joi, 27 septembrie 2012

Retete de ciorbe #6


Retete de ciorbe:

Ciorbă de miel tradiţională

Ciorbă de miel tradiţională
O reteta de ciorba de miel traditionala din: cap si gat de miel, morcovi, oase de miel, ceapa, orez, galbenusuri de ou, bors, smantana, sare, piper, patrunjel, tarhon si leustean. Ingrediente: cap si gat de miel 2 morcovi 2-3 oase de miel 1 ceapa 1 lingura de orez 3 galbenusuri de ou bors 100...
Read more »

Bors de miel 1

Bors de miel  1
O reteta de bors de miel din: carne de miel, ceapa verde, orez, galbenus de ou, smantana, bors, sare si leustean. Ingrediente 1 kg de carne de miel (coastele si gatul) 2 legaturi zdravene de ceapa verde o ceasca de orez 2 galbenusuri de ou 200 gr. smantana bors si sare dupa gust leustean...
Read more »

Ciorba de miel cu leustean

O reteta de ciorba de miel din: ceapa verde, orez, smantana, carne de miel, morcov, leustean, patrunjel verde, ou, sare, piper, telina, apa si bors. Ingrediente: 3 fire ceapă verde 1 ceaşcă orez 1 ceaşcă smântână 500 g carne de miel 1 morcov 1/2 legătură leuştean proaspăt 1/2 legătură pătrunjel verde 1 ou sare,...
Read more »

Ciorba de miel (cu bors)

Ciorba de miel (cu bors)
O reteta simpla de ciorba de miel din: carne de miel, orez, ceapa verde, bors, morcovi, pastarnac, patrunjel, leustean, galbenus, smantana si sare. Ingrediente: 1 – 1/2 kg. carne de miel (cap, gat, piept, coaste, coada) 100 g. orez 100 g. ceapa verde tocata marunt 750 g. bors 2 morcovi 1 pastarnac 1 radacina...
Read more »

Peşte în supă orientală

Peşte în supă orientală
O reteta simpla de peste in supa orientala din: fileuri de cod, eglefin sau cambula, broccoli, salata chinezeasca, morcovi, ulei de suna, bulion de pui, vin de orez sau sherry sec, sos de soia, ghimbir si lamaie. Ingrediente: 500 g fileuri de cod, eglefin sau cambulă 100 g broccoli, rupt în bucheţele 4 cepe...
Read more »

Ciorbă de porc cu albitura

O reteta de ciorba de porc cu albitura din: piept de porc, morcovi, albitura, ceapa, orez, tarhon, patrunjel, sare, otet, smantana, oua si faina. Ingrediente: 500 g piept de porc 100 g morcovi albitură 1 ceapă 1 lingură orez 1 legătură tarhon 1 legătură pătrunjel sare şi oţet, după gust 250 g smântână 3...
Read more »

Ciorbă de crap cu pastarnac

O reteta de ciorba de crap cu pastarnac din: crap, morcovi, pastarnac, frunze de telina, patrunjel, marar, leustean, orez, bors, ceapa si sare. Ingrediente: 1   kg crap 50 g morcovi păstârnac 2 frunze ţelină 1 rădăcină pătrunjel pătrunjel mărar şi leuştean 1 lingură orez 1 1 borş 2 cepe sare, după gust Mod de...
Read more »

Borş

O reteta de bors din: sfecla rosie, telina, praz, morcovi, patrunjel, varza alba, faina, bulion, foaie de dafin, untura, costita afumata, smantana, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg sfeclă roşie 2 ţeline 3 fire praz 4 morcovi 2 legături pătrunjel proaspăt 1 varză albă 2 linguri faină 6 linguri bulion 1 foaie dafin...
Read more »

Cum se prepara Supa crema de legume (video)

Cum se prepara Supa crema de legume (video)
O reteta video simpla despre cum se prepara supa crema de legume din: dovlecei, telina, morcovi, conopida, broccoli, ardei capia, patrunjel, ulei de masline, smantana, sare si piper. Ingrediente: dovlecei telina ceapa morcovi conopida broccoli ardei capia patrunjel ulei de masline smantana sare piper   Mod de preparare: intr-o oala de ciorba metalica speciala,...
Read more »

Ciorbă de dovlecei, cartofi si parmezan

O reteta de ciorba cu dovlecei, cartofi si parmezan din: paste fainoase, dovlecei, cartofi, ulei de masline, parmezan, sare si piper. Ingrediente: 200 g paste făinoase 8 dovlecei mici 6 cartofi medii ulei de măsline parmezan ras sare şi piper, după gust Mod de preparare: Se pune pe foc o oală cu 1,5 l...
Read more »

Borş delicios de dovlecei

Borş delicios de dovlecei
O reteta usoare de bors delicioas de dovlecei din: ceapa, morcov, patrunjel, orez, bors, ou, smantana, leustean verde si dovlecei. Ingrediente: 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceaşcă orez 1 l borş 1 ou 2 linguri smântână leuştean verde 1 kg dovlecei în floare Mod de preparare: Ceapa, morcovul şi pătrunjelul se...
Read more »

Ciorbă de dovlecei cu carne de vită

O reteta simpla de ciorba de dovlecei cu carne de vita din: dovlecei, carne de vita, morcovi, telina, ceapa, orez, lamaie, zeama de carne, patrunjel, marar, oua, smantana, sare si piper. Ingrediente: 6 dovlccei 500 g carne de vită 250 g morcovi şi ţelină 150 g ceapă 50 g orez 2 lămâi mari 1,5 ...
Read more »

Ciorba Saint Germain

O reteta simpla de ciorba saint germain din: mazare, smantana, galbenusuri, praz, laptuci si unt. Ingrediente: 500 g mazăre uscată 200 g smântână 2 gălbenuşuri 100 g praz 2 1 apă 3 lăptuci 500 g unt Mod de preparare: Se fierb în apă, laolaltă, mazărea, lăptucile şi prazul, timp de trei sferturi de oră....
Read more »

Borş cu coriandru şi chimen

Borş cu coriandru şi chimen
O reteta delicioasa de bors cu coriandru si chimen din: sfecla, telina, ciuperci, ceapa, ardei gras, cartofi, ulei de floarea soarelui sau de masline, coriandru, bulion de legume, sare, piper negru, iaurt degresat si frunze de chives. Ingrediente: 500 g sfeclă crudă, tăiată cuburi 1 tijă de ţelină, tocată 50 g ciuperci champignon, tăiate...
Read more »

Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie
  O reteta delicioasa de ciorba de sfecla rosie, bors, telina frunze, cartofi, ceapa, morcovi, ulei, sare, foi de dafin si patrunjel. Ingrediente: 2 sfecle roşii 500 ml borş 1 ţelină cu frunze 2 cartofi 1 ceapă 2 morcovi 3 l apă ulei sare 2 frunze dafin 1 legătură pătrunjel Mod de preparare: Speli...
Read more »

Ciorbă de perişoare cu borş

Ciorbă de perişoare cu borş
  O reteta gustoasa de ciorba de perisoare din: bors, morcov, pastranac, telina, patrubjel, sare, piper, carne de pui, orez, ou si paine. Ingrediente: 2 morcovi 1 păstârnac o jumătate de ţelină frunze de pătrunjel sare piper 200 g carne pui tocată 1 lingură orez l ou 1 felie înmuiată în lapte Mod de...
Read more »

Ciorba cu galuste de ficat

Ciorba cu galuste de ficat
  O reteta delicioasa de ciorba de galuste din ficat de vita, os de vita, pastarnac, morcov, ou, faina, ceapa, lamaie, smantana, sare, piper, patrunjel si telina. Ingrediente: 1 bucată os de vită 1 ficat vită 1 păstârnac 1 morcov 1 ou 2-3 linguri făină 1 ceapa 1 lămâie smântână sare piper câteva frunze...
Read more »

Ciorba falsa de burta

Ciorba falsa de burta
  O reteta delicioasa de ciorba falsa de burta din: gogosar, usturoi, pleurotus, ou, morcov, otet, ceapa, ulei, smnatana si sare. Ingrediente: 1 bucată gogoşar acru 1 căţel usturoi 300 g pleurotus 1 gălbenuş 1 morcov oţet 1 ceapă ulei 50 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul şi le tai mărunt....
Read more »

Ciorba cu galuste

Ciorba cu galuste
  O reteta delicioasa de ciorba cu galuste din: patrunjel, morcov, pastarnac, ulei, boia dulce, sare, piper, bors, ceapa, radacina de patrunjel si faina. Ingrediente: 1 rădăcină pătrunjel 1 morcov 1 păstârnac ulei boia de ardei dulce sare piper borş 1 ceapă pătrunjel verde Ingrediente găluşte : 1 ceapă 1 lingură făină 1 lingură...
Read more »

Ciorba de pepene

Ciorba de pepene
  O reteta gustoasa de ciorba de pepene, ceapa, morcov, patrunjel, marar, sare, ulei si smantana. Ingrediente: o farfurie adâncă de coajă albă de pepene verde 2 cepe 1 morcov pătrunjel mărar sare 50 ml ulei 200 g smântână sau iaurt   Mod de preparare: Ceapa şi mor­covul le tai mărunt şi pui la...
Read more »

Ciorba de cartofi cu perisoare

Ciorba de cartofi cu perisoare
O reteta deliciaosa de ciorba de cartofi cu perisoare din: carne tocata, ceapa, orez, patrunjel verde, sare, piper, ceapa, morcovi, telina, ardei rgas, bors, ulei si sare. Ingrediente perisoarele: 500g carne tocata 1 ceapa 1 lingura orez patrunjel verde sare piper ciorba: 1 ceapa 2 morcovi 1 telina 1 ardei gras 300g cartofi ½...
Read more »

Bors de babic

Bors de babic
  O reteta delicioasa de ciorba de babic, ceapa rosie, telina, morcov, ardei capia, slanina afumata, orez, cartofi, patrujel, leustean, bors. Ingrediente: 2 cepe roşii 1 ţelină mică 1 morcov mediu 1 ardei capia 100 g slăninuţă afumată 150 g babic 100 g orez 2 cartofi 11 borş pătrunjel şi leuştean sare Mod de...
Read more »

Ciorbe: Ciorba de peste

Ciorbe: Ciorba de peste
  O reteta gustoasa de ciorba de peste, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, telina, ardei gras, rosii, orez, bors, ulei, leustean, sare. Ingrediente: un peşte de 1 kg  (crap sau ce doriţi) 1 morcov 2 rădăcini pătrunjel 2 cepe mici 100 g ţelină 2 ardei graşi roşii 4 roşii mari 2 linguriţe orez 1/21...
Read more »

Ciorbă de legume cu perisoare

Ciorbă de legume cu perisoare
  O reteta delicioasa de ciorba de legume cu perisoare : morcovi, carne de porc, telina, patrunjel, oua, ceapa, leustean, paine, zeama de varza, ulei, piper, sare. Ingrediente: 600g carne de porc tocată 1 morcov 1 ţeliriă mica l legatura pătrunjel 2 cepe 2 ouă 3-4 frunze de leustean 1 felie pâine 11 zeamă...
Read more »

Borsuri si ciorbe

Borsuri si ciorbe
Va prezentam o serie de 3 retete: ciorba cu varza alba si pui, ciorba taraneasca cu zeama de lamaie si bors de curcan. Ciorba cu varza alba si pui O reteta delicioasa de ciorba de varza alba si pui din: varza alba, piept de pui, rosii, telina, morcov, ardei gras, pasta de tomate, ceapa,...
Read more »

Ciorba de oaie

Ciorba de oaie
O reteta delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie, morcov, patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza dulce, bors, marar, cimbru, tarhon, piper si sare. Ingrediente: 1/2 carne de berbec sau de oaie fara grasime morcov patrunjel 1 ceapa de marime mijlocie 2 ardei grasi 250 g rosii 2...
Read more »

Supa – Beneficiile supei

Supa – Beneficiile supei
Un bol de supă rece te răcoreşte, te hidratează şi îţi aduce senzaţia de saţietate în doar câteva minute. Doar de tine depinde să o prepari cum trebuie, adica plina de vitamine si foarte gustoasa. Supa este felul de mâncare care aduce organismului cele mai multe elemente nu­tritive. Preparate prin fierbere, ingredientele devin moi,...
Read more »

Bors de curcan

Bors de curcan
  O reteta delicioasa de bors de curcan, morcovi, fasole verde, ceapa, fidea, telina, mazare, pastarnac, leustean verde, sare, unt. Ingrediente: 2 aripi de curcan 2 morcovi 1 mâni de fasole verde 1 ceapă 2 pumni de fidea subţire 1 ţelină mică 1 ceaşcă de mazăre verde 1 păstârnac bors leuştean verde sare unt...
Read more »

Ciorba taraneasca de vita

Ciorba taraneasca de vita
  O reteta delicioasa de ciorba taraneasca din antricot de vita, morcovi, telina, ceapa, ardei, fasole verde, mazare, varza, cartofi, paste, ulei, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente:  500 g antricot vită 300 g morcovi 200 g ţelină 2 cepe 2 ardei 200 g fasole verde 200 g mazăre 200 g varză 2 cartofi 300...
Read more »

Ciorbă de pui cu smantană

Ciorbă de pui cu smantană
  O reteta simpla si gustoasa de ciorba de pui cu smantana,ceapa, morcov, ardei gras, telina, sare, galbenus, taietei. Ingrediente: 1 piept pui 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 ţelină sare 3 linguri smântână 1 gălbenuş 100 g tăiţei laţi   Mod de preparare: Se curăţă legumele....
Read more »

Ciorba de fasole rosie

Ciorba de fasole rosie
  O reteta delicioasa de ciorba de fasole rosie, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, radacina de telina, ardei gras, cimbru verde, leustean, sos de rosii, ulei, bors, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole boabe 2 morcovi mari 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 rădăcină de ţelină frunze de ţelină 1 ardei gras cimbru...
Read more »

Bors din cap de miel

Bors din cap de miel
O reteta de bors din cap de miel din: cap de miel, costita de miel, ceapa, morcov, orez, bors, leustean, smantana, bulion si sare. Ingrediente: un cap de miel trei bucati de costita de miel o ceapa mare un morcov mare o ceasca de orez un litru de bors o legatura de leustean tocat...
Read more »

Ciorba de miel ca in Ardeal

Ciorba de miel ca in Ardeal
O reteta de ciorba de miel ca in Ardel din: carne de miel, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, telina, patrunjel, leustean, stevie, ceapa verde, galbenusuri si bors. Ingrediente cap de miel si/sau gat , sira, coaste o leg. de morcovi un pastarnac mare o leg de radacina de patrunjel o ceapa mare o telina mica...
Read more »

Ciorba de miel 2

Ciorba de miel 2
O reteta de ciorba de miel din: carne de miel, morcovi, patrunjel, ceapa, tarhon, leustean verde, frunze macris, galbenus, smantana, sare si piper. Ingrediente: 0,500 g carne miel 2-3 morcovi 1 patrunjel radacina 1 ceapa tarhon, leustean verde 300 g frunze macris 1 galbenus smantina sare si piper Mod de preparare: Aveti nevoie de...
Read more »

Ciorba de miel cu sofran

Ciorba de miel cu sofran
O reteta de ciorba de miel cu sofran din: carne de miel, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, smantana, dovlecel, galbenusuri, frunze de patrunjel, cimbru, rozmarin, fire de sofran, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: 650 g carne de miel 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 3 catei de usturoi 6 linguri de smantana 1 dovlecel...
Read more »

Ciorba scotiana cu ceafa de miel

Ciorba scotiana cu ceafa de miel
O reteta de cioarba scotiana cu ceafa de miel din: ceafa de miel, ceapa verde, arpacas, patrunjel, morcov, praz, varza alba si sare. Ingrediente: 900 g ceafa de miel 1 ceapa mare tocata 50 g arpacas cateva frunze de patrunjel 1 morcov mare tocat 1 nap tocat 3 bucati de praz tocat 1/2 varza...
Read more »

Bors de miel cu smantana

Bors de miel cu smantana
O reteta de bors de miel cu smantana din: carne de miel, morcovi, telina, ceapa verde, orez, bulion, bors, smantana, galbenus si frunze de patrunjel. Ingrediente: 1 kg carne de miel 2 morcovi 1 telina 2 legaturi de ceapa verde 3 linguri orez 2 linguri bulion 1 litru de bors 4 linguri de smantana...
Read more »

Ciorba de miel (cu macris)

Ciorba de miel (cu macris)
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu macris din: carne de miel, frunze de macris, ceapa, galbenus, smantana, orez, tarhon, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: 1/2 kg. carne de miel 300g. frunze de macris o ceapa mijlocie 1 galbenus 100 ml smintina 25g. orez (1 lingura) tarhon, leustean, patrunjel sare Mod...
Read more »

Ciorba de miel a la grec 2

Ciorba de miel a la grec 2
O reteta de ciorba de miel a la grec din: carne de miel, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, faina, oua, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare. Ingrediente: 800 g carne de miel 2,5 l apa 200 g morcovi 200 g albitura 100 g telina 200 g ceapa 100 g orez 250 g...
Read more »

Ciorba de miel a la grec

O reteta de ciorna de miel a la grec din: carne de miel, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, ulei, orez, smantana, oua, faina, lamaie, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente 500-600g carne de miel 150 g morcovi 50 g patrunjel 100 g telina 150 g ceapa 50 g ulei 50g orez 300g smantana 2 oua 25...
Read more »

Ciorba nefiarta de legume

Ciorba nefiarta de legume
O reteta de ciorba nefiarta de legume din: morcovi, ceapa alba, ceapa rosie, pastarnac, patrunjel, telina, zeama de varza acra, patrunjel verde, sare si piper. Ciorbele fără foc se pot prepara prin adăugarea legumelor preferate, rase, tocate mărunt sau tăiate în felii mai mari, în suc de roşii, zeamă de varză, iaurt, lapte acru,...
Read more »

Ciorba de vita

Ciorba de vita
O reteta de ciorba de vita din: carne de vita, cartofi, rosii, ceapa, telina, pastarnac, smantana, leustean, otet aromat cu tarhon, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de vita-rasol, piept 4 cartofi mai mari 3 rosii 2 cepe 1 telina 1 pastarnac 100 ml smantana 1 legatura leustean 3 linguri otet aromat cu...
Read more »

Supe, ciorbe si borsuri: Bors de miel

Supe, ciorbe si borsuri: Bors de miel
O reteta de bors de miel din: cap de miel, coaste, morcovi, ceapa verde, usturoi cu frunze, bors, orez, smantana, ou, patrunjel, leustean si sare. Ingrediente: 1  cap de miel 1/2 kg coaste 2  morcovi 6-8 cepe verzi 4 fire usturoi cu frunze 1 l borş 1 pahar orez 1 pahar smântână 1 ou...
Read more »

Ciorba cu galuste si caviar

Ciorba cu galuste si caviar
O reteta delicioasa de ciorba cu galuste si caviar din: supa de homar, frisca, whisky, albusuri, otet alb, caviar si sare. Ingrediente: 2 cutii mici supă de homar 4 linguri frişca lichidă 1 lin­gură whisky 3 albuşuri 2 lin­guri oţet alb 4 linguriţe caviar sare   Mod de preparare: Turnaţi supa de homar într-o...
Read more »

Borsuri si ciorbe delicioase

Borsuri si ciorbe delicioase
Retete de borsuri si ciorbe delicioase Bors de curcan O reteta delicioasa de bors de curcan, morcovi, fasole verde, ceapa, fidea, telina, mazare, pastarnac, leustean verde, sare, unt.   Ciorba de oaie O reteta delicioasa de ciorba de oaie din: carne de berbec sau de oaie, morcov, patrunjel, ceapa, ardei gras, rosii, cartofi, varza...
Read more »

Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci

Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci
O reteta delicioasa de Ciorba de vita cu perisoare de ciuperci din: rasol vita, morcov, ceapa, ardei gras, cartofi, rosii, oua, ciuperci, faina, gris, marar, bors, sare si piper. Ingrediente: 1 rasol vita – 500 g 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 2 cartofi 2 rosii 2 oua 300 g ciuperci albe de...
Read more »

Ciorbă de ciuperci cu orez

Ciorbă de ciuperci cu orez
O reteta delicioasa de ciorba de ciuperci cu orez din: ciuperci, morcov, telina, orez, ceapa, usturoi, patrunjel verde, smantana, ulei si bors. Ingrediente: ciuperci de pădure sau champignoane albe de cultură 1 morcov 1/2 telină 2 linguri orez 1 ceapă 2 căţei de usturoi 1 leg. pătrunjel verde 100 ml smântână 1 lingură ulei...
Read more »

Borş de fasole

Borş de fasole
O reteta de bors de fasole din: fasole uscata, ceapa, morcov, patrunjel, pastarnac, bulion, leustean si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole uscată 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 păstârnac 1 roşie sau 1 lingură cu bulion 1 l borş leuştean verde sau uscat sare   Mod de preparare: Alege fasolea bob cu...
Read more »

Ciorbe si supe: Bors calugaresc

Ciorbe si supe: Bors calugaresc
O reteta delicioasa de bors calugaresc din: sfecla rosie sau alba, frunze de sfecla, loboda, ceapa verde, usturoi, orez, leustean, bors, ulei si sare. Ingrediente: 3- 4 sfecle roşii sau albe 4- 6 frunze sfeclă 10 fire de lobodă 4-6 fire ceapă verde 4-6 fire usturoi 1 ceaşcă mijlocie de orez 1 l borş...
Read more »

Supe si ciorbe: Ciorbă de potroace

Supe si ciorbe: Ciorbă de potroace
O reteta de ciorba de potroce din: tacamuri de pasare, morcovi, ceapa, orez, zeama de varza, lestean, smantana si sare. Ingrediente: 2 pachete de tacâmuri de pasăre (aripi, măruntaie, spate, gât) 2 morcovi 2 cepe 1 ceaşcă orez 1 l zeamă varză leuştean verde sau uscat 1 pahar smântână sau iaurt sare   Mod...
Read more »

Bors pescaresc

Bors pescaresc
O reteta de bors pescaresc din: peste, orez, ardei grasi, ceapa, rosii, bors, leustean si ardei iuti. Ingrediente: 1 kg peşte mic 1 peşte mare de 1 kg 1  pahar orez 2   ardei graşi 2 cepe mari 2-3 roşii bine coapte 1 l borş 6-8 fire de leuştean 2-3 ardei iuti   Mod de...
Read more »

Ciorbă de salată cu omletă

Ciorbă de salată cu omletă
O reteta de ciorba de salata cu omleta din: salata, ceapa verde, usturoi verde, costita afumata, oua, bors, orez, ulei, leustean si sare. Ingrediente: 1/2 kg salată sau 3-4 salate mijlocii 1 legătură de ceapă verde 4-5 fire usturoi verde 100 g costiţă afumată 3 ouă 1 l borş 1 ceşcuţă orez 2 linguri...
Read more »

Retete traditionale: Ciorbă de perişoare

Retete traditionale: Ciorbă de perişoare
O reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: rasol de vita sau tacamuri de pasare, orez, dovlecel, rosii, morcovi, bors, smantana, leustean, sare, carne tocata, cartof, rosie, ceapa, orez, ou, patrunjel, marar, sare si piper. Ingrediente: 1  rasol de vită sau 1/2 kg tacâmuri de pasăre 2  linguri orez 1 dovlecel 2  roşii decojite...
Read more »

Ciorbiţă cremă de peşte cu oregano

Ciorbiţă cremă de peşte cu oregano
O reteta delicioasa de ciorbita crema de peste cu oregano din: peste file, ceapa, ardei gras, rosii, dovlecel, telina, concentrat de legume, iaurt, sare, piper alb, marar verde, oregano, ulei de masline, vin alb si zeama de lamaie. Ingrediente: 900 g peşte file 1 ceapă mare 1 ardei gras roşu 5 roşii coapte 1...
Read more »

Supe si ciorbe

Supe si ciorbe
Supe: O reteta de supa potage crecy din: ceapa, morcovi, cartof, supa de pui, patrunjel, zahar, unt si smantana. O reteta simpla si delicioasa de supa de peste cu ardei gras din: usturoi, ceapa, ardei gras galben, ardei gras rosu, file de crap, unt sau margarina, concentrat de legume, sofran, sare si piper. O...
Read more »

Retete traditioanale: Ciorbă de burtă

Retete traditioanale: Ciorbă de burtă
O reteta delicioasa de ciorba de burta din: burta de bovine, rasol de vita sau picioare de porc, malai, morcovi, ceapa, patrunjel, usturoi, galbenusuri, smantana, patrunjel verde si sare. Ingrediente: 2 kg burtă de bovine 1  rasol de vită sau 2 picioare de porc 2-3 linguri mălai (facultativ) 2   morcovi 2 cepe 1 rădăcină...
Read more »

Reteta zilei: Ciorbă de pui â la grec

Reteta zilei: Ciorbă de pui â la grec
O reteta de ciorba de pui a la grec din: pui, bors, smantana, morcovi, ceapa, ulei, rosii, ardei, porumb, cartofi, telina, patrunjel, leustean, piper negru si sare. Ingrediente: 1 pui mai mic 500 ml borş 100 g smântână  2 morcovi 1 ceapă 50 ml ulei 4 roşii 2 ardei 2-3 linguriţe porumb 2-3 cartofi...
Read more »

Ciorbă de gâscă

Ciorbă de gâscă
O reteta delicioasa de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, patrunjel, morcov, varza, ardei gras, rosii, otet de vin alb, smantana fermentata, salata verde, patrunjel, leustean, boabe piper negru si sare. Ingrediente: 500 g carne de gâscă 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 250 g varză 1 ardei gras 1...
Read more »

Ciorba de legume cu bors de casa

Ciorba de legume cu bors de casa
O reteta de ciorba de legume cu bors de casa din: ceapa, morcov, patrunjel, telina, praz, cartofi, ulei, smantana, patrunjel verde, bors de casa si sare. Ingrediente: 1 ceapă potrivită 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 felie de ţelină 2 fire de praz 1 cartof potrivit 2 linguri ulei 150 ml smântână 2...
Read more »

Ciorba de fasole cu sunca si tarhon

Ciorba de fasole cu sunca si tarhon
O reteta de ciorba de fasole cu sunca si tarhon din: fasole alba, apa, sunca afumata, ceapa, morcovi, telina, tarhon, pasta de tomate, sare, otet si ulei. Ingrediente: fasole alba 1 l de apa sunca afumata ceapa morcovi telina radacina tarhon pasta de tomate sare otet ulei   Mod de preparare: Se pune intr-o...
Read more »

Reteta zilei: Ciorba de pui cu rosii

Reteta zilei: Ciorba de pui cu rosii
O reteta simpla si delicioasa de ciorba de pui cu rosii din: pui, morcov, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ardei gras, bors, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 pui (sau 500 g măruntaie de pui) 1 morcov 1 pătrunjel 1 ţelină 1 ceapă 1 kg roşii 1 ardei gras bors dupa gust sare piper pătrunjel...
Read more »

Ciorba de legume cu carne de miel

Ciorba de legume cu carne de miel
O reteta delicioasa de ciorba de legume cu carne de miel din: apa, bors, pulpa de miel, morcovi, radacina de patrunjel, telina, unt, patrunjel verde, sare, faina, smantana, galbenus si suc de lamaie. Ingrediente: 1  l apă 500 ml borş acru 400 g pulpă de miel 100 g morcovi 100 g rădăcină de pătrunjel...
Read more »

Bors de praz

Bors de praz
O reteta delicioasa de bors de praz din: praz, morcovi, telina, cartofi, orez, bors, leustean, ulei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg praz 2 morcovi 1 telina 2 cartofi 2 linguri cu orez bors dupa gust 1 legatura leustean ulei sare piper   Mod de preparare: curata prazul, taie-l rondele si inabusa-l in ulei....
Read more »

Bors de fasole cu ciolan

Bors de fasole cu ciolan
O reteta de bors de fasole cu ciolan din: ciolan afumat, fasole, cartofi, morcovi, albitura, telina, ceapa, pasta de tomate, ulei si sare. Ingrediente: 1 ciolan afumat 500 g fasole uscata 3 cartofi 2 morcovi 1 albitura 1 telina 1 ceapa 2 linguri cu pasta de tomate bors dupa gust ulei sare   Mod...
Read more »

Ciorba de fasole

Ciorba de fasole
O reteta delicioasa de ciorba de fasole din: fasole uscata, kaizer, cartofi, rosii cherry, morcov, telina, ceapa, pasta de tomate, bors, leustean, cimbru si ulei. Ingrediente: 500 g fasole uscata 200 g kaizer 2 cartofi 200 g rosii cherry 1 morcov 1 telina mica 1 ceapa mare 2 linguri pasta de tomate bors 1...
Read more »

Ciorbă de urzici

Ciorbă de urzici
O reteta delicioasa de ciorba de urzici din: urzici, ceapa, untdelemn, galbenus, smantana sau iaurt, usturoi, bors, sare de lamaie, sare, leustean, oase si orez. Ingrediente: 1/2 kg urzici două cepe 30 ml unt­delemn sau slănină afumată un gălbenuş 100 ml smântână sau iaurt 3-4 căţei de usturoi 1/2 l borş zeamă sau sare...
Read more »

Ciorba de gaina

Ciorba de gaina
O reteta delicioasa de ciorba de gaina din: gaina, ceapa, ardei grasi, cartofi, rosii, pasta de tomate, patrunjel, leustean, bors si sare. Ingrediente: 1 gaina 2 cepe 4 ardei grasi 2 morcovi 2 cartofi 4 rosii 2 linguri cu pasta de tomate 1 legatura de patrunjel 1 legatura de leustean bors dupa gust sare...
Read more »

Ciorba de conopida cu cartofi

Ciorba de conopida cu cartofi
O reteta delicioasa de ciorba de conopida cu cartofi din: conopida, cartofi, morcov, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, ceapa, bors, patrunjel, sare si ulei. Ingrediente: 1 conopida 500 g cartofi 1 morcov 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 dovlecel 2 cepe bors dupa gust patrunjel sare ulei Mod de preparare: Curata morcovul, telina...
Read more »

Bors de varza

Bors de varza
O reteta delicioasa de bors de varza din: varza, ceapa, morcov, telina, rosii, ciuperci, ulei, bors, marar verde, cimbru si sare. Ingrediente: 1 varza 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 rosii 3 ciuperci 5 linguri cu ulei bors dupa gust 1 legatura de marar verde cimbru sare   Mod de preparare: Caleste ceapa....
Read more »

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare
O reteta delicioasa de ciorba de perisoare din: cartofi, oase de vitel, ceapa, morcovi, rosie, ardei gras, bors, leustean, patrunjel, sare, carne tocata de vita, ceapa, orez, paine si ou. Ingrediente: 5-6 cartofi 1 kg oase de vitel 2 cepe 2 morcovi 1 rosie 1 ardei gras bors leustean patrunjel sare pentru perisoare: 500...
Read more »

Ciorba de peste

Ciorba de peste
O reteta delicioasa de ciorba de peste din: cartofi rosii, peste, ceapa, morcov, telina, rosii, ardei gras, patrunjel, leustean, ardei iute si bors. Ingrediente: 1 kg cartofi rosii 1 kg peste 2 cepe 1 morcov 1 telina 4 rosii 1 ardei gras 1 radacina de patrunjel 1 legatura de leustean 1 ardei iute bors...
Read more »

Bors de urzici

Bors de urzici
O reteta delicioasa de bors de urzici din: bors, ceapa rosie, orez, faina, unt, patrunjel, urzici, morcovi, ou, sare si piper. Ingrediente: 500 ml borş o ceapă roşie 50 g orez o jumătate de lin­guriţă de făină două linguri de unt o legătură de pătrunjel 500 g urzici doi morcovi un ou sare piper...
Read more »

Ciorba de crap

Ciorba de crap
O reteta delicioasa de ciorba de crap din: capete si cozi de peste, bors, ceapa, ardei gras, rosii, pastarnac, morcov, orez, leustean, patrunjel si sare. Ingrediente: capetele si cozile de peste (cam 500 g) (crap) 400 ml bors 2 cepe 1 ardei gras 2-3 rosii 1 pastarnac 1 morcov 2 linguri cu orez leustean...
Read more »

Ciorbă de pui cu ţelină

Ciorbă de pui cu ţelină
O reteta de ciorba de pui cu telina din: pui, rosii, morcovi, telina, bors, ceapa, pastarnac, patrunjel, orez, sare, piper, patrunjel, smantana si ardei iute. Ingrediente: un pui mai mic 4 roşii doi morcovi o ţelină mai mică 500 ml borş 4 cepe mici o rădăcină de păstărnac o rădăcină de pătrunjel 3 linguri...
Read more »

Ciorba de sfecla rosie cu leustean

Ciorba de sfecla rosie cu leustean
O retea delicioasa de ciorba de sfecla rosie, morcov, bulb de telina, radacina de patrunjel,ceapa, ulei, ardei gras, suc de rosii, leustean, bors. Ingrediente: 1 sfeclă roşie medie 2 morcovi 1 bulb de telină 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe potrivite 2 linguri ulei 1 ardei gras 200 ml suc de roşii leustean verde...
Read more »

Retete delicioase: Bors de legume

O reteta gustoasa de bors de legume din: ceapa, cartofi, dovlecei, morcov, radacina de patrunjel, telina, cimbru verde, patrunjel, sos de  rosii, ulei, sare, piper, smantana. Ingrediente: 2 cepe potrivite 2 cartofi 1 dovlecel 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 2 tulpini de telină 1 crenguţă de cimbru verde 1 lingură de pătrunjel verde...
Read more »

Ciorba deasa de vitel

Ciorba deasa de vitel
O reteta delicioasa de ciorba de vitel din: bors, carne de vita, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, rosii in bulion, ulei, ardei iute, paste, sare, piper, patrunjel verde. Ingrediente: 400 g piept sau pulpă de vitei 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel 1 telină mică 1 ceapă 2 cartofi bors cutie roşii...
Read more »

Bors de legume moldovenesc

  O reteta simpla si gustoasa de bors de legume:, ceapa, morcovi, cartofi, rosii, telina, radacina de patrunjel, castraveti murati, ulei, sare, leustean, bors. Ingrediente: 1 ceapă potrivită 2-3 morcovi 2 cartofi 2 roşii 1telină 1 rădăcină pătrunjel 3-4 castraveciori muraţi 2 linguri ulei sare leustean bors Mod de preparare: Zarzavatul şi ceapa se...
Read more »

Supe, ciorbe si borsuri: Bors de pui

  O reteta delicioasa de ciorba din: bors, carne de pui, oua, smantana, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, sare, piper, ardei gras, patrunjel verde. Ingrediente: 500 g carne de pui 2 gălbenuşuri 200 ml smântână 1 morcov mare bors 1 rădăcină pătrunjel 1 telină mică 2 cepe cartofi sare piper 1 ardei...
Read more »

Ciorba de pui cu taietei

  O reteta gustoasa de ciorba de pui, bors, carne de pui, morcov, radacina de patrunjel, telina, ceapa, cartofi, suc de rosii, taietei. Ingrediente: 1 piept de pui 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 telină mică 1 ceapă 2 cartofi 200 ml suc de roşii 1l borş 200 g tăieţei   Mod de...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro