Retete magice:
Cod în pergament
O reteta de cod in pergament din: fileuri de cod, morcov, fenicul, rosii, marar, ulei de masline, masline, seminte de coriandru, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 4 fileuri de cod (circa 200g/bucata) 1 morcov 1 radacina fenicul 4 rosii 1 legatura marar 100 ml ulei de masline 100 g masline 1 lingura seminte de...
Read more »
Supă de soia
O reteta de supa de soia din: boabe de soia, germeni de soia, lapte de soia, supa de pasare, lapte de cocos, tofu, rosii, ghimbir, ceapa, usturoi, curry, ulei de masline, frunze de coriandru, busuioc si frunze de menta. Ingrediente: 100 g de boabe de soia germeni de soia 500 ml lapte de soia...
Read more »
Tort cu piersici, fistic şi ciocolată albă
O reteta de tort cu piersici, fistic si ciocolata alba din: unt, zahar, faina, praf de copt, extract de vanilie, oua, iaurt, ciocolata, piersici, crema de branza si fistic. Ingrediente: 250 g unt, moale 200 g zahar 300 g faina 1 lingurita praf de copt 2 lingurite extract de vanilie 3 oua mari 200...
Read more »
Ouă cu ciuperci în chifle din făină integrală
Oua cu ciuperci in chifle din faina integrala din: ceapa, ciuperci, unt, oua, chifle, sare, piper si arpagic. Ingrediente: 2 cepe 400 g ciuperci champignon 80 g unt 8 oua 4 chifle din faina integrala sare piper macinat 4 lingurite arpagic tocat Mod de preparare: Se spală cepele şi se toacă mărunt. Se...
Read more »
Gulas de peste
O reteta de gulas de peste din: file de peste, ceapa, ardei grasi, pasta de ardei, boia, ulei, cartofi, sare si piper. Ingrediente: 700 g file de peste (crap, somn, macrou) 4 cepe 6 ardei grasi 2 linguri pasta de ardei 1 lingura boia de ardei dulce un varf de lingurita boia de ardei...
Read more »
Sorbeto de mandarine
O reteta de sorbeto de mandarine din: mandarine, zahar, apa si zeama de lamaie. Ingrediente: 6 mandarine 1 cana apa 1 cana zahar 1/4 cana zeama de lamaie mod de preparare: Se rade frumos, în fâşii lungi, coaja de la 2 lămâi. Se pune la fiert coaja cu apă şi zahăr, la foc...
Read more »
Mingiuţe cu brânză
O reteta de mingiute cu branza din: faina, praf de copt, sare, branza, lapte, unt si ou. Ingrediente: 450 g faina 1/2 ceascuta praf de copt sare 280 g branza (min 45%grasime) 220 ml lapte 50 g unt 1 ou Mod de preparare: Se amestecă făina cu praful de copt şi sare. Se...
Read more »
Dulceaţă de caise cu aromă de portocale
O reteta de dulceata de caise cu aroma de portocale din: caise, zahar, zeama de lamaie, apa de flori de portocal si unt. Ingrediente: 1 kg caise, taiate pe jumatate si curatate de sambure 750 g de zahar zeama de la 1 lamaie 1 lingura apa de flori de portocal cateva cuburi de unt...
Read more »
Medalioane de somon cu capere
O reteta de medalionae de somon cu capere din: medalioane de somon, capere, unt, usturoi, lamai, vin alb, cognac, nucsoara, sare si piper. Ingrediente: 4 medalioane de somon 150 g capere 100 g unt 2 catei de usturoi 2 lamai 150 ml vin alb sec 50 ml cognac un varf de lingurita nucsoara sare...
Read more »
Supa de ridichi
O reteta de supa de ridichi din: ceapa, unt, faina, supa de legume, ridichi, sare, nucsoara si smantana. Ingrediente: 1 ceapa 3 linguri de unt 40 g faina 750 ml supa de legume 2 legaturi de ridichi cu tot cu partea verde sare nucsoara 200 ml smantana Mod de preparare: Se curăţă ceapa...
Read more »
Ciocanele cu cartofi
O reteta delicioasa de ciocanele cu: unt, sare, piper. Ingrediente: 500g ciocănele sau pulpe de pui 20 de cartofi mari piper 1 pachet unt sare Mod de preparare: Speli ciocănelele şi le pui la fiert să dea într-un singur clocot. După aceea le condimentezi cu sare si piper şi le laşi aşa cam 1...
Read more »
Legume cu cascaval la cuptor
O reteta delicioasa de legume la cuptor cu: fasole verde, morcov, cartofi, ceapa verde, spanac, unt, cascaval, patrunjel, delikat. Ingrediente: 600 g fasole verde 4 morcovi 4 cartofi 2 legături ceapă verde 400 g spanac 100 g unt 200 g caşcaval 2 legături pătrunjel 2 linguriţe Delikat Legume Mod de preparare: Cureţi şi...
Read more »
Retete culinare: Ciorba taraneasca
O reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu:carne de pui, morcov, ceapa, radaciona de patrunjel, telina, ardei gras, cartofi, mazare, fasole pastai, rosii, ulei de masline, bors. Ingrediente: 1 pui 1 morcov 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină 1 ardei gras 2 cartofi 150 g mazăre 15 păstăi de fasole 10 roşii 1 lingură...
Read more »
Ciorba de gaina si cartofi
O reteta delicioasa de ciorba cu: apa, carne de gaina, cartofi, ceapa, morcovi, patrunjel, bors. Ingrediente: 4 litri apă 1 găină 1/2 kg cartofi 1 ceapă 3 morcovi 1 legătură pătrunjel bors Mod de preparare: Speli găina, o pui la fiert în apă şi o laşi să dea un clocot. Arunci apa, speli din...
Read more »
Friptură cu omletă
O reteta delicioasa de friptura cu: carne de porc, oua, ardei gras, sare, piper, pesmet, ulei, vin alb, apa. Ingrediente: 1 kg carne (de porc sau de vită) 6 ouă 2 ardei graşi roşii sare piper 3-4 linguri pesmet ulei 15 ml vin alb 150 ml apă Mod de preparare: Tai carnea astfel încât...
Read more »
Reteta zilei: Humus de cartofi dulci cu sos tzatziki şi chips-uri picante din lipie
O reteta de Humus de cartofi dulci cu sos tzatziki şi chips-uri picante din lipie din: cartof, naut, sos tahini, chimen, boia, ardei iute, usturoi, suc de lamaie, coaja de lamaie, piper, ulei de seminte de struguri, iaurt, castravete, otet de vin, coaja de lamaie, patrunjel, lipii, unt si condimente cajun. Ingrediente humus de...
Read more »
Cum se prepara supa de avocado (video)
O reteta video despre cum se prepara supa de avocado, un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si sanatos. Ingrediente: 2 avocados 1 small cucumber 1 cups (250ml) peas 1 stalk of celery 1 small handful of coriander 2 tsp cumin 1 tsp ground coriander 1 tsp salt 2 olive oil 2 cups...
Read more »
Paste cu peste la cuptor
O reteta de paste cu peste la cuptor din: paste, file de peste, smantana, oua, mozzarella, patrunjel, ulei de masline, usturoi, sare si piper. Ingrediente: 300 g paste scurte 400 g file de peste 100 ml smantana de gatit 2 oua 100 g mozzarella 1 legatura patrunjel 50 ml ulei de masline 1 catel...
Read more »
Sos cu nuci si alune
Intr-o tigaie cu fundul gros, pune 50 g unt, patru linguri de zahăr tos şi două linguri de miere. Incălzeşte amestecând continuu, până când zahărul se dizolvă. Fierbe la foc iute un minut şi adaugă o linguriţă de suc de lămâie şi 50 g nuci şi alune, tăiate mărunt.
Read more »
Chec cu pere
O reteta delicioasa de chec cu:pere, faina, oua, zahar, stafide, rom, sare. Ingrediente: 4 pere coapte 150 g făină + 1 lingură făină pentru tapetat tava 5 ouă 150 g zahăr 50 g stafide 2 linguri rom sare Mod de preparare: Inmoi stafidele în rom, în care ai adăugat 2 linguri de apă călduţă....
Read more »
Retete culinare: Vinete pane
O reteta delicioasa de vinete cu: oua, faina, pesmet, usturoi, smantana, marar, ulei, sare. Ingrediente: 2 vinete mici 2 ouă 4 linguri cu făină 4 linguri cu pesmet 4 căţei de usturoi 150 g smânână mărar ulei sare Mod de preparare: Alege vinete potrivit de groase. Spală-le şi şterge-le cu un şervet curat. Taie-le...
Read more »
Cum se prepara supa crema de ciuperci portabello (video)
O reteta video despre cum se prepara supa crema de ciuperci portabello. Un preparat deosebit de delicios si gustos, rapid si foarte sanatos. Ingrediente: 2 cups (500ml) cashews 1 1/2 cups (380ml) water 1 1/2 tamari 2 portabello mushrooms salt to taste blender Cum se prepara supa crema de ciuperci portabello Pofta buna!
Read more »
Supa cu smantana
O reteta delicioasa de supa cu:cartofi, radacina de patrunjel, telina, conopida, praz, smantana, unt, patrunjel, sare. Ingrediente: 4 cartofi 2 rădăcini de pătrunjel 1 ţelină mare câteva bucheţele de conopidă 1 fir de praz 200 g smântână 1 lingură cu unt 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Taie cartofii, rădăcina de pătrjnjel...
Read more »
Pastă de somon
Somonul proaspăt se fierbe uşor in apă clocotită, la foc mic, apoi se scoate şi se lasă sâ se răcească. După aceea se mârunţeşte, se asezonează cu diverse condimente, precum muştarul sau ardeiul iute uscat şi pisat, şi se adaugă maioneză. Această operaţiune se poate realiza cu ajutorul unui blender sau cu furculiţa, in...
Read more »
Casată cu fructe
O reteta de casata de fructe din: cirese, caise, ananas, coniac, zahar tos, migdale, alune, miere, albusuri, zeama de lamaie si sos de zmeura. Ingrediente: 125 g cirese uscate 125 g caise uscate 125 g ananas uscat 50 ml coniac fructe caramelizate: 125 g zahar tos 3 linguri apa 125 g migdale prajite 125...
Read more »
Supă uşoară de mazăre
Supa usoare de mazare din: mazare, faina, unt, apa, supa, smantana si patrunjel. Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 100 g mazăre congelată 20 g făină 20 g unt 1,25 litru apă 1 cub de supă 4 linguri smântână frunze pătrunjel Mod de preparare: Se curăţă mazărea din păstăi. Se prepară un rântaş subţire din...
Read more »
Retete culinare: Pui thailandez
O reteta de pui thailandez din: file de pui, usturoi, pastarnac, morcov, broccoli, ulei, sare, piper alb, apa, concentrat de pui si taitei. Ingrediente: 125g de file de pui 1 catel de usturoi 1 pastarnac 1 morcov 100g de broccoli 1 lingura de ulei Sare si piper alb 200ml de apa 1 lingura de...
Read more »
Minitort cu zmeura
O reteta delicioasa de minitort cu: zmeura, zahar, lapte, zahar vanilat, lamaie, frisca, biscuiti, unt, vin alb. Ingrediente: 500 g zmeura 200 g zahar 200 ml lapte 1 pliculet zahar vanilat 1 lamaie 100 g frisca Ingrediente blat: 150g biscuiti simpli 50g unt 1 lingura cu vin alb Mod de preparare: Topeşte untul la...
Read more »
Friptura picanta
O reteta delicioasa de friptura cu:carne de pui, fulgi de ovaz, oua, faina, usturoi, ulei. Ingrediente: 1 piept de pui 2-3 pulpe de pui dezosate 2 linguriţe Delikat Picant 250 g fulgi de ovăz sau de grâu 1-2 ouă 2 linguri făină 4 căţei usturoi 200 ml ulei Mod de preparare: Tai carnea bucăţi...
Read more »
Friptura condimentata
O reteta delicioasa de friptura din:carne de vita, otet balsamic, zahar, ceapa rosie, vin rosu, supa de vita, rozmarin, cimbrisor, piper, ulei, sare. Ingrediente: 800 g pulpă de vită oţet balsamic 1 lingură cu zahăr 1 ceapă roşie 300 ml vin roşu 100 ml supă de carne de vită 2 crenguţe de rozmarin 1...
Read more »
Paella cu peste
O reteta de paella cu peste din: file de peste, orez, sofran, ceapa, ardei grasi, rosii, mazare, zahar, boia de ardei iute, usturoi, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 500 g file de peste (cod, salau, hering) 200 g orez un varf de lingurita sofran 2 cepe 2 ardei grasi 5 rosii 100 g mazare...
Read more »
Sorbeto cu ou şi lămâie
O reteta de sorbeto cu ou si lamaie din: oua, zahar, apa, zeama de lamaie si coaja de lamaie. Ingrediente: 3 albusuri de oua mari 2 cani de zahar 1 3/4 cani apa 1 1/2 cani zeama de lamaie optional 1 sau 2 lingurite coaja rasa de lamaie Mod de preparare: Bateţi spumă...
Read more »
Rondele de cartofi copti
O reteta de rondele de cartofi copti din: cartofi, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 18 cartofi noi ulei de masline sare piper Mod de preparare: Se preîncălzeşte cuptorul la 200° C. Se spală bine cartofii. Se scurg de apă şi se taie rondele de cca 2 mm grosime. Se întind rondelele...
Read more »
Inghetata cremoasa de vanilie
O reteta de inghetata cremoasa de vanilie din: lapte, zahar, smantana, coaja de lamaie si extract de vanilie. Ingrediente: 200 ml de lapte 175 g de zahar 600 g de smantana grasa de gatit coaja rasa de la 1 lamaie 1/2 lingurita extract de vanilie Mod de preparare: Se mixeaza bine laptele cu...
Read more »
Crema de vanilie cu dulceata
O reteta delicioasa de crema de vanilie din:galbenus, zahar pudra, faina, lapte, unt, baton de vanilie, frisca lichida, dulceata. Ingrediente: 6 gălbenuşuri 4 linguri cu zahăr pudră 2 linguri cu făină 500 ml lapte 2 linguriţe cu unt 1 baton de vanilie 100 mlfrişcă lichidă dulceaţă de fructe Mod de preparare: Freacă gălbenuşurile spumă...
Read more »
Retete culinare: Cartofi frantuzesti
O reteta de cartofi frantuzesti din: cartofi, sare, oua, carnati, lapte, branza, grasime, pesemt, ardei grasi, rosii, praz si patrunjel. Ingrediente: 1 kg cartofi sare 5 oua 250 g carnati 250 ml lapte 150 g branza feliata 100 g branza rasa 50 g grasime pesmet pentru tava de copt 1 ardei gras rosu decor:...
Read more »
O reteta de caracatita cu morcovi in sos de vin din: caracatite, morcovi, ulei de masline, vin, lamaie, usturoi, amidon, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 16 caracatite mici (baby octopus) 400 g morcovi tineri 50 ml ulei de masline 200 ml vin alb sec 1 lamaie 1 catel de usturoi 1 lingura amidon 1...
Read more »
Sorbeto de căpşuni
O reteta de sorbeto de capsuni din: capsuni, zahar, sare, smantana si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 kg capsuni feliate 1 cana zahar putin sare 3/4 cana smantana de frisca 1 1/2 lingura zeama de lamaie Mod de preparare: Se amestecă fructele, zahărul şi sarea. Se lasă circa jumătate de oră, să lase...
Read more »
Fructe de vara la cuptor
O reteta de fructe de vara la cuptor din: piersici, nectarine, caise, marsala, miere si unt. Ingrediente: 3 pierisici, 3 nectarine si 6 caise taiate pe jumatate si curatate de samburi; piersicile si nectarinele taiate in felii groase 400 ml de Marsala (sau alt vin de desert) 2 linguri de miere 50 g de...
Read more »
Sorbeto de ananas
O reteta de sorbeto de ananas din: zahar si ananas. Ingrediente: 1/4 zahar 4 cani de ananas din conserva bine scurs de zeama 2 cani de ananas Mod de preparare: Se pasează bine ananasul, apoi se amestecă cu suc şi zahăr, amestecând până la dizolvarea zahărului. Se transferă în aparatul de îngheţată, unde...
Read more »
Porumb copt în stil mexican
Se înmoaie 4 ştiuleţi de porumb în apă rece timp de 15 minute. Se încinge grătarul sau o tigaie grill, apoi se aşază porumbul direct pe grătar. Se lasă acolo 30-40 de minute, timp în care se întoarce des pe toate părţile. Porumbul este gata când devine moale şi uşor rumenit din loc în...
Read more »
Salata de vara cu pastrav afumat
O reteta de salata de vara cu pastrav afumat din: file de pastrav afumat, ceapa verde, castraveciori, rosii, ardei gras, ulei de masline, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 250 g file de pastrav afumat 1 legatura ceapa verde 2 castraveciori 2 rosii mari, bine coapte 1 ardei gras verde 1 ardei gras rosu...
Read more »
Cartofi wedges cu ridichi si castraveti in sos alb
O reteta de Cartofi wedges cu ridichi si castraveti in sos alb din: cartofi, ulei, maghiran, sare, piper, castravete, arpagic, branza de vaci, smantana, zeama de lamaie si patrunjel. Ingrediente: 1,2 cartofi 6 linguri ulei 2 linguri maghiran tocat sare piper 1/2 castravete 1 legatura de ridichi 2 linguri arpagic tocat 400 g branza...
Read more »
Calamari cu orez basmati si telină
O reteta de calamari cu orez basmati si telina din: orez basmati, rondele de calamar, telina, ceapa rosie, ardei gras, ulei de masline, sare si piper. Ingrediente: 200 g orez basmati 400 g rondele de calamar 4 tulpini de telina 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu 100 ml ulei de masline sare piper...
Read more »
Vinete la gratar cu dressing de susan
O reteta de vinete la gratar cu dressing de susan din: vinete, ulei de masline, iaurt grecesc, pasta de susan, usturoi, zeama de lamaie, coriandru, patrunjel si menta. Ingrediente: 2 vinete mari, taiate in felii cu grosimea de 2 cm 2 linguri ulei de masline 250 g iaurt grecesc gras 3 linguri pasta de...
Read more »
Dovlecei umpluti cu mozzarella
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se taie în jumătăţi, pe lungime, 4 dovlecei şi se scobesc de miez deasupra unui bol. Se aşază bărcuţele din dovlecei într-o tavă, cu coaja în jos. Se stropesc cu 1 lingură ulei de măsline şi se dau la cuptor 10 minute. Se amestecă miezul de la...
Read more »
Cartofi gratinaţi cu praz şi carne de vită
O reteta de cartofi gratinate cu praz si carne de vita din: praz, cartofi, carne de vita, ceapa, ulei, unt, branza emmentaler, sare si piper. Ingrediente: 4 fire de praz 800 g cartofi 800 g carne de vita tocata 1 ceapa 3 linguri ulei 50 g unt 80 g branza emmentaler rasa sare piper...
Read more »
Cafea daneza cu condimente din: scortisoara, vanilie, cafea, frisca, zahar vanilat, zahar pudra, grammel dank bitter dram si ciocolata. Ingrediente: 1/2 l apa 1/2 betisor de scortisoara 1/2 pastaie de vanilie 5-6 lingurite pline de cafea macinata 100 g frisca lichida 1 plic de zahar vanilat 1 lingurita de zahar pudra 8 cl Grammel...
Read more »
Peste cu salata de oua
O reteta de peste cu salata de oua din: oua, file de peste, ceapa rosie, ceapa verde, patrunjel, lamaie, ulei, otet, sare si piper. Ingrediente: 8 oua 300 g file de peste (afumat sau marinat) 2 cepe rosii 2 fire de ceapa verde 1 legatura patrunjel 1 lamaie 2-3 linguri ulei otet sare piper...
Read more »
Salată mediteraneeană de cartofi
O reteta de salata mediteraneeana de cartofi din: ulei de masline, ceapa, usturoi, oregano, rosii, ardei copti, cartofi, masline negre si frunze de busuioc. Ingrediente: 1 lingura ulei de masline 1 ceapa mica, tocata fin 1 catel de usturoi, zdrobit 1 lingurita de oregano, proaspat sau uscat 200 g rosii din conserva 100 g...
Read more »
Ruladă de curcan cu brioşe din cartofi si telină
O reteta de rulada de curcan cu briose din cartofi si telina din: piept de curcan, sare, piper, ulei, ceapa, spanac, usturoi, migdale, branza, bacon, supa, smantana, brandy, amidon, cartofi, telina, parmenza si patrunjel. Ingrediente: 400 g piept de curcan sare piper macinat 2 linguri de ulei 1 ceapa 200 g spanac 1 catel...
Read more »
Dovlecei pane cu sos dulce de chilli
Se pun 50 g de făină într-un bol. Se face o adâncitură mică în centru, în care se adaugă 2 ouă. Amestecând, se toarnă treptat 50ml de lapte. Se formează un aluat în care se încorporează 1 dovlecel ras. Se asezonează. Se încinge o tigaie non-aderentă. Se adaugă 1 lingură de ulei, apoi se...
Read more »
Reteta zilei: Pappardelle alla carbonara cu bacon
O reteta de Pappardelle alla carbonara cu bacon din: bacon, galbenusuri de ou, pappardelle, branza pecorino romano si piper. Ingrediente: 300 g bacon 7 galbenusuri de ou 1 ou 1 punga pappardelle sare 1 cana de branza Pecorino Romano rasa 3/4 linguriţă de piper negru proaspăt macinat 3/4 linguriţă de piper roz proaspăt macinat...
Read more »
Creveti cu usturoi si sofran
O reteta de creveti cu usturoi si sofran din: creveti, usturoi, sofran, smantana, ulei, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g creveti prefierti si decorticati 1 capatana de usturoi un varf de cutit sofran (optional) 200 ml smantana de gatit 100 ml ulei 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare piper Mod de...
Read more »
Linguini cu dovlecei şi lămâie
Se fierb 300g de linguini. Se dau pe râzătoare 3 dovlecei. Se călesc la temperatură mare într-o cratiţa unsă cu 1 lingură ulei de măsline, timp de 2-3 minute. Se adaugă 1 căţel de usturoi zdrobit şi 1 linguriţă fulgi de chilli şi se mai lasă totul pe foc 1 minut. Se scurg pastele...
Read more »
Pui la cuptor cu usturoi şi cartofi noi
O reteta de pui la cuptor cu usturoi si cartofi noi din: pui, cartofi, usturoi, unt, ulei, supa de pui, foaie de dafin, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 1 kg cartofi noi 3 catei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei 250 ml supa de pui 1 foaie...
Read more »
Cod acoperit cu felii subţiri de cartofi
O reteta de cod acoperit cu felii subtiri de cartofi din: fileuri de cod, cartofi, unt, arpagic, patrunjel, ulei, sare si piper. Ingrediente: 6 fileuri de cod 6 cartofi noi 50 g unt arpagic patrunjel ulei sare piper macinat Mod de preparare: Se curăţă cartofii şi se taie felii subţiri. Se spală bine...
Read more »
Se dau pe râzătoare 4 dovlecei şi se pun într-un bol. Se curăţă de seminţe şi se toacă 1 ardei iute. Apoi se zdrobeşte 1 căţel de usturoi şi se adaugă peste dovlecei împreună cu ardeiul iute, 3 linguri ulei de măsline şi zeama de la 1/2 lămâie. Se asezonează şi se amestecă bine....
Read more »
Papiote de hering cu creveti
O reteta de papiote de hering cu creveti din: file de hering, creveti, unt, nucsoara, lamai, mustar dulce, mustar cu hrean, ulei de masline, marar, sare si piper. Ingrediente: 12 bucati file de hering 12 creveti mari 100 g unt un varf de cutit nucsoara 2 lamai 1 lingura mustar dulce 1 lingura mustar...
Read more »
Cateva metode clasice de preparare a carnii
In general, alimentele de origină vegetală sau animală sunt puţine care sunt convenabile imediat pentru om. Pentru multe dintre ele, în adevăr pentru un număr mare chiar este necesar a le face să sufere o preparare. Se fierb sau se coc, se toacă sau se rad. Tocând alimentele, mai ales pe cele de origină...
Read more »
Salata cu ton si porumb
O reteta de salata cu ton si porumb din: salata verde, frunze de spanac, ton, porumb, ceapa rosie, ardei gras, sare, ulei de masline si lamaie. Ingrediente: 1 salata verde 200 g frunze de spanac 1 conserva ton in ulei 1 conserva porumb 1 ceapa rosie 1 ardei gras rosu sare ulei de masline...
Read more »
Tartă cu mazăre, bob şi bacon
O reteta de tarta cu mazare, bob si bacon din: aluat de tarta, faina, bob, mazare, frunze de busuioc, smantana, bacon afumat, oua, lapte si parmezan. Ingrediente: 500 g aluat de tarta faina pentru presarat 170 g de bob 170 g de mazare 12 frunze de busuioc, plus extra pentru presarat 30 ml de...
Read more »
Friptura de vita cu rosii cherry
O reteta de friptura de vita cu rosii cherry din: ulei de masline, carne de vita macra, rosii cherry, usturoi, otet balsamic, frunze de rucola, sare si piper. Ingrediente: 1 si 1/2 lingura de ulei de masline 1 bucata de carne de vita macra (cam 35 g) 1 cesti de rosii cherry 2 catei...
Read more »
Mingiuţe din fistic
O reteta de mingiute din fistic din: fistic, busuioc, unt, branza, sare si rucola. Ingrediente: 200 g fistic fara coaja 1 crenguta de busuioc 100 g unt 300 g perle de branza un varf de sare rucola Mod de preparare: Se toacă foarte mărunt fisticul. Se spală busuiocul, se scurge de apă şi...
Read more »
Tartine cu branza si bacon
O reteta de tartine cu branza si bacon din: branza de vaci, branza telemea, bacon, lapte, paine prajita si piper macinat. Ingrediente: 100 g branza de vaci 60 g branza telemea 60 g bacon 4 linguri de lapte 10 felii de paine prajita 1 lingurita de piper macinat Mod de preparare: Se pune...
Read more »
Salată de roşii cu feta şi lămâi murate
O reteta de salata de rosii cu feta si lamai murate din: rosii, ceapa rosie, lamaie murata, branza feta, ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel, menta si paine crocanta. Ingrediente: 4 rosii mari, curatate de seminte si taiate in felii groase 1 ceapa rosie mare, feliata subtire 1 lamaie murata, fara pulpa, taiata...
Read more »
Fleica de porc cu miere, ceapa si mere
O reteta de fleica de porc cu miere, ceapa si miere, din: piept de porc, ulei de floarea soarelui, ceapa, mere, salvie si miere. Ingrediente: 1,2 kg fleica din piept de porc 40 ml ulei floarea-soarelui 3 cepe, taiate in bucati 4 mere verzi, decojite si feliate 40 g salvie tocata 50 ml miere...
Read more »
Ouă cu legume în stil turcesc (Menemen)
Oua cu legume in stil turcesc din: ulei de masline, ceapa, ardei gras, ardei iute, rosii, zahar, oua, patrunjel, iaurt si usturoi. Ingrediente: 2 linguri ulei de masline 1 cepe, feliate 1 ardei gras rosu sau verde, taiat pe jumatate, curatat de cotor si feliat 1-2 ardei iuti, fara seminte si feliati 400 g...
Read more »
Retete culinare: Peste la tigaie
O reteta delicioasa de peste cu: ton, somon, ardei gras, rosii, cartofi, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, vin alb, supa, cimbru. Ingrediente: 500 g ton congelat sau somon 2 ardei roşii şi verzi 3 roşii 6 cartofi de dimensiuni medii 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline sare...
Read more »
Orez cu ciuperci
O reteta delicioasa de orez cu:ciuperci, ceapa, morcov, dovlecel, radacina de patrunjel, patrunjel, sare. Ingrediente: 1 ceşcuţă cu orez 300 g ciuperci proaspete 1 ceapă 1 morcov 1 dovlecel 1 rădăcină de pătrunjel 1 legătură de pătrunjel sare Mod de preparare: Taie ceapa mărunt si căleşte-o în ulei. Adaugă orezul şi lasă pe foc...
Read more »
Friptura de pui cu unt aromat
O reteta delicioasa de friptura de pui cu: ulei de masline, unt, usturoi, ceapa verde, salvie, lamaiew, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de pui 2 linguri cu ulei de măsline Ingrediente unt aromat: 100 g unt 4 căţei mari de usturoi 2-3 fire de ceapă verde (numai partea verde) frunză de salvie zeama şi...
Read more »
Retete culinare: Salata de dovlecei
O reteta delicioasa de salata cu:docvlecei, ardei gras, varza alba, rosii, unt, ulei de masline, otet balsamic, usturoi, sare. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei graşi 1/2 varză albă 1 roşie 1 lingură cu unt Ingrediente sos: 4 linguri cu ulei de măsline 2 linguri cu oţet balsamic 3 căţei de usturoi sare Mod de...
Read more »
Crema de dovleac
O reteta delicioasa de crema cu: dovleac, cartofi, ceapa, usturoi, morcovi, telina, sare, smantana, unt, patrunjel. Ingrediente: 1 dovleac potrivit 4 cartofi 2 cepe 2 căţei de usturoi 2 morcovi 1 ţelină mică sare 3-4 linguri cu smântână 2 linguri cu unt pătrunjel verde Mod de preparare: Curăţă dovleacul, fă-l cubuleţe şi lasă-l să...
Read more »
Retete culinare: Calamar umplut
O reteta delicioasa de calamar umplut cu: file de cod, praz, pesmet, ou, patrunjel verde, otet, sare, piper, vin alb, unt, frunze de dafin. Ingrediente: 3 calamari 250 g file de cod 2 fire praz 1 lingura pesmet 1 ou patrunjel verde 200 ml vin alb unt piper otet sare frunze de dafin Mod...
Read more »
Reteta zilei: File de somn cu sos dulce-acrisor
O reteta de file de somn cu sos dulce acrisor din: file de somn, sare, piper, usturoi, faina, ulei vegetal, ketchup, sos de stridii, sos de soia, otet alb, ulei de susan, zahar, supa de pui, pasta de chili, ceapa, ardei verde, ananas si amidon de porumb. Ingrediente: 10-15 bucati file de somn sare...
Read more »
Cartofi cu hering afumat
O reteta de cartofi cu hering afumat din: cartofi, rosii, hering afumat, masline, ceapa rosie, ulei de masline, otet, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 5 cartofi mari 2 rosii 300 g hering afumat 100 g masline fara samburi 1 ceapa rosie 50 ml ulei de masline 50 ml otet 1 legatura patrunjel sare piper...
Read more »
Ciorbă de fasole cu praz
O reteta de ciorba de fasole cu praz din: fasole, suc de rosii, praz, ardei gras, telina, ceapa, morcovi, usturoi, carnati afumati, sare, piper, ulei de floarea soarelui, paine si marar. Ingrediente: 500 g fasole albă cu bobul mic 500 g suc de roşii 2 praz 2 bucati ardei gras 1 bucata ţelină 1...
Read more »
Cotlet de porc şi cartofi pai
O reteta de cotlete de porc si cartofi pai din: cotlete de porc, ketchup, usturoi, cimbru, fulgi de migdale, cinci condimente chinezesti, cartofi pai si ulei vegetal. Ingrediente: 1 kg cotlet de porc fara os 3 linguri ketchup 1 catel de usturoi, zdrobit 1/2 lingurita de cimbru uscat 1 mana fulgid e migdale, rumeniti...
Read more »
Supa de pui cu lapte de cocos
O reteta de supa de pui cu lapte de cocos din: supa de pui, lapte de cocos, piept de pui, bulion, boia, ceapa rosie, ceapa alba, ulei si sare. Ingrediente: 1 litru supa de pui 1/2 litru lapte de cocos 1 bucati piept de pui 1 lingura de bulion 1 lingura rasa de boia...
Read more »
Cartofi cu usturoi si brânză cu verdeţuri
O reteta de cartofi cu usturoi si branza cu verdeturi din: cartofi, usturoi, frunze de dafin, seminte de mustar, branza de vaci, smantana, sare, piper, arpagic si patrunjel. Ingrediente: 800 g cartofi mici 10 catei de usturoi 2 frunze de dafin 2 lingurite seminte de mustar 300 g branza de vaci 80 g smantana...
Read more »
Borş din cap de crap
O reteta de bors din cap de crap din: capete de crap, morcovi, ceapa, patrunjel, cartofi, ardei gras, ardei iute, telina, rosii, otet, leustean, sare si piper. Ingrediente: 2 kg capete de crap 2 morcovi 2 cepe 2 radacina de patrunjel 6 cartofi 1 ardei gras 1 ardei iute 1 telina mica 4 rosii...
Read more »
Tocanita elvetiana
O reteta delicioasa de tocanita cu: snitel, carne de porc, carne de vitel, ceapa, ciuperci, ulei, sare, piper, vin sec, smantana, patrunjel. Ingrediente: 600 g şniţel de porc şi viţel 2 cepe mici (arpagic) 500 g ciuperci 3 linguri ulei sare, piper 100 ml vin sec 200 ml smântână 1 lingură pătrunjel Mod de...
Read more »
Lasagna de dovlecei
O reteta de lasagna de dovlecei din: dovlecei, lapte, unt, faina, oua, nucsoara, sare, piper, cascaval si parmezan. Ingrediente: 1 kg dovlecei taiati felii subtiri, pe lung 350 ml lapte 4 linguri unt 2 linguri faina 2 oua 1 praf nucsoara macinata sare piper 100 g cascaval moale ras 80 g parmezan ras ...
Read more »
Cafea cu anason
O reteta de cafea cu anason din: frisca, anason, sambuca, zahar brun si cafea. Ingrediente: 1 pahar de frisca lichida un varf de cutit de anason 6 linguri de Sambuca 6 lingurite de zahar brun 6 cesti de cafea fierbinte 30 de boabe de cafea Mod de preparare: Batem frisca cu anasonul macinat....
Read more »
Piept de pui cu piersici
O reteta de piept de pui cu piersici din: piept de pui, unt, ulei, piersici, sare si nucsoara. Ingrediente: 8 bucati mai mici de piept de pui 50 g unt 1 lingura ulei 4 piersici sare nucsoara Mod de preparare: Iei bucăţile de piept de pui, le sărezi şi le ungi cu ulei,...
Read more »
Pastă de caju
O reteta de pasta de caju din: caju, apa, ulei de masline, zeama de lamaie, graham, patrunjel si sare. Este o nucă exotica din familia fisticului originară din Brazilia,fiind adusă în India şi estul continentului african de exploratori portughezi. Gustul inconfundabil o face de neînlocuitîn bucătăriile lumii,în special cele asiatice (thailandeză, indiană, chineză), unde...
Read more »
Plăcintă rustică de pui cu caise
O reteta de placinta rustica de pui si caise din: pulpe superioare de pui, ceapa, seminte de coriandru, chimion, nucsoara, carne de porc, bacon, patrunjel, caise, piept de pui, utura, faina, lapte si ou. Ingrediente: 450 g pulpe superioare de pui, dezosate si fara piele 1 ceapa medie, taiata in sferturi 2 linguri seminte...
Read more »
Bors de dovlecei cu iaurt
O reteta de bors de dovlecei cu iaurt din: dovlecei, morcovi, pastarnac, telina, ceapa, orez, ulei, bors, iaurt si leustean verde. Ingrediente: 1/2 kg dovlecei 1-2 morcovi 1 pastarnac 1 telina mica 2 cepe 1 ceasca de orez 3-4 linguri ulei 1 l bors 400 g iaurt leustean verde Mod de preparare: Cureti...
Read more »
Rulade de dovlecei gratinati
O reteta de rulade de dovlecei gratinati din: dovlecei, sunca, emmentaler, parmezan, sare, piper, chili si unt. Ingrediente: 4 dovlecei mici 300 g sunca 200 g emmentaler feliat 50 g parmezan ras sare piper rosu macinat 1 praf chili unt pentru uns forma Mod de preparare: Se unge cu unt o formă de...
Read more »
Pui cu orez
O reteta delicioasa de pui cu:supa, orez, sare, piper, ardei gras, rosii, mazare, boia dulce, piper. Ingrediente: 600 ml supă 250g orez 4 pulpe de pui sare piper 2 ardei graşi verzi 250 g roşii 300 g mazăre congelată 1 lingură boia de ardei, dulce 1 linguriţă piper Cayenne Mod de preparare: Incingeţi...
Read more »
Rulouri cu carne tocată
O reteta de rulouri cu carne tocata din: carne tocata, ceapa rosie, foi de lasagna, ulei de masline, rosii, sare, piper, masline, unt, cimbru si rozmarin. Ingrediente: 600 g carne tocată (pui sau pulpă de porc ) 2 cepe roşii mijlocii 12-14 foi lasagna 5 linguri ulei de măsline 3 roşii sare piper 100...
Read more »
Sote de morcovi cu naut
O reteta de sote de morcovi cu naut din: naut, morcovi, unt, usturoi, patrunjel, menta si sare. Ingrediente: 200 g naut 3 morcovi medii 75 g unt 1 catel de usturoi patrunjel menta pentru decor sare Mod de preparare: Pune năutul într-un castron şi lasă-l peste noapte la înmuiat. Fierbe-l în apă cu...
Read more »
Prăjitură cu zmeură şi marţipan
Se bat 250 ml frişcă lichidă împreună cu un praf de zahăr. Se tapetează cu folie transparentă ceştile de desert şi se umplu cu frişcă. Se aşază deasupra câteva boabe de zmeură şi se încrustează puţin în frişcă; deasupra se repartizează pişcoturi pisate. Se dă la frigider. Se întinde cu sucitorul o foaie de...
Read more »
Paste cu şuncă
O reteta delicioasa de paste cu: sare, prosciutto, ceapa, rosii cherry, ulei de masline, sos pesto, piper, parmezan. Ingrediente: 350 g paste (penne) sare 150 g prosciutto 4 cepe mici (arpagic) 250 g roşii cherry 2 linguri ulei de măsline 50 g sos pesto (borcan) piper 80 g parmezan Mod de preparare: Fierbeţi pastele...
Read more »
Retete culinare: Chiftelute aromate
O reteta delicioasa de chiftelute din: ceapa, dovlecel, carne tocata, branza dulce, pesmet, sare, piper, ulei, ardei galben, anghinare, usturoi, rozmarin. Ingrediente: 1 ceapă 1 dovlecel mic 500 g amestec de carne tocată 2 linguri brânză dulce 1 lingură pesmet sare piper 3 linguri ulei câte 2 ardei galbeni şi roşii 1 cutie anghinare...
Read more »
Pui cu tarhon
O reteta delicioasa de pui cu: cartofi, sare, tarhon, ulei, piper, lapte, unt, nucsoara, pesmet. Ingrediente: 750 g cartofi făinoşi sare 1/2 legătură tarhon 3 buc. piept de pui (cca. 500 g) 2 linguri ulei piper 150 ml lapte 60 g unt nucşoară rasă 2 linguri pesmet Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, spălaţi-i, tăiaţi-i...
Read more »
Supa de mazare verde
O reteta de supa de mazare verde din: mazare, salata verde, spanac, unt, patrunjel si sare. Ingrediente: 500 g mazare verde 1 salata verde putin spanac 1 bucatica de unt patrunjel verde sare Mod de preparare: Pui boabele de mazăre să fiarbă împre¬ună cu salate şi spanacul în 2 1/2 l de apă...
Read more »
Vinete picante cu fasole verde
O reteta de vinete picante cu fasole verde din: ulei, piper rosu, sofran, ceapa rosie, rosii, vanata, fasole verde, sare, zahar si suc de lamaie. Ingrediente: 1 lingura ulei 1/4 lingurita piper rosu 1/4 lingurita sofran macinat 1 ceapa rosie fideluta 4 rosii taiate sferturi 1 vanata mare sau 2 mai mici taiate felii...
Read more »
Bagheta umpluta in stil Nicoise
O reteta de bagheta umpluta in stil Nicoise din: oua, ton, maioneza, rosii, busuioc, masline, file de ansoa, salota, ulei de masline, otet de vin alb si mustar Dijon. Ingrediente: 3 oua mari 130 g ton in ulei de masline, scurs, se pastreaza uleiul 1 bagheta lunga de aproximativ 54 cm 2 linguri de...
Read more »
Supa de cartofi noi cu branza
O reteta de supa de cartofi noi cu branza din: cartofi, apa, unt, ceapa verde, ardei gras, lapte, faina, patrunjel si telemea de oaie. Ingrediente: 400 g cartofi noi 500 ml apa 2 linguri unt 4 fire de ceapa verde 1 ardei gras 500 ml lapte 2 linguri faina patrunjel verde 300 g telemea...
Read more »