Retete culinare:
Conopidă cu sos alb si ouă
Ingrediente: 600 g cartofi 250 g morcovi 1 conopidă 300 ml lapte 1 lingură unt 2 linguri făină 4 ouă câteva fire de pătrunjel 2 cepe sare piper nucşoară 2 linguriţe condiment tip Vegeta Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi fierbi cam 20 de minute în apă cu sare. Tai morcovii cubuleţe,...Read more »
Fursecuri cu miere
Ingrediente: 100 g miere 1 ou 1 lingură zahăr 1 lingură ulei 150 g făină 1 vârf de cuţit de bicarbonat Mod de preparare: Freci bine mierea cu oul şi zahărul, apoi adaugi pe rând uleiul şi făina amestecată cu bicarbonatul. Frămânţi bine aluatul, pui apoi forma specială de biscuiţi la maşina...Read more »
Musaca de păstăi
Ingrediente: 1 kg păstăi 1/2 kg carne tocată 5 cepe 200 ml ulei 9 ouă sare piper 3 linguri ketchup picant Mod de preparare: Fierbi păstăile, le strecori şi le laşi la răcit. Toci ceapa, o căleşti în ulei, adaugi şi carnea tocată şi o amesteci până ce îşi schimbă un pic...Read more »
Sufleu de roşii
Ingrediente: 700 g roşii 100 g macaroane 60 g caşcaval 3 ouă 2 linguri făină sare piper unt Mod de preparare: Fierbi macaroanele în apă cu sare şi după 8-10 minute le scurgi, le treci sub un jet de apă rece şi le laşi într-o strecurătoare. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti...
Read more »
Ingheţată de fragi
Ingrediente: 250 g fragi 300 g zahăr pudră 750 ml lapte rece 1 lingură zeamă de lămâie Mod de preparare: Speli fragii, opreşti câţiva pentru decor, pe restul îi treci prin sită şi adaugi pe rând în piureul obţinut zahărul pudră, laptele şi zeama de lămâie. Amesteci compoziţia, o torni în cupe...
Read more »
Budincă de tăieţei cu brânză de vacă
Ingrediente: 250g tăieţei 400g brânză de vacă 2 ouă 4 linguri zahăr coajă de lămâie stafide sare Mod de preparare: Brânza de vacă se zdrobeşte cu furculiţa. Se amestecă cu gălbenuşurile, zahărul,tăieţeii fierţi şi strecuraţi, coaja de lămâie, stafidele şi albuşurile bătute spumă. Se toarnă în cratiţa unsă cu margarina, se pune la cuptor...Read more »
Inimă de vită umplută in cuib de varză
Ingrediente: 1 inimă de vită 500-600 g carne 1 varză 2 cepe 2 foi de dafin 1 pahar vin alb 2-3 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel şi mărar piper boia 1 cub condiment 3 roşii 1 păhărel orez cimbru 2 ouă 1 cană borş sare Mod preparare umplutură: Toci carnea împreună...Read more »
Ceafă de manzat cu sos de roşii
Ingrediente: 400 g ceafă de mânzat 2 cepe 4-5 roşii măghiran cimbru Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi bine, le sărezi şi le presari cu măghiran şi cimbru. Le laşi la frigider acoperite o jumătate de oră, apoi le pui la fiert într-o cratiţă cu apă şi le fierbi o...Read more »
Prăjitură cu blat de ciocolată si frişcă
Ingrediente: 8 ouă 200 g zahăr 250 g făină 200 g ciocolată sau 50 g cacao 2 linguri ulei 1 lingură apă 1 esenţă de rom Ingrediente cremă: 200 g alune 400 g frişcă Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi apa şi uleiul, iar separat baţi...Read more »
Cremă de brânză de vaci cu morcovi si mere
Ingrediente: 200 g brânză de vaci 100 g miere de albine 1 morcov 1 măr 2 linguri smântână coajă rasă de portocală şi lămâie 1 plic zahăr vanilat 1 piersică Mod de preparare: Cureţi morcovul şi mărul, le dai pe răzătoarea cu ochiuri mici. Adaugi apoi brânza de vaci, mierea de albine,...
Read more »
Budincă de piersici
Ingrediente: 5 1/2 căni cu cuburi de pâine 3 linguri nucă de cocos 1/2 cană suc de portocale 1 borcan de 500g compot piersici 2 banane 1 cană stafide Mod de preparare: Se amestecă cuburile de pâine cu nuca de cocos. Se mixează restul ingredientelor.Se aşează în straturi, într-o tavă, în următoarea ordine: sosul...Read more »
Cotlete de porc inabusite
Ingrediente: 1 kg cotlete 4-5 cepe usturoi 2 linguri grasime 1 pahar vin zeama de oase sare piper Mod de preparare: Se asaza intr-o cratita bucata intreaga de cotlete peste citeva cepe taiate felii si usturoi. Se pune sare si piper, se toarna zeama de oase si un pahar de vin. Se acopera bine...Read more »
Rasol de vita cu usturoi si tarhon
Ingrediente: 300 g carne rasol 75 g unt 1 ou 1 felie franzela 1 ceapa 1 catel de usturoi patrunjel verde 4-5 frunze de tarhon o salata pireu de legume sare Mod de preparare: Se curata rasolul de pielite si oase si se pune in tava. Se unge partea de deasupra cu ou. Se...Read more »
Ciorba de fasole verde, vitel si sunculita afumata
Ingrediente: 1 kg carnita de vitel 1 kg fasole verde 300 gr sunculita 100 gr ceapa 2 morcovi 1 telina tocata marunt 1 lingura faina 4 rosii descojite de pielite si tocate unt sau ulei sare piper boia dulce de ardei vegeta (sau delikat) Mod de preparare: Intr-o oala, se pune carnea sa fiarba...Read more »
Tocăniţă de ciuperci
Ingrediente: 1/2 kg ciuperci 4 cepe 2 linguri ulei 2 linguri făină 1 linguriţă sare 3 linguri pătrunjel verde tăiat mărunt Mod de preparare: Se curăţă ciupercile.Ceapa se taie mărunt, se pune într-o cratiţă cu uleiul şi puţină apă şi se lasă să se înnabuşe puţin. Se adaugă ciupercile, se pune puţină apă şi...Read more »
Retete de post: Clatite de post
Ingrediente: 100 g faina 100 ml apa minerala 50 g ulei 25 g zahar 10 g sare Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri. Se coc intr-o tigaie, care sa nu lipeasca. Dupa fiecare clatita se unge fundul tigaii cu...Read more »
Terci de ovăz sau grâu
Ingrediente: 1 pahar fuigi ovăz sau 1 pahar fulgi grâu 2-3 pahare apă 1/2 linguriţă sare 1 jumătate pahar nuci tăiate 2 linguri miere 3 linguri stafide 1 pahar lapte Mod de preparare: Se fierbe 30-40 minute/ se fierbe 1 oră ia foc mic. O jumătate pahar nuci tăiate, 2 linguri miere, 3 linguri...Read more »
Muffins pufosi cu ciocolata
Ingrediente: 2 oua 110 gr de unt moale 110 gr de zahar 140 gr faina 70 de gr bucatele de ciocolata 1 plic de zahar vanilat 2 lingurite de praf de copt 2 linguri de lapte Mod de preparare: Se pun toate ingredientele (in afara de ciocolata) in mixer si se mixeaza bine.Se adauga...Read more »
Cotlete de porc cu sos de vin
Ingrediente: 1 kg. cotlet 2 cepe mijlocii 3-4 buc. rosii 1 pahar vin putina nucsoara rasa sare piper Mod de preparare: Bucata de cotlet se spala, se presara cu sare si piper, se lasa 10-15 min., dupa care se asaza intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor, la foc iute. Dupa...Read more »
Ciorba de burta
Ingrediente: 700 g burta 2 morcovi 1 patrunjel 1 ceapa 1/2 gogosar in otet 3-4 catei mari de usturoi 300 g smantana 2 oua 60-70 ml otet 6 % Mod de preparare: Se ia burta si se spala. Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in...Read more »
Sirop de afine
Intr-un borcan de sticlă pui afinele peste care presari aceeaşi cantitate de zahăr. Laşi 6 săptămâni borcanul acoperit, într-un loc răcoros şi ferit de lumină, astfel încât din afine să se lase sucul. Siropul obţinut îl strecori printr-un tifon dublu, după care îl torni în sticle pe care le astupi foarte bine. Afinele...Read more »
Ciorba de porc cu zeamă de varză
Carnea de porc, o opăreşti şi o pui la fiert, având grijă să iei spuma. După ce s-a fiert carnea, adaugi zarzavatul tocat, morcovi, ţelină, pătrunjel, păstârnac, ceapă şi le laşi să fiarbă bine, apoi adaugi roşii decojite şi tăiate mărunt sau pastă de roşii şi leuştean tocat. Dacă îţi place, poţi să...Read more »
Prăjitură cu afine si cremă de smantană
Ingrediente aluat: 500 g făină 200 g unt 4 gălbenuşuri 100 g zahăr pudră sare 500 g afine Ingrediente cremă: 5 albuşuri 200 g zahăr pudră 4 gălbenuşuri 250 g smântână Mod preparare aluat: Incorporezi untul în făină, apoi adaugi pe rând gălbenuşurile, zahărul şi un praf de sare. Frămânţi aluatul şi-l...
Read more »
Cum se prepara Cocktail California Dream (video)
Ingrediente: 50 ml tequila 30 ml sweet vermouth 15 ml dry vermouth 1 maraschino cherry Ice cubes 1 shot measure 1 mixing glass 1 bar spoon spoon or stirrer 1 strainer 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail California Dream
Read more »
Rulouri de vinete cu garnitură de paste cu carne
Ingrediente: 1 vânătă 5 linguriţe smântână sare piper Ingrediente garnitură: 250 g paste 400 g carne tocată 3 roşii 100 g caşcaval piper ulei Mod de preparare: Speli vânătă, o tai felii pe lungime, presari feliile cu sare şi le laşi puţin să se scurgă. Pui apoi pe fiecare câte o linguriţă de...
Read more »
Dovlecei cu ouă la cuptor
Ingrediente: 4 dovlecei 8 ouă 50 g caşcaval sau brânză sărată 2 linguri unt 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare: Speli bine dovleceii, îi tai în jumătate pe lungime, le scoţi miezu şi ii laşi să se scurgă pe un şervet. Aşezi apoi jumătăţile: de dovlecel într-o tava sau...
Read more »
Musaca de cartofi copţi cu sos tomat
Ingrediente: 6 cartofi 400 g carne tocată 2 cepe 5 roşii ulei cimbru sare piper coriandru unt 1 legătură pătrunjel 2 ouă 150 g smântână Mod de preparare: Coci cartofii în cuptor şi după ce sunt gata îi laşi să se răcească, apoi îi tai felii. înăbuşi apoi carnea cu ceapa curăţată...
Read more »
Nucşoara
Nucsoara este un fruct asemanator nucilor noastre, dar mai mic. A fost folosit înca din vechime, de pe vremea romanilor, drept condiment sau aromatizant al încaperilor. Fumigatiile cu nucsoara erau la mare moda în vremea aceea. Multa vreme portughezii au fost aceia care au detinut monopolul comertului cu nucsoara. Asta s-a întâmplat si...
Read more »
Peşte (cod) cu cartofi şi gogoşari, la cuptor
Ingrediente: 700 g cod 3 gogoşari 6 cartofi 3 cepe 3 căţei de usturoi 3 roşii 2 felii şuncă afumată 1 ceaşcă vin roşu 1 legătură pătrunjel 2 linguri făină sare Mod de preparare: Speli peştele, îl tai bucăţi, îl dai prin făină şi prăjeşti în ulei încins. Cureţi cartofii, îi tai...
Read more »
Pui cu gogoşari, măsline şi porumb
Ingrediente: 1 piept de pui 2 gogoşari 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 7-8 roşii 10 măsline verzi 10 măsline negre 2-3 linguri porumb fiert sare piper cimbru 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Speli pieptul de pui, îl tai bucăţi şi după ce l-ai presărat cu cimbru, sare şi piper, îl...
Read more »
Limbă cu legume şi sos de lămâie
Ingrediente: 1 kg limbă de viţel 2 cepe 4 ardei 500 g roşii 6 cartofi 3 linguri ulei 300 g fasole verde sare piper Ingrediente sos: 150 g iaurt 150 g smântână 2 căţei de usturoi coaja rasă a unei lămâi sare piper Mod de preparare: Speli bine carnea, o freci cu...
Read more »
Sufleu de ardei copţi şi carne
Ingrediente: 1 kg ardei graşi roşii 1/2 kg carne tocată 150 ml iaurt 100 ml smântână 4-5 ouă 2 linguri făină 6 linguri ulei 2 cepe 1/2 pachet praf de copt sare piper boia nucşoară cimbu 1 legătură verdeaţă Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi şi – i aşezi într-un vas...
Read more »
Legume de toamnă cu carne de porc
Ingrediente: 600 g carne de porc 1 vânătă 2 dovlecei 3 cepe 3 ardei graşi (de culori diferite) 3-4 căţei de usturoi 2 linguri ulei 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi şi speli toate legumele, apoi tai vânătă şi dovleceii rondele, ceapa peştişori, usturoiul mărunt şi ardeii bucăţi mai...
Read more »
Mancare de vinete cu usturoi
Ingrediente: 2 vinete 4 ardei graşi 1 ceapă 2 dovlecei 4 roşii usturoi sare piper pătrunjel apă 3 linguri ulei Mod de preparare: Intr-o tigaie încingi uleiul şi prăjeşti ceapa tăiată felii subţiri, ardeii graşi tăiaţi felii, vinetele şi dovleceii tăiaţi cubuleţe. Opăreşti apoi roşiile, le decojeşti şi le tai bucăţele, pisezi...Read more »
Prăjiturele din griş cu stafide
Ingrediente: 1 l lapte 6 linguri zahăr 200 g griş 1/2 pachet stafide 1 plic zahăr vanilat 2 ouă puţină făină şi ulei pentru prăjit Mod de preparare: Pui laptele la fiert împreună cu zahărul şi când clocoteşte adaugi stafidele şi grisul în ploaie şi amesteci, să nu se formeze cocoloaşe. Când...Read more »
Pui cu garnitură de legume de toamnă
Ingrediente: 1 pui 1 conopidă 4 cartofi 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 4 cepe 1 ardei gras verde 1 gogoşar 1/2 pahar ulei 2 linguri pâslă de roşii 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 2 linguriţe condiment Mod de preparare: Infăşori puiul în folie de aluminu, îl aşezi pe un capac deasupra...Read more »
Cartofi cu lebar
Ingrediente: 3 cartofi mari (nesfaramiciosi) 4 cepe 150 g lebar (sau caltabos) circa 5g sare de mare 2-3 fire patrunjel verde. Mod de preparare: Se fierb cartofii circa 20 de minute si in ultimele 3 minute se introduc in apa si cepele intregi, necuratate. Se lasa sa se scurga, dupa care se curata...Read more »
Vinete pane umplute cu branză dulce
Ingrediente: 4 vinete 3 ouă 100 g brânză de vaci 3 linguri făină pesmet ulei 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi vinetele de coajă, le tai pe lungime în 6 felii, le sărezi şi le laşi pentru o oră deoparte, apoi treci feliile de vinete prin făină şi le prăjeşti...Read more »
Chifteluţe din cartofi cu sos de ficăţei de pasare
Ingrediente: 500 g cartofi 2 ouă 2-3 linguri făină 250 ml ulei sare Ingrediente sos: 200 g ficăţei de pasăre 2 linguri unt 1 ceapă pătrunjel mărar sare şi piper 1 linguriţă făină 50 ml ulei 1 lingură bulion Mod de preparare: Cureţi cartofii şi îi dai pe râzătoare, apoi îi amesteci...Read more »
Spaghete cu sos de roşii si cu maioneză
Ingrediente: 250 g spaghete 1 ceapă mică puţin ulei 2 roşii 3 linguri pastă de tomate 2 frunzuliţe busuioc 1 linguri maioneză Mod de preparare: Intr-o oală pui la fiert 2 I de apă cu puţină sare, iar când clocoteşte adaugi spaghetele. Cât timp fierb spaghetele, prepari sosul: într-o cratiţă căleşti în...Read more »
Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez
Ingrediente: 1 piept de pui 150 g costiţă afumată 1 ceaşcă de orez 5 roşii 2 gogoşari 1 ceapă 1 ardei galben 1 linguriţă condiment 1 lingură pastă de roşii 1 linguriţă zahăr ulei sare piper busuioc cimbru 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi pe care le...
Read more »
Salată din dovlecei
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki 500 grame dovlecei o ceapă roşie 3-4 castraveciori muraţi 2-3 roşii Mod de preparare: Se prepară dressing-ul Knorr Tzatziki conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se spală dovleceii şi se taie în semifelii subţiri sau se dau prin răzătoarea mare. Se adaugă ceapa tăiată fideluţă, felii de...Read more »
Salată de crudităţi cu fructe uscate
Ingrediente: 1/4 căpăţână de varză albă 1/4 căpăţână de varză roşie un praf de chimen 1 ceapă mijlocie 2 mere 5 prune uscate 5 caise uscate 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki Mod de preparare: Se toacă mărunt ambele bucăţi de varză şi se presară cu chimen. Se adaugă ceapa tăiată fideluta. Se curăţă...Read more »
Bezele cu nuci
Ingrediente: 3 albuşuri 200 g de zahar pudra 50 g de nuci 2 pachete de zahar vanilat 1/2 lingurita cu zeama de lamaie sau otet Mod de preparare: Se bat albuşurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat zaharul si praful de vanilie, batand continuu 5 minute la cald, cu vasul...Read more »
Aperitiv din brînză de burduf
Ingrediente: 1/2 kg brînză sau caş de oaie proaspăt 50-100 ml bere 100 ml smîntînă 4-5 sardele chimen ceapă sare Mod de preparare: Brînza se mărunţeşte cu furculiţa, caşul se trece prin maşina de tocat, se adaugă berea, smîntîna, sardelele, o linguriţă rasă de chimen măcinat şi ceapă rasă,compoziţia se amestecă bine şi...Read more »
Tarta de capsuni cu branza de vaci
Ingrediente aluatul fraged: 250 g faina 125 g unt + 20 g unt pentru forma 1 ou 1/3 pahar de apa rece o lingurita de zahar praf 1/2 lingurita de sare fina Ingrediente umplutura: 500 g branza de vaci bine stoarsa, 150 ml frisca lichida, 30 g unt, 4 oua, 50 g faina,...Read more »
Pizza cu legume si branză
Ingrediente: 350 g făină 1 linguriţă zahăr 1/2 cub de drojdie 2 linguri ulei 4 cepe 2 căţei usturoi 2 ardei roşii 1 ardei verde 8 roşii 125 g brânză 200 g ciuperci piper boia pătrunjel busuioc sare Mod de preparare: Faci un aluat din făină, sare, zahăr, 150 ml apă, drojdie...Read more »
Salată de crudităţi cu ridichii
Ingrediente: 1 fir mic de praz 1 măr mic 3 linguri de ulei vegetal 350 de grame de ridichi albe 1 Knorr Salad Dressing cu ardei si Verdeţuri 3 linguri de boabe de porumb stafide (opţional) Mod de preparare: Se curăţă prazul, se taie de-a lungul, se spală şi se taie în rondele subţiri....Read more »
Bulgăraşi cu ciocolată
Ingrediente: 1/2 pahar zahăr pudră 200 g ciocolată fără cremă 3 linguri esenţă de rom 1 pahar biscuiţi simpli măcinaţi 100 g nuci măcinate 2 linguri cacao lapte sau unt Mod de preparare: Razi ciocolata, opreşti puţină ciocolată rasă pentru ornat bulgăraşii, iar pe cea rămasă o amesteci cu zahărul, esenţa, biscuiţii...Read more »
Plăcinţele din piure cu dulceaţă
Ingrediente: 5 cartofi 1 lingură smântână 1/2 pahar cu lapte 1 ou 3 linguri de făină 3-4 linguri dulceaţă Mod de preparare: Faci un piure obişnuit din cartofi, îl laşi să se răcească, adaugi oul, smântână, laptele, 1 lingură de făină şi amesteci bine, apoi formezi plăcinţele subţiri, rotunde sau ovale, le...Read more »
Piept de pui umplut cu ciuperci si caşcaval
Ingrediente: 750 g piept de pui dezosat 150 g ciuperci 100 g caşcaval 100 g făină 5 ouă 10 g Delikat 10 g piper boabe 100 g unt sare după gust Mod de preparare: Baţi carnea cu ciocanul de şniţele, îl sărezi, apoi presari umplutura pe care o faci astfel: dai caşcavalul...Read more »
Tort de ciocolată cu brandy
Ingrediente: 300 g de ciocolată 3 ouă 50 g de făină brandy Alexandrion drojdie 80 g de zahăr 100 g de unt sare fină Mod de preparare: Încingeţi cuptorul la o temperatură de 220ºC.Spargeţi jumătatae de ciocolată într-un castron şi adăugaţi 30 de g de unt. Topiţi untul la bain marie până ce...Read more »
Cartofi cu ceapa
Ingrediente: 4 cartofi mijlocii 1 ceapa de apa 6 linguri de telemea rasa 1/2 ceaşca de smantana 3/4 cana lapte 1 lingurita de muştar Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie felii subţiri. Se curata ceapa si se taie in ineluse. Se unge un vas de iena cu unt...Read more »
Chiftele din carne fiartă de pui
Ingrediente: 1 kg piept de pui 1 cartof 2 ouă 2 căţei de usturoi 2 linguri făină sare ulei Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi, cureţi şi cartoful şi le pui la fiert, separat, în apă cu sare. Când sunt gata, treci carnea fiartă prin maşina de tocat, dai cartoful...Read more »
Pui ca în Tara Bascilor
Ingrediente: 2 linguri făină 1 pui de circa 1.5 kg sare piper negru măcinat 3 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare,tăiată în rondele fine 2 ardei capia, tăiaţi în fâşii late 2 căţei de usturoi 150 gr cârnat (sau salam subţire) 200gr orez cu bobul lung 450 ml supă limpede de pui...Read more »
Vinete cu brânză de capră la cuptor
Ingrediente: 4 vinete 250 g telemea de capră 2 căţei de usturoi 6 roşii 1 legătură pătrunjel sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi vinetele, le tai felii pe lungime, le sărezi şi le laşi deoparte să iasă sucul din ele. Le treci apoi sub un jet de apă rece, le ştergi...Read more »
Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari
Ingrediente parjoale: 400 g carne de viţel 2 cepe 1 morcov 1 cartof 2 ouă 2 felii de pâine 1 ceaşcă de lapte ulei sare piper 3 linguri făină Ingrediente sos: 2 gogoşari 3 roşii cimbru piper sare 1 linguriţă zahăr 1 legătură verdeaţă 100 g spaghete de orez Mod preparare pârjoale: Cureţi...
Read more »
Borş cu varză şi conopidă
Ingrediente: 2-3 frunze de varză 2-3 bucheţele de conopidă 2 cartofi 2 morcovi 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 2 ardei graşi 2-3 roşii 2 cepe 1 fir de praz 100 ml ulei 2 ouă 2-3 linguri smântână 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare Mod de preparare: Cureţi toate legumele, tai...
Read more »
Prăjitură cu prune, nucă şi bezea
Ingrediente: 300 g zahăr 120 g unt 180 g făină 4 ouă 1 vârf de cuţit bicarbonat 1 lingură esenţă de rom coaja rasă a unei jumătăţi de lămâie 750 g prune o mână de nuci prăjite Mod de preparare: Freci untul cu 150 g zahăr până se face cremos, adaugi 1...
Read more »
Friptură de porc in jiu cu vin
Bucata de carne de porc o speli şi o fierbi întreagă într-o cratiţă în care pui: apă, morcov, apoi, când s-a fiert, o tai felii şi o laşi deoparte. într-o cratiţă pui untură, morcovul fiert şi pasat, boia, piper, foi de dafin şi vin alb. Laşi jiul să dea un clocot, apoi adaug...Read more »
Salată cu roşii uscate
Ingrediente: 1 ardei roşu, galben sau verde 200 grame varză de Bruxelles 200 grame cartofi fierţi pentru salate 6 roşii uscate în ulei 1 Knorr Salad Dressing Grecesc Mod de preparare: Se spală bine ardeiul şi se usucă, apoi se înlătura seminţele şi se taie bucăţele. Se dă în fiert varza de...Read more »
Omleta taraneasca cu ton
Ingrediente: 8 oua 500 g cartofi 4 cepe mici 2 linguri smantana groasa 60 g unt 1 conserva de ton in ulei 2 linguri ulei 1 legatura codite de ceapa verde sare piper macinat Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se fierb 15 minute in apa cu sare, se scurg si...Read more »
Păstrăv cu lămâie şi mărar
Ingrediente: 1 legătură de mărar 4 păstrăvi 4 linguri de ulei Knorr Delicat condiment universal Knorr Condimente pentru peşte 2 lămâi 2 dressing-uri Knorr Salad Dressing tzatziki Mod de preparare: Se spală mărarul şi se toacă cât mai mărunt. Se curăţă peştele şi se spală. Se unge peştele cu ulei pe deasupra şi...Read more »
Piept de pui umplut cu caşcaval pe garnitură de vinete
Ingrediente pentru pieptul de pui umplut: 1 piept de pui 2 felii de caşcaval 1 roşie sare 1 cubuleţ de condiment cu gust de pui Ingrediente garnitură: 1 vânătă 3 roşii 2 căţei de usturoi 1 ceapă 2 linguri făină 1 lingură pastă de roşii 1 ou oregano busuioc zahăr sare piper ulei...
Read more »
Antricot cu sos mustar
Ingrediente: antricot de vaca 4 felii piper macinat 2 linguriţe mustar 100 g faina 30 g margarina 20 g frisca lichida 200 ml vin alb sau şampanie 2-4 catei usturoi patrunjel verde 20 ml ulei Mod de preparare: Feliile de carne se condimenteaza cu piper si mustar si se pun intr-un vas si...Read more »
Chipăruşă moldovenească
Ingrediente: 1 kg gogoşari 8 ouă 200 g afumătură (costiţă, pastramă etc.) 1 kg roşii 2 cepe 2 căţei de usturoi 6 linguri ulei 1 ardei iute sare Mod de preparare: Cureţi legumele şi usturoiul, tai mărunt ardeiul iute, ceapa, gogoşarii fideluţă şi roşiile felii, adaugi şi usturoiul pisat şi le căleşti pe...
Read more »
Salată Viva Italia
Ingrediente: 100 grame de spanac proaspăt 100 grame avocado copt 100 grame mango 10 ml zeamă de lămâie o lingură de alune de pădure 1 Knorr Salad Dressing cu Ardei şi Verdeţuri 20 ml sos de soia Mod de preparare: Se spală bine frunzele de spanac, se înlătură codiţele şi se usucă. Se...Read more »
Supă de dovleac cu găluşte de branză
Ingrediente: 500 g miez de dovleac 1 ceapă 1 lingură margarină 1 căţel de usturoi 1 lingură de condiment cu gust de legume 100 ml smântână subţire sare piper zahăr 1 linguriţă suc de lămâie Ingrediente găluşte: 125 ml lapte 2 linguri griş 100 g caşcaval 1 ou 1 linguriţă margarină Mod...Read more »
Salată uşoară cu sos grecesc
Ingrediente: 400 grame paste, de preferat cele mici şi cilindrice, goale pe dinăuntru 1 castravete verde 1 borcănel de dovlecei marinaţi 1 linguriţă de mentă tocată 100 grame brânză feta 1 iaurt mic natural 1 Knorr Salad Dressing Grecesc zeamă de la 1/3 lămâie 1 lingură de suc de mere 1 lingură de seminţe...Read more »
Supă-cremă de praz şi cartofi
Ingrediente: 1 kg praz 3 cartofi 2 gălbenuşuri 150 ml smântână 1/4 pachet de unt 1/2 lămâie 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi prazul, îl tai bucăţi, îl stropeşti cu zeama de lămâie şi îl înăbuşi în unt 5-6 minute. Adaugi apoi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, 500 ml...
Read more »
Chifteluţe cu fasole şi feta
Ingrediente: 3 cubuleţe de supă concentrată de legume Knorr 1 kg fasole albă cu bobul mare 1 ardei iute roşu (poate fi şi uscat, jumătate de linguriţă) o legătură de pătrunjel 2 ouă 4 linguri de ulei din sâmburi de struguri 5 căţei de usturoi 250 grame brânză feta 1 Knorr Salad Dressing...Read more »
Ceapa murata in vin rosu
Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta) 200 ml vin rosu 50 g zahar pudra 50 g unt 1 lingura otet aromat 2 linguri otet de vin 1 legatura de verdeata cateva cozi de ceapa verde sare piper Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin,...Read more »
Pate de ficatei de pui cu coniac
Ingrediente: 125 g unt 1 ceapa mare tocata 2 catei de usturoi 2 felii de slănină (fara sorici) taiata bucatele 250 g ficatei de pui curatati 1/4 lingurita cimbru uscat, piper negru macinat 3 linguri smantana 1-2 linguri coniac 2 linguri de codite de ceapa verde, taiate mărunt Mod de preparare: Se topeste...Read more »
Budincă de dovleac cu nucă
Ingrediente: 300 g dovleac 4 ouă 4 linguri zahăr 150 g nucă măcinată 50 g unt 1 plic zahăr vanilat scorţişoară Mod de preparare: Cureţi dovleacul, îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îl căleşti în unt cu scorţişoară după gust şi după ce s-a înmuiat îl dai deoparte. Baţi albuşurile spumă...
Read more »
Peperonata cu legume si usturoi
Ingrediente: 2 vinete 2 ardei grasi (unul rosu, unul verde) 3 dovlecei mici 4 rosii 3 cepe verzi 1 capatana de usturoi 1 ramurica de cimbru 1 foaie de dafin 1 lamaie cateva fire de patrunjel 200 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Taiati cubulete vinetele, dovleceii si ardeii (fara...Read more »
Supă de gulii cu găluşte de făină
Ingrediente: 2-3 gulii 2 linguri ulei sare piper 1 legătură pătrunjel verde condimente 1 ou fănă Mod de preparare: Intr-o cratiţă cu ulei, pui guliile curăţate şi tăiate fideluţă. Peste ele torni un polonic mare de apă fierbinte şi le acoperi cu un capac. Le fierbi înăbuşit pe jumătate, apoi mai adaugi...Read more »
Pilaf cu pui si caşcaval
Ingrediente: piept de pui 250 g orez 2 cepe 4 linguri de caşcaval ras 2 roşii 100 g unt 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert în apă cu sare. Cureţi apoi ceapa, o tai mărunt, o căileşti în unt, adaugi...
Read more »
Tort de zahar ars
Ingrediente: 14 ouă 2 l lapte 6 linguri făină 1 plic zahăr vanilat 1 plic praf de copt 500 g zahăr 500 ml frişca Mod de preparare: Pui 400 g zahăr într-o cratiţă să se caramelizeze, tapetezi cratiţa cu zahărul. Amesteci 8 ouă bătute spumă cu laptele. Torni în cratiţă şi dai...Read more »
Ciuperci provensale
Ingrediente : 500 g ciuperci 1 tulpina mijlocie de praz 60 g unt 1 catel de usturoi zeama si coaja rasa de la 1 lamaie piper 1/2 ceasca patrunjel verde tocat nucsoara rasa 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala 2-3 linguri ulei de masline 1 catel de usturoi intreg Mod de...Read more »
Pui cu brânză şi legume de toamnă
Ingrediente: 6 bucăţi pulpe de pui 200 g telemea de vacă (foarte bine scursă) 100 g caşcaval ras 1 ou 4 cepe 2 morcovi 1 gogoşar 250 ml smântână sare piper boia dulce 1 lingură condiment 6 linguri ulei 2 linguri unt 1 kg carofi 1 conopidă mare 1 ţelină mare Mod...
Read more »
Salată cu andive cu mazare
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 4 andive 2 mere 4 roşii o cutie de mazăre verde Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se spală andivele şi se taie se încearcă dacă nu sunt amare; dacă sunt, trebuie ţinute în apa sărată pentru câteva...
Read more »
Salată Nisa
Ingrediente: 1 salată mică 1 ardei roşu 1 roşie de mărime mijlocie un castravete mic 1 ceapă roşie sau una obişnuită 200 de grame de fasole verde congelată 1 Knorr Salad Dressing Mediteraneean1 2 cutii de ton măsline negre 2 ouă fierte cartofi în coajă fileuri de sardele Mod de preparare: Se spală...
Read more »
Ardei copti marinati
Ingrediente : 6 ardei (3 rosii si 3 galbeni) 4 catei de usturoi 150 ml ulei de masline cateva fire de patrunjel piper Mod de preparare: Scoateti coditele de la ardei, taiati-i in doua si curatati- i de seminte si nervuri. Ungeti-i cu putin ulei si puneti-i la copt pe gratar (cinci minute...Read more »
Flanuri cu pere
Ingrediente: 4 pere mari 1 lingura de suc de lamaie 50 g faina alba 3 oua 50 g zahar tos 450 ml lapte 40 g unt 1 lingura de zahar praf 1/2 praf de scortisoara 1 praf de sare Mod de preparare: Curatati perele de coaja, taiati-le in doua, scoateti-le casuta cu samburi,...Read more »
Linzer cu mure
Ingrediente: 350 g făină 250 g margarină 4 ouă 100 g zahăr pudră 280 g zahăr obişnuit sare coajă rasă şi zeama de la o lămâie 1 lingură griş 500 g mure Mod de preparare: Freci margarina cu zahărul pudră şi un praf de sare, adaugi gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare,...
Read more »
Tartine cu sos alb cu ciuperci
Ingrediente: 30 g unt 30 g faina 150 ml lapte 10 ml smintina 100 g branza 250 g ciuperci Mod de preparare: Se prepara un sos alb mai gros din faina, unt si lapte.Faina si untul se infierbinta intr-o cratita de1 l , la foc mic, numai un minut, amestecind mereu si...Read more »
Salată curcubeu a la francais
Ingrediente: 1 Knorr Salad Dressing Mediteranean 300 grame sfeclă roşie mică 2 fire de ceapă verde 2 portocale 150 grame de caşcaval ½ cutie de fasole 2 linguri de zeamă de lămâie Mod de preparare: Se prepară Knorr Salad Dressing Mediteranean potrivit indicaţiilor de pe ambalajul produsului. Se fierbe în apa sărată...
Read more »
Salată italienească fantezie cu andive
Ingrediente: 50 grame andive roşii 50 grame andive galbene 50 grame struguri negri 50 grame roşii cherry 10 grame nuci roşii uscate în ulei 1 Knorr Salad Dressing 10 ml suc de portocale 10 grame brânză gorgonzola Mod de preparare: Se spală bine două andive, se desfac frunzele, strugurii şi roşiile cherry se...
Read more »
Salată marinărească cu broccoli
Ingrediente: 250 grame broccoli 200 grame paste, de preferat cele mici şi cilindrice, goale pe dinăuntru 1 cutie de ton în zeamă 2 linguri fulgi de migdale 1 Knorr Salad Dressing tzatziki 1 lingură de maioneză Hellmann`s 3 linguri de lapte 1 piper negru boabe Mod de preparare: Se desface broccoli în bucheţele mici...
Read more »
Tort ieftin, cu frisca si gem
Ingrediente: 3 oua (cu albusurile si galbenusurile separate) 1 ceasca de faina amestecata 1 lingurita praf de copt 4 linguri apa clocotita 1/2 ceasca marmelada de capsuni (sau de alte fructe) 300 ml frisca batuta 2 linguri zahar pudra Mod de preparare: Se incinge cuptorul, se ung doua forme cu diametrul de 20...Read more »
Plăcintele cu cartofi si telina
Ingrediente: 650 g cartofi fainosi 350 g rădăcină de telina 1 mar copt 3 gălbenuşuri 50 g cascaval ras 1 ceapa 1 lingura de unt 1 praf de sare piper macinat unt topit pentru prăjit 1/2 legătură de ceapa verde Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se dau...Read more »
Mancare de vinete
Ingrediente: 1 kg vinete 1 morcov 2 cepe sare piper 3 liguri bulion/suc de rosii 2 capatani usturoi delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 2 liguri ulei Mod de preparare: Se curata vinetele, morcovul, ceapa si usturoiul. Vinetele se taie cubulete,morcovul se taie felii, se toaca ceapa, se adauga usturoiul intreg. Se pune la fiert,...
Read more »
Omleta cu branza de oaie
Ingrediente: 8 oua 300 g spanac proaspat 1 legatura patrunjel verde 2 legaturi menta 200 g telemea de oaie 50 g unt 4 linguri ulei sare piper macinat Mod de preparare: Se bat ouale intr-un castron. Se spala spanacul si se taie fasii, patrunjelul si menta se toaca fin, se lasa sa se...Read more »
Salată cu macaroane
Ingrediente: 200 grame macaroane scoică 1 broccoli 1 praz mic jumătate de cutie de mazăre verde câteva roşii cherry 200 grame şuncă tăiată bucăţele 1 Knorr Salad Dressing Tzatziki Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente. Se spală legumele.Se dă în fiert broccoli în apă sărată, se taie prazul rondele, se...Read more »
Salată cu pui la rotisor
Ingrediente: 2 fileuri de pui un cubuleţ de Knorr boia de ardei 4 linguri de ulei 1 Knorr Salad Dressing grecesc 4 piersici la cutie jumătate de salată iceberg 1 lingură de fistic şi nuci 1 legătură de ceapă verde Mod de preparare: Se presară carnea bătută cu un cubuleţ de Knorr boia...Read more »
Budinca vieneza cu morcovi si ceapa verde
Ingrediente: 1 kg cartofi 1 legătură de ceapa verde 2-3 morcovi mici 100 g iaurt 400 g smantana 2 gălbenuşuri sare piper macinat 1 praf de nucşoara un varf de cutit de chimen pisat 2 linguri de unt 1 fir de praz 100 g caşcaval ras Mod de preparare: Se curata cartofii de...Read more »
Cum se prepara Cocktail King Kozmo (video)
Ingrediente: 3 ounces The Margarita King ½ ounce cranberry juice 1 wedge lime cocktail shaker martini glass The Margarita King cranberry juice lime ice Cum se prepara Cocktail King Kozmo
Read more »
Tartine cu pasta din oua fierte tari
Ingrediente: 3-4 oua o lingurita cu virf mustar o lingura zeama de lamiie un virf de cutit de piper 100 g unt sau untdelemn sau100 ml smintina o ceapa mijlocie sardele sare Mod de preparare: Ouale fierte tari se taie marunt cu cutitul, se adauga mustarul, zeama de lamiie si untdelemnul treptat,...Read more »
Rulouri fierte umplute cu branză de vaci
Ingrediente: 400 g făină 100 g zahăr 3 ouă 400 g brânză de vaci 200 g iaurt 1 pungă stafide 100 g unt 1 linguriţă oţet sare 1 plic zahăr vanilat Mod de preparare: Pregăteşti aluatul din făină, sare şi 1 ou. Adaugi apoi oţetul şi îl laşi deoparte. Amesteci brânza cu...Read more »
Sofranul
Numele de sofran provine din cuvântul arab „za’faran“, care inseamna galben – culoarea sacra aleasa de calugarii budisti pentru pelerinele lor. Sofranul este foarte scump, in primul rând pentru ca se culege manual si apoi pentru ca e nevoie de 200.000 de flori pentru a obtine 450g de firisoare de sofran. Sofranul a fost...
Read more »