sâmbătă, 15 septembrie 2012

Retete simple #38


Retete simple:

Peşte prajit cu sos de rosii

  Ingrediente: 1 kg peşte 4-5 cepe 2 ardei graşi 3-4 roşii sare făină ulei piper măcinat cimbru mărar pătrunjel   Mod de preparare: Peştele curăţat şi spălat îl porţionezi, îl sărezi şi tăvăleşti fiecare bucată prin făină şi o prăjeşti pe ambele părţi. In uleiul rămas de la prăjirea peştelui pui ceapa tăiată...
Read more »

Peşte cu garnitură de cartofi si salată

Peşte cu garnitură de cartofi si salată
  Ingrediente: un peşte de mărime potrivită 1 salată verde 2 cartofi ulei 1 lămâie 1 lingură zeamă de lămâie 1 legă­tură mărar 1 legătură pătrunjel sare mălai   Mod de preparare: Cureţi şi speli bine peştele, apoi îl usuci cu un prosop. Il sărezi şi îl umpli cu mărarul şi pătrunjelul spălate şi...
Read more »

Ardei graşi umpluţi cu vinete

  Ingrediente: 4 vinete mari 6 ardei graşi 4 căţei de usturoi 2 ouă sare piper ulei   Mod de preparare: Speli ardeii şi le scoţi cotoarele, îi laşi întregi sau îi tai pe jumătate pe lungi­me (dacă sunt mari). Coci vinetele şi le toci ca pentru salată. Le sărezi, adaugi puţin pi­per, usturoiul...
Read more »

Sabayon de fructe cu migdale

  Ingrediente: 4 piersici galbene 500 g de căpşuni 8 caise 250 g de zmeură (păstraţi 4 bucăţi pentru decor) 5 gălbenuşuri de ou 50 g de fructoză 4 cl de coniac 100 g de smântână 50 g de praf de migdale 3 linguri de fulgi de migdale ulei de măsline pentru forma de...
Read more »

Pulpă de berbec

Ingrediente: 1,800 kg pulpă 400 g ceapă verde 200 g usturoi verde 150 g măsline verzi desărate 300 g ciuperci 1/4 l vin 1 lămîie 4-5 roşii sare piper Mod de preparare: Se pregăteşte pulpa şi se pune la tavă cu 50 g ulei, sare, piper şi puţină apă cu vin. Se lasă in...
Read more »

Racituri de peşte

  Ingrediente: 1 kg peşte 1/2 kg morcov boabe de piper sare   Mod de preparare: Pui la fiert în apă rece cu sare şi boabe de piper peştele bine curăţat ş tăiat bucăţi. Separat, fierbi rrorcovul bine curăţat. Strecori zeama în care a fiert peştele şi o păstrezi. Intr-un castronel aşezi felii de...
Read more »

Spinare de berbec cu garnitură de spanac fiert dat în unt şi tăiţei cu şuncă şi caşcaval

Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec 200 g ficat de berbec 3 ouă 120 g unt 1 lingură pesmet 1 legătură pătrunjel sare piper 200 g tăiţei de casă 40 g şuncă 50 g limbă afumată fiartă 50 g caşcaval 1,500 kg spanac 3 linguri sos brun Mod de preparare: Spinarea se frige la...
Read more »

Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de legume trufanda

Ingrediente: 1,400 kg piept de miel 150 g şuncă afumată 200 g ficat de miel 1 felie fran­zela 1 ou sare piper 150 g unt 1 legătură verdeaţă 1/2 ceapă 350 g mazăre morcovi 400 g fasole fidea 1conopidă 200 g vîrfuri de sparanghel 300 g car­tofi noi Mod de preparare: Se prepară pieptul...
Read more »

Cum se prepara Chateaubriand (video)

Cum se prepara Chateaubriand (video)
  Ingrediente: 500 g centre-cut beef tenderloin 4 tbsp olive oil 25 g butter a few sprigs of thyme 4 garlic cloves , skin on salt and pepper 1 frying pan 1 set of tongs 1 cutting board 1 knife 1 tray 1 spoon   Taiat din muschi suculent, Chateaubriand este un preparat clasic...
Read more »

Dovlecei cu rosii, mărar si usturoi

Dovlecei cu rosii, mărar si usturoi
  Ingrediente: 2-3 dovlecei potriviţi (fără prea multe seminţe) 2 cepe 1 ardei gras 1 castron cu roşii decojite 1 lingură pastă de tomate 2 legături mărar usturoi (după gust) ulei pentru prăjit sare piper   Mod de preparare: Speli şi cureţi dovleceii, apoi îi tai pe lung fâşii subţiri şi îi prăjeşti în...
Read more »

Ardei copţi cu smantană si verdeaţă

  Ingrediente: 8-10 ardei graşi 2 linguri unt 1 lingură făină 250 ml smân­tână (10-12 linguri) sare mărar pătrun­jel   Mod de preparare: Coci ardeii ca pen­tru salată, îi cureţi bine de pieliţe şi le îndepărtezi cotoarele. Pregăteşti apoi un sos de smântână: rumeneşti foarte puţin făina în unt, apoi adaugi smântâ­nă şi potriveşti...
Read more »

Pui cu sos de rosii

  Ingrediente: 1 piept de pui 6 roşii potrivite, coapte bine 1 căpăţână usturoi 2 linguriţe muştar 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă condment sare după gust ulei   Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai bucăţele şi-l rumeneşti într-o tigaie cu ulei. Când carnea este prăjită, o scoţi pe farfurie şi o...
Read more »

Salată de castraveţi verzi si muraţi

  Ingrediente: 1 castravete verde 1 castravete murat 1 ceapă 1 roşie 1 ardei gras 1 cană de moare (zeamă de cas­traveţi muraţi) ulei sare   Mod de preparare: Speli toate legumele, le tai peştişori şi le pre­sari doar cu puţină sare. Le pui apoi într-un castron şi adaugi puţin ulei şi moarea de...
Read more »

Ingheţată cu iaurt

Ingheţată cu iaurt
  Baţi bine cu telul într-un castron un pahar mare şi unul mic de iaurt proaspăt (în total 500- 600 g) cu 200 g zahăr pudră, coaja rasă şi zeama de la 1/2 de lămâie. După ce s-a omogenizat, adaugi 150 g frişcă, amestecând uşor de jos în sus. Este excepţională! Ingheţată cu iaurt...
Read more »
  Ingrediente: 2 ardei graşi 3-4 roşii 1 dovlecel 2 mor­covi 2 cartofi 1 ţelină 1/4 varză 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 păstârnac o mână de fasole verde 1 l borş sare leuştean pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi zarzavatul şi îl speli. Morcovul, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul şi ceapa le...
Read more »

Supa de legume

  Ingrediente: 1 dovlecel potrivit 2 cepe 2 morcovi 1 ardei gras (roşu) 1 păstârnac 1 ţelină mică 3-4 roşii 1 ceşcuţă orez 1 legătură pătrunjel 2- 3 linguri ulei sare     Mod de preparare: Pui la fiert ntr-o oală de 6 l: dovlecelul, morcovii, ceapa, ardeiul gras, păstârnacul şi ţelina curăţate şi...
Read more »

Tocăniţe de legume cu maruntaie de pasare

  Ingrediente: 500 g măruntaie de pasăre 1 vânătă mică 2 gogoşari 4 ardei 1 ceaşcă supă de came (preparată cu 1 cub condiment), 1 ceapă, 1/2 kg roşii, 1 lingură făină, 75 g unt sau margarină, sare, verdeaţă.   Mod de preparare: Pui vânata la copt pe o tablă pe aragaz, apoi speli...
Read more »

Pulpă de berbec cu garnitură de legume, cartofi natur şi varză de Bruxelles dată în unt

  Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 300 g morcovi 300 g varză de Bruxelles 2 teline 400 g cartofi sare piper boabe 1 fir de praz 4 căţei usturoi cimbru 40 g şuncă 50 g capere 2 gălbenuşuri 1/2 lărnîie 100 g unt 3/4 lingură făină 1 lingură smîntînă   Mod de preparare:...
Read more »

Vinete umplute cu zarzavat

Vinete umplute cu zarzavat
  Ingrediente: 6 vinete 6 cepe 2 morcov 2 rădăcini păstârnac 2 rădăcini pătrunjel 1 ţelină 1 kg roşii 1 pahar ulei 1 legătură verdeaţă 2 căpăţâni usturoi sare   Mod de preparare: Vinetele, spălate şi curăţate de coajă, le tai în jumătate pe lungime, le scoţi o parte din miez, le opăreşti în...
Read more »

Cremă de caise

Cremă de caise
  Ingrediente: 6 ouă 2 pahare zahăr 2 linguri de făină 2 plicuri de zahăr vanilat 2 l lapte 1 kg de caise   Mod de preparare: Cureţi de coajă si de sâmburi 750-800 g caise şi le fierbi cateva minute cu o jumatate de pahar de zahăr. Din aceste caise faci un piure...
Read more »

Pulpă marinată de berbec cu garnitură de ciuperci umplute pe crutoane şi cartofi ducesa

  Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 150 g zarzavat 1 ceapă 1 foaie dafin sare piper boabe 120 g ulei 12 crutoane prăjite 12 ciuperci mari 300 g cartofi 2 ouă 1/4 l vin 1 lingură făină 100 g slănină afumată 60 g unt 1 l oţet diluat   Mod de preparare: Pulpa...
Read more »

Pulpa de berbec cu garnitură de budincă de macaroane cu sos alb, şuncă şi caşcaval, morcovi şi mazăre fierte şi date in unt

  Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 200 g macaroane 60 g şuncă 60 g limbă afumată fiartă 2 ouă 50 g caşcaval 2 linguri sos alb 180 g ulei 60 g slănină afumată 200 g mazăre 200 g morcovi 100 g unt sare piper 1 lingură făină 100 g zar­zavat 1 ceapă 1...
Read more »

Bame a la grec

  Ingrediente: 750 g bame 125 g ulei 125 g ceapă 400 g roşii aguridă sau otet 1/2 linguriţă făină 1 ardei 1/2 lă­mîie zahăr sare piper Mod de preparare: Pregătim bamele ca pentru pui cu ba­me. Le prăjim puţin în ulei, pu­nem ardei gras, mare, tăiat şi îl prăjim împreună cu bamele. Prăjim...
Read more »

Turta de dovlecei

  Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 lingură unt sau untură 1 ceapă 2 ouă 1 ceşcută lapte sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovleceii şi îi radem pe o râ­zătoare mai mare. Presărăm puţină sare, lăsăm să stea cîteva minute, apoi îi stoarcem. Punem într-o cratiţă o bucăţică de unt sau de untură şi ceapă...
Read more »

Sufleu de dovlecei

  Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri de unt 2-3 linguri făină 1 pahar lapte 5 linguri caşcaval ras (sau parmezan) 4 ouă sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovlecei potriviţi, fără se­minţe, şi îi punem în apă clocotită cu sare. Cînd sînt fierţi, turnăm puţină apă rece în cratiţa cu dovlecei, apoi îi scoa­tem...
Read more »

Pilaf de dovlecei

  Ingrediente: 3 dovlecei 3 linguri unt (sau altă grăsime) 250 g orez 1 ceapă 1/2 lingură făină 250 g smîntînă 1 pahar lapte 1 legătură mărar 1 legătură pă­trunjel sare piper Mod de preparare: Alegem dovlecei tineri, proaspeţi. Ii curăţăm de coajă, îi opărim cu apă clo­cotită şi îi tăiem în feliuţe potrivite,...
Read more »

Dovlecei cu branza

  Ingrediente: 5 dovlecei 5 linguri brînză de vacă sau urdă 1 ou 150 g smîntînă 1 linguriţă griş 2 legături mărar 1 lingură unt 1/2 lingura făină sare piper Mod de preparare: Tăiem căpăcelele la amîndouă cape­tele dovleceilor. îi curăţăm de coajă. Cu cuţitaşul dinţat, scobim miezul dovlecei­lor lăsînd numai carnea. Apoi îi...
Read more »

Dovlecei la tava

  Ingrediente: 20 dovlecei mici 3 linguri ulei 2 linguri bulion de roşii 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar puţin cimbru cîţiva căţei de usturoi sare piper Mod de preparare: Alegem dovlecei mici, îi radem şi îi aşezăm într-o tavă, apoi turnăm puţină apă. După ce fierb dovleceii, adăugăm ulei, bulion de roşii, pătrunjel,...
Read more »

Dovlecei prajiti

  Ingrediente: 5 dovlecei 2 linguri făină 2 linguri ulei 10 linguri scordolea (sau sos de roşii) sare Mod de preparare: Alegem dovlecei potriviţi, îi curăţăm, îi spălăm şi îi tăiem în felii rotunde. Le dăm sare, lăsăm să stea cîteva mi­nute, apoi scurgem apa. Tăvălim dovle­ceii prin făină şi îi prăjim în ulei....
Read more »

Roşii pane cu mujdei

Roşii pane cu mujdei
Ingrediente: 6 roşii 4 linguri făină 1 ou 3-4 căţei de usturoi 150 ml ulei sare nucşoară condiment concentrat Mod de preparare: Speli roşiile, le tai felii mai groase, le presari cu sare si le lasi deoparte. Baţi apoi oul cu puţină sare, nucşoară şi puţin condiment concentrat, iar pe o altă farfurie pui...
Read more »

Dovlecei pane

  Ingrediente: 5 dovlecei 2-3 ouă 2 linguri unt 2 linguri ulei 1 lingura făină l 1/2 lingură pesmet l 1/2 lingură caşcaval ras (sau parmezan) sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovlecei tineri, de mărime po­trivită (lungi cam de 10 cm). Ii tăiem în feliuţe subţiri, îi opărim cu apă fierbinte şi îi...
Read more »

Dovlecei in floare cu smantana

  Ingrediente: 50 dovlecei 150-200 g smîntînă 200 g unt 1 lin­gură făină 1 legătură de mărar sare Mod de preparare: Cu un cuţitaş ascuţit radem coaja do­vleceilor. Rupem floarea şi tăiem codiţa, îi spălăm bine şi îi punem pe un şervet curat. Infierbîntăm unt într-o tigaie smălţuită şi punem dovleceii la prăjit, întoreîndu-i...
Read more »

Sărmaluţe cu nucă in frunze de fasole

  Ingrediente: 1 cană nucă măcinată 20-30 frunze de fasole 1 cană orez 1 ceapă 4 morcovi 1 ou 2 linguri pastă de tomate condimente ulei   Mod de preparare: Alegi din grădină frunzele de fasole, din cele mai mari şi mai sănătoase. Le opăreşti în apă cu sare şi puţin oţet. Le scoţi...
Read more »

Musaca de vinete cu carne tocata (viţel)

  Ingrediente: 2 kg vinete 1 kg carne tocată (de preferinţă de viţel) 1 ceapă 1 căţel de usturoi 4-5 roşii mari coapte, curăţate de pieliţe 1 păhărel de vin roşu sare şi piper după gust ulei Pentru sos ai nevoie de: 800 ml lapte 4 linguri făină 60 g unt 200 g caşcaval...
Read more »

Salată de orez, mazare si porumb

Ingrediente: 1 cană orez 1 conservă (mare) porumb 200 g măsline 1 conservă mazăre 3 castraveţi 2 roşii (pentru decor) 4 lin­guri ulei sare piper Mod de preparare: Speli şi fierbi orezul în 2 măsuri de apă cu o linguriţă de ulei. Il scurgi şi-l clăteşti cu apă rece, apoi îl aşezi într-un castron....
Read more »

Iahnie de dovlecei

Ingrediente: 5 dovlecei potriviţi 125 g ulei 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 2 linguri bulion de roşii 1 csapă mare cîtiva căţei de usturoi puţin vin cimbru sare piper Mod de preparare: Curăţăm dovleceii şi îi tăiem în ron­dele, pe care le prăjim în ulei. Apoi adău­găm mărar, pătrunjel, cimbru, sare, piper, puţin...
Read more »

Pateu de iepure de casă în aspic

Ingrediente: 1 iepure 300 g carne de porc 250 g slănină afumată sare piper cimbru 3 ouă 400 g făină 200 g margarina 1 ceapă puţin zarzavat 30 g gelatină 1 pahar vin Mod de preparare: După ce s-a curăţat iepurele, se scot cei doi muşchi din spinare şi ficatul. Restul de carne,pulpele se...
Read more »

Piftie de peşte

Piftie de peşte
  Ingrediente: peşte (macrou) morcovi boabe de piper foi de dafin condimente gelatină   Mod de preparare: Tai morcovii rondele şi îi pui la fiert împreună cu piperul, foile de dafin şi condimentele. Când morcovul este aproape fiert adaugi bucăţile de peşte (şi capetele, pentru că ajută să se închege zeama) şi le laşi...
Read more »

Salată de dovlecei si telemea de oaie

  Ingrediente: 500 g dovlecei (sau 500 g castraveţi proaspeţi) 500 g roşii 2-3 fire de ceapă verde 200 g telemea de oaie câteva măsline 1 legătură de pătrunjel 3-4 linguri oţet 100 ml ulei sare piper   Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai felii subţiri şi îi prăjeşti câteva minute...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Mexicana (video)

Cum se prepara Cocktail Mexicana (video)
  Ingrediente: 50 ml tequila gold 30 ml pineapple juice 15 ml freshly squeezed lemon juice 1 tsp grenadine Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 shot measure 1 cocktail shaker  
Read more »

Bors ţărănesc din carne de miel

  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 1 l borş 2 l apă 6 fire ceapă verde 20 g orez 1 legă­tura mărar 1 legătură leuştean 1 legătură pătrunjel sare 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se spală şi se pune la fiert. Se spumează şi pe parcurs se...
Read more »

Maioneză din coajă de lamaie

Read more »

Salată exotica cu pastrăv crud si afumat

Salată exotica cu pastrăv crud si afumat
  Ingrediente: 1 păstrăv crud 1 peşte afumat 1 pepene galben 1 cutie mică de porumb 2 roşii 2 ardei graşi (unul roşu şi altul verde) 1 castravete 1 gogoşar murat miezul pepenelui galben sare piper     Mod de preparare: Tai pepenele în jumătate. Il scobeşti şi miezul îl tai bucăţele. Tai şi...
Read more »

Iepure de casă cu mazăre

  Ingrediente: 1 iepure 250 g unt sau margarina 1 kg mazăre aleasă 10 g zahăr sare 250 g arpagic 1 legătură verdeaţă   Mod de preparare: Iepurele se taie în bucăţi egale, se dau prin făină şi se prăjesc puţin în unt. Cînd au fiert pe jumătate, se adaugă mazărea fiartă 5 minute...
Read more »

Supă din carne de miel cu sparanghel şi mazăre

  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 300 g vrfuri de sparanghel 300 g mazăre verde boabe 1 morcov 1 ţelină 1ceapă 2 bucăţi albitură 1 linguriţă boia sare 11/4 l supă 11/2 l apă 1/2 l vin roşu 30 g ulei   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale, se sotează cu...
Read more »

Spinare de berbec la tavă cu garnitură de varză dulce, morcovi, roşii şi bureţi

Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec 700 g varză dulce 2 cepe sare piper cimbru 100 g ulei 250 g bureţi 300 g roşii 1 pahar vin 200 g morcovi 5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 2 cartofi   Mod de preparare: Zarzavatul se taie bucăţi, se amestecă şi se pune intr-o tavă adîncă...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Blue Margarita (video)

Cum se prepara Cocktail Blue Margarita (video)
  Ingrediente: 2 tsp coarse salt 1 lime wedge 50 ml tequila 25 ml blue Curacao 50 ml lime juice ice cubes 1 saucer 1 25ml/50ml measure 1 cocktail glass 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one)  
Read more »

Ciorbă din carne de miel cu varză acră

  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel mare sau batal 400 g varză acră 1 ceapă 300 g roşii piper pisat mărar uscat 3 linguri smantană 3 l apă   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se fierbe cu 1 1 apă, sare, varza şi ceapa tăiate mărunt. Pe parcurs se...
Read more »

Bibilică la cuptor cu garnitură de castane glasate, sote de mazăre şi morcovi

Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 1 ceapă sare piper 500g castane 300g mazăre 300 g morcovi 180 g unt puţin zahăr 1 legătură de mărar 1/2 lingură de făină cimbru   Mod de preparare: Bibilica se frige înăbuşit la cuptor cu unt, sare, piper, puţin cimbru si supă. Cînd este făcută, se...
Read more »

Ghiveci de legume

  Intr-o cratiţă în care ai încins ulei, căleşti 1 ceapă, 1 ardei, 1 morcov (tocate mărunt). Pui apoi 2 vinete şi 2 dovlecei curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe. Fierbi separat o mână de fasole verde şi o mână de mazăre şi le răstorni peste vinete şi dovlecei când au fiert. Adaugi 3-4 roşii proaspăt...
Read more »

Ardei umpluţi cu ciuperci si orez

Ardei umpluţi cu ciuperci si orez
  Ingrediente: 15 ardei 200 g orez 200 ml ulei 500 g ceapă 500 g ciuperci un sfert de varză dulce tocată 1 morcov 1 rădăcină mică de pătrunjel 1 l suc de roşii (preparat din roşii proaspete) 1 legătură de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli ardeii, apoi îi...
Read more »

Supă rece din carne de miel

  Ingrediente: 1,200 kg carne de miel 700 g spanac 350 g măcriş 5 fire ceapă verde 350 g castraveţi verzi 2 legături mărar sare Maggi sau nucşoară rasă Ingrediente sos: 180 g smantană, sare, zahăr, 1 lingură oţet, 30 g hrean ras.   Mod de preparare: Spanacul şi măcrişul se fierb în apă...
Read more »

Pulpă de berbec cu garnitură de morcovi, mazăre, fasole fidea, conopidă, cartofi noi şi andive

Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 150 g unt sare mujdei 300 g morcovi 250 g mazăre fină 250 g fasole fidea 1 conopidă 300 g cartoji noi 1 legătură pătrun­jel 250 g andive   Mod de preparare: Pulpa se frige la frigare în singe circa 45 minute. Pe parcurs se unge cu unt...
Read more »

Iepure de casă cu castane

  Ingrediente: 1 iepure 700 g castane 20 g zahăr sare 1 lingură făină 150 g margarina sau altă grăsime   Mod de preparare: Se aşază iepurele în tavă, cu grăsime, sare şi se dă la cuptor încins circa 35-40 minute. Cînd este gata şi rumenit se scoate din tavă, se face sosul cu...
Read more »

Bibilică cu măsline, manatarci, arpagic si napi

  Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg sare piper 120 g măsline verzi 250 g mînătărci uscate 200 g apragic 200 g ulei 1 foaie dafin 300 g napi 1 legătură de verdeaţă vin 1/4 l supă   Mod de preparare: Bibilica se frige 20 minute la foc iute. Se taie în 6-8...
Read more »

Pulpă de berbec cu garnitură de roşii umplute cu orez

  Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec sare piper cimbru 1/4 pahar vin roşu 100 g zarzavat 1 ceapă 12 roşii 150 g orez 150 g unt 1,500 kg spanac nucşoară 300 g cartofi 1/2 l supă 100 g şuncă 80 g peşte afumat 1/2 lingură făină 1 lingură bulion   Mod de preparare:...
Read more »

Borş de iepure de casă

  Ingrediente: 1,200 kg carne de iepure 2 1/2 l apă 1/2 l borş zarzavat de supă 2 cepe 1 lingură făină 1 legătură leuştean sare piper 3 linguri smantana   Mod de preparare: Carnea se taie bucăţi egale şi se pune la fiert cu zarzavatul tăiat cuburi mici, cu apă şi sare. Se...
Read more »

Pulpă împănată de berbec cu garnitură din fasole boabe

  Ingrediente: 1,600 kg pulpă de berbec 200 g ulei 2 morcovi 1 căpăţină de usturoi 2 cepe 400 g fasole boabe sare piper 1 foaie dafin 1 lingură bulion 1 legătură de pătrunjel   Mod de preparare: Pulpa fără os se impănează cu usturoiul, apoi se sărează şi se dă la cup­tor cu...
Read more »

Spinare de berbec la frigare cu garnitură de cartofi prăjiţi şi legume natur

Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec sare piper ulei sau unt 5 căţei usturoi 300 g morcovi 300 g fasole fidea 1 conopidă 300 g mazăre verde 400 g cartofi   Mod de preparare: Spinarea se spală şi se usucă cu un şervet, apoi se ia o frigare de metal şi se bagă in...
Read more »

Ingheţată rapidă de fructe

Ingheţată rapidă de fructe
  Ingrediente: 150 g lapte praf (sau smân­tână) 1/2 pahar de apă 2 linguri zeamă de lămâie 1 kg fructe de sezon 10 linguri zahăr   Mod de preparare: Cureţi fructele şi le tai cubuleţe. Intr-un castron amesteci cu telul laptele praf (smân­tână) cu apa până se omogenizează. Poţi să foloseşti mixerul dacă ai....
Read more »

Prajitura cu caise

Prajitura cu caise
  Ingrediente: 1 pachet margarină 5 ouă 400 g zahăr pudră 350 g făină 500 g caise 1 linguriţă bicarbonat   Mod de preparare: Freci margarina cu 200 g zahă pudră, adaugi gălbenuşurile, bicarbonatul şi făina. Vei obţine o cocă potrivită pe care o întinzi cu mâna în tava unsă şi tapetată cu făină....
Read more »

Rosii umplute cu castraveţi

  Ingrediente: 6 roşii mari 3 castraveţi 3-4 căţei de usturoi 2 ardei graşi 2 linguri ulei 1 lingură oţet sare piper mărar tocat     Mod de preparare: Tai capacul de la fiecare roşie, le scoţi miezul, le sărezi şi le laşi la scurs. Intre timp, prepari o salată din castraveţi tăiaţi rondele,...
Read more »

Vinete prajite cu sos de roşii si usturoi

  Ingrediente: 3 vinete de mărime mijlocie 1 lingură făină 3 căpăţâni de usturoi 500 g roşii 3 linguri untdelemn sare 1 linguriţă zahăr   Mod de preparare: Tai vinetele rondele, le pui câteva minute în apă clocotită sărată, le scoţi şi le ţii presate 20 de minute sub un suport de lemn. După...
Read more »

Paste cu roşii, usturoi si măsline

  Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 1 kg roşii 3-4 căţei ustuioi cimbru busuioc sare ulei după gust câteva măslire   Mod de preparare: Fierbi pastele făinoase în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se răcească. Tai apoi roşiile cubuleţe, pisezi...
Read more »

Cum se prepara crema de ciuperci (video)

Read more »

Prajitură cu branză de vaci

  Ingrediente: 2 ouă 1 şi 1/2 cană apă 1 cană zahăr 1/2 cană ulei 1 praf de copt făină cât cuprinde Pentru cremă ai nevoie de: 350 g brânză de vaci 2 pliculeţe zahăr vanilat 1/2 cană zahăr 1 ou   Mod preparare blat: Freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi apa, uleiul şi făina...
Read more »

Clapon cu ciuperci si garnitură de pilaf

  Ingrediente: 1 clapon de circa 1,750 kg 400 g ciuperci 1 l supa 1 ceapă 1 pahar vin roşu sare piper 250 g orez 150 g unt 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Claponul (cocos castrat) se frige la cuptor încins circa 30 minute cu sare, unt sau idei şi puţină supă...
Read more »

Supă obişnuită din carne de găină

  Ingrediente: 1 găină-1,200 kg 100 g ceapă 1 ţelinâ 1 linguriţă rasa de sare 5 boabe de piper 3 1/2 l apă.   Mod de preparare: Se spală carnea şi se pune la fiert în apă rece, se spumează, se pune zar­zavatul curăţat intreg, sarea, piperul, şi se strecoară după ce fierbe circa...
Read more »

Cotlete de miel la grătar cu garnitură de legume de sezon

Ingrediente: 1,600 kg cotlet de miel 120 g unt sare piper 600 g legume de sezon   Mod de preparare: Se taie 12 cotlete, se bat puţin cu satirul, se ung cu unt, se dă sare şi puţin piper şi se frig la grătar 4-5 minute pe ambele părţi. Se servesc imediat pe un...
Read more »

Piept de berbec cu garnitură de varză cu afumătură

  Ingrediente: 1,600 kg piept de berbec 1,250 kg varză acră 100 g afumătură 1 ceapă sare piper cimbru 4 căţei usturoi 500 g roşii 150 g ulei 1 1/2 lingură făină 40 g unt 2 gălbenuşuri 40 g telemea   Mod de preparare: Se scot oasele de la piept şi se dă la...
Read more »

Supă berneză din carne de găină

  Ingrediente: 1,200 kg came de găină 1/4 l frişcă amestecată cu lapte 2 legături de tarhon 1 linguriţă boia roşie 60 g unt 1 lingură de făină sare Maggi 1 ceapă 2 gălbenuşuri 1 albuş 3 l apă   Mod de preparare: Se separă carnea de oase, se toacă mărunt, apoi se amestecă...
Read more »

Iepure de casă gătit franţuzeşte

Ingrediente: 1 iepure 1 lingură făină 2 ouă 250 g unt sau margarina 250 g orez 1 lămaie Mod de preparare: Iepurele se taie bucăţi, se sotează cu unt apoi se adaugă 3/4 litru supă din oasele de iepure. Separat, se pun la foc într-un vas, 100 g unt, făină şi se fierb cu...
Read more »

Fasole verde cu roşii

Ingrediente: 2 kg fasole verde 150 ml ulei 2 căpăţâni usturoi 4-5 roşii 1 legătură pătrunjel condimente sare Mod de preparare: Cureţi fasolea, o speli şi o pui să fiarbă înăbuşit în ulei şi o cană de apă. Când s-a înmuiat puţin mai acbugi o cană de apă, potriveşti de sare şi o laşi...
Read more »

Clapon in foitaj

Ingrediente: 2 claponi a 800 g 400 g ficat 1 felie de franzelă 3 ouă 200 g foitaj 1 ceapă 1 conopidă mare 150 g unt sare piper 1 pahar lapte 40 g caşcaval 250 g mazăre fină Mod de preparare: Se scot cu atenţie piepţii şi pulpele  de la claponaşi, apoi se scot...
Read more »

Piept de berbec umplut cu garnitură de chiftele de cartofi

Ingrediente: 1 piept de berbec de circa 1,400 kg 300 g ficat de berbec 1 ceapa verdeaţă 3 ouă 1 felie franzelă sare piper cimbru 4 căţei usturoi 600 g roşii 250 g ciuperci sau bureţi 100 g costiţă afumata 150 g ulei 300 g cartofi 1 lingură făină Mod de preparare: Se pregăteşte...
Read more »

Cum se prepara Caponata (video)

Read more »

Crap cu sos de roşii

  Ingrediente: 2 crapi de mărime potrivită 100 ml ulei 2 cepe 500 g bulion 1 legătură pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Peştele curăţat şi spălat îl tai în bucăţi pe care le ştergi cu un şervet şi le prăjeşti în uleiul încins. Rume­neşti în ulei ceapa tăiată mărunt, adaugi bulionul,...
Read more »

Spată de miel umplută cu garnitură de pilaf cu praf curry sau boia de ardei dulce şi crochete de ciuperci

Ingrediente: 1,200 kg spată de miel mare 400 g bojoc şi ficat 3 ouă 120 g unt ulei de prăjit crochetele 400 g ciuperci 200 g orez 1 linguriţă curry (boia de ardei) sau şofran sare 2 linguri făină 30 g costiţă afumată 2 cepe 1 măr crud 2 linguri smantană 3 fire ceapă...
Read more »

Spinare de berbec cu garnitură de cartofi prăjiţi şi iahnie de fasole cu costiţă afumată

  Ingrediente: 1,600 kg spinare de berbec sare piper 1 foaie dafin 1 lingură bulion pastă 250 g fasole boabe 150 g ulei 1 ceapă 300 g cartofi 1 legătură pătrunjel 50 g costiţă afumată 150 g şuncă 1 ou 1 felie franzelă   Mod de preparare: Spinarea se frige la cuptor încins circa...
Read more »

Supă de peşte alb cu orez

Supă de peşte alb cu orez
  Ingrediente: 1 peşte alb 2 morcovi 2 rădăcini de păstârnac 2 linguri orez   Mod de preparare: Speli şi cureţi rădăcinoasele şi le pui la fiert în apă cu un praf de sare. Când sunt aproape fierte pui şi peştele foarte bine curăţat şi laşi să fiarbă împreună. După ce sunt toate fierte,...
Read more »

Pateuri cu branză telemea si chimen

  Ingrediente: 400 g făină 100 g telemea de oaie 200 g margarină 50 g drojdie sare 2-3 gălbenuşuri 150-200 g smântână 2-3 linguri chimen   Mod de preparare: Frămânţi făina cu 100 g margarină, apoi adaugi 2 gălbenuşuri, sarea după gust, drojdia şi treptat smân:âna. Frămânţi bine, apoi acoperi aluatul cu un prosop...
Read more »

Spinare de miel la cuptor cu garnitură de cartofi prăjiţi, cro­chete de spanac şi sote de fasole fidea

  Ingrediente: 1,600 kg spinare din miel 1 1/2 l supă din oase de miel sare piper 1/2 lărnîie 1 lingură făină 2 gălbenuşuri 1 ou 1 kg spanac nucşoară pesmet 150 g unt 400 g cartofi 300 g fasole fidea ulei pentru crochete 40 g şvaiţer sau caşcaval   Mod de preparare: Spinarea...
Read more »

Spată de miel umpluta cu garnitură de mazăre şi cartofi natur şi coşuleţe din foitaj umplute cu sote de ciuperci

Ingrediente: 1,400 kg spata 4 ouă 30 midii 1 felie franzelă 1 legătură pătrunjel 3 fire ceapă verde 2 linguri sos alb 10 coşuleţe coapte din foitaj 300 g ciuperci 1 legătură mărar 1 lingură făină 150 g unt 500 g mazăre fină 500 g cartofi noi   Mod de preparare: Se scoate osul...
Read more »

Capama grecească de iepure de casă

  Ingrediente: 1 iepure 350 g ceapă verde 350 g usturoi verde 2 legături mărar 1 legătură pătrunjel 300 g roşii sau bulion sare 1/2 litru supă de iepure 1-2 lămîi 250 g ulei sau grăsime   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi egale, se dau prin făina şi se prăjesc. Separat se...
Read more »

Clapon cu fructe de mare

  Ingrediente: 1 clapon de 1,400 kg 30 midii sau scoici 20 gaturi de raci sau crevete mari 200 g unt 200 g orez 2 linguri de smantană sare piper 1 ceapă 1/2 linguriţă de boia 10 g şofran sos suprem   Mod de preparare: Claponul se fierbe în apă cu sare şi cu...
Read more »

Piftie de curcan

  Ingrediente: 1,300 kg came de curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git) sare 1 ceapă 3 căţei de usturoi 5 foi de gelatină   Mod de preparare: Se pun bucăţile de curcan la fiert cînd apa clocoteşte, apoi se sărează şi se pune şi ceapa. Pe parcurs se spumează şi se lasă la fiert...
Read more »

Iepure de casă calit cu ciuperci

  Ingrediente: 1 iepure 250 g arpagic 400 g ciuperci sau bureţi sare 1 lingură făină 200 g ulei sau grăsime 1 legătură mărar 1 lingură bulion vin 2 cepe puţin zarzavat   Mod de preparare: Se taie iepurele bucăţi egale, care se prăjesc date prin făină. Separat se prăjeşte ceapa, zarzavatul, făina. Cind...
Read more »

Curcan la cuptor cu garnitură de cartofi şi varză de Bruxelles sotate în unt, castane glasate şi cabanos

  Ingrediente: 1 curcan de circa 3,500 kg 200 g grăsime sau unt 500 g castane 500 g cartofi noi 500 g varză de Bruxelles 200 g cabanos sau crenvurşti 1/2 pahar vin roşu 1 /2 lingură de făină sare piper 100 g zarzavat 1 ceapă 3 linguri sos de friptură puţin sos brun...
Read more »

Ţuşpais

  specific nemţesc Alegi un dovlecel mai gros, cureţi şi îl razi după ce i-ai îndepărtat mijlocul. Cureţi o ceapă mare, o tai mărunt, o căleşti sau o înăbuşi în apă cu ulei şi când s-a înmuiat, adaugi dovlecelul ras, 500 ml lapte şi sare după gust. Separat, faci un sos din făină şi...
Read more »

Ciorbă cu mai multe feluri de peşte

  Ingrediente: 1 kg peşte (crap, somn, novac) 2 kg roşii lunguieţe 2 mor­covi potriviţi 1 ardei gras 1 ceapă mare 3 cartofi 1 ţelină potrivită 1 rădăcină pătrunjel 1 lingură zahăr 1 lingură condiment tip 1 căpăţână usturoi 1 lin­gură oţet puţin ulei sare şi piper după gust     Mod de preparare:...
Read more »

Iepure de casă cu gutui

  Ingrediente: 1 iepure 8-10 gutui 30 g zahăr 230 g margarina sare Mod de preparare: Iepurele se frige la cuptor în tavă. Separat se curăţă gutuile, se scobesc de mijloc, se opăresc, se pune în fiecare gutuie puţin zahăr şi un vîrf de lin­guriţă jeleu de gutui sau mere, se aşază iepurele în...
Read more »

Curcan cu găluşte de carne

  Ingrediente: 1 curcan de 3,500 kg 350 g nuci noi sare 1 lingură de făină 150 g unt 350 g orez 1 ou 1 felie de franzelă 3 linguri de smantană 1 ceapă 1 ţelină   Mod de preparare: Se scoate de la curcan o pulpă, din care se face o tocătură cu...
Read more »

Piept de miel umplut cu legume cu garnitură de sote de mor­covi şi mazăre şi cartofi ducesa

Ingrediente: 1 piept mare de miel grăsuţ (circa 1,500 kg) sare piper 2 ouă 150 g unt 1 felie franzela 2 fire ceapă verde 500 g morcovi 500 g mazăre fină 400 g car­tofi 1 lingura făină 1/2 l supă de miel 2 linguri sos brun 5 căţei usturoi   Mod de preparare: Se...
Read more »

Prăjitură cu brânză de capră

  Ingrediente: 1 lămâie 3 ouă întregi + 1 gălbenuş 70 g de fructoză 250 g de brânză proaspătă de capră 100 g de smântână 50 g de iaurt gras natural 1 linguriţă de extract natural de vanilie ulei de măsline pentru forma de copt   Mod de preparare: Răzuiţi coaja de lămâie. Separaţi...
Read more »

Bibilică la cuptor cu garnitură de budincă de spanac şi coşuleţe din aluat umplute cu ficat şi limbă

  Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 1,500 kg spanac 3 linguri de sos alb 2 ouă sare piper nucşoară Maggi 100 g limbă afumată fiartă 12 coşulcţe din aluat fraged prăjite 300 g ficat 1 ceapă   Mod de preparare: Bibilica se frige la cuptor circa 50 minute cu sare, ceapa tocată,...
Read more »

Pulpă de miel marinata cu garnitură de pilaf cu ciuperci şi roşii umplute cu ouă

  Ingrediente: 1,500 kg pulpă de miel 200 g orez 200 g ciuperci 100 g zarzavat 1 ceapă cimbru sare piper 150 g unt 12 roşii potrivite 3 ouă 1 lingură sos alb 1/21 vin roşu   Mod de preparare: Pulpa se pune într-un vas de sticlă sau porţelan cu zarzavatul şi ceapa tăiate,...
Read more »

Blanchet de iepure de casă

  Ingrediente: 1 iepure de casă 100 g morcov 100 g păstarnac 100 g telină 100 g ceapă 200g unt sau margarina 150 g făină 1-2 bucăţi cuişoare 200 g arpagic 200 g ciuperci 200 g smantană gălbenuşurile de la 4 ouă 30 g zeamă de lămaie 30 g sare 1 legătură de pătrunjel...
Read more »

Prăjitură cu piersici la gheaţă

  Ingrediente: 8-10 piersici 100 g zahăr 1-2 linguri apă 20 de biscuiţi pisaţi 100 g frişcă puţin unt   Mod de preparare: Tai piersicile în sferturi, le amesteci cu zahărul tos şi le fierbi cu apa 10 minute. Această compoziţie o iei de pe foc şi o freci bine până obţii un piure...
Read more »

Crochete de griş cu costiţă

  Pui la fiert 125 g griş şi 0,5 l lapte, iar când e gata îl laşi să se răcească, apoi îl amesteci cu 2 ouă şi sare după gust. întinzi din compoziţia de griş o foaie groasă de 1/2 cm şi o laşi să se întărească. Tai apoi dreptunghiuri pe care le prăjeşti...
Read more »

Plăcintă de dovlecei cu verdeturi

  Ingrediente: 1 dovlecel mai mare sau 2-3 mai mici 2 cepe 3-4 roşii 1-2 căni făină 3-4 ouă 1 praf de copt sare usturoi piper puţin cimbru mărar pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi dai pe răzătoarea mică şi îi laşi presăraţi cu sare cam o jumătate de...
Read more »

Bibilică la cuptor cu garnitură de coşuleţe de cartofi ducesa umplute cu legume sotate in unt

  Ingrediente: 1 bibilică de circa 1,750 kg 500 g cartofi 1 conopidă 300 g morcovi 300 g mazăre 300 g sparanghel sau fasole ţucără făină 1 legătură pătrunjel 1ou sare piper 200 g unt 2 linguri de smîntînă 1 ceapă 1/2 linguriţă de boia 100 g zarzavat cimbru   Mod de preparare: Bibilca...
Read more »

Clapon umplut cu garnitură de tăiţei cu ciuperci şi şuncă şi cu mazăre natur

  Ingrediente: 1clapon de circa 1,500 kg 250 g came de porc ficatul şi pipota de clapon 1 felie de franzelă 2 ouă 200 g tăiţei de casă 50 g şunca 50 g limbă afumată fiarta 100 g ciuperci 40 g parmezan sau caşcaval 150 g unt sare piper 400 g mazăre fină 1...
Read more »

Iepure de casă

  Ingrediente: 1 iepure 300 g orez sare boia de ardei 3 linguri smîntînă 300 g margarina 1 lingură făină 2 cepe 2 mere mici 100 g costiţă afumată   Mod de preparare: Iepurele se taie bucăţi egale. Se prăjeşte fiecare bucată şi se aşază în cratiţă. Separat se face sosul, se prăjesc în...
Read more »

Mâncare de conopida cu piept de pui

Mâncare de conopida cu piept de pui
  Ingrediente: 1 piept de pui 1 conopidă 1 lin­guriţă făină 100 g bulion 2 roşii 1 legătură pătrun­jel ulei     Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai bucăţi şi-l pui să fiarbă înăouşit în apă cu uleiul. Când carnea e bine fiartă, adaugi conopida spălată şi des­făcută în bucheţele. In...
Read more »

Cum se prepara salata cu piept de pui (video)

Read more »

Paste fainoase cu sos de peşte

  Ingrediente: 1 conservă de peşte în sos tomat 1 pungă de paste 2 lin­guri bulion ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi după ce au fiert, le scurgi şi le laşi acoperite într-o cratiţă. Separat, prăjeşti puţin peştele, apoi adaugi bulionul şi sosul din conservă şi mai laşi...
Read more »

Vinete umplute

  Ingrediente: 4-6 vinete mijlocii 2 ouă 50 g parmezan sau caşcaval ras 200 g carne tocată 3-4 bucăţele brânză topită tăiată cubuleţe caşcaval tăiat cubuleţe 1-2 căţei de usturoi tăiat mărunt miezul de la 2-3 felii de pâine cimbru piper sare pătrunjel verde tacat ulei pastă de roşii   Mod de preparare: Speli...
Read more »

Chiftele de orez cu parmezan

  Ingrediente: 250 g orez cu bobul rotund 1 ou 4- 5 linguri parmezan sau caşcaval ras 3-5 linguri de făină pătrunjel verde tocat sare piper pesmet ulei   Mod de preparare: Fierbi orezul să fie bine legat, pui dea­supra câteva picături de ulei de măsline (dacă ai de măsline e bine, dacă nu,...
Read more »

Ciorbă de pasare cu orez

Ciorbă de pasare cu orez
  Ingrediente: 2 pulpe pui 2 l apa 4 rosii 1 morcov 1 ceapa 1 lingura orez 1/2 telina 1 ceasca bors 1 legatura patrunjel ulei   Mod de preparare: Speli carnea, o asezi la fiert in apa, iar separat fierbi orezul. Cureti morcovul, ţelina si ceapa, dai radacinoasele pe razatoarea cu ochiuri mari,...
Read more »

Piftie de curcan cu ciuperci

  Ingrediente: 1,300 kg curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git, pipotă, ficat) 1 ceapă sare 3 căţei de usturoi 5 foi de gelatină 200 g ciuperci 3 ouă   Mod de preparare: Carnea (fără ficat) se spală, se opăreşte, se taie bucăţi şi se pune la fiert la foc domol cu 3 litrii apă,...
Read more »

Supă din carne de găină cu salată

  Ingrediente: 1,200 kg came de găină 2 salate verzi 12 fire ceapă verde 2 fire praz 1 ţelină mică 300 g mazăre verde boabe sare 2 gălbenuşuri 1/2 pahar lapte 1 legătură de pătrunjel verde 3 l apă   Mod de preparare: Găina se taie în 12 bucăţi egale, se spală bine şi...
Read more »

Friptură de vită in sos de bere

  Ingrediente: 1 kg carne de vită fără os 2 linguri de roşii decojite şi zdrobite 500 ml supă de carne (preparată din 500 ml apă şi un cub condimente) 1 ardei gras ulei 2 foi de dafin 500 g ceapă tă­iată cubuleţe 1 ardei capia chimen 500 ml bere blondă tare sare piper...
Read more »

Ochiuri romanesti cu sos de vin

  Ingrediente: 6 ouă 1 pahar de vin alb 1 linguriţă făină 1 linguriţă unt 1 pahar apă sare piper 1 linguriţă muştar sucul de la jumătate de lămâie   Mod de preparare: Pui untul într-un vas să se topească, adaugi făina şi stingi totul cu apă şi cu vin, amestecând până obţii un...
Read more »

Peşte cu kaizer la cuptor

  Ingrediente: 2-3 peşti (de preferinţă şalău, cod) în funcţie de numărul mesenilor kaizer 1-2 linguriţe ulei muştar boia piper sare zeamă de lămâie sau mujdei de usturoi   Mod de preparare: Pe o foaie de alu­miniu pui câteva picături de ulei, un strat de felioare de kaizer, sare, piper şi aşezi peştele. Deasupra...
Read more »

Clătite cu branză si scorţişoara

Clătite cu branză si scorţişoara
  Faci clătitele în mod normal (cât mai subţiri dacă se poate). Amesteci brânză dulce de vaci bine scursă cu scorţişoară, umpli clătitele (eu le rulez asemeni sar­malelor, dar merg şi împăturite). Peste clătite pui cubuleţe de unt şi presari zahăr vanilat. Dai clătitele la cuptor pentru maximum 10 minute, cât să se topească...
Read more »

Clapon cu budincă de macaroane

  Ingrediente: 1 clapon de circa 1,800 kg sare piper 200 g macaroane 2 linguri de făină 4 ouă 1 pahar lapte 200 g unt puţin pesmet 80 g şuncă sau limbă afumată fiartă 60 g caşcaval 1/4 lămaie 300 g mazăre   Mod de preparare: Claponul se fierbe circa 35 minute, în apă...
Read more »

Supă din carne de găină cu sparanghel

  Ingrediente: 1,200 kg came pasăre 250 g sparanghel 1 salată verde 180 g frişcă dulce 60 g unt 1 lingură de făină 1 ceapă sare sos Maggi 2 gălbenuşuri 1 l supă 3 l apa   Mod de preparare: Se scoate carnea de la pasăre din care se fac chenele (cu sare, 1...
Read more »

Mancare de praz cu măsline

  Ingrediente: 1 kg praz 2 linguri ulei 1/2 kg roşii sau 2 linguri pastă de tomate câteva foi de dafin 300 g măsline negre 1 linguriţă condiment 1 legătură pătrunjel verde   Mod de preparare: Cureţi prazul de frunzele exte­rioare, îl speli în apa rece, iar partea albă a tulpinii o tai rondele...
Read more »

Iepure de casă cu măsline verzi

  Ingrediente: 1 iepure 250 g măsline 150 g ulei sare piper 1 lingură făină 1 lingură bulion 1 pahar vin 1 lămaie 1 ceapă 1 morcov cimbru 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Se taie bucăţi egale: spinarea, pulpele, iar cu restul se face sosul. Se dau prin făină, se prăjesc, se...
Read more »

Curcan la cuptor cu garnitură de cartofi sau varză călită

  Ingrediente: 1 curcan  de circa 3—3,500 kg 100 g ulei sau margarină sare piper alb 20 cartofi săpunari   Mod de preparare: Curcanul curăţat, spălat, se şază într-o tavă mai adîncă, se dă sare, piper, se unge toată suprafaţa cu grăsime şi se dă la cuptor moderat circa 2 ore. Pe parcurs se...
Read more »


Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro