duminică, 30 septembrie 2012

Retete simple #55


Retete simple:

Medalioane de vitel cu sote de castraveti

Medalioane de vitel cu sote de castraveti
Ingrediente: 12 medalioane de file de vitel 2 castraveti 6 castraveciori murati (in otet) 25 g seminte de pin 1/2 lamaie 100 ml frisca nebatuta (sau smantana) 50 ml vermut sec 1 lingurita curry 50 g unt 1 lingura ulei 2 fire marar sare piper Mod de preparare: Curatati castravetii, taiati-i in patru (pe...
Read more »

Inel de cuşcuş cu pui

Inel de cuşcuş cu pui
  Ingrediente: 300 g cuşcuş două piepturi de pui doi ardei graşi roşii două cepe 300 g fasole verde 3 roşii boia dulce un ardei iute mic doi căţei de usturoi seminţe de susan sare piper ulei de floarea-soarelui pătrunjel praz   Mod de preparare: Piepturile de pui se spală, se taie în cubuleţe...
Read more »

Rulouri de merluciu cu orez

  Ingrediente: 300 g fileuri de merluciu 250 g orez cu bobul lung sau orez sălba­tic 100 ml ulei două linguri de zeamă de lămâie sare piper 3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Peştele se lasă la deconge­lat, care se va face numai la frigider. Separat, se amestecă zeama de lămâie cu...
Read more »

Salata de vinete cu coriandru

Salata de vinete cu coriandru
Ingrediente : 2 vinete mici (taiate in doua pe lung) sare 3 dovlecei mici 2-3 linguri ulei de masline 1/2 ceasca frunze de coriandru 1-2 linguri zeama de lamaie 1-2 linguri zeama de portocala 1/2 lingurita piper negru Mod de preparare: Se taie vinetele felii subtiri, se pun intr-o strecuratoare, se presara peste ele...
Read more »

Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş

Ciuperci cu creveţi şi cuşcuş
  Ingrediente: un kg ciuperci 500 g creveţi decorticaţi 200 g cuşcuş un ardei gras roşu doi căţei usturoi 300 ml vin alb două cuişoare susan o legătură de ceapă verde ghimbir ras pătrunjel sare piper ulei de măsline sos de soia suc de lămâie   Mod de preparare Cuşcuşul se opăreşte cu apă...
Read more »

Crema de portocale

Crema de portocale
Ingrediente : 1 cana suc de portocale 3 linguri de suc de lamaie 2/3 cana zahar praf cernut 1 lingura praf de gelatina 1/4 cana de apa 2 linguri lichior de portocale 3 albusuri 3/4 cana de frisca batuta usor Mod de preparare: Se amesteca sucul de portocale cu zeama de lamaie. Se adauga...
Read more »

Flan cu dovleac si coaja de portocala

Flan cu dovleac si coaja de portocala
Ingrediente : 800 g dovleac curatat de coaja si seminte 2 portocale mici 4 oua 350 g aluat fraged 200 ml lapte 45 g faina 180 g zahar tos fin 10 g unt 1 lingura zahar cristalizat sare Mod de preparare: Ungeti cu unt o forma de tarta (22 x 3 cm), imbracati-o cu...
Read more »

Friptură de vită marinată cu susan

  Ingrediente pentru marinată: două lin­guri de sos de soia două linguri de mă­lai 4 linguri de apă o lingură de ulei de arahide o lingură de sherry puţin zahăr Ingrediente pentru sos: 4 linguri de sos de soia două linguri de sherry ulei de arahide o lingură de mălai 4 linguri de suc...
Read more »

Medalion din carne de cerb

  Ingrediente: 600 g carne de cerb 50 g untură 100 g ciuperci o ceapă 100 g unt 100 ml vin 30 ml coniac aspic pentru glasat sare piper măcinat   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţi şi se pune la înăbuşit într-o cratiţă cu untură. Se adaugă ceapa tăiată solzişori şii...
Read more »

Cuiburi de macaroane cu somon

Cuiburi de macaroane cu somon
Ingrediente : 125 g macaroane lungi sare 20 g seminte de pin 1 legatura de busuioc verde 1 catel de usturoi 30 g parmezan (sau cascaval) ras 3 linguri apa 200 g ciuperci 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica 4 linguri de vin rosu dulce piper proaspat macinat 300 g somon (proaspat...
Read more »

Flanuri de dovlecei

Flanuri de dovlecei
Ingrediente: 3 dovlecei 2 linguri de untdelemn de masline 4 oua 250 ml smantana 1 lingura de piper verde 50 g cascaval ras cimbru  sare piper negru o bucatica de unt Mod de preparare: Curatati dovleceii de coaja si taiati-i in rondele. Incingeti 2 linguri de untdelemn intr-o tigaie si prajiti dovleceii la foc...
Read more »

Gulaş unguresc cu carne de vită

Gulaş unguresc cu carne de vită
  Ingrediente: 600 g carne de vită două cepe doi căţei de usturoi doi morcovi 3 cartofi doi ardei graşi o frunză de dafin o lingură de pudră de paprika o linguriţă de chimen sare piper negru două frunze de ţelină un păstârnac ulei   Mod de preparare: Intr-o tigaie cu ulei încins se...
Read more »

Somon cu îngheţată de piper roz

  Ingrediente: 500 g file de somon 500 ml lapte 200 ml smântână 120 g zahăr pudră 25 g piper roz măcinat şi câteva boabe de piper negru un vârf de cuţit de zahăr tos 200 ml ulei de măsline sucul de la o lămâie mărar   Mod de preparare: Ingheţata: In laptele încălzit...
Read more »

Macaroane cu legume si sos de branza

Ingrediente: 300 g macaroane marunte sare 600 g morcovi 20 linguri de apa fiarta cu delikat 400 g dovlecei 4 linguri untdelemn piper macinat Ingrediente sos: 300 g telemea de oaie, doi catei de usturoi, o legatura de patrunjel. Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente in apa sarata. Intre timp se curata...
Read more »

Tempura cu legume

Ingrediente : 1 1/4 ceasca faina 1 ou 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider 125 g broccoli 1 ceapa mica 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 1 morcov potrivit 60 g fasole verde ulei pentru prajit Ingrediente sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup (iute). Mod de preparare:...
Read more »

Frittata cu pui si sparanghel

Frittata cu pui si sparanghel
Ingrediente: 30 g unt 4 cepe verzi tocate marunt 6 oua batute usor 1 ceasca lapte 2 lingurite mustar 1 1/2 ceasca carne fiarta (de pui) si maruntita 340 g sparanghel din conserva (bine scurs) 1/4 ceasca svaiter (sau alt cascaval) ras Mod de preparare Se pune untul la incins intr-o tigaie mare, se...
Read more »

Tort de clatite cu carne de miel

Ingrediente clatite: 1 pahar faina de grau 1/2 pahar faina de malai 1 ou batut 375 ml apa ulei pentru uns tigaia Ingrediente umplutura:1 lingura ulei, 1 ceapa mare tocata, 1 ardei gras rosu taiat marunt, 2 catei de usturoi zdrobiti, 2 ardei iuti taiati fasii subtiri, 350 g carne de miel tocata, 1...
Read more »

Legume mexicane

Ingrediente: mazare fina 1 morcov 1 ardei rosu 1 ceapa boabe de porumb 1 rosie decojita ciuperci taiate felii Mod de preparare: Aceasta reteta se bazeaza pe efectul mirodeniilor picante. Legumele se taie cubulete si se inabusa timp de citeva minute pe tigaia de teflon cu citeva picaturi ulei de masline. Cind sunt aproape...
Read more »

Friptura delicioasa din piept de pui

Ingrediente: piept de pui mirodenii sos de soia ulei de masline vin usturoi   Mod de preparare: Se bate pieptul de pui si se tine la macerat 1-3 ore intr-o marinata preparata astfel 2 linguri vin, 1 ingurita sos de soia, usturoi pisat, 1 lingura ulei de masline, piper, cimbru, oregano, enibahar sau alte...
Read more »

Mincare de ciuperci cu telina

Ingrediente: 1 telina 5-6 ciuperci cateva frunze de spanac 1 ceapa Ingrediente sos: 4 lingurite ulei de masline virgin 1 catel usturoi 2 linguri sana,piper, sare, plante aromatice (oregano, busuioc, rozmarin, coreandru) Mod de preparare: Telina se rade fin si se amesteca cu ciupercile taiate feliute, spanacul taiat fidelute, ceapa tocata si sosul.  ...
Read more »

Vinete prajite cu frigarui de pui

Ingrediente: 4 vinete 4 pulpe de pui fara os taiate bucati 2 iaurturi 2 linguri sos iute (pasta de gogosari sau de chilli) zeama de lamaie sare piper ulei de masline 1 legatura coriandru proaspat   Mod de preparare: Se amesteca sosul iute (pasta) cu un iaurt si cu zeama de lamaie dupa gust,...
Read more »

Retete de post: Vinete umplute

  Ingrediente : 3 vinete mijlocii 1 lingura sare 1/2 ceasca ulei de masline 2 catei de usturoi (zdrobiti) 3 cepe potrivite tocate marunt 4 rosii coapte taiate bucatele piper negru proaspat macinat 2 linguri patrunjel verde tocat 3 linguri zeama de lamaie 1/2 lingurita zahar 1/3 ceasca apa Mod de preparare: Se indeparteaza...
Read more »

Mamaliga cu pui

Ingrediente: 4 catei de usturoi 2 morcovi 4 linguri de ulei fin 600 g pulpe de pui sare piper 100 ml vin alb sec 100 g masline negre 2 crengute maghiran 50 g unt 300 g malai Mod de preparare: Confit-ul de pui .Se curata morcovii si se taie bucati lungi de 5 cm....
Read more »

Gnocchi de dovleac cu rosii si busuioc

Ingrediente : 1 kg dovleac sare nucsoara rasa circa 125 g faina de grau 50 g parmezan ras proaspat 500 g rosii 2 linguri ulei de masline 40 g unt piper 2 linguri busuioc taiat marunt Mod de preparare: Se taie dovleacul in felii, se curata de coaja si de seminte, se taie miezul...
Read more »

Păstrăv cu fenicul şi roşii

Păstrăv cu fenicul şi roşii
  Ingrediente: 4 păstrăvi 4 roşii 500 g cartofi o bucată fenicul o lămâie 300 ml vin alb demisec o ţelină o lingură de miere o lingură de sos de soia doi căţei de usturoi seminţe de chimen sare piper sfeclă roşie varză roşie pătrunjel   Mod de preparare: Păstrăvii se curăţă, se eviscerează,...
Read more »

Tarta cu lapte de pasare

Ingrediente : 1 pachet aluat fraged 400 ml lapte 300 ml frisca nebatuta 3 oua 150 g zahar 1 baton de vanilie 4 linguri Maizena (Zeamil) unt cat o nuca pentru uns forma Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 200C si ungeti cu unt o forma de tarta. Intepati aluatul din loc in loc...
Read more »

Budinca de fructe cu sos de citrice

Budinca de fructe cu sos de citrice
Ingrediente : 125 g unt 3/4 ceasca zahar foarte fin 2 oua batute usor 2 lingurite coaja rasa de portocala 1/2 ceasca fructe pasate 1 1/2 ceasca faina 1 lingurita praf de copt 1/4 ceasca lapte 1/4 ceasca zeama de portocala Ingrediente sos: 1 lingura zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca zeama de portocala,...
Read more »

Pui cu ravioli

Ingrediente: 4 pulpe mari de pui 600 g ravioli (coltunasi de aluat, umpluti cu spanac sau branza, se gasesc de vanzare in pungi) 2 linguri pasta de tomate 1 cub concentrat de pasare 4 linguri ulei de masline 1 lingura usturoi tocat 200 ml smantana subtire 100 ml vin alb sec cateva frunze de...
Read more »

Cocktail Disaronno Driver

Cocktail Disaronno Driver
  Ingrediente: Disaronno 40 ml vot­că 70 ml suc de por­tocale o portocală   Preparare: Se prepară într-un pahar cu gheaţă, garnisindu-se cu o felie de portocală. Se serveşte cu paiul.
Read more »

Mamaliga cu ceapa caramelizata

Ingrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 1 ceapa mare 2 linguri ulei de masline 1 lingura zahar 1/8 l vin rosu piper pisat mare 100 g branza telemea de oaie 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Ceapa se curata ceapa si se taie marunt. Intr-o tigaie se pun...
Read more »

Prăjitură cu mango

Prăjitură cu mango
  Ingrediente: 130 g unt 150 g zahăr tos 50 g zahăr brun două bucăţi de mango două ouă miere zahăr vanilinat pudră de scorţişoară esenţă de rom praf de copt un sfert de linguriţă de sare o lămâie ingheţată frişcă nucă de cocos   Mod de preparare: Bucaţile de mango se curăţă de...
Read more »

Chec cu ciocolata si fructe uscate

Chec cu ciocolata si fructe uscate
Ingrediente: 60 g cacao pudra 200 g unt + 20 g pentru uns tava 200 g zahar 4 oua 200 g faina+10 g pentru tava 5 g praf de copt o bucatica de coaja de portocala glasata o bucatica de coaja de lamaie glasata cateva fructe uscate (caisa, piersica, para) 100 ml lichior de...
Read more »

Prajitura cu mere si migdale

Ingrediente: 5 mere 125 g migdale taiate felii 160 g faina 160 g zahar pudra 100 g unt 4 linguri lapte 1 plic praf de copt 2 oua mari Mod de preparare: Se lasa untul sa se topeasca pe foc slab, se unge cu el o forma de jena (sau de pamant), pastrandu-se cel...
Read more »

Mamaliga cu rosii si ciuperci

Ingrediente: 150 g malai grisat sare 1/8 l lapte 30 g unt 250 g ciuperci 1 ceapa 2 linguri ulei de masline piper proaspat macinat 200 g rosii marunte 80 g branza de capra 4 lingurite Pesto Mod de preparare: Legumele se curata ciupercile si se taie in doua, iar ceapa curatata se toaca...
Read more »

Batoane de dovleac

Batoane de dovleac
Ingrediente: 500 g dovleac 40 g unt 1/2 lingurita de chimen macinat 1/2 coriandru macinat 1/2 ghimbir macinat 1 lingurita zahar tos   Mod de preparare: Se curata dovleacul si se taie batoane subtiri. Se aseaza pe o tava tapetata cu folie de aluminiu si se ung cu untul topit. Se presara peste ele...
Read more »

Rulouri cu ton

Ingrediente : 250 g morcovi 1/2 legatura patrunjel verde 6 linguri sos iute (de chili) 200 g smantana 2 conserve de ton in ulei (scurs: 300 g) 8 bucati aluat de pizza (coapte) 1 lingura mirodenii (amestecate)   Mod de preparare:  Se spala morcovii, se curata si se dau pe razatoarea mare. Patrunjelul spalat...
Read more »

Macrou picant cu citrice

Ingrediente: 2 bucati macrou proaspete sau congelate (aprox. 250g fiecare) 2 lingurite de piper negru, proaspat macinat 2 lingurite praf de ghimbir 2 lingurite coriandru, macinat 1 lingurita boia dulce 1 portocala sucul si coaja rasa 1 lamaie sucul si coaja rasa Mod de preparare: Eviscerati pestele. Taiati si indepartati capul si aripioarele. Deschideti...
Read more »

Reţete de post: Supă de roşii cu fenicul si varza

  Ingrediente: două cutii de roşii în bulion o rădăcină de pătrunjel un fenicul o ceapă fidea un morcov o jumătate de varză două linguri de ulei de măsline sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se căleşte rapid în puţin ulei şi se stinge cu o cană de...
Read more »

Frigărui de miel cu oregano si foi de dafin

Frigărui de miel cu oregano si foi de dafin
  Ingrediente: 800 g pulpă de miel 200 rnl ulei de măsline zeama de la o lămâie 200 ml vin alb sec sare piper 10 foi de dafin două linguri de oregano 8 beţisoare de lemn   Mod de preparare: Carnea se taie în cuburi. Uleiul de măsline se amestecă cu zeamia de lămâie...
Read more »

Cremă de ciocolată cu fructe

Cremă de ciocolată cu fructe
  Ingrediente: 200 g zahăr tos 300 ml smântână 75 g unt 3 ouă 500 ml frişcă 200 g cioco­lată neagră 200 g ciocolată albă 6 smochine 4 kiwi două pliculeţe cu zahăr vanilinat două linguri de lichior de ciocolată sare   Mod de preparare: Se mixează 250 ml frişcă, se adaugă ciocolata neagră...
Read more »

Clatite cu morcovi si compot de mere

Ingrediente: 1,5 kg mere acrisoare 2 linguri zeama de lamaie 3 linguri zahar 500 g morcovi 8 oua 1/4 l lapte 250 g faina sare 2 plicuri zahar vanilat 60 g unt topit Mod de preparare: Se curata merele, se taie in patru, se indeparteaza semintele si partea lemnoasa, se taie din nou in...
Read more »

Clatite cu iaurt si icre Tarama

Ingrediente : 125 g faina 1 ou 1 varf de cutit sare 3 iaurturi 100 ml lapte 150 g icre piper Mod de preparare: Se amesteca faina cu oul, sarea si doua iaurturi si se adauga laptele putin cate putin, pana ce se obtine un aluat neted, nu prea gros, care se lasa apoi...
Read more »

Rondele de dovleac

Rondele de dovleac
Ingrediente : 30 g unt 2 linguri zahar 1/2 ceasca piure de dovleac (fiert in aburi si zdrobit) 1 ou batut usor 1/2 ceasca lapte 2 1/2 cesti faina 1 lingurita praf de copt Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 220C. Se freaca untul cu zaharul si se incorporeaza usor dovleacul, oul batut...
Read more »

Ratatouille cu dovleac

Ratatouille cu dovleac
Ingrediente: 600 g dovleac 2 cepe (circa 100 g) 2 ardei grasi (circa 400 g) 4 rosii (circa 450 g) 3 linguri ulei 1 lingura busuioc uscat 1 lingura rozmarin 1 lingura cimbru 1 ardei iute uscat sare piper Mod de preparare: Se spala dovleacul, se curata de coaja si seminte si se taie...
Read more »

Salata verde cu ansoa

Salata verde cu ansoa
Ingrediente : 200 g salata verde 125 g rosii mici 2 cepe verzi 100 g fileuri de ansoa in ulei 1/2 legatura patrunjel verde 1/2 legatura coriandru 2 linguri capere 1 lingura zahar sare piper macinat Ingrediente sos: 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet aromat, 1 lingura mustar, 1/2 lingurita miere, sare,...
Read more »

Cuiburi de castraveti cu unt de sardele

Ingrediente: 2 castraveti mai mici 25 g sardele (scoase din conserva si scurse bine) 300 g unt 1/2 lamaie cateva felii de ridiche pentru garnisit sare piper alb Mod de preparare: Taiati castravetii (cu coaja) in bucati de circa 3 cm si indepartati usor miezul.Amestecati sardelele scurse cu untul (eventual cu mixerul) si adaugati...
Read more »

Spaghete de castraveti gratinate

Spaghete de castraveti gratinate
Ingrediente: 2 castraveti 3 cepe mici (de arpagic) 1 lamaie 4 galbenusuri 150 ml vin alb sec 50 ml smantana 125 g unt 50 g cascaval ras 1 legatura codite de ceapa verde sare piper   Mod de preparare: Taiati castravetii la ambele capete si scobiti-i cu o lingurita ingusta, indepartand miezul de sus...
Read more »

Tortilla cu dovleac

Ingrediente : 1 kg dovleac 2 tulpini de praz 400 g cartofi fainosi 4 oua sare piper 40 g unt topit 12 felii foarte subtiri de sunca   Mod de preparare: Se taie dovleacul felii, se curata de coaja si de seminte, iar miezul (circa 700 g) se da pe razatoarea mare sau se...
Read more »

Tzatziki cu chimen

Ingrediente: 2 castraveti 500 g iaurt 4 catei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingurita chimen 2 fire marar sare piper 1 castravecior murat Mod de preparare: Taiati castraveciorul murat cubulete si puneti-l deoparte. Curatati de coaja castravetii, dati-i pe razatoarea mare, puneti-i intr-un castron, presarati peste ei sare si lasati-i doua ore, ca...
Read more »

Cascaval pane

Cascaval pane
  Ingrediente: cascaval doua oua faina sare ulei sau unt   Mod de preparare: Se face un sos din cele doua oua batute cu putina sare si doua linguri de faina. Sosul trebuie sa fie putin mai gros. Se topeste untul in tigaie la foc mic si se prajesc feliile de cascaval trecute prin...
Read more »

Sarlota alba cu fructe de sezon

Sarlota alba cu fructe de sezon
Ingrediente: 1 pahar cu fructe (capsuni, zmeura ) 2 foi de gelatina 80 g zahar pudra 1 pumn de migdale (stifturi) cateva picaturi de esenta de migdale amare 3 iaurturi Mod de preparare: Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece. Se pune pe foc, intr-o craticioara, zaharul si o lingura cu...
Read more »

Vrajitoriile lui Jamie Oliver 18 (video)

Read more »

Clafoutis cu piersici

Clafoutis cu piersici
Ingrediente: 1 kg piersici galbene 1 lamaie 3 oua 1 lingura faina 2 linguri pudra de migdale (prajite si macinate) 100 g zahar 1 zahar vanilat 300 ml lapte 20 g unt 1 varf de cutit de sare Ingrediente ornat:2 linguri nuca de cocos rasa, 50 g coaja de citrice confiata (lamaie, portocala sau...
Read more »

Supa galbena de ardei

Supa galbena de ardei
Ingrediente: 2 cepe mici (de arpagic) 1 catel de usturoi 1 kg ardei grasi (galbeni) 40 g unt sau margarina 75 g linte 150 g ciuperci sare piper 2 lingurite vegeta 1/2 lingurita coriandru (macinat) 1 lingurita zeama de lamaie 100 g frisca batuta 1/2 legatura marar 1 varf de cutit ghimbir Mod de...
Read more »

Galuste cu nectarine

Ingrediente: 500 g branza de vaci 150 g gris 1 lamaie 3 nectarine 50 g faina 1 ou 1 varf de cutit sare 2 felii paine de graham (sau 2 linguri pesmet) 50 g unt 2 linguri zahar 1 lingurita scortisoara pisata Mod de preparare: Branza de vaci se lasa sa se scurga cateva...
Read more »

Afine cu crusta

Afine cu crusta
Ingrediente: 500 g afine proaspete 500 g mere de vara 1 lamaie 100 g zahar tos 1 plic zahar vanilat 150+20 g unt 150 g zahar brun (sau tos) 150 g faina 20 g frisca nebatuta Mod de preparare:  Spalati si zvantati afinele fara sa le zdrobiti. Curatati merele de coaja si taiati-le in...
Read more »

Cocktail Pussy Foot

Cocktail Pussy Foot
  Calitate – fără alcool Bază alcoolică – nici una Pahar – tumbler mijlociu Categorie – No-alcool drinks Decoraţiune – o felie de lămâie, o felie de portocală, o cireaşă roşie şi paie   Se serveşte la orice oră   Ingrediente: 1/3 suc de lămâie 1/3 suc de portocale 1/3 suc de lămâie verde...
Read more »

Ardei umpluti

Ardei umpluti
Ingrediente: 4 ardei grasi (rosii) Ingrediente umplutura:1 vanata, 1 ceapa, 150 g rosii, 1 legatura busuioc, 250 g carne tocata, 150 g orez fiert (50 g crud), 100 g branza telemea, sare, piper. Ingrediente sos:1 cutie (285 g) rosii decojite, 100 ml suc de rosii, 100 g masline verzi umplute. Mod de preparare:  Se...
Read more »

Pui umplut cu ghiveci

Ingrediente: 4 piepti de pui 24 masline verzi si negre (fara samburi) 2 catei de usturoi, 1 rosie 250 g paine veche 2 linguri patrunjel verde o lingura ulei de masline 15 g unt sare piper Ingrediente ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben,...
Read more »

Taietei cu pesto de ardei

Ingrediente: 3 ardei grasi rosii 3 catei de usturoi 1 legatura patrunjel verde 1 legatura busuioc 30 g migdale prajite si macinate 50 g cascaval ras 50 ml untdelemn sare piper 2 lingurite boia dulce 500 g taietei Mod de preparare: Se curata ardeii, se spala, se taie in patru si se dau prin...
Read more »

Ciuperci cu usturoi si patrunjel

Ciuperci cu usturoi si patrunjel
  Ingrediente: 300 g ciuperci 3 linguri de ulei pătrunjel 5 căţei de usturoi   Mod de preparare: Ciupercile şi picioruşele lor se spală bine, se taie în feliuţe şi se pun într-o cratiţă în care s-a pus ulei în prealabil, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă în zeama lor...
Read more »

Piept de pui cu castraveciori murati

Piept de pui cu castraveciori murati
Ingrediente : 2 oua 600 g piept de pui (4 fileuri) sare piper 2 linguri faina 1 lingura ulei 2 castraveciori murati (100 g) 150 g smantana 2 pahare iaurt (a 150 g)   Mod de preparare:  Se fierb ouale tari (circa 10 minute), se baga sub un jet de apa rece, se curata...
Read more »

Pulpă de porc în crustă de miere

Pulpă de porc în crustă de miere
Se ia o pulpă de porc, se condi­mentează, se ţine la baiţ două zile. Baiţul trebuie să fie mai mult cu condimente, fără apă, un baiţ uscat. După două zile se împănează cu usturoi, cu şunculiţă şi se pune la cuptor. După două ore şi jumătate, timp în care fierbe uşor, se stropeşte cu...
Read more »

Mâncare de gutui cu pui si sos

  Se prăjeşte puiul, tăiat bucăţi, în puţin unt sau ulei, după preferinţă. Gutuile se taie (întâi în sferturi, apoi în feliuţe subţiri), se curăţă, se călesc şi ele la rândul lor. Se pun gutuile călite peste pui, apoi se face un sos din patru lin­guri de zahăr, se toarnă vin (vin dulce). Se...
Read more »

Covrigei cu rahat si fructe confiate

Covrigei cu rahat si fructe confiate
  Ingrediente: 800 g făină 150 g unt 150 g zahăr 30 g drojdie 500 ml lapte 4 gălbenuşuri sare 100 g rahat 200 g fructe confiate un ou   Mod de preparare: Laptele se încălzeşte. Se adaugă zahărul şi untul, apoi se lasă la topit. Când s-a omogenizat se ia vasul de pe...
Read more »

Pui marinat în muştar

  Ingrediente: 12 pulpe inferioare de pui muştar ulei de măsline cimbru maghiran oregano   Mod de preparare: Se ung pulpele de pui cu ulei de măsline şi se presară condi­mentele, care, în prealabil, au fost amestecate între ele. Se ung bine pulpele cu muştar şi se lasă la macerat aproximativ 12 ore. Se...
Read more »

Rulou din pulpă de pui

  Ingrediente: pulpă de pui dezosată vin de orez sare vegeta chinezească (wei jin)   Mod de preparare: Pulpa de pui se ţine într-un sos de usturoi (mujdei) si restul condimentelor timp de o jumă­tate de oră, după care se rulează în folie alimentară şi se fierbe în baie de aburi o jumătate de...
Read more »

Salată de cartofi cu midii

Salată de cartofi cu midii
  Ingrediente: 500 g cartofi 500 g midii un ardei gras verde un ardei gras roşu două cepe doi căţei de usturoi 250 ml vin alb demisec o frunză de dafin o crenguţă de cimbru o lămâie ulei de măsline sare piper roşii   Mod de preparare: Intr-o oală se pun vinul, un litru...
Read more »

Friptură de porc cu legume şi boabe de porumb

Friptură de porc cu legume şi boabe de porumb
  Ingrediente: un kilogram de muşchi de porc cu grăsime 200 g orez o ceapă un ardei gras roşu 250 g mazăre 250 g fasole verde 4 roşii 150 g boabe de porumb 4 căţei de usturoi ulei de floarea-soarelui sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Muşchiul de porc se spală, se taie...
Read more »

Reţete de post: Supă-cremă de linte

Reţete de post: Supă-cremă de linte
  Ingrediente: 300 g linte doi morcovi o ceapă o ţelină un cartof un păstârnac doi căţei de usturoi ulei sare cimbru piper pătrunjel   Mod de preparare: Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert într-un litru şi jumătate de apă caldă. După ce începe să clo­cotească se adaugă morcovii, păstârnacul,...
Read more »

Clatite picante umplute cu dovleac

Ingrediente aluat: 3 oua 6 linguri de lapte 75 g faina 50 g unt sare 1 lingura unt pentru prajit Ingrediente umplutura: 50 g seminte de dovleac, 500 g miez de dovleac, 2 linguri unt, 1 catel de usturoi, 2 fire salvie, 125 g branza de vaci, 1 galbenus, sare, piper, 200 g smantana...
Read more »

Placintele cu dovleac

Ingrediente : 500 g miez de dovleac sare 50 g bacon 1 ceapa 2 oua 60 g faina 1 legatura patrunjel verde 1 ardei iute (rosu) 50 g cascaval piper proaspat macinat 4 linguri ulei pentru prajit Mod de preparare: Se da miezul de dovleac pe razatoarea mare, se presara cu o lingurita de...
Read more »

Cârnaţi din mistreţ

  Ingrediente: un kg carne de mistreţ o căpăţână de usturoi trei grame de piper măcinat sare doi metri de maţe   Mod de preparare: Carnea se taie în bucăţele şi se trece prin maşina de tocat. Se adaugă sare, piper şi usturoi pisat. Se frământă bine. Maţele se spală cu apă şi oţet,...
Read more »

Cârnaţi de căprioară

  Ingrediente: 500 g carne de căprioară două căpăţâni de usturoi piper măcinat sare un metru de maţe   Mod de preparare: Se feliază carnea, apoi se dă prin maşina de tocat, pe sita măruntă. Se adaugă sarea, piperul şi usturoiul care a fost în prealabil pisat. Separat se spală maţele, apoi se umplu...
Read more »

Ciorbă de năut cu coriandru verde

Ciorbă de năut cu coriandru verde
  Ingrediente: 200 g boabe de năut 150 g fasole roşie boabe un morcov un sfert de ţelină o rădăcină de pă­trunjel două cepe 4 roşii 250 g cos­tiţă afumată sare piper 4 linguri de ulei pătrunjel coriandru verde   Mod de preparare: Faso­lea şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte,...
Read more »

Ruladă cu ghebe şi caşcaval

  Ghebele se spală şi se sotează în puţin ulei, apoi se amestecă bine cu ou, cu condimente şi cu caşcaval. (Pentru a putea fi folosite de câte ori este nevoie, ciuper­cile se conservă la congelator, apoi se dezgheaţă şi se utilizează la momentul respectiv). Se întinde foaia de aluat fraged, se pune pe...
Read more »

Mamaliga cu carne de porc si legume

Ingrediente : 150 g malai (grisat) sare 1/8 l lapte 30 g unt 200 g spanac 1/2 ardei gras rosu 1/2 ardei gras galben 150 g ciuperci 1 ceapa mica 250 g carne de porc 1 lingura ulei 50 ml zeama concentrata de legume piper proaspat macinat sare Mod de preparare: Mamaliga se pune...
Read more »

Sote de miel cu curry si stafide

Ingrediente: 2 kg carne de miel fara os 3 cepe 4 catei de usturoi 1 tulpina de telina 100 g stafide 1 conserva mica rosii decojite 2 lamai 1 lingura praf de curry 2 ardei iuti rosii 1/2 legatura hasmatuchi (sau patrunjel) 100 ml ulei de masline sare Mod de preparare: Puneti stafidele intr-o...
Read more »

Tocana de miel cu vinete

Ingrediente : 1 kg carne de miel fara os 500 g rosii 2 vinete lungi 2 cepe 3 catei de usturoi 3 linguri untdelemn 20 g unt 2 linguri otet alb 100 ml vin alb sec 1 foaie de dafin cateva fire de menta sare piper alb macinat Mod de preparare: Se spala vinetele,...
Read more »

Salata mediteraneana cu vinete

Ingrediente : 1 vanata mare 1 lingura sare 250 g rosii mici 1-2 linguri ulei de masline 1 ardei gras rosu (potrivit) taiat in doua 1 ardei gras verde (mic) taiat in doua 1/3 ceasca frunze de busuioc proaspat 2 dovlecei mijlocii taiati felii 90 g ciuperci taiate in doua 2 linguri maghiran verde...
Read more »

Salata calda de linte cu orez

Ingrediente : 1 ceasca de linte 1 ceasca de orez 4 cepe (mari) rosii taiate pestisori 4 catei de usturoi zdrobiti 1 ceasca ulei de masline 45 g margarina 2 lingurite scortisoara pisata 2 lingurite boia dulce 2 lingurite chimen macinat 2 lingurite coriandru macinat 3 cepe verzi taiate rondele piper sare Mod de...
Read more »

Cocktail Rob Roy

Cocktail Rob Roy
  Calitate – alcoolic Bază alcoolică – scotch whisky Pahar – cupă mică de cocktail Categorie – Vermouth drinks Decoraţiune – o cireaşă roşie   Se serveşte înainte de mese, seara şi noaptea   Ingrediente: 6/10 scotch whisky 4/10 vermut roşu o picătură de Angostura Bitter   Apărut în anii ’30, în Anglia, a...
Read more »

Peste cu salata de fasole alba

Peste cu salata de fasole alba
Ingrediente: 1 conserva de fasole alba (200 g continutul) 1 ardei gras rosu (mare) 1 ceapa rosie 1/2 legatura busuioc sau coriandru zeama si coaja rasa de la o lamaie sos iute (Tabasco) 4 linguri ulei de masline 600 g peste alb (cod, salau, merluciu) sare piper Mod de preparare: Se incinge cuptorul la...
Read more »

Salau cu sos tomat si busuioc

Ingrediente: 1 ceapa 2 catei de usturoi 2 legaturi de busuioc 2 linguri ulei de masline 1 cutie cu rosii decojite (400 g) sare piper 2 fileuri de salau zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 200C. Se curata ceapa si usturoiul si se taie felii subtiri. Se spala...
Read more »

Scrumbie afumata cu sos verde

Ingrediente: 800 g cartofi sare chimen o legatura mare de verdeata (patrunjel, marar) 2 cepe mici 6 castraveciori murati 200 g smantana acra un borcan de iaurt piper alb o lingura zeama de lamaie un varf de cutit coaja rasa de lamaie 8 fileuri de scrumbie afumata. Mod de preparare: Se spala bine cartofii...
Read more »

Mancarica de verdeata cu orez

Ingrediente: 4 legaturi de patrunjel 4 legaturi de marar 2 cepe mijlocii 200 ml untdelemn 1 lingura de faina piper sare 1 lingura de bulion 1 pahar de orez Mod de preparare: Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in untdelemnul incins. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga faina, care se rumeneste...
Read more »

Supa de fasole boabe

Ingrediente: 300 g fasole alba uscata 1 ceapa 4 catel de usturoi 1 morcov 2 tulpini de telina 2 fire de praz 1 crenguta rozmarin 3 crengute cimbru 2 linguri ulei 2 litri concentrat de legume 8-12 felii de franzela sare piper macinat   Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o cratita, se acopera...
Read more »

Cotlet de porc în crustă de ierburi

  Ierburile folosite sunt: coriandru, ienibahar, salvie, cimbru, piper în cinci culori. Se ia muşchiul de porc întreg şi se pune în tavă împreună cu apă şi puţin ulei. Se bagă în cuptor. După ce se pătrunde puţin, se toarnă vin peste el, se întoarce, se mai lasă pană când este aproape. Se iau...
Read more »

Cocktail Chi-Chi

Cocktail Chi-Chi
  Ingrediente: 30 ml votca 15 ml Blue curacao 15 ml cremă de nucă de cocos 150 g ananas proaspăt sau din conservă o cupă de îngheţată de vanilie 125 g gheaţă câteva cubuleţe de ananas pentru decor   Mod de preparare: Toate ingredientele (în afară de cubuleţele de ananas pentru decor) se pun...
Read more »

Painisoare cu fructe uscate

Painisoare cu fructe uscate
  Ingrediente: 200 g fructe uscate (mere, prune – fara samburi, smochine, stafide, alune) 1 kg faina 2 linguri ulei 40 g drojdie 3 linguri zahar 1 lingura scortisoara vanilie esenta de rom 2 linguri ulei pentru uns tava coaja de lamaie si de portocala Mod de preparare: Se pun la inmuiat, in apa...
Read more »

Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry

Manacare de conopidă cu ghimbir si pudră de curry
  Ingrediente: o conopidă o ceapă albă o legătură ceapă verde un ardei gras verde un morcov 4 roşii 200 ml vin alb demidulce ghimbir ras pudră de curry sos de soia pastă de tomate sare piper pătrunjel boia de ardei iute   Mod de preparare: Conopida se spală, se scurge de apă şi...
Read more »

Brioşe cu glazură de ciocolată

Brioşe cu glazură de ciocolată
  Ingrediente: 550 g făină 150 g zahăr 135 g unt 75 ml ulei 150 ml lapte 3 ouă sare praf de copt 100 g ciocolată albă 100 g ciocolată neagră 30 g nucă de cocos rom zahăr vanilinat decor de zahăr colorat fructe confiate compot de ananas   Mod de preparare: Intr-un castron...
Read more »

Scoici in sos negru

  Ingrediente: 20 de scoici două linguri de fasole neagră fiartă o lingură de ghimbir ras un căţel de usturoi două bucăţi de praz 200 ml supă de pui două linguriţe de sos de soia două lin­guriţe de sos de soia negru o linguriţă de zahăr brun un sfert de linguriţă de pastă de...
Read more »

Supa de cartofi cu praz

Ingrediente: 1 kg cartofi 2 bucati de praz 2 linguri de margarina sare piper crutoane de paine un catel de usturoi Mod de preparare: Se curata cartofii de coaja, prazul de frunze si se pun la fiert intr-un litru de apa clocotita (cartofii taiati cubulete si prazul in inele subtiri). Cand legumele se inmoaie,...
Read more »

Salata gurmanda cu piept de pui

Ingrediente: 2 piepti mari dezosati de pui 1 salata verde 1 conserva mica creveti 1 lingura unt 2 linguri suc de lamaie   Mod de preparare: Se spala salata, se zvanta si se taie fasii. Se amesteca uniform cu sosul de mustar cu tarhon. Se taie pieptul de pui in fasii subtiri si se...
Read more »

Supa de usturoi

Ingrediente: 3 capatani mari de usturoi 100 ml ulei 1 lingura faina 1,5 l apa sare piper dupa gust boia sau suc de rosii cimbru patrunjel   Mod de preparare: Usturoiul se curata, se zdrobesc cateii si se freaca bine cu ulei pana se obtine o pasta fina la care se adauga faina, boia...
Read more »

Somon în sos cu ghimbir

  Ingrediente: o bucată de somon sare piper făină 250 ml ulei doi mor­covi un pătrunjel ghimbir 2-3 cepe bulion oţet slab zahăr   Mod de preparare: Peştele se spală, se şterge cu un prosop de hârtie, se pre­sară sare şi piper, se dă prin făină şi se prăjeşte în ulei. Se scoate şi...
Read more »

Orez cu ananas si creveti decorticati

Orez cu ananas si creveti decorticati
  Ingrediente: 100 g creveţi decorticaţi 8 felii de ananas un ardei gras roşu o jumătate de morcov o jumătate de ceapă o ceapă verde un ardei iute Jalapeno o linguriţă de usturoi tocat o linguriţă de ghimbir 200 g orez două linguri de sos de soia o lin­guriţă de curry zahăr ulei Mod...
Read more »

Salata asiatica de legume cu macaroane

Ingrediente: 6 cepe verzi 500 g macaroane scurte 4 rosii 1 morcov mijlociu o jumatate conserva de fasole verde o conserva mica de boabe de porumb 50 g alune prajite Ingrediente sos: 6 linguri untdelemn fin (masline sau floarea-soarelui), 5 linguri otet alb sau otet de mere, 1 lingurita de zahar (facultativ), sare, piper...
Read more »

Cvas din lămâi

Cvas din lămâi
  Ingrediente:  2-3 lămâi 3 l apă 300 g zahăr 3 g drojdie   Mod de preparare: Se fierbe apa, se adaugă zahărul şi se mai dă un clocot. Se adaugă lămâile tăiate felii. Se pune capac şi se lasă să se răcească. Se scoate puţin suc într-o cană, se dizolvă drojdia şi se...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro