Retee magice:
Rulouri din piept de pasare
Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pasăre 150 g caşcaval 1 gogoşar murat 3 ouă 100 ml lapte sare piper 300 g făină 300 ml ulei Mod de preparare: Se dezosează carnea şi se porţionează fiecare piept se împarte în 10 bucăţele, se condimenteazăşi se bate bine cu ciocanul, apoi pe fiecare bucăţică...Read more »
Varză roşie cu vin
Ingrediente: 1 varză roşie 3 linguri ulei 250 ml vin alb 1 lingură zahăr tos 1 lingură margarină 1 linguriţă zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Cureţi varza, o speli şi o tai mărunt. încingi uleiul într-o cratiţă şi adaugi varza, zahărul, sare şi piper după gust. O căleşti bine,...Read more »
Reţete de post: Tocaniţă de ceapă cu cartofi si ardei copt
Ingrediente: 4-5 cepe 6-7 cartofi potriviţi 4-5 ardei copţi (de la congelator) ulei pentru călit 1 foaie dafin 1 linguriţă condiment tip Maggi 1-2 boabe piper pătrunjel verde 1 lingură bulion Mod de preparare: Căleşti ceapa tocată mărunt până devine aurie, torni peste ea o cană de apă, laşi să dea în...Read more »
Friptura de vacuta la tava
Ingrediente: 1 kg carne 2 cepe 1 morcov 1 căţel de usturoi sare piper cimbru ulei suc de roşii sau pastă tomată foi de dafin 100 ml vin Mod de preparare: Carnea se spală, se taie zgârciurile şi se pune în cratiţă să fiarbă cu toate ingredientele amintite, se lasă să fiarbă bine,...Read more »
Piept de curcan cu zarzavat in aspic
Ingrediente: 1piept de curcan fiert 1 morcov 1 ţelină 1 leg. pătrunjel 1 brocoli 3 oua prepelita gogosari masline usturoi Mod de preparare: Toate se fierb în apă cu puţină sare şi delicat. Se adaugă fâşii de gogoşar murat, ouă de prepeliţă şi măsline. Se căptuşeşte o tavă de chec cu folie de...Read more »
Tort de ananas
Ingrediente: 7 ouă 125 g zahăr 280 g zahăr pentru trampat 180 g făină 70 g unt 1cutie marc de ananas vanilie 1 păhărel lichior dc ananas 400 g şerbet alb de ananas Mod de preparare: Ouăle cu 125 g zahăr şi vanilie se bat in baie cu apă (bain-marie) şi cînd...Read more »
Ştiucă în sos de stafide
Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2 kg) 6 dovlecei 1 leg. ceapă verde 100g stafide 1 ardei gras 100ml ulei 1lămâie 1foaie de dafin 1 lingură pastă de tomate sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de solzi şi măruntaie, se spală bine şi se taie în felii de circa 2 cm...Read more »
Crap cu vin negru
Ingrediente: 1 crap 1 linguriţă de sare 75 ml ulei 200 ml vin negru 1g piper roşii sau 200 ml de bulion 200 g arpagic 200 g ciuperci umplute cu roşii Mod de preparare: Se curăţă crapul, se spalăşi se taie în bucăţi. Se săreazăşi se aşează într-o tavă cu ulei, se ung...Read more »
Gaina umpluta
Ingrediente: 1 găină de 2-3 kg 300 g carne de viţel 300 g carne de porc 2 cepe 100 g orez 1 morcov 2 ouă 1 legătură de mărar cimbru pătrunjel sare piper Mod de preparare: Găina se spală, apoi se unge cu ulei şi se freacă cu puţină sare şi piper. Într-o...Read more »
Piept de pui
Ingrediente: 4 bucăţi de piept fără os şi fără pieliţă 200 g iaurt 100 g pastă de ardei iute 100 g ulei de măsline 1 kg cartofi 2 cepe roşii sare piper 2 legături de pătrunjel Mod de preparare: Se amestecă iaurtul cu pasta iute, sarea şi piperul, apoi se pune peste piept...Read more »
Cosulet cu piept de pui
Ingrediente: 200 g piept de pui 1 legătură de ceapă 200 g smântână orez legume 2 roşii 200 g margarină verdeaţă 1 coşuleţ Mod de preparare: Orezul se căleşte în margarină, apoi se adaugă la o cană de orez două căni şi jumătate de supă de carne, apoi sare, piper, delicat şi legume....Read more »
Sufleu de zmeură
Ingrediente: 900 g zmeură 200 g zahăr 1 plic de vanilie 1 linguriţă făină de cartofi sau 1/2 linguriţă amidon 2 gălbenuşuri 5 albuşuri 25 g unt Mod de preparare: Zmeura se curăţă, se spală, se strecoară de apă şi se pune la fiert 10 minute, apoi se dă printr-o sită fină....Read more »
Ostropel cu carne de miel
Ingrediente: 1 kg carne de miel 120 ml ulei 1 lingură pastă de bulion 1 lingură făină 1 legătură de ceapă verde 1 legătură de usturoi 1 lingură oţet sare piper 500 ml supă de carne sau apă Mod de preparare: Tai carnea bucăţi, o înăbuşi în ulei, apoi o scoţi şi...Read more »
Miel cu mazare
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg mazăre (de la conservă) 100 ml ulei 2 cepe sare 1 linguriţă făină 1 linguriţă zahăr ars 2-3 legături mărar Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o înăbuşi cu ceapă şi ulei. Adaugi făina desfăcută în apă, apoi mazărea. Acoperi mazărea...Read more »
Cozonac cu stafide
Ingrediente: 1 kg făină 300 g zahăr 500 ml lapte 60 g drojdie 250 g margarină sau ulei 4 ouă 1 ou pentru uns pe deasupra 1 lingură rom 1 linguriţă rasă de sare vanilie coajă de lămâie sau de portocală 100 g stafide Mod de preparare: Pui 250 g făină...Read more »
Cum se prepara cocktail Tequila Suave (video)
Ingrediente: 50 ml tequila 15 ml lemon juice 5 ml white crème de cacao 5 ml grenadine 1 dash of bitters 1 orange slice 1 maraschino cherry Ice cubes 1 chopping board 1 knife 1 squeezer 1 shot measure 1 cocktail shaker 1 strainer (if the shaker doesn’t include one) or a small...
Read more »
Clatite cu carne de pasare
Ingrediente: 0,5 kg piept de pui 1 ceapă 1 ou 2 linguri de smântână sare piper 2 căţei de usturoi Mod de preparare: Puiul fiert şi dat prin maşină se amestecăşi cu celelalte ingrediente până se face o pastă omogenă cu care umplem clătitele. Le împachetăm şi le punem într-un vas yena pe...Read more »
Carne de pui cu ciuperci
Ingrediente: 1,5 kg pulpe de pui 2 cepe 1 morcov 1 cub de supă instant sare piper 1 cutie de ciuperci 1 legătură de verdeaţă 200 g smântână Mod de preparare: Carnea de pui se pune la fiert cu doi litri de apă, sare, ceapăşi morcov. După ce a fiert carnea, o scurgem...Read more »
File de cod cu cartofi si telina
Ingrediente: 8 fileuri de cod 4 cartofi fierţi în coajă 1 ţelină rasă fin 200 g smântână 200 g maioneză 100 g supă concentrată 1 legătură de ceapă verde 1 jumătate de lămâie sare piper 2 linguriţe de muştar 2 linguriţe de oţet 2 linguri de ulei de măsline 4 linguri pesmet 2 ouă...Read more »
Tartă cu afine
Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă Mod de preparare: Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul. Din aluat se coace pe jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele sotate...Read more »
Salată de gulii cu maioneză de orez
Ingrediente: 1/2 cana orez sare 1 gulie 1-2 lingurite zeama de lamaie 50 ml ulei Mod de preparare: Speli bine orezul şi-l pui la fiert în 2 căni de apă care fierbe şi sare după gust. După ce a fiert foarte bine, îl amesteci cu uleiul pe care-l adaugi puţin câte puţin....
Read more »
Ciorbă de miel
Ingrediente: carne de miel cu mai mult os (capul, gâtul, capul pieptului, şira, partea de jos a picioarelor) zarzavat pentru ciorbă (2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, ţelină, păstârnac, 1 legătură ceapă) 1/2 căniţă orez smântână 1 ou 1 legătuă de leuştean borş oţet sau zeamă de varză ulei sare Mod de...Read more »
Tarte cu peşte şi legume
Ingrediente: 500g fih de peşte (cod, rnerluciu, şalău, biban) 1 morcov l00g mazăre 100g telină 1 ardei gras roşu 1 vânătă mică 2 lămâi 400g smântână 50g unt 4 felii de şuncă tip Praga l00 ml ulei 1 leg. pătrunjel 1 leg. ceapă verde 2 linguri amidon sare piper Mod de preparare:...Read more »
Reţete de post: Sniţele de soia cu muştar si pastă de usturoi
Ingrediente: 2 pungi şniţele de soia sare piper boia iute şi dulce condiment tip Knorr din legume muştar dulce 1 căpăţână usturoi ulei făină apă minerală Mod de preparare: Fierbi şniţelele în apă foarte bine condimentată cu sare, piper, boia şi Knorr. Le laşi la scurs, le presezi, le presari doar...Read more »
Prăjiturele colorate din cozonac
Ingrediente: 1 cozonac mai uscat 2 căni apă 4-5 linguri zahăr 1 esenţă de rom sau de vanilie 100 g nuci mărunţite 2-3 linguri gem acrişor 50 g stafide 1 lingură cacao nucă de cocos în diferite culori Mod de preparare: Pui la fiert apa cu zahărul şi esenţa şi laşi pe...
Read more »
Soricel (pui) pe cartofi prajiti
Ingrediente: 1 piept de pui 1 lingură de sfeclă roşie 2 linguri de caşcaval ras 1 lingură de pesmet 1 lingură de susan 1 ou piper delicat 200 g ulei 400 g cartofi 1 căţel de usturoi Mod de preparare: Pieptul de pui se bate cu ciocanul, se condimenteazăşi se umple cu sfeclă...Read more »
Rulada de piept de pasare cu spanac
Ingrediente: 6 bucăţi de piept 6 fâşii de morcov fiert 1 kg spanac unt 100 g caşcaval ulei condimente 200 g suc de roşii Mod de preparare: Se dezosează carnea, se bate cu ciocanul, se condimenteazăşi se pune peste carne pastă de spanac, apoi se presară caşcaval ras şi, pe mijloc, fâşia de...Read more »
Tartă cu caise
Ingrediente: 1,100 kg caise 350 g zahăr pentru jeleu 250 g foitaj sau aluat fraged 300 g cremă de vanilie de ecler 80 g zahăr pesmet Mod de preparare: Caisele se curăţă de pieliţă, se taie in două, se scot simburii şi se sparg. Apoi caisele se fierb 3-4 minute cu 80...Read more »
Rasol de pasare cu hrean si smantana
Ingrediente: 1,2 kg carne de pasăre 1 kg de zarzavat (morcov, pătrunjel, ceapă) 1 kg smântână 3 rădăcini de hrean Mod de preparare: Se fierbe carnea cu zarzavat şi sare, apoi se scoate din supă. Carnea se porţionează pe farfurii, iar deasupra se pune hreanul cu smântânăşi cu pătrunjel tocat. Hreanul se rade...Read more »
Peşte rasol cu garnitură de legume si sos de morcovi
Ingrediente: 3 fileuri de cod (circa 1 kg) 4 morcovi 4 cartofi 1 ceapă 1 linguriţă făină 2 linguri pastă de tomate 1 linguriţă margarină sare 1 lămâie pătrunjel verde pentru ornat Mod de preparare: Cureţi 3 morcovi şi toţi cartofii şi îi pui la fiert în apă cu sare. Când sunt...
Read more »
Carne de porc cu ananas
Ingrediente: 400 g carne de porc tăiată fâşii 1 cutie de ananas bucăţi 5-6 linguri de sos de soia 2 linguri de vin alb dulce 1 vârf de cuţit de pastă de chili 3 linguriţe de amidon 2 gogoşari sau ardei roşii 2 linguri de ulei 2 linguri de ketchup 1 lingură de oţet...Read more »
Tort cu alune
Ingrediente: 7 ouă 150 g zahăr 250 g zahăr pentru trampat rom sau coniac 450 g alune 2 linguri pesmet de casă 50 g făină coajă de lămiie 60 g unt Mod de preparare: Gălbenuşurile se amestecă cu 150 g zahăr şi cu coaja rasă de lămîie. Albuşurile se bat spumă tare...Read more »
Sufleu de morcovi si branza de vaci
Ingrediente: 300 g morcovi 70 g brânză de vaci 60 ml lapte 5 g făină 1/2 ou crud 10 g margarină 5 ml ulei 2 g sare Mod de preparare: Cureţi morcovii de coajă, îi speli şi îi treci pe răzătoarea cu ochiuri mici. Apoi îi pui la fiert înăbuşit cu 1...
Read more »
Gogoşi umplute
Ingrediente: 1 kg făină 100 g zahăr 3 ouă 1/2 l lapte drojdie cât o nucă 6-7 linguri ulei la frământat 1 borcan dulceaţă 100 g nucă măcinată ulei pentru prăjit Mod de preparare: Pui făina într-un lighean, faci loc la mijloc, pui laptele şi drojdia dizolvată cu o linguriţă de...Read more »
Ficat de vita cu mamaliguta si usturoi
Ingrediente: 1 kg ficat 200 g mălai 200 g smântână 100 g usturoi sare piper 300 ml de ulei Mod de preparare: Ficatul se porţioneazăşi se bate cu ciocanul, apoi se dă prin mălai şi se prăjeşte în ulei încins. După ce s-a prăjit, se aşează pe platou ornat cu mentăşi se serveşte...Read more »
Rulouri de pui cu spanac si caşcaval
Ingrediente: 2 piepţi de pui 1 kg spanac 200 g caşcaval sare piper 1 cub de condiment concentrat tip Knorr Mod de preparare: Speli bine spanacul şi îl pui la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Strecori spanacul fiert, îl pasezi bine până obţii un piure la care pui...
Read more »
Tartă cu afine
Ingrediente: 500 g afine 280 g zahăr vanilie 300 g aluat fraged 2 ouă 1-2 gălbenuşuri 2 linguri smîntînă 2 linguri pesmet de casă Mod de preparare: Afinele se sotează 2 minute cu 150 g zahăr şi cu pesmetul. Din aluat se coace pe jumătate, o tartă de 6 persoane. Afinele sotate...Read more »
Miel cu praz si măsline
Ingrediente: 1 kg carne de miel 3 fire de praz 1 lingură făină 3-4 linguri sos de roşii 10-15 măsline 3 linguri vin alb puţin ulei sare Mod de preparare: Tai carnea în bucăţi mici şi o pui într-o cratiţă cu ulei să se înăbuşe. Din când în când, întorci bucăţile de...
Read more »
Peşte cu legume la cuptor
Ingrediente: 1 kg peşte macrou 4 morcovi 4 cepe 1 pahar vin alb 1/2 l suc de roşii sare după gust piper o foaie de dafin făină ulei 1 lămâie Mod de preparare: Cureţi peştele, îl tai felii cam de 5 cm, îl sărezi, îl dai prin făină albă şi-l prăjeşti în...
Read more »
Păstrăv cu măsline în sos de roşii şi lămâi verzi
Ingrediente: 4 păstăvi (250g/buc) 150g măsline verzi 150g măsline negre 1 leg. ceapa verde 50ml ulei l lingură pasta de tomate 2 căţei de usturoi 2 lămâi verzi 4-5 fire de rozmarin sare piper Mod de preparare: Se curăţă păstrăvii de solzi şi de măruntaie, se spală bine şi se presară cu...Read more »
Cod cu fasole verde şi ceapă caramelizată
Ingrediente: 700g file de cod 400g fasole verde 2 cepe mari 1lingură pastă de tomate l linguriţă pastă de ardei dulce 1lămâie 150ml ulei 1leg. pătrunjel sare piper Mod de preparate: Se curăţă peştele, se spală, se scurge şi se şterge cu şerveţele. Se presară cu sare şi piper şi se prăjeşte...Read more »
Tocanita de vitel cu castraveti
Ingrediente: 1 kg carne vitel 2 cepe 50 ml ulei 1 kg castraveti murati suc de rosii patrunjel cimbru bulion Mod de preparare: Un kg carne de viţel tăiată cubuleţe şi 2 cepe tocate, le călim într-o cratiţă cu 50 ml de ulei, apoi stingem cu o cană de supăşi lăsăm să fiarbă o...Read more »
Piept de pui cu sos de smantana
Ingrediente: 2 bucăţi de piept de pui 2 cepe 2 linguri de făină albă 5 linguri de ulei 1 cană de apă 500 g smântână pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se pune uleiul la înfierbântat, apoi se adaugă pieptul tăiat fideluţă, după care lăsăm să se călească bine. Se adaugă ceapa tocată...Read more »
Tort de castane cu fistic sau migdale
O reteta simpla de tort de castane cu frisca si migdale din: oua, unt, zahar, praf de copt, lapte, frisca batuta, lichior si fistic sau migdale Ingrediente: 6 ouă 150 g unt 150 g zahăr vanilie 1 praf de copt 700 g castane 1 pahar lapte 500 g frişcă bătută 1 păhărel lichior fistic...Read more »
Păstrăvi cu smântână la cuptor
Ingrediente: 6 păstrăvi miri 400g smântână 100ml ulei 1 ceapă mică l căţel de usturoi 1 leg. mărar lămâie sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se scurge bine de apă. Se presară cu sare şi piper, apoi se prăjeşte câte 4-5 minute pe fiecare parte în ulei,...Read more »
Cabanos in aluat
Ingrediente: foietaj crud 500 g cabanos 1 ou 50 g făină Mod de preparare: Se întinde aluatul în foaie groasă de jumătate de centimetru, se taie sub formă de dreptunghiuri egale şi pe fiecare dreptunghi se pune câte o bucăţică de cabanos de mărimea dreptunghiului. Se rulează, se unge cu ou bătut şi...Read more »
Piept de pui cu smantana si conopida
Ingrediente: 1 kg piept de pui 200 g unt 200 g smântână 200 g lapte 4 linguri de făină 2 cepe 2 legături de mărar 1 conopidă Mod de preparare: Pieptul de pui se porţioneazăşi se prăjeşte în unt, împreună cu ceapa tăiată mărunt, după care conopida se rupe bucheţele, se lasă să...Read more »
Ruladă de somon şi spanac
Ingrediente: 400g file de somon proaspăt l,2kg spanac verde 200g cremă de brânză Mascarpone 1 leg. ceapă verde 2 ou 4 linguri pesmet 50ml ulei 1 lămâie 7-8 frunze de busuioc sare piper Mod de preparare: Se curăţă şi se spală bine spanacul, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Se...Read more »
Pască cu branză de vaci si cacao
Ingrediente: 1 pahar făină 1/2 pahar zahăr pudră 1 ou 1/2 pahar lapte 10 g praf de copt 100 g margarină 1 plic de zahăr vanilat 3 linguri cacao Mod de preparare: Cu ajutorul unui mixer (sau cu telul) baţi oul cu zahărul, adaugi margarina (la temperatura camerei), alternativ cu laptele, apoi...Read more »
Piept de vitel umplut cu galbiori
Ingrediente: 200 g bureţi 3 cepe 3 linguri de unt 150 g pâine 2 cârnaţi de viţel 200 g şuncă tăiată cubuleţe 1 legătură de pătrunjel sare piper 1ou 1,5 kg piept de viţel fără os 250 ml vin 500 ml supă 5 linguri de smântână Mod de preparare: Bureţii se curăţă, se...Read more »
Inima de vitel umpluta pe pat de varza
Ingrediente: 1 inima vitel 600 g carne tocata 200 g orez 1 ceapa 1 lingura untura sare piper delicat 2 oua boia dulce patrunjel 2 linguri pasta de tomate 1 varza Mod de preparare: La o inimă de viţel curăţată, se adaugă umplutura făcută din 600 g carne tocată, 200 g orez,...Read more »
Rulouri din carne de vita
Ingrediente: 1,2 kg carne 300 g cabanos 300 g caşcaval 3 gogoşari muraţi 3 morcovi fierţi sare piper usturoi suc de roşii ulei Mod de preparare: Se porţionează carnea, se bate cu ciocanul, se condimentează, apoi aşezăm pe fiecare felie câte o fâşie de castravete, caşcaval, gogoşar, cabanos, apoi rulăm strâns şi le...Read more »
Cremă de biscuiţi cu mere
Ingrediente: 1 kg mere ionatane 1 cană de biscuiţi trecuţi pe răzătoarea cu ochiuri mici (sau sfămaţi) 100 g zahăr 1/2 cană apă 300 g frişcă o mână de stafide după gust, scorţişoară esenţă de rom Mod de preparare: In tava aragazului pui la copt merele spălate şi curăţate de căsuţa de...
Read more »
Pulpe de pasare cu hribi si smantana
Ingrediente: 4 pulpe pasăre 1 kg hribi 4 cepe 200 g unt 2 linguri de făină 300 g smântână sare piper delicat verdeaţă 1 foaie de dafin Mod de preparare: Fierbem pulpele în apă cu sare, topim untul, punem bureţii tăiaţi julien, ceapa tocată mărunt şi lăsăm la călit până scade apa din...Read more »
Tort cu vişine
Ingrediente: 4 ouă 1 cană făină 12 linguri apă 300 g vişine (de la congelator) 3 linguriţe îndulcitor lichid 100 ml frişcă 2 linguriţe coajă rasă de lămâie Mod de preparare: Freci gălbenuşurile cu îndulcitorul până obţii o cremă, apoi adaugi treptat apa, coaja de lămâie şi făina. Baţi spumă albuşurile şi...
Read more »
Sote din maruntaie de pasare
Ingrediente: 300 g pipotă 300 g ficat 300 g inimă 300 g aripioare 400 g din partea mică a pulpei 1 pahar de vin alb piper sare 2 linguri de bulion sau 200 ml suc de roşii ulei 1 lingură de făină albă 2 cepe Mod de preparare: Într-o cratiţă de trei sau...Read more »
Miel cu spanac
Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 kg spanac 1-2 cepe 1 lingură unt 2 linguri făină sare Mod de preparare: Speli şi cureţi bine carnea de miel, o tai în bucăţi potrivite şi o pui să se rumenească într-o cratiţă, în untul topit. Separat, pui la fiert o oală cu apă...Read more »
Cum se prepara Cocktail Tequila Sunrise (video)
Ingrediente: 60 ml tequila 180 ml orange juice, or juice of 2 fresh oranges 1 dash grenadine 3 ice cubes 1 orange slice, to decorate 1 cherry, to decorate 1 50/25ml measuring cup 1 chopping board 1 sharp knife 1 juice squeezer 1 highball or tall glass 1 stirrer Cum se prepara...
Read more »
Pui prajit cu ciuperci
Ingrediente: 1,2 kg de pui 4 linguri de unt sare piper făină 100 g costiţă 2 cepe 250 g ciuperci 250 ml vin alb 125 ml apă supă 200 g măsline Mod de preparare: Reţeta este pentru 4 porţii. Se curăţă, se spalăşi se taie carnea în opt bucăţi, se condimentează cu sare,...Read more »
Ruladă de miel
Ingrediente: pulpa din faţă a mielului 100 ml ulei 3-4 ouă fierte tari 1 kg spanac 2-3 ouă crude 3 linguri făină 3 cepe uscate sare piper cimbru usturoi margarină Mod de preparare: Dezosezi pulpa, iar carnea o baţi astfel încât să se întindă cât mai mult posibil, dar să aibă o...Read more »
Piftie din carne afumata de porc
Ingrediente: 1 kg cap porc 1 bucată rasol de porc 2 picioare de porc 2 morcovi 2 cepe 1 pătrunjel 3 foi de dafin sare boabe piper 1 usturoi Mod de preparare: Se spală carnea şi se opăreşte, apoi se pune la fiert. După ce curăţăm spuma adăugăm zarzavatul, piperul boabe, sarea şi foi...Read more »
Ruladă cu pastă de maceşe si nuci
Ingrediente: 400 g făină 1 ceşcuţă (de cafea) cu zahăr pudră 3 ceşcuţe ulei 3 ceşcuţe sifon sau apă minerală 1 linguriţă amoniac 1 plic zahăr vanilat un praf de sare Pentru umplutură ai nevoie de: 1 borcan pastă de măceşe (400 g) 300 g nucă măcinată zahăr pudră Mod de preparare:...
Read more »
Tartă cu gutui
Ingrediente: 1 kg gutui 350 g zahăr 175 g nuci sau migdale puţin rom 250 g aluat fraged 250 g cremă de vanilie pentru ecler Mod de preparare: Din aluat se coace o tartă pentru 6 persoane şi pe fundul ei se întinde crema de ecler amestecată cu nucile (sau cu migdalele...Read more »
Tocanita picanta
Ingrediente: 1 kg carne de porc 4-5 ceape 75 ml ulei 2 linguri sos picant sare piper delicat Mod de preparare: Un kg carne de porc, degresatăşi tăiată bucăţele, 4-5 cepe tocate mărunt, 75 ml ulei, 2 linguri de sos picant, sare, piper şi delicat. Punem în cratiţă uleiul, ceapa şi carnea, lăsăm...Read more »
Macrou în folie
Ingrediente: 4 macrouri 4 morcovi 2 cepe 30g unt 100 ml smântână 4 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Se taie legume curăţate în cubuleţe cât mai mici. Se călesc în unt şi înainte ca ceapa să se îngălbenească, se toarnă în vas şi 100 ml apâ. Se lasă să fiarbă...Read more »
Macrou cu ceapă la cuptor
Ingrediente: 1 kg macrou 6 cepe potrivite 2 morcovi potriviţi 1 pahar vin alb 1 pahar ulei l-2 foi de dafin 3-4 linguri 1 linguriţă piper boabe sare Mod de preparare: Se taie fiecare macrou în 3-4 bucăţi, se spală bine şi se lasă să se scurgă de apă. Intre timp se...Read more »
Jambon de porc in foitaj
Ingrediente: 1000-1200 g jambon afumat fără os 300-400 g aluat de foietaj congelat 1 ou sare piper cimbru usturoi boia dulce Mod de preparare: Se dezgheaţă aluatul, şunca se condimentează, se aşează pe aluat şi se înveleşte. Capetele de la aluat se ung cu albuş ca să nu se desfacă la copt, apoi...Read more »
File de biban pane
Ingrediente: 400g file de biban 2 ouă 3-4 linguri făină 1 lămâie 2 roşii sare piper Mod de preparare: Fileurile de biban curăţate de eventuale oscioare, spălate şi scurse de apă se presară cu sare şi piper şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Se trec apoi printr-un amestec de ou şi...Read more »
Rulada din muschi de porc flambata
Ingrediente: 600 g muşchiuleţ de porc 600 g ciuperci 400 g caşcaval 2 ouă sare piper Mod de preparare: Se taie carnea porţii şi se bate bine, apoi pe fiecare bucată se pun ciuperci, ou fiert, caşcaval, sare şi piper, după care se ruleazăşi se dau prin ou bătut şi făină de...Read more »
Cum se prepara Cocktail Blackberry Mojito (video)
Read more »Pateu de ţelină
Ingrediente: 2 ţeline 200 g brânză de vaci 3 linguri smântână 2 linguri ulei 1 ceapă mică 2 căţei usturoi 1/2 linguriţă suc de lămâie sare după gust Mod de preparare: Cureţi ţelinele de coajă şi le treci prin răzătoarea cu ochiuri mici, apoi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Brânza de...
Read more »
Caras în sos
Ingrediente: 2 caraşi 250ml vin alb l/2 pahar oţet de vin alb l lingură zahăr 1 kg roşii (3 cutii roşii în bulion) 200g smântână 1pahar ulei 50g unt topit l căţel de usturoi 2 foi de dafin sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele de intestine şi de solzi, se...Read more »
Prăjitură cu mere si budincă
Ingrediente: 1,5 – 2 kg mere 4 plicuri budincă de vanilie 4 plicuri zahăr vanilat 24 linguri zahăr tos 4 linguri zahăr pudră 4 albuşuri 1 pachet margarină 2 l lapte Mod de preparare: Cureţi merele, le tai felii subţiri şi le aşezi în straturi într-o tavă unsă cu toată margarina. Presari...
Read more »
Sos de ciuperci
reţetă ungurească Ingrediente: 400 g cuperci 200 ml ulei 1 ceapă 1 legătură pătrunjel pesmet un cubulet concentrat de legume Mod de preparare: Cureţi, speli şi tai felii subţiri ciupercile, le căleşti în ulei, la foc mic, apoi adaugi ceapa tocată mărunt şi laşi să se călească încet, până când se înmoaie...
Read more »
Friptura de porc
Ingrediente: 1,6 kg pulpă de porc 2 cepe tocate peştişori 1 morcov tăiat rondele 5 căţei de usturoi 2-3 foi de dafin 1 linguriţă de cimbru mărunţit 1 lingură de pastă de tomate 1 linguriţă de boia dulce 75 ml ulei sare piper Mod de preparare: Punem în cratiţă uleiul, zarzavatul tocat, peste...Read more »
Vrajitoriile lui Jamie Oliver 1 (video)
Read more »
Sufleu de vanilie
Ingrediente: 1 pahar lapte 1/2 baton vanilie 30 g unt 6 ouă 100 g zahăr 2 linguriţe de făină de cartofi Mod de preparare: Laptele, făina, zahărul, 10 g unt, 3 gălbenuşuri şi vanilia se pun la foc şi se amestecă pînă se îngroaşă, apoi se mai pun 3 gălbenuşuri. Albuşul se...Read more »
Ciorbă cu perişoare de peşte
Ingrediente: 1 peşte indigen de circa 1 kg (indiferent de specie) 1 morcov 1-2 cepe 1 rădăcină de pătrunjel 2-3 linguri zarzavat la borcan sau 1 lingură pastă de ardei 2 roşii din conservă sau 1 pahar de suc de roşii 2-3 cartofi piper sare 2-3 linguri ulei 1 lingură griş 2-3 linguri...Read more »
Tartă cu căpşuni sau fragi
Ingrediente: 250 g aluat fraged 150 g frişcă bătută 800 g căpşuni sau fragi 700 g pentru jeleu 300 g zahar pesmet 400 g cremă de vanilie de ec Mod de preparare: Din aluat sc coace o tartă pentru 6 persoane şi pe fundul ei se întinde crema de ecler, apoi un...Read more »
Reţete de post: Placintă cu soia
Ingrediente aluat: 500 g făină 1/2 cană ulei 25 g drojdie 2 linguri zahăr 1/2 linguriţă de sare Ingrediente umplutură: 1 pachet soia 2 cartofi sare piper cimbru oregano Mod de preparare: Dizolvi drojdia într-o ceaşcă de apă caldă cu o lingură de făină şi zahăr şi laşi maiaua obţinută să dospească...
Read more »
Crap pe varză la cuptor
Ingrediente: 1 crap de 1 kg 1 varză acră (mai mare) 1/2 ceaşcă ulei 3-4 roşii (sau 1 lingură bulion subţiat cu o ceaşcă de apă) 1 ardei gras de la congelator 10-15 boabe piper sare Mod de preparare: Desfaci în frunze varza acră, o cureţi de părţile groase şi o scurgi...
Read more »
Ingheţată de ness
Ingrediente: 5 ouă 5-6 linguri zahăr 4 pliculeţe ness (sau cacao, rom) 1 plic frişcă 150 ml lapte Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi încorporezi gălbenuşurile şi frişca preparată după instrucţiunile de pe plic. Pui şi nessul, omogenizezi compoziţia şi o dai la rece. Am încercat această reţetă...Read more »
Peşte cu sos de castraveţi
Ingrediente: 600 g peşte 1 castravete 1 ceapă roşie mică 2 linguri ulei 2 linguri vin roşu 1 legătură mărar 100 ml smântână 1 lingură zeamă de lămâie sare şi piper Mod de preparare: Tai mărunt ceapa, o căleşti cu ulei şi adaugi castravetele curăţat şi tăiat cubuleţe. Sărezi, piperezi, iar după...Read more »
Mancarica de verdeaţă
Ingrediente: 10 legături pătrunjel 10 legături mărar 2 cepe 150 ml ulei 1 lingură făină 2 linguri bulion 1 ardei gras sare piper Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o căleşti în ulei. Adaugi făina, o rumeneşti puţin şi stingi cu 250 ml apă. Speli mărarul şi pătrunjelul, le...Read more »
Mancare de dovlecei cu boia
Ingrediente: 3-4 dovlecei 1 legătură de mărar sare piper boia 100 g bulion 1 ceapă 50 ml ulei Mod de preparare: Cureţi dovleceii de coajă şi sâmburi şi îi tai cubuleţe. Tai ceapa cât mai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi dovlecelul şi sărezi după gust. După ce s-au călit toate circa...Read more »
Prăjitură cu biscuiţi si cafea
Ingrediente foi: foaia 1 3 ouă 3 linguri apă 6 linguri zahăr 6 linguri făină foaia 2 2 pachete de biscuiţi foaia 3 3 albuşuri 6 linguri zahăr 1 cană miez de nucă 2 linguri făină Ingrediente cremă: 3 gălbenuşuri + 2 ouă 10 linguri zahăr 1 linguriţă ness 1 pachet margarină 2...
Read more »
Macrou cu caşcaval la cuptor
Ingrediente: 4 bucăţi macrou 250g caşcaval 2 linguri pesmet 50ml ulei 1 lămâie 150g măsline fără sâmburi 1 leg. pătrunjel sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele şi se condimentează. Se prăjeşte în ulei, la foc mic, circa 10 minute, întorcându-1 pe toate părţile. Se pune apoi într-o tavă, se stropeşte...Read more »
File de crap cu cartofi
Ingrediente: 700g file de crap 6 cartofi potriviti 70 ml ulei 1 leg. ceapă verde 1 lămâie 2 căţei de usturoi 1ou sare piper Mod de preparare: Se curăţă fileul, se spală, se scurge de apă, se şterge cu şerveţele şi se condimentează. Se curăţă cartofii, se spală, se taie în rondele...Read more »
Salată de macrou marinat
Ingrediente: 300g file de macrou marinat 2 ouă fierte 2 roşii 1 morcov telina mica 1 ardei gras 1ceapă roşie 1 leg. ceapă verde 50g măsline fără sâmburi 50ml ulei (pref măsline) leg. mărar 2 lingem zeamă de lămâie sare piper Mod de preparare: Se taie fileul de macrou în feliuţe şi...Read more »
Ştiucă umplută ca la Maliuc
Ingrediente: 1 ştiucă (circa 2kg) 3 ouă 1 leg. pătrunjel 1 leg. mărar 4-5 căţei usturoi 50 ml ulei 50 ml apă minerală 2-3 roşii l lămâie sare piper Mod de preparare: Se taie ştiuca la ceafa şi pe laterale şi se jupoaie pielea, cu grijă la aripioare, până la coadă. Se...Read more »
Pastă de urdă cu marar si oregano
Ingrediente: 250-300 g urdă 1 legătură de mărar 1 vârf de cuţit de oregano 2 roşii pentru preparare şi una pentru ornament 1 lingură de ulei de masline Mod de preparare: Speli şi tai cuburi mici roşiile, lăsându-le să se scurgă foarte bine. Intre timp, speli şi toci cât mai fin mărarul,...
Read more »
Chiftelute cu hrean si smnatana
Ingrediente: 700 g carne tocată fin 2 cepe 200 g franzelă înmuiată în apă rece 4 ouă sare piper secretul gustului 1 legătură de mărar 500 g smântână Mod de preparare: Carnea se amestecă bine cu ceapa călită în 50 ml de ulei apoi tocată prin maşină, ouăle şi piperul, apoi se fac...Read more »
Macrou cu struguri
Ingrediente: 4 macrouri 1 ceapă potrivită 500g struguri albi 100 g miez de nucă 2 linguri smântână 50ml ulei 1 lămâie sare piper Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală, se scurge de apă, se .şterge cu şerveţele şi se condimentează. Se prăjeşte în ulei până se pătrunde bine şi se...Read more »
Carnati de casa
Ingrediente: 1kg carne de porc 1kg carne de vită 400 g slănină 1 linguriţă de piper 1 linguriţă de sare 2 căciulii de usturoi 1 linguriţă de boia dulce cimbru magheran Mod de preparare: Carnea tocată se frământă condimentată, adăugând 200 ml de apă sărată sau supă de oase. Se fac cârnaţii, se...Read more »
Ciorbă ţărănească de vară dreasă cu iaurt
Ingrediente: 1 mână de mazăre 1 mână de fasole verde 2 cartofi 1 ceapă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 2-3 roşii 500 g iaurt 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel sare piper Mod de preparare: Cureţi mazărea, fasolea, cartofii, ceapa, morcovul, pătrunjelul, apoi razi rădăcinoasele, tai mărunt ceapa, cartofii cuburi şi le...
Read more »
Tochitura taraneasca din purcel afumat
Ingrediente: 300 g muşchiuleţ 300 g costiţă 300 g cârnat 200 g slănină 2 pahare apă Mod de preparare: Tocăm slănina cubuleţe şi o punem la topit, adăugăm costiţa, cârnatul şi muşchiuleţul tăiate bucăţi mai mari, prăjim 10 minute, apoi adăugăm 2 pahare de apăşi lăsăm să fiarbă până scade apa. Se serveşte...Read more »
Rulada de porc
Ingrediente: 1,5 kg muşchi de porc 3 morcovi 200 g cabanos 200 g slănină 5 ouă sare piper ulei usturoi 1 kg cartofi Mod de preparare: Muşchiul se desface într-o singură fâşie de carne ca un pat, care se bate bine cu ciocanul, apoi se condimenteazăşi, după dorinţă, se poate unge cu puţin...Read more »
Reţete de post: Soia cu ciuperci si legume
Ingrediente: 1 pungă de cuburi de soia 1 cutie cu ciuperci 2 morcovi 1 ţelină mai mică 1 fir de praz 2-3 ardei graşi sare piper un pahar de vin alb sau puţin oţet de mere ulei Mod de preparare: Pui cuburile de soia la înmuiat de cu seară, iar dimineaţa le...Read more »
Reţete de post: Tocană de măsline
Ingrediente: 300 g măsline 3 cepe 500 ml suc de roşii 1 ţelină mică 1 legătură verdeaţă piper sare ulei Mod de preparare: Desărezi măslinele în apă fierbinte, iar separat înăbuşi ceapa tocată j mărunt şi ţelina, tăiată fideluţă sau dată pe răzătoare, în ulei şi cu puţină apă şi când s-au...Read more »
Reţete de post: Sarmale cu soia
Ingrediente: 1 pungă granule de soia 2 cepe mari 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină 1 gulie 1 păstârnac 1/2 cană orez 1 linguriţă condiment tip Vegeta varză murată cimbru foi de dafin ulei sare Mod de preparare: Pui de seara soia într-o cratiţă, torni apa fiartă peste ea şi...Read more »