Retete simple:
Piure de ardei cu rădăcinoase
Ingrediente: 2 ardei grasi 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 1-2 linguri ulei apa Mod de preparare: Cureti toate radacinoasele si ardeiul, le speli, tai radacinoasele cubuleţe, ardeii in jumatate si le pui la fiert cu uleiul si apa cat sa le acopere. După ce au fiert toate, cureti ardeiul...
Read more »
Peşte cu legume şi sos de vin
Ingredinte: 500 g peşte proaspăt 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 ţelină 1 ceapă 2 morcovi 200 ml suc de roşii 200 ml supă de legume 200 ml vin alb 50 ml ulei 50 g unt sare piper Mod de preparare: Rumeneşti ceapa tocată în unt amestecat cu ulei, adaugi legumele...Read more »
Desert rapid cu prune si budincă de vanilie
Ingrediente: 16 prune 1 plic budincă de vanilie 16 biscuiţi cu cacao 1 plic frişcă 700 ml lapte 5 linguri zahăr 1 linguriţă scorţişoară măcinată 4 cupe sau castronele Mod de preparare: Pregăteşti budinca cu 500 ml de lapte şi 3 linguri de zahăr. Speli prunele şi le tai bucăţi mai...Read more »
Tort aperitiv cu sos de roşii şi şuncă de pui
Ingrediente: 125 g făină 1 ou 250 ml lapte 500 g roşii 4 linguri ulei 250 g şuncă afumată de pui 2 linguri caşcaval ras 1 linguriţă busuioc tocat 1 linguriţă cimbru piper sare 2 linguri coniac 1 lingură unt Mod de preparare: Amesteci făina cu oul, laptele, coniacul şi puţină sare...
Read more »
Legume cu piept de pui si foi de dafin
Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1 – 2 cepe 2 ardei graşi 200 ml ulei 500 ml apă 2 foi dafin sare o lingură condiment tip Vegeta Mod de preparare: Tai carnea bucăţele şi le prăjeşti în uleiul fierbinte 3 – 5 minute, adaugi ceapa tăiată solzişori, ardeii graşi tăiaţi...Read more »
Musaca de paste cu carne
Ingrediente: 300 g paste (fundiţe, macaroane, scoici) 500 g carne tocată 3 cepe 100 ml ulei 4 roşii 5 ouă 400 ml lapte 2 linguri făină sare piper 100 g caşcaval Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare 10 minute, apoi le pui într-o strecurătoare, le treci sub un jet...
Read more »
Slanina
Ingrediente: slanina groasa cu sorici de pe spate slanina subtire de pe burta 2 kg sare grunjoasa Mod de preparare: Taiati slanina in bucati, cea groasa de circa 10/25 cm, iar cea subtire de circa 15/30 cm. Frecati bucatile de slanina cu sare, pe toate partile, apoi asezati-le intr-un vas (de preferat...Read more »
Tort regal
Ingrediente blat: 100 g unt de migdale 100 g cocos mixat fin 2 lg miere Ingrediente crema:o mana buna capsune inghetate,2 lg miere,1 cana caju crud,1 cana lapte de cocos (preparat astfel: 1 cana fulgi de cocos se mixeaza cu 3 cani apa se strecoara iar pulpa se pastreaza pt alte preparate delicioase),3...Read more »
Cartofi copţi cu vinete şi usturoi
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 vânătă mică 3 linguri de ulei 1 ceapă mică 1 ardei gras roşu 2 căţei de usturoi cimbru 4 linguri de iaurt 1 legătură pătrunjel sau mărar Mod de preparare: Speli cartofii şi-i pui la copt în cuptor. Vânătă tăiată mărunt o căleşti în ulei până se...Read more »
Tort de pere cu cremă de migdale
Ingrediente: 600 g făină 250 g unt 2 linguri zahăr 100 ml apă sare Pentru cremă ai nevoie de: 100 g unt 100 g zahăr 1 ou 250 g migdale 3 linguri esenţă de rom 1 lingură făină 6 pere 500 ml vin alb zeama şi coaja rasă de la o lămâie 250...Read more »
Salata de pui in aspic
Ingrediente: 500g piept de pui 300g aspic (preparat din 20g gelatina) 500g cartofi 200g telina 250g mere 200g maioneza 1 lingura mustar 1 salata verde sare piper Mod de preparare: Pieptul de pui se curata de pielite, se spala si se pune la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cånd...Read more »
Tarta cu ciocolata
Ingrediente: 1 castron fistic 1 castron alune de padure 1 castron curmale fara samburi 1 praf de sare 2 avocado miere 1/2 betisor vanilie optional 100 g de stafide coaja de portocala rasa Mod de preparare: Punem nucile si sarea in robotul de bucatarie si le maruntim punem curmalele (atentie, cand le...Read more »
Prăjitură cu prune
Ingrediente: 500 g făină 400 g smântână 200 g zahăr 3 ouă 1 praf de copt 1 kg prune 100 g zahăr pudră Mod de preparare: Speli prunele, le scoţi sâmburii, le tai felii şi le laşi deoparte. Baţi apoi ouăle cu smântână, zahărul, adaugi făina şi praful de copt şi...
Read more »
Carnati banateni
Ingrediente: 1,5Kg carne de porc 500g slanina 3-4 catei de usturoi mari 5g boia de ardei dulce 5g coriandru 500ml supa de oase sare piper Mod de preparare: Se taie în bucti carnea de porc si slanina si se dau prin masina de tocat. Se amesteca apoi cu usturoiul pisat, cu boiaua...Read more »
Drob de vinete cu telemea
Ingrediente: 3 vinete potrivite 5 linguri telemea rasă 4 linguri griş 1 legătură verdeaţă 2 ouă 1 linguriţă condiment tip Vegeta sau Delikat sare piper Mod de preparare: Speli vinetele, le cureţi de coajă şi le tai cubuleţe pe care le fierbi în apă cu puţină sare, circa 20 de minute. Le...Read more »
Hora trufelor
Ingrediente: 200g stafide brune 150g stafide blonde 200ml vin licoros 100 ml rom 150 g smochine 100g nuci macinate 200g nuca de cocos 400g ciocolata menaj 200g zahar brun 100g miere Mod de preparare: Stafidele se dau prin masina de tocat. La fel si smochinele, iar ciocolata de menaj se rade pe...Read more »
Budincă de gogoşari cu şuncă si caşcaval
Ingrediente: 2 gogoşari 4 cartofi 100 g şuncă afumată 4 ouă 150 g smântână 100 g caşcaval 4 roşii 3 linguri ulei unt boia sare piper 1 ceapă mare Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai peştişori şi o căleşti în ulei. între timp, cureţi şi speli cartofii şi gogoşarii, tai cartofii...
Read more »
Supă cu găluşte din cartofi
Ingrediente: 2 l supă de carne (sau de oase, sau apă) 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 pătrunjel 1 ardei Ingrediente găluşte: 3-4 cartofi potriviţi margarină cât o nucă 2 gălbenuşuri sare piper verdeaţă făină smântână Mod de preparare: Cureţi şi speli zarzavaturile, apoi le pui la fiert în...Read more »
Sandvis de omleta cu carne
Ingrediente: 400g carne (oaie + porc) 8 oua 50ml lapte 2 rosii 50g unt 1 lingurita busuioc sare piper Mod de preparare: Carnea taiata potrivit se rumeneste in ulei incins. Se sareaza, se pipereaza si se presara cu busuioc. Rosiile se oparesc câteva minute, se sareaza si se curata de pielite. Se...Read more »
Borş cu legume umplute
Ingrediente: 2-3 oase 600 g carne macră 100 g orez 6 ardei graşi (mai mici) 3 dovlecei câteva roşii 2-3 ouă 2-3 cepe 1 lingură ulei 11 borş mărar leuştean şi pătrunjel sare piper Mod de preparare: Pui oasele la fiert în apă cu sare şi o ceapă tocată astfel încât să obţii...
Read more »
Salata de varza cu ficatei de pasare
Ingrediente: 1 morcov mare 2 cepe mici 4 linguri ulei masline 250g varza acra 3 linguri vin alb 1 lingura otet de vin 300g ficatei de pasare 1 catel de usturoi 1 ramura marar uscat sare piper Mod de preparare: Se curata morcovul si se da prin razatoarea mare. Se curata ceapa,...Read more »
Hamburger de vita
O reteta simpla de hamburger de vita din: chifle, muschi de vita, unt, usturoi, sos warcester, ceapa rosie, rosii, salata verde, mustar, pasta de rosii, sare si piper. Ingrediente: 4 chifle mari 500g muschi de vita 100g unt 2 catei de usturoi 1 lingura sos Worcester 1 ceapa rosie mare 2 rosii potrivite 1...Read more »
Ardei cu branză si roşii
Ingrediente: 2 şi 1/2 kg ardei 400 – 500 g brânză de vacă (sau de oaie, dar ţine cont de diferenţa de gust) 500 g roşii sare ulei Mod de preparare: Cureţi ardeii, îi speli şi îi tai bucăţi mai mici. Ii pui într-o cratiţă de tuci, cu ulei şi îi...Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 11(video)
Read more »Salata de orez si ardei gras
Ingrediente: 200g orez 4 ardei grasi (2 rosii, 2 verzi) 4 rosii mari 2 cepe potrivite (rosie, alba) 50ml ulei de masline 2 linguri otet 1 leg. marar sare piper Mod de preparare: Orezul se alege, se spala in 2-3 ape si se fierbe in 2 litri de apa, in care ai...Read more »
Tarte cu fructe de pădure şi frişcă
Ingrediente aluat: 200 g făină 500 g migdale 50 g zahăr 1 ou 125 g unt coajă rasă de lămâie Ingrediente umplutură: 1 budincă de vanilie 400 ml lapte 2 linguri zahăr 200 g frişcă 200 g afine 200 g zmeură Mod preparare aluat: Treci migdalele prin maşina de măcinat nuci, apoi le...
Read more »
Friptură înăbuşită de viţel cu sos de ciuperci
Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 2 cepe 200 g ciuperci proaspete 6 roşii sare pătrunjel Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o fierbi înăbuşit. In timp ce fierbe, cureţi ceapa, ciupercile şi roşiile, tai ceapa mărunt, ciupercile felii şi roşiile bucăţele. După ce s-a pătruns bine carnea şi...
Read more »
Piept de pui cu conopidă si garnitură de cartofi natur
Ingrediente: 2 bucăţi piept de pui 1 conopidă mică 1 ceapă ulei condiment tip Vegeta sare piper usturoi 4 linguri smântână Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci bucheţele şi le fierbi 5 minute în apă. Căleşti ceapa tăiată cubuleţe împreună cu pieptul de pui tăiat bucăţi. După ce s-a albit carnea,...Read more »
Ardei umpluţi cu ficăţei şi pipote de pui
Ingrediente: 4 ardei graşi 200 g ficăţei 100 g pipote de pui 1 ceapă 5 ouă 2 felii de pâine sare 1 legătură pătrunjel verde 1 ceaşcă lapte Mod de preparare: Speli ficăţeii şi pipotele, le pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi 3 ouă. După ce au fiert...
Read more »
Sufleu cu mure
Ingrediente: 4 ouă 100 g pesmet 600 g mure 1 vârf cuţit scorţişoară 150 g zahăr 1 lămâie 1 pliculeţ zahăr vanilat zahăr pudră 20 g unt Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de lămâie şi adaugi scorţişoara şi zahărul vanilat. Separat, freci pesmetul cu murele pasate şi...Read more »
Dovlecei umplut cu branza de vaci
Cureţi 4 dovlecei, îi tai în jumătate, pe lungime, le scoţi miezul, îi opăreşti şi îi laşi să se scurgă. Intre timp, freci 150 g brânză de vaci cu 2 ouă şi 1 lingură de unt, apoi adaugi 1 legătură de mărar tocat şi sare după gust. Umpli dovleceii şi îi aşezi într-o...Read more »
Omleta cu dovleac si branza de oaie
Ingrediente: 5 oua dovleac o felie branza de oaie Mod de preparare: Razi dovleacul pe răzătoarea cu ochiuri mici, razi şi brânza, adaugi ouăle, amesteci, apoi prăjeşti omleta în ulei încins. Când e gata o aşezi pe un platou, o ornezi cu mărar tăiat fin, cu rondele de roşii şi ardei gras....Read more »
Salata de gogosari in bulion
Ingrediente: 400g bulion 200ml otet de 9° 200ml ulei 200g zahar 200ml apa 3 linguri mustar sau boabe de mustar 2-3 cuisoare 4-5 boabe de enibahar 1 foaie de dafin 1 lingura sare Mod de preparare: Se pun la fiert intr-o oala incapatoare toate ingredientele si, când au dat in clocot, se...Read more »
Legume cu ouă şi caşcaval la cuptor
Ingrediente: 3 dovlecei 1 vânătă 1 ceapă 1 ardei gras 2 roşii 5 ouă 100 g caşcaval 1 lingură făină 2 linguri ulei nucşoară piper sare Mod de preparare: Cureţi un dovlecel, îl tai cubuleţe pe care le pui la fiert în apă cu sare, iar când sunt gata le pasezi. Cureţi apoi...
Read more »
Lebar
Ingrediente: 1 intestin de porc mai gros 500g ficat de porc 500g slanina 1 lingura sare 1 lingurita rasa piper 1 vârf de cutit cuisoare pisate Mod de preparare: Curatati matele ca la caltabosi. Taiati ficatul si slanina in bucatele, dati-o de doua-trei ori prin masina de tocat, apoi, adaugati sarea si...Read more »
Salata orientala de iarna
Ingrediente: 200g cartofi fierti 300g legume fierte (conopida, telina, morcov, mazare verde, fasole verde sau uscata) 2 oua fierte tari 1-2 cepe 2-3 andive 15-20 masline 6 linguri vinegreta sare piper Mod de preparare: Cartofii, telina, morcovii, patrunjelul, ceapa si ouale se taie in rondele. Se pun intr-o salatiera, se adauga conopida...Read more »
Marmeladă de vişine cu morcovi pentru umplutură
Ingrediente: 4 pahare vişine fără sîmburi 8 pahare morcovi curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici 2 pahare apă vanilie 1 kg zahăr Mod de preparare: Se fierb morcovii pînă devin moi, se scurg şi se clătesc în apă rece. În acest timp se pun pe foc zahărul şi cele două pahare cu apă...Read more »
Inel cu fructe de padure
Ingrediente: 4 albusuri 225g zahar 1 lingura faina 1 lingurita zeama de lamâie 1 lingurita esenta de vanilie 300g frisca 175g zmeura 175g afine 50g unt frunze proaspete de menta pentru decor Mod de preparare: Bateti albusurile spuma adaugând treptat zaharul. Când spuma se tine tare pe tel, puneti faina si zeama...Read more »
Turte din susan
Ingrediente: 7 lg. susan 3 lg. seminte de floarea-soarelui 2 lg. alune de padure 2 lg. alune de pamant 5 lg. stafide 3 lg. fulgi de ovaz Mod de preparare: In afara de susan, fulgii de ovaz si semintele de floarea-soarelui celelalte ingrediente se rasnesc. Stafidele se rasnesc separat si se incorporeaza in...Read more »
Chec cu fasole verde
Ingrediente: 500 g făină 200 ml ulei 100 ml borş 50 g smântână 1/2 plic praf de copt sare Ingrediente umplutură: 1 kg fasole verde 100 g unt 200 g smântână 50 g făină sare 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi fasolea în apă cu sare şi o laşi să se...
Read more »
Albă ca Zăpada
Ingrediente blat: 9 linguri de zahăr 9 linguri de ulei 3 ouă 1 linguriţă de amoniac stins cu zeamă de lămâie 3 linguri de apă făină Ingrediente cremă: 700ml de lapte,4 linguri de făină,2 pachete de unt,1/2 kg de zahăr,coajă de lămâie. Mod de preparare: Pregătiţi un aluat din ingredientele respective folosind atâta...Read more »
Friptura de porc in aluat frantuzesc
Ingrediente: 100 gr.unt 750 gr. aluat frantuzesc 2 kg. carne 1 os cu maduva 1 ou 2 buc. morcovi o ceapa tocata fin sau rasa sare piper cimbru 2 foi de dafin Mod de preparare: Se sareaza si se pipereaza bucata de carne, se pune la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati,...Read more »
Retete de post:Salata de conopida
Ingrediente: 1 conopida de marime medie 2-3 linguri de maioneza de post 2-3 catei de usturoi pisat patrunjel fin tocat sare piper dupa gust Mod de preparare: Se spala bine conopida, se pune la fiert in apa cu sare. Se scurge si se lasa sa se raceasca. Intre timp sa piseaza usturoiul si...Read more »
Desert cu pişcoturi şi pere fierte în vin
Ingrediente: 200 g pişcoturi 1 kg pere 1 lingură scorţişoară 150 g zahăr 1 l vin roşu 20 de cuişoare Mod de preparare: Cureţi perele de coajă, înfigi câte 3-4 cuişoare în fiecare pară şi le pui să fiarbă în vinul roşu cu zahărul şi scorţişoara. După 7-8 minute dai fructele deoparte,...
Read more »
Prajitura Raphaelo
Ingrediente blat: 5 oua 250 gr zahar 300 gr faina 5l g ulei 1 praf copt Ingrediente crema : 100 ml lapte, 200 gr smintana, 3 linguri de faina, un pachet unt, 250 gr zahar pudra, nuca de cocos Mod de preparare: Se bat albusurile pana devin tari, se pun zaharul, galbenusurile si...Read more »
Prăjitură cu nucă
Ingrediente: 7 ouă 7 linguri cu apă 17 linguri zahăr 14 linguri făină un vârf de sare 3 linguri cacao 1 linguriţă unt 300 g nuca Mod de preparare: Se bat gălbenuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul treptat. Se adaugă albuşurile cu sare. Se pune apa, apoi treptat făina, apoi compoziţia se...Read more »
Coasta de porc umpluta cu mere
Ingrediente: 750 gr. coasta proaspata 1/2 kg. mere cimbru sare piper 3-4 boabe ienibahar 1/2 pahar vin 1lingurita faina Mod de preparare: Se alege o coasta mai mult lunga decit lata, se taie la mijloc ca sa formeze o punga, lasind o margine de 2 cm imprejur. Se freaca cu sare, piper, cimbru si...Read more »
Ciuperci umplute cu branza
Ingrediente: 10-12 ciuperci sare unt 2 linguri bune de branza patrunjel sau marar parmezan Mod de preparare: Se aleg ciuperci albe, frumoase si potrivit de mari. Se spala, tinandu-le pe masura ce se spala in apa cu putina lamaie ca sa nu se inegreasca. Deoparte se aseaza ciupercile intr-o cratita la foc sa se...Read more »
Piept de pui la cuptor, cu vin si ardei murati
Ingrediente: 2 borcanele de ardei mici murati curatati de seminte si taiati in bucatele 8-10 catei de usturoi tocati marunt 1/2 cana de supa de pui 1 lingura de otet de vin alb 3/4 cana de vin alb ulei 4 jumatati de piept de pui fara os si fara piele batuti ca pentru snitel...Read more »
Ciorba radauteana
Ingrediente: 4 pulpe de pui cu tot cu spate sau 6-7 pulpe fara spate 4 morcovi, 2 radacini patrunjel sau pastarnac, 2 ardei capia sau grasi 5 galbenusuri de ou 400 grame smantana otet usturoi verdeata dupa gust Mod de preparare: Se pun la fiert, in aproximativ 2,5 l apa, pulpele si legumele,...Read more »
Perişoare cu mărar
Ingrediente: 600 g pulpă de porc 1 ceapă 3-4 legături mărar 1/2 ceşcuţă orez 5-6 linguri ulei 1 lingură bulion 1 linguriţă făină suc de roşii sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai cuburi şi o dai de două ori, împreună cu ceapa, prin maşina de tocat. Speli şi tai fin...Read more »
Chiftelute de ton cu sos
Ingrediente: 100gr fulgi de cartofi 350ml apă fiartă 400gr ton din conservă piper negru 3 linguri ulei sos chili 1 linguriţă făină 50ml lapte 2-3 linguri caşcaval ras 1 linguriţă unt sare patrunjel Mod de preparare: Chifteluţele: Pune fulgii de cartofi întru-un bol. Toarnă deasupra apa clocotită şi amestecă cu o furculiţă, până...Read more »
Tocănită de hribi cu smantană si ceapa
O reteta simpla de tocanita de hribi cu smantana si ceapa din: hribi, ceapa, ulei, faina, smantana si condiment. Ingrediente: 300 g hribi 1 ceapă ulei 2 linguri făină 2 linguri smântână 1 lingură condiment Mod de preparare: Speli hribii, îi pui la fiert în apă cu sare, căleşti apoi ceapa tăiată mărunt...Read more »
Ciorbă de gulii cu perişoare şi cimbru
Ingrediente: 1 gulie 300 g carne slabă tocată 2 morcovi 1 ceapă mare 1 ardei 250 ml suc de roşii 2 linguri orez 1 ou 1 lingură griş 100 ml ulei 1 legătură mărar cimbru 1 cană borş Mod de preparare: Cureţi legumele, trecii gulia şi morcovii pe râzătoare, tai ceapa mărunt...Read more »
Branzoaica cu afine
Ingrediente aluat: 230 g faina 2 linguri amidon 125 g unt rece 75 g zahar un ou. Ingrediente umplutura: 500 g afine proaspete, congelate sau din compot, 10 biscuiti cu aroma de migdale, 4 oua,500 g branza de vaci, 100 g zahar, sucul si coaja rasa de la o lamaie, 2 linguri amidon, 2...Read more »
Castel
Ingrediente: 250g zahăr 50g untură 1 linguri miere de albine 2 ouă 1 linguriţă amoniac 1 linguriţă bicarbonat 4-5 linguri lapte 600g făină Ingrediente crema: 2 budinci care se fierb în 600ml lapte şi după ce se răcesc se amestecă cu un unt stors de apă şi frecat cu 250g zahăr. Ingrediente glazură...Read more »
Carnati de porc
Ingrediente: 5m mate de porc 1 kg pulpa de porc 1 kg piept de porc 1 capatâna de usturoi 1 lingura cimbru 1 lingurita enibahar 1 lingurita piper 1 lingurita rozmarin 1 lingurita boia de ardei dulce sare Mod de preparare: Intoarceti matele de porc pe dos si cu partea neascutita a...Read more »
Compot de pere
Ingrediente: 1 kg pere 3 pahare apă 300 g zahăr zeama de la o lămîie o bucăţică de scorţişoară 2-3 cuişoare Mod de preparare: Se curăţă perele de coajăşi se taie în patru; se curăţă sămînţa. Fiecare bucăţică se moaie în zeamă de lămîie. În acest timp se pun la fiert zahărul şi...Read more »
Şerbet de flori de salcîm
Ingrediente: 750 g flori de salcîm 1 kg zahăr 1 l apă zeama de la 1/2 lămîie Mod de preparare: Se curăţă floarea de salcîm la fel ca petalele de trandafir şi se pune la fiert cu 1 l apă. După ce dă cîteva clocote, se ia de pe foc, se acoperă, se...Read more »
Sote de conopidă cu morcovi si telină
Ingrediente: 1 conopidă mică 3-4 morcovi 1 ţelină potrivită ulei sare condiment cu gust de legume 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli conopida, o desfaci în bucheţele, apoi cureţi morcovii şi ţelina şi tai morcovii bastonaşe, iar ţelina cubuleţe. Căleşti legumele în puţin ulei şi după 1-2 minute torni 2 căni...
Read more »
Pui cu smantana si cartofi la cuptor
Ingrediente: 1 pui 2 cepe 4-5 cartofi 200 gr smantana 1 lingurita faina 200 gr cascaval sare piper sos englezesc boia dulce Mod de preparare: Puiul se portioneaza, se adauga 1 lingura de ulei se condimenteaza si se introduce la cuptor timp de 15-20 minute. Cartofii si ceapa se taie cuburi mici si se...Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 12(video)
Read more »Caltabosi
Ingrediente: 1 kg. orez 1/2 kg ficat de porc 1/2 de plaman porc 1,5 kg de carne de la cap 1 inima porc 300 gr. de slanina de langa cap intestine mai groase de la porc 1 ceapa sare piper cimbru Mod de preparare: Carnea, plamanii, inima si 150 gr de slanina se pun...Read more »
Budincă de orez cu prune uscate
Ingrediente: 1/4 kg prune uscate 1/2 linguriţă sare 1 cană orez nefiert 1 lingură unt 3 linguri miere 2 ouă puţină scorţişoară. Mod de preparare: Se spală prunele uscate în apă călduţă şi se înmoaie de seara într-un litru de apă caldă. A doua zi se adaugă scorţişoară, mierea şi sarea şi se dă...Read more »
Clătite umplute cu mere
Ingrediente: 6 clătite groase 8 mere 1/2 cană apă 4 linguri stafide puţină vanilie 1-2 linguri miere Mod de preparare: Se dau merele prin râzătoare. Se amestecă cu apa, stafidele şi mierea şi se pun la fiert până ce se înmoaie. Se unge o tavă cu ulei, se umple clătitele cu amestecul de...
Read more »
Ciorba de ciolan de porc
Ingrediente: 1 ciolan proaspat sau afumat 150 g morcovi 200 g ardei 200 g ceapa 200 g cartofi 100 ml ulei 15 g orez 5 galbenusuri 50 ml otet 5 g faina 5 g tarhon uscat sare Mod de preparare: Se spala ciolanul, se taie si se fierbe 30 minute in 2 l apa...Read more »
Budincă de morcovi
Ingrediente: 3 morcovi mijlocii răzuiţi 3 felii groase de pâine tăiate în cuburi 1 cană stafide 1 lingură coajă de portocale 1 cană lapte 1 lingură miere Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele şi se pun în cuptor 30 minute.În loc de pâine se pot folosi 2 căni de orez sau grâu fiert....
Read more »
Cartofi inăbuşiţi cu roşii
Ingrediente: 400 g cartofi 250 g roşii 150 g ceapă ulei 1 lingură făină cimbru sare piper 1 foaie de dafin Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai rondele şi îi rumeneşti în ulei pe ambele părţi. Tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei, adaugi făina, cimbrul, piperul, sarea, foaia...Read more »
Pulpa de curcan la tava
Ingrediente: 1 pulpa de curcan de 1 kg 3oua fierte 1ceapa piper sare mazare din conserva 4-5 cepe de arpagic Mod de preparare: Se desface pulpa de curcan, se scoate osul si se aplatizeaza carnea. Se da cu putina sare si piper. Se asza pe mijlocul bucatii ceapa calita si ouale fierte tari,...Read more »
Budincă de mere
Ingrediente: 6-8 mere tăiate felii 1/4 cană seminţe de susan 1/2 cană nucă de cocos 1 lingură suc de lămâie 1/2 linguriţă sare 1 lingură coriandru 1 1/2 suc de mere 1 cană granola sau fulgi ovăz sau orez fiert Mod de preparare: Se pun merele într-un vas.Se amestecă celelalte ingrediente şi se toarnă...Read more »
Sufleu cu caşcaval
Ingrediente: 200 g caşcaval ras 500 ml lapte 200 g unt 3 linguri făină 5 ouă sare pesmet Mod de preparare: Topeşti untul, adaugi făina şi amesteci bine cu o lingură de lemn să nu se formeze cocoloaşe, apoi adaugi laptele rece şi laşi să dea în câteva clocote. Laşi pasta obţinută...Read more »
Budincă de mere si banane
Ingrediente: 5-6 mere tăiate felii 2 banane tăiate felii 1/2 cană stafide 1/2cană nuci tăiate mărunt 5-6 felii de pâine tăiate cuburi 1/2cană nucă de cocos 1 cană sos Ingrediente sos:2 căni suc de ananas (sau suc de mere), 2 linguri suc de lămâie, 4 linguri amidon. Se amestecă şi se fierbe până se...Read more »
Cozonac la tava cu visine si crema
Ingrediente aluat: 1/2 cub drojdie 100 ml lapte 250 g faina un praf de sare 50 g unt moale 1 ou 50 g zahar Ingrediente umplutura: 6 galbenuse, 250 g zahar, 500 g mascarpone, 1 kg brinza de vaci, 1 plic budinca de vanilie praf, albusele + 125 g zahar, 2 linguri cacao, 1...Read more »
Sarmale de porc moldovenesti
Ingrediente: 2 verze acre 1/2 l suc de rosii 3 linguri orez 1 1/2 kg carne 3 cepe marisare piper pisat si piper boabe 300 g slanina afumata 3-4 carnaciori 1 foaie de dafin 1 crenguta cimbru ulei sau untura Mod de preparare: Varza se spala bine si se tine in apa calda ca...Read more »
Retete de post: Salata de orez
Ingrediente: 1 ceasca de orez 4 ardei grasi 4 rosii mari bine coapte 4 cepe potrivite ulei otet sare piper 1 legatura de marar Mod de preparare: Orezul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare, dupa care se pune intr-o salatiera. Rosiile crude si ardeii copti se taie marunt....Read more »
Budincă de macaroane cu mere
Ingrediente: 250g macaroane 10 mere mijlocii 2 ouă 3 linguri zahăr(dacă merele nu sunt dulci). Mod de preparare: Se fierb macaroanele, se strecoară şi se clătesc.Merele se curăţă de coajă şi se taie felii sau se răzuiesc. Se pun într-un vas mai mare şi se amestecă cu ouăle, albuşurile bătute spumă, zahărul şi macaroanele....Read more »
Ciorba de perisoare
Ingrediente: 100 gr. carne de vaca 1/2 buc. morcov 1/2 buc. patrunjel o felie telina o lingurita orez 1/4 felie franzela 2 linguri suc de rosii o lingurita zeama de lamiie o legatura leustean sare Mod de preparare: Se fierbe zarzavatul taiat marunt in apa cu sare si, cind este gata, se adauga perisoarele,...Read more »
Ciorba de purcel cu legume
Ingrediente: 300 g pulpa porc 3-4 rosii 1 puisor de dovlecel 1 ceapa 1 cartof 1 bucatica de telina 1 patrunjel radacina 1 morcov 1 ardei gras 1 lingura cu ulei 4-5 fire de leustean 20 fire de spaghetti din orez 1lamaie 2 l apa sare Mod de preparare: Carnea se taie cubulete si...Read more »
Mancare de dovlecei
Ingrediente: 2 dovlecei mijlocii 2 roşii mari 2 – 3 cepe 1 căpăţână de usturoi 1 legătură de mărar cimbru busuioc 2 rădăcini de pătrunjel 5 morcovi pătrunjel verde 1 ceşcuţă cu apă condiment tip Maggi ulei pesmet sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi tai felii de 1 cm grosime....Read more »
Tarta cu brinza si portocale
Ingrediente: 1 budinca de vanilie 500 ml lapte zahar vanilat 200 g zahar un pachet foi de placinta 500 g brinza dulce sucul si coaja unei portocale un galbenus 1 portocala pentru ornat Mod de preparare: Se fierbe budinca cu zaharul si laptele si apoi se lasa la racit. Brinza de vaci se...Read more »
Parjoale de ficat
Ingrediente: 1/2 kg. ficat de porc 1 ou un cartof crud faina verdeata piper sare Mod de preparare: Se dau ficatul si cartoful crud prin masina de tocat, obtinindu-se o pasta omogena. Se adauga celelalte ingrediente. Din compozitia obtinuta se fac pirjoale mici, care se coc la foc iute. Se servesc cu salata de...Read more »
Lapte de orez
Ingrediente: 5 linguri cu orez fiert 3 linguri nucă măcinată puţină vanilie 1/4 linguriţă sare 2 linguri miere 2 căni cu apă fierbinte Mod de preparare: Mai întâi se mixează orezul şi nuca în puţină apă fierbinte, apoi se adaugă restul ingredientelor şi restul de apă. Se mixează din nou până la omogenizare. Se...Read more »
Pateu din boabe de fasole
Ingrediente: 2/3 căni de fasole fiartă 1 ceapă mare albă,tăiată mărunt 4 căţei de usturoi 1 lingură pastă de roşii 1 lingură pastă de ardei 2-3 linguri cu ulei sare tarhon mărar pătrunjel verde Mod de preparare: Se trece fasolea prin maşina de carne sau se mixează bine. Apoi amestecă cu restul ingredientelor...
Read more »
Frigarui din carne de berbec
Ingrediente: 500 gr. carne de berbec 2 buc. ceapa alba 100 gr. ceapa verde 200 gr. rosii 1/2 lamîie 1 lingura otet 1 lingura unt Mod de preparare: Carnea de berbec (vrabioara sau pulpa) se spala, se taie bucati mici, se pune in castron, se sareaza, se presara cu piper pisat, se adauga...Read more »
Retete de post: Salata de morcovi
Ingrediente: 400 gr morcovi 1 mar zeama de la o lamaie 2-3 linguri de suc de portocale coaja de lamaie si portocala Mod de preparare: Se curata si se dau pe razatoare morcovii si marul si se amesteca cu celelalte ingrediente. Se tine la frigider. Pofta buna!
Read more »
Sos de pere şi piersici
Ingrediente: 2 căni piersici din compot 2 căni pere din compot 3 linguri miere 2 linguri amidon Mod de preparare: Se scurg fructele de zeamă, se mixează jumătate de cană de piersici şi jumătate de cană de pere cu zeama din compot, cu mierea şi amidonul. Se pune pe foc până se îngroaşă,...Read more »
Ciorba de berbec
Ingrediente: 1/2 kg. carne de berbec 2 buc. morcov 1 buc.ceapa 1/2 buc. telina 1/2 buc pastirnac 1 buc. cartof 2-3 buc rosii 1/2 l zeama de varza o legatura patrunjel sare piper 2 l apa 2 oua Mod de preparare: Se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in...Read more »
Granola
Ingrediente: 4 pahare fulgi de ovăz 1 pahar nuci tăiate 1/2 pahar sămânţă de bostan sau floarea soarelui 1/2 linguriţă sare 4 linguri miere 1 linguriţă vanilie 1/4pahar ulei 1/4 pahar apă Mod de oreparare: Se amestecă mierea, vanilia, uleiul şi apa şi se toarnă peste fulgii de ovăz.Se amestecă bine şi se pune...Read more »
Lapte de nucă
Ingrediente: 8 linguri nucă măcinată 2 căni cu apă fierbinte 1 linguriţă miere 1/2 linguriţă sare puţină vanilie 1 banană Mod de preparare: Peste nucile măcinate se toarnă apa fierbinte, se amestecă, se strecoară şi se adaugă restul ingredientelor. Se amestecă până se obţine un amestec omogen şi cremos. Pofta buna!
Read more »
Pateu din brânză de vacă
Ingrediente: 200g brânză de vacă proaspătă 2 linguri smântână 2 linguri lapte 2 linguri ulei 1 ceapă mică tăiată mărunt 2 căţei de usturoi tăiaţi mărunt un sfert lingură sare 2 linguri seminţe de bostan măcinate frunze de pătrunjel coriandru Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele până se obţine o pastă. ...Read more »
Ghimbirul
Ghimbirului i se mai spune ghimber sau ginger si se pare ca numele lui vine din limba sanscrita. A fost folosit drept condiment din cele mai vechi timpuri. Îl cunosteau vechii greci, care-l numeau zingiberi, dar a fost des folosit si în bucataria romanilor. De fapt, acestia din urma l-au luat cu ei...
Read more »
Drob de nucă
Ingrediente: 2 căni de orez fiert 1 1/2 cană de nuci măcinate 2 căni pesmet 1/2cană seminţe de flarea soarelui 2 linguri făină 2felii ţelină sau frunze tăiate mărunt 1 1/2 cană apă sau lapte 1 ceapă tăiată mărunt sare după gust 1 linguriţă busuioc 4-5 căţei usturoi. Mod de preparare: Se amestecă...Read more »
Cocos cu vin
Ingrediente: 1 cocos de peste 1,5 kg 200 gr. de slanina 1 pahar cu vin rosu 1 lingura de faina 2 linguri pasta de rosii 4 cepe zarzavat de supa obisnuit 200 gr. ciuperci 40 de crutoane de pîine sare piper Mod de preparare: Intr-o cratita mai mare, pe foc potrivit, se pune...Read more »
Bors de zarzavat cu varza murata
Ingrediente: 100 g morcovi 50 g telina 50 g pastarnac 100 g fasole verde 300 g ceapa 300 g cartofi 75 g ardei 2-3 frunze de varza murata 50 ml ulei 50 g orez 1 l bors 1 legatura patrunjel 1 legatura leustean 30 g delikat gust de legume piper Mod de preparare: Se...Read more »
Retete de post:Icre de post
Ingrediente: 1 ceasca de gris 3 cesti de suc dulce de rosii 2-3 cepe 1 ceasca de ulei sare piper Mod de preparare: Sucul de rosii se pune la foc mic sa clocoteasca. Se adauga in ploaie grisul, se amesteca cu grija pana ce grisul se umfla. Se ia de pe foc si...Read more »
Crocant de piersici
Ingrediente: 1/2 kg piersici tăiate felii( sau compot de 500g) 3 linguri miere 1/2 lingură coriandru 1/2 cană suc de portocale. Mod de preparare: Se mixează ingredientele cu excepţia piersicilor.Siropul rezultat se toarnă peste piersici. Totul se toarnă într-o cratiţă.Deasupra se aşează un strat gros de granoia sau pesmet amestecat cu nucă tăiată mărunt....
Read more »
Cum se prepara Cocktail Moonraker (video)
Ingrediente: 50 ml tequila 120 ml pineapple juice 15 ml blue Curacao ice cubes 1 shot measure 1 measuring jug 1 highball glass 1 bar spoon and cocktail stirrer Cum se prepara Cocktail Moonraker
Read more »
Sarmale batranesti
Ingrediente: 1 kg de carne de porc fara os 1 ceasca de orez sau pasat sare 3 cepe 3 linguri de untura de porc 1 varza murata 300 g de slanina 100 g sorici piper macinat 2 linguri de bulion. Mod de preparare: Se alege si se curata pasatul si se lasa in apa...Read more »
Tort cu mere si crema de zahar ars
Ingrediente: 1 kg mere 50 gr unt 8 oua 2 cani cu lapte 4 linguri faina cca 400 gr zahar tos 1 plic frisca 200 ml lapte Mod de preparare: Merele se rad si se pun in tava sau o cratita care a fost tapetata cu zahar ars. Peste mere se mai presara putin...Read more »
Rulada cu crema de branza
Ingrediente: 60 gr unt 60 gr faina 300 gr lapte 4 oua 200 gr branza moale 50 gr parmezan o mana masline 150gr mortadella 50 gr cascaval taiat cubulete mici marar patrunjel sau ce verdeata vreti voi ardei rosu cubulete mici 50 gr smantana groasa Mod de preparare: Facem un sos bechamel din unt,...Read more »