Retete culinare:
Rulouri de stavrizi ă la Russe
Ingrediente: 12 stavrizi mici (circa 150g/bucata) 100g cartofi 150g mazăre l00g morcovi 1ceapă potrivită 100 ml ulei 4 linguri zeamă de lămâie 1 linguriţă muştar 2 ouă 4 castraveciori muraţi 1 leg. pătrunjel 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se filetează...Read more »
Salata de dovlecei cu smantana
Ingrediente: 4 dovlecei 2 linguri de zeamă de lămâie sau puţin oţet pătrunjel mărar verde 1 lingură de ulei 1 cană de smântână Mod de preparare: Se curăţă dovleceii de coajă, se scoate miezul cu seminţe, se pun în apă fierbinte cu puţină sare să fiarbă, se scurg bine şi se taie felii,...Read more »
Şalău pane cu mujdei
Ingrediente: l,2kg file de şalău 250nd ulei pentru prăjit 200g făină 2-4 linguri lapte 3 ouă 1 lămâie 1 linguriţă rasă cimbru sfărâmat mărunt un vârf de cuţit praf de copt 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Din făină, gălbenuşuri, cimbru, praf de copt, lapte şi un pic de sare...Read more »
Hribi cu usturoi
Ingrediente: 1 kg hribi 3 cepe 100 ml ulei 2 catei usturoi 4 linguri smantana Mod de preparare: Hribi curăţaţi şi bine spălaţi se taie fideluţe, se pun la călit în cratiţă cu 3 cepe curăţate, tocate mărunt şi 100 ml de ulei timp de 5 minute, apoi stingem cu o cană de apă....Read more »
Cum se prepara Cocktail Esperanza Grande (video)
Ingrediente: 25 ml Raspberry liqueur 10 ml Blackberry liqueur 50 ml gold tequila 50 ml apple juice 25 ml fresh squeezed lemon juice 25 ml cranberry juice 4 ice cubes 1 cup of crushed ice 1 shot measure 1 mixing glass 1 bar spoon or stirrer 1 strainer 1 hurricane glass 1 knife...
Read more »
Ciorbă ca-n Delta Dunării
Ingrediente: 1,5 kg peşte mărunt (roşioară, biban, cărăşel, oblete, ghiborţ) 1,5 kg peşte mare (crap, somn, morun, ten) 1ceapă mare 1 ţelină potrivită (ccal50g) 2-3 ardei graşi 2 morcovi mari l rădăcină de pătrunjel 2 linguri bulion (sau 3-4 roşii bine coapte) l leg. pătrunjel l leg. leuştean 2-3 lămâi (500ml borş) sare...Read more »
Sufleu de mere
Ingrediente: 1,250 kg mere 40 g unt 220 g zahăr 6 albuşuri Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă, se taie în patru, se scoate miezul cu seminţele, apoi se taie felii. Se pun la foc cu zahărul şi vanilia şi se amestecă pînă ce au scăzut, apoi se dau prin sită...Read more »
Reţete de post: Spanac cu piure de cartofi
Ingrediente: 1 kg spanac 2-3 linguri margarină 1/2 kg cartofi sare piper 1 ceapă ulei Mod de preparare: Cu o seară înainte să găteşti, scoţi spanacul din congelator şi îl pui într-un vas ca să se decongeleze şi să se scurgă bine. Spanacul decongelat îl tai mărunt. Separat, într-o tigaie topeşti margarina...Read more »
Ciorbă de peşte cu slănină
Ingrediente: 1cap de crap de baltă 300g file de ştiucă 300g file de somn 300g file de şalău 150g slănină afumată 200g ceapă 200g morcovi l50g telină 200ml vin alb sec 1lingură pastă de ardei l/2 – linguriţă boia iute 1 leg. pătrunjel 3-4 l de apă sare piper Mod de preparare:...Read more »
Ingrediente aluat: 250 g făină 2 ouă 2 linguri apă sare Ingrediente umplutură: 200 g brânză de vaci 1 ou sare 1 borcan de dulceaţă 100 g smântână 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă şi sare şi o laşi pe foc până pregăteşti colţunaşii...
Read more »
Rulada de spanac umplută cu şuncă
Ingrediente foia de ruladă: 1 kg spanac 6 ouă 6 linguri de făină Ingrediente umplutură: 200 g şuncă 150 g caşcaval 2 ouă 400 g smântână sos alb pe care îl faci din: 50 g unt, 50 g făină, 200 ml lapte Mod preparare foaia de ruladă: Cureţi şi speli spanacul pe care...
Read more »
Salata de cruditati
Ingrediente: 1 roşie 1 pară 3-4 ridichi roşii 1 conservă mică de linte 1 măr jumătate de ţelină rasă Mod de preparare: Se taie toate fideluţe para şi mărul cu ţelina, apoi se ţin în puţină apă cu sare de lămâie. Peste toate legumele, se pune un sos din ulei de măsline, oţet...Read more »
Crap gătit chinezeşte
Ingrediente: 500 g crap 3 ouă 5 linguri făină 400 ml oţet 300 ml ulei 1ceapă mare 200 g pastă de tomate 50 ml sos de soia 1 linguriţă salute uscată 1 linguriţă pastă de ardei iute 40 g gem de prune 2 linguriţe zahăr 5 ml oţet balsamic Mod de preparare:...Read more »
Salata de cruditati cu sos de smantana
Ingrediente: 1telină 200 brocolli 1morcov 2 roşii 3castraveţi pătrunjel 100g smântână miere după gust sare piper alb măcinat hrean ras pe răzătoare zeama de la 1/2 de lămâie boabe de capere 200 brânză frământată verdeaţă tocată mărunt Mod de preparare: Pe un platou, aşezăm crudităţile tăiate julien, după care, separat facem trei feluri...Read more »
Salata berlineza
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi 2 bucăţi de ardei verde 2 bucăţi de ardei roşu 2 cepe 200 g şuncă 3 ouă fierte 200 g caşcaval 200 g măsline verdeaţă pentru decor Mod de preparare: Se toacă cartofii rondele, apoi ardeii, ceapa, şunca, după care se amestecă cu oţet, ulei, piper şi delicat....Read more »
Sos remulat
Ingrediente: 700 g maioneză 300 g castraveţi muraţi 3 ouă fierte 3 legături de pătrunjel 300 g tarhon 2 g piper 100 g muştar 25 ml oţet sare după gust Mod de preparare: În maioneză se adaugă muştarul, castraveţii tăiaţi cubuleţe, pătrunjelul şi tarhonul tocate mărunt, piperul măcinat, ouăle tăiate cubuleţe şi oţetul...Read more »
Şalău pe pat de spanac
Ingrediente: 800g file de şalău 500g spanac 500ml lapte 1 ceapă 200g unt 100ml sos de soia 1 căpăţănă usturoi 1 lămâie 1 ardei iute sare piper Mod de preparare: Şalăul se filetează şi se ţine aproximativ 1 oră în lapte. Se şterge, se sărează, se piperează şi se pune la prăjit...Read more »
Miel la cuptor
Ingrediente: 1 pulpă de miel 3 linguri oţet 1 lămâie 1 ceapă tăiată mărunt 1 linguriţă piper măcinat + 5-6 boabe de piper 1 lingură de cimbru boia 1 linguriţă busuioc 3 căţei de usturoi pisaţi puţin ulei sau untură Mod de preparare: Ţii pulpa de miel câteva ore într-o marinată făcută...
Read more »
Sufleu de caise
Ingrediente: 800 g caise 30 g unt vanilie 180 g zahăr 5-6 albuşuri 2 linguri compoziţie de sufleu de lămîie sau de vanilie Mod de preparare: Caisele se spală, se rup în două, se scot sîmburii şi se pun la fiert într-un vas cu zahărul şi vanilia. Se amestecă pînă ce au...Read more »
Sos picant de iarna
Ingrediente: 5 kg roşii 20 gogoşari roşii 5 ardei kapia 2 rădăcini de ţelină 2 cepe mari 250 g oţet 250 g ulei 250 g zahăr 2 linguriţe de chimion 2 linguriţe de piper 8 linguri de sare 4 ardei iuţi Mod de preparare: Gogoşarii şi ardeii curăţaţi se dau prin maşina...Read more »
Salată de peşte cu şampanie
Ingrediente: 400g file de peşte 1 morcov 1 dovlecel 50g unt 1 file anşoa 125ml şampanie 75ml smântână sare piper proaspăt măcinat Mod de preparare: Se pune la fiert 1 litru de apă cu sare. Se curăţă şi se spală dovlecelul şi morcovul şi se taie în bastonaşe subţiri, apoi se pun...Read more »
Reţete de post: Sarmale de post cu nuci
Ingrediente: 5-6 cepe 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 1 ţelină mică 1/2 kg orez 1 pahar ulei 3 cartofi 1 pahar de suc de roşii 100 g nuci date prin maşină 1 varză acră sau dulce Mod de preparare: Tai ceapa mărunt, o pui într-o cratiţa, adaugi un pahar de apă şi...Read more »
File de peste cu smantana
Ingrediente: 4 fileuri de peşte 4 linguri făină 1 linguriţă boia 2 linguri smântână 2 caş ras 2 căţei de usturoi 1 ceapă verde puţin ulei zeamă de lămâie sare Mod de preparare: Stropeşti fileul de peşte cu zeamă de lămâie, îl laşi aşa timp de 10 şi îl scoţi pe hârtie...Read more »
Reţete de post: Musaca de cartofi cu zacuscă
Ingrediente: 6-8 cartofi 1 borcan zacuscă de ghebe (sau ciuperci sau vinete, ce ai) 2 linguri ulei 2 linguri margarină piper 2 linguri pastă de roşii pesmet 1 linguriţă zahăr sare Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi tai cuburi şi îi pui la fiert în apă cu sare. Din cartofii fierţi faci...Read more »
Reţete de post: Ghebe cu maioneză de pufuleti
Ingrediente: 500 g ghebe ulei condiment tip Vegeta usturoi maioneză de post din pufuleţi muştar sare Mod de preparare: Desărezi ghebele sau le decongelezi, le fierbi bine şi le laşi să se răcească, apoi le treci prin maşina de tocat. Separat, prepari maioneza. înmoi şi storci bine o pungă de pufuleţi, apoi...Read more »
Ciorbă de burtă de miel
Ingrediente: burta şi intestinele de la miel (bine spălate) picioarele mielului până la genunchi (care rămân de la cele 4 pulpe) 1 bucăţică (1/2 kg) de carne de miel 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ţelină (mică) 1 morcov 1 ceapă 2-3 gălbenuşuri 100 g smântână sare şi piper după gust puţin oţet mujdei...Read more »
Salată cu murături si păstrav afumat
Ingrediente: 100 g file de păstrăv afumat 3 cartofi 2 morcovi 1 castravete acru 1 gogoşar din oţet 2-3 fire de ceapă verde sare Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii şi îi pui la fiert pentru 20-25 de minute. Tai apoi mărunt morcovul fiert, castravetele şi gogoşarul, iar cartofii îi tai...
Read more »
Bors de miel cu lobodă
Ingrediente: 500 g coaste de miel 2 morcovi 2 fire de ceapă verde 2-3 legături de lobodă 1/2 cană orez 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2-3 foi de dafin 1 ceaşcă oţet Mod de preparare: Pui la fiert 2 l de apă cu foile de dafin, oţetul, un praf...
Read more »
File de păstrăv cu ciuperci şi sos alb
Ingrediente: 12 fileuri de păstrăv 100ml vin alb sec 1 morcov potrivit 800g ciuperci proaspete 200g unt 2 linguri pesmet 100g caşcaval 1 lingură făină 2 linguri zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Se spală fileurile de păstrăv, se lasă să se scurgă de apă, apoi se fierb 10 minute...Read more »
Sufleu de zmeură
Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g unt Mod de preparare: Zmeura se curăţă, se spală, se strecoară de apă şi se pune la fiert 10 minute, apoi se dă printr-o sită fină....Read more »
Macrou a la Napoli
Ingrediente: 800g macrou afumat 500g macaroane 600ml suc de roşii 3 linguri bulion 100g pesmet 100g caşcaval 100g unt l leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se pune la fiert într-o oală mai mare apă cu 1 linguriţă sare. Când apa începe să fiarbă în clocote, se pun macaroanele şi se...Read more »
Salata din oua de prepelita cu ciuperci
Ingrediente: 24 ouă de prepeliţă 1gălbenuş de găină crud 1 linguriţă de muştar 1 gogoşar murat pentru decor 1 cutie de ciuperci 2 cepe tocate peştişori 100 ml de vin alb sare piper foi de dafin 2 linguri de ulei 100 ml de apă Mod de preparare: Este o reţetă pentru 6 porţii....Read more »
Cum se prepara Cocktail Gold Margarita (video)
Ingrediente: 2 tsp sea salt 1 lime wedge 50 ml gold tequila 15 ml Cointreau Juice of 1/2 a lime Ice cubes 2 tsp sea salt 1 lime wedge 1 saucer 1 cocktail glass 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t...
Read more »
Supa Chinezeasca
Ingrediente: 1ceapă 1 piept de pui 1 lingură de făină 2 linguri ulei de măsline 2 linguri sos de soia 50 g alune prăjite 1 ardei gras şi 1 iute 1 legătură pătrunjel verde 2 cuburi de concentrat de pui Mod de preparare: Se pune uleiul în cratiţă, adăugăm ceapa tocată mărunt, călim...Read more »
Salata de telina
Ingrediente: 200 g ţelină rasă 200 g măr ionatan 50 g maioneză sare piper zeamă de lămâie Mod de preparare: Ţelina rasăşi mărul se ţin câteva minute în apă cu sare de lămâie, ca să nu-şi schimbe culoarea, apoi se scurg de zeamăşi se amestecă cu maioneză. După ce s-a dat gustul, se...Read more »
Sos de rosii II
Ingrediente: 4 kg roşii 2 kg gogoşari 3 linguri de zahăr 3 linguri de sare 3 linguri de Vegeta aspirine Mod de preparare: Roşiile curăţate de pieliţe şi rase pe răzătoare şi apoi gogoşarii curăţaţi de cotor şi seminţe, sunt daţi prin maşină. Le punem toate în cratiţă pe plităşi lăsăm să fiarbă...Read more »
Reţete de post: Chiftele de soia marinate
Ingrediente chiftele: 1 pachet de soia granule (100 g) 1 ceapa 1 morcov 2-3 cartofi 2-3 linguri pesmet 1 catel usturoi sare cimbru piper oregano 1 lingurita condiment Ingrediente sos: 1 ceapa 3 linguri paste de rosii 1 lingurita zahar 1 lingurita otet 1 foaie de dafin ulei Mod de preparare: Cureti...
Read more »
Ingrediente: 800g şalău 300g cartofi 150g morcovi 100g mazăre 100g fasole verde 2 ouă 100ml idei 2-3 linguri zeamă de lămâie 1linguriţă muştar 300g smântână 1leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se decapitează şi se spală bine cu apă rece. Se pune apă...
Read more »
Stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde
O reteta simpla de stufat de miel cu ceapa verde si usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, faina, pasta de tomate, sare, piper si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel 10 legături ceapă verde 10 legături usturoi verde 1-2 linguriţe făină 1-2 linguri pastă de tomate sare piper ulei...
Read more »
Ciorbă pescărească la ceaun
Ingrediente: 750g crap 750g somotei 250g biban mic 500g aterină sau hamsie 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină păstărnac 4 cepe mari 100ml ulei 1 kg roşii 1,5 l borş proaspăt 1leg. pătrunjel 1leg. leuştean 100ml oţet sare piper Mod de preparare: Se curăţă zarzavatul, se spală şi se...Read more »
File de păstrăv
Ingrediente: 800g file de păstrăv 2 ardei graşi verzi 5 morcovi 200g mazăre verde 200g fasole verde 200g migdale sărate ulei sare piper curry Mod de preparare: Se stoarce zeama unei lămâi şi se pune într-un vas pe foc cu o linguriţă de făină, o linguriţă de zahăr, sare, piper. Se aşteaptă...Read more »
Cum se prepara Cocktail Spider Brain Kids (video)
Ingrediente: 270 ml cranberry juice 4 tbsp chocolate syrup 4 tbsp coconut cream few ice cubes 1 glass 1 liquorice straw 2 spoons
Read more »
Plăcintă de crap
Ingrediente: l,5kg crap 1,5 kg ceapă 30g usturoi 2 foi de dafin 150ml ulei 100ml bulion de roşii 100ml vin roşu 200ml supă de legume 400g roşii l leg. pătrunjel 1 lingură oţet sare piper cimbru Mod de preparare: Se curăţă crapul de solzi şi i se scot intestinele. Se spală şi...Read more »
Miel cu ciuperci
Ingrediente: 750 g carne miel 400 g ciuperci 1 lingură unt sau untură 1 ceapă mică 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă 2 linguri smântână 1 linguriţă făină sare Mod de preparare: Prăjeşti carnea tăiată bucăţele în unt sau untură, adaugi şi ceapa tăiată mărunt, ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri...Read more »
Peşte cu scordolea de cartofi şi nuci
Ingrediente: l kg peşte 400g cartofi 1căpăţână usturoi 20 nuci 100ml ulei 1lingură oţet de mere sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală bine, se taie în bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă cu sare şi piper. Separat, se pun la fiert cartofii cu coajă şi...Read more »
Şalău cu mujdei verde
Ingrediente: 1 şalău cam de lkg 200 ml lapte bătut (sau iaurt) 2 leg. usturoi verde l/2 leg. pătrunjel 2-3fire tarhon 10 ml ulei sare piper Mod de preparare: Peştele se curăţă, se sărează şi se lasă 1 oră la frigider, după care se pune pe grătarul cu cărbuni până se rumeneşte....Read more »
Păstrăv cu pesmet si susan
Ingrediente: 2 păstrăvi 1 ou 2 linguri pesmet 2 linguri făină 2 linguri susan sare ulei 1 lămâie 1 legătură de mărar pentru ornat Mod de preparare: Cureţi bine păstrăvii, îi speli cu apă rece, îi usuci cu un şervet, îi presari cu sare şi îi laşi astfel 30 de minute. Pui...
Read more »
Hering afumat pe turtiţe de cartofi
Ingrediente: 400g hering afumat lămâie 2 linguri ierburi aromate (pătrunjel, mărar, tarhon 500ml lapte 800g cartofi 3 ouă l50g unt frunze de salată verde 4 roşii 2 ardei graşi (verde şi galben) sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de oase şi se taie în fâşii de 2,5 cm lăţime. Se...Read more »
Blanchetă de miel
Ingrediente: 1,8 kg carne de miel tăiată în bucăţi (piept, spate, gât) 4 căţei de usturoi 1 legătură verdeaţă 2 linguri făină 500 ml vin alb sec unt sare şi piper Mod de preparare: Topeşti untul într-un vas pe foc, pui camea, făina, usturoiul (bine pisat) şi laşi până se rumeneşte carnea....Read more »
Salata de varza cu sunca
Ingrediente: 500 g varză 200 g şuncă 1 ardei 1 gogoşar 2 ouă 100 g măsline 3 roşii 100 g brânză telemea ulei oţet sare piper 1linguriţă de zahăr Mod de preparare: Se toacă toate julien, se dă gust, iar la urmă, se rade brânza şi se ornează cu rondele de roşii. ...Read more »
Tagliatelle cu file de peşte
Ingrediente: 400g tagliatelle (tăiţei mai laţi) 4 fileuri de cod sau merluciu l50ml ulei de măsline 1 lămâie 2 linguri pesmet 2 ouă 1lingură făină 150ml suc de roşii 2 ardei iuţe 1 linguriţă cimbru uscat 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se pun la fiert pastele în apă sărată....Read more »
Reţete de post: Tocană de mazare cu mărar
Ingrediente: 1 si 1/2 kg mazăre (congelată sau de la borcan) 1 si 1/2 ceaşcă ulei 4 cepe tăiate mărunt 5 cartofi 1 morcov 1 ceaşcă suc de roşii 1 legătură mărar sare piper Mod de preparare: Căleşti în ulei ceapa tocată şi morcovul tăiat rondele subţiri şi când s-au înmuiat adaugi...Read more »
Sos de rosii III
Ingrediente: 1 kg roşii 1/2 de linguriţă de enibahar 3 linguri de muştar 1 linguriţă de piper 250 g zahăr 1 lingură de sare un sfert de oţet Mod de preparare: Se curăţă roşiile, se toacăşi se amestecă toate la un loc, apoi se fierb până se formează o pastă bine legată. La sfârşit,...Read more »
Reţete de post: Musaca de piure de cartofi cu ciuperci
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 kg cartofi 2 cepe 4 linguri ulei 1 lingură de bulion sare piper pătrunjel pesmet Mod de preparare: Toci ciupercile şi cepele, apoi le căleşti împreună în ulei, adaugi sare şi piper după gust şi verdeaţa tocată. Speli cartofii, îi fierbi cu tot cu coajă, apoi îi...Read more »
Pulpă de miel cu gutuie si garnitură de orez
Tai bucăţi din pulpa de miel cu grosimea de 1 cm şi late cât palma. Le ungi cu usturoiul pisat, apoi le presari cu piper şi busuioc uscat. Le laşi aşa 2-3 ore să se pătrundă, după care pe fiecare felie de carne pui o bucată de gutuie, rulezi şi prinzi carnea la...Read more »
Farffale cu somon şi mazăre
Ingrediente: 400g farfalle (paste scurte) 200g file de somon l00g mazăre verde fiartă 1ceapă mare 1ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 2 roşii 150ml ulei de măsline l leg. pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă sărată. Intre timp, se călesc ceapa curăţată şi...Read more »
Pulpă de miel in aluat
Ingrediente: 1 pulpă din faţă rinichii mielului 500 g foitaj din comerţ 150 g unt 150 ml ulei 2 legături de ceapă verde 1 pahar cu vin 100 g ciuperci 2 ouă sare piper cimbru după gust Mod de preparare: Cureţi şi speli pulpa şi o tai în aşa fel încât să...Read more »
Pască umplută cu branză si budinca
Ingrediente: 750 g brânză de vaci 6 linguri zahăr pudră 2 linguri smântână 5 ouă 1 lingură griş 3 linguri făină coajă de lămâie stafide 1 lingură margarină 1 lingură praf de budincă 1/2 plic praf de copt stins cu zeamă de lămâie Mod de preparare: Scurgi bine brânza, apoi o amesteci...
Read more »
Reţete de post: Piure de urzici
Ingrediente: 1 kg urzici 1 lingură făină sare 1 ceapă 1 lingură ulei Mod de preparare: Sunt bune urzicile foarte tinere, ieşite la începutul primăverii. Alegi frunzele şi le speli în mai multe ape. Nu scurgi apa din vasul în care le speli, ci scoţi uzicile cu spumiera, astfel încât nisipul şi...
Read more »
Supa crema
Ingrediente: 1 morcov 1 ceapă 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1 gogoşar 2 cartofi mari 200 g smântână 1 legătură de pătrunjel sare piper 1 lingură de Secretul Gustului 50 g unt crutoane din pâine Mod de preparare: Cartofii se curăţă şi se fierb, separat cu apăşi sare, apoi zarzavaturile le curăţăm, le tocăm...Read more »
Crap în crustă de susan cu sos de rodii şi mere
Ingrediente: 7 fileuri de crap (circa 250g/ buc.) 100g făină 2 ouă 100g seminţe de susan 2 rodii 2 tulpini de telină 4 mere 100g unt 300ml ulei pentru prăjit 1 lămâie 1 lingură zahăr 1 linguriţă rasă busuioc uscat sare piper Mod de preparare: Se presară fileurile de crap cu sare...Read more »
Angemaht de miel
Ingrediente: 500 g carne de miel 1 lingura unt 1 lingura faina 1 lamaie sare 1 lingurita condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureti carnea, o speli si o pui la fiert intr-o oala cu apa in care ai pus si condimentul. Tumenesti faina in unt, stingi cu 2 cani din zeama in care...
Read more »
Ficat de rata cu mere
Ingrediente: 4 mere ionatane 1 ficat de raţă 100 g ulei unt crochete de cartofi Mod de preparare: Se scobesc merele de sâmburi, se taie rondele care se prăjesc în ulei, apoi punem ficatul la prăjit fără sare, tot în uleiul în care am prăjit merele. Se serveşte pe farfurie cu crochete de...Read more »
Masline marinate
Ingrediente: 1 kg măsline 2 foi de dafin piper lămâie oţet ulei Mod de preparare: Măslinele se spală în apă caldă, se răcesc în apă, după care se aşează într-un borcan. Se adaugă 2 foi de dafin, câteva boabe de piper şi zece felii de lămâie, care se intercalează între măsline. Se umple...Read more »
Crochete din cartofi cu branza de vaci
Ingrediente: 200 g piure de cartofi 500 g brânză de vaci 2 ouă 1 lingură de margarină 300–350 g făină albă 1 praf de copt sare Mod de preparare: Se frământă toate la un loc, iar cu mâna unsă cu ulei modelăm crochetele şi le prăjim în ulei pe ambele părţi. Se servesc...Read more »
Clatite umplute cu sos de ardei
Ingrediente: 4 ouă 200 ml apă minerală 4-5 linguri de făină 150 ml ulei 200 g carne de vită 200 g carne de porc 2 cepe boia cimbru sare piper busuioc 100 ml vin roşu Mod de preparare: Amestecăm bine ouăle, apa şi făina, după care facem clătitele. În restul de ulei, călim...Read more »
Paste cu soia si sos de roşii
Ingrediente: 500 g paste colorate 1 pachet de soia granule 1 linguriţă condiment tip Delikat 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 2-3 linguri pastă de roşii 1 căţel de usturoi sare piper cimbru 1 gogoşar din oţet pentru ornat ulei Mod de preparare: Pui la fiert o oală cu apă...
Read more »
Creveti cu ficat de gasca
Ingrediente: 1 ficat de gâscă fasole puţină zeamă de peşte ulei de măsline usturoi dovlecel creveţi unt 1roşie Mod de preparare: Punem ulei de măsline în tigaie, apoi adăugăm ficatul la prăjit. Punem creveţi şi un fir de rozmarin, sare şi piper ficatul se rumeneşte, iar creveţii se înroşesc. Punem ciupercile două bucăţi...Read more »
Supa de pui cu paste fainoase
Ingrediente: 1,25 kg ciocănele de pui sau aripi 3 l apă 1 ţelină 1 morcov 1 ceapă 1 fir de praz 2 căţei de usturoi piper cuişoare 1 foaie de dafin pătrunjel paste Mod de preparare: Se curăţă şi se pun la fiert, cu aripile, apa şi sarea. Se lasă până fierbe carnea, apoi...Read more »
Retete gustoase: Crap umplut
Ingrediente: 1 crap mare 1 pahar de ulei 2 cepe 50 g stafide piper sare 1 măr 50 g nuci măcinate icrele de la crap 1 jumătate de franzelă 1 pahar cu lapte 1 castravete murat 4-5 măsline 1 pahar de vin Mod de preparare: Se curăţă peştele, se stropeşte cu zeamă de...Read more »
Borş cu perişoare de peşte
Ingrediente: 1,5kg peşte (crap) 2 cepe medii 1 leg. ceapă verde 2 morcovi 2 ardei graşi l/2 felină 2 linguri orez l felie de pâine 1 ou 750ml borş 1 lingură pastă de tomate 3 linguri ulei 1 leg. pătrunjel verde 1 leg. leuştean sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele,...Read more »
Crap în folie cu ciuperci
Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg 500g ciuperci proaspete 1leg.lămâie 50ml ulei 1 pătrunjel 1 leg. ceapă verde sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se spală, se scurge bine de apă şi se presară cu sare şi piper. Se taie ciupercile, curăţate şi spălate,...Read more »
Meniu afrodisiac
Ingrediente: 100 ml Campari sau Martini 500 g spaghete fierte în apă cu sare 2 cepe tocate călite în ulei 500 g carne de mânzat tocată sare piper scorţişoară ketchup 200 g lapte 3 linguri de făină 5 ouă caşcaval Mod de preparare: Se amestecă spaghetele scurse de apă, cu carnea călită împreună...Read more »
Friptură de miel
Ingrediente: 1 pulpă de miel de aproximativ 1,5 kg 5- 6 căţei de usturoi 5-6 linguri de miere rozmarin cimbru sare piper condimente Mod de preparare: Cureţi şi speli bine pulpa de miel, apoi cureţi şi tai felii căţeii de usturoi. Crestezi din loc în loc pulpa de miel, o împănezi cu...
Read more »
Cartofi frantuzesti cu carnaciori
Ingrediente: 6 cartofi mari fierţi în coajă 4 cârnăciori 2 cepe sare piper delikat 3 ouă 300 g brânză telemea 100 g unt Mod de preparare: Ungem o tavă cu 50 g unt, peste care punem cartofii curăţaţi şi tăiaţi rondele. În restul de 50 g unt punem la prăjit cârnatul tăiat bucăţele...Read more »
Salata orientala
Ingrediente: 1 kg cartofi 4 cepe 2 castraveţi muraţi 2 căţei de usturoi 1 lingură de oţet 1/2 de linguriţă de sare 1/2 de linguriţă de delicat 1 morcov fiert 100 g măsline 100 ml ulei piper 2 foi de dafin Mod de preparare: Se fierb cartofii, se curăţă şi se taie rondele,...Read more »
Salata nemteasca
Ingrediente: 500 g cartofi fierţi tăiaţi rondele 3 cepe tăiate peştişori 2 legături de ridichi tăiate rondele 5 cremvuşti fierţi tăiaţi rondele 5 felii de şuncă tăiată fideluţă 200 g smântână Mod de preparare: Se face o maioneză din trei gălbenuşuri cu ulei Bunica, piper, delicat şi sare. Se amestecă toate la un...Read more »
Budinca de telina
Ingrediente: 100 g unt 1 ţelină fiartă 100 g pesmet 300 g caşcaval 200 g şuncă presată 150 g smântână 2 oua Mod de preparare: Se unge vasul cu unt şi se presară caşcavalul ras. Peste caşcaval punem intercalat rondele de ţelină fiartă, iar peste ţelină punem şuncă tăiată cubuleţe mici. Peste şuncă...Read more »
Scrumbii la cuptor
Ingrediente: 6 scrumbii 1 lămâie 2 linguri ulei 1leg. pătrunjel verde sare piper Mod de preparare: Se curăţă scrumbiile, se spală şi se zvântă cu un şervet. Se presară cu condimente şi se lasă 30 de minute la rece. Se stropesc apoi cu zeamă de lămâie în interior şi se învelesc, separat,...Read more »
Peşte cu legume la cuptor
Ingrediente: 1,5 kg cod (sau orice alt peşte) 1/2 l lapte 2 cepe mari 2 morcovi 2 ardei graşi verzi 2 roşii 4 roşii mari (sau 2-3 linguri pastă de tomate) 200 g măsline 150 g orez 1/2 kg cartofi fierţi şi tăiaţi cubuleţe 1 cutie ciuperci conservate 200 ml ulei 150 ml...Read more »
Retete delicioase: Crap cu sos de rosii
Ingrediente: 2 kg crap curăţat fără cap 600 ml suc de roşii 2 lămâi 2 cepe mari 1 pahar de vin piper 1 lingură de sare foi de dafin făină ulei pentru prăjit Mod de preparare: Peştele se taie felii, se săreazăşi se piperează, apoi se dă prin făină de grâu, după care...Read more »
Salata verde cu jumari
Ingrediente: 1 salată verde 100 g costiţă sau bacon 1 legătură de mărar Mod de preparare: Salata, spălatăşi tăiată, se pune pe platou stropită cu zeamă de lămâie, după care peste salată punem costiţa făcută jumări şi scursă de untură. La final, peste jumări se adaugă mărarul tocat. Pofta buna!Read more »
Taitei de casa I
Ingrediente: 3 ouă 2 linguri de ulei 300–350 g făină puţină sare Mod de preparare: Se frământă un aluat, care se lasă învelit în nylon să stea timp de o jumătate de oră, apoi se întinde cu sucitorul o foaie subţire, o lăsăm să stea la zvântat timp de douăzeci de minute, apoi...Read more »
Tarta cu spanac
Ingrediente: 2 cepe tocate 70 g unt 500 g spanac sare 2 oua 300 cascaval nucsoara piper sare 1 lingura faina Mod de preparare: Amestecăm ceapa călită cu spanacul şi două ouă, 300 g caşcaval ras sau brânză de oi, un vârf de linguriţă de nucşoară, sare, piper şi o lingură de făină...Read more »
Spaghete cu sos de smantana
Ingrediente: 2 ouă 200 g smântână 100 g caşcaval ras 200 g şuncă 500 g spaghete 50 g unt 100 g iaurt Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare timp de nouă minute. Punem untul la topit, adăugăm şunca tăiată cubuleţe şi smântâna amestecată cu ouăle bătute spumă. Adăugăm iaurtul,...Read more »
Piept de miel umplut
Ingrediente: 1 piept de miel 4 ouă sare piper 1 legătură pătrunjel verde 1 ceapă mică 200- 300 g pesmet 2-3 linguri untură puţin lapte Mod de preparare: Cureţi bine pieptul mielului, apoi îl sărezi, ridici cu degetele muşchiul pieptului şi îl umpli cu următoarea compoziţie: amesteci într-un castron o lingură bună...Read more »
Reţete de post: Varză acră cu ciuperci
Ingrediente: 1 varză mică murată 1 ceapă 200 g ciuperci 1 pahar suc de roşii 2-3 linguri ulei piper Mod de preparare: Cureţi varza, o desărezi şi o tai subţire, ca pe fidea. Toci ceapa, o pui într-o cratiţă cu 2-3 linguri ulei şi cu varza, pe foc mic, să se înmoaie,...Read more »
Pilaf de orez cu boabe de porumb
Ingrediente: 1 cană de orez 3 căni de apă 3 linguri de ulei 500 g boabe de porumb Mod de preparare: Se spală orezul în zece ape, apoi se pune la fiert în cratiţa cu uleiul, apa, sare şio lingură de biovegetal. Se fierbe până se umflăşi apa a scăzut adăugăm porumbul şi...Read more »
Iepure la cuptor
Ingrediente: 1 iepure 2 cepe 1/2 ţelină potrivită 1 morcov câteva boabe de piper 2 foi de dafin 1 ramură de cimbru 100 ml vin roşu sare boabe de muştar (opţional) 100 ml oţet 1 câpăţână usturoi câteva bucăţele şuncă puţin ulei Mod de preparare: Tai bucăţele toate legumele şi le pui...Read more »
Papanasi de mamaliga
Ingrediente: 1,5 l lapte 500 g mălai 1 linguriţă de sare 1 lingură de unt 400 g brânză de burduf sau caşcaval ras 2 ouă pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Se prepară o mămăligă din lapte, mălai şi sare. După ce a fiert, se amestecă cu brânza, untul, ouăle, apoi luăm...Read more »
Mazare cu maioneza
Ingrediente: 1 kg mazăre 3gălbenuşuri unul crud 2 fierte 1/2 pahar de smântână 1/2 pahar de ulei delikat sare Mod de preparare: Se fierbe mazărea în apă cu puţină sare, apoi se stoarce şi se aşează într-un castron peste care punem maioneză amestecată cu smântână. Se decorează cu mărar verde tocat. Pofta...Read more »
Reţete de post: Ardei umpluţi cu soia
Ingrediente: 12 ardei decongelaţi şi desăraţi de pe o zi pe alta în apă rece, pe care o schimbi măcar de 2 ori 300 g soia fiartă şi măcinată 2-3 cepe 1 morcov 200 g orez 8 linguri făină, 250 ml ulei + 150 ml pentru so 3-4 cartofi fierţi în coajă sare...Read more »
Cocos cu sos de vin
Ingrediente: 1 cocoş 2 cepe sau arpagic 2 căţei de usturoi 5-6 ciuperci 1 pahar de vin 1 linguriţă de făină unt Mod de preparare: Cocoşul se taie bucăţi şi se pune cu ceapa tăiată felii în unt să se rumenească, apoi se adaugă usturoiul tocat, ciupercile tăiate mărunt, sarea şi piperul, după...Read more »
Sufleu de vanilie
Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2 linguriţe de făină de cartofi Mod de preparare: Laptele, făina, zahărul, 10 g unt, 3 gălbenuşuri şi vanilia se pun la foc şi se amestecă pînă se îngroaşă, apoi se mai pun 3 gălbenuşuri. Albuşul se...Read more »
Reţete de post: Pilaf cu urzici
Am ales aproximativ 1/2 kg de urzici, le-am curăţat, le-am spălat (în multe ape) şi le-am opărit. Intr-o cratiţă de 2 l, am rumenit în 200 ml ulei 2 cepe mari (curăţate şi tăiate mărunt). Am scurs urzicile, le-am tocat şi le-am adăugat peste ceapa din cratiţă. Separat, am fiert 1/2 cană (de...Read more »
Pulpă de miel umplută
Ingrediente: pulpa din faţă cu tot cu coaste măruntaiele de la miel (inima, rinichii, splina, plămânii, ficatul) 2 legături de mărar 2 legături de ceapă verde 2 legături de pătrunjel 2-3 ouă sare piper după gust 2 felii de pâine înmuiate în lapte Mod de preparare: Speli toată carnea, o ştergi cu...Read more »
Salata Rodica
Ingrediente: 1legătură de ceapă verde 4 ouă fierte 1 roşie 200 g brânză de vaci 1 castravete 200 g maioneză Mod de preparare: Se aşează în castron, în rânduri: ceapă, brânză, maioneză, castravete, brânză, maioneză, roşii, ouă, maioneză, brânzăşi maioneză, iar la sfârşit, se adaugă sare şi piper. Pofta buna!Read more »
Gulii umplute cu sos de smnatana
Ingrediente: 8 gulii 250 g carne de porc tocată 200 g carne de pui tocată 3 linguri de orez 1 ceapă călită sare piper un cub knorr Ingrediente sos : 200 g smântână,o lingură de făină, 1/2 de cană de lapte, 1 legătură de mărar tocat fin, sare şi piper. Mod de preparare:...Read more »
Drob de vinete
Ingrediente: 1 kg vinete 4 linguri de pesmet sau griş 4 cepe tocate mărunt 2 legături de verdeaţă tocată 2-3 roşii pentru decor 5 ouă 50 g unt de uns tava Mod de preparare: Vinetele se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi se opăresc cu apăşi sare, după care se lasă la scurs....Read more »
Musaca de soia cu vinete
Ingrediente: 250 g soia mărunţită 2 vinete 1 kg cartofi 5 roşii 500 g ciuperci 2 legături de ceapă verde 2 legături de verdeaţă 200 ml ulei 200 ml vin alb 3 căţei de usturoi 500 ml apă secretul Gustului sare piper Mod de preparare: Punem la fiert un litru de apăşi, când...Read more »