Retete magice:
Tarta delicioasa cu zmeura
O reteta de tarta delicioasa cu zmeura din: faina, zahar, sare, unt, zmeura, zahar pudra, smantana dulce, branza de vaci si suc de lamaie. Ingrediente: 300 g faina 50 g zahar 1 varf de cutit sare 150 g unt 300 g zmeura 80 g zahar pudra 150 g smanata dulce 200 g branza de...
Read more »
Legume sotate
Se încing 2 linguri ulei de măsline într-o tigaie mare. Se adaugă 3 cepe roşii feliate şi 3 ardei de culori diferite, feliaţi; se sotează, amestecând încontinuu, până când se înmoaie şi se rumenesc uşor. Se servesc într-un bol. Legume sotate Pofta buna!
Read more »
Porc chinezesc
O reteta de porc chinezesc din: pulpa de porc, orez, mix de legume, ulei de susan, sos de soia, amidon, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 100 g orez 300 g mix chinesc de legume (congelate) 100 ml ulei de susan 50 ml sos de soia 2 lingurite amidon sare piper...
Read more »
Bors de telina cu taitei
O reteta de bors de telina cu taitei din: telina, morcovi, ceapa, taitei, ulei, patrunjel, bors, sare si piper. Ingrediente: 2 teline potrivite 2 morcovi 1 ceapa mare 200 g taitei 50 ml ulei 1 legatura patrunjel bors sare piper Mod de preparare: Curăţaţi legumele, spălaţi-le bine, apoi tăiaţi ţelinaîn cubulete, morcovul în...
Read more »
Tarta cu blat crocant de parmezan
O reteta de tarta cu blat crocant de parmezan din: faina, unt, parmezan, ardei grasi, ulei, bob, sare, ceapa, piper, branza de vaci, smantana, parmezan, cimbru, oua si nucsoara. Ingrediente: blat: 150 g faina 75 g unt 40 g parmezan ras umplutura: 2 ardei grasi rosii 3 linguri ulei 250 g bob sare 1...
Read more »
Gem de capsune cu ardei chilli
O reteta de gem de capsune cu ardei chilli din: capsune, zahar gelifiant, ghimbir si piper negru. Ingrediente: 1 kg capsune 1 kg zahar gelifiant 1 ardei chilli mic uscat 1 lingurita cu ghimbir ras 1 lingurita cu piper negru Mod de preparare: Spală şi curăţă de codiţe căpşunele, scurge-le de apă. Zdrobeşte...
Read more »
Cocktail cu bere – Michelada
Se pun 4 linguri sare de mare pe o farfurie. Se înmoaie gurile de la 4 pahare înalte în zeama de la 6 limes, apoi se trec prin sare. Se pun câteva cuburi de gheaţă în fiecare pahar, apoi se toarnă zeama de lime în mod egal în cele 4 pahare. Se toarnă în...
Read more »
Viţel cu legume în sos de vin
O reteta de vitel cu legume in sos de vin din: muschi de vitel, usturoi, cartofi, morcovi, telina, vin rosu, unt, ulei, rozmarin, tahon verde, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 kg muschi de vitel 4 capatani de usturoi 200 g catofi 1 morcov 1 telina 500 ml vin rosu 4 linguri unt 500...
Read more »
Curry de cartofi noi, conopidă, năut şi fasole verde
O reteta de curry de cartofi noi, conopida, naut si fasole verde din: seminte de fenicul si coriandru, seminte de chimion, boabe de piper alb, cuisoare, cardamom, scortisoara, curcuma, ardei iuti, salote, ghimber, ardei iute, tulpini de lemongrass, coriandru, cartofi, ulei vegetal, conopida, lapte de cocos, fasole verde, naut, orez, castravete, ceapa verde, rosie...
Read more »
Biscuiti cu chips de ciocolata
O reteta de biscuiti cu chips de ciocolata din: faina, unt, zahar, praf de copt, ciocolata si inghetata de vanilie. Ingrediente: 300 g faina 220 g unt 6 linguri cu zahar 1 lingurita cu praf de copt 50 g ciocolata inghetata de vanilie Mod de preparare: Freacă untul moale (la temperatura camerei) cu...
Read more »
Fasole verde cu carne de vaca
O reteta de fasole verde cu carne de vaca din: carne de vaca, fasole verde, cepa, faina, pasta de rosii, usturoi, ulei, boia de ardei dulce, patrunjel verde, marar verde si sare. Ingrediente: 1 kg carne de vaca 1,5 kg fasole verde proaspata 200 g ceapa 50 g faina 50 g pasta de rosii...
Read more »
Bors de rosii cu ficatei de pui
O reteta de bors de rosii cu ficatei de pui din: ficatei de pui, ceapa, morcovi, rosii in bulion, patrunjel, bors, sare si piper. Roşiile atat de des consumate în toate bucătăriile sunt adevărate rezerve de minerale şi vitamine, hidraţi de carbon, fier, fosfor, sodiu, potasiu, magneziu, zinc, cupru, nichel, cobalt, brom, iod, vitamina...
Read more »
Pungute cu branza de vaci
O reteta de pungute cu branza de vaci din: cascaval, branza de vaci, maioneza, usturoi, verdeata si sare. Ingrediente: 3oo g cascaval 200 g branza de vaci 4 linguri maioneza 2-3 catei de usturoi verdeata sare Mod de preparare: într-un castron amesteci brânza de vaci bine scursă, cu usturoiul pisat, verdeaţa tăiată mărunt,...
Read more »
Orez prăjit cu ouă
Orezul prăjit cu ouă este doar unul dintre nenumăratele feluri de mâncare cu orez prăjit, atât de apreciate de clienţii restaurantelor chinezeşti. De obicei, ouale se prăjesc separat, apoi se amestecă cu orezul într-o tigaie sau într-un wok, până ce orezul împrumută culoarea galbenă a ouălor. Pentru asezonare, nu mai este nevoie decât de...
Read more »
Nasi goreng
Indonezia este formată dintr-un lanţ de insule, unele mai mari, altele mai mici, aşezate între Oceanul Pacific şi Oceanul Indian. In această tară, la micul dejun se serveşte nasi goreng. Denumirea acestui fel de mâncare se traduce „orez prăjit”. De multe ori, pentru nasi goreng se foloseşte orez fiert rămas de la cina din...
Read more »
Chicken tortilla
O reteta de Chicken tortilla din: file de piept de pui, ulei, sare, piper, ardei gras, ardei iute, ceapa rosie si tortillas. Ingrediente: 400 g file de piept de pui 4 linguri ulei sare piper 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 ardei iute roşu 2 cepe roşii 4 tortillas (refrigerate) ...
Read more »
Rinichi de porc in vin
O reteta de rinichi de porc in vin din: rinichi de porc, ceapa, rosii, usturoi, vin rosu sec, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, boia, sare si piper. Ingrediente: 500 g rinichi de porc 2 cepe 4-5 rosii decojite 5-6 catei de suturoi 300 m vin rosu sec 3 linguri cu ulei de...
Read more »
Ciorbă de peşte cu leuştean proaspăt
O reteta de ciorba de peste cu leustean proaspat din: usturoi, ceapa, ardei gras, file de peste, unt, concentrat de legume, leustean, sare si piper. Ingrediente: 1 catel de usturoi 1 ceapa 1 ardei gras galben 1 ardei gras rosu 500 g file de crap (dezosat) 10 g unt sau margarina 1/2 l concentrat...
Read more »
Cocktail de portocale cu iaurt
O reteta simpla de Cocktail de portocale cu iaurt din: iaurt, gem de portocale, lichior de porocale si coaja de portocale. Ingrediente: 150 g iaurt 2 lingurite de gem de portocale 2 cl lichior de portocale coaja de portocala Mod de preparare: Mixam bine iaurtul, gemul si lichiorul, apoi turnam in paharul de...
Read more »
Retete culinare: Pui cu legume
O reteta de pui cu legume din: pui, broccoli, cartofi, morcovi, fasole verde, ulei, mazare, porumb boabe, ardei gras, ceapa, unt, scortisoara, sare, piper, mar, miere si busuioc. Ingrediente: 1 pui 500 g broccoli 500 g cartofi mici 2 morcovi 300 g fasole verde ulei 250 g mazare 150 g porumb boabe 1 ardei...
Read more »
Porc dulce-acrişor cu porumb
O reteta de porc dulce acrisor cu porumb din: muschi de porc, ulei, porumb, ardei gras, lamaie, cognac, zahar brun, cardamon, marar, sare si piper. Ingrediente: 400 g muschi de porc 50 ml ulei 200 g porumb dulce conservat 1 ardei gras mic 1 lamaie 50 ml cognac 1 lingurita zahar brun un varf...
Read more »
Creier pane cu salata de ardei capia
O reteta de creier pane cu salata de ardei capia din: creier de porc, faina, oua, pesmet, ardei capia, ceapa, ceapa verde, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper. Ingrediente: 300 g creier de porc 3 linguri faina 2 oua 4-5 linguri pesmet 2 ardei capia 1 ceapa 1 legatura ceapa verde (sau...
Read more »
Vatruşki
O reteta de vatruski din: faina, galbenusuri, lapte, zahar, drojdie, sare, ulei, branza de vaci, zahar, ou, galbenus si zahar vanilat. Ingrediente: 500 g faina 3 galbenusuri 250 ml lapte 130 g zahar 10 g drojdie uscata sare ulei (pentru uns) vegetal 200 g branza de vaci 50 g zahar 1 ou si 1...
Read more »
Bulete de cascaval cu dovlecei
O reteta de bulete de cascaval cu dovlecei din: cascaval, oua, paine, pesmet, praf de copt, dovlecei, ulei de masline, ulei, usturoi, marar, sare si piper. Ingrediente: 250 g cascaval 2 oua 3 felii de paine 4 linguri pesmet un varf de cutit praf de copt 2 dovlecei 2 linguri ulei de masline 250...
Read more »
Ciocănele de pui învelite în bacon
O reteta de ciocanele de pui invelite in bacon din: zeama de lamaie, usturoi, ciocanele de pui, bacon afumat si paine crocanta. Ingrediente: zeama de la 1 lamaie, plus felii pentru servit 2 catei de usturoi, zdrobiti 12 ciocanele de pui 12 felii de bacon afumat paine crocanta, pentru servire Mod de preparare:...
Read more »
Cheesecake cu zmeură
O reteta de cheesecake cu zmeura din: biscuiti integrali, unt, gelatina, branza de vaci, iaurt natur, zahar, suc de limete, frisca, zmeura, fulgi de migdale si limeta. Ingrediente: 150 g biscuiti integrali 100 g unt 6 foi gelatina 400 g branza de vaci 350 g iaurt natur 100 g zahar 4 linguri suc de...
Read more »
Fajita de vită
O reteta de fajita de vita din: steak de vita, tortilla, smantana, zeama de limes, ulei de masline, usturoi, oregano, chimion, piper negru si coriandru. Ingrediente: 4 steakuri de vita, fara os, aproximativ 250 g fiecare 8 lipii tortilla, plus garniturile prezentate, pentru servire 150 ml de smantana pentru marinada: zeama de la 6...
Read more »
Cotlete de porc cu germeni de soia
O reetta de cotlete de porc cu germeni de soia din: cotlete de porc, germeni de soia, ceapa, ulei, patrunjel, coriandru, sare si piper. Ingrediente: 2 cotlete de porc 100 g germeni de soia (conservati) 1 ceapa 100 ml ulei 2-3 fire de patrunjel 1 lingurita rasa coriandru macinat sare piper Mod de...
Read more »
Guacamole aromat
O reteta de guacamole aromat din: coriandru, usturoi, ardei iute, zeama de limes si avocado. Ingrediente: 1 legatura de coriandru, tocat 2 catei de usturoi, zdrobiti 1 lingura de ardei iuti din borcan, scursi si tocati zeama de la 2 limes sau mai putin, dupa gust 4 avocado, foarte copti Ingrediente: Intr-un bol,...
Read more »
Ştrudel cu piept de pui
O reteta de strudel cu piept de pui din: aluat, piept de pui, ceapa, unt, patrunjel verde, cimbru, ulei, sare, piper, galbenus si lapte. Ingrediente: 1 foaie aluat foitaj (400 g) 1 piept de pui 1 ceapa 1/4 pachet cu unt patrunjel verde cimbru ulei sare piper pentru uns: 1 galbenus 1-2 linguri cu...
Read more »
Salată mexicană (Pico de gallo)
O reteta de salata mexicana din: rosii, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, coriandru si zeama de lime. Ingrediente: 4 rosii tocate 1 ceapa rosie mica, tocata fin 1 lingura ardei iuti din borcan, scursi si tocati fin 2 catei de usturoi, zdrobit 1 legatura mica de coriandru, tocat grosier zeama de la 1 lime...
Read more »
Brioşe cu cremă si zmeură
O reteta de briose cu crema si zmeura din: faina, praf de copt, sare, zahar, cacao, oua, unt, lapte, suc de zmeura, budinca de vanilie, frisca si zmeura. Ingrediente: aluat: 175 g faina 2 lingurite praf de copt 1 praf sare 80 g zahar 2 linguri cacao 2 oua 50 g unt 175 ml...
Read more »
Placinta cu picioare de miel
O reteta de placinta cu picioare de miel din: pasta de rosii, vin rosu, faina, ulei de masline, picioare de miel, sare de mare, piper, morcovi, ceapa, nap, praz, tulpini de telina, rozmarin, cimbru, aluat frantuzesc, faina, ou si lapte. Mâncarea e delicioasă, deoarece carnea înăbuşită merge foarte bine cu aluatul franţuzesc. Cel mai...
Read more »
Cocktail Blondie
O reteta simpla de Cocktail Blondie din: caise, piersici, zahar, zahar vanilat, zeama de lamaie, zer, lichior de piersici si inghetata de vanilie. Ingrediente: 150 g caise coapte (fara samburi) 300 g piersici coapte (fara samburi) 30 g zahar 1 plic de zahar vanilat zeama unei lamai 500 g zer 2 cl lichior de...
Read more »
Porc cu morcov si tarhon
O reteta de porc cu morcovi si tarhon din: pulpa de porc, morcov, ceapa, tarhon, rom, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 400 g pulpa de porc 300 g morcov 1 ceapa 1 legatura tarhon 50 ml rom 50 ml ulei de masline sare piper Mod de preparare: Cureti carnea de...
Read more »
Reteta zilei: Supa crema de avocado
O reteta de supa crema de avocado din: avocado, smantana, lapte, sare, suc de lamaie, ulei de masline, praz, ardei, piper si usturoi. Ingrediente: 3 avocado coapte 1/2 ceasca smantana 1 cana de lapte sare suc de 1/2 lamaie ulei de măsline 1 praz 1 ardei piper 4 catei de usturoi Mod de...
Read more »
Legume înăbuşite în stil bulgăresc
O reteta de Legume înăbuşite în stil bulgăresc din: ciuperci, ardei gras, ceapa rosie, masline, rosii, dovlecel, morcov, ulei de masline, cascaval, ivn alb, unt, sare, piper si busuioc. Ingrediente: 10 ciuperci champignon 1 ardei gras rosu 1 ceapa rosie mare 10 masline 4 rosii mici sau 2 rosii mari 1 dovlecel 1 morcov...
Read more »
Ciorbă cu găluşte din brânză
O reteta de ciorba cu galuste din branza din: ceapa, patrunjel, marar, stevie, loboda rosie, leustean, oua, faina, branza, sare, piper, apa, bors si smantana. Ingrediente: 2 cepe 1 legatura de patrunjel 1 legatura de marar 5 frunze de stevie 10 bucati de loboda rosie 1 frunza de leustean 2 oua 1 pahar faina...
Read more »
Sos de fasole neagră
Se incinge 1 lingura ulei de masline intr-o tigaie mare. Se adaugă 3 căţei de usturoi zdrobiţi şi se sotează un minut, amestecând încontinuu. Se adaugă 800g de fasole neagră din conservă, scursă. Se asezonează şi se ţine pe foc două minute. Folosind un zdrobitor de cartofi sau dosul unei linguri, se amestecă fasolea...
Read more »
Croasant umplut
O reteta de croasant umplut din: faina, unt, drojdie, iaurt gras, cascaval, crenvursti, zahar, oua si sare. Ingrediente: 500 g faina 200 g unt 25 g drojdie 150 ml iaurt gras 300 g cascaval ras 10 crenvursti 1 lingurita cu zahar 2 oua sare Mod de preparare: Dizolvă drojdia în 1-2 linguri cu...
Read more »
Orez lipicios
Orezul alb lipicios (kao niow) este numit şi orez cleios sau orez dulce. Orezul se înmoaie întâi în apă mai multă vreme, iar după aceea se fierbe la abur. Acest soi de orez este foarte popular în China şi în nordul Thailandei, unde este cultivat pe dealuri şi pe platourile înalte. Pentru a prepara...
Read more »
Kebab de porc
O reteta de kebab de porc din: fileuri de porc, ciuperci, ceapa rosie, rozmarin, lamai, chimen, sare de mare, piper, ulei de masline si miere. Ingrediente: 400 g fileuri de porc, taiate in bucati de aproximativ 2 cm 16 ciuperci mici, curatate 1 ceapa rosie, taiata in sferturi 1 legatura mica de rozmarin proaspat...
Read more »
Chec cu nuci si cacao
O reteta de chec cu nuci si cacao din: unt, zahar praf, nuci, faina, cacao, vanilie, oua, frisca si lamaie. Ingrediente: 200 g unt 200 g zahar praf 150 g nuci 150 g faina 50 g cacao 1 lingurita vanilie 2 oua 150 ml frisca 1 lamaie Mod de preparare: Frecati untul cu...
Read more »
Salata de castraveti cu menta si ardei iute
O reteta de Salata de castraveti cu menta si ardei iute din: castraveti, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, menta, iaurt, masline negre si ardei iute. Ingrediente: 2 castraveti 6 linguri ulei de masline extravirgin, plus extra pentru stropit 2 linguri de zeama de lamaie frunzele de pe cateva crengute de menta proaspata,...
Read more »
Prajitura Kati
O reteta de prajitura kati din: faina, zahar, unt, galbenusuri, praf de copt, coaja de lamaie, lapte, zahar vanilat, cacao, gem de caise, unt, esenta de rom si ciocolata. Ingrediente: foile: 500 g faina 150 g zahar 175 g unt 3 galbenusuri 1 praf de copt coaja de lamaie crema: 200 ml lapte caldut...
Read more »
Muşchi de vită cu gnocchi si sos de coacăze şi arpagic
O reteta de muschi de vita cu gnocchi si sos de coacăze şi arpagic din: muschi de vita, gnocchi, arpagic murat, dulceata de coacaze, faina, unt, lapte, ulei de masline, parmezan, piper rosu, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 400 g muschi de vita 300 g gnocchi 100 g arpagic murat 100 g dulceata de...
Read more »
Ton la gratar cu sparanghel
O reteta de ton la gratar cu sparanghel din: sparanghel, ulei de masline, ton, busuioc, ardei iute, rosii uscate, lamaie, ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper. Ingrediente: 1 manunchi de sparanghel ulei de masline 2 steakuri de ton (de aproximativ 200 g fiecare, de 1 cm grosime) pentru sos: 1 legatura...
Read more »
Salata de andive cu legume
O reteta de salata de andive cu legume din: andive, sfecla rosie, boabe de porumb, capere, gulie, boabe de fasole, ulei, zeama de lamaie, sare si piper. Ingrediente: 200 g andive 1 sfecla rosie coapta 50 g boabe porumb conservat 50 g capere murate 1 gulie 100 g fasole boabe fiarta 50 ml ulei...
Read more »
Cochilii cu brânză şi ciuperci
O reteta de chochilii cu branza si ciuperci din: paste, branza topita, ciuperci, sare grunjoasa, ulei de masline, unt, chili, piper, parmezan, marar si smantana dulce. Ingrediente: 500 g paste tip cochilie 150 g branza topita 300 g ciuperci sare grunjoasa 1-2 lingurite ulei de masline 50 g unt o lingurita chili piper 2...
Read more »
Rulada cu spanac si sunca
O rulada cu spanac si sunca din: oua, faina, margarina, apa, sare, sunca, spanac, margarina, ceapa verde, cascaval, sare si piper. Ingrediente: 5 oua 9 linguri cu faina 150 g margarina/unt 250 ml apa sare pentru umplutura: 8 felii de sunca 300 g spanac proaspat 1 lingurita cu margarina/unt 2 fire de ceapa verde...
Read more »
Porumb în stil mexican
O reteta de porumb in stil mexican din: stiuleti de porumb, parmezan, ardei iute, unt si lamaie. Ingrediente: 4 stiuleti de porumb 80 g de parmezan 1 ardei iute rosu, taiat pe jumatate, fara seminte si tocat marunt 4 bucati mici de unt feliute de lamaie, pentru servit Mod de preparare: Se fierb...
Read more »
Salata de andive cu fructe
O reteta de salata de andive cu fructe din: andive, kiwi, portocala, mandarina, grepfrut, ulei de masline, otet balsamic, zahar brun, sare si piper. Ingrediente: 200 g andive 1 kiwi 1 portocala 1 mandarina 1 grepfrut 50 ml ulei de masline 50 ml otet balsamic 1 lingura zahar brun sare piper Mod de...
Read more »
Spaghete cu sos de roşii si busuioc
O reteta de spaghete cu sos de rosii si busuioc din: spaghete, rosii, busuioc, sare grunjoasa, piper, parmezan, usturoi, ulei de masline, zahar si patrunjel. Ingrediente: 300 g spaghete 500 g rosii busuioc verde sare grunjoasa piper parmezan 4-5 catei usturoi 2-3 linguri ulei de masline o lingura zahar 2-3 frunze patrunjel Mod...
Read more »
Miniplăcinte cu carne
O reteta de miniplacinte cu carne din: carne tocata de porc, ceapa, nucsoara, pudra de mustar, sos warcestershire, untura, faina, ulei si ou. Ingrediente: 800 g carne tocata de porc 1 ceapa mare, tocata fin 1 lingurita de nucsoara macinata 1 lingura pudra de mustar 1 lingura de sos Worcestershire pentru aluat: 200 g...
Read more »
Reteta zilei: Gulas de miel
O reteta de gulas de miel din: bacon, coada de miel, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, ardei rosu, piper, chilli, usturoi, boia de ardei dulce, seminte de chimen, faina, supa de vita, cimbru, dovleac si fidea. Ingrediente: 5 felii de bacon coadă de miel sare piper 3 cepe 1 morcov 1 legatura de telina...
Read more »
Salata de andive cu verdeturi
O reteta de salata de andive cu verdeturi din: andive, salata verde, varza rosie, ceapa, spanac, ulei de masline, mustar, otet de vin, galbenus de ou, sare si piper. Ingrediente: 200 g andive 1 salata verde mica 1/4 varza rosie 1 ceapa 100 g spanac 50 ml ulei de masline 1 lingura mustar 2-3...
Read more »
Retete culinare: Placinta cu peste
O reteta de placinta cu peste din: foitaj, ceapa verde, ton, ou, condimente si piper. Ingrediente: 350 g foitaj 5-6 fire de ceapa verde 200 g ton bucati (sau somon ori alt peste fiert si fara oase) 1 ou + 1 ou pentru batut 1 lingurita cu condimente provensale 1 lingurita cu piper macinat...
Read more »
Salata calda cu crutoane de parmezan
O reteta de salata calda cu crutoane de parmezan din: paine alba, ulei de masline, parmezan, cartofi, fasole verde, salata, iaurt, zeama de lamaie, otet de vin, sos tabasco si usturoi. Ingrediente: 3 felii groase de paine alba (preferabil, veche de o zi) 1 lingura ulei de masline, plus extra pentru uns 75 g...
Read more »
Piept de pui cu spanac
O reteta de piept de pui cu spanac din: piept de pui, ulei de masline, seminte de susan, frunze de spanac, hrean, vin alb, sare, piper si boia. Ingrediente: 1 piept de pui 4 linguri ulei de masline 1 lingurita seminte de susan 300 g frunze de spanac 1 lingurita hrean proaspat macinat 250...
Read more »
Retete de salate gustoase si savuroase
Retete de salate: Salată mexicană (Pico de gallo) O reteta de salata mexicana din: rosii, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, coriandru si zeama de lime. Ingrediente: 4 rosii tocate 1 ceapa rosie mica, tocata fin 1 lingura ardei iuti din borcan, scursi si tocati fin 2 catei de usturoi, zdrobit 1 legatura mica de...
Read more »
Reteta zilei: Supa de cartofi si praz cu crutoane
O reteta de supa de cartofi si praz cu crutoane din: praz, unt, ceapa, usturoi, usturoi, supa de pui, cartofi, sare, piper, nucsoara, arpagic, paine si ulei de masline. Ingrediente: 3 bucatide praz, numai partea alba 60 g unt nesărat 1 ceapa mica, alba, fin feliata 1-2 catei de usturoi, tocat marunt 1,5 litri...
Read more »
Cocktail Border Shake
O reteta simpla de cocktail border shake din: lichior de cafea, inghetata de capsuni si cacao. Ingrediente: 6 cl lichior de cafea 2 globuri de inghetata de capsuni 0,1 l cacao Mo de preparare: Mixam ingredientelet in mixer pana cand totul devine spumos, apoi turnam compozitia intr-un pahar inalt pentru bauturi lungi. Servim...
Read more »
Friptura din pulpa de miel
O reteta de friptura din pulpa de miel din: pulpa de miel, ulei de rapita, ulei de chimen, frunze de cimbru si patrunjel. Ingrediente: 1 pulpa de miel, dezosata (de aproximativ 2 kg) 2 linguri ulei de rapita 2 linguri ulei de chimen, zdrobite 1 lingura frunze de cimbru, tocate 1 legatura mare de...
Read more »
Salată de ton cu orez
O reteta de salata de ton cu orez din: orez, sare, ton, ardei verzi, ceapa verde, rosii, patrunjel, maioneza, zeama de lamaie, mustar, ulei si usturoi. Ingrediente: 300 g orez sare 800 g ton (din conserva) 2 ardei verzi 1 legtura ceapa verde 500 g rosii 2 legaturi patrunjel cu frunza creata 10 lingurite...
Read more »
Tarta cu citrice
O reteta de tarta cu citrice din: unt, smantana, faina, galbenus, zahar, citrice, zahar, apa si gelinata. Ingrediente: 100 g unt 500 ml smantana 200 g faina 1 albenus 2 linguri zahar 500 g citrice: portocale, mandarine, pomelo, grepfrut, la alegere sau in amestec jeleul: 100 g zahar 100 ml apa 300 g citrice...
Read more »
Ciorbă cu carne de pui
O reteta delicioasa de ciorba cu: carne de pui, praz, rosii, fasole rosie, porumb, ardei gras, morcov, telina, fidea, bors, ulei, sare, piper, leustean, smantana. Ingrediente: un pui două fire de praz 4 roşii o conservă fasole roşie 100 g porumb din conservă doi ardei graşi un morcov o ţelină mai mică 100 g... Read more »
Tartă cu magiun de prune
O reteta delicioasa de tarta cu: magiun de prune, faina, unt, zahar tos, ou, bicarbonat, suc de lamie, zahar vanilat, scortisoara, sare. Ingrediente: 200 g făină 100 g unt 100 g zahăr tos un ou jumătate de linguriţă cu bicarbonat de sodiu o lingură cu suc de lămâie un borcan cu magiun de Topoloveni...
Read more »
Cordon bleu exotic
O reteta de cordon bleu exotic din: cotlete de porc, sunca, cascaval, ananas, ardei iute, sare, piper, oua, faina, pesmet si ulei. Ingrediente: 1 bucata cotlete de porc (vita) sau piept de curcan felii subtiri de sunsa presarata bastonase de cascaval felii de ananas proaspat fasii de ardei iute sare piper oua faina pesmet...
Read more »
Spaghete cu sos de spanac
O reteta de spaghete cu sos de spanac din: spaghete, sare grunjoasa, unt, busuioc, branza mascarpone, menta, sunculita si piper. Ingrediente: 300 g spaghete sare grunjoasa proaspat 75 g unt 2-3 frunze busuioc verde 100 g branza mascarpone 2 frunze menta 300 g sunculita taraneasca piper negru macinat Mod de preparare: Se pun...
Read more »
Pulpă de miel la cuptor cu vinete şi ceapă
O reteta de pulpa de miel la cuptor cu vinete si ceapa din: pulpa de miel, ulei de masline, sare de mare, piper, vinete, ceapa rosie, oregano, rozmarin, usturoi, patrunjel, ulei de masline, rosii, otet cu ierburi aromate, ardei iute si ulei de masline extravirgin. Ingrediente: o pulpă de miel de 2 kg, ulei...
Read more »
Prajitura cu oua fierte si mere
O reteta de prajitura cu oua fierte si mere din: unt, zahar, ou, galbenusuri, nuci, faina, praf de copt, zahar vanilat, mere, zahar si scortisoara. Ingrediente: 125 g unt 125 g zahar 1 ou 3 galbenusuri fierte 100 g nuci 125 g faina 1 lingurita praf de copt sau bicarbonat 1 lingurita zahar vanilat...
Read more »
Somon cu naut
O reteta delicioasa de somon cu: naut, mazare, morcov, boabe de porumb, ceapa, usturoi, ardei, mustar, salata verde, ulei de masline, sare, piper, oregano uscat. Ingrediente: 4 fileuri de somon 150 g năut 200 g mazăre un norcov 100 g boabe porumb o ceapă doi căţei de usturoi doi ardei un borcan cu mustar...
Read more »
Tartă de mălai
O reteta delicioasa de tarta cu: malai, unt, faina, praf de copt, zahar tos, oua, lapte dulce, rozmarin, sare, piper, smantan, branza telemea, ardei iute. Ingrediente: 225 g unt 225 g făină 225 g mălai un pliculeţ praf de copt 30 g zahăr tos două ouă 475 ml lapte dulce o crenguţă de rozmarin...
Read more »
Cocktail cu mure
O reteta simpla de Cocktail cu mure din: mure, zahar, lichior de oua, chefir si frisca. Ingrediente: 250 g mure proaspete 50 g zahar 2 cl lichior de oua 500 g chefir (1,5% de grasime) 1, 1 l frisca lichida dulce Mod de preparare: Spalam si stoarcem murele. Le mixam in mixerul electric...
Read more »
Frittata cu roşii cherry
O reteta de frittata cu rosii cherry din: oua, cartofi, parmezan, rosii cherry, smantana, ceapa, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 5 oua 3 cartofi medii (curatati de coaja) 100 g carne 100 g parmezan ras 4 rosii cherry 2 linguri smantana 1 ceapa 2-3 catei de usturoi sare piper Mod de preparare: Cartofii...
Read more »
Orez cu sos roşu şi dovlecei
O reteta delicioasa de:orez, carne de porc, rosii, pasta de tomate, ardei capia, usturoi, ceapa, ulei, faina, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 200 g orez 500 g carne de porc 5 roşii o lingură cu pastă de tomate doi ardei capia 8 căţei de usturoi o ceapa 150 ml ulei de floarea-soarelui 100 g făină...
Read more »
Placintele cu kiwi
O reteta de placintele cu kiwi din: faina, unt, oua, apa, zeama de lamaie, kiwi, zahar, zahar praf si sare. Ingrediente: 250 g faina 150 g unt 2 oua 100 ml apa 1 lingura zeama de lamaie 750 g kiwi 5 linguri zahar zahar praf pentru ornare sare Mod de preparare: Cerneti făina...
Read more »
Lasagna cu broccoli
O reteta delicioasa de lasagna cu:broccoli, ou, smantana, cascaval, nucsoara, ulei de masline, faina, lapte, usturoi, margarina, sare. Ingrediente: 150g foi de lasagna 1 ou 100 g smântână 300 g broccoli 150 g caşcaval 1 vârf de cuţit nucşoară ulei de măsline 3 linguri cu făină 200 ml lapte 2 căţei de usturoi 2...
Read more »
Retete culinare: Rulada de curcan
O reteta delicioasa de rulada din: carne de curcan, morcovi, ceapa, branza telemea, unt, cimbru, ulei, patrunjel, marar, piper, unt, faina, lapte. Ingrediente: 1 piept de curcan 3-4 morcovi 1 ceapă 100 g brânză telemea rasă 50 g unt cimbru ulei pătrunjel mărar piper Ingrediente sos alb: 1 lingură cu unt 2 linguri cu...
Read more »
Cocktail Red Joanne
O reteta simpla de Cocktail Red Joanne din: coacaze rosii, zahar, rachiu si chefir. Ingrediente: 300 g coacaze rosii 3 linguri de zahar 2 cl rachiu (Weindrand) 500 g chefir (1,5% de grasime) Mod de preparare: Spalam fructele si facem piure din coacaze. Le punem in mixerul electric impreuna cu zaharul si rachiul....
Read more »
Mancare de cartofi cu mazăre
O reteta de mancare de cartofi cu mazare din: pulpa de porc, cartofi, mazare, ceapa, marar, ulei si sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de porc 2 kg cartofi 300 g mazare 1 ceapa marar ulei sare Mod de preparare: Curăţă ceapa, tai-o în cubuleţe şi căleşte-o puţin, pune mazărea, lasă un pic pe...
Read more »
Salată din macrou cu varză creaţă
O reteta de salata din macrou cu varza creata din: ceapa verde, varza creata, macrou afumat, usturoi, otet, sare, piper si ulei de masline. Ingrediente: 1/2 legatura ceapa verde 400 g varza creata 1 legatura ceapa verde (numai partea verde) 2 macrouri afumate (circa 400 g fiecare) 1 catel de usturoi 5 lingurite otet...
Read more »
Spată de porc la cuptor
O reteta de spata de porc la cuptor din: seminte de fenicul, sare de mare, fenicul, morcovi, ceapa, usturoi, cimbru, spata de porc, ulei de masline, vin alb si supa de pui. Carnea de porc gătită în acest fel va fi incredibil de fragedă. Această reţetă se poate face doar cu spată întreagă, fiind o...
Read more »
Risotto nero
In pofida aspectului destul de neatrăgător, risotto preparat cu cerneală de calamar sau de sepie (numit uneori „risotto negru”) este o mâncare foarte populară, originară din Veneţia. Diferite versiuni ale acestei mâncări se pot întâlni în tot spaţiul mediteraneean, unde calmarul se găseşte din abundenţă. Calamarii trebuie cumpăraţi proaspeţi, întrucât la cei congelaţi punga...
Read more »
Shake de ciocolata
O reteta de Shake de ciocolata din: lichior de ciocolata, amaretto, lapte, inghetata de ciocolata, frisca si ciocolata. Ingrediente: 2 cl lichior de ciocolata 2 cl Amaretto 0,2 l lapte 1 glob de inghetata de ciocolata frisca lichida ciocolata Mod de preparare: Mixam lichiorurile, laptele si inghetata i mixer pana ce amestecul devine...
Read more »
Mazare cu carne
O reteta de mazare cu carne din: mazare, pulpa de vita, supa de vita, vin rosu, sare, piper, ceapa, zahar, usturoi, ulei de floarea soarelui, patrunjel si zahar. Ingrediente: 600 g mazare 500 g pulpa de vita 500 ml supa de vita 2 linguri vin rosu sare piper negru macinat 2-3 fire ceapa o...
Read more »
Cartofi noi la tava
O reteta de cartofi noi la tava din: cartofi, ceapa, unt, crema de branza, oua, cascaval, frunze de busuioc, ulei si sare. Cartofi – Sunt gustoşi, dar extrem de migăloşi când e vorba de curăţat. Pentru a-i curăţa uşor, ţine-i cinci minute în apă cu sare. Dacă vrei să-i prăjeşti, doar spală-i, fără să-i...
Read more »
Budincă de fructe de pădure
O reteta de budinca de fructe de padure din: zmeura, mure, coacaze rosii, capsuni, zahar, pandispan si smantana. Ingrediente: 300 g de zmeura, plus extra pentru servit 225 g mure, plus extra pentru servit 100 g coacaze rosii, plus extra pentru servit 400 g capsuni, taiate in sferturi 140 g de zahar, plus extra...
Read more »
Mancare de sfecla si ceapa rosie
O reteta de mancare de sfecla si ceapa rosie din: sfecla rosie, apa, ulei de masline, nuci, zahar, otet balsamic, sos de soia, seminte de coriandru, suc de portocale, ceapa rosie, sare si piper. Ingrediente: 500 g sfecla rosie 5 linguri apa 6 linguri ulei de masline 100 g nuci 1 lingurita zahar 1...
Read more »
Crap cu rosii la pachet
O reteta de crap cu rosii la pachet din: crapi, cognac, tarhon, patrunjel, marar, rosii cherry, ulei, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 2 crapi potrivit 2 linguri cognac 1 legatura tarhon verde 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde 200 g rosii cherry 3 linguri ulei 1 lamaie sare piper Mod de...
Read more »
Cannelloni cu carne
O reteta de canneloni cu carne din: cannelloni, carne tocata, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rosii, marar si branza brie. Ingrediente: 18 tuburi cannelloni 300 g carne tocata 2-3 linguri ulei de masline sare piper negru macinat cimbru uscat si verde 4 rosii o legatura marar 300 g branza brie Mod de...
Read more »
O retetă marocană fantastică de miel
O retetă marocană fantastică de miel din: pulpa de miel, chimion, coriandru, fenicul, boabe de piper, ardei iute uscat, sare de mare, rozmarin, ulei de masline, ceapa rosie, scortisoara, maghiran, naut, otet balsamic, supa de legume, stafide, curmale, visine, merisoare, cuscus, lamaie, iaurt si coriandru. Intâi veţi coace mielul separat, apoi îl veţi pune...
Read more »
Mazare indiana
O reteta de mazare indiana din: telemea de vaca, mazare verde, ceapa, ardei gras, bulion, boia, coriandru, ghimbir, curcuma, ulei si sare. Ingrediente: 250 g telemea de vaca 400 g mazare verde 1 ceapa 1 ardei gras 2 linguri cu bulion 1 lingurita cu boia 1 lingurita cu coriandru 1 lingurita cu ghimbir macinat...
Read more »
Şuberek picant
O reteta de suberek picant din: carne de vita, ceapa, ardei rosii uscati, sare, piper, cimbru, patrunjel, apa, ulei, faina si sare. Ingrediente: pentru umplutura: 500 g carne de vita 4 cepe 1-2 ardei rosii uscati, iuti sare piper cimbru patrunjel verde sau marar 2-3 linguri apa ulei pentru prajit pentru aluat: 500 g...
Read more »
Şalău cu legume si mirodenii
O reteta de salau cu legume si mirodenii din: file de salau, praz, morcov, telina, lamaie, usturoi, scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare, boia de ardei iute, sos de soia, otet de orez si ulei de susan. Ingrediente: 800 g file de salau (8 bucati) 1 fir de praz 1 morcov mare 1 telina mica 1...
Read more »
Salată de fasole verde şi ridichi cu dressing de şalote
O reteta de salata de fasole verde si ridichi cu dressind de salote din: fasole verde, salota, mustar dijon, ulei de rapita, zeama de lamaie si ridichi. Ingrediente: 500 g fasole verde 1 salota, tocata fin 1 lingurita de mustar Dijon 1 lingura ulei de rapita zema de la 1/2 lamaie 250 g de...
Read more »
Retete culinare: Prajitura cu portocale
O reteta de prajitura cu portocale din: oua, zahar, faina, lamaie, praf de copt, zahar vanilat, portocale si zeama de lamaie. Ingrediente: blat: 6 oua 250 g zahar 250 g faina 1 lamaie 1 lingurita praf de copt 1 lingurita zahar vanilat 6 portocale glazura: 3 linguri zahar 4 linguri apa zeama unei lamai...
Read more »
Cartofi de vară sotaţi
O reteta de cartofi de vara sotati din: cartofi, ulei de rapita, unt, foi de dafin, usturoi, coaja rasa de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1,5 kg de cartofi, taiati in bucati mici 4 linguri ulei de rapita 1 lingura de unt 4 foi de dafin 2 catei de usturoi coaja rasa de la 1...
Read more »
Sos de stafide şi mentă
O reteta de sos de stafide si menta din: menta, stafide, otet de cidru si zahar brun. Ingrediente: 1 legatura mare de menta (aproximativ 80 g), tocata 100 g stafide 4 linguri otet de cidru 3 lingurite de zahar brun Mod de preparare: Se pun toate ingredientele într-un robot de bucătărie împreună cu...
Read more »
Prajitura cu mandarine
O reteta de prajitura cu mandarine din: faina, zahar, iaurt, rom, galbenusuri, zahar vanilat, unt, albusuri, zahar praf, mandarine, dulce de caise si cacao. Ingrediente: blat: 450 g faina 100 g zahar 150 g iaurt 1 lingura rom 2 galbenusuri 1 lingurita zahar vanilat 100 g unt glazura: 5 albusuri 100 g zahar praf...
Read more »