Retete culinare:
Paste carbonara cu broccoli si carnati
O reteta de paste carbonara cu borccoli si carnati din: ulei de masline, carne de porc, oua, parmezan, spaghete, broccoli si usturoi. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline carnea scoasa din 8 carnati de porc, facuta chiftelute 3 oua 50 g de parmezan, ras, plus extra pentru servire 300 g de spaghete 1 capatana...
Read more »
Prajitura cu bezea
O reteta de prajitura cu bezea din: faina, unt, glbenusuri, zahar pudra, smantana, praf de copt, zeama de lamaie, zahar vanilat, nuci, gem de caise, albusuri, amidon si zahar pudra. Ingrediente: 500 g faina 250 g unt (cat mai gras) 4 galbenusuri 100 g zahar pudra 2 linguri smantana 1 lingurita praf de copt...
Read more »
Burgeri cu brânză cu mucegai albastru
O reteta de burgeri cu branza cu mucegai albastru din: carne slaba de vita, ceapa rosie, branza de mucegai albastru, arpagic, sos tabasco, sos worcestershire, mustar, sare de mare, piper, ulei de masline, chiflte, frunze de salata, rosii, avocado si maioneza. Branza cu mucegai albastru dă un plus de savoare acestor delicioşi burgeri preparaţi...
Read more »
Sos de ciocolată
O reteta de sos de ciocolata din: zahar tos, ciocolata neagra si pudra de cacao. O garnitură încântătoare la multe deserturi şi fructe, cum sunt perele coapte şi îngheţata de vanilie. Ingrediente: 225 gzahăr tos 100 g ciocolată neagră, tăiată 25 g pudră de cacao, de bună calitate, cernută Mod de preparare: Puneţi...
Read more »
Plăcintă de pui la oală
O reteta de placinta de pui la oala din: unt, ceapa, telina, morcovi, faina, supa de pui, smantana, sare de mare, piper, piept de pui, foitaj si ou. Ingrediente: 50 g unt 1 ceapa mare, curatata si tocata 3 tulpini de telina, curate si taiate cubulete 1 morcov mare, curatat si taiat cubulete 50...
Read more »
Negresa cu menta
O reteta de negresa cu menta din: ciocolata neagra, unt, zahar, oua, esenta de vanilie, esenta de menta, sare, faina, biscuiti, frisca si frunze de menta. Ingrediente: 125 g ciocolata neagra 100 g unt 125 g zahar 3 oua mari 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita esenta de menta 1/4 lingurita sare 125...
Read more »
Retete culinare: Piept de pui umplut
O reteta de piept de pui umplut din: piept de pui, feta, costita, vin alb, cartofi noi, patrunjel, fasole verde, mustar cu boabe intregi, unt si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 4 bucati mici de piept de pui, fara pielita, dezosat 140 g feta, taiata cuburi 8 felii costita 100 ml vin alb, sec...
Read more »
Supă rece de roşii şi avocado
O reteta de supa rece de rosii si avocado din: rosie, avocado, ceapa, ardei gras, suc de lamaie, suc de rosii, iaurt, arpagic, sare si piper. Ingrediente: 1 roşie coaptă bine, curăţată de coajă şi tăiată felii 2 fructe de avocado, curăţate de coajă şi tăiate felii 1 ceapă tăiată felii 1 ardei gras,...
Read more »
Gnocchi cu coada de bou
O reteta de gnocchi cu coada de bou din: aluat de gnocchi, ulei de masline, coada de bou, telina, ceapa, morcovi, praz, vin alb, seminte de fenciul, boabe de ienupar, scortisoara, ardei iute, sare de mare, piper negru, pasta de rosii, oregano, salvie, unt si parmezan. Ingrediente: aluat de gnocchi ulei de măsline o...
Read more »
Retete gustoase si simple
Retete gustoase si simple: Prajitura cu inghetata de cirese O reteta de prajitura cu inghetata de cirese din: frisca, unt, fulgi de ciocolata alba, esenta de vanilie, cirese, pesmet si inghetata de vanilie. Ingrediente: 100 ml frisca batuta din smantana 2 linguri unt 350 g fulgi de ciocolata alba 1 lingurita esenta de...
Read more »
Kedgeree
In secolele XIX si XX, această mâncare, o adevărată chintesenţă a bucătăriei englezeşti, constituia piesa de rezistenţă a micului dejun servit în zonele rurale. Denumirea ei provine din India, care pe atunci era o colonie a Imperiului Britanic. Cuvântul kedgeree este derivat din termenul khichri, care denumeşte o mâncare făcută din orez, linte şi...
Read more »
Chiftele de somon
O reteta de chiftele de somon din: cartofi fainosi, somon, ketchup, mustar, coaja rasa de lamaie, patrunjel, marar, faina, oua, pesmet si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 450g de cartofi făinoşi, tăiaţi în bucăţi 350g de somon (3 fileuri) 2 linguriţe de ketchup 1 linguriţă de muştar coaja rasă de la 1/2 lămâie, plus...
Read more »
Gumbo de Louisiana cu fructe de mare
O reteta de Gumbo de Louisiana cu fructe de mare din: ulei vegetal, faina alba, ceapa telina, ardei rosii, usturoi, carnati chorizo, supa de peste, carne de crab, ceapa verde, piper de cayenne, sare de mare, piper, stridii si frunze de patrunjel. Ingrediente: 6 linguri de ulei vegetal 5 linguri de făină albă 2...
Read more »
Pilaf cu chorizo
O reteta de pilaf cu chorizo din: ulei de masline, ceapa, carnati chorizo, usturoi, boia afumata, rosii, orez basmati, supa de legume, lamaie, frunze de dafin si patrunjel. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă mare, feliată fin 250g de cârnaţi chorizo 4 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 linguriţă de boia afumată 400...
Read more »
Tort cu crema de lamaie
O reteta de tort cu crema de lamaie din: faina integrala, unt, zahar pudra, oua, frisca, zahar tos, coaja si zeama de lamaie, coaja si zeama de portocale. Coaja de portocala va intensifica gustul absolut delicios. Ingrediente: 250 g faina integrale 150 unt sarat, rece, taiat cuburi 50 g zahar pudra, plus pentru presarat...
Read more »
Gnocchi cu rucola si sos de unt
O reteta de Gnocchi cu rucola si sos de unt din: rucola, gnocchi, sare de mare, piper, unt, supa de legume, coaja de lamaie si parmezan. Ingrediente: o legătură de rucola aluat de gnocchi sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat 125 g unt un polonic de apă sau supă de legume coaja...
Read more »
Doradă cu salsa de mango şi lime
O reteta de dorada cu salsa de mango si lime din: dorada, condimente cajun, coaja si zeama de lime, ulei, mango, orez ardei chilli, avocado, ceapa verde, coriandru si fasole verde. Ingrediente: 4 dorade, curăţate 2 linguri de condimente cajun coaja rasă şi zeama de la 1 lime 1 lingură de ulei 1 mango...
Read more »
Pavlova cu alune, piersici si zmeura
O reteta de pavlova cu alune, piersici si zmeura din: albusuri, zahar tos, amidon, otet de mere, alune, baton de vanilie, frisca, piersici si zahar pudra. Ingrediente: 4 albusuri 225 g zahar tos 2 lingurite amidon 2 lingurite otet de mere 50 g alune, rumenite si tocate 1 baton de vanilie 300 ml frisca...
Read more »
Aripi de pui cu sos de smântână şi arpagic
O reteta de aripi de pui cu sos de smantana si arpagic din: faina, boia de ardei, piper de cayenne, sare de mare, aripi de pui, unt, sos iute, piper negru, usturoi, ulei vegetal, lamaie, smantana, maioneza, arpagic si zeama de lamaie. Ingrediente: 3-4 linguri de făină albă 1 linguriţă de boia de ardei...
Read more »
Tort de ciocolată, cafea şi fistic
O reteta de tort de ciocolata, cafea si fistic din: oua, zahar tos, migdale, zahar pudra, unt, faina integrala, cacao, cafea espress, fistic, unt, esenta de vanilie, gem de cirese si ciocolata amaruie. Ingrediente: 3 albusuri si 3 oua 200 g zahar tos 100 g migdale, macinate 100 g zahar pudra 50 g unt,...
Read more »
Cupe cu fructe in sirop vanilat
O reteta de cupa cu fructe in sirop vanilat din: zahar, prune, esenta de vanilie, frisca, vin, coaja de portocala si zeama de portocala. Ingrediente: 100 g zahar 400 g prune, taiate sferturi, fara samburi 2 linguri esenta de vanilie 300 ml frisca lichida 3 linguri apa de flori sau vin alb, dulce si...
Read more »
Omletă cu Brie şi bacon cu salată
O reteta de omleta cu brie si bacon cu salata din: ulei de masline, bacon afumat, oua, chives, branza brie, otet de vin rosu, mustar dijon, castravete si ridichi. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 200 g de bacon afumat 6 oua, batute usor 1 legatura mica de chives, tocata 100 g de branza...
Read more »
Porc cu masline
O reteta de porc cu masline din: muschi de porc, ulei de masline, masline, boia de ardei dulce, supa de carne, usturoi, foaie de dafin, sare si piper. Ingrediente: 4 felii muschi de porc 100 ml ulei de masline 200 g masline fara samburi 1 lingura boia de ardei dulce 200 ml supa de...
Read more »
Paste la cuptor, cu sos si legume
O reteta de paste la cuptor, cu sos si legume din: cascaval, ciuperci, dovlecei, ardei gras, rosii in suc, usturoi, patrunjel, paste, unt, faina, mustar, lapte, ulei de masline si oregano. Ingrediente: 150 g cascaval, razuit 250 g ciuperci, taiate felii 2 dovlecei, taiate bucati 1 ardei gras, taiat felii 1 conserva de 400...
Read more »
Bors de rosii
O reteta de bors de rosii din: ceapa verde, morcovi, telina, patrunjel, cartofi, rosii, ulei, bors, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 legatura ceapa verde 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina paturnjel 2 cartofi 800 g rosii proaspete sau in bulion 50 ml ulei 500 ml bors 1 legatura patrunjel, leustean sare piper...
Read more »
Sos caramel
O reteta de sos caramel din: betisor de vanilie, smantana si zahar tos.Un sos plin de savoare, ideal ca topping fierbinte la îngheţată. Se asociază minunat şi cu gaufre de Liege Ingrediente: un betisor de vanilie, taiat in lungime 450 ml smantana 200 g zahar tos Mod de preparare: Curăţaţi seminţele de vanilie...
Read more »
Reteta zilei: Cotlet de porc cu sos de afine si miere
O reteta de cotlet de porc cu sos de afine si miere din: cotlete de porc, scortisoara, chimion, coriandru, ardei rosu, cuisoare, sare, piper, ulei de masline, afine, ceapa, usturoi, suc de lamaie, suc de portocale, miere, coriandru si oregano. Ingrediente: 4 cotlete de porc scorţişoară chimion coriandru ardei roşu cuişoare sare piper ulei...
Read more »
Risotto cu pangrattato picant
O reteta de Risotto cu pangrattato picant din: coaja rasa de lamaie, ardei iuti, usturoi, fileuri de ansoa, paine cioabatta, ulei de masline, risotto, supa de legume, unt, parmezan, sare de mare si piper negru. Ingrediente: coaja rasă de la o lămâie 3 ardei iuţi uscaţi 4 căţei de usturoi, curăţaţi 6 fileuri de...
Read more »
Salata de taitei si creveti aromati
O reteta de salata de taitei si creveti aromati din: taitei cu ou, ulei de susan, ulei de arahide, ceapa verde, germeni de fasole, usturoi, ardei iute, creveti, zahar brun si sos de soia. Ingrediente: 250 g taitei cu ou 1 lingura ulei de susan, plus extra pentru servit 1 lingura ulei de arahide...
Read more »
Placinta Mojito cu menta, branza si covrigei
O reteta de placinta Mojita cu menta, branza si covrigei din: covrigei, unt, crema de branza, zahar, limete, frunze de menta si frisca. Ingrediente: 250 g pesmet din covrigei sarati pisati 5 linguri unt 250 g crema de branza 100 g zahar 2 lamai verzi (limete) 3 linguri frunze de menta tocate marunt 400...
Read more »
Costite la grătar cu salata coleslaw
O reteta de Costite la grătar cu salata coleslaw din: costite de porc, pasta de tomate, ceapa, usturoi, boabe de piper, cuisoare, ardei rosii uscate, sare de mare, piper, melasa, ceapa, miere, sos worcestershire, pasta de tomate, mustar, otet de cidru, tabasco, zeama de lamaie, varza, morcovi, maioneza si zahar tos. Costitele sunt o...
Read more »
Salată grecească de pui şi quinoa
O reteta de salata greceasca de pui si quinoa din: quinoa, unt, ardei rosu, usturoi, fileuri de pui, ulei de masline extravirgin, rosii, masline, ceapa rosie, branza feta, menta, zeama si coaja de lamaie. Ingrediente: 225 g de quinoa 25 g unt 1 ardei iute rosu, fara seminte si tocat fin 1 catel de...
Read more »
Risotto — retetă de bază
O reteta de risotto din: supa de legume sau de pui, ulei de masline, unt, ceapa, telina, orez si vin alb. Ingrediente: un litru de supă de legume sau de pui 2 linguri ulei de măsline o lingură unt o ceapă mare, curăţată şi tocată mărunt 4-5 tulpini de ţelină, curăţate şi tocate mărunt...
Read more »
Paella rapida
O reteta de paella rapida din: ceapa, ardei gras, usturoi, orez, crevete, ulei de masline, boia iute, boia dulce, concentrat de peste si mazare. Ingrediente: 1 ceapa mica tocata 2 bucati ardei gras, taiati felii subtiri 2 catei de usturoi, zdrobiti 250 g orez pentru paella (cu bobul rotund) 300 g crevete 2 linguri...
Read more »
5 feluri de a prepara friptura
Friptură tartar clasică Tăiaţi cubuleţe 400 g de file de porc. într-un bol, bateţi 2 gălbenuşuri cu 1 lingură de sos Worcestershire şi cu puţin piper de Cayenne. Adăugaţi carnea cu 2 castraveciori tocaţi mărunt, 1 ceapă verde tocată, 1 linguriţă de muştar de Dijon, 2 fileuri de anşoa tăiate mărunt şi 1 mână...
Read more »
Burgeri cu vinete şi halloumi
O reteta de burgeri cu vinete si halloumi din: ulei de masline, ceapa, vanata, zahar brun, ardei copt, pasta harissa, ciabatta si humus. Ingrediente: 2 1/2 linguri ulei de masline 2 cepe, feliate foarte fin 1/2 vanata, taiata in 8 felii rotunde 1 lingura de zahar brun 1 ardei copt, din borcan, tocat 2...
Read more »
Prăjitură cu mac şi fructe
O reteta de prajitura cu mac si fructe din: unt, zahar, oua, faina, lapte, seminte de mac, praf de copt, unt, faina, suc de lamaie, oua, unt si fructe de sezon. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 4 oua 200 g faina 3 linguri lapte 3 linguri seminte de mac 1 lingurita praf...
Read more »
Shake de rubarba
O reteta simpla de Shake de rubarba din: lapte, rubarba, zahar pudra, frisca, zahar vanilat, sirop de zmeura, rachiu de zmeura, migdale si scortisoara. Ingrediente: 0,7 l lapte 500 g rubarba 150 g zahar pudra 100 ml frisca lichida 2 plicuri de zahar vanilat 5 linguri de sirop de zmeura 4 cl rachiu de...
Read more »
Caneloni din clatite
O reteta de Caneloni din clatite din: carne tocta de vita, ceapa, usturoi, rosii in suc, clatite, chilli, supa de vita si bulion. Ingrediente: 500 g carne tocata de vita 1 ceapa mare, tocata marunt 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 conserva de 400 g rosii in suc, taiate bucati 8 clatite – cumparate...
Read more »
Despre Risotto
Dacă aţi mai gătit risotto, ştiţi că fierberea durează circa 40 de minute; şi-atunci cum se face că la restaurant ţi-l aduc în zece minute după ce ai dat comanda? E foarte simplu. De obicei se pune o cantitate mai mare la fiert, iar când e pe jumătate gata se ia de pe foc...
Read more »
Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan
O reteta de Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan din: taitei lati, sare, rosii, usturoi, ardei iute, bacon, ulei de masline, piper, patrunjel si parmezan. Inrgediente: 500 g taitei lati sare 6 rosii 2 catei de usturoi 1 ardei iute 100 g Pancetta sau bacon sau sunculita taraneasca 2 linguri ulei de masline...
Read more »
Reteta zilei: Cotlete de miel cu sos de afine
O reteta de cotlete de miel cu sos de afine din: cotlete de miel, sare, piper, ceapa, vin rosu, afine, otet balsamic, unt si anason. Ingrediente: 2 cotlete de miel sare piper 1 ceapa 1/4 ceasca vin roşu 1/2 cana de afine proaspete 2 linguri otet balsamic 1 lingură unt 1 steluta anason ...
Read more »
Inghetata cu cirese
O reteta de inghetata cu cirese din: cirese, apa, sirop de agave si unt. Este desertul perfect în sezonul cireşelor. Iar dacă nu îngheţaţi amestecul mult timp, vă luaţi din aceste fructe delicioase unul dintre cei mai puternici antioxidant din natură. Ingrediente: 500 g cireşe apă plată sirop de agave sau de arţar 100...
Read more »
Salata de varza rosie cu sfecla si mar
O reteta de salata de varza rosie cu sfecla si mar din: mere, varza rosie, sfecla cruda, otet de cidru, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, seminte de rodie si patrunjel. Ingrediente: 3 mere, fara cotor, feliate fin 650 g varza rosie, feliata fin 250 g de sfecla cruda, decojita si rasa fin...
Read more »
Plăcintă cu cireşe
O reteta de placinta cu cirese din: unt, zahar tos, ou, faina, apa, cirese, zahar tos si malai. Acesta este un desert american clasic. La fel ca plăcinta cu mere, aceasta este preferată în localurile din întreaga ţară. Cel mai bine merge cu o cupă mare de îngheţată de vanilie. Ingrediente: aluat dulce: 125...
Read more »
Risotto cu roşii, busuioc si ricotta
O reteta de risotto cu rosii, busuioc si ricotta din: rosii coapte, otet de vin rosu, ulei, sare de mare, piper negru, risotto, branza ricotta, ulei de masline extravirgin, ardei iute, oregano, supa de pui, unt, parmezan si busuioc. Ingrediente: 4 mâini mari de roşii coapte, curăţate de seminţe şi tăiate bucăţi mai mari...
Read more »
Salată picantă de conopidă cu năut şi seminţe de pin
O reteta de salata picanta de conopida cu naut si seminte de pin din: conopida, usturoi, seminte de chimion si chimen, ulei de masline, naut, seminte de pin, marar si patrunjel. Ingrediente: 1 conopida mare, taiata in buchetele 2 catei de usturoi, zdrobiti 2 linguri seminte de chimion si de chimen 3 linguri ulei...
Read more »
Inghetata cu mar si mango
O reteta de inghetata cu mar si mango din: iaurt, miere, menta, mango si coaja de lamaie. Gustul acestei îngheţate e dat de menta proaspătă şi de coaja de lămâie. Consistenta – de iaurtul gras. Iar definirea gustului – de fructul de mango. Ingrediente: iaurt gras miere mentă proaspătă 2 fructe mari de mango...
Read more »
Omleta cu vinete
O reteta de omleta cu vinete din: vinete, oua, ceapa, ulei, rosii, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 6 vinete mari 6 oua 2 cepe 150 ml ulei 500 g rosii 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Spalati vinetele, taiati-le in cubulete de circa 2 cm, presarati-le cu sare si lasati-le 30...
Read more »
Salată mexicană cu crutoane de tortilla
O reteta de salata mexicana cu crutoane de tortilla din: tortilla, ulei de masline, condimente, salata, fasole neagra, rosii cherry, avocado, zeama de lime si coriandru. Ingrediente: 3 lipii tortilla, taiate in bucati de dimensiunea crutoanelor 1 lingura ulei de masline 1 lingurita amestec de condimente cajun sau mexican 1 salata iceberg, rupta in...
Read more »
Sos Coulis de fructe
O reteta de sos coulis de fructe din: zmeura, zahar tos, zeama de lamaie si lichior. Preparaţi acest sos fabulos de fructe utilizând orice fruct de sezon. Ideal pentru orice desert, îngheţată sau şerbet. Ingrediente: 250 g zmeură tare şi coaptă 125 g zahăr tos zeamă de la o jumătate de lămâie alcool sau...
Read more »
Prajitura cu crema
O reteta de prajitura cu crema din: unt, faina alba, praf de copt, sare de mare, zahar tos, esenta de vanilie, oua, lapte integral, smantana, zahar tos, faina de porumb, esenta de rom, ciocolata neagra, unt, smantana si esenta de vanilie. umpluta cu crema de lapte, această prăitură divină, stratificată are deasupra o glazură...
Read more »
Bors cu verdeturi
O reteta de bors cu verdeturi din: spanac, loboda, morcov, patrunjel, telina, ceapa, ulei, ardie grasi, cartofi, rosii, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g spanac, loboda 1 morcov mare 1 radacina de patrunjel 1 telina mica 2 cepe 50 ml ulei 2 ardei grasi 2 catofi 4 rosii 1 l bors 1...
Read more »
Cafea cu lapte si lichior
O reteta de cafea cu lapte si lichior din: cafea cu lapte si lichior. Ingrediente: 300 g cafea cu lapte 15 cl lichior de cafea Mod de preparare: Mixam bine cafeaua cu lapte rece si lichiorul, apoi servim in pahare de lichior.
Read more »
Risotto cu sparanghel, mentă şi lămâie
O reteta de risotto cu sparanghel, menta si lamaie din: sparanghel, risotto, supa de pui, unt, parmezan, menta, coaja si zeama de lamaie, sare de mare, piper si ulei de masline extravirgin. Este un risotto simplu şi delicios. Ingrediente: 2 legături de sparanghel, curăţate de capetele lemnoase risotto de bază 700 ml supă fierbinte...
Read more »
Retete simple si ieftine
Retete gustoase si ieftine: Prăjitură cu mac şi fructe O reteta de prajitura cu mac si fructe din: unt, zahar, oua, faina, lapte, seminte de mac, praf de copt, unt, faina, suc de lamaie, oua, unt si fructe de sezon. Ingrediente: 250 g unt 200 g zahar 4 oua 200 g faina 3...
Read more »
File de cod cu legume
O reteta de file de cod cu legume din: file de cod, morcovi, conopida, broccoli, ulei, oregano, vin alb sec, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de cod 2 morcovi 300 g conopida 200 g broccoli 50 ml ulei 1 lingurita oregano uscat 100 ml vin alb sec 1 lamaie sare piper...
Read more »
Cafea instant inghetata
O reteta de cafea instant inghetata din: cafea instant naturala, miere de albine, smantana, fructe si scortisoara. In primul rând, înainte de orice înghetată făcută în casă uitaţi de ou, indiferent că vorbim de gălbenuş sau albuş. Se folosea în reţetele vechi. Oul crud poate fi o bombă pentru sănătate, deci îl excludem. Ingrediente:...
Read more »
Salată de dovlecei, feta şi mentă
O reteta de salata de dovlecei, feta si menta din: dovlecei, rucola, branza feta si menta. Ingrediente: 2 dovlecei 100 g rucola 200 g de branza feta, sfaramata frunzele de la 1 legatura de menta Mod de preparare: Se taie dovleceii în fâşii subţiri, folosind cuţitul econom (cojitorul de cartofi). Se aşază împreună...
Read more »
Creveti cu orez
O reteta de creveti cu orez din: creveti decorticati, orez, ulei de masline, pasta de tomate, sofran, lamaie, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 150 g orez 50 ml ulei de masline 1 lingurita pasta de tomate un varf cutit de sofran 1 lamaie 1 catel de usturoi 1 legatra...
Read more »
Risotto cu ciuperci
O reteta de risotto cu ciuperci din: risotto, unt, ciuperci salbatice, sare de mare, piper, frunze de cimbru, usturoi, supa de legume, parmezan, patrunjel, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: risotto de bază 100 g unt plus încă un cubuleţ 4 mâini mari de ciuperci sălbatice proaspete, curăţate sare de mare...
Read more »
Papricas de ciuperci
O reteta de papricas de ciuperci din: ciuperci, ceapa, cartofi, ulei, faina, boia de ardei dulce, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 1 kg ciuperci de cultura 2 cepe 4 cartofi 100 ml ulei 1 lingurita faina 1 lingura boia de ardei dulce 1 lingurita coriandru sare piper Mod de preparare: Curatati ciupercile, spalati-le...
Read more »
Salată de spanac cu bacon şi fasole albă
O reteta de Salată de spanac cu bacon şi fasole albă din: bacon, otet de xeres, ardei copti, fasole alba si spanac. Ingrediente: 12 felii de bacon 4 linguri otet de Xeres 500 g ardei copti din borcan, scursi si feliati 800 g de fasole alba din conserva, scursa si clatita 150 g de...
Read more »
Farfalle cu smantana si ciuperci
O reteta de farfalle cu smantana si ciuperci din: paste farfalle, sare, ciuperci, ceapa, tarhon, file de porc, ulei, piper, smantana, coaja de lamaie si suc de lamaie. Ingrediente: 400 g farfalle sare 200 g ciuperci Champignon brune 4 cepe frantuzesti 4 fire tarhon 400 g file de porc 4 linguri ulei piper 300...
Read more »
Retete simple si rapide
Retete simple si rapide: Retete culinare: Salata nicoise O reteta de salata nicoise din: cartofi, fasolica verde, rosii, patrunjel, fileuri de ansoa, masline, capere, otet, ulei extravirgin de masline, sare si piper. Ingrediente: 2 cartofi 150 g fasolică verde 3 roşii coapte 1 legătură de pătrunjel 6 fileuri de anşoa, conservate în sare...
Read more »
Salată de pui fript şi porumb
O reteta de salata de pui fript cu porumb din: piept de pui, usturoi, boia, zeama de lamaie, ulei de masline, porumb, salata si castravete. Ingrediente: 4 piepţi mici de pui 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 lingură de boia zeama de la 1 lămâie 2 linguri ulei de măsline 2 ştiuleţi de porumb...
Read more »
Cartofi cu bulion si usturoi
O reteta de Cartofi cu bulion si usturoi din: cartofi, ulei, bulion, mujdei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cartofi 3-4 linguri ulei 2-3 linguri bulion diluat cu apa 3-4 linguri mujdei 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Fierbeţi cartofii în coajă în apă cu sare. Lăsaţi-i la răcit. Curăţaţi...
Read more »
Cocktail Chocolate Lady
O reteta de Cocktail Chocolata Lady din: lapte cu ciocolata si lichior de migdale. Ingrediente: 300 g lapte cu ciocolata 15 lichior de migdale Mod de preparare: Mixam bine lapte cu ciocolata rece (cumparat gata preparat) si lichiorul de migdale, apoi turnam amestecul in pahare de lichior.
Read more »
Omleta spaniola
O reteta de omleta spaniola din: cartofi, ceapa, sare, ulei de masline si oua. Această omletă se poate prepara în mai multe feluri, de exemplu, în loc de cartofi puteţi pune un alt soi de legume sau puteţi pune şi peşte ton, sardele, ciuperci, brânză sau şuncă. Ingrediente: 4 cartofi mari 1 ceapa sare...
Read more »
Aperitiv cu fructe
O reteta de aperitiv cu fructe din: capsuni, ulei de masline, otet balsamic, suc de portocale, salata verde, miere, boabe de piper verde si sare. Ingrediente: 300 g capsuni proaspete 2 linguri ulei de masline 1 lingura otet balsamic 4 linguri suc de portocale 1 salata verde creata 1 lingura miere 2 lingurite boabe...
Read more »
Inghetata de lamaie
O reteta de inghetata de lamaie din: lamai, smantana, melasa, coaja de lime si menta. Este cel mai răcoros desert din timpul verii, dar si cel mai greu de obţinut. Aceasta deoarece zeama unei lămâi conduce la adăugarea unei cantităţi foarte mari de zahăr, astfel încât să iasă un gust acceptabil. însă dacă nu...
Read more »
Biryani
Biryani este o mâncare indiană care conţine un amestec aromat si delicios de condimente, orez basmati, carne, legume şi iaurt. Printre condimentele folosite cu precădere pentru biryani se numără cuişoarele, cardamomul, scorţişoara, foile de dafin, coriandrul, menta, ceapa, usturoiul si ghimbirul. Un biryani excelent se obţine dacă orezul este colorat în auriu cu ajutorul...
Read more »
Salata de fasole, mazare si paste orzo
O reteta de salata de fasole, mazare si paste orzo din: paste orzo, mazare, bob, smantana, coaja de lamaie si zeama de lamaie, parmezan si frunze de busuioc. Ingrediente: 375 g de paste orzo sau alte paste mici 250 g mazare, proaspata sau decongelata 250 g de bob, din conserva 140 g smantana coaja...
Read more »
Merluciu cu telina si rosii
O reteta de merluciu cu telina si rosii din: merluciu, telina, rosii, pasta de tomate, ulei, usturoi, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 4 buc trunchi de merluciu 500 g telina 4-5 rosii 1 lingura pasta de tomate 50 ml ulei 1 catel de usturoi 1 lingurita rsa cimbru uscat sare piper Mod de...
Read more »
Sos de portocale cu Grand Marnier
O reteta de sos de portocale cu grand Marnier din: suc de portocala, zahar, coaja de portocala, unt fara sare si Grand Marnier. Cu acest sos sofisticat si acrisor puteti orna clatitele sau inghetata. Ingrediente: 250 ml suc proaspăt de portocală 25 g zahăr o linguriţă de coajă rasă de portocală 200 g unt...
Read more »
Retete culinare: Chiftele de legume
O reteta de chiftele de legume din: chifle, ceapa, unt, mazare, oua, mustar, sare de mare, piper, nucsoara, sos de soia, boabe verzi de piper, frunze de patrunjel, fulgi de ovaz, faina integrala, faina si ulei. Ingrediente: 2 chifle de o zi 1 ceapa 2 lingurite unt 500 g mazare proaspat fiarta 2 oua...
Read more »
Inghetata cu alune
O reteta de inghetata cu alune din: fistic, cacao, sirop de artar si smantana. Ingrediente: 200 g de fistic sau alune de pădure 3 linguri de cacao sirop de arţar smântâna Mod de preparare: Intr-un robot de bucătărie de putere mare, fisticul crud, nesărat, sau alunele de pădure de asemenea crude, nesărate, se...
Read more »
Salata de orez salbatic si mix de fasole
O reteta de salata de orez salbatic si mix de fasole din: orez salbatic, mix de fasole, porumb dulce, ceapa rosie, arde grasi, zeama si coaja de lime, miere, ardei iute si coriandru. Ingrediente: 375 g orez salbatic (sau un amestec de orez basmati brun si orez salbatic) 800 g mix de fasole din...
Read more »
Risotto cu spanac şi brânză de capră
O reteta de risotto cu spanac si branza de capra din: risotto, ulei de masline, usturoi, nucosara, spanac, sare de mare, piper, supa de legume, parmezan, lamaie, branza de capra si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: risotto de bază 125 g unt ulei de măsline un căţel de usturoi, curăţat şi tocat nucşoară pentru...
Read more »
Tort de ciocolată cu blat de biscuiti
O reteta de tort de ciocolata cu blat de biscuiti din: biscuiti digestivi, unt, ciocolata neagra, ciocoalta amaruie, oua, zahar, smantana si ciocolata rasa. Ingrediente: Blat de biscuit: 200 g de biscuiţi digestivi 60 g de unt puţin sărat, tăiat cubuleţe 60 g de ciocolată neagră de calitate, tocată Cremă de ciocolată: 180 g...
Read more »
Clătite de secară şi legume
O reteta de clatite de secara si legume din: pasat de secara, oua, lapte, sare, praz, morcovi, ceapa, ulei de masline si piper. Clătitele din faină integrală au un gust deosebit. Pentru ca acestea să fie tot aşa de moi ca şi clătitele din altă faină, făina trebuie amestecată cu 1/3 mai multe lichide....
Read more »
Risotto cu resturi de tocănită
O reteta de risotto cu resturi de tocanita din: risotto, tocana de carne, supa de pui, unt, parmezan, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin si frunze de cimbru. Unul dintre cele mai simple şi mai delicioase ingrediente pentru un risotto sunt resturile de la o tocană de carne. Este suficient să fărâmiţaţi...
Read more »
Cocktail cu vin
O reteta de cocktail cu vin din: lapte, vin rosu, galbenusuri, zahar, struguri si lamaita. Ingrediente: 0,5 l lapte 0,4 l vin rosu 4 galbenusuri 2 linguri de zahar struguri lamaita Mod de preparare: Mixam bine laptele cu vinul rosu, cu galbenus si cu zahar, pana cand se dizolva. Impartim in patru pahare si...
Read more »
Turtite din dovlecei
O reteta de turtite din dovlecei din: dovlecei, faina, ou, ulei, sare si piper. Ingrediente: 450 g dovlecei 75 g faina 1 ou 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Radeţi dovleceii, cu coajă cu tot, pe răzătoarea cu ochiuri mari. Săraţi şi amestecaţi, apoi lăsaţi 30 de minute la rece. între...
Read more »
Salata Nicoise cu ton
O reteta de salata Nicoise cu ton din: cartofi, oua, fasole verde, salata, rosii cherry, fileuri de ansoa, ton si maioneza. Ingrediente: 200 g cartofi noi, feliati mai gros 2 oua medii 100 g fasole verde 1 salata romana, cu frunzele separate si spalate 8 rosii cherry, taiate pe jumatate 6 fileuri de ansoa...
Read more »
Reteta zilei: Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie
O reteta de Gnocchi de spanac si ricotta cu rosii cherry coapte si sos de unt cu salvie din: spanac, ricotta, parmezan, faina, galbenusuri de ou, sare, piper, nucsoara, rosii cherry, unt, frunze de salvie si busuioc. Ingrediente: 300 g spanac proaspat 500 g Ricotta 80 g parmezan 75 g de făină 2 galbenusuri...
Read more »
Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti
O reteta de Risotto cu dovleac, salvie si biscuiţi amaretti din: scortisoara, ardei iute, sare de mare, piper, dovleac, ulei de masline, risotto, supa de pui, branza mascarpone, unt, parmezan, ulei de masline si salvie. Ingrediente: un baton de scorţişoară un ardei iute roşu uscat sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat un...
Read more »
Dovlecei pane cu sos
O reteta de dovlecei pane cu sos din: dovlecei, oua, faina, pesmet, ulei, sare, piper, marar, usturoi verde, ulei, smantana si sare grunjoasa. Ingrediente: 4 dovlecei 2 oua 3 linguri faina 2 linguri pesmet 4 linguri ulei sare piper sos: 2 legaturi marar 1 legatura usturoi verde 50 ml ulei 100 ml smantana sare...
Read more »
Penne cu ardei gras şi salsa verde
O reteta de penne cu ardei rgas si salsa verde din: patrunjel, fileuri de ansoa, capere, ulei de masline, otet, sare, piper, paste penne, ardei rgasi, rosii cherry si usturoi. Ingrediente: 1 legătură pătrunjel 2 fileuri de anşoa (de la borcan) 2 linguri capere 8 linguri ulei de măsline 1-2 linguriţe oţet sare piper...
Read more »
Cotlete de miel cu legume coapte
O reteta de cotlete de miel cu legume coapte din: ardei, cartof dulce, dovlecei, ceapa rosie, ulei de masline, cotlete de miel, cimbru si menta. Ingrediente: 2 ardei, de orice culoare, fara seminte si taiati in bucati 1 cartof dulce, decojit si taiat bucati 2 dovlecei, taiati in bucati 1 ceapa rosie, taiata in...
Read more »
Salată cu seminţe si fructe
O reteta de salata cu seminte si fructe din: seminte, migdale, capsune, ceapa rosie, salata verde, lamai, otet balsamic, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 100 g seminte decojite de floarea soarelui 50 g migdale 500 g capsune, corcoduse, agrise sau coacaze 1 ceapa rosie 1 salata verde mare sau 400 g...
Read more »
Retete culinare: Ardei umpluti
O reteta de ardei umpluti din: ardei grasi, morcovi, ceapa, usturoi verde, branza de vaci cu smantana, patrunjel verde, miere de albine, sare si piper. Spre deosebire de usturoiul uscat, cel verde conţine fitohormoni care au puternic efect detoxifiant asupra organismului. Fitohormonii sunt substanţe cu structură chimică similară hormonilor, care se găsesc în toate...
Read more »
Tort de clătite cu spanac
O reteta de tort de clatite cu spanac din: lapte, sare, praf de copt, faina integrala, spanac, pasat de secara, unt, oua, ceapa, nucsoara si parmezan. Ingrediente: 750 ml lapte sare 2 lingurite praf de copt 200 g faina integrala de secara 600 g spanac 100 g pasat de secara 4 lingurite unt 4...
Read more »
Desert
O reteta de desert din: capsune, nuci, hrisca, miere, crema de branza mascarpone, scortisoara si frunze de menta. Ingrediente: 400 g capsune sau coacaze 50 g nuci pisate 100 g hrisca 2 linguri miere 200 g crema de branza mascarpone 1 lingurita scortisoara frunze de menta Mod de preparare: Spalati hrisca in mai...
Read more »
Pui cremos cu sparanghel şi tarhon
O reteta de pui cremos cu sparanghel si tarhon din: cartofi noi, piept de pui, ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, supa de pui, tarhon, sparanghel si smantana. Ingrediente: 500 g cartofi noi, taiati pe jumatate 4 piepti de pui, fara piele, fara os 1 lingura ulei de floarea soarelui 1 ceapa mare, tocata...
Read more »
Crap marinat prajit
O reteta de crap marinat prajit din: ceapa, mrocov, usturoi, ulei, lamaie, boabe de coriandru, foid e dafin, faina, sare, crap, piper si boia. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 2 catei de usturoi 250 ml ulei 1 lamaie 1 lingurita boabe de coriandru 2 foi de dafin 100 g faina sare piper boia 2...
Read more »
Mancare spaniola de legume
O reteta de mancare spaniola de legume din: ceapa, usturoi, rosii, ardei verzi, vanata, zucchini, ulei de masline, sare, piper si supa de vita. In zilele fierbinţi de vară puteţi servi această mâncare şi rece. După gust puteţi adăuga în mâncare şi câteva măsline negre. Ingrediente: 1 ceapa mare 1 catel de usturoi 4...
Read more »
Toast cu feta şi bob
O reteta de toast cu feta si bob din: bob, branza feta, menta, ulei de masline extravirgin, salata mixta, rosii cherry, zeama de lamaie si bagheta. Ingrediente: 350 g bob, proaspat sau din conserva 100 g de branza feta 2 linguri de menta, tocata sau rupta 1 lingura ulei de masline extravirgin 50 g...
Read more »
Cocktail cu rom si zmeura
O reteta simpla de Cocktail cu rom si zmeura din: lapte batut cu frisca, zmeura, zahar pudra, rom alb si lamaita. Ingrediente: 600 g lapte batut cu frisca lichida 250 g zmeura congelata (fara indulcitori) 4 linguri zahar pudra 5 cl rom alb 3 linguri lamaita fin maruntita Mod de preparare: Punem zmeura...
Read more »
Cannelloni cu carne tocată şi sos de legume
O reteta de cannelloni cu carne tocata si sos de legume din: ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecel, fenicul, chifla, ulei de masline, rosii, oregano, sare, piper, carne tocata, ou, mustr, cannelloni, smantana si parmezan. Ingrediente: 2 cepe 2 căţei de usturoi 1 ardei gras galben 1 dovlecel 1 bulb mic de fenicul 1 chiflă...
Read more »