vineri, 28 septembrie 2012

Retete simple #54


Retete simple:

Peste sicilian

  Ingrediente: 4 fileuri de peste ~ 200 g (cod, merluciu) zeama de la o lamaie sare piper 3 linguri ulei de masline Ingrediente sos:150 g telina (tulpini), 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 2 linguri ulei de masline, 500 g rosii decojite taiate bucatele, 100 g masline negre, 2...
Read more »

Prajitura cu crema de cocos

Ingrediente: un pachet foi piscot cu cacao Ingrediente crema:670 ml lapte ,70 g amidon de porumb , 2,5 linguri de zahăr , 70 g ciocolată albă ,170 g unt la temperatura camerei 100 g zahăr pudră , 5-6 linguri de nuca de cocos. Mod de preparare: Daca nu aveti puteti fierbe laptele cu cca...
Read more »

Pui cu masline

  Ingrediente: 1 pui maricel (circa 1,3 kg) sare piper 250 g ciuperci 750 g cartofi mai marunti 1 kg rosii carnoase 125 g costita afumata 150 g masline verzi 3 linguri coniac sau rachiu   Mod de preparare: Se spala puiul, se zvanta, se freaca cu sare si piper si se leaga aripile.Ciupercile...
Read more »

Paste cu vinete

  Ingrediente : 2 vinete 1/2 l ulei de masline 1,25 kg rosii carnoase 350 g penne (macaroane scurte) sare 2 catei de usturoi piper 1 varf de cutit zahar 150 g Mozzarella 1 legatura busuioc verde Mod de preparare: Se curata vinetele, se spala si se taie bucati. Apoi se incinge uleiul (2...
Read more »

Salata rece de macaroane

  Ingrediente: 200 g macaroane scurte 1 vanata 2 rosii 6 linguri ulei de masline 2 linguri de sare grunjoasa 1 catel de usturoi 1 lingurita de seminte de pin 6 linguri de cascaval ras 30 g unt 4 fire de cimbru sare piper Mod de preparare: Spalati vanata si taiati-o in felii de...
Read more »

Chec moale cu legume

Chec moale cu legume
  Ingrediente: 2 dovlecei 2 morcovi 1 ardei rosu 150 g fasole verde 4 oua 100 g branza topita 150 g faina + inca 2 linguri 50 ml lapte  50 ml smantana 1 pachetel de drojdie 120 g unt + inca 20 g 1 varf de cutit de nucsoara rasa sare piper Mod de...
Read more »

Salata egipteana

  Ingrediente: 4 castraveti 1/2 lingurita usturoi pisat sau taiat foarte fin 1 ceasca iaurt 1 lingurita marar verde tocat marunt 3 ridichi taiate marunt Mod de preparare: Curatati castravetii. Amestecati usturoiul, iaurtul si mararul, apoi adaugati castravetii taiati fin si ridichile. Amestecati bine. Cel mai simplu ar fi ca ridichile si castravetii sa...
Read more »

Ardei capia umpluti cu sardele

  Ingrediente: 4 ardei capia rosii 500 g fileuri de sardele 4 catei de usturoi 70 g unt 60 g faina 600 ml lapte 2 fire de cimbru 2 foi de dafin 3 linguri de untdelemn  3 linguri de otet aromat 1 fir de patrunjel sare piper Mod de preparare: Puneti sardelele sa se...
Read more »

Prajitura cu branza de vaci

  Ingrediente aluat: 250 g unt moale 125 g zahar 2 plicuri zahar vanilat coaja rasa de la o lamaie 1 galbenus 375 g faina 50 g migdale taiate marunt 2 lingurite rase praf de copt Ingrediente umplutura :200 g unt moale, 200 g zahar, 1 kg branza de vaci (20% grasime), 4 oua,...
Read more »

Omleta cu jumari

  Ingrediente: 6 oua 200 g jumari de porc 2 cepe mici 1 legatura de patrunjel verde 2 linguri de untura sare piper Mod de preparare: Spargeti ouale intr-un castron, sarati-le, piperati-le, bateti-le bine cu furculita, impreuna cu jumatate din patrunjelul verde tocat. Curatati si tocati ceapa. Puneti-o sa se caleasca intr-o lingura de...
Read more »

Dublin Coddle

  Ingrediente : 8 carnati grosi de porc 4 felii de sunca grasa 30 g ulei 2 cepe mari tocate 2 catei de usturoi presati 4 cartofi potriviti 1/4 lingurita salvie uscata piper macinat sare 3/4 ceasca zeama concentrata de carne 2 linguri patrunjel verde tocat Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C....
Read more »

Prajitura cu afine

Ingrediente: 220 g biscuiti graham 100g unt 6 lg lapte 400 g crema de branza 90 g zahar pudra 250 ml frisca batuta esenta de vanilie Ingrediente topping: 350 g afine ,6 linguri de zahar,2-3 lg de zeama de lamaie   Mod de preparare: Maruntim biscuitii si ii amestecam cu cele 6 linguri de...
Read more »

Ciuperci umplute cu branza de vaca

  Ingrediente: 1 kg ciuperci 3 linguri de ulei 1 cana de branza de vaca 1 lingura marar tocat 2 oua sare   Mod de preparare: Palariile ciupercilor, spalate si scurse, se pun intr-o cratita cu putin ulei pana se mai inmoaie. Picioarele ciupercilor se toaca, se inabusa in ulei, se lasa sa se...
Read more »

Mancare de ardei gras

  Ingrediente: 5-6 ardei grasi (capia) 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 4-6 rosii bine coapte 1 lingura ulei de floarea-soarelui  2-3 fire de busuioc 1 lingurita sare Mod de preparare: Se caleste ceapa, se toarna cateva linguri de apa si se lasa sa fiarba acoperit. Coaceti ardeii si curatati-i de pielita si de...
Read more »

Tocanita de vacuta cu bere

  Ingrediente: 1 kg carne de vita 2-3 linguri ulei 2 cepe mari tocate 2 catei de usturoi presaţi 1/4 ceasca faina 1ceasca zeama concentrata din carne de vita 1ceasca bere 2 morcovi mari taiati felii 2 foi de dafin 1crenguta cimbru piper macinat sare Mod de preparare: Se curata carnea si se taie...
Read more »

Ptajitura Hawaii

  Ingrediente: 1 conserva mare de cocktail de fructe (ananas, pere, mere, struguri, cirese..) 150 g unt 150 g zahar un praf de sare 2 oua 250 g faina 25 g nuca de cocos 2 lingurite praf de copt 4 linguri suc de lamaie 200 g zahar pudra Mod de preparare: Turnam continutul conservei...
Read more »

Colcannon

  Ingrediente : 4 cartofi potriviti 300 g varza alba taiata fidea 60 g unt 1/2 ceasca ceapa verde tocata 2/3 ceasca lapte cald piper macinat 1 lingura patrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, se taie in patru si se fierb 15 minute pana ce se-nmoaie. Se scurg...
Read more »

Cataif

  Ingrediente: 400 g fidea foarte subtire 300 g zahar 500 ml apa 50 g unt 400 g frisca esenta de vanilie   Mod de preparare: Ungem o tava cu unt topit (eu am facut in tava de la aragaz), apoi asezam fideaua in strat subtire pe toata suprafata tavii. Dam la cuptorul preincalzit,...
Read more »

Supa de iaurt

  Ingrediente: 1 borcan mare de iaurt 3 dovlecei tineri si proaspeti 3 lingurite ulei de soia 3 lingurite zeama de lamaie 1/2 lingurita marar 1 catel de usturoi tocat 1/2 seminte de marar 1 lingurita menta verde 1 lingurita coaja rasa de lamaie Mod de preparare: Puneti ingredientele in vasul mixerului si transformati-le...
Read more »

File de peste cu condimente

Ingrediente: 4 fileuri de peste alb (de 150 g fiecare) 3 catei de usturoi 2 albusuri 3 linguri faina 2 linguri otet de mere 4 linguri ulei 1 lingura seminte de coriandru 1/2 lingurita chimen macinat 1 varf de cutit praf de chili sare piper Ingrediente garnitura: 500 g broccoli sau conopida, 1 lamaie...
Read more »

Supa de vara

Ingrediente: 500 g morcovi 1 gulie 500 g cartofi 1 fir de praz 2 linguri de ulei 1 litru de apa fiarta cu delikat sare piper 2 cabanosi o legatura de patrunjel Mod de preparare: Legumele se curata, se spala si se toaca marunt. Se calesc in ulei fierbinte. Se adauga apa fiarta cu...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Jubilee (video)

Cum se prepara Cocktail Jubilee (video)
  Ingrediente: 25 ml tequila 25 ml gin 25 ml blue curacao 25 ml lemon juice 1 tsp caster sugar Sparkling water Ice cubes 1 maraschino cherry 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 highball...
Read more »

Cannelloni cu umplutura de dovlecei

Ingrediente: 600 g dovlecei 1 ceapa 1 catel de usturoi 2 linguri untdelemn de masline sare piper 250 g branza de burduf 2 linguri patrunjel verde tocat 80 g cascaval ras 250 ml sos alb (1-2 linguri de faina prajita in unt si stinsa cu lapte) 16 rulouri de cannelloni. Mod de preparare:  Se...
Read more »

Cartofi cu branza de vaci

Ingrediente: 500 g branza de vaci 1/8 l zer cateva picaturi de sos Worcester 1 ceapa sare 1 legatura ridichi piper macinat 1 varf de cutit piper de Cayenne 1 lingurita miere 1 legatura codite de ceapa verde 1,2 kg cartofi fierti Mod de preparare: Se pun intr-un castron zerul, branza de vaci si...
Read more »

Supa de patrunjel

Ingrediente : 3 radacini de patrunjel (circa 375 g) 2 cepe 130 g unt 1 l zeama de legume 1/2 l frisca nebatuta (sau smantana subtire) sare piper proaspat macinat nucsoara 2 legaturi patrunjel verde eventual putina faina + putin unt pentru legatul supei, frunzulite de patrunjel pentru garnisit Mod de preparare: Se curata...
Read more »

Muşchi de porc cu mango

Muşchi de porc cu mango
  Ingrediente: 800 g muşchi de porc 6 ştiuleţi de porumb mic două gulii doi morcovi 450 g broccoli doi ardei graşi o ceapă două fructe de mango 100 g măsline negre 150 ml vin alb demidulce sare piper ulei de măsline pătrunjel o lămâie   Mod de preparare: Muşchiul de porc se spală,...
Read more »

Salată cu şniţel de pui

Salată cu şniţel de pui
  Ingrediente: un borcan de salată de ciuperci 250 g roşii cherry doi ardei graşi roşii 4 car­tofi doi castraveţi verzi un ou 4 linguri de făină două piepturi de pui miere sos de soia o lingură de oţet balsamic ulei sare piper pătrunjel salată verde   Mod de preparare: Piepturile de pui se...
Read more »

Plăcintă cu peşte şi cuşcuş

Plăcintă cu peşte şi cuşcuş
  Ingrediente: 500 g făină 100 ml apă 100 ml lapte dulce 250 g cuşcuş doi ardei graşi o vânătă 500 g fileuri de peşte o conservă fasole neagră boabe smântână 15 g drojdie 3 ouă ulei de măsline sare piper pătrunjel salată verde legume de sezon   Mod de preparare: Vinetele şi ardeii...
Read more »

Sardine cu legume şi lămâie

Sardine cu legume şi lămâie
  Ingrediente: un kilogram de sardine 4 roşii doi dovlecei doi cartofi 450 g fasole verde doi ardei capia 50 g măsline feliate o legătură de ceapă verde o lămâie doi căţei de usturoi pătrunjel verde sare piper ulei de măsline legume de sezon   Mod de preparare: Fasolea şi cartofii se curăţă, se...
Read more »

Paine cu branza coapta si rosii

Ingrediente : 1 paine pentru sandviciuri (bagheta sau paine neagra patrata) 5 linguri ketchup 500 g rosii 400 g branza telemea sare piper 1 legatura de patrunjel 2 catei de usturoi 4 linguri untdelemn Mod de preparare: Se taie painea felii egale si se ung cu ketchup.Se spala rosiile, se taie felii. Se taie...
Read more »

Budinca de dovlecei pane

Ingrediente: 3-4 dovlecei tineri 2 oua putina faina ulei pentru prajit cascaval sau branza rasa smantana patrunjel verde   Mod de preparare: Se curata dovleceii de coaja, se taie felii circa o jumatate de centimetru, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda. Se tamponeaza cu un servet, se dau prin faina si...
Read more »

Cuscus cu sos caramel

Cuscus cu sos caramel
  Ingrediente: 300 g cuşcuş un ardei capia o ceapă doi căţei de usturoi 400 g ciuperci 5 linguri de ulei de măsline 100 g zahăr tos o lingură de pastă de tomate o lin­guriţă de amidon sucul de la o lămâie sare piper pătrunjel fasole albă păstăi   Mod de preparare: Ciupercile se...
Read more »

Dovlecei cu negru de sepie

Dovlecei cu negru de sepie
  Ingrediente: un pachet orez cu negru de sepie şi calamari un ardei gras roşu un ardei gras galben o legătură ceapă verde 4 dovlecei un morcov un sfert de ţelină un căţel de usturoi 4 linguri ulei de măsline sare piper lămâie rozmarin   Mod de preparare: Morcovul şi ţelina se curăţă de...
Read more »

Supa cu broccoli si cascaval

Ingrediente : 500 g broccoli 2 cepe 1-2 linguri unt 3/4 l zeama concentrata de legume 200 g cascaval sare piper macinat 1 varf de cutit piper de Cayenne 1 varf de cutit nucsoara 1/2 pahar smantana 2-3 linguri ulei de masline 2 felii de paine 1 legatura codite de ceapa verde Mod de...
Read more »

Rondele de vinete cu ton

Rondele de vinete cu ton
  Ingrediente: două vinete, două cutii cu ton în ulei 3 roşii două cepe, 300 g caşcaval sare piper pătrunjel ulei de măsline anşoa   Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie în felii subţiri şi se condi­mentează. Se aşază pe un tocător de plastic, se pune un alt tocător deasupra şi se...
Read more »

Prăjitură cu mentă

Prăjitură cu mentă
  Ingrediente: 250 g unt 370 g făină praf de copt 300 g zahăr tos 650 ml lapte dulce două pliculeţe zahăr vanilinat 4 ouă sare topping de zmeură 25 g caise confiate 6 bomboane cu caramel două fire de mentă decor de ciocolată   Mod de preparare: Bomboanele se pun la topit într-o...
Read more »

Roşii umplute cu spanac

Roşii umplute cu spanac
  Ingrediente: 8 roşii 300 g brânză telemea un kg spanac două ouă o ţelină un morcov sare piper mărar ulei de măsline o legătură de ceapă 3 fire de usturoi verde cartofi   Mod de preparare: Se scot miezurile roşiilor şi se presară sare. Roşiile se pun pe un grătar cu tăietura în...
Read more »

Placintele de cartofi cu susan

Ingrediente : 500 g cartofi 2 oua 50 g faina 200 ml ulei 40 g unt 3 prize nucsoara rasa sare piper   Ingrediente pane: 2 albusuri, 50 g gris fin, 50 g faina, 2 linguri seminte de susan, sare, piper. Ingrediente sos: 1 lingurita busuioc verde tocat, 1 cutie mica rosii decojite taiate...
Read more »

Clafoutis cu cirese

Ingrediente: 500 g cirese coapte  4 oua 125 g zahar pudra 1 varf de cutit sare 80 g faina 250 ml lapte 1 plic zahar vanilat 60 g unt + 20 g pentru uns forma   Mod de preparare: Spalati ciresele, rupeti-le coditele, fara sa scoateti samburii si lasati-le sa se zvante intr-un servet...
Read more »

Desert cu eugenii

  Ingrediente: 9 eugenii 200 ml lapte 4-5 linguri de nuci pisate 200-300 ml frisca Mod de preparare: Inmuiem fiecare eugenie in lapte, pe ambele parti pana biscuitul se inmoaie bine. Acoperim toata baza tavii cu eugeniile insiropate. Punem un strat de frisca apoi preasaram nucile pisate. Repetam cu un strat de eugenii inmuiate...
Read more »

Macaroane, carne tocata si rosii

Ingrediente : 250 g macaroane lungi sare o cutie rosii decojite (800 g) 2 cepe 1 catel de usturoi 6 linguri ulei de masline 500 g carne tocata (de vita sau de miel) piper 2 linguri bulion o lingurita maghiran uscat 1/2 lingurita scortisoara 6 linguri pesmet 1 ou   Ingrediente sos: 40 g...
Read more »

Mancarica de pui cu mirodenii

Ingrediente: 600 g cartofi 600 g morcovi o ceapa 500 g piept de pui 2 linguri ulei sare piper o lingurita curry 1/2 lingurita scortisoara o lingurita ierburi aromate 400 ml zeama concentrata de pui 1/2 legatura menta 300 g iaurt slab dietetic Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si...
Read more »

Coconut Ice

  Ingrediente: 340 gr nuca de cocos 340 zahar pudra 1 cutie lapte condensat(400ml) 2-3 picaturi colorant rosu   Mod de preparare: Intr-un bol turnam laptele condensat, zaharul peste el si amestecam bine pana se omogenizeaza. Daca aveti lapte condensat neindulcit, folositi cantitatea indicata de zahar. Adaugam nuca de cocos si amestecam, asigurandu-ne ca...
Read more »

Prajitura miracol

  Ingrediente: 100g unt topit (eu va recomand 80g) 125g biscuiti digestivi macinati 175g fulgi de ciocolata (ciocolata maruntita) 75g fulgi de nuca de cocos 125g miez de nuca tocata marunt 400ml lapte condensat indulcit   Mod de preparare: Se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu dimensiuni mici (a mea are 25cm...
Read more »

Prajitura cu banane

Ingrediente: 200 g unt 1/2 cana zahar 1/4 cana miere 2 oua usor batute 1 cana de banane zdrobite 2 cani de faina amestecata un praf de copt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C. Se unge o forma dreptunghiulara adanca (21x14x7 cm) cu unt topit sau untdelemn, se acopera fundul si peretii...
Read more »

Cartofi cu branza

Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 6 cepe 20 g unt topit sare piper o lingurita chimen o legatura patrunjel verde 1 catel de usturoi 250 g branza topita sau cascaval moale   Mod de preparare: Se incinge cuptorul inclusiv tava pentru friptura la 200C. Se spala cartofii, se curata si se taie felii groase....
Read more »

Tarta Tatin cu coaja de portocala

Ingrediente : 250 g aluat de placinta (foetaj) 1,5 kg mere cu miezul tare  1 portocala 200 g zahar 130 g unt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 150C. Cu un cutit ascutit se curata portocala, iar coaja (cat mai subtire) se taie bastonase. Intr-o cratita se pune zaharul sa se topeasca cu...
Read more »

Creme a la creme

  Ingrediente blat:  9 oua 9 linguri de zahar 1 si 1/2 plic creme ole cu gust de ciocolata ( 126 g) Ingrediente crema: 400 ml smantana dulce 400 ml lapte rece 2 plicuri creme ole de vanilie Ingrediente glazura:3 linguri apa,3 linguri zahar,150 gr ciocolata cu lapte,150 gr unt gras sau margarina pentru...
Read more »

Pui cu ardei gras si masline

Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg taiat bucati 125 g slaninuta afumata (taiata fasii) 4 rosii 2 ardei grasi 2 cepe 4 catei de usturoi o jumatate de lamaie 80 g masline verzi 80 g masline negre o frunza de dafin 4 linguri ulei de masline sare piper 1 lingurita sofran (pulbere) diluat in...
Read more »

Piersici gratinate cu iaurt

  Ingrediente: 2 piersici coapte 100 g iaurt simplu 1 lingura de suc de lamaie 3 linguri de miere 2 linguri de nuci taiate bucati Mod de preparare: Amestecam iaurtul cu 1 lingura de suc de lamaie si 2 linguri de miere.Amestecam nucile cu 1 lingura de miere. Taiem piersicile in 2, socoatem samburii.Punem...
Read more »

Pateuri cu branza dulce

  Ingrediente: 1 pachet de foietaj congelat 500-600 g branza dulce 2 oua 1 mana de stafide 2 plicuri zahar vanilat 6-7 linguri de zahar coaja de la o lamaie 2-3 linguri de gris zahar pudra vanilat pentru deasupra   Mod de preparare: Lasati aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei (conform...
Read more »

Prajitura cu fanta

  Ingrediente blat: 6 oua 100 ml ulei 6 lg de zahar 2 lg de cacao 4 lg de faina 1 pachet praf de copt Ingrediente crema:500 g branza de vaci,200g unt,150 g zahar , esenta de vanilie Ingrediente glazura:850 ml Fanta (sau orice alt suc va place),2 plicuri de budinca de vanilie,5linguride zahar...
Read more »

Vinete italiene cu rosii

Ingrediente: 500 g vinete 350 g rosii bine coapte 2 ramuri de telina verde 150 g masline verzi (fara samburi) 3 catei mari de usturoi (se pot pune si mai multi, dupa gust) 200 ml otet de vin un varf de cutit de zahar untdelemn sare piper Mod de preparare: Taiati coditele vinetelor, apoi...
Read more »

Supa pasata de dovleac

Supa pasata de dovleac
Ingrediente : 1,5 kg dovleac 300 ml apa fiarta cu Vegeta sau concentrat de legume 500 g smantana 2 linguri zeama de lamaie sare piper 50 g seminte de dovleac fara coaja Mod de preparare:  Se curata dovleacul de coaja, seminte si nervuri. Se taie bucati mai mici si se pun la fiert in...
Read more »

Prajitura cu branza de vaci si magiun de prune

Ingrediente aluat: 270 g faina 1 plic drojdie uscata 170 ml lapte caldut 50 g zahar 1/2 plic zahar vanilat 70 g unt moale Intrediente razatura:100 g unt rece, 100 g zahar, 100 g faina, 1/2 lingurita scortisoara Ingrediente umplutura :800 g branza de vaci, 6 oua, 150 g zahar pudra, 2 plicuri zahar...
Read more »

Reteta zilei: Omleta cu branza si cascaval

Omleta_cu_branza_si_cascaval_18
O reteta de omleta cu branza si cascaval din: oua, branza, cascaval, sare, piper si muraturi. Ingrediente: 4 oua 1 bucata branza 1 bucata cascaval sare piper muraturi Mod de preparare: Se bat oualele, se rad branza si cascavalul dupa care se adauga peste oualele batute. Se amesteca bine, se sareaza si pipereaza dupa...
Read more »

Pastrav cu miez de graham

Ingrediente: 2-3 pastravi (circa 1,2 kg) 4 rosii 2 lamai 1 legatura patrunjel verde 2 fire marar 4 felii de paine graham 4 linguri ulei de masline 40 g unt sare piper   Mod de preparare: Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se sareaza in interior. Rosiile spalate si sterse se...
Read more »

Friptura de manzat cu mere

Ingrediente: o bucata de pulpa de manzat (800 g) 8 mere 2 cepe o crenguta de rozmarin 2 linguri rachiu 30 g unt 4 linguri ulei sare piper 200 g faina Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180C.Puneti uleiul la incins intr-o forma de tuci sau jena si rumeniti carnea legata cu sfoara de...
Read more »

Salata de cartofi cu crenvursti

Ingrediente: 250 g cartofi 1 ceapa mare rosie 1 ou fiert tare 1 legatura de patrunjel Ingrediente sosul aioli :5 catei de usturoi, 2 galbenusuri, 300 ml untdelemn fin, 1 lingura de suc de lamaie, 1 cartof fiert in coaja, sare, piper. Mod de preparare: Se curata cateii de usturoi si se dau pe...
Read more »

Mazăre cu ceapă şi pui

Mazăre cu ceapă şi pui
  Ingrediente: două piepturi de pui un kilogram de mazăre 4 cepe doi ardei graşi 3 linguri de făină două ouă sare piper ulei de floarea-soarelui o legătură de pătrunjel roşii usturoi   Mod de preparare: Cepele se curăţă de frunze, se spală, se toacă în cubuleţe şi se pun într-un vas cu apă...
Read more »

Somon cu ciuperci şi sos roşu

Somon cu ciuperci şi sos roşu
  Ingrediente: 300 g orez sălbatic 500 g ciuperci pleurotus 4 roşii 4 fileuri de somon ustu­roi o ceapă sos de soia ghimbir un ardei capia o frunză de dafin oţet o lin­gură de zahăr tos ulei de măsline sare piper mărar salată de arpagic murat   Mod de preparare: Fileurile de somon se...
Read more »

Ruladă cu ciuperci şi parmezan

Ruladă cu ciuperci şi parmezan
  Ingrediente: 500 g făină 250 g unt două ouă 100 ml lapte 100 ml apă 300 g ciuperci o ceapă un ardei gras un morcov 200 g fasole verde 200 g parmezan 25 g droj­die sare piper 85 ml ulei de măsline busuioc roşii salată verde castraveţi   Mod de preparare: Intr-o oală...
Read more »

Rasol de vita cu sos de iaurt

Ingrediente: 1 kg carne de rasol 5 foi de dafin 1/2 legatura patrunjel verde 1/2 legatura cimbru zarzavat de supa (morcovi, telina, radacina de patrunjel) 1,5-2 l zeama de carne 1/2 lingurita boabe de piper Ingrediente sos:500 g iaurt, coaja de la o lamaie, sare, piper, 3 fire de tarhon. Mod de preparare: Se...
Read more »

Pulpe de pui cu vermut

Ingrediente : 2 cepe 1/2 legatura cimbru 4 pulpe de pui (800 g) sare piper 2 linguri ulei 1/8 l vermut sec 1/8 l zeama concentrata de carne de pasare 500 g morcovi Mod de preparare: Se curata cepele si se taie in opt. Se aleg frunzulitele de cimbru, se spala pulpele de pui,...
Read more »

Sardine cu sos tomat

Sardine cu sos tomat
  Ingrediente: 8 fileuri de sardine un morcov un ardei gras roşu un sfert de ardei iute 6 linguri de ulei de măsline o ceapă 6 roşii 4 căţei de usturoi sare piper o lămâie pătrunjel pâine integrală   Mod de preparare: Morcovul se curăţă, se spală şi se dă pe irăzătoarea cu ochiuri...
Read more »

Ruladă cu fistic

Ruladă cu fistic
  Ingrediente: 6 ouă 120 g făină 150 g zahăr tos ghimbir 50 ml ulei de măsline 200 g cioco­lată neagră 50 g fistic cacao sare praf de copt două pliculeţe cu zahăr vanilinat budincă de vanilie 300 ml frişca topping de căpşuni sos caramel   Mod de preparare: Gălbenuşurile se mixează împre­ună cu...
Read more »

Tocanita cu taietei

Ingrediente: 750 g carne de manzat sau pui fara os 2 cepe 3 linguri ulei sare piper 1 lingura bulion 1 cutie rosii decojite (400 g) 200 ml zeama concentrata de legume 200 ml vin rosu 1 crenguta rozmarin 2 cuisoare 1 foaie de dafin 400 g taietei (lati) Mod de preparare: Se spala...
Read more »

Supa de conopida cu smantana si galuste de carne

Ingrediente : 375 g carne tocata vita 1 ou 2 linguri pesmet sare piper 1 1/2 l zeama de zarzavat 1 conopida 3/8 l lapte 100 g mazare 100 g smantana 40 g faina nucsoara rasa codite de ceapa verde taiate rondele   Mod de preparare: Se amesteca bine carnea tocata, oul si pesmetul,...
Read more »

Cartofi cu ciuperci si branza la tigaie

  Ingrediente: 1,2 kg cartofi nesfaramiciosi 600 g ciuperci 150 g branza telemea 1 legatura patrunjel verde 30 g unt topit sare piper 1 lingurita maghiran uscat Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata si se taie stifturi. Ciupercile spalate si zvantate bine se curata si se taie felii subtiri. Patrunjelul spalat si...
Read more »

Tartine cu salam si sos

Tartine cu salam si sos
  Ingrediente: 300 g ciuperci 300 g salam un dovlecel doi ardei capia un pachet pâine feliată două linguri de făină o lingură de muştar 200 ml apă o lămâie pătrunjel sare piper ulei de măsline   Mod de preparare: Dovlecelul se spală, se taie sub formă de bastonaşe sau în feliuţe. Ardeii se...
Read more »

Rulouri de peşte cu spanac

Rulouri de peşte cu spanac
  Ingrediente: fileuri de peşte 300 g spanac o legătură de ceapă verde 250 g cuşcuş o liinguriţă de pudră de curry ulei de măsline sare piper o lămâie 250 ml vin alb demidulce   Mod de preparare: Fileurile de peşte se spală şi se curăţă de oasRead more »

Cornuleţe cu ciocolată

Cornuleţe cu ciocolată
  Ingrediente: 400 g făină 215 g drojdie 175 ml lapte dulce 30 g unt o linguriţă de sare două ouă 60 g zahăr tos 250 g cremă de ciocolată două portocale 100 g miezuri de nucă două pliculeţe cu zahăr vanilinat esenţă de rom   Mod de preparare: Crema de ciocolată se amestecă...
Read more »

Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie

Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie
  Ingrediente: 200 g fasole roşie 200 g năut o jumătate de varză creaţă un ardei gras roşu 5 roşii o ceapă un morcov o rădăcină de pătrunjel o lămâie 4 lin­guri ulei de floarea-soarelui sare piper o legătură mărar smântână iaurt   Mod de preparare: Fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat...
Read more »

Biscuiţi cu ciocolată

Biscuiţi cu ciocolată
  Ingrediente: 650 g făină o linguriţă bicarbonat de sodiu sare 250 g unt 200 g zahăr două ouă două pliculeţe de zahăr vanilinat două linguri de miere 200 g ciocolată neagră o lămâie 50 g miezuri de nucă unt de alune frişcă   Mod de preparare: lntr-un vas mai mare se ames­tecă untul...
Read more »

Piept de pui cu felii de mar

Ingrediente : 1 piept de pui dublu – de circa 300 g sare 1 lingura de unt topit praf de curry 1 lingurita miere 100 ml suc de mere 1 mar mare cateva fire de patrunjel verde   Mod de preparare: Se spala carnea de pui, se zvanta, se sareaza usor si lasa sa...
Read more »

Tort cu zmeura

Ingrediente blat: 4 oua 100 g zahar 100 g faina 30 g amidon 50 g unt topit Ingrediente umplutura : 200 g marmelada de zmeura, 500 g zmeura proaspata, 200 ml tuica nebatuta, 1 plic zahar vanilat, 50g migdale taiate felii. Mod de preparare: Preparati blatul cu o zi inainte de a servi prajitura....
Read more »

Supa de fasole verde cu costita afumata

Ingrediente: 750 g cartofi fainosi 1 ceapa 20 g unt 1 lingurita maghiran uscat sare piper 1,2 l zeama concentrata de legume 500 g fasole verde 1 pahar smantana 150 g costita afumata 1 legatura patrunjel verde Mod de preparare: Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete. Se toaca marunt...
Read more »

Peste umplut cu cascaval si cartofi

Ingrediente : 300 g cartofi 2 fileuri de peste (de cate 300 g fiecare) sare piper zeama de la o jumatate de lamaie 150 g cascaval ras 1/2 legatura patrunjel verde grasime pentru uns forma   Mod de preparare: Se fierb cartofii circa 20 de minute in apa cu sare, se lasa sa se...
Read more »

Desert cu frisca şi fructe

  Ingrediente: 300-400 ml frisca batuta fructe (se pot folosi la alegere proaspete sau din compot) cca 6 cubulete de ciocolata nuca macinata cca 10-15 piscoturi Mod de preparare: Taiem fructele cubulete.Maruntim 2-3 piscoturi si punem pe fundul bolurilor (paharelor) in care vom face desertul. Punem un strat de frisca peste piscoturile maruntite apoi...
Read more »

Fileuri de macrou cu salata de fasole

Ingrediente: 500 g fasole verde sare 1 legatura de ridichi 1-2 bulbi de praz 3-4 linguri sos de soia 1-2 lingurite sos Worcester piper macinat 3 linguri ulei de masline 4 fileuri de macrou (cu pielita) 1 lamaie Mod de preparare: Se curata fasolea, se spala, se taie bucati si se fierbe circa 10...
Read more »

Placinta cu cartofi si masline

Ingrediente : 150 g iaurt 300 g cartofi fierti in coaja si curatati 350 g faina 1 pachetel drojdie uscata 1 lingurita zahar sare 2 lingurite ierburi aromate (rozmarin, cimbru) un ou 60 g masline negre fara samburi ketchup (dulce sau iute – dupa gust) 1 lingura ulei de masline piper 1 lingura seminte...
Read more »

Pui provensal

Retete_1
O reteta de pui provensal din: pui, sare, piper, ulei, usturoi, cimbru, ardei grasi, dovlecei si rosii. Ingrediente: 1 pui mai maricel sare piper 3 linguri ulei 1 catel de usturoi 1/2 lingurita cimbru uscat 2 ardei grasi 2 dovlecei 200 g rosii mici   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Se...
Read more »

Budinca de cartofi cu mere

Ingrediente: 2 cartofi mari 3 mere potrivite (mai verzi) 1 ceapa mijlocie 1/2 ceasca de cascaval ras 1 ceasca smantana 1/4 lingurita nucsoara pisata piper negru macinat   Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180C si se unge o forma termorezistenta cu unt topit sau cu ulei. Se curata cartofii si se taie...
Read more »

Tarta cu lamaie caramelizata

Ingrediente aluat: 200 g faina sare 125 g unt moale 70 g zahar pudra o lingurita coaja rasa de lamaie 1 ou Ingrediente umplutura: 3 oua, 150 g zahar pudra, 300 g frisca nebatuta (smantana), zeama de la doua lamai (circa 80 ml), o lingurita coaja rasa de lamaie, 2 linguri zahar pudra. Mod...
Read more »

Tort cu capsuni

Ingrediente: 280 g faina 4 lingurite praf de copt 1 lingurita sare 1 1/2 lingura zahar 3/4 ceasca lapte 1 1/2 ceasca frisca batuta 500 g capsuni taiate in doua Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C, se unge cu ulei sau unt o forma rotunda (diametrul 20 cm) si se tapeteaza cu...
Read more »

Rozete de cartofi

Ingrediente: 4 cartofi potriviti 3 galbenusuri 3 linguri smantana 2 linguri parmezan ras boia Mod de preparare: Se curata cartofii, se taie bucatele si se fierb pana ce se inmoaie. Se scurg, se zdrobesc si se amesteca cu galbenusurile si parmezanul ras. Se pune compozitia intr-un cornet, se spriteaza in forma de rozete pe...
Read more »

Macaroane cu piept de pui si ciuperci

Ingrediente : 20 g ciuperci 50 g jambon o ceapa 500 g piept de pui dezosat 400 g macaroane scurte sare piper 4 linguri ulei de masline 6 linguri rosii decojite (din conserva) taiate bucatele 3 linguri frisca nebatuta (sau smantana) 1 legatura patrunjel verde 3 linguri amidon (faina) pentru legat sosul Mod de...
Read more »

Pălăriuţe cu cireşe

Pălăriuţe cu cireşe
  Ingrediente: 300 g cireşe 300 g ciocolată albă 125 g smântână 3 ouă 120 g zahăr tos 50 g zahăr brun 250 g unt 500 g făină un pliculeţ cu praf de copt zahăr vanilinat esenţă de migdale sare pudră de scorţişoară 50 g seminţe de susan   Mod de preparare: Se mixează...
Read more »

Sufleu cu doua feluri de cascaval

Ingrediente: 500 ml lapte 75 g svaiter ras 75 g cascaval Dalia ras 1 legatura codite de ceapa verde 50 g unt + inca 30 g unt pentru uns forma 4 galbenusuri + 3 albusuri 70 g faina 1/2 lingurita nucsoara rasa sare piper Mod de preparare: Puneti untul sa se topeasca la foc...
Read more »

Mazare verde cu menta

Ingrediente: 2 cesti mazare proaspata 1 lingura menta taiata marunt 1/2 lingurita zahar putin unt sare Mod de preparare: Se dunstuieste mazarea in untul topit, se adauga apa si se lasa sa fiarba 15-20 de minute, pana ce se inmoaie. Se incorporeaza sarea, zaharul si menta si se serveste fierbinte.   Pofta buna!
Read more »

Oua cu gulii si sos bechamel

Ingrediente: 2 gulii a 200 g sare 100 ml otet 4 oua unt pentru forma 250 ml sos bechamel 100 g cascaval ras 2 linguri pesmet Mod de preparare: Se curata guliile frunzele se pun deoparte, se taie felii, se fierb 2-3 minute in apa cu sare, dupa care se scot si se lasa...
Read more »

Mâncare de fasole cu kaizer

Mâncare de fasole cu kaizer
  Ingrediente: 200 g fasole albă 200 g fasole roşie 200 g kaizer 400 g scăriţă afumată un morcov o rădăcină de pătrunjel o ceapă doi căţei de usturoi 4 roşii o frunză de dafin sare piper coriandru gogonele pepeni muraţi   Mod de preparare: Fasolea roşie şi cea albă se pun la înmuiat...
Read more »

Tarta cu ciocolata si migdale

Deserturi_delicioase
O reteta delicioasa de tarta cu ciocolata din: ciocolata amaruie, unt, oua, zahar, migdale, faina, praf de copt, zahar pudra si frisca. Ingrediente : 150 g ciocolata amaruie 150 g unt 3 oua 70 g zahar 20 g migdale macinate 40 g faina 1/4 lingurita praf de copt 2 linguri zahar pudra frisca pentru...
Read more »

Paste cu muşchi de porc

Paste cu muşchi de porc
  Ingrediente: 500 g paste integrale spiralate 500 g broccoli 350 g muşchi de porc afumat 250 g roşii cherry 3 ardei capia o limetă 200 ml smântână muştar 4 căţei de usturoi cimbru verde ulei de măsline sare piper sos de roşii picant   Mod de preparare: lntr-un castron se pun smântână, sucul...
Read more »

Salată cu portocale

Salată cu portocale
  Ingrediente: două pungi amestec de salată 200 g spanac 4 cartofi ceapă verde 50 g nuci caju 200 g căpşuni două portocale o mandarină 200 g smântână mărar oţet balsamic ulei de măsline scorţişoară sare piper parmezan brânză feta   Mod de preparare: Smântână se amestecă bine cu sarea, piperul, un praf de...
Read more »

Ciorbă delicioasa cu carne de porc

Ciorbă delicioasa cu carne de porc
O reteta de ciorba delicioasa cu carne de porc, carne de porc, fasole alba, rosii, ciuperci, fasole rosie, usturoi, ceapa, morcov, telina, patrunjel, ardei capia, praz, bors, ulei, sare, piper, marar, ardei iute si mamaliga. Ingrediente: 800 g carne de porc 600 g fasole albă păstăi 500 g roşii 300 g ciuperci două con­serve...
Read more »

Sărăţele cu chimen şi morcov

Sărăţele cu chimen şi morcov
  Ingrediente: 300 g margarină 300 g făină 300 g cartofi 175 g parmezan un morcov o lingură de seminţe de chimen o lingură de seminţe de mac un pliculeţ cu praf de copt 3 ouă sare piper smântână   Mod de preparare: Cartofii se curăţă, se spală şi se fierb. Se lasă la...
Read more »

Mere prajite cu inghetata

Ingrediente : 4 mere acrisoare (600 g) 30 g unt 6 linguri sirop de fructe  4 globuri inghetata (de vanilie sau de nuci) Mod de preparare: Se spala merele, se curata de coaja, se scobesc intregi cu o lingurita sau un cutit ascutit si se indeparteaza semintele si partea lemnoasa. Se taie rondele si...
Read more »

Fructe marinate cu orez si portocale

Ingrediente: 200 g orez 700 ml lapte degresat sare iodata 3-4 linguri zahar 400 g iaurt (amestecat cu zahar vanilat – 2 pachetele) 1 portocala (coaja si zeama) + alte doua portocale (doar zeama) 1 lamaie 50 g samburi de alune 2 linguri miere 500 g fructe taiate bucati (ananas, pere, piersici) 1 lingurita...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro