Retete simple:
Bacon marinat la grătar
O reteta de bacon marinat la gratar din: bacon, suc de ananas, otet de vin, ulei, miere, curcuma, chilli si gem de caise. Ingrediente: 600 g bacon impanat afumat feliat 100 ml suc de ananas 1 1/2 lingura otet de vin 2 linguri ulei 1 lingurita miere fluida 1 1/2 lingurite curcuma 1 praf...
Read more »
Reteta zilei: Paste cu broccoli si carnati
O reteta de Paste cu broccoli si carnati din: ulei de masline, usturoi, carnati, broccoli, sare, piper, paste si branza pecorino. Ingrediente: 1/4 ceasca ulei de masline 4 căţei de usturoi, decojiti si tocati 2 carnati feliati 2 buchete de broccoli oparit sare si piper 250 g paste branza rasa Pecorino Romano Mod...
Read more »
Muşchi de vită cu salată de fasole verde şi ulei de trufe
O reteta de muschi de vita cu salata de fasole verde si ulei de trufe din: ulei de floarea soarelui, muschi de vita, fasole verde, rucola, parmezan, otet balsamic, ulei de masline, ulei de trufe si sare. Dacă ai mâncat recent la restaurant o bucată de came incredibil de fragedă, este foarte probabil să...
Read more »
Cocktail Casa Blanca
O reteta de cocktail casa blanca din: lichior de cafea, frisca, cafea macinata si praf de cacao. Ingrediente: 4-6 cl lichior de cafea 1-2 linguri de frisca batuta cafea macinata si praf de cacao Mod de preparare: Turnam lichiorul de cafea in paharul de lichior si-l incalzim pe aburi sau in cuptorul cu...
Read more »
Salata de rosii cu branza si patrunjel
O reteta de salata de rosii cu branza si patrunjel din: telemea de vaca, castraveti, rosii, masline, patrunjel, ulei de masline si sare. Ingrediente: 200 g telemea de vaca 3 castraveti 6 rosii 50 g masline 1 legatura de patrunjel ulei de masline sare Mod de preparare: Spală bine legumele şi taie-le în...
Read more »
Gem de caise
O reteta de gem de caise din: caise, suc de mere, zahar, suc de lamaie si unt. Dacă reduci cantitatea de zahăr adăugat la acest gem, vei obţine aroma intensă de caise, fără să fie prea dulce. Ingrediente: 1,5 kg de caise 200 ml suc de mere 1kg de zahar cu pectina sucul de...
Read more »
Cum se prepara sushi (video)
O reteta video despre cum se prepara sushi, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 nori sheets 400 g cooked sushi rice 1 1/2 tsp wasabi paste 30 g chives 1 salmon fillet, sliced 1/2 black sesame seeds, toasted 1/2 white sesame seeds, toasted 30 g fresh dill 1/2...
Read more »
Retete culinare: Friptură inăbuşită
O reteta de friptura inabusita din: pulpa de porc, slanina afumata, ceapa, vin, zeama de varza, untura, sare, piper si chimen. Ingrediente: 1 kg pulpă de porc 200 g slănină afumată 1 ceapă 250 ml vin roşu 1 pahar cu zeama de varză 100 g untură sare piper chimen Mod de preparare: Spală...
Read more »
Ruladă cu piersici şi cremă de vanilie
O reteta de rulada cu piersici si crema de vanilie din: unt, oua, zahar, faina, extract de vanilie, compot de piersici, smantana, dulceata de zmeura si zmeura. Ingrediente: 50 g de unt, topit si racit, plus extra pentru uns 6 oua mari 175 g de zahar, plus 3 linguri pentru pudrat 120 g faina...
Read more »
Cod pe pat de legume
O reteta de cod pe pat de legume din: file de cod, ardei grasi, ciuperci, masline, usturoi, vin, msutar, ulei, patrunjel verde, zeama de lamaie, piper si sare. Ingrediente: 500 g file de cod 2 ardei grasi 100 g ciuperci 50 g masline feliate 3 catei de usturoi 100 ml vin 1 lingura cu...
Read more »
Chiftelute de porc
O reteta de chiftelute de porc din: paine, supa de care, carne de porc, ou chimen, rozmarin, usturoi, sare si ulei. Ingrediente: 4 felii paine 100 ml supa de carne rece 500 g carne de porc tocata 1 ou 1 praf chimen macinat 1 praf rozmarin macinat 2 catei de usturoi tocati 1 lingurita...
Read more »
Mousse uşor de ciocolată
O reteta de mousse usor de ciocolata din: ciocolata, pudra de cacao, cafea, extract de vanilie, albusuri, zahar brun, iaurt si zmeura. Ingrediente: 85g de ciocolată neagră, 70% cacao 1 lingură pudră de cacao, plus extra pentru pudrat ½ linguriţă de cafea instant granulată ½ linguriţă extract de vanilie 2 albuşuri 1 lingură de...
Read more »
Raţă cu salată de caise şi rucola
O reteta de rata cu salata de caise si rucola din: piept de rata, caise, castravete, salata, rucola, ardie iute, zahar brun, sos de soia, suc de lime si salota. Ingrediente: 2 piepti de rata (a cate 250 g fiecare) 4 caise mari sau 6 mai mici 1/2 de castravete 2 capatani mici de...
Read more »
Gratin de croissants
O reteta de gratin de croissants din: unt, croasant, afine, fulgi de migdale, oua, lapte, smantana, zahar, faina de migdale, nucsoara, vanilie, amaretto si zahar brun. Ingrediente: unt pentru uns tava 5 croasanti 1 cana de afine proaspete 4-5 linguri fulgi de migdale 2 oua 190 ml de lapte 50 ml de smantana lichida...
Read more »
Legume usturoiate
O legume usturoiate din: vinete, dovlecei, ardei gras, ceapa, rosii, usturoi, nucsoara, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 2 vinete potrivite 3 dovlecei 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 4 cepe 5-6 rosii 6 catei de usturoi 1 praf de nucsoara sare piper negru macinat hasmatuchi (sau patrunjel verde)...
Read more »
Frigarui tocate
O reteta de frigarui tocate din: usturoi, sare, piper, carne, ceapa, sos warcester, cimbru, ou, pesmet, faina si ulei. Ingrediente: 2 catei de usturoi sare piper 500 g carne de vita sau de berbec 1 ceapa 1/2 lingura sos Worcester 3 fire cimbru 1 ou 2 linguri pesmet 1/2 lingura faina 4 linguri ulei...
Read more »
Prăjitură picantă
O reteta de prajitura picanta din: foi de pandispan, mascarpone, frisca, mix de fructe, rosii, zahar, zeama de limeta, zeama de lamaie, scortisoara, piper si chilli. Ingrediente: 1 pachet cu foi de pandispan 250 g mascarpone 100 g frisca mix de fructe uscate 500 g rosii prunisoare 100 g zahar 2 linguri cu zeama...
Read more »
Cafea cu portocale
Cafea cu portocale din: portocale, frisca, zahar, lichior de portocale si cafea. Ingrediente: 2 portocale 100 g frisca lichida 40 g zahar 4 linguri de lichior de portocale 3 cesti de cafea Mod de preparare: Curatam portocala cu atentie, taiem coaja in dungi subtiri si stoarcem zeama fructului intr-un vas. Curatam si cealalta...
Read more »
Supă de peşte cu orez şi migdale tocate
O retetea de supa de peste cu orez si migdale tocate din: ceapa, ulei de masline, migdale, vin, dainf, sare, piper, file de cod, cimbru, telina si orez. Ingrediente: 2 bucata ceapă 4 linguri ulei de măsline 2 linguri migdale tocate 200 ml vin alb 2 crengute dafin sare piper macinat 600 g file...
Read more »
Reteta zilei: Pui parmigiana pe pat de spaghete
O reteta de Pui parmigiana pe pat de spaghete din: pulpe de pui, parmezan, usturoi, sare, piper, sos de rosii, branza si spaghete. Ingrediente: 3-4 pulpe de pui parmezan ras praf de usturoi sare piper sos de rosii 3-4 felii branza parmigiana 250 g spaghete Mod de preparare: Se dezoseaza si se spala...
Read more »
Inimi de salata verde cu sunca
O reteta de inimi de salata verde cu sunca din: smantana, maioneza, mustar, zahar, sare, piper, chilli, ulei de masline, ceapa, salata, sunca de praga si ardei gras. Ingrediente: 150 ml smantana 2 linguri maioneza 3 lingurite mustar 1 lingurita zahar sare piper chilli 1 lingura ulei de masline 1 lingura ceapa tocata 4...
Read more »
Pateuri umplute cu porumb, brânză şi chilli
O reteta de pateuri umplute cu porumb, branza si chilli din: porumb, coriandru, ceapa verde, cheddar, ardei iute, aluat, ou si seminte de susan. Ingrediente: ½ x 198g conservă de porumb dulce, scurs bine de apă 1 mână mică de coriandru, tocată 1 ceapă verde, tăiată în felii subţiri 25g de cheddar, dat prin...
Read more »
Rosii umplute cu branza
O reteta de rosii umplute cu branza din: rosii, branza de vaci, branza de casa, usturoi, verdeata asortata, masline, cascaval piper, ruccola si sare. Ingrediente: 12 rosii mici 50 g branza de vaci 300 g branzica de casa 1 catel de usturoi 2 linguri verdeata asortata tocata (ceapa verde, busuioc, patrunjel) 2 linguri masline...
Read more »
Scoici Saint-Jacques cu sos dulce de roşii si busuioc
Presăraţi pe fundul unei tăvi de copt un strat gros de sare sau de orez şi bătătoriţi-l. Astfel cochiliile vor sta drept şi nu se vor mişca în timpul coacerii. Pentru a prepara sosul, luaţi o mână bună de roşii proaspete, bine coapte, înlăturaţi seminţele şi puneţi-le într-un robot de bucătărie, cu 1/2 căţel...
Read more »
Reteta zilei: Pui cu legume la cuptor
O reteta de Pui cu legume la cuptor din: pui, cartofi, morcov, otet balsamic, suc de lamaie, ulei vegetal, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 1 cartofi dulce 1 cartof rosu 1 morcov otet balsamic suc de lamaie ulei vegetal sare piper Mod de preparare: Taiati puiul in jumatate. Spalati bine, apoi uscati...
Read more »
Cartofi copţi cu boia iute şi maioneză cu usturoi
O reteta de cartofi copti cu boia iute si maioneza cu usturoi din: cartofi, boia dulce, seminte de chimion, praf de chilli, ulei de masline, maioneza, lamaie si usturoi. Ingrediente: 350g de cartofi noi mici ½ linguriţă de boia dulce ¼ linguriţă seminţe de chimion 2-3 vârfuri praf de chilli 1 lingură ulei de...
Read more »
Galuste cu caise
O reteta de galuste cu caise din: cartofi, caise, faina, pesmet, unt, ou, zahar si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 12 caise 165 g faina 100 g pesmet 120 g unt 1 ou zahar sare Mod de preparare: Pune seara cartofii la fiert în coajă în apă cu sare. Lasă-i să se răcească...
Read more »
Cum se prepara file de calcan (video)
O reteta video despre cum se prepara file de calcan, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 4 plaice fillets 25 g plain flour 30 g butter 1/2 lemon, juiced 1 parsley salt pepper Cum se prepara file de calcan Pofta buna!
Read more »
Retete culinare: Corăbioare de ardei
O reteta de corabioare de ardei din: ardei grasi, crema de branza, smantana, chilli, lebar, boabe de piper, cimbru si patrunjel. Ingrediente: 2 ardei grasi galbeni 2 ardei grasi rosii 150 g crema de branza 2 linguri smantana 1 praf chilli 120-150 g lebar 2 lingurite boabe de piper verde de la borcan frunze...
Read more »
Scoici Saint-Jacques coapte în cochilie
Presăraţi pe fundul unei tăvi de copt un strat gros de sare sau de orez şi bătătoriţi-l. Astfel cochiliile vor sta drept şi nu se vor mişca în timpul coacerii. Puneţi deoparte scoicile decorticate în timp ce preparaţi untul aromat. Curăţaţi şi radeţi 4 căţei de usturoi, adăugaţi o mână de pătrunjel proaspăt, tocat...
Read more »
Castraveti umpluţi cu peşte
O reteta de castraveti umpluti cu peste din: castraveti, branza de vaci, smantana, sare, piper, marar, ulei de masline, suc de lamaie, capere, peste afumat si marar. Ingrediente: 2 castraveti lungi 250 g branza de vaci 2 linguri smantana sare piper 1 fir marar 1 lingurita ulei de masline 1 lingurita suc de lamaie...
Read more »
Trifle cu piure
O reteta de trifle cu piure din: cartofi, lapte, morcov, ceapa, rosie, unt, friptura, mazare, ardei gras, ulei, piper si sare. Ingrediente: 3 cartofi mari 1 lingura lapte 1 morcov 1 ceapa mare 1 rosie 1 lingura unt 2 felii friptura rece 1 mana mazare verde 1 ardei gras rosu ulei piper macinat sare...
Read more »
Pui la grătar cu limette şi porumb
O reteta de pui la gratar cu limette si porumb din: stiuleti de porumb, unt, coaja si suc de limette, sare, piper de pui, coriandru verde, ceapa verde, ardei iute si ulei de masline. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 50 g unt coaja rasa si sucul de la 1 limetta sare 4 piepti de...
Read more »
Cheesecake cu ciocolată albă şi caise
O reteta de Cheesecake cu ciocolată albă şi caise din: biscuiti cu unt, unt, caise, foi de gelatina, ciocolata alba, frisca, crema de branza, zahar brun si zahar vanilat. Ingrediente: 200g de biscuiţi cu unt 50g de unt, topit 7 caise coapte 2 foi de gelatină 300g de ciocolată albă, plus extra pentru decor...
Read more »
Scoici Saint-Jacques
Sunt delicioase, uşor de deschis şi de preparat. Cresc în nisipul din fundul mării şi fie sunt culese cu mâna de către scafandri, fie cu ajutorul unei bărci speciale (dragă), care răscoleşte bancul de nisip. Scoicile recoltate cu draga sunt mai ieftine decât cele recoltate manual, însă deseori sunt deteriorate în urma operaţiunii, la...
Read more »
Cotlete de porc cu usturoi
O reteta de cotlete de porc cu usturoi din: cotlete de porc, usturoi, oregano, chimen, piper, scortisoara, otet de vin rosu, suc de portocale, miere, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 cotlete de porc cu oase (groase de circa 2 cm) 4 catei de usturoi 1 lingurita oregano uscat 1 lingurita chimen...
Read more »
Ceai cu rom
O reteta de ceai cu rom din: rom, zeama de lamaie, zahar, ceai si scortisoara. Ingrediente: 2 cl rom zeama de lamaie 2 lingurite de zahar 1 lingurita de ceai Assam 1 scortisoara Mod de preparare: Turnam apa fierbinte peste ceai si lasam sa se infuzeze 5 minute. Mixam romul cu cateva picaturi...
Read more »
Jeleuri de vanilie cu compot de caise şi zmeură
O reteta de jeleuri de vanilie cu compot de caise si zmeura din: foi de gelatina, lapte, zahar, extract de vanilie, caise, suc de mere si zmeura. Ingrediente: 4 foi de gelatină (sau 1 pachet de gelatină pudră) 600ml de lapte 50g de zahăr fin, plus încă 2 linguri pentru compot: 2 linguriţe extract...
Read more »
Somon en croute
Somonul în crustă a devenit o mâncare cât se poate de obişnuită în bucătăria anglo-saxonă, însă la origine ea este o reţetă franţuzească, după cum sugerează şi numele. Pe vremuri, somonul se cocea întreg într-un foitaj pufos (numit feuillete), uşor crestat pe margini, pentru a indica pe unde trebuie tăiat în porţii. Secretul pentru...
Read more »
Biscuiti cu fulgi de ovaz
O reteta de biscuiti cu fulgi de ovaz din: caise, unt, zahar brun, lapte condensat, fulgi de ovaz, faina si praf de copt. Ingrediente: 50 g caise uscate 50 g unt moale 50 g zahar brun 2 linguri de lapte condensat 50 g fulgi de ovaz 85 g de faina amestecata cu 1/2 lingurita...
Read more »
Retete pentru weekend #23
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Păstrăv umplut cu verdeaţă O reteta de pastrav umplut cu verdeata din: pastravi, ceapa, usturoi, patrunjel, ulei, vin, lamaie, sare si piper....
Read more »
Retete culinare: Nasi goreng
O reteta delicioasa de nasi goreng:orez, ulei, oua, ceapa, chili, usturoi, praz, chimion, carne de pui, creveti. Ingrediente: 350 g orez cu bobul lung 2 linguri de ulei 3 ouă o ceapă doi chili un căţel de usturoi un praz o linguriţă de coriandru şi una de chimion măcinate 250 g carne de pui...
Read more »
Pui cu ananas
O reteta delicioasa de pui cu tet, sare, piper, frunza de dafin, usturoi, apa, ananas, rosie. Ingrediente: 1,5 kg pui tăiat în bucăţi o jumătate de cană de oţet o lingură de sare un sfert de linguriţă de piper o frunză de dafin 3 căţei de usturoi un sfert de cană de apă 100...
Read more »
Reteta zilei: Somon in crusta
O reteta de Somon in crusta din: file de somon, fileuri, creveti, marar, aluat, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente 820g file de somon 190g fileuri peste plat 5 creveti 10 g marar tocat 340g aluat de patiserie 1 galbenus de ou Sare piper Mod de preparare: Curatati bine pestele si crevetii....
Read more »
Cocktail cu fructe şi votcă
O reteta de cocktail cu fructe si votca din: zmeura, capsuni, zahar brun, vanilie, votca, zmeura, afine, nectarine si vin spumant. Ingrediente: 350g de zmeură 800g de căpşuni, curăţate şi tăiate în sferturi coaja rasă de la 1 lămâie (preferabil necerată) 200g de zahăr brun fin 1 baton de vanilie, tăiat în jumătate 700ml...
Read more »
Salată de sparanghel cu seminţe de fenicul
O reteta de salata de sparanghel cu seminte de fenicul din: sparanghel, fenicul, ulei de masline, otet de xeres, mustar de dijon, oua de prepelita, migdale, rucola, capere, sunca, patrunjel si ciabatta. Ingrediente: 2 legături de sparanghel, cu partea lemnoasă înlăturată 3 căpăţâni mici de fenicul, tăiate în felii subţiri ulei de măsline 2...
Read more »
Prăjitură cu morcov şi caise
O reteta de prajitura cu morcov si caise din: morcov, caise, faina, oua, zahar, ulei, bicarbonat, praf de copt, scortisoara, esenta de vanilie, zahar pudra si sare. Ingrediente: 340 g morcov 7 caise 260 g faina 4 oua 300 g zahar 240 ml ulei 1 lingurita cu bicarbonat 1 1/2 lingurite cu praf de...
Read more »
Cum se prepara biscuiti cu lamaie (video)
O reteta video despre cum se prepara biscuiti cu lamaie, un desert absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 250 g self-raising flour 80 g butter 50 g sugar 100 ml milk 1 medium lemon 2 medium eggs flour for rolling scone cutter Cum se prepara biscuiti cu lamaie Pofta...
Read more »
Dulceata de agrise
O reteta de dulceata de agrise din: agrise, zahar, apa, lamaie si vanilie. Ingrediente: 1 1/2 kg agrise 1 kg zahar 2 pahare apa 1 lamaie 1 pastaie de vanilie sau 2 plicuri zahar vanilat Mod de preparare: Se spala agrisele sub jet de apa si se scurg. Cu ajutorul unui ac sau...
Read more »
Desert cu lime şi zmeură
O reteta de desert cu lime si zmeura din: frisca, zahar, suc de lime si zmeura. Ingrediente: 200ml de frişcă lichidă 4 linguri de zahăr fin 3 linguri suc de lime (stoarce aproximativ 3 limes), plus coaja rasă de la 1 lime zmeură, pentru decor Mod de preparare: Se aşază frişca lichidă şi...
Read more »
Scoici Saint-Jacques cu ghimbir, sos de soia şi coriandru
Puneti in tava de copt doua cochilii, impreuna cu carnea. Curatati si radeti o bucata de ghimbir de 2,5 cm adaugand 2 linguri de sos de soia, coaja rasa fin si zeama de la o lamaie verde, o lingurita de zahar, o lingurita de ulei de susan si cateva fire de coriandru proaspat, tocat...
Read more »
Supă cu germeni de fasole
O reteta de supa cu germeni de fasole din: legume, ulei, fulgi de ovaz, supa de legume, germeni de fasole, sare si creson. Ingrediente: 100 g legume rădăcinoase 2 lingura ulei 50 g fulgi de ovăz 1 litru supă de legume 200 g germeni încolţiţi de fasole mungo sare creson proaspăt pentru decor Mod...
Read more »
Dovlecei gratinati, cu telemea si rosii
O reteta de dovlecei gratinati, cu telemea si rosii din: dovlecei, telemea, sunca de curcan, rosii, busuioc, cimbru, sare, piper, oua si ulei de masline. Ingrediente: 500 g dovlecei 400 g telemea 200 g sunca de curcan feliata 500 g rosii de gradina 1/2 legatura busuioc proaspat 1/2 legatura cimbru proaspat sare piper 3...
Read more »
Sardine cu orez
O reteta delicioasa de sardine cu: orez, ceapa rosie, morcov, telina, lamaie, ulei de masline, usturoi, vin alb sec, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: un kilogram sardine 130 g orez 3 cepe roşii un morcov o felie de ţelină o lămâie 200 ml ulei de măsline 4 căţei de usturoi 250 ml vin alb sec...
Read more »
Pilaf cu prune uscate şi lămaie
O reteta delicioasa de pilaf cu:prune uscate, orez, zahar tos, lamaie, menta, ceapa, telina, radacina de patrunjel, ulei, sare, piper, prune proaspete. Ingrediente: 500 g prune uscate 250 g orez o lingură cu zahăr tos o lămâie o lingură cu mentă tocată o ceapă o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel 75 ml...
Read more »
Tarta cu prune
O reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, branza de vaci, faina, sare, prune, scortisoara, zahar tos, ghimbir, zahar vanilat, zahar pudra. Ingrediente: 250 g făină 250 g urnt 500 g brânză de vaci 600 g făină o linguriţă cu sare 300 g prune o lingu riţă cu pudră de scorţişoară 100 g zahăr...
Read more »
Minichecuri cu ciocolată
O reteta delicioasa de minichecuri cu: faina, unt, ciocolata neagra, zahar tos, oua, praf de copt, zahar vanilat, ceai de menta, menta, lapte dulce, frisca, sos de ciocolata. Ingrediente: 150 g făină 100 g unt 160 g ciocolată neagră 250 g zahăr tos 5 ouă o linguriţă cu praf de copt două pliculeţe zahăr...
Read more »
Sardine cu porumb
O reteta delicioasa de sardine cu:lamaie, rosii, ardei dulce, porumb, ulei de masline, sos de peste, sos de soia, ardei iute, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 800 g sardine o lămâie 5 roşii o linguriţă cu fulgi de ardei dulce 500 g porumb 100 ml ulei ce măsline două linguri cu sos de peşte o...
Read more »
Mâncare de ciuperci cu pui
O reteta delicioasa de mancare din: ciuperci, rosii, ceapa, morcov, ardei capia, usturoi, faina, paste de tomate, sare, piper, ulei, cimbru. Ingrediente: un pui 500 g ciuperci 4 roşii, două cepe un morcov doi ardei capia 5 căţei de usturoi o lingură cu făină o lingură cu pastă de tomate sare piper ulei de...
Read more »
Retete magice
Retete magice: Salată cu mozzarella şi paste scurte O reteta de salata cu mozzarella si paste scurte din: paste, busuioc, ulei extravirgin de masline, parmezan, usturoi, seminte de pin, mozzarella, rosii si rucola. Ingrediente: 350g de orzo sau alt tip de paste scurte 20g de busuioc 4 linguri ulei extravirigin de măsline 25g de...
Read more »
Pacheţele de ardei şi feta
O reteta de pachetele de ardei si feta din: ceapa rosie, dovlecei, rosii cherry, masline, feta, busuioc, ulei de masline si ardei rosii. Ingrediente: ½ ceapă roşie, curăţată de coajă şi tăiată în sferturi 4 dovlecei, tăiaţi în jumătate, apoi în felii 16 roşii cherry 16 măsline mici, negre 200g de feta 2 linguri...
Read more »
Scoici Saint-Jacques la tigaie, cu linte, pancetta crocantă şi smântână cu lămâie
O reteta savuroasa de Scoici Saint-Jacques la tigaie, cu linte, pancetta crocantă şi smântână cu lămâie din: linte, foi de dafin, usturoi, cartofi, rosie, patrunjel, otet de vin rosu, sare de mare, piper, ulei de masline, smantana, zeama de lamaie, sparanghel, pancetta, scoici saint jacques si frunze de salvie. Ingrediente: 300 g linte o...
Read more »
Pitta greceasca cu halloumi
Se pun pe gratar felii groase de halloumi pana cand devin aurii. Se transfera pe un platou si se stropesc cu un dressing facut din ardei iute rosu tocat, 1 salota tocata marunt, suc de lamaie, ulei de masline si masline verzi tocate. Se serveste cu pitta calde si humus. Pofta buna!
Read more »
Dressing de castravete, chives şi iaurt
O reteta de Dressing de castravete, chives şi iaurt din: castravete, sare de mare, chives si iaurt grecesc. Ingrediente: 1 castravete 2 linguriţe sare de mare 1 lingură de chives tocat 300g de iaurt grecesc (sau alt iaurt gras) Mod de preparare: Se taie castravetele în jumătate şi se scot seminţele cu o...
Read more »
Ceai pentru zile reci
Ceai pentru zile reci din: ceai, rom, lamaie si candel. Ingrediente: 2 lingurite de ceai 2 paharele de rom 2 felii de lamaie candel Mod de preparare: Facem infuzie de ceai, lasandu-l in apa 3-4 minute, dupa preferinta. Adaugam romul, turnam in 2 pahare si indulcim cu candel. Asezam o felie de lamaie...
Read more »
Penne cu roşii la cuptor
O reteta de penne cu rosii la cuptor din: penne, rosii, mozzarella, pasta de rosii, ceapa verde, usturoi, busuioc, oregano, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 500 g penne/rigatoni 500 g rosii cherry 200 g mozzarella 2-3 linguri cu pasta de rosii 1 fir de ceapa verde 2 catei de usturoi 1 lingurita...
Read more »
Sunca cu cimbru si ciuperci
Se amesteca ulei de masline cu cimbru tocat si putin usturoi zdrobit si se asezoneaza cu sare si piper. Se ung cu acest amestec ciuperci cu palaria plata, apoi se infasoara fiecare palarie in cate doua felii de sunca. Se pun pe gratar pana cand ciupercile devin zemoase, iar sunca devine crocanta. Pofta buna!...
Read more »
Cum se prepara supa de rosii (video)
O reteta video despre cum se prepara supa de rosii, un preparat absolut delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 1 cups (250ml) cashews 1 1/2 cups (380ml) of tomatoes 8 sundried tomatoes salt and pepper 1 1/2 cups (380ml) of water 1 blender Cum se prepara supa de rosii Pofta...
Read more »
File de somon la grătar cu lămâie şi mărar
O reteta de file de somon la gratar cu lamaie si marar din: fileuri de somon, marar, chives, lamai si ulei de masline. Ingrediente: 2 fileuri de somon, de câte 750g fiecare, cu piele 1 mână mare de mărar, tocat grosier 2 linguri de chives, tocat grosier 2 lămâi, tăiate în felii subţiri ulei...
Read more »
Dulceata de cocaze
O reteta de dulceata de coacaze din: coacaze, zahar, apa si lamaie. Ingrediente: 1 kg coacaze rosii sau negre 1 1/2 zahar 3 pahare apa 1/2 lamaie Mod de preparare: Se spală fructele fără a se curăţa de codiţe şi se lasă să se scurgă. Se pune apa să clocotească. Se aleg bobiţele...
Read more »
Pui cu capere, seminţe de pin şi pătrunjel
Se amestecă laolaltă 1 lingură de capere, 2 linguri de seminţe de pin, 1 căţel de usturoi, 1 legătură mică de pătrunjel tocat şi puţin ulei de măsline. Se întinde jumătate din amestec pe partea fără piele a 6 pulpe superioare de pui dezosate. Se rulează şi se fixează cu o scobitoare. Se pun...
Read more »
Mâncare de orez cu miel
O reteta delicioasa de mancare cu: orez, carne de miel, ceapa, usturoi, rosii, pasta de ardei dulce, ardei iute, linte, menta, ulei, sare, piper, ardei gras, morcov. Ingrediente: 500 g carne tocată de miel două cepe 4 căţei de usturoi 500 g roşii o lingură cu pastă de ardei dulce un ardei iute 150...
Read more »
Prăjitură cu mascarpone şi mentă
O reteta de prajitura cu mascarpone si menta din: biscuiti, fulgi de ovaz, cacao, unt, branza mascarpone, frisca, zahar, esenta de menta, colorant, gelatina, ciocolata, merisoare si menta. Ingrediente: 100 g biscuiti 2 linguri cu fulgi de ovaz 2 linguri cu cacao 100 g unt la temperatura camerei pentru crema: 150 g branza mascarpone...
Read more »
Salată de cartofi noi copţi
O reteta de salata de cartofi noi copti din: cartofi, patrunjel, chives, coaja de lamaie, ceapa verde, rosii, ardei iute si otet din vin alb. Ingrediente: 1,5kg de cartofi noi 1 legătură mică de pătrunjel, tocată 2 linguri de chives, tocat coaja rasă de la 1 lămâie 1 legătură de ceapă verde, cu partea...
Read more »
Chec cu ciocolata
O reteta de chec cu ciocolata din: oua, faina, unt, zahar, ciocolata menaj, cacao, praf de copt, esenta de rom, sare si frisca. Ingrediente: 6 oua 100 g faina 150 g unt 150 g zahar 100 g ciocolata menaj 1 lingura cu cacao 1 pliculet cu praf de copt esenta de rom sare pentru...
Read more »
Coaste de miel marinate cu muştar şi rozmarin
O reteta de coaste de miel marinate cu mustar si rozmarin din: rozmarin, usturoi, mustar de dijon, ulei de masline si cotlete de miel. Ingrediente: 2 crenguţe de rozmarin, tocate 4 căţei de usturoi, tocaţi 4 linguri muştar de Dijon ulei de măsline 3 şiruri de cotlete de miel (a câte 6 cotlete fiecare)...
Read more »
Jeleuri aromate
O reteta de jeleuri aromate din: gelatina, suc de merisoara, apa, zahar, limeta, zahar tos fin si esenta de vanilie. Ingrediente: 50 g gelatina 200 ml suc de merisoare 200 ml apa 80 g zahar 2 limete 200 g zahar tos fin esenta de vanilie Mod de preparare: înmoaie gelatina în apă şi...
Read more »
Cocktail Bacardi Fireside
O reteta simpla de Cocktail Bacardi Fireside din: rom, zahar, ceai, lamaie si scortisoara. Ingrediente: 2-4 cl rom alb 1 lingurita de zahar sau candel 1 ceasca de ceai negru fierbinte 1 felie de lamaie 1 scortisoara Mod de preparare: Punem zahar si o felie de lamaie intr-un pahar mai mare de ceai...
Read more »
Ciorbă haiducească
O reteta de ciorba haiduceasca din: fasole, mazare, morcovi, ardei, cartofi, ceapa, varza, telina, sare, piper, ulei, rosii, leustean, bors si zeama de lamaie. Ingrediente: 300 g fasole albă uscată 300 g verde păstăi 200 g mazăre 2 bucata morcovi 2 bucata ardei 3 bucati cartofi 2 bucati cepe mari 1 bucata varză mică...
Read more »
Deliciu cu zmeură
O reteta de deliciu cu zmeura din: faina, unt, zahar, oua, cacao, lapte, gem de zmeura, esenta de vanilie, praf de copt, zmeura, unt si sare. Ingrediente: 250 g faina 230 g unt 130 g zahar 4 oua 60 g cacao 120 ml lapte 180 g gem de zmeura 1 lingurita cu esenta de...
Read more »
Semifreddo cu caise şi biscuiţi cu amaretto
Semifreddo cu caise şi biscuiţi cu amaretto din: caise, suc de mere, zahar brun, galbenusuri, amaretto, mascarpone si biscuiti cu amaretto. Ingrediente: 500g de caise, tăiate în jumătăţi şi curăţate de sâmburi 300ml suc de mere 200g de zahăr brun 2 gălbenuşuri mari 2 linguri de amaretto 250g de mascarpone 100g de biscuiţi cu...
Read more »
Vinete in otet
O reteta de vinete in otet din: vinete, ardei iute, usturoi, telina, morcovi, apa, otet de fructe, sare, frunze de telina si frunze de vita. Ingrediente: (pentru 2 borcane de 1 litru) 1,4 kg vinete tari 3 ardei iuti 8 catei de usturoi 4 fire de telina vede 5 morcovi 500 ml apa 3...
Read more »
Despre creveti
La fel ca homarul şi crabul, creveţii sunt crustacee protejate de o carapace tare. In mod ideal, ar trebui să fie vii când îi cumpăraţi, iar dacă au murit deja, trebuie să fie lucioşi şi să nu miroasă a altceva decât a mare. Creveţii trăiesc în toată lumea, mai ales în apele calde, iar...
Read more »
Budincă cu prosciutto
Budinca cu prosciutto din: penne, smantana, cascaval de oaie, oua, prosciutto, busuioc, sare, unt si praz. Ingrediente: 500 g penne 50 ml smantana de gatit 100 g cascaval de oaie 2 oua 100 g prosciutto sau muschi de porc afumar si feliat 1 lingura cu busuioc verde tocat + cateva frunze pentru decor sare...
Read more »
Peste umplut cu sos de rodie
O reteta de peste umplut cu sos de rodie din: sofran, suc de lime, suc de rodie, coaja de portocala confiata, piper, nuca, usturoi, ceapa, ulei de masline, sare si peste alb. Ingrediente: 1/4 lingurita sofran dizovlat in 2 linguri de apa fierbinte 2 linguri suc de lime 200 ml suc de rodie 1...
Read more »
Supa cu vitamine
Supa cu vitamine din: cartofi, fasole verde, spanac, ulei de masline, ceapa, ardei iute, concentrat pentru supa, rosii, otet, marar, patrunjel si busuioc. Ingrediente: 12 cartofi potriviţi sau 6 mai mari 1 conservă mică de fasole verde 150 g spanac congelat 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată fin 1-2 ardei iuţi...
Read more »
Punci de mure
O reteta de punci de mure din: lichior de mure, rom brun, zeama de lamaie, cuisoare, ceai negru si lamaie. Ingrediente: 3 cl lichior de mure 1 cl rom brun 1 lingurita de zeama de lamaie 1 cuisoare ceai negru fierbinte o felie de lamaie Mod de preparare: Se pun intr-un pahar de...
Read more »
Sos picant nefiert
O reteta de sos picant nefiert din: rosii, usturoi, ardei iute, sare grunjoasa, aspirine, otet, zahar, piper si cimbru. Ingrediente: 5 kg rosii 300 g usturoi 300 g ardei iute 3 linguri de sare grunjoasa, neiodata 3 aspirine 150 ml otet 3 linguri zahar 3 linguri piper 2 linguri cimbru Mod de preparare:...
Read more »
Spaghete cu roşii
O reteta de spaghete cu rosii din: spaghete, pulpa de rosii, usturoi, bacon, capere, busuioc, patrunjel, rosii cherry, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 300 g spaghete 400 g pulpa de rosii 3-4 catei de usturoi 100 g bacon 1 lingura de capere busuioc patrunjel cateva rosii cherry sare piper ulei de masline...
Read more »
Reteta zilei: Inghetata de capsuni cu continut scazut de calorii
O reteta de Inghetata de capsuni cu continut scazut de calorii din: capsuni, zahar si iaurt. Ingrediente: 2 cesti de căpsuni proaspete, curatate, taiate in jumatati sau sferturi 1/2 cană de zahăr 2 cesti de iaurt 0% grăsime Mod de preparare: Se spală căpsunile, se pun in procesorul de alimente si se bat...
Read more »
Bulion cu miere de albine
O reteta de bulion cu miere de albine din: rosii si miere. Ingrediente: 10 kg rosii aproximativ 10 linguri miere Mod de preparare: Se spala rosii, se curata de cotoare si se trec prin separatorul de seminte si coji. Se toarna sucul obtinut intr-o oala mare sau in 2-3 vase mici. Se fierbe...
Read more »
Îngheţată marmorată de coacăze negre
O reteta de inghetata marmorata de coacaze negre din: coacaze negre, suc de mere, zahar brun, frisca, lapte condensat si extract de vanilie. Ingrediente: 400g de coacăze negre 100ml suc de mere 200g de zahăr brun 570ml frişcă lichidă (smântână dulce) 1 conservă (397g) de lapte condensat îndulcit (se găseşte la magazinele arăbeşti) 2...
Read more »
Castraveciori muraţi
O reteta de castraveciori murati din: castraveti, boabe d epiper, morcovii, ceapa, hrean, usturoi, marar, apa, otet, zhar, sare, boabe de mustar, cuisoare si foi de dafin. Ingrediente: 1,2 kg castraveciori cornison 12 boabe de piper 24 felii de morcovi 2 cepe 12 felii de hrean sau 1 ardei iute 6 catei de usturoi...
Read more »
Penne cu spanac
O reteta de penne cu spanac din: penne, spanac, smantana, mozzarella, branza albastra, usturoi, sare, piper rosu si unt. Se potriveste cu un vin alb demisec. Ingrediente: 500 g penne 500 g spanac 100 ml smantana de gatit 200 g mozzarella 50 g branza albastra 2-3 catei de usturoi sare piper boabe rosu 2...
Read more »
Supă de porumb cu chipsuri
O reteta de supa de porumb cu chipsuri din: porumb, unt, sare de mare, piper alb, chilli, ceapa verde si chipsuri tortilla. Ingrediente: 500 g porumb congelat (sau boabe de porumb proaspăt) 2 lingura unt sare de mare piper alb măcinat 1 praf chilli 300 ml apă 2 bucati ceapă verde chipsuri tortilla ...
Read more »
Gem din trei fructe
Gem din trei fructe din: zmeura, caise, visine si miere. Ingrediente: 2 kg zmeura 1 kg caise 1 kg visine sau cirese 1 1/2 kg zahar sau miere Mod de preparare: Se spala fructele, separat, sub jet de apa. Se curata visinele de codite si de samburi, iar caisele se curata numai de...
Read more »
Midii la aburi cu fenicul si smântână
O reteta de midii la aburi cu fenicul si smantana din: fenicul, ceapa, cimbru, usturoi, ardei iute, sare de mare, piper, midi, vin alb, smantana si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: un bulb mare de fenicul, cu frunze cu tot 0 ceapă albă mare, curăţată de coajă frunzele de la 2 fire de cimbru...
Read more »
Dulceata de caise cu levantica
O reteta de dulceata de caise cu levantica din: caise, vin, zahar gelifiant si flori de levantica. Ingrediente: 1 kg caise vin alb 500 g zahar gelifiant 1-2 linguri flori de levantica Mod de preparare: Se decojesc 1 kg caise, se taie jumătăţi şi se golesc de sâmburi. Se cântăreşte pulpa de caise...
Read more »
Frigărui cu carne de miel
Se amesteca 1 pachet carne tocata de miel cu 1 ceapa rosie data prin razatoare, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 praf de fulgi de chilli, 2 cuisoare macinate, ½ lingurita de chimion macinat si patrunjel tocat. Se asezoneaza bine cu sare si piper, apoi se asaza pe frigarui in forma de carnati. Se...
Read more »
Lasagna cu carne şi sos alb
O reteta de lasagna cu carne si sos alb din: foi de lasagna, sos bolognese, ceapa, carne de vita, carne de porc, cascaval, vin, unt, lapte, faina, smantana, sare, piper si cimbru. Ingrediente: 1 cutie de foi 500 g sos balognese 500 g carne tocata amestec vita si porc 3-4 cepe 200 g cascaval...
Read more »