Retete culinare:
Biscuiţi cu cremă de brânză şi cafea
Ingrediente blat: 300g făină l/2 linguriţă praf de copt 2 linguri cafea măcinată 100g unt 200g zahăr 1ou l linguriţă esenţă de vanilie 250g ciocolată un vârf de cuţit sare Ingrediente crema:400g brânză de vaci ,150g zahăr,150ml cafea preparată ,100g smântână bine răcită, 2 linguri lichior de cafea. Mod de preparare:...Read more »
Cum se prepara Cocktail Blue Mountain (video)
Ingrediente: 45 ml anejo rum 15 ml vodka 15 ml Tia Maria 30 ml orange juice 1 tsp lemon juice ice cubes 1 lemon slice 1 50/25ml measuring cup 1 cocktail shaker 1 strainer (or sieve) 1 chopping board 1 sharp knife 1 juice squeezer 1 old fashioned glass Cum se prepara...
Read more »
Fasole verde cu omletă
Ingrediente: 1 kg fasole 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smîntînă 2 linguri unt sare Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se fierbe fasolea în apă sărată. Se strecoară şi se aşază în strat uniform într-un vas de piatră sau de sticlă de Iena stropit cu unt topit. Se scurg...Read more »
Borş de varză dulce cu mărar
Ingrediente: 1 varză mică 3-4 linguri ulei 2-3 cepe 1 morcov 2-3 linguri orez 300 ml smântână 1 legătură mărar 1 l borş sare Mod de preparare: Speli varza, o tai fâşii, cureţi morcovul şi ceapa şi le tai mărunt, apoi le pui pe toate la fiert în apă cu sare. Când...
Read more »
Tort Moca
Ingrediente: 8 ouă 250 g zahăr pudră 250 g nuci sau migdale pisate 2 linguri pesmet fin Ingrediente crema: 250 g unt, 250 g zahăr pudră, 5 gălbenuşuri, 1/2 baton vanilie, 1 ceşcuţă esenţă de cafea, 100 g migdale curăţate. Mod de preparare: Se freacă spumă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă nucile...Read more »
Prăjitură cu cafea şi nuci
Ingrediente blat: 6 ouă 140gzahăr 140g nucă măcinată 1 linguriţă praf de copt 2 linguri făină sare Ingrediente crema:1lingură cafea solubilă,250g zahăr pudră,2 gălbenuşuri,1 linguriţă zahăr vanilat 50g nuci prăjite şi tăiate ,250g unt Mod de preparare: Pentru blat, se bat albuşurile spumă şi se adaugă treptat zahărul. Când spuma este suficient...Read more »
Prăjitură cu cafea
Ingrediente: 6 gălbenuşuri 10 linguri ulei 250ml lapte 500g făină 200g nucă măcinată 3 linguri cafea 300g zahăr 1 linguriţă rasă praf de copt 1 linguriţă esenţă de rom 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie 1 lingură unt topit un vârf de cuţit sare Mod de preparare: Se pun într-un vas...Read more »
Piept de pui cu roşii, castraveţi şi smântână
Ingrediente: 1 kg piept de pui 2 cepe 2-3 roşii 1 castravete 1 legătură pătrunjel 1 lingură unt (sau margarină) busuioc sare piper 200g smântână 3-4 căţei de usturoi Mod de preparare: Cureţi ceapa şi castravetele, tai ceapa solzişori şi castravetele fâşii şi le căleşti în unt (sau margarină). Speli şi carnea,...
Read more »
Biftec clasic
Ingrediente: 500 g muşchi de vită 2 linguriţe boabe de piper 1 linguriţă boabe de muştar 2-3 căţei de usturoi ulei 300 ml vin roşu 1 linguriţă condiment Mod de preparare: Amesteci boabele de piper cu muştarul şi condimentul şi le pisezi. Cureţi şi usturoiul, îl pisezi şi-l adaugi peste amestecul de...
Read more »
Tochitură suceveană
Ingrediente: 500 g ceafă de porc 200 g cârnaţi de porc afumaţi 100 g ficat 200 g brânză de oi 6 ouă 100 ml ulei piper sare mălai Mod de preparare: Tai cuburi carnea şi ficatul bucăţele, iar carnaţii felii mai groase. Le prăjeşti apoi în ulei, la foc iute până se...
Read more »
Cum se prepara Cocktail Beach Peach (video)
Ingrediente: 50 ml white rum 25 ml peach brandy 25 ml peach juice 45 ml lime juice 1 tsp pineapple syrup ice cubes crushed ice 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t contain one) 1 cordial glass Cum se prepara Cocktail...
Read more »
Orez cu lapte
Ingrediente: 1 pahar orez 3 pahare lapte 1 pahar apă 1 bucăţică vanilie baton zahăr (după gust) un praf sare dulceaţă Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu apa şi vanilia. Cînd începe să cloco-tească, se adaugă orezul ales şi bine spălat, şi se lasă să fiarbă la foc mic,...Read more »
Bors de sfeclă cu costită afumată
Ingrediente: 150 g costiţă afumată 2 sfecle roşii 1 ceapă 1 morcov 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 2 cartofi, 1 l borş 1 legătură pătrunjel sare Mod de preparare: Cureţi sfecla, o tai bucăţi şi o pui la fiert în borş. Separat pui la fiert costiţa afumată tăiată bucăţi. Cureţi între timp...
Read more »
Ghiveci de plătică şi măsline
Ingrediente: 1 kg de plătică (2 peşti) condimente 1 mână de fasole păstăi 1 ţelină mică 1 morcov 1 ceapă mărişoară 15-20 măsline verdeaţă sare ulei Mod de preparare: Cureţi peştele de solzi, îl cureţi şi în interior, înlături capul, după aceea îl tai în două. Presari sare ş laşi peştele aşa....
Read more »
Doboş-tort
Ingrediente: 10 ouă 200 g zahăr pudră 120 g făină fină coaja rasăşi zeama de la o lămîie unt Ingrediente crema: 6 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt, 6 batoane ciocolată rasă, 4 linguri apă. Mod de preparare: Gălbenuşurile cu zahărul, coaja şi zeama de la o lămîie se freacă pînă...Read more »
Prăjitură cu frişca şi cafea
Ingrediente: 11 smântână dulce 2 ouă 50g ness 200g cacao 300g zahăr pudră 300g nuci măcinate 1 50g pesmet 100ml lichior de cafea esentă de rom Mod de preparare: Din smântână şi l00g zahăr se bate o frişcă tare, în care se înglobează ouăle bătute cu restul de zahăr. Apoi se adaugă...Read more »
Şarlotă de pişcoturi
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 1 pahar lapte 1 pahar zahăr 8 foi gelatină 250 g pişcoturi de şampanie 250 g frişcă 150 g alune turceşti arahide sau nuci pralinate vanilie rom Mod de preparare: Se pune pe foc laptele, adăugînd gălbenuşurile frecate cu zahărul, vanilia şi romul şi amestecînd mereu pînă începe să...Read more »
Uger pane
Ingrediente: 500 g uger zarzavat de supă 1 ou 1 lingură lapte 1 lingură untură sare piper 2 linguri făină pesmet Mod de preparare: Se fierbe ugerul în apă împreună cu zarzavatul de supăşi puţină sare. Cînd este bine fiert (moale), se scoate, se lasă să se răcească, apoi se taie felii potrivit...Read more »
Borş de legume cu perişoare din dovlecei şi brânză
Ingrediente: 2-3 morcovi 2 ardei 1 roşie 2 cepe 1 ceaşcă orez 200 ml bors condimente Maggi Ingrediente perişoare: 2 dovlecei 2 ouă 2 linguri griş 2 linguri brânză de vaci 1 legătură mărar verde 1 ceapă cimbru piper 1 legătură leuştean verde Mod de preparare: Cureţi morcovii, ardeii, ceapa şi roşia,...
Read more »
Omletă cu cartofi noi
Ingrediente: 6 ouă 6 cartofi noi 2 cepe 7 linguri ulei de măsline sare piper Mod de preparare: Cureţi cartofii, îi speli, îi tai felii subţiri şi-i prăjeşti câteva minute în ulei încins. Tai apoi mărunt ceapa curăţată, o adaugi peste cartofi, le mai laşi 5 minute să se călească împreună şi...
Read more »
Budincă de pişcoturi
Ingrediente: 4 ouă 1 pahar lapte 150 g pişcoturi de şampanie 4 linguri zahăr pudră 1 plic zahăr vanilat 1 ciocolată mică pentru ornat Mod de preparare: Incălzeşti puţin laptele, adaugi pişcoturile până se înmoaie toatte, pui amestecul pe foc şi-l dai în câteva clocote, apoi îl laşi să se răcească. Freci...
Read more »
Copane de pui in costiţă
Dezosezi 4 copane, apoi înfăşori fiecare bucată de carne în câte o bucată de costiţă, le pui pe toate într-o tavă cu ulei şi le dai la cuptor. Pregăteşti apoi sosul: amesteci 200 g smântână cu 200 ml lapte, sare şi piper după gust, le pui la fiert, dai în câteva clocote şi-l...Read more »
Dovlecei cu roşii la cuptor
Ingrediente: 9 dovlecei 4 roşii 50 g caşcaval 50 ml ulei 1 lingură unt sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă, îi tai rondele pe care le prăjeşti foarte puţin în ulei. Le scoţi pe şerveţele de hârtie ca să se absoarbă uleiul, apoi le aşezi în strat într-un vas...
Read more »
Cataif
Ingrediente: 500 g fidea 300 g zahăr 1 esenţă de rom 1 plic zahăr vanilat 300 ml apă 500 g frişcă Mod de preparare: Ungi o tavă cu unt, aşezi fideaua în strat subţire şi o dai la cuptor pentru 10 minute ca să se rumenească. In acest timp prepari siropul: pui...
Read more »
Tort Micado
Ingrediente: 400 g unt 400 g smîntînă 1/4 linguriţă bicarbonat făină cît cuprinde fructe zaharate (dulceaţă) Ingrediente crema: 1 pahar lapte, 11/2 pahar zahăr, 1 vîrf cuţit bicarbonat, 1 linguriţă unt. Mod de preparare: Se freacă bine untul, se adaugă smîntîna şi bicarbonatul, se pune făina şi se frămîntă un aluat potrivit...Read more »
Ceafă de porc cu ceapa si ciuperci
O reteta de ceafa de porc cu ceapa, ciuperci, unt sau margarina, dovlecel, sare, piper, supa si smantana. Ingrediente: 4 bucăţi ceafă de porc 5 cepe 150 g ciuperci 3 linguri de unt sau margarină 1 dovlecel (de la congelator) sare piper 100 ml supă (preparată din apă cu un cub concentrat) 150 ml...Read more »
Mancare de dovlecei cu perişoare
Ingrediente: 2-3 dovlecei 500 g carne tocata 2 linguri orez 1 ou 1 ceapa mica 1 lingura faina 1 legatura marar sare piper Mod de preparare: Speli dovlecei, ii tai marunt si ii pui la fiert cu putina apa clocotita si sare pentru 10 minute. In acest timp, pregatesti perişoarele: amesteci carnea...
Read more »
Supă de păstăi galbene cu smântână
Ingrediente: 1 mână fasole galbenă 1 ceapă 1 cartof 2 roşii 1 morcov mic 1 rădăcină de pătrunjel 1 linguriţă făină 2 linguri unt 4 linguri smântână 1 lingură pătrunjel 1 lingură mărar sare Mod de preparare: Cureţi fasolea, ceapa, cartoful, morcovul şi pătrunjelul, tai fasolea bucăţi, cartoful cubuleţe, rădăcinoasele fideluţă şi...
Read more »
Mancare simplă de bame
Ingrediente: 1/2 kg bame congelate 1 lingură oţet pătrunjel sare Mod de preparare: Laşi bamele să se decongelze, iar separat pui la fiert 1 l de apă cu oţetul şi un praf de sare. Când apa clocoteşte adaugi bamele bine scurse, le dai într-un clocot-două, apoi le scoţi într-o strecurătoare. Cureţi ceapa,...Read more »
Tort cu prune si zahar ars
Ingrediente blat: 1 si 1/2 pahar faina 3 lingurite praf de copt 1 varf de cutit de bicarbonat 3/4 pahar zahar pudra 50 g margarina 3/4 pahar lapte 1 ou 60 g alune sare Ingrediente umplutura: 1/2 kg prune 1 pahar de 400 g cu smantana 1/2 pahar zahar tos Mod de...
Read more »
Placinta cu nuc,dulceata,marmelada sau rahat
Ingrediente umplutura : nuci dulceaţă de vişine marmeladă sau rahat 1 ou susan Mod de preparare: Facem un aluat ca pentru cornuleţe, respectînd aceleaşi proporţii. Tăiem aluatul în două. Din jumătate de aluat întindem o foaie, o aşezăm într-o tavă unsă, iar deasupra punem umplutură de nuci, dulceaţă de vişine, marmeladă sau...Read more »
Sufleu de clătite cu crenvurşti
Ingrediente clătite: 1 l lapte 3 ouă 200 g făină ulei Ingrediente umplutură: 1/2 kg crenvursti 100 g caşcaval 200 g smântână 150 g telemea piper 1 legătură pătrunjel 2 ouă 2 linguri făină 1 cană lapte 1 lingură unt sare Mod de preparare: Amesteci laptele cu ouăle şi făina până obţii...
Read more »
Volovanuri mici
Ingrediente: 300 g făină 325 g unt 150 g apă 1 ou 1 lingura rasă de sare Mod de preparare: Preparăm aluatul ca la volovanul mare.Intindem o foaie mai subţire decît pentru un volovan mare. O tăiem cu o formă cu diametrul de 7,50 cm. Facem 12 rondele găurim 6 din ele...Read more »
Crochete de cartofi cu şuncă
Ingrediente: 1 kg cartofi 300 g şuncă 1 pahar smântână sare piper 2 ouă 8 linguri ulei 1 kg făină pesmet Mod de preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coajă, ii laşi să se răcească, îi decojeşti şi ii dai prin râzătoare, apoi îi amesteci cu şunca tăiată mărunt, sarea, 1 ou,...Read more »
Taitei
Ingrediente: 300 g făină apă cît cuprinde sare Mod de preparare: Tăiţeii se prepară din aluat fără drojdie. Se întinde aluatul foarte subţire, ca să se întrezărească masa prin foaie. Punem foaia cîteva minute la un loc cald, ca să se usuce. Apoi o rulăm lat, ca pe clătite, şi o tăiem...Read more »
Scovergi
Ingrediente: 500 g făină 25 g drojdie 10 g sare ulei pentru prăjit Mod de preparare: Facem un aluat de pîine. Cînd aluatul a crescut, luăm din el bucăţi egale, le întindem ca pe plăcinte şi le prăjim în ulei încins. Le servim fierbinţi, presărate cu zahăr pisat. Se pot face şi...Read more »
Zamă de porc moldovenească
Ingrediente: oase de porc de la şira spinării şi bucăţi de costiţă 2 cepe 2-3 legături pătrunjel 2 ouă 1 şi 3/2 căni făină 1/2 l borş proaspăt sare Mod de preparare: Amesteci ouăle cu făina şi un praf de sare până obţii un aluat elastic. Il întinzi într-o foaie subţire din...Read more »
Salată de şalău
Ingrediente: 1 şalău de aproximativ 1 kg 2 castraveţi muraţi 2 ouă muştar ulei 1 lămâie 1 lingură oţet măsline pentru ornat sare Mod de preparare: Cureţi şalăul, îl speli bine şi îl fierbi în apă cu sare şi oţet, 20-25 de minute. Intre timp, tai foarte mărunt castraveţii muraţi şi îi...Read more »
Ruladă cu ton
Ingrediente: 1 pachet foi plăcintă 300 g ton mărunţit (din conservă) 1 ceapă 1/2 lămâie 2 gălbenuşuri 2 linguri de susan 2 linguri de lapte 3 linguri de unt topit 1 linguriţă muştar 100 g caşcaval 1 legătură pătrunjel condimente Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti în untul topit...Read more »
Salată de peşte proaspăt
Ingrediente: 1 kg peşte proaspăt 4 cartofi 1 morcov mare 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 1 foaie de dafin câteva boabe de piper 3 linguri ulei 3 linguri zeamă de lămâie sare piper măcinat 1 legătură pătrunjel verde Mod de preparare: Speli bine rădăcina de pătrunjel şi morcovul, apoi le pui...Read more »
Plăcintă rapidă cu branză
Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă 1 pachet margarină 500 g brânză proaspătă de vaci 300 g telemea de vacă putin sărată) 8 ouă 1 cutie iaurt (de 420 g) Mod de preparare: Dai telemeaua pe râzătoare şi o amesteci cu brânza de vaci şi 5 ouă. Ungi apoi câte 2 foi...Read more »
Prăjitură festivă
Ingrediente: 10 oua 300g zahăr pudră 200g nuci măcinate l00g făină 300g zahăr tos 300g unt 50ml rom 2 linguriţe zahăr vanilat 1 lingură coajă de lămâie 2 linguriţe nes l00g ciocolată menaj Mod de preparare: Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul pudră. Când compoziţia s-a întărit, se adaugă nucile...Read more »
Tochitură muntenească
Ingrediente: 500 g carne de porc fără os 250 g rinichi 250 g ficat 250 g cârnaţi subţiri 3-4 linguri untură 10 căţei de usturoi 100 ml vin piper sare apă sau supă 1 pahar suc de roşii mai gros Mod de preparare: Cureţi şi speli rinichii în mai multe ape. Speli...
Read more »
Miez de pepene galben in cupa de pepene rosu
Ingrediente: 1 pepene galben de aproximativ 1 kg 100 g zahar 1 lamaie 1 pepene rosu mai mic 1 plic gelatina pentru inchegat Mod de preparare: Cureti pepenele galben de coaja si de seminte si dai miezul pe razatoare cu ochiuri mari. Dintr-o cana din zeama pe care si-l lasa pepenele, zahar,...
Read more »
Cum se prepara Cocktail Sevilla (video)
Ingrediente: 50 ml light rum 25 ml port 1 tsp caster sugar 1 whole egg Ice cubes 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small sieve 1 sour glass or a small champagne glass Cum se prepara Cocktail Sevilla
Read more »
Prăjitură cu cremă de vanilie si bezea
Ingrediente aluat: 6 ouă 200 g zahăr 2 linguri cacao 200 g făină 1 plic praf de copt 2 linguri vin Ingrediente cremă: 6 gălbenuşuri 200 g zahăr 2 linguri făină 300 ml lapte 2 plicuri zahăr vanilat 250 g margarină Ingrediente bezea: 6 albuşuri 300 g zahăr 1 ciocolată pentru ornat ...
Read more »
Tocăniţă cu branză telemea
Ingrediente: 500 g came tocată de porc 1 lingură margarină 3 cepe 2 morcovi 1 lingură pastă de ardei 1 conservă de roşii 250 g macaroane 1 cană brânză telemea rasă Mod de preparare: Căleşti carnea în margarină, adaugi ceapa tocată, morcovii naşi şi pasta de ardei. După ce s-au înmuiat toate,...Read more »
Prăjitură cu ness
Ingrediente blat: 8 linguri zahăr 2 linguri cacao 8-9 linguri făină 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă oţet un vârf de cuţit sare 8 oua Ingrediente glazura: 300g unt,300g miez de nucă ,16 linguri zahăr pudră,2-3 linguri ness Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile şi se bat spumă, apoi...Read more »
Tăietei cu şuncă afumată
Ingrediente: 2 ouă 2 căni făină sare 300 g şuncă afumată piper 5 linguri smântână Mod de preparare: Amesteci făina cu ouăle şi un praf de sare, apoi frămânţi până obţii un aluat elastic, îl întinzi într-o foaie, o laşi să se usuce 10-15 minute. O rulezi şi tai tăieţei de 1...
Read more »
Sarmale la ceaun
Ingrediente: 600 g carne tocată 1 picior de porc 200 g fleică 2 cepe 1 kg varză 150 g slănină afumată 100 g orez 1 lingură pastă de ardei 400 ml smântână 1 legătură mărar boabe de piper sare 1 lingură bulion Mod de preparare: Amesteci carnea tocată cu orezul fiert şi...Read more »
Ruladă de carne de porc cu hrean
Ingrediente: 1 kg carne de porc 8 ouă fierte tari 5 bucăţi hrean 1/2 pachet unt 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă sare piper pătrunjel oţet Mod de preparare: Fierbi carnea cu zarzavaturile curăţate, când e gata o dai prin maşina de tocat. O amesteci cu sare, piper, un pic...Read more »
Ciorbă cu pipote si tarhon
Ingrediente: 2 pipote de pui 3 morcovi 3 rădăcini de pătrunjel 100 g smântână 2 linguriţe tarhon din oţet 3 linguri muştar Mod de preparare: Cureţi morcovul şi pătrunjelul, le tai cubuleţe şi le căleşti în puţin ulei. Torni apoi 2 l de apă peste ele, apoi pui pipotele tăiate mărunt şi...Read more »
Varză cu costiţă si smantană
Ingrediente: 1 varză mijlocie 300 g costiţă afumată (sau kaizer) 100 g smântână 200 ml lapte 2 foi de dafin cimbru 1 lingură de făină sare Mod de preparare: Tai varza mărunt, costiţa o tai felii şi le pui la fiet cu o ceaşcă de apă. Adaugi foile de dafin, cimbrul şi...Read more »
Pacheţele de caşcaval in susan
Ingrediente: 8 felii de caşcaval 2 ouă şi 1 gălbenuş 1 ceaşcă făină 4 felii pastramă 2-3 cepe verzi 1 ardei roşu 2 roşii 3 cepe 1/2 legătură pătrunjel sare piper ulei 1/2 linguriţă oregano 2 frunze de busuioc 2 linguri susan Mod de preparare: Cureţi ceapa, ardeiul, le tai cât de...
Read more »
Legume rumenite
Ingrediente: 1 conopidă mică 1 vânătă 1 dovlecel 2 roşii sare piper ulei 2-3 frunze de pătrunjel Mod de preparare: Cureţi conopida, o desfaci în bucheţele, tai dovlecelul şi vânătă felii şi le fierbi pe toate 10 minute în apă cu sare. După ce s-au înmuiat, le aşezi cu grijă într-o strecurătoare...
Read more »
Bulz cu afumătură
Ingrediente: 500 g mălai 150 g cârnaţi afumaţi 150 g costiţă afumată 200 g caşcaval 5 ouă 100 g unt sare Mod de preparare: Din mălai, apă şi sare fierbi o mămăligă bine legată pe care o răstorni pe un suport de lemn şi o laşi să se răcească. Pui la fiert...
Read more »
Salată cu şuncă si cas de oaie
Ingrediente: 300 g şuncă 300 g caş proaspăt de oaie 2 salate 5 roşii 4 castraveţi 1 legătură ceapă verde sare piper ulei Mod de preparare: Speli salata, roşiile şi castraveţii, tai salata fâşii, iar roşiile şi castraveţii felii. Cureţi ceapa, o toci, tai şunca fâşii, caşul cubuleţe şi le amesteci pe...
Read more »
Ceapa cu maioneză
Ingrediente: 1 kg ceapă 100 ml oţet maioneză din 2 gălbenuşuri 150 ml ulei sare după gust Mod de preparare: Tai ceapa peştişori, o freci cu sare şi tomi oţetul. O laşi la rece până a doua zi. Faci apoi maioneza dintr-un gălbenuş crud, unul fiert şi ulei. Presezi ceapa ca să...
Read more »
Aripioare pe piure de dovlecei
Ingrediente: 500 g aripioare de pui 4 dovlecei 1 ceapă 1 morcov 1 ardei 2 linguri unt ulei sare piper cimbru 1 legătură mărar Mod de preparare: Cureţi dovleceii, ceapa, morcovul şi ardeiul, le tai bucăţi şi le pui la fiert în apă cu sare. In acest timp speli aripioarele şi le...
Read more »
Prăjitură cu vişine şi caise
Ingrediente: 400 g făină 200 g unt (sau margarină) 1 lămâie 1 plic praf de copt 1 ou 100 g zahăr tos 2 plicuri zahăr vanilat sare 250 ml lapte 1-2 linguri griş 1/2 kg caise 1/2 kg vişine 2 linguri zahăr pudră Mod de preparare: Freci untul spumă cu zahărul tos...
Read more »
Salata de cruditati cu sos vigneta
Ingrediente: 50g maorcovi 50g ridichi 50g telina 50g pastarnac 1/2 mar acrisor 4 linguri zeamade lamaie sare piper 1 lingura ulei masline 2 linguri de masline taiate marunt Mod de preparare: Legumele se spala si se curatala fel si marul, , se dau prin razatoare, , iar merele se taie cuburi care...Read more »
Dovlecei cu smantană si mărar
Ingrediente: 5-6 dovlecei 1 şi 1/2 lingură unt 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă de făină 1 legătură de mărar sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai bucăţi pe care le pui în apă fierbinte sărată şi le dai în câteva clocote. Când încep să se înmoaie, îi scurgi bine de...
Read more »
Şarlotă de fructe
Ingrediente: 2 pahare zeamă de fructe proaspăt pregătităşi strecurată 200 g zahăr 500 g frişcă 9 foi gelatină Mod de preparare: Se încălzeşte zeama de fructe (caise, căpşuni, coacăze, fragi, piersici, zmeură), se adaugă zahărul şi se ţine pe foc pînă se topeşte zahărul, fără să fiarbă. Se ia de la foc...Read more »
Ochiuri in smantană
Ingrediente: 200 g smantana 4 oua sare Mod de preparare: Pui o tigaie pe aragaz, torni smantana si lasi sa se infierbante. Cand face basicute spargi ouale. Procedezi la fel ca la ochiuri normale, pe care le acoperi din cand in cand cu ulei, numai ca in acest caz le vei acoperi...
Read more »
Friptura de piept de pui cu ciuperci
Ingrediente: 80g piept de pui 150g ciuperci 100g rosii 1 usturoi 2 linguri ulei masline sare piper 1ceapa 1 lingura zeama lamaie Mod de preparare: Carnea se taie felii suptiri, ciupercile cuburi, la fel si ceapa, usturoiul si rosiile decojite in prealabil. Intr-o tigaie se frigecarneadupa carese scoate se condimenteaza si se...Read more »
Crochete de vinete cu brânză
Ingrediente: 8 vinete 50 g cascaval 100 g psmet 1 ou 1 albus 2 linguri faina 150 g telemea 1 fir ceapa verde 1 ardei iute mic 1 lingura branza topita 1 lingurita cimbru ulei Mod de preparare: Cureti vinetele, le tai felii pe lungime, le presari cu sare si le...
Read more »
Salată de legume şi fructe
Ingrediente: 2 mere 300 g vişine 2 gulii 2 morcovi 1 ţelină mică 4 cartofi 1 legătură ceapă verde 1 lămâie 2 ouă 1 salată verde sare Mod de preparare: Cureţi cartofii şi-i pui la fiert, iar separat fierbi ouăle. Speli apoi fructele, le cureţi de cotoare şi sâmburi, laşi vişinele să...
Read more »
Gogoşari şi ardei gen bulion
Ingrediente: 1 kg gogoşari 1 kg ardei lungi roşii 300 g sare 1 g acid salicilic Mod de preparare: Ardeii şi gogoşarii, bine spălaţi, se taie în două, se îndepărtează cotorul, se scutură de seminţe şi se dau prin maşina de tocat. Se amestecă bine cu sarea şi acidul salicilic şi se aşază...Read more »
Salata de fructe cu lapte batut
Ingrediente: 1 mar 1 paramica 1 portocala mica 1 pruna rosie 1 lingura suc lamaie 1 lingura miere de albine 1 lingura miez de nuca 100ml lapte batut Mod de preparare: Miezul de nuca il praziti intr-o cratita uscata la foc potrivit, fructele le scoateti semintele si le taiati in felii subtiri,...Read more »
Clătite gratinate, cu vinete
Ingrediente: 400 ml lapte 1 ou 4 linguri făină sare 1 vânătă ulei 100 g caşcaval Mod de preparare: Amesteci laptele cu oul şi făina, pui un praf de sare, omogenizezi aluatul de clătite şi coci clătitele după cum te-ai obişnuit. Coci vânata şi o laşi să se răcească acoperită cu un...
Read more »
Plăcinta cu vişine
Ingrediente: 250 g făină 4 ouă 4 linguri zahăr 100 g smântână 1 lingură oţet 2 linguri zahăr pudră 500 g vişine Mod de preparare: Freci 2 ouă cu 2 linguri zahăr, apoi încorporezi făina, smântână şi oţetul. Frămânţi până obţii un aluat elastic pe care-l laşi la frigider pentru o oră....
Read more »
Glazura alba
Ingrediente: 1 kg zahăr 2 pahare apă Mod de preparare: Punem zahăr tos sau cubic într-o cratiţă foarte Curată, smălţuită. Turnăm apă, punem la foc şi amestecăm cu o lingură de fier curată pînă se topeşte zahărul. Lăsăm să fiarbă pînă obţinem un sirop scăzut. încercăm turnînd într-o lingură apă rece, apoi...Read more »
Ciorbă de carnaţi afumati
Ingrediente: 500 g camaţi afumaţi 100 ml smântână ulei 2 ouă 2 cepe mari 60 g faină oţet sare piper verdeaţă Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la fiert în 2 l de apă rece cu sare. Cârnaţii îi tai felioare pe care le prăjeşti în ulei...Read more »
Reteta zilei: Spanac cu orez
O reteta simpla de spanac cu orez din: spanac, orez, sare, piper, bulion, condimente, ulei. Ingrediente: 1 cutie/borcan spanac 1 ceasca orez sare piper 2 linguri bulion/suc de rosii delikat/vegeta/cuburi maggi sau knor 2 linguri ulei Mod de preparare: Se spala bine orezul. Se adauga spanacul. Se adauga condimentele. Se adauga bulionul. Se da...
Read more »
Salată de cartofi cu rosii, castraveti şi şuncă
Ingrediente: 1 kg cartofi 5 rosii 5 castraveti verzi 300 g sunca presata 500 g smantana 200 g cascaval piper sare Mod de preparare: Fierbi cartofii in coaja si cand sunt gata ii cureti si ii tai felii. Tai rosiile si castravetii felii, sunca presata o tai si pe toate le amesteci...
Read more »
Prăjitură în sos de scorţişoară
Ingrediente blat negru: 250g unt 50g cacao 425g zahăr 4 ouă mari 2 linguriţe zahăr vanilat 300g făină 1 linguriţă praf de copt sare Ingrediente blat branza:14biscuiţi de cacao cu cremă albă,175g ciocolată neagră amăruie ,250g cremă de brânză,125g zahăr,1 linguriţă vanilie,375g frişcă. Ingrediente sos de scortisoara:175 ml lapte ,175g ‘zahăr,80g ciocolată amară,25g...Read more »
Prăjitură cu cacao şi nuci
Ingrediente: 200g unt 1/2 cană făină 2 linguri smântână 50g margarină 1 linguriţă esenţă vanilie 1/2 cană cacao 4 ouă 150g miez de nucă în bucăţi mai mari 2 căni zahăr tos Mod de preparare: Se freacă untul moale cu cacao. Se adaugă zahărul, ouăle, smântână şi esenţa de vanilie. Făina se...Read more »
Tort special de cacao
Ingrediente: 250 g zahăr 250 g nuci 5 albuşuri rom 300 g frişcă ulei Ingrediente crema: 8 gălbenuşuri, 250 g zahăr pudră, 250 g unt, 2 linguri cacao, 2 linguri zahăr, 1/2 pahar apă. Mod de preparare: Se pun într-o cratiţă la ars 250 g zahăr. Cînd începe să se îngălbenească, se...Read more »
Tocănită de viţel cu ţelină
Ingrediente: 1/2 kg carne de viţel 1 ceapa 1 ţelină mare 300 g smântână 2-3 foi de dafin 3 linguri făină ulei sare condiment tip Delikat Mod de preparare: Cureţi ceapa, o toci, apoi o căleşti în ulei. Speli carnea, o tai bucăţi, o adaugi peste ceapă împreună cu o cană de...
Read more »
Prăjitură cu cacao şi struguri
Ingrediente blat: 500g făină 200g unt 200g zahăr pudră 150g cacao 1 linguriţă praf de copt 1 linguriţă zahăr vanilat 1 pahar lapte 1 ciorchine de struguri negri Ingrediente crema: 200ml frişcă ,200g zahăr pudra ,1plic cremă de ciocolată,100ml lapte, 1 linguriţă esenţă de rom Mod de preparare: Se unge o tavă...Read more »
Ardei umpluţi cu piure de legume
Ingrediente: 10-12 ardei graşi 5-6 cartofi 2 mâini de fasole verde 1 mână de mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 morcovi frunze de pătrunjel 8-10 roşii sare piper pesmet ulei Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi bine de pieliţe şi le îndepărtezi cotoarele. Pui apoi la fiert cartofii, morcovii,...
Read more »
Gogoşari în oţet
Ingrediente: pentru fiecare kilogram de oţet de 9o 11/2 pahar apă 1 lingură cu vîrf sare 2 linguri zahăr 1 lingură miere de albine cîteva foi de dafin cîteva boabe ienibahar gogoşari tarhon Mod de preparare: Se aleg gogoşari frumoşi, se spală, se şterg bine cu un şervet curat, se taie codiţa şi...Read more »
Căpşuni cu frişcă
Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 păhărel rom 1/2 pahar zahăr frişcă Mod de preparare: Se curăţă căpşunile de codiţe, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Se aşază într-un vas pentru servit un rînd se căpşuni, se presară cu zahăr şi se stropesc cu rom. Se procedează astfel pînă cînd...Read more »
Pastrav cu ardei gras si praz
Ingrediente: 1 pastrav 300g sare piper 1 lingura zeama lamaie 1 lingura patrunjel tocat 1 catel usturoi 100g ardei gras rosu 1 fir praz subtire 1 lingura ulei masline 1 lingra unt Mod de preparare: Pestele se spala se condimenteaza (sare, piper, zeama lamaie). Setaie uturoiul in feliute subtiri impreuna cu patrunjelul...Read more »
Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin
Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi sare 2 roşii 1-2 ardei frunze de ţelină 1 legătură mărar boia (dulce sau iute, după gust) 1 foaie de dafin ulei 100 g smântână făină Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, pui 1 şi 1/2 linguriţă...
Read more »
Prăjitură cu crema de cafea
Ingrediente blat: 7 ouă 200g zahăr 200g nucă măcinată 3 linguri făină 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie un vârf de cuţit sare Ingrediente crema:300g unt,250g zahăr pudră,3 gălbenuşuri,50ml cafea concentrată ,100m lapte ,l00g nuci prăjite şi sfărâmate Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşari,...Read more »
Strudel cu brabza
Ingrediente: 500 g brînză de vacă 50 g unt 4 ouă 50 g stafide coajă de lămîie (rasă) 100—125 g zahăr 1 lingură făină pesmet foitaj Mod de preparare: Brînză de vacă trebuie să fie bună, grasă dacă este moale, o punem într-un tifon, sub presă (între două scîndurele). O lăsăm cîteva...Read more »
Cum se prepara Cocktail Ocean Drive (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Ocean Drive Ingrediente: 50 ml coconut rum 25 ml Cointreau 1 dash of orange juice 1 dash of pineapple juice 1 dash of cranberry juice 1 pineapple slice ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 highball glass 1 knife 1 chopping board Cum...
Read more »
Salată cu castraveti cu borş
Ingrediente: 1 salată verde 2 castraveti 1 cană bors 1 legatură marar 1 catel de usturoi sare Mod de preparare: Speli salata, o tai fideluta, tai si castravetii rondele subtiri (curatat sau nu de coaja, dupa gust), usturoiul in feliute, toci mararul, le amesteci cu salata. Potrivesti de sare si in final...
Read more »
Strudel cu nuci
Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 păhărel mic de otet 400 g făină 500 g nuci 300 g zahăr 1/2 lămîie 50 g unt pesmet un praf de sare Mod de preparare: Punem făina într-o cratiţă şi facem în ca o adîncitură în care punem ouăle, uleiul, oţetul, sarea ; turnăm...Read more »
Mancare de rosii cu morcovi si mazăre
Ingrediente: 6 roşii 2-3 morcovi 2 cepe usturoi (după gust) 2 căni de mazăre verde 1 legătură pătrunjel sare ulei Mod de preparare: Tai ceapa şi o înăbuşi în ulei cu o căniţă cu apă. Cureţi roşiile, apoi le tai şi le adaugi în tigaie, împreună cu mazărea verde curăţată şi morcovii...
Read more »
Sufleu cu smîntînă
Ingrediente: 2 pahare smîntînă 3 linguri făină 5 ouă 1/2 pahar zahăr coaja rasă de la o lămîie Mod de preparare: Se amestecă făina cu smîntîna într-un vas care se pune apoi pe foc fără să înceteze amestecatul pînă în clipa cînd începe să fiarbă. Se ia de pe foc şi se lasă...Read more »
Omleta cu dovlecei si cabanos
Ingrediente: 4 ouă 1 dovlecel 1 cabanos 1 ceapă mică sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe pe care le presari cu sare şi le laşi un pic ca să se înmoaie. Tai şi cabanosul cubuleţe. Intr-un vas baţi bine ouăle, adaugi cubuleţele de dovlecel bine presate, ca...
Read more »
Zarzavat uscat pentru iarnă
Ingrediente: morcovi telina pastarnac patrunjel Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se zvîntă zarzavatul. Se rade apoi pe răzătoarea de zarzavat, se pune pe o planşetă aşternută cu hîrtie albă, aşezată la un loc cu mult soare, răsfirînd zarzavatul pe toată suprfaţa planşetei. Se ţine la soare cîteva zile pînă cînd se...
Read more »
Gogoşari cu orez
Ingrediente: 50 gogoşari 250 g orez 4,5 kg roşii 1 păhărel oţet 2-3 foi de dafin căteva boabe ienibahar sare zahăr (după gust) 3/4 pahar ulei 1 vîrf cuţit acid salicilic Mod de preparare: Se fierb roşiile. Se face un bulion subţire în care se adaugă oţetul, foile de dafin, boabele de ienibahar,...Read more »
Melanj de fructe proaspete
Ingrediente: 2 mere 3 pere zemoase 15 prune coapte 1 pahar boabe de struguri albi 1 pahar boabe de struguri negri tămîioşi 2-3 felii de pepene galben parfumat zeama de la 1 lămîie 2 pahare vin alb 1 pahar zahăr pisat Mod de preparare: Perele şi merele se curăţă de coajă, se scoate...Read more »
Felii de portocale cu nuci
Ingrediente: 1 portocala 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura miere de albine 1 lingura de nuci taiate Mod de preparare: Portocale se taie felii subtiri si se aseaza pe o farfurie intinsa.pe fiecare felie se aseaza putina smantana amestecata in prealabil cu miere se garniseste cu bucatele de nuci. Pofta...Read more »
Crap cu roşii şi lamaie la tava
Ingrediente: 1 crap de 2 kg 1 kg roşii 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 lămâie sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli fără să-l tai. Din 1/2 kg roşii faci un pat de felioare de roşii pe care vei aşeza peştele. Deasupra lui pui restul...
Read more »
Musaca de castraveti şi piure de cartofi
Ingrediente: 4 castraveţi 500 g cartofi 200 g unt 150 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la fiert, iar castraveţii îi tai rondele şi îi înăbuşi în 100 g unt. După ce s-au înmuiat, îi iei de pe foc şi îi amesteci cu 50 g smântână....
Read more »
Cremă de alune sau nuci pralinate
Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 4-5 linguri alune sau nuci pralinate Mod de preparare: Se pun ouăle într-un castron aşezat într-un vas cu apă clocotită pe foc şi se bat bine cu zahărul pînă se obţine o cremă. Se ia vasul de la foc şi se lasă...Read more »