Retete magice:
Ardei umpluţi cu piure de legume
Ingrediente: 10-12 ardei graşi 5-6 cartofi 2 mâini de fasole verde 1 mână de mazăre 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 ţelină 2 morcovi frunze de pătrunjel 8-10 roşii sare piper pesmet ulei Mod de preparare: Coci ardeii, îi cureţi bine de pieliţe şi le îndepărtezi cotoarele. Pui apoi la fiert cartofii, morcovii,...
Read more »
Gogoşari în oţet
Ingrediente: pentru fiecare kilogram de oţet de 9o 11/2 pahar apă 1 lingură cu vîrf sare 2 linguri zahăr 1 lingură miere de albine cîteva foi de dafin cîteva boabe ienibahar gogoşari tarhon Mod de preparare: Se aleg gogoşari frumoşi, se spală, se şterg bine cu un şervet curat, se taie codiţa şi...Read more »
Căpşuni cu frişcă
Ingrediente: 1 kg căpşuni 1 păhărel rom 1/2 pahar zahăr frişcă Mod de preparare: Se curăţă căpşunile de codiţe, se spalăşi se lasă să se scurgă bine de apă. Se aşază într-un vas pentru servit un rînd se căpşuni, se presară cu zahăr şi se stropesc cu rom. Se procedează astfel pînă cînd...Read more »
Pastrav cu ardei gras si praz
Ingrediente: 1 pastrav 300g sare piper 1 lingura zeama lamaie 1 lingura patrunjel tocat 1 catel usturoi 100g ardei gras rosu 1 fir praz subtire 1 lingura ulei masline 1 lingra unt Mod de preparare: Pestele se spala se condimenteaza (sare, piper, zeama lamaie). Setaie uturoiul in feliute subtiri impreuna cu patrunjelul...Read more »
Mancare de fasole păstăi cu boia si dafin
Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 2-3 cepe 4-5 căţei de usturoi sare 2 roşii 1-2 ardei frunze de ţelină 1 legătură mărar boia (dulce sau iute, după gust) 1 foaie de dafin ulei 100 g smântână făină Mod de preparare: Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, pui 1 şi 1/2 linguriţă...
Read more »
Prăjitură cu crema de cafea
Ingrediente blat: 7 ouă 200g zahăr 200g nucă măcinată 3 linguri făină 1 linguriţă rasă praf de copt 2 linguriţe coajă de lămâie un vârf de cuţit sare Ingrediente crema:300g unt,250g zahăr pudră,3 gălbenuşuri,50ml cafea concentrată ,100m lapte ,l00g nuci prăjite şi sfărâmate Mod de preparare: Pentru blat, se separă albuşurile de gălbenuşari,...Read more »
Strudel cu brabza
Ingrediente: 500 g brînză de vacă 50 g unt 4 ouă 50 g stafide coajă de lămîie (rasă) 100—125 g zahăr 1 lingură făină pesmet foitaj Mod de preparare: Brînză de vacă trebuie să fie bună, grasă dacă este moale, o punem într-un tifon, sub presă (între două scîndurele). O lăsăm cîteva...Read more »
Cum se prepara Cocktail Ocean Drive (video)
O reteta video foarte simpla despre cum se prepara Cocktail Ocean Drive Ingrediente: 50 ml coconut rum 25 ml Cointreau 1 dash of orange juice 1 dash of pineapple juice 1 dash of cranberry juice 1 pineapple slice ice cubes 1 25ml/50ml shot measure 1 highball glass 1 knife 1 chopping board Cum...
Read more »
Salată cu castraveti cu borş
Ingrediente: 1 salată verde 2 castraveti 1 cană bors 1 legatură marar 1 catel de usturoi sare Mod de preparare: Speli salata, o tai fideluta, tai si castravetii rondele subtiri (curatat sau nu de coaja, dupa gust), usturoiul in feliute, toci mararul, le amesteci cu salata. Potrivesti de sare si in final...
Read more »
Strudel cu nuci
Ingrediente: 1 ou 1 lingură ulei 1 păhărel mic de otet 400 g făină 500 g nuci 300 g zahăr 1/2 lămîie 50 g unt pesmet un praf de sare Mod de preparare: Punem făina într-o cratiţă şi facem în ca o adîncitură în care punem ouăle, uleiul, oţetul, sarea ; turnăm...Read more »
Mancare de rosii cu morcovi si mazăre
Ingrediente: 6 roşii 2-3 morcovi 2 cepe usturoi (după gust) 2 căni de mazăre verde 1 legătură pătrunjel sare ulei Mod de preparare: Tai ceapa şi o înăbuşi în ulei cu o căniţă cu apă. Cureţi roşiile, apoi le tai şi le adaugi în tigaie, împreună cu mazărea verde curăţată şi morcovii...
Read more »
Sufleu cu smîntînă
Ingrediente: 2 pahare smîntînă 3 linguri făină 5 ouă 1/2 pahar zahăr coaja rasă de la o lămîie Mod de preparare: Se amestecă făina cu smîntîna într-un vas care se pune apoi pe foc fără să înceteze amestecatul pînă în clipa cînd începe să fiarbă. Se ia de pe foc şi se lasă...Read more »
Omleta cu dovlecei si cabanos
Ingrediente: 4 ouă 1 dovlecel 1 cabanos 1 ceapă mică sare piper ulei Mod de preparare: Cureţi dovlecelul, îl tai cubuleţe pe care le presari cu sare şi le laşi un pic ca să se înmoaie. Tai şi cabanosul cubuleţe. Intr-un vas baţi bine ouăle, adaugi cubuleţele de dovlecel bine presate, ca...
Read more »
Zarzavat uscat pentru iarnă
Ingrediente: morcovi telina pastarnac patrunjel Mod de preparare: Se curăţă, se spalăşi se zvîntă zarzavatul. Se rade apoi pe răzătoarea de zarzavat, se pune pe o planşetă aşternută cu hîrtie albă, aşezată la un loc cu mult soare, răsfirînd zarzavatul pe toată suprfaţa planşetei. Se ţine la soare cîteva zile pînă cînd se...
Read more »
Gogoşari cu orez
Ingrediente: 50 gogoşari 250 g orez 4,5 kg roşii 1 păhărel oţet 2-3 foi de dafin căteva boabe ienibahar sare zahăr (după gust) 3/4 pahar ulei 1 vîrf cuţit acid salicilic Mod de preparare: Se fierb roşiile. Se face un bulion subţire în care se adaugă oţetul, foile de dafin, boabele de ienibahar,...Read more »
Melanj de fructe proaspete
Ingrediente: 2 mere 3 pere zemoase 15 prune coapte 1 pahar boabe de struguri albi 1 pahar boabe de struguri negri tămîioşi 2-3 felii de pepene galben parfumat zeama de la 1 lămîie 2 pahare vin alb 1 pahar zahăr pisat Mod de preparare: Perele şi merele se curăţă de coajă, se scoate...Read more »
Felii de portocale cu nuci
Ingrediente: 1 portocala 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura miere de albine 1 lingura de nuci taiate Mod de preparare: Portocale se taie felii subtiri si se aseaza pe o farfurie intinsa.pe fiecare felie se aseaza putina smantana amestecata in prealabil cu miere se garniseste cu bucatele de nuci. Pofta...Read more »
Crap cu roşii şi lamaie la tava
Ingrediente: 1 crap de 2 kg 1 kg roşii 100 ml ulei 100 ml vin alb 1 lămâie sare piper pătrunjel Mod de preparare: Cureţi peştele şi îl speli fără să-l tai. Din 1/2 kg roşii faci un pat de felioare de roşii pe care vei aşeza peştele. Deasupra lui pui restul...
Read more »
Musaca de castraveti şi piure de cartofi
Ingrediente: 4 castraveţi 500 g cartofi 200 g unt 150 g smântână sare Mod de preparare: Cureţi cartofii şi castraveţii, pui cartofii la fiert, iar castraveţii îi tai rondele şi îi înăbuşi în 100 g unt. După ce s-au înmuiat, îi iei de pe foc şi îi amesteci cu 50 g smântână....
Read more »
Cremă de alune sau nuci pralinate
Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 4-5 linguri alune sau nuci pralinate Mod de preparare: Se pun ouăle într-un castron aşezat într-un vas cu apă clocotită pe foc şi se bat bine cu zahărul pînă se obţine o cremă. Se ia vasul de la foc şi se lasă...Read more »
Plezir
Ingrediente: 3 ouă 100 g făină 50 g migdale sau nuci zahăr pudră ceară de albine glazură de ciocolată Mod de preparare: Frecăm bine ouăle întregi cu zahărul, pînă nu se mai simte zahărul. Adăugăm făina cernută şi migdale sau nuci uscate, prăjite puţin, rîşnite prin maşină,frecate în palme şi cernuie printr-o...Read more »
Prăjitură cu piersici şi blat cu ciocolată şi nuci
Ingrediente: 250 g faina 3 oua 225 g zahar 250 g unt 100 g ciocolata amaruie 1 praf de copt 600 g piersici 1 sticuluta esenta de rom 3 linguri zahar pudra 3 linguri nuca macinata Mod de preparare: Freeci spuma untul cu zaharul, adaugi ouale pe rand, incorporezi apoi faina cu praful...
Read more »
Struguri marinaţi
Ingrediente: 1 kg struguri 1 pahar oţet de 9 grade 2 pahare apă 3/4 pahar zahăr 2-6 cuişoare 1 bucată scorţişoară 1 linguriţă sare rasă Mod de preparare: Se aleg struguri cu coaja groasăşi bobul mare, aceasta fiind condiţia esenţială. Se spală, se înlătură boabele strivite, lovite, pătate sau stricate. Se aşază...Read more »
Ciorba de legume cu zer de oaie
Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 roşii 2 morcovi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 legătură leuştean 1 legătură lobodă 1 legătură frunze de sfeclă roşie 2 ardei graşi 6 ouă 2 cepe roşii sare piper 2 căţei de usturoi 1 cubuleţ de unt 1,5 l zer de oaie Mod de preparare:...
Read more »
Ingheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb
Ingrediente: 400 g iaurt mai gros 200 g zahar pudra 2 lamai 150 g smantana 1 pepene galben 1 plic zahar vanilat 1 lingura zahar 1/2 plic gelatina 125 ml vin alb Mod de preparare: Bati bine iaurtul cu zaharul pudra si smantana, adaugi coaja ramasa si zeama unei lamai si dai...
Read more »
Salată de sardele, măsline si ouă
Ingrediente: 1 cutie sardele 100 g masline 4 oua 1 castravete 2 salate 2-3 frunze de telina 6 rosii otet sare mustar Mod de preparare: Pui ouăle la fiert, apoi cureţi castravetele şi îl tai rondele fine. Speli roşiile, le tai felii, ţelina o toci şi le amesteci pe toate într-un castronel....Read more »
Ardei căpaciţi
Ingrediente: 6 ardei graşi 4 frunze de varză albă 1 morcov 1-2 linguriţe zeamă de lămâie 3 ouă 3 frunze salată verde ulei sare Mod de preparare: Cureţi ardeii de cotoare, îi speli şi îi laşi la scurs pe o farfurie. Separat, fierbi ouăle, le cureţi de coajă când sunt gata şi...
Read more »
Salată de pătrunjel
Ingrediente: 3 legături de pătrunjel 2-3 frunze de mentă 1 roşie mare 1 lămâie ulei Mod de preparare: Speli bine pătrunjelul, alegi frunzele şi cociţele fragede, le tai mărunt şi le amesteci cu menta, de asemenea spălată şi tăiată. Adaugi roşia tăiată cubuleţe şi zeama de la lămâie, pui şi puţin ulei...Read more »
Dovlecei gratinaţi
Ingrediente: 3 dovlecei 2 cepe 2-3 căţei de usturoi 100 g şuncă afumată 200 g smântână 2 ouă 100 g caşcaval sare piper Mod de preparare: Cureţi dovleceii, îi tai cubuleţe şi îi fierbi în apă sărată 5 minute. Ii laşi să se scurgă foarte bine şi îi aşezi într-un vas termorezistent...
Read more »
Esenţă de zarzavat pentru supă
Ingrediente: 3 kg morcovi 2 kg ceapă 2 kg roşii 1 kg pătrunjel 5 ţeline 6 ardei graşi 1 kg varză albă 750 g sare Mod de preparare: Tot zarzavatul se spală, se curăţă, se taie bucăţi mici şi se dă prin maşina de tocat. Se amestecă bine cu sarea, apoi se pune...Read more »
Chec cu făină de cartofi şi migdale amare
Ingrediente: 250 g unt 250 g zahăr pudră 5 ouă 250 g făină de cartofi 100 g migdale amare opărite,curăţate şi pisate fin 1 praf vanilie unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul şi untul, apoi se adaugă, unul cîte unul, gălbenuşurile, vanilia şi migdalele, amestecînd bine. După...Read more »
Prăjitură turcească
Ingrediente: 1 ou 11/2 pahar ulei 1 pahar apă 1 lingură zahăr pudră coaja rasă de la o lămîie un praf de sare făină cît cuprinde grăsime şi făină pentru formă Ingrediente sirop: 500 g zahăr, 11/4 pahar apă, vanilie, zeama de la o lămîie. Mod de preparare: Se bate zahărul cu oul,...Read more »
Cremă de ciocolată cu nuci sau alune pralinate
Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr pudră 300 g unt 3 linguri ciocolată sau cacao 4-5 linguri nuci sau alune pralinate 2 linguri lapte Mod de preparare: Ciocolata se adaugă în crema de unt cu ouă, după ce a fost topită într-un ibric, la marginea maşinii, cu două linguri de lapte cald...Read more »
Pesmeciori cuiburi
Ingrediente: 3/4 pahar zahăr 150 g unt sau margarină 2 ouă 1/2 linguriţă bicarbonat 1 linguriţă zeamă de lămîie 1 praf vanilie făină cît cuprinde 1 lingură zahăr pudră vanilat ulei Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul pînă devin ca o cremă. Se adaugă praful de vanilie, untul (maragarina) puţin încălzit...Read more »
Gustare fitness
Mod de preparare: 2 linguri de branza de vaci dietetica se ameste cu 1 lingura lapte dietetic, 1 lingura de miere si 1/2 pachet zahar vanilat, 100g capsuni se adauga la amestec de preferinta intregi pentru a nu distruge vitamina C. Pofta buna!Read more »
Vinete pentru musaca
Mod de preparare: Se taie vinetele rotogoale de grosimea unui deget, se sărează şi se lasă să se scurgă timp de o oră. Se stoarce bine fiecare rotogol cu mîna, se şterge cu un şervet uscat şi se prăjeşte pe ambele părţi în ulei. După ce toate rotogoalele au fost prăjite şi s-au...Read more »
Fursecuri cu ciocolată
Ingrediente: 120 g unt 220 g zahăr pudră 1 albuş 250 g alune prăjite şi măcinate 4 linguri făină vanilie unt făină pentru forma Ingrediente crema : 1 baton ciocolată sau 2 linguri de cacao,1 lingură zahăr,2 linguri apă,1 linguriţă rom. Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu untul, se adaugă albuşul,...Read more »
Friptura de vaca cu crema de castraveti
Ingrediente: 100g castraveti 1 ceapa 1lingura de ulei masline 5 linguri de supa legume sare piper zeama de lamaie dupa gust 2 linguri de smantana dietetica 1 lingura patrunjel tocat 50g friptura vita Mod de preparare: Se curata castravetii se injumatatesc, se curata de seminte si se taie cubulete. Ceapa se taie...
Read more »
Fursecuri cu drojdie de bere
Ingrediente: 4 gălbenuşuri 1 albuş 150 g unt sau untură 1/2 pahar lapte drojdie de bere (o bucăţică de mărimea unei nuci) 1 praf de sare 2-3 linguri nuci pisate 2-3 linguri zahăr făină Mod de preparare: Se moaie drojdia în lapte, se adaugă gălbenuşurile, untul şi praful de sare, se frămîntă cu...Read more »
Carne de pui cu salata
Ingrediente: 125g pulpe pui 1 ceapa 1 salata verde 50g iaurt dietetic 25g smantana dietetica sare piper 1 lingura ulei masline 2 crengute de menta Mod de preparare: Ceapa se taie rondele, carnea se taie cuburi de 2 cm, Se frige carnea pe toate partile in putin ulei, se adauga ceapa,acoperiti cratita...Read more »
Aluat pentru prajit
Ingrediente: 125 g făină 2 ouă 1 lingură unt (sau ulei) puţin lapte cald (său sifon) zahăr sare după gust Mod de preparare: Punem toate produsele într-un castron, afară de albuşuri, şi le amestecăm bine cu o lingură. Batem albuşurile pînă se fac ca o spumă şi la urmă le amestecăm cu...Read more »
Cozonaci
Ingrediente: 1 kg făină 15 gălbenuşuri 5 albuşuri 1 linguriţă de sare 300 g zahăr 250 g unt proaspăt 1 baton vanilie 100 g stafide nucşoară 1/2 din coaja unei portocale 1 păhărel de rom 2 ceşti lapte 30-40 g drojdie migdale sau nuci vanilie Mod de preparare: Pregătim aluatul în bucătăria...Read more »
Pulpe de pui cu ardei grasi
Ingrediente: 1 pulpa mica pui sare pulbere de paprika dulce 2 cepe 3 rosii 1 ardei gras verde 1 ardei gras galben 1 usturoi 2 linguri bulion 1 lingura ulei masline 2 linguri busuioc taiat marunt Mod de preparare: Se condimentaza (sare, piper, boia de paprika) pulpa de pui si se inteapa...Read more »
Glazura de ciocolata
Ingrediente: 60 g ciocolată 2 linguri zahăr apă pentru topit Mod de preparare: Rupem batoanele de ciocolată în bucăţi. Le punem într-o crăticioară, adăugăm 2-3 picături de apă şi zahărul, şi punem totul la fiert, pe colţul maşinii, amestecînd mereu pînă ce compoziţia se face ca smîntîna. Luăm compoziţia de pe colţul...Read more »
Pesto de masline
Ingrediente: 180 g masline 50 g caju 1 lingura de zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline un praf oregano busuioc piper un catel de usturoi Mod de preparare: De-odata de ai des-samantat maslinele , preparerea se face foarte repede. Punem in blender ingredientele lichide, apoi maslinele. Apoi adaugam caju-ul (pe...Read more »
Piure de legume cu carne de viţel
Ingrediente: 500 g carne de viţel 2 morcovi 1 păstârnac 1 ceapă 2 cartofi 1 rădăcină de pătrunjel 2 roşii 1 lingură ulei de măsline 1 lingură orez 1 linguriţă unt sare Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o pui la fiert cu apă. Când a fiert pe jumătate,...Read more »
Cartofi
Ingrediente: 2 pahare nuci pisate 2 pahare pesmet fin vanilie tăiată foarte fin 11/2 pahar lapte 4 linguri cacao 1 păhărel rom zahăr Mod de preparare: Se fierbe laptele cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile, cacaua şi romul. Cînd fierbe bine, se adaugă pesmetul. Amestecînd mereu se lasă compoziţia să fiarbă pînă...Read more »
Foi de viţă conservate pentru iarnă
Mod de preparare: Se spală foile de viţă tinere, se aşază într-un vas şi se opăresc cu apă sărată (la 1 l apă, 50 g sare). Se lasă să se răcească, apoi se scurge apa şi se fac rulouri din 10-15 foi de viţă aşezate una peste alta. Se pune într-un borcan un...Read more »
Salată cu peşte şi porumb
Ingrediente: 200 g peşte din conservă 1 ştiulete de porumb 1 salată mare verde 2 linguri ulei de măsline sare piper 3 roşii mari Mod de preparare: Fierbi porumbul şi când e gata, îi cureţi boabele. Scurgi peştele de zeama din conservă, speli salata şi o tai fâşii, tai roşiile felii, apoi...
Read more »
Jeleu de cafea
Ingrediente: 5 gălbenuşuri 500 g lapte vanilie (¼ baton) 4 linguri zahăr pudră 8 foi gelatină 1/2 ceşcuţă cafea neagră foartă concentrată strecurată ulei Mod de preparare: Se pune la fiert laptele cu vanilia. După ce dă un clocot, se dă la o parte şi se acoperă. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul...Read more »
Trigoane
Ingrediente: 500 g foi de plăcintă 250-300 g nuci 100 g zahăr 2 linguri pesmet 1 păhărel rom (sau coniac) puţin lapte 1 linguriţă unt 1 ou Ingrediente siropul : 500 g zahăr, 250 g lapte vanilat sau apă. Mod de preparare: Luăm foi de plăcintă din comerţ sau le facem în...Read more »
Ghiveci cu carne de pasăre
: 1/2 carne de pasare 2 cepe 1 dovlecel 1 mana pastai de fasole verde 1 morcov 1 telina 1 radacina de patrunjel 1 vanata 2-3 ardei grasi 1 felie de varza alba 1 conopida 6-7 rosii 160 ml ulei frunze de patrunjel si telina sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa,...Read more »
Salata de sfecla rosie
Ingrediente: 75g iaurt dietetic suc 1/2 lamaie sare patrujel verde tocat Mod de preparare: Se curata sfecla rosie, se rade fin, la fel si marul, ceapa se taie cuburi mici. Se amesteca iaurtul cuzeama de lamaie, sare si patrunjel. In final se maesteca salata cu acest sos . Pofta buna!
Read more »
Salată de morcov cu gogoşari si măsline
Ingrediente: 3 morcovi 1 gogoşar 1 ceaşcă de măsline 1 ţelină 2 rădăcini de păstârnac 1 castravecior 1 ceapă 4 linguri ulei 2 linguri oţet 1 lingură muştar sare piper mărar Mod de preparare: Cureţi morcovii, ţelina şi păstârnacul, îi fierbi în apă cu sare şi când sunt gata îi tai rondele....
Read more »
Vinete umplute cu ou şi caşcaval
Ingrediente: 2 vinete 200 g caşcaval 1 ou 1 legătură pătrunjel 2 fire de ţelină 3 linguri ulei 1 linguriţă făină 3 roşii sare apă piper Mod de preparare: Cureţi vinetele de cotor, le crestezi pe lungime şi le opăreşti în apă cu sare timp de 10 minute. Le scoţi apoi pe...Read more »
Salată de pui cu varză si cartofi
Ingrediente: 1 piept de pui 1 varză mică 3-4 cartofi 1 ceşcuţă maioneză sare Mod de preparare: Speli carnea şi o fierbi în apă cu sare, iar cartofii îi cureţi, îi tai subţire şi îi prăjeşti în ulei. Speli varza, o tai fideluţă şi amesteci cu cartofii prăjiţi, cu pieptul de pui...
Read more »
Pesto de patrunjel
Ingrediente: 1 mare legatura de patrunjel 50 g caju 1 catel de usturoi 1 lingura zeama de lamaie 5-6 linguri ulei de masline 1/2 lingurita sare Mod de preparare: Punem in blender lamaia si uleiul apoi funzele de patrunjel, usturoiul si sarea. Il lasam in blender pana se face pastos (asta se intampla...Read more »
Parmezan din seminte de pin
Ingrediente: 200g seminte de pin, inmuiate timp de o ora in apa rece, apoi scurse 1/2 cana apa plata 1/4 cana zeama de lamaie 2 lingura fulgi de drojdie 1/2 lingurita sare ulei Mod de preparare: Mixati intr-un blender toate ingredientele pana rezulta o compozitie omogena. Decupati cateva foi de copt dupa...Read more »
Salată de vară cu boia
Ingrediente: 8 cartofi 3 cepe 5 roşii 150 g măsline 4-5 ouă 4 castraveţi 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei de măsline sare piper boia 1 lingură oţet de mere 1 salată Mod de preparare: Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi tai rondele sau cubuleţe, adaugi ceapa tăiată peştişori, roşiile,...
Read more »
Dovlecei barca
Ingrediente: 4-6 dovlecei branza de vaci 1ou 1 cana lapte ulei masline oregano patrunjel Mod de preparare: Se iau 4-6 dovlecei ( depinde cit de mari…aici sunt subtirei) si se taie pe din doua, sau pe din patru, depinde de ce tava aveti si se curata centru, unde sunt semintele. Se pun...
Read more »
Gogosi (Chafele)
Ingrediente: 6 linguri făină 1/2 lingură ulei 15 g drojdie sare apă (cit cuprinde compoziţia) ulei pentru prăjit Mod de preparare: După ce amestecăm bine produsele, lăsăm aluatul să crească. Cînd a crescut, îl batem din nou şi îl lăsăm să crească, încingem uleiul într-o tigaie şi cu o linguriţă luăm bucăţele...Read more »
Crema de branza cu ardei
Ingrediente: 1 ardei kapia rosu 1 cana seminte de floarea soarelui inmuiate 1/4 cana apa rece 2g fulgi de drojdie 1lingurita sare 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1lingura seminte de susan 2 zeama de lamaie Mod de preparare: Se mixeaza toate ingredientele in robotul de bucatarie pana rezulta o crema...Read more »
Chisel de fructe
Ingrediente: 800 g fructe 150 g zahăr 3 pahare apă 150 g făină de cartofi Mod de preparare: Curăţăm şi spălăm fructele : fragi, zmeură, vişine, coacăze roşii etc. Le pisăm într-o piuliţă de piatră sau le sfărîmăm cu lingura, adăugăm apă rece şi strecurăm zeama printr-un tifon. Luăm un pahar din...Read more »
Pesmeţi englezeşti
Ingrediente: 2 ouă 1/2 baton vanilie 250 gh zahăr pudră 1/2 pahar lapte sau smîntînă 15 g praf amoniac făină cît cuprinde Mod de preparare: Se freacă spumă zahărul cu ouăle, se adaugă vanilia baton uscatăşi pisată cu puţin zahăr, smîntînăşi amoniacul. Se amestecă bine şi se frămîntă cu făină un aluat potrivit...Read more »
Aluat cu drojdie
Ingrediente: 400 g făină 150 g unt 3-4 gălbenuşuri 1 pahar apă sau lapte 20-25 g drojdie 1 pahar lapte 1/2 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr Mod de preparare: Preparăm întîi plămădeala : punem într-o oală. jumătate din întreaga cantitate de făină şi peste ea turnăm drojdia desfăcută cu apă călduţă, într-un...Read more »
Crema de branza din caju
Ingrediente: 200g caju (muiat peste noapte) 1 lingurita sare 1-2 curmale (preferabil muiate anterior ~ 30 minute) un varf de cutit de miere Mod de preparare: Caju se ia frumusel si se clateste sumar, se pune intr-un castron (pana la jumatate) si se toarna apa pana se umple castronul. I se ureaza...Read more »
Supă de conopidă cu roşii
Ingrediente: 1 conopidă 6 roşii 1 ceapă 1 morcov 1 legătră pătrunjel 2 ardei graşi 2 cartofi 50 ml ulei sare 3 l apă Mod de preparare: Speli conopida şi o laşi pentru 30 de minute în apă cu sare. Cureţi morcovul, pătrunjelul, ardeiul, ceapa, dai morcovul pe răzătoarea mare, iar pe...Read more »
Pesmeţi albi cu migdale
Ingrediente: 1 pahar zahăr pudră 1/2 pahar unt topit şi răcit 4 gălbenuşuri răscoapte date prin sită 2 ouă întregi vanilie făină cît cuprinde 3 linguri migdale tăiate Mod de preparare: Se freacă zahărul, untul şi cele două ouă crude întregi pînă ce se obţine o spumă. Se adaugă vanilia şi gălbenuşurile răscoapte...Read more »
Vinete umplute cu pesmet si roşii
Speli 4 vinete, le tai în două pe lungime, le dai într-un clocot. Le scoţi şi le laşi să se scurgă. Cu o linguriţă le scoţi miezul şi le laşi deoparte. Toci miezul de vinete, îl amesteci cu 4-5 linguri de pesmet, 1 ou, 1 roşie tocată, câteva fire de pătrunjel, usturoi tocat...Read more »
Fasole păstăi cu ouă si smantană la cuptor
Ingrediente: 1 kg fasole păstăi 3 ouă 1 lingură făină 1/2 pahar smântână 2 linguri unt sare după gust Mod de preparare: Rupi codiţele păstăilor, speli fasolea şi o fierbi în apă clocotită şi sărată. O scurgi apoi de zeamă şi o aşezi într-o cratiţă unsă cu unt topit. Baţi ouăle cu...Read more »
Găluşte din cartofi şi gris cu vişine
Ingrediente: 1 şi 1/2 kg cartofi 350 g făină 1 ouă 3 linguri griş 150 g unt sau margarina 400 g vişine fără sâmburi 2 linguri zahăr pudră sare Mod de preparare: Speli cartofii, îi fierbi în coajă, cureţi cât sunt calzi şi îi dai prin maşina de tocat. Amesteci apoi pasta...
Read more »
Legume prajite in stil costarican
Ingrediente: 1 ceapa mare 1 dovlecel curatat si taiat in rondele 1 vanata, taiata in rondele 1 ardei gras galben, taiat fasii 5 -6 ciuperci mari, curatate si taiate in jumate 125 ml sos de soia 125 ml apa Mod de preparare: Se amesteca toate legumele. Se amesteca sosul de soia si apa....Read more »
Salata Nicosia
Ingrediente: 1 ou rosii dupa gust ardei grasi salata 1/2 ceapa alba mica 40g de ton in suc propriu 1 felie cascaval 1/2 catel usturoi 1 lingura otet sare piper 2 linguri ulei de masline 3 masline negre 4 frunze busuioc Mod de preparare: Oul se fierbe tare, se taie in sferturi....Read more »
Caise cu frisca
Ingrediente: 10 caise 200 g zahăr 1/2-2 pahar apă 500 g friscă Mod de preparare: Tăiem în două jumătăţi egale caise conservate (în borcan) sau proaspete, nu prea coapte. Punem într-o cratiţă zahărul cu apa, lăsîndu-1 să se topească la foc moale. Adăugăm caisele, tragem cratiţa la foc iute să dea un clocot....Read more »
Spaghete cu fasole verde si sunca
Ingrediente: 150g fasole verde 100g fasole alba 1/2 ceapa rosie 1 usturoi 2 linguri ulei de masline 1/2 lingura de marar uscat sare piper 2 linguri smantana dietetica 80g spaghete 25g sunca slaba Mod de preparare: Fasolea verde se fierbe 7 minute in apa cusare, se scoate si se taie tecile jumatati.Fasolea...Read more »
Cremă de lapte cu ciocolată
Ingrediente: 6 ouă 6 linguri zahăr 3 pahare lapte 3 linguri zahăr pentru ars 3 linguri ciocolată rasă sau cacao vanilie (baton) un praf de sare Mod de preparare: Se fierbe laptele cu vanilia la foc mic. După ce dă un clocot, se acoperăşi se ţine pe marginea maşinii. Se bat spumă...Read more »
Pesmeciori pentru ceai
Ingrediente: 125 g unt proaspăt 125 g zahăr pudră 100 g făină 2 ouă 100 g stafide mici 2 linguri rom unt şi făină pentru formă Mod de preparare: Se freacă ouăle cu zahărul, se adaugă întîi untul frecat spumă, se amestecă bine, apoi făina, romul şi stafidele şi se amestecă din nou....Read more »
Placinta cu ciuperci
Ingrediente: 1 castron de hrisca (hidratata 1-2 ore) 1 castron spanac 1/2 castron caju (hidratat 1-2 ore) 1/3 castron tarata de psyllium 1 lingurita de sare 2-3 linguri drojdie 3/4 castron faina de seminte de in (seminte de in macinate) Imgrediente umplutura: 1 castron mare de ciuperci 4 linguri ulei de masline...Read more »
Ciorbă dreasă de fasole cu costiţă
Ingrediente: 250 g fasole boabe 150 g costiţă afumată 2 cepe 1 linguriţă oţet 100 g smântână 1 legătură pătrunjel verde sare 2-3 linguri untdelemn 1 lingură bulion 2 şi 1/2 l apă Mod de preparare: Alegi fasolea, o speli bine în mai multe ape, apoi o pui pe foc într-o oală...
Read more »
Jeleu de ciocolată
Ingrediente: 3 batoane ciocolată 10 linguri lapte 500 g smîntînă proaspătă 150 g zahăr pudră vanilie 8 foi gelatină ulei Mod de preparare: Se pun într-un ibric laptele încălzit, vanilia şi ciocolata. Cînd ciocolata s-a topit, se toarnă totul peste zahărul frecat cu smîntîna şi se amestecă bine, apoi se adaugă gelatina dizolvatăşi...Read more »
Mancare de fasole verde cu cartofi si smantană
Ingrediente: 500 g fasole verde 500 g cartofi 2 cepe mari 2 morcovi potriviţi 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel smântână (cine vrea o poate înlocui cu maioneză) Mod de preparare: Fasolea o cureţi, o tai în două, o speli şi o laşi să se scurgă de apă. Cureţi şi ceapa, şi...Read more »
Supă de perişoare de branză
Ingrediente: 150 g brânză de vaci 2 linguri griş 1 ou 2 linguri unt 200 g smântână 1 lingură făină 1 legătură mărar sare piper 1 lămâie Mod de preparare: Freci gălbenuşul cu 1 lingură de unt, adaugi pe rând mărarul tocat, sarea, brânza de vaci şi grisul. La sfârşit încorporezi albuşul...
Read more »
Aluat de placinta
Ingrediente: 400-500 g făină 1 lingură unt sau untură 1 linguriţă ulei un praf de sare unt sau untură pentru uns formele Mod de preparare: Turnăm făina pe masă. Scoatem 2-3 linguri de făină şi le punem la o parte pentru presărat. Facem o adîncitură în care punem untura, uleiul şi sarea....Read more »
Macaroane cu nuci si zahar
Ingrediente: 500 g macaroane 150-200 g zahăr 200 g nuci (miez) 100 g unt Mod de preparare: Fierbem macaroanele. Le strecurăm, le punem într-un vas rezistent la foc, aşe- zîndu-le astfel ; un rînd de macaroane, un rînd de nuci date prin maşină şi zahăr pisat etc. La sfîrşit nuci şi zahăr....Read more »
Paine raw
Ingrediente: 2 cani faina integrala 1 cana tarate de grau 1/4 cana faina din seminte de in 2 lg seminte de susan 1lingurita sare 3 lg ulei presat la rece apa cat cuprinde Mod de preparare: Am pus toate ingredientele intr-un bol si am adaugat apa calda cat sa se formeze un...Read more »
Painici graham din migdale
Ingrediente: 200g migdale 150g seminte de in tarate de psyllium 5 linguri fulgi de drojdie 2 linguri sare Mod de preparare: Introduci migdalele in blender cu apa sau rejuvelac (retea de rejuvelac este in plina redactare si-ti va parveni in curand) cat sa le acopere. Procesezi pana facem fibrele chisalita din doua ratiuni: ...Read more »
Tort de albus
Ingrediente: 250 g zahăr pudră 4 albuşuri 1 linguriţă unt 500 g frişcă Mod de preparare: Batem albuşurile, adăugăm zahărul in albuşuri şi batem din nou.Ungem cu unt o tavă şi o ţinem puţin la rece. Luăm un cornet cu săculeţ, punem în el aibuşul bătut spumă cu zahăr şi facem pe...Read more »
Dressing pentru salate
Ingrediente: 3/4 cana seminte susan sucul de la 1 lamaie 1 lingura ginger ori ghimbir (optional) 2 linguri ulei masline presat la rece 2 catei usturoi sare Mod de preparare: Semintele de susan se inmoaie pentru 1h, dupa care se pun in blender pana la omogenizare cu toate celelalte ingrediente. Tahini este de...Read more »
Chec englezesc
Ingrediente: 400 g unt proaspăt 1 pahar smîntînă 6 ouă 1 linguriţă amoniac praf 200 g nuci tăiate 200 g stafide albe 100 g migdale pisate 1 pahar făină 1/2 pahar fructe din dulceaţă 400 g zahăr pudră zeama de la 1/2 lămîie vanilie grăsime şi făină pentru formă Mod de preparare: Se...Read more »
Cornet cu frişcă sau cremă
Ingrediente: 100 g unt 100 g zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar vin 2 linguri ulei 2 linguri rom făină cît cuprinde Ingrediente crema: 500 g lapte, 2 linguri făină, 3 ouă, 100 g unt, 250 g zahăr, 1 praf de vanilie, ou pentru uns. Mod de preparare: Se freacă untul cu zahărul...Read more »
Salata de peste cu granule de soia
Ingrediente: 150g cod 1 foaie dafin 1/2 lamaie 25 g granule soia 1 ceapa patrunjel verde 3 linguri de otet sare piper 1 lingura ulei de masline Mod de preparare: Pestele se fierbe cu o frunza de dafin, 2 felii de lamaie,2 linguride otet, sare si 200ml apa 12 minute la foc...Read more »
Crema de branza cu spanac
Ingrediente: 1 1/2 cana caju crud inmuiat timp de o ora in apa rece 1/2 cana apa sare de mare 1 lg zeama de lamaie 3 cani spanac proaspat 2-3 catei usturoi ierburi aromate Mod de preparare: Primele patru ingrediente se mixeaza in blender timp de cateva minute pana rezulta o pasta...
Read more »
Aluat fara drojdie
Ingrediente: 400 g făină 3 gălbenuşuri 1/2 pahar apă sare Mod de preparare: Cernem făina pe masă, facem la mijloc o adincitură în care punem sarea şi gălbenuşurile. Adăugăm apă rece şi amestecăm atent cu cuţitul. Cînd gălbenuşurile s-au amestecat cu apa, începem să adăugăm treptat făina, lucrînd întîi cu cuţitul sau...Read more »
Sufleu de mere
Ingrediente: 6 mere mari 6-7 albuşuri 1/2 pahar zahăr scorţişoară pisată Mod de preparare: Se bat spumă albuşurile şi se amestecă cu zahărul şi cu o pastă din mere obţinută prin coacerea merelor şi trecerea lor prin sită. Se adaugă scorţişoară pisată, se pune în formă smălţuită sau de piatrăşi se ţine la...Read more »
Cum se prepara Cocktail Rum Fix (video)
Ingrediente: 1 tsp caster sugar 30 ml lemon juice 2 tsp water 75 ml dark or light rum 1 maraschino cherry 1 lemon slice ice cubes 1 shot measure 1 barspoon or stirrer 1 highball glass 1 chopping board 1 knife 1 straw Cum se prepara Cocktail Rum Fix
Read more »
Carne de curcan cu conopida sau brocoli
Ingrediente: 150g conopida 1 lingura supa de legume 150g carne sau rulada de curcan 150g ciuperci cateva picaturi de ulei masline picaturi lamaie sare 1 lingura de smantana dietetica Mod de preparare: Se desface bucatele conopida iar piciorusele se fierb in 175ml apa, laacres-a adaugat1 lingura de supa, timp de 15 minute....Read more »
Trufe de cafea
Ingrediente: 1 gălbenuş de ou 250 g zahăr pudră 250 g unt 1 linguriţă esenţă de cafea naturală ciocolată granulată sau cacao Mod de preparare: Se freacă gălbenuşul cu zahărul pînă ce se face ca o cremă, adăugînd cîte un pic de esenţă de cafea rece şi bine strecurată. Separat se freacă untul...Read more »
Pateu de masline
Ingrediente: o cana masline fara samburi un avocado 1 lg otet de mere/zeama de lamaie 1 catel usturoi un sf de ceapa tocata Mod de preparare: Punem toate in robotul de bucatarie si blend pana devine ca o crema. Delicios, merge de minune cu paine, ardei, castraveti cu ce mai doriti. ...Read more »
Caise si mere in albus
Ingrediente: 8 caise 500 g mere 2 linguri zahăr 2 albuşuri Mod de preparare: Curăţăm merele de coajă şi le tăiem în patru, ca pentru compot. Le punem într-o crăticioară cu puţină apă şi cu o linguriţă de zahăr şi le aşezăm pe plită. Cînd merele au fiert pe jumătate, adăugăm caisele...
Read more »
Ciorbă de dovlecel cu lapte acru
Ingrediente: 1 dovlecel potrivit 1 ceapă 1 roşie 50 ml ulei 2 l lapte acru sare 1 legătură mărar Mod de preparare: Cureţi dovlecelul de seminţe şi coajă şi-l tai cubuleţe de 3/3 cm. Intr-o oală căleşti ceapa în ulei, stingi cu 1 l de apă şi potriveşti de sare, iar când...Read more »