Retete simple:
Şniţele din dovlecel cu sos de roşii
O reteta de snitele din dovlecel cu sos de rosii din: dovlecei, usturoi, zeama de lamaie, oua, sare, piper, patrunjel, faina si ulei. Ingrediente: 2 dovlecei curatati si spalati 1 catel de usturoi zeama de lamaie 2 oua sare piper patrunjel tocat 1/2 cana faina ulei pentru prajit Mod de preparare: Tai dovlecelul...
Read more »
Frigărui de miel şi salată grecească
O reteta de figarui de miel si salata greceasca din: zeama de lamaie, ulei de masline, usturoi, carne de miel, rosii, castravete, branza feta, masline si menta. Ingrediente: zeama de la 1/2 lamaie 2 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi, zdrobit 600 g carne de miel (sau berbecut), preferabil pulpa, taiata cubulete...
Read more »
Reteta zilei: Aripioare de pui in sos
O reteta de Aripioare de pui in sos din: aripioare de pui, ulei, unt, sos siracha, sos cayenne, otet de cidru de mere, ketchup, sos de ponzu, sos hoisin, maioneza, smantana si branza albastra. Ingrediente: 10 aripi de pui 1/2 kg Ulei Pentru sosul Sriracha: 1/4 ceasca de unt topit 1/4 ceasca sos Sriracha...
Read more »
Plăcintă economică
O reteta de placinta economica din: faina, lapte, oua, drojdie, sunca, cascaval, unt, gris, sare si ulei. Ingrediente: 310 g faina 200 ml lapte 2 oua mari 15 g drojdie proaspata 5 g drojdie uscata 200 g mortadella sau sunca 200 g cascaval 10 g unt 2 lingurite cu gris 1/2 lingurita cu sare...
Read more »
Varză nouă cu carnati
O reteta de varza noua cu carnati din: varza, kaiser, carnati, rosii, ulei, sare si verdeata. Ingrediente: 2 verze noi medii 200 g kaiser afumat 4-5 carnati semiafumati 5 rosii ulei sare verdeata Mod de preparare: Tai kaiserul în fâşii şi carnaţii în bucăţi mai mari. Căleşti uşor în tigaie cu puţin ulei....
Read more »
Risotto cu mere, nuci şi gorgonzola
O reteta de risotto cu mere, nuci si gorgonzola din: risotto, supa de pui, unt, parmezan, branza gorgonzola, branza de capra, mere, maghiran, sare de mare, piper, nuci si ulei de masline. Ingrediente: risotto de bază 700 ml supă fierbinte de legume sau de pui 100 g unt 1-2 mâini de parmezan proaspăt ras,...
Read more »
Omleta la cuptor cu dovlecel
O retea de omleta la cuptor cu dovlecel din: oua, dovlecel, ceapa, morcovi, ulei, sare de mare si piper. Adaugă în compoziţie busuioc proaspăt. Omleta va avea un gust delicios. Ingrediente: 10 oua 1 dovlecel 1 ceapa 1 morcov 2 linguri cu ulei sare de mare piper Mod de preparare: Unge tava cu...
Read more »
Ruladă de pandişpan cu căpşuni
O reteta de rulada de pandispan cu capsuni din: oua, suc de lamaie, sare, zahar, faina, amidon, gelatina, capsuni, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 4 oua 2 linguri suc de lamaie 1 praf sare 110 g zahar 80 g faina 1 lingura amidon 5 foi gelatina 200 g capsuni 1 plic zahar vanilat 250...
Read more »
Cocktail cu lapte si lichior de visine
O reteta simpla de cocktail cu lapte si lichior de visine din: lapte, zahar, zahar vanilat, visine, lichior de visine, galbenus si biscuiti Amaretti. Ingrediente: 0,6 l de lapte 2 linguri de zahar 1 plic de zahar vanilat 250 g visine fara samburi 2 pahare de lichior cu lichior de visine 1 galbenus 4-6...
Read more »
Ciorba de dovlecei cu iaurt
O reteta de ciorba de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, ceapa verde, morcovi, patrunjel, marar, ulei de masline, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri de ceapa verde 1 legatura de morcovi 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 5 linguri ulei de masline 2 lamai (zeama) 250...
Read more »
Orez cu unt şi ceapă
Cu toate că bucătăria din Myanmar a fost influenţată de gastronomia chinezească, indiană şi thailandeză, ea îşi păstrează propriile arome, precum şi propriile tehnici de preparare a bucatelor. Mâncarea din această zonă include o varietate de feluri din carne, peşte şi legume, care se consumă împreună cu orez, fiert la aburi. Micul dejun poate...
Read more »
Peste in sos rosu
O reteta de peste in sos rosu din: ceapa, ardei iute, rosii, ulei de soia, otet, sare, piper, costras si frunze de coriandru. Pentru această mâncare se potrivesc şi fileu- rile de peşte plat sau de batog. Dacă nu dispuneţi de coriandru proaspăt, acesta se poate înlocui şi cu frunze proaspete de mentă. Ingrediente:...
Read more »
Tort de capsuni cu branza si blat crocant
O reteta de tort de capsuni cu branza si blat crocant din: oua, zahar, faina, amidon, migdale, foi gelatina, capsuni, branza de vaci, iaurt natur, zahar, zahar vanilat, suc de lamaie, frisca si fistic. Ingrediente: blat: 4 oua 80 g zahar 80 g faina 20 g amidon 30 g migdale tocate crema si ornat:...
Read more »
Retete de post: Salată caldă de legume
O reteta de salata calda de legume din: ardei, mazare, ceapa rosie, morcovi, ulei, apa, sare, piper, rozmarin si patrunjel. Ingrediente: 1 ardei rosu 1 ardei galben 1 ardei portocaliu 400 g mazare 2 cepe rosii 2 morcovi 3 linguri cu ulei 140 ml apa sare piper rozmarin patrunjel Mod de preparare: Taie...
Read more »
Sos de fasole si porumb
O reteta de sos de fasole si porumb din: fasole boabe, porumb, ceapa rosie, ardei iute, coriandru, legume si chipsuri tortilla. Ingrediente: 400 g fasole boabe din conserva, scursa 400 g amestec de fasole boabe din conserva, scursa 300 g de porumb din conserva 1 ceapa rosie mica, tocata 1 ardei iute rosu, fara...
Read more »
Orecchiette cu perisoare de carne
O reteta de orecchiette cu perisoare de carne din: rosii, ardei gras, broccoli, ceapa, usturoi, ulei de masline, carnati, vin alb, orecchiette, sare, oregano si piper. Ingrediente: 4 rosii 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 300 g broccoli 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 400 g carnati...
Read more »
Rulou de vită
O reteta de rulou de vita din: carne de vita, oua, unt, faina, lapte, smantana, sare si piper. Ingrediente: 500 g carne de vita 3 oua 2 linguri unt 2 lingura faina 100 ml lapte 100 g smantana sare piper Mod de preparare: Puneti carnea la fiert în apă cu sare. Lăsati-o la...
Read more »
Bruschete cu cremă de brânză
O reteta de brucschete cu crema de branza din: baghete, branza dulce, samntana, usturoi, ardei copt si rozmarin. Ingrediente: 1 paine tip bagheta 100 g branza dulce 50 g smantana 1 catel de usturoi 1 ardei capia copt 1 fir rozmarin Mod de preparare: Taie bagheta în felii şi rumeneşte-le în cuptor, pe...
Read more »
Retete rapide
Retete rapide: Salată de pui fript şi porumb O reteta de salata de pui fript cu porumb din: piept de pui, usturoi, boia, zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, salata si castravete. Ingrediente: 4 piepţi mici de pui 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură de boia zeama de la 1...
Read more »
Pui cu telina
O reteta de pui cu telina din: piept de pui, ulei, telina, pastarnac, ceapa, usturoi, vin alb, boia dulce, sare si piper. Ingrediente: 400 g piept de pui 2 linguri ulei 200 g telina 100 g pastarnac 2 cepe 2 catei de usturoi 100 ml vin alb 1 lingurita boia dulce sare piper ...
Read more »
Supa de legume cu taitei
O reteta de supa de legume cu taitei din: ou, morcovi, dovlecel, cartofi, faina, ulei, marar si sare. Supa devine mai aromata daca arunci in ea si 1-2 catei de usturoi zdrobiti. Ingrediente: 1 ou 3 morcovi 1 dovlecel 2 cartofi 100 g faina ulei marar verde sare Mod de preparare: Căleşte legumele...
Read more »
Dovlecei scăzuţi
O reteta de dovlecei scazuti din: dovlecei, ceapa, boia dulce de ardei, faina, smantana, piper, sare si patrunjel verde. Ingrediente: 2 bucati de dovlecei mari 2 cepe 1 lingurita de boia dulce de ardei 2 linguri faina 200 ml smantana piper sare patrunjel verde Mod de preparare: Cureţi dovleceii şi îi dai pe...
Read more »
Reteta zilei: Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango
O reteta de Risotto cu carne de vita si sos de avocado si mango din: citornella, supa de pui, carne de vita, sare, piper, chimion, nucosara, unt nesarat, ceapa, ardei, usturoi, vin alb, orez, parmezan, sare, avocado, mango, suc de lamaie, ceapa, ardei si coriandru. Ingrediente: 1 legatura de citronella 6 cesti supa de...
Read more »
Şaorma cu pui
O reteta de saorma de pui din: lipii, piept de pui afumat, salata, rosie, ceapa rosie, castravete, patrunjel, ulei, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 2 lipii 1 piept de pui afumat 1 salată 1 roşie 1 ceapă roşie 1 castravete 3 fire de pătrunjel 3 linguri cu ulei 1 linguriţă cu zeamă de...
Read more »
Oua cu sos de ton
O reteta de oua cu sos de ton din: oua, ton, fileuri de ansoa, capere, ulei de masline, vin alb, boia de ardei iute, ceapa, castravecior si maioneza. Ingrediente: 8 oua fierte 200 g ton (conserva) 50 g fileuri de ansoa 1 lingura varf de capere 3-4 linguri cu ulei de masline 2 linguri...
Read more »
Cocktail Cocody
O retetaq de Cocktail Cocody din: nuca de cocos, lapte de cocos, zer, banana, zahar, zahar vanilat, rom alb si ananas. Ingrediente: 1 nuca de cocos 1/8 l lapte de cocos 250 g zer 1 banana mica 1 lingura zahar 1 plic de zahar vanilat 2 cl rom alb 1 felie de ananas ...
Read more »
Supă de broccoli cu usturoi şi cartofi
O reteta de supa de broccoli cu usturoi si cartofi din: ulei de masline, ceapa, usturoi, broccoli, cartof, supa de pui, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 1 lingură cu ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 3 căţei de usturoi, tocaţi 300 grame de broccoli 1 cartof, curăţat şi tocat 4 ceşti cu supă...
Read more »
Retete de post: Paine cu masline
O reteta de paine cu masline din: masline, faina, apa calda, drojdie, zahar, ulei de masline, sare si rozmarin. Ingrediente: 200 g masline verzi sau negre (fara samburi si taiate) 7 1/2 linguri cu faina 2 1/2 cani cu apa calda drojdie proaspata cat o nuca sau 2 lingurite cu drojdie uscata 1 lingura...
Read more »
Miniclatite din dovlecei
O reteta de miniclatite din dovlecei din: dovlecei, oua, cascaval, usturoi, ceapa, faina, patrunjel, marar, ulei, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 2 oua 100 g cascaval 1 catel de usturoi 1 ceapa 3 linguri cu faina patrunjel marar sare ulei piper Mod de preparare: Curăţă dovleceii de coajă, dă-i pe răzătoarea mică,...
Read more »
Castraveţi muraţi cu mărar şi condimente
O reteta de castraveti murati cu marar si condimente din: castraveti, ceapa, sare grunjoasa, otet de cidru, zahar tos, seminte de coriandru, seminte de mustar galben, boabe de piper, curcuma si marar. Ingrediente: 3 castraveti de sera medii 1 ceapa mare, feliata subtire 85 g de sare grunjoasa 500 ml otet de cidru 250...
Read more »
Jeleu de roşii pe mozzarella
O reteta de jeleu de rosii pe mozzarella din: rosii, bulion, mozzarella, gelatina alba, gelatina rosie, otet balsamic, zahar, ulei, salata creata, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 400 g rosii 1 lingura bulion 100 g mozzarella 4 foi gelatina alba 1 foaie gelatina rosie 50 ml otet balsamic 50 g zahar 20 ml ulei...
Read more »
Musaca de roşii cu spanac
O reteta de musaca de rosii cu spanac din: rosii, spanac, margarina, smantana, cascaval, pesmet alb, ghimbir, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 600 g rosii 600 g spanac 50 g margarina 2-3 dl smantana 200 g cascaval 30 g pesmet alb ghimbir sare piper nucsoara Mod de preparare: Speli roşiile, le tai rondele...
Read more »
Smoothie cu fructe de pădure
O reteta de Smoothie cu fructe de pădure din: fructe de padure, iaurt si miere. Ingrediente: 300 gr fructe de pădure (în perioada asta poţi folosi fructe proaspete) 250 ml iaurt 1 lingură de miere Mod de preparare: Iaurtul, fructele şi mierea se pun în blender şi se mixează pentru 5 minute. Dacă...
Read more »
Tocăniţă delicioasă din picioare de vacă
O reteta de tocanita din picioare de vaca din: ulei de masline, ceapa rosie, morcovi, telina, usturoi, rozmarin, foi de dafin, scortisoara, picior de vita, sare de mare, piper, faina, rosii si vin. Ingrediente: ulei de măsline 2 cepe roşii, curăţate şi tăiate mai mare 3 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi mai mare 3 tulpini...
Read more »
Tarte cu căpşuni
O reteta de tarta cu capsuni din: faina, margarina, zahar pudra, galbenus, praf de budinca de vanilie, lapte, zahar, ciocolata amaruie, capsuni si gelatina rosie. Ingrediente: blat: 225 g faina 125 g margarina 50 g zahar pudra 1 galbenus in plus: 1/2 plic praf de budinca de vanilie 250 ml lapte 2 linguri zahar...
Read more »
Peşte cu sos de soia
O reteta de peste cu sos de soia din: ceapa, usturoi, ulei sambal oelek, ghimbir, nucsoara, file de peste, sirop de tamarinde, sos de soia si miere. Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 linguri ulei 1 lingurita Sambal Oelek o lingurita ghimbir proaspat ras 1/2 lingurita piper negru macinat 2 varfuri de...
Read more »
Retete pentru weekend #15
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Turtite din dovlecei O reteta de turtite din dovlecei din: dovlecei, faina, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 450 g dovlecei...
Read more »
Burger
O reteta de burger din: carne tocata de vita, ceapa verde, morcov, usturoi, mustar dijon, tarhon, ou, chifle, ulei de rapita, nasturel, ardei, rosii cherry, zeama de lime, chives, ceapa rosie si fulgi de chilli. Ingrediente: 400 g carne slaba tocata de vita 5 fire de ceapa verde, tocate fin 140 g morcovi ras...
Read more »
Mâncare de vinete cu usturoi
O reteta de mancare de vinete cu usturoi din: vinete, ceapa, ardei gras, rosii, patrunjel si usturoi. Ingrediente: 4 vinete mici 2 cepe potrivite 1 ardei gras 4 rosii mici 1 legatura patrunjel usturoi Mod de preparare: Cureţi vinetele în aşa fel încât să semene cu o zebră (o fâşie da, una nu)....
Read more »
Hummus cu lamaie
O reteta de hummus cu lamaie din: naut, usturoi, iaurt gras, pasta de susan, ulei de masline, lamaie, seminte de susan negre, coriandru si masline. Ingrediente: 200 g naut uscat 1 catel de usturoi 3 linguri cu iaurt gras 4 linguri cu paste de susan (tahini) 3 linguri cu ulei de masline 1 lamaie...
Read more »
Tarta cu nuci
O reteta de tarta cu nuci din: faina, ou, unt, zahar pudra, smantana, sare, nuci, unt, miere, zahar si frisca. Ingrediente: 150 g faina 1 ou 100 g unt 1 lingura cu zahar pudra 1 lingura cu smantana sare pentru umplutura: 500 g nuci 150 g unt 100 g miere 100 g zahar 100...
Read more »
Mâncare de primăvară
O reteta de mancare de primavara din: ceapa verde, pastai, sare, rosii, ulei de soia, file de vita, sare, piper, coniac, smantana, intaritor de sos si frunze de cimbru. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 200 g pastai dulci sare 2 rosii descojite 4 lingurite ulei de soia 600 file de vita sare piper 2...
Read more »
Ou cu bacon si salata de nasturel
O reteta de ou cu bacon si salata de nasturel din: oua, salota, otet de vin rosu, mustar cu boabe, ulei de rapita, chives, bacon, paine alba si nasturel. Ingrediente: 2 oua mari, la temperatura camerei 1 salota, feliata fin 1 lingurita de otet de vin rosu 1 lingurita cu varf de mustar cu...
Read more »
Hamburger de curcan
O reteta de hamburger de curcan din: chifle, radicchio, salata, ceapa verde, carne de curcan, urda, marar, usturoi si sare. Ingrediente: 2 chifle 1/2 radicchio 3 frunze de salată 2 fire de ceapă verde 250 g carne de curcan 200 g urdă 1 legătură de mărar 1 căţel de usturoi sare Mod de preparare:...
Read more »
Muşchi de vită în aluat
O reteta de muschi de vita in aluat din: muschi de vita, foitaj, ciuperci, vin rosu, ceapa, masline, ulei, coriandru, cimbru si sare. Poţi face această reţetă cu orice tip de carne, dar trebuie s-o marinezi înainte, pentru a se coace frumos şi a prinde gust din aromele marinadei. Ingrediente: 2 kg muschi de...
Read more »
Supa dulce de conopida
O reteta de supa dulce de conopida din: smantana, mustar dulce, mustar pudra, cartofi, usturoi, ceapa rosie, unt, broccoli, supa de conopida, sare si piper. Ingrediente: 50 ml smantana pentru gatit – 30% grasime 1 lingurita mustar dulce 1/2 lingurita mustar pudra 1-2 cartofi 1-2 catei usturoi 1 ceapa rosie mare 50 gr unt...
Read more »
Sos de capere cu lamaie
O reteta de sos de capere cu lamaie din: unt, capere, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 50 g unt 2 lingurite capere, clatite in apa rece 2 lingurite zeama lamaie 1/2 coaja de lamaie proaspat rasa sare piper Mod de preparare: Pune caperele la desarat, intr-un bol cu...
Read more »
Tarta cu sparanghel si ceapa verde
O reteta de tarta cu sparanghel si ceapa verde din: foitaj, sparanghel, ceapa verde, branza, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 bucata foitaj 1 legatura sparanghel 1 legatura ceapa verde 1 bucata branza indulcita 2 oua 1 ceasca cu smantana sare piper Mod de preparare: Coci foitajul pe jumătate în tavă, la...
Read more »
Rulada de cascaval
O reteta de rulada de cascaval din: cascaval afumat, crema de branza, unt, somon afumat, patrunjel si sare. Ingrediente: 250 g cascaval afumat 200 g crema de branza 150 g unt 100 g somon afumat 1 legatura de patrunjel sare Mod de preparare: Ia caşcavalul, de preferat vidat, şi pune-l zece minute în...
Read more »
Tagliata de miel cu năsturel şi roşii
O reteta de Tagliata de miel cu năsturel şi roşii din: rozmarin, ulei de masline extravirgin, steak de miel, rosii, jeleu de coacaze, otet balsamic, nasturel, feta si paine. Ingrediente: cateva crengute de rozmarin, frunzele tocate 2 linguri ulei de masline extravirgin 4 steakuri taiate din pulpa de miel sau berbecut (cam 450 g...
Read more »
Musaca de dovlecei
O reteta de musaca de dovlecei din: dovlecei, spanac, ceapa, sare, piper, unt, faina, lapte, oua si branza. Ingrediente: 300 g dovlecei fara coaja 1/2 kg spanac 2 cepe sare piper pentru sos: 50 g unt 50 g faina 1/2 l lapte 4 oua 100 g branza Mod de preparare: Fierbi dovleceii şi...
Read more »
Lapte cu ciocolata si cu rom
O reteta simpla de Lapte cu ciocolata si cu rom din: lapte cu ciocolata si rom. Ingrediente: 0,2 l de lapte cu ciocolata 2 cl rom Mod de preparare: Mixam bine laptele cu ciocolata rece cu rom, apoi turnam totul intr-un pahar mai inalt. Adaugam un pai.
Read more »
Mancare de pui cu legume
O reteta de mancare de pui cu legume din: file de pui, ghimbir, ardei iute, ulei de soia, ardei, praz, sare, piper, germani de soia, porumb si boia de ardei dulce. Ingrediente: 500 g file de pui (cocos) 1 lingurita ghimbir proaspat razuit 2 ardei iuti rosii proaspat rasi 5 lingurite ulei de soia...
Read more »
Retete usoare si ilustrate
Retete usoare si ilustrate: Reteta zilei: Supa de pui cu paste ditalini O reteta de Supa de pui cu paste ditalini din: carnati, ulei vegetal, usturoi, rozmarin, supa de pui, fasole, rosii, morcovi, telina, sare, piper, scortisoara, apa, paste tidalini, otet de vin rosu si parmezan. Ingrediente: carne tocata 3 linguri de ulei...
Read more »
Pulpa de curcan cu masline
O reteta de pulpa de curcan cu masline din: pulpa de curcan, mustar, masline verzi, vin alb, ceapa, ardei gras, rosii, condimente, rozmarin, ulei, piper si sare. Ingrediente: 2 pulpe de curcan 1 lingurita cu mustar 100 g masline verzi 1 pahar cu vin alb 1 ceapa 1 ardei gras galben 5 rosii amestec...
Read more »
Mazăre scăzută
O reteta de mazare scazuta din: mazare, morcov, ceapa, rosii, marar, bacon, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare boabe 1 morcov 2 cepe 4 rosii 1 legatura marar 300 g bacon ulei sare piper Mod de preparare: Tai baconul în fâşii îi le rumeneşti în ulei. în grăsimea rămasă, căleşti ceapa...
Read more »
Pizza de casa
O reteta de pizza de casa din: cascaval, salam crud uscat, ciuperci, masline, ardei gras, sos de rosii, faina, drojdie, lapte, ulei de masline, zahar si sare. Ingrediente: 300 g cascaval 50 g salam crud uscat 2 ciuperci 50 g masline 1 ardei gras 50 ml sos de rosii pentru aluat: 400 g faina...
Read more »
Minitarte cu legume
O reteta de minitarte cu legume din: faina, unt, iaurt gras, apa calduta, galbenus, sare, branza de vaci, usturoi, castraveti, dovlecel, ardei gras, vanata, rozmarin, unt si sare. Ingrediente: 200 g faina 100 g unt 2 linguri cu iaurt gras 2 linguri cu apa calduta 1 galbenus sare pentru umplutura: 500 g branza de...
Read more »
Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi
O reteta de Antricot de vită cu cartofi cu rozmarin si usturoi din: cartofi, usturoi, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, ulei de masline, antricot de vita si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: cartofi la cuptor cu rozmarin 3 căţei de usturoi, cu coajă coaja rasă şi zeama de la o lămâie o legătură...
Read more »
Somon fiert cu salsa verde
O reteta de somon fiert cu salsa verde din: boabe de piper, otet de vin rosu, bulb de fenicul, frunze de dafin, patrunjel, fileu de somon, lamaie, usturoi, fileuri de ansoa, coaja si suc de lamaie, busuioc, capere si ulei de rapita. Ingrediente: 1 lingurita boabe de piper 200 ml otet de vin rosu...
Read more »
Jeleu de căpşuni şi gin
O reteta de jeleu de capsuni si gin in: capsuni, zahar, gin, foi de gelatine, zeama de lamaie, frisca si biscuiti. Ingrediente: 750 g de capsuni coapte, plus extra pentru servit 50 g zahar, plus extra pentru servit (optional) 250-300 ml de gin 4 foi de gelatina zeama de lamaie (optional) frisca si buscuiti,...
Read more »
Ruladă cu frişcă şi căpşuni
O reteta de rulada cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, sare, ulei, frisca, ciocolata alba, zahar vanilat, intaritor pentru frisca si capsuni. Ingrediente: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 2 linguri apa fierbinte 1 praf sare ulei pentru uns tava pentru crema: 250 ml frisca lichida 100 g ciocolata...
Read more »
Orez pe frunze de bananier
Această specialitate indiană de orez, foarte colorată, iute şi puternic condimentată, a devenit un acdevărat simbol al Malaysiei. Ea datează din perioada colonială, când mulţi indieni au mijgrat spre Malaysia pentru a munci pe plantaţiile de cauciuc. Mâncarea specifică sudului Indieti a devenit curând o parte a peisajului gasstronomic local. Orezul pe frunze de...
Read more »
Salata Caesar cu pui
O reteta de salata caesar cu pui din: file de piept de pui, ulei de floarea soarelui, salata romana, paine toast, usturoi, ulei de masline, usturoi, suc de lamaie, mustar, ou, zahar, parmezan si pasta de ansoa. Ingrediente: 500 g file de piept de pui 1 lingura ulei de floarea soarelui 4 capatani mici...
Read more »
Diplomat cu fructe de vară
O reteta de diplomat cu fructe de vara din: piscoturi, frisca, iaurt, zahar, gelatina, capsuni si cirese. Ingrediente: 400 g piscoturi 1 l frisca lichida 1 cutie iaurt simplu, natural (380 ml) 3 linguri de zahar 3-4 plicuri de gelatina 1 kg capsuni 1 kg cirese Mod de preparare: Pui gelatina la înmuiat...
Read more »
Cocktail de lapte batut
O reteta de cocktail de lapte batut din: caise, zeama de lamaie, lapte batut, sampanie, seminte de coriandru si lamaita. Ingrediente: 1 cutie mica de caise zeama unei lamai 500 g lapte batut 1 sampanie piccolo 1/2 lingurite de seminte macinate de coriandru 2 fire de lamaita Mod de preparare: Mixam bine piersica...
Read more »
Lipii umplute cu pui si legume
O reteta de lipii umplute cu pui si legume din: faina de grau, sare, drojdie, ulei de masline, zahar, seminte de susan negru, piept de pui, piper, rosii, ceapa, ardei gras, salata eisberg si muraturi. Ingrediente: 500 g faina de grau integrala sare 1 cub drojdie (50 g) 15 linguri ulei de masline 1...
Read more »
Guguluf cu cirese
O reteta de guguluf cu cirese din: cirese, branza de vaci, faina, lapte, zahar, ulei, praf de copt, zahar vanilat si sare. Ingrediente: 400 g cireşe 350 g brânză de vaci 450 g făină 7 ouă 5 linguri cu lapte 10 linguri cu zahăr 10 linguri cu ulei 1 pliculeţ cu praf de copt...
Read more »
Salata de vara cu cartofi
Se pun într-o crăticioară cu apă sărată 750g de cartofi noi şi se fierb 12 minute, până când sunt pătrunşi. Se scurg şi se răcesc. Se amestecă 75 ml de lapte bătut, 2 linguri de maioneză light, 1 lingură de muştar Dijon, 1 lingură de oţet din vin alb şi 1/2 linguriţă de zahăr...
Read more »
Bautura racoritoare cu castravete
O reteta de bautura racoritoare cu castravete din: castrvete, lamaie, menta verde, ghimbir, miere, apa si gheata. Ingrediente: 12 felii subtiri de castarvete 4 felii lamaie menta verde putina radacina de ghimbir 2 linguri de miere 4-5 pahare de apa plata gheata Mod de preparare: Intr-o carafă, pui apa, feliile de castravete trecute...
Read more »
Compot de capsuni cu miniclatite
O reteta de compot de capsuni cu miniclatite din: capsuni, zahar fin, suc de lamaie, otet balsamic, unt, faina, sare, zahar fin, ou, extract de vanilie, lapte degresat si inghetata de vanilie. Ingrediente: 500 g capsuni foarte coapte, curatate 4 linguri de zahar fin 2 linguri suc de lamaie cativa stropi de otet balsamic...
Read more »
Paste cu somon, în sos de verdeaţă
O reteta de paste cu somon, in sos de verdeata din: ceapa, usturoi, spanac, file de somon, taitei lati, ulei de masline, faina, apa, smantana, supa de legume, mustar de dijon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 250 g spanac 400 g file de somon 250 g taitei lati...
Read more »
File de vită la grătar, cu fasole boabe şi praz
O reteta de file de vita la gratar, cu fasole boabe si praz din: praz, cimbru, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb, fasole boabe, patrunjel, smantana, ulei de masline, sare de mare, piper, file de vita si lamaie. Ingrediente: 4 fire de praz, spălate, curăţate şi tăiate felii subţiri frunzele de la o...
Read more »
Tartă rustică
O reteta de tarta rustica din: capsune, unt, faina, apa, zahar, galbenus si sare. Ingrediente: 500 g căpşune 150 g unt foarte rece 170 g făină 4-5 linguri cu apă foarte rece 2 linguri cu zahăr 1 gălbenuş sare Mod de preparare: Amestecă făina cu un praf de sare şi zahărul. Adaugă untul...
Read more »
Retete culinare: Aripioare picante
O reteta de aripioare picante din: aripioare de pui, fulgi de porumb, oua, faina, chilli, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 500 g aripioare de pui 100 g fulgi de porumb 2 ouă 4 linguri cu făină 1 linguriţă cu chili 2 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Spală bine aripioarele, taie-leîn...
Read more »
Retete culinare: Pui umplut
O reteta de pui umplut din: pui, unt, coaja de lamaie, cartofi, morcovi, ceapa verde, rozmarin, bacon, sare, piper, ulei si patrunjel verde. Ingrediente: 1 pui 3 linguri cu unt coaja rasa de la o lamaie 5-6 cartofi 2 morcovi 2 fire de ceapa verde 1 lingurita cu rozmarin 100 g bacon sau sunca...
Read more »
Prajitura cu capsuni
O reteta de prajitura cu capsuni din: oua, zahar, iaurt, praf de copt, zahar vanilat, capsuni si apa. Ingrediente: 5 oua 1 cana zahar 1 cana iaurt 1 lingurita praf de copt 1 cana faina 2 pachete zahar vanilat 300 g capsuni proaspete 5 linguri zahar 150 ml apa Mod de preparare: Mixezi...
Read more »
Antricot de vită la cuptor, cu sfeclă şi hrean
O reteta de antricot de vita la cuptor, cu sfecla si hrean din: sfecla, sare de mare, piper, ulei de masline, antricot de vita, usturoi, cimbru, otet balsamic, maghiran, smantana, zeama de lamaie, hrean, rozmarin, usturoi, fileuri de ansoa si coaja de lamaie. Carnea de vită merge foarte bine cu sfeclă. Incercaţi să faceţi...
Read more »
Fasole la cuptor
O reteta de fasole la cuptor din: fasole, rosii, patrunjel, ardei grasi, ceapa, sare, piper, usturoi, oregano, ulei si morcov. Ingrediente: 1 kg fasole mare alba 3-4 rosii 1 legatura de patrunjel 2 ardei grasi rosii 3-4 cepe mai mari, taiate marunt sare piper 2-3 catei de usturoi oregano ulei morcov Mod de...
Read more »
Reteta zilei: Salata de sfecla rosie cu morcov si zeama de lamaie
O reteta de salata de sfecla rosie cu morcov si zeama de lamaie din: sfecla rosie, morcovi, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: ½ sfecla rosie 2 morcovi Zeama de la 1 lamaie Sare Piper Mod de preparare: Se curate si se spala bine sfecla si morcovii. Se dau prin razatoare....
Read more »
Jeleu de căpşuni şi gin
18 June 2012O reteta de jeleu de capsuni si gin in: capsuni, zahar, gin, foi de gelatine, zeama de lamaie, frisca si biscuiti. Ingrediente: 750 g de capsuni coapte, plus extra pentru servit 50 g zahar, plus extra pentru servit (optional) 250-300 ml de gin 4 foi de gelatina zeama de lamaie (optional) frisca si buscuiti,...
Read more »
Ruladă cu frişcă şi căpşuni
18 June 2012O reteta de rulada cu frisca si capsuni din: oua, zahar, faina, apa, sare, ulei, frisca, ciocolata alba, zahar vanilat, intaritor pentru frisca si capsuni. Ingrediente: 5 oua 5 linguri zahar 5 linguri faina 2 linguri apa fierbinte 1 praf sare ulei pentru uns tava pentru crema: 250 ml frisca lichida 100 g ciocolata...
Read more »
Orez pe frunze de bananier
18 June 2012Această specialitate indiană de orez, foarte colorată, iute şi puternic condimentată, a devenit un acdevărat simbol al Malaysiei. Ea datează din perioada colonială, când mulţi indieni au mijgrat spre Malaysia pentru a munci pe plantaţiile de cauciuc. Mâncarea specifică sudului Indieti a devenit curând o parte a peisajului gasstronomic local. Orezul pe frunze de...
Read more »
Paine umpluta cu piept de curcan
O reteta de paine umpluta cu piept de curcan din: paine taraneasca, branza de vaci, piept de curcan, pasta de masline, ruccola si muraturi. Ingrediente: 1 pâine ţărănească rotundă 175 g brânză de vaci 300 g piept de curcan fiert şi tăiat cubuleţe 2 linguri pastă de măsline (de la borcan) 50 g ruccola...
Read more »
Cocktail cu gem de prune
O reteta simpla de Cocktail cu gem de prune din: lapte, cuisoare, apa minerala, lichior, gem de prune si lamaita. Inrgediente: 0,5 l lapte un varf de cutit de cuisoare macinate 1/4 l apa minerala 1 pahar de lichior cu gem de prune 12 frunze de lamaita Mod de preparare: Lasam in apa...
Read more »
Peşte în crustă
O reteta de peste in crusta din: file de peste, pesmet, curry, parmezan, oua, faina, sare, piper alb si ulei de palmier. Ingrediente: 700 g file de peste (cod, crap, merluciu) 1 cana pesmet 1/2 lingurite cu curry 1 lingura cu parmezan ras 2 oua 2-3 linguri cu faina sare 1/2 lingurita cu piper...
Read more »
Friptură de miel cu budincă de cartofi si conopidă
O reteta de friptura de miel cu budinca de cartofi si conopida din: smantana, lapte, usturoi, foi de dafin, nucsoara, sare de mare, piper, unt, cartofi, conopida, cimbru, parmezan, antricoate de miel, sare de mare, piper, ulei de masline si rozmarin. Antricotul de miel este întotdeauna delicios — se prepară uşor, arată bine şi...
Read more »
Prăjitură cremoasa cu caise
O reteta de prajitura cremoasa cu caise din: caise, zahar, scortisoara, fulgi de migdale, branza de vaci, oua, zahar, unt, gris, faina, zahar vanilat, praf de copt si sare. Ingrediente: 12 caise 400 ml apa 120 g zahar 1 baton de scortisoara 100 g fulgi de migdale pentru blat: 500 g branza de vaci...
Read more »
Copanele crocante cu sos verde
O reteta de copanele crocante cu sos verde din: patrunjel, busuioc, menta, usturoi, mustar de dijon, capere, fileuri de sardele, otet, ulei de masline, sare, piper, ciocanele de pui si ulei de masline. Ingrediente: 2 legaturi patrunjel 2 fire de busuioc 2 fire de menta 1 catel de usturoi 1 lingura mustar de Dijon...
Read more »
Tartă aromată cu piersicuţe
O reteta de tarta aromata cu piersicute din: piersici, afina, faina, drojdie, unt, lapte, ou, zahar, zahar pudra si sare. Ingrediente: 1 kg piersici 100 g afine si merisoare 300 g faina 10 g drojdie uscata 50 g unt 120 ml lapte 1 ou 2 linguri cu zahar 50 g zahar pudra sare ...
Read more »
Retete culinare: Chiftelute picante
O reteta de chiftelute picante din: coriandru, ardei gras, usturoi, carne tocata mixta, ghimbir, ou, pesmet, sos de soia, piper de cayenne, lemongrass si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 legatura coriandru 1 ardei gras rosu 1 catel de usturoi 600 g carne tocata mixta 1 varf de cutit ghimbir ras 1 ou circa 3...
Read more »
Jamie Oliver: Picioare de miel la cuptor
O reteta de picioare de miel la cuptor din: rozmarin, unt, frunze de salvie, cimbru, sare de mare, piper, picioare de miel, usturoi, mrocovi, ceapa, praz, ulei de masline si vin alb. Inrgediente: 6 fire de rozmarin proaspăt 150 g unt rece 15 frunze proaspete de salvie frunzele de la 2 fire de cimbru...
Read more »
Budincă dulce
O reteta de budinca dulce din: paine toast, piersici, lapte, oua, zahar brun, scortisoara si unt. Ingrediente: 15 felii de pâine toast 6 piersici 500 ml lapte 3 ouă 3 linguri cu zahăr brun 1/4 linguriţă cu scorţişoară unt Mod de preparare: Pentru început, îndepărtează coaja feliilor de pâine. N-o arunca, las-o să...
Read more »
Paste scurte cu fasole verde şi piept de pui
O reteta de paste scurte cu fasole verde si piept de pui din: fasole verde, sare, rosii, piept de pui, piper, ulei, cimbru si parmezan. Ingrediente: 500 g fasole verde sare 2 rosii mari (400 g) 400 g paste curste (penne) 300 g piept de pui piper 3 linguri de ulei 4-5 ramuri de...
Read more »
Cârnaţi cu chutney de roşii
O reteta de carnati cu chutney de rosii din: castane, tofu, salvie, rozmarin, cheddar, sos de soia, pudra de chilli, pesmet, ulei de masline, ceapa, usturoi, ardei rgasi, ardei iute, rosii, otet de vin alb, zahar brun, seminte de mustar, seminte de ceapa neagra, boia afumata si scortisoara. Ingrediente: 400 g de castane fierte,...
Read more »
Shake de lapte cu portocale
O reteta simpla de Shake de lapte cu portocale din: rom alb, suc de portocale, portocale, lichior de maraschino, inghetata de vanlie, zahar pudra, lapte si ciocolata rasa. Ingrediente: 4 cl rom alb 1/4 suc de portocale 1 1/2 portocale 2 cl lichior de Maraschio 4 globuri de inghetata de vanilie 2 linguri de...
Read more »
Pulpe marinate de pui
O reteta de pulpe marinate de pui din: iaurt, ulei de masline, oregano, tarhon, boia, sos de soia, miere, bulion, rosii, mango, ceapa, pulpe de pui, patrunjel, suc de portocale, curry si maioneza. Ingrediente: 125 g iaurt 2 linguri ulei masline oregano tarhon boia 2 linguri sos soia 1 lingurita miere 6 linguri bulion...
Read more »
Salata cu salam
O reteta de salata cu salam din: salam, morcov, castraveciori murati, otet de vin alb, zeama de la castraveciori, ulei, zahar, sare, piper si ceapa verde. Ingrediente: 500 g salam sau parizer 1 morcov 4 castraveciori murati 4 linguri otet de vin alb 2-3 linguri zeama de la castraveciori 3 linguri ulei 1 praf...
Read more »
Nasi uduk
Jakarta, capitala Indoneziei, este locul de baştină al acestei mâncări surprinzătoare, care se face din orez fiert la abur. Ca şi în cazul nasi lemak, din Malaysia, şi aici orezul se amestecă cu lapte de cocos, nucşoară rasă, scorţişoară, iarbă de lămâie, galangal şi ghimbir. Toate ingredientele se pun împreună într-o cratiţă şi se...
Read more »
Budincă de fasole verde
O reteta de budinca de fasole verde din: fasole verde, rosii, oua, costita afumata, lapte dulce, faina, ceapa, verdeata si ulei. Ingrediente: 1 kg fasole verde 3-4 rosii 6 oua 50 g costita afumata 100 ml lapte dulce 1 lingura de faina 1 ceapa verdeata ulei Mod de preparare: Speli bine fasolea şi...
Read more »
Retete culinare: Salata cu avocado
O reteta delicioasa de vara cu: avocado, andiva, piept de pui, ceapa, mazare, porumb, morcov, telina, ou, maioneza, smantana, sare, piper. Ingrediente: 1 avocado 1 andivă 1 piept de pui 1 ceapă 100 g mazăre fiartă 100 g porumb din conservă 1 morcov 1 ţelină 2 linguri cu smântână 100 g maioneză 2 ouă...
Read more »
Retete usoare si sanatoase
Retete usoare si sanatoase: Cum se prepara legume prajite (video) O reteta video delicioasa si usor de preparat despre cum se prepara legumele prajite. Un preparat ce poate fi servit fierbinte ca si garnitura sau ca fel principal pentru vegetarieni. Ingrediente: 1 small red pepper, sliced 1 small green pepper sliced 1 small...
Read more »
Muşchi de vită la tigaie cu sos de vin
O reteta de muschi de vita la tigaie cu sos de vin din: cartofi, sare de mare, piper, ulei de masline, parmezan, unt, muschi de vita, ulei de masline, ceapa rosie, cimbru, vin si creson. Este o reţetă simplă, dar cu rezultate excelente. Aveţi nevoie de puţin sos cu care să stropiţi carnea şi...
Read more »