Retete simple:
Cremă de migdale
Ingrediente: 250g făină de migdale (se pisează migdale coapte) 250g zahăr 1 pahar mare de apă Mod de preparare: Se leagă pe foc un sirop gros din zahăr şi apă, până ce se colorează, se adaugă făină de migdale de-acu, se poate folosi ca umpluturi sau, de sărbători, colora şi modela în...Read more »
Ruladă de iarnă
Ingrediente: 1 kg carne macra 1ou 150 g slănină 5-6 boabe ienibaha 2-3 cuişoare 1/2 linguriţă cimbru 10 boabe piper verdeata 2 ceape paine alba pesmet 3 linguri zeamă de carne sau apă Mod de preparare: În tocătură se adaugă slănina tăiată cuburi mici şi mirodeniile foarte fin pisate. Se amestecă bine....Read more »
Miel în sos de iaurt
Ingrediente: 750 g carne de miel 500 g iaurt 1/2 lingură făină 2 linguri unt 1 lingură mărar tocat sare Mod de preparare: Bucăţile de carne de miel se prăjesc în unt. Cînd s-au rumenit puţin, se adaugă cîteva linguri de apăşi se lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă cînd carnea este...Read more »
Pastă din carne de iepure
Ingrediente: 1 kg carne macră de iepure 250 g unt proaspăt 2 cepe 1 lingură untură 1 pahar lapte 2-3 boabe de ienibahar 20 boabe de piper pisat 1 cuişoarăşi un vîrf de cuţit de nucşoară rasă sare piper castraveciori acri sfeclă roşie Mod de preparare: Bucăţile de carne macră se prăjesc...Read more »
Limbă în sos de smîntînă
Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 1 pahar smîntînă 1 lingură plină cu unt 1/2 lingură făină 1/2 pahar din zeama în care a fiert limba 1/2 ceapă mărar tocat Mod de preparare: Se fierbe limba şi se taie felii de grosimea unui...Read more »
Ciuperci cu gelatină şi maioneză
Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ceapă 1 linguriţă unt gelatină maioneză Mod de preparare: Se spală, se curăţă şi se taie ciupercile felii subţiri ca tăiţeii. Se aşază într–o cratiţă împreună cu o ceapă întreagă, o lingură de unt şi sare. Se acoperă totul cu apăşi se lasă să fiarbă pînă cînd ciupoercile...Read more »
Prăjitură cu biscuiţi, lămâie şi nucă
Ingrediente blat: 5 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 4 linguri ulei coaja de la 1 lămâie 1 cană de apă 2 linguri zahăr 1 esenţă de vanilie pentru sirop Ingrediente cremă: 15 biscuiţi cu miere 1 pachet unt sau margarină 1 cană de zahăr 1 lămâie 1 lingură cacao...
Read more »
Sericaia
Ingrediente: jumătate litru lapte dulce 1 beţişor de scorţişoară 1 bastonaş de vanilie bucăţi de coajă de lămâie 5 ouă 200g zahăr 2 linguri făină sare suc de lămâie unt scorţişoară pisată Mod de preparare: Laptele se fierbe cu beţigaşul de scorţişoară, coaja de lămâie şi bastonaşul de vanilie, se lasă la...Read more »
Fasole cu sos alb si caşcaval
Ingrediente: 800 g fasole verde (din conservă sau congelată) 3 linguri margarină sau ulei 2 linguri făină 1 ceaşcă lapte 1 ou 150 g smântână 50 g caşcaval 1 lingură mărar sare Mod de preparare: Scurgi fasolea de zeamă, o treci sub un jet de apă rece şi o tai bucăţi. Rumeneşti...
Read more »
Pastă de parizer
Ingrediente: 250 g parizer 2 ouă răscoapte muştar (după gust) sare piper salată verde ridichi Mod de preparare: Se dă parizerul prin maşina de tocat împreună cu ouăle răscoapte. Pasta obţinută se freacă cu muştar, se adaugă sare şi puţin piper. Se aşază pe farfurie, se garniseşte cu salată verde tocată ca fideaua...Read more »
Tort simplu
Ingrediente: 6 ouă 1 pahar zahăr pudră 1 pahar făină coaja rasă de la o lămîie marmeladă Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul într-un castron de piatră. Se aşază castronul într-un vas cu apă fierbinte, ţinînd vasul pe foc şi se freacă cu crema pînă ce se înfierbîntă. Se scoate apoi...Read more »
Limbă de porc cu măsline
Ingrediente: 750 g limbă de porc 150 g măsline 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel 2 cepe 100 bulion 100 ml vin alb 2 linguri făină sare piper ulei Mod de preparare: Speli limba şi o pui la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute. Separat, măslinele în apă. In...
Read more »
Cotlete de porc pane
Ingrediente: 6 cotlete de porc 2 ouă 2 linguri untură 2 linguri făină piper sare pesmet Mod de preparare: Se bat cotletele uşor cu ciocanul de lemn, se sărează, se piperează, se dau prin oul puţin bătut, apoi prin făină, din nou prin ou, iar la urmă prin pesmet. Se prăjesc în...Read more »
Tort fraged
Ingrediente: 600 g făină 400 g unt proaspăt 2 gălbenuşuri 1 ou întreg 3 linguri smîntînă vanilie fructe din dulceaţă Mod de preparare: Se freacă untul cu două gălbenuşuri, se adaugă un ou întreg, smîntînă, vanilie şi făină. Se frămîntă bine şi se împarte alua- tul obţinut în trei părţi egale. Se întind...Read more »
Prăjitură fondantă
Ingrediente: 300g ciocolată amară 1 pachet unt 5 ouă zahăr pudră: 2-3 linguri pentru cremă + 2 linguri pentru glazură praf scorţişoară 1 linguriţă făină sare Mod de preparare: Ciocolata şi untul se amestecă pe foc, se dau deoparte, se adaugă zahăr pudră, făină, scorţişoară şigălbenuşuri, amestecând fără istov, până se cremuieşte....Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 6 (video)
Read more »
Paine cu mălai dospit
Ingrediente: 1 kg făină 1/2 kg mălai (făină de porumb) drojdie cât o nucă apă 1 linguriţă sare 1 ou Mod de preparare: Din mălai faci o mămăliguţă mai moale, o răstorni pe un platou şi o laşi la rece. Intr-un vas mai mare de frământat pui făina, adaugi drojdia dizolvată în...Read more »
Cotlet de porc cu garnitură de varză roşie
Ingrediente: 800 g cotlet de porc 1 kg varză roşie 1 cârnat de casă 1 ceapă roşie 100 ml ulei 1 lingură oţet 1 linguriţă chimen sare piper 1/2 linguriţă zahăr Mod de preparare: Cu ajutorul cozii unei linguri de lemn faci o gaură în mijlocul cotletului, pe lungime, şi introduci cârnatul,...
Read more »
Găină cu măsline
Ingrediente: 6 porţii carne 4 linguri ulei 200 g măsline 1 lingură bulion 1 linguriţă făină 3 cepe 1 linguriţă oţet sau un păhărel de vin 1 bucăţică zahăr sare 1 foaie de dafin Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de găină în două linguri de ulei, se adaugă 3-4 linguri de apăşi...Read more »
Negrese
Ingrediente blat: 4 gălbenuşuri 150g margarina 200g zahăr 3 linguri cacao 250g iaurt 200g făină Ingrediente crema: 4 albuşuri ,250g zahăr Ingrediente glazura:200g zahăr,3 linguri apă,3 linguri cacao ,100g margarina Mod de preparare: Pentru blat se amestecă bine ingredientele şi se pun la copt într-o tavă unsă şi tapetată cu făină, la...Read more »
Prăjitură cu miere şi cremă de nucă
Ingrediente foi: 3 ouă 3 linguri ulei 1/2 linguriţă bicarbonat 1/2 pahar miere de albine 3/4 pahar zahăr 500 g făină Ingrediente cremă: 700 g miez de nucă 400 g smântână 1/2 pahar zahăr tos 1/2 sticluţă esenţă de rom din care coci 6 foi pe dosul Mod preparare foi: Pui mierea...
Read more »
Salată cu macaroane, murături si carnaţi
Ingrediente: 300 g castraveţi sau gogoşari muraţi 400 g cârnaţi 600 g macaroane 100 ml ulei 300 g telemea 200 g ciuperci din conservă 200 g mazăre de la congelator 100 g boabe de porumb din conservă 2-3 căţei usturoi 2 linguri iaurt 1 linguriţă smântână sare piper oregano sau cimbru Mod...Read more »
Tartă cu ficat de porc
Ingrediente: 250 g făină 125 g margarină 1 lingură untură 50 ml apă sare 1 ou Ingrediente umplutură: 300 g ficat 3 ouă 60 g caşcaval 2 linguri unt 1 cană lapte 1 lingură făină sare piper ulei Mod preparare aluat: Amesteci făina cu margarina, pui un praf de sare, torni apa...
Read more »
Ciorbă de oase afumate cu dragavei
Ingrediente: 3 morcovi 2 cepe 2 linguri zarzavat de la borcan 1 conopidă (de la congelator) 3 oase afumate 100 g smântână 1 ou sare 1 mână dragavei (ştevie) congelat Mod de preparare: Cureţi şi tai mărunt ceapa şi morcovii, le căleşti în ulei, după care adaugi 4 l de apă, oasele...Read more »
Paste cu afumatură si maioneză
Ingrediente: 400 g paste făinoase (foarte mărunte) 6-7 castraveţi acri 1-2 cepe 3-4 căţei de usturoi 300 g kaizer ţărănesc 3-4 linguri pline cu vârf cu maioneză sare piper după gust verdeaţă Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apa cu sare pentru 10 minute. In acest timp cureţi ceapa şi...Read more »
Ciorbă de cârnati afumaţi si varză acră
Ingrediente: 500 g câmaţi afumaţi 1 ceapă 1 varză mică acră 1 lingură făină 2 linguri ulei 1 lingură bulion 250 g smântână 1 cană zeamă de varză Mod de preparare: Speli bine varza, cureţi ceapa şi le tai mărunt. Tai carnaţii bucăţi şi-i pui la fiert în apă. Separat, rumeneşti făina...
Read more »
Tocăniţă din carne de viţel cu plăcinţele de cartofi
Ingrediente: 750 g muşchi de viţel 200 g ciuperci (din conservă sau proaspete) 1 ceapă 50 g unt sau margarină 2 linguri făină 250 ml supă 125 g smântână, 1 pahar de vin alb piper sare zeamă de lămâie Pentru plăcinţele de cartofi ai nevoie de: 1 kg cartofi 2 linguri făină 2...
Read more »
Tsureki-Colac impletit
Ingrediente: 1 kg de făină bună 1 cană de lapte călduţ 1 lingură drojdie 1 lingură amestecătură (nucşoară, cuişoare, piper, coajă de lămâie şi portocală) 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă chimion jumătate lingură sare de mare 6 ouă 5 linguri unt 5 linguri zahăr migdale Ingrediente glazura: 2 gălbenuşuri , 1 lingură miere...Read more »
Ardei umpluţi cu branză si cartofi
Ingrediente: 10 ardei graşi (de la congelator) 6-7 cartofi mari 200 g brânză telemea 1 lingură pastă de ardei 1 pahar ulei sau grăsime sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi dai prin răzătoarea mare şi îi prăjeşti până se rumenesc şi se înmoaie, apoi îi dai deoparte. Adaugi peste ei...
Read more »
Cum se prepara Cocktail Barbed Wire (video)
Ingrediente: 15 ml Campari 15 ml Triple sec 15 ml Kirsch liqueur 1 lime 2 tsp salt 1 teaspoon 1 shooter glass 1 knife 1 saucer 1 chopping board Cum se prepara Cocktail Barbed Wire
Read more »
Prepeliţe fripte vînătoreşte
Ingrediente: 6 prepeliţe 3 linguri unt sau untură sare Mod de preparare: Se pune într-un ceaun de tuci o lingură de unturăşi se lasă să se înfierbînte bine apoi se aşază prepeliţele frecate cu puţină sare şi se acoperă ceaunul. La fiecare 2-3 min se întorc prepeliţele. După ce s-au rumenit frumos,...Read more »
Sfeclă cu unt şi smîntînă
Ingrediente: 1 kg sfeclă 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1 lingură oţet 1/2 pahar smîntînă sare Mod de preparare: Se alege sfeclă roşie, se fierbe sau se coace în cuptor, se curăţă de coajăşi se taie fie ca tăiţeii, fie cuburi. Se pune într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte, 2-3 linguri...Read more »
Tort Richard
Ingrediente: 250 g migdale sau nuci pisate 250 g zahăr pudră 10 albuşuri unt cremă de ciocolată glazură de ciocolată Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se amestecă cu zahărul şi migdalele(nucile). Pasta obţinută se împarte în 3-4 părţi egale şi se coc 3-4 blaturi în forma de tort capitonată cu hîrtie...Read more »
Morcovi cu unt
Ingrediente: 500 g morcovi tineri 11/2lingură unt 1 linguriţă zahăr (facultativ) sare Mod de preparare: Se rad morcovii, se spală, se taie fie ca tăiţeii, fie cuburi, şi se opăresc cu apă clocotită. Se strecoarăşi se pun într-o cratiţă împreună cu untul fierbinte, zahărul, sarea şi puţină apă (numaiatît, cît este necesar...Read more »
Morcovi cu unt şi smîntînă
Ingrediente: 500 g morcovi 1 lingură unt 1 linguriţă zahăr 1/2 pahar smîntînă 1/2 linguriţă de făină sare Mod de preparare: Se curăţă morcovii, se spală, se taie fîşii ca tăiţeii sau cuburi mici şi se pun la fiert cu untul, sarea, zahărul şi 2-3 linguri de apă. Se lasă să fiarbă...Read more »
Tort poveste
Ingrediente: 30 nuci pisate 5 ouă 5 linguri zahăr pudră 1 lingură cacao 1 praf vanilie ulei făină fructe din dulceaţă 3 albuşuri 3 linguri zahăr pudră 2 linguri cacao 250 g unt 150 g frişcă Mod de preparare: Se bat spumă 5 albuşuri, cu 5 linguri de zahăr şi vanilie. Se...Read more »
Conopidă cu unt şi pesmet
Ingrediente: 1 conopidă mijlocie 3-4 linguri unt 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Conopida, curăţatăşi spălată, se pune la fiert în apă sărată. Cînd este fiartă, se scoate cu lingura de spumă, se scurge de apă, se aşază pe farfurie şi peste ea se toarnă pesmetul prăjitîn unt. Se serveşte fierbinte....Read more »
Varză dulce cu unt şi pesmet
Ingrediente: 1 varză mijlocie 3 linguri unt 2 linguri pesmet sare Mod de preparare: Se curăţă varza de primul rînd de foi, se taie în şase şi se pune la fiert în apă sărată. Cînd este gata, se scurge bine de apă, se taie cu cuţitul coceanul, se aşază într-o farfurie de...Read more »
Pastă de heringi cu mere
Ingrediente: 1 hering mare 2 linguri unt 1 măr mare 1 ou răscopt salată verde Mod de preparare: Se despică peştele pe burtăşi se ţine în apă călduţă timp de 5–6 ore. Apoi se trage pieliţa de la cap spre coadă, se taie capul şi coada şi se îndepărtează toate oasele. Se...Read more »
Gulaş de inimă
Ingrediente: 750 g inimă de vacă 1/2 lingură făină 1 ceapă 2-3 linguri untură,unt sau ulei 1 lingură pastă de bulion un vîrf de cuţit piper sare Mod de preparare: Se spală bine inima, se taie în cuburi mici, se prăjeşte puţin în cratiţa cu grăsime şi cu ceapă tăiată foarte mărunt, se...Read more »
Găluşte cu mălai
Ingrediente: 2 pahare mălai 1 lingură zahăr 1 linguriţă sare 700 ml lapte 100 g unt 3 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Dai laptele la fiert şi când dă în clocot adaugi mălaiul, sarea şi zahărul şi laşi pe foc. Când mămăliga e gata o răstorni pe un suport de lemn....
Read more »
Papanaşi de cartofi
Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar făină 25 g drojdie 2 linguri ulei 1 ou sare smântână sau unt Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli şi îi dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. îi amesteci apoi cu drojdia de bere înmuiată în 1/4 pahar apă rece, adaugi apoi oul, puţină sare...
Read more »
Tarte cu carne
Ingrediente: 200 g făină + 1 lingură făină 100 g unt 6 ouă 500 g carne de porc 3-4 felii costiţă afumată 2 cepe 100 ml ulei 2-3 felii de pâine măghiran sare piper Mod preparare tarte: Amesteci făina cu 2 gălbenuşuri, untul şi un praf de sare, frămânţi aluatul, apoi îl...
Read more »
Rulouri cu castraveţi acri, sos şi paste
Ingrediente: 500 g pulpă de porc 10 castraveţi muraţi 2 cepe 4 linguri bulion 1 lingură condiment tip Vegeta ulei piper sare 200 g paste Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi apoi ca pentru şniţele. Tai 5 castraveţi în jumătate pe lungime, pui pe fiecare felie...Read more »
Friptură cu legume murate şi ciuperci
Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 1 cutie de ciuperci 2 gogoşari muraţi 2 castraveţi muraţi 2 bucheţele de conopidă murată muştar 1 linguriţă oţet 1/2 linguriţă zahăr 1 foaie de dafin 5-6 căţei de usturoi 1 pahar de ulei sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii, le ungi cu...
Read more »
Plăcintă cu ficăţei şi ciuperci
Ingrediente aluat: 300 g făină 100 ml ulei 100 ml apă drojdie cât o nucă sare zahăr Ingrediente umplutură: 500 g ficăţei de pasăre 2-3 cepe 200 g ghebe (din conservă) 3 ouă 300 g smântână 1 legătură mărar piper ulei Mod preparare aluat: Dizolvi drojdia în apă călduţă cu 1 lingură de...
Read more »
Tort fraged cu marmeladă
Ingrediente: 7 gălbenuşuri 3/4 pahar zahăr pudră 20 g sare de amoniac bine pisat 1/2 pahar unt topit vanilie făină cît cuprinde marmeladă după gust cîteva nuci sau migdale tăiate 1 ou întreg Mod de preparare: Se freacă zahărul şi untul pînă se fac spumă. Se adaugă gălbenuşurile, unul cîte unul, amoniacul, vanilia,...Read more »
Şarlotă de alune
Ingrediente: 300 g frişcă 1 kg lapte 6 ouă 6 foi de gelatină 200 g alune prăjite şi măcinate 350 g zahăr 1 păhărel rom puţină coajă rasă de lămîie Mod de preparare: Laptele fiert şi răcit se toarnă peste gălbenuşurile frecate cu zahărul, se amestecă, se pune pe foc amestecînd mereu, pînă...Read more »
Negrese cu nuci şi stafide
Ingrediente: 150g ciocolată menaj 100 g unt (margarină) 100g miez de nucă sfărâmat 100g stafide aurii 250 zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 3 ouă 150 g făină un vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se pun ciocolata şi untul într-o oală şi se topesc, amestecându- le încontinuu. Se lasă puţin să...Read more »
Tort de caise
Ingrediente: 350 g făină 100 g unt sau margarină 100 g smîntînă 1 ou 2 linguri zahăr 1 linguriţă oţet vanilie coajă de lămîie rasă zahăr pudră Ingrediente umplutura: 1 kg caise curăţate de sîmburi şi rupte jumătăţi, 3 linguri zahăr. Mod de preparare: Se freacă puţin untul cu zahărul, apoi cu oul....Read more »
Negrese cu ciocolată şi mentă
Ingrediente blat: 60g ciocolată amară 1/2 cană unt nesărat la temperatura camerei l cană zahăr 2 ouă mari 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 linguri făină 1 lingură cacao 1/2 linguriţă scorţişoară Ingrediente crema: 360g ciocolată albă de menaj,6 linguri frişcă,2 linguriţe esenţă de mentă. Ingrediente glazura:6 linguri frişcă ,180g ciocolată semidulce,frunze...Read more »
Prăjitură cu cremă de griş si marmeladă
Ingrediente: 300 g făină 150 g margarină 1 gălbenuş 1 lingură zahăr 2 linguri lapte drojdie cât o nucă sare Ingrediente cremă: 200 ml lapte 2 linguri griş 2 gălbenuşuri 7 linguri zahăr 1 lingură cacao 2-3 linguri marmeladă 3 albuşuri Mod preparare foi: Faci o maia din drojdie, lapte călduţ, făină....
Read more »
Tocăniţă oletenească
Ingrediente: 800 carne de porc 100 g untură 2-3 cepe 500 g roşii (din conservă) sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi potrivite şi o rumeneşti în untura bine încinsă. Cureţi ceapa, o tai solzişori, o adaugi peste carne, pui şi roşiile tăiate mărunt şi potriveşti...
Read more »
Slană cu mujdei de usturoi
Tranşezi slana şi o laşi două-trei zile la sare. O pui apoi la fiert cu zeamă de varză, foi de dafin şi piper. După ce zeama de varză dă în clocot, mai laşi 20 de minute pe foc, o încerci cu furculiţa şi dacă pătrunde cu uşurinţă în slană e gata. O dai...Read more »
Pogăcele de jumări cu susan
Ingrediente: 500 g jumări de porc 5 ouă 1 ceaşcă de apă 800-850 g făină 50 g drojdie de bere sare susan Mod de preparare: Treci jumările prin maşina de tocat, apoi le amesteci cu făina, 4 ouă şi drojdia dizolvată în apa călduţă. Pui şi un praf de sare şi frămânţi...
Read more »
Tort brun
Ingrediente: 200 g migdale pisate 130 g zahăr pudră 200 g ciocolată casă 5 linguri rase făină fină 12 ouă unt cremă de unt frişcă Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pînă ce se fac ca o spumă, se adaugă ciocolata, migdalele şi făina, se amestecă bine, iar la sfîrşit cele...Read more »
Aperitiv in foi de napolitane
Ingrediente: 1/2 kg came tocată de pasăre 1 ceapă mică 1 cutie ciuperci 4 ouă pătrunjel piper sare 2 foi napolitane ulei făină Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Adaugi apoi ciupercile tăiate mărunt şi carnea tocată şi le căleşti împreună. După ce s-au...Read more »
Friptură sibiană
Ingrediente: 1 kg carne de porc (cu grăsime şi şorici) 5-6 căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Tai carnea de porc felii mai groase şi crestezi grăsimea şi şoriciui, dar fără să le desprinzi de carne. Dai sare şi piper şi laşi fripturile la frigider pentru 24 de ore. A...
Read more »
Prăjitură cu pişcoturi şi cremă caramel
Ingrediente: 30 de pişcoturi de şampanie 2 pliculeţe ness 14 linguri zahăr 250 ml apă 100 g nuci 100 ml frişcă 4 gălbenuşuri 1 pachet margarină Mod de preparare: Topeşti 4 linguri de zahăr. Separat, freci gălbenuşurile cu 4 linguri zahăr până se albesc şi le adaugi peste zahărul topit şi amesteci...
Read more »
Chifteluţe cu sos de castraveţi muraţi si hrean
Ingrediente: 2 cartofi 500 g carne tocată de porc (sau de vită) 1 ou 1 ceapă verdeaţă sare piper ulei pentru prăjit Ingrediente sos: 2 cepe 500 g castraveţi acri 500 g roşii în bulion 2 linguri hrean ras 3-4 căţei de usturoi sare piper Mod preparare chiftele: Razi cartofii, apoi îi adaugi...Read more »
Pesmeti ardelenesti
Ingrediente: 400 g făină 80 g zahăr 165 g lapte rom 2 ouă 10 g drojdie 30 g anason 50 g unt topit Mod de preparare: Facem un aluat din puţină făină, cu apă şi cu drojdie, mai mult moale. Amestecăm împreună laptele, untul, zahărul şi romul, apoi adăugăm gălbenuşurile bătute bine...Read more »
Aluat oparit
Ingrediente: l 1/2 pahar făină 1 pahar unt topit 1 pahar apă 6-7 ouă 1 linguriţă sare Mod de preparare: Turnăm într-o oală un pahar de unt topit, adăugăm apă rece şi lăsăm să fiarbă. Cînd untul fierbe în clocot, răsturnăm în oală dintr-o dată toată cantitatea de făină, amestecînd repede cu...Read more »
Muschi de porc cu omletă
Ingrediente: 500 g carne de porc 5 ouă 2-3 felii de franzelă 2 cepe 1 cârnat de porc 1-2 linguri smântână 200 ml ulei verdeaţă sare piper puţin chimen pisat sau nucşoară Mod de preparare: Toci carnea la maşina cu sita deasă, împreună cu feliile de franzelă înmuiate, cu ceapa şi verdeaţa....Read more »
Suncă la saramură
Tai şunca felii şi le aşezi într-un borcan larg la gură astfel: un rând de şuncă, un rând de căţei de usturoi, piper boabe şi foi de dafin. După ce umpli borcanul, faci o saramură (sărată să fie ca să stea oul deasupra), pe care o torn peste şuncă, astfel încât sa le...Read more »
Budincă rapidă
Ingrediente: 2 kg cartofi 1 legătură verdeaţă 150 g caşcaval 2 cutii de ciuperci 3-4 ouă 2 linguri smântână 100 g brânză telemea nu prea sărată 1/2 kg pipote de pui 1 gogoşar acru 1 castravete acru 1 mână de măsline verzi Mod de preparare: Cureţi şi tai cartofii cuburi, îi pui...Read more »
Cum se prepara Cocktail Jungle Spice (video)
Ingrediente: 50 ml white rum 25 ml guava juice 25 ml mandarin juice 15 ml lime juice 1 tsp grated nutmeg Crushed ice 1 shot measure 1 knife 1 chopping board 1 squeezer 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Jungle Spice
Read more »
Vinete înăbuşite în smîntînă
Ingrediente: 3 vinete frumoase 2 linguri unt sau untură 1 lingură făină 1 pahar smîntînă 1 linguriţă mărar tocat sare Mod de preparare: Se spală vinetele, se înlătură cotorul şi se taie în sferturi în lungime, apoi fiecare sfert în două (pe lăţime). Bucăţile de vinete se opăresc cu apă fierbinte şi sărată,...Read more »
Tăiţei cu nuci
Ingrediente: 5 mîini de tăiţei 4 linguri zahăr 5-6 linguri nuci pisate puţină vanilie sau scorţişoară pisată Mod de preparare: Se fierb tăiţeii în apă puţin sărată. Se strecoară, se spală cu apă rece, lăsîndu-i să se scurgă bine. Se amestecă apoi cu zahărul, nucile, scorţişoara sau vanilia. Tăiţeii se pot înlocui...Read more »
Tort Punş
Ingrediente: 8 ouă 210 g zahăr pudră 140 g făină zeama de la 1 lămîie şi 1 portocală 1 păhărel rom 40 g ciocolată 2-3 linguri marmeladă de caise unt făină pentru formă glazură de ciocolată Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră, adăugat treptat şi amestecînd mereu. Se pun apoi...Read more »
Blinele de cartofi
Ingrediente: 500 g cartofi 1/2 pahar făină 25 g drojdie 2 linguri ulei sau untură 1/4 pahar lapte 1 lingură zahăr sare smîntînă Mod de preparare: Cartofii curăţaţi şi bine spălaţi se dau prin răzătoare deasă. Se pun într-un castron, se adaugă zahăr, un praf de sare, droj-dia amestecată cu laptele şi...Read more »
Gogoşi din cartofi
Ingrediente: 4 cartofi mari 50 g drojdie 200 g smîntînă 3 gălbenuşuri sare făină cît cuprinde la frămîntat 1 pahar ulei pentru prăjit şuncă tocată brînză de oi Mod de preparare: Se coc cartofii în coajă, apoi se curăţă şi se dau pe răzătoare sau prin sită (operaţia trebuie făcută cînd cartofii...Read more »
Tort caramel
Ingrediente blat: 1 pahar smîntînă 125 g unt vanilie făină cît cuprinde Ingrediente crema: 150 g zahăr ars, 1 pahar lapte, 150 g zahăr pudră, vanilie sau 1 păhărel de rom, 150 g unt. Mod de preparare: Se face o cocă din smîntînă, unt, vanilie, şi făină. Se frămîntă un aluat potrivit de...Read more »
Varză de Bruxelles la cuptor
Ingrediente: 750 g varză 2 linguri unt 2 linguri brînză 2 ouă 2-3 linguri lapte sare pesmet Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici, se curăţă de frunzele galbene, se spală bine în cîteva ape şi se pun la fier la foc iute, în apă sărată 20 min. Se scurg bine de...Read more »
Budincă de fidea cu carnaţi
Ingrediente: 200 g fidea 1 ou 100 g smântână 2 linguri unt 3 cârnaţi afumaţi sare piper 50 g caşcaval Mod de preparare: Pui fideaua la fiert în apă cu sare şi când e gata, o strecori, apoi o amesteci cu smântână şi oul. Potriveşti gustul de sare şi piper şi pui...
Read more »
Prăjitură cu cacao şi cafea
Ingrediente blat: 5 gălbenuşuri 5 albuşuri 250g unt 250g zahăr 1 linguriţă cafea măcinată 4 linguriţe cacao 400g făina 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă esenţă de rom Ingrtediente crema: 4 gălbenuşuri,200g zahăr ,200g unt,1 linguriţă cacao,1 lingură cafea măcinată 1 linguriţă esenţă de rum ,70g nucă măcinată . Se amestecă untul...Read more »
Pilaf bulgăresc cu măruntaie de miel
Ingrediente: măruntaiele şi intestinele de la un miel potrivite de mare 2 linguri untură 11/2 pahar orez 2 cepe 3 pahare apă sare 1/2 linguriţă piper Mod de preparare: Intestinele se spală, se rad, se întorc pe partea interioară,se mai spală în cîteva ape, se freacă cu sare şi se spală din...Read more »
Colţunaşi cu brînză de vacă
Ingrediente: 350 g făină 1 ou 1/2 pahar apă sare 250 g brînză de vacă frămîntată cu 1 ou şi puţină sare 2 linguri unt 1 pahar smîntînă Mod de preparare: Se cerne făina pe planşeta de aluat, se strînge cuib, se face loc la mijloc şi se pun oul şi sarea....Read more »
Bulgăraşi de ciocolată cu vişine din compot
Ingrediente: 350 g ciocolată de menaj 175 g unt 2 linguri ulei 300 ml frişcă lichidă 1 sticluţă esenţă de rom 300 g biscuiţi simpli 200 g vişine din compot Mod de preparare: Topeşti ciocolata şi uleiul pe baie de aburi şi când e gata o dai deoparte şi o laşi puţin...
Read more »
Cum se prepara Cocktail Long Island Iced Tea (video)
Ingrediente: 30 ml rum 30 ml vodka 30 ml Cointreau 30 ml tequila 30 ml gin 1 lemon 150 ml Coca-cola 1 lemon slice , to decorate 1 50/25ml measuring cup 1 chopping board 1 sharp knife 1 juice squeezer 1 highball or tall glass 1 stirrer 1 straw Cum se prepara...
Read more »
Fasole boabe preparată greceşte
Ingrediente: 350 g boabe de fasole verde 1 mînă de mărar 1 mînă de pătrunjel 1 mînă de leuştean 10-15 fire de ceapă verde 1 linguriţă bulion 4 linguri sare piper Mod de preparare: Se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se strecoarăşi se lasă să se scurgă de apă. Se...Read more »
Nuga de casă
Ingrediente foi: 8 albuşuri 400 g nucă 8 linguri pesmet 300 g zahăr pudră Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri 300 g zahăr pudră 3 linguri lapte 3 linguri cacao 50 g ciocolată amăruie 200 g unt sau margarină Mod preparare foi: Tai mărunt miezul de nucă, îl pui într-o tavă şi-l prăjeşti în cuptor...
Read more »
Tort de curmale şi frişcă
Ingrediente: 250 g zahăr pudră 300 g curmale tăiate 300 g alune date prin maşină 1 lingură pesmet fin 10 albuşuri 500 g frişcă vanilie Mod de preparare: Se bat albuşurile cu zahărul pînă se fac spumă, se adaugă curmalele tăiate în lung, alunele, pesmetul şi vanilia. Se toarnă compoziţia în forma...Read more »
Paste cu vinete şi caşcaval la cuptor
Ingrediente: 500 g paste 2 vinete 1 ceapă 1 roşie 3 căţei de usturoi 150 g smântână 100 g caşcaval 1 ou sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare, apoi le laşi să se scurgă bine într-o strecurătoare. Cureţi vinetele, le tai felii subţiri,...
Read more »
Salată cu bulgăraşi de brânză şi gulii
Ingrediente: 100 brânză de vaci 3 linguri susan 2 linguri brânză de burduf 1 salată verde 1 fir de ceapă verde 2 ouă 1 gulie 4 linguri oţet 5 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Fierbi ouăle tari şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece le...
Read more »
Negrese cu cafea şi alune
Ingrediente: 400g ciocolată menaj l00g unt 3 ouă 3 linguri cafea 4 linguri făină 200g zahăr 1 linguriţă zahăr vanilat 1/2 linguriţă praf de copt 100g alune sfărâmate Mod de preparare: Se rade pe răzătoarea mare ciocolata şi se pune la topit, împreună cu untul, la foc mic. Se adaugă ouăle, făina,...Read more »
Plăcintă cu ficat de porc
Ingrediente aluat: 900 g făină 2 gălbenuşuri 200 g osânză 3 linguri smântână 1 lingură oţet sare Ingrediente umplutură: 1 kg ficat de porc 1 ceapă 1 ou 2 linguri smântână piper sare nucşoară Mod preparare aluat: Amesteci 700 g făină cu gălbenuşurile, smântână, oţetul, sare după gust şi frămânţi cu apă...Read more »
Tort Alcazar
Ingrediente: 6 albuşuri 6 linguri zahăr 250 g nuci date prin maşină vanilie ulei Ingrediente crema: 6 gălbenuşuri, 6 linguri zahăr, 250 g unt, 1/2 pahar lapte, 1 păhărel cafea (cicoare), 1 lingură cacao, 1 păhărel rom. Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile şi se...Read more »
Tort Othello
Ingrediente: 9 ouă 9 linguri zahăr 2 linguri esenţă de cafea 55 g cacao 55 g făină 55 g nuci alune sau migdale pisate în piuliţă ulei făină pentru formă fructe din dulceaţă Ingrediente crema: 5 linguri apă, 75 g cacao, 225 g zahăr, 225 g unt, 1/2 păhărel rom. Mod de...Read more »
Şarlotă de vanilie
Ingrediente: 250 g zahăr 6 gălbenuşuri 1,5 kg lapte 1/2 baton vanilie 8 foi gelatină Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia. În acest timp se freacă gălebenuşurile cu zahărul. Cînd laptele este fiert, se trage la marginea maşinii şi se toarnă treptat gălbenuşurile amestecînd mereu pînă cînd se îngroaşă. Se...Read more »
Mancare de mărar cu costiţă afumată
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg mărar 500 g costiţă afumată 3 roşii fără coajă ulei sare Mod de preparare: Tai costiţa bucăţele şi o rumeneşti în ulei. Cureţi ceapa, o taii mărunt, o adaugi peste costiţă şi le laşi la foc până se îînmoaie ceapa, după care pui tot mărarul tocat. Torni...
Read more »
Prăjitură cu cremă de nucă si glazură de cacao
Ingrediente: 6 ouă 8 linguri zahăr 7 linguri făină 4 linguri apă 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 250 g unt 200 g nuci măcinate 200 g zahăr pudră 1 pahar lapte 50 ml esenţă de rom Ingrediente glazură: 150 g zahăr pudră 4 linguri cacao 5 linguri apă clocotită 1 lingură...
Read more »
Ciorbă albă de ciuperci Pleurotus
Ingrediente: 500 g ciuperci pleurotus 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina patrunjel 200 g smantana 2 linguri faina 1 lamaie 2 catei de usturoi 2 galbenusuri 1 legatura frunze de leustean Mod de preparare: Cureţi zarzavatul, il pui la fiert in 4 l de apa cu sare si dupa ce a...
Read more »
Aluat de tarte
Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 125 g zahăr pisat 2 ouă 1 lămîie un praf de sare Mod de preparare: Turnăm făina pe masă. Păstrăm puţină făină separat. Facem o adîncitură, punem unt, sare, ouăle întregi şi frămîntăm la rece. Frămîntăm pînă ce aluatul nu se mai lipeşte nici de...Read more »
Rulade de carne cu orez şi garnitură de varză
Ingrediente: 500 g carne de vacă 1 lingură orez verdeaţă 1 ou 300 g varză albă ulei 2 linguri smântână roşii în bulion cimbru mărar sare piper Mod de preparare: Speli carnea, o tai felii pe care le baţi apoi pe ambele părţi, după care le fierbi un pic. In vase separate...
Read more »
Paine de cartofi
Ingrediente: 1 kg făină 2 kg cartoli 1/2 linguriţă sare 50 g drojdie Mod de preparare: Curăţăm cartofii şi îi fierbem într-o oală pînă se moaie. Ii scoatem, îi sfărîmăm, iar cînd se răcoresc puţin, cît să-i suporte degetul, îi trecem prin sită sau prin maşina de tocat, într-o albie (covată), adăugăm...Read more »
Aluat sfaramicios
Ingrediente: 400 g făină 200 g unt 100 g smîntînă 3 gălbenuşuri zahăr sare Mod de preparare: Turnăm pe masă făina de grîu, facem în mijlocul ei o adîncitură în care punem smîntînă, gălbenuşurile şi sare după gust. Cu un cuţit amestecăm întîi gălbenuşurile cu smîntînă şi pe urmă cu făina. Cînd...Read more »
Salată de iarnă cu jumări
Ingrediente: 300 g jumări uscate 200 g şuncă presată 1-2 morcovi 2-3 cartofi 2 gogonele murate 1 ceapă 100 g măsline 1 legătură pătrunjel verde sare piper Poftă bună! Cureţi legumele, le speli, le tai cuburi şi le fierbi circa 45 de minute. Le scurgi apoi, dar păstrezi zeama şi faci din...Read more »
Salată cu peşte şi sos de verdeaţă proaspătă
Ingrediente: 2 roşii 2 ardei 200 g macrou conservat în ulei 200 g caş de vacă 1 legătură ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 lingură oţet 2 linguri ulei sare piper cimbru Mod de preparare: Cureţi ardeii, îi speli, îi tai fâşii, tai şi roşiile felii, toci ceapa, apoi...
Read more »
Aluat de pateuri si placinta
Ingrediente: 350 g făină 2 linguri untură 1 lingură ulei 1 lingură otet apă călduţă (cît cuprinde) sare Mod de preparare: Punem făina pe masă şi facem la mijloc o adîncitură în care adăugăm puţină sare, ulei, oţet, apă călduţă şi facem un aluat potrivit; îl lăsăm 1-2 ore la răcoare. Presărăm...Read more »
Alivancă
Ingrediente: 500 g brânză de vaci 4 ouă 1 lingură făină 1 lingură cu vârf de mălai 3 linguri pesmet 100 g unt 3 linguri smântână 2-3 linguri zahăr pudră sare Mod de preparare: Treci brânza prin maşina de tocat, adaugi ouăle bătute, mălaiul, smântână şi sare după gust. Omogenizezi compoziţia, o...
Read more »