Retete magice:
Reteta zilei: Chiftele de curcan
O reteta de Chiftele de curcan din: carne tocata de curcan, pesmet, ou, ceapa, sos worcestershire, sare, piper, suc de rosii si sos de chilli. Ingrediente: 500 g carne tocata de curcan 1/2 – 1 cana pesmet 1 ou 1/2 ceapa, tocata 2 linguri sos Worcestershire 1 lingura praf de usturoi sare si piper...
Read more »
Salată de fructe cu îngheţată
O reteta de salata de fructe cu inghetata din: compot de ananas, banana, kiwi, caise, piersici, capsuni, rom si inghetata. Ingrediente: 1 cutie cu compot de ananas 1 banană 1 kiwi 2-3 caise 2 piersici 2 căpşuni 1/2 pahar rom îngheţată Mod de preparare: Fructele se taie în bucăţi potrivite, se pun într-un...
Read more »
Peşte alb la cuptor, în felii de costiţă afumată,cu maioneză cu lămâie şi sparanghel
O reteta de peste alb la cuptor din: fileuri de peste alb, rozmarin, coaja si zeama de lamai, piper, costita afumata, ulei de masline, maioneza si sparanghel. Este o combinaţie extraordinară! Se poate prepara cu orice peşte alb de calitate, precum egrefin, scorpie-de-mare, cod sau merluciu, care absoarbe foarte bine aroma mirodeniilor şi se...
Read more »
Mancarica de perisoare
O reteta de mancarica de perisoare din: carne, orez, piper, oua, foi de spanac, patrunjel, marar, zeama de carne, sare si smantana. Ingrediente: 750 g carne 170 g orez piper 3 oua cateva foi de spanac patrunjel si marar verde 3 cesti zeama de carne sare smantana Mod de preparare: Faci o tocătură...
Read more »
Rizoto cu carne de porc
O reteta de rizoto cu carne de porc din: pulpa de porc, otez, morcovi, vin alb sec, ulei si sare. Ingrediente: 500 g pulpa de porc 1 cana cu orez 1 morcov 1 pahar cu vin alb sec ulei sare Mod de preparare: Spală carnea şi tai-o în cubuleţe. încinge ulei într-o cratiţă...
Read more »
Cafea Black Forrest
O reteta simpla de Cafea Black Forrest din: apa, cafea, zahar si rachiu de cirese. Ingrediente: 1/2 l apa 10-12 lingurite pline de cafea 4 lingurite de zahar 4 paharele de rachiu de cirese sau fructe Mod de preparare: Preparam cafeaua si o turnam in cesti icnalzite. Indulcim cu cate o lingurita de...
Read more »
Ciuperci umplute servite pe pâine prajita
O reteta de ciuperci umplute servite pe paine prajita din: ciuperci, tarhon, branza de capra, paine crocanta, salata verde, ulei de masline, unt, ceapa, usturoi si otet balsamic. Ingrediente: 250 g ciuperci mici, taiate felii si tocate 4 ciuperci cu palarii mari 1/2 legatura tarhon, tocat 100 g branza de capra, sfaramata paine crocanta,...
Read more »
Salată cu afine, piersici şi cimbru
O reteta de salata cu afine, piersici si cimbru din: piersici, necatarine, afine, cimbru, ghimbir, suc de lamaie, coaja de lamaie si sirop de agave. Ingrediente: 4 piersici 4 nectarine 1 ceaşcă cu afine 2 linguriţe cu cimbru proaspăt, tocat 1 linguriţă cu ghimbir ras 1/4 ceaşcă cu suc de lămâie 1 linguriţă cu...
Read more »
Coşuleţe cu mere
O reteta de cosulete cu mere din: aluat, mere, pudra de scortisoara, nucsoara, zahar, unt si boabe de fasole. Ingrediente: 700 g aluat foitaj 5-6 mere mai maricele 1 lingurita pudra de scortisoara 1/2 lingurita cu nucsoara 300 g zahar unt sau margarina pentru tapetat boabe de fasole Mod de preparare: întinde foaia...
Read more »
Sorbet cu mentă, busuioc si lămâie
O reteta de sorbet cu menta, busuioc si lamaie din: frunze de menta, zahar, apa, suc de lamaie, frunze de busuioc, pepene galben si zahar. Ingrediente: 2 linguri de frunze de menta proaspata 170 g zahar 375 ml apa 125 ml suc de lamaie 20 g frunze de busuioc proaspete 1 pepene galben 2...
Read more »
Somon înăbuşit
O reteta de somon inabusit din: morcovi, fenicul, ceapa, telina, rosii, cimbru, foi de dafin, vin alb, otet de vin, sare de mare, boabe d epiper, felii de somon si sfecla. Fierberea înăbuşită este o metodă clasică de preparare a fileurilor de peşte: acestea se cufundă într-un lichid care fierbe în clocote foarte mici...
Read more »
Tort cu afine
O reteta de tort cu afine din: oua, zahar, esenta vanilie, faina, unt, praf de copt, mascarpone, esenta vanilie, zahar, lamaie, afine si gelatina. Ingrediente: pentru blat: 6 oua 180 g zahar 1 esenta vanilie 200 g faina 50 g unt 1 praf de copt pentru umplutura: 250 g mascarpone 1 esenta vanilie 100...
Read more »
Tartă cu brânză dulce
O reteta de tarta cu branza dulce din: faina, unt, galbenus, sare, zahar, lapte, crema de branza de vaci, zahar, ou, zahar vanilat, smantana, stafide si esenta de rom. Ingrediente: pentru aluat: 300 g faina 150 g unt 1 galbenus 1/2 lingurita cu sare 3 linguri cu zahar apa calduta sau lapte pentru crema:...
Read more »
Reteta zilei: Pui rotisat
O reteta Pui rotisat din: pui, lamaie, piper, sare si unt. Ingrediente: 1 pui întreg 1 lamaie 1 lingurita de piper proaspat macinat 1 lingurita de sare 1/4 ceasca unt nesărat Mod de preparare: Spalati bine puiul, scoateti maruntaiele. Combina sarea si piperul. Frecati puiul cu amestecul de sare si piper, de asemenea...
Read more »
3 cocktailuri de vara
3 cocktailuri de vara: Brazil Colada Cocktail Calitate – alcoolic Bază alcoolică – Cachaca Pahar – tumbler mare Categorie – Rum drinks Decoraţiune – o felie de ananas şi câteva cireşe Se serveste la orice oră Ingrediente: 30 g Cachaca 10 g cremă de cocos 20 g rom alb o lingură de frişca...
Read more »
Limbă-de-mare la tigaie cu salsa verde
O reteta de limba de mare la tigaie cu salsa verde din: usturoi, capere, castraveciori murati, fileuri de ansoa, patrunjel, busuioc, menta, mustar de dijon, otet de vin rosu, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper negru, faina, broccoli purpuriu, unt si lamaie. Ingrediente: un căţel de usturoi curăţat o mână de capere...
Read more »
Rulouri cu scortisoara
O reteta de rulouri cu scortisoara din: faina, lapte, ulei, zahar, unt, drojdie, praf de copt, sare, stafide, nuci, scortisoara si rom. Ingrediente: pentru aluat: 3 1/2 cani cu faina 1+1/3 cani cu lapte 1/3 cana cu ulei 1/3 cana cu zahar 100 g unt 1/4 cub de drojdie proaspata 1/2 lingurita cu praf...
Read more »
Ciorba cu dovlecei a la grec
O reteta de ciorba de dovlecei a la grec din: dovlecei, ceapa, ulei, galbenusuri, supa de oase, smantana, faina, orez, lamaie, morcovi, telina, pastarnac, patrunjel si marar verde. Ingrediente: 1,5 kg dovlecei proaspeti 150 g ceapa 50 ml ulei 3 galbenusuri 2 l supa de oase 200 ml smantana 50 g faina 50 g...
Read more »
Retete culinare: Tarta cu rosii
O reteta de tarta cu rosii din: cartofi, faina, branza, smantana, ulei, oua, lapte, rosii cherry si sare. Ingrediente: 500 g cartofi 200 g faina 150 g branza sarata 2 linguri cu smantana 4-3 linguri cu ulei 2 oua 1 lingura cu lapte rosii cherry sare Mod de preparare: Fierbe cartofii in coaja...
Read more »
Cremă de vară cu fructe
O reteta de crema de vara cu fructe din: caise, stafide, miere, branza de vaci si smantana. Ingrediente: 250 g caise (piersici sau mere) 7 linguri stafide 2-3 linguri miere 150 g branza de vaci 100 ml smantana Mod de preparare: Inmoi stafidele in prealabil (in apa calduta cu esenta de rom). tai...
Read more »
Cafe Amsterdam
O reteta simpla de Cafe Amsterdam din: lichior de oua, cafea, zahar, frisca si cacao. Ingrediente: 3-4 cl lichior de oua 1 ceasca de cafea tare si fierbinte 1 lingurita de zahar 1-2 lingurite de frisca lichida batuta cafea sau cacao instant Mod de preparare: Turnam lichiorul de oua in ceasca incalzita in...
Read more »
Reteta zilei: Tzatziki
O reteta de Tzatziki din: iaurt, castravete, usturoi, marar, sare si ulei de masline. Ingrediente: 500g iaurt simplu 1 castravete mare 1-2 catei de usturoi, tocati marar proaspat tocat sare ulei de măsline Mod de preparare: Se curata castravetele de seminte, se da pe razatoare. Se presara sare. Se lasa sa stea 30...
Read more »
Paste la cuptor, cu carne tocata
O reteta de paste la cuptor, cu carne tocata din: ceapa rosie, ardei gras, praz, carne de vita, cas, ulei de masline, usturoi, rosii, bulion, supa de vita, paste, pesmet, cascaval si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 ceapa rosie, tocata 1 ardei gras, rosu, rocat 1 ardei gras galben, tocat 1 fir de praz,...
Read more »
Bulz cu carne
O reteta de bulz cu carne din: malai, cabanosi, ceapa verde, ciuperci, pesmet, ou, unt, sare si piper. Ingrediente: 500 g malai 3-4 cabanosi 10-15 ciuperci 4 fire de ceapa verde 2 fire de usturoi verde 2 linguri cu pesmet 1 ou unt sare piper Mod de preparare: Faci o mămăligă nu prea...
Read more »
Ciorbă de păstăi ardelenească
O reteta de ciorba de pastai ardeleneasca din: pastai, morcovi, ceapa, telina, rosii, ardei, usturoi, patrunjel verde, zer, smantana, faina, sare si piper. Ingrediente: 1 kg pastai 3 morcovi 2 cepe 1 radacina telina cu frunze 3 rosii mari 2 ardei 1 catel de usturoi patrunjel verde 500 ml zer proaspat (optional) 200 g...
Read more »
Varză dulce cu cârnati
O reteta de varza dulce cu carnati din: carnati, varza, ceapa, foi de dafin, boabe de piper, ceapa verde, rozmarin, patrunjel, sare si ulei. Ingrediente: 6 carnati afumati grosi 1 varza 2 cepe 2 foi de dafin 5 boabe de piper ceapa verde rozmarin patrunjel sare ulei Mod de preparare: Spală varza, tai-o...
Read more »
Retete culinare: Ardei umpluti cu vinete
O reteta de ardei umpluti cu vinete din: ardei, ceapa, rosii, vinete, ou, faina, ulei, patrunjel verde, zahar, piper si sare. Ingrediente: 12 ardei de marime mijlocie 250 g ceapa 1 kg rosii 700 g vinete 1 ou 1 lingura de faina 150 ml ulei 1 legatura de patrunjel verde zahar piper sare ...
Read more »
Chiftele de vită la cuptor
O reteta de chiftele de vita la cuptor din: carne tocata de vita, oua, smantana, paine, ceapa, usturoi, sos dulce acrisor si sare. Ingrediente: 700 g carne tocata de vita 2 oua 1 lingura cu smantana 2 felii de paine 1 ceapa 3 catei de usturoi sos dulce acrisor sare Mod de preparare:...
Read more »
Rondele de vinete cu branza de capra
O reteta de rondele de vinete cu branza de capra din: vinete, branza de capra, sare, piper, smantana, marar, salata, ardei gras, ulei de masline, otet balsamic si rosii. Ingrediente: 2 vinete 200-250 g branza de capra sare piper macinat 1 lingura smantana marar verde 80 g salata 1 ardei gras rosu ulei de...
Read more »
Spaghete cu peste si legume
O reteta de spaghete cu peste si legume din: spaghete, rondele de rechin, ceapa, rosii, usturoi, capere, ulei, patrunjel verde, piper si sare. Ingrediente: 500 g spaghete 4 rondele de rechin 1 ceapa 6 rosii 4 catei de usturoi 1 lingura cu capere ulei patrunjel verde piper sare Mod de preparare: Pune pastele...
Read more »
4 cocktailuri de vara
4 cocktailuri de vara: Cocktail Chocolate Lady O reteta de Cocktail Chocolata Lady din: lapte cu ciocolata si lichior de migdale. Ingrediente: 300 g lapte cu ciocolata 15 lichior de migdale Mod de preparare: Mixam bine lapte cu ciocolata rece (cumparat gata preparat) si lichiorul de migdale, apoi turnam amestecul in pahare de lichior....
Read more »
Salată de dovlecei cu sos de usturoi
O reteta de salata de dovlecei cu sos de usturoi din: dovlecei, usturoi, lamaie, chimen, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 dovlecei mici 1 catel de usturoi 1/2 lamaie 1 lingurita rasa chimen pudra 2 linguri ulei de masline sare si piper Mod de preparare: Dovleceii îi cureţi de coajă şi...
Read more »
Limonada cu pepene galben
O reteta de limonada cu pepene galben din: sirop de zahar, suc de lamaie, pepene galben si apa plata. Ingrediente: 20 ml sirop de zahar 50 ml suc proaspat stors de la o lamaie bine coapta 200 g pepene galben (curatat de coaja si taiat cubulete) 50 ml apa plata Mod de preparare:...
Read more »
Ciorbă de ardei gras cu aripi de pui
O reteta de ciorba de ardei gras cu aripi de pui din: aripi de pui, ardei grasi, morcovi, telina, ceapa, ulei de masline, concentrat cu gust de gaina, galbenus, smantana, sare, piper si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg de aripi de pui 6 ardei grasi rosii 2 morcovi mici 1 telina mica 1 ceapa...
Read more »
Tocană de porc cu legume
O reteta de tocana de porc cu legume din: pulpa de porc, ciuperci, ceapa, dovlecel, bulion, rozmarin, ulei, piper boabe si sare. Pentru un gust deosebit, poţi adăuga în această tocană doi castraveţi muraţi tăiaţi în cubuleţe. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 250 g ciuperci 1 ceapa 1 dovlecel 3 linguri cu bulion...
Read more »
Sos brun cu maduva de vitel
O reteta de sos brun cu maduva de vitel din: vin alb, ceapa, cimbru, piper, sos brun, maduva, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 300 ml vin alb 2 cepe 2 frunze cimbru 5 boabe de piper mozaic 500 ml sos brun 150 g maduva din oase de vitel zeama de la 1 lamaie...
Read more »
Salată de ananas cu frişcă şi lămâie
O reteta de salata de ananas cu frisca si lamaie din: ananas, lamai, frisca, zahar pudra si baton de vanilie. Ingrediente: 2 ananas 4 lamai mari netratate 400 g frisca 4 lingurite zahar pudra miezul de la 1/2 baton de vanilie Mod de preparare: Se taie frunzele de la fructul de ananas şi...
Read more »
Supă de ceapă verde
O reteta de supa de ceapa verde din: ceapa verde, cartofi, supa de pui, lapte, unt, sare si piper alb. Ingrediente: 12 cepe verzi 3 cartofi de mărime medie, tăiaţi bucăţi 4 ceşti cu supă de pui 3/4 ceaşcă cu lapte 1 lingură cu unt 1/2 linguriţă cu sare 1/4 linguriţă cu piper alb...
Read more »
Lasagna cu vita
O reteta cu lasagna cu vita din: foi de lasagna, carne de vita, ulei de masline, unt, ceapa, telina, morcov, nucsoara, vin alb sec, rosii in sos, cascaval, oregano, piper, sare, unt, faina, sare si lapte. Ingrediente: 200 g foi de lasagna 500 g carne de vita tocata 1 lingura cu ulei de masline...
Read more »
Plăcintă cu urdă si verdeaţă
O reteta de placinta cu urda si verdeata din: foi de placinta, urda, oua, marar, ceapa verde, sare si ulei. Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 1 kg de urda 6 oua 3 legaturi de marar 2 legaturi de ceapa verde sare ulei pentru uns foile si tava Mod de preparare: Urda o...
Read more »
Deserturi: Tarta cu mere
O reteta de tarta cu mere din: mere, unt, zahar, scortisoara, zeama de lamaie, faina, apa, drojdie, ulei si sare. Ingrediente: 5 mere 1 lingura cu unt 100 g zahar scortisoara zeama de lamaie pentru aluat: 500 g faina 125 g zahar 150 ml apa 10 g drojdie 2 linguri cu ulei sare ...
Read more »
Rizotto cu pui şi ciuperci
O reteta de rizotto cu pui si ciuperci din: ulei de masline, ceapa, orez, cimbru, vin alb, piept de pui, concentrat de pui, unt, ciuperci, usturoi, cascaval, rosii si busuioc. Ingrediente: 50 ml ulei de masline 2 cepe, tocate marunt 400 g orez cu bobul lung 1 lingurita de cimbru uscat 75 ml vin...
Read more »
Reteta zilei: Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc
O reteta de Medalion de somon cu legume la cuptor pe pat de orez chinezesc din: somon, morcovi, ceapa rosie, paturnjel, telina, ierburi de provence, sare, piper, zeama de limeta, suc de rosii, orez si supa de pui. Ingrediente: 4 bucati medalion somon 2 morcovi 1 ceapa rosie 1 radacina patrunjel ¼ telina Ierburi...
Read more »
Chec cu marmelada de portocale
O reteta de chec cu marmelada de portocale din: unt, zahar brun, oua, marmelada, portocala, faina, zeama de portocala, zahar pudra si frisca. Ingrediente: 175 g unt 175 g zahar brun 3 oua 100 g marmelada 1 portocala, taiata felii subtiri+coaja rasa de la 1 200 g faina cu factor de crestere, cernuta pentru...
Read more »
Specialitate cu vinete si branza
O reteta de specialitate cu vinete si branza din: vinete, carne tocata de vita, sare, piper, ceapa, ulei de masline, patrunjel, telemea de vaca, oua, smantana, piure de rosii si vin rosu. Ingrediente: 6 vinete 500 g carne tocata de vita sare piper negru macinat 2 cepe ulei de masline 1-2 legaturi patrunjel 200...
Read more »
Briose cu lamaie
O reteta de briose cu lamaie din: faina, praf de copt, zahar brun, unt, oua, coaja de lamaie, zeama de lamaie si zahar pudra. Ingrediente: 150 g faina cu agent de crestere 1 lingurita praf de copt 150 g zahar brun 150 g unt nesarat, inmuiat 3 oua coaja rasa de la 2 lamai...
Read more »
Aperitiv cu vinete si branza
O reteta de aperitiv cu vinete si branza din: vinete, usturoi, telemea de vaca, sare, piper, ulei de masline, rosii, patrunjel si seminte de pin. Ingrediente: 4 vinete 8 catei de usturoi 300 g telemea de vaca sare piper 4-5 linguri ulei de masline 4 rosii o legatura patrunjel 50 g seminte de pin...
Read more »
Retete culinare: Tort de ciocolata
O reteta de tort de ciocolata din: ciocolata amaruie, margarina, zahar brun, oua, praf de copt, faina, unt, zahar pudra, caramele, sare grunjoasa, frisca si ulei de floarea soarelui. Ingrediente: 200 g ciocolata amaruie cu 70% cacao, rupta 140 g margarina 200 g zahar brun 5 oua 1 lingurita praf de copt 100 g...
Read more »
Ciorbă de perişoare din pasăre, acrită cu corcoduşe
O reteta de ciorba de perisoare din pasare, acrita cu corcoduse din: carne de pasare, corcoduse, kardei, rosii, cartofi, ceapa, morcov, patrunjel, telina, pasta de fasole verde, orez, oua, sare, marar verde, leustean verde, apa si ulei. Ingrediente: 1 kg carne de pasare de curte (piept dezosat) 2 maini de corcoduse verzi 1 ardei...
Read more »
5 cocktailuri de vara
5 cocktailuri de vara: Cocktail Lemon Twist Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – goblet mare Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – felii de lămâie şi câteva frunze de ţelină Se serveste la orice oră Ingrediente: 20 g sfeclă fiartă şi tocată mărunt 80 g ţelină rădăcină crudă...
Read more »
Negresa cu nuca
O reteta de negresa cu nuca din: ciocolata menaj, cacao, unt, faina, zahar pudra, oua, nuca, praf de copt si sare. Ingrediente: 200 g ciocolata menaj 80 g cacao 250 g unt 65 g faina 250 g zahar pudra 4 oua 150 g nuca 1 pliculet cu praf de copt sare Mod de...
Read more »
Vinete umplute cu piept de curcan
O reteta de vinete umplute cu piept de curcan din: vinete, piept de curcan, ceapa rosie, usturoi, sare, piper, crema de branza mascarpone, patrunjel, ulei de masline si vin alb. Ingrediente: 2 vinete de marime medie 400 g piept de curcan o ceapa rosie 4 catei usturoi sare piper negru macinat 100 g crema...
Read more »
Prăjitură cu foi şi miere
O reteta de prajitura cu foi si miere din: faina, nuca, miere, ou, zahar, unt, lapte, bicarbonat si smantana. Ingrediente: 400 g faina 100 g nuca 2 linguri cu miere 1 ou 150 g zahar 50 g unt 2 linguri cu lapte 3/4 lingurita cu bicarbonat pentru crema: 700 g smantana 120 g nuca...
Read more »
Retete culinare: Legume umplute
O reteta de legume umplute din: carne, orez, ceapa, ardei grasi, rosii, gulie, vinete, varza, vin alb, ulei si smantana. Ingrediente: 700 g carne (vita, porc, pasare) 20 g orez 1 ceapa 3 ardei grasi 3 rosii 1 gulie 2 vinete mici 1 varza mici alba 50 ml vin alb 50 ml ulei 50...
Read more »
Cafe Capriccio
Cafe Cpriccio din: cafea, cointreau, zahar vanilat si frisca. Ingrediente: 1/2 ceasca de cafea tare si fierbinte 4 cl Cointreau 1 lingurita de zahar vanilat 100 g frisca lichida Mod de preparare: Turnam in 2 cesti cafeaua. Adaugam Cointreau si punem peste amestec frisca batuta cu zahar vanilat.
Read more »
Supă ardelenească de agrişe
O reteta de supa ardeleneasca de agrise din: agrise, ceapa, morcov, telina, patrunjel, orez, smantana, galbenus, unt, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 300 g agrise 1 ceapa 1 morcov 1 bucata telina 1 patrunjel 1 lingura cu varf de orez 2 linguri smantana 1 galbenus 25 g unt patrunjel verde sare Mod de...
Read more »
Chifle cu sunca
O reteta de chifle cu sunca din: sunca de praga, banza de vaci, faina, lapte, ou, ulei, drojdie, zahar, sare si susan. Ingrediente: 200 g sunca de praga 150 g branza de vaci 600 g faina 300 ml lapte 1 ou 3 linguri cu ulei 10 g drojdie 1 lingurita cu zahar 1 lingurita...
Read more »
Prajitura cu gem de rubarba
O reteta de prajitura cu crema de ou si rubarba din: unt, zahar tos, oua, faina, praf de copt, esenta de vanilie, lapte, frisca, vin alb si gem de rubarba. Ingrediente: 50 g unt nesarat 150 g zahar tos 3 oua 100 g faina cu factor de crestere, cernuta 1 lingurita praf de copt...
Read more »
Chiftele de curcan cu ghimbir
O reteta de chiftele de curcan cu ghimbir din: carne de curcan, ardei iute, ghimbir, ceapa verde, pesemt, ou, maioneza, usturoi, coaja de lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei, soia, ghimbir, frunze de lamaita, suc de lamaie si sos de soia. Ingrediente: 300 g carne fiarta de curcan 1 ardei iute rosu 1 lingura cu...
Read more »
Ciorba de perisoare olteneasca
O reteta de ciorba de perisoare olteneasca din: carne, ceapa, orez, morcov, dovlecel, rosii, patrunjel, ardei, ou si otet. Ingrediente: circa 350 g carne (amestec vita si porc) 1 ceapa 2 linguri orez 1 morcov 1/2 dovlecel 2 rosii 1 legatura patrunjel verde sau leustean 1 ardei 1 ou 2 linguri otet Mod...
Read more »
Borş de sfeclă roşie
O reteta delicioasa de bors cu:sfecla, cartofi, morcovi, oua, smantana, verdeata, sare, usturoi, castraveti, bors. Ingrediente: un kilogram şi jumătate de sfeclă 400 g cartofi doi morcovi două ouă 150 g smântână o legătură de verdeaţă sare usturoi castraveţi doi litri de apă un litru de borş Mod de preparare: Sfecla se curăţă, se...
Read more »
Papanaşi cu gem de caise
O reteta delicioasa de papanasi cu: branza de vaci, faina, oua, zahar, bicarbonat, coaja de lamaie, gris, ulei, smantana, sare, gem de caise. Ingrediente: un kg brânză de vaci 400 g făină 4 ouă 150 g zahăr 4 g bicarbonat coajă rasă de lămâie 100 g griş 200 ml ulei 500 g smântână un...
Read more »
Reteta zilei: Spaghete cu sos de rosii si chiftelute
O reteta de Spaghete cu sos de rosii si chiftelute din: ceapa, usturoi, rosii, carne de vita, carne de porc branza ricotta, ou, pesemt, parmezan, cimbru, patrunjel, sos de soia, sare, piper, usturoi, foi de dafin si patrunjel. Ingrediente pentru chiftelute: 1/2 ceapa tocata 2 catei de usturoi tocat 2 rosii decojite si fara...
Read more »
Supă curry cu clătite şi crevete
O reteta delicioasa de supa cu: fasole rosie, crevete, ceapa rosie, morcov, telina, radacina de patrunjel, lamaie, lapte dulce, oua, faina, sare, piper, ulei. Ingrediente: o conservă fasole roşie 500 g crevete decorticate o ceapă roşie un morcov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel o lămâie 400 ml lapte dulce 3 ouă...
Read more »
Salată cocktail
O reteta delicioasa de salata cocktail cu: ciuperci, hrisca, orez, ardei capia, ceapa, usturoi, masline, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g ciuperci 100 g hrişcă 50 g orez doi ardei capia o ceapă căţei de usturoi 100 g măsline feliate 200 g roşii cherry roşii 75 ml...
Read more »
Tarte cu jeleu de vişine
O reteta delicioasa de tarte cu: faina, unt, zahar tos, oua, visine, apa, amidon, gelatina, sare, zahar vanilat, ananas confiat. Ingrediente: 300 g făină 200 g unt 250 g zahăr tos două ouă 300 g vişine 250 ml apă 3 linguri cu amidon alimentar 10 g gelatină alimentară un sfert de linguriţă cu sare...
Read more »
Retete culinare: Ciorbă de burtă
O reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan de vitel, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, otet, galbenus, smantana, usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet...
Read more »
Somon cu ananas şi migdale
O reteta delicioasa de somon cu: ananas, porumb baby murat, capere, migdale, nuca, oregano uscat, sare, piper. Ingrediente: 4 fileuri de somon o conservă de ananas un borcan cu porumb baby murat o lingură cu capere 100 g migdale 100 g miez de nucă două linguri cu oregano uscat sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Fursecuri cu rubarbar
O reteta delicioasa de fursecuri cu: faina, praf de copt, zahar tos, unt, ou, zahar vanilat, sare, gem de rubarbar. Ingrediente: 200 g făină o linguriţă cu praf de copt 80 g zahăr tos 150 g unt un ou două pliculeţe zahăr vanilinat un sfert de linguriţă cu sare un borcan cu gem de...
Read more »
Prăjitură cu magiun de Topoloveni
O reteta delicioasa de prajitura cu:oua, zahar tos, ulei, faina, magiun de prune, nuca, lamaie, ghimbir, praf de copt, zahar pudra. Ingrediente: două ouă 400 g zahăr tos 400 ml ulei de floarea-soarelui 600 g făină un borcan cu magiun de prune 100 g miez de nucă coajă rasă de lămâie şi de portocalăi...
Read more »
Hering cu gălbiori
O reteta delicioasa de hering cu:, galbiori, ceapa, usturoi, lamaie, sare, piper, vin alb sec, smantana, unt, busuioc. Ingrediente: un kilogram hering 500 g gălbiori două cepe 6 căţei de usturoi o lămâie sare piper 80 ml vin alb sec 125 ml smântână 20 g unt o lingură cu suc de lămâie busuioc Mod...
Read more »
Biscuiţi de ciocolată cu vişine
O reteta delicioasa de biscuiti cu: faina, ciocolata neagra, cacao, zahar pudra, ou, zahar vanilat, esenta de migdale, cirese, nuca, sare, dulceata de visine. Ingrediente: 150 g făină 100 g ciocolată neagră două linguri cu cacao 60 g zahăr pudră un ou pliculeţe zahăr vanilat o linguriţă cu esenţă de migdale 200 g cireşele...
Read more »
Cartof umplut cu pui
O reteta delicioasa de cartof umplut cu:dovlecel, piept de pui, smantana, faina, iaurt, usturoi, ulei de masline, marar, sare, piper. Ingrediente: 4 cartofi mai mari un dovlecel doi piepţi de pui 200 ml smântână 100 ml iaurt 150 g făină 6 căţei de usturoi 250 ml ulei de măsline mărar sare piper Mod de...
Read more »
Plăcintă cu fidea şi dovlecei
O reteta delicioasa de placinta cu: fidea, dovlecei, rosii cherry galbene, oua, branza telemea, barnza de vaci, nuca, salata rucola, sare, piper, unt. Ingrediente: două pachete fidea doi dovlecei 200 g roşii cherry galbene 5 ouă 300 g brânză telemea 200 g brânză de vaci 100 g miez de nucă salată rucola sare piper...
Read more »
Paste cu nuci si caise
O reteta delicioasa de paste cu: prune, caise, nuca, zahar tos, scortisoara, cuisoare, unt, miere, suc de lamaie. Ingrediente: 300 g paste mici 4 prune 500 g caise 100 g miez de nucă 100 g zahăr tos o linguriţă cu pudră de scorţişoară un vârf de linguriţă cu pudră de cuişoare 100 g unt...
Read more »
Chiftelute de curcan cu hrişcă
O reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de curcan, paine, ceapa, usturoi, oregano, oua, dovlecei, hrisca, sare, piper, ulei, marar, faina. Ingrediente: 600 g carne de curcan o felie de pâine o ceapă doi căţei de usturoi o lingură cu oregano uscat două ouă doi dovlecei 150 g hrişcă sare piper ulei de floarea-soarelui...
Read more »
Clătite cu avocado şi anşoa
O reteta delicioasa de clatite cu:avocado, faina, oua, zahar tos, bere blonda, unt, castraveti, ansua, smantana, maioneza, capere, marar, sare, piper. Ingrediente: 250 g făină 3 ouă 60 g zahăr tos 500 ml bere blondă 80 g unt doi castraveţi verzi două fructe de avocado un borcan cu fileuri de anşoa 200 g smântână...
Read more »
Vinete cu fenicul
O reteta delicioasa de vinete cu: cartofi, fenicul, ardei gras, ardei capia, dovlecel, rosii, usturoi, ulei, branza de capra, sos de zmeura, sare, piper, menta. Ingrediente: doi cartofi două vinete un ardei gras un ardei capia un fenicul doi dovlecei două roşii 3 căţei de usturoi 250 ml ulei de floarea-soarelui 300 g brânză...
Read more »
Prajitura cu pere si mascarpone
O reteta de prajitura cu pere si mascarpone din: pere, oua, faina, mascarpone, zahar, unt, praf de copt, lamaie si sare. Ingrediente: 3 pere 3 oua 250 g faina 250 g mascarpone 150 g zahar 35 g unt 1 pliculet cu praf de copt 1 lamaie sare Mod de preparare: Freacă untul cu...
Read more »
Dovlecei cu carne la cuptor
O reteta delicioasa de dovlecei cu: carne de pui, ceapa, paine, cartofi, pasta de tomate, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 4 dovlecei 500 g carne de pui două cepe două felii de pâine doi cartofi 3 linguri cu pastă de tomate 200 ml ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel Mod de preparare: Carnea de...
Read more »
Retete culinare: Placinta cu peste
O reteta de placinta cu peste din: ulei de masline, praz, fileuri de peste alba, macrou, lapte, oua, smantana, piure de cartofi si branza Cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 fire de praz, taiat rondele 500 g fileuri de peste alb 300 g peste afumat (macrou) 300 ml lapte 300 ml smantana...
Read more »
Lasagna cu mozzarella si legume
O reteta de lasagna cu mozzarella si legume din: mozzarella, morcovi, rosii, spanac, ceapa, usturoi, unt, foi de lasagna, muguri de pin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g mozzarella 500 g morcovi 4 rosii 1 kg spanac 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura cu unt 500 g foi de lasagna muguri...
Read more »
Reteta zilei: Paine cu zucchini
O reteta de paine cu zucchini din: oua, zucchini, zahar, ulei vegetal, vanilie, faina, sare, bicarbonat de sodiu si nuci. Ingrediente: 3 oua 3 dovlecei zucchini rasi 2 cani de zahar 1 cana de ulei vegetal 1 lingura de vanilie 2, 1/2 cesti faina 1 lingurita de sare 1 lingurita de bicarbonat de sodiu...
Read more »
Salată asortată din fructe cu boabe
O reteta de salata asortata din fructe cu boabe din: fructe cu boabe, zahar, zeama de lamaie, suc de portocale si grand marnier. Ingrediente: 1 kg fructe cu boabe asortate 8-10 linguri zahar 4 lingurite zeama de lamaie 8 lingurite suc de portocale proaspat presat 6 cl Grand Marnier (cognac sau sherry) Mod...
Read more »
Ciocănele de pui cu mirodenii
O reteta de ciocanele de pui cu mirodenii din: cartofi, ulei de floarea soarelui, boia de ardei dulce, coriandru, chimen, miere, sos de soia, mustar de dijon, ciocanele de pui si frunze de salata. Ingrediente: 4 cartofi mari, taiati sferturi 2 linguri ulei de floarea soarelui putina boia de ardei dulce 1/2 lingurita coriandru...
Read more »
Cotlete la gratar
O reteta de cotlete la gratar din: cotlete de porc, ulei de masline, vin rosu, sare grunjoasa, piper, ceapa rosie, rosii, curry, dovlecei, morcovi, vanata si rozmarin. Ingrediente: cotlete de porc 2-3 linguri ulei de masline vin rosu sare grunjoasa piper negru macinat 2 cepe rosii 3-4 rosii o lingurita curry 300 g dovlecei...
Read more »
Rulouri de vita cu sos picant
O reteta de rulouri de vita cu sos picant din: pulpa de vitel, sare grunjoasa, piper, usturoi, ulei de masline, vin rosu, unt, ardei capia, rosii, pasta de curry, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare grunjoasa piper negru macinat o capatana usturoi 3-4 linguri ulei de masline 200...
Read more »
Tartă cu brânză şi ceapă
O reteta de tarta cu branza si ceapa din: aluat, ulei de masline, ceapa, cimbru, ansoa, zahar brun, praz, urda si parmezan. Ingrediente: 1 foaie de aluat fraged (aproximativ 20 cm in diametru) 1 lingurita ulei de masline 4 cepe, taiate rondele 2 lingurite de cimbru proaspat 50 g ansoa in conserva de ulei,...
Read more »
6 cocktailuri de vara
6 cocktailuri de vara: Cocktail Long Island Ice Tea Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie în lichid Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 4 cl votcă 3 cl suc de lămâie 3 cl tequila 3 cl gin 3...
Read more »
Retete savuroase: Conopida pane
O reteta de conopida pane din: conopida, oua, faina, pesmet, sare grunjoasa, piper, mustar de dijon, ulei, unt si patrunjel. Ingrediente: un kg conopida 4 oua 2-3 linguri faina 4 linguri pesmet sare grunjoasa piper alb si negru macinat 2 linguri mustar de Dijon ulei pentru prajit 50 g unt patrunjel pentru ornat ...
Read more »
Pizza cu mozzarella si rosii
O reteta de pizza cu mozzarella si rosii din: mozzarella, ardei capia, rosii cherry, ulei de masline, busuioc, faina, ulei, zahar si drojdie. Ingrediente: 100 g mozzarella 1/2 ardei capia rosu 100 g rosii cherry ulei de masline busuioc pentru aluat: 350 g faina 50 ml ulei 100 ml apa 1 lingurita cu zahar...
Read more »
Muschi de porc cu legume
O reteta de muschi de porc cu legume din: muschi de porc, varza de Bruxelles, cartofi, vin rosu, sare grunjoasa, piper, cimbru, miere, unt, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 600-800 g muschi de porc 500 g varza de Bruxelles 500 g cartofi 350 ml vin rosu sare grunjoasa piper negru si rosu macinat...
Read more »
Rulouri de pui cu ciuperci
O reteta de rulouri de pui cu ciuperci din: ceapa, ulei de masline, cimbru, ciuperci, hribi, unt, faina, vin alb, smantana, mustar, piept de pui, patrunjel, tarhon si foi de aluat. Ingrediente: 1 ceapa tocata 2 linguri ulei de masline 2 lingurite cimbru uscat 1 conserva cu 400 g ciuperci, taiate felii 50 g...
Read more »
Dulceaţă de soc
O reteta de dulceata de soc din: flori de soc, apa, zahar si lamaie. Ingrediente: 1 kg flori de soc 1 l apa rece 1 kg zahar 1 lamaie feliata Mod de preparare: Speli florile de soc bine, le rupi codiţele şi, împreună cu lămâia feliată le pui la fiert în 1 I...
Read more »
Supă de spanac
O reteta de supa de spanac din: unt, spanac, concentrat de pui, ceapa, lapte, costita si nucsoara. Ingrediente: 50 g unt 175 g spanac fiert 500 ml concentrat de pui 1 ceapa tocata 500 ml lapte 100 g costita sau bacon (optional) un varf praf de nucsoara Mod de preparare: Topeste untul intr-o...
Read more »
Scorpie-de-mare la grătar sau la tigaie, cu sos de măsline negre şi piure de lămâie
O reteta de scorpie de mare la gratar din: sare de mare, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, fileuri de scorpie de mare, ulei de masline, rucola, masline negre, ardei iute, ierburi, telina, usturoi, piper, otet balsamic, cartofi si lapte. Scorpia-de-mare este un peşte delicios, care însă conţine foarte mult lichid lăptos. Uneori, acest...
Read more »
Salată de smochine
O reteta de salata de smochine din: smochine, cassis, vin alb sec, zmeura, zahar pudra si piersici. Ingrediente: 16 smochine proaspete 8 cl Cassis (lichior de coacaze) 12 cl vin alb sec 250 g zmeura (decongelata) 2 lingurite zahar pudra 4 piersici coapte Mod de preparare: Smochinele se curăţă de codiţe ia amândouă...
Read more »
Retete culinare: Ghiveci calugaresc
O reteta de ghiveci calugaresc din: pulpa de vitel, ceapa rosie, rosii, cartofi, ardei capia, morcovi, telina, sare grunojasa, piper, ulei, patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3 cepe rosii un kg rosii 8 cartofi 2 ardei capia 1 ardei verde 3-4 morcovi o telina radacina sare grunjoasa piper negru...
Read more »
Salata de cartofi noi cu pemset si parmezan
O reteta de salata de cartofi noi cu pesmet si parmezan din: cartofi, busuioc, usturoi, parmezan, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 700 g cartofi noi, taiati pe jumatate 1 legatura de busuioc, tocata grosier 2 catei de usturoi, zdrobit 25 g parmezan, ras 6 linguri ulei de masline 50 g pesmet 50 g...
Read more »
Rulou cu pui şi alune
O reteta delicioasa de rulouri cu: carne de pui, faina, praf de copt, oua, alune, salata verde, lapte, parmezan, ulei de masline, ardei iute, ceapa, usturoi, piper, sare, otet balsamic. Ingrediente: un piept de pui 250 g făină un pliculeţ praf de copt 4 ouă 100 g alune o salată verde 125 ml lapte...
Read more »