Retete culinare:
Retete culinare: Placinta cu peste
O reteta de placinta cu peste din: ulei de masline, praz, fileuri de peste alba, macrou, lapte, oua, smantana, piure de cartofi si branza Cedar. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 2 fire de praz, taiat rondele 500 g fileuri de peste alb 300 g peste afumat (macrou) 300 ml lapte 300 ml smantana...
Read more »
Lasagna cu mozzarella si legume
O reteta de lasagna cu mozzarella si legume din: mozzarella, morcovi, rosii, spanac, ceapa, usturoi, unt, foi de lasagna, muguri de pin, ulei, sare si piper. Ingrediente: 400 g mozzarella 500 g morcovi 4 rosii 1 kg spanac 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 lingura cu unt 500 g foi de lasagna muguri...
Read more »
Reteta zilei: Paine cu zucchini
O reteta de paine cu zucchini din: oua, zucchini, zahar, ulei vegetal, vanilie, faina, sare, bicarbonat de sodiu si nuci. Ingrediente: 3 oua 3 dovlecei zucchini rasi 2 cani de zahar 1 cana de ulei vegetal 1 lingura de vanilie 2, 1/2 cesti faina 1 lingurita de sare 1 lingurita de bicarbonat de sodiu...
Read more »
Salată asortată din fructe cu boabe
O reteta de salata asortata din fructe cu boabe din: fructe cu boabe, zahar, zeama de lamaie, suc de portocale si grand marnier. Ingrediente: 1 kg fructe cu boabe asortate 8-10 linguri zahar 4 lingurite zeama de lamaie 8 lingurite suc de portocale proaspat presat 6 cl Grand Marnier (cognac sau sherry) Mod...
Read more »
Ciocănele de pui cu mirodenii
O reteta de ciocanele de pui cu mirodenii din: cartofi, ulei de floarea soarelui, boia de ardei dulce, coriandru, chimen, miere, sos de soia, mustar de dijon, ciocanele de pui si frunze de salata. Ingrediente: 4 cartofi mari, taiati sferturi 2 linguri ulei de floarea soarelui putina boia de ardei dulce 1/2 lingurita coriandru...
Read more »
Cotlete la gratar
O reteta de cotlete la gratar din: cotlete de porc, ulei de masline, vin rosu, sare grunjoasa, piper, ceapa rosie, rosii, curry, dovlecei, morcovi, vanata si rozmarin. Ingrediente: cotlete de porc 2-3 linguri ulei de masline vin rosu sare grunjoasa piper negru macinat 2 cepe rosii 3-4 rosii o lingurita curry 300 g dovlecei...
Read more »
Rulouri de vita cu sos picant
O reteta de rulouri de vita cu sos picant din: pulpa de vitel, sare grunjoasa, piper, usturoi, ulei de masline, vin rosu, unt, ardei capia, rosii, pasta de curry, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 600 g pulpa de vitel sare grunjoasa piper negru macinat o capatana usturoi 3-4 linguri ulei de masline 200...
Read more »
Tartă cu brânză şi ceapă
O reteta de tarta cu branza si ceapa din: aluat, ulei de masline, ceapa, cimbru, ansoa, zahar brun, praz, urda si parmezan. Ingrediente: 1 foaie de aluat fraged (aproximativ 20 cm in diametru) 1 lingurita ulei de masline 4 cepe, taiate rondele 2 lingurite de cimbru proaspat 50 g ansoa in conserva de ulei,...
Read more »
6 cocktailuri de vara
6 cocktailuri de vara: Cocktail Long Island Ice Tea Calitate – alcoolic Bază alcoolică – votcă Pahar – tumbler mare Categorie – Vodka drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie în lichid Se serveşte seara şi noaptea Ingrediente: 4 cl votcă 3 cl suc de lămâie 3 cl tequila 3 cl gin 3...
Read more »
Retete savuroase: Conopida pane
O reteta de conopida pane din: conopida, oua, faina, pesmet, sare grunjoasa, piper, mustar de dijon, ulei, unt si patrunjel. Ingrediente: un kg conopida 4 oua 2-3 linguri faina 4 linguri pesmet sare grunjoasa piper alb si negru macinat 2 linguri mustar de Dijon ulei pentru prajit 50 g unt patrunjel pentru ornat ...
Read more »
Pizza cu mozzarella si rosii
O reteta de pizza cu mozzarella si rosii din: mozzarella, ardei capia, rosii cherry, ulei de masline, busuioc, faina, ulei, zahar si drojdie. Ingrediente: 100 g mozzarella 1/2 ardei capia rosu 100 g rosii cherry ulei de masline busuioc pentru aluat: 350 g faina 50 ml ulei 100 ml apa 1 lingurita cu zahar...
Read more »
Muschi de porc cu legume
O reteta de muschi de porc cu legume din: muschi de porc, varza de Bruxelles, cartofi, vin rosu, sare grunjoasa, piper, cimbru, miere, unt, ulei de masline si usturoi. Ingrediente: 600-800 g muschi de porc 500 g varza de Bruxelles 500 g cartofi 350 ml vin rosu sare grunjoasa piper negru si rosu macinat...
Read more »
Rulouri de pui cu ciuperci
O reteta de rulouri de pui cu ciuperci din: ceapa, ulei de masline, cimbru, ciuperci, hribi, unt, faina, vin alb, smantana, mustar, piept de pui, patrunjel, tarhon si foi de aluat. Ingrediente: 1 ceapa tocata 2 linguri ulei de masline 2 lingurite cimbru uscat 1 conserva cu 400 g ciuperci, taiate felii 50 g...
Read more »
Dulceaţă de soc
O reteta de dulceata de soc din: flori de soc, apa, zahar si lamaie. Ingrediente: 1 kg flori de soc 1 l apa rece 1 kg zahar 1 lamaie feliata Mod de preparare: Speli florile de soc bine, le rupi codiţele şi, împreună cu lămâia feliată le pui la fiert în 1 I...
Read more »
Supă de spanac
O reteta de supa de spanac din: unt, spanac, concentrat de pui, ceapa, lapte, costita si nucsoara. Ingrediente: 50 g unt 175 g spanac fiert 500 ml concentrat de pui 1 ceapa tocata 500 ml lapte 100 g costita sau bacon (optional) un varf praf de nucsoara Mod de preparare: Topeste untul intr-o...
Read more »
Scorpie-de-mare la grătar sau la tigaie, cu sos de măsline negre şi piure de lămâie
O reteta de scorpie de mare la gratar din: sare de mare, coaja si zeama de lamaie, rozmarin, fileuri de scorpie de mare, ulei de masline, rucola, masline negre, ardei iute, ierburi, telina, usturoi, piper, otet balsamic, cartofi si lapte. Scorpia-de-mare este un peşte delicios, care însă conţine foarte mult lichid lăptos. Uneori, acest...
Read more »
Salată de smochine
O reteta de salata de smochine din: smochine, cassis, vin alb sec, zmeura, zahar pudra si piersici. Ingrediente: 16 smochine proaspete 8 cl Cassis (lichior de coacaze) 12 cl vin alb sec 250 g zmeura (decongelata) 2 lingurite zahar pudra 4 piersici coapte Mod de preparare: Smochinele se curăţă de codiţe ia amândouă...
Read more »
Retete culinare: Ghiveci calugaresc
O reteta de ghiveci calugaresc din: pulpa de vitel, ceapa rosie, rosii, cartofi, ardei capia, morcovi, telina, sare grunojasa, piper, ulei, patrunjel si cimbru verde. Ingrediente: 800 g pulpa de vitel 3 cepe rosii un kg rosii 8 cartofi 2 ardei capia 1 ardei verde 3-4 morcovi o telina radacina sare grunjoasa piper negru...
Read more »
Salata de cartofi noi cu pemset si parmezan
O reteta de salata de cartofi noi cu pesmet si parmezan din: cartofi, busuioc, usturoi, parmezan, ulei de masline si pesmet. Ingrediente: 700 g cartofi noi, taiati pe jumatate 1 legatura de busuioc, tocata grosier 2 catei de usturoi, zdrobit 25 g parmezan, ras 6 linguri ulei de masline 50 g pesmet 50 g...
Read more »
Rulou cu pui şi alune
O reteta delicioasa de rulouri cu: carne de pui, faina, praf de copt, oua, alune, salata verde, lapte, parmezan, ulei de masline, ardei iute, ceapa, usturoi, piper, sare, otet balsamic. Ingrediente: un piept de pui 250 g făină un pliculeţ praf de copt 4 ouă 100 g alune o salată verde 125 ml lapte...
Read more »
Burgeri de ciuperci şi năut
O reteta de burgeri de ciuperci si naut din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa verde, praf de curry, suc si coaja de lamaie, naut, pesmet, iaurt, chimion, chifle cu cereale, rosii si frunze de rucola. Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline 250g de ciuperci (hribi), tocate mărunt 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1...
Read more »
Ruladă de porc cu ghimbir
O reteta de rulada de vita cu ghimbit din: muschi de porc, alune de padure, lapte, ghimbir, ceapa, unt, vin, patrunjel, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 500 g muschi de porc 200 g alune de padure 1 cana cu lapte 1 lingurita cu ghimbir ras 1 ceapa 2 linguri cu unt 1...
Read more »
Tartă de spanac şi Gruyere
O reteta de tarta de spanac si gruyere din: ulei de masline, foi de placinta, ceapa, spanac, smantana, nucsoara si branza gruyere. Ingrediente: ulei de măsline 1 pachet de foi pentru plăcintă 1 ceapă, tocată mărunt 450g de spanac decongelat şi stors de surplusul de lichid 80ml de smântână nucşoară 100g de brânză Gruyère...
Read more »
Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti
O reteta de Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti din: citronella, ardei iute, ghimbir, sare de mare, sake, miere, miso, felii de cod, pak choi, castravete, zeama de lamaie verde, sos de soia si creson. Ingrediente: 2 fire de citronella iarbă de limon un ardei iute roşu proaspăt, curăţat de...
Read more »
Săratele cu chimen
O reteta de saratele cu chimen din: branza de vaci, margarina, faina, ou, chimen si sare. Ingrediente: 250 g branza de vaci 250 g margarina 12 linguri cu faina 1 ou 3 linguri cu chimen sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă brânza de vaci cu margarina şi un praf de sare. încorporează...
Read more »
Tartă cu ardei copţi, şuncă şi brânză
O reteta de tarta cu ardei copti, sunca si branza din: aluat, pasta de rosii uscate, sunca, mozzarella, ardei copti, masline, oregano si frunze de rucola. Ingrediente: 200g aluat de foitaj 3 linguri pastă de roşii uscate la soare (sau câteva roşii uscate, mixate într-un robot, cu o lingură ulei de măsline) 4 felii...
Read more »
Salata de fructe cu sos
O reteta de salata de fructe cu sos din: iaurt, zeama de lamaie, miere, mac, grepfrut, ananas, kiwi si menta. Ingrediente: 300 g iaurt (15% grasime) 4 lingurite zeama de lamaie 4 lingurite miere lichida 4 lingurite mac (seminte) 3 grepfruturi de culoare roz (fiecare de circa 350 g) 1 ananas de marime mijlocie...
Read more »
Chiftele de peste cu salvie
O reteta de chiftele de peste cu salvie din: file de peste, ou, ceapa, usturoi, paine, lapte, lamaie, faina, frunze de salvie, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de peste 1 ou 1 ceapa 3 catei de usturoi 3 felii de paine 1 ceasca cu lapte 1 lamaie 3 linguri cu...
Read more »
Ştrudel cu morcovi şi feta
O reteta de strudel cu morcovi si feta din: foi de placinta, unt, morcovi, fistic si branza feta. Ingrediente: 400 g foi de plăcintă 125 g de unt 5 morcovi mari 60g amestec de fistic şi condimente 200g de brânză feta Mod de preparare: Se topesc 100g de unt într-o crăticioară. Se decojesc...
Read more »
Sweet Lady
O reteta de Sweet Lady din: cafea, lichior de banane, ghimbir si frisca. Ingrediente: 1 ceasca de cafea fierbinte 3-4 lichior de banane putin ghimbir macinat 1 lingura de frisca lichida batuta Mod de preparare: Turnam lichiorul in ceasca incalzita in prealabil si completam cu cafea fierbinte. Adaugam frisca si presaram ghimbir.
Read more »
Supa crema de linte cu boia
O reteta de supa crema de linte cu boia din: linte rosie, lamaie, ardei rosu, morcovi, rosii, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, chimion, boia dulce si ulei de masline. Ingrediente: 400 g linte rosie 1 lamaie 1 ardei rosu 2 morcovi 3 rosii 1 ceapa rosie 3 catei de usturoi 1 legatura de patrunjel 1...
Read more »
Chifle cu mentă
O reteta de chifle cu menta din: faina, praf de copt, unt, iaurt, branza feta, cascaval, stafide, menta, ou si susan. Ingrediente: 500g de făină 1 pliculeţ praf de copt 200g de unt, moale 1 cutie mare de iaurt (470g) 150g de brânză feta 200g de caşcaval 2 mâini de stafide mentă uscată, din...
Read more »
Salată cu sos de zmeură
O reteta de salata cu sos de zmeura din: coacaze rosii, capsuni, zahar pudra, cirese, piersici, zeama de lamaie, zmeura si cointreau. Ingrediente: 300 g coacaze rosii 300 g capsuni 130 g zahar pudra 500 g cirese 3 piersici mari, coapte zeama de la o lamaie 400 g zmeura decongelata 6 cl Cointreau/cognac ...
Read more »
Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde
O reteta de Peşte fript umplut cu fenicul, servit cu salsa verde din: peste, lamaie, frunze de fenicul, sare de mare, ulei de masline, suc si coaja de lamaie, genicul, capere, patrunjel, coriandru, cimbru verde si arpagic. Ingrediente: 1 peste intreg, de circa 2 kg (pastrav sau somon) 1 lamaie, taiata in felii fine...
Read more »
Tarta cu fructe proaspete
O reteta de tarta cu fructe proaspete din: faina, sare, unt, oua, zahar, vanilie, nucsoara, lapte, coaja de lamaie, capsuni, mure, zmeura, coacaze, afine si zahar pudra. Ingrediente: Pentru aluat: 210 g făină un vârf de sare 113 g unt la temperatura camerei 1 ou mare, bătut Pentru cremă: 3 ouă mari 150 g...
Read more »
Salata de rosii cu ardei umpluti
O reteta de salata de rosii cu ardei umpluti din: ardei capia, rosii, masline, smantana, marar, patrunjel, ceapa verde, ulei de masline, otet si sare. Ingrediente: 2 ardei capia 4 rosii 100 g masline rondele 100 g smantana 1 legatura de marar 1/2 legatura patrunjel 2 fire de ceapa verde 2 linguri cu ulei...
Read more »
Ciorba de vitel
O reteta de ciorba de vitel din: carne, ceapa, morcovi, pastarnac, patrunjel, dovlecei, ardei gras, telina, rosii, sare, foaie de dafin, vegeta, bors, smantana si verdeata. Ingrediente: 1 kg carne 1 ceapă 2 morcovi 1 păstârnac 1 rădăcină pătrunjel 1 dovlecel 1 ardei gras ţelină 2 roşii sare 1 foaie de dafin 1 lingură...
Read more »
Salata de ton cu avocado
O reteta de salata de ton cu avocado din: avocado, ton, rosii, ceapa, branza telemea, fulgi de migdale, ulei de masline si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 avocado 1 cutie de ton bucati 2 rosii 1/2 ceapa 100 g branza telemea cativa fulgi de migdale 2 linguri ulei de masline 1 lingura cu zeama...
Read more »
Deserturi delicioase: Budincă de orez
O reteta de budinca de orez din: lapte, frisca, zahar tos, nucsoara, baton de vanilie, orez si gem de fructe. Ingrediente: 600 ml lapte 300 ml frisca 60 zahar tos 1 lingurita nucsoara 1 baton de vanilie, taiat in doua, pe lungime 100 g orez cu bob rotund gem de fructe pentru servit, fructe...
Read more »
Paste cu ansoa si rosii
O reteta de paste cu ansoa si rosii din: fileuri de ansoa, frunze de busuioc, masline negre, capere, paste, ulei de masline, usturoi, boia de ardei iute, pasta de tomate si rosii. Ingrediente: 6 fileuri de ansoa, scurse de lichid 12 frunze de busuioc 100 g masline negre, fara samburi 2 linguri capere 350...
Read more »
Muşchi de porc cu sos de ardei iute şi ceapă roşie marinată
O reteta de muschi de porc cu sos de ardei iute si ceapa rosie marinata din: ceapa rosie, suc de lamaie, oregano, usturoi, rosii, pasta de ardei iute, praf de chilli, zahar brun, muschi de porc si frunze de coriandru. Ingrediente: 2 cepe roşii, una tăiată în felii subţiri şi cealaltă, în felii groase...
Read more »
Risotto cu macrou afumat şi praz
O reteta de risotto cu macrou afumat si praz din: unt, praz, orez, supa de peste, lapte, macrou afumat, smanana si frunze de spanac. Ingrediente: 1 linguriţă de unt 1 praz mare, tăiat în felii subţiri 300g de orez pentru risotto 700ml supă de peşte sau de legume, gata făcută 250ml de lapte integral...
Read more »
Retete culinare: Hamburger la gratar
O reteta de hamburger la gratar din: ceapa, ulei, patrunjel, chifla, carne de vita tocata, ou, mustar, sare, piper, frunze de salata, rosii, maioneza si ketchup. Ingrediente: 1 ceapa 1 lingura ulei 1 lingura patrunjel tocat 1 chifla mai veche 400 g carne de vita tocata 1 ou 1 lingurita mustar sare piper 4...
Read more »
Medalion de somn in sos de capere
O reteta de medaliond e somn in sos de capere din: somn, capere murate, unt, faina, lapte, zeama de lamaie, marar, sare si piper. Ingrediente: 14 medalioane de somn 4-5 linguri capere murate 200 g unt 1 lingura faina 300 ml lapte 2 linguri zeama de lamaie 1 legatura marar sare piper Mod...
Read more »
Reteta zilei: Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii
O reteta de Morcovi glazurati cu miere si suc de portocale rosii din: morcovi, unt, miere, suc de portocale rosii si sare. Ingrediente: 4 morcovi medii, curatati si taiati felii 2 linguri de unt 2 linguri de miere 1/3 cana de suc de portocale rosii 1/4 lingurita de sare Mod de preparare: Într-o...
Read more »
Crap gratinat
O reteta de crap gratinat din: file de crap, faina, ceapa, rosii, ulei, unt, cascaval, oua, lamaie, patrunjel, busuioc, sare si piper. Ingrediente: 900 g file de crap 100 g faina 2 cepe 500 g rosii 50 ml ulei 200 g unt 200 g cascaval 3 oua 1 lamaie 1 legatura patrunjel 6-7 frunze...
Read more »
File picant de porc
O reteta de file picant de porc din: chimen, fenicul, cuisoare, boia dulce, suc si coaja de lamaie, cimbru, usturoi, ketchup, otet balsamic si fileuri de porc. Ingrediente: 1 lingurita rasa seminte de chimen 1 lingurita rasa seminte de fenicul 2 cuisoare 1 lingurita rasa boia dulce sucul si coaja rasa de la o...
Read more »
Frigarui de branza
O reteta de frigarui de branza din: cimbru, ardei gras, ceapa, dovlecel, ciuperci, usturoi, ulei de masline, sare, piper si branza halloumi. Ingrediente: 4 fire cimbru 1 ardei gras rosu 1 ardei gras galben 2 cepe 1 dovlecel 150 g ciuperci Champignon 2 catei de usturoi 6 linguri ulei de masline sare piper 250...
Read more »
Crema de creveti
O reteta de crema de creveti din: creveti, unt, crema de branza, iaurt, smantana, usturoi, ceapa si sare. Ingrediente: 150 g creveti 50 g unt 100 g crema de branza 200 g iaurt 50 g smantana 2 catei de usturoi 1 ceapa sare Mod de preparare: Amestecă smântână, crema de brânză şi iaurtul...
Read more »
Somon in pergament cu visine
O reteta de somon in pergament cu visine din: somon, jambon, visine, lamaie, usturoi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati somon 8 felii jambon crud uscat 150 g visine 1 lamaie 4 catei de usturoi 5 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Presăraţi fiieul de somon cu...
Read more »
7 cocktailuri de vara
7 cocktailuri de vara: Cocktail Whiskey Sling Calitate – alcoolic Bază alcoolică – blended whiskey Pahar – tumbler mijlociu Categoria – Whiskey drinks Decoraţiune – o felioară de lămâie, o cireaşă roşie şi paie Se serveste la orice oră Ingrediente: 5-6 cl blended whiskey o linguriţă de zahăr pudră sucul de la o...
Read more »
File de şalău în crustă de brânză
O reteta de file de salau in crusta de branza din: file de salau, branza topita, galbenusuri, faina, ulei, piper boabe, parmezan, tarhon, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de salau 300 g branza topita 2 galbenusuri 2 linguri faina 100 ml ulei 1 lingura piper boabe 50 g parmezan ras 1 legatura...
Read more »
Pasta de avocado cu menta
O reteta de pasta de avocado cu menta din: creveti, avocado, mascarpone, ceapa, usturoi, menta, zeama de lamaie, unt, vin, piper si sare. Ingrediente: 100 g creveti 1 avocado 100 g mascarpone 1/2 ceapa 2 catei de usturoi 2 frunze de menta 2 linguri cu zeama de lamaie 2 linguri cu unt 2 linguri...
Read more »
Păstrăv cu măsline în sos de roşii
O reteta de pastrav cu masline in sos de rosii din: pastravi, masline verzi, ceapa verde, ulei de masline, rosii, pasta de tomate, usturoi, lamaie, rozmarin, sare si piper. Ingrediente: 4 pastravi (250g/buc) 150 g masline verzi 150 g masline negre 1 legatura ceapa verde 50 g ulei de masline 5 rosii mari 1...
Read more »
Cotlete de porc cu salată de andive şi piersici
O reteta de cotlete de porc cu salata de andive si piersici din: miere, suc de portocale, ulei de masline, sare, piper, cotlete de porc, piersici, andive, alune, otet de zmeura si creson. Ingrediente: 1 lingurita miere 1 lingura suc de portocale 7 linguri ulei de masline sare piper 4 cotlete de porc (a...
Read more »
Cod in foitaj
O reteta de cod in foitaj din: file de cod, aluat de foitaj, jambon, lamaie, mac, ou, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g file de cod 500 g aluat de foitaj 150 g jambon crud uscat 1 lamaie 50 g mac 1 ou 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Spălaţi...
Read more »
Salata de paste cu creveti
O reteta de salata de paste cu creveti din: creveti, paste, smantana, gorgonzola, ceapa, ulei de masline, broccoli, busuioc si sare. Ingrediente: 150 g creveti 250 g paste tip penne 500 ml smantana lichida 150 g gorgonzola 1 ceapa 2 linguri cu ulei de masline cateva buchetele de broccoli busuioc sare Mod de...
Read more »
Curry de conopidă cu cartofi
O reteta de curry de conopida cu cartofi din: ulei de masline, ceapa, ghimbir, usturoi, curcuma, chimion, pudra de curry, rosii in bulion, zahar, conopida, cartofi, ardei iute, suc de lamaie, coriandru, lipii si iaurt. Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă mare, tocată 1 bucată de ghimbir, dată prin răzătoare 3 căţei...
Read more »
Supa mediteraneana cu ciuperci
O reteta de supa mediteraneana cu ciupeci din: paine, rosie, ulei de masline, ceapa, supa de legume, ciuperci, usturoi, migdale, sofran si sare. Ingrediente: 3 felii paine prajita 1 rosie decojita si tocata 2 linguri ulei masline 1/4 ceapa tocata marunt 1 litru supa legume/apa 200 g ciuperci proaspete Mod de preparare: Spala...
Read more »
Rulouri cu şuncă şi caşcaval
O reteta de rulouri cu sunca si cascaval din: oua, faina, lapte, apa minerala, sare, ulei, cascaval, sunca, sare si piper. Ingrediente: 2 oua 100 g faina 100 ml lapte 5 linguri apa minerala sare 3 linguri ulei Pentru umplutura: caşcaval tăiat felii şunca beţe pentru frigarui / scobitori piper / sare Mod...
Read more »
Fursecuri cu sos de vişine
O reteta delicioasa de fursecuri cu: unt, ou, zahar tos, alune, faina, praf de copt, sare, visine, vin rosu, scortisoara, amidon, ciocolata neagra. Ingrediente: 125 g unt un ou 275 g zahăr tos 60 g alune 250 g făină un vârf de lingurita cu praf de copt un vârf de linguriţă cu sare 500...
Read more »
Crevete cu dovlecei şi sos
O reteta delicioasa de creveti cu: smantana, parmezan, dovlecei, maioneza, amidon alimentar, vin alb sec, otet, ulei de masline, lamie, marar, sare, piper. Ingrediente: 500 g crevete decorticate 200 ml smântână 50 g parmezan doi dovlecei o lirgură cu maioneză lingură cu amidon alimentar 100 ml vin alb sec două lin guri cu oţet...
Read more »
Fursecuri cu magiun de Topoloveni
O reteta delicioasa de fursecuri cu: cartofi albi, faina, drojdie, zahar, ulei, apal zahar vanilat, magiun de prune, mascarpone, coaja de lamaie, ghimbir. Ingrediente: 500 g cartofi albi 100 g făină 50 g drojdie 100 g zahăr 200 ml ulei 50 m apă un pliculeţ zahăr vanilinat un borcan cu magiun de prune Topoloveni...
Read more »
Ruladă Pădurea Neagră
Rulada padurea neagra din: oua, sare, zahar, faina, cacao, visine, zahar vanilat, frisca, intaritor si ciocolata amaruie. Ingrediente: pandispan: 5 oua 1 praf sare 100 g zahar 100 g faina 1 lingura cacao umplutura: 500 g visine 2 plicuri zahar vanilat 400 g frisca 2 plicuri praf intaritor de frisca 1 lingua zahar 50...
Read more »
Ravioli cu roşii şi carne
O reteta delicioasa de ravioli cu: rosii, faina, oua, carne de vita, dovlecel, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, oregano. Ingrediente: 200 g făină două ouă 500 g carne de vită tocată un dovlecel o ceapă 4 căţei de usturoi 100 ml ulei de floarea-soarelui 5 roşii sare piper oregano Mod de preparare: Ceapa şi...
Read more »
Pizza cu portocale
O reteta delicioasa de pizza cu:portocale, faina, drojdie, ulei de masline, lapte dulce, sare, zahar tos, whisky, seminte de susan, alune de padure, frisca. Ingrediente: 400 g făină 20 g drojdie 3 linguri cu ulei de măsline 250 ml lapte dulce un sfert de linguriţă cu sare 4 portocale 375 ml apă 300 g...
Read more »
Retete pentru weekend #19
Va prezentam o serie de retete pentru weekend astfel incat sa puteti gati simplu si rapid. Delectati-va cu aceste retete pentru weekend si va asteptam sa vizionati mereu retetele noastre pentru weekend! Lasagna cu vita O reteta cu lasagna cu vita din: foi de lasagna, carne de vita, ulei de masline, unt, ceapa,...
Read more »
Cannelloni cu pui si branza
O reteta de cannelloni cu pui si branza din: bulion, cheddar, mozzarella, pesmet, ou, ceapa, carne de pui, cannelloni, busuioc, oregano, sare si piper. Ingrediente: 750 g bulion 200 g cheddar rasa 200 g mozzarella 120 g pesmet 1 ou 1 ceapa tocata 1 piept carne de pui dezosat si fara piele 350 g...
Read more »
Doradă cu dovlecei în jambon şi sos de roşii
O reteta de dorada cu dovlecei in jambon si sos de rosii din: dorada, dovlecei, jambon, rosii in bulion, ceapa, vin alb, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 dorade (circ 250 g/buc) 4 dovlecei mici 150 g jambon crud uscat 500 g rosii in bulion 2 cepe 150 ml vin alb sec 100...
Read more »
Briose cu vişine
O reteta de briose cu visine din: lamaie, visine, faina, cacao, praf de copt, unt, zahar, zahar vanilat, ou si chefir. Ingrediente: 1 lamaie 150 g cirese sau visine 200 g faina 2 lingurite cacao 2 lingurite praf de copt 150 g unt moale 150 g zahar 1 plic de zahar vanilat 1 ou...
Read more »
Frigărui de somon
O reteta de frigarui de somon din: file de somon, creveti, cartofi, suc de lamaie, suc de limeta, sare, piper, chilli si ulei de masline. Ingrediente: 400 g file de somon fara piele 8 creveti mari curatati (nedecorticati) 8 cartofi mici fierti in coaja sucul de la 2 lamai sucul de la 1 limeta...
Read more »
Pizza quatro formaggi
O reteta de pizza quatro formaggi din: ou, faina, sare, drojdie, apa minerala, ulei de floarea soarelui, rosii, ulei de masline, busuioc verde, sare, piper, emmentaler, branza brie, branza cheddar si branza roquefort. Ingrediente: pentru aluat: un ou 300 g faina un praf sare 25 g drojdie 50-60 ml apa minerala sau lapte caldut...
Read more »
Plăcintă cu brânză, ceapă şi cartofi
O reteta de placinta cu branza, ceapa si cartofi din: branza cheddar, smantana, aluat, cartofi, ceapa, ceapa verde, nucsoara, praf de boia si ou. Ingrediente: 200 g de brânză Cheddar, jumătate rasă pe răzătoarea mare, jumătate tăiată în bucăţele mici 200 ml de smântână dulce 500 g de aluat fraged 1 kg de cartofi...
Read more »
Brânză de capră cu bacon
O reteta de branza de capra cu bacon din: branza de capra, bacon, samburi de pin, miere, ulei de masline, otet balsamic, cimrbu, sare si piper. Ingrediente: 4 portii de branza de capra (a 50 g) 4 felii de bacon 2 linguri samburi de pin 2 linguri miere poliflora 6 linguri ulei de masline...
Read more »
Tăieţei cu somon picant
O reteta de taitei cu somon picant din: taitei, supa de pui, fileuri de somon, ardei iute, ceapa verde, sos de soia, coriandru si lime. Ingrediente: 1 pachet de tăieţei ramen sau de tăieţei instant cu ou 750ml supă de pui sau de legume, gata făcută 2 fileuri de somon fără piele 1 ardei...
Read more »
Medalion de somon pe pat de salată
O reteta de medalion de somon pe pat de salata din: somon, sare, piper, ulei de masline, ceapa, ardei gras, verdeturi, otet de vin alb, suc de lamaie si salata verde. Ingrediente: 4 medalioane de somon (circa 200 g fiecare) sare piper 6 linguri ulei de masline 1 ceapa 1/2 ardei gras rosu 1...
Read more »
Frigărui cu tofu şi legume
O reteta de frigarui cu tofu si legume din: dovlecel, ardei gras, ceapa rosie, tofu, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 dovlecel 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 2 cepe rosii 400 g tofu 2 linguri ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se pregătesc legumele; se taie...
Read more »
Tort de ciocolată neagră
O reteta de tort de ciocolata neagra din: unt, ciocolata, oua, zahar brun, faina, migdale si pudra de cacao. Ingrediente: 200g de unt 200g de ciocolată, 70% cacao, tocată 4 ouă mari 200g de zahăr brun 50g de făină obişnuită 50g de migdale măcinate pudră de cacao, pentru decorat Mod de preparare: Se...
Read more »
Cod cu garnitura de ardei
O reteta de cod cu garnitura de ardei din: cod, ardei grasi, masline, ulei de masline, marar verde, frunze de macris, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati cod (circa 250 g bucata) 3 ardei grasi (rosu, verde, galben) 8 masline 4 linguri ulei de masline 1 legatura marar verde cateva frunze de macris...
Read more »
Cafe Maxicane
O reteta de simpla de cafe maxicane din: cafea instant, zahar, apa rece, cuisoare, scortisoara, ghimbir, frisca, cafea si tequilla. Ingrediente: 2 linguri de cafea instant 2 linguri zahar 1-2 linguri de apa rece 2 cuisoare macinate un varf de scortisoara un varf de cutit de ghimbir 1 cutie de frisca lichida 2 cesti...
Read more »