Retete simple:
Inghetata Mojito
O reteta de inghetata mojito din: zahar tos, menta, coaja si zeama de lamaie si rom. Ingrediente: 75 g zahar tos 2 linguri menta, tocata si frunze intregi 4-5 lamai – coaja de la 2 si zeama de la otate 2 linguri rom Mod de preparare: Fierbe siropul din zahar cu 100 ml...
Read more »
Aperitiv cu mazare si branza
O reteta de aperitiv cu mazare si branza din: mazare, cimbru, salata verde, ceapa, zahar, branza de capra, smantana, arpagic, morcov, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 360 g mazare proaspata sau congelata 1 legatura de cimbru 1 salata verde mica 3 cepe noi 1 varf de zahar 300 g branza de capra...
Read more »
Chutney din ceapa, struguri si pere
Chutney din ceapa, struguri si pere din: ceapa rosie, struguri, pere, rosii, otet de mere, piper, seminte de chimen, zahar, miere si hrean. Ingrediente: 15 cepe rosii 450 g struguri 400 g pere 250 g rosii 700 ml otet de mere 1/2 lingurita piper pisat 1 lingurita seminte macinate de chimen 450 g zahar...
Read more »
Enchiladas
Enchiladas din: tortillas, rosii, ceapa, ardei gras, ardei iute, usturoi, piept de pui, smantana, cascaval, ulei, sare si piper. Ingrediente: 8 tortillas (lipii mexicane) 4-5 rosii mari bine coapte 1 ceapa mare 1 ardei gras rosu 1 ardei iute mic 1 catel de usturoi 500 g piept de pui 300 g smantana 100 g...
Read more »
Supa rece cu mazare si menta
O reteta de supa rece cu mazare si menta din: mazare, supa de legume, ceapa, smantana, unt, menta, sare si piper. Ingrediente: 1 kg mazare proaspata 1 litru supa de legume 1 ceapa 2 linguri de smantana 30 g unt 1 legatura de menta sare piper Mod de preparare: Se curăţă mazărea. Ceapa...
Read more »
Ghiveci aromat cu cimbrişor
O reteta de ghiveci aromat din: ceapa, dovlecei, ardei, gogosari, vanata, rosii, telina, usturoi, cimbru verde, ulei de floarea soarelui, sare si piper. Ingrediente: 2-3 cepe 3 dovlecei 3 ardei 2-3 gogoşari 1 vânătă 4 roşii 1 rădăcină de ţelină 4 căţei usturoi 2-3 crengute cimbru verde 50 ml ulei de floarea-soarelui sare piper...
Read more »
Orez mexican
O reteta de orez mexican din: orez, ulei de masline, supa de pui, pasta de tomate, suc de rosii, ardei iute, sare si piper. Ingrediente: 250 g orez cu bobul lung 4 linguri ulei de masline 500 ml supa de pui 2 linguri pasta de tomate 250 ml suc de rosii 1 ardei iute...
Read more »
Chutney din stafide, struguri şi ceapă
O reteta de Chutney din stafide, struguri şi ceapă din: struguri, ceapa, lamaie, zahar, stafide, coacaze, sare, ardei iute si otet de mere. Ingrediente: 250 g struguri 4 cepe mari 300 g lamaie 400 g zahar 100 g stafide 200 g coacaze rosii sau merisoare 50 g sare 1 ardei iute 60 ml otet...
Read more »
Inghetata Pina Colada
Inghetata Pina Colada din: ananas, zeama de lamaie si lichior malibu. Ingrediente: 300 g ananas proaspat, tocat zeama de la 1 lamaie 3 linguri Malibu (lichior) Mod de preparare: Marunteste toate ingredientele in tocatorul electric pana cand devine spumos si omogen. Lasa deoparte 30 de minute si apoi toarna in forma si da...
Read more »
Retete culinare: Ciuperci marinate
O reteta de ciuperci marinate din: ciuperci, lamai, ulei, masline, foi de dafin, sare si piper. Ingrediente: 2 kg ciuperci (albe de cultura, de padure) 6 lamai 200 ml ulei 250 g masline 5 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Alegeţi ciuperci mai mici, mai tinere, curăţaţi-le, spălaţi-le şi lăsaţi-fe să...
Read more »
Supă cremă de mazăre cu smantana
O reteta de supa crema de mazare cu smantana din: mazare, faina, unt, apa, concentrat, smantana si patrunjel. Ingrediente: 400 g mazare proaspata 100 g mazare congelata 20 g faina 20 g unt 1,25 l apa 1 cub legume 4 linguri smantana cateva fire de patrunjel Mod de preparare: Se curăţă mazărea. Se...
Read more »
Retete culinare: Struguri marinati
O reteta de struguri marinari din: struguri, otet, apa, miere, cuisoare, scortisoara si sare. Strugurii marinaţi se potrivesc ca garnitură la carnea de curcan, raţă, gâscă. După aceeaşi reţetă se pot conserva şi prune. Ingrediente: 1 kg struguri 150 ml otet 1 l apa 100 g zahar sau 4 linguri miere 5 cuisoare 1...
Read more »
Ardei pe grătar, umpluţi cu cuşcuş
O reteta de ardei pe gratar, umpluti cu cuscus din: cuscus, ulei de masline, morcov, ceapa, usturoi, sare, piper, verdeturi, branza si ardei grasi. Ingrediente: 100 g cuscus 6 linguri ulei de masline 1 morcov 1 ceapa 1 catel de usturoi sare piper macinat verdeturi 50 g branza rasa 4 ardei grasi Mod...
Read more »
Tartă cu mazăre si mentă
O reteta de tarta cu mazare si menta din: foietaj, mazare, smantana, oua, menta, coaja de portocala, ceapa, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 pachet de foietaj 350 g mazare 200 g smantana 2 oua 1 legatura de menta 1 lingurita de coaja rasa de portocala 1 ceapa 30 g unt sare piper ...
Read more »
Zacusca de vinete, gogosari si ardei copti
Zacusca de vinete, gogosari si ardei coptidin: vinete, gogosari, ardei grasi, rosii, ceapa, ulei, sare si piper alb. Ingrediente: 10 vinete mari 15 gogosari 15 ardei grasi rosii 4 kg rosii 1,5 kg ceapa 500 ml ulei sare piper alb Mod de preparare: Coaceti pe jar vinetele, ardeii şi gogoşarii. Curăţaţi vinetele şi...
Read more »
Retete culinare: Muschi de vita cu ciuperci
Muschi de vita cu ciuperci din: muschi de vita, sare, piper, faina, ulei, unt, supa de carne, ciuperci, smantana, zeama de lamaie, ardei si verdeturi. Ingrediente: 800 g muşchi de vită sare, piper măcinat 3 linguri de făină 5 linguri de ulei 4 linguri unt 50 ml supă de carne 200 g ciuperci champignon...
Read more »
Reteta zilei: Limonada cu menta proaspata
Limonada cu menta proaspata din: zahar, apa, suc de lamaie, gheata si frunze de menta. Ingrediente: 1/2 cană de zahăr 2 cani de apa (împărțit) 1 cană de suc de lamaie proaspat 3 1/2 cupe de gheață 1/2 ceasca frunze proaspete de menta 6 crengute de menta pentru ornat (opțional) Mod de preparare:...
Read more »
Palmieri cu sos de zmeură
O reteta delicioasa de palmieri cu: foitaj, zmeura, mure, zahar tos, lamaie, scortisoara, zahar vanilat, ou, frisca. Ingrediente: un pachet aluat de foitaj 300 g zmeură 200 g mure 200 g zahăr tos o lămaie două linguriţe de pudră de scorţişoară două pliculeţe zahăr vanilinat un albuş de ou frişcă Mod de preparare: Jurrătate...
Read more »
Clătite cu sardine
O reteta delicioasa de clatite cu: apa minerala, oua, faina, sardine, lamaie, unt, ardei iute, sare, piper, busuioc verde, ulei. Ingrediente: 500 ml apă minerală 3 ouă 400 g făină 500 g sardine o lămâie 50 g unt 40 g făină 350 ml apă un ardei iute sare piper busuioc verde ulei de floarea-soarelui...
Read more »
Mancare de vită cu fasole
O reteta delicioasa de macare cu :fasole boabe, linte, carne de vita, ceapa, morcovi, ardei gras, rosii, pasta de tomate, foi de dafin, masline, sare, piper, ulei, cimbru, paine, malai. Ingrediente: 200 g fasole boabe 100 g linte 500 g carne de vită o ceapă un morcov un ardei gras 6 roşii o lingură...
Read more »
Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştar
O reteta de Frigărui cu caşcaval si salată de varză cu muştar din: varza, supa, chimen, otet de vin alb, sare, ulei, piper, cascaval, dovlecei, ceapa, paine si mustar. Ingrediente: 800 g varza (alba sau chinezeasca) 100 ml supa 1/2 lingurita chimen 2 linguri otet de vin alb sare 4 linguri ulei piper 4...
Read more »
Crema de urzici cu peste afumat
O reteta de crema de urzici cu peste afumat din: ceapa, spanac, frunze de urzica, unt, sare, piper, verdeata, supa de pui, smantana si somon afumat. Ingrediente: doua cepe mici 150 g spanac 100 g frunze de urzica 50 g unt sare piper verdeata proaspata 800 ml supa clara de pui 200 ml smantana...
Read more »
File de peşte cu sos alb
O reteta delicioasa de file de peste cu:ceapa verde, ghimbir, unt, faina, apa, cascaval, branza telemea, smantana, sare, piper, patrunjel, limeta. Ingrediente: 4 fileuri de peşte o legătură de ceapă verde o lingură de ghimbir tocat 50 g unt o lingură de făină 300 ml apă 100 g caşcaval 100 g brânză telemea 3...
Read more »
Despre Homari
Astăzi e mai uşor să găseşti homari decât acum douăzeci de ani; puteţi chiar să comandaţi homari la pescărie sau la un supermarket bun. Cu cozile lor zemoase, acoperite de carapace, şi cleştii puternici şi cărnoşi, seamănă atât cu creveţii cât şi cu crabii şi au preluat ce e mai bun de la ambele...
Read more »
Pateu de crab
O reteta de pateu de crab din: seminte de fenicul, ardei iute, coaja de lamaie, unt, carne de crab, nucsoare, sare de mare, piper si frunze de fenicul. Ingrediente: 1/2 lingurita seminte de fenicul un ardei iute mic, uscat coaja rasa de la o lamaie 200 g unt moale 80 g carne de crab...
Read more »
Mix grill cu pui marinat si legume
Mix grill cu pui marinat si legume din: ceapa, ulei de masline, rosii pasate, sare, piper, pudra de chilli, miere, ardei grasi, ceapa verde, dovlecei, filueir de piept de pui si creveti. Ingrediente: 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 200 g rosii pasate sare piper pudra de chilli 50 g miere 2 ardei...
Read more »
Retete internationale: Churros
Churros din: faina, apa, zahar tos, zahar pudra, unt, oua, scortisoara, sare si ulei. Ingrediente: 350 g faina 300 ml apa 100 g zahar tos 50 g zahar pudra 100 g unt 2 oua 4 linguri scortisoara un varf de lingurita sare 250 ml ulei pentru prajit Mod de preparare: Puneti la fiert...
Read more »
Supa cu ou
O reteta de supa cu ou din: supa de vita, ceapa verde, unt, oua, frunze de capsuna, urzici si condimente. Când supa dă prima oară în clocot, adaugă o lingură sau două de condimente, pentru a obţine un gust mai bogat. Ingrediente: un litru supa clara de vita o ceapa verde o lingura unt...
Read more »
Supă cremă de legume
O reteta delicioasa de supa crema cu:morcov, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, conopida, mazare, praz, fasole verde, ciuperci, smantana, unt, sare piper, busuioc verde, paine. Ingrediente: un morcov o felie de ţelină o rădăcină de pătrunjel un dovlecel o conopidă mică 200 g mazăre un fir de praz 400 g fasole verde 200 g...
Read more »
Chutney din lamaie, sfecla si stafide
O reteta din chutney din lamaie, sfecla si stafide din: stafide, lamai, sfecla, ceapa rosie, apa, seminte de marar, zahar, miere, mere, seminte de coriandru, seminte de mustar, otet din vin rosu, cuisoare si sare. Ingrediente: 300 g stafide 3 lamai 4 sfecle mai mici 4 cepe rosii 300 ml apa 2 linguri seminte...
Read more »
Prăjitură cu mure
O reteta delicioasa de prajitura cu:iaurt, faina, praf de copt, portocala, lamaie, oua, unt, mure, zahar vanilat, sare, menta, zahar pudra, sos de vanilie, sos de cafea. Ingrediente: 125 g iaurt 200g făină un pliculeţ praf de copt o portocală o lămâie 3 ouă 125 g unt 200 g mure 100 g zahar vanilat...
Read more »
Piept de pui cu broccoli
O reteta delicioasa de piept de pui cu: varza alba, orez, ardei iute, broccoli, lamaie, vin alb, sare, susan, piper, patrunjel, ulei de masline. Ingrediente: 4 piepturi de pui o varză albă mică 100 g orez doi ardei iuţi 500 g broccoli o lămâie 500 ml vin alb demisec 50 g seminţe de susan...
Read more »
Cornuri cu lapte şi verdeaţă
O reteta delicioasa de cornuri cu: faina, lapte dulce, drojdie, sare, oua, unt, patrunjel, usturoi, branza telemea, cascaval, piper, rosii, smantana. Ingrediente: 600 g făină 260 ml lapte dulce 20 g drojdie o linguriţă de sare 3 ouă 150 g unt o legătură de pătrunjel 4 căţei de usturoi 300 g brânză telemea 100...
Read more »
Vinete în aluat crocant
O reteta delicioasa de vinete cu:faina, oua, lapte, ulei, sare, piper. Ingrediente: două vinete 200 g făină 3 ouă 75 ml lapte cald sau apă minerală ulei de floarea- soarelui sare piper Mod de preparare: Vinetele se spală, se taie rondele potrivit de groase, se presară sare şi se pun la scurs pe...Read more »
Supă-cremă cu fistic
O reteta de supa crema cu fistic din: ceapa, usturoi, telina, orez, unt, fistic, vin, supa de pui, foaie de dafin, patrunjel, smantana si frunze de telina. Ingrediente: 1 ceapa 1 catel de usturoi 1 telina 80 g orez 40 g unt 80 g fistic 2 linguri de vin (sherry) 1 l supa de...
Read more »
Chifteluţe de vită cu paste melcişori
O reteta de chiftelute de vita cu paste melcisori din: carne tocata de vita, ceapa, oua, faina, unt, paste, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne tocata de vita 2 cepe 2 oua 4 linguri faina 100 g unt 480 g paste melcisori sare piper Mod de preparare: Se fierb pastele în apă...
Read more »
Ravioli cu ciuperci
O reteta de ravioli cu ciuperci din: ravioli cu branza, ulei, ciuperci, parmezan, nucsoara, unt, lapte, faina, branza cedar si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g ravioli cu brânză 30 ml ulei de floarea-soarelui 300 g ciuperci Pentru sos 100 g parmezan nucşoară 75 g unt 100 ml lapte dulce 1 lingurita făină 30 g...
Read more »
Reteta zilei: Sangria cu piersici
O reteta de sangira de piersici din: piersici, zahar, rachiu de piersici, vin si ghimbir. Ingrediente: 2 piersici proaspete, feliate 1/4 cana de zahar 3/4 ceasca lichior sau rachiu de piersici 1 sticla vin alb ghimbir Mod de preparare: Puneti feliile de piersici în partea de jos a recipientului. Într-o cratiță mică se...
Read more »
Clătite cu miere şi zmeură
O reteta de clatite cu miere si zmeura din: oua, lapte, smantana, sare, faina, ulei, zmeura, amidon, unt, miere si frunze de menta. Ingrediente: 2 oua 300 ml lapte 100 ml smantana 1 varf de sare 200 g faina ulei pentru prajit umplutura: 400 g zmeura 1 lingurita amidon 1 lingura unt 2 linguri...
Read more »
Bureti in saramura
O reteta de bureti in saramura din: bureti, usturoi, foi de dafin, seminte de mustar, cimbru, otet, sare, piper, hrean si frunze de telina. Ingrediente: 3 kg bureti pleurotus sau de padure 6-7 catei de usturoi 5 foi de dafin 1 lingura seminte de mustar 1 legatura cimbru uscat 250 ml otet sare piper...
Read more »
Duet de calcan cu langustine
O reteta delicioasa de calcan cu:langustine, masline negre, rozmarin, rosii, mazare, ulei de masline, sare, piper, vin alb, ardei rosu. Ingrediente: 220 g calcan 200 g (2 buc) langustine măsline negre amărui o buc 1 buc.anghinare proaspătă 7-8 frunze rozmarin 60 g roşii 10 g mazăre congelată 40 ml ulei de măsline sare piper...
Read more »
Tarta cu ciocolata, pere si bezea
O reteta de tarta cu ciocolata, pere si bezea din: biscuiti cu cacao, unt, galbenusuri, zahar pudra, amidon, lapte, ciocolata neagra, pere si zahar vanilat. Ingrediente: blatul: 250 g biscuiti de cacao 200 g unt umplutura: 3 galbenusuri 50 g zahar pudra 4 linguri amidon 600 ml lapte 100 g ciocolata neagra 4 pere...
Read more »
Cotlet de miel aromat
O reteta delicioasa de cotlet de miel cu: patrunjel, cimbru, busuioc, salvie, ulei, boabe de mustar, usturoi, sare, piper, cartofi, unt, rozmarin. Ingrediente: o bucată de cotlet de miel, cu tot cu costiţe verdeaţă tocată (pătrunjel, cimbru, busuioc, salvie) două linguri de ulei două linguriţe boabe de muştar 2 căţei de usturoi sare piper...
Read more »
Vinete cu brânză de capră
O reteta de vinete cu branza de capra din: vinete, sare, ceapa rosie, rosii uscate, branza de capra, piper, otet balsamic, miere si ulei de masline. Ingrediente: 2 vinete sare 1 ceapa rosie 80 g rosii uscate in ulei 200 g branza de capra piper 3 linguri otet balsamic 1 lingurita miere fluida 5...
Read more »
Friptura de vitel cu rozmarin
O reteta delicioasa de friptura de vitel cu: lapte, rozmarin, mustar, telina, sare, piper boabe, ulei de masline. Ingrediente: 4 bucâti de muşchi de vitei, fără grăsime 4 ceşti de lapte o crengufă de rozmarir uscat o linguriţă de muştar o frunză de telină, cu codită boabe de piper 4 cartofi potriviţi sare piper...
Read more »
Tarta cu fructe de sezon şi inghetată din cremă de lapte
O reteta delicioasa de tarta cu:inghetata, faina, unt, sare, apa, fructe, zahar, zeama de lamaie, lapte, bicarbonat, iaurt, crema lapte. Ingrediente: 250 g făină 125 g unt un vârf de cuţit de sare şi puţină apă 1 kg fructe de sezon (pot fi vişine, cireşe, mere, pere, caise, piersici) 200 g zahăr 4-5 picături...
Read more »
Ardei umpluti cu conopida
O reteta de ardei umpluti cu conopida din: conopida, ardei grasi, rosii, frunze de marar, seminte de mustar, sare, piper si dafin. Ingrediente: 4 kg conopida 20 g ardei grasi verzi sau galbeni 1 kg rosii frunze de marar seminte de mustar sare piper dafin Mod de preparare: Desfaceţi conopida în bucheţele, opăriţi-le...
Read more »
Carapaccio de vita
O reteta delicioasa de carapacci de vita cu:parmezan, busuioc, ulei de masline, cimbru, piper negru, sare. Ingrediente: muşchi de vită 15g parmezan busuioc o frunză ulei de măsline cimbru piper negru sare după gust Mod de preparare: Se marinează un muşchi de vită cu ulei de măsline, cimbru, piper negru zdrobit şi sare. Se...
Read more »
Piept de curcan cu legume
O reteta de piept de curcan cu legume din: piept de curcan, creveti, ardei grasi, dovlecei, ceapa verde, unt, tarhon verde, iaurt rece, patrunjel verde, lamai, usturoi, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de curcan 4 cerveti 2 ardei grasi rosii 2 ardei grasi portocalii 2 dovlecei 4 cepe verzi 2 linguri...
Read more »
Rulada cu castane
O reteta de rulada cu castane din: ciocolata, apa, faina, zahar pudra, stafide, piure de castane, oua, nuci, smantana, sare si zahar pudra. Ingrediente: 150 g ciocolata neagra 3 linguri apa 100 g faina 175 g zahar pudra 25 g stafide maruntite 2 linguri piure de castane 5 oua 25 g nuci pisate 300...
Read more »
File de porc Burgundia
O reteta de file de porc burgundia din: ardei gras, ceapa, file de porc, sare, piper, ulei de masline, vin rosu, ciuperci, unt, faina, cimbru si foaie de dafin. Ingrediente: 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 cepe 600 g file de porc sare piper 2 linguri ulei de masline 35 cl...
Read more »
Supa iahnie de fasole
O reteta delicioasa de supa iahnie cu: fasole boabe, ceapa, ulei de masline, sos de tomate, patrunjel, menta, sare, pudra de chili. Ingrediente: două căni cu fasole albă uscată (boabe) o jumătate de cană cu ceapă tocată o jumătate de cană cu ulei de măsline două linguri cu sos de tomate o lingură cu...
Read more »
Pui cu nuci
O reteta delicioasa de pui cu: faina, nuci, oua, usturoi, unt. Ingrediente: două linguri cu făină miezul de la 15 nuci două gălbenuşuri bătute un căţel de usturoi 115 g unt un kilogram carne de vită sau pui tăiată în bucăţi de un centimetru Mod de preparare: Se pune carnea de vită sau de...
Read more »
Salată de fasole boabe
O reteta delicioasa de salata cu: fasole alba sau colaorata, ceapa rosie, otet, ulei de masline, patrunjel verde, rosii, ardei gras, sare, piper. Ingrediente: 200 g fasole boabe albă sau colorată o ceapă roşie sau albă o lingură de oţet 100 ml ulei de măsline sau floarea-soarelui o jumătate de legătură de pătrunjel verde...
Read more »
Reteta zilei: Tacos cu peste crocant
O reteta de tacos cu peste crocant din: peste alb, bere, faina, amidon de porumb, usturoi, piper cayenne, pesmet, ulei, tortilla de porumb, varza, avocado, rosii, lamaie verde, smantana, suc de lime, coaja de lamaie si sare. Ingrediente: Fileuri de pește alb 1 1/2 cesti de bere 1 cană făină 1 lingura amidon de...
Read more »
Cum se prepara Desert de piersici cu sos de zmeura (video)
O reteta video despre cum se prepara desert de piersici cu sos de zmeura, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 3 peaches, halved 2 cups water 2 cups sugar 1 vanilla bean, split lengthwise 2 tablespoons lemon juice For the raspberry sauce: 3 cups fresh raspberries (yes frozen...
Read more »
Desert: Prajitura cu struguri
O reteta de prajitura cu struguri din: unt, zahar, pudra, oua, faina, praf de copt cacao, faina de migdale, ciocoalta neagra, unt, smantana, pesmet, rom si boabe de struguri. Ingrediente: 75 g unt 75 g zahar pudra 2 oua 75 g faina 1 lingurita praf de copt 25 g cacao 50 g g faina...
Read more »
Bruschete cu măsline
O reteta de bruschete cu masline din: paine, rosii, ceapa verde, masline negre, frunze de busuioc, ulei de masline, otet balsamic alb, sare, piper si branza halloumi. Ingrediente: 12 felii paine bagheta 4 rosii 2 cepe verzi 4 linguri masline negre fara samburi 5 frunze de busuioc 4 linguri ulei de masline 3 linguri...
Read more »
Prăjitură cu migdale şi prune
O reteta de prajitura cu migdale si prune din: ciocolata neagra, firop de fructe, unt, zahar pudra, oua, faina, pudra de migdale, prune uscate, suc de lamaie, suc de portocale, migdale si gem de prune. Ingrediente: 230 g ciocolata neagra 4 linguri sirop de fructe 230 g unt 110 g zahar pudra 4 oua...
Read more »
Gogoşari umpluţi cu vinete
Gogosari umpluti cu vinete din: vinete, gogosari, suc de rosii, ulei, usturoi, miere, frunze de telina, sare, piper si hrean. Ingrediente: 10 vinete tinere subtiri si lungi 15 gogosari rosii 2-3 l suc de rosii proaspat stors 200-300 ml ulei 15 catei de usturoi 4 linguri zahar sau miere frunze de telina sare piper...
Read more »
Cuiburi cu ciocolata si struguri
O reteta de cuiburi cu ciocolata si struguri din: unt, foi de placinta, ciocolata, urda dulce, si boabe de struguri. Ingrediente: 50 g unt 250 g foi de placinta 40 g ciocolata neagra 125 g urda dulce (mascarpone sau crema de branza) 16 boabe de struguri albi taiate in jumatati 24 boabe de sturguri...
Read more »
Peste fript
Peste fript din: dorada, coriandru, portocala, sos iute de chilli, ulei de arahide, suc de limeta, sos worcestershire, usturoi, sare, piper, chimen si piper de cayenne. Ingrediente: 4 bucati dorada 4 fire coriandru 1 portocala 4 linguri sos iute de chilli 4 linguri ulei de arahide 3 linguri suc de limete 2 lingurite sos...
Read more »
Ecler cu crema de urda
Ecler cu crema de urda din: faina, unt, oua, ulei, lapte, urda, fistic, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 150 g faina 120 g unt 6 oua 6 linguri ulei 100 ml lapte 300 g urda 80 g fistic 1 legatura marar verde sare piper Mod de preparare: Puneţi la fiert laptele cu...
Read more »
Cartofi copţi cu tzatziki
O reteta de cartofi copti cu tzatziki din: cartofi, castraveti, marar, usturoi, ulei de masline, iaurt, sare si unt. Ingrediente: 4 bucati cartofi mari 8 bucati castraveti 1 legatura mărar 6 bucata căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 300 g iaurt grecesc sare 50 g unt Mod de preparare: Se spală cartofii...
Read more »
Varza de Bruxelles cu sos de mustar
O reteta de varza de bruxelles cu sos de mustar din: varza de bruxelles, ceapa, mustar, ulei, smantana, sare si piper. Ingrediente: 80 g varza de Bruxelles o ceapa mica doua linguri mustar 4 linguri ulei 125 ml smantana sare piper Mod de preparare: Opăreşte varza în apă clocotită cu sare cinci minute,...
Read more »
Crema de branza in doua culori
O reteta de crema de branza in doua culori din: branza de vaci cu smantana, zahar, suc de lamaie, morcovi, castravete, castraveti murati, mustar de dijon, sare, piper si boia dulce. Ingrediente: 600 g branza de vaci su smantana o lingurita de zahar o lingurita suc de lamaie doi morcovi un castravete proaspat 100...
Read more »
Pui de caracatiţă
Caracatiţa face parte din familia cefalopodelor şi trăieşte în Oceanul Atlantic şi în cel Pacific. Se pescuieşte de-a lungul ambelor coaste ale Americii de Nord şi de Sud. precum şi în sud-estul Asiei şi în partea de sud a Europei, unde constituie o sursă de hrană relativ importantă. In general, se consideră că aceste...
Read more »
Punci de ceai cu vin rosu
Punci de ceai cu vin rosu din: portocala, zahar, ceai negru, vin rosu, cuisoare si lichior de coacaze. Ingrediente: 1 portocala 4 linguri de zahar 1/4 l ceai negru tare 1/2 l vin rosu, nu foarte tare putine cuisoare macinate 1/4 l lichior de coacaze Mod de preparare: Pregatim ceaiul negru. Curatam portocale...
Read more »
Crema de legume cu ficat
O reteta de crema de legume cu ficat din: ficat de porc, cartofi, conopida, ceapa, ulei, smanata, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 2 l apa 250 g ficat de porc 300 g cartofi 300 g conopida 1 ceapa 50 g ulei 200 ml smanata 1 legatura patrunjel sare piper Mod de preparare: Curăţaţi...
Read more »
Negrese caramel cu nuci
Negresa caramel cu nuci din: branza de vaci, esenta de vanilie, oua, zahar, pudra, unt, cacao, nuci, lapte si zahar tos. Ingrediente: 400 g branza dulce de vaci 1 lingura esenta de vanilie 4 oua 500 g zahar pudra 200 g unt 6 linguri cacao 100 g nuci macinate glazura caramel: 100 g unt...
Read more »
Pui cu galuste
O reteta de pui cu galuste din: pui, ceapa, ardei grasi, rosii, pasta de tomate, usturoi, oua, faina, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 pui 2 cepe 2 ardei grasi 4-5 rosii mari, bine coapte 1 lingura pasta de tomate 1 catel de usturoi 3 oua 100 g faina 50 ml ulei 1...
Read more »
Avat in sos de rosii cu capere si caju
Avat in sos de rosii cu capere si caju din: rosii, avat, ceapa, ulei, capere, alune caju, busuioc, marar, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 4 bucati avat (circa 250 g bucata) 5-6 rosii bine coapte 1 ceapa mare 50 ml ulei 100 g capere 100 g alune caju 1 lingurita busuioc uscat maruntit...
Read more »
Ciorba de cartofi si dovlecei
O reteta de ciorba de cartofi si dovlecei din: dovlecei, cartofi, ceapa, morcov, telina, ulei, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 5 dovlecei potriviti 300 g cartofi 2 cepe 1 morcov 1 telina mica 50 ml ulei 50 ml bors 1 legatura leustean sare piper Mod de preparare: Curăţaţi ceapa, morcovul şi ţelină,...
Read more »
Orez cu ciococalata si gutui
O reteta de orez cu ciocolata si gutui din: orez, sare, lapte, zahar pudra, ciocolata, unt, gutuie, esenta de vanilie, cognac, frisca, crema de oua si fructe de sezon. Ingrediente: 100 g orez cu bobul lung sare 600 ml lapte 100 g zahar pudra 200 g ciocolata neagra amara 100 g unt 200 g...
Read more »
Salată de creveţi, mango şi tăieţei soba
O reteta delicioasa de salata cu: taietei soba, castravete, mango, ceapa verde, creveti, seminte de susan, lamai verzi, sos de soia, sos dulce chilii, ghimbir, ulei. Ingrediente: 1 pachet de 250g de tăieţei soba 1/2 castravete, tăiat beţişoare 1 mango mare, curăţat şi tăiat în bucăţi 6 fire de ceapă verde, tocate fin 200g...
Read more »
Salată americană
O reteta delicioasa de salata americana cu: porumb, boabe de fasole neagra, avocado, rosii cherry, ceapa verde, branza feta, lamaie verde. Ingrediente: 2 ştiuleţi de porumb 400g boabe de fasole neagră din conservă, scurse şi clătite 1 avocado, tăiat în bucăţi 200g de roşii cherry, înjumătăţite 4 fire de ceapă verde, tocate grosier lOOg...
Read more »
Piept de rata
O reteta delicioasa de piept de rata cu: ulei de masline, sare, piper negru boabe, rozmarin, cimbru, papaya, alune de padure, trufe. Ingrediente: o buc. piept de raţă ulei de măsline sare piper negru boabe rozmarin cimbru o felie papaya alune de pădure trufe Mod de preparare: Pieptul de raţă se marinează cu ulei...
Read more »
Salata de creveti
O reteta delicioasa de salata cu:creveti, salata frize, telina, salata secura mix, foi placinta, masline negre, vin alb, sare, piper alb, sofran, ulei de masline, busuioc. Ingrediente: 2 buc. creveţi 30g salată frize 10g salată secura mix 50g telină 30g foi plăcintă 10g măsline negre fără sâmbure 10ml vin alb sare piper alb măcinat...
Read more »
Budincă de ciocolată cu struguri şi stafide
Budinca de ciocolata cu struguri si stafide din: galbenusuri, unt, zahar, oua, sare, cacao, faina, ciocolata neagra, ciocolata alba, stafide, boabe de struguri, smantana, zahar brun, unt si cacao. Ingrediente: 4 galbenusuri 125 g unt 150 g zahar (de preferat, brun) 3 oua sare 25 g cacao 125 g faina 25 g ciocolata neagra...
Read more »
Frigărui de carne tocată
O reteta de frigarui de carne tocata din: castravete, ceapa rosie, iaurt, ulei de masline, sare, piper, chifla, masline umplute cu ardei, patrunjel, usturoi, carne tocata mixta, ou si bulion. Ingrediente: 1 castravete 1 ceapa rosie 400 g iaurt degresat 4 linguri ulei de masline sare piper 1 chifla veche de-o zi 50 g...
Read more »
Negresă cu dovleac
O reteta de negresa cu dovleac din: apa, zahar, ulei, faina, gris, gem de prune, dovleac, cacao, bicarbonat, esenta de rom si sare. Ingrediente: 1 cana apa 1 cana zahar 1 cana ulei 2,5 cani faina 2 linguri gris 8 linguri gem de prune sau caise 300 g cubulete de dovleac 2 linguri cacao...
Read more »
Creveti cu morcovi si broccoli
O reteta de creveti cu morcovi si broccoli din: creveti, morcovi, broccoli, ceapa, boabe de porumb, ulei, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 400 g creveti decorticati 2 morcovi mari 400 g broccoli 1 ceapa 50 g boabe de porumb dulce conservat 50 ml ulei 1 catel de usturoi sare piper Mod de preparare:...
Read more »
Retete culinare: Vinete grecesti
O reteta e vinete grecesti din: vinete, usturoi, rosii, ulei de masline, faina, zahar si sare. Ingrediente: 3 vinete 3 capatani de usturoi 500 g rosii 6 linguri ulei de masline 1 lingura faina 1 lingurita zahar sare Mod de preparare: Infăşuraţi usturoiul şi roşiile în folie de aluminiu şi coaceţi- le la...
Read more »
Mere coapte cu miere
Mere coapte cu miere din: mere, banana, merisoare, miere, scortisoara si apa. Ingrediente: 4 mere mari 1 banana tocata 70 grame merisoare tocate 30 ml miere 2 grame scortisoara 40 ml apa Mod de preparare: Spala si curata bine merele. Indeparteaza miezul. Intr-un bol amesteca banana, merisoarele, mierea si scortisoara. Umple merele cu...
Read more »
Punci de ceai cu condimente
Punci de ceai cu condimente din: pastaie de vanilie, cuisoare, anason, scortisoara, zahar, ceai negru, suc de portocale si rom jamaica. Ingrediente: 1 pastaie de vanilie 4 cuisoare 1 betisor de scortisoara 4 anasoane de stea zeama unei lamai 4-6 bucati de zahar candel brun mai mare 400 ml ceai tare negru 400 ml...
Read more »
Cartofi cu bacon
O reteta de cartofi cu bacon din: cartofi, rozmarin, bacon, piper, unt si smantana. Ingrediente: 12 cartofi mici fierti in coaja 4 fire mari rozmarin 24 felii bacon piper 50 g unt 200 g smantana Mod de preparare: Se decojesc cartofii. Se spală rozmarinul, se şterge şi se rup acele. Se suprapun câte...
Read more »
Ardei umpluţi cu gremolata şi cuşcuş
O reteta delicioasa de ardei umpluti cu:cuscus, stafide, supa de legume, miere, lamaie, usturoi, patrunjel, iaurt, rosii, ardei gras rosu, ulei de masline. Ingrediente: 85g de cuşcuş 2 linguri de stafide 50ml supă de legume fierbinte 1 linguriţă de miere coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie 2 căţei de usturoi 1 legătură...
Read more »
Somon japonez cu orez şi avocado
O reteta delicioasa de somon japonez cu:orez, avocado, lamaie, sos de soia, seminte de susan, ceapa verde, ardei iute, coriandru. Ingrediente: 300g de orez pentru sushi 350g file de somon fără piele 2 avocado mici, coapte, feliate zeama de la 1 lămâie 4 lingurte sos de soia light 4 lingurie seminţe de susan prăjite...
Read more »
Curry de pui cu arahide
O reteta delicioasa de curry cu: ghimbir, usturoi, coriandru, ulei, piept de pui, unt de arahide, supa de pui, iaurt grecesc. Ingrediente: 1 ardei iute mare, fără seminţe 1/2 deget rădăcină de ghimbir proaspăt, cojit şi tocat grosier 1 căţel de usturoi mare 1 bucheţel de coriandru, codiţele tocate grosier 1 lingură ulei de...
Read more »
Supa picanta de ardei
O reteta de supa picanta de ardei din: ardei grasi, ardei iute, varza, ceapa, morcovi, orez, rosii, ulei, boabe de porumb, frunze de telina, sare si piper. Ingrediente: 6 ardei grasi rosii 1 ardei iute 4 linguri varza tocata 2 cepe 2 morcovi 1 lingura orez 4 rosii 3 linguri ulei 3 linguri boabe...
Read more »
Cârnăciori în ţeapă
O reteta de carnaciori in teapa din: ceapa rosie, ceapa, cartofi, carnaciori, frunze de dafin, patrunjel, sare, piper si rozmarin. Ingrediente: 1 ceapa rosie 1 ceapa obisnuita 12 cartofi mici fierti in coaja 12 carnaciori 2 frunze de dafin proaspete 6 linguri patrunjel tocat sare piper 1 lingurita rozmatin tocat Mod de preparare:...
Read more »
Vinete umplute cu telemea
Vinete umplute cu telemea din: vinete, usturoi, telemea, seminte de chimen, marar verde si ulei de masline. Ingrediente: 4 vinete mai mari 3 capatani de usturoi 300 g telemea desarata 1 lingurita seminte de chimen zdrobite 1 legatura marar verde 3 linguri ulei de masline Mod de preparare: Tăiaţi telemeaua în bastonaşe, puneţi-le...
Read more »
Peste in stil chinezesc
O reteta de peste in stil chinezesc din: peste, morcovi, sake, sos de soia, fasole verde, ardei gras, sare si piper. Ingrediente: 800 g peste alb 2 morcovi 2 linguri sake (rachiu de orez) sau alt rachiu de fructe sau cereale 1 lingura sos de soia 50 g fasole verde pastai 1/2 ardei gras...
Read more »
Retete culinare: Frigărui vegetariene
O reteta de frigarui vegetariene din: franzela, telemea, ardei grasi, patrunjel verde, usturoi si sare. Ingrediente: 1 bagheta sau o franzela, taiate in felii 200 g telemea desarata (sau tofu-branza de soia) 2 ardei grasi rosii 1 legatura patrunjel verde 1 capatana usturoi sare Mod de preparare: Curăţaţi usturoiul şi faceţi un mujdei...
Read more »
Dovlecei cu branza
O reteta de dovlecei cu branza din: dovlecei, rosii, frunze de busuioc, branza de burduf, ceapa, faina, parmezan, zahar, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 1 kg dovlecei 400 g rosii curatate de pielita 1 legatura frunze de busuioc verde 300 g branza de burduf 1 ceapa faina 2 linguri parmezan 1 lingura...
Read more »
Fructe la grătar
O reteta de fructe la gratar din: rozmarin, nectar, ananas, suc de lamaie si miere. Ingrediente: 4 fire rozmarin 4 nectarine 1 ananas mic 3 linguri suc de lamaie 1-2 linguri miere Mod de preparare: Se spală rozmarinul, se şterge şi se rup acele; se toacă grosier. Se pregătesc nectarinele, se taie jumătăţi...
Read more »
Costite de porc cubaneze
Costite de porc cubaneze din: costite de porc, ceapa, cuisoare, enibahar, otet, ulei, nucsoara, foi de dafin, boia de ardei iute, vin alb, sare si piper. Ingrediente: 12 costite de porc 1 ceapa 4 cuisoare 4 boabe enibahar 1 lingura otet 3 linguri ulei 1 lingurita rasa nucsoara macinat 3-4 foi de dafin 3...
Read more »
Reteta zilei: Salata de broccoli si merisoare uscate
Salata de broccoli si merisoare uscate din: broccoli, seminte de floarea soarelui, merisoare, frunze de praz, maioneza, otet balsamic alb si zahar. Ingrediente: 1 capatana broccoli 1/2 ceasca seminte de floarea-soarelui 1/2 ceasca merisoare uscate Frunze de praz tăiat în inele mici 1/2 ceasca maioneza 1 1/2 linguri de oțet balsamic alb 1 lingura...
Read more »
Peste cu morcovi si lamaie
O reteta de peste cu morcovi si lamaie din: file de peste, morcovi, ceapa, lamaie, pasta de tomate, foaie de dafin, ulei, marar, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 1 kg file de peste – merluciu, cod 500 g morcovi 4 cepe mari 1 lamaie 2 linguri pasta de tomate 1 foaie de dafin 100...
Read more »
Tarta cu arpagic
O reteta de tarta cu arpagic din: faina, oua, ulei de masline, arpagic, unt, vin alb, unt, faina, sare si piper. Ingrediente: 250 g faina 2 oua 4 linguri ulei de masline 500 g arpagic 20 g unt 50 ml vin alb unt si faina pentru uns si tapetat tava sare piper Mod...
Read more »