Retete magice:
Salata vinegreta
Ingrediente: 2 kg ardei 2 kg gogoşari 3 bucăţi de ţelină 2 bucăţi de conopidă 2 kg morcovi 1.5 l otet 500 ml ulei 500 g zahar 150 g sare piper boabe Mod de preparare: Se taie ardeii şi gogoşarii fideluţe, iar ţelina şi morcovul se rad pe răzătoare. Conopida se rupe bucheţele,...Read more »
Rulada marmorata de ciocolata
Ingrediente: 4 ouă 200 g zahăr 3 pacheţele de vanilie 150 g făină 50 g amidon sau zeamil 1 linguriţă rasă de praf de copt 3 linguriţe de cacao 1 l de frişcă nebătută 10 foi de gelatină esenţă de rom 50 g ciocolată rasă Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 200...Read more »
Cartofi noi umpluţi cu urdă
Ingrediente: 1,500 kg cartofi noi 400 g urdă 200 ml lapte 2 ouă 2 linguri griş 2 legături mărar 150 ml ulei 400 g smântână sare Mod de preparare: Fierbi grisul cu laptele şi după ce s-a îngroşat, îl dai deoparte şi-l laşi să se răcească. Il amesteci apoi cu urda, mărarul...
Read more »
Salată de roşii cu grau
Ingrediente: 1 pahar de grâu 10 legături de pătrunjel 1 kg de roşii 1/4 l ulei de măsline 2 legătur de ceapă verde 1 linguriţă de piper sare 1/2 kg de lămâi 2 salate Mod de preparare: Pui grâul la înmuiat în apă rece. După o oră arunci apa, pui peste el...Read more »
Dovlecei umpluţi cu peşte
Ingrediente: 3 dovlecei 300 g cod 2 linguri orez 1 ceapă 1 lingură bulion 1 legătură verdeaţă sare piper 2 roşii Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai în jumătate, le scoţi miezul, îi presari cu sare şi îi laşi deoparte. Dezosezi peştele, îl treci prin maşina de tocat şi-l amesteci cu...
Read more »
Gogosari umpluti cu conopida
Ingrediente: 20 gogoşari 2 conopide 2 legături de ţelină 4 foi de dafin 10 boabe de enibahar 50 g boabe de muştar 4 rădăcini de hrean boabe de piper sare Mod de preparare: Se face un baiţ dintr-un litru de oţet, 2 l de apăşi 500 g miere de albine. Gogoşarii de curăţă...Read more »
Tocăniţă de pui cu legume si smantană
Ingrediente: 1 pui 5 cepe 4 ardei graşi 700 g roşii 3 cartofi 150 g smântână 100 ml ulei 100 ml vin sare piper 1 legătură pătrunjel şi mărar verde Mod de preparare: Tai în bucăţi puiul curăţat, le sărezi, le prăjeşti în ulei încins şi le stropeşti cu vin din când...Read more »
Salata de sfecla si ciuperci
13 October 2010Ingrediente: 3 kg bureţi fierţi 2 kg sfeclă roşie fiartăşi tocată fideluţe 1 kg morcov 1 kg ceapă tăiată 1 kg gogoşari Mod de preparare: Se face un baiţ din 300 ml de oţet, 500 ml de ulei, 1 l de apă, 500 g zahăr, 2 linguri de sare, după care se pun...
Read more »
Ciorbă de spanac cu lapte acru
Ingrediente: 2 kg spanac 500 ml lapte acru 1 borcan de smântână sare 1 lingură boia 1 lingură făină Mod de preparare: Cureţi spanacul, îl speli bine şi îl tai mărunt. într-o oală pui la fiert 1 l de apă cu laptele acru şi după 10 minute adaugi spanacul tăiat şi sare...Read more »
Ciorbă de salată cu zer
Intr-o oală de 4 l, pui la fiert 2 l zer de la caşul de oaie cu o ceapă întreagă curăţată, o linguriţă rasă sare şi laşi la fiert. Când ceapa este fiartă, o scoţi şi adaugi salata opărită în prealabil în apă cu puţină sare, apoi tăiată fâşii. Pui şi câteva bucăţele...Read more »
Prăjitură cu nucă de cocos – Jawziya
Ingrediente: 300 g de nucă de cocos 1/2 kg de zahăr 100 ml apă de roze 1/2 lămâie sau 1/2 linguriţă de sare de lămâie Mod de preparare: Pui la fiert zahărul şi apa de roze. După 10 minute adaugi restul ingredientelor şi laşi să fiarbă până ce conţinutul devine vâscos ca...
Read more »
Chiftele impăturite in orez (kubba)
Ingrediente: 1/2 kg carne de vită piper scorţişoară 1 kg orez 1 kg ceapă şofran sare 1/2 l ulei Mod de preparare: Laşi orezul în apă rece pentru 15 minute. într-o oală pui ulei, sare, şofran şi apoi orezul. Adaugi apă să fie de 5 cm deasupra orezului şi dai la foc...
Read more »
Sufleu de cartofi noi cu brânză
Ingrediente: 1/2 kg cartofi noi 4 ouă 250 ml smântână 250 g brânză de vaci 100 g unt 50 g făină 1 legătură mărar 2-3 fire leuştean sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi când sunt gata îi pasezi şi-i amesteci cu brânza de vaci fărâmiţată, făina,...
Read more »
Pui marinat în lapte bătut, cu garnitură de roşii înăbuşite
Ingrediente: 2 piepturi de pui 650 ml lapte bătut 8 linguri zeamă de lămâie 400 g roşii 3 linguri ulei sare piper zahăr Mod de preparare: Speli carnea, o dezosezi şi o tai felii. Amesteci 400 ml lapte bătut cu 3 linguri zeamă de lămâie şi laşi feliile de carne la marinat...
Read more »
Gogosari umpluti cu ciuperci
Ingrediente: 5 kg gogoşari 3 kg ciuperci 2 kg ceapă 100 g hrean 100 g morcov 300 g frunze de ţelină 1l oţet (9 grade) 3 l apă 200 ml ulei 200 g sare 1 căpăţână de usturoi zahăr piper foi de dafin Mod de preparare: Ciupercile, fierte cu apă, sare şi zeama...Read more »
Blat delica
Ingrediente: 6 ouă 100 g zahăr 200 g nuci măcinate 100 g unt 2 linguri de cacao 100 g făină 1 linguriţă de bicarbonat Mod de preparare: Se face un blat care se coace, apoi, când s-a răcit, se taie în două părţi, după care se umple cu cremă, după dorinţă. Blatul se...Read more »
Fasole verde cu carne de pui
Ingrediente: 1 kg fasole verde 1 kg carne de pui 1 ceapă potrivită 1 ardei gras roşu 1 lingură bulion 1 lingură făină sare verdeaţă Mod de preparare: Cureţi şi speli fasolea şi o înăbuşi pe foc mic într-o cratiţă cu ulei, puţină apă şi un praf de sare. Amesteci din când...Read more »
Ruladă cu carne tocată si legume
Ingrediente: 500 g carne tocată 2 cepe, 1 căţel de usturoi 3 morcovi 1 dovlecel 2 linguri ulei 100 g brânză de oaie 1 ou 6 linguri pesmet sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt. Cureţi morcovii şi dovlecelul, le treci prin răzătoarea mare, apoi le...Read more »
Salata de toamna
Ingrediente: 3 kg gogonele tăiate feliuţe 20 gogoşari tăiaţi fideluţe 10 ardei graşi tăiaţi fideluţe 1 kg ceapă tăiată peştişori 1 kg morcovi tăiaţi rondele 500 ml oţet 500 ml ulei 500 ml apă 500 g zahăr sare foi de dafin 1 ceaşcă de boabe de muştar piper Mod de preparare: Se pun...Read more »
Tocana de legume
Ingrediente: 1 kg ceapa 500 g morcovi 3 kg ardei kapia 1 telina 2 l suc de rosii sare piper zahar 2 kg vinete Mod de preparare: 1 kg de ceapă se taie peştişori şi se căleşte într-un litru de ulei; se adaugă 500 g morcovi tăiaţi rondele, gogoşari, 3 kg ardei kapia, o...Read more »
Mâncare de ardei copţi cu pui si smântână
Ingrediente: 1 piept de pui 5-6 ardei graşi roşii 300 g smântână 1 ceapă 1 lingură bulion 1 lingură făină sare 2 linguri unt Mod de preparare: Speli ardeii, îi ştergi cu un prosop curat şi îi coci pe o tablă pe aragaz. Cureţi în acest timp ceapa, o tai mărunt, o...
Read more »
Covrigei
Ingrediente: 250 g margarina 250 g smantana 250 g untura 150 g cascaval ras prin razatoarea mica 2 linguri Delikat 2 oua faina cat cuprinde Mod de preparare: Se amesteca ingredientele pana se obtine o coca potrivit de tare. Compozitia se lasa la rece cateva ore. Se ia cate putina coca si se modeleaza...Read more »
Foi rulada
Ingrediente: 5 ouă 5 linguri de zahăr 5 linguri de făină 2 linguri de ulei Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă, se adaugă gălbenuşurile, pe rând, apoi se pun făina şi uleiul, după care se coace la foc iute. Pe o tavă se pune hârtie şi apoi se toarnă compoziţia, se coace,...Read more »
Salata de gogosari
Ingrediente: 3 kg gogoşari 420 ml ulei 420 ml oţet 420 ml apă 420 g miere 420 g pastă de tomate foi de dafin piper sare enibahar boabe de muştar Mod de preparare: Se pun toate la fiert şi se face un sos, iar în acest sos adăugăm gogoşarii, pe rând, şi îi...Read more »
Tartine cu carne si ciuperci
Ingrediente compozitie: 500 g carne porc tocata 200 g ciuperci taiate felii subtiri 1/2 ceapa tocata marunt 1 catel usturoi pisat 1 lingura patrunjel sau marar sare piper Pentru aluat: 1 cana apa , 50 g unt ,1 ou , sare ,2 cani faina Ingrediente decorare:100 g masline, 7 rosii taiate feliute ,100 g...Read more »
Rulouri
Ingrediente: 300 g făină 150 g unt sau margarină 1 ou 1 linguriţă de oţet 2 linguri de lapte puţină sare Ingrediente crema fiartă:1 pahar de lapte, 50 g făină, 100 g unt gras, 4 gălbenuşuri, 100 g zahăr şi vanilie Ingrediente crema din albuşuri : 3 albuşuri, 150 g zahăr, 70 g...Read more »
Pui cu legume si costiţă afumată
Ingrediente: 4 copane de pui 100 g costiţă afumată 3 morcovi 1 ţelină 1 ardei roşu 1 ardei verde 2 cepe 2 roşii 3 linguri ulei 250 ml vin alb sec sare piper boia condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureţi toate legumele, apoi tai morcovii rondele, ţelina şi ardeii bucăţi,...Read more »
Rosii pane cu caşcaval si şuncă
Ingrediente: 4 roşii mari 4 felii şuncă 4 felii de caşcaval 2 ouă 200 g făină 200 g pesmet ulei pentru prăjit Mod de preparare: Speli roşiile, tai fiecare roşie în 4 felii rotunde. Cele două capete le laşi deoparte. Pui apoi între 2 felii de roşie o felie de caşcaval, una...Read more »
Blat pentru tarta cu zmeura
Ingrediente: 100 g unt 4 linguri de lapte 100 g zahăr 200 g făină 2 ouă 1 plic praf de copt 1 pacheţel de zahăr vanilat 1 borcan de zmeură Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul, se adaugă vanilia şi ouăle pe rând, apoi praful de copt amestecat cu făina şi...Read more »
Chec cu stafide si sos de lamaie
Ingrediente: 6 ouă 8 linguri de zahăr 11/2 cană de făină 1 pachet de margarină Bunica coajă de lămâie 100 g stafide înmuiate în coniac sare vanilie Mod de preparare: Pentru sos se pun zeama de la 2 lămâi, 4 linguri de zahăr, 100 g rom, 50 g stafide şi 50 g migdale...Read more »
Conopidă umplută cu branză si morcovi
Ingrediente: 1 conopidă 2 morcovi 250 g brânză de vaci 2 căţei de usturoi 2 linguri făină 1 linguriţă măghiran 2 linguri unt 1 legătură ceapă verde 2 ouă sare piper 3 linguri pesmet Mod de preparare: Speli conopida, o fierbi în apă cu sare pentru aproximativ 10 minute, apoi o laşi...
Read more »
Papricaş de pui cu clătite la cuptor
Ingrediente: 1 pui 4 cepe 300 ml lapte 4 linguri făină 2 ouă 400 g smântână boia piper sare ulei Mod de preparare: Speli puiul, îl porţionezi, tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei şi adaugi bucăţile de carne. Le laşi să se rumenească puţin, apoi stingi cu apă cât să acopere...Read more »
Ciorbă ardelenească de fasole verde
Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 1 ardei gras 1 os afumat 2 l apă 2-3 roşii 1 legătură verdeaţă 1 ceapă 2-3 căţei de usturoi 3-4 frunze de ţelină 100 g smântână sare 1 lingură făină ulei Mod de preparare: Cureţi fasolea, o tai bucăţi şi o fierbi în apă clocotită cu...Read more »
Vinete cu gogosari
Ingrediente: 3 kg vinete 2 kg gogoşari 500 g ceapă 500 ml ulei oţet după gust sare Mod de preparare: Se aleg vinetele frumoase, se spalăşi se taie felii rotunde de grosimea unui deget, se săreazăşi se lasă să stea timp de o oră, apoi se storc şi se prăjesc pe ambele părţi...Read more »
Chec cu mere, nuci, ghimbir si brandy
Ingrediente: 500 g mere curăţate şi tăiate în felii 1/2 de lămâie (suc şi coajă rasă) 4 linguri de brandy rom sau esenţă 50 g stafide 100 g nucă tăiată 1 vârf de cuţit de ghimbir sau scorţişoară 200 g unt 150 g zahăr 3 ouă 300 g făină 2 linguriţe de praf de...Read more »
Blat de tort
Ingrediente: 340 g zahăr 100 ml lapte 250 ml unt topit 50 g cacao 3 ouă 300 g făină 1/2de linguriţă de praf de copt 1 plic de zahăr vanilat Mod de preparare: În untul topit punem laptele, zahărul şi cacaoa; se dau la clocotit timp de două minute, apoi se lasă la...Read more »
Rulouri cu mere
Mod de preparare: Se face un aluat din 180 g făină, 2-3 linguri de smântână şi puţină sare. După aceea, se face al doilea aluat din 180 g făinăşi 120 g margarină. Se face primul aluat, se întinde un strat subţire din el şi se aşează al doilea aluat peste el. Se ruleazăşi se...Read more »
Salata de popinci si gogosari
Ingrediente: 4 kg gogoşari 3 kg popinci (ciuperci) 2 kg ceapă 100 g oţet 1 l de ulei Mod de preparare: Se taie totul peştişori, după care se pun pe rând într-o cratiţă cu 1 l de ulei. Se unduieşte timp de zece minute ceapa, după care se dă deoparte, apoi se pun...Read more »
Varza rosie cu bait de otet
Mod de preparare: Punem într-un vas 10 kg de varză roşie tocată fin ca pentru salată, peste ea turnăm un baiţ făcut dintr-un litru de oţet, 1 kg zahăr, 400 g sare, 50 g boabe de muştar, 4-5 foi de dafin şi o lingură de boabe de piper. Amestecăm cu o lingură până se...Read more »
Salată de legume fierte cu ciuperci si iaurt
Ingrediente: 200 g iaurt 3 morcovi 5 cartofi 1 conopidă 1 broccoli 100 g ciuperci 1 legătură usturoi verde ulei sare piper 1 legătură mărar Mod de preparare: Fierbi în apă cu sare morcovii, cartofii, conopida şi broccoli curăţate. Cureţi ciupercile şi le fierbi separat. Ta marunt usturoiul, îl amesteci cu iaurtul...Read more »
Tarta cu fructe
Ingrediente: 3 ouă 300 g zahăr 300 g smântână 300 g făină 1 praf de copt 1 pacheţel de vanilie Mod de preparare: Batem ouăle cu zahărul, adăugăm smântâna, vanilia, praful de copt şi făina. Tapetăm o tavă cu ulei şi făină, apoi punem compoziţia, peste care adăugăm 1 kg fructe fără...Read more »
Tarta cu mere
Ingrediente: 125 g margarină 125 g zahăr 3 ouă 200 g făină sare 1 praf de copt arome Mod de preparare: 2/3 din aluat se pune în tavă, apoi 750 g mere tăiate sub formă de semilune se aşează în cerc pe tot aluatul, după care, o treime din aluat şi trei linguri...Read more »
Cocktail Mara House cu carne pui si fructe
Ingrediente: 250 g carne pui fiarta 200 g grapefruit 120 g kiwi 120 g compot ananas 20 g salata verde 140 g maioneza 80 g rosii 10 g masline 150 g morcovi rasi sare piper patrunjel frunze Mod de preparare: Carnea de pui se taie julienne si se amesteca cu fructele taiate cubulete. Maioneza...Read more »
Clatite Picardia
Ingrediente: 12 clatite 150 g jambon 250 g ciuperci 150 g cascaval ras 400 g smantana 40 g unt sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile feliute si se calesc cu 15 g unt. Pe fiecare clatita se pune un strat subtire de smantana, ciuperci, jambon taiat fasiute si cascaval ras. Se...Read more »
Ciuperci cu sos vinaigrett de lamaie
Ingrediente: 12 ciuperci mari 100 ml ulei 25 g unt 1 leg. busuioc pentru ornat Pentru vinaigrette: 1/2 lamaie coaja rasa si sucul ,1 lingura otet ,1 lingera capere mici,1 catel usturoi tocat marunt,2 linguri ulei ,1 lingurita mustar ,1 lamaie taiata bucati Mod de preparare: Pentru vinegreta se amesteca toate ingredientele, dara bucatile...Read more »
Cum se prepara Cocktail Shaker (video)
Ingrediente: 50 ml tequila 75 ml pineapple juice 15 ml lemon juice Half tsp grenadine Some Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 cocktail glass Cum se prepara Cocktail Shaker
Read more »
Jambon rulat
Ingrediente: 10 clatite 200 g cascaval 10 felii jambon sare piper suc de rosii Mod de preparare: Se pune pe fiecare clatita cate o felie de jambon, se acopera cu cascaval ras, apoi se ruleaza. Se aseaza intr-un vas incasabil, se toarne sucul de rosii (sa le acopere), se pune sare si piper...Read more »
Pasta greceasca
Ingrediente: 250 g masline 250 g unt 250 g branza 50 g lamaie sare piper Mod de preparare: Se scot samburii maslinelor, apoi impreuna cu untul si branza se dau prin masina de tocat. Se potriveste gustul de sare, piper si lamaie si se freaca pana se obtine o pasta. Se aseaza pe un...Read more »
Cornulete cu carne
Ingrediente aluat: 500 g faina 200 g margarina 150 g smantana 10 g drojdie uscata / 1 lingura drajdie proaspata 1 lingura zahar 1/2 lingurita sare 50 ml lapte Ingrediente umplutura: 250 g carne vita + 250 g carne porc (tocata) ,2 cepe taiate fin,2 linguri ulei,2 oua,1/2 lingurita sare,1/2 lingurita piper,1 legatura...Read more »
Tarta cu ciocolata
Ingrediente: 150 g ciocolată menaj 3 linguri de cacao 1 cană de cafea lichidă 4 albuşuri 100 g zahăr 6 gălbenuşuri 200 ml de lapte 100 g zahăr 1 lingură de făină 1 plic vanilie Mod de preparare: 150 g ciocolată menaj, 3 linguri de cacao şi o cană de cafea lichidă se amestecă...Read more »
Cocktail cu piept de pui
Ingrediente sos: 3 linguri ketchup 2 linguri sos Worcestershire 2 linguri sus lamaie 1 lingurita mustar sare 150 ml smantana Ingrediente cacktail: 2 bucati piept de pui (creveti, jambon, sunca Praga) 1 avocado 50 g frunze salata verde praf boia felii de lamaie Mod de preparare: Se amesteca bine ingredientele pentru sos pana...Read more »
Chec marmorat
Ingrediente: 2 căni de apă 2 căni de zahăr 100 g cacao 250 g margarină 1 esenţă de rom sare 2 ouă 300 g făină 1 lingură de bicarbonate 2 linguri de zeamă de lămâie Mod de preparare: Apa, zahărul, cacaoa, margarina şi sarea se pun la fiert, apoi luăm o cană de...Read more »
Paine prajita cu legume si branza
Ingradiente: 1 lingura ulei de masline 1 catel usturoi zdrobit 1 ceapa mare rosie taiata sferturi 225 g ciuperci, taiate felii 175 g frunze spanac 4 felii groase de paine alba 125 g branza, maruntita Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare, se caleste ceapa si usturoiul...Read more »
Chifle cu seminte de marar
Ingrediente: 560 g coca pentru paine alba 3 linguri seminte de marar lapte pentru glazura Mod de preparare: Se incinge cuptorul foarte bine. Se pune coca intr-un castron larg si se agauga semintele de marar. Se framanta bine. Se imparte aluatul in 8 parti si se framanta fiecare timp de cateva minute. Se modeleaza...Read more »
Vegeta la borcan
Ingrediente: 1 kg morcovi 1 kg păstârnac 1 kg pătrunjel 1 kg gogoşari 1 kg conopidă 1 kg ardei kapia pătrunjel 2 legături ţelină 2 legături 600 g sare Mod de preparare: Se dau toate prin maşina de tocat şi se amestecă cu sare, apoi punem la borcane şi adăugăm puţin ulei deasupra....Read more »
Foi cu amoniac
Ingrediente: 5 linguri de zahăr 1 ou 5 linguri de ulei 5 linguri de lapte 10 linguri de făină 1 linguriţă de amoniac stins cu lapte mirodenii Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahăr timp de 15 minute, apoi se adaugă restul şi se face o singură foaie. Dacă doriţi mai multe,...Read more »
Foi pentru cremschnitt
Mod de preparare: Primul aluat se face din 6 linguri de apă, 2 ouă, o linguriţă de sare, 4 linguri de smântână, 4 linguri de ulei, 3 linguri de oţet şi făină cât cuprinde. După aceea se face al doilea aluat, din 500 g unt sau margarinăşi 150 g făină. Se face un aluat...Read more »
Chifle umplute cu branza
Ingrediente: 6 chifle 100 g unt 150 g branza 1 ou 1/2 pahar smantana 1 pahar lapte 1 lingurita marar tocat sare piper Mod de preparare: Se taie chiflele in jumate si se inmoaie in lapte. Se amesteca branza cu oul, sarea, piperul si mararul. Peste fiecare jumatate de chifla se intinde pasta de...Read more »
Foi de strudel umplute,glasate cu vin rosu
Ingrediente: 200 g paste fierte 500 g brânză de vaci 100 g stafide coajă de portocală 200 g zahăr 5 gălbenuşuri 1 lingură de scorţişoară 2 pachete de vanilie 5 albuşuri bătute spumă Mod de preparare: Se aşează între foi de ştrudel, stropite cu ulei, compoziţia din paste cu brânză, se dă la...Read more »
Barcute cu sunca
g maioneza 6 oua fierte tari 1 ceapa rasa 3 lingurite zacusca sare piper marar Mod de preparare: Se taie ouale pe lung, se scot galbenusurile si se amesteca cu 2 linguri maioneza, pana ce devine o pasta. Aceasta se amesteca cu ceapa, zacusca, mararul tocat, sarea si...Read more »
Ruladă din carne tocată în foi de varză dulce
Ingrediente: 8 foi de varză dulce 500 g carne tocată 1 ardei roşu 1 ardei verde 1 ceapă 2 căţei de usturoi 2 linguri smântână 100 g şunculiţă 1 felie pâine 4 ouă 2 morcovi 1 ţelină sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, ardeii şi usturoiul, le tai mărunt şi le...
Read more »
Placinta cu cascaval
Ingrediente aluat: 100 g faina 100 g faina integrala (sau de tara) 1 lingurita boia de ardei 125 ml apa 75 g unt taiat cuburi Ingrediente umplutura: 2 oua separate , 200 ml smantana grasa, 2 lingurite mustar, 175 g cascaval Dalia ras, 50 g cascaval taiat cuburi,1 lingurita cimbru uscat Mod de preparare:...Read more »
Paine prajita cu legume si sunca de Praga
Ingrediente: 2 ardei grasi (unul rosu, unul galben) 2 dovlecei taiati felii 4 linguri ulei 1 paine 2 catei usturoi 50 g sunca Praga taiata fasii Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se pune in tava de la aragaz ardeii taiati fasiute si dovleceii. Se pun 2 linguri de ulei, se asezoneaza si se...Read more »
Pasta picanta cu branza de vaci
Ingrediente: 100 g branza de vaci 30 ml lapte 50 g margarina usturoi pisat sare piper Mod de preparare: Se amesteca branza cu laptele si se lasa sa stea cateva minute. Se adauga usturoiul pisat, apoi se freaca totul cu margarina. Se asezoneaza. Pofta buna!Read more »
Turte cu sunca si salvie
Ingrediente: 700 g cartofi fierti, zdrobiti si raciti 1 ceapa mica rasa 150 g sunca taiata cubulete 2 leg. salvie, tocate 2 oua batute 130 g pesmet 4 linguri parmezan ras 2 linguri faina 4 linguri ulei Mod de preparare: Se amesteca cartofii, ceapa, sunca, salvia, 2 linguri de ou batut si se...Read more »
Blaturi cu miere
Ingrediente: 200 g zahăr 1 ou 2 linguri de miere 1 linguriţă de bicarbonat 50 g unt 4 linguri de lapte 450 g făină Mod de preparare: Se fierb timp de 5 minute se dă compoziţia la o parte, apoi adăugăm făina se frământă, după care se coc patru foi. Se pot umple...Read more »
Macaroane cu soia si branză topită
Ingrediente: 300 g macaroane 1 ceapă 1 pungă granule soia 1 tub de brânză topită cu gust de şuncă 1 lingură făină sare piper 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Pui la fiert în apă cu sare toată soia şi după ce a fiert laşi granulele să se scurgă bine. Fierbi şi...
Read more »
Mic dejun gratinat
Ingrediente: 900 g cartofi 3 linguri ulei 3 cepe taiate felii subtiri 2 catei usturoi pisati 200 g felii bacon, taiat mare 100 g branza rasa 4 rosii taiate felii 3 linguri patrunjel tocat Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul. Se fierb cartofii timp de cca. 8 minute. Se lasa sa se raceasca, apoi...Read more »
Tarta cu cascaval si nuci
Ingrediente: 75 g unt 2 cepe mari, taiate subtiri 75 g nuci, taiate bucatele 150 g cascaval 1 mar mare taiatin felii subtiri 12 foi de placinta 3 oua batute 100 ml frisca nebatuta cu 29-30% grasime Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se topeste intr-o cratita o treime din unt, se adauga...Read more »
Tort bezea
Ingrediente: 10 ouă 1 kg zahăr 450 g miez nucă 2 linguri de făină 400 g unt 100 g cacao 100 g coniac sau rom 2 pacheţele de vanilie coaja de la o lămâie esenţă de migdale Mod de preparare: Blatul se bat spumă cele 10 albuşuri cu 500 g zahăr, apoi se...Read more »
Tort buturuga
Ingrediente: 7 oua 5 linguri de zahăr 100 g nucă măcinată 2 linguri de pesmet 200 g zahăr 2 linguri de cacao 3 linguri de lapte Mod de preparare: Blatul se bat spumă 5 albuşuri cu 5 linguri de zahăr, apoi se adaugă gălbenuşurile, 100 g nucă măcinatăşi 2 linguri de pesmet....Read more »
Bhaja cu conopida si broccoli
Ingrediente: 50 g faina 1/2 lingurita turmeric 1/2 lingurita chinmen macinat 1/2 lingurita garam masala 150 ml apa 450 g conopida brocolli taiate in buchetele mici ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina cu condimentele si cu putina sare. Se adauga apa si se amesteca pana devine un aluat omogen. Se pun...Read more »
Macrou cu mujdei de usturoi si roşii coapte
Ingrediente: 1 kg macrou congelat 1 căpăţână de usturoi 1 kg roşii ulei sare Mod de preparare: Decongelezi peştele, îl cureţi, îl speli, îl sărezi şi îl prăjeşti în ulei încins. Pui pe o tavă pui o folie de aluminiu, presari sare şi coci roşiile. Când sunt gata, le cureţi de pieliţe...Read more »
Chiftelute cu orez
Ingrediente: 225 g orez 350 g spanac proaspat, taiat 2 linguri ulei 8 cepe verzi, taiate 2 linguri patrunjel, tocat 1/4 lingurita nucsoara 1ou batut 225 g cascaval 175 g pesmet alb Mod de preparare: Se fierbe orezul, spanacul se prajeste ceapa 1 minut si se amesteca impreuna cu orezul si spanacul intr-un castron....Read more »
Vinete si dovlecei pane
Ingrediente : 125 g faina 1/2 lingurita sare 1 ou mare 200 ml bere 2 linguri sos Tabasco 225 g dovlecei, taiati fasii 225 g vinete, taiate fasii ulei pentru prajit Mod de preparare: Se amesteca faina si sarea, se adauga galbenusul de ou, berea si sosul Tabasco. Se amesteca pana devine o...Read more »
Paine cu salvie si ceapa
Ingrediente: 50 g unt/margarina 1 ceapa taiata marunt 225 g faina obisnuita 225 g faina integrala 1/2 lingurita drojdie bere uscata si un praf sare 300 ml lapte cald 2 linguri frunze salvie proaspete faina pentru tapetat 1 lingura sare grunjoasa Mod de preparare: Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga ceapa,...Read more »
Tiramisu-Tort fara cuptor
Mod de preparare: Pe un pat de 200 g biscuiţi măcinaţi, amestecaţi cu 200 g zahăr pudră, 150 g unt topit, 1 fiolă esenţă de rom, 1 lingură de cacao, se pune o cremă făcută din: 600 g brânză dulce de vaci, pasatăşi amestecată cu 300 g frişcă bătutăşi gălbenuş frecat spumă cu zahăr...Read more »
Prăjitură cu foi de cocos, cireşe şi glazură de ciocolată
Ingrediente foi: 5 albuşuri 150 g zahăr 150 g nucă de cocos 3 linguri făină 1 linguriţă praf de copt Ingrediente cremă: 1 plic budincă, de vanilie 250 ml lapte 250 gzahăr 5 gălbenuşuri 2 plicuri zahăr vanilat 500 g cireşe 200 g margarină 100 g ciocolată 1 lingură de ulei pentru glazură...
Read more »
Chiftelute de cartofi si napi
Ingrediente: 450 g cartofi curatati si taiati cubulete 450 g napi curatati si taiati cubulete 25 g unt 2 oua batute 4 linguri rozmarin tocat 3 linguri ulei Mod de preparare: Se pun legumele intr-o cratita in care clocoteste apa cu sare. Se acopera bine si se lasa pe foc 12-15 minute. Se...Read more »
Platou cu cascaval si rosii
Ingrediente: 1 vanata mare, taiata felii 1 lingura sare 8 linguri ulei 4 rosii taiate felii 225 g cascaval (branza telemea), taiat felii 1 salata 1 andiva 12 masline negre 3 linguri otet Mod de preparare: Se pun feliile de vinete intr-o strecuratoare si se presara sare. Se lasa la scurs, se spala cu...Read more »
Desert cu cireşe
Ingrediente: 400 g cireşe bine coapte 100 g zahăr 4 linguri făină 2 ouă + 2 gălbenuşuri 500 ml lapte 20 g unt 2 linguri smântână 1 praf sare. Mod de preparare: Speli cireşele, le scoţi sâmburii şi le presari cu 3 linguri de zahăr. Separat, amesteci ouăle cu gălbenuşurile, 1 adaugi...Read more »
Salata de avocado
Ingrediente: 2 buc avocado 1 rosie 1 salata mica sare piper 100 gr fasole 100 gr branza smantana 2 oua fierte tari 1 castravete 1 muratura 2 lingurite suc de lamaie 2 lingurite nuci condimente Mod de preparare: Se spala salata si se lasa in frigider, intr-un vas cu capac. Se spala castravetele, se...Read more »
Căpşune gratinate
Ingrediente: 600 g căpşune 1 lingură margarina 1 lingură zahăr 1 plic zahăr vanilat 125 ml frişca 4 gălbenuşuri zahăr pudră Mod de preparare: Cureţi căpşunele, le speli, le laşi să se scurgă, apoi le tai în jumătăţi şi le aşezi într-un vas termorezistent, ca ţiglele pe casă. Dai apoi pe...
Read more »
Churros de Pescado
Ingrediente: 3 bucati file de peste 2 catei usturoi pisati 2 lingurite patrunjel tocat 1/2 sticla bere 1 ceasca faina 1 lingurita praf de copt 1 lingurita sofran sare ulei pentru prajit Mod de preparare: Intr-un vas mare se amesteca usturoiul, patrunjelul, berea, faina, praful de copt, sofranul si sarea pina se omogenizeaza. Se...Read more »
Tort cu branza de vaci
Ingrediente: 1 kg brânză 200 g smântână 350 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 200 g stafide stropite cu rom Mod de preparare: Se amestecă bine toate la un loc şi se lasă să stea timp de 20 de minute. După aceea, punem 200 ml de suc de fructe şi 30 g gelatină...Read more »
Cartofi cu ciuperci si sos de smantana
Ingrediente: 1,5 kg cartofi 250 g ciuperci 150 g unt 250 g smantana 200 ml lapte sare piper Mod de preparare: Cartofii se taie in felii si se calesc in unt. Se fierbe laptece cu smantana. Se asezoneaza si se lasa la fiert 10 minute la foc mic. In sos se adauga cartofii...Read more »
Tort cu gem si fructe
Ingrediente: 7 ouă 300 g de zahăr 1 cană de făină 400 g gem 2 portocale 2 banane 2 mandarine 20 g gelatină 300 g frişcă sare coajă de portocale Mod de preparare: Se freacă gălbenuşurile cu zahărul spumă, se adaugă mirodeniile, făina şi albuşurile bătute spumă, apoi se coace la foc potrivit....Read more »
Dulceata de vinete cu nuci
Ingrediente: 1 kg vinete mici (de marimea unui ou) 100 gr de miez de nuca sucul de la o lamiie 800 g de zahar 500 g miere 1 baton de vanilie 1 lingurita piper ghimbir nucsoara Mod de preparare: Se curata frunzulitele verzi din jurul cozii (codita se pastreaza). Se face o taietura...Read more »
Farfale de pastarnac
Ingrediente: 450 g pastarnac taiat felii 1 lingura iaurt 25 g unt 1 ou batut 125 g pesmet 1+1/2 lingurita curry ulei pentru prajit Mod de preparare: Se fierbepastarnacul in apa clocotita cu putina sare timp de 15 minute. Se scurge si se zdrobeste. Se adauga restul ingredientelor. Se da la frigider pana sa...Read more »
Caracatita cu sos si macaroane scurte
Ingrediente: 1 ceapa mare sau doua mai mic suc de rosii 1 pahar de vin alb putin usturoi piper 1caracatita sare Mod de preparare: In primul rind se pune la fiert caracatita intr-o oala fara nici un pic de apa. Caracatita are mult lichid care se lasa cu fierberea. Nu se pune nici sare,...Read more »
Salata cu tofu
Ingrediente: 100 g tofu 1 salata verde 1 rosie 1 castravete Mod de preparare: Se prepara ca o salata obijnuita (salata rosii si castravete), se adauga ulei si otet (sau lamaie pentru mai multa aroma) iar deasupra cand salata este gata se pune tofu taiat cubulete. Pofta buna!Read more »
Tort cu banane
Ingrediente: 1 blat de tort 5 banane 1 plic gelatină 100 ml vin 150 ml suc de mere 5 linguri zahăr 4 foi de gelatină 650 ml frişcă 100 g ciocolată 24 beţişoare de napolitane 1/2 întăritor de frişcă Mod de preparare: Blatul se înveleşte cu un inel de tort sau cu un...Read more »
Cartofi umpluti cu carne
Ingrediente: 8 cartofi mari 30 g unt 1 ceapa 3 linguri ulei 1 legatura patrunjel sere piper 100 g miez de paine 1 ou 200 ml supa de carne 1 lingura faina Mod de preparare: Se caleste ceapa, se adauga carnea tocata si patrunjelul si se mai lasa la foc mic inca 5...Read more »
Vinete Bruschetta
Ingrediente: 4 felii paine, de 1,5 cm grosime 1 catel usturoi 10-12 linguri ulei 1 vanata micuta taiata felii de 1cm 150 g Mozarella taiata felii, apoi feliile taiate in 2 4 rosii taiate felii frunze de patrunjel Mod de preparare: Se incinge cuptorul, se projeste painea pana ce devine crocanta. Se fraca...Read more »
Tort cu ciocolata I
Ingrediente blat: 9 ouă 3 linguri făină 8 linguri apă 400 g zahăr 400 g unt 100 g cacao Ingrediente crema: 250 g unt, 175 g miere, 250 g nuci pisate fin, 1 pacheţel de zahăr vanilat, 6 ouă Mod de preparare: Se dau la fiert apa, zahărul, untul şi cacaoa, apoi se...Read more »
Tort cu ananas si frisca
Ingrediente: 3 ouă 200 g zahăr 250 ml lapte vanilie rom fructe din dulceaţă 40 g gelatină 800 g frişcă 1 foaie din pandişpan 1 cutie compot de ananas 150 g sirop dulceaţă 1 lingură de amidon Mod de preparare: Se pune foaia de pandişpan pe o tavă, apoi se înveleşte cu o...Read more »
Cartofi cu crema de ciuperci la cuptor
Ingrediente: 900 g cartofi curatati si taiati in doua 225 g costita taiata in bucati mici 3 ardei grasi taiati in rondele 295 ml crema de ciuperci (Knorr) 150 ml lapte Mod de preparare: Se incinge cuptorul. Se fierb cartofii in apa cu sare, timp de 8 minute. Se lasa la racit apoi se...Read more »
Tarta cu branza si ceapa
Ingrediente aluat: 250 g faina 150 g margarina 2-3 linguri apa rece sare Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 2 cepe mari taiate fin,3 oua batute ,150 ml lapte ,250 g branza rasa sare, piper Mod de preparare: Se pun faina si sarea intr-un castron, se adauga margarina si se amesteca pana ce seamana cu niste...Read more »
Sandvis asezonat cu ou
Ingrediente: 8 felii paine 8 felii cascaval 4 linguri ketchup 4 felii sunca / carne vita conserva 2 oua batute 1 lingura lapte sare piper 2 linguri ulei cartraveti felii rosii cuburi Mod de preparare: Se pune cate o felie de cascaval pe 4 felii de paine. Deasupra se unge cu ketchup si...Read more »
Ciuperci in sos de marar
Ingrediente: 500 g ciuperci 2 linguri ulei 1 legatura marar 2 linguri faina sare piper Mod de preparare: Se taie ciupercile marunt. Se pun in tigaie cu uleiul, se acopera si se lasa la foc mic pana se inmoaie. Se pune o legatura de marar si se mai lasa pe foc. Se amesteca...Read more »