marți, 25 septembrie 2012

Retete magice #47


Retete magice:

Purcel de lapte umplut cu măruntaie

  Ingrediente: 1 purcel de lapte 3 ouă 2 felii de pîine albă 2 linguri untură 1 ceapă 100 g stafide pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Inima, ficatul şi splina purcelului se dau prin maşina de tocat împreună cu o ceapă crudăşi miezul de la două felii de franzelă muiat în...
Read more »

Pulpă de berbec la tavă

  Ingrediente: 1 pulpă de berbec 125 g slănină 1 căpăţînă usturoi 1 lin­gură untură 1 păhărel vin sau oţet sare   Mod de preparare: Se spală bine pulpa şi se curăţă de grăsime. Cu ajutorul unui cuţit se scoate osul. Carnea se freacă cu sare şi se lasă să stea 30 min, apoi...
Read more »

Friptură marinată de porc

  Ingrediente: 1 kg ceafă de porc 2 căpăţâni de usturoi 1/2 l apă piper sare   Mod de preparare: Cureţi usturoiul, îl pisezi şi-l amesteci cu cimbrul, apa, piper şi sare după gust. Obţii o marinată groasă ca o smântână pe care o laşi la rece până pregăteşti carnea. Tai carnea de porc...
Read more »

Spumă de ciocolată albă cu brânză

  Ingrediente: 1 litru frişcă îndulcită 3 pliculeţe zahăr vanilat coajă rasă de lămâie 1 jumătate litru frişcă neîndulcită (smântână nedospită) 300g cioco­lată albă 3-4 foi gelatină 200 g brânză dulce de vaci (oaie, capră)   Mod de preparare: Foile de gelatină se înmoaie în niţică apă. Se dă în clocot 1 jumătate litru...
Read more »

Şalău mic pane

Ingrediente: 1 kg şalău mic 2 linguri făină 2 ouă 1 lingură lapte pesmet sare 1 lămîie 4-5 linguri ulei   Mod de preparare: Se curăţă şalăii, se spală, se săreazăşi se lasă să stea o jumă-tate de oră. Fiecare şalău se usucă cu un şervet curat, se dă prin oul bătut cu o...
Read more »

Ciuperci pe friganele

  Ingrediente: 1 kg ciuperci 1 ou 1 lingură mărar tocat 2 linguri unt sare Friganele: 1 franzeluţă, 1 pahar lapte, 1 ou, sare,1/2 linguriţă zahăr.   Mod de preparare: Se curăţă ciupercile, se spalăşi se taie mărunt. Se pune untul să se încingă într–o cratiţă şi se prăjesc în el ciupercile cu mărarul...
Read more »

Friptură de gîscă la tavă

  Ingrediente: 1 gîscă 1 lingură untură sare   Mod de preparare: Se prepară la fel ca friptura de raţă cu mere coapte.La început focul trebuie să fie mai mic, apoi se întăreşte. Friptura se ţine la cuptor 11/2 oră. Se serveşte fie cu mere coapte, ca şi raţa, fie cu cartofi prăjiţi şi...
Read more »

Bomboane marocane

  Ingrediente: 2 linguri vin alb dulce 400g curmale 1 cană stafide (pref. 1/2 albe, 1/2 negre) 1/2 cană nuci l/2 cană zahăr tos  pen­tru glazură   Mod de preparare: Dă prin maşina de tocat curmalele, fără sâmburi, î mpreună cu stafidele şi nuca. Frământă cu mâna, adăugând pe parcurs şi vinul, până obţii...
Read more »

Ficat cu paste si smantană

  Ingrediente: 300 g ficat 350 g paste 1 pahar smântână 50 g unt sare piper   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă puţin sărată, cureţi apoi ficatul, îl tai în bucăţi potrivite şi îl fierbi pe baie de aburi. După ce au fiert, pui bucăţile de ficat pe grătarul fierbinte...
Read more »

Praz cu carne de vacă

Praz cu carne de vacă
  Ingrediente: 500 g carne 1 legătură praz 1 lingură bulion 1/2 linguriţă zahăr 2 linguri untură sare   Mod de preparare: Se prăjesc bucăţile de carne pînă ce se rumenesc. Se aco­peră carnea cu apă, se adaugă puţină sare şi se lasă să fiarbă pînă cînd carnea devine fragedă. În acest timp se...
Read more »

Drob de porc

  Ingrediente: 1/2 kg ficat de porc 1 kg carne de porc 2 rinichi 4 ouă l legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper 100 g caşcaval 1 lingură bulion ulei   Mod de preparare: Speli carnea şi măruntaiele de porc şi le pui la fiert în apă cu sare. Când sunt gata le...
Read more »

Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval

Rulouri de porc cu cabanos si caşcaval
  Ingrediente: 1 kg muşchi de porc 1/2 kg cârnaţi cabanos 3-4 felii caşcaval 1 ardei gras roşu 1 căpăţână de usturoi 3 linguri muştar ulei sare 150 g şuncă   Mod de preparare: Tai carnea felii, le baţi ca pen­tru şniţele, le ungi cu muştar şi le laşi la frigider pentru o oră....
Read more »

Salată de pui cu porumb si maioneză

  Ingrediente: 1 piept de pui 1/2 cutie boabe de porumb 4-5 castraveţi din oţet 1 gălbenuş 150 ml ulei 1 linguriţă muştar sare   Mod de preparare: Speli carnea, o tai în bucăţi mai mari şi o pui la fiert în apă cu sare. In acest timp, freci gălbenuşul adăugând uleiul puţin câte...
Read more »

Ruladă de ciuperci şi caşcaval

Ruladă de ciuperci şi caşcaval
  Ingrediente: 50 ml ulei 3 linguri făină 1 cutie ciuperci 300 g caşcaval 5 ouă sare 1 gogoşar sau ardei copt de la congelator 1/2 l lapte 200 g smântână pătrunjel frunze   Mod de preparare: Rumeneşti făina într-o cratiţă în uleiul încins, apoi stingi cu lapte. Fierbi sosul până se îngroaşă, adaugi...
Read more »

Punga vanătorului

Punga vanătorului
  Ingrediente: 400 g făină 1 plic praf de copt 150 g untură 2 linguri smântână 1 lingură sare 2 ouă 200 g slănină afumată 150 g şuncă presată   Mod de preparare: Amesteci făina cu praful de copt, adaugi pe rând 1 ou, untura, sarea şi smântână şi frămânţi până obţii un aluat...
Read more »

Chec la rece

  Ingrediente: 2 ouă 250 g zahăr pudră 100 g cacao 250 g nuci sau alune 100 g stafide 50 ml rom 250 g unt 1 pliculeţ zahăr vanilat   Mod de preparare: Treci nucile prin maşina de nuci. Ouăle le freci cu zahăr, cacao, vanilie circa un sfert de oră ca să fie...
Read more »

Cornuri cu branză dulce si mac

  Ingrediente aluat: 1 kg făină 5 linguri zahăr 200 ml ulei 500 ml lapte 50 g drojdie 1 praf de sare Ingrediente umplutură: 500 g brânză de vaci 1 ou 3 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 mână de stafide 2 linguri mac 1 cană apă 3 linguri zahăr pentru sirop  ...
Read more »

Budincă de macaroane cu afumătură

  Ingrediente: 500 g macaroane 300 g ciolan afumat 200 g caşcaval 200 g ciuperci 4 ouă 100 g unt sare piper   Mod de preparare: Rupi macaroanele în două şi le fierbi în apă cu sare timp de 20 de minute. Cureţi şi speli ciupercile şi le fierbi separat. Când sunt gata, le...
Read more »

Aripioare de pui cu măsline şi morcovi

Aripioare de pui cu măsline şi morcovi
  Ingrediente: 12 aripioare de pui 5 cepe 2 morcovi 200 g măsline 10 căţei de usturoi 3 roşii din conservă 250 ml vin alb 100 ml ulei 1 legătură pătrunjel verde sare piper 1 cană de orez 1 ceapă ulei pentru garnitură   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovii şi usturoiul, pui morcovii...
Read more »

Sufleu de paste si carne

  Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 500 g carne tocată sare piper 4 linguri bulion 1 mor­cov 5 ouă 450 g smântână sau iaurt   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare timp de 10 minute, le scurgi şi le treci sub un jet de apă rece. Căleşti într-o tigaie în puţin...
Read more »

Rizoto cu rinichi

  Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc, 1 pahar orez 2 pahare zeamă de carne sau apă, 3 linguri untură 3 cepe 2 linguri bulion 1/2 linguriţă boia de ardei sare piper puţin zahăr parmezan  ras cantitatea după gust pătrunjel verde tocat   Mod de preparare: Se...
Read more »

Şalău cu orez în aluat

Ingrediente aluat : 50 g drojdie 1 ou 1 pahar lapte 1/2 lingură zahăr 1/2 linguriţă sare 1/2 pahar unt topit untură sau ulei făină cît cuprinde Ingrediente umplutura:1 pahar orez ,2 pahare lapte,1 pahar apă,3 linguri unt,3 ouă răscoapte,500  g şalău,un vîrf de cuţit piper negru,sare.   Mod de preparare: Se face plămădeala...
Read more »

Pulpă de porc la tavă

Pulpă de porc la tavă
  Ingrediente: 2 kg pulpă de porc fără os 1 căpăţână de usturoi 200 ml vin alb 300 ml ulei 200 ceapa 2-3 linguriţe condiment tip Delikat, 300 g pastă de tomate 1 linguriţă piper.   Mod de preparare: Speli carnea, o laşi să se zvânte, apoi o bine în ulei pe ambele părţi....
Read more »

Varză de Bruxelles cu unt

  Ingrediente: 1 kg varză de Bruxelles 3 linguri unt 1 lingură pesmet sare   Mod de preparare: Se aleg verzişoare mici, se curăţă de frunzuliţele galbene, se spală bine în cîteva ape şi se pun la fiert în apă cu sare, la foc iute, cam 20 min. Se scurg bine de apă. Se...
Read more »

Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce

Plăcintă cu tăiţei de casă si branză dulce
  Ingrediente: 300 g făină 100 g unt 1 lingură zahăr 2 linguri smântână 1 gălbenuş Pentru umplutură ai nevoie de: 1/2 kg brânză dulce 2-3 linguri smântână 100 g stafide 1 plic zahăr vanilat 3 ouă coaja rasă de la 1 lămâie Pentru aluatul de tăieţei ai nevoie de: 2 ouă 300 g...
Read more »

Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon

Ciorbă albă din ciolan afumat cu tarhon
  Ingrediente: 1 ciolan afumat 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 2-3 bucheţele conopidă la congelator 2-3 cartofi 1 ceapă 2 linguri tarhon uscat 1 ou sare 100 g smântână     Mod de preparare: Pui ciolanul întreg (foarte bine curăţat şi spălat) la fiert în apă fără sare. In acest timp...
Read more »

Ficat de porc cu sos de unt şi lămâie

Ficat de porc cu sos de unt şi lămâie
Ingrediente: 750 g ficat de porc 100 ml ulei 2-3 linguri de făină o tigaie pentru sos: 1/2 pachet de unt 50 ml zeamă de lămâie sare piper 1 legătură de pătrunjel şi una de mărar 2 crăticioare care să intre una în cealaltă pentru garnitură: 4-5 cartofi verdeaţă o oală   Mod de...
Read more »

Şalău polonez

Ingrediente: 1 kg şalău 1 morcov 1 pătrunjel 1 ceapă 2-3 boabe ienibahar 3-4 cartofi 2 ouă 1 lingură smîntînă unt 1 linguriţă făină pătrunjel tocat sare zeamă de lămîie sfeclă roşie   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe peştele cu morcovul, ceapa, pătrunjelul şi ienibaharul. Cînd este fiert, se lasă...
Read more »

Mîncare de rinichi

Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc 3 cepe 1 lingură untură 1 lingură bulion 1 linguriţă boia de ardei 1/2 lingu­riţă făină 2-3 linguri vin 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă sare piper   Mod de preparare: Se curăţă rinichii de pieliţa exterioară, se taie în...
Read more »

Scrob cu şuncă

Ingrediente: 2 ouă 50 g şuncă slabă (parizer) 2 linguri lapte 1 1/2 linguriţă untură sare   Mod de preparare: Se bat ouăle spumă, se amestecă cu laptele şi sarea. Şunca tăiată bucăţele potrivit de mari se prăjeşte puţin în untură. În tigaie, peste şuncă, se toarnă ouăle bătute şi se amestecă uşor cu...
Read more »

Prăjitură de ciocolată

  Ingrediente: 6 ouă 170g zahăr 180g făină cacao: 1 lingură pen­tru aluat + încă 1 lingură pentru prăfuit 1 lingură vărfuită unt    Mod de preparare: Ouăle şi zahărul se amestecă împreună, în crăticioară, pe foc mic, doar cât să facă febră, apoi se freacă cu unt topit, faină şi cacao, aluatul se...
Read more »

Pîine mozaic

Ingrediente: 150 g unt 125 g sardele 150 g şuncă slabă 100 g şvaiţer (sau caşcaval) 10 măsline 1/2 gogoşar în oţet 1 franzeluţă cu lapte 1/2 ceşcuţă lapte   Mod de preparare: Se dau prin maşina de tocat sardelele, 50 g şuncăşi o bucată de miez de franzeluţă de mărimea unui ou muiat...
Read more »

Friptură înăbuşită cu usturoi

  Ingrediente: 1,5 kg carne,pulpă 150 g slănină 1căpăţînă usturoi 2 linguri untură sare piper   Mod de preparare: Bucata întreagă de carne se freacă cu puţină sare şi se împă­nează cu bucăţi de slăninăşi usturoi. Se prăjeşte pe toate părţile în untură încinsă, se adaugă zeama de carne sau apă, piper, se acoperăşi...
Read more »

Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă

Salată cu chifteluţe, sos de maioneză şi ceapă
  Ingrediente: 1 kg carne tocată 2 cartofi 1 morcov 6 ouă 1 legătură mărar 2-3 linguri făină 1 legătură mărar 2 căţei de usturoi 600 g ceapă 300 ml ulei 250 ml oţet 2 foi de dafin 3 linguri zahăr 1 gogoşar murat pentru ornat sare piper   Mod de preparare: Cureţi cartofii...
Read more »

Prăjitură cu foi şi gem acrişor

Prăjitură cu foi şi gem acrişor
  Ingrediente: 2 ouă 200 ml lapte dulce 200 ml ulei 200 g zahăr sare 1 linguriţă bicarbonat oţet 700 g făină 800 g gem acrişor 3 linguri zahăr pudră 1 fiolă esenţă de vanilie   Mod de preparare: Baţi ouăle cu zahărul şi sarea, apoi adaugi treptat uleiul, laptele, bicarbonatul stins cu oţet,...
Read more »

Friptură de miel la tavă cu usturoi

  Ingrediente: 1,5 kg carne de miel (pulpele) 1-2 linguri untură sare cîţiva căţei de usturoi   Mod de preparare: Se spală carnea, se şterge cu un şervet, se săreazăşi se lasă să stea jumătate de oră cu sarea. Se unge o tavă cu untură, se aşază pulpele de miel, se toarnă 2-3 linguri...
Read more »

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi

Ciorbă rădăuţeană cu usturoi
  Ingrediente: 1 pui întreg şi 1 piept de pui zarzavat pentru supă (morcov, păstârnac, ţelină) 2 ouă 1 pahar mare cu iaurt 1 pahar mic cu smântână pătrunjel 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Speli şi cureţi foarte bine carnea pe care o pui să fiarbă ca pentru supă împreună cu...
Read more »

Tort cu frişcă si fructe

  Ingrediente: 400 g pişcoturi 500 ml frişcă 3 linguriţe gelatină alimentară ganule 3 gălbenuşuri 1 ou 6 linguri zahăr 250 ml lapte 1 lingură rasă cu făină portocale 2 kiwi 1 cutie compot de ananas   Mod de preparare: Dizolvi gelatina într-o ceaşcă de apă rece (cât să o acopere). Separat, fierbi pe...
Read more »

Tort tirolez

    Ingrediente crema : 1 ou 6 linguri zahăr 5 linguri unt   Ingrediente aluat: 5 ouă,coaja de la 1 lămâie ,6 linguri făină Ingrediente glazura:2 albuşuri ,200g zahăr ,1 lingură de cafea tare   Mod de preparare: Crema: se încinge oul pe foc, într-o crăticioară, se adaugă zahărul, se freacă până se...
Read more »

Punguţe de clătite

  Ingrediente: câte 2 clătite de persoană peşte (crud sau afumat, sau carne afumată) 1 ceapă caşcaval verdeaţă pentru umplutură, dar şi pentru legarea punguţelor sare piper   Mod de preparare: Faci întâi clătitele după reţeta ta (pot fi şi de post, şi de dulce). Tai ceapa mărunt şi o pui să se călească...
Read more »

Pastă de heringi cu nuci

  Ingrediente: 1 hering 12 nuci curăţate şi pisate miez de franzelă muiat în apă cu oţet 1/2 ceapă rasă 1 linguriţă oţet 3 linguri ulei   Mod de preparare: Se spală peştele, se curăţă de pieliţă, se scot toate oasele şi se dă prin maşina de tocat carne sau se toacă foarte mărunt...
Read more »

Cartofi cu carne de vacă

  Ingrediente: 500 g carne 2 linguri untură 2-3 cepe 500 g cartofi 2 lin­guri bulion 1 linguriţă boia de ardei sare puţin cimbru (facultativ)   Mod de preparare: Carnea spălată se taie în bucăţi, se sărează puţin şi se punela prăjit în untură. Cînd începe să se rumenească, se adaugă ceapa mărunt tocată...
Read more »

Makowiec

    Ingrediente aluat: 500gfăină 125g unt 3 ouă 150g zahăr pudră 1 pacheţel cu zahăr vanilat 1 nucă de drojdie 1pahar de lapte sare 1 nucă unt pentru uns tava   Ingrediente umplutura: 500g de sămânţă de mac ,250g zahăr,4 linguri miere ,coajă de la 1 lămâie sau portocală ,1 albuş,2 linguri unt,2-3...
Read more »

Cornete de parizer umplute

Ingrediente: 6 felii parizer tăiat subţire 12 măsline 2 cartofi fierţi 2–3 linguri maioneză piper salată verde   Mod de preparare: Feliile de parizer se curăţă de coajăşi se răsucesc în formă de cornet. Fiecare cornet se prinde cu o scobitoare ca să nu se desfacă, iar în cele două capete ale scobitorii se...
Read more »

Limbă fiartă

Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) 2 cepe 1 pătrunjel 1 morcov 1 foaie de dafin 4-5 boabe de ienibahar sare sos de hrean de muştar sau de bulion   Mod de preparare: Se spală limba în cîteva ape, se rade cu cuţitul şi se înde­părtează gîtlejul,...
Read more »

Griş cu fructe în formă de şarlotă

  Ingrediente: 750 g apă 500 g fructe (vişine sau zmeură, căpşuni, fragi, coacăze) 3-4 linguri zahăr 150 g griş 1 praf vanilie   Mod de preparare: Se pun la fiert fructele spălate cu apa. După ce dau cîteva clocote, se iau de la foc, se lasă să se răcească, apoi se dă prin-tr-o...
Read more »

Mazăre păstăi cu unt

  Ingrediente: 1 kg mazăre păstăi 2 linguri unt un vîrf linguriţă zahăr (facultativ) 1 linguriţă mărar tocat sare friganele   Mod de preparare: Se curăţă mazărea păstăi de aţe, se spalăşi se fierbe în apă puţin sărată. Cînd este fiartă, se scurge bine de apă. Se înfierbîntă untul într-o cratiţă, se adaugă mazărea...
Read more »

Biftec rusesc

Ingrediente: 600 g muşchi 3 cepe mari sare piper 2 linguri untură   Mod de preparare: Se taie muşchiul felii groase de un deget. Se bat uşor cu ciocanul de lemn, se sărează, se pipereazăşi se prăjesc în untură încinsă, pe o parte şi pe alta, la foc iute. Se punbucăţile de muşchi într-o...
Read more »

Mîncare de somn cu roşii

  Ingrediente: 1 kg somn 4 linguri ulei 2 linguri făină 1 ceapă mare roşii 1/2 linguriţă zahăr 3-4 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare   Mod de preparare: Somnul curăţat şi spălat se taie în bucăţi, se săreazăşi se lasă să stea o jumătate de oră. Ceapa tăiătă foarte mărunt se prăjeşte...
Read more »

Turtă dulce

  Ingrediente: 1 pahar de lapte dulce călduţ 1 pahar miere 1 cană făină 1 linguriţă chimion 1 linguriţă drojdie coajă rasă de portocală unt   Mod de preparare: Mierea se topeşte în lapte, apoi se amestecă cu făină, chimion, drojdie şi coajă de portocală. Se unge cu unt o tavă de cozonac, se...
Read more »

Varză acră cu carne de vacă

  Ingrediente: 500 g carne grasă 1 varză mijlocie 4 linguri untură 1/2 linguriţă boia de ardei 1 lingură bulion   Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi potrivite şi se prăjeşte foarte puţin în untură. Se adaugă apă cît să acopere carnea şi se lasă să fiarbă acoperit cam1/2 oră. În acest...
Read more »

Pastă de ficat copt

Ingrediente: 500 g ficat de vacă sau viţel 2 cepe 3 linguri ulei piper sare puţin oţet 1 ou salată verde   Mod de preparare: Se spală ficatul, se şterge bine şi se pune să se coacă în cuptor. Cînd este copt, se lasă să se răcească, apoi se rade pe răzătoarea de zarzavat....
Read more »

Calcan în vin roşu

Ingrediente: 1 kg calcan 1 ceaşcă vin roşu 1 linguriţă făină 1 lingură unt 1 pătrunjel 1 morcov 1 ceapă 2 cuişoare 2-3 boabe ienibahar 1 foaie de dafin sare 500 g cartofi   Mod de preparare: Se curăţă calcanul, se spală bine, se taie bucăţi, se sărează şi se lasă să stea 1/2...
Read more »

Cornuri cu brînză

Ingrediente: 200 g unt (în lipsă, margarină) 200 g brînză telemea 1/2 linguriţă chimen 12 cornuri drepte   Mod de preparare: Se freacă untul cu brînza, se adaugă chimen şi se amestecă bine. Se taie colţurile cornurilor, se scobesc de miez, se umplu cu brînza şi se aşază pe o tavă unsă cu unt....
Read more »

Salată de fructe cu ciocolată

  Ingrediente: 400g ciocolată 2-3 caise ceva fructe de pădure 1-2 pere 1 mână de coacăze boabe de stru­guri coarne agrişe 1-2 portocale l-2 banane 200g miez de nuci alune de pădure prăjite 2-3 piersici 3-4 prune alte fructe 4-5 tulpiniţe mentă suc de la 1 lămâie   Mod de preparare: Fructele se grijesc...
Read more »

Mazăre cu carne de vacă

Mazăre cu carne de vacă
Ingrediente: 500 g carne 1 kg mazăre 1 ceapă 2 linguri untură 1/2 lin­guriţă făină 1/2 linguriţă zahăr sare mărar tocat 1 lingură smîntînă 1 pahar zeamă de carne sau supă   Mod de preparare: Se taie carnea bucăţi potrivite, se prăjeşte în untură, apoi se pune ceapa tocată, se lasă să se prăjească...
Read more »

Roşii umplute cu zarzavat

Ingrediente: 3 cartofi fierţi 2 morcovi 1 păstîrnac 1 ţelină 2–3 linguri mazăre 1 ceapă tocată maioneză roşii sare salată verde   Mod de preparare: Se fierbe tot zarzavatul. Se poate întrebuinţa zarzavatul fiert în supă. Se fierb şi cartofii, se lasă să se răcească. Apoi totul se taie cuburi cît se poate de...
Read more »

Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum (video)

Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum (video)
Ingrediente: 25 ml dark rum 15 ml white rum 15 ml dark creme de cacao 15 ml white creme de menthe 2 tsp single cream ice cubes 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) 1 cocktail glass     Cum se prepara Cocktail Chocolate Mint Rum
Read more »

Cupe de parizer umplute cu legume

Ingrediente:  200 g parizer tăiat în 6 felii 1/2 lingură untură 1 lingură unt 250 g mazăre 1 ou răscopt sare   Mod de preparare: Feliile de parizer cu coajă se prăjesc uşor în untură numai pe o parte; marginile feliei se strîng şi formează o cupă. Cupele obţinute se aşază pe farfuria de...
Read more »

Cremă – spumă de ciocolată

  Ingrediente: 200g ciocolată neagră 1 pahar plin cu frişcă neindulcita 2 linguri de unt 5 ouă cât de proaspete 1 prăfuleţ de sare 1 lingură zahăr   Mod de preparare: Smântână se încălzeşte uşor şi se amestecă cu ciocolată topită şi unt. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, un vârf de cuţit de...
Read more »

Pastă de creier de porc cu măsline

  Ingrediente: 1 creier de porc sare piper 1 lămâie 5 linguri ulei 1 pahar vin alb 1 salată verde măsline   Mod de preparare: Fierbi creierul foarte bine în apă cu vinul şi puţină sare. Laşi să fiar­bă 30 de minute, apoi îl scoţi şi-l laşi la răcit. Il fărâmiţezi, îl freci cu...
Read more »

Spettekaka

  Ingdrediente: 12 ouă 1 pahar zahăr 1,2 kg piure (fără pic de apă) de cartofi fierţi făină cât să se lege un aluat potrivit 500g zahăr 100g sirop gros de fragi sau zmeură   Mod de preparare: Sosul se dizolvă zahărul şi siropul într-un litru de apă clocotită. Ouăle se bat, apoi se...
Read more »

Rinichi cu smîntînă

  Ingrediente: 1 rinichi de vacă sau 2 rinichi de viţel sau de porc (cam 600 g) 1 ceapă mică 1 lingură unt 1 pahar smîntînă 1 linguriţă rasă făină 1/2 pahar zeamă de carne sare    Mod de preparare: Se prepară rinichii ca pentru mîncare de rinichi. Se prăjeşte ceapa cu untul pînă...
Read more »

Iepure cu smîntînă si ienibahar

  Ingrediente: 6 bucăţi (porţii) de carne de iepure 1 lingură untură 1 lingu­riţă făină 1 lingură unt proaspăt 1 pahar smîntînă 2-3 boabe ienibahar 1/2 ceapă tocată sare   Mod de preparare: Într-o cratiţă cu o lingură de untură se prăjesc uşor bucă­ţile de iepure, se adaugă 1/2 pahar de apă, ceapa tocată,ienibaharul,...
Read more »

Borş de pasare cu legume

Borş de pasare cu legume
  Ingrediente: 2 cepe 3 morcovi 2 linguri pastă de ardei 2 rădăcini pătrunjel 8 cartofi 4 pulpe de pui 1 legătură pătrunjel verde borş sare   Mod de preparare: Cureţi ceapa, morcovul, pătrunjelul, cartofii, îi tai măiunt şi îi pui la fiert în 4 litri de apă. In acest timp opăreşti carnea cu...
Read more »

Ghiveci cu carne de vacă

Ingrediente: 750 g carne grasă 3 linguri untură 1 pătrunjel 1 morcov 2 ardei graşi 1 vînătă 1 dovlecel 1 mînă de bame 1 mînă de fasole verde 1 mînă de fasole grasă 1 mînă de fasole ţuvără, 250 g mazăre 1 conopidă mică 2 cepe mari 3 cartofi 1 ţelină mică 5-6 roşii...
Read more »

Supă dreasă cu cartofi

  Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapă 1 fir de praz 1/2 l lapte 1 lămâie 100 g smântână sare 3-4 felii de pâine   Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi într-un litru de apă cu sare împreună cu ceapa şi prazul tăiate mărunt. După ce cartofii...
Read more »

Friptură de raţă cu mere coapte

  Ingrediente: 1 raţă 12 mere mari 1 lingură untură sare   Mod de preparare: În raţa curăţată, spălatăşi sărată dinainte, se introduc două mere mai mici. Se aşază în tava de friptură, cu o lin­gură de unturăşi cîteva linguri de apă. Se dă la cuptor la foc mai iute şi se stropeşte mereu...
Read more »

Pasteis de Mata-Turtite

  Ingrediente aluat: 500g făină 375g ulei,unt sau osânză 1 linguriţă sare apă câtă primeşte aluatul Ingrediente crema: 1 lingură de făină, jumătate litru apă,6 gălbenuşuri de ou,l albuş de ou coajă de la 1 lămâie,500g zahăr ,un sfert litru de lapte   Mod de preparare: Se bat albuş şi gălbenuşuri. Se leagă un...
Read more »

Şniţel din carne tocată

  Ingrediente: 600 g carne macră 2 linguri unt sau untură 1/2 pahar pesmet pisat puţin piper sare   Mod de preparare: Carnea, spălată, se trece prin maşina de tocat sau se toacă cu satîrul, se amestecă bine cu sare şi piper. Din această pastă se fac şase turtiţe de grosimea unui centimetru, se...
Read more »

Ruladă de cartofi cu legume

Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 1 pahar lapte 1linguriţă unt sare 500 g morcovi 2 linguri unt (umplutura) 1 linguriţă zahăr sare sos de smîntînă   Mod de preparare: Cartofii, curăţaţi, se fierb în apă sărată. Cînd sînt gata se stre­coară de apăşi se strivesc ca pentru piure, se amestecă cu laptele, untul...
Read more »

Ruladă de carne tocată umplută cu macaroane

  Ingrediente: 1 kg carne macră 150 g slănină 2 cepe 1 felie pîine albă 1 ou sare piper 1 linguriţă verdeaţă tocată 1 lingură pesmet 200 g macaroane 1 lingură unt un vîrf cuţit piper sfecla rosie salata verde   Mod de preparare: Se fierb macaroanele în apă sărată, se strecoară, se spală...
Read more »

Pateu de ficat de pasăre, cu lapte

  Ingrediente: 1 ficat de gîscă sau 2-3 de găină 2 cepe (facultativ) 150 g unt 2-3 linguri lapte sare gogoşari castraveciori ouă   Mod de preparare: Se taie cepele în patru, se aşază pe fundul unei cratiţe mici, se pune o lingură de unt, ficatul, laptele şi 2-3 lin­guri de apă. Se acoperă...
Read more »

Miel cu smîntînă

Ingrediente: 750 g carne de miel 1 lingură untură 1 pahar smîntînă 1 lin­guriţă făină sare mărar tocat   Mod de preparare: Se spală carnea, se taie bucăţi şi se prăjeşte în untură pînă cînd se rumeneşte. Se adaugă făina, se amestecă bine, se lasă să se prăjească apoi se toarnă încet smîntîna, se...
Read more »

Biscuiţi Mokken

  Ingrediente: 150g unt 100g zahăr 250g făină 1 vârf linguriţă drojdie 1 praf de scorţişoară 1linguriţă chimion   Mod de preparare: Zahărul şi untul se freacă cremă, se adaugă drojdie, făină, scorţişoară, chimion, se amestecă, apoi aluatul se modelează ca un rulou şi se pune la frigider jumătate ceas. Se taie rondele groase...
Read more »

Fasole verde cu unt şi pesmet

Ingrediente: 1 kg fasole verde 3 linguri unt 2 linguri pesmet alb sare   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se înfierbîntă într-o cratiţă untul şi se prăjeşte puţin cu pesmetul, seadaugă fasolea scursă bine de apă, sarea, şi se scutură de cîteva ori cratiţa ca să...
Read more »

Pui cu roşii

  Ingrediente: 1 pui 1 lingură unt 1 ceapă linguriţă făină 750 g roşii 1/2 linguriţă boia de ardei sare un praf de zahăr   Mod de preparare: Bucăţile de pui se prăjesc înăbuşit în unt. Cînd sînt aproape gata, se adaugă ceapa tocată mărunt şi făina, amestecînd cu lingura, apoi se pun roşiile...
Read more »

Ceafă de porc la cuptor

  Ingrediente: 1 garf (cam 2 kg) 3-4 boabe ienibahar 1 căţel usturoi 1/2 linguriţă boia de ardei cîteva boabe coriandru sare puţină gră­sime   Mod de preparare: Carnea (fără să fie spălată) se şterge bine cu un ştergar umed, se sărează, se freacă cu usturoiul pisat şi mirodeniile. Se aşază într-un castron şi...
Read more »

Limbă cu măsline si ienibahar

Ingrediente: 1 limbă de vacă sau 3-4 limbi de porc (cam 1 kg) zarzavat de supă 200 g măsline 3-4 cepe 1 foaie de dafin 2-3 boabe de ienibahar 2 linguri bulion 1 lingură oţet 3 linguri ulei 1/2 linguriţă zahăr sare 1 lămîie pătrunjel tocat   Mod de preparare: Se fierbe limba cu...
Read more »

Ciuperci cu carne porc

  Ingrediente: 500 g carne de porc 500 g ciuperci 2 cepe 2 linguri smîntînă 1 lingură untură sare piper făină   Mod de preparare: Se taie carnea în cuburi mici, se săreazăşi se lasă să stea 30 min. În acest timp se curăţă ciupercile şi se taie bucăţi mari. Se tăvăleşte carnea uşor...
Read more »

Slanină afumată

  Faci mai întâi o saramură de apă fiartă (la 1 l de apă pun 200 g sare). Când apa a fiert o iei de pe foc şi adaugi foi de dafin şi boabe de piper. Ungi slănina proaspătă cu usturoi pisat cu puţină sare şi după ce saramura s-a răcit pui şunca unsă...
Read more »

Muşchi, costiţă, şuncă si slănină afumate

  Cureţi de slănină muşchiuleţii şi costiţa, iar şuncile şi spata le laşi cu slănină şi şorici. Slănina cea mai bună pentru afumat este cea de pe burtă. Aşezi carnea şi slănina într-un vas larg la gură, presari sare grunjoasă, conservant pentru carne şi coriandru. La un porc de 100-110 kg intră 3-4 kg...
Read more »

Lebervurst cu ghimbir

  Ingrediente: 250 g ficat de porc 50 g slănină 400 g carne de porc (poate fi după fasonare sau de la căpăţână) 200 g inimă 50 g splină 50 g untură 1 ceapă piper ienibahar măghiran 1 vârf de linguriţă de zahăr tos 1 lingură ghimbir   Mod de preparare: Pui la fiert...
Read more »

Pateu de ficat cu ciuperci

Ingrediente: 500 g ficat de viţel 500 g ciuperci 2 cepe 300 g unt sare piper 1 ou măsline pătrunjel   Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se taie bucăţi mari ciupercile. Pe fundul unei cratiţe se pun două linguriţe de unt, cepele tăiate în patru, ciupercile, ficatul tăiat bucăţi mai mari, şi...
Read more »

Carne tocată la borcan

Carne tocată la borcan
  Căleşti 6-7 cepe tocate mărunt în ulei încins, apoi adaugi puţină apă, sare şi condiment tip Vegeta după gust. Adaugi 2 kg de carne tocată peste ceapă şi le căleşti împreună câteva minute. Aşezi apoi tocătura în borcane de 400-800 g şi le capsezi, apoi le fierbi la bain-marie 2 zile consecutiv, timp...
Read more »

Ciorbă de gască acrită cu zeamă de varză

  Ingrediente: măruntaiele unei gâşte 3 morcovi 3 cepe 3 cartofi 4-5 roşii din con­servă zeamă de varză 1 legătură pătrunjel leuştean uscat 1 ou 1 mână de fidea sare după gust   Mod de preparare: Pui măruntaiele la foc cu puţină apă şi sare. Când zeama a dat în clocot, iei spuma şi...
Read more »

Şarlotă de cafea

  Ingrediente: 1 kg frişcă 11 foi gelatină 4 ceşcuţe cafea neagră rece zahăr după gust 1 ceşcuţă lapte dulceaţă de vişine    Mod de preparare: Se pune la foc într-un ibric cafeaua neagrăşi laptele. Se adaugă gelatina şi se amestecă bine pînă ce se dizolvă. Se strecoară prin sită deasăşi se lasă să...
Read more »

Prăjitură cu cacao si cremă de lapte cu nuci

Ingrediente: 500 g făină 80 g untură (sau unt) 2 ouă 1/2 l lapte dulce 1 praf de copt 2 plicuri zahăr vanilat 6 linguriţe cacao   Mod de preparare: Freci untura cu zahărul şi ouăle, apoi adaugi făina, laptele, cacaua, praful de copt şi vanilia. Intinzi coca în tava de la aragaz unsă...
Read more »

Glazură de rom

  Ingrediente: 420 g zahăr 1/2 pahar apă 2 linguri rom zeama de la o 1/2 lămîie   Mod de preparare: Se pune la fiert zahărul cu apa; cînd s-a legat bine ca pentruşerbet, se adaugă romul şi zeama de lămîie. Se ia de pe foc, se freacă bine şi cînd începe să se...
Read more »

Costiţă de porc cu miere si varză călită

  Ingrediente: 8 bucăţi costiţă de porc 1 varză mică murată 1 ceapa mijlocie 2 linguri pastă de roşii 2 linguri miere 2 linguri ulei sare piper 2 linguri pastă de ardei 2 foi de dafin 1 linguriţă piper boabe 1 legătură pătrunjel     Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt, apoi...
Read more »

Mancare cu carne de porc, carnati afumati, creier si ciuperci

  Ingrediente: 400 g carne de porc 200 g cârnaţi afumaţj 150 g creier 300 g ciuperci 1 linguriţă bulion 3-4 căţei de usturoi 150 ml ulei 2 legături verdeaţă 2 pahare de vin sare   Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mari, o sărezi şi o prăjeşti în ulei. Adaugi câmaţii şi...
Read more »

Ostropel cu carne de raţă

  Ingrediente: 1 raţă 80 ml ulei 1/2 lingură făină 1 lingură pastă de roşii 3-4 căţei de usturoi 1 lingură oţet 700 ml apă 1 legătură pătrunjel sare şi piper   Mod de preparare: Cureţi şi speli raţa, o tai în bucăţi pe care le presari cu sare şi piper şi le prăjeşti...
Read more »

Chifteluţe din inimă de porc

  Ingrediente: 500 g inimă de porc 1 felie de franzelă înmuiată în lapte şi presată bine 2 cepe 5-6 căţei de usturoi 3 ouă 1 legătură pătrunjel sare piper 1 lingură griş 200 ml ulei     Mod de preparare: Cureţi ceapa şi usturoiul, tai ceapa mărunt şi o căleşti în puţin ulei,...
Read more »

Mâncare de carne de porc cu sos de smântână

Mâncare de carne de porc cu sos de smântână
  Ingrediente: 750 g pulpă de porc 400 g smântână 2 ouă 2 linguri făină 1 lămâie 50 g unt 150 g orez 2 cepe 125 ml ulei sare   Mod de preparare: Tai carnea felii pe care le baţi apoi ca pentru şniţele, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei. Scoţi...
Read more »

Prepeliţe cu smîntînă

  Ingrediente: 6 prepeliţe 1 lingură unt 1 ceaşcă smîntînă 1 linguriţă făină sare   Mod de preparare: Prepeliţele, spălate, se taie pe jumătate în lungul trupului şi se prăjesc puţin într-o cratiţă cu unt fierbinte. Se toarnă apoi smîntîna bine amestecată cu făina, se adaugă o lingură, două de apă, sarea, se acoperăşi...
Read more »

Glazură de zahără

  Ingrediente: 420 g zahăr 1 pahar apă cîteva picături zeamă de lămîie   Mod de preparare: Se fierbe bine zahărul pisat fin cu un pahar de apă pînă cînd siropul se îngroaşă şi se ţine de lingură. Se adaugă cîteva picături de zeamă de lămîie. Cînd compoziţia este caldă, se freacă, ca la...
Read more »

Brînză cu chimen

Ingrediente: 250 g brînză sau caş de oaie 100 g unt 1 linguriţă chimen foarte fin pisat 1 linguriţă boia roşie de ardei sare ridichi   Mod de preparare: Se dă brînza prin sită sau prin maşina de tocat. Se freacă bine cu untul, se adaugă chimenul şi boiaua, se pune sare dacă este...
Read more »

Ciorbă de orez cu afumatură de porc

Ciorbă de orez cu afumatură de porc
  Ingrediente: 1 os afumat de porc 250 g smântână 200 g orez 5-6 căţei usturoi 3 linguri făină 1 ceapă sare piper apă     Mod de preparare: Pui osul afumat la fiert într-o oală cu apă. Speli orezul şi îl adaugi în ciorbă după ce a fiert carnea. Pui usturoiul pisat, ceapa...
Read more »

Carnaţi de porc cu sos picant

  Ingrediente: 2 cârnaţi 50 ml ulei 3 linguri unt 1 lingură făină 1 ceaşcă zeamă de carne 1 lingură oţet 1 lingură muştar 100 g ciuperci din conservă scurse de zeamă piper sare câteva foi de dafin   Mod de preparare: Tai câmaţii în bucăţi mai mari şi-i pui la prăjit în ulei...
Read more »

Carnaţi cu sos de hrean si smantană

  Ingrediente: 3-4 cârnaţi afumaţi mai lungi 2 bucăţi hrean 300 g smântână 2-3 linguri făină 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 4-5 linguri ulei condiment tip Vegeta   Mod de preparare: Tai cârnaţii în bucăţele de aproximantiv 10 cm pe care le prăjeşti pe ambele părţi în ulei încins, apoi le scoţi...
Read more »

Retete, Reteta zilei, Retete Ciorbe, Retete Supe, Retete Salate, Retete Paste, Retete Pizza, Retete Peste, Retete Vita, Retete Vitel, Retete Porc, Retete Pui, Retete Oaie, Retete Miel, Retete Berbec, Retete de post, Desert, Diete

Sursa:www.restaurantedelux.ro