Retete simple:
Pachetele cu mure si zmeură
O reteta de pachetele cu mure si zmeura din: mure, zmeura, zahar, unt, faina, ulei, sare si apa. Ingrediente: 300 g mure 200 g zmeura 100 g zahar 100 g unt 500 g faina 3 linguri cu ulei 1 lingurita cu sare 1 cescuta cu apa Mod de preparare: Cerne făina şi în...
Read more »
Reteta zilei: Tacos de peşte cu sos de chilli
O reteta de Tacos de peşte cu sos de chilli din: ardei, galbenusuri de ou, coaja de limeta, suc de lamaie, usturoi, sare, zahar, ulei de masline, sare, chimen, piper, oregano, cod, ulei vegetal, faina, bere, tortilla de porumb, varza si felii de limeta. Ingrediente: 2 mari ardei chilli iuti 2 galbenusuri de ou...
Read more »
Salată cu roşii si cremă de brânză
O reteta de salata cu rosii si crema de branza din: miere, mustar, otet de mere, sare, piper, ulei, busuioc, salata, ardei gras, rosii cherry, file de curcan afumat, crema de branza si hrean. Ingrediente: 1 lingurita miere 2 lingurite mustar 3 linguri otet de mere sare piper 4 linguri ulei 1 legatura busuioc...
Read more »
Minitarte cu zmeura
O reteta de minitarte cu zmeura din: zmeura, budinca de vanilie, lapte, faina, unt, iaurt, apa, galbenus si sare. Ingrediente: 200 g zmeura 1 plic cu praf de budinca de vanilie 500 ml lapte pentru aluat: 200 g faina 100 g unt 85% grasime 2 linguri cu iaurt gras 2 linguri cu apa calduta...
Read more »
Cruşonul si Flip-ul
CRUŞONUL este o băutură răcoritoare slab alcoolizată numai cu vinuri naturale. Vinurile albe sau roşii se aleg în funcţie de fructele alese. Se poate prepara cruşon din citrice: portocale, grepfrut, mandarine, clementine, lămâi; fructe de pădure: zmeură, mure, afine, frăguţe, coacăze de munte (strugurii ursului), caise, piersici, necatrine, pepeni galbeni şi roşii. FLIP-UL este...
Read more »
Tăieţei japonezi cu dressing de susan
O reteta de taitei japonezi cu dressing de susan din: taitei soba, mazare, ardei gras, castravete, seminte de susan, pasta de tahini, sos de soia, otet de orez si zahar. Ingrediente: 200 g taitei soba 100 g de mazare proaspata tanara, cu pastaile taiate pe jumatate 1 ardei gras rosu; curatat de cotor si...
Read more »
Tartă cu roşii, parmezan si rozmarin
O reteta de tarta cu rosii, parmezan si rozmarin din: rosii, unt, parmezan, faina, sare, galbenusuri, rozmarin, ulei de masline, usturoi si otet balsamic. Ingrediente: 8-10 roşii 150 g unt 100 g parmezan 300 g făină un praf de sare 2 gălbenuşuri rozmarin ulei de măsline 4 căţei usturoi 2-3 linguriţe oţet balsamic ...
Read more »
Retete culinare: Briose cu afine
O reteta de briose cu afine din: afine, faina, oua, unt, zahar, zahar vanilat, praf de copt, lapte si sare. Ingrediente: 150 g afine 300 g faina 4 oua 200 g unt la temperatura camerei 100 g zahar 1 pliculet cu zahar vanilat 2 pliculete cu praf de copt 3 linguri cu lapte sare...
Read more »
Cruson cu capsune si sampanie
Puneţi într-un vas căpşune curăţate de codiţe şi frunze, evntual tăiate în jumătăţi, dacă sunt prea mari. Presăraţi-le cu zahăr şi pudră de ghimbir. Amestecaţi şi turnaţi peste ele şampanie foarte rece. Pofta buna!
Read more »
Lipii cu crab şi avocado
O reteta de lipii cu crab si avocado din: ceapa rosie, zeama de limes, zahar, carne de crab, ceapa verde, ardei iute, avocado, usturoi, lipii, salata, piper si sare. Ingrediente: 1 ceapa rosie mica, feliata inele subtiri zeama de la 2 limes, plus felii pentru servit 1 praf de zahar 170 g carne de...
Read more »
Salată cu mozzarella si roşii
O reteta de salata cu mozzarella si rosii din: rosii, mozzarella, busuioc, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper si seminte de dovleac. Ingrediente: 8 roşii 3 mozarella (a 125 g) 1 legătură busuioc 4 linguri ulei de măsline 2 linguri oţet balsamic alb sare piper 2 linguri seminţe de dovleac Mod de...
Read more »
Supa de morcovi la pahar
O reteta de supa de morcovi la pahar din: morcovi, ceapa rosie, telina, rosii, smantana, ghimbir, sare si boabe de piper. Ingrediente: 500 g morcovi 1 ceapa rosie 1 telina 3 rosii 150 g smantana 1/2 lingurita cu ghimbir ras sare boabe de piper Mod de preparare: Curăţă legumele, taie-le în cubuleţe şi...
Read more »
Peşte copt în pungă, cu roşii si otet balsamic
O reteta de peste copt in punga, cu rosii si otet balsamic din: rosii, usturoi, ardei iute, ceapa, otet balsamic, busuioc, ulei de masline, sare de mare, piper, peste si ou. Este o combinaţie de arome care se potriveşte cu foarte multe specii de peşte; puteţi s-o încercaţi cu cod, egrefin sau chiar limbă-de-mare....
Read more »
Cotlete de porc la cuptor
O reteta de cotlete de porc la cuptor din: ulei de masline, usturoi, cimbru, otet balsamic, cotlete de porc si rosii. Ingrediente: 30 ml ulei de masline 2 capatani de usturoi 10 g cimbru proaspat (5 g uscat) 80 ml otet balsamic 4-6 cotlete de porc, taiate 8 rosii injumatatite Mod de preparare:...
Read more »
Cocktail Santa Lucia
O reteta de cocktail santa lucia din: apa, cafea, zahar, cuisoare, scortisoara, coaja de portocala, rom si frisca. Ingrediente: 1/2 l apa 5 linguri cafea macinata 4-10 bucati de zahar cubic 4 cuisoare 1 scortisoara 1/2 lingurita de coaja de portocala razuita 4 cl rom 2 linguri de frisca lichida Mod de preparare:...
Read more »
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Langos O reteta delicioasa de langos cu: faina, drojdie, sare, galbenus, lapte, smantana, ulei. Ingrediente: 1 kg făină 1 cub drojdie...
Read more »
Salata de rucola cu file de pui
O reteta de salata de rucola cu file de pui din: file de pui, sare, piper, unt cu verdeata, rucola, ceapa rosie, ardei gras, usturoi, otet, ulei de masline, zahar si parmezan. Ingrediente: 500 g file de pui sare piper 2 linguri unt cu verdeata 350 g rucola 2 cepe rosii 1 ardei gras...
Read more »
Frigărui de porc cu ananas
O reteta de frigarui de porc cu ananas din: muschi de porc, mix de condimente, ienibahar, sos de chilli, coaja si zeama de lime, ananas, ulei, orez basmati si fasole neagra. Ingrediente: 400 g muschi de porc, taiati in bucati cu latura de 4 cm 2 linguri mix de condimente pentru gratar 1 lingurita...
Read more »
Ratatouille cu ouă ochiuri
O reteta de Ratatouille cu ouă ochiuri din: ulei de masline, ceapa, ardei, usturoi, rozmarin, vanata, dovlecei, rosii, otet balsamic, oua si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mare, tăiată 1 ardei roşu sau galben, fără seminţe şi tăiat în felii subţiri 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt 1...
Read more »
Lipii cu somon şi maioneză
O reteta de lipii cu somon si maioneza din: somon afumat, oua, spanac, lipii, maioneza, mustar dijon si ceapa rosie. Ingrediente: 24 felii de somon afumat 6 ouă fierte tari, răcite, curăţate de coajă şi tăiate în felii 200g frunze de spanac tânăr 12 lipii mari pentru maioneza de mustar: 200g de maioneză light...
Read more »
Spaghete cu piept de curcan
O reteta de spaghete cu piept de curcan din: spaghete, piept de curcan, ardei verde, zahar, sare, piper, ardei, ceapa, ulei de masline, salvie, busuioc, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 400 g spaghete 300 g piept de curcan un ardei verde o lingura zahar sare piper negru macinat un ardei rosu...
Read more »
Supă cu verdeţuri şi cartofi
O reteta de supa cu verdeturi si cartofi din: verdeturi, cartofi, ciuperci, unt, faina, supa de carne, smantana, chimen, sare, piper, condimente si leustean. Ingrediente: 100 g verdeţuri proaspete 200 g cartofi 50 g ciuperci 60 g unt şi făină pentru rântaş 1,5 legatura supă de carne 4 linguri smântână 1 chimen sare, piper...
Read more »
Flip de caise
Frecati un galbenus foarte proaspat cu 1 lingura zahar, 1 lingura zahar vanilat si 1 lingura pudra de ghimbir. Cand compozitia este spumoasa, turnati peste ea 250 g suc proaspat extras din caise. Amestecati si turnati amestecul in pahare tinute la rece. Puneti in fiecare pahar cateva cuburi de gheata. Ornati paharele cu frisca...
Read more »
Pui în crustă condimentată şi salată asiatică
O reteta de pui in crusta condimentata si salata asiatica din: piept de pui, ulei de susan, fulgi de chilli, zahar brun, sos de soia, zeama de lamaie, varza, ceapa rosie, ardei chilli, coriandru si sare. Ingrediente: 4 piepti de pui dezosati si fara piele 2 linguri ulei de susan cate 1 lingurita fulgi...
Read more »
Desert cu mere de vara
O reteta de desert cu mere de vara din: mere, miere de albine, stafide, ghimbir, scortisoara, zeama de lamaie, rozmarin si alune de padure. Alunele de pădure sunt bogate în substanţe minerale, vitamine şi acizi esenţiali. Consumate periodic, întăresc sistemul imunitar, previn bolile cardiovasculare, menţin buna funcţionare a sistemului osos. Sunt recomandate în perioada...
Read more »
Salată cu creveti si rosii
O reteta de salata cu creveti si rosii din: amestec de salate, rosii, paine toast, unt, creveti, ulei de masline, sare, piper, otet din vin alb si zahar. Ingrediente: 300 g amestec de salate 40 g rosii deshidratate in ulei 2 felii paine toast 2 linguri unt 12 creveti prefierti 6 linguri ulei de...
Read more »
Copanele dulci de pui
O reteta de copanele dulci de pui din: lapte de cocos, fructe de padure, ulei de masline, vin alb, suc de lamaie, copane de pui, sare si piper. Ingrediente: 45 ml (3 linguri) lapte de cocos 250 g (1 cana) fructe de padure amestecate 30 ml (2 linguri) ulei masline 125 ml (1/2 cana)...
Read more »
Salata de castraveti cu sos de rosii
O reteta de salata de castraveti cu sos de rosii din: castraveciori, usturoi, ulei de masline, rosii si menta. Ingrediente: 8 castraveciori 4 catei de usturoi 1 lingura ulei de masline 2 rosii mari cateva frunze verzi de menta sau de busuioc Mod de preparare: Spălaţi bine castraveciorii şi tăiaţi-i în cubuleţe. (Puteţi...
Read more »
File de salau in crusta de nuci
O reteta de file de salau in crusta de nuci din: file de salau, sare, nuci, ulei de masline, pesmet, zahar, otet balsamic, dovlecei, cascaval, ceapa rosie, boia iute si piper. Ingrediente: 8 bucati file de salau sare 150 g nuci o lingurita ulei de masline 2-3 linguri pesmet o lingurita zahar o lingurita...
Read more »
Salată cu friptură de vită şi dressing de hrean
O reteta de salata cu friptura de vita si dressing de hrean din: vrabioara de vita, sos Worcestershire, ulei de masline, telina, rosii, pasta de hrean, otet de vin rosu si pasta de tomate. Ingrediente: 250 g vrabioara de vita (manzat) 1 lingura de sos Worcestershire ulei de masline pentru uns 6 tulpini de...
Read more »
Roşii umplute cu cuscus
O reteta de rosii umplute cu cuscus din: rosii, usturoi, ulei de masline, cuscus, otet balsamic, patrunjel, miere, parmezan, supa de pui, bacon, hribi, fistic, pesmet, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 8 rosii mari 4-5 catei de usturoi 4-5 linguri ulei de masline 300 g cuscus 2-3 lingurite otet balsamic patrunjel 1-2 linguri zahar...
Read more »
Salată picantă cu paste
O reteta de salata picanta cu paste din: fusili, sare, ceapa verde, ceapa, ardei gras, rosii, castraveti murati, crema de branza cu ardei, zeama de la castravetii murati, piper si boia. Ingrediente: 300 g fusili sare 1/2 ceapa verde 1 ceapa medie cate 1 ardei gras rosu si galben 2 rosii 3 catraveti murati...
Read more »
Păstrăv la grătar cu patrunjel si lamaie
O reteta de pastrav la gratar cu patrunjel si lamaie din: pastravi, ulei de masline, sare de mare, piper, patrunjel, lamaie si unt. Ingrediente: 2 pastravi intregi a cate 300 g, curatati de solzi si de intestine ulei de masline sare de mare si piper negru proaspat macinat frunzele tocate de la o legatura...
Read more »
Mancare de rosii cu ciuperci
O reteta de mancare de rosii cu ciuperci din: rosii, ciuperci, patrunjel, fulgi de ovaz, cimbru, ulei si zeama de lamaie. Ingrediente: 500 g rosii 350 g ciuperci albe de cultura, mai tinere 1 legatura patrunjel verde 200 g fulgi de ovaz 1/2 lingurita pulbere de cimbru uscat 2 linguri ulei zeama de la...
Read more »
Flip cu fragi
Frecati un galbenus cu 1 lingura zahar si 1 lingura zahar vanilat. Cand ati obtinut o compozitie cremoasa, turnati peste ea 250 ml suc proaspat extras din fragi, amestecati si turnati amestecul in pahare tinute la frigider, in care ati pus si cateva bucati de gheata. Puteti orna cu cateva fructe proaspete.
Read more »
Salată grecească cu busuioc
O reteta de salata greceasca cu busuioc din: castravete, rosii, ceapa, peperoni, branza feta, otet din vin alb, sare, piper, ulei de masline, masline si busuioc. Ingrediente: 1 castravete 4 rosii 2 cepe medii 4 peperoni nu foarte iuti 200 g branza feta 4 linguri otet din vin alb sare piper 6 linguri ulei...
Read more »
Supă cremă de morcovi cu crutoane aromate
O reteta de supa crema de morcovi cu crutoane aromate din: morcov, ceapa, telina, patrunjel, ceapa verde, sare, piper, ardei iute, smantana, unt, ulei de masline si faina. Ingrediente: 10 bucati morcov 2 bucata ceapă 1 bucata ţelină mare 1 bucata rădăcină de ppătrunjel 2 bucati fire de ceapă verde 3 bucata ardei iuţi...
Read more »
Rulouri cu cremă de brânză si sos de roşii
O reteta de rulouri cu crema de branza si sos de rosii din: branza de vaci, busuioc, rozmarin, ardei, foi de tortilla, sare grunjoasa, rosii, otet balsamic, ardei iute, miere, piper, cimbru, ulei de masline si busuioc. Ingrediente: 400 g branza de vaci busuioc verde rozmarin 2 ardei rosii foi de tortilla sare grunjoasa...
Read more »
Salată cu şuncă şi cartofi
O reteta de salata cu sunca si cartofi din: cartofi, ceapa, ulei de masline, zahar brun, supa, otet balsamic, sare, piper, ceapa verde, maghiran, masline si sunca afumata. Ingrediente: 1 kg cartofi mici 2 cepe 4 linguri ulei de masline 1 lingura zahar brun 125 ml supa 125 ml otet balsamic alb sare piper...
Read more »
Aperitiv cu roşii şi ricotta
O reteta de aperitiv cu rosii si ricota din: rosii, parmezan, crema de branza ricotta, faina, oua, lapte, sare, frunze de rucola si ulei de masline. Ingrediente: 8 roşii mari 300 g parmezan 250 g cremă de brânză ricotta 4 linguri făină 2 ouă 150 ml lapte sare frunze de rucola ulei de măsline...
Read more »
Ciorbă de peşte cu suc de roşii
O reteta de ciorba de peste cu suc de rosii din: peste, rosii, ardei capia, ceapa, praz, sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: un kg peste (crap, stiuca) un kg rosii 2 ardei capia 2 cepe un fir praz sare piper negru macinat 1-2 lingurite ulei de masline o legatura patrunjel ...
Read more »
Sorbet de portocale
O reteta de sorbet de portocale din: portocale, lichior amaretto, zeama de lamaie, zahar tos, apa, esenta de vanilie si coji de portocala. Ingrediente: un kg portocale 30 ml lichior amaretto zeama de la o lamaie 350 g zahar tos 400 ml apa esenta de vanilie coji de portocala pentru ornat Mod de...
Read more »
Musaca de cartofi si curcan
O reteta de musaca de cartofi si curcan din: cartofi, piept de curcan, ulei, smantana, ceapa, patrunjel verde, sare si piper. Ingrediente: 500 g cartofi 800 g piept de curcan sau de pui 2 linguri ulei 4 linguri smantana 1 ceapa 1 legatura patrunjel verde sare piper Mod de preparare: Fierbeti cartofii in...
Read more »
File de păstrăv pe pat de ciuperci sotate
O reteta de file de pastrav pe pat de ciuperci sotate din: file de pastrav, sare de mare, piper, ulei, ceapa verde, ciuperci, vin alb dulce, unt si patrunjel. Ingrediente: 8-10 bucati file de pastrav sare de mare piper negru macinat ulei pentru prajit pentru garnitura: o legatura ceapa verde 800 g ciuperci 125...
Read more »
Ingheţată de căpşuni pe băţ
Se pasează 400g de căpşuni într-un blender, până se obţine o pastă cremoasă. Se adaugă 200ml de lapte şi 400g lapte condensat din conservă. Se toarnă compoziţia în 12 forme de îngheţată şi li se ataşează beţişoarele de plastic. Se congelează cel puţin patru ore sau până când devin solide. Se încălzesc uşor formele...
Read more »
Vinete cu legume
O reteta de vinete cu legume din: vinete, ardei grasi, ardei capia, rosii, ceapa, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 vinete 4 ardei grasi 2 ardei capia 500 g rosii 4 cepe 4 catei de usturoi 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Coaceţi vinetele pe jar sau în cuptorul aragazului....
Read more »
Cobbler de piersici
Cobblerul este o bautura preparata din sucuri de fructe amestecate cu o bautura tare si cu gheta. La aceastea se pot adauga zahar praf, aromae: ghimbir, cardamom, vanilie, etc. Umpluti pe trei sferturi un pahar de tip balon cu gheata sfaramata. Peste aceasta puneti cateva cubulete de piersici si turnati sirop proaspat extras din...
Read more »
Pastrav la tigaie
O reteta de pastrav la tigaie din: pastravi, lamaie, cimbru, usturoi, ceapa rosie, ulei, sare de mare, piper, malai, boia si marar. Ingrediente: 4 pastravi o lamaie cimbru 4 catei de usturoi 2 cepe rosii ulei pentru prajit sare de mare piper negru macinat 100 g malai 2 lingurite boia dulce si iute marar...
Read more »
Sorbet de lămâie
O retete de sorbet de lamaie din: lamai, apa, lichior limoncello, zahar brun, frunze de menta si zahar tos alb. Ingrediente: 8 lamai 600 ml apa 4 linguri lichior limoncello 400 g zahar brun 3-4 frunze de menta 2-3 linguri zahar tos alb Mod de preparare: Se spală lămâile şi se taie jumătăţi....
Read more »
Ton cu roşii marinate, ierburi şi ouă fierte tari
O reteta de Ton cu roşii marinate, ierburi şi ouă fierte tari din: ton in ulei, rosii, ceapa, telina, patrunjel, oregano, busuioc, oua, ulei de masline si sare. Ingrediente: 2 conserve de 160 g ton in ulei 4 rosii coapte 1 ceapa alba mica 1 telina patrunjel oregano busuioc 2 oua 20 g ulei...
Read more »
Retete de post: Cartofi copti
O reteta de cartofi copti din: cartofi, margarina, marar, sare, salata verde, ardei, castraveti, rosii, sare, piper, ulei de masline si otet. Ingrediente: un kg cartofi 150 g margarina o legatura marar sare pentru salata: o salata verde 2 ardei 3-4 cstraveti 3-4 rosii sare piper 2-3 lingurite ulei de masline o lingurita otet...
Read more »
Lipii cu somon la grătar
O reteta de lipii cu somon la gratar din: pudra de usturoi, paprika afumata, zahar, fileu de somon, sos de chilli, zeama de lime, tortillas, varza alba, coriandru, ardei iute, lime, sare, piper si sos de chilli. Ingrediente: 1 lingurita pudra de usturoi 2 lingurite paprika afumata 1/2 lingurita de zahar 1 fileu de...
Read more »
Vinete la gratar cu usturoi
O reteta de vinete la gratar cu usturoi din: vinete, usturoi, usturoi verde, ulei de masline, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 4 vinete 1 capatana de usturoi 4-5 fire de usturoi verde 2 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte macinate de coriandru sare piper Mod de preparare: Tăiaţi vinetele în rondele, puneţi-le...
Read more »
Ciupercute cu sos alb
O reteta de ciupercute cu sos alb din: ciuperci, ceapa, unt, patrunjel, carne tocata de curcan, sare, piper, lapte si faina. Ingrediente: 600 g ciuperci albe pentru umplutura: o legatura ceapa 100 g unt o legatura patrunjel 300 g carne tocata de curcan sare piper 100 ml apa pentru sos: 100 g unt 250...
Read more »
Sorbet din fructe de pădure
O reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe de padure, lamai, zahar, apa, gelatina, vanilie si menta. Ingrediente: 800 g fructe de padure (zmeura, afine, merisor, mure, fragi) 2 lamai 400 g zahar 500 ml apa 2 foi gelatina o pastaie de vanilie frunze de menta pentru ornat fructe de padure proaspete...
Read more »
Pulpe de pui cu ceapa
O reteta de pulpe de pui cu ceapa din: pulpe de pui, bacon, sare grunjoasa, piper, ceapa, boia, zahar, vin spumant rose, sos de soia si ulei de masline. Ingrediente: 8 pulpe de pui 200 g bacon sare grunjoasa piper negru macinat 4-5 cepe boia dulce 2 linguri zahar 100 ml vin spumant rose...
Read more »
Retete de post: Mancare de vinete
O reteta de mancare de vinete din: vinete, ceapa rosie, sare, piper, pulpa de rosii, ulei de masline si coriandru verde. Ingrediente: 4-5 vinete medii 2 cepe rosii sare piper boabe si macinat 300 g pulpa de rosii 2-3 linguri ulei de masline 2-3 fire coriandru verde Mod de preparare: Se spală şi...
Read more »
Chiftele la gratar cu legume coapte
O reteta de chiftele la gratar cu legume coapte din: carne tocata de vita, ceapa verde, usturoi, sare, piper, marar, porumb, dovlecei, ceapa si rosii cherry. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 2 fire ceapa verde un fir usturoi sare piper o legatura marar 50 g porumb boabe pentru garnitura: 2 dovlecei o...
Read more »
Salată cu pleurotus
O reteta de salata cu pleurotus din: amestec de salata, paine toast, unt, cimbru, usturoi, sare, piper, ciuperci pleurotus, ulei, otet balsamic, mustar dulce, ulei de masline si rodie. Ingrediente: 400 g amestec de salata 4 felii paine toast 60 g unt 1 lingurita cimbru 1 catel de usturoi sare piper 250 g ciuperci...
Read more »
Vinete umplute cu ciuperci
O reteta de vinete umplute cu ciuperci din: vinete, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, patrunjel verde, faina, cascaval, ou, sare si piper. Ingrediente: 2 vinete mai mari 300 g ciuperci albe de cultura 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita faina 50 g cascaval ras 1 ou...
Read more »
Sos salsa pentru gratar
O reteta de sos salsa pentru gratar din: lamai, ulei de masline, cimbru, patrunjel, ceapa verde si salata verde creata. Ingrediente: 2 lamai, coaja si zeama 1 lingura ulei de masline 1 lingura cimbru proaspat 1 legatura de patrunjel, tocat 4 cepe verzi, taiate rondele fine 1 legatura salata verde creata, tocata foarte fin...
Read more »
Retete culinare: Legume coapte
O reteta de legume coapte din: dovlecei, vinete, ardei capia, ardei, rosii, ulei de masline, sare grunjoasa, piper, zahar, patrunjel si paprika. Ingrediente: 3 dovlecei 3 vinete 4 ardei capia 2 ardei verzi un kg rosii 3-4 linguri ulei de masline sare grunjoasa piper negru macinat o lingura zahar o legatura patrunjel o lingurita...
Read more »
Pâine cu roşii si usturoi
O reteta de paine cu rosii si usturoi din: paine, rosii, mozzarela si frunze de busuioc. Ingrediente: 2 baghete de paine alba 200 g rosii taiate marunt 250 g mozzarella (compacta sau bile) frunze de busuioc pentru decor Mod de preparare: Infăşoară baghetele de pâine în folie de aluminiu şi pune-le pe grătarul...
Read more »
Crap cu lamaie si sos de marar
O reteta de crap cu lamaie si sos de marar din: rondele de crap, sare grunjoasa, piper, ulei, faina, pesmet, marar, otet balsamic, ulei de masline, lamaie si salata verde. Ingrediente: 8-10 rondele de crap sare grunjoasa piper negru macinat ulei pentru prajit 150 g faina 100 g pesmet 2 legaturi marar 2-3 lingurite...
Read more »
Plăcintă de vită şi mazăre mentolată
O reteta de placinta de vita si mazare mentolata din: ceapa, morcovi, telina, ulei de masline, carne de vita, pasta de tomate, sos worcestershire, supa de vita, ou, aluat, mazare si menta. Ingrediente: 1 ceapa, tocata 350 g morcovi 3 tulpini de telina apio, tocate 1 lingura ulei de masline 500 g carne slaba...
Read more »
Retete culinare: Supa crema de dovlecei
O reteta de supa crema de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ceapa, sare, piper alb, ulei de masline, faina, sofran, bagheta, cimbru verde si patrunjel verde. Ingrediente: 4 dovlecei 1-2 capatani usturoi 2 cepe sare piper alb macinat 2-3 linguri ulei de masline o lingurita faina un praf sofran o bagheta cimbru vede patrunjel verde...
Read more »
Frigărui de pui cu curry
O reteta de frigarui de pui cu curry din: piept de pui, praf de curry, smantana, ardei iute si ceapa verde. Ingrediente: 500 g piept de pui, taiat cuburi 2 linguri praf de curry 300 ml smantana 1 ardei iute, fara seminte, tocat 1 legatura de ceapa verde Mod de preparare: Amestecă într-un...
Read more »
Fritatta cu spanac şi dovlecei
Se încinge 1 lingură ulei de măsline într-o tigaie mare, rezistentă la cuptor, în care se căleşte 1 ceapă feliată. Se adaugă 1 linguriţă fulgi de chilii şi 350g de dovlecei feliaţi şi se mai lasă 5 minute pe foc. Se pun 200g de spanac proaspăt sau decongelat într-o strecurătoare mare şi se toarnă...
Read more »
Minitarte cu piersici şi bezea
O reteta de minitarte cu piersici si bezea din: unt, zahar pudra, faina, sare, zahar vanilat, coaja de lamaie, piersici, unt, miere, lichior de mihdale, albusuri si zahar. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahar pudra 225 g faina un praf sare un plic zahar vanilat coaja de la o lamaie pentru umplutura: 8-10...
Read more »
Frigarui picante de pui
O reteta de frigarui picante de pui din: piept de pui, sare grunjoasa, piper, usturoi, boia iute, unt, boia dulce, zahar tos, pasta de paprika, sos de soia, otet balsamic, ardei, dovlecei, lamaie si patrunjel. Ingrediente: 600 g piept de pui sare grunjoasa piper macinat 3-4 catei de usturoi boia iute 50 g unt...
Read more »
Dovlecei cu carne la gratar
O reteta de dovlecei cu carne la gratar din: dovlecei, carne, rosii, ceapa, usturoi, ardei iute, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g dovlecei 800 g carne pentru gratar – pui, porc 2 rosii 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 ardei iute 1 legatura patrunjel 3 linguri ulei sare piper Mod...
Read more »
Cereale cu nuci şi fructe crocante
Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se presară pe o hârtie de copt 50g fulgi de ovăz şi 50g mix de nuci tocate grosier. Se pun la cuptor 8-10 minute, până se rumenesc puţin. Se scot şi se lasă la răcit. Se adaugă 200g mix de fructe uscate şi 25g de orez expandat...
Read more »
Retete culinare: Pulpa de porc cu legume
O reteta de pulpa de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci, usturoi, rosii, ardei, sare grunjoasa, piper, vin alb, ulei de masline, cimbru si patrunjel. Ingrediente: un kg pulpa de porc 500 g ciuperci 6 catei de usturoi 4 rosii 3-4 ardei (rosu si verde) sare grunjoasa piper negru macinat 100 ml...
Read more »
Reteta zilei: Supa de ceapa cu paine prajita si crema de branza
O reteta de Supa de ceapa cu paine prajita si crema de branza din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, sare de mare, piper, zahar brun, cimbru, faina, supa de vita, paine, parmezan, branza cheddar si branza gruyere. Ingrediente: 90g unt nesărat 20ml ulei de măsline 1 kg ceapa , decojita şi tăiata felii...
Read more »
Salată de legume cu măsline si brânză
O reteta de salata de legume cu masline si branza din: sparanghel, dovlecei, fenicul, ardei, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, cimbru, masline, branza feta si otet balsamic. Ingrediente: 350 g sparanghel, taiat rondele groase 2 dovlecei, taiati bucati groase 1 bulb de fenicul, taiat bucati 1 ardei rosu, taiat bucati 1 ardei galben,...
Read more »
Piept de pui cu mere
O reteta de piept de pui cu mere din: piept de pui, mere, unt, ulei, gutui, zahar, scortisoara, lamaie, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g piept de pui 4 mere de vara, acrisoare 2 linguri unt 2 linguri ulei 2 gutui mari 1 lingura zahar 1/2 lingurita scortisoara 1/2 lamaie 1 catel de...
Read more »
Frigarui cu carnaciori si legume
O reteta de frigarui cu carnaciori si legume din: carnaciori chorizo, carnaciori de bere, ardei si sos iute. Ingrediente: 250 g carnaciori chorizo 250 g carnaciori de bere Un ardei rosu, unul galben, unul portocaliu Sos iute pentru gratar Mod de preparare: Taie felii de carnaciori chorizo, taie fasii ardeii, atat cat sa...
Read more »
Crochete de şalău
O reteta de crochete de salau din: file de salau, patrunjel, ou, sare, piper, unt, ceapa verde, susan, pesmet, ulei si sos de iaurt cu usturoi verde. Ingrediente: 500 g file de şalău o legătură pătrunjel un ou sare piper negru măcinat un cubuleţ unt o legătură ceapă verde 50 g susan prăjit şi...
Read more »
Cocktail de creveti
O reteta de cocktail de creveti din: creveti, zeama de lime, castraveti, otet de vin alb, marar, avocado, nasturel, praf de fulgi cayenne, maioneza, branza de vaci, ketchup, sos tabasco, de sos Worcestershire si whiskey. Ingrediente: 650 g de creveti prefierti nedecorticati 2 linguri zeama de lime 100 g castraveti 1 lingrua otet de...
Read more »
Reteta zilei: Snitele milaneze
O reteta de Snitele milaneze din: piept de pui, oua, miez de paine, sare, piper si ulei. Ingrediente: 2 kg piept de pui 5 oua Miezul de la 1 ½ paine (pentrupesmet) Sare Piper Ulei Mod de preparare: Se portioneaza pieptul de pui pentru snitele. Se spala carnea bine. Intr-un castron mare se...
Read more »
Retete culinare: Prajitura cu cafea
O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, unt, smantana, sare, cafea, zahar, vanilie, oua. Ingrediente aluat: 80 g făină 80 g unt 4 linguri smântâna puţină sare Ingrediente cremă: 1 pahar esenţă tare de cafea 500 g zahăr vanilie 6 albuşuri spumă Mod de preparare: Prepari din făină amestecată cu unt şi smântână un...
Read more »
Sufleu de mere
O reteta delicioasa de sufleu cu: mere, apa, zahar, unt, gem, faina, lapte, oua, zahar vanilat, scortisoara. Ingrediente: 4 mere 100 ml apă 1 cană zahăr 1 cub de unt 4 linguriţe de gem sau dulceaţă de vişine 100 g unt topit 100 g făină 150 ml lapte 5 ouă proaspete 1 plic zahăr...
Read more »
Peste cu dovlecei
O reteta delicioasa de peste cu: rosii, ardei gras, ceapa, morcovi, dovlecei, sare, piper. Ingrediente: 4 bucăţi de peşte fără oase şi curăţat de piele 3 roşii 2 ardei graşi 2 cepe 1 morcov 2 dovlecei sare piper Mod de preparare: Speli legumele şi le usuci pe hârtie de bucătărie specială. Toci ceapa mărunt...
Read more »
Retete culinare: Tarta cu dovlecei
O reteta delicioasa de tarta cu: dovlecei, faina, ceapa, usturoi, cascaval, maghiran, ulei, sare. Ingrediente: 500 g făină 800 g dovlecei subţiri 1 ceapă albă 2 căţei de usturoi 50 g caşcaval 2 fire de măghiran ulei sare Mod de preparare: Faci un aluat din făină, puţină sare, 3 linguri de ulei şi apă...
Read more »
Salate proaspete pentru toate gusturile
Salate proaspete pentru toate gusturile: Salata de paste scurte Se fierb 100 g paste scurte (de exemplu, scoici). Se taie în două 100 g păstăi de mazăre mange- tout. Se adaugă la paste cu 3 min. înainte de a fi gata, împreună cu 100 g boabe de mazăre congelată. Se scurge amestecul, se...
Read more »
Raţă crocantă cu piersici, în stil chinezesc
O reteta de rata corcanta cu piersici, in stil chinezesc din: rata, piersica, amestec chinezesc de 5 condimente, piper sichuan, sare de mare, orez basmati, ceapa verde, piersici, miere, otet de orez, ulei de susan, ghimbir, sos hoisin si seminte de susan. Ingrediente: 1 rata de aproximativ 2-2,5 kg 1 piersica 2 lingurita amestec...
Read more »
Inghetata de vanilie cu briose si ciocolata
O reteta de inghetata de vanilie cu brise si ciocolata din: inghetata de vanilie, piscoturi, visinata, briose, frunze de menta si frisca. Ingrediente: 1 cutie de inghetata de vanilie (500 g) 175 g piscoturi de sampanie 4 linguri visinata sau coniac 150 g briose gata preparate, maruntite sau taiate felii frunze de menta, ciocolata...
Read more »
Rulouri de hering cu brânză si ierburi aromate
O reteta de rulouri de hering cu branza si ierburi aromate din: fileuri de hering, branza feta, marar, patrunjel, cimbru verde, coriandru, baghiran, busuioc, ulei de masline, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 8 fileuri de hering (circa 150 g/bucata) 100 g branza feta 1 legatura marar 1 legatura patrunjel 2-3 fire de cimbru verde...
Read more »
Sosuri pentru inghetata: Sos de ciocolata
Pune la bain-marie 300 g ciocolată neagră, de menaj, şi 100 g zahăr. Incălzeşte uşor, amestecând continuu, până când zahărul se dizolvă. Adaugă 150 ml apă şi fierbe la foc iute timp de aproximativ 20 de minute, până când se îngroaşă.
Read more »
Supă-cremă de legume, cu năut
O reteta de supa crema de legume cu naut din: dovlecel, broccoli, mazare verde, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa de legume, sare, piper, naut, ceapa verde, chifle si unt. Ingrediente: 1 dovlecel (circa 300 g) 250 g broccoli 100 g mazare verde 1 ceapa 2 catei de usturoi 3 linguri ulei de masline...
Read more »
Frigarui de somn
O reteta de frigarui de somn din: file de somn, ardei gras, ceapa, rosii, boia, cimbru, lamaie, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de somn 1 ardei gras 1 ceapa 3 rosii 1 lingurita rasa boia de ardei dulce 1 lingurita rasa cimbru uscat 1 lamaie 50 ml ulei sare piper ...
Read more »
Şpriţ de pepene galben
O reteta de sprit de pepene galben din: pepene galben, coaja si zeama de lime, suc de mere, vin alb si limonada. O metodă ingenioasă de a folosi vinul rămas este să prepari un şpriţ fructat. Ingrediente: 500 g de pepene galben, taiat in bucatele, plus bilute decupate pentru servit coaja rasa si zeama...
Read more »
Scoici cu bacon la tigaie
O reteta de scoici cu bacon la tigaie din: carne de scoici, ceapa, telina, ardei gras, morcovi, vin alb sec, foi de dafin, piper, patrunjel si sare. Ingrediente: 400 g carne de scoici 1 ceapa mare 2 tulpini de telina 1 ardei gras rosu 1 morcov 300 ml vin alb sec 2 foi de...
Read more »
Cremă de brânză cu fructe
O reteta de crema de branza cu fructe din: unt, zahar brun, scortisoara, rom, smantana, crema de branza mascarpone, zahar pudra, frisca, suc de lamaie si kiwi. Ingrediente: 50 g unt 50 g zahar brun un varf scortisoara macinata 3 linguri rom sau coniac 4 linguri smantana 300 g crema de branza mascarpone 200...
Read more »
Sorbeto de lămâie şi mentă
O reteta de sorbeto de lamaie si menta din: suc de lamaie, coaja de lamaie, frunze de menta, apa si zahar. Ingrediente: 2 cani suc de lamaie obtinut din 7-8 lamai 2 linguri coaja rasa de lamaie 12-15 frunze verzi de menta 500 ml apa 200 g zahar Mod de preparare: Fierbeţi un...
Read more »
Supă de ardei roşu cu smântână
O reteta de supa de ardei rosu cu smantana din: ardei gras, rosii, ceapa, usturoi, foaie de dafin, busuioc, ulei de masline, bulion, supa de legume, sare, zahar, boia, pasta de ardei rosii, smantana si creson. Ingrediente: 700 g ardei gras rosu 4 rosii mari 1 ceapa 2 catei de usturoi 1 foaie de...
Read more »
Cocktail Marnissimo
O reteta simpla de Cocktail Marnissimo din: grand marnier, cafea, zahar si frisca. Ingrediente: 3 cl Grand Marnier 1 ceasca cafea fierbinte 10 g zahar frisca Mod de preparare: Mixam grand Marnier-ul si cafeaua intr-un pahar rezistent la foc, indulcim dupa preferinta si adaugam frisca.
Read more »
Peşte la tigaie
O reteta de peste la tigaie din: file de peste, zeama de lamaie, ceapa, usturoi, ulei de masline, suc de rosii, masline, boia de ardei, vin, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de peste, la alegere 2 linguri zeama de lamaie 4 cepe 3 catei de usturoi 2 linguri ulei de masline 500...
Read more »
Salată de cartofi noi cu iaurt
O reteta de slaata de cartofi cu iaurt din: cartofi, iaurt, maioneza, suc de lamaie, ridichi, ceapa verde si seminte de susan. Ingrediente: 1 kg cartofi noi 200 g iaurt 100 g maioneza gata preparata sucul de la o lamaie 100 g ridichi, taiate felii 4 cepe verzi, taiate marunt 2 linguri seminte de...
Read more »
Supa de conopida cu smantana si curry
O reteta de supa de conopida cu smantana si curry din: ulei vegetal, ceapa, curry, sare, piper alb, conopida, supa de pui, smantana si seminte de floarea soarelui.Acum, când tarabele sunt pline de legume de sezon, îţi recomandăm supele cremă, Se fac foarte repede, conţin vitamine şi sunt savuroase. Ingrediente: ulei vegetal 1 ceapa...
Read more »