentru uns forma Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul până ce volumul creşte simţitor. Se adaugă...Read more »
Antricoate mexicane la tigaie cu ouă jumări cu garnitură de legume natur
Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă mici (7 bucăţi) 5 ouă 2 fire de ceapă verde 1/2 legătură de mărar 1/2 legătură de pătrunjel 4 fileuri de anşoa 200 g morcovi 200 g mazăre 200 g fasole fidea 1 conopidă mică 120 g unt 2 linguri de lapte Mod de preparare: Antricoatele...Read more »
Sos creol
Ingrediente: 4 căţei usturoi sare şofran 40 g capere 2 bucăţi de anghinare 1 legătură verdeaţă 60 g unt 80 g şuncă 3 linguri sos spaniol 1/4 lingură făină 1/2 pahar vin roşu 1 lingură bulion de roşii Mod de preparare: Usturoiul tocat se sotează în unt cu făină, se pune...Read more »
Antricoate la grătar cu garnitură de ardei umpluţi cu ouă, roşii in pesmet şi găluşte de cartofi sarbeşti
Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vită 8 ardei graşi 6 ouă 250 g ficat de porc sau de pasăre 300 g cartofi 1 legătură de pătrunjel sare piper 8 roşii 4 căţei de usturoi 120 g unt 1/2 ceapă 150 g pesmet de casă 2 linguri făină puţin zahăr puţină brînză rasă...Read more »
Sos de ciuperci
Ingrediente: 300 g ciuperci 1 ceapă 1/2 lingură făină 80 g unt 1/2 pahar vin 1/4 1 supă 1 lingură bulion pastă 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Ciupercile se spală bine şi se taie julien scurt. Se sotează în unt cu ceapa tocată, se adaugă făina, apoi supa,...Read more »
Sos Charcutiere
Ingrediente: 100 g file afumat 1 ceapă 3 castraveciori în oţet 1/2 legătură pătrunjel 40g unt piper 1/2 pahar vin 4 linguri sos spaniol 1 pahar supă Mod de preparare: Ceapa tocată se sotează cu unt, apoi sc adaugă sosul spaniol, vinul piperul, puţin zahăr şi 1 pahar supă. Se fierbe...Read more »
Muşchi la cuptor garnitură de varză şi pilaf de roşii
Ingrediente: 1 kg muşchi de vacă 400 g ciolan de porc afumat 1,500 kg varză creaţă 180 g orez 400 g roşii cimbru 1/4 lingură de făină 1 ardei iute sare 1 legătură de mărar 80 g unt sau ulei 1 lingură dc oţet de vin 2 linguri de smantană 1 pahar...Read more »
Chec cu stafide
Ingrediente: 5 ouă zahăr cât cântăresc ouăle aceeaşi cantitate de făină şi de stafide amestecate cu nuci sau cu migdale coajă de lămâie unt pentru uns forma Mod de preparare: Se bat bine cinci ouă întregi cu atât zahăr cât cântăresc ouăle. Se adaugă încet aceeaşi cantitate de făină cernută, aceeaşi...Read more »
Varză creaţă umplută cu carne de vită
Ingrediente: 2-3 verze (circa 1,500 kg) 600 g carne de vită (sau 300 g carne de vacă şi 300 g carne de porc) 50 g orez sare 2 ouă 150g costiţă afumată 1/2 l supă 100 g untură sau unt 200 g smantană Mod de preparare: Se scot cotoarele de la...Read more »
Pandispan
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr vanilat 6 linguri făină unt pentru uns forma Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul vanilat, bine de tot, până se fac ca o cremă, iar volumul lor a crescut de 2- 3 ori. Se adaugă făina. Se mai amestecă puţin, se toarnă...Read more »
Muşchi la cuptor parizian cu garnitură de legume sotate şi sos lionez
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g vîrfuri de sparanghel 300 g andive 300 g fasole fidea 300 g mazăre fina 300 g morcovi 1 conopidă 120 g unt sare piper Mod de preparare: Muşchiul curăţat se frige la cuptor încins 25-30 minute şi se unge cu unt la fiecare...Read more »
Tarhon cu carne de vită cu garnitură de pilaf
Ingrediente: 200 g carne di vită 120 g ulei 1 lingură de făină sare boia 2 cepe 1 linpură de bulion pasta 1 legătură de tarhon 1 lingură de oţet 200 g smantana 250 orez Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează şi se înăbuşă în ulei. Se scoate...Read more »
Muşchi marinat cu garnitură de cartofi umpluţi, mazăre, arpagic şi morcovi sotaţi şi sos de friptură
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 1/2 l vin roşu 3 ardei graşi 5 căţei de usturoi 100 g zarzavat 1 ceapă 1 lingură de bulion 150 g costiţă afumată sare piper 6 cartofi mari 80 g unt 1/2 lingură făină 150 g arpagic 200 g morcovi 300 g mazăre 1 legătură...Read more »
Stufat din carne de vită
Ingrediente: 300 g carne de vită 300 g piept de vită 300 g şuncă afumată 200 g ulei sare piper 2 pahare vin negru 300 g ciuperci 300 g arpagic 1 legătură verdeaţă 1/2 lingură de făină 400 g cartofi noi 150 g măsline 5 căţei de usturoi 300 g roşii ...Read more »
Antricoate la grătar cu garnitură de budincă de cartofi cu costiţă, varză de Bruxelles, morcovi sotaţi şi sos bernez
Ingrediente: 1,400 kg antrieoate dc vacă 80 g unt 1 legătură de pătrunjel sare piper cimbru 30 g măduva 1 ou 500 g varză dc Bruxelles 400 g cartofi 1 ceapă 50 g costiţă 2 linguri de sos alb 300 g morcovi pesmet Mod de preparare: După ce antricoatele au fost...Read more »
Varză dulce cu carne de vită
Ingrediente: 1 kg piept de vacă 3 kg varză dulce 200 g untură sau ulei 2 cepe 500 g roşii sare piper boabe cimbru 1 legătură de mărar 200 g smantană Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi, se sărează, se înăbuşă în untură sau ulei, apoi se scoate şi, în...Read more »
Prajitura cu nuca
Ingrediente: 3 ouă 250 g zahăr 150 g făină 150 g nuci coajă de lămâie sau de portocală unt pentru uns tava Mod de preparare: Se bat ouăle întregi cu zahărul, pe marginea maşinii. Se adaugă făina, nucile tăiate mărunt cu cuţitul (nu trecute prin maşină) şi puţină coajă rasă de...Read more »
Cum se prepara paste cu carne tocata si sos (video)
Read more »Ingheţată cu vişine
Ingrediente: 1/2 kg vişine 750 lapte 300 g zahăr tos sâmburii vişinelor Mod de preparare: Speli vişinele, le cureţi de sâmburi şi codiţe şi le mărunţeşti fie cu mixerul, fie prin sită. Zdrobeşti sâmburii (în piuliţă sau înveliţi într-un şervet şi cu ciocanul) şi îi pui la fiert cu laptele şi zahărul...
Read more »
Prăjitură cu cireşe
Ingrediente: 250 g unt 6 căni făină 350 ml vin alb 4 gălbenuşuri Pentru umplutură ai nevoie de: 1 kg cireşe 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Intr-un castron încăpător cerni făina peste care pui untul, gălbenuşurile şi vinul. Amesteci foarte, foarte bine şi opreşti din aluat o bilă de mărimea...
Read more »
Pulpe de pui
Ingrediente: 8 copane de pui 2 ouă 150 ml lapte 4 linguri făină 1 linguriţă boia pesmet piper ulei Mod de preparare: Pregăteşti patru farfurii – în prima torni laptele, în a doua amesteci făina cu boiaua şi piperul, în a treia baţi ouăle împreună cu o lingură de ulei, iar în...Read more »
Cum se prepara Cocktail Jellyfish Shooter (video)
O reteta video despre cum se prepara Cocktail Jelyfish Shooter, Ingrediente: 12.5ml Irish Cream 12.5ml Creme De Cacao 12.5ml Ameretto 3 Drops Grenadine 1 Spoon
Read more »
Vrăbioare împănate la cuptor cu garnitură de andive, mazăre brezată, gogoşele de cartofi şi sos de Madera
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara 120 g costiţă 2 morcovi 80 g unt sau ulei 300 g andive 300 g mazăre fină 400 g cartofi 2 linguri făină 1 ou nucşoară 100 g zarzavat sare piper cimbru 1/2 pahar vin roşu 1 lingură de bulion 5 căţei de usturoi Mod de...Read more »
Turnedouri la grătar cu garnitură de varză umplută cu şuncă, chiftele de bureţi şi sos de friptură
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de. vacă 600 g bureţi 800 g varză creaţă 1 legătură de mărar sare piper cimbru 100 g şuncă afumată 1 lingură de făină 2 ouă 3 linguri de smantană 150 g unt 1 ceapă 0,250 l supă Mod de preparare: Varza se opăreşte şi se scoate...Read more »
Turnedouri la cuptor în foitaj cu garnituri de ciuperci, budincă de macaroane şi sos Madera
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 200 foitaj 3 ouă 200 ficat de pasăre 80 g şuncă 40 g caşcaval 3 linguri sos alb 150 g macaroane 400 g mazăre jină 200 g ciuperci 200 g unt sare piper Turnedourile (medalioanele) sant felii mai groase de muşchi de vacă. tăiate din mijlocul...Read more »
Vrăbioare la cuptor Figaro cu garnitură de budincă de macaroane cu şuncă, roşii umplute cu bureţi şi arpagic, măsline şi sos de roşii
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioare 250 g macaroane 40 g şuncă 40 g limbă afumată fiartă 40 g caşcaval 10 g unt 10 roşii de umplut 200 g bureţi 1 lingură de pesmet 100 g arpagic 80 g măsline verzi 300 g roşii piper sare cimbru usturoi 1/4 lingură de făină Mod...Read more »
Chec cu marmelada
Ingrediente: 1/2 kg marmeladă 2 linguri lapte sau apă 2 linguri ulei 220 g făină 2 linguriţe rase bicarbonat 2 linguri rom vanilie 150 g nuci 2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ) ulei pentru uns forma Mod de preparare: Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă) până...Read more »
Muşchi umplut cu carne şi şuncă cu garnitură de crochete de cartofi, fasole, sparanghel sote şi sos Madera
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 150 g şuncă 2 ouă sare piper 400 g sparanghel 300 fasole fidea 60 g unt 300 g cartofi 50 g făină ulei pentru prăjit pesmet de casă nucşoară 100 g ciuperci puţină supă sos Madera Mod de preparare: Muşchiul se curăţă şi se face...Read more »
Antricoate la tigaie cu sos alb cu garnitură de legume sotate şi sos bordelez
Ingrediente: 1,400 kg antricot de vită sare piper 0,250 l lapte 2 gălbenuşuri 100 g unt 50 g şvaiţer sau caşcaval ras 500 g cartofi noi 1 legătură pătrunjel 350 g morcovi 250 g mazăre fină 150 g arpagic 1 lingură de făină Mod de preparare: Antricoatele se taie mai groase,...Read more »
Antricoate la tigaie „sucevene" cu garnitură de bureţi sotaţi şi găluşte de cartofi
Ingrediente: 1,400 kg antricoate de vacă sare piper 2 cepe 1 linguriţă de boia 200 g roşii puţin zahăr 80 g costiţă 400 g bureţi 300 g cartofi 2 ouă 1 lingură de făină 120 g unt sau ulei 1/2 pahar de vin Mod de preparare: Antricoatele se frig în tigaie...Read more »
Cireşe învelite în ciocolată
Ingrediente: 1/2 kg de cireşe 250 g ciocolată de menaj 10-15 cuburi de gheaţă Mod de preparare: Pui ciocolata să se topească la bain-marie. Speli cireşele, dar nu le scoţi nici codiţele, nici sâmburii. Pregăteşti un vas cu apă rece în care pui şi cuburile de gheaţă. Treci cireşele prin ciocolata fierbinte...
Read more »
Muşchi tocat cu garnitură de legume sotate, cartofi prăjiţi şi sos de friptură
Ingrediente: 300 g came de vacă 200 g came de porc 200 ficat 5 ouă 100 g limbă afumată fiartă sare piper 1 felie de franzelă cimbru 3 căţei de usturoi 1/2 ceapă 100 g unt 150 g morcovi 150 g mazăre 150 g fasole fidea 250 g conopidă 300 g cartofi...Read more »
Păstrăv cu sos de unt si patrunjel
Ingrediente: 1 păstrăv 2 linguri ulei 2 linguri făină 2 linguri unt 1 legătură pătrunjel sucul unei lămâi sare piper Mod de preparare: Cureţi păstrăvul foarte bine atât la interior, cât şi la exterior şi-l tai apoi in bucăţi mai mici, înlăturând capul şi coada, freci bucăţile prin făină şi le prăjeşti...
Read more »
Muşchi împănat cu garnitură de ciuperci sotate pe crutoane, budincă de macaroane, cartofi prăjiţi şi sos ,spaniol
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 120 g şuncă crudă 200 g macaroane 80 g limbă fiartă 1 trufă 40 g parmezan ras 300 g cartofi 300 g ciuperci mari 8 crutoane rotunde prăjite sare piper cimbru Mod de preparare: Muşchiul fript la frigare, împănat cu şuncă crudă, se aşază tăiat...Read more »
Tort de clătite cu spanac, ciuperci şi brânză
Ingrediente: Pentru clătite ai nevoie de: 500 ml lapte 3 ouă 250 g făină 1 praf de sare 1 lingură ulei Pentru umplutura de spanac ai nevoie de: 1/2 kg spanac 1 linguriţă unt 1 linguriţă făină Pentru umplutura de ciuperci ai nevoie de: 1/2 kg ciuperci 1 lingură unt 2 cepe 1...
Read more »
Pifteluţe pane
Ingrediente: 1 kg carne de pui (pulpe sau piept) 4 ouă 2-3 linguri făină condimente pătrunjel mărar ulei sare 2-3 cartofi (opţional) Mod de preparare: Fierbi puţin carnea de pui, o dezosezi, apoi o toci, adaugi 2 ouă, făina, verdeaţa tocată, sare şi condimente după gust şi omogenizezi compoziţia. Dacă vrei, poţi...Read more »
Vrăbioare la cuptor florentine cu garnitură de ţelină brezată, spanac natur, tăiţei cu şuncă şi sos de friptură
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioare 1 1/2 kg spanac 100 g unt nucşoară 150 g tăiţei de casă 60 g şuncă 300 g ţelină sare piper 1/4 lingură făină 3 linguri sos brun de friptură 1/4 l supă Mod de preparare: Vrăbioara se frige întreagă circa 30 minute. Din fond se face...Read more »
Legume cu carne de viţel
21 August 2010Ingrediente: 1,500 kg carne de viţel (piept sau spată) 3 cepe 50 g unt 800 g cartofi 250 g morcovi 200 g mazăre 1 legătură pătrunjel sare piper alb Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale şi se lasă în apă rece 2 ore. Se pune la foc cu apă...
Read more »
Vrăbioare la frigare cu garnitură de legume
21 August 2010Ingrediente: 1,350 kg vrăbioara sare piper cimbru 50 g grăsime sau ulei Mod de preparare: Vrăbioara se sărează, se dă piper şi se leagă întreagă cu o sîrmă subţire de frigare. Se învîrteşte în jurul jarului încins, circa 45 minute. Din cînd în cînd se unge cu grăsime şi’se presară cimbru....
Read more »
Sos picant
21 August 2010Ingrediente: 1 ceapă (arpagic) 3 castraveciori în oţet 80 g limbă afumată fiartă 2 linguri sos picant 2 linguri sos spaniol 1/2 linguriţă muştar 2 linguri sos Worcester puţin zahăr 1 legătură verdeaţă 1/2 pahar vin 50 g unt puţin piper Mod de preparare: Ceapa tocată se fierbe cu vinul şi...
Read more »
Crema de citrice cu frişcă
21 August 2010Ingrediente: zeama de la 2 lămâi şi 2 portocale 4-5 linguri de zahăr pudră 4 foi de gelatină 2-3 linguri apă fierbinte 300-400 g frişcă lichidă Mod de preparare: Ţii în apă rece foile de gelatină timp de 2-3 minute, apoi le scoţi şi le topeşti cu apa fierbinte. Sucurile le amesteci...
Read more »
Sote din carne de viţel
Ingrediente: 1,200 kg piept sau spată de viţel sare piper 400 g roşii sau 1 lingură pastă de roşii 8 căţei usturoi 1/2 lingură făină 2 linguri sos brun 300 g vinete 1/2 pahar vin 100 g ulei 100 g unt 200 g orez 1 l supă 1/2 legătură tarhon puţin zahăr...Read more »
Inghetata de vanilie
Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr vanilie 1 l lapte Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se pune să fiarbă laptele şi când clocoteşte, se adaugă vanilia. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele încet peste ouă, amestecând continuu....Read more »
Pască umplută cu branză si griş cu lapte
Inrgediente: 3/2 pachet de margarină 150 g zahăr coajă de lămâie zahăr vanilat 1 şi 1/2 cană lapte călduţ 1 cub drojdie + 2 linguriţe zahăr (care se freacă până se lichefiază) 1 kg de făină Mod de preparare: Margarina o amesteci cu făina, frământând bine, apoi adaugi încet laptele, drojdia si...Read more »
Cozonaci impletiţi
Ingrediente pe 2 cozonaci: 1 kg făină 7 ouă 1 linguriţă sare 30-50 g drojdie 250-300 g zahăr coajă de lămâie vanilie rom nucă măcinată rahat nucă de cocos (sau mac) 250 g unt 2 linguri ulei stafide circa 1/2 l lapte Mod de preparare: Mai întâi, înmoi drojdia cu puţin lapte...
Read more »
Sos vanătoresc carpatin
Ingrediente: 300 g cireşe 300g vişine 1/2 pahar vin roşu puţină scorţişoară 3 linguri sos spaniol 1/4 lingură făină 40 g unt 25 g zahăr puţin muştar Mod de preparare: Jumătate din cireşe şi jumătate din vişine se spală bine, se pisează să se spargă samburii şi se fierb 20 minute...Read more »
Rulada cu marmelada de mere
Ingrediente: 150 g făină 125 g unt 2 gălbenuşuri drojdie cît o nucă 1 lingură zahăr un praf de sare 3 linguri marmeladă de mere Mod de preparare: Se amestecă pe masa de aluat făina cu untul, se face loc la mijloc, se pun gălbenuşurile, sarea şi drojdia muiată cu o...Read more »
Sos fond brun de oase de pasăre
Ingrediente: 2 kg capete labe şi oase de găină sau curcan 100 g zarzavat 1 ceapă sare Mod de preparare: Oasele se sparg mărunt cu satirul, se rumenesc bine cu zarzavatul (la cuptor), apoi se fierb cu 4 1 apă şi puţină sare la foc domol 4 ore. Se strecoară, se...Read more »
Vrăbioare la cuptor cu garnitură de anghinare umplute cu roşii, fasole, napi natur şi sos de friptură cu stafide
Ingrediente: 1.400 kg vrăbioare 300 g fasole fidea 80 g unt 6 funduri de anghinară sau 600 g napi 300 g roşii 40 g stafide 1 pahar vin 1/4 l supă sare 1 lingură de făină boia iute Mod de preparare: Vrăbioara întreagă se frige în tavă circa 30 minute. Din...Read more »
Vrăbioare la frigare cu garnitură de cartofi, morcovi, fasole fidea natur şi sos de hrean
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara 500 g cartofi 400 g fasole ţucăra 1 legătură de mărar 300 g morcovi 80 g unt 2 linguri de smantană Mod de preparare: Vrăbioara se frige întreagă la frigare, apoi se aşază tăiată felii subţiri pe un platou. Se garniseşte cu fasolea şi morcovii fierţi. Separat...Read more »
Turnedouri la grătar Cardinal cu garnitură de anghinare umplută cu mazăre, cozi de raci şi sos de Porto
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 funduri de anghinară sau napi 300 g mazăre 180 g orez 12 cozi de raci sos de raci supă 1/2 păhărel coniac 3/4 pahar vin roşu 100 g unt sare cimbru Mod de preparare: Se face un pilaf de orez cu unt şi supă....Read more »
Sos genovez
Ingrediente: 1 pahar vin 2 linguri bulion pastă 3 linguri sos spaniol sare piper 4 fileuri de anşoa 80 g unt 1/2 legătură tarhon 2 gălbenuşuri Mod de preparare: Vinul şi piperul pisat se pun la fiert pînă a scăzut la un sfert. Apoi se adaugă bulionul şi sosul spaniol şi...Read more »
Sos Elveţian
Ingrediente: 80 g fileu afumat 40g parmezan sau caşcaval ras 80 g unt 2 linguri smantană 80 g ficat de pasăre sau viţel piper alb sare 1/4 l supă 1 lingură sos de pasăre Mod de preparare: Fileul şi ficatul se taie şi se sotează în unt, apoi se toacă mărunt...Read more »
Turnedouri japoneze la grătar cu garnitură de orez, sparanghel sotat, ciuperci umplute şi sos de ciuperci
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 200 g orez sare piper pudră de curry 1 ceapă 12 ciuperci mari 400 g vîrfurt de sparanghel 250 g unt 8 crutoane supă Mod de preparare: Se prepară garniturile sparanghelul fiert şi dat în unt, ciupercile umplut, pilaful de orez, supă şi curry (boia...Read more »
Turnedouri la grătar cu garnitură de coşuleţe de foitaj cu ciuperci, cartofi prăjiţi şi sos bernez
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 6 coşuleţe din foitaj 6 crutoane prăjite 300 g ciuperci sare piper 2 linguri de smantană 400 g mazăre 300 g cartofi noi 100 g unt ulei pentru prăjit cartofi 1 legătură de mărar Mod de preparare: Turnedourile se taie şi se frig pe grătar....Read more »
Sos de oase de păsări sălbatice
O reteta delicioasa de sos de oase de pasari salbatice din: oase si capete de fazan, ceapa, zarzavat, faina, vin rosu, cozi de ciuperci, zahar, sare, piper, afumaturi, ulei si cimbru. Ingrediente: 1 kg oase şi capete de fazan, potarniche, sitari 1 ceapă 100 g zarzavat 200 g făină 1 pahar vin roşu cîteva...Read more »
Friptură de pui cu smântână şi ceapă
Ingrediente: 4 pulpe de pui dezosate 4 legături de ceapă verde 100 g caşcaval 120 g smântână 2 ouă 100 ml ulei Mod de preparare: Cureţi şi tai ceapa bucăţi de 1-2 cm. într-o tavă pui uleiul şi un strat mai gros de ceapă din jumătate de cantitatea de ceapă. Deasupra cepei...
Read more »
Turnedouri la tigaie umplute cu ciuperci cu garnitură de crutoane de cartofi, mazăre sotată, conopidă cu pesmet şi sos brun
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 300 g ciuperci 1 ceapă 400 g conopidă 3 cartofi mari 300 g mazăre 1 legătură de mărar 1 legătură de pătrunjel sare piper 150 g unt 1/2 lingură de făină 1 ou pesmet 2 linguri sos brun Mod de preparare: Se taie 8 turnedouri şi...Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de cartofi parizieni umpluţi cu ciuperci, pui în coşuleţe de foitaj şi sos spaniol
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vaca 300 g pui fiert sau fript 6 coşuleţe din foitaj coapte sare piper 180 g unt 400 g cartofi 12 ciuperci 3 linguri sos suprem de pasăre 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare: Puiul fiert sau fript se taie julien şi se amestecă cu...Read more »
Inghetata de cafea
Ingrediente: 6 ouă 250 g zahăr 9 dl lapte 1 dl cafea concen trată Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul. Se amestecă cu laptele la care s-a adăugat cafeaua foarte concentrată. Se dă la o parte, se acoperă şi se lasă aşa un sfert de oră. Se toarnă laptele...Read more »
Cotlet florentin cu garnitură de budincă de spanac, sote de morcovi şi chifteluţe de cartofi
Ingrediente: 1,200 kg cotlet sau garf de viţel 1,500 kg spanac 300 g cartofi noi 350 g morcovi 2 linguri făină 3 ouă 1 pahar lapte 150 g unt sare piper nucşoară maghiran 1 lingură bulion pastă 1 ceapă 2 linguri sos brun supă Mod de preparare: Cotletul se frige înăbuşit...Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de conopidă ciuperci prăjite, crutoane şi sos Madera
Ingrediente: 1,400 kg muşcht de vacă 600 g conopidă 10 ciuperci 150 g unt sare piper cimbru 1 legătură de pătrunjel 8 crutoane rotunde prăjite 40 g caşcaval 1 lingură de făină un pahar lapte 1/2 pahar cu vin roşu 1 gălbenuş 3 linguri sos alb 2 linguri sos brun Mod...Read more »
Cotlete la grătar cu garnitură de budincă de tăiţei cu ciuperci, parmezan şi mazăre natur
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 200 g tăiţei de casă 350 g ciuperci 2 ouă 2 linguri sos alb sare piper 50 g parmezan sati şvaiţer 400 g mazăre fină 150 g unt Mod de preparare: Se prepară o budincă din tăiţei fierţi amestecaţi cu ciupercile tăiate felii şi sotate,...Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de budincă de spanac, ciuperci prăjite şi sos de friptură
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 crutoane 1,500 kg spanac 2 linguri sos alb 2 ouă sare piper Maggi 140 g unt nucşoară 12-14 ciuperci mari 1 legătură de mărar Mod de preparare: Spanacul se fierbe bine, se stoarce, se amestecă cu 2 ouă crude, 2 linguri de sos alb,...Read more »
Cum se prepara: Şniţel cu cartofi prajiţi (video)
Read more »Cotlet gratinat cu garnitură de ciuperci sotate, marulă brezată şi macaroane cu şuncă şi parmezan
Ingrediente: 1,200 kg coilet de viţel 300 g ciuperci 2 linguri smîntînă 200 g macaroane 50 g limbă 50 g şuncă afumată 60 g parmezan sau caşcaval 1 lingură faină 400 g marula 150 g unt 1/41 supă 1 pahar lapte sare piper Mod de preparare: Se frige cotletul înăbuşit şi...Read more »
Cotlete la cuptor cu garnitură de cartofi ducesa, perişoare cu mărar şi sote de morcovi şi mazăre
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 300 g carne de porc 300 g cartofi noi 300 g mazăre fină 300 g morcovi 3 ouă 1 lingură făină 150 g unt sare piper cimbru nucşoară 100 g zarzavat 2 cepe 4 legături mărar 1 felie franzelă 3 linguri smîntînă 3 linguri sos brun 1/4 pahar...Read more »
Turnedouri la tigaie cu garnitură de gulii umplute cu carne, bureţi prăjiţi, roşii sotate şi sos spaniol
Ingrediente: 1,400 kg muşchi de vacă 8 gulii 400 g bureţi 300 g carne de porc 8 crutoane prăjite 1 legătură de tarhon 300 g roşii sare piper cimbru 1 ou 100 g unt 1 ceapă 1 felie de franzela 2 linguri sos spaniol Mod de preparare: Se prepară guliile pentru...Read more »
Sote din carne de viţel
Ingrediente: 1,200 kg came de viţel 400 g bureţi 150 g ulei 1 ceapă 2 linguri de smantana 1 linguriţă boia 120 g tăiţei de casă 1/2 varză sare piper 2 ouă 2 linguri sos alb 1/2 lingură făină Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi egale, se sotează cu...Read more »
Vrăbioare la grătar cu garnitură de legume de sezon şi salată
Ingrediente: 1,400 kg vrăbioara sare piper cimbru unt legume de sezon Mod de preparare: Vrăbioara se taie in 6 felii groase. Feliile se bat puţin cu satirul, se dă sare, se ung cu unt sau ulei şi se pun pe grătarul încins. Se frig pe ambele părţi. Cu 5 minute înainte...Read more »
Scoarta de nuca
Ingrediente: 3 ouă 1 pahar zahăr 3/4 pahar făină 1 pahar nuci Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, se adaugă făina, nuca tăiată în lung cât mai subţire şi la sfârşit cele trei albuşuri bătute spumă. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi presărată...Read more »
Inghetata de zahar ars
Ingrediente: 6 ouă întregi sau 8 gălbenuşuri 250 g zahăr 1 l lapte Mod de preparare: Se freacă într-un castron şase ouă întregi sau opt gălbenuşuri cu 100 g zahăr. Se ard, potrivit de rumen, 150 g zahăr şi se sting cu puţină apă fierbinte, se amestecă cu laptele cald ....Read more »
Prajitura cu miere,nuca si marmelada
Ingrediente: 2 linguri miere 1 vârf de linguriţă bicarbonat 200 g făină 4 linguri ulei 20 g drojdie un praf de sare 3 linguri marmeladă 3 linguri nuci 1 lingură zahăr Mod de preparare: Se freacă într-o cratiţă mică pe maşină mierea cu bicarbonatul, ţinându-se până ce mierea a devenit lichidă....Read more »
Sos fond brun de peşte
Ingrediente: 2 kg capete de calcan, şalău, nisetru, crap sau morun, amestecate, (se evită peştele oceanic chefal, barbunul, scrumbia) 100 g zarzavat 1 ceapă 1 foaie dafin sare Mod de preparare: Cînd peştele este curăţat şi tăiat, se prăjeşte cu zarzavatul la cuptor şi apoi se fierbe cu 8 1 apă,...Read more »
Turnedouri la grătar cu garnitură de tăiţei cu şuncă in foitaj, crochete de urzici şi sos Madera
Ingrediente: 7,400 kg muşchi de vacă 80 g şuncă 50 g limbă fiartă afumată sare piper 150 g tăiţei de casă 50 g şvaiţer (caşcaval sau brînză) 1 kg urzici nucşoară 4 căţei de usturoi 1 lingură de făină 2 ouă pesmet 260 g unt 1/2 pahar lapte 1 tartă coaptă din...Read more »
Cum se prepara Cocktail Bumbo (video)
Ingrediente: 50 ml dark rum 30 ml lemon juice ½ tsp grenadine ¼ tsp grated nutmeg ice cubes 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1 strainer (or sieve) 1 sharp knife 1 chopping board 1 juice squeezer 1 cocktail glass
Read more »
Cotlete in aluat cu garnitură de andivă brezată, sote de morcovi şi cartofi prăjiţi
Ingrediente: 1,200 kg cotlet de viţel 400 g andivă 300 g morcovi 300g cartofi 150 g unt ulei pentru prăjit cartofi 40 g făină 2 ouă 40 g şuncă 40 g limbă afumată 2 linguri sos alb cu puţin lapte Mod de preparare: Se prepară 12 cotlete. Separat se face un aluat din...Read more »